E faapefea ona afaina le toto i alalaʻau

E iloa e tagata uma ia mea aoga o fualaau. O lenei laau tulagaese e faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. E moni e faʻapipiʻi le toto maualuga?

O mafuaʻaga o le toto maualuga e tele! O masaniga leaga nei, o faʻalavelave masani, le paleni o meaai, faʻaaogaina o kofe poʻo le malosi o lauti. Ma le leai foi o se gaioiga faaletino ma e oʻo lava i tausaga. E le gata i lea, o le maualuga o le toto maualuga atonu o se faailoga o se isi faʻamaʻi.

O lenei maʻi e matua faigata ai lava le olaga. Mo le suʻesuʻeina ma le togafitiga, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. O le tausisia o togafitiga ua faʻamatalaina e le fomaʻi ma togafitiga faʻapitoa faʻatasi o le a mafai ai ona faʻatautaia le ala o le faʻamaʻi ma mautinoa le manuia o le maʻi.

O se tasi o togafitiga sili ona faamaloloina o fualaau aina - o se vailaau masani. O le tamaoaiga i meaʻai, o loʻo i ai se mea antipyretic, faʻavaveina le toe maua mai mai faʻamaʻi viral. O lona faʻamalosia lautele ma aʻafiaga e le faʻaleagaina e iloa.

Faʻaitiitia pe faʻaosoosoina le mamafa

O le aʻafiaga o fualaau aina i luga o le mamafa o tagata ua suʻesuʻeina mo le tele o tausaga. O faʻamatalaga aupito lata mai mai fomaʻi ma saienitisi ua faʻapitoa e talitonu o le fatu e faʻaitiitia ai le toto.

O le laau ei ai sona aafiaga faʻapitoa, e faʻaitiitia ai le aofai o le cholesterol i le toto. Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto ma e lelei le afaina ai o le fatu ma toto toto.

O le faʻaaogaina i aso taitasi e sili ona aoga mo tagata gasegase maualuga o loʻo faʻasalaina i le le lelei o uiga o le maualuga o le maualuga.

E faʻafefea ona aafia le tino i le pule

Gaioiga aoga i fualaʻau:

  • O le vailaʻau Vitamin C e faʻamaʻi ai, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, ma faʻafoeina ai le faʻaaogāina o le oxidative i le tino.
  • Vitamini o le kulupu B, e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻe, e lagolagoina le faʻatinoina o le tino ma le fatu. Tuʻuina le paʻu lelei, paʻu ma le fao. Auai i faiga faʻavaomalo o le tino. Siʻitia le faʻaleleia o isi vitamini.
  • Benzoic ma vailaʻau ursolic e iai le antimicrobial ma le faʻamalolo. Latou te taofia le atinaʻeina o sela o le kanesa.
  • Bioflavonoids e aʻafia ai le malosi ma le gaoioi o puipui o toto toto. Latou te fesoasoani e faʻafefiloi le elemene ascorbic.
  • Faʻamatalaga elemene: mea pāma, fuluʻiula, calcium, uʻamea ma isi - o loʻo aʻafia i auala e tatau ai mo le ola o le tino.

Ua faʻaaogaina Cranberries mo le malosi talu mai le 18 senituri! Ona tuʻuina lea o le vai e inu i tagata uma oe na i ai faafitauli i le cardiovascular system.

Cranberry Recipes e Faʻaitiitia ai le Faʻafitauli

O Morse ua lauiloa mo ona meatotino aoga ma ua fautuaina mo le faatonutonuina o le toto maualuga.

O le fua mo lana sauniuniga e faigofie:

  1. Grate vine i totonu o se sieve poo se mashusa i se isi ala talafeagai.
  2. Faʻasala ese le masini maeʻaeʻa.
  3. Fufulu i le vai ma aumai i se vevela.
  4. Feoloolo ma le suka ma malulu.
  5. Faʻamasuina le mea inu ao lei faʻaaogaina.

O fualaau suamalie suamalie suamalie e inu ai le fiainu, leo, faʻamalosi puipuia, faʻaosofia ai le mafaufau ma faʻavaivaia le vaivai.

Ina ia faʻaleleia le togafitiga, o le a faaopoopoina le meli i fualaau kuka. O le mased berry, faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le meli, e le na o se vailaʻau, ae o se togafitiga lelei. Mo togafitiga faafomaʻi, e tasi le sipuni se tasi e tatau ona ave aʻo leʻi 'ai. Teuina le paluga i se mea malulu i totonu o se ipu tioata ua tapunia.

O fualaau suamalie na filifilia e faʻaaogaina e avea ma meaʻai mo salakeke ma ipu vevela. E faʻaaogaina e fai ai le jelly, fualaau suamalie, ma le taoina o meaʻai. O suamalie suamalie e taofi le tele o vitamini ma aumai ai sili atu faʻamanuiaga nai lo fua ia na faʻaaogaina le vevela o togafitiga.

Tepu tilati ma le meli

O se vaifofo taua mo le maualuga ma le malulu o se pusa e pei o se lauti uila mama.

Ina ia kuka, e te manaʻomia:

  • Fualaau suamalie (400 g) fuga ma fufulu.
  • Toto i se mea e fai ai meaʻai a manu pe i totonu o se mea e fufulu ai.
  • Liligi le pusa puree ma se ipu vai inu ma tuʻu i luga.
  • A maeʻa le inu, faaopoopo le meli ia tofo ma faʻafefiloi lelei.
  • Taʻu ma inu i le aso atoa.

Contraindications

Ma le faʻaeteete, e aoga le faia o le paʻu i le taimi o le maʻitaga ma le lactation. O fua fou ua solia mo tagata e lamatia le atiaeina o se mea e afaina ai. Acids o loʻo iai i fua e faʻaogaina ai le matautia mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O fualaau mai le mamafa o le a fesoasoani i le maualuga o le toto! Ae o tagata o loʻo mafatia i le faʻasalalauga e le tatau ona faʻaleagaina fua aoga.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Lelei Aafiaga

I le 2012, na faia ai e saienitisi Amerika se suʻega lea na faamaonia ai o le fatuina o le toto ma le faʻaleleia o le lipid toto.

O le autu o le suʻesuʻega, o le tasi vaeluaga o tagata na auai e inu le suanila i aso uma, o le isi a placebo.

O le suʻega na faia i le 8 vaiaso. Na mamafa le mamafa o le toto i le amataga, ogatotonu ma le pito o le suʻega. I le mavae ai o le 8 vaiaso, oi latou na inuina le suanila, o le toto na paʻu mai le 122/74 mm RT. Art. e oo atu i le 117/69 mmHg Art. O i latou na ave se placebo e leʻi suia.

O le faiga o le gaioiga o le gutu, faʻaitiitia le mamafa:

  • Faʻaauau le faʻaaogaina o le faʻaleleia o le vascular tone: gasegase pasi, o puipui e sili atu ona faigofie, ma le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o capillaries ma arterioles ua faaitiitia. O fusi o laʻau tetele e sili atu ona lautele, faʻaleleia le saoasaoa o le toto, faʻamalosia ai masini ma okeni ma le okesene, meaʻai.
  • O vailaʻau faʻamalosi e faʻaleleia le metabolism, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol. E le o iai ni pepa fou o le atherosclerotic, ma o vaega o loʻo i ai e faʻasalaga faʻatasi (pe a le o le laʻasaga II poʻo le III o le atherosclerosis).
  • Cranberries ei ai se aafiaga diuretic itiiti. E aveese le tele o le vai, faʻamalo le fulafula, faʻaleleia le gaioiga galuega, lea e fesoasoani foi e faʻaitiitia le toto.
  • Faateleina le aofaiga o antioxidants. Latou te faʻaumatia faʻamalolo saoloto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa, maʻi cardiovascular.

O fualaau suamalie o fualaau suamalie ua taʻua o se panacea mo maʻi urological, o se puipuiga lelei o urolithiasis.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

Cranberries - teuina mo se taimi umi i le vai. E mafai ona e tuʻu i totonu o se fagu ma sasaa vai i luga. Latou te taofiofi uma a latou faʻamalologa pe a uma ona faʻamago ma faʻamago.

  • Organic acids: ursolic, chlorogenic, malic, oleic. Faʻamālōlō le vevela vascular, faʻavavevave le faʻafouina o le tino.
  • Suga: glucose, fructose. Manaomia mo gaioiga o mea tau fualaau. Siitia le malosi i siama, faatonutonu le metabolism.
  • Polysaccharides: mea maualuga pectin. O le natura o meaola eletise e fusifusia ai mea oona ma meaola o le gastrointestinal tract, aveesea ai mai le tino.
  • O fualaau oona e mauʻoa i vitamini C, e tutusa ma oranisi, lemoni, fualaau aina. O se punavai taua o le phylloquinone (vitamini K1), i ona anotusi e le itiiti ifo i le kapeti, togalaau togalaau. I se laʻititi laʻititi e aofia ai vitamini PP, B1-B6.
  • Petaini, bioflavonoids: anthocyanini, catechins, flavonols, meaola phenolic. Faʻateleina lipid metabolism, faʻaleleia galuega o le ate, maualalo le cholesterol leaga, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le toto maualuga.
  • Macro- ma microelements: tele le potassium, iron, itiiti le manganese, molybdenum, calcium, copper, phosphorus. O le lavelave o elemene e faʻaleleia ai mea totino o le toto, o le galuega o le cardiovascular system, o loʻo i ai se aʻafiaga faʻaleagaina.

E fautuaina mai launiu mo le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi, vailaʻau mo le puipuia, togafitia o le fatu, osofaia, siama, ma viral infections.

Cranberries mai le toto maualuga: recipes

O fua e faia mai meainu suamalie, suavai, kvass, vailaʻau vailaʻau, vailaʻau. O le tea e mafai ona gaosia mai lau. O fua nei o loʻo fesoasoani i le toto maualuga:

  • O le sukalani. Uma le 500 g o fualaau suamalie, sasaa se lita o le vai, aumai i se vevela, vela mo le 5 minute. Faataga e tu mo le 1-2 itula, faʻafefe, inu inu afa afa faalua / aso.
  • O le sukalani. Skip fuālaʻau fou ile sua. Faitau le sua sua 1 tbsp. l 3 taimi / aso. E mafai ona faʻafefe i le vai. Mai le keke o loo totoe e mafai ona e kuka kuka. E fesuisuiaʻi se mea inu suamalie.
  • Tipi Tea Ave 1 tbsp. l fualaau aina ma lau. Tipiina fua, sasaa 400 ml o vai inu. Faʻaosooso, inu i se aso. Le faʻaleleia atili o le galuega o le cardiovascular system add rose hips, le faʻalavelave o le tino - mint poʻo le pamu lemoni.
  • Cranberries ma le meli. Fua, o le meli e maua i le tutusa tutusa. O fua o le eleele e faʻasaina ma se paluga, faʻafefiloi ma le meli vai. E faʻafefiloi i le 1 tbsp. l faalua / aso.
  • Beretroot juice juice from high pressure. 100 g o vine, 200 g o beets, e pasi atu i totonu o se sua. O le suamalie e mafua ai le suavai i le vai, se fua faatatau o le 1: 1, inu 50 ml tolu taimi / aso.

O ipu inu keke e sili ona manogi. E mafai ona suamalie i le meli i le tofo. E faʻaleleia atili ai le malosi o le faʻamalosia o fualaʻau, puipuia le mucosa gastric mai le faʻaleagaina o aafiaga o le suka. Faʻaopopo le suka mo le maualuga maualuga e le fautuaina. Afai oe maʻi i le meli, e mafai ona e suia i le vevia powder.

Le aʻafiaga o fualaau aina i luga o le mamafa

Sa matou suesueina i luga atu o lenei togafitiga faamalolo o loo i ai se aafiaga faamalolo i luga o le tino atoa. Ia tatou tali nei i le fesili autu: pe faʻateleina le mamafa o le kalapu pe maualalo? E mafai ona faʻaaogaina mo tagata o loʻo mafatia i le maualuga poʻo le maualuga o le toto maualuga?

O le maualuga o le mamafa i le asō o se tasi lea o faʻamaʻi masani masani i tagata matutua, ma o loʻo nofoia foi se tasi o nofoaga taʻitaʻia i mafuaʻaga o le oti mai afaina ma fatuga o fatu.

O le mea lea, e matua taua tele i le vaʻavaʻai faʻamaonia o mea aoga o le vine mo le maualuga. E pei ona e iloa, o lenei faʻamaʻi o loʻo i ai pea le faʻateleina o le toto maualuga i luga atu o masani. E faʻapefea ona aʻafia le kesi?

O le mea moni e faapea o vailaau aoga o loʻo i luga o laʻau o loʻo i ai le faʻaogaina o le toto. Ona o lenei mea, ua aveeseina ai le tele o le vai mai le tino, e aofia ai le toto, lea e mafua ai ona paʻu i le toto. O le mea lea, o lenei fale e matua fautuaina mo tagata e mafatia i le maualuga.

E taua foi le maitauina o cranberries e mafai ona faaleleia atili ai le aoga o le faaaogaina o fualaau faasaina. O le mea lea, faatasi ai ma lona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faʻasaina, o le a sili atu le aʻafiaga i le toto maualuga e mafai ona ausia.

E le tatau ona galo ia i tatou o le taunuuga e mafai ona maua na o le faʻaaogaina masani o lenei oloa.

O le mea lea, o le faʻaitiitia o le toto maualuga i lenei fale, e tatau ona e aofia ai i au meaʻai i aso taitasi.

Faʻasalaga, e maua i le maualalo o le toto, e tatau ona faʻaogaina le vine ma le faʻaeteete, talu ai o le faʻaitiitia o le mamafa o le mamafa e mafai ona tupu ai se faʻafitauli i le soifua manuia atoa ma le vevela.

Faaaoga mo le maualuga

Cranberries e mafai ona faʻaaoga fou, faʻapea foʻi ma le gase, faʻamago, soak, vevela. E le faʻaumatia e le fatu ona uiga taua mai lenei mea. O vailaʻau eseese o loʻo faia mai fualaau suamalie: meainu suamalie, meainu suamalie, suamalie, tiʻeli. O lea faatasi ai ma le faaopoopoina o fugalaau o le a fiafia e le gata i lona tofo lelei, ae faapea foi ma le faamalologa o meatotino. E mafai foi ona faaopoopo ni togalaau i le tele o salati, pusa ma le saunia o ipu autu.

Ma faʻapefea ona faʻaaoga le vine i luga o le mamafa? O nisi nei o fualaau faigofie mo le faʻaaogaina o lenei pusa mo le maualuga o le toto, lea e faigofie ona saunia taitoatasi i le fale:

I totonu o se mea faigofie faigofie, olopalaina 2 ipu o vine fou pe suamalie, sasaa le 1.5 lita o le malulu po o le vai mafanafana, ia aumai i se vevela ile vevela vevela ma le vevela mo ni nai minute. Ma le isi, o le mea e maua mai ai le paluga e tatau ona faʻamamaina, faʻamaʻapeʻaina, faʻamaʻiina vine, ma lafoina le keke. I le vai inu, tuu le meli po o le suka e tofo ai.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e fautuaina e faʻaaoga le suālaʻau e lua i le aso. E le gata i lea, o lenei vai inu e mafai ona faʻaaogaina naʻo le faanatinatiina o le galala ma faʻafefeteina le tino ma vitamini ma isi elemene taua.

Squeeze fufuluina fua o vine i totonu o le sua, togi ese le keke, ma faʻafefe le suavai mama ua maeʻa faʻatasi ma se vaega toʻaititi o le malulu poʻo le vaiinu vevela. E mafai ona suamalie le vai inu i le meli po o le suka.

Faaaoga le 1/3 ipu i le aso, aʻo leʻi 'ai.

  1. Tea ma fasi laau.

Mo le tataina o le lauti, e mafai ona e ave fua uma ma fualaau mamago. O fua fou e sili ona teuteuina. E faʻapipiʻi launiu i le taʻape faʻatasi ma laʻau ti lauti ma isi laʻau ma faʻaoga.

Faatasi ai ma le maualuga, ua fautuaina e ave lenei lauti i aso uma mo ni nai vaiaso. O lenei vaiinu e aoga tele mo le faʻamalosia o le puipuiga, aemaise i le taimi malulu. E le faʻatagaina le inu i se tasi taimi le lauti ma fualaau ma lalo ifo o le mamafa o le mamafa, ae e tatau ona e mataʻituina lou soifua manuia.

Berries ma le meli ua ave i tutusa tutusa. Grate vine pe tatu i totonu o se mea suavai, ona faaopoopo lea o le meli lolomi ma faʻafefiloi lelei. Tuu le mea ua saunia i totonu o se pusa tioata ma se tapuni. Teu i totonu o le pusaaisa.

Tasi le sipuni i le tele o taimi i le aso ao le i 'ai.

Fugalaau Faʻatino

Cranberries o loʻo aofia ai elemene e faʻasaʻo ai le toto

O le tamaoaiga o fualaau aina o le i ai o le tele o meaola oona, vitamini, pectins, sucrose. O lenei pipi e aofia ai ni mea eseese eseese. E tusa ai ma mea o loʻo i totonu o pectin, o le cranberries o le taʻitaʻi o vine uma. O le vailaʻau o le vailaʻau e faʻatusa e vaega eseese, e pei o le B, K1, PP, C. O le tuufaatasiga o vine o loʻo aofia ai le tele o elemene ma faʻapitoa faʻatasi. O le vaega sili ona taua o le fatu o flavonoids, lea e maua ai le lanu i vine, ma le faaopoopo atu, o nei mea e aofia i le photosynthesis, e afaina ai le gafatia o le toto toto, ma faatelevave le ave o le vitamini C.

O meatotino ma faamanuiaga o fualaau

O meaʻai e avea ma papupuni faalenatura i le toe gaosia ma le toe gaosia o microorganisms ma bacteria i le tino o le tagata, o le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo, faʻapea foi ma faʻamaʻi o viral and bacterial etiology ina ia faʻateleina ma faʻamalosia ai le tino puipuia. Mo le togafitiga lelei o le tele o faʻamaʻi, e fautuaina atu ai fualaʻau e faʻalautele ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Talu mai taimi anamua, o se vailaau sili ona lelei mo le togafitiga o le scurvy ma le anemia. O le mauaina o se mea e tetee ai le ita, e faʻaaogaina o se faʻamaʻi faʻamaʻi manu.

Faʻasologa o le phytoalexin natura - resveratrol, tauivi ma le manuia ia siama o le kanesa, o fuamula mūmū o fualaau faʻamaʻi masani, aemaise lava le manuia i le puipuia o le kanesa o le susu ma le colon. Amino fesoasoani i fualaau aina e nafa ma galuega faʻasao ma le gaosia o le cholesterol talafeagai, lea e fesoasoani i le fatu ma toto toto. E faʻaaogaina le faʻaaogaina o le diuretic meatotino i le togafitiga o le klonelonephritis, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o fualaau.

Faaaogaina ma le kuka keke

O le kulimi suamalie e faʻamautuina ai le tino

E le o se mea faalilolilo o mea aoga a le tama o le a naʻo pe afai e teuina lelei ma saunia e tusa ai ma manaoga o fua o fua. O meatotino aoga e maua e le gata i vine, ae faapea foi i lau o le laau. Cranberries o le a faʻaitiitia faʻaitiitia le mamafa pe afai e te 'ai ma fou ma i ni vaega laiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faaopoopo i salati, sauerkraut, poʻo le fufuluina i le suka, 'ai e pei o se meaʻai. Ae faʻatasi ai ma le faʻateleina o aʻafiaga, e le lava meaʻai e 'aina sina aso. E manaʻomia le faʻaaogaina umi i le faiga o teuteu poʻo fualaau 'aina, i le tausisia o le faʻatulagaga ma tui. Pe a faʻaleagaina, e leai se mea e tatau ona liligiina ai le sua i le vai inu, e fautuaina e vavae ese le faʻafefe, ina ia aua le maumau mea e faʻamalolo ai.

Cranberries mai le mamafa - o le fua aupito sili ona faigofie - o le faia lea o masini pateta, fufuluina i totonu o se mea e gaosia ai le suamalie po o se mea e fai ai meaʻai, faaopoopo i ai sina meli. E mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo ni nai vaiaso. I le afa itula ao leʻi faia se taumafataga, ia 'aina se sipuni tele o pateta paluga i aso uma. Mo se uumi umi i le maualuga o le mamafa, e sili atu ona lelei le saunia o meainu suamalie, e le gata i le mama muamua muamua mai le kuka ma mai fualaau fou. E lelei tele i meainu faatasi ai ma oranoa, lemoni, beets.

Meaʻai mo meaʻai lelei, vailaʻau lelei ma meainu e aʻafia ai le mamafa:

  • Tolu tolu selau kalama o vine i paluga pateta, faʻaopopo le afa afa o le vai vevela, faʻapipiʻi mo le 20 minute, ona e inu lea ma e mafai ona e inu i le afa afa ipu vai i le afa itula ao le i faia taumafataga. E mafai ona e faaopoopo le meli pe a e manaʻo ai.
  • Somi le sua mai le 300 kalama o cranberries, faʻafefiloi le sua o le a maua i le tasi le tasi i le vai mafanafana. Inu 40-50 kalama ao le i taumafa.
  • Ave ni lanu lapoa se lua, tasi le lemoni, pasia i latou e ala i se mea e fai ai meaʻai, faaopoopo le 500 kalama o vine. Aumai le meaʻai e tasi le sipuni faalua i le aso.
  • Fai le sua mai le tasi laʻau mumu fou ma le 100 kalama o vine, faʻafefiloi, faaopoopo sina meli. Inu i luga o se manava gaogao pe a maeʻa sauniuniga.
  • Liligi le 70 karamu o vine ma se luʻu o lau vevela i totonu o se vevela, faʻatumu i vai vevela. Mo le lua itula, e tatau ona e luluina le vevela i le tele o taimi. E mafai ona inu le susu i le aso atoa, ae sili atu pe a uma meaai, i ni vaega laiti.

Faʻaaogaina o mea totino

"O fualaau suamalie" e le o se oloa Siberia faapitoa ma e le o se tamaʻitaʻi Rusia. E tupu i soʻo se mea e iai swamps, ma tufatufaina i le itu i matu o le lalolagi. Laʻau laiti e ola ma fua mai mo le silia ma le 100 tausaga. O a latou fua na ave e le Vikings ina ia sosola ese ai mai le vevesi, na faʻamalolo ai e Initia tagata faʻamaʻi matala i le vai malulu.

I le amataga o le seneturi lona 19, na faia ai e tagata faʻatoʻaga Amerika ituaiga eseese o le vine lea e mafai ona tupu i luga o togalaau faapitoa. I laau totō, o vine e toetoe lava 2 taimi sili atu nai lo ituaiga o vao. Faʻafiafiaga kalori 100 g mea fou 26 kcal, faʻamago - 308.

O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega ua na o le faaopoopoina o finauga ma mafuaaga taua e lagolagoina le matagofie o le itu i matu ma faʻamaonia ai le manaʻomia ona aofia ai i taumafa i aso taitasi. O le oloa e maua ai le mamalu muamua i le malosi e tau ai fualaau faasao, puipuia le matua o le matua, faapea foi ma le pa'ū o suauu masani i ni vailaau oona.

E ese mai i le aofaiga atoa o vitamini A, E, vaega B, anthocyanins, pectins, glucose, fructose, ma kakhetins. O le ascorbic acid, e ui i lea, e itiiti ifo i totonu nai lo le rosehip ma le blackcurrant, ae o loo i ai se vitamin PP e le masani ai, lea e manaʻomia mo le faʻaaogaina o se uso, o loʻo taʻu mai e le Latina le tusi "C". E sili atu polyphenols nai lo le uaina mumu. E le itiiti ifo i le vaitamini K, e tatau mo le tui toto, faʻamalolo vave o manuʻa ma tipi, faʻafouina o sperm, faʻaleleia le tamaʻitaʻi.

E tele telelalaʻau o Cranberries, e pei o:

O elemene o loʻo taʻua i luga e faʻaleleia ai le faia o le faiʻai, faʻamalosia pe a maeʻa le aso faigaluega. Pectins (fiva soluble) e le o faʻafefeteina, ae tuʻuina atu le mea masani o le microflora o le intestinal, le liua o le suavai i le tiʻeli, faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol, ma fufulu le vaitafe oona.

Cranberries faʻalauteleina le gaosiga secretory o le pancreas, lea e fesoasoani i le maʻisuka. E faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le gasegase. E pei o le rimoni, o le a faateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto. Faʻamālōina paʻu faʻatasi, faʻapea foʻi ma le fulafula o mea lalata ane.

O le sukalani ua leva ona faaaoga e togafitia ai le malulu. E manava ai le fiainu, faʻaitiitia le vevela, puipuia le faʻamalolo, ma aveese mea oona o le malepelepe o siama. O le faʻafefiloi ma le meli o loʻo i ai mea e faʻamoemoeina, fesoasoani i le faʻamaʻi tiga, fesoasoani i le hypovitaminosis, o le mea lea e fautuaina ai e le gata i tagata maʻi, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina mo le puipuiga.

Ua faailoa mai e saienitisi Isaraelu le malosi o fualaau oona e puipuia mai ai le pipisi, ona o le malosi e puipuia ai virion mai le pipii atu i palasia plasma o sela. E taua tele lenei mea i le taimi o le maitaga, pe a faʻasaina uma vailaʻau. "Paʻu paʻu" o le a laveaʻi mai le SARS masani, faʻamamafa le tino o le tina i le lumanaʻi ma le fetus i vitamini ma minerale taua. O se taunuuga, latou te le faatagaina faʻamaʻi pipisi o le genitourinary system, o le a latou puipuia ai veins varicose, faʻateleina le toto, ma faʻaleleia le tafe toto i le placenta.

I le faʻaaogaina masani o le "bearberry" proanthocyanidins, latou te tau ai se soa le lelei o le malulu - cystitis, aemaise lava i tamaitai, ma puipuia ai le maʻi o le gum ma le pala o nifo.

Na maua e le Saina o le fua o le vine e faʻaitiitia le aofaʻi o Helicobacter pylori, o le mafuaaga o le maʻi o le manava o le manava ma le duodenum. Berry pipiʻi faʻatasi ma E. coli, salmonella ma isi faʻamaʻi pipisi. Ursolic acid mai le tuufaatasiga o le fualaau aina e faaosofia ai le tuputupu ae o le tino maso.

E faʻapefea ona ave fualaau mai le mamafa

O le pito sili ona suamalie ma le vaivai o le tasi lea na maua e le kiona. O le mea lea, e seleseleina i le taufaʻaiuiuga o le autumn. O le masina o Setema "lanumeamata" e matua lelei, ae ua vave ona paʻu. E le oi ai se mamana mamana o se uiga lelei o fua matutua. O foliga mulimuli e foliga mai o le tino atoa, paʻu ulaula palaniki lanu uliuli, lea, pe afai e togiina, tautotogo ma fafao i luga o se mea faigata. O le maualuga o le ola o latou i totonu o le pusaaisa e 2 vaiaso. Mo le mauaina o se mea gaosia, e tatau ona tuʻuina atu fua i totonu o fagu faʻamamaina, faʻatumu i le vai, ma auina atu i le malulu. O aano o meaʻai mai a latou mea e faʻateleina ai le ola ola o le oloa ma maua ai le tagata i vitamini mo le tausaga atoa. Aʻo leʻi faʻamaisa, e sili atu le faʻamamaina o vine ina ia latou le pipii faatasi. I le taumalulu, e mafai ona e 'aina fualaau mago. Po o le a lava le auala e gaosia ai, o le tuufaatasiga ma meatotino o le oloa e tumau pea e le suia. Mai ia mea e mafai ona e kuka ai fualaau suamalie ma tila, kuka kulupu, faaopoopo i salakeke fua.

Cranberry Recipes for Pressure

Mai fualaau suamalie, na saunia ai e Initia Initia pasta, lea na lelei ai le faasaoina o fasi apa mamago. Acids o meaola, aemaise benzoic, tetee i le faaleagaina o siama, le fefete ma mamanu. O le oloa gaosi, ua taʻua o le pemmican, na tumau pea ona suamalie mo le tele o masina. Faʻaaogā e tagata faʻatau oloa i fulufulu uumi i le itu i matu.

I aso nei, o keke e masani ona kukaina:

  1. Morse, lea o le a talisapaiaina e oo lava i le tele o togi. Mo le mea lea, o le suamalie e paʻuʻese mai vine mamago (0.5 kg). O le pulu e ufiufi mo le 10 minute i le 1 lita o le vai. Faaopopo le meli (1 tbsp. L.), O le aofaiga tutusa o le suka ma le sua i le broth.
  2. E saunia le lapisi mai le 2 tioata o vine ma le 1.5 lita o vai. O le faʻafefiloi e sasaina i se mea faʻaleleia. O le keke ua kuka mo le 5 minute. I totonu o le fala o loʻo faʻaopoopo 2 tbsp. suka, semolina (6 tbsp), simmer mo le 10 minute, faʻaosoosoina i taimi uma. Faʻafefiloi i le sua, pati i se mea faʻafefeteina, sasaa i se pesini, lelei.
  3. Mo fualaʻau salalau o le a e manaʻomia:
  • kapisi (1 pc.),
  • keke kope puree (1 ipu tioata),
  • kāloti (2-3 pcs.),
  • moa fualaʻau (2 tbsp) l.),
  • suka e tofo.

Toto uma vaega faʻamalosi, faʻafefiloi sina meaʻai, sasaa i le sauʻai.

Faatasi ai ma le maualuga o le toto, e aofia ai le initaneti, latou te fesoasoani:

  1. Alcoholic extract lea e te manaʻomia: anufe, koko, vine, vodka (2: 2: 1: 1). Fai e tusa ai ma le polokalame: 3 taimi i le aso mo le 1 tbsp. l
  2. Cranberries ma le meli mai le mamafa. Mo lea, e tatau ona e tipi 1 tbsp. fualaau suamalie, faaopoopo i ai sina "amber suamalie." A o leʻi 'aʻai 1 tbsp. l
  3. Tea mai vine (2 sipuni), suka (0.5 sipuni) ma vai (250 ml). Taʻu le paluga. 1-2 tsp. faaopoopo i le ipu.
  4. Mo se "ola" jam o le a e manaʻomia:
  • lemoni, fasi laau (1: 1),
  • gaosia fatugala (2 tbsp. l.).

Faafefiloi ma ni ipu tioata se lua. E 1 tbsp. l 2 taimi i le aso pe faʻaaoga e fai ai se keke malulu.

O fua fou e mafai ona faʻafefeteina le gums, togafiti faʻamaʻi, faʻamaʻi, iniseti, pustules, ma faʻamalolo ai le mumū ma le paʻu o le tino.

O faʻamanuiaga o fualaau

Ona o lona maualuga o meaʻai o le vaitamini C, o fualaau o le vaʻaia lelei lea e matua faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻaleleia ai galuega puipui o le tino o le tagata. Suauu, suamalie ma fualaau aina suamalie mai lenei fale mo le tele o tausaga, ua lelei le faʻaaogaina e tagata o togafitiga faʻasolosolo ma malulu.

O oloa uma na maua mai i lenei fale na taʻua ai antipyretic, faʻamalosi-inflammatory ma mea faʻamalosia lautele. E le mafai ona feteenai le aoga o fualaau 'aina i ituaiga faʻamaʻi masani e pei o le cystitis.

E oo lava i fomaʻi o togafitiga aloaia e fautuaina e inu le 300ml o le sukalani i le aso e avea o se puipuiga mai le vevelaina o lenei maʻi. O lenei mea faʻaleagaina o cranberries e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga lelei ona o le i ai o proanthocyanidins ma le benzoic acid i lona tuufaatasiga.

O fualaau oona e tatau ona mafaufauina o se vailaau masani, ona o le saofaga i le vave o le maliu o pathogenic bacteria i le vevela.

E taua le maitauina o le lelei o fualaau oona e afaina ai le soifua maloloina lautele, talu ai o vailaau faamalolo o loo i ai i lona tuufaatasiga i maualuga maualuga e taofia ai le fausia o pailalala i totonu o vaa tetele ma le lautele. O le mea lea, ona o lenei uiga lelei, o fualaau oona e puipuia ai le alualu i luma o maʻi fatu fatu, ma saunia ai le toe maua mai o lenei okeni i le masani, o le maualuga o le toto o le a tumau pea i le 120-140 / 60-80.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau, o le tagata e le faʻamataʻuina i veins varicose ma le faʻavaeina o toto i paʻu toto. O fualaau aina e maua ai le gasegase o le ulcerogenic ma le lelei gastroprotective property. O elemene o loʻo i totonu o le arai e faʻamaogaina lelei ai siama e matua faaleagaina ai puipui o le manava. E mafai ona talisapaia le lelei o laulaʻau e tagata e mafatia i gastritis, colitis ma pancreatitis, ae naʻo le maeʻa togafitiga vevela.

Cranberries e faateleina pe faaitiitia le mamafa

I le maea ai o le tele o suʻesuʻega i vaega o loʻo faia ai le sua kopela, ua faʻamaonia ai e saienitisi Amerika o lenei vaiinu ua faʻamanuiaina i meatotino faʻamalolo e tusa ai ma le cardiovascular system.

O vailaʻau e faʻateleina ai le maualuga o meaola i totonu o le tino o le tagata ma le "saʻo" ole cholesterol e maua ile taua tele o le sua suka. O le mafuaʻaga lea, ona o le mea o loʻo aofia ai mea faʻapitoa e manaʻomia mo le cardiovascular system, hypertensive maʻi ma isi uma meaʻai, ua fautuaina e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 3 ipu tioata o le sukalani poo le sua i aso uma.

O le mea moni, o lenei suʻesuʻega na faia ina ia faʻamaonia pe faʻamaonia le malosi o fua o fualaau. O le mea lea, ina ia mafai ai ona ausia lenei sini, o alii ma tamaitai na auai i le suʻega o le mamafa o le toto e faalua i le aso. O le mea lea, na maua ai o siaki laau e faʻaitiitia ai le toto maualuga ona o se faʻamalosia o le toto.

Pe a faʻaaogaina oloa na maua mai le gaosiga o lenei meaʻai, potassium, lea e tuusaʻo saʻo ma le saʻo lelei o le gaioiga o le fatu, e le faʻamamāina mai le tino o le tagata. E le pei o vailaʻau vailaʻau faʻasaina, o se vai inu mai vine (e pei ona taʻua i luga, e mafai ona avea ma sua o le sukalani poo le suavai) e sili atu le saogalemu ma e sili atu ona faʻatuatuaina mo le soifua maloloina o tagata - a itiiti mai, e le pei o togafitiga o le poloka, o nei togafitiga e le faʻatagaina talafeagai o Asparkam poʻo Panangin.

O le a faigofie ona taumateina o meatotino ma le mana faamalolo o vine vine ua uma ona faʻamaonia, o lea e leai se masalosalo pe faʻapupulaina le mamafa pe vaivai, e le mafai ona latalata. O tagata e mafatia i le maualuga o le toto maualuga e tatau lava ona taumafai i latou lava i le mana faamalolo o lenei tama ma talisapaia ona tulaga tulagaese.

Fualaau fualaau suamalie

O fualaau 'aina suamalie e masani lava ona iloa i togafitiga faʻasoifua masani. E le gata i lea, faʻafetai i faʻamanuiaga pito sili ona maualuga o le inu ua faʻamaonia e saienitisi, ua faʻateleina ona faʻatonuina mo togafitiga togafitiga faʻasoifua maloloina. I le faagasologa o sauniuniga, vave vave ona tuʻuina atu uma fualaau aina i fualaau aina suamalie ua saunia, lea e masani lava e le itiiti ifo i fua o vine fou i tulaga o le togafitiga.

O le vaiinu o loʻo i ai le tele o vitamini taua: B1, C, B2, E, PP, B3, B6, B9. O loʻo i ai foi minerale mea - macro ma microelements: iron ma magnesium, siliva, potassium, phosphorus ma le zinc, sodium ma le calcium. Ae o le sili sili ona aoga o le ava malosi o le maualuga o mea o meaola oona i lenei vaiinu. E sili ona aoga mo le tino o le tagata. O le tuufaatasiga o lenei fualaau aina e aofia ai le benzoic acid, lea e iai sona togafitiga faafomaʻi, antimicrobial, e pei foi o le oxalic, citric and glycolic, quinic ma malic acid, flavonoids.

O Morse o le a fesoasoani lelei i le faʻamalosea o le loto mama ma le afaina edema, lea e masani lava ona vaaia i totonu o tagata gasegase. Faʻaleleia le fufulu vave o le toxins, faʻamalosi malosi le faʻaogaina o le tino ma faateleina ai le teteʻeina o le mamafa. O fualaau suamalie fualaau suamalie mo gasegase maualuga e le gata ina mafai, ae e manaʻomia foi ona faʻaofiina i meaai taumafa.

Ma o le taumafaina o le sukalani e le mafua ai le maua o le mamafa, e tatau ona e kukaina e aunoa ma le faaopoopo o le suka. I se tulaga ogaoga, afai o le tofo inu e le o lou fiafia, ua faatagaina e faaopoopo nisi o meli iina.

Cranberries ma le meli

I aso anamua, na taʻua ai o arasi o le au o le ola. Faʻatasi ai ma lenei mea, o vailaʻau faʻaleagaina e faʻaaogaina ai le meli, o se vailaau antiviral, anti-bacterial and antibacterial sili ona aoga, ma i se faʻaopoopoga, e faʻaleleia le maualuga o le malosi o se tagata ma faʻaititia ai le malosi o le muscle. O le mea lea, o le tuufaatasia o nei mea aoga e lua, e mafai ona e ausia ni taunuuga maualuga.

O lea, seʻi o tatou vaʻavaʻai atu i se tasi o fua mo le sauniaina o fualaau faasaina mo le toto maualuga, lea o le a faʻaaogaina ai se paluga o fualaau 'aina i le meli. Ina ia saunia:

  • Faʻasoa ma le faaeteete i vine, fufulu ma faʻagogo i luga o se solo solo, ona pasia lea o se mea e teu ai meaʻai pe gaosi i totonu o se mea e teu ai meaai - o mea uma lava e faia seia oʻo ina oʻo le paluga i se tulaga mamae.
  • O le taunuuga o le masini e tatau ona faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le meli o le natura (mo lenei faʻamoemoe o se ipu malamalama o le meli ma se ipu kalaupapa puree ua ave). Faʻasalaga vine i le meli i totonu o se ipu malulu faʻafiafia ma se meaʻai, pe a maeʻa e mafai ona teuina i se nofoaga malulu. Ave 1 tbsp. 15 minute aʻo leʻi faia taumafataga, 3 taimi i le aso.

O le sua o le beetroot ma le cranberries

Nitrites, o loʻo maua i le aofaʻi tele i le palukala, pe a faʻaaogaina, ua liua i le oxide nitric. O lenei tuufaatasiga, i le i ai o le vasodilating, e faʻaitiitia ai le toto, faʻaleleia le tafe o le okesene ma meaʻai i le tino atoa (o lona uiga, o se faʻaleleia atili i galuega o galu). O se taunuuga o lenei mea, o le sua o le pia e le gata ina faateleina ai le malosi o le tino o le tagata, ae faapena foi, e ala i le faateleina o le felauaiga o le toto, tuuina atu vaega taua o le faiai ma le okesene ma meaʻai e manaomia. O le pata o le Beetroot e faʻaitiitia ai le mamafa, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu ma le faʻalavelave cerebrovascular.

O le sua o le beetroot o le a lua lua aoga i le tuufaatasiga ma le sua. Ina ia saunia le faʻafefiloi, faʻafefiloi 50 ml o le paluga o le suka, 25 ml o le sukalani ma le 1 sipuniti o le meli, inu aʻo leʻi faia le aoauli. E mafai ona e faʻaitiitia le toto maualuga i le 10-14 aso e ala i le faaopoopoina o le vaega o le inu i le lisi o le taeao.

Manatu taua

Ioe, e iloa e tagata uma le auala e aafia ai le mamafa o fualaau faasaina - o se vailaau faʻamalosi faʻamalosi (o le mea moni, e pei lava o lingonberries), ae o le faafitauli atoa o le leai lea o se tasi e mafai ona mautinoa pe faapefea ona ave nei, e pei o isi togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le toto maualuga ma mafua ai ona ave i lalo e le taumafa o le sua o fualaau aina po o le suavai. O luga o le faavae o nei iloiloga, faʻapea foi ina ia mafai ai ona faʻamautuina le tulaga lautele, ua fautuaina e faʻaaogaina fualaau faʻasaina, o lona aafiaga e mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le toto.

O le faʻaitiitia o le numera o le toto maualuga e tatau ona faia i se auala e mulimuli ane e le tatau ona faʻatūina, talu ai o le faʻamautuina o le setete pe a maeʻa se faʻalavelave faʻamaonia o se galuega faigata foi.

Tasi fua

Mo mea laiti, e mafai ona e 'ave soʻolaʻau (i le uiga o mea uma e le o vaʻaia ma sili atu ona mamafa - o le mea e sili ona taua e le faʻaumatia). O le fua mo le tipi vine (e lauiloa e pei o le "taofi") i luga o le ava malosi e matua faigofie lava ma taugofie:

  • Aʻo leʻi amataina le fualaau suamalie i luga o le ava malosi, e tatau ona fai sina "feoaʻi solo", o le tofoina o le vai e le mafaatusalia e sili atu ona tumu. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamaʻapeʻaina fualaʻau ma ufiufi i 1-2 laulau punetini o suka, ona tuʻu lea i le mafanafana mo se po poʻo se lua.
  • A faʻapipiʻiina le pua, e tatau ona liligi le sua i le vili (moonshine) poʻo le ava malosi. Mea aoga: 2 l vodka poo le ava malosi, ma le malosi o le 45%, 350-400 g o le keke, 3 tbsp. punetini o suka.

  • Mash cranberries ma se suauu laupapa,
  • Faaopopo 3 tbsp i le pusa. punetini o suka, tapuni le tapuni ma auina atu i se nofoaga mafanafana - seia maeʻa uma le faʻafefiloi. E tusa lava pe afai latou te leʻi faʻamalosi, sasaa le pamu nutimomoia ma le 1 lita o le ava, ona tapuni lea ma lafo i se nofoaga mafanafana mo le 2 vaiaso.
  • A maeʻa le 14 aso, faʻafefe le mea e faʻafefete ma sasaa le isi 1 lita o le ava, ma faʻaalu mo le vaiaso.
  • A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻafefiloi le faʻasalaga lona lua ma faʻafefiloi lelei i le muamua, ona fufulu lea i le tele o lanu o gau ma le fulufulu mamoe,
  • Faʻaopopo mea nei: o le sipuniti o le mea e sili ona lelei i luga o le laufanua o le tasi (sili ona lelei) lemoni, 2 tbsp. l linen honey or sugar (honey) syrup. O le a tatau ona faʻaosoosoga pe a mavae le vaiaso ma le afa, ona fufulu lea i nisi o taimi e ala i le gaosia o meaʻai.

E mafai ona mafaufau le inu e saunia! Malilie, sauniuni e faigofie lava.

Tuua Lau Faamatalaga