O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o le faiʻai

O le atherosclerosis Cerebral e amataina lemu ma e faʻaalia i le vavalalata o le lumenene o arteries ona o le fausiaina o palesla cholesterol. O le faʻasalaga o le faʻalavelave o le faʻamalositino e mafua ai le faʻaitiitia o meaʻai o le nofoaga ua afaina.

O le le lelei o le faiʻai e faʻaalia mai e le ulu o le ulu, valea, le mafaufau, ma le faʻasalalauina o le mafaufau. I tulaga maualuga, o se tagata ua le toe mafai ona galue e oʻo i le le atoatoa.

O le tulaga sili ona lamatia i le maualuga o le totoga o le a avea ma se paʻu (faʻamaʻaloga, mea e afaina ai le tino poʻo le faʻaleagaina o le gasegase) faʻatasi ai ma le faʻafefe o le oti. Ole togafitiga talafeagai e mafai ai ona e aloese mai lenei faʻaaliga ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma ua atiaʻe le atherosclerosis.

O le lavelave o le togafitiga e aofia ai ma le afi, lea o le a talanoaina i lenei tusiga.

Le Taua o le Soifua Maloloina

O le gaioiga o le auala lelei lea e faʻafefe ai togafiti. Gymnastics mo le atherosclerosis o vaʻaiga o gasegase mafai ai oe ona:

  • faaleleia atili le toto, lea e tau atu i se faaitiitia i faaaliga o le atherosclerosis,
  • faʻaleleia atili le faʻaogaina o le faʻamalositino,
  • faateleina le malosi o le loto,
  • faʻalauteleina le metabolism, lea e faʻaitiitia ai le faʻapipiʻi o le cholesterol i totonu o le moega lapisi,
  • faaitiitia le mamafa, lea e faafaigofie ai le tulaga o le tagata maʻi,
  • faʻaauau le malosi faʻapitoa o le tino e tau ai le faʻamaʻi,
  • faateleina le faapalepale o le uta i luga o le tino,
  • faʻapupulaina le okesene i le fatu muso ma le faiʻai.

I le tulaga o le faaleagaina o lapisi, e taua le manatua o le lavelave o faamalositino faaletino e le tatau ona mafua ai le galue, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona lava le uta e faʻaleleia ai le tino. I le filifiliga o faʻatinoga e tatau ona sili ona fiafia i le taeao, faamalositino, savali, yoga, aau. E le mafai ona faʻatagaina moliaga eletise ma vasega tumau.

Taua! Aʻo faia faʻataʻitaʻiga mo tagata mamaʻi e iai se faʻamaoniga o le atherosclerosis o le faiʻai, e taua le mataituina o latou soifua maloloina ma fetuunai le avega e tusa ai ma le faapalepale. Ia mautinoa e fua le toto toto ma faitau le pulupulu. O faailo o le toto e tatau ona tumau pea e le suia, o le fua o le fatu e tatau ona sili atu nai lo le 30% o uluai faʻamatalaga. O le mea lea ma se pulupulu o le 100 lu i minute taitasi pe a uma se seti o faʻatinoga, e le tatau ona sili atu nai lo le 130. A leai, e tatau ona faaitiitia le avega.

Gymnastics

Gymnastics faʻamālōlōina e aofia ai faʻamalositino i le taeao, e tatau ona faia i aso taʻitasi, ma togafitiga faʻamalositino ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso. E sili le amataina o togafitiga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, pe a uma ona e filifilia le avega e mafai ona e faia i le fale.

Ina ia faʻaumatia le gaogao ma le suluina o "lago" i luma o mata, e sili atu le amataina o galuega o le taeao e aunoa ma le aluese mai le moega:

  1. Ia mautinoa e fai ni nai faʻagasologa, aua o le mea lea e lava le vaʻaia o ou lima i luga, i itu, i le taualuga (matou te faia 4-8 taimi ma le tasi lima, ona lua faʻatasi).
  2. Fufulu ou tamatamai vae ma agai ese mai ia oe, tafatafa solo ma vae taitasi ma faatasi.
  3. I le taimi lava lea tatou te tosoina o tatou lima i luga ma vae i lalo.
  4. A aunoa ma le suia o le tulaga (o loʻo taoto i tua) o le lima i luga o le tino, tafatafa solo ma faʻasaʻo vae (pei o savali).
  5. E punou vae i tulivae, matou te taʻalo le pito i lalo ma le uʻu i le moega e tasi.

O faʻatinoga taitasi e faʻatino ai le 4-12 taimi, o vasega muamua tatou te amataina ma le itiiti ifo o le toe fai (2-3) mo faʻamalositino taitasi. A maeʻa le mafanafana i se tulaga vavalalata, e tatau ona e nofo lelei i lalo.

Aʻo faʻaaogaina le tino i le suiga, ia fai ni tafaoga mo mata (luga, lalo, agavale, sao, faʻatalanoaga). Mo le faʻamaluluina o mata, faʻapipiʻi alofilima ile tasi ma faʻapipiʻi i mata, matala mata, nofo i lenei tulaga mo ni nai minute.

I le tulaga o le nofoa, matou te faia ni nai gaioiga (faʻaaogilima o matou lima, tu i le agavale ma le saʻo, faʻasaʻo le pale i le taualuga, liliu o matou ulu i itu).

Faatinoga mo vaʻa o le ua ma le ulu

O se aʻafiaga lelei mo le faʻaleleia o le toto i totonu o le faiʻai ua faʻamafanafanaina le ua:

  1. Mai se nofoa po o se tulaga tu. Tuu pama i le loka i luga o le muaulu ma ia lolomi i luga o le ulu, ulu i luga o lima, se tolopoina e oo atu i le 30 sekone ma malolo. Suʻe 4-8 taimi. Toe fai tutusa ma lima i tua o le ulu, 1 le lima i le malumalu.
  2. Faʻamau le auvae o le puʻupuʻu, sternum, lepe o le ua.
  3. Seʻi tago i le tauau o le taliga.
  4. Sii ou tauau.

E fautuaina e faʻamaeʻa le molia i le tulaga o faaletonu o le mafaufau e ala i le savali i se liʻo, o le tamoe e le faʻaaogaina. O le manava e leai se totogi i le atoaga o le faʻalavelave. E tele mea e le manaʻomia. E lava le na o le 7-10 minute i aso uma ma ala mai pe a uma le moe o le a sili atu ona faigofie. A maeʻa ni nai vaiaso, pe a tulaʻi i luga, faʻavavevave, sulu i luma o mata o le a mou atu, ma o le a le faʻaitiitia le le mautonu o le gaits.

Fautuaga! Faʻamā lelei le taʻaloga sili ile lelei ole massage mo 3-4 minute. O faamalositino mo le atherosclerosis o vavalaʻau e fautuaina ia faʻamaeʻaina ma se masini massage massage. Malamalama o le kulupu ma le soloina o le ua ma le tele o paʻu o falemaʻi e faʻaleleia ai le toto i totonu o le faiʻai, faʻaleleia le aoga o taʻaloga gymnastic, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosi o musika.

Taua! O le puipuia o le maʻi e sili ona lelei ile togafitiga. E sili ona amata le faia o galuega mai le 40 i le 45 tausaga. E le gata i faʻatinoga o le taeao, e tatau ona faatino galuega faʻatoulu i le ao, aemaise lava i le umi o le mamafa o le avega (galuega faʻapitoa, poʻo se tulaga faʻamalosia). O ituaiga nei o aʻoaʻoga faʻale-tino e lelei tele: savavali, tamoe, uila. Faʻatasi ai ma le atiaʻe o le atherosclerosis, e le faʻaaogaina le taʻaloga.

O le lavelave o le togafitiga mo le atherosclerosis e filifilia taitoatasi e se fomai i se falemai.

Yoga ma siva

Faʻafiafiaga lelei, aemaise lava i musika, ia taulimaina atoatoa le popolega e aʻafia ai le puipui o le vascular ma le galuega o le fatu muso, ma gaioiga galue e faʻamalosi ai le tino atoa ma faʻaleleia le toto aʻo faagasolo suiga o le atherosclerotic. E mafai e tagata uma ona faia yoga, e tusa lava po o le a le tulaga o le sauniuni ma le matua. O le mea autu o le filifili lea o se faʻatulagaga talafeagai o faʻatinoga ma amata i nai feau faigofie.

Taaloga siva, e faaopoopo i le faʻamalosia lautele o le tino, faʻamaʻo saʻo lelei le faʻatinoina o mea faigaluega ma fesoasoani e faʻateʻa ese le faʻavauvau lea e masani ona faʻatasi ma tagata matutua.

Faʻalavelave oso

O faʻamalositino o se auala sili lea e faʻafaigofieina ai le toto. Faaleleia o le toto ma le toe faaleleia o le paleni o mafaufau i tulaga faigata.

O le faia o faʻamalositino e le manaʻomia ai se aʻoga faʻapitoa ma e mafai ona e faia uma tulaga faʻapitoa ma faʻamalosi. O le tulafono autu o le manava i le atherosclerosis o le manava e puupuu nai lo le faʻamalolo. Faʻafouina fautuaina e le isu. Exhale i le gutu. O le a sili atu le maualuga pe a faʻaalia leo eseese i luga o le exhale.

O le faʻamalositinoina o faʻamalositino eseese mo le atherosclerosis e faʻaleagaina ai faʻamaoniga leaga i totonu o le 2-3 vaiaso mai le amataga o togafitiga. Faateleina le tetee atu o le tino i le atuatuvale, faaleleia atili le mafaufau ma le fatu musika nutrition. Ae ui i lea, o togafitiga togafitiga e tatau ona vaavaaia e se tagata tomai faapitoa. O se avega le talafeagai e mafai ona afaina ai le soifua maloloina ole maʻi.

Le manatu o togafitiga

Atherosclerosis o se togafitiga lea e faʻailoaina e faʻaleagaina ai le gaʻo e le tele o mea fesoʻotaʻi faʻatasi e aofia ai le afaina o le gaʻo o loʻo i totonu o le faʻaoʻo totonu o vaʻa. O lenei tulaga e faasolosolo malie ona oʻo atu ai i faʻafitauli pipisi.

O le ulu o le ulu e tupu pe a faʻaumatia ia laumei laiti e ala i le atherosclerotic (cholesterol) o faaputuga e faaputuputu i totonu. O le lumenia o arteries i le taimi e tasi e faʻamatalaina, e mafua ai le le lelei o le tele o totoga o totonu. O le tele o taimi e fai ai le faiʻai ma fatu faʻapitoa.

A o faagasolo le faʻamaʻi, o le a amata ona faʻaalia malosi nei faʻamaʻi:

  • mafaufau le mafaufau
  • faaitiitia galuega faatino,
  • vaivai,
  • faʻanununununuʻi mafaufau
  • afaina lagona
  • faafitauli o moe
  • Ua tuufaatasia le migraine faatasi ai ma le vevela.

Afai e faʻalauiloa le atherosclerosis o gaʻo o le cerebral, ona oʻo lea i se tagata faʻafitauli o le mafaufau e masani ona o mai faatasi ma ulu o le ulu. E pei o faailoilo i le lotoifale e foliga mai o le valea, tautala le lelei ma le vaʻaia.

I tulaga maualuga, ma le faaleagaina o le faiʻai po o le uauala, o le tagata maʻi e atiaʻe le paʻu poʻo le paresis. Faatasi ai ma le maʻi pipili, o le le pulea lelei o le gaioiga o tagata i totonu o tagata e le oi ai. Ma faʻatasi ai ma paresis, o faʻagasologa o le gaioiga e faʻavaivaia pe faatapulaaina. O le mea lea, o le faʻalavelave o le faʻamalositino mo faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi.

O aoga o taʻaloga

Mo tagata maʻi ei ai le atherosclerosis, o le faamalositino o se faʻaopoopoga lelei i togafitiga autu. O le tele lava o taimi, o le maʻi e atiaʻe e tetee atu i se talaaga o le faaletonu o le gataifale ona o le le paleni, le maualalo le malosi.

Faʻaaoga togafitiga mo le atherosclerosis:

  • faateleina le muscle, toto toto,
  • Faʻasalalau le faʻamalosi,
  • faʻavaveina le faʻaumatia o toxins, cholesterol leaga mai le tino,
  • faamalosia le loto
  • saturates le toto i le okesene, meaʻai,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli faigata i le cardiovascular.

O faamalositino faia i aso uma. O taunuʻuga e iloagofie pe a uma le masina o toleniga.

Aʻoaʻoga faʻavae aʻoaʻoga

Gymnastics mo le atherosclerosis o le faiʻai e aofia ai: faamalositino, manava, savali, taaloga i fafo, vai taele, faaseʻe, savavali i le Nordic.

Pe a filifilia le gaioiga faaletino, o le tausaga o le maʻi, tikeri o sauniuniga, laasaga o le atherosclerosis, faʻamaʻi faʻamaʻi. E tatau i tagata amata ona mulimuli i nai tulafono:

  • Gymnastics e amata i le mafanafana, faʻalautele le muso. Afai na o le pau lava le mamafa o loʻo savali, aau, faaseʻe poʻo savali, fautuaina e faʻaopoopoga ia i latou i se taʻaloga taeao.
  • O gaioiga lautele e tuʻufaʻatasia ma elemene mo le galueaiina o maso o le ua, tauau, lima. E le mafai ona e faʻavavevave, suia le tulaga o le tino, vave faʻamalosi pe punou. O gaoioiga e tatau ona faigese, soʻo e aunoa ma le gauai.
  • I le taimi o taʻaloga, latou te siaki ma le totoa lo latou soifua manuia, fatuga o le fatu. Afai ei ai se faʻavauvau, ua taofia le gaoioiga.
  • Gymnastics ua faʻaseseina i faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma le fiva, faʻalavelave tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, thrombosis, maʻi tigaina.

A maeʻa fetuunaiga o maso i avega mamafa, e mafai ona faʻateleina. Pace, tulaga talafeagai o le a fesoasoani ia te oe e filifili se faiaoga mo le faamalositino. E mafai ona e taʻavale e tusa ai ma ou lagona. Afai e filifilia saʻo ia avega, pe a maeʻa le taʻaloga e lagona e le tasi le malosi, o se uiga lelei.

Faʻamafanafana mea uma

Faʻatasi ai ma le cerebral arteriosclerosis, faʻapitoa le faia o taʻaloga, e aunoa ma le taofi o lou mānava:

  1. Galue i maso o le ua. Fai le ulu i luma, agai i tua, taumatau, tauagavale. 15 taimi mo taʻitasi taʻitasi.
  2. Latou te tusia ata mai le 1 i le 10 ma o latou isu i le ea, o latou mata ua tapunia, ma o le tele o le lafo e maualuga. O ia ituaiga taʻaloga e talafeagai mo le togafitiga o le cerebral atherosclerosis, osteochondrosis o le cervical (faʻamalologa).
  3. Sii i luga ma tuu i lalo ou tauau i le tele o taimi. Mafaʻatasi, loloto.
  4. Savalivali i le nofoaga mo 1-2 minute.
  5. Vasega lauiloa. O vae e vaelua le lautele, o le tua e saʻo. Squat lemu ina ia tutusa ou sulu i le fola.
  6. Totogi i luma. Latou te tutu i luga, fai le laasaga sili atu i luma, punou le tuli i le taumatau saʻo. Latou te toe foi i lo latou tulaga muamua, suia o latou vae.
  7. Toso agai i luma, taumatau, tauagavale.

E le faʻaaogaina le kuluma poʻo isi mea mamafa i le taimi o le mafanafana. O faʻamalositino taʻitasi e toe faʻafesoʻotaʻi 6, o le aofaʻi o le 2-5 auala. O le mafanafana e mafai ona faia i soo se laasaga o le atherosclerosis.

Faʻaaoga tino

E aoga mo togafitiga, puipuia o le atherosclerosis o vaʻa o le faiʻai, ua. Muamua, latou te faia taʻaloga 1 taimi / aso, faasolosolo malie le faʻatupulaia o le avega, ave i le 3 taimi / aso.

Matū Numera 1 - o faʻatinoga uma e faia aʻo nofo i luga o se nofoa:

  1. Taofi ou lima. Sii lemu lemu, taumafai e aapa i le vae. Latou te faia ma le faʻaeteete, aloese mai foliga o tiga.
  2. Sii i luga le lima taumatau, punou i le agavale. Ona agavale lea - taula i le taumatau.
  3. Taofi i luga o le nofoa nofoa, ma sii ese o latou vae. O le tua e saʻo.
  4. Manava manava, vevela, punou lou ulu i lalo, taumatau, pito i tua, agavale. Faatali 20-30 sekone ao le isi toe faia e aloese mai le vaivai.

O faʻamalositino taitasi e toe fai 2-4 taimi, e le silia le 2 auala.

  1. Inhale - o le ulu ua lafo i tua, ua tuu lima i lalo ifo o le pito i lalo. Exhale - o le ulu ua toe foi i tua, ae o le itu o le a tuʻi, o le masini o maso.
  2. Inhale - ua tosoina lima, seʻi toe togi atu lou ulu. Exhale - ave le tulaga amata.
  3. Manava manava, aoe sii ese ou tauau i tua. Exhale - o tauau e toso i luma. Latou te malolo maso, malolo mo le 10-20 sekone, toe fai le faʻamalositino.
  4. Fufulu, ave ou lima i tafatafa, punou i luga o taumatau, ona faasaʻo lea.
  5. Sii lou lima taumatau agai i luma, i le itu, tua, ona alu lea. O isi gaioiga e toe faia i vae. Aua le punou, aua e te maualuga. Afai e faigata ona faʻamausali paleni, e mafai ona e pipii i luga o se nofoa. O le tua e tatau ona saʻo.

E tofu le faamalositino taitasi ma le 5 taimi, 2-4 agai atu.

  1. Ina ia ave le vae taumatau, toe tuu le tootoo. Tuu le lima tauagavale i tua, punou le lima taumatau, lolomi i le fatafata. Manava manava, ona vevela lea. Tu saʻo i luga. Toe faia ma le isi lima ma vae.
  2. A e manava tele, sii i luga ou lima, faʻaloloa i luga, e aunoa ma le siiina o ou mulivae mai le fola.
  3. Taʻoto i ou tua le faʻataʻitaʻiga o laasaga. Faia le faamalositino mo le 30-60 sekone.
  4. O le nofo i luga o le fola o loʻo faʻagasolo ai luma. Inhale - salalau ou lima i itu. Exhale - agai i luma, taumafai e aapa atu ou tamatamai lima.
  5. Tui lima i le maualuga o le 90 0, alofilima i luga. Fufulu - faʻalautele lou fatafata i luma. Exhale - malolo.

Fai 5-10 taimi, e le silia ma le 3 auala.

Gymnastics e faʻaleleia le toto i le ulu, fatafata, vaeluaga o le tino, e faʻaitiitia ai le vavao.

Gaoioiga faaopoopo mo fagu

E ala i le gaʻo o le tino, o le toto toto i le ulu e faia. Manua vaivai, vaapiapi vaa e afaina ai mea taumafa, faaitiitia le tafe o le okesene i totonu o sela o le faiai.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavalea, faʻavaivai e mafai. O le mea lea, o taʻaloga e aofia ai se seti o faʻamalositino e faʻamalosi ai maso o le tino, sikuea:

  1. Tui i le puipui ma lou tua ma tua. Inhale, faʻasaga i luga o le puipui i le mea sili e mafai ai ina ia maua ai se lagona malosi i le ua. Taofi le tulaga mo le 5-10 sekone, malolo.
  2. Nofo i luga o se nofoa, tuu se pama i lou muaulu, faʻapipiʻi i lalo e faʻaoga ai lou ulu i tua. Faʻamalosi le musele o le ua, fatuina le teteʻe i le mamafa. Taofi saʻo lou ulu. O le umi o le faʻatinoga e 10-15 sekone.
  3. E toe faia le gaoioiga, ae o le pama e tuu i tua o le ulu, sosoo ai ma le itu taumatau ma le itu tauagavale.
  4. O le faʻalavelave e faʻamaeʻaina e ala i le tuai le faasolosolo o le ulu, muamua i le faasologa o le faasologa 10 taimi, ona le saʻo lea i le 10 taimi.

O vasega e faʻasaina ma le faʻamalosia o le osteochondrosis.

Faʻalavelave oso

O gasegase o le tino o le tino e faʻaitiitia ai toto toto, faʻamalosia ai le toto ma le okesene, faʻavaveina le metabolism. O aoga e aoga tele i le ea fou, lea e faʻaleleia ai le faʻamaloloina. Faʻavae faʻapitoa: faʻamalosi i totonu o le isu, faʻamalo mai le gutu e ala i laugutu faʻamalosi.

Faʻaaoga lelei mo le atherosclerosis:

  • Tutu saʻo, vae vae lautele lautele. Tuu le alofilima o le tasi lima i luga o le fatafata, o le isi i luga o le manava. Faʻavave puupuu le manava, faʻaoga muamua le pusa, ona o le manava.
  • Laʻau e aumai faʻatasi, faʻaloloa lima.Fuʻa - feʻaʻei luga tamatamai vae, alu ese - alu i lalo.
  • O vae e lautele atu nai lo tauau. Inhale - faʻalaulelei i luma, faʻailoa lou tua. Exhale - toe foʻi vave i le tulaga amata.
  • Tutu pe nofo, fai se isi 4 manava puupuu. Taofi lou manava mo le 10 sekone, faʻalelei foi.

Mo le tasi le vasega, e fautuaina e fai ia faamalositino taitasi 10-15 taimi.

O le a lenei faʻamaʻi?

Atherosclerosis (ICD 10) o se faʻamaʻi lea e aʻafia ai ituaiga eseese o fausaga. O lipids e faʻaputuina e le tino (gaʻo / cholesterol) e nofo i luga o puipui o toto toto, lea e mafua ai ona faʻavaivaia le taofiofia o le toto.

I le nofoaga o le localization, o le maʻi o loʻo i ai vaega nei:

  • atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi (cardiac) - e taʻitaʻia ai i le fatu, osofaʻi angina pectoris ma le ischemia,
  • faʻatau - faʻaleagaina o se ipu tele o le tino (fatu faʻapitoa), aafia ai totoga uma, faʻaleagaina a latou galuega,
  • folasia o le atherosclerosis (vaʻa fagota) - e oʻo atu ai i le maualuga o le toto maualuga, faʻalavelave le tumau,
  • maʻi o le cerebrovascular - faʻalavelave o le tino atoa,
  • lautele - faʻaleagaina o vaʻa o le pito i luga ma / poʻo le maualalo.

O le faʻamaʻi e faʻaalia lava ia i se tasi nofoaga o le liona, ma i se mea faigata. O le faamalositino ma ia e aoga tele. O gaoioiga filifilia faapitoa e toe faʻafoʻi ai le gasegase o le tagata maʻi, e fesoasoani e le gata ina aveesea le mamafa, ae ia faʻaititia foi le maualuga o le cholesterol, ma mafua ai le faafitauli.

O a gaoioiga faaletino e sili ona aoga?

O le faamalositino e fesoasoani e faʻagesegese ai le faagasologa o le faʻaleagaina faʻaleagaina o koko ua aafia. E taua le manatuaina o lena mea Mai gaoioiga uma faaletino, o le mea e sili ona taatele o le savali ma faʻamalositino taeao.. E talafeagai mo soʻo se tikeri o le maʻi, ma e faʻaaoga foi mo le puipuiga.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o ituaiga o faʻatinoga nei e aoga:

  • savavali - tagata matutua e oʻo i le 2 kilomita., Tagata e laiti ifo i le 5 km. aupito maualalo
  • gymnastics - faia i le taeao,
  • solofanua - tusa o le 2 itula,
  • aisa - 1.5 itula i le lesona, e tasi i le vaiaso,
  • uila - e oo atu i le 15 km., O le tietie taavale,
  • tosoina o se vaa - mai le 5-10 km.

A maeʻa togafitiga fualaau, e tuʻuina atu i tagata gasegase le mama. E faʻatagaina e taulimaina naʻo latou pe afai ua toe malosi le tagata ma e le mafai ona toe faʻafoʻi.

O faamalositino ao taoto i lou tua:

  1. Tui ou lima i ou tafatafa ma ave se manava, faʻamaʻo ou lima ma faʻalelei - 5-10 taimi i ni seti se lua.
  2. Tausi ou vae saʻo, faʻaloloa ou lima i luga o le fusi, faʻapipiʻi ma faʻaalu lima i lima lima 5-10 taimi, ona faia lea o motusia faʻatasi ma i latou i le tasi itu ma le isi 5-10 taimi taʻitasi, toe fai 2 taimi.
  3. O le vae taumatau o loʻo tootuli i tulivae, punou ma faʻasaʻo 2 taimi, punou ma faʻamaʻo le vae agavale 2 taimi, ona sosoo lea ole punou - punou i le taumatau ma le tauagavale 2 taimi, fai 2 auala.
  4. E faʻamaʻo vae, faʻaali lemu le tulivae saʻo ma faʻamaʻo, ona vae vae, fa 4 taimi i seti 4.

Tino faʻatino:

  1. Matou te uu faatasi vae, lima i luga o le tino, matou te uu le vae taumatau i le itu, toe foi i le nofoaga, fai fa 4 taimi, ona fai lea i le vae agavale, fai i le seti 2.
  2. O vae o le lautele e vaeluaina, o lima o loʻo i luga o le sulu, matou te faʻaogaina pito i luga o le tino faʻatasi ma lima maualalo, ona vevela, faʻasaʻo ma manava, toe fai 5-10 taimi.
  3. Faʻapotopoto faʻatasi, lima i luga o le fusipaʻu - toe faʻavae saʻo vae, faʻafeiloaʻi i le itu, tatou te fa 4 taimi ile lua seti.

Maʻeu le aoga o togafitiga ma togafitiga faʻasalalau, faitau i le auala e taulima ai le faʻamaʻi, aʻoaʻo iinei.

Gymnastics togafitiga poʻo le faʻamalositino

O togafitiga faaletino mo le atherosclerosis e faʻavae i luga o faʻamalositino faʻatasi ma le mamafa e oʻo atu i le 1 kilokalama pe leai foʻi, o le savali, ma le manava.

O taʻaloga malolosi ma mamafa i le atherosclerosis e faʻasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mamafa o le mamafa e sili atu ma le 1 kilokalama, o faʻamalositino ma le faʻalavelave faʻapitoa ma le manava o loʻo uuina, gaoioiga faʻalavelave ma se suiga tele o le tulaga. O le saoasaoa o faamalositino togafitiga e maua malie ma fuaina, o le numera o toe fai e faalagolago i le taunuuga, le tikeri o le atinaʻe o le maʻi ma le matua o le maʻi.

O gaoioiga e tatau ona faia lelei ma malolo pe a maeʻa taʻitasi taʻiala. O faamalositino faamalositino e filifilia taitoatasi ma e aofia ai aso uma, aau, taʻavale.

  1. Savalivali i se fua faatatau o le 30 sekone i le minute.
  2. Toso i le itu 5-6 taimi i itu taʻitasi (lima i luga o le fusi, alovae vae lautele lautele).
  3. Faʻamalositino ma se nofoa - uu i le pito i tua o le nofoa ma faʻaopoopo i luga le saʻo vae 3-5 taimi, pe, uʻu uma lima, faʻagasolo malie, vela, tu i luga - inu.
  4. Toso le soʻo - vae faʻatasi, lima i luga o le fusi, fai 5-6 taimi, faʻamalosi pe a liliu.

Vasega mo le atherosclerosis o pito pito i lalo (faʻavave le maualuga o le toto, sosorate limo limo ma le okesene):

  1. matou te nonofo i luga o se nofoa ma sii i luga o matou lima, ave se manava, tuu i lalo o matou lima ma faʻalelei, toe fai 5-6 taimi,
  2. nofo i luga o se nofoa, taofi o matou lima i luga o ou tauau, liliu i luga o le tauau faʻatasi 16-20 taimi,
  3. nofo, faʻaloloa ou lima i ou totini ma faʻasaʻo, fai 5-6 taimi,
  4. tu, sii aʻe ou vae ma lulu lemu mo le 30 sekone taitasi.

Faamalositino i le tulaga o le faaleagaina o le cerebral arteriosclerosis (faʻamoemoe e faʻaitiitia le mamafa ma le faʻamamaina o ipu o le ulu:

  1. savali 1-2 minute
  2. tu i luga, vae vae, amata ona solomuli lemu i luma, ao alu ese - matou te saʻo ma inu (5-6 taimi),
  3. faatasi ai ma se nofoa po o se lagolago tatou te faia paʻu o vae saʻo i le itu, tatou te feauauaʻi 10 taimi,
  4. matou tutu tu saʻo ma liliu le moli, toe tuu o matou lima ma inu loloto, toe foʻi i le faʻamafanafana (4-6 taimi).

O le a se mea e mafai ona ou faia mo le puipuiga?

Mo le puipuia o le faʻamaʻi, e tele gaioiga, sili ona taatele i latou:

  1. Tapuni o vae ma lima - i le tulaga sili, tatou amata ona aumai lima ma lima, ona tatou faaloaloa atu lea ma agai i luma, ma toe foi malie atu i le tulaga amata (e fufuluina lelei capillaries o le mafaufau, ma faataapeapeina le toto mai le ulu.
  2. Goldfish- faia pe a maeʻa. I luga o se tulaga pepelo i luga o le moega, tuu ou lima i le itu o le fa o le vertebra, toso mai totini o ou vae agai ia te oe, ma faateleina le vevesi o le tino. I le faʻatinoga talafeagai, e mafai ona e lagonaina se faʻavavega laitiiti i luga o vae, o le faʻamalositino e faʻaleleia lelei le tafe toto.
  3. Viivili - Ua fuafuaina mo le faamamaina vave o vaʻa toto ma lo latou faʻamalosia. E faia saʻo pe a uma le momoe i luga o le moega. E amata ona sii lima ma vae, ma lulu le tino mo le tusa ma le 3 minute (o le faamalositino e vave ona faatelevave le toto, fesoasoani e aveese ai toxins faatupulaia mai vaa, e aoga).

E i ai ni faʻailoga?

Faʻatasi ma le atherosclerosis faʻatonu galuega ma tuʻuina atu gaioiga faaletino e tatau ona naʻo le lapataiga. E iai faʻamaoniga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le tatau ona faʻataʻitaʻiina tagata matutua e iai le faʻatapulaʻaina o le taavale ma faʻatasi faʻamaʻi faʻamalositino faʻamalositino e manaʻomia ai le sologa lelei o gaoioiga.

O tapulaʻa e faʻaaoga i le aau, faimalaga, uila, uumi, faʻamalositino ma se nofoa ma taoto i lalo. O tagata matutua e le mafai ona o ese mai le fola e aunoa ma le fesoasoani ma le afaina, e mafai ona afaina ai i latou pe a galulue ma se nofoa, o nisi e le mafai ona sii o latou vae e aunoa ma se tiga.

Faaiuga

O le atherosclerosis e mafai ona mafai, e ui lava e lamatia tele i tulaga o le atinaʻeina o se maʻi fou. E taua le matauina o faailo o le maʻi ma saili fesoasoani faafomaʻi. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e faʻaeteete faʻalogo i lou tino, faia ni faʻamalositino, taʻitaʻia se olaga ola malosi ma meaʻai talafeagai, ma aua le faatagaina le tino e faʻavaivai.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale.

Faʻaaogā togafitiga mo le atherosclerosis

Aʻo leʻi amataina togafitiga faafomaʻi, e manaʻomia ona e iloa mea uma e uiga i lau maʻi. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia ua tuʻufaʻatasia ma le maualuga maualuga.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona faʻamatala auiliiliga i lalo o tulaga e faʻaleleia ai le galuega a le faiʻai - o se taʻaloga tumau i tulaga lelei o le fesuiaiga, gymnastics (faatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻaia) ma le faʻaogaina faʻaletino.

O tagata tomai faapitoa ua atinaʻe ni faʻalavelave o le togafitiga o togafitiga mo le atherosclerosis o le 1 ma le 2 tikeri, o le manava faʻamalosi tino, lea o loʻo faʻaaogaina i gaioiga o loʻo taua i lalo, e taua ai se matafaioi taua:

  1. Mo le 2 minute o le savali o loʻo faia i luga o le nofoaga, i le lona lua poʻo le tolu laasaga, o le faʻamaʻaloga ua ave, ma mai le tolu poʻo le fa laasaga, ua faia se faʻamafana.
  2. Tulai i luga ma le sologa lelei ona faʻafesoʻotaʻi vae, lima i le pito i lalo. Exhale i totonu o le isu, ao tusi i totonu o le manava. I le taimi o musumusuga, o le manava e tatau ona afaina i le tele e mafai ai. E le tatau i se tagata o loʻo faʻatinoina lenei gaioiga ona suia le tulaga amata, e tatau ona e mataʻituina lou tulaga. O gaioiga uma e faia lemu ma faʻasolosolo, o gaoioiga taʻitasi e toe fai fa 3-4 taimi.
  3. Taʻu le tua o se nofoa. Squat 5 taimi, o le manava e seasea.
  4. Uu le pito i tua o le nofoa, tuu saʻo ou vae. I luga o le 1, faʻagaloa le lima tauagavale i le itu. Liliu le auvae i le itu lava e tasi, ma ave le vae taumatau i tua. I luga o le tupe 2, toe foi i le tulaga tutusa. I le 3 ma le 4, fai tutusa, na o le lima taumatau ma le vae agavale. O mea uma e toe fai i le 3-4-taimi.
  5. Faʻaofu i le pito i tua, punou le tino ma faʻaleleia le galu i le 7-8 taimi, toe faʻafoʻi lou ulu, ao toe foʻi le vae agavale. O nei mea uma e faia ao e faʻala. I luga o musumusuga, toe foi atu i le tulaga muamua. O le mea lava lea e tasi e faia i le vae taumatau.
  6. Tu i luga saʻo ma tapuni faatasi ou vae. Tuli le vae taumatau, ao tootuli le tulivae i le tauagavale lima o le lima. Tino o le tino. Ua ave se manava. E tutusa le mea e fai ma le isi vae ma le lima. E toe faʻafofoga uma 3-4 taimi.

I le faʻaopoopoga i aʻoaʻoga faʻapitoa, ina ia tausia le tino masani, e tatau ona aloese mai tulaga faʻalavelave, lafoai ese amio leaga ma mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi.

Tulaga lautele o aʻoaʻoga faʻale-tino mo le atherosclerosis

Faʻatasi ai ma le gasegase o le atherosclerotic o laʻau, o taaloga faʻapenei e mafai ona lamatia, talu ai e masani ona faʻaosofia ai se vaʻaia o muso ma vaʻa toto, lea e mafai ona leaga le tulaga o le maʻi. Ae ui i lea, o le faagaioiga faaletino o le maʻi e tatau ona faatumauina i le maualuga. E saʻo lava mo lenei, faʻaaogaina o le physiotherapy.

O le sini autu o le togafitiga mo le atherosclerosis o le faʻaitiitia lea o le maso o maso ma toto toto, puipuia le tafe toto ma le microcirculation i totonu o okeni e fafagaina ai laʻau o loʻo aʻafia i le cholesterol deposits.

A filifilia se seti o gaoioiga faaletino mo tagata gasegase ei ai le atherosclerosis, o le vaega sili ona leaga o le vaʻa, o le maʻi, tausaga ma le kenera o le tagata maʻi, faʻafitauli o loʻo i ai nei ma maʻi faʻasolosolo. O mataupu faavae lautele o le faamalositino faamalositino e faavae i luga o le faaleleia atili o le tafe o le toto i le faaaogaina o le sili ona agamalu.

Ua fautuaina e le au popoto le usitai i tulafono nei:

  1. Afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o mea tau taʻaloga, o mea e sili ona mamafa e filifilia. Afai ei ai se avanoa e fai ai e aunoa ma le mamafa, e faia ia faʻatinoga e aunoa ma le mamafa.
  2. Muamua, ia fai taga sili ona māmā - manava, gymnastic, faʻagata - ina ia faʻamafanafana le tino. E na o le faaiuga o vasega e amata ai ona latou faia ni faʻalavelave faʻalavelave, ona faʻamaonia lea o le tulaga o le maʻi.
  3. I le foliga mai o le faateleina o le fatuga o le fatu, vevela vevela, lagona o le lelava, tiga o le ulu ma le vevela, soo se maʻi, e taofia le lesona.
  4. O le saoasaoa o le faamalositino e talafeagai, pe a tatau ai, telegese. O le manava e tatau ona faʻamautu: i luga o le faʻamalosi, o gaioiga e manaʻomia ai le taumafaiga e tatau ona faia, ona faʻamalo ai lea mo se lua sekone, faʻamalosi, ona toe foʻi lea i le tulaga amata. E tatau ona faia lenei mea e aunoa ma le taufaamatau ma le popole tele.

O le autu autu mo le aoga o faamalositino faamalositino mo tagata mamaʻi ma le atherosclerosis o le masani lea o le lavelave a le tagata lava ia filifilia. E sili atu le faia o galuega i aso uma mo le 5 minute nai lo le tele o taimi i le vaiaso mo le afa itula. Faʻaaogā se masini masini mo le atherosclerosis ao leʻi amataina le avega ma malolo i le gata pe a leai ni faailoga o le thrombosis ma le mumū o puipui o le vaʻa i nofoaga faʻatulagaina o faʻalauiloa.

E faʻapefea ona faʻamalosi togafitiga

Gymnastics togafitiga faʻatasi ai ma le atherosclerosis e faʻaitiitia ai mea taua, aua e faʻalagolago le iloa o se tasi o mafuaʻaga o le maʻi o le leai o se faʻamalositino poʻo le leai o se gaioiga faaletino. E oʻo lava i faʻamalositino ma gaioiga e le faʻaosofia ai se lagona o le le mautonu e saofaga i suiga i le tino:

  • e tele ai le okesene, lea e talafeagai mo le lelei o le fesuiaiga o kesi i totonu o totoga, faiʻai ma mea mama - e lagona e le tagata maʻi se faʻaleleia atili o le lagona, faʻalauteleina le malosi o le musika, faʻateleina le faʻatulafonoina o le gaioiga,
  • gaoioiga e mafua ai le puipuia ma le toe faafouina o tomai o le tino,
  • faasaga i le talaaga o gaoioiga faaletino, ua toe faʻaleleia le metabolism, ua faʻaitiitia le cholesterol toto ma le kulukose.

Ma le mea mulimuli, o se vaega filifilia lelei o gaoioiga faaletino e fesoasoani i le vave faʻaumatia o le maso o musele ma toto toto, ma o le taunuuga o le toto e tafe atu i le ogatotonu ma meaʻai paleni e toe faʻafoisia.

Se seti o faʻatinoga mo pito i lalo

O le filifiliga o faʻatinoga mo le atherosclerosis o pito i lalo e mafua ona o le i ai o ia suiga e pei o le vaivai o le paʻu o le manava, o le mimiti o le abdominal aorta ma le faʻavaivaia o maso o le tumutumu ma le tibial muscles mulimuli. I le amataga, e fautuaina e faasaʻoloto ia arteries mai le pipiʻiina o musele maso e ala i le faʻafefeteina lelei o le pito i luga o le pelvis ma le sacrum. Ona latou faʻaauau loa lea i le faʻatinoga o togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis, e faʻamoemoe i le faʻamalosia o le mascular system o pito i lalo, toe faʻafoʻiina toto ma faʻamalo ai spasma:

  1. Faiga faamalositino "Swimmer". O le tagata gasegase o loʻo taoto i luga o le fola i lona manava. O loʻo faʻaloaloa lima, o vae ua faʻasaʻoina, o le mata o loʻo faʻatatau i le fola. Faʻagasolo malie le lima taumatau ma le vae agavale. E manaʻomia lou faia o gaioiga faʻatasi, i taimi uma aʻo e tausia le itu o lau vaai (saʻo i lalo i ou luma). I le pito i luga o le oso aʻega, o le manava e faia mo le 1-2 sekone, ona faʻauʻuina lea o vae i le fola. Toe fai ma le lima tauagavale ma le vae taumatau. Toe fai 10 taimi.
  2. Faamalositino "Mumu Tumu". O le tagata gasegase e alu i luga o fa uma, o lana vaai o loʻo tu saʻo i luga o le fola i lalo o lona ulu. I le taimi lava e tasi, o le vae taumatau e saʻo ma alu i tua ma le lima tauagavale agai i luma. O le taofi o le manava i le tumutumu, i luga o le exhale, toe foi mai ai vae i lo latou tulaga muamua. Toe faia le faamalositino ma le vae tauagavale ma le lima taumatau. O le taimi uma e ulu ai le ulu i le tulaga muamua, o le mata o loʻo faʻasaga ifo ile fola, o le tua e saʻo. Toe fai 10 taimi.
  3. Faʻaaogaina "Turu". O le tagata gasegase o loʻo taatia i luga o le fola ile tua. E vaelua vae ma punou ifo i tulivae, o vae e faʻalatalata latalata i le papa. I luga o le faʻamaʻaloga, o le a oso lemu le pelvis, o agai atu vae i le tino. I luga o le faʻamaga, o le pelvis ma vae e toe foi i lo latou tulaga muamua. Toe fai 10 taimi.

E le gata i lea, o gaioiga mo le atherosclerosis o le tino maualalo ma vae e mafai ona aofia ai le savali faʻatasi ma elemene o lunuka i luma ma tua, faʻapipiʻi le tino i luma ma le pelvis. Faʻaaogaina i lenei fomaʻi o le faʻamaʻi o togafitiga faʻamaʻavale e maua ai le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. Muamua lava, o tagata gasegase o lo o manavaina ma se diaphragm, lea e mafai ai ona latou toe faafoiina totoga o le tino i lo latou tulaga masani ma faʻamalosi ai le mamafa i le aotelega o le manava.

Se seti o faʻatinoga mo vaʻa o le faiʻai ma le ua

O togafitiga faʻapitoa mo le atherosclerosis o vaʻavave o le vaʻaia naʻo le pau lea o le sini - faʻavaivaia o spasms i le ua ma le pito i luga, e faʻaitiitia ai le pipiiina o maso i tua o le ulu ma le ua. O le mamafa o lenei avega o lenei atherosclerosis ua faʻasalaina, o lona uiga, o gaioiga uma lava e faʻamaonia pe faʻamaonia le itiiti ifo o le mamafa i le tino.

O gaoioiga nei e fautuaina:

  1. Faʻaleleia o laasaga o loʻo taoto. I le taimi lava e tasi, o lima e feaveaʻi solo agai i le vae, lea o loʻo gaoioi: o le lima taumatau e aumai i le agavale tauagavale, o le agavale i le taumatau. O tauau o loʻo tumau pea i luga.
  2. Tuʻu i ou tua, aumai ou tulivae i lou fatafata, faʻapipiʻi lou vae laʻititi ma ou lima. Muamua, o le vae taumatau, ona tauagavale lea, ma o lea 10 taimi i le lima. O le ulu e tumau i luga o le fogafale, ua malolo musele ua.
  3. Fausiaina o lima o tutu. Lima i totonu o le loka i luma o le tino, ona tulaʻi lea i luga ile mafanafana (aua le tatalaina le pulumu!). Taofi mo le 2-3 sekone ma faʻagesegese lemu. Toe fai 10-15 taimi.
  4. Totoina lima lima. E lapotopoto tulivae, o lima e malolo i luga o le pito o le suilapalapa, e vavalalata alofilima, o le auvae ua tuʻu ifo i le pusa. I luga o le musumusuga, o lima ua salalau solo, ua saʻo i luga o se tulaga e tutusa ma le fola, o le ulu e tulai laitiiti. I luga o le faʻamaga, e toe foi atu i luga vaega o le tino i lo latou tulaga, o le auvae e pau i le pusa.

I le leai o ni vevela ogaoga, e mafai ona faʻamalosi tagata gase mo le ua. Ina ia faia lenei mea, ia fusi le ulu i tua ma agai i itu. I le taimi lava e tasi, o loʻo taumafai tauʻau e taofi le faʻatinoga, o le tua e saʻo.

Yoga togafitiga

O le Yoga ma le qigong e masani lava ona faʻaaogaina mo liʻa atherosclerotic o vaʻa pito i lalo. E tuʻuina atu le fiafia i faʻatinoga e faʻatatau i le tuiina o maso ma faʻalauteleina:

  • faalagolago i luma mai se nofoa po o se tulaga tu,
  • asana "pepe" (nofo i luga o ou mulivae, taoto i ou sulugatiti ma lou tino ma malolo lou muaulu i luga o le fola, sii i luga ou lima agai i luma),
  • asana "dog" (faʻaali tele ou vae i luga o ou tauau, faʻalaulelei agai i luma, malolo lou lima i luga o le nofoa poʻo, pe afai e mafai ona gafatia, o le fola, vae ma tua e tumau saʻo),
  • feʻeseaʻi solo - nofo i luga o le fola, tuʻu lou vae tauagavale i le tulivae i luga i le taumatau, sosoo ma le taumatau i luga atu o le agavale, e mafai foi ona e faia asanas ao taoto i le moega.

E mafai ona faʻaogaina le yoga ma le manava pe afai e leai ni faʻamaʻi.

Massage mo le atherosclerosis

Faʻamatalaga faʻamalosi faʻapitoa mo le atherosclerosis e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma e na o le leai lava o ni faʻafitauli taua o le maʻi. O le faʻafitauli o le i ai o se avanoa e ono afaina ai puipui o arteries e ala i le le faʻaeteete o faʻaali atu ia i latou. O le iʻuga, o le cholesterol ma le paʻu toto e mafai ona oʻo mai ma oʻo atu i taunuʻuga leaga.

Faʻalogo lelei! Aafiaga faʻapitoa matautia o massage ma faʻamaoniga o le thrombosis, thrombophlebitis, ma osofaʻiga o le ischemic.

Faʻasalalauga faʻapitoa mo le atherosclerosis o vavalaʻau e le faʻaaogaina. A o lei amataina le 2-3 vaega, e faatagaina le tagata gasegase e faia se lagona agamalu i le vaega o le pusa. I lenei tulaga, e le afaina itu o le ua. O le tagata tomai faapitoa e na o mea e sili ona manaia ai luga o tauau, o le va i le va o tauau o le tauau ma tua o le ua. Afai o le tagata gasegase pe a uma le vasega e i ai le numera i so o se vaega o le tino, o le vevela, moe, le mautonu lautele o le soifua maloloina, faʻamalo le massage.

Tuua Lau Faamatalaga