Persimmon i maualuga maualuga: e mafai ona 'ai?

O le maʻisuka i le lalolagi atoa e aafia ai le faitau miliona o tagata. E toafia tagatanuu o lo matou atunuu o loʻo maua lenei suʻesuʻega e le Tusi Resitala o Tagata Matemaʻi. E tusa ai ma faʻamatalaga lata mai, o le numera o mataupu i Rusia na silia ma le 3 miliona tagata. Fomaʻi fautuaina se meaʻai mo tagata maʻi taʻitasi. O le lisi e aofia ai laʻau suamalie, e aofia ai le meli, fructose, sugar cane. O fua e tumau i le taumafataga, ae o lo latou taumafa e gata.

Fua ma le maʻisuka

Fua i le taumafa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e aʻafia i ni tuāʻoi ogaoga. Soo se fua ma fualaau aina e maua ai gaʻo vailaʻau faigofie: glucose ma fructose. O nei vailaʻau e mafai ona vave ma faʻateleina le faʻateleina o le toto toto o tagata mamaʻi ma le maʻisuka.

Faʻataugofie gaʻo paluga - fructose, sucrose, glucose - tuʻuina atu se tofo suamalie i meaʻai. O la latou vailaʻau faʻasolosolo e matua faigofie tele, o lea ua faʻatafunaina toetoe lava i le taimi lava lena.

Ae maise lava o le tele o gaʻo vailaʻau faʻamalosi i totonu o faʻi, vine, fualaau mamago. E fautuaina ia vavae ese atoa mai le taumafataga ma le faateleina o le toto suka. Mo le maʻisuka, o le inu ava malosi o le suavai e le fautuaina. O le mea lautele, o soʻo se mea inu mai vine ma fua e mafai ona faʻalauteleina ai le suka o le toto o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o lona uiga e faʻamalosi ma e le gata i le 250 kalama. i le aso. Persimmon e le o luga o le maʻisuka na faʻasaina le lisi o fua.

Persimmon i se maʻisuka meaai

Persimmon o se fua matagofie lea e aliali mai i luga o falesa a Rusia i le vaitau o le taumalulu-taumalulu. O le suamalie suamalie ma le manaia o lenei fua o le a avea ma se mea alofa mo tagata matutua ma tamaiti. Persimmon ei ai le tele o mea aoga mo le tino. O loʻo aofia ai le tele o elemene taua, vitamini, vailaʻau oona ma antioxidants. I le faaopoopo atu i ai, o le fualaau aina suamalie e maumaututu i fualaau faisua, gaʻololo ma pectin. Persimmon e i ai sona aʻafiaga, e maualuga le malosi o lona malosi, e fesoasoani i le faʻasaʻoina o meaʻai, puipuia o le kanesa ma le leai o vitamini.
E i ai le pounmon mo le maʻisuka, ae na o ni mea laiti. E mafua lenei mea i le mea moni o le pounimonone e mauʻoa i le kulukose ma le fructose. O nei mea e mafua mai i le 9 i le 25% o le mamafa ole fetal. E fia 100 gr. pulu gaʻo, e faʻalagolago i le eseesega o le persimon ma lona matua.

I totonu o le tasi aso, o le maʻisuka maʻi e mafai ona faʻaumatia 100-150 gr. persimimo. O lenei aofaiga ole pipi e aofia ai le 10-30 kalama. carbohydrates, e tutusa ma le 1-3 iunite i le faiga o areto falaoa. I le tulaga e faia e le tagata maʻi injections o le inisalini aʻo leʻi 'aʻai, ona tatau lea ona amanaia nei iunite pe a fuafua le fualaau o le vailaʻau.

O le faiga o le falaoa ua fuafua e faʻatusatusa le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. 1 le falaoa e 10-12 gr. gaʻo.

E i ai fautuaga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaauʻai i mea taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka. I le faaopoopoga i le faatapulaaina o le mamafa o fualaau aina ma fualaau aina i le 100-300 i le aso, e taua foi le ave i ai mo meaai. O mafaufau, e pei o isi fua, e tatau ona 'aina ese mai le taumafataga autu. O lona uiga i le taeao, o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi e sili atu ona lelei le faia e aunoa ma ni fualaau aina ma fua. O fua e sili ona lelei ona 'ai i le taimi o le lapo o le ao poʻo le aoauli.

Persimmon Glycemic Index

A sili atu le maualuga o le suka o le toto i le faʻatagaina faatagaina, e tatau ona faia se meaai i aso uma mai meaʻai e maualalo le GI, e le silia le 50 iunite. Mea taumafa ma fua faatauaina, o lona uiga, e oo atu i le 69 iunite e mafai ona i ai i luga o le lisi e pei o se tuusaunoaga, e le sili atu i le 150 kalama faalua i le vaiaso. O meaai, lea e maualuga le taua o le faasino igoa, e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le 4 mmol / l i ni nai minute talu ona 'ai.

E tatau ona manatua i le tutusa o le oloa e aafia ai le siʻitia o le GI. Afai e aumai le fua i se tulaga mama, o lona faasinoupuga o le a siitia tele, ae laitiiti. O le faasinoupu o le faasinomaga o loo fesuisuiaʻi i fuainumera ma o lona uiga o le masani masani o le faamai, e mafai ona aina i le tele o taimi i le vaiaso. Ioe, pe afai e le faaopoopoina le taumafa i isi mea taumafa ma le GI.

I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e taua le iloa pe fia sene o falaoa o loʻo i ai i totonu o persimal. E manaʻomia lenei mea e faitau ai le inisiua i se inisalini puupuu pe faʻasolosolo. E mafai ona faʻamalosi e oʻo i le 2.5 XE i le aso.

Ina ia iloa pe mafai ona 'ai le punimonimo, e tatau ona suʻesuʻe uma ona faailoga. O i latou nei:

  • glycemic Index o le 55 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a 67 kcal,
  • o le anotusi o meaʻai i le 100 grams o le 1 XE,
  • i le 100 kalama, o le sugar persimmon e oʻo i le 16.8 kalama.

Mai lenei mea e mulimuli ai o le peimonimo e faateleina ai le suka toto, o le mafuaaga lea e faatagaina ai i le maʻisuka meaai e avea o se tuusaunoaga.

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai pe leai

E toatele tagata e fiafia i le fesili: e mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 i togafitiga e pei o ni faasinomaga? Soʻo se tagata maʻi ua maua i le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi na te vaavaaia ma le faaeteete ma fuafua ana meaai i aso taitasi. Soʻo se vavaeese mai meaʻai lelei e mafai ona mafua ai le le lelei o taunuuga. O le tele o fualaau suamalie e matua suamalie, ma o lea ua faasaina mo le faʻaaogaina e tagata tomai faapitoa i le vaega o endocrinology ma tagata fai meaʻai.

E pei o se fualaau e pei o le persimmon in the diabetes, o iinei e eseese manatu o tagata tomai faapitoa.

O se mea manaia o lanu lanumoana lanumoana, o le mumu i luga o fualaau aina i le taumalulu-taumalulu, e tosina mai ai mata ma tosina ma se manogi manogi.

O le mea lea, o le a tatou taumafai e faʻamalamalama pe faapefea ona avea ma faʻamatalaga mataʻutia po o le aoga mo le maʻisuka ituaiga 2, tusa lava pe mafai ona 'ai, pe o le a foi le tele.

Faʻatulagaina ma le faʻamalosi faʻasologa

O tagata anamua o le Malo Tutotonu na latou mauaina le tofo o le meli o persimimo i le salafa o le lalolagi. O le lanu "apu" ua manatu o se oloa maualalo-kalori. 100 kalama o lenei oloa e na o le 54 kcal.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le fuainumera o le tamaititi e tusa ma le 200 kalama, o lea o le kalori o mea e tusa ma le 108 kcal.
O le tuufaatasiga o lenei fualaau mo le 15% e aofia ai gaʻo, o le vaega 1/4 ua tuuina atu i le suka.

Mo maʻi e maua i le maualuga maualuga o le toto - o se faʻaʻailoga matuia. E le gata i lea, o fua e aofia ai:

  • Glucose ma le fructose,
  • Fats
  • Vitamini: A, C, Beta Carotene,
  • Suavai
  • Fiber
  • Faʻasologa o elemene: Mg, K, Ca, Fe, Mn, I, Na,
  • Acids oona: citric ma malic,
  • Antioxidants.

I le iloa ai o le persimon o se mea e maua ai le suka, e toatele o le ai ai se fesili e uiga i lana GI (glycemic index). O tagata maʻi e maua i le maʻisuka latou te siakiina e le aunoa le toto suka ma e matua faʻaeteete i mea fou fou i le taumafataga. O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona tuʻuina atu fualaau 'aina e tutusa ma le suka.

Ae ui i lea, o tagata gasegase e iai le faʻamaʻi ituaiga 2 e mafai ona fufulu fualaau suamalie i fuainumera sili ona lelei ma e na o le matua.

I totonu o le maʻisuka malosi, o meaʻai gaʻo o loʻo faamaumauina i oloa a tagata taʻitasi. O se ituaiga o sipuni fua mo tagata gasegase o le "areto o le falaoa," o lona aofaiga i se fualaau e pei o le persimmon o le 1.5.

O lenei faasinomaga o loʻo faʻaaoga i le sauniuniga o le lisi.

Aisea e mafai ai e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons

E ui i le mea moni o le tele o oloa, e aofia ai fualaʻau, o loʻo i lalo o le faʻasalaga sili ona mamafa mo tagata ei ai le toto maualuga, o meaai i aso taitasi e tatau ona iai uma vitamini ma minerale aoga. O le paleni o le malosi e tatau ona tausia ina ia aloese ai mai faʻafitauli ma isi faʻamaʻi e mafai ona atiaʻe e le o se talaaga o le puipuiga o le puipuiga.

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 o se punavai o vitamini ma minerale e taua i le tino.

O aoga sili o le persimmon i le maʻisuka

O nisi tagata latou te talitonu sese o persimal ma le maʻisuka o ni mea e le fetaui. I nisi itu, ioe, pe a oo mai i le maʻisuka 1.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka maualuga 2, e mafai e gasegase ona gafatia e fiafia i fualaau moli.

O tagata uma lava e maʻi i lenei faʻamautinoaga o loʻo faʻamatalaina vailaʻau e faʻatatau i le faʻamalosia o le tino, faʻamamaina le ate ma le vavae. O a tatou fua e mafai ona suitulaga i nisi oi latou:

  • I le avea ai ma se mana malosi malosi, o le fufulu mama le intestines mai toxins.
  • Mo tagata mamaʻi e iai ni ogaumu e le maluelue, o fua o fualaʻau mama o le ai ai se aafiaga leaga, ma o fualaau lanumeamata o le a maua ai le faʻamalosia.
  • Vaega A vitamini e faʻaleleia galuega faʻatino, lea e faʻavaivaia e le maʻisuka.
  • Vitamini C ma P faamalosi le puipuiga, maua se aoga aoga i le cardiovascular system.
  • Iodine, lea e sili atu i fualaau suamalie nai lo le suamalie, faʻafouina le faiʻai, e tetee atu i faʻafitauli ma isi faʻamaʻi, ma faʻamautuina faiga faʻafesoʻotaʻi pe afai o loʻo i ai se mea e teu ai lauroid.
  • O loʻo i ai se uiga faʻamalosia lelei o le vavalaʻau, fesoasoani e aveese le oneone mai fatugaʻo, faʻasaʻo le fulafula.
  • O le faʻaaogaina o peʻa papaʻe e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi ma fatuga fatu.

Persimmon mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

100 kalama o le pulupulu e tusa ma le 15 kalama o le suka. O le mea lea, tali i le fesili: e mafai ona 'ai lenei fualaau aina i le maʻisuka ituaiga 1, matou te tali - mautinoa e leai.

O vaega laiti o persimimo e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faatagaina i nisi o meaʻai faatasi ma le tofiaina o se fomaʻi.

Mo le maʻisuka e faalagolago i le inisalini 2, maʻisuka le lava lea e sili atu nai lo le atoatoa, e mafai ona faatagaina le peimeni, ae o nisi o nuances.

Na matou iloa o le faʻaaogaina o nei fua i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. O uiga taua uma o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga e moni naʻo fua o fua.

Vaʻavaʻai foi: Faʻamanuiaga ma faʻaleagaina, faʻapipiʻi, mea o le kalori

E mafai ona e 'ai persimmons mo le maʻisuka e ala i le amata i le 50 kalama i le aso o le paluga, lea e tusa ma le kuata o le fualaau aina e tasi. A maeʻa ona faʻamautinoa e leai ni aʻafiaga leaga mo lona tino, e mafai e le tagata gasegase ona aofia ai i aso uma se vaega faaopoopo o fualaau suamalie suamalie.

E le o se fua o le maʻisuka e mafai ona e 'ai i aso uma. Ua lava lea e faʻaalu ai i ni nai taimi i le vaiaso e toe faʻatumu ai le sapalai talafeagai o vitamini ma minerale.

O a mataupu e tatau ona le aofia ai

Persimmon o se manuia ma se faʻalavelave i le taimi e tasi, e fuafua i le ituaiga o maʻisuka. E tatau ona faʻaesea mai le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu nei:

  • O mea faʻalavelave faʻapitoa,
  • I le vaitaimi pe a mavae faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai taotoga,
  • Hemorrhoids poʻo le faʻasolosolo faifaipea, e pei o le manava o le tino e mafai ona faʻaosoina le metabolism,
  • Mafuaaga

I taumafa a tamaiti, o le apu mai le "apu" e amata mai i le 3 tausaga. Afai ei ai faafitauli i le tamaitiiti i le gastrointestinal tract, o le masani i lenei oloa ua tolopoina mo le 5-7 tausaga.

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2: mafai pe leai foi

O Persimone o se fualaau suamalie suamalie ma se fuainumera faʻamamafa (GI) i le lautele o le 45-70 iunite. E mauʻoa i vitamini ma minerale, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino ma fesoasoani i le paʻu o mea mamafa. Ae ona o le maualuga maualuga o le faasinomaga, o le berry e pau i lalo o se vaega pe maeʻa atoa. I tulaga taʻitasi, o le fesili pe mafai ona maua le peimeni pe leai foʻi le maʻisuka ituaiga 2 e fofo taʻitasi.

  1. Mea aoga
  2. Contraindications
  3. Tuutuuga o le faaaogaina

Mea aoga

O Persimone e tele mea aoga.

  • Vitamini P ma le C i le tuufaatasiga o persimoni e fesoasoani i le faamalosia o toto, masima e afaina ai le muso o le fatu. Faʻatasi, o nei meatotino e fesoasoani i togafitiga ma le puipuia o le angiopathy, e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka.
  • O le magnesium e afaina ai le tulaga o fatugaʻo, o le solia o lea mea e masani ona matauina i le maʻisuka.
  • Magnesium, potassium, phosphorus, calcium, iron, vitamini PP, A ma C e maua ai le malosi i le tino vaivai.
  • O le maualuga o le pectin content e aoga mo faafitauli faʻaogaina.
  • Ona o le mea o loʻo iai i le acid ascorbic, e faʻaleleia ai le puipuiga, e avea ma puipuiga o faʻamaʻi pipisi.
  • I le lotolotoi o malulu ma le fulu, o le berry e faʻasaʻo ai faʻamaoniga.
  • E fesoasoani i le toe faʻaleleia o le tino pe a maeʻa le mafaufau, malosi faaletino, faʻamaʻi muamua ma gaioiga.
  • O loʻo i ai sona aʻafiaga ma le malosi i le tino.
  • Aafiaga lelei i le toto.
  • O le kulimi o loʻo faʻapipiʻi i fualaau aina e fesoasoani i le faʻaaogaina o le uʻamea ma avea o se faʻasologa o le anemia.
  • E fautuaina mo cholelithiasis ma urolithiasis.

Contraindications

O le Persimone e iai le tele o faʻasolega e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka (DM) ma isi faʻamaʻi.

  • E le fautuaina mo tagata mamaʻi e leʻi leva ona faia le taotoga i luga o le manava po o le manava. Faʻailoaina i totonu o le meaai i le faaiuga o le taimi o le toe faʻaleleia ma faatasi ai ma le maliega a le fomaʻi.
  • E le tatau ona faʻaumatia mafaufauga i luga o se manava gaogao: o lenei mea e mafua mai i le faʻalavelave i totonu o le mea oona. O le fomaʻi e mafai ona mafua ai le manava, tiga o le manava.
  • O le tele o faʻasalaga e mafua ai le fesuiaʻiga o le kulukose o le toto, lea e leaga mo le maʻisuka.
  • O i latou na mafatia i le gastritis, o le maʻi o le manava, e faigofie lava i le le mautonu o le gastrointestinal tract, e tatau foi ona lafoai se fusi suamalie.

O fua e le manaomia e 'ai ai le matua. I lenei fomu, o le persimmon e aofia ai monosaccharides ma glucose, lea e talafeagai mo le maʻisuka, ae o le tele o tannin i le tuufaatasiga o fualaau aina e mafua ai le solia o le gastrointestinal tract.

Ituaiga 2 maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2 (e le o le inisalini), o le kulukose e tumau i le tulaga saʻo e ala i se taumafa malosi. O ituaiga vaega o tagata gasegase e mafai ona 'ai le peimeni i ni fua faʻatatau.

I lenei tulaga, o le taumafa faʻaititia i le vaiaso e faʻalagolago i le mamafa o le tino, tulaga o le faʻamaʻi, ata o le falemaʻi. I tagata gasegase e eseese itu, o le tali i le faʻaofiina o le tamaititi i le meaʻai e mafai ona fesuisuiai.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻamaunuʻu persimmons i vaega o le sili atu i le 100-200 g i le aso: o fualaau taʻitasi e tasi le mamafa e mamafa tele.

O le fua e vaeluaina i totonu o le potu ma gaʻo, e fuafua i le mamafa o le tino ma le tele o le fetus, ma faʻamavae e amata i vaega o le 25-50 g (se kuata o le fetus). E mafai ona e 'aina se fasi meaai mo le aoauli, ona fua lea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, e faalagolago i faailoga, faʻaititia le fualaau - poʻo le tuʻuina atu o fua mai le meaai.

Gesational diabetes

I le maʻisuka faʻamamaʻi, o le persimon e mafai ona faʻateleina le ala o le maʻi. O le mea lea, o le maualuga o le suka o le toto poo le masalomia o le maʻisuka latutu, e fautuaina ai tinā faʻamoemoe e lafoai i luga o persimmons, faʻapea foi ma isi oloa ma se faʻamaufaʻailoga maualuga. Faatasi ai ma se manaʻoga malosi, e mafai ona e maua i nisi taimi le kuata o le fetus. A maeʻa le faʻamautuina o le glycemia, e faʻasaʻoina ia tapulaa.

Preditebetes

Faatasi ai ma vailaau, o le lisi autu ua tuufaatasia taitoatasi i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist ma mafaufau i uiga o le metabolism. O se taumafa-maualalo o meaʻai e le aofia ai meaai maualuga GI, ae e mafai ona fesuisuiai le meaai. I lenei tulaga, e mafai ona aofia ai le persona i le lisi autu pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Faʻafeiloaʻi mafaufauga i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faasolosolo malie, e amata i ni nai fasi vaega. Mai ituaiga eseese mo le maʻisuka, o le mea e sili ona lelei o le "tupu" i le pepa tao.

O lenei metotia o sauniuniga e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le fetus. E mafai foi ona e faaopoopo i ai mafaufauga e faamalosi, mo le sauniuniga lea e faaaoga ai le suamalie.

Afai e afua ai le toto i le toto, e le aofia ai le meaai.

Persimmon mo le maʻisuka, e taua le iloa!

O le meaai i tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete ma fuafuaina. O meaʻai mai le taumafataga e mafai i nisi taimi ona faigata ai taunuuga.

E tele fua, e aofia ai le tele o pasene o suka i la latou fatuga, ua faasaina e tagata fai meaʻai ma endocrinologists e ave ma le maʻisuka.

Ae mo ni mataʻaiga, o se tau manaia-taugofie o le taumalulu, o le fesili i lona faʻaaogaina i nei tagata gasegase e tele ni feeseeseaiga. Ae taumafai pea e faamanino le fesili pe ono mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka.

O meatotino ma le tuufaatasiga

O Persimone o se fua lea na sau io tatou fanua mai Saina. O lenei oloa taumafa e maualalo i kalori. O le mea lea, i le 100 kalama o fualaau o loʻo i ai i luga o laufanua e aofia ai le 55 i le 60 kcal.
I lona tuufaatasiga, o le peranesa e oʻo atu i le 15% o carbohydrates, o le suka o le aofaiga atoa lea o le 1/4 vaega. O se aofaiga tele lea o monosaccharide, aemaise lava mo le maʻisuka.

I le tulaga aoao, o loʻo iai mea nei:

• Carbohydrates (glucose, fructose), • Masima, • Vitamini: A, beta-carotene, C ma P, • Suavai, • Fiber, • Microelements: magnesium, potassium, calcium, iron, manganese, iodine, sodium • Organic acids : lemoni, apu,

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea sili e sili atu nai lo apu ma vine i le numera o vitamini ma minerale. Ma ona o le maualuga o mea oona o gaʻo, e mafai ona faamalieina ai le fiaai.
Mo le maʻisuka, e taua foi faamatalaga e 70 g o le fualaau = 1 le falaoa, ma le faasinomaga o le faasinomaga o le 70 e.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O loʻo i ai se faʻamanuiaga mai persimmon mo le maʻisuka, e ui lava o foliga maualuga o le suauu e tatau ona vave faʻasaina lenei oloa. O lea la, afai ei ai le persimmon mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le ai ai aafiaga lelei nei i le tino:

1. Faʻaateleina le tetee o le tino, faʻamalosia le puipuiga o le tino - e pei ona e iloa, i le maʻisuka, o le tino puipuia o le tino e masani lava ona faʻavaivaia, o lea latou te ono aʻafia ai i le tele o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi le faʻamalolo umi o faʻamaʻi. O le faʻaaogaina o peimeni o le a fesoasoani i le faʻavavevaveina o le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o masini ma teena ai le atinaʻe o faʻamaʻi.

2. Faʻaleleia o le gasegase - o se aafiaga i luga o le tino e mafua ona o le mea moni e iai le pectin o le peimonini, lea e faʻavaveina ai le faʻaaogāina o vailaʻau ma faʻamaonia le metabolism.

3. Faʻaleleia le lelei o le vaʻaia - ma le maʻisuka ituaiga 2, suiga angiopathic i le retina e masani ona atiae, o se taunuuga o le mafatiaga o le vaaiga a le tagata maʻi. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini taua mo le vaʻaia, e pei o le vitamini C ma le P, faʻapea foʻi le elemene K, o le puipui o toto toto ua sili atu ona malosi, ma ua faʻaitiitia le tulaga lamatia o le angiopathy.

4. Puipuiga o faʻafitauli faʻapitoa - masani i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II o loʻo i ai ni faaletonu o galuega i fatugaʻo ma le atinaʻeina o nephropathy. Magnesium, o le vaega lea o persimmons, e puipuia lenei tulaga.

5. Faʻamaʻaina o le tino - faʻafetai i le fiva, e mafai e le tino ona faʻamamaina lelei o ia i le tele o toxins, ma faʻapena ai ona faʻatalanoaina le faagasologa o le faʻapalapala.

6. Faʻatulagaina le gaioioiga o le tino o le tino - o le tagata e lelei le faʻaleleia o le lagona, ma faʻafefe foi le vaivai ma le le fiafia.

7. Faʻaleleia le gaoioiga o le cardiovascular system - faʻafetai i monosaccharides, vitamini ma le potassium, o se vaega o fualaau aina, o le muso o le fatu e maua ai meaʻai lelei ma galuega sili atu.

8. Aafiaga o le diuretic - ona o le i ai o le magnesium, sili atu le suavai ma le sodium ua aveesea mai le tino. E taofia ai foi le fausia o maʻa fatuga.

9. Aafiaga aoga i le faʻatinoina o le faiga o le hepatobiliary.
E taua foi le maitauina o le a le mafua ai ona maua i luga o le kulukose pe a uma ona faaaoga ona o le fiber, o se vaega o lea, lea e faagesegeseina ai le ave o le oloa.

O le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai foi ona afaina ai le soifua maloloina, aemaise lava pe ae faʻaaogaina le le mautonu. O le mea moni, e ui lava i meatotino lelei uma, e taua le manatua o lenei mea o se mea maualuga-carbon o loʻo i ai le maualuga maualuga o gaʻo.

E le mafai ona e 'ai i persimmons i mataupu nei:

• O se talafaasolopito o taotoga o gasegase gasegase • Tusa o le maʻisuka.

• Maua maualuga maualuga o suka i le maʻisuka ituaiga II.

Tulafono mo le faʻaaogaina o persona i le maʻisuka ituaiga 2

Ole fua ole taumafa ole persona i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o taui ole sili atu nai lo le 100 kalama i le aso, lea e tusa ma le 1 fualaau lapopoa. E le gata i lea, e sili ona lelei le faʻalauiloaina o lenei mea taumafa ma le afa afa, pe tusa ma le 50 mg, i le taumafataga. Vaevae le tasi fualaau aina i ni vaega, ma ia 'ai faʻaluaina, o lea e te le lamatiaina ai le maualuga o le gaosia o gaʻo.

I le maʻisuka ituaiga 2, e lelei foi le faʻaaoga o persimalisi tao. I le taimi lava e tasi, o mea aoga aoga uma o le fualaau aina ua lelei ona puipuia, ma o le maualuga o le kulukose ma fualaau aina ua faaititia i se tulaga maualalo.

I le faaputuputuina, matou te toe maitauina o le pisipiti i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka e mafai ona aoga pe afai e ave faalemafaufau: i le aofaʻi tatau, e le o faʻatasi ma se taumafa maualuga-kalori ma faia i lalo o le puleaina o le kulukose o le toto. O le mulimuli i fautuaga uma, o se mea faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le soifua maloloina o le maʻi, ma e le afaina ai o ia.

E mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka? Persimmon mo le maʻisuka

Tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e masani lava ma tagata faʻapitoa ma faʻamautinoa faapitoa e fai a latou meaʻai. O le mea lea, ao leʻi faʻauluina se oloa, latou te fesili, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona 'ai ia persimmons i le maʻisuka? O le fesili e matua taua lava. Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

O le a le papa?

O lenei fualaau o le autumn e sili ona aoga mo le tino o le tagata. Sa salalau Persimone mai Saina. Naʻo talu mai le faaiuga o le XIX seneturi e uiga i sea fua na maua i le lalolagi.

E silia ma le 300 ituaiga. O ona fua e talitutusa foliga i foliga vaaia o tamato, fai se taamilosaga lapotopoto. O lo latou mamafa i nisi taimi e silia ma le 500 kalama. Persimmon ei ai se paʻu lamolemole ma manifinifi, e matua susulu lava. O le lanu o le fua mai le lanu samasama i le moli-mumu.

Peresimone - e faʻamalosi i le palate. O lona tino ei ai se lanu mumu po o se pulu moli, e aofia ai fatu. O lenei fua e maualalo-kalori: e na o le 53 kkini mo le 100 kalama o le oloa. O Persimone e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa. E sili atu ona lelei i le maalili.

Persimmon: mea aoga

Ae e te leʻi mafaufauina le fesili autu o lenei tusiga - pe mafai ona 'ai le persimmons i le maʻisuka, e tatau ona e maua le aoga o fua o loʻo i luga mo le tino o le tagata. O le a le aoga o lenei fua? Persimmon o loʻo i ai vaega nei:

  • faʻaleleia manaoga,
  • faʻapitoa umiga ma le tino atoa,
  • ei ai sona aʻafiaga i le Staphylococcus aureus, hay bacillus,
  • e fesoasoani i le galue masani o le loto ma lona tino,
  • fafagaina le fatu fatu
  • e puipuia ai faailoga o le atherosclerosis,
  • fesoasoani i faafitauli ole ate ma fatugaʻo,
  • e maua ai se aafiaga o le diuretic,
  • Faʻasaʻo le maualuga o kulukose toto,
  • puipuia le tupu mai o faʻamaʻi pipisi
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • lelei togafitiga o le vevela,
  • aveese faailoga o le le mautonu,
  • faagaeetia.

Persimmon e aoga mo fafine maʻitaga, aua e fesoasoani e aloese ai mai le mama ma le anemia.

O se mea manaia: o isi vailaʻau fautuaina e faʻaaoga lenei fua e togafitia ai mu, abrasions, manuʻa, oti.

Persimmon i le taumafa o le maʻisuka

O loʻo faʻateleina ona iloa le faʻamaʻi o loʻo i luga e le gata i tagata matutua. I aso nei, o sui o le tupulaga talavou latou te mafatia foi mai ai.

E taua tele mo se tagata ua tuʻuina atu i ai se faʻamautinoaga ina ia mataʻituina ma le totoʻa ana meaʻai. O le mea moni o le suiga o le suka o le toto e suia tele taimi i le aso.

E faʻalagolago i le aofaʻi o meaʻai gaʻo e faʻamaʻi ai le tagata maʻi, faʻapea foi i le gaioiga faaletino.

E iloa e faʻapea o iʻa ma aano o manufasi e maua ai le protein, ma o loʻo aofia ai i le taumafa a se tagata maʻi. Ona mafai ai lea ona 'ai fua mo le maʻisuka? E mafai ona 'ai ia persimmons, mo se faʻataʻitaʻiga? A maeʻa, o nei oloa o se punavai o elemene ma fuamini.

Ina ia fuafuaina le aofaʻi o meaʻai gaʻoina e faʻaaogaina e se tagata i le aso, o loʻo i ai ni mea faapitoa e taʻua o laulau o falaoa. E tāua tele mo le fua saʻo o le fua o le inisalini. E tasi le falaoa e tusa ma le 10 kalama o meaʻai.

E mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka?

O fomaʻi e maitauina o tagata ei ai se faʻamaʻi o le maʻisuka ei ai le eseesega o le vaʻaia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faatasi ai ma uiga taʻitasi o le vasega. O lea la, e mafai ona 'ai persimmons i le maʻisuka? Endocrinologists e faʻamautinoa o tagata e leai se inisalini ole aiga, o tagata gasegase e masani ona oso i totonu o latou toto suka, o le oloa ua taua i luga ua faatagaina e aofia i totonu o le meaai.

E mafai ona 'ai persimmons ma le maʻisuka mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka? O faʻatau faapitoa e faʻasaina le 'aiina o le oloa o loʻo i luga i tagata mamaʻi e maua i le 1 ituaiga o faʻamaʻi. Ole maʻi e le alualu i luma pe afai e le aofia le persimone mai le meaai ma o le faamaʻi e pulea e le tausiga o se meaai faapitoa-caloric.

Ae mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e faatagaina le endocrinologists e faʻaaoga lenei oloa. Aua o se ituaiga o le insulin-tutoatasi o le maʻi ua taʻua i luga.

Ae o le upu "faatagaina" e le tatau ona taua moni. O le a lau tala? Afai e matauina sina masalosaloga o le le lava o le tino o le tino i le inisalini, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o peimeni.

O mea faʻamalolo o persimmons i le maʻisuka

O fua o loʻo i luga e sili ona aoga mo le maʻisuka. O le Persimone i le maʻisuka e faʻamalosia ai le tino o le tagata maʻi ma ni mea taua tele:

  • vailaau oona
  • fiber
  • elemene o elemene (calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium),
  • vitamini (thiamine, niacin, riboflavin, beta-carotene, acid ascorbic).

Ua matauina e le au popoto o le maʻi suka o le maʻisuka masani e aofia ai ma faailoga o isi faamaʻi. O nei faʻafitauli i le faʻaogaina o le tino, gaʻo, le mautonu o le tino ma le gaioiga o le fatu. Persimmon ei ai sona aafiaga aoga i le faagaioia o le vaega o meaʻai, e faamamaina ai le tino o le maʻisuka mai i anufe o le intestinal. I le faaopoopo atu i ai, o lenei fua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le lipid metabolism.

Persimmon mo le maʻisuka: fualaau mo le maʻisuka

O meaʻai i aso nei e ofoina atu ai le tele o ipu mananaia mai fua o loʻo i luga mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i lenei maʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se fua o salati e taʻua o le Aikupito mo Persimmon Diabetics.

  • lua tamato laiti
  • nisi o fua o le pope,
  • se sipuni suamalie e tasi
  • suamalie mai le lemoni e tasi,
  • lanu palapala ma se mea e teu ai,
  • laau afu i lou fiafia.

'Otiʻoti fuālaʻau ma fualaau aina i ni fasipepa, vaitau ma le sua o le tipolo, fufuluina i laʻau, nati ma le totino.

O se meaʻai sili ona manaia mo le persimmon kuka moa mo le maʻisuka.

  • tolu vaega persimimo
  • 1 lanu violē,
  • moa
  • masima ma laau i lou tofo.

Galu ulu i palu pateta. Faaopopo le aniani ma faapipii i luga o se peni lelei. Faʻafefiloi lelei, masima. Grate le moa ma lenei paluga. Suauu i totonu o le ogaumu seia aʻau.

Ua fautua mai tagata popoto ia siaki le maʻisuka i le maʻisuka aʻo lei amataina le taumafataga. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona fuafua le tali a le tino i fua o loʻo i luga ile taimi.

E mafai ona e otooto faʻamatalaina ia faʻamatalaga o loʻo i luga. O lea, e mafai ona faaaoga pulu mo le maʻisuka? Ioe e mafai. Na o tagata mamaʻi e mafatia i le ituaiga 2 o maʻi o loʻo i luga. E le gata i lea, o taimi uma lava e te manaʻomia e pulea ai le maualuga o le suka o le toto ma mea uma e iloa ai le fua.

Faʻavae ma GI

I le togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka, e taua le pulea o meaʻai. O se tasi o mafuaʻaga e faʻavaeina ai le maʻisuka o le faateleina o le mamafa o le tino ao lei oʻo i le tulaga o le oona.

O le glycemic index (GI) i meaʻai e taʻu mai ai le toto toto, lea e tupu pe a uma ona 'ai nei meaai. GI o le peimeni e 70 iunite.

, lea o se faailoga maualuga, o le mea lea, o le pipi e mafai ona aoga ma leaga pe a fai e le pulea lelei. I lauga masani o loʻo i ai:

  • A, P, C vitamini,
  • beta carotenes
  • se vaega itiiti o le vai ma le fiber,
  • se kuata o le pi o le suka,
  • antioxidants
  • pectin
  • vailaau oona
  • elemene taua.

O meatotino ma mea aoga?

Persimmon e leai se mea maualuga i le kalori (i le 100 g e tusa ma le 55 kcal). O se maualuga maualuga o vitamini i totonu o le berry ei ai lona aoga aoga i luga o le polokalama a le tagata maʻi, faʻaleleia lona leo ma toe faʻaleleia i taimi o gasegase. O faʻamanuiaga o le peimeni:

O le tuufaatasia o le fualaau aina e maua ai se aoga aoga i le tino o le tagata.

  • faaleleia le gastrointestinal tract (GIT),
  • lelei e afaina ai puipui o toto toto ma okeni,
  • e puipuia ai le fatu ma oso,
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • e faʻatagaina oe e faʻaititia le fua o vailaʻau e faʻaititia ai le suka o le toto i se maʻisuka,
  • faʻaleleia le lelei o mea taumafa e ala i le afaina o le mucosa gastrointestinal,
  • faaleleia le gasegase ma faaitiitia le mamafa o le mamafa,
  • aveese le cholesterol
  • faaleleia atili galuega tau fatu, puipuia le anemia,
  • fufulu le tino o mea oona ma toxins.

Korolek i le maʻisuka e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻisia le malosi o le tino pe a mavae se gasegase ma faʻaleleia le gaioiga o le gaioiga o gaʻo ma siama.

E mafai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O fua e fesoasoani e faamalosia ai toto i masini.

O le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o se fualaau faatagaina, pe afai e te 'ai i le faʻalelei.

O le meaʻai e faʻatagaina oe e faʻaititia le matelaina i le tagata maʻi ma faʻavave le saturation o le tino, lea ei ai lona aoga aoga i le tino o le maʻisuka.

Persimmon e aoga mo le maʻisuka mo ona meatotino i le faʻamalosia o vaʻa toto ma faaleleia atili le gaioiga o galuega, ma e mafua mai i le faʻamautuina o metabolic processes i totonu o le tino. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e aloese mai faʻafitauli o le maʻi.

Fiber e puipuia ai oso i totonu o le kulukose toto, lea e taua mo le maʻisuka. E manaʻomia le Persimmon i ni faʻatapulaʻa faʻatapulaʻa ona o le maualuga o le meaʻai i gaʻo ma le suka.

Afai o le oloa e faʻateleina i luga o le faʻatagaga faatagaina e le endocrinologist, o le tino o le a afaina ma o le a atili ai ona leaga le maʻisuka.

E tele taimi e faʻasaina ai le maʻisuka ituaiga 2, pe afai ole maʻi e le maua i le oso faafuaseʻi i le insulin.

E faapefea ona filifili le mea tonu?

E tatau ona e faʻatau se fale ile vaitau masani mo ia - i le autumn ma le taumalulu. O meatotino o le berry e faʻaleleia i le matua, ona maua ai lea o le vitamini i le maualuga o le faʻatinoga ma e lelei ona uuina e le tino.

E tatau ona e faʻatau naʻo se fualaau aina e aunoa ma ni manua, vavae, tipi. E sili le faʻaaogaina o auaunaga a tagata faʻatau oloa. E le mafai e faʻasalaga le vaʻaia ona faʻaalia ni faʻamaʻi pipisi, lea o le a faʻateleina ai le ala o le maʻisuka.

Pe a filifilia se tamaʻitaʻi, e tatau ona totogi le taulaiga tele i lona tulaga ma lona lelei.

Tulafono mo le faʻaaogaina ma le faʻaleagaina o persimmons i le maʻisuka

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o persona e mafai ona mafua ai e le gata o le oso i le suka, ae o le mamafa foi o le maua.

E mafai ona e 'aina le fua pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi. Muamua, e tatau ona e siakiina le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai se fualaau laitiiti (pe a ma le 10 g o le berry).

Afai e leai ni oso, ia amata ona 'ai faʻasalaga i se metotia o le 50 g i le aso, e sili le tufatufa atu o lenei vaega ile tele o atopa. Mulimuli ane, ua faateleina le aofaʻi i le 100 g. Ona o le tele o le suka i le fualaau aina i luga o lenei vailaau, e le mafai ona faʻaumatia pelo.

Taumago le pi po o le taoina, ma faaopoopo i salati. O le aʻafiaga le lelei mo le maʻisuka o se maualuga tele o meaʻai gaʻo.

I se tagata gasegase e maualuga le maualuga o le meaʻai, o le a naʻo le gaʻo e maua ai le suka toto ma faateleina le gaʻo o le tino.

Faʻailoga matuia mo le maʻisuka

  • e le tatau ona faʻaaogaina i gasegase pe a uma le taotoga,
  • faasaina mo i latou sa taoto i le manava,
  • e faigofie i le faʻailoga ma le gaʻo,
  • le faʻaaogaina o vine e le mafaamatalaina.

Afai e le faatagaina e le endocrinologist le faatagaga mo persimmons, o le a faasaina le aumaia o vine i totonu o le meaai. O le faʻailoga autu e tuʻuina i luga o le fua o le 100 g i le aso.I le maʻisuka ituaiga 1, e sili atu ona lelei le vavaeeseina atoatoa ole fetus mai meaʻai. Afai o le maualuga o le suka e maua i le toto o se maʻisuka ituaiga 2, e manatu le papa e faasaina.

E mafai e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons ma le tele

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o le mataupu faanatinati o le aoga lea o se oloa. O le tagata gasegase e tatau ona mafaufau pe faʻafefea ona faʻaaoga meaai e aafia ai le gaosiga o le inisalini ma le aofaʻi o suka i totonu o le toto, aua o le setete o lona soifua maloloina e faʻalagolago i nei faailoilo.

O le meaai e tatau ona filifilia saʻo, ma i le taimi lava e tasi o le paleni o oloa, e le o meaʻai uma lava e maua mai i meaʻai e faʻatagaina e tagata tausi meaʻai ma endocrinologists. O le mafuaaga o le maualuga maualuga o le suka.

Ae ui i lea, e leai lava se maliega a fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina o nisi o mea masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe mafai ea e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons - o se meaʻai e sili ona lauiloa o loʻo aliali mai i luga o fata i le tele o tausaga o le autumn ma le taumalulu.

Atonu o le a le mafai ona maua se tali manino. O lenei tusiga o le a fesoa- soani i le au faitau e malamalama atili ai i le fesili: "Faʻasolo i le maʻisuka - o aogā ma mea leaga."

Taʻu fualaau aina

O le a le aogā aoga

O Persimone o se fua o fualaau aina na totoina muamua i Saina, ae i le taimi nei o se seleselega taua tele e totoina i soo se mea i faleoloa ma se mafanafana o le tau. O le fua o le lanu moli, mea malie, tart-sweet ma ei ai sona tofo.

O le aofaʻi o le suka e faʻatatau saʻo lava i le matua - o le sili atu ona matua, o le suamalie. E sili atu ma le 300 ituaiga o laau, o nisi ua manatu o le a tele, ma o le poto masani i aso nei ua ausia ai taunuuga faapea o se tuufaatasiga o ituaiga eseese i le taimi e tasi e mafai i se laau e tasi.

O le tele lava o taimi, e totoina e le au faifaatoaga le ituaiga o Korolek, o le mafuaaga lea e masani ai ona pauu i luga o laulau. O fualaau laititi e tusa ma le 100 kalama, ma o lona malosi e tusa ma le 60 kilokalo, e le o se faailoga iloga.

Ae peitaʻi, e sese na o nei faʻamatalaga e faʻamaonia ai pe mafai ona 'ai le pailani i le maʻisuka pe leai. Lalo o loʻo tatou nonofo i luga o le vailaʻau o le fetus, lea e fuafua ai lona taua o meaʻai.

Vailaau faʻamaʻi

Faʻamaumauga a fomaʻi e faapea, mo se tagata soifua maloloina e leai se faʻasalaga mo le faʻaaogaina o lenei oloa, e aoga tele.

Ona o le tuufaatasiga o vaega o minerale, o meaʻai oona, vitamini ma isi mea aoga, ma le masani ona 'ai, o le puipuiga o le tino ua faamalosia, o le toto ua sili ona lelei, o le malosi o le tetee ua faateleina, o le faagaioia o totoga o le excretion, digestion ma isi o le a faaleleia.

I le tulaga lautele, e tatau ona matauina le lelei o le aafiaga o lenei mea masani i luga o le tino atoa, ona o mea o loʻo iai i na mea faʻapitoa o meaola faʻapitoa:

  • vitamini: A, B, B1, C, P,
  • carotenes ma veta-carotenes, lea i le tino ua avea ma vitamini A,
  • elemene taua: magnesium, iodine, potassium, calcium, sodium, zinc, phosphorus, ma isi,
  • fiber
  • vailaau oona
  • carbohydrates ma lipids
  • vailaau faʻasaina.

Faʻalogo lelei. O fua e aofia ai le 15% o suauu, o le lona fa o mea e suamalie, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le maualuga o mea malie o monosaccharides matagofie e masani lava ona tulai mai ai le fesili pe mafai ona 'ai e le maʻisuka ia pemoni ma, pe a faʻapea, i le a le tele. O se mea taua taua o le suka e mafua ai le taufaamatau i tagata uma e lua o le ituaiga muamua ma le lua.

O le tele o ituaiga o lemoni, o le sili ona suamalie o le ituaiga Korolek. O lona faasinomaga igoa o le 70, lea e 25 iunite maualuga atu nai lo tulaga taualoa, o le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei le faʻaaogaina o lenei oloa.

Maʻisuka ma Peresimone

O le faamaʻi e mafua ona o le solia o le gaioiga o le kulukose, e mafua ai le suiga masani o le toto.

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni vaega autu se lua:

  • ituaiga 1 maʻisuka poʻo le insulin-faʻalagolago, pe a inosia le inisalini, e faʻamautu le tulaga,
  • ituaiga 2 maʻisuka, pe a le aʻafia le hormone e le afaina ai le inu o le kulukose.

I se faaupuga faigofie, o tagata gasegase i le ituaiga 1 e sili atu le faigofie ona filifili a latou lava oloa, e tusa lava pe a 'ai meaai e le o fautuaina, o le inisalini e tuiina e toe maua ai le maualuga o le suka i tulaga masani.

Faʻatasi ma le ituaiga 2, o le filifiliga o oloa e sili atu ona faigata, aua a faʻapipiʻiina se meaʻai i aso uma, e tatau ona faʻatusatusa mea o kalori o oloa, faitauina vaega ole falaoa ma tausia se faamaumauga o faʻamatalaga faʻapitoa o oloa.

I tagata gasegase, o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le faʻalavelave o le pancreatic. O le mea lea, e leai se tino o le insulin i le tino.

O le taunuʻuga o lenei maʻi o le maʻi o le tele o totoga ma tino:

  • o le gaioiga o le fatugalemu o le tino e faʻalavelaveina,
  • aafiaga le lelei i le toto,
  • o le faʻatinoina o tagata suʻesuʻe auiliiliga o loʻo faʻaitiitia,
  • suiga o metabolism
  • vaivai lima vaivai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le 'aiina o se tamaʻitaʻi e faatagaina i ni tapulaa faʻapulaʻa, ma le ituaiga 1 e sili atu ona lelei le teena. Tuusaunoaga o faʻamaʻi pipisi ma le leai o se inisalini pau. Afai e te le usitai i fautuaga a fomaʻi, o le maʻi o le maʻi e faigata, ma e mafai ona aʻafia le tino i le le mafai ona faʻaaogaina.

Manatua I le talanoa e uiga i feeseeseaiga a tagata atamamai e uiga i le faʻaaogaina e le tupu, o nisi e tausisi i se faʻatapulaʻaina o lenei oloa mo le maʻisuka, o isi e faatagaina le aofia ai o le tupu i le taumafataga ma mea faʻasaina, faʻamalosia ai nisi aoga mo le tino o le tagata.

O faʻamanuiaga o le persimmon i le maʻisuka

Persimmon tao i totonu o le kulimi kirimoni

I lenei vaega, o le a tatou iloiloina pe aoga aoga i le maʻisuka ma pe o le a foi ona uiga lelei. E tatau ona manatuaina o le fualaau aina e le gata o se meaʻai, ae o se mea taua foi o vaega taua e pei ole vitamini, meaola eletise ma elemene e faaleleia atili ai meatotino a le tino.

O le 'ai i ni faʻatapulaʻa, o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le mea e gaosia ai le ate, ate, fatugaʻo, ma le cardiovascular system. Faʻalogo lelei i le laulau, o loʻo faʻaalia ai le aoga o aʻafiaga i luga o le tino ma faʻaaoga faʻaogaina.

O faʻamanuiaga o le persimmon i le maʻisuka:

Uiga aogaFaamalamalamagaAta
Faaleleia atili o meaO meaola kulimi, vitamini C ma nisi elemene e faʻaleleia atili le masini vascular, faateleina le malosi o le endothelial ma maua ai se puipuiga mai le atherosclerosis. Rutin e faamalosia ai toto toto.Totolo cholesterol
Anemia PreventionOna o le uʻamea uʻamea, o se vaega taua o le mole hemoglobin, o le faʻaaogaina o le korol e faʻaleleia ai le toto.Faailoga o le anemia
Faʻaleleia o le vaʻaicarotenes, lea i totonu o le tino ua liua i le vitamini A, ei ai se aafiaga lelei i le vaaiga vaaia, faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma ona fua.Faʻamatalaina le lelei o le faʻaaliga
Aafiaga lelei ile galuega fatugaoPersimmon e aofia ai le magnesium, lea e fesoasoani e aveesea le tele o le vai ma le magnesium mai le tino, ma faaopoopo atu i ai, o se aafiaga faʻasolo i le urolitiasis e aliali mai.Polokalame Fatu
Faʻasalaga puipuigaO le maualuga o mea o le acid ascorbic e i ai sona aafiaga faʻaolaina i luga o le puipuiga o le tino, faʻateleina le teteʻe i le malulu.Fualaau 'aina ma fualaau faisua e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino
Metabolic optimizationO le fomaʻi o loʻo i ai ni mea pectin e faʻateleina ai le faʻafefe ma faʻaogaina le metabolism.Metabolic pattern
Faʻaleleia tinoO le iai o fiva e fesoasoani e aveese ai toxins mai le tino, toxins ma isi mea e afaina, ona o le fausaga o le fib, o le ogaumu e masani ona faʻatulagaina, ma faʻaleleia ai le gasegase.Toxins ma mea leaga e matua faaleagaina ai le soifua maloloina
Faaleleia lagonaFaʻafetai i le aʻafiaga i luga o le tino, o le faʻaaogaina o le korolka e faʻaleleia ai lagona ma teteʻega.Faʻamalosi - Malosia e Faʻataʻi ai Maʻi

Faʻalogo lelei. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o peimeni ona o le i ai o fiva, o le faʻaitiitia lemu o le oloa e tupu, o le mea lea, o suiga tetele i le kulukose i totonu o le toto e le o matauina.

Faʻaaoga le Persimmon i le maʻisuka ituaiga 1

E fautuaina malosi e fomaʻi e faapea o tagata gasegase i lenei ituaiga o faʻamaʻi e aloese mai le faʻaaogaina o faʻasalaga, ae le o taimi uma lava e mafai ai e le tagata gasegase ona taofia. O le maliega fetuutuunai e mafai ona maua vagana ai o le fualaau aina e le 'aina i ona foliga masani, ae o se vaega o ipu, mo se faataitaiga, talotalo ma fualaau aina suamalie e tusa ai ma ia mea ua faatagaina.

E faigofie le fua. 200 kalama o le oloa o le a manaomia pe tusa ma le tasi ma le afa lita o le vai, o le suka e suitulaga e tatau ona faaopoopo i lau lava pule faitalia. Oti lelei le fua ma kuka i le vevela vevela mo ni nai minute. E mafai ona e inuina se mea e le sili atu nai lo le lita i le aso.

Lalo o nai faʻataʻitaʻiga e mafai ona faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 1:

  1. Fualaʻau Salad Aikupito. Ina ia saunia se meaʻai lelei ma maloloina, e tatau ona e ave le afa o le tupu, lua tamato ma le gaʻo lanu meamata poʻo le kuliki. Vaʻai le salatisi i le suamalie fou o le lemoni ma fatu fatu,
  2. Fuamoa fuamalie fou. Aʻau o le suamalie 200 g ma le 150 g o mataimalie e tipiina i ni fasi fasi pepa ma fusi fatu. I le avea ai o se laei, e mafai ona e faʻaaoga lefirfiti e maualalo le gaʻo poo yogurt.

Manatua, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le 'aina o se oloa fou e mafai ona lamatia, ma naʻo le pau ole inisalini ole aiga e mafai ona faʻatapulaʻaina fua ole fua, ae le silia le 50 kalama i le aso.

Persimmon compote

Le faʻaaogaina o le tupu i le maʻisuka ituaiga II

Persimmon mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a aoga pe afai e mulimulitai tulafono nei:

  1. O le aofaʻi o fua o fualaau aina e tatau ona le sili atu i le 100 kalama (mamafa o le fua o le fua),
  2. E le fautuaina e 'ai se fua o aso taʻitasi o le rhinestone, e fautuaina e vaevae le fetus i ni vaega se fa ma amata ona' ai lemu, faʻalautele ona tuʻu,
  3. E sili ona lelei le 'ai i le meaʻai i le paluga, lea e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le kulukose i totonu, ae o mea uma aoga e tumau pea e le suia.

I le amataga o le taumafa, e tatau ona mataituina le tasi kuata mo le suka i totonu o le itula e ala ile fuaina i 15 minute uma. Afai e masani ona tali le tino i meaʻai i le aso e sosoo ai, e mafai ona e 'ai atili, i le tulaga o le faateleina o le kulukose, e sili ona musu le faʻaaogaina o lenei oloa.

Meaʻai Manatu

Mo le sili atu o le ave o le tupu ma maua ai le maualuga o le aoga, e fautuaina e mulimuli i fautuaga nei:

  1. Aua nei faʻaaogaina ni persimmons i luga o se manava gaogao aua o loʻo i ai ni mea faʻasaina e matua faʻaleleia ai le pulelasi o sua oona. E le gata i lea, o le manava manava, o le tiga i le itu faʻatele ma isi faʻafitauli o le gastrointestinal tract e mafai foi ona matauina,
  2. Faatasi ai ma le faʻaeteete tele, e tatau ona 'aina e le gasegase e le gasegase le gastrointestinal tract, e le manaʻomia le' ai mo tagata e mafatia i le gastritis ma le maualuga o le eletise poʻo se ulupo,
  3. Afai e le tausisia e le maʻisuka masani masani ma taumafa atili, e mafai ona faʻaleagaina le ala o le maʻi,

O le tele lava o taimi, e tupu mai le faaletonu i le gastrointestinal tract pe a 'ai fualaau aina, ae mo le maʻisuka o le vaimua lanumeamata lea o le a sili atu ona aoga ona o le mea e leai se mea e sili atu ona suamalie.

Manatua Afai tatou te faʻatusatusaina le pusi ma isi fua, e taua le maitauina o le aofaiga o elemene ma vitamini o loʻo sili atu i le faatinoga o apu ma vine. O se mea taua tele o le vave ma le gasegase o le carbohydrate vave fesoasoani e taulimaina le fiaaai. O le faʻasologa faʻamavae e 70, ma le tasi le areto e tutusa ma le 70 karamu o fualaau aina.

Faaiuga

O le Persimone o se mea e sili ona aoga, e ui i lea, mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina e iai mea taua. E faasaina le 'ai o fua mo tagata mamaʻi i le ituaiga I faamai; faatasi ai ma le II, e mafai ona faatagaina le faʻaeteete pulega, ae le sili atu i le selau kalama i aso uma.

E fautuaina le faʻaaogaina o Korolek faʻatasi ma isi oloa poʻo i totonu o se pepa tao, ma o le siakiina masani o le kulukose toto e faʻamalosia. Afai e usitai se tagata i fautuaga uma, e le sili atu i le masani ai masani masani, o lenei fua o le a le gata ina aumaia, ae e taua foi mo le tino.

Tuua Lau Faamatalaga