Faailoga mo le auiliiliga o le urine i le maʻisuka ma le filifiliga o iuga

I le maʻisuka, o matātā faʻafesoʻotaʻi o le urine e ese le ese mai masani.

E mafua ona o faʻafitauli eseese i le tino na mafua ona o le le lelei o le tino o le endocrine.

Mafaufau pe faʻapefea ona suia le urine i le maʻisuka, ma pe aisea e taua tele ai le siakiina e le aunoa o le tino i totonu o se fale suesue po o le fale.

Aisea e tofotofoina ai le maʻisuka mo le maʻisuka

O faʻamaʻi o le maʻisuka e le faʻaalia i taimi uma, o le mafuaʻaga lea e ono le iloa ai e tagata mamaʻi a latou siama. I le taimi lea, o suiga e le mafai ona suia i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tupu aʻe ai faʻamaʻi fatu.

O le galala le faʻamaoniaina o le maʻi ma le faateleina o le tele o le urine atonu e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le tofiaina o togafitiga e tupu pe a maeʻa le faʻamalositino ma le siama o le maʻi. E faia e le endocrinologist poʻo le fomaʻi maʻi. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faia o suʻega.

O le maʻisuka e mafai ona faʻamoemoe e ala i le suʻesuʻeina o le urine poʻo le toto. O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka o le auala sili lea ona lelei ma saʻo e faia ai le faʻamaonia saʻo.

Afai e faʻamaonia, o le tagata tomai faapitoa o loʻo auai i le filifilia o se inumaga o le inisalini, e faʻamaonia ai se meaʻai, maua ni vailaʻau maʻoti.

Faailoga mo le auʻiliʻili o le urine i le maʻisuka

O uiga faʻale-tino ma vailaʻau o le biomaterial tagata o ni faʻamatalaga ia o lona soifua maloloina. I le i ai o le faʻamaʻi, o lona fatuga, lanu suiga. O le urine e tatau ona fai ma samasama, ae o le maʻisuka ua toeitiiti lava manino.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, ua faaleagaina ai sela o le pito i luga o le pancreas, o latou foi e nafa ma le gaosia o se mea taua - inisalini. Suiga i le gaioiga o le gland o loʻo faʻaalia i le auiliiliga o le maʻi.

Ae le lelei le faʻataʻitaʻiga ma le maʻisuka e leʻo fesoʻotai saʻo. Maʻi faʻamaʻi, faʻalavelave faʻalavelave - o mea uma nei o se mea e manaʻomia muamua mo le maʻi o le maʻisuka.

E tuuina atu le Urine mo le suka i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi e le masani ai. O le suʻesuʻega muamua e faia i tausaga taʻitasi, tusa lava pe iai ni faʻamaoniga o le maʻi.

E le faʻasalaina e faʻataunuʻu, i le i ai o faʻamaoniga o le maʻisuka. Faailoga o le maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • leaga leaga
  • le fia inu i taimi uma
  • vaivai i le taimi e faia ai ni galuega faigofie,
  • abrasions, manuʻa faʻamalolo umi nai lo le masani ai,
  • manogi manogi o le ammonia mai mea faalilolilo,
  • se paʻu mataʻutia i le faʻaaliga,
  • faateleina le urine
  • suia le lanu o le filifiliga.

Faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2, atonu o le a leai ni faʻailoga manino. O le lisi ua tuʻuina atu e faʻapitoa mo tagata mamaʻi i le faʻamaʻi i le vaega o le taufaasese.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo taʻua i luga, atonu latou te ono le maua le malamalama. Ae o lenei faailoga e le o uiga. O faʻamaoniga sili ona taatele o le manogi o le acetone mai le gutu ma le galala malosi.

I le iai o nei faʻaaliga, e tatau ona ave se faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka.

E faʻafefea ona pasia le uila mo le auiliiliga

I le maʻisuka, o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai le i ai o se maualuga o le kulukose, e le o se tulaga masani mo se tagata soifua maloloina. Mo le mauaina o faʻamaumauga mautinoa i luga o le tuufaatasiga o le urine, e tatau ona mulimuli i tulafono o sauniuniga mo le auʻiliʻiliga.

O le le amanaiaina oi latou e mafai ona mafua ai ni sese sese. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i se faʻamaoniga le saʻo ma togafitiga. I le tulaga sili ona lelei, o le a leai se aoga, i le sili atu ona leaga o le a oʻo atu ai i se tulaga leaga.

I le aoina o urine mo suʻesuʻega, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  • Aoina mea i totonu o se pusa mama, faʻamaonia, faʻamaufaʻailoga.O koneteina mo auiliiliga e mafai ona faʻatau i le fale talavai. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu i le vai inu, pe a uma ona paʻi atu i totonu o puipui o le fagu ina ia aloese mai le aʻafia o siama,
  • Aʻo lei amataina le faʻapipiʻi, e tatau ona faʻamama lelei ou tino. Ua fautuaina tamaitai ina ia tuʻu se laumei i totonu o le vaalele e puipuia ai mea faalilolilo mai le ulufale atu i mea suʻesuʻe,
  • urine mo le auiliiliga e tatau ona fou, o lea e tatau ai ona e aoina i le taeao, aʻo lei pasia i le fale suesue,

Afai e manaʻomia, e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa meaʻai mo sina taimi. E moni lava lenei mea mo le vevela taimi. Ina ia faia lenei mea, tapuni le fagu, tuʻu i totonu o se ato i luga o se mea e leai se mea, e ese mai meaʻai.

Aʻo saunia le tagata maʻi, e tatau ona pipii i se mea taumafa mo se aso ao le i oʻo i le urine. E tatau ona e aloese mai le taumafaina o gaʻo ma meaʻai falai, faʻapea foʻi meaʻai e ono aʻafia ai le lanu o le urine.

O nei mea e aofia ai beets, kāloti, fuamoa o le suauu, moa, rimoni. O aʻafiaga o le auʻiliʻiliga e aʻafia i suamalie, suamalie ma suavai, o lea e tatau ai ona le aofia ai.

O le aso ao lei tuʻuina atu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau, aua latou te aʻafia ai le gaioiga a le tino i lona atoa ma, e tusa ai ma taunuuga o le suʻesuʻega. E aoga le taofi le inu o fualaau, aemaise o vailaau faʻamaʻi ma togafitiga.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o faʻamatalaga

O se suega masani mo le maʻisuka e fesoasoani i le fuafuaina o faailoga o le suka, faʻamalamalama le faʻamaonia o le siama. O lona i ai e faailoa ai le hyperglycemia, o le faʻaaliga sili lea o le maʻi.

O le fua o le kulukose i le urine e 0.06 - 0.083 mmol i le lita. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose 0.1 mmol.

Afai e faia e le tagata maʻi se siaki tutoatasi o le urine mo le suka, e tatau ona amanaia lenei mea moni. Afai o le taunuuga e lelei, o le faailoilo o le lanu e lanu. Afai e le tupu lenei mea, o le aofaiga o le suka i totonu o le tino e leai se aoga.

I le auiliiliga o le urine mo le maʻisuka, o le i ai o le kulukose, o lelaʻe paʻepaʻe ma puluvaʻa e lauiloa, o lo latou maualuga e sili atu nai lo tulaga masani. O vailaʻau masima ma tino o le ketone e maua foi i le urine.

O uiga masani o le suiga o le urine, e aofia ai le lanu ma le manogi, manino, mamafa ma le mamafa o le urine, ma le maualuga o le eletise.

I se tulaga e masani ai, o le toto paʻepaʻe i le urine o loʻo i totonu o se vaega itiiti, o le sili atu o le masani o loʻo faʻaalia ai se faʻaogaina o le faʻaogaina.

Ole maualuga o le urine o se tagata maloloina e i le lautele o le 4-7. O le faateleina o lenei faailo o se uiga mo le alualu i luma o le faamai.

O uiga faaletino e mafai foi ona suia. O le suavai e sili atu ona manino, o le lanu o le urine i le maʻisuka suiga mai le vaomago i le lanu.

I tagata soifua maloloina, o le sosogi o le urine e le o maoaʻe, le faaituau, ma le maʻisuka, o le manogi o le acetone e aliali mai, ma se laʻau aisa.

O le mamafa o le urine e atagia ai lona faʻaogaina, ma e faʻalagolago i le gaioiga o fatugaʻo. E siakiina foi le toto mo le toto. O ona eleelea e mafai ona taʻu mai ai le maʻisuka ua le amanaiaina poʻo le le atoatoa.

O le a le mea e fai i le le lelei o le faatinoga

Afai e le fetaui taunuuga o le OAM i faailoga masani, o le tagata poto faapitoa e taitaia le tagata maʻi mo se suʻesuʻega faaopoopo.

E taua lenei mea e saili ai le mafuaʻaga tonu, talu ai o taunuuga tali tutusa e mafai ona talanoa e uiga i faafitauli ma le tino o meaʻai, faamaʻi fatu ma isi faʻamaʻi.

O faʻamatalaga faʻapitoa e mafua mai le ultrasound, MRI, CT, faʻapea foʻi ma le leitio.

Faatasi ai ma le faateleina o le anotusi o le albumin i le urine, e manaomia le togafitiga o fualaau faasaina. O lona i ai e faailoa ai le faaleagaina o fatu. O le tagofiaina o vailaʻau e faʻagesegeseina ai le faagasologa o lo latou faʻaumatia.

Afai o le togafitiga o le maʻisuka e aʻafia ai taunuuga o le auʻiliʻiliga, e tatau i le fomaʻi ona toe iloilo le togafitiga faʻatulagaina ma faia fetuunaiga, faʻaaogaina nisi fualaau oona poʻo le faʻamaopoopoina o isi mea faaopoopo.

Afai o le auʻiliʻiliga e faʻaalia ai le i ai o tino o le ketone i le urine, e manaʻomia e le tagata maʻi togafitiga faʻapitoa. E manaʻomia lenei mea ina ia mafai ai e tagata tomai faapitoa ona mataʻituina le tulaga o le maʻi: fua le toto, toto maualuga o le cholesterol toto.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maualuga o faʻamaoniga e mafai ona tuʻuina atu e 130 i le 80 mm Hg. Art.

E mafai ona faia se suʻega o le urine mo le suka i le fale e faʻaaoga ai fasi pepa. Afai e lelei le iʻuga, e fautuaina tagata e faia se suʻesuʻega faaopoopo i le falemaʻi.

E mafai ona e faʻamalamalama le faʻamaʻi ma se fomaʻi poʻo le endocrinologist.

Afai o foliga e faʻaalia ai le hyperglycemia, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. Seiloga e oʻo mai le fomaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona:

  • inu tele vai
  • siaki tusiga siamu.

E tatau ona inu le vai inu e faʻamaonia ai le paleni o le vai, e pei o le faanatinati masani i le urinate e taʻitaʻia ai le faʻamalaina, faʻapea foʻi ma le faateleina o le maualuga o le acetone i le tino.

E tatau ona tui le inisalini pe a maualuga tele le suka o le toto, e le aofia ai gaioiga faaletino, nofo i le fale.

I le faaiuga

Ina ia aloese mai le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina lou lava lelei, saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa i le taimi ma faia se suʻega. Afai o faʻamaoniga e iloa ai le maʻisuka, e tatau ona faia se suʻega faʻamalosi faaopoopo.

O faʻamatalaga o suʻega Microalbuminuria e faʻaalia ai le tulaga o fatugaʻo, faʻapea foi le fatu ma le vascular system, lea e aʻafia foi i le maʻisuka.

Ole suʻesuʻeina ole taimi o le a fesoasoani e faʻatonu ai togafitiga talafeagai, lea e puipuia ai faʻafitauli ma faʻaʻumiʻumi le soifua o se tagata maʻi ile maʻisuka.

Mafuaaga o le faʻaleleia o le urine

I le i ai o togafitiga, o le urine e mafai ona suia lona lanu, lea e taʻu mai ai se maʻi faapitoa ma faʻamaʻi.

O fetusiaiga o lanu o le urine i tulaga eseese o le tino o loo atagia mai i le laulau:

Lanu le lelei
urine
Maʻi ono mafai (mafuaʻaga o le suʻesuʻeina o le urine)
Brown lanu
  • Heemolytic anemia (maʻi o le selesla, thalassemia, Minkowski-Shoffar anemia, Markiathava-Mikelli faamaʻi, savali o le anemia, syphilitic, faʻamaʻi pipisi o le pepe fou)
  • Malifa neoplasms (melanosarcoma)
  • Alcaptonuria
  • Faʻatau i le ava malosi, salts o metale mamafa, phenol, kesi, ma isi.
Mumu (lanu manu
slop)
  • Faʻaleagaina o fatugaʻo o se taunuuga o le manua (faateʻa, tuʻimomomo, malepe, ma isi)
  • Renal colic
  • Faʻatoʻilaloina o fatu
  • O le mumusu tele o gaʻo (glomerulonephritis, pyelonephritis)
Pogisa ulaula enaena (vevela lanu
pia)
  • O le maʻi a Botkin
  • Laʻau faʻalavelave (faʻapipiʻi i se maa o le talo)
Orange, rose mumu
  • Hemolytic jaundice (faʻamaʻi pipisi o le pepe fou)
  • Paphyria (hemoglobin synthesis disorder)
Brown (lanu malosi
lauti)
  • Hemolytic jaundice
  • O nisi o ituaiga o anemia o le hemolytic
Le lanu po o le
lanu paʻepaʻe
  • Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • O le maʻisuka insipidus
Miliki (lanu o le susu, kulimi)
  • Maualuga maualuga o le gaʻo i le urine (lipuria)
  • Pus i le urine (pyuria)
  • Maualuga maualuga o masini phosphate

O nei fesuiaiga eseese o le a fesoasoani ia te oe e faʻatautaia ai, ae ia faia se faʻamaoniga saʻo, e tatau ona e amanaʻia faʻamatalaga mai isi metotia o suʻega ma faʻamatalaga o togafitiga.

Mafuaʻaga o le gasegase i le faʻavave

O le solia o le manino o le faanatinati o le faʻaalia lea o le vavave o suiga eseese. O le vavao i le urini e mafai ona faʻatusalia e le tele o salts, sel epithelial, pus, bacteric bacterial or muscle. O le tikeri o le turbidity e faalagolago i le faʻaogaina o mea le mama.

Mai lea taimi i lea taimi, e tofu le tagata ma urine mataga, lea e faia e masima. Afai e le mafai ona e pasia lenei urine mo auʻiliʻili i le fale suesueona mafai lea ona e faia se suʻega e suʻe ai le natura o muti.

Ina ia iloa le eseesega o salts i le urine mai isi eseesega o le turbidity i le fale, e mafai ona e faʻamafanafanaina le vai.Afai o le gasegase e mafua mai i masima, ona mafai lea ona faateleina pe faʻaitiitia seia maeʻa. O le gaogao e faia i vailaʻau epithelial, pisa, siama siama poʻo le kulupu e le suia atoa lona faʻasalaga pe a vevela le urina.

Mafuaaga o suiga o le manogi

O manogi leaga o le urine e masani ona matauina:
1. O le manogi o le amonia i totonu o le uila o le uiga lea o le atinaʻe o le mumū o le membrane mucous o le urinary tract (cystitis, pyelitis, néphritis).
2. O le manogi o fualaau aina (apu) i le urini e atiaʻe i le i ai o tino o le ketone i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

O le a se mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le urine i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka?


30-40% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli ma o latou fatuga ma le polokalama o le urinary.

O le tele o taimi, o nei gasegase e faʻaalia ai le pyelonephritis, nephropathy, cystitis, ketoacidosis.

Talu ai o nisi o faʻamaʻi ua lisiina ua i ai se vaitau umi umi, e le mafai ona iloa i taimi uma. Urinalysis o se auala faigofie ma le taugofie lea e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia o loʻo faʻaleagaina le faiga o le gasegase i totonu o le tino.

E le gata i lea, talu ai suʻesuʻega i suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia i taimi uma soʻo se suiga i le tino na mafua ona o le maualuga o le toto o le tagata mamaʻi.

O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka ua tuʻuina atu i ni mataupu se tolu:

  • gasegase gasegase o le gasegase gasegase na maua i le taimi muamua,
  • fuafuaina le mataituina o le togafitiga ma le tulaga oi ai nei o le maʻi,
  • faʻamalamalamaga o le siama i le i ai o mea faʻalavelave faʻafefe: oso i le mamafa o le tino, fesuiaiga i le kulūkose, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i so o se taimi ma i lau oe lava gaioiga.

Urine tae mo le maʻisuka


I le tele o tulaga, o le urine o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo i ai se paʻu paʻu ma suavai.

I le iai o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona sui le lanu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ao faagasolo gaioiga pipisi i totonu o le polokalama urinary, e ono faʻafefeteina ma pogisa le gaʻo, ma le hematuria, o le mimi e masani ona maua se lanu mumu, ma o le mimiti lanumoana uliuli e maua i maʻi o le ate.

Soo se suiga i le lanu o le lafoaia e tatau ona mataalia, aemaise lava mo tagata e le i mafatia i soo se faamai muamua.

O le urine o se tagata soifua maloloina e tatau ona i ai i lanu lanu samasama (amber) i sina lanu samasama (vaomago).

Glucose, o se porotini i isi mea i le urine ma le maʻisuka

Talu ai e le mafai e le fatu o le maʻisuka ona taulimaina le gaioiga o le tele o suka i totonu o le tino, o le sili atu o le kulukose e alu i le urine.

Sei o tatou faʻamalamalama e le tatau ona i ai le suka i le faanatinati o se tagata soifua maloloina.

E tele taimi e galala le maʻi, ma o le tele o mea faalilolilo e mafai ona oʻo atu i le tolu lita i le aso. Taumafai e urinate, pei o se tulafono, faʻaola. O le isi faʻamatalaga iloga faʻapitoa o le polotini.

O lona anotusi e le tatau ona sili atu i le 8 mg / dl pe 0.033 g / l i le aso. Afai e sili atu le masani, o le a faailoa mai ai o le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia.

O tino pepe Ketone e tele lava ina maua i le urine o le maʻisuka (e le tatau ona maua e tagata soifua maloloina). E faia i le taimi o le gaosia o gaʻo i tulaga o le le lava o le inisalini. Afai e maualuga le maualuga o tino o le ketone, o le a lamatia tele ai le soifua maloloina o tagata.

O le i ai o le polotini, tino o le ketone ma le kulukose i le urine o se faailoga patino lea o loʻo maʻi le maʻi mai le maʻisuka. Ae o se vavaeese mai le masani masani e mafai foi ona maua i isi faamaʻi, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o urine, o suʻesuʻega faaopoopo ua faia.

Suiga i le susu o le maʻisuka

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...


E suʻesuʻeina le vai o le urine e ala i le faʻaaogaina o se suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole microscopic.

I le faagasologa o auiliiliga, o le agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga o vaega elemene o le urine ua iloiloina. O nei mea e aofia ai sima, siama epithelial, siama, paʻu vai, faʻapea foʻi ma sela paʻepaʻe ma sela mumu.

O le microscopy o le toto o le urine o se suʻesuʻega tutoatasi lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faaopoopo i se suʻega masani o le urine. Faamoemoega: ia iloa le auala e galue ai fatugaʻo, faʻapea foi le faʻamaonia le aoga o togafitiga.

I luga o faʻamatalaga ole microscopy ole suauu urine ile laulau:

ParakalafaTulaga masani i aliiTulaga masani i tamaitai
Slimetoesea po o le tau le maualalotoesea po o le tau le maualalo
Bacterialeaileai
Suamalieleaileai
Epiteliumitiiti ifo i le 3itiiti ifo i le 5
Laʻau toto mumuleai se sili atu nai lo le 3leai se sili atu nai lo le 3
Laʻau paʻepaʻe totoitiiti ifo i le 5itiiti ifo i le 3
Pulufanaleai poʻo le nofofualeai poʻo le nofofua

O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le o lelei le faiga o le urinary system. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se fomaʻi.

Le mamafa o le urine i le maʻisuka

E
O lenei faailo e atagia ai le gafatia o fatugaʻo e faʻapipiʻi ai le urine. O le mamafa masani masani mo se tagata matua e tatau ona i ai i tulaga nei: 1.010-1.025.

Afai o le maualuga o le urine e maualalo, atonu o le a faailoa mai ai le pipisi o le maʻisuka, faʻaleagaga o le tino po o faʻamaʻi tuga ogaoga.

O se faʻamaʻi maualuga e mafai ona taʻu mai ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foi faʻamaʻi o le fatu ma gaʻo, faʻamalaina, faʻaputuina o polotini, suka poʻo toxins i le tino.

Le manogi o le acetone

Faatasi ai ma lenei faigata o le maʻisuka, ua faaleagaina ai e le tino ana lava oloa o gaʻo, e mafua ai le fausia o ketones, lea e faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi.

Faatasi ai ma se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o le urini e amata ona paʻu o le acetone. O le tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, ona e lamatia ai le toʻatasi ma le oti.

Aua e te taumafai e aveese le manogi o le acetone oe lava. I ni nai aso talu ona tupu, e mafai ona e pauu i totonu o se paʻu, o le mea la pe a oʻo mai sea uiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

E faʻapefea ona siakiina le mimi ma le toto mo le suka i le fale?


O le auala sili e iloa ai pe o le a le maualuga o le kulukose i le plasma e aunoa ma le asiasi i se falemaʻi o le faʻaaogaina lea o le mita o le kulukose o le toto.

Mea faʻaonaponei faʻaonaponei e saʻo, ave sina siʻitia avanoa, e le taugata, ma e mafai foʻi e se tamaititi ona faʻaaoga.

O faʻataʻitaʻiga o le suʻega e sili ona lauiloa i le maʻisuka. Ina ia iloa le i ai o le kulukose i le faanatinati i le fale, e mafai foi ona e faatauina fasi pepa faataitai.

E lafoina i totonu o se fagu faʻanatinati pe sui i lalo o se vaitafe o le urini ao faagasolo se malaga i le faletaele. Ae peitai, latou te tali atu pe afai o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le 10 mmol / l (i lenei tulaga, e le mafai e le tino ona gaosia, ma e ulufale atu i le polokalama urinary).

Urine Sugar Test Strips

E taua le suʻesuʻeina o fuamini pe afai o loʻo i ai oe i le maʻisuka ituaiga 2 - afai o le maʻi e atiae e tusa ai ma le ituaiga muamua, o le suʻega ma fasi pepa e le o malamalama.

E tatau ona fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine i le taeao, i luga o se manava gaogao, ma e lua foi itula talu ona 'ai. Afai e maua oe i le maʻi suka, toe fai fua e fautuaina i aso uma.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i mafuaaga o le suka i le urine ma le maʻisuka i le vitio:

Ole suʻesuʻega faifaipea mo le maʻisuka e mafai ai ona e mataʻituina le alualu i luma o le maʻi, ma faʻaititia ai foi le lamatiaga o faʻafitauli faigata.

Aua le faʻagaloina fautuaga mai le fomaʻi - ia faia suʻesuʻega i taimi uma, ma o le ae iloa uma faamatalaga talafeagai e uiga i le setete o lou tino.

O le a le lanu o le urine i le maʻisuka: masani ma suiga

O se faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga mo le maʻisuka e fesoasoani i le pulea o maualuga o le suka ma siaki suiga i le tino o le maʻi.

O le faʻamaonia saʻo e talafeagai mo le taimi e iloagofie ai faʻasalaga ma fetuʻutuʻaiga i togafitiga ua filifilia.

E le gata i le faia o suʻesuʻega i totonu o le fale suesue, ae faʻapea foi i le fale, lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le siakiina o fesuiaiga i totonu o le siosiomaga o le tino ma fesoasoani ai e aloese mai faigata matuia o le faamai.

Auala

Ina ia maua faʻamaumauga faʻamaonia saʻo, e tatau ona tausisi i le auala mo le pasia o se auiliiliga masani o urini ma isi faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega:

  • O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma se faʻamaʻi pipisi e tatau ona le aofia i le le itiiti ifo i le 2 aso ao le i fuafuaina le suʻega. Ole faʻamalologa e masani ona malilie i ai ma le fomaʻi, ma o le taimi o le tagata o loʻo i luma o le suʻega o loʻo i lalo o le silasila mamao a le endocrinologist.
  • Alu malosi ma faamalositino o loo faasaina foi i le aso. O le urine composition e matua nofouta lava i aafiaga i fafo.
  • O le auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le suka e aofia ai le suʻesuʻeina o se tasi o tautua. E tāua tele le tuʻuina atu o suʻesuʻega faʻasolosolo i le fale suesue i le vave e mafai ai, e faʻasaina le teuina mo se taimi umi, ona o le a faʻalavelave le faʻamatalaga autu faaletino ma le ola. E le mafai foi ona lafoina le sili atu ma faʻaalia le mimilo i totonu o le tane i le okesene, talu ai o faʻataʻitaʻiga oxidative o le a faʻaosofia ai le siama ma faia suiga i iuga.
  • O suʻesuʻega o meaola e mafai ona pulea ai le maualuga o le suka ma le vaega autu o meaola oona o le a naʻo le 90-150 ml o le urine. O sea suʻega e mafai ona faia e faʻaaoga ai suʻega falesuesue poʻo le fale e faʻaaoga ai fasi pepa faapitoa. O faʻamaumauga o faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga o le a faʻaalia ai fesuiaiga o fesuiaiga i mea o le mafaufau o le urine. O lenei faʻamatalaga e fesoasoani i le siakiina o suiga i faʻamatalaga o le urine, faʻamaonia o mea leaga i gaʻo ma le faʻafitauli o le tino.

O faatonuga mo le tagofiaina o fale ma suʻega mo le pasia o se auiliiliga o tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i nofoaga faapitoa ma aʻoga mo le maʻisuka.

Urinalysis mo le maʻisuka

O se faʻataʻitaʻiga lautele e maua ai se manatu i le galuega o fatugaʻo ma totoga i totonu, ma e mafai ai foʻi ona e suʻesuʻeina faiga faʻavaomalo. O le tau faʻamaonia o:

  • meatotino faʻapitoa, lea e aofia ai uiga o le lanu, o le mamafa, manino,
  • vailaau faʻasolosolo e iloilo ai le malosi,
  • mamafa faapitoa, o se suiga lea e fesootaʻi ma le mafai ona filiga o gaʻo,
  • suauu o meaola oona ma se iloiloga o le maualuga o le suka, tino o le ketone (acetone), protein, faamatalaga taua mo le faailoaina o le taui taui o le tino,
  • o mea totino o le vaʻaia ma le faʻatusatusaina o le fuainumera o vaega ninii o le toto, siama epithelial, o le i ai o le fualaau oona e fesoasoani e faʻamaonia ai le i ai o faʻasalaga faʻafefete.

O le mafai gafatia o meaola olaola e atagia ai suiga i le totonugalemu o le tino, o se mea taua tele o suʻesuʻega, ma o suʻesuʻega faʻamalosi mo le maʻisuka o le tele o faʻamatalaga faigofie, faʻamaonia ma vave.

Ituaiga o suega o le urine

Suʻega suʻega mo microalbuminuria

I le faaopoopo atu i le faʻataʻitaʻiga masani, o se suʻega i aso taʻitasi o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia mo le faʻamaonia o togafitiga faʻasolosolo e fuafua ai le maualuga, faapea foi ma le aofaʻi o mea e maua ai le protein ma le suka.

O se suesuega Nechiporenko ma se suʻega tolu-tioata ua faia e fuafua ai vaega ninii o le porotini, faitau le numera o leukocytes ma totola mumu, iloilo le galuega o fatugaʻo ina ia mafai ona iloa ai le malepelepe ma le toilalo.

Suʻega suʻega mo microalbuminuria (UIA) e masani lava ona faatonuina i le maʻisuka ma le poto masani. Latou te masani ona atiina ae le nephropathy o le maʻisuka, o le autu autu o le maualuga o le palatini i le urine.

O ia faʻamatalaga e mafai foi ona maua e ala i le faʻaaogaina faʻamatalaga lautele, ae o se suʻega faapitoa e faia e tusa ai ma se auala loloto ma tuʻuina atu se ata e sili atu ona faʻatuatuaina.
O le faʻamautinoaina o enzymes pancreatic i le urine o le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai se gaioiga talafeagai ma le faʻaleagaina.

O tulaga masani masani e i le va o le 1-17 U / h. O le tele o lenei fuainumera e taʻu mai ai se maʻi le lelei poʻo se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le paʻu.

O a mea e fua ai fua

Le taua ma le tele o le tuufaatasiga o le urine e taua mo le siakiina:

Urinalysis

  • Muamua, o le endocrinologist e fiafia i le maualuga o le suka i le urine. O le foliga mai o le kulukose i maualuga maualuga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o maʻi o le hyperglycemic, ma le tele o le masaniga ua sili atu, o se manatu o le loloto o le togafitiga. O faʻamatalaga masani o se tagata soifua maloloina ile maualuga ole kulukose e mai le 0.06-0.083 mmol / l. faʻateleina le iloa o le maualuga o le faʻatagaga faatagaina e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le tasi taimi e maua ai le suka i le urine e le maua ai mafuaaga mo le faia o se faʻamaʻi matuia, talu ai e mafai ona mafua mai i mea sese.
  • O vaega o le fuafuaina o le suka i le urini e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e suia le lanu pe a oʻo le maualuga o le kulukose 0.1 mmol / L.
  • O se faʻafitauli taua mo suʻesuʻega mo le fomaʻi o le a le lanu o le urine. O se pogisa, toetoe lava a leai se paʻu e taʻu mai ai e le gata o se maualuga maualuga o le kulukose, ae o loʻo faʻaalia foi se suiga i le filiga.
  • O le suʻesuʻeina o le acetone (tino o le ketone) i le urine o le uiga lea o le ituaiga maʻisuka. I lenei tulaga, o le kulukose o loʻo tausia i le 13.5 i le 16.7 mmol / L. O le tele o le tele o mea masani e masani ona faʻaalia ai le loloto o soliga, ma o le acetone o se mea e tupu mai i le metabolism.
  • O le i ai o le toto i le faʻavaveina e masani lava o se faailoga leaga. O le faailoga autu lea o le le atoatoa, pe a fai o le filtration o se gaʻo ma o se vaega o le toto o loʻo faʻaaogaina. O le mea masani lava, o lenei tulaga matautia o le uiga o le maʻisuka masani o le gasegase ma se mea na tupu i le silia ma le 15 tausaga.
  • E maualuga tele le maualuga o le protéini mo le mauaina o le gaioiga ma le faʻamautuina o le ituaiga o maʻisuka. O le leiloa o polotini i le ituaiga o vaega ninii albumin e fesoasoani e fuafua ai le mafuaʻaga o le faafitauli.

O se faaiuga atoa ma le faamaninoina o mafuaʻaga o mea sese mai le masani o le matafaioi lea a le fomaʻi ma e faalagolago i faʻatasi ma faʻamaoniga ma faʻamaumauga mai isi ituaiga o diagnostics.

Faʻafefea ma o afea e alu ai

I lenei tulaga, e tatau ona tuʻuina atu i ai ni mea e le mautonu, mai le mea e vaʻaia ai faʻamaoniga o le acid-base, ina ia aua nei faʻalavelave ai faʻataʻitaʻiga masani o microflora.

E manaʻomia e tamaʻitaʻi ona aloese mai le suʻega i le taimi o le tamaʻitaʻi ma le isi 4-5 aso mulimuli ane.

Mo le tuʻuina atu i le fale suesue, e tatau ona e ave se pusa mama mama ma tuʻuina atu i le nofoaga o suʻesuʻega vave vave.

E faʻafefea ona 'ai ao lei aoina le urine

Talu ai ona o mea masani faaletino o loʻo aʻafia i le auiliiliga lautele o le urine, aʻo lei oʻo i le 2 aso o le siakiina, ua fautuaina e lafoaʻi oloa vali (blueberries, beets, pumpkin, kāloti), faapea foi ma mea e suia ai le taua (fualaʻau, cherries, strawberries). O sea fuataga o le a aloese ai mai le faʻaogaina o faʻamatalaga.

Faʻasalaga oloa vali

E leʻo faʻateʻaina foi diuretics, faapea foi ma fualaau faasaina i le taimi o sauniuniga, ina ia le faalavelaveina le paleni masani o le microflora ae le o le suia o uiga o le fuamini.

O faʻafitauli faʻapitoa o le vitamini ua taofia le faia i le taimi o faʻataʻitaʻiga tatau uma.

O elemene o loʻo aofia ai i totonu, e mafai ona suia tele ai faʻamaoniga, talu ai latou te auai i le metabolism ma aafia ai le maualuga o le diuresis.

O le suia o masaniga masani e le fautuaina. O lenei mea o le a faʻavaivaia ai le tino i se tulaga o le le mautonu ma mafua ai se suiga i le gaioiga o fatugaʻo, faʻalavelaveina ai taunuuga.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o faailoga

I lalo o tulaga masani, o le urine e le o iai ni mea eleelea eleelea, e manino ma ei ai le lanu vaomago po o le lanu amber. I le maʻisuka, o nei suiga e sui, ona o nei taʻiala e faʻalagolago i le maualuga o le filtration ma luga o le setete o metabolic process in the body.

O le maualuga o le urine o loʻo iai i le lautele o le 1.012 g / l - 1022 g / l, ma pe a faʻatupulaʻia le tau, o le filtration e faʻaleagaina ma gaʻo ai fatugaʻo. O vaega ninii o le Protein, elemene toto, sigi, parasite ma siama e le masani ona maua i totonu o le urine, ma o le sugar sugar content e matua maualalo lava e le o fuafuaina i se tele o suʻega.

Suesuega o le Urine mo le maʻisuka: o le a le lanu mumu mo le maʻisuka, faʻasalalauga lautele ma faʻamaoniga

O se faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga mo le maʻisuka e fesoasoani i le pulea o maualuga o le suka ma siaki suiga i le tino o le maʻi.

O le faʻamaonia saʻo e talafeagai mo le taimi e iloagofie ai faʻasalaga ma fetuʻutuʻaiga i togafitiga ua filifilia.

E le gata i le faia o suʻesuʻega i totonu o le fale suesue, ae faʻapea foi i le fale, lea e faafaigofieina ai le faagasologa o le siakiina o fesuiaiga i totonu o le siosiomaga o le tino ma fesoasoani ai e aloese mai faigata matuia o le faamai.

Aisea e taua ai suega masani o le urine

Ole taimi ole suʻesuʻega e taua mo ituaiga uma o faʻamaʻi, ma o le maʻisuka e manaʻomia ai se auala faʻapitoa ona o le lamatiaga o le olaga-faʻafitauli faigata.

O le mea sili ona lamatia o le hypo- ma le hyperglycemic coma, lea e mafai ona aloese pe afai o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga ua fautuaina e le fomaʻi.

O le faaletonu o le Renal ua mafua ai le ala o le faamaʻi, ma na o le pau lava le faailoga o le protein i le urine.

O le faʻamatalaga muamua e faʻavae i le suʻesuʻeina o urine e le o se mea e masani ai, ma o suʻesuʻega taimi e fesoasoani e faʻamautinoa ai togafitiga talafeagai ma aloese mai faʻalavelave.

Afai o masani nei e te masani ai:

  • tumau le maualalo o tiga
  • faigata faigata
  • solia o le toto.

Na pau le auala taotoga? Faatali, ma aua le galue i metotia faʻamalosi. E mafai ona faʻamalolo le maʻi! Mulimuli i le fesoʻotaʻiga ma saili pe faʻapefea ona fautuaina e le Specialist le togafiti ...

Suesueina o le Urine mo le maʻisuka faafesootai le sootaga i le lomiga autu

Urine discoloration

O le lanu o le urine e mafai ona eseese lautele. O mea eseese e mafai ona aafia ai lenei faailo.

O le lanu o le urine ma ona mea e matua eseese lava e faalagolago i le i ai o se faʻamaʻi faapitoa ile tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mumu mumu po o le moli moli e faʻaalia ai le i ai o toto i totonu ma le atinaʻe o le hematuria i le tino, o le faʻamaʻaina moli e faailoa ai le i ai o ni maʻi pipisi i le tino, o le lanu moana enaena e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ate, ma foliga mai o le pogisa talanoa e uiga i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapipiʻi i totonu o le faiga o meaʻai.

Urine i le maʻisuka i totonu o se tagata e mauaina se vai, lanu enaena, ao lanu o le urine i se tagata e sui, o le lanu o feces i le maʻisuka e tupu.

O mea autu e aʻafia ai le lanu o le mimiia e faʻamalosi e le tino o:

  1. O nisi meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, beets, blackberries, carrots, blueberries ma isi.
  2. Le i ai o ni vailaʻau eseese i mea taumafa taumafa.
  3. Le aofaiga o le vai faʻaalu i le aso.
  4. Le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa i le taimi o togafitiga.
  5. Faʻaaogā i le faagasologa o togafiti faʻataʻitaʻiga o nisi o mea faʻapitoa ua faʻafefiloi i le tino o le tagata maʻi.
  6. Le i ai o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi i le tino.

E le gata i lea, e tatau ona e sailia vave togafitiga faafomai ma fesoasoani faafomaʻi pe afai ua maua e se tagata:

  • O se faʻamalamalamaga o le faʻamalosi e le fesoʻotaʻi ma le taumafaina o nisi meaʻai.
  • I le vevela, na iloa ai le i ai o vaega toto.
  • O le uila na natia e le tino ua maua se lanu uliuli enaena. Ma o le paʻu ma le pala o mata na avea ma lanu samasama.
  • I le tulaga o le suʻesuʻeina o le urine faʻatasi ai ma se faʻavasegaga tutusa o feces.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe afai o faʻamatalaga muamua o se faʻafitauli i le tulaga o le tino poʻo se suiga i le lanu ma le loloto o le lanu o le urine e maua.

Suiga i le urine i le maʻisuka

O le suia o le lanu o le urine, e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamasino le tele o faʻalavelave e tutupu ma le alualu i luma o le maʻisuka.

I le tulaga masani, o le urini ei ai se lanu samasama lanu samasama, e le manogi pe a fai le faagasologa o le urination.

I le tulaga o se maʻi gasegase o le tino i le tino lea e tupu i le taimi o le atinaʻeina o maʻi o le endocrine e matauina ma le alualu i luma o le maʻisuka, o se suiga i le masani masani o toto. O lea e mafua ai ona suia suiga i le tino ma mea tau vailaau ma le tuufaatasiga o le urine.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona fiafia i le fesili pe o le a le lanu ma le sosogi manogi e maua i le maʻisuka.

O le tele o le suka i le toto plasma e mafua ai ona aofia ai le tino e aofia ai le totogi, lea e mafua ai le faasaolotoina o le maualuga o le suka i le urine.

O lenei mea e taʻitaʻia ai le faʻamalosi o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua ai le manogi o le acetone poʻo le liliuina o apu.

O se suiga i le manogi o le urine i le maʻisuka eo faatasi ma le faateleina o lona tele, lea e mafua ai le faateleina o le numera o aioi e urinate. I nisi o tulaga, o le aofaiga o le urine tuusaʻo e mafai ona oʻo atu i le 3 lita i le aso. O lenei tulaga o se taunuuga o le atinaʻeina o galuega le atoatoa.

I le tele o taimi, o suiga i le lanu ma mea totino o le urine e tupu i le taimi o le gaioiga. O lenei tulaga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka histiocytic i le tino o se fafine maʻitaga.

O le i ai o tino o le ketone i le urini e mafai ona faʻaalia ai se faʻalavelave i le tino e pei o le faʻamaʻaloina ma le faʻaleagaina o le tino. E le gata i lea, o lenei tulaga e tupu i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino o le tino.

O le atinaʻega o faʻalavelave pipisi e aʻafia ai le tino o le tagata e masani lava ona tupu i maʻi e maua i le maʻisuka. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleagaina o le mucous membranes ma o le paʻu o loʻo matauina, masani lava o se siama siama e fesoʻotaʻi atu i sea faagasologa.

I lenei tulaga, o le maʻisuka e le o le mafuaʻaga o suiga faʻapitoa i le tuufaatasiga o le urine ma lona lanu.

Le manogi manogi manogi

O le faʻailoga aupito sili ona taua o le faʻaalia o le ammonia i le urine. Talu ai ona o lenei uiga taua, ua mafai ai e le fomai tipitipi ona iloa le ituaiga o maʻisuka. O le i ai o se manogi o le acetone e mafai ona faʻaalia, faatasi ai ma le maʻisuka, le atinaʻeina o se neoplasm maʻi i le tino o le maʻi ma le faʻafuaseʻi o le maalili.

I le tele o taimi, o le maʻi o le maʻisuka e mafai ona iloa e na o le faateleina o taimi o le urination ma le foliga mai o le manogi o le acetone e sau mai le urine e faʻamalosi e le tino. E masani ona i ai foliga o se manogi mai le urine aʻo lei tupuina se vailaʻau hypoglycemic i totonu o se tagata.

O le manogi le manogi o le mimilo i le taimi o le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tino:

O le faʻaogaina o le maʻi i le urethra ma le maʻisuka eo faatasi ma se suiga i le tumau o le urine, o le a sili atu ona mafiafia ma o foliga vaaia o le toto e le mafai ona mafai.

Pyelonephritis o se faʻalavelave masani o le maʻisuka i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e tuʻuina mai faatasi ma le tosoina o tiga i le vanu o le lumbar, ma o le urine lafoina ua avea ma mea le fiafia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o cystitis i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, o le urine e maua ai se manogi sili atu ona logoina o le acetone.

I le va o mea tutupu e lua - o le foliga mai o se manogi mai le urine ma le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, e tele aso e pasi, lea e mafai ai ona e toe faʻafoʻi le kulūkose i le tino i faailoilo e latalata i le masani o le tino.

Suiga i tulaga o le tino-kemikolo o le urine ma faʻamaʻi faʻatasi

I le tulaga o se suiga i le manogi o le urine, e tatau ona totogi le totino i faʻamaoniga faʻaopopo o le tino e faʻaalia ai le i ai o soliga i totonu. O nei faailo e mafai ona aofia ai:

  • o le faʻaitiitia o le mamafa o le tino ma le foliga mai o le pallor o le paʻu,
  • foafoaga atinae,
  • o le foliga mai o se lagona o le fia inu ma susu mucous membranes,
  • o le tupuga o le vaivai ma le vaivai i le maea ai o le aina o suti,
  • o foliga mai o se lagona faifaipea o le fiaaai ma le foliga mai o le vevela,
  • suia le tuinanau
  • solia o le gaioiga masani,
  • o foliga vaaia o le maofa o lima, ulu o le ulu, fula o lima,
  • o le faʻaalia i luga o le paʻu o le mumū ma maʻi pipili e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O nei faailoga uma e faʻatasi ma se suiga i le tele ma le physico-kemikolo o le urine e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka i le tino o se maʻi.

Afai e iloa muamua suiga i le tuufaatasiga ma le lanu o le urine, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi-endocrinologist e faʻavae se faʻamautinoaga saʻo. Mo lenei mafuaʻaga, e taʻitaʻiina e le fomaʻi le tagata maʻi mo suʻega a le fale suesue o le toto, urine ma feces.

E le gata i lea, o se suʻesuʻega a le tagata gasegase ma isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatinoina ina ia faʻamaonia ai le siama.

O se manogi manogi manogi o le acetone e sau mai le urine e alu ese pe a tupu i le maualuga o le suka i totonu o le tino. O lea ituaiga tulaga e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe vave o se siama i le tino.

I nisi tulaga, o le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata e le mafua ai suiga iloga i mea o le tino ma le lanu o le urine. I ia tulaga, e na o le suiga o le kulūkose i le tino o le tagata maʻi e matauina ai suiga.

Pe a faʻamaonia le faʻamautinoaga, o le meaʻai fautuaina ma togafitiga o togafitiga, lea e atiae e le endocrinologist ma le tausisoifua, e tatau ona tausisia.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o faʻapogai uma lava o le manogi le manogi o le urine o loʻo suʻe auiliili.

Mafuaaga o suiga i le urine acidity

E mafai ona fesuisuiai le acidity o le Urine (pH) i totonu o le alkaline ma le vai acidic, e fuafua i le ituaiga o togafiti faʻaleaga.

O mafuaʻaga mo le faʻavaeina o le elemene ma le alina o loʻo faʻaalia i le laulau:

Gaʻo faʻamaʻi faʻamaʻi (pH 7)
Faʻafitauli matuia laititiO faʻamaʻi pipisi o le urinary tract (cystitis, pyelitis)
Faʻailoga taimi
toilalo
Totoina o le Tumo
Toto o le fatu fatuLe i ai o le toto i totonu o le uila
Glomerulonephritis (aute ma
faʻasolosolo)
Resorption o inflammatory infiltrates (vaitau pe a maeʻa
faiga faʻaogaina)
Feve (maualuga fiva)
soʻo se mafuaaga
Vomiting
UrolithiasisTatala

Mafuaaga o suiga i le mamafa o le urine

O le tele o le mamafa o le urine e faalagolago i le gaioiga o fatugaʻo, o lea o le solia o lenei faailoga e atiaʻe ai faʻamaʻi eseese o lenei totoga.

I aso nei, o filifiliga nei mo le suia o le maualuga o le urine e iloga:
1. Hyperstenuria - urine ma se maualuga tele, e silia ma le 1030-1035.
2. Hypostenuria - urine ma le maualalo, i le lautele 1007-1015.
3. Isostenuria - maualalo o le urine muamua, 1010 pe itiiti foi.

O se tasi o mea faʻasolosolo mimiti ma se maualuga pe maualalo le maualuga e le mafua ai le iloa o le hypostenuria syndrome poo le hypersea. O nei faʻasalaga e faʻaalia i le umi o le gaioiga o le urine i le ao ma le po, ma maualuga pe maualalo.

O mafuaʻaga faʻaleagaina e mafua ai le solia o le tele o urine o loʻo faʻaalia i le laulau:

HyperstenuriaHypostenuriaIsostenuria
Itū'āiga 1 poʻo le Tusa 2 Maʻisuka
(e mafai ona oʻo atu le mamafa o le urine i le 1040 ma le maualuga)
O le maʻisuka insipidusFaʻailoga taimi
ogaoga le atoatoa
tikeri o
Aute glomerulonephritisResorption of edema ma inflammatory
faʻafeiloaʻi (vaitaimi pe a maeʻa le gaioiga)
Supacute ma
masani
lapisi
ogaoga
Faʻatoʻa fatuMeaʻai o le dystroph (vaega
matelaina, meaʻai paleni, ma isi)
Neprosclerosis
Maʻi o le NasroticFaʻasologa o le pyelonephritis
FuʻaSuʻe taimi
Liua o le edemaFaʻasologa o le faalēaogā taimi
TatalaNephrosclerosis (toe faʻaleagaina
tisoa i totonu o le fesoʻotaʻiga)
Glomerulonephritis
Faʻamatalaga faʻasalalau

Ituaiga o proteinuria

Faʻalagolago i le amataga, o ituaiga nei o proteinuria ua iloga:
  • fausaga (fafa),
  • le mautonu
  • taʻavale
  • febrile
  • extrarenal (extrarenal),
  • neurogenic.

O mafuaʻaga o le atinaʻe o ituaiga eseese o proteinuria o loʻo tuʻuina atu i le laulau:
Ituaiga o proteinuriaMafuaʻaga o le proteinuria
Renal (fafa)
  • pyelonephritis
  • afaina amyloidosis
  • fatu fatu fatu
  • fatugaʻo fatugao
  • fatufatuʻi gaʻo
  • fulafula pe gasegase i le fatugaʻo
  • Nephritis (gasegase ma le tumau)
  • nephrosis
  • afaina o le nephrotic
  • eclampsia tinā
  • nephropathy maitaga
  • hemoblastoses paraprotemene (mieloma e tele, Waldenstrom macroglobulinemia, faʻamaʻi pine mama, immunoglobulins, faʻamalologa o le lymphomas)
Togiaso
  • loto vaivai tumau
  • susu o loʻo maua i totonu o le manava
ManuaLe faʻaaogaina o vailaʻau nei i ni gaʻo maualuga: salicylates, isoniazid, painkillers ma faʻapotopotoga auro
FebrileMalosiaga fiva e mafua mai i soo se faʻamaʻi
Extrarenal (extrarenal)
  • cystitis
  • siama
  • pyelitis
  • prostatitis
  • vulvovaginitis
  • masaniga tumau
  • umi le manava
Neurogenic
  • afaina le ulu
  • gasegase o le cerebral
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • tamaʻi tama

Mafuaaga o le kulukose (suka) i totonu o le uila

O foliga vaaia o le kulukose i totonu o le mimiti e taua o le glucosuria. O le mafuaaga taatele o le glucosuria o le maʻisuka, ae o loʻo i ai isi faʻamaʻi e mafua ai ona faʻaalia lenei faailoga.

O lea la, ua vaevaeina glucosuria i ituaiga nei:
1. Pancreatic
2. Renal.
3. Hepatic
4. Faʻailoga
Pukreatic glucosuria e atiina ae i tua o le maʻi suka. Renal glucosuria o se ata lafoia o togafitiga faafomaʻi, ma e afua mai i le matua. Glucosuria o le hepatic e mafai ona atiina ae i le hepatitis, faaleagaina o le okeni, pe o se taunuuga o le oona i mea oona.

Glucosuria faʻapitoa e mafua mai i tulaga faʻaleagaina nei:

  • taʻavale
  • maniteitis
  • encephalitis
  • finauga
  • hyperthyroidism (faʻatupulaia le maualuga o le hormone thyroid i totonu o le toto),
  • acromegaly
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • pheochromocytoma (tumutumu gland gland).

A o laʻititi, faʻaopoopo i le kulukose, isi ituaiga o monosaccharides - lactose, levulosis poʻo le galactose - e mafai ona iloa i le urine.

Faʻaiʻuga o meaola eleʻele ma indican in urine

Mafuaaga o meaola o le talo i le urine:

  • O le maʻi a Botkin
  • hepatitis
  • faʻataʻaveʻaina o le jaundice (faʻamalologa cholecystitis, maʻi o gallstone),
  • cirrhosis o le ate.

O le Indican o se oloa o le fesuiaʻiina o suauu i totonu o le tamai intestine. O lenei vailaau i le urine e aliali mai i le gangrene, masaniga tumau, o ituaiga uma o abscesses, abscesses ma abscesses o le manava, maʻi tigaina po o le faalavelaveina. E le gata i lea, o foliga vaaia o le indican i le mimiia e ono mafai ona afaina i faamai pipisi - o le maʻisuka poo le gout.

Mafuaaga o tino o le ketone i le urine

Ketone bodies e aofia ai acetone, hydroxybutyric ma acetoacetic acids.

Mafuaaga o tino o le keta i urine:

  • o le maʻisuka maualuga o le malosi ma le maualuga,
  • fiva
  • vomiting matuia
  • manava manava
  • thyrotoxicosis,
  • togafitiga ma ni tui tele o insulin mo se taimi umi,
  • anapogi
  • eclampsia o fafine maʻitaga,
  • gasegase o le cerebral,
  • afaina o le faiʻai
  • oona ma le taʻitaʻa, carbon monoxide, atropine, etc.

I le taimi mulimuli ane, a maeʻa le umi o le nofo i lalo o le faʻamaʻi, o tino o le ketone e mafai foi ona iloa i le vailaau.

Vailaʻau Paʻepaʻe, tulei i le uila - mafuaʻaga e ono tupu

O le faateleina o le aofaʻi o sela o le paʻepaʻe sili atu nai lo le 5 i le matamataga o loʻo faʻaalia ai se faʻaleagaina o le gaioiga o se natura mumu. O le sili atu leukocyte count e taʻua o pyuria - pus i le urine.

O mafuaʻaga o le faʻaalia o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i le faʻavave:

  • gasegase maualuga,
  • pyelitis,
  • pyelocystitis gasegase,
  • gasegaselone maualuga,
  • afaina o le nephrotic
  • siama
  • fatuga o le tuberculosis,
  • togafitiga ma aspirin, ampicillin,
  • heroin faaaoga.

O nisi taimi, e faʻamalamalama ai le siama, o le urine e afaina: o le i ai o leukocytes neutrophilic o le uiga o le pyelonephritis, ma le lymphocytes i le glomerulonephritis.

Laʻau mumu mumu, toto i le uila - mafuaʻaga e ono tupu

O le toto mumu i le urine e mafai ona i ai i ni aofaiga eseese, ma i lo latou maualuga maualuga latou te tautala e uiga i le toto i le urine. I le fuainumera o lela mūmū mūmū i le vai, e mafai e se tasi ona faʻamasino le atinaʻeina o le maʻi ma le lelei o togafitiga faʻaaogaina.

Mafuaaga o lela mumu i le urine:

  • glomerulonephritis (gasegase ma le tumau),
  • pyelitis
  • pyelocystitis
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • manuʻa (tuʻimomomoina, vavae) o fatugaʻo, urethra poʻo le vevela,
  • fatu fatu fatu
  • tuberculosis o le gaʻo ma le urinary tract,
  • susu
  • ave ni fualaau (sulfonamide drugs, urotropin, anticoagulants).

I tamaitai, i aso muamua talu ona fananau mai, o le toto mūmū mumu e maua foi i le tele o numera, ae o se eseesega lenei o le masani.

Pulu i totonu o le uila - mafuaʻaga talafeagai

Faatasi ai ma ituaiga uma o paipa, o foliga vaaia o le hyaline e tele lava ina matauina i le suauu urinary. O isi uma lava ituaiga o uila (granular, waxy, epithelial, ma isi) e foliga mai e itiiti ifo le tele o taimi.

O mafuaʻaga mo le siakiina o ituaiga eseese o uila i totonu o le uila o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Ituaiga o paipa
urinary sediment
Faʻaiʻuga o le faʻaaliina o paʻu i totonu o le uila
Hani
  • Nephritis (gasegase ma le tumau)
  • nephropathy maitaga
  • pyelonephritis
  • fatufatuʻi gaʻo
  • fatu o fatugaʻo
  • fatu fatu fatu
  • manava manava
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • fiva
  • oona i le mercury chloride ma suauu mamafa mamafa
Tele
  • glomerulonephritis
  • pyelonephritis
  • ogaoga mataga
  • viral infections
Faʻailoga
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • amyloidosis o le fatugaʻo
Erythrocyte
  • gasegaselone
  • fatuga o fatugao
  • vein thrombosis o pito pito i lalo
  • maualuga le toto maualuga
Epithelial
  • fofo pepe necrosis
  • afaina i le masima o metale mamafa, mercury chloride
  • faʻaaogaina o mea oona mo fatugaʻo (phenols, salicylates, nisi o vailaau faʻamaʻi, ma isi)

Vailaau Epithelial i le Urine - mafuaʻaga e ono tutupu

O siama epithelial e le gata e faitauina, ae e vaevaeina foi i ni ituaiga se tolu - o le epithelium, transitional ma le lapoa.

O fusi epithelial sel i totonu o le vai urinary e maua i le tele o pathologies inflammatory o le urethra - urethritis. I fafine, o sina laʻititi laʻititi i siama siaki i le urini atonu e le o se faailoga o togafitiga. O le aliali mai o siama sikuea i le urine a tagata e le taumateina o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻi o le maʻi.

O siaki o le fesuiaiga o le epitelium i le vai urinary e maua i le cystitis, pyelitis poo le pyelonephritis. O faailoga iloga o le klonelonephritis i lenei tulaga o le foliga mai o suauu epithelial soloaiga i le urine, faatasi ai ma le polotini ma le fesuiaiga o le tali i le itu taua.

O le faʻaaogaina o sela epithelial i le urine ma se ogaoga ogaoga ma le loloto i le okeni. O le mea lea, o le tele lava o siama o le gase epithelium e maua i le natura, amyloid poo le lipoid nephrosis, poo le oona.

Faʻailoga e mafua ai le tuʻuina atu o salts i le faʻavave

O tioata o masima eseese e mafai ona aliali mai i le mimi ma masani, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesootaʻi ma uiga o le taumafataga.Ae ui i lea, i nisi o faʻamaʻi, o lo o matauina ai foi le excretion o siti i le urine.

O faʻamaʻi pipisi e mafua ai foliga o sima i totonu o le urine o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Ituaiga masimaFaʻailoga e faʻaalia ai nei masima i le urine
Uli tioata Uric
  • Fefe
  • Leukemia
Uti vai masima
  • Gout
  • Fefe
  • Glomerulonephritis (gasegase ma gasegase)
  • Faʻasologa o le faalēaogā taimi
  • Faʻatoʻa fatu
Oxalates
  • Pyelonephritis
  • Sugar suka
  • Faʻaleagaina faʻasoesa
Trippelfosfaty ma phosphate
  • Cystitis
  • Urolithiasis

O le laulau o loʻo faʻaalia ai le tele o salts masani o le tau faʻamaonia.

Ole siama ma le siama i le urine e mafai ona mafua ai mafuaʻaga

O le siama i le urine ua fuafuaina i le urolithiasis poo le umi o le mumu o le urinary tract (cystitis, urethritis, ma isi mea). I tama tane, e mafai ona faʻaalia i le urine ma le hyperplasia prostatic.

O foliga mai o siama i totonu o le urine e taʻua o le bacteriuria. E mafua mai i se gasegase pisipisia ma le inflammatory lea e tupu i totonu o totoga o le tino urinary (mo se faataitaiga, pyelonephritis, cystitis, urethritis, ma isi).
O le auʻiliʻili faʻamatalaga lautele o loʻo tuʻuina atu ai se aofaiga tele o faʻamatalaga e mafai ona faʻaaoga e faia ai se faʻamaonia saʻo i le faʻatasi ai ma isi metotia. Ae ui i lea, ia manatua e tusa lava pe sili atu le saʻo o auiliiliga e le mafai ai e oe ona iloa soʻo se faʻamaʻi, aua o le mea lea e tatau ai ona amanaʻiaina faʻamaʻi, ma faʻamatalaga mai suʻega faʻatino.

O le a le uiga o le mamafa o le urine?

O le mamafa patino o le urine e taʻu mai ai le faamamaina o le taofia i totonu:

  • Urea
  • Uric acid
  • Creatinine
  • Potassium, sodium i foliga o a latou masima.

O le mamafa patino o le urine e fesoʻotaʻi saʻo ma lona aofaiga na atofaina i le taimi ma le tele o le gaogao o le vevela. Urine, e masani lava ona tele i vaega tetele, e maualalo le mamafa ma vice versa, o vaega laiti e faaalia ai se maualuga maualuga. O le fesoʻotaiga patino o le urine o se faʻamaoniga mautinoa o le soifua maloloina o fatugaʻo, poʻo le, o latou gafatia e taulai atu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le mamafa o le urine e mafai ona maua i faʻamaʻi e mafua ai le gau o fatu fatu, faatasi ai ma se faʻaititia o latou mea e faʻaaogaina ma faʻaaogaina. O lenei tulaga e taua o le hypostenuria. Afai e faʻateleina le faʻateleina o le urine, latou te fai mai e uiga i le hyperstenuria.

Eseese masani o le urine

O tulaga masani e faʻalagolago i le itupa ma le matua o le maʻi. Mo pepe faatoa fananau mai, o le masani masani o le 1008 - 1018 grams i le lita o le vai, i tamaiti o le lua, tolu tausaga le matua 1007 - 1017, tamaiti e fa, 12 tausaga ua manatu i le soifua maloloina i fua faatatau o le 1012 - 1020 graka i le lita.

Mo tagata matutua ma tupulaga talavou 13 tausaga pe sili atu, o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le mamafa o le va o le 1010 ma le 1020 g / lita.

O faʻavaega mai nei tulafono, e mafua ai ona suʻeina se suʻesuʻega faʻapitoa e se endocrinologist ma le nephrologist e saili ai le mafuaʻaga.

Televaiga faapitoa i luga aʻe o le masani

O le Hyperstenuria - o le mea lea e taʻua o lenei mea faʻaalia o loʻo faʻaalia i se tele tele o le faʻatagaina o le urine. Ua maua i se maualuga maualuga le mamafa - e sili atu i le 1030 kalama i le lita o le vai. O mafuaʻaga e ono mafua ai:

  • O le maʻi suka
  • Glomerulonephritis ma le maʻi o le nephrotic,
  • O le galala ona o le manava, vomia, vevela tele o le tino poʻo le le lava o le faʻaaogaina o vai,
  • Laʻau tele o vailaau faʻamaʻi ma isi vailaʻau
  • Toxicosis, e aofia ai toxicosis i le taimi o maitaga,
  • Flammation o le tino.
  • O le faʻaitiitia o le faʻaitiitiga o le tautua tasi o le urine,
  • Suia o le paolo o le urine agai atu i leo pogisa, masani ona ufiufi i paʻu,
  • O le tupu o le tiga i totonu o le manava,
  • O vaivaiga faavaivaia ma le le mautonu,
  • Folau lautele e aunoa ma se iloagofie.

O le mamafa o le mamafa e sili ona taua

O le tulaga o se paʻu iloga o le mamafa tele o le urine, pe a faʻatusatusa i le masani, e taʻua o le hypostenuria. Faatasi ai ma ia, o le vevela faapitoa le mamafa e matua itiiti lava nai lo le tapulaa maualalo o le masani. O le mafuaʻaga mo lenei suiga atonu e sili atu le taumafaina o le vai, suamalie ma soʻo se isi meainu. O tamaʻitaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, masani ona faʻamalosia le pia, lea e ono afaina ai le tele o le faʻamaʻi o le urine i le itu o lona faʻaitiitia faʻaitiitia. Afai tatou te talanoa e uiga i faiga faʻaleagaina e fesoasoani i le hypostenuria, ona mafai lea ona tatou iloa mea nei:

  • Maʻisuka (suka),
  • Toe faʻafouina o le tusitusi tusitusi i le pito i lalo o le faʻaogaina o mea e fai,
  • O meaai maualalo-calorie ma le leai o ni enzymes ma vitamini, e tau atu i se setete o le vai,
  • O le gasegase o le kielonephritis,
  • Faʻasologa masani o le le atoatoa
  • O le Nasrosclerosis o se faʻamaʻi lea e mafua ai se suiga o le tino o fatugaʻo (o le faʻavaeina o nonoa),
  • Glomerulonephritis,
  • Nonofoni faʻamataʻu,
  • Aveina o togafitiga e solia ai fautuaga a le fomaʻi,
  • Soona tuinanau mo meainu.

O le hypersturia ma le hypostenuria e mafai ona mafua ai ni aʻafiaga ogaoga o taunuuga, o lea ia fautuaina e faailoaina i le amataga. O nei tulaga e mafai ona maua i se tulaga faigofie, faatasi ai ma le fesoasoani o le suʻesuʻeina o le urine e ala i auala masani ma e tusa ai ma le fuafuaga a Zimnitsky, o le mea lea, e tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma ia tagata ua muamua ona aafia i na faafitauli.

O le a le mea e fai pe afai e ese le mamafa o le urine mai le masani?

E manaʻomia le togafitiga o ia tulaga ile falemaʻi poʻo le itiiti ifo ma le mataʻituina e le fomaʻi-o se endocrinologist, nephrologist poo le fediatrician. O tagata mamai e maua i le maʻisuka, i sina mea itiiti o le suiga i le tele o le urine, e tatau ona ave le fautuaga a le fomaʻi ma se tiute faapitoa, talu ai o le maʻisuka e mafai ona faʻaosoosoina ai le vave faʻalauteleina o mea tutupu ma faʻamalosia ai le togafiti. I lenei tulaga, e taua tele le faʻamaonia le mafuaʻaga o togafitiga i se amataga vave o le atinaʻe ma faʻafuaseʻi lava ona amata ona faʻaumatia.

O le mea moni, o le togafitiga o lenei faʻamaʻi e le ese mai se isi, talu ai o se suʻesuʻega maeʻaeʻa o loʻo faʻaalia ai le mafuaʻaga, o lona uiga, o se mamanu maʻi lea na mafua ai faʻafitauli mo le tino atoa, ma mafai ai ona e faʻateleina le faʻatulagaina o togafitiga togafitiga. O fualaau faasaina e tatau ona afaina, muamua lava, tuusao i luga o le punavai autu o le faafitauli ma aafia ai okeni maloloina i le tele e mafai ai.

Afai o le faafitauli o le gasegase fatu, o se mea e tatau ai mo se togafitiga manuia o se meaai e le lelei ma se soifua maloloina lelei. O le meaai e tatau ona saoloto mai meaʻai vevela, ulaula, masima ma ia iai ni nai meaʻai manogi pe a mafai. O le teena o le ulaula ma le ava malosi e leʻo talanoaina. O togafitiga faʻamaʻi, i le tulaga o le le mautonu, e tatau ona faia faʻamautinoa e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi ma lalo o lana vaavaaiga tumau.

Afai e matauina le uiga o le hypostenuria poʻo le hyperseagase i se tagata maʻi i se taamilosaga tumau, o le a faʻapena ona siakiina ia ituaiga o fomaʻi i se fomaʻi ma manaʻomia se suʻega faʻapitoa i le tolu masina ma se suʻega faʻamaonia o le urine ma atonu foi o le toto.

E masani lava, o le hypersea i le maʻisuka o se faailoga o le itu. O se vaega o lenei togafitiga o se maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e tau atu i le faateleina o le urination, ma o le mea lea, e manaomia ai le faʻaaogaina o le tele o le vai e toe faʻafoʻi ai le paleni o le vai. Mulimuli ane, e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o gaioiga ma fatuga atoa.

Afai o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka, o le togafitiga o le mataituina lea o le toto o le suka, o se suʻesuʻega masani ma se nephrologist e tusa ai ma ana fautuaga.O le mea e leaga ai, o le faʻamaʻi e le mafaʻasalalau ma e le mafai ona faʻaleleia, o lea e mafai ai ona e faʻafoeina lona ala, ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga i le tino o le tino vaivai.

O le a se mea e mafai ona faʻaalia i le maʻisuka?

O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka e fesoasoani e suʻesuʻe le tino mo le maʻisuka ma isi faʻalavelave faʻaleaga. E taua le iloa pe faapefea ona aoina lelei le urini, ma pe faʻapefea ona faʻamatalaina mea na maua. E i ai suʻega faʻapitoa mo suʻega a le fale, ae na o se fomai tomai faapitoa e mafai ona faia se faʻamaonia saʻo.

Urinalysis mo le maʻisuka: o le a le mea e iloiloina

I le taimi muamua, mo le masalomia o le hyperglycemia (maʻi suka), e aoina ai suega masani o le urine. Latou te faatagaina oe e iloilo mea nei:

  1. Āiga faaletino: paolo, tikeri o le manino, le i ai o mea eleelea ma pala, le maualuga o le eletise.
  2. Faailoilo faʻamaʻi: aloʻaʻa ma le tuufaatasiga o vai ola.
  3. Fuataga faapitoa - o galuega tauave o le tino masini mo le faʻaogaina o le urine.
  4. Le maualuga o le kulukose, acetone, proteins.
  5. Fuafuaga Talafeagai.

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e tatau ona e suʻeina se suʻega faʻamaʻi faʻalua i le tausaga. O lenei mea o le a mafai ai ona iloa vave le faʻaleagaina o faagasologa i totonu o le tino.

Afai e te manaʻo ia faamasani oe lava i le faʻamatalaga auiliili, o le a faʻamalosi ai suʻega mo le maʻisuka, e mafai ona e matamata i le vitio:

Faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻesuʻega e mafai ona e iloa ai:

  1. Le maualuga o le kulukose i mmol / L. O le tulaga masani o loʻo faʻaalia mai le 0.06 i le 0.0083. Afai o le suka e maualuga i le urine, ae o se mea masani i le suʻeina o le toto, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai le solia o le absorption o le kulukose i fatugaʻo.
  2. Afai o loʻo iai le acetone, e manino lava le maʻisuka ituaiga 1.
  3. O le i ai o le toto e mafai ona faʻaalia ai le toilalo o le fatu ma le maʻisuka, lea sa i ai i le tino mo le tele o tausaga.
  4. Afai e maua se porotini i le urine, ona maualuga ai lea o le kulukose, talu ai i le soifua maloloina masani, e le oi ai le protein i lenei vai ola. O lenei mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o faʻalavelave e fesootaʻi ma le vevela, fatuga, ma le faʻamama.
  5. Bilirubin i le urinary fluid e tatau ona laiti. Faatasi ai ma le faateleina o lona maualuga, e mafai ai ona faamasinoina e uiga i faamaʻi o le ate ma le auala o le biliary.
  6. O se maualuga maualuga o le toto mūmū mūmū e maua i le i ai o maʻa, faʻamaʻi o le genitourinary system ma gaʻo.
  7. Afai o le numera o leukocytes ua faʻateleina, o le faailoga lenei o le faʻaogaina o le tino i le tino.

Faailoga faaletino o le urine

O le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi pe a fai e le fetaui le mea e masani ai le vai i le masani:

  1. O se suiga i le paolo o le vai ola e taʻu mai ai le hepatitis, cirrhosis, poloka o poloka i le gallbladder. E masani lava, o le lanu e suia ona o le faaaogaina o nisi fualaau faasaina ma meaai: Aspirin, kāloti, beets, etc.
  2. O le faanatinati o tagata soifua maloloina e tatau ona manino. E faʻaleagaina pe a aʻafia ai siama, siama faʻapitoa, polotini faʻamalosi, kulimi, toto, gaʻo ma mea o loʻo i ai minerale.
  3. I le i ai o le maʻisuka, o le manogi o le urine e avea o se mea manogi, e sili atu ona manatuaina le apu o le apu.
  4. O le maualuga o le maualuga o le mamafa e faʻaitiitia i faʻagata masani o le faʻamaʻi.
  5. O le maualuga o le maʻisuka i totonu o le mimi e masani lava ona tulai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele ituaiga o suʻega o le vai ola e mafai ona faʻatulagaina:

  1. O le auiliiliga aoao na talanoaina i luga. O le faʻaaogaina lea o le suʻega e sili ona faʻamaonia ma taugata. O le vailaau faʻasolosolo, microbiology ma le tino, ua faʻaalia. O faʻafitauli faʻapitoa o loʻo maua i tino eseese o tino.
  2. Biochemistry e fuafua le aofaʻi o mea e maua i elemene o loʻo i le tino atoa. O nei mea e le o ni meaola, fualaʻau maualalo maualalo, lipids, carbohydrates, pigments, proteins.
  3. O le metotia o suʻesuʻega e tusa ai ma le Nechiporenko e fuafua ai le maualuga o le faʻaogaina o leukocytes, toto mumu mūmū ma meainu. O laumei toto mumu e lauiloa e faʻaleleia ai le faʻafeiloaʻi o le okeseneI totonu o le urine o loʻo i ai i se vaega itiiti. Afai e sili atu le masani, o loʻo faʻaalia mai ai faʻamaʻi o fatuga ma le tino. E mafai foi ona fai tutusa e uiga i leukocytes, talu ai e fesootai foi i le toto. Ae o vailaau eleʻele e manatu i ai o ni polōtini, lea e faʻapipiʻi i le urine ma faʻamaʻi pipisi.
  4. Iloiloga (suʻega) e tusa ai ma le faʻamatalaga a Zimnitsky i le faʻatinoina o le tino. O le tele o le vai, o le aso ma lona tufatufaina i le aso atoa ua fuafuaina. O le tele o taimi, maualuga maualuga e faailoa ai le maʻisuka (suka poʻo le maʻisuka). Laititi maualalo e faʻaalia ai togafitiga o le fatu, gaʻo.

A faia le faʻataʻitaʻiga: faʻamaoniga

I le avea ai o se tulafono, o se faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia i ia tulaga:

  • gasegase o le carbohydrate le atoatoa,
  • masalomia o le maʻisuka
  • o le i ai o le maʻisuka (ia pulea le kulukose ma le togafitiga),
  • faʻatauga o le maʻi suka (faʻavavega i le toto sugar, se suiga matuia i le tino o le tino, tino vaivai, ma isi),
  • masalomia togafiti fatu.

O le a le tele o le urini e te manaʻomia e aoina?

Mo le auiliiliga o le maʻisuka, 90-130 ml o le vai ola e lava. E tusa lea ma le afa o pusa tioata poʻo sina mea itiiti. E le fautuaina le teuina o le urine, ona o mea faʻainisinia ma mea faʻaleagaina ua faʻaleagaina. E le gata i lea, aua le sasaaina le vai mai le tasi pusa i le isi. Manatua, o le okesene e suia ai le tino ona o le acidification. E tusa lava pe ua e aoina se mea atoa, aua e te taumafai e faʻafefiloi le sili atu. Liliu i lenei aofaiga.

Le mamafa ma le eletise

Ole maualuga ole urine i se tagata matua e tatau ona maualuga ile 1.025 g / l. A o laʻitiiti, faʻaitiitia. Afai e sili atu le maualuga, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, protein. E tupu lenei mea i sina faʻaaoga itiiti o le vai i le aso. E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le taliaina o nisi vaega o fualaau. Afai e faʻaitiitia le fuainumera, o lona uiga o le maʻisuka insipidus, faʻatoʻaga fatugao.

O le faʻamasinoga e mafai ona faʻamasinoina i faʻataʻitaʻiga nei:

E tusa lava po o le a le fefe i iuga o tofotofoga atonu e foliga mai ia te oe, aua le fefe! O le mea moni e faapea o tagata atamamai e faia se suʻesuʻega i luga o faʻavae o taunuuga uma o le suʻega, talu ai o le tuʻufaʻatasiga o nisi o faailo ma isi o loʻo faia ai se sao taua.

E mafai ona faʻavaivaia le gasegase o le lipid ona o le faʻanoanoa masani, faʻafitauli faaletino poʻo mafaufau.

Fautuaga mo le le lelei o le faatinoga

Le togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faia e na o se fomai tipitipi. O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau, ma i mataupu faapitoa lava - inisalini. Ae ui i lea, i le fale, o maʻisuka uma e tatau ona mulimulitai i tulafono faʻapitoa e fesoasoani e taofi le atinaʻeina o togafitiga:

  • gaoioiga faaletino e tatau ona faʻalelei,
  • ia mautinoa ia mataʻituina le maualuga o le kulukose e pei ona faatonuina e le fomai,
  • faia fualaau faasaina
  • pipii i se meaai
  • ai soo, ae i ni vaega laiti,
  • faatapulaa lau ava malosi
  • faatamaoaigaina lau meaai i fiber i le ituaiga o fualaau aina fou ma fualaau faisua.

O se faʻamalositino e fesoasoani e iloa ai le maʻisuka malosi, faʻapea foi ma le faʻaalia o maʻi faʻaleagaina i le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi fatuga. I le aoina o le vai, e taua tele le tausisia o tulafono patino, ma a maeʻa ona maua iuga, aloese mai le faʻamalositino ma, aemaise lava, togafitiga.

O a faʻaʻailoga ma pe aisea e masani ona fuaina i le auiliiliga o le urine

O le masani masani ma le faʻamautuina o le maualuga o le protein. Faʻatulagaina faʻapitoa tasi i le ono masina.

I le auiliiliga masani o le urine, o mea nei e iloiloina:

  • Faiga faaletino: lanu, manino, vaʻaia, malosi. Faʻaalia manino mai le i ai o mea le mama.
  • Vailaau Mataʻutia - faʻamalolo. E faʻaalia manino ai se suiga i le tuufaatasiga o le urine.
  • Totoga mamafa. Faʻataʻitaʻi le galue o le fatu fatu e taulaʻi i le urine (taofi mau).
  • Faailoilo o polotini, suka, acetone.I le auiliiliga lautele o le urine, o le fuafuaina o faailoilo o le porotini ma le suka o se metotia faʻapitoa. O latou foliga vaaia e le mafai ona fesootaʻi ma le maʻisuka (faʻatasi ai ma sauniuniga le talafeagai o le atigipusa mo suʻega, faʻamaʻi urogenital). Afai o le mafuaʻaga oo latou foliga mai o se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o lona uiga e tautala lenei mea e fiafia i lona tulaga ogaoga poʻo foliga mai o faʻalavelave ogaoga. E le gata i lea, o le faailoga o le acetone e masani lava ona taʻu mai ai se taufaasese o le gasegase o le maʻisuka.
  • Iloiloina ole suauu mimiti e faʻaaoga ai masini microscopic. E mafai ona iloa ai le mumu o le mumu i le urinary tract.

E faʻapitoa le taulai atu i le fuafuaina e le naʻo le aofaʻi o le protein i le urine, ae o le foliga mai o se vaega itiiti - microalbuminuria.

E mafai ona suʻeina le anotusi o le diastase. Atonu foi e le o se vaega o se faasologa masani.

Urinalysis e tusa ai ma le Nechiporenko poʻo isi ituaiga o suʻega mo le togafitia o le maʻisuka ua faʻaaogaina i togafitiga ma suʻesuʻega ile falemaʻi. Latou te faʻatagaina oe e sili atu le iloilo lelei le maualuga o le mumu poʻo le tulaga o fatugaʻo.

Isi faailoga

  • Microalbuminuria

E masani ona maua i lalo ifo o le 30 mg i le aso le faʻamalama o le urine. Faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka, o le atinaʻeina o le maʻisuka nephropathy e mafai. O le autu autu o le siakiina o le polotini i le urine, e amata ile laiti. E mafai ona faia se suʻesuʻega i le auiliiliga lautele o le urine, ae sili atu le maʻaleʻale o suʻesuʻega falesuesue. O le microalbuminuria e tatau ona iloa mo vave suʻesuʻega o faʻamaʻi fatuga i le maʻisuka malosi.

E masani lava, o mea o loʻo i totonu o le faʻasolosolo e 1-17 U / h. Faʻataʻitaʻi le faateleina o enzymes pancreatic. E le o se mea masani mo le masani masani o le maʻisuka, ae e mafai ona siitia aʻe i le malulu o le gland.

Ae a pe afai o le suʻega e leaga

O le tulafono faavae mo le siakiina o suiga i suʻesuʻega o le urine o se suʻesuʻega auiliili lea o la latou galuega. O faʻavae mai le masani e faatagaina ai i tatou e masalomia suiga, ae seasea ona seasea faʻaalia se faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

I le tulaga o suiga e mafai ona iloa e se avanoa (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o suʻega faʻataʻitaʻiga), e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Ole suʻeina o toto poʻo suʻesuʻega o mimi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻesuʻega ultrasound o fatuga. E iai foi se manaʻoga mo faʻatalanoaga ma se endocrinologist, o se urologist (poʻo le fomaʻi).

Pe a faʻamaonia suiga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, e tatau ona amata se togafitiga atoatoa ma togafitia o le maʻi i le vave e mafai ai. E taua lenei mea e taofi ai togafitiga faʻaleagaina ma tausia le gaioiga i le umi e mafai ai.

Urinalysis mo le maʻisuka (pe faʻapefea ona aoina, fuaina ma filifili)

Pe a suʻesuʻeina pe faʻavasegaina le maualuga o le taui poʻo le faʻatauvaʻa mo le maʻisuka ma ona amataga po o le tuai ona faʻalavelaveina, e le gata o loʻo faia se suʻega toto, ae o se suʻega faʻamatalaga mo le suka ma le acetone.

I le avea ai o se tulafono, e talafeagai le faia o ia suʻega i laʻasaga eseese o le faʻamaʻi, ma e le gata i taimi o suʻesuʻega.

O nisi o maʻisuka latou te faʻaaoga suʻesuʻega o le urine e siaki ai le siakiina pe a fai e fai se faʻataʻitaʻiga se tasi ma o le maualuga o le suka e mafai ona iloa e ala ile suʻega. Ae peitai, e le mafai ona taʻua saʻo. Aisea? Matou te taʻu atu ia te oe lenei mea, ae o sina taimi mulimuli ane.

Ituaiga ituaiga suʻesuʻega o le urine mo le maʻisuka

E tatau i le maʻisuka ona faia ni ituaiga o suʻega:

  • Lautele poʻo falemaʻi lautele
  • Biochimium
  • Urinalysis e tusa ai ma le Nechiporenko (i le fuafuaina o le microalbuminuria)
  • Zemnitsky
  • auʻiliʻili mo mea e aofia ai tino o le ketone ma le kulukose i urine i aso taʻitasi, ma isi.

Urinalysis (OAM) Faʻailoga

E le gata mo le maʻisuka, ae faʻapea foʻi mo le tele o tagata na gasegase i le falemaʻi mo le tasi mafuaaga poʻo le isi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faia se suʻega faafomaʻi ma agafesootai).E manaʻomia ina ia faia se suʻesuʻega i fafo o le faʻataʻitaʻiga lava ia, faʻapea foi le iloiloga o le setete o le urinary system, e vaʻai ai le ala o le faʻamaʻi, ia mataʻituina faʻafitauli faigata o le maʻisuka, ma isi.

Ua lava mo tagata soifua maloloina le faia o sea suʻega e le sili atu ma le 1 le taimi i le 1 - 2 tausaga poʻo luma o nisi mea taua i le olaga: o le malaga muamua i le aʻoga, aʻoga, inisitituti, i luga o le mauaina o aia tatau, ITU), ma isi.

O le a le mea e faʻaaogaina e faʻaumatia ai iuga mulimuli o le OAM

O le faʻataʻitaʻiga e auʻiliʻili i ni vaega se lua e tusa ai ma ona foliga vaaia ma vaega o loʻo totoe i totonu o le urine e mafua mai i faiga faʻavave. O le mea lea e iloilo ai:

  • lanu o urine ma mea eleelea

O le pigment coloring matua o le urochrome, lea e mafua mai i le talo. I le urine e tele atu isi mea, o le mea lea o se aga masani le taulai atu i lona faʻasalaga.

I le gasologa o le aso, e masani lava ona faʻamalolo pe a ma le 70 - 75 ml.

E taua tele le malamalama o le aʻafiaga o le okesene, urochrome ma isi vaega o le urini e maua ai le faʻamaʻi, lea e matua afaina ai le faataitaiga mo le auiliiliga, o le mea lea e le mafai ona teuina mo se taimi umi.

E le gata i lea, o se suiga i le lanu ma le manino e mafai ona o se taunuuga o se faʻaopoopoga:

  • urates (suauu ma le potassium e pei o le masima tiso ma le uric acid), lea e vevela ai palapala i totonu o le faataitaiga i palapala lanu enaena,
  • le i ai o sela mumu toto,
  • vaega o le palatini (hemoglobin), lea e molimau tuusaʻo i le mea moni e fai e gaʻo se galuega le lelei.

O le lanu lanu samasama o le masani.

O le saturation lanu e mafai ona faʻamasinoina i nisi o suiga e tutupu i totonu o le tino o le tagata.

I le mea e tatau ai, e tatau ona manino le faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le faʻafefeteina ma le faʻafefeteina o paʻu, o le tele o le i ai e mafai ona taʻu mai ai o nisi ituaiga o mumu e mafai.

Afai e teuina ia samples i le maualalo o le vevela, o se mea e faʻaaogaina ai, talu ai o mea masima e mafai ona faʻaaogaina i le urine, ma le maualuga o le vevela e maua ai se siosiomaga lelei mo le tuputupu ae o siama ma le vave faʻaitiitia o elemene ua soloia.

  • tulaga maʻaleʻale (faʻapitoa mamafa)

O lenei itu e faalagolago tele i le masani masani a le tagata i le vai, i se isi faaupuga, o le tele o le vai e inu i le aso.

O le mafuaʻaga lea, o loʻo i ai se tulafono mo le tuʻuina o le urine mo se auiliiliga, lea e le mafai ai ona e inu tele pe itiiti ifo le suavai nai lo le mea masani.

Mai le 65 i le 75% o le aofaʻiga o le suavai na faʻaumatia e se tagata ua faʻatuʻiina i le urine. Afai e te inu itiiti, o le a aʻafia ai le aofaʻiga o urine, o lona lanu, faʻasalalau e le faʻasalaga o mea totoe o le metabolic, ma isi.

O le masani o le fua faatatau o le mamafa o le urine i se tagata matua e ese mai le 1.010 i le 1.022.

Se tamaititi laitiiti. Mo maʻi o le endocrin system, taumafai e inu 1.5 lita (pe sili atu) vai mamā i aso taitasi. O lea e mafai ona e fesoasoani i fatugaʻo sili ona faʻamamā le toto ma aveese mea oona mai le tino. Afai e te le itiiti ifo i le 800 ml o le suavai i le aso, e te faʻanofoina lava se tulaga le atoatoa o le gataifale lea e amata ai le amataina o le oxidation i le lipid, purine, metabolism ole gaʻo, ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le pulusal and inflammatory processes and the development of metabolic syndrome.

A aunoa ma le tatau tatau ole suavai, e le mafai lava ona galue le tino atoa o le tino atoa!

  • tali malosi (pH)

O se suiga i lenei vaega e mafai ona taʻu mai ai le tele o gaioiga o le tino e tutupu i totonu o le tino, faʻapea foi ma le a le meaʻai e faʻasolo i ai le tagata maʻi. Afai e tele ana aano o aano o aano o aano o manufasi, ona tatou maua ai lea o se fualaau oona, pe a fai o le meaai o le fualaau faisua, ona avea lea o le gaioiga ma mea lelei, o le uiga foi lea pe a teuina le urine i le vevela o le potu.

  • polotini ma le kulukose

O nei vaega e lua e sili ona taua i le maʻisuka malosi ma le faʻamaʻi pipisi. Afai ei ai se fatuga o le fatu fatu, ona amata lea ona faamama le toto i le leaga, o se taunuuga, o se aofaiga tele o polotini, albumin, e ulu atu i le urine. Afai e tele naua i le urine (luga aʻe o le 0.033 g / l), ona faʻaalia ai lea o le malosi o le gaogao o fatugaʻo ua faʻavaivaia. E afaina saʻo i le suka.

O le mea lea, o le sili atu o le kulukose i le toto (o le umi o le tulaga o le hyperglycemia i le maʻisuka e tumau), o le sili atu o le protein ma isi mea gaosia i le metabolic ma meaʻai e pasia e fatugaʻo.

Afai o se faʻataʻitaʻiga lautele mo le maʻisuka ua faʻamaonia, ona faʻamatalaina loa lea e le endocrinologist ia faʻamuamua ma mulimuli ane faʻasologa o faʻamaumauga o le albumin. Afai e tele naua, o le mea lea, o le togafitiga e fautuaina e ia e le maua ai ni taunuuga lelei ma e manaʻomia ina ia faʻamalosi le togafitiga, lea e le o aoga ai taumafa faʻatinoina ma gaoioiga faaletino.

Matou te faaopoopo atu foi e mafai ona faʻaaogaina mea uma o le urine i aso taitasi e fuafua ai le suka o le ulu lea e ulu atu i le urine ona o le mafuaʻaga o le maualuga o le pito i luga. I se isi faaupuga, afai e sili atu le mamafa o le toto maualuga o le suka i le sili atu ma le 10 mmol / lita, ona maua ai lea o le kulukose pe a ma le 0.5% mmol / lita (pe tusa o le 28 mmol / lita i le urine) i le faataitaiga. Afai ole sili atu i le 15 mmol / lita, o le lua pasene o le maualuga o le suka o loʻo matauina i totonu o le urine (2% sili atu i le 111 mmol / lita), ae leai se isi mea e mafai ona fai.

O le mea lea, o lenei ituaiga o pulea e le tagata lava ia e matua sese lava. E le mafai ona fuafuaina le aofaiga tonu o le suka i totonu o le toto i luga atu o le 15 mmol / lita pe lalo ifo o le 10 mmol / lita. E tatau ona ou faʻaaoga se glucometer.

  • o mea o loʻo i totonu o piglele pigments (bilirubin, urobilinogen) ma tino o le ketone - tino o le acetone (ketonuria: faʻasalaga o le beta-hydroxybutyric acid, acetoacetic acid, acetone)

O tino Ketone ua faia e avea o se taunuuga o se gaioiga o meaola i le taimi o le lipid ma le protein metabolism. O se faʻataʻitaʻiga lautele o loʻo faʻaalia ai lo latou faʻaogaina ma mafai ai ona e fuafua le tikeri o taui poʻo le taufaasese o le metabolism o le maʻisuka. O latou faʻateleina e oʻo atu ai i le gasegase o le hyperglycemic i le soliga o galuega a le tino o le tino.

E masani lava e mafai lenei mea pe a fai e le saʻo le filifilia o le inisalini polokalame, ona amata lea ona alualu i luma le ketoacidosis o le maʻisuka (o le solia o le gaosiga o le carbohydrate ona o le le lava o le insulin).

E i ai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa e faʻataʻitaʻiina ai oe e fuafua le aofaʻi o ketones (acetone) i lau urine i le fale. O le suʻega o le suʻega e pei o se suʻega faʻapitoa. E faʻaaogaina se vaifofo faʻapitoa, lea e tali atu i le nitroprusside, faʻaaogaina i le fasi pepa, ma le acetoacetate, faʻamaʻi i le urine o se maʻisuka. Afai o loʻo i ai i le mamā o le maʻi, ona avea lea o se taunuuga o le tali, o le fasi lanu ua lalagaina i le lanu viole. E tusa ai ma le lelei o le faʻataʻitaʻiga faʻaaoga mo le suʻega o le fale, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le tikeri ma le saturation o le lanu, lea e vavaeina e tusa ai ma se lanu faapitoa e faʻapipiʻi i fasi pepa.

Ae ui i lea, o ia togafitiga e le talafeagai ma le siakiina o togafitiga o le ketoacidosis, talu ai e le mafai ona latou fuafuaina le maualuga o le beta-hydroxybutyric acid, lea e atagia ai le maualuga o le taui mo le ketoacidosis o le maʻisuka.

Ae o pigle pigments, e tele naua i latou i le urine, e le mafai e nisi au suʻesueʻese ona fuafua i latou uma ma maua ai se taunuuga le lelei. E mafai ona tatou talanoa e uiga i lo latou gauai atu pe afai tatou te iloiloina le atoa o le urina i le aso. Afai ei ai le tele o vaega i le urini, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le faʻamaʻiina o le talo ma le solia o lona tafega i le ate (faʻamaʻi o le atepatitis, sasolysis, ma isi).

E masani lava, o lo latou i ai i le faʻavavega e leai se mea. Ae peitaʻi, afai o le taunuʻuga e lelei, ona faʻaalia ai lea o se faʻamaʻi pipisi o le urinary tract.E mafua mai foi ona o le gau o palapala i le taimi o le lomiina o otaota i lalo o le faatosinaga o le siosiomaga o le siosiomaga na faia e siama siama.

  • hemoglobin mea

E masani lava, e le tatau ona i totonu o le faʻataʻitaʻiga. Afai o le taunuʻuga e lelei, ona mafai lea o le maʻi o le muscle ma isi faʻafitauli tutusa.

I le faagasologa o le auiliiliga masani o le mimiia, o le totoina o le toto e maua ai: toto mumu mumu, toto o le paʻepaʻe, vela epithelial, pulu (pulu-cell cells), le i ai o siama, fefete ma suauu inorgani (salts: uric, acidic guppy, phosphates, calcium oxalate , leucine, tyrosine, ma isi).

O a suʻega e fai?

I le masani masani o le faʻamaʻi, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i ai se suʻega masani. Afai e maua e le fomaʻi mea sese mai le masani, ona oʻo loa lea i le tulaga o faʻamaʻi fatuga ua uma ona togafitia. Ina ia iloa le tele o aʻafiaga ua uma ona aafia, faaaoga le metotia Nechiporenko ma isi suʻega.

Sauniuni mo le tuʻuina atu o le mimi

Aʻo leʻi pasia le urine, e taua tele le faʻatulagaina o le tele o manaʻoga, o le saʻo ole suʻesuʻega e faalagolago ia i latou:

  • Aua nei 'ai meaai i ni nai aso ao leʻi tuʻuina, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le vai.
  • Afai e mafai, mo se taimi le tumau ao leʻi faia le suʻega, taofi le tagofia o vailaʻau oona.
  • Fai togafitiga o le tumama o le tino i fafo.
  • Aua le aoina le urine mo tamaitai i aso faigata.

E tatau ona aoina le susu i le taeao, faʻaputu i le vevela i le po. O se vaega itiiti o le vai e tatau ona toso i lalo le faletaele, ona, e aunoa ma le taofiina o le faagasologa o le urination, aoina pe tusa ma le 50 ml o le vai i totonu o se pusa faʻapitoa.

A uma le tui, tapuni le tapuni o le atigipusa ma ave i le potu suesue o le fomaʻi mo suʻesuʻega. E le tatau ona teuina le suavai ua aoina mo le sili atu ma le lua itula, o le a le mafai ona faʻasalaina auala e ono mafai ai ona faʻasese taunuuga o se suʻega suʻega.

Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

O le urine o se tagata soifua maloloina e faʻaalia i le leai o le manogi, e le aoga, samasama samasama. I le maʻisuka, o loʻo i ai se toilalo i le metabolism o gaʻo kuluga ona o le faaleagaina o le endocrine polokalama. O le urine e faʻanofoina ma maua ai se manogi manogi o le taamilosaga o apu po o le acetone. Faʻasagaga o le faʻalauteleina o microflora pathogenic, faʻamalosi e urinate e sili atu ona masani. I le gasologa o le aso, o le volumine o le mimilo na alu ese i le 3 lita.

Talu ai e le mafai e gaʻo ona taulimaina le gaioiga o le maualuga o le suka, o le tele o meaʻai e ulufale atu i le urine. I lenei tulaga, ua faaopoopo le suavai faaopoopo, ua mafua ai ona maua e se tagata se lagona faifai pea o le galala. O le maualuga o le kulukose e fesoasoani i le gaosia o tino o le ketone. O nei mea e mafua mai i le gaʻo o le gaʻo e aunoa ma le i ai o le inisalini ma e mafai ona afaina i le tino i ni aofaiga tele.

Afai e sui tele le lanu o le urini ma se maʻi e leʻi faʻaaogaina, ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e fuafua le mafuaʻaga. O le faateleina o le urination ma se manogi le lelei e ono taʻu mai ai le maʻisuka le tumau, le maalili, poʻo le faalumaina.

E faʻapefea ona iloa maʻi faʻamaʻi?


Faatasi ai ma se togafitiga o fatugaʻo, o le a amata ona manogi le urine e pei o le amonia.

Ona o faʻafitauli o le tino, o le maʻisuka eo mai faatasi ma faʻamaʻi e aafia ai le urinary system and kidneys: cystitis, pyelonephritis, nephropathy o le maʻisuka. E mafai ona tutupu vave le faʻaogaina o inflammatory, ae o le urini e maua ai le manogi o le ammonia, o nisi taimi o le toto e aliali mai i le urine. Mo le vave iloa o faʻafitauli tau fatuga, ua faia ai se suʻega microalbuminuria. O faʻamaumauga i luga o le aofaʻi o mea e maua i le protein fesoasoani e fuafua ai le natura o le faʻamaʻi o le okeni ma faʻamaonia togafitiga mo togafitiga. O le faateleina o le anotusi o le acetone ua faailoa mai ai le mafai ona inu, faalēaogāina, faʻaogaina o le inflammatory i le faiga o meaʻai.I le maualuga o tulaga taua, ua maua ai le ketoacidosis - o se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le a le mea e suʻesuʻeina i le siama o le urine


O se tasi o suʻesuʻega e sili ona lauiloa o se iloiloga lautele o le urine ma le aofaʻi o porotini. I le leai o ni faʻamatalaga tetele, faʻaalu i le ono masina.

I se auiliiliga lautele, latou te tilotilo i le lanu o le urine, lona manino, pe o le a tupu mai se mea e tupu. O le faʻaaogāina o vailaʻau oona e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le eletise, lea e faʻaalia ai suiga e mafai ona tupu i totonu o le tino ma aʻafia ai le urine. O le palapala e suʻesuʻeina i lalo ole microscope, lea e mafai ai ona iloa i le auala ma le mumū i le urinary tract.

O le maʻi mo le maʻisuka e tusa ai ma Nichiporenko ma le tele o isi suʻega faʻapitoa e suʻeina e tusa ai ma faʻamaoniga, i tulaga o togafitiga faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi faigata.

Urine i le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i taimi masani. O le faia o lenei mea e tatau ai mo le pulea o le suka ma le mataʻituina o faʻamaʻi tino i fatuga ma gaʻo totonu. O le acrine acrine ma le protein i le maʻisuka e mataʻitu tasi i le ono masina. O nei faʻataʻitaʻiga e faʻataga ai oe e vaʻai i le falemaʻi lautele o metabolic processes i le tino ma le tulaga o fatugaʻo. O le taua o lenei suʻesuʻega, o tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai faafitauli tau fatuga.

Aisea e aafia ai le gaʻo o le vai urinary i le faateleina o le suka toto? Pe a iai ni faʻafitauli o fafine i le endocrin system ma o le tino o loʻo faʻaleagaina ma ua i ai le le lava o le inisalini, e maualuga le maualuga o le suka o le suka. Talu ai ona o lona maualuga maualuga i totonu o fatugaʻo e faigata ona faʻamausali, na te ulu atu i le ureters i totonu o le urine. I lenei tulaga, o le tino e leiloa se aofaiga tele o le vai, aua e tasi le kalama o le suka i le urine e aumaia pe tusa ma le sefulufa kalama o vai. O le mea lea, o se tagata ei ai le maualuga o le suka e maua ai se galala malosi, ona o le puipuiga o galuega a le tino ua faʻaaogaina ma o loʻo taumafai ma lona malosi uma e toe faʻatumu le sapalai o le suavai. O le gau o le susu e le afaina ai le taua o galuega a tino uma.

Urine i le maʻisuka ua fautuaina i totonu o tulaga masani pe a fai e le sili atu le 0.02% i le faasinusina o le suka, aʻo le kulukose e na o foliga lava e iloa ai. Le lanu masani o le urine o ata uma o lanu samasama. Afai e ese mai le masani, ona faʻaalia lea o suiga faʻaleaga. E ui i lea, e tatau ona manatuaina o nisi meaʻai ma vailaʻau e aʻafia ai le paolo.

A maualuga le maualuga o le suka o le toto i le mea e taʻua o le faitofa, o lona maualuga e maualuga tele e ulufale ai i le mimi mai le toto. A oʻo i le maualuga o le kulukose o le maualuga o le kulūkose, e amata ona faʻamalosi malosi fatugaʻo, ma le paʻu tele o le vai i totonu o le tino. I fafo atu, faatasi ai ma le faateleina o le suka, ua matauina faailoga nei:

  • faʻaoga faifaipea ma faʻamalosi,
  • fia inu pea
  • paleni mamafa
  • le manogi le manogi.

O nei faailoga e tatau ona avea o se mafuaaga mo vave togafitiga faafomaʻi. Talu mai le faʻasologa o togafitiga faafomaʻi, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli ogaoga.

O le faitotoʻa pito i luga mo tagata taʻitasi e maua i le maʻisuka e ese. O le mea lea, faatasi ai ma lenei siama, o le maʻisuka e tatau ona iloa lelei a latou faailoilo, talu ai o loo i ai pea le suka i le urine ma lenei siama. E taua tele le tausisia o se taumafa faapitoa ma fautuaga a se fomaʻi, ina ia le sili atu i le tulaga faatagaina. O le mea e faʻapea, i tagata e maua i le maʻisuka, o le gaioiga o le pancreas ma le thyroid gland ua faʻaleagaina, o lea e tatau ai i se tagata ona fesoasoani i lona tino i auala i fafo.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi ogaoga ma isi faʻafitauli, e faia e le maʻisuka se suʻesuʻega suʻesuʻeina i tausaga taʻitasi. O nisi suʻesuʻega e faia faʻapitoa i le ono masina poʻo le sili atu foi, e faʻalagolago lava i faʻaaliga taʻitasi.

O se faʻataʻitaʻiga mo microalbuminaria ua fautuaina.E mafai ai e oe ona pulea suiga i le galuega o le cardiovascular system, faiga e le lelei ai le mafaufau i fatugaʻo. O suʻesuʻega i le UIA e mafai ai ona togafitiga lelei le maʻisuka.

Faatasi ai ma lenei siama, e tatau ona e siakiina pea lau soifua maloloina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻasolosolo taimi e siakiina ai faʻataʻitaʻiga o faʻamalosi. I le maʻisuka o le ituaiga muamua e tuʻuina atu i le tasi i le lima tausaga, le lona lua - taʻitasi tausaga. Ole suʻesuʻega ole taimi e mafai ai ona e pulea suiga ile tino, faia togafitiga ile taimi ma puipuia ai faʻafitauli.

Suiga i le urine i le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi, lea o le solia lea o le inu o le kulukose ma, o se taunuuga, o le le lava o le insulin. O le sili atu o le kulukose e tupu i totonu o le tino, lea e oʻo atu ai i faʻalavelave i le tulaga masani ma le atinaʻeina o maʻi faʻapitoa i totoga ma mamanu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka i le faʻavave, e tele suiga e tupu. O le tele lava o taimi, o se faʻavavega e tupu pe a aliali mai le acetone i le urine ma le maʻisuka. E faapefea ona sau le acetone i le mimi? Ona o le mea moni o le tino o le glycogen reserves, lea e talafeagai mo le gaosiga o le malosi, ua faʻaitiitia, o le tino ua amata ona talepeina gaʻo. O le Acetone ua mafua ona o se taunuuga o nei tali.

O le acetone i le urine ma le maʻisuka ituaiga 1 e aliali mai i tulaga e gasegase ai gasegase o le inisalini ma amata ai ona momotu le gaʻo. E i ai taimi e mulimulitaia ai e le tagata maʻi tulafono uma mo le faʻaaogaina o le inisalini, ae o loʻo filifili pea le acetonuria. E taʻu mai ai e le saʻo le filifilia o le fualaau faasaina ma e tatau i le fomaʻi ona toe iloilo le tofiga. E le o iai le Acetonuria i le maʻisuka ituaiga 2.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

Faailoga o le atinaʻe o le acetonuria i le maʻisuka:

  • susu ma le galala, gasegase e le mafai ona onā,
  • vevela paʻu, paʻu,
  • e masani ona faia i le maʻisuka.

Afai e le o faia ni togafitiga i lenei laasaga o le atinaʻe o le acetonuria, o faailoga nei e tupu i le 2-4 aso:

  • vaivai,
  • ulu matua
  • o le paʻu e paʻu, o nisi taimi e foliga mai ai ulaula,
  • leai se manaʻo
  • Tachycardia
  • o le le atoatoa o lagona, o tagata gasegase e masani ona masani i lagona,
  • le lelei tele, galo,
  • fiva maualalo
  • valea ma le leai o se malamalama.

Le faailoga o le initaneti sili ona manino lea e mafai ai e le tagata maʻi poo ona aiga ona fuafua le faateleina o le acetone i le urine ma le maʻisuka o le manogi o le acetone mai le gutu. O le tele lava o taimi, o lenei faʻalavelave e faʻateleina i le po.

O le albuminuria i le maʻisuka o le sili atu lea o le protein i totonu o le urine ona o le solia o le gafatiaina o gaʻo. Gaosia o le albumin i le ate. Faʻatasi ai ma togafitiga o fatugaʻo, o loʻo i ai le solia o le faʻamamaina o le toto ma le proteinin albumin e ulufale i le urine.

Faʻailoga o Renal

O le a lava le umi e le sili atu ai le maualuga o le suka i se tulaga, e matua gauai uma lava i le renal glomeruli i le toto. A vave ona faʻavave le kulūkose vevela, o le a amata ona faʻaogaina e fatuga e ala i le filiga. I totonu o se tagata soifua maloloina, o aso uma o le urine e mafai ona aofia ai suauu e le o fuafuaina e metotia falesuesue. O le aso faatagaina o le kulukose e 2.8 mmol / l, ma o le taeao e le tatau ona sili atu i le 1.7 mmol / l glucose.

Faitau foi Taunuuga masani o le Sugar Sugar

O le aofaʻi o fatugaʻo e amata ai le suauu gaʻo i le urine e taua o le tapuni pito i luga. O lenei faailo e taʻitasi. O le pito i luga o le tapuni e 7-10 mmol / L. Faatasi ai ma le faateleina o le suka toto, o le tele o le urination e faateleina. E aveesea e le tino le sili atu o le kulukose. Ole tali puipuia lea mai aafiaga leaga o le hyperglycemia.

O se lauiloa lauiloa mo le fuafuaina o le tulaga o le tagata lava ia o le mafai ona gafatia o le kulukose. Ina ia faia lenei mea, ia gaogao le vevela.A maeʻa le 30 minute, fua le kulukose toto, aoina mai le urine ma suʻesuʻe le suʻesi o loʻo i totonu. O lenei faiga e tatau ona faia i ni nai taimi. O le fuainumera o fuainumera e fuafua ai le tapulaʻa lautele.

Pe a mataʻituina le maualuga ole kulukose o le toto, e tatau ona mataʻituina ma le mataʻituina le pito i luga. O lenei mea o le a aloese ai i le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka. A uma, pe afai e le taofia le faamai, ona mafai lea ona liua i le fatuga fatu. O le gasegase o le tino o le tasi o faafitauli ogaoga o le maʻi suka e mafua ai le oti.

Vaevaega faapitoa o le urine i le maʻisuka

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka ua faʻavaivaia le toe aoga. Na tupu aʻe Natropathy ona o le faʻaumatia o le puipui lapoa o le renal glomeruli e ala i kulūkose molekone. O le mamafa o le avega i luga o nei totoga e fesootaʻi foi ma le mea moni e mai lava i le amataga o le faamai ua i ai le tele o le manava o le urine e taui ai le maualuga maualuga o le suka o le toto.

O suiga masani e mafai ona iloa i totonu o suʻesuʻega lautele ole suʻesuʻega ole urine e aofia ai:

  • lanu: o le faʻamaʻalogaina o le suavai faʻaitiitia le faʻaogaina o pigments, o le mea masani e masani ona mama,
  • manino manino: o le faʻataʻitaʻiga e puaoa pe a vaʻaia le polotini,
  • le manogi: e suamalie pe a oʻo mai tino o le tino,
  • mamafa mamafa: faʻateleina ona o le maualuga maualuga o le suka,
  • malosi maualuga
  • polotini amata ona aliali mai i le faanatinati e oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o faʻamaʻi fatu,
  • ua filifilia le suka pe afai e sili atu le toto fofo maualuga mo le kulukose (9.6 mmol / L),
  • ketone body faʻaalia i le faʻasalaga o le maʻisuka, o lo latou faʻaleleia o se taʻavale o le au,
  • paʻu o le paʻepaʻe paʻepaʻe, toto mumu mūmū ma meainu faʻaalia le mumunia o se afaina poʻo le mimamune, mafuaʻaga o le nephropathy.

O se suega masani mo le maʻisuka e fautuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le ono masina, i le masani ai i mea masani masani. Afai e saʻo le filifilia o le fua o le suka-lowering drugs, ona le tatau lea ona i ai ni mea sese i le suʻesuʻega.


Matou te fautua e faitau le tusiga i luga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Mai le mea o le ae iloa ai le togafitiga autu mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma fualaau fou e foia ai lenei maʻi.

Ma o iinei e sili atu i le fualaau faʻatau Metformin mo le maʻisuka.

Urinalysis mo microalbuminuria

Microalbumin - O le fua maualalo lea o le porotini lea e aliali mai i le urine o se maʻisuka aʻo lumanaʻi le amataga o faʻamatalaga ile falemaʻi. O le auʻiliʻiliga e fesoasoani i le suʻeina o le nephropathy i se taimi muamua pe a oʻo ina suia uma suiga. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, o se suʻesuʻega e faʻaalia i le lima tausaga talu mai le amataga, ma i le ituaiga lona lua, o se suesuega tuusaʻo i le taimi o le siama. Ona, faatasi ai ma soʻo se fesuiaiga o le faʻamaʻi, e fautuaina e ave le urine i le ono masina tasi i le 6 masina.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le maualuga o le protein, e tatau ona aoina i aso taitasi. Afai e faigata lenei mea mo soʻo se mafuaʻaga, ona faia lea o le suʻega i se tasi vaega. Talu ai o mea o loʻo i totonu o le microalbumin e faʻalagolago i fesuiaiga i aso taitasi, ma e faʻalagolago foʻi i le tikeri o le gaioiga faʻa-tino, o le gaioiga o le urine e faʻatasi loa ona suʻeina. I le taua o le faailo mulimuli, o le faʻasolosolo o le urine ma le fua o le creatinine i le albumin e mafai ona fuafuaina.


Urine microalbumin test strips

O fomaʻi faʻapitoa e faʻaofiina i totonu o le faataitaiga o le urine, lea e fusifusia i le albumin. O le iʻuga, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o loʻo aʻafia ai se laʻau o le malamalama e faʻalagolago i luga o le protein. O le taua tonu o le microalbuminuria ua fuafuaina i luga o le fua o le faʻasologa.

Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi na faʻaalia e le suʻega

O le tele o le solia o le tuufaatasiga o le urine i le maʻisuka, e faaopoopo i le foliga mai o le kulukose ma le polotini, o se suiga i le tuufaatasiga o le pellet cell. O le faateleina o le toto toto toto e maua i faʻamaʻi e pei o le:

  • gasegase ogaoga poʻo le masani (faʻapalapalaina o le pelv)
  • glomerulonephritis (faʻaleagaina faʻaleagaina),
  • lapataiga o le inflammatory i totonu o le 'ureters, cystitis,
  • maʻi o le mai i le tane, prostatitis,
  • vaginitis i fafine (pe a tuʻufaʻatasia ma le le atoatoa o le tumama),
  • lupus nephritis.


Suiga i le prostatitis

Ole numera tele ole totola mumu o se faailoga lea o le toto ile toto i totonu o le polokalama urinary.

O tamaitai e le aofia ai se feʻau o le manstrual blood. O le mafuaʻaga o le hematuria (toto i le urine) e mafai ona:

  • fatugao, eleelea, poʻo le maʻa
  • fulafula
  • lapisi
  • toto maualalo toto ona o faʻamaʻi po o mea faʻasolosolo ma mea faʻamaʻi,
  • mafatiaga
  • nephropathy i le maualuga, lupus erythematosus,
  • mea oona.

Flat epithelium i se aofaʻiga tele e atagia ai le mumū o le vaega pito i lalo o le tino, ma o le tamaititi e aliali mai i le urine ma faʻamaʻi pipisi, faʻaʻona ma faʻamaʻi pipisi. E mafai ona i ai i totonu o le uila se tagata soifua maloloina i ni vaega laiti. O latou o le lafoina o tui o fatugaʻo. O le ituaiga tele o le epithelium alumini e maua i le tele o mea e faaleagaina ai le gaʻo fatu.

E faʻapefea ona faia se suʻega urine

Mo suʻega faʻamalositino, e pei o se tulafono, o se tasi o auʻaunaga, aoina i le taeao, e tatau. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e:

  • faʻailoga meaʻai ma togalaau ile 2-3 aso,
  • taofi le inu pia ma meaʻai ma mea lanu i le aso - o lanu violē ma moli fuālaau, fualaau 'aina, o meaai mama e le fautuaina,
  • aloese mai taʻaloga 18 itula ao leʻi faia le suʻega.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e lipotia i le fale suesue, lea e auiliiliina ai le faanatinati. E tatau ona manatua i le mafaufau e faʻasalaina e ave le mea i le taimi o le tamaʻitaʻi ma mo le 3 aso talu ona maeʻa. E taua tele le tausisia o tulafono o le tumama. Mo le faia o lenei mea, i le taeao e fufuluina faʻamaʻi tino i le fasimoli ma fufuluina i le tele o vai, faʻamamaina lelei.

Muamua e manaʻomia ona e sosolo i totonu o le faletaele, ona faʻamaonia loa lea o le pusa faʻatasi ma le tapuni, o le vaega mulimuli e le talafeagai foi mo suʻesuʻega. O le vaeluaga o le vaeluaga o le taeao e tatau ona toe faafoi i le fale suesue e le silia le 90 minute talu ona maeʻa.

I le aoina o urine i aso taʻitasi, o le ae manaʻomia se pusa mama poʻo se fagu-3-lita. O le taimi muamua o le taeao o le tagata gasegase e toso i le falemaʻi. O le taimi e tatau ona makaina i luga o le atigipusa, ona faʻafefe uma ai lea o le urine iina mo le 24 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi e valu i le taeao, o lona uiga e tatau ona sili atu nai lo le 7-55 i le aso e sosoo ai le asiasi faletaele mulimuli.

A maeʻa ona aoina uma mea, e tatau ona faʻaalia le atoaga o le voluma i luga o le pepa faʻatumu. 50 ml o le aofaiga atoa o loʻo tuʻuina atu i le fale suesue.


Urine collection container

Faailoga o iloiloga

Mai faʻataʻitaʻiga uma o faʻamaʻi, o le fesuiaiga sili ona taatele ma o le faʻamaonia o le palatini e tele lava ina faʻataʻitaʻiina. O ia suʻega e tatau ona faia i le 6 masina.
Urinalysis iloiloga:

  • Faʻasologa faaletino: lanu mimiti, manino, le i ai o mea le mama.
  • Taumafaiga - faʻaalia le suiga suiga.
  • O le mamafa o le kalave o loʻo faʻamalamalamaina ai le gafatia o fatugaʻo e tusa ai ma le faʻasolosolo o le urine (malosi e taofi ai le vai).
  • Protein, glucose, acetone - i lenei ituaiga o suʻesuʻega, o faʻamatalaga e faʻasese, talu ai o taunuuga e ono le aʻafia i le maʻisuka (faʻatasi ai ma le urogenital faʻamaʻi poʻo se pusa ua le saunia mo le teuina o suʻega). Afai o le mafuaʻaga o le maualuga o fua faatatau o le a solia ai le gaioiga o gaʻo gaʻo, o lea o lenei ata o loʻo faʻaalia ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli faigata. O le foliga mai o le acetone o se faailo o le faʻasalaga o le maʻisuka.
  • O le vai o le urine o loʻo suʻesuʻeina i lalo o se microscope, lea e mafai ai ona faʻamaonia maʻi faʻamaʻi o le urinary tract.

Ua iloiloina foi le diastasis, ae o se faitioga atonu e le aofia i totonu o le tulaga masani.

O isi uma ituaiga o suʻesuʻega e mafai ai ona faʻataunuʻuina lelei le iloiloga o le tulaga o fatugaʻo ua faʻamaonia e tusa lava pe togafiti togafitiga mo le maʻisuka.

O ai o loʻo faʻaalia le siama

O suʻega faapena e taʻu mai:

  • I le uluai siakiina o faʻafitauli i le gataifale gaʻo.
  • Faatasi ai ma se suʻesuʻega fuafuaina e uiga i le malosi o le atinaʻe o le maʻisuka.

  • Faʻailogaina o le maʻisuka faʻamaʻi: suiga le lelei i le glucometer, o se suiga taua i le mamafa, o le paʻu o le gaioiga faigaluega, o se faʻafitauli ogaoga o le tino i le taimi o faʻamalositino, faʻaleagaina o le paʻu masani, manuʻa e le o faʻamalolo, tumau le le fia pulelaina ma fiainu, faaletonu le vaaia le tumau, suiga i le mafaufau ma isi mea.

E le mafai e se tasi o faʻamatalaga ona fai se mea, ae afai e lua pe tolu faʻamaoniga e faʻamaonia, e tatau ona avea ma se taimi e asiasi ai i se endocrinologist.

O suʻesuʻega suʻesuʻe ile potu suʻesuʻe e avanoa mo tagata uma i aso nei, o lea e mafai ai e tagata uma ona faia ia suʻega mo le faʻamoemoega o le puipuiga poʻo faʻamaonia masalosalo. E moni, e na o se tagata poto faapitoa o le talafaamaumau talafeagai e mafai ona ia iloiloina ia iuga.

Urinalysis

Sei vagana ua faʻamaonia faapitoa, e le tatau ona faia togafitiga ile afiafi o le suʻega. E tatau foi ona e fetuunai au meaai, e pei o nisi mea (mo se faataitaiga, beets) e mafai ona suia le paolo o le urine.

Aʻo sauniuni le faʻamalositino, e tatau ona matua faʻaeteete:

  1. Faʻatau i le fale talavai se pusa faʻapitoa mo suʻega faʻasolosolo poʻo le faʻamaʻi lau fagu,
  2. Fufulu le totoa ao leʻi oʻo i le aoina, e fautuaina tamaitai e tapuni le vaʻa ma se paʻu mo le mea tonu,
  3. O le mamafa ole taeao o le urine (e oʻo atu i le 50 ml) e aoina i totonu o se atigi pusa faʻapitoa (poʻo le fufuluina mama)
  4. Ava i le fale. O le suʻega faufautua o le a taitaia se suʻesuʻega e tusa ai ma tuʻutuʻuga maoti.

Maʻisuka Nifropathy Fesoasoani




I le aso e sosoo ai o le suʻega, e tatau ona vaʻavaʻai le togafiti (faʻamaʻi ma le mafaufau, pe afai e mafai, taofi togafitiga (aemaise o vailaau faʻamaʻi ma togafitiga), aua le faʻaleagaina meaʻai ma meaai e aʻafia ai le lanu o le urine i le maʻisuka ma sailiga o suesuega (beets, citrus fruits, pomegranates, buckwheat).

O isi ituaiga o auiliiliga suʻesuʻe isi mataupu. O le faʻaoga tutusa o le mimiia i aso uma, glucose concentration and protein available. O suʻesuʻega a Nechiporenko ma faʻataʻitaʻiga tolu-tioata e suʻesuʻe ai le faʻaogaina o lelamūmū mūmū ma laulaʻa paʻepaʻe paepae i le iunite o le suavai.

Faʻafefea ona vavae iuga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka totogi, pe a faʻaauau ona mataituina faailoga uma, ma lona foliga laititi, o le a latalata atu faailoilo i iuga o tagata soifua maloloina. O lona uiga o taunuuga masani e le o lona uiga o le toesea o le maʻisuka.

I le auiliiliga lautele o le urine i le maʻisuka ma tuutuuga tuaoi, o le tulaga masani o faailoilo e mafai ona maua i le laulau.

Faailoga o iloiloga

Faailoga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi

Talu ai ona o le maʻisuka o se maʻi faʻamaʻi (i le tele o tulaga), o le tele o matua o loʻo mafatia i se faʻamaʻi vave latou te fia iloa pe na tuʻuina atu lenei maʻi matautia i la latou tama, ma i le aso muamua o le olaga, e amata ona vaʻaia e le kiona ni uiga o le maʻisuka tamaiti.

  • Faailoga o le maʻisuka i totonu o se tamaitiiti e oo atu i le tausaga
  • Maʻisuka ma tamaiti
  • Faailoga o le maʻisuka i tamaiti e sili atu i le 5 tausaga
  • O a ni faailoga o le faanatinatiina o se tamaititi i se fomaʻi?
  • E faʻapefea ona iloa le maʻisuka?

O isi, i le isi itu, e toʻafilemu e ala i ni faʻailoga e le masalosalo, ae le o le ave o le pepe mo le suʻega. O a ni faailoga o le maʻisuka i totonu o se tamaititi, ma pe faʻapefea ona iloa se maʻi maʻi? O le a talanoaina mulimuli ane.

TALI ATILI E UIGA: O le sukanamon i lalo o le suka - O fomaʻi lava latou

Afai e sili atu ona faigofie i tamaiti matutua, ona faapefea lea ona fuafua le faʻamaʻi i se tamaititi i lalo ifo o le matua o le tausaga? O nisi nei o faʻailoga taatele o le maʻisuka i tamaiti laiti:

  • faʻaleleia le malosi o le vai, ao tumau le gutu malogo,
  • paʻu faʻafuaseʻi le mamafa ma se meaʻai masani,
  • o foliga vaaia o pustules i luga o le paʻu - lima, vae, o nisi taimi o le tino. E mago le paʻu,
  • faʻamalamalamaina o le faʻamalosi e mama. E fautuaina ia vave ona ave suʻega suʻega mo le suka,
  • anapogi toto suega toto. Faʻalavelave faʻafuaseʻi.

E taua tele le tausia o pepe e oo atu i le tausaga, talu ai le umi o le taimi i totonu e le tumau umi, pe a maeʻa ona tafe atu le faamai i se tulaga ogaoga. I le avea ai o se tulafono, e atiae e fanau le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o lona uiga, ituaiga 1.

O matua o loʻo mafatia i se faʻamaʻi tatau ona mataʻituina ma le faaeteete a latou tama ina ia mafai ai ona iloa le atinaʻeina o lenei maʻi i le taimi ma amata togafitiga.

E le mafai ona e faʻamoemoe mo se avanoa. O lenei mea o le a oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, o se togafitiga umi ma sili ona faigata.

A o le tamaititi e 3 tausaga pe itiiti, soʻo se tina alofa e mafai ona faʻaalia lona maʻisuka e aunoa ma ni upu e le tatau ai ma togafitia. O se tasi o faailoilo sili ona manino, o le mea lea, o se mea faʻaletino faʻafuaseʻi o se paʻu paʻu o le mimiti i luga o se fagu poʻo se tapuni faʻalelotu.

O faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka i tamaiti mai le 1 tausaga i le 5 tausaga o loʻo taua i lalo:

  • Tinava - ua amata ona inu tele le tamaititi, sili atu nai lo masani.
  • Ona o le uluaʻi faailoga, o le lona lua e tupu - masani ona faia. E faʻateleina mai le masani masani e 2-3 taimi, e masani ona fanau tamaiti i le po, poʻo le ao foi.
  • E masani ona manaʻo le tamaitiiti e 'ai, ma amata ona' ai tele. Esoso faapitoa ile suamalie.
  • Ina ua uma ona 'ai, o lona tulaga e mamafa. E vaivai o ia, amata ona moe.
  • E ui lava o le mea moni e tele meaʻai a tamaiti, o lo latou mamafa, i le isi itu, ua faaitiitia. Ma le isi, vave.

Tamaiti 6-8 tausaga le matutua ma sili atu, i le mataupu faavae, ia iloa tutusa lava faailoga. E le gata i lea, afai e te le logoina le faailo i le taimi, o faʻamaʻi o le maʻisuka i totonu o se tamaititi e faaopoopoina i le manava o le manava, leisa ma le vomiting, sosolo ma masini paʻu, furunculosis, neurodermatitis, ma le leaga o le vaai.

TALI E UIGA I: Tatalo mo le maʻisuka

E mafai foʻi ona e fai atu o taunuuga ia o le maʻisuka e maualuga lona maʻisuka. O se uiga iloga o nei mea uma, o le togafitiga e matua faigata lava, aua ua uma ona faaleagaina le pancreas, ma ua totoina le suka toto.

O se tamaitiiti e 3-10 tausaga le matua, o ia ua uma ona iloa le auala e faailoa ai ona manatu ma fiafia i se mea e fesootai ma lona soifua maloloina, e mafai ona talanoa e uiga i le susu. Matua, afai latou te vavalalata ma la latou tama, o le a sosogi mai le acetone mai le vaʻa tautala. E le gata i lea, o tamaiti e faitio i le ulu, ma galo, latou te le fiafia.

"O se tamaititi lenei, ae o se mea e tupu i tamaiti. Masalo e lei atoatoa ona ia faia, "o le a mafaufau le tina" alofa ", pe a ufitia le paʻu o lana tama i le paʻu ma amata ona paʻu ese, ma le tinamatua, e faaopoopo atu i le borscht e 'aina ma le 5 cutlets ma se ipu pasta, o le a tuuina atu ai le malosi i le isi 3 pies. Ma e le o se mea le aoga latou te fai mai le faanoanoa mai le mafaufau.

Ioe, e mafai ona e tolopo se asiasiga i le fomai, fefe ile mea. Ae e tatau ona e fefe i le a le taunuuga. O se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaoniga o le maʻisuka i tamaiti, lea e taʻu mai ai o loʻo ia atiae se vailaʻau maualuga e lamatia ai lona soifua maloloina, ae o lona soifuaga:

  • Faiva
  • O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto ma le faateleina o le fua o le fatu,
  • Faʻanoanoa
  • Paʻu paʻu o le tino, foliga, vae,
  • Naua ma vili
  • Fuga i totonu o le manava
  • O le mānava e seasea ma loloto, aʻo faʻalauteleina le faʻamalo.

Afai e mātauina e mātua uluaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka i se tamaititi, e tatau ona vave iloa. I le auala, o le tasi o ia mea atonu o le mamafa o le pepe i le fanau mai - masani, e 4-6 kilokalama. E toatele e fiafia e fai atu: "Oi, o le a le mea na fanau ai se toa." O le mea moni, e leai se mea lelei i lenei mea.

E le gata i lea, ua lava lava le tuʻuina o papatopa i fafo mo ni nai aso ma faʻaaoga ai na o paopao. O le a vave ona matauina e Tina pe a fanau le pepe i taimi uma.

TALI ATILI E: Faʻaaloalo mo le maʻisuka

O faʻamatalaga e uiga i le talaaga o faʻamaoniga e faigofie. Faia se suega o le faapaleni kullukose. O le taimi muamua e leʻi 'ai pe inu ai le pepe i se isi lava mea, ma le taimi lona lua pe'ā uma ona ia inu 75 g pe 35 g glucose. A uma lena, e lua itula e tatau ona pasia.

O le isi, o le fomai e tilotilo i taunuuga.Afai o le faʻasaga talafeagai e mai le 7.5 i le 10.9 mmol / l - o le maʻisuka o loʻo tumau pea, i lenei tulaga, o loʻo manaʻomia se faʻamatalaga malosi. Afai e 11 poʻo le sili atu, ua faʻamaonia le siama, ma ua faʻamaonia le togafitiga o le tamaititi, e faalagolago i le maʻi o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

E faʻapefea ona fuafua lau lava faitofa totoa?

Afai ua maitauina e se tagata se manogi le lelei o le urine i le maʻisuka, o le faifai pea ma le leai o se mamafa o le maʻisuka, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi. E i ai foi se metotia mo le tutoatasi o le fuafuaina o le tapulaʻa atoa. Mo lenei mea, o se laulau e lua koluma ua tuufaatasia.

O le koluma muamua e tatau ona i ai faʻamatalaga o le aofaʻi o mea e maua i le suka i totonu o le toto, ma le lona lua - o faʻamaoniga o le suka i le sologa o le 30 minute minute. Ina ia fuaina le tolusefulu minute minute, e muamua ona e faʻamauina le vevela, saili mo le afa itula ma fua le maualuga o le suka i se vaega fou o le urine.

O ia fua e tatau ona faaluaina i le tele o taimi. O le mea lea, e mafai ona e fuafuaina lau faitoʻo ma taofi le atinaʻeina o faamaʻi fatu fatu i se taimi talafeagai.

Urine, e tusa ai ma lona natura, o se vai e leai se vai, e mafai ona avea o se faʻamalolo mo le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. Soo se suiga i le tuufaatasiga o le urine atonu e taʻu mai ai le amataga o le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. Le manogi po o le lanu o le urine i le maʻisuka e le taua tele, aua e mafai ona e fuafuaina le i ai o le suka i totonu ma le fesoasoani o suega faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga