O le a le taimi ma pe aisea e tupu aʻe ai e le maʻitaga se maʻisuka

O le faiga faʻavae o le vaitau o le fanauina o se tamaititi. E tusa ma le 5% o fafine maʻitaga ei ai le ituaiga maʻisuka ituaiga i lenei taimi. O lona atinaʻe e fesootaʻi ma le maturation o le placenta. I le taimi lea, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae e le o iloa e le masima, lea e mafua ai le faateleina o lona totoga i totonu o le toto. O le a le maʻisuka maʻisuka i fafine maʻitaga, pe faʻafefea ona matautia, faʻafefea ona fanau mai, ma le tele o isi mataupu tāua e faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

Mafuaaga o le maʻisuka i fafine maʻitaga

E le mafai e le au atamamai ona taʻu mai le tagata ua molia i le solia o le tali atu o le tino i le glucose i tina faatalitali. E leai se masalosalo o suiga o le hormonal e le o le mea mulimuli lea i le faʻaalia o le maʻisuka. Ae e masani lava mo fafine uma ua maitaga, ma le mea e lelei ai, e le o tagata uma e maua i lenei maʻi i lenei tulaga. O i latou na mafatia na latou taʻua:

  • Faʻasologa o mea ua faʻaleagaina. Afai ei ai ni maʻi o le maʻisuka i totonu o le aiga, o le a sili atu ona maualuga lona tulaga i le maʻitaga pe a faatusatusa i isi.
  • O faʻasolosolo o le Autoimmune e mafua ona o latou uiga, faʻalavelaveina galuega o le gaosiga o le inisalini.
  • Faʻasologa masani o faʻamaʻi pipisi. Latou te mafai foi ona faʻafefeina le galuega o le pancreatic function.
  • Soifuaga le lelei ma meaai leaga. Latou te taʻitaʻia ai le sili atu o le mamafa, ma afai na i ai muamua aʻo le i fausiaina, o loʻo i ai se fafine e lamatia. E aofia ai foi i latou oe na mamafa le mamafa o le tino i le 5-10 kilokalama i le talavou i se taimi puupuu, ma ua maualuga lona faasinoupu nai lo le 25.
  • Tausaga mai le 35 tausaga. O i latou ua le i lalo ifo o le 30 i le taimi o le maitaga o loʻo i lalo ifo le lamatiaga ole maʻisuka.
  • Fanau mai i le taimi ua mavae o se tamaititi e sili atu i le 4.5 kilokalama po o se tamaititi maliu ona o mafuaaga e le iloa.

Faailoga e ono masalomia oe o le maʻisuka maʻisuka

I le taimi muamua, o le maʻisuka ao leʻi maitaga e le o faʻaalia ai faʻamaoniga. O le mafuaaga lena e taua ai mo tina i le lumanai le pulea o le maualuga o le suka i totonu o le toto. Muamua, atonu latou te matauina ua amata ona latou inu sina vai itiiti, ua leiloa sina mamafa, e ui lava e leai ni mafuaaga manino mo le paʻu o le mamafa. O nisi latou te iloa latou te sili atu le faʻaalia o le pepelo poʻo le nofo nai lo le faʻanofo.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o malaise, e mafai ai e se fafine ona lagona:

  • Le manaʻoga mo se tele o vai. E ui i lona faamalieina, o lona gutu malolo e popole.
  • O le manaʻoga e faʻateleina le tele o taimi, ae sili atu nai lo le mea e masani ai.
  • Vaivai. O le maʻitaga ua leva ona maua ai le tele o le malosi, ma o lea ua i ai i se fafine le manao e vave saoasaoa nai lo le taimi muamua, o le maʻisuka o ia lava e le fetaui ma le avega na maua.
  • Fuafuaga i le faʻaaliga. O mata e mafai ona vevela i nisi o taimi.
  • Luluina, atonu foi o ni foliga ma mucous membranes.
  • Faʻaateleina le faʻalauteleina o mea e manaʻomia mo le manaʻoga ma le maua vave o le tupe maua.

O faailoga muamua ma mulimuli o le maʻisuka aʻo maitaga e faigata ona vavaeese mai le tulaga lava ia. O le mea moni, i fafine soifua maloloina o loʻo faʻatalitali i pepe, o le fiaʻai ma le fiainu e masani ona faʻateleina.

Faʻafefea ona tiaʻi le maʻisuka ao maitaga

I le laasaga muamua o le atinaʻe, o le maʻisuka faʻafesoʻotaʻi e togafitia e ala i le faʻatonutonuina o le ola ma meaʻai. E taua tele le pulea o le aofaiga o le kulukose i luga o se manava gaogao, faapea foi ma le 2 itula i le maea ai o taumafataga taitasi. O nisi taimi o fua o le suka atonu e manaʻomia muamua.

O mea autu i lenei taimi o mea taumafa ma gaoioiga faaletino.

Meaʻai mo le maʻisuka faʻamaʻi

E le mafai ona e matelaina se fafine maʻitaga, e tatau ona i ai i le tamaititi mea uma e te manaʻomia, ma le suka mai le leai o se meaʻai e tupu. O le tina faʻamoemoe e tatau ona pipii atu i mataupu soifua maloloina i meaʻai:

  • Auaunaga e tatau ona laʻititi ma e masani ona 'ai. Afai e te 'ai 5-6 taimi i le aso, e mafai ona e tausia le mamafa sili ona lelei.
  • O le tele o le televave o gaʻo (40 - 45% o le aofai o meaai) e tatau ona fai mo le 'aiga o le taeao. O fualaau ia, araisa, pasta, falaoa.
  • E taua le gauai atu i le tuufaatasiga o oloa, tolopoina seia oo i taimi sili atu fualaau suamalie, sukalati, pusa. Meaʻai anapogi, nati ma fatu e le aofia ai. Matou te manaʻomia fualaau 'aina, cereals, moa, aʻano lapiti. E tatau ona aveese le gaʻo, e tatau ona 'aina e le sili atu ma le 10% o le aofaiga o meaʻai i le aso. O fua, vine, ma greens e le o aofia ai le tele o suka o le a aoga.
  • Aua nei 'ai meaai vave. O le i ai o igoa tutusa e pei o mea masani, latou te aofia ai nisi kulukose. E faatatau i fatu mamago, paluga pateta, namu.
  • O meaai e le mafai ona falai, na o le kuka poo le asu. Afai e togi, ona fai lea ma se vaega itiiti o le suauʻu manogi.
  • O maʻi o le taeao e mafai ona taofiofi i kuki kesi e leai ni kosi. E ai i le taeao e aunoa ma le aluese mai le moega.
  • Kukama, tamato, zuciniini, letusi, kapisi, pi, pulou puʻupuʻu e mafai ona 'ai i le tele o mea. Latou te maualalo i le kalori ma o latou glycemic index e maualalo.
  • O fualaau oona ma minerale e naʻo luga lava o fautuaga a le fomaʻi. O le tele oi latou e aofia ai le glucose, o le tele o nei mea ua leaga nei.

Suavai i lenei ituaiga o meaʻai, e tatau ona e inu i le 8 ipu mata i le aso.

Afai o suiga i le taumafataga e leai se aoga, o lona uiga, o le maualuga o le kulukose, o le auʻiliʻili o le urine e le lelei ma le suka masani, e tatau ona e tuiina le inisalini. O le fualaau i tulaga taʻitasi e faʻamoemoeina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o le mamafa o le maʻi ma le matua o tausaga.

O le inisalini e faia i se auala vavalalata, e masani lava ona vaeluaina le fua ile lua taimi. Muamua le prick aʻo leʻi faia le taeao, le lua - aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi. O le taumafataga i le taimi o togafitiga faʻamalositisi, o loʻo faʻaauau pea le siakiina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Gaoioiga faaletino

O le gaioiga faaletino e manaʻomia e tusa lava poʻo le isi togafitiga e faʻatapulaʻa i meaʻai po o le fafine maʻitaga e faʻaaogaina le inisalini. E fesoasoani taaloga e faʻaalu le tele o le malosi, faʻamaonia le paleni o vailaʻau, faʻaleleia le aoga o le hormone e le maua i le maʻisuka faʻamaʻi.

E le tatau ona vaivai le gaioiga, e ono tatau ona faʻamavaeina le mafai ona afaina. Savaliga talafeagai, faʻataʻitaʻiga i totonu o le fale tele (sei vagana ai le faʻaaogaina o le lomitusi), aau.

Matou te fautua e faitau le tusiga i luga o le fetaui lelei o taʻaloga ma maʻitaga. O le ae iloa ai mea faaletino e mafai ona faatagaina mo le tina, o ituaiga o le a sili atu ona lelei, ma le mea e sili atu mo se teineititi e le i faia mo se taimi umi.

Puipuia o le maʻisuka faʻamaʻi

O le a faʻamalamalama e le fomaʻi i fafine o loʻo lamatia le maʻisuka faʻamalosi i le taimi o le maʻitaga. O faʻataʻitaʻiga i le tina e mafua ai le tele o taufaʻatau ia te ia ma le fausua:

  • I le amataga o le faʻatupulaʻia o le ono mafai ona tupu se faʻanoanoa. I le maʻisuka faʻateʻa, o le feteenaʻiga ua faia i le va o lona tino ma le fomaʻi. Na ia taumafai e teena le pepe.
  • O le faʻateleina o vaʻa o le placenta ona o le maʻisuka faʻafeusuaʻiga e oʻo atu ai i le faʻamaʻi pipisi i lenei vaega, o le mea lea, o le faaitiitia o le gaosia o le okesene ma meaʻai e le fetus.
  • O le tulaʻi mai i le 16 i le 20 vaiaso, o le maʻi e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga le lelei o le fatu cardiovascular ma le faiʻai o le fomaʻi, e faʻateleina ai lona tuputupu aʻe tele.
  • O le fananau mai e mafai ona amata muamua i le taimi. Ma o le telē tele o le fetus o loʻo faʻaumatia ai se vaega. Afai o le fanau mai o se mea masani, o le a mafua ai se mea e ono afaina ai le tina ma le pepe.
  • E mafai e se pepe faatoa fananau mai ona feagai ma le gaogao, mafatiaga o le manava, hypoglycemia, ma le faateleina o le tuiina o le toto. O faailoga ia o le maʻi o le maʻisuka, ma mafua ai isi maʻi o le tamaititi i le taimi o le taimi.
  • E faʻateleina e se fafine le avanoa e avea ai ma matua ma le malamalama. O nei faafitauli uma e lamatia i le maualuga o le mamafa, le mautonu, lea i le taimi o le fananau mai e mafai ona fasiotia ai le tina ma le pepe.
  • Mulimuli ane, o se fafine ua maualuga le aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Mo nei mafuaʻaga, e manaʻomia le puipuia o faʻamaʻi i se taimi vave, lea e aofia ai:

  • O asiasiga masani i le fomaʻi. E taua le lesitala muamua, fai uma suega talafeagai, aemaise lava pe ai ai se tulaga lamatia.
  • Faʻaaofiofia le mamafa o le tino. Afai e sili atu ona masani o ia ao leʻi oʻo ile maʻitaga, e sili atu ona paʻu muamua le mamafa, ma mulimuli ane fuafua.
  • Pulea BP. O le maualuga o le toto maualuga e mafai ona taʻu mai ai se uiga o le faateleina o le suka ma faaosofia ai.
  • Faʻalo le ulaula. O le masaniga e aafia ai galuega a le tele o totoga, e aofia ai le paʻu.

O se fafine e maua i le maʻisuka ituaiga e mafai ona mafai ona fananau mai le sili atu ma le toatasi le tamaititi maloloina. E taua le faailoaina o togafitiga i le taimi ma faia taumafaiga e aofia ai.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka faʻateʻa

O le masani lava, o le faʻamalosia o le inisalini e aliali mai i lalo o le aʻafiaga o hormones placental (lactogen ma progesterone), faʻapea foi le cortisol o le tina, o le ovarian estradiol ma le pituitary prolactin. O lona uiga o le pancreas e maua ai le inisalini, ae o loʻo fesuisuiaʻi e le fusi ia le malosi.

Ina ia mafai ona foia lenei leai o se tali, o le a amata ona galue ia sela o le vaega o le teineitiiti o le pancreas ma le faateleina o le gaioiga, o le faagasologa o le faafanoga o le inisalini e taofia. Talu ai o faʻaleleia o le ate, o le muso ma le tino o le tino "e le o vaʻaia" le hormone, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau pea le maualuga.

I tamaitai maloloina, o lenei faagasologa e fesoasoani tele e maua ai le suka mo le taumafa o le fotus, ae i le i ai o le maʻisuka ituaiga, o le tele o mea e faalavelaveina ai le gasegase o togafitiga i le tina o loʻo faatalitali ma le tamaititi. Ona o le le mafai ona gafatia o le kulukose, ua amata ona maua e le tino le malosi mai gaʻo, amino acids. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻavaeina o tino o le ketone, lea e matautia mo le faiʻai.

O maʻi faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o:

  • afaina ma / poʻo le taumafa i le taimi o maitaga, o le tele o gaʻo manu ma sitiva, falaoamata i le taumafataga e sili ona afaina,
  • maualalo le tino,
  • autoimmune inflammation (o siama o le tino puipuia o mea e taofia ai le iloa oa latou lava gaʻo ma fua mai ai auupega e faasaga ia i latou),
  • ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 maʻisuka i aiga vavalalata,
  • vailaau viral viral,
  • ulaula, inu ava malosi, fualaau faasaina,
  • maʻi tumau o le faʻaogaina o meaʻai, mama,
  • i lalo o le 18 tausaga pe a mavae le 35 tausaga,
  • polycystic ovary,
  • faʻasolosolo faifai pea (faʻaauau) faʻafitauli o le urinary tract, fungal,
  • faʻanoanoa, vave fanau mai.

Afai o se fafine i le taimi o le maʻitaga talu ai na maua i le maʻisuka ituaiga, polyhydramnios, o le pepe e mamafa le 4 kilokalama poo le sili atu na fanau mai, e tele mea leaga na tutupu, pe na maliu le fetus, ona manatu maualuga ai lea o le gasegase o le gaʻo.

Ma o iinei e sili atu e uiga i le taumafa mo le maʻisuka ituaiga.

Faailoga i Tina Fafine

E le pei o maʻi maʻisuka masani, e le maua ni faʻaaliga manino. O tagata maʻi ua faʻalauteleina le vaivai, fiainu ma masani ai. Talu ai e masani lava o nei faʻamaoniga e le mafua ai le popolega faateleina, a aunoa ma ni suʻega toto, o le faʻamaʻi e le mafai ona iloa.

E tatau ona mafua le mataala ona o le vave maua o le gaioiga, faʻaitiitia le fia ai po o se faʻaopoopoga o le sosolo, vevela tele pe a uma ona 'ai, saluina o le paʻu, faʻafefe.

Suauu toto

O suega o kullukose plasma o loʻo faʻatulagaina i tina uma ua maitaga pe a latou vaʻaia muamua se fomaʻi. Aʻo leʻi tuʻuina atu le toto, e te manaʻomia se malologa i le 'ai lelei mai le 8 i le 14 itula, ma i le taumafataga o le afiafi e tatau ona e' ai se vaega masani o le falaoamata e maua ai le 50 g o suka.

Afai o le taunuuga e i ai i le lautele o le 5.2-6.9 mmol / L, ona maua ai lea o le maʻisuka maʻisuka. Faʻatasi ma le suka 4.8-5.1 mmol / L ma le itiiti ifo ma le tasi le tulaga lamatia, o se suʻega o le faapaleʻava o le carbohydrate (glucose tolerance) e manaʻomia. E tatau foi ona pasi i tamaitai uma ua maitaga mo le vaitaimi e 24-28 vaiaso.

Mo le suʻega, ua fuaina le maualuga o le kulukose anapogi, ona oʻo lea i le 1 ma le 2 itula i le maea ai o le suka (o se vaifofo o le 75 g glucose). O le suʻesuʻega ua faʻamaonia pe a fai e sili atu le tau muamua i le 10 mmol / l, ma le lona lua - 8.5 mmol / l. E fautuaina mo le toe inisiuaina e pasi faʻalua le suʻega.

O le a le maʻisuka matautia o le maʻisuka mo fafine maʻitaga?

I le iai o le faʻamaʻi, o faʻafitauli e maua i le toeititi atoa le 100% o tagata gasegase. O loʻo faʻamatalaina e le mea moni e mafua ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose, o le toto e sili atu ona matagofie, faʻagesegeseina lona agai i luga i le placenta i le fetus, ma o le vevela ma le excretion o oloa gaosia i le gataifale e faʻalavelaveina foi. I le taimi o le maʻitaga, e mafua ai ona lamatia le atinaʻe:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • polyhydramnios poʻo le maualalo o vai, faʻamaʻaʻaina vave vai,
  • agavaʻa pe faʻaleagaina,
  • edema, maualuga maualuga o le toto maualuga, faʻasalaga faʻamaʻi (pateclampsia ma eclampsia),
  • toxicosis o le afa muamua ma le afa,
  • amataga vave o le placenta.

I le taimi o le fananau mai, o le maʻisuka pipisi e masani ona i ai se vaivaiga i le galue.

O le a le fetopathy?

E sili atu nai lo le kulukose manaomia e ulufale atu i le toto o le pepe mai le tina, ma le placenta e le pasia. O se taunuuga, o le fetus e faʻaopopo le mamafa o le tino ma le tele o totoga o totonu. E mafai ona masalomia le i ai o le maʻisuka i totonu o se maʻitaga maʻitaga e ala i faailo o faʻamaʻi i se tamaititi - fetopathy. E iloa i le taimi o le faʻamaonia o le ultrasound:

  • mamafa mamafa, manava ma le fatafata o le fatafata,
  • limataʻititi vaevaega e fesoʻotaʻi ma le umi o le tino,
  • lapoa tele, felafoaʻi, pancreas,
  • o se fatu tele ma se septum mafiafia,
  • ua faʻalauteleina le gaʻo o le gaʻo mata, ma o loʻo i ai se mea e vaʻavaʻa, sili atu ona matala i luga o le ulu, gutu o le ua,
  • o le faʻamaʻi faʻasalaga e sili atu nai lo masani (hyperplasia cortical),
  • maualuga le placenta, polyhydramnios.

O se tamaʻi masaga e afaina i le taimi na fanau ai. I se pepe faatoa fananau mai, o loʻo i ai se suiga i le toto ma le lapoʻaina o le tuluia elemene (e ufiufi ai vaalele i totonu o mama mai totonu, puipuia ai i latou mai le pau pe a manava). Ona o lea mea, ua fanau mai ai se tama ma faʻafitauli faʻapitoa:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • manuʻa o le tamaʻitusi, vaʻa,
  • cerebrovascular accident,
  • dystonia (tuai) o tauau - o le minute pe a uma ona aliali mai le ulu, e le mafai ona o mai tauau, e matautia le faʻapipiʻi o le ua ma le maliu o le tamaititi,
  • paʻu o le lima ona o le faaleagaina o le brachial plexus,
  • foliga foliga i le masina, faateleina le paʻu o le paʻu (ona o le tele o crenisol),
  • e le lava le kulukose, okesene, calcium ma le magnesium i totonu o le toto o le pepe fou, o le sili atu o bilirubin.
Fetopathy pe a fanau

O tamaiti e fananau mai i se tina e maua i le maʻisuka ituaiga o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le maʻisuka ituaiga 2, gaʻo ma le toto maualuga (maualuga toto maualuga). I tausaga muamua o le soifuaga o se tamaitiiti, o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe e mafai ona faʻavaivaia, faʻamaʻi pipisi ma maʻi o le faʻaogaina o le tino ma le manava faʻapitoa.

Maʻi maʻi maʻisuka maʻi

O faʻataʻitaʻiga autu o togafitiga o suiga o meaʻai, faʻatupulaʻia o le tino ma le faʻaaogaina o le inisalini.

Tofia i tagata gasegase uma ma le iloa o le maʻisuka maʻisuka. Muamua lava, e taua le lafoaia atoa o suka, meaʻai, mea faʻafiafia. O oloa e vave faʻavaveina le kulukose o le toto ma maua ai le maualuga o le faasino igoa e le o aofia ai foi mai le taumafataga:

  • meli, vine, aso,
  • fufuluina o suamalie, meainu suamalie,
  • araisa, nonisa araisa,
  • tao tao pateta, pateta pateta,
  • fualaau aina suamalie, lapisi, sipuni, siamu, tosoina,
  • aisa kulimi
  • koko kāpeti kuka,
  • cornflakes, granola, faʻavave vave,
  • kite, masi, masi,
  • granola ma vine
  • sana ma pi,
  • sukalati
  • faʻaupuga.

Mea taumafa gaʻo, meaʻai falai e faʻasaina. O le faavae o le taumafa e tatau ona avea ma fualaau faisua e le maluelue - kapisi, kukama, tamato, eggplant, zucchini, greens. Ia i latou faaopoopo:

  • falaoa atoa o falaoa (e oʻo atu i le 100 g i le aso),
  • falaoamata keke, oisa, saito (e le sili atu ma le 50 g o fatugo mamago),
  • oloa gaʻo susu gaʻo,
  • fuamoa o moa, pipi, vao lapiti, povi e leai se gaʻo,
  • kuka pe tao tao.

E faʻatagaina fua ma fua, ae e le tatau ona filifilia ni mea e le faʻamaonia. E mafai ona e 'aina 1-2 fualaau aina ma le 100 g o vine i le aso. Afai o le mamafa o le masani, ona maua lea o le caloric o le taumafataga mo le taumafaina o le 30 kcal / kg, faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, ua faaitiitia i le 25.

Mo le meaʻai, 12-20 kcal i le 1 kilokalama ua fautuaina, ae le itiiti ifo i le 1800 le aofaʻi, talu ai ona o se taumafa faʻaitiitia, o le avanoa e maua ai tino o le ketone - ketoacidosis - e le faʻatea. Afai e faʻamautu lenei tulaga, ona tatau ai lea i tamaitai ona faʻaopoopo mea inu mai le fualaʻau ma cereals i le taumafataga.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini, e taua le tufatufa atu o le faʻaaogaina o gaʻo i le gasologa o le aso, ia iloa lelei le taimi o le 'ai pe a uma le tui.

Gaoioiga faaletino

Mo le puipuia o le mamafa o le tino ma le faaleleia o fua faatatau ole metabolic, ua fautuaina ia le itiiti ifo i le 150 minute i le vaiaso ia faapolopolo mo le togafitiga. Aʻau aoga i le vaitaʻele, yoga mo fafine maʻitaga, e savavali i le ea fou. O le faamalositino mo le maʻisuka e fesoasoani e faaleleia ai le tali atu o le tino i le inisalini, faʻateleina le toto, ma puipuia ai faʻafitauli faʻapitoa. E tatau ona aloese mai fefaʻasoaʻiga ma mea e sili ona lelei; o taimi masani e sili atu le taua nai lo le malosi.

Inisalini pulega

Afai a maeʻa le 2 vaiaso o le faʻaaogaina o le taumafataga ma faʻamalositino togafitiga, faʻaauau le toto toto e sili atu nai lo le 5.1 mmol / L, ma a maeʻa ona taumafaina le sili atu i le 6.7 mmol / L, ona faʻaalia lea o le inisalini togafitiga. E faʻaaogaina foi i le siakiina o le manava o le maʻisuka.

Faʻamatala le folasaga o le inisalini faaumiumi ao le i momoe ma 30 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga. O le fuataga e faʻatatau taʻitoʻatasi e faʻatatau i le mamafa, taimi o le maʻitaga ma le kulukose. Ua aʻoaʻoina tamaitai i le auala e fuaina ai vaega o falaoa ma fetuunaʻi doses mo suiga i meaʻai, faʻamalositino, ma le faʻaopoopoga o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi o le faʻaaogaina o le inisalini, o fua o le suka e faia:

  • ao lei faia folasaga taitasi,
  • i le taeao i luga o se manava gaogao
  • se itula talu ona 'ai,
  • i le afiafi 2 itula ao lei momoe,
  • pe afai e te lagona le le fiafia
  • i le ta o le 3 i le taeao (i le vaitaimi o le filifiliga o fuataga).

E faaopoopo i le kulukose toto, e fautuaina tamaitai:

  • i le taeao, fuafua le maualuga o tino o le ketone i le toto po o le urine e faʻaaoga ai fasi siaki,
  • fua le mamafa o le toto pe tusa o le 2 taimi i le aso,
  • pulea feusuaiga o tama,
  • Faatau tasi i le vaiaso.

O nei faʻamatalaga uma e tatau ona tusia i totonu o le tusi o le pulea e le tagata o ia lava, o loʻo i ai faʻamaumauga o fuaina o fua ma fua o le kulukose e faʻamaumau muamua ma pe a maeʻa ona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le tali atu i le pulega o le inisalini. O ia faamaumauga e fesoasoani i le fomaʻi e amio lelei i le maʻitaga ma vave fetuunai togafitiga.

Matamata i le vitio i le maʻisuka faʻamaʻi:

Fanau Fanau ma Caesarean mo maʻi suka

O le suʻesuʻeina o le maʻisuka faʻamalosi e le o se mafuaaga e fautuaina ai le faʻatagaina muamua o le maʻisuka poʻo le faʻasalaga. Ae ui i lea, ua manatu le fomaʻi e faapea o le fetusua tele i le taimi o le fanau mai e mafai ona oʻo mai ma ni manua. O le mea lea, i tulaga taʻitasi, o latou tulaga lamatia e fuafua i luga o le tele o le pelvis. O faʻamatalaga mo lenei vaega e mafai ona:

  • ogaoga matautia o le afa lona lua,
  • faateleina le ono mafai ona tuai ona tauʻau,
  • afaina tele o le okesene,
  • vaevaega
  • vai maualalo
  • le i ai o se 'ie i luga o le tasi.
Caesarean vaega

Uma o le tina failele

A uma le fanau mai o le pepe, e vave ona faalēaogāina le inisalini, e faia suʻesuʻega toto mo le fafine ma le pepe fou. Mo le itiiti ifo i le 2-3 masina, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai ma le fua o le kulukose, ia mataʻituina e se endocrinologist. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le lamatiaga ole maʻisuka ile maʻisaga ile tulaga lua.

A maeʻa le 1.5-2 masina, e tatau ona fai se suʻega o le faapaleni kullusese ina ia faʻamaonia ai le gaosiga masani o gaʻo poʻo le amata togafitiga o ona faaletonu i se taimi talafeagai. Ua faʻamalosia le faʻaititia o le mamafa o le mamafa o meaʻai. Pe a fuafuaina fuafuaga mo maʻitaga mulimuli ane, e tatau ona e asiasi muamua i le endocrinologist (ia le itiiti ifo i le 3 masina muamua) ma suʻe suʻega toto.

Ma o iinei e sili atu i le suega o le toleniga o le kulukose.

O le maʻisuka ituaiga e maua mai i le lona lua o masina o le maʻitaga. Faʻataunuʻuina e teteʻe i le inisalini. E faʻamamaina faʻamaʻi; o le suʻega toto mo le kulukose ma le toleniga o le kulukose e manaʻomia mo le suʻeina. Fetopathy o se faailoga o le maʻisuka. Togafitiga e aofia ai taumafa ma gaoioiga faaletino. Afai e le lava, ona faʻasaʻoina lea o togafitiga o le inisalini.

Mo le tuʻuina atu, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se vaega faʻamaonia ona o le telē o le fetus. A maeʻa le fanau mai, o le kulukose e masani lava ona toe foi mai i le masani, ae o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona taʻavale.

A aunoa ma le toilalo, o tina faʻamoemoe o loʻo faʻatatauina se taumafa mo le maʻisuka faʻamaʻi. O meaai filifilia lelei, o se laulau faʻamaonia fuafua lelei o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga o taunuuga. E mafai ona 'ai le tilo, meloni? O le fea itu e fetaui mo le maʻisuka faʻamaʻi?

E tatau ona e 'ai fua mo le maʻisuka, ae le o mea uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e fomaʻi ituaiga eseese 1 ma le 2, mo le maʻisuka faʻamalosi i fafine maʻitaga. O a mea e mafai ona e 'ai? O fea e faʻaititia ai le suka? O le fea itu e le mafai?

O le inisalini mo le maʻisuka ituaiga e faʻamaonia pe a le fesoasoani meaʻai, o gaʻo, ma suiga o olaga. O le a le mea e manaʻomia mo fafine maʻitaga? O a ni vailaau ua faatonuina mo le ituaiga o maʻisuka?

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia pe afai e masalomia le maʻi suka. E mafai ona le faʻafefe, e le afaina. E manaʻomia se sauniuniga itiiti aʻo leʻi pasia le suʻega. O le masani i fafine maʻitaga e mafai ona fesuisuiai, ma o le taunuuga e mafai ona eseese ona o ni mea taua. O a taimi faatalitali mo iuga?

O aʻafiaga o le maʻisuka e puipuia e tusa lava poo le a lona ituaiga. E tāua i tamaiti ao maitaga. E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua, faigata ma tuai i faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻafefea ona iloa se mea e ono aʻafia ai

O le tulai mai o le maʻisuka ituaiga e sili atu ona i ai i le i ai o ni tulaga lamatia i le aiga ma le talafaasolo- pito o le olaga o se fafine. O le faʻaalia o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto e faʻalagolago lava i uiga o genetics ma le faavae o le fafine maʻitaga.

O le mea lea, o mea nei e aofia ai le amataga o le faʻamaʻi:

  • afaina
  • Tausaga matua (sili atu i le 30)
  • mataupu o le maʻisuka i aiga vavalalata,
  • faamai pipisi o faʻaopoopoga ma ovaries,
  • mala o le endocrine,
  • o le amataga o le maʻisuka ao lei fanauina le tamaititi,
  • polyhydramnios
  • se talaaga o le faapau pepe e leai se taimi.

Faailoga o le maʻi faʻavae

O le mamafa o le ata o le falemaʻi e faʻalagolago i tulaga nei:

  • Mai le tausaga faʻasolosolo na faʻaalia ai le maʻi.
  • Le maualuga o le taui o le togafitiga.
  • Le i ai o faʻasalaga faʻamalositino i le tino.
  • Auai i le lona tolu o masina o le gestosis.

E faigata ona fuafua le amataina o le maʻisuka i le taimi o le maitaga, o le mea lea o suʻega toto ma urine mo le kulūkose o le auala sili lea e faʻamaonia ai suʻesuʻega, e faʻavae i ai le faʻamaʻi mulimuli.

O le faailoga autu o le faʻamaʻiina o le inisalini o le faateleina o le maualuga o le suka i luga o le manava gaogao i le 7 mmol / L, ma o lona tau aoga e sili atu i le 11.5 mmol / L i le aso atoa.

Faailoga o se tulaga faʻaleagaina ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi:

  • faateleina le tele o vai faʻaalu i le aso,
  • faʻaoga faifaipea,
  • fiaai pea
  • vevela paʻu ma le mucosa,
  • sasaina ma le mu o le paʻu, aemaise lava i le urethra,
  • vaivai,
  • suiga i le tino vaaia,
  • moe le moe.

I le avea ai o se tulafono, e le masalosalo tamaitai i le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi, ma mafaufau o faʻamaʻi faʻamaʻi o le faʻamaʻi o faʻaaliga faʻapitoa o le maʻitaga.

E sili atu le faigata ona faʻamaonia le faʻamaʻi ma se tulaga lelei o le glycemia, talu ai e leʻo iloa le kulukose i suʻesuʻega o le urine.

Faailoga o le maʻisuka latene i fafine maʻitaga

O le maʻisuka faʻasalaga Latent o se faʻamaʻi matautia mo se fafine i le vaitau o le fanauina o se tamaititi. E faigata ona iloa le tupe, aua e lagona le maʻi ma e le faʻaalia ai faitioga o le soifua maloloina. O le ata faʻataʻitaʻi o le maʻi e amataina lemu, ma faʻamaonia e tagata atamamai o le maʻisuka ituaiga 2.

O faailoga pito sili ona masani ai o lenei ituaiga o faʻamaʻi:

  • lagona le lava o le vaivai
  • televave masani
  • fiaai pea, e tusa lava pe a uma ona 'ai,
  • fiainu
  • faʻaoga faifaipea,
  • gaogao.

O tamaitai ua taʻi 35 tausaga o loʻo lamatia le faʻagasolo malie o le faʻalauiloaina o faʻamaʻi, atonu e ono leʻoloaina e se fomaʻi.

Ina ia iloa le atinaʻeina o togafitiga i se maitaga maʻitaga, o loʻo i ai se suʻega faapitoa e mafai ai ona e faʻatuina le maualuga o le glycemia i luga o se manava gaogao ma a maeʻa ona faia se kulūkose.

Pe a iloa le tikeri o le gasegase o le carbohydrate i totonu o le tina faatalitali, o le mataituina lelei o faailo o le kulukose mulimuli e tatau, lea e faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

Le atinaʻe o le matua ma le malala i le maʻisuka

O le faʻaosofia o le faʻalavelave o le faʻamaʻi i le lona lua poʻo le tolu tolu masina o le maitaga o le atinaʻeina o le matua. O se tulaga le faʻaleagaina e tupu i le talaaga o le maʻisuka, ma o le ata o le falemaʻi e sili atu ona ogaoga nai lo tamaitai masani. E tusa ai ma fuainumera, o le 33% o tina faʻamoemoe o loʻo maua i le maʻisuka faʻamaʻi e afaina mai le matua.

O le maʻi faʻaleagaina eo mai faatasi ma le edema, talu ai ona o le gaʻo o loʻo faʻaalia i se avega mamafa ina ia mafai ona aveese le tele o le vai ma le glucose mai le tino o le fafine. O se taunuuga, o loʻo i ai le soliga o le paleni vai-electrolyte ma e le mafai e fatuga ona aveese le tele o le vai, ua amata ona faaputuputu i totonu o masini. I suʻesuʻega o le urine, ua iloa ai se porotini o lona faʻatonuga e faalagolago i le tulaga o le taui o le maʻi faʻavae. E le gata i lea, o suiga o le toto o le a suia, e amata ona tupu pea, ona o le tele o le tafe o le vai i totonu o le toto.

Faʻasaga i tua o maʻi o le maʻisuka, o faʻafitauli o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular e amata ona faateleina.

O le tagata gasegase o loʻo i ai vaega nei o faʻamaoniga:

  • mamafa taua maua
  • lagona le mautonu
  • tuputupu ae popole
  • faʻafefe
  • le maualuga o le maualuga o le toto,
  • musele maso
  • mafaufauga faaletonu
  • faʻavavega tele.

O le tagata gasegase e iai mea nei:

  • maualuga le toto maualuga
  • ogaoga tiga i le manava,
  • faʻanoanoa vaaia
  • faʻauʻu i le vomiting
  • faaitiitia galuega faatino o le urine,
  • tiga o musika
  • leai se mafaufau.

O se vaega faʻaosofia i le atinaʻeina o faʻamaʻi o se gasegase o le genetic, mamafa ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Maʻisuka phenopathy o le fetus

O maualuga maualuga o le glycemia tina e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i le placenta ma totoga uma o le tamaititi. O le mea lea, o le sili atu o le kulukose i le tamaititi e oʻo atu ai i suiga fesuisuiai i sela o le pancreatic, ma i le tulaga faʻateleina o le maʻisuka i totonu o le tina, o le a faʻapouliuligia ia totoga.

I le fanau mai, o le tamaititi ua tolopoina le atinaʻeina o le tino o le tino ona o le faʻaleagaina o le ate ma le toto o se fafine maʻitaga.

O faʻamaʻiga nei o falemaʻi e mafai ona matauina i se tamaititi maʻi:

  • se lapoa tele i le fanau mai,
  • faʻapuʻupuʻuga o le tui vavalo,
  • paʻu cyanotic
  • tiga faʻafuaseʻi
  • malformations faaletonu o le cardiovascular system,
  • o se faʻaopoopoga o le tele o le ate ma faʻafeiloaʻi,
  • tifaga o fulufulu mata.

Macrosomy

O le faʻamaʻi ile talaaga o le maʻisuka i le tina e taatele ma o le mafuaaga autu lea o le fanau mai o se tina maʻitaga, talu mai le fanau mai o le pepe tele. O le faʻaogaina o loʻo faʻatinoina e le vaega lenei, o lenei mea e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o sooga o le tamaititi lea e ono tupu i le taimi o le fanau mai.

Faailoga o faʻamaʻi o le maʻi

O le metotia o faʻamatalaga sili ona faʻamaonia o faailoilo lea o le ultrasound, e mafai ona faʻamaonia pe le aofia ai ni faʻafitauli faʻafuaseʻi mai le fomaʻi, faʻapea foi le iloiloga o le tulaga o le placenta ma le vai o le amniotic.

O le kulukose maualuga i le toto o le tina e fesoasoani i suiga nei i le placenta:

  • faapaina ma le mafiafia o puipui o toto toto,
  • sikuea o le sosoʻo,
  • necrosis o le vaega eleele o trophoblasts,
  • se faateleina i le placenta i tua atu o le vaitaimi faatonuina,
  • faatelegese le toto i totonu o vaa.

Faailoilo o le Ultrasonic o le solia o le tamaititi:

  • vaega le talafeagai o le tino o le pepe,
  • uia o le itu o le nofoaga o le pepe i totonu o le matua,
  • foliga matagata
  • polyhydramnios.

O tamaitai e lamatia le tutupu mai o lenei faamai e tatau ona mataʻituina pea le glycemia e puipuia ai faafitauli i le lumanaʻi.

E fautuaina e tagata faapitoa ia faia e tamaitai le faʻasaʻoga o le olaga aʻo tausia le mamafa masani o le tino faatasi ai ma le fesoasoani i meaai faʻapitoa ma se seti o faʻamalositino. E tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa e faʻaleleia ai le faapalepale o le tino i le kulukose, e pei o le glucocorticosteroids. A oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga o le maʻi, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O le maʻisuka faʻamamaʻi o se maʻi ogaoga, aua e leai ni faʻamalologa o le faʻamaʻi. O le mea lea, e taua mo se fafine maʻitaga le resitalaina ma se fomaʻi i le taimi ma ia faia e le aunoa suʻega e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine.

O vaega o le maʻisuka i fafine maʻitaga. Faailoga o le maʻisuka. Togafitiga o le maʻisuka ao maitaga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai le le atoatoa o le tino o le inisalini (o le hormonone pancreative e nafa ma le gasegase o le glucose), pe a oʻo mai le pancreas i sina vaega itiiti o lenei hormone. Aʻo lei faʻaaogaina le inisalini e avea o se vailaʻau, o le fanauina o pepe i fafine e maua i le maʻisuka e seasea lava. O le maʻitaga na tupu i na o le 5% o fafine ma lamatia ai o latou ola, na oʻo i le 60% le tino maliu o le tamaititi o le fetus. O togafitiga insulin na mafai ai le tele o fafine o loʻo maua i le maʻisuka ia maua ni a latou fanau. E ui o le intrauterine fetal mortality e mafai ma togafitiga ma le puleaina o le maʻitaga, ae mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia. O le mea lea, mo se fafine e maua i le maʻisuka, e taua tele le sauniuni mo le maitaga i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist ma faʻaauau le mataʻituina i le taimi atoa o le maitaga.

O ai o loʻo lamatia?

O le fuafuaina o tamaitai i le maʻisuka e mafai ona mafaufau i mataupu nei:

  • afai e maua e matua o se fafine le maʻisuka,
  • pe afai o lana masaga tutusa o le maʻisuka,
  • afai na fanau muamua se fafine ma tamaiti e sili atu i le 4500 g,
  • afai o le fafine e le mautonu,
  • pe afai o ia e masani ona le lelei,
  • faatasi ai ma polyhydramnios,
  • ma le glucosuria (iloa o le suka i le urine).

O le mea moni e maʻi le fafine i le maʻisuka e masani ona iloa e tusa lava pe leʻi maʻitaga, ae o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia o ia mo le taimi muamua i le gaioiga.

Faailoga o le Maʻisuka

Inisalini ei ai lona aafiaga i ituaiga uma o metabolism. Faatasi ai ma le le lava o lenei hormone, o le kulupu o le kulukose e le lelei, o lona malepelepe ua faateleina, mafua ai le faateleina o le kulukose toto (hyperglycemia) - o le faailoga autu o le maʻisuka.

O gasegase e faitio i le manava, fiainu, taumafaina o le tele o le vai (sili atu i le 2 l), tele le urination, faateleina pe faaitiitia le manaʻo, vaivaiga, paʻu o le mamafa, sosolo o le paʻu, aemaise lava i le potu, ma le faʻalavelave moe. E i ai a latou masaniga i pustular skin pees, furunculosis.

Mo suʻesuʻega o le maʻisuka, o suʻega suʻega e talafeagai, muamua lava, o le fuafuaina o le aofaiga o suka i totonu o le toto. O le siama o le maʻisuka e mafai ona faia pe a maualuga le maualuga o le kulukose i le toto i luga o le manava mai se vein e sili atu nai lo le 7.0 mmol / L poo le toto na ave mai le tamatamailima e maualuga atu i le 6.1 mmol / L. O lenei vaega e taua o le hyperglycemia.

Laititi o le maʻisuka e tupu pe a anapogi le kulukose toto i le lautele o le 4.8-6.0 mmol / L. Ona tatau ai lea ona fai se suega o le faapalepale o le kulukose faigata - o lenei suʻega e mafai ai ona e suesue le tali a le tino ile folasaga o le kulukose faaopoopo. I le muamua o le hyperglycemia, e manino le suʻesuʻega ma e leai se suʻega e manaʻomia. E tatau ona fuafuaina le suka i le amataga o maitaga vaiaso, ma i le faaiuga o le maitaga - 2-3 taimi i le vaiaso.

O le faʻailoga taua lona lua o le maʻisuka o le siakiina o le suka i le urine (glucosuria), ae faʻatasi ai ma le faʻasaga o le hyperglycemia (o le faateleina o le suka o le toto). Glucosuria e aunoa ma le hyperglycemia e tele lava ina maua i fafine soifua maloloina ma e taʻua o le "glucosuria male." O lenei tulaga e le o se faailoga o maʻi.

O le maʻisuka malosi o le gasegase e solia ai le gata gaʻo, ae o le gaʻo gaʻo. Pe a faʻateleina le maʻisuka, o le ketoneemia e aliali mai (o le faateleina o le tele o gaʻo gaʻo i totonu o tino toto - ketone, e aofia ai le acetone), ma maua ai le acetone i le urine.

Faʻatasi ai ma le faʻamausali o le maualuga o le toto toto ma le faʻasaʻoina o le suʻega ole toleniga o le kulukose, ua talitonuina o le maʻisuka o loʻo iai i se tulaga o taui.

O le maʻisuka e tupu ma faʻaleagaina le tele o totoga ma tino o le tino: o vaʻa laiti o mata, fatugaʻo, paʻu, maso, tino o le tino, ma le gastrointestinal tract e mafatia.

O se faʻamaʻi mataʻutia o le mata o le retinopathy o le maʻisuka, faʻatasi ai ma se faʻaitiitia o le alualu i luma o le vaaia o meaʻai, faʻamaʻi pipisi ma le taufaamatau tauaso. O le faaleagaina o fatugaʻo e faʻaalia i le faateleina o le toto, o le i ai o le polotini i le urine, fulafula, le lelei o le vaaia o le tino, le faaletonu masani (o le solia o le totonugalemu o le tino e mafua mai i le gau o le fatu gaosiga), lea e amataina i le taimi nei nai lo isi faamaʻi fatu. O le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaalia o se isi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava e fesootaʻi ma le faʻamaʻi: pyelonephritis, cystitis. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo vaivai le faʻavaivaia o le puipuiga o le tino, lea atonu, atonu, o se tasi o mafuaʻaga o faʻalavelave masani faʻamaʻi.

O le maʻisuka e afaina ai foi le tino. I fafine, faʻavalea tuusaʻo, fanau mai vave, ma le maliu o fetal.

O se faʻalavelave faigata o le maʻitaga i le maʻisuka o le coma. Ketoneemia (o le isi igoa o le maʻisuka) ma o le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe, lea e le iloa ai e le tagata maʻi. O mafuaʻaga o ai e ono aʻafia ai mea taumafa (faʻateleina pe le lava le faʻaaogaina o gaʻo) ma se inisalini e le talafeagai i le maualuga o le kulukose toto - tele pe le lava.

E tolu tikeri o le suka suka:

  • tikeri (faigofie): o le sili atu i le 7.7 mmol / L, o le anapogi faʻateleina o le anapogi e mafai ona ausia i se taumafataga e tasi.
  • tikeri (medium): Ole sili atu nai lo le 12.7 mmol / l, o le anapogi e le itiiti ifo i le 12.7 mmol / l, e le lava le meaai e faʻasaina ai le suka toto, e te manaʻomia togafitiga o le inisalini.
  • tikeri (mamafa): o le anapogi maualuga o le anapogi e sili atu nai lo le 12.7 mmol / l, o vevela vascular o totoga o loʻo faʻaalia, o loʻo i ai le acetone i le urine.

Vaega o le faʻafitauli o le faʻamaʻi i fafine maʻitaga

I le taimi o le maʻitaga, o suiga o le maʻisuka e matua suia lava. O nisi vaega o nei suiga e mafai ona iloga.

  • I totonu 1 le tolu masina o le maitaga o le gasegase o le faamai e faaleleia, o le maualuga o le kulukose i le toto e faaitiitia, ma e mafai ona taitai atu ai i le atinae o le hypoglycemia. O le mea lea, o le fua o le insulin e faʻaititia e le 1/3.
  • Ma 13 vaiaso o le maitaga o loʻo i ai se faʻalavelave o le gasegase o le faʻamaʻi, o le faateleina o le hyperglycemia, lea e mafai ona taʻitaʻia ai. Ole fua o le inisalini e tatau ona faateleina.
  • Ma 32 vaiaso o le gaioiga ma ao leʻi tuʻuina atu, e mafai ona faʻaleleia atili le ala o le maʻisuka ma le faʻaalia o le hypoglycemia. O le mea lea, o le fua o le insulin e faʻaititia e 20-30%.
  • I le fanau mai faʻavavega taua i le maualuga o le suka i luga o le toto, o le hyperglycemia e mafai ona atiaʻe i lalo o le faatosinaga o aʻafiaga faalelagona (tiga, fefe) poʻo le hypoglycemia ona o se taunuuga o galuega faaletino, vaivai o se fafine.
  • A maeʻa le fanau o le suka o le toto e faʻaitiitia le vave ona faasolo malie ai lea, oʻo i le tulaga na muamua aʻo leʻi maitaga i le aso 7-10 o le taimi o le vaʻalele.

I le fesoʻotaʻiga ma lenei faʻalavelave o le faʻaleagaina o togafitiga, o loʻo faʻataʻitaʻiina se fafine mo le faʻasaʻoina o tui inisalini i vaitau o maʻitaga nei:

  1. i vaiaso muamua, i le taimi lava e maua ai le maitaga, ia iloilo le ogaoga o le maʻi ma totogi ma le totoa le maʻisuka,
  2. 20-24 vaiaso pe a faʻalavelave le vasega o le faʻamaʻi,
  3. i le 32 vaiaso e totogi ai le maʻisuka ma foia le mataupu o le taimi ma le metotia o le faʻasalaga.

O le maʻitaga e aʻafia ai le ala o le maʻisuka.

O le gasegase o le maʻisuka, o le maʻisuka, o le retinopathy e maua i le 35% o tagata mamaʻi, o le faʻamaʻi fatu o le maʻisuka e fesoasoani i le faʻaopoopoga o le gestosis, o le faʻalavelaveina o le maitaga, faʻaalia i le faateleina o le toto, le foliga mai o le edema, protein i le urine, ma le toe faʻateleina o le pyelonephritis.

O le maʻitaga i fafine e maua i le maʻisuka e tupu ma le tele o faʻalavelave matuiā. Gestosis e tupu i le 30-70% o fafine. E faʻaalia tele i le faateleina o le toto ma le edema, ae o fomaʻi ogaoga o le gestosis e masani foi, e oo i le malala (puʻeina ma le le iloa). Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le gestosis ma le fatu fatu o le fatu o le maʻisuka, o le lamatiaga i le olaga o le tina e faateleina tele, aua e mafai ona tupu le faaletonu o fatuga ona o se faaletonu ogaoga o le gaioiga. Ole taimi ole pepe ile gestosis i maʻi maua ile maʻisuka e 18-46%.

O le faapau pepe lē masani e tupu i le 15-31% o fafine i le 20-27 vaiaso o le maʻitaga poʻo le taimi muamua. Ae o le mataʻituina ma le faʻaeteete togafitiga, o le taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa e le masani ai, e le sili atu nai lo tamaitai soifua maloloina. O le fanau mai muamua e masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e seasea ona tauaveina seia oʻo i le taimi e momoli atu ai. 20-60% o fafine maʻitaga atonu ei ai polyhydramnios. Faʻatasi ai ma polyhydramnios, e masani lava ona maua ai faʻamalologa o le fetal. ma o loʻo fananau mai (i le 29%). O le maliu o le fetal intrauterine e masani ona tupu i le 36-38 vaiaso o le gaioiga. E tele taimi e tupu ai lenei mea i se tamaʻi aloa tele, faʻaalia o le maʻisuka ma le gestosis. Afai e maua i le taimi o le maʻitaga faʻafitauli o le polyhydramnios ma le fetal i le taimi o le maʻitaga, atonu o le a siitia e le fomaʻi le fesili o le ita i le 38 vaiaso.

O le fanau pepe e le o taimi uma e alu saogalemu ai mo le tina ma le tamaititi ona o le telē tele o le mea mulimuli, mafua ai manuʻa - e le gata i le tina ma le tamaititi.

O le aʻafiaga o faʻalavelave pipisi o le tina failele i tagata maʻi ma le maʻisuka e sili atu le maualuga nai lo tamaitai soifua maloloina. E le lava le lactation.

Ona o le agaigai o le gasegase o le faamai i le taimi o maitaga ma le faateleina o le taimi ole maitaga o faafitauli, e le o tamaitai uma e maua i le maʻisuka e saogalemu saogalemu mai le maʻitaga ma le fananau. O le maʻitaga ua solia:

  1. faʻatasi ai ma le maʻisuka microangiopathies (faʻaleagaina i tamai ipu o totoga eseese),
  2. faʻatasi ai ma siama-inisalini o faʻamaʻi (pe a le fesoasoani le togafitiga ma le inisalini),
  3. ma le maʻisuka o ulugalii uma (o le aʻafiaga o se faʻamaʻi pipisi o le tamaititi e sili),
  4. faatasi ai ma se tuufaatasiga o le maʻisuka ma le Rh feteʻenaʻiga (o se tulaga e faʻamaunuʻu ai sela mumu mumu o le fetus Rh-positive e siama puipuia i le tino o se tina Rh-le lelei),
  5. faatasi ai ma se tuufaatasiga o le maʻisuka ma le gasegase malosi,
  6. pe afai o le taimi ua tuanaʻi ua toe fanauina e se fafine fanau pe fananau mai ma aʻafiaga atinaʻe.

Afai o le maitaga e maua lelei, o le maʻisuka e totogi, o le fanauina o pepe e tatau ona vave ma faʻatinoina e ala i le gafa o le fanau mai. I le tulaga o le le maua o le maʻisuka maualalo poʻo le faigata o le maitaga, o le faʻagasologa vave e faia i le 37 vaiaso. E masani lava i tagata maʻi ei ai le maʻisuka o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻatagaina o le gaioiga faʻapitoa e nei vaega.

O tamaiti i fafine e maua i le maʻisuka ua fananau tele ona o le tino o le tino (mamafa i luga o le 4500 g, maualuga 55-60 cm). O loʻo faʻamalamalamaina i le gasegase o le maʻisuka: o le fulafula, cyanosis (faʻapupulaina le paʻu o le paʻu), foliga foliga i le masina (felafolafoai foliga ona o uiga o le gaʻo o le gaʻo), sili atu le gaʻo gaʻo, faʻamalolo. O nei tamaiti e sili atu le leaga i le taimi o le popofou, lea e faʻaalia i le atinaʻe o le jaundice, o se toesega tele o le mamafa o le tino ma lona lemu vave. O isi mea ogaoga - le lelei o le fetal (itiiti le mamafa o le tino) - e tupu i le maʻisuka i le 20% o mataupu.

O le faaletonu o le tino e maitauina 2-4 taimi e sili atu nai lo le taimi o le maʻitaga masani. O aʻafiaga o aʻafiaga mo lo latou tutupu i le maʻi suka e le lelei le puleaina o le maʻisuka ae leʻi oʻo i le maʻitaga, o le umi o le maʻi i le silia ma le 10 tausaga ma togafitiga o le maʻisuka. E le mafai ona taofiofia le gasegase. E talitonuina i le amataga o le maʻitaga, o le hyperglycemia e faʻalavelaveina le fausiaina o okeni. 5 faʻafia ona sili atu nai lo tamaitai soifua maloloina, o tamaiti e iai ni faaletonu fatu e fananau mai, e masani lava o le faaleagaina o fatugaʻo, faiʻai ma mea faʻalavelave o le intestinal. Malformations e le fetaui ma le olaga e tupu i le 2.6% o mataupu.

O faʻafitauli faʻapitoa tau atinaʻe e mafai ona iloa e ala i suesuega faʻapitoa.

O le lamatiaga o le atiinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le fanau ma le maʻisuka o se tasi o matua e 2-6%, e 20% uma.

Togafitiga mo le maʻisuka aʻo maitaga

O se fafine e maua i le maʻisuka e tatau, aʻo leʻi maʻitaga, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, maua ai se taui atoa mo le maʻisuka) ma faʻaauau pea lenei tulaga i le maʻitaga.

O le mataupu autu o le togafitia o le maʻisuka ao maitaga o le manaʻoga lea e totogi atoatoa le faʻamaʻi e ala i le faʻamalosia o le insulin i faʻatasi ma se taumafa paleni.

O le taumafa o fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka e tatau ona malilie faatasi ma le endocrinologist. O loʻo i ai se faʻaitiitiga o le gaʻo (200-250 g), gaʻo (60-70 g) ma se faʻaletonu masani poʻo le tele foʻi o palatini (1-2 g i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino), le malosi o le malosi - 2000-2200 kcal. Mo le meaʻai, e manaʻomia se meaai faʻa-calori: 1600-1900 kcal. E taua tele le faʻaaogaina o le aofaʻi tutusa o gaʻo i le aso. O meaai e tatau ona fetaui i le taimi ma le amataga ma le maualuga o le gaioiga o le inisalini, o le mea lea e tatau ona maua e le gasegase sauniuniga o inisalini (inisalini faaumiumi ma faigofie) ia meaʻai gaʻo-tasi ma le afa ma le 5 itula i le maea ai o le puleaina o le insulin, . E faasa ona faʻaaoga vave gaʻo meaʻai: suka, suamalie, faʻasao, meli, asikulimi, sukalati, keke, sukainu, sua o le vine, semolina ma le araisa. I fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e aunoa ma le oona tele, o se taumafataga e fesoasoani e faʻamaonia le mamafa o le tino o pepe fou. O meaʻai a se fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka e tatau ona vaevaega, e sili atu ile 8 taimi i le aso. I le taimi o le maʻitaga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona mamafa i le sili atu i le 10-12 kilokalama.

Vitamini A, B, C, ma le D vitamini, o le gaʻo pepa (400 mcg i le aso) ma le potassium odide (200 mcg i le aso) e manaʻomia i le taumafa o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

Afai a maeʻa le 2 vaiaso o togafitiga ma se mea taumafa pe tusa o le faaluaina le maualuga ole maualuga ole kulukose, latou te fesuiaiga ile togafitiga ole insulin. O le tuputupu vave vave o le fetal, e oʻo lava i le suka o le toto, o se faʻaaliga foi mo le togafitiga o le inisalini. O le tui o le inisalini, o le numera o injections ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina ua faatonuina ma pulea e se fomaʻi. Ina ia aloese mai le lipodystrophy (leai o ni mea faʻapitoa i le nofoaga o tui, e tatau ona faʻaauau le inisalini i le nofoaga e tasi e le silia le 1 taimi i le 7 aso.

Faʻasolosolo ona maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi e faatagaina. O le tele o laau totino o loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaigisi laulaʻau lanu moana (60 g) i totonu o le lita o vai inu, tuu mo le 20 minute, o le inu e inu 100 ml 4-5 taimi i le aso, mo se taimi umi, i lalo o le puleaina o le suka. E mafai ona e faʻaaogaina le faaputuga: 5 g bean pods e aunoa ma ni fatu, 5 g o launiu lanu, 5 g suauu fasi vao, 3 g o le fulufulu, 2 g suauu gaogao gaʻo, fefiloi, sasaa le 600 ml o vai fefe, faapuna mo le 5 minute, tuu mo le 20 minute. Inu 50 ml 6 taimi i le aso mo 4-6 masina.

I le faaopoopo atu i taumafa ma insulin, o le maʻisuka e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka, i le tulaga lea e galue ai maso i le kulukose ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O tamaitai ua fananau mai e faʻamalosia e savavali e fai ma faʻamalositino.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina se glucometer, siakiina mo le mataʻituina o ia lava, ae peitai, e le mafai ona iloa le maʻisuka i luga o le faavae o nei suʻesuʻega, aua latou te le saʻo.

O mea uma o loʻo faʻamatalaina i luga e faasino i le maʻisuka ituaiga 1 - o le maʻisuka lea e tupu i se talavou, ma o le fausiaina o le inisalini i le pancreas e faʻavaivai pea. E sili atu le taatele i fafine maʻitaga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka maʻitaga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e tupu i tagata e silia ma le 30 tausaga, e masani lava ona tetee i le tala o le oona. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, o le tulaga o totoga o le gaioiga e toetoe lava a le faalavelaveina. Ae ui i lea, o le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka i le fanau e maualuga tele. O fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona fananau i se maʻitaga atoa.

O vailaʻau faʻasaina (e le o le inisalini) i le ituaiga o fualaau e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻasaina mo fafine maitaga: latou te sopoia le placenta ma maua ai le aafiaga leaga i le fetus (mafua ai le fausiaina o malupese fetal), o le insulin foi ua faatonuina mo fafine maʻitaga e maua i le maʻisuka ituaiga 2 .

Tisuka maʻi e tupu i le 4% o fafine. O lenei ituaiga o maʻisuka e atiina ae i le taimi o le maitaga, e le o toe umi ona maeʻa. E atiina ae i fafine gasegase e maua i le maʻisuka i totonu o aiga. O se talafaʻasolopito talatala (faʻafuaseʻi le faʻanoanoa o le tino, fanau mai, polyhydramnios, fanau mai o tamaiti tetele i aso ua mavae) e mafai ona faʻaalia lona i ai. O lenei ituaiga o le maʻisuka e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o se suʻega o le toleniga o le kulukose faapitoa, e masani lava i le 27-32 vaiaso o le gaioiga. O le maʻisuka maʻi e mou atu i le 2-12 vaiaso talu ona fanau mai. I le isi 10-20 tausaga e sosoo ai, o nei fafine e masani ona atiae le maʻisuka o se maʻi tumau. O le maʻitaga ma le maʻisuka i fafine maʻitaga e maua i le auala e tasi e pei o le maʻisuka ituaiga 2.

E tusa ma le 25% o fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e manaʻomia togafitiga insulin.

O le maʻitaga o se suega ogaoga mo le soifua maloloina o se fafine e maua i le maʻisuka. Mo lona maeʻa manuia, o le faʻatinoina o le faʻatinoga o fautuaga uma a le endocrinologist e manaʻomia.

Mafuaaga o le Maʻisuka Aʻo Toto

A oʻo mai le maʻisuka i fafine maʻitaga mo le taimi muamua, e taʻua o le gestation, GDM ole GDM. E aliali mai ona o le gasegase o le metabolism. O le fua o le suka toto i fafine maʻitaga e eseese mai le 3.3 i le 6.6 mmol / L. E tulai mai mo mafuaaga nei:

  1. O le tuputupu ae i totonu o le tamaititi e manaʻomia ai le malosi, aemaise lava le kulukose, o fafine maitaga ua faʻaleagaina le metabolism carbohydrate.
  2. O le placenta e maua ai le tele o le tele o le hormone progesterone, lea ei ai le isi itu o le inisalini, ona e na ona faateleina ai le toto toto i fafine maʻitaga.
  3. O le pancreas o loʻo i lalo o se avega mamafa ma e masani lava e le mafai ona taulimaina.
  4. O le iʻuga, o le GDM e atiina ae i fafine maʻitaga.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

Ole vaega ole aʻafiaga e aofia ai tina maitaga o loʻo i ai faailoga nei:

  • sina siʻitia le mamafa o le tino,
  • polyhydramnios i se maʻitaga talu ai,
  • le fanau mai o se tamaitiiti matua,
  • sa i ai i le tamaititi ni faaletonu
  • faʻanoanoa
  • matua.

O le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga i fafine maʻitaga e maualuga atu i tulaga nei:

  • maualuga maualuga o le oona,
  • maʻisuka i se maʻitaga talu ai,
  • suka maua i le urine
  • polycystic ovary.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

E le mafai ona taofiofia se suega o le kulukose i le taimi o le maitaga, ona o le maʻisuka faʻamaʻi i se foliga malu e toetoe lava a le vaaia. E masani ona faatonuina e le fomaʻi se suʻega maeʻa. O le manatu o le fuaina lea o le suka i se fafine maʻitaga ina ua uma ona inu se vai i le glukose ua gase. O le tofiaina o le auiliiliga e faafaigofieina e ala i faailo o le maʻisuka i fafine ao maitaga:

  • se lagona malosi o le fiaaai
  • naunau pea e inu,
  • matagogo
  • vaivai,
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻanoanoa vaaia.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

I le taimi o le maʻitaga mai le 24 i le 28 vaiaso, e tatau i se fafine ona pasi se suega o le toleniga o le kulukose. O le muamua o suʻega e faia i luga o se manava gaogao, le lua pe a uma le 'aʻai i le maeʻa ai o le 2 itula, o le siaki mulimuli i le tasi itula pe a maeʻa le taimi muamua. O faʻamaʻi i luga o se manava gaogao e mafai ona faʻaalia se taunuuga masani, o le mea lea, o se faʻalavelave o suʻesuʻega e faia. O fafine fananau i luma o ia e tatau ona matauina le tele o tulafono:

  1. 3 aso ao leʻi tuʻuina atu, e le mafai ona suia lau masani masani.
  2. I le taimi o le auiliiliga, o le manava gaogao e tatau ona sili atu i le 6 itula pe a uma le taumafataga mulimuli.
  3. A uma ona ave le toto mo le suka, e inu se ipu vai. I le taimi muamua, e 75 g o le kulukose ua solo i totonu.

I le faaopoopo atu i suʻega, e suʻesuʻe e le fomaʻi le talafaasolopito o le fafine maʻitaga ma nisi faʻataʻitaʻiga. A maeʻa ona iloiloina nei faʻamaumauga, o le tagata poto faapitoa e faʻapipiʻi le taua o tulaga taua e mafai ona faateleina ai le mamafa o le fafine ua maʻitaga i vaiaso uma. E fesoasoani lea i le siakiina o mea sese. O nei faailoilo o:

  • ituaiga tino
  • afaina o le tino
  • pelvis sizes
  • maualuga ma le mamafa.

Togafitiga mo le maʻisuka aʻo maitaga

Faʻamau faʻamaonia le maʻisuka, e le manaʻomia ona e faʻavaivai, ona o le maʻi e mafai ona pulea pe afai e te faia ni metotia:

  1. Fua o le suka i le toto.
  2. Vaaiga faʻavaitaimi.
  3. Faʻaaloalo i meaʻai.
  4. Gaioiga faʻaletino masani.
  5. Puleaina o le mamafa.
  6. Aveina o le inisalini pe a tatau ai.
  7. Le suʻesuʻeina o le toto.

Taumafa i meaʻai

O le faavae o togafitiga mo le maʻi suka i le taimi o le maitaga o se suiga i meaʻai, naʻo le mataupu faavae iinei e le o le mamafa o le mamafa, ae o le faʻaitiitia o calories i aso taitasi i le tulaga tutusa o meaʻai. O fafine ua maʻitaga e fautuaina e vaevae meaʻai i le 2-3 oga ma le numera tutusa o meaʻai, o meaʻai e sili ona laiti. O meaai nei e fautuaina mo le maʻisuka:

  1. Porridge - sukala, buckwheat.
  2. Fualaau faisua - kukama, tamato, radishes, zucini, pi, kapisi.
  3. Fualaau aina suamalie - fualaau aina, plums, peaches, apples, oranges, pears, avocados.
  4. Berries - vine, currants, gooseberries, fugalaau.
  5. O aano o manu o le pipi, moa, povi e leai se gaʻo ma le paʻu.
  6. Aʻa - perch, samasama, sardine, carp masani, lanumoana lanumoana.
  7. Seafood - moa, caviar.
  8. Mea gaosi susu - kisisisi, sisi.

Paleni le faasologa o aso uma ina ia tusa ma le 50% o meaʻai gaʻo, 30% o palatini ma le tele o le gaʻo o loʻo gaosia. Mea taumafa i le taimi o le maitaga mo mataupu e maua i le maʻisuka faʻamalosi e le faatagaina ai le faʻaaogaina o oloa nei,

  • falai ma susulu
  • kulimi mumu
  • pastry, mea e faʻafiafia ai,
  • fualaau aina - persimmon, faʻi, vine, fig,
  • sau sau
  • sausa, sausage,
  • saisi
  • mayonnaise
  • puaa
  • tamai mamoe.

I le faaopoopo atu i le teenaina o mea e afaina ai, i luga o se meaai mai le maʻisuka e tatau foi ona saunia lelei le soifua maloloina. Mo le gaosiga, faʻaaoga metotia e pei o le taʻavale, kuka, uila, tao tao. E le gata i lea, ua fautuaina tamaitai e maʻitaga e faʻaititia le aofaʻi o le suauʻu manogi i le taimi o kuka. O fualaau faisua e sili ona lelei le kuka i totonu o le salati pe kuka i se itu itu mo aano o manufasi.

Faatinoga faaletino

O gaioiga o le maʻisuka i fafine maʻitaga, ae maise lava i le ea fou, e fesoasoani e faateleina le tafe o le toto o le okesene i totoga uma. E aoga tele lenei mea mo le tamaititi, aua faʻaleleia lona metabolism. O le faamalositino e fesoasoani e faʻaalu atili ai le suka i le maʻisuka ma faʻaalu le kalori ina ia le sili atu le mamafa o le mamafa nai lo le mea e tatau ai. O fafine maʻitaga e tatau ona galo e uiga i faʻatinoga mo le lomitusi, ae mafai ona e aofia ai isi ituaiga o gaoioiga faaletino i lau pulega:

  1. Savalivali i le fua faatatau o le itiiti ifo i le 2 itula.
  2. Galuega i totonu o le vai, mo se faʻataʻitaʻiga, vaʻalele vai.
  3. Gymnastics i le fale.

O faʻatinoga nei e mafai ona faia tutoatasi i le maitaga ma le maʻisuka:

  1. Tu i le pito i luga. Lago i luga o se nofoa ma ou lima ma tulai i luga o ou tamatamai vae, ona e faamaualalo ai lea o oe lava. Toe fai e tusa ma le 20 taimi.
  2. Pusa mai luga o le puipui. Tuu ou lima i luga o le puipui, toe laa mai i le 1-2 laasaga. Faia ni gaioiga e pei o pusipusa.
  3. Lili le polo. Nofo i luga o se nofoa, tuu se tamai polo i luga o le fola. Uʻu i ou tamatamaivae, ona faʻasaʻo lea pe na o le taamilo i le fola.

Fomaʻi togafitiga

I le leai o se aoga o le soifua maloloina ma le gaioiga faaletino, ua faatonuina e le fomaʻi fualaau mo le maʻisuka malosi. O fafine maʻitaga e faatagaina naʻo le inisalini: o loʻo faʻatonutonuina e tusa ai ma le polokalame i le tulaga o inisiua. O fualaau mo le maʻisuka aʻo lei maʻitaga e le faatagaina. Aʻo faagasolo le vaitaimi o le gaioiga, e lua ituaiga o inisalini o le tagata e toe fai ma sui:

  1. Galuega pupuu - "Faʻapitoa", "Lizpro". E folasia pe a uma se taumafataga. E faʻamatalaina i ni gaioiga vave, ae puupuu.
  2. Taimi laʻititi - Isofan, Humalin. E tumau le maualuga o le suka i le va o taumafataga, e na o le 2 inisiua i le aso e lava.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

Afai e leai se togafitiga talafeagai ma lelei, o le a mafai ona tupu uma faʻamaonia ma ogaoga o le maʻisuka. I le tele o taunuuga, o le pepe na fanau mai ma le suka maualalo ua toe faʻaleleia e le susu. O le mea lava lea e tasi e tupu i le tina - o le placenta ua faʻamalolo e avea o se mea e le fiafia ai, e le toe faʻaaogaina ai le tele o hormones i totonu o lona tino. E iai isi faʻafitauli o le maʻisuka i fafine maʻitaga:

  1. O le faateleina o le suka i le taimi o le maitaga e oʻo atu ai i le tele o le tuputupu ae o le tamaititi, o le mea lea o le fānauga e masani lava ona faia e le vaega e le o iai.
  2. I le taimi o le fananau mai o le tamaititi, e mafai ona faaleagaina ona tauau. Ma le isi, e mafai foi e le tina ona maua ni manuʻa fanau.
  3. O le maʻisuka e mafai ona tumau i tamaitai pe a uma le maitaga. E tupu lenei mea i le 20% o mataupu.

I le taimi o le maʻitaga, e mafai e se fafine ona aafia i faʻafitauli nei o le maʻisuka:

  1. Gestosis i vaega mulimuli o le maitaga.
  2. Faʻalavelave le faʻafuaseʻi.
  3. Urinary tract mumumu.
  4. Polyhydramnios.
  5. Ketoacidosis. Muamua e se coma ketoneemic. O aʻafiaga o le galala, vuluina, moe, lagona o manogi o le acetone.

E mafai ona ou fanau mai i le maʻisuka? O lenei faʻamaʻi o se lamatiaga ogaoga i fatugaʻo, loto ma le vaai a se fafine maʻitaga, o lea ei ai mataupu pe afai e le mafai ona faʻaitiitia mea lamatia ma o le maitaga o loʻo i luga o le lisi o faʻasalaga:

  1. O le maʻisuka-faʻasaʻo le maʻisuka ma le taulaʻi i le ketoacidosis.
  2. O se faʻamaʻi faaopoopo o le gasegase.
  3. O maʻi suka i matua taʻitasi.
  4. Rhesus feeseeseaiga.
  5. Ischemia o le fatu.
  6. Faʻasalaga o Renal.
  7. O le malosi o gastroenteropathy.

Tina pepe Gestational Diabetes Vitio

O le soifua maloloina i le lumanaʻi o lana pepe e faʻalagolago i le tulaga o le fafine i le taimi o le maitaga. Maʻisuka ma le maitaga - o le tuufaatasiga e taatele, ae o le maʻi e mafai ona pulea ma togafitia i auala eseese. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ao maitaga, matamata i se vitio aoga ma se faʻamatalaga o le maʻi o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga