E faapefea ona togafitia se malulu i le maʻisuka?

I le maʻisuka, o loʻo maualuga le maualuga o le toto, ona o loʻo i ai le le atoatoa o le insulin. Afai o le ituaiga muamua o faamai e maua, o le tino ua mafatia i le le lava o le inisalini, ma i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e le mafai ona tali atu i ai siaki.

E manaʻomia le inisalini e faʻatonutonuina ai metabolic processes, aemaise le kulukose, faʻapea foʻi ma gaʻo ma le polotini. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le inisalini, ua faʻalavelaveina le metabolism, oso aʻe le maualuga o le suka, tino o le ketone - oloa faʻamalosi o le susunuina o gaʻo, faʻaputu i le toto.

E mafai ona amata le faʻamaʻi i faʻamaoniga nei: o le galala tele, tele o le urination, faamalolo (manava malosi o le tino). O nisi taimi o faʻamaoniga o togafitiga e mafai ona fesuisuiai, e faalagolago i le ogaoga o le hyperglycemia, o le mea lea, e tuʻuina atu togafitiga faʻapitoa.

Afai o loʻo maʻi se tagata i le maʻisuka, e tatau ona ia iloa o soʻo se faʻamaʻi vailaʻau e ono faʻaleagaina lona soifua maloloina. E le o le malulu o latou faʻaʻailoga e ono lamatia ai, ae o mea faʻapitoa o le faʻaleagaina lea e mafua ai se avega mamafa i luga o le faʻamaʻi o le gasegase vaivai. O le aʻafiaga, lea e mafua ai le malulu, e mafai ona faatupuina ai le faateleina o le toto suka.

E mafua ai le gasegase ona o le mea moni o le tino ua faʻamalosia e faʻaosoina hormones e tau ai le faʻamaʻi:

  • latou fesoasoani e faʻaumatia le siama,
  • ae i le taimi lava lea latou te faalavelave i le faʻaumatia o le inisalini.

Afai o le faailoga o le suka o le toto i le taimi o le malulu na mafua mai i le taofiofi, ua amata le maʻi tiga, amataina vave faafitauli tau le soifua maloloina, ma o le ituaiga muamua o le maʻisuka o le a mafua ai se avanoa o le ketoacidosis. Aʻo iai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona pauu i totonu ole coma hyperosmola.

Faatasi ai ma le ketoacidosis, o le tele o meaola, e lamatia ai le ola, e faʻapupula i totonu o le toto. O le hyperosmolar non-ketoneemic coma e le o le mamafa, faatasi ai ma se taunuuga le lelei, o le tagata maʻi e feagai ma faʻalavelave. E alu ae le toto toto ma se malulu i totonu o se tagata e leai se maʻisuka? Ioe, ae i lenei tulaga tatou te talanoa e uiga i le hyperglycemia le tumau.

O le a le meaai e tatau ona i ai i se malulu

Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le malulu, o le a gasegase lona maʻi, ae o le maʻisuka o se togafitiga lea e tatau ai ona 'ai. Faatagaina e filifili soʻo se meaʻai o se vaega o le masani masani o le maʻisuka.

O le masani o mea inu i lenei tulaga e tusa ma le 15 kalama i le itula, e aoga tele le inu i le afa afa o le kefir leʻo, o le sua mai fualaau e le faʻasalaina, e 'aina le afa o le vaega o meaʻai. Afai e te le 'ai, e amata le eseʻesega o le glycemia, o le soifua maloloina o le tagata e vave ona pa'ū.

A oʻo mai le vaʻaia o le manava ma le vomiting, fiva poʻo le manava, e tatau ona e inuina se ipu vai e aunoa ma le kesi pe a ma le tasi i le itula. E taua le aua neʻi faʻafefe vai i se tasi vavae, ae ia faʻagesegese lemu.

O le mamafa o le suka e le mafai ona faʻaleleia pe'āfai e te inuina le tele o le malosi e mafai ai, sei vagana ai vai:

  1. laʻau tila
  2. apu opu
  3. faʻapipiʻi mai vine mamago.

E taua tele le siakiina o oloa ina ia mautinoa latou te le mafua ai se faateleina tele o le glycemia.

I le tulaga ua amata le ARVI, e manaʻomia le maʻisuka ARI e fua le maualuga o le suka i le 3-4 itula. Pe a maua ni maualuga maualuga, e fautuaina e le fomaʻi le tuiina o le siʻitia o le inisalini. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i se tagata ona iloa faʻamaoniga faʻapitoa e masani ai o ia. O lenei mea e fesoasoani tele e faʻaleleia ai le fuaina o le fua o le hormone i le taimi o le tau faasaga i le faʻamaʻi.

Mo le malulu, e aoga tele le faia o mea faʻalavelave e faʻaaogaina ai se masini faapitoa le nebulizer, e amanaʻia o le auala aupito sili ona lelei e tau ai le malulu. Faʻafetai i le nebulizer, o le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia faʻamaloilo le lelei o se malulu, ma o le toe foʻi mai o le a oʻo mai i le taimi muamua.

O le manava matala o le togafitiga e togafitia i teuteuga o togalaau togafitiga, e mafai ona e faʻatau i latou i se fale talavai poʻo le aoina oe lava. Faʻatau ma le uiga tutusa.

O a ni vailaʻau e mafai ona ou faia, puipuiga

E mafai ona faʻatagaina le maʻisuka e ave le tele o vailaau malulu e faʻatau atu i se fale talavai e aunoa ma se faʻasologa mai se fomaʻi. E ui i lea, e taua tele le aloese mai fualaau oona e iai le tele o suka, e pei o le suka ma le vave maeʻa. Fervex o le suka e leai se totogi.

O le maʻisuka e tatau ona avea ma tulafono e faitau i taimi uma ia faatonuga mo fualaau uma, siaki la latou tuufaatasiga ma le ituaiga o faʻamalolo. E le afaina le feutagai ma se fomaʻi poo se fomaʻi.

O togafitiga faʻamalositino e galue lelei i faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava faʻasalaga e faʻavae i luga o vaovao oona, faʻalavelave vavalalata. E taua tele mo tagata maʻisuka e aloese ai mai le faʻamaʻi, aemaise lava pe a latou mafatia i le maualuga o le toto. A leai, o le mamafa ma le suka o le a faateleina.

E tupu ai o le maʻisuka ma le malulu e maua ai faʻamaoniga:

  1. puupuu le manava
  2. vomiting ma manava manava mo le silia ma le 6 itula ile laina,
  3. uiga masani o le acetone mai le vavau o le tautala,
  4. le toʻa i totonu o le pusa.

Afai e lua aso talu ona amata le faʻamaʻi e leai se faʻaleleia, e tatau ona e alu i le falemaʻi. I le falemaʻi, o le tagata maʻi o le a suʻeina le suʻega toto mo le maualuga o le suka, mimilo mo le i ai o tino o le ketone.

E tatau ona togafitia le amataina o le okeni ma le malulu, a le o lea, i se taimi puupuu, o le maʻi e oʻo atu i le bronchitis, otitis media, tonsillitis poʻo le niumonia. O le togafitiga o ia faʻamaʻi e aofia ai i taimi uma le faʻaaogaina o vailaʻau.

Faatasi ai ma vailaau faasaina o Bronchipret ma Sinupret, latou te le sili atu ma le 0.03 XE (iunite falaoa). O vailaau faʻasaina uma e faia i luga o le faavae o mea masani, latou te taulima lelei ia faʻamaoniga pe a amata le maʻi.

E le tatau ona galo ia i tatou o le maʻisuka e le o faatagaina:

  • ave faʻamaonia,
  • faʻaaogā tupe e faʻatatau i le faʻaogaina o le tau.

I le taimi o togafitiga, e fautuaina ia tausia se tusi faʻataʻitaʻi pe a faʻaalia uma inumaga o le inisalini, isi fualaau oona, meaʻai taumafa, faʻamaoniga o le vevela o le tino, ma le suka toto. A asiasi atu i se fomaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu ia te ia lenei faʻamatalaga.

Fautuaga mo le puipuia o ni vailaau mataʻutia o vailaau mimiti i le maʻisuka e le ese mai auala masani mo le puipuia o le malulu. E faʻamaonia le mulimulitai i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, o le a aloese ai mai faʻamaʻi pipisi. O taimi taʻitasi pe a uma ona asiasi i nofoaga maualuluga, felauaiga ma falemaʻi, e manaʻomia le fufuluina o lima i le fasimoli ma le vai, e tatau ona faʻamautinoa e tausisia e tagata uma o le aiga lenei tulaga.

I le taimi nei e leai se tui mo le malulu, ae o le fomai o le a fautua mai se tui faaletausaga e faasaga i le maʻi. I le lotolotoi o malulu, pe a fai o se faʻafitauli faʻapitoa, ia aua le matamuli e faʻaofoina le paʻu o le tino, aloese mai maʻi.

O se maʻisuka e tatau ona manatua le gaioiga faaletino, mataituina masani o le suka toto ma meaai paleni.

E naʻo le tulaga lenei e le tupu ai se mafanafana ma le maʻisuka, e oʻo lava i siama e leai ni faʻalavelave matuia ma ogaoga.

Maʻi ma le maʻisuka: O le a le mea taua e iloa

E le o se mea faalilolilo, o le amataina o le tau malulu, o le numera o malulu e faʻapupula foʻi. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona vaʻavaʻai atu ia i latou lava i le vaitau lenei, ona o le malulu e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o latou gasegase autu.

Ma pe afai i totonu o tagata soifua maloloina o hormones "popole" e maua i le malulu e fesoasoani latou te feagai ai ma lenei maʻi, sosoo ai ma tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i se tulaga o le hyperglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le toto toto e faateleina.

Ia, mafaufau i le faafitauli o le "malulu ma le maʻisuka."

E foliga mai, e mafai ona tatou fai mai o le maualuga o le suka i le toto "e sili atu ona mamafa" i la tatou tino puipuia ma e taofi ai fomaʻi tau. O nei mea uma e mafua mai i le atinaʻeina o faʻafitauli o le malulu: mai le otitis ma le sinusitis i le atinaʻeina o le niumonia.

Le manava o le isu po o le maʻi pipili i le maʻisuka

Afai na tupu na e maʻi, ia manatua o se malulu poʻo se pulu e mafai ona faʻaleleia lou kulukose toto. O le mea lea, e tatau ona e talatalanoa ma lou fomaʻi pe o le a le mea e fai i lenei tulaga.

O la tatou fautuaga taua nei:

1. Vaʻaia ma le mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto i le vaitau lenei - 4-5 taimi i le aso. E aoga foi lenei mea ia i latou oe na seasea fuaina le fua o le suka toto. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona mataʻituina ia suiga i le suka o le toto ma ave ai ni fua talafeagai.

2. A maeʻa le 2 - 3 aso mai le amataga o se malulu, fai se suʻega mo le acetone i le urine. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe i se taimi talafeagai e aoao ai e uiga i le faaletonu o le tino. E mafai ona maua i le faanatinati o gasegase e le gata i le maʻisuka ituaiga 1, ae faapena foi i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻafesoʻotai muamua lau fomaʻi mea e tatau ona e faia pe'ā e iloa le acetone i lau urine.

3. I faʻamaʻi viral vailaʻau faʻamaʻi ma le fulu, o le faʻateleina o le insulin manaoga. O le masani masani ole masani e le lava e faatumauina ai le maualuga ole kulukose toto.

Ona faʻamalosi ai lea o tagata maʻi mo se taimi le tumau, mo le vaitaimi o le faʻamaʻi, faʻapupula le fualaau o le insulin.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ave fualaau e faʻaitiitia ai lo latou suka toto e mafai ona faʻamalosi ai o latou inisalini i le taimi lea e oo lava i fafo atu o le kulukose o le toto.

O le a le fuataga o se faaiuga a le tagata lava ia. E masani lava, o le vaega autu o le inisalini i aso taitasi e fuafuaina ma o le isi 20% o le tau faavae e faaopoopo i ai. E tatau ona maua se taui lelei i le kulukose i le 3.9 - 7.8 mmol / l, lea o le a mafai ai e lou tino ona sili atu le tau malulu.

Afai o le maualuga o le kulukose o le toto e maualuga tele, o le aʻafia o le maʻisuka (masani mo le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le hyperglycemic (mo le maʻisuka ituaiga 2) coma e faʻalautele.

4. Afai e maualuga lou vevela - aua nei galo e inu vai, sili atu le mafanafana, e aunoa ma le kesi.

O le a fesoasoani lenei mea ia te oe e aloese ai mai le lamatiaga o le faʻalalauina, lea e tulaʻi mai ona o le gau o le tino i le maualuga, lea e mafai ona faʻateleina ai le hyperglycemia.

Ma i se tulaga lautele, o le tele o le vai e te inu i le malulu, o le lelei mo oe, aua o lenei auala e maua ai foi se aafiaga o le faamamaina - o le toxins ua faʻateleina i le urine.

5. Aua neʻi galo e uiga i meaʻai. E manino lava e te le manaʻo e ai i le vevela maualuga, ae e le tatau ona e tuua oe fiaaai, ona o le tele o le malosi o le malosi e tupu i lenei vaitau.

O le American Association of Diabetologists e fautuaina le taumafaina o le 1XE o meaai i le itula, ae o le a matou fautuaina oe e aua nei suia lau masani masani, aua a le o lea e mafai ona oo atu ai i le glycemia le pulea, lea o le a faafaigata ai le galuega o le faatumauina o le toto toto i totonu o tapulaa masani. Faʻaleleia ma le totoʻa lou kulukose toto.

Afai e siitia maualuga le maualuga o le suka toto, e sili atu le inu o le la ma le togafiti poo le mineral vai e aunoa ma le kesi, faatasi ai ma se faaitiitia o le maualuga o le toto - o le afa afa o le sua o le apu.

Ma manatua! Fuga i tamaiti e maua i le maʻisuka e sili atu ona ogaoga nai lo tagata matutua. O le laʻititi o le tino, o le sili atu lea o le lamatiaga o le fatuina o le hyperglycemia ma le ketoacidosis.O le mea lea, afai e matua faigata le faagasologa o le faʻamaʻi o le tamaititi, faʻaleagaina i le galala, faoa faamalosi ma le atinaʻe o le ketoacidosis, e tatau loa ona e alu i le falemaʻi.

Afai e te lagona ua i ai se mea ua sese, e sili atu le toe faafesootai o se fomaʻi. O le a sili atu nai lo le nofo i le fale.

E tatau ona iai se popolega pe afai:

- o le vevela e teuina maualuga, ma e masani lava e le faʻaitiitia,

- i le taimi lava e tasi e le o toe manava le vevela, na faigata ona manava,

- oe poʻo lau tama na amata ona laʻititi se vai,

- na i ai ni vaega o le faoa faamalosi po o le leiloa o le iloa, viliina poo le manava mo le silia ma le 6 itula,

- o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e le o ese, ae na o le faateleina,

- kulūkose maualuga e sili atu ile 17 mmol / l,

- faʻaitiitia le mamafa o le tino,

- maʻi i se isi atunuu.

I na tulaga, lea o loʻo lisiina i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

O fea vailaʻau e tatau ona e ave mo se malulu?

I le faʻamuamua, o faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi tiga, tale, fiva, gutu o le isu) e togafitia i le ala tutusa e pei o tagata masani. Faʻamataʻu laʻitiiti - taumafai e aloese mai vailaʻau o loʻo iai le suka. O nei mea e aʻafia ai le tele o le koko ma le faʻamaʻi o le faʻaʻai.

O le mea lea, aʻo leʻi faʻatau, faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo vailaʻau, ae faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se fomaʻi. I se isi itu, fualaau faʻatau fualaau (mo se faʻataʻitaʻiga, ivy, linden, ginger). O le a latou fesoasoani e aveese faʻamaʻi o le faʻamaʻi ma faigofie ona ala.

Aua nei galo e uiga i vitamini, aemaise lava vitamini C. E faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi ma faʻamalosia ai le tino puipuia. E mafai ona avea o se vaega o se faʻalavelave o vitamini (Centrum, Theravit) poʻo lona lava (ascorbic acid), poʻo se vaega o fualaau aina (muamua na tatou aafia ai i lenei lomiga i se isi tusitusiga).

Mo faʻamatalaga sili ona atoatoa e uiga i togafitiga o malulu, vaʻai i le vaega faapitoa i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Aisea e mafua ai ona faateleina le suka o le toto?

O le tele o le maʻisuka atonu ua maitauina e sili atu ma le tasi, i le taimi o le malulu, mo nisi mafuaaga, ua maualuga le maualuga o le suka i le toto, e ui o le mea moni e te taitaia le olaga lava lea e tasi pei o muamua. O le pito i lalo, o le tino e taʻitaʻia le tele o hormones e faʻafefete ai. Ma i se taimi o loʻo galue malosi ai hormones e taofia le malulu, latou te le faatagaina le tino e faʻaaoga lelei le inisalini.

Afai e te le amanaia le malulu masani, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ei ai le lamatiaga o le ketoacidosis, ma faatasi ai ma le ituaiga 2, e mafai e tagata matutua ona i ai se faigata ogaoga e pei o le hyperglycemic non-ketotic coma. O le mea lea, e taua tele le pulea o le toto suka ma lou tulaga masani.

E faʻafia ona ou siakiina loʻu suka toto mo se malulu?

Talu ai ona o le malulu o le tino ua faʻavaivaia ma o le tele o auala e le alu e pei ona masani ai, e sili atu le siakiina o le maualuga o le suka i le 2-3 itula. E taua foi le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, atonu o le a ia fetuunai lau fua o le suka-faʻaitiitia o fualaau faʻasaina poʻo le inisalini, poʻo le faʻamaonia foi o mea fou.

O le tele o endocrinologists e fautuaina i latou e maua i le maʻisuka oe faʻaaogaina le inisalini e fuafua ai a latou masani masani i aso taʻitasi ma tuu le 20% o lea mea e faʻaopoopo mo le malulu masani. E mafai ona faʻatinoina lenei fuainumera i le taimi lava e tasi ma le insulin mo meaai poʻo le foliga o se faʻataʻataʻitaga tutoatasi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina na o le suka e maualalo ai le suka e tatau ona saunia mo le mea moni e faapea, mo le vaitau o le malulu masani, o le a latou aʻafia le inisalini e faʻaleleia ai le suka suka.

O a vailaau faʻamaʻi masani mo le maʻisuka?

O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona ave le tele o vailaau malulu, ae e tatau ona e aloese mai i latou e aofia ai le suka. O le mea lea, e sili atu mo le maʻisuka ina ia aloese ai mai maso suamalie suamalie ma pa'ū. Filifili vailaau e fai mai "sugar free".

E le gata i lea, afai ei ai lou toto maualuga, ona tatau lea ona aloese mai fualaau oona lea e aofia ai le phenylephrine. E faʻasaga ai toto toto e faʻamalosi ai le manava o le fola, ae mafai ona faʻaosofia atili le mamafa.

O le a le malulu mo le maʻisuka?

Faatasi ai ma se malulu, e masani lava ona i ai le faaletonu ma le leai o se manaʻo, ae o le maʻisuka e le tatau ona fiaaai. E taua tele le 'aiina o meaai e aofia ai le 1 XE i itula uma ina ia le pa'ū le maualuga o le suka. Fautuaina o nei mea na maua mai lau masani masani, e pei o suʻega i meaʻai i le taimi o le malulu masani e tatau ona tolopoina.

Aua nei galo e uiga i le faatumauina o le paleni o le vai i le tino. Afai e maualuga lou suka, ona inu lea o le lauti ma le mea e teu ai, ma o le malulu masani o le a vave ona alu ese ma o le a tumau le suka.

I se tulaga aoao, e sili ona lelei le maʻi ma mulimuli i tulafono faavae mo le puipuia o le malulu ma le fulu!

O afea e valaau ai se fomaʻi i le fale?

E le faʻaaogaina o tatou uso a le aoga e alu i le fomaʻi pe a mafai ona latou malulu. Ae peitai, afai ei ai se talafaasolopito o le maʻisuka, o le le amanaiaina o togafitiga e matautia mo le soifua o le tagata maʻi. O se mea faanatinati le sailia o le fesoasoani a se fomaʻi aʻo faʻamalosia le faʻaalia o le maʻi, pe a oʻo ina malosi le tale, rhinitis, maʻi tiga, tiga o le muso, o le faʻaleagaina o le faagasologa ua faʻapupula.

E le mafai ona e faia e aunoa ma le valaʻau i le 'au o le falemaʻi pe afai e maualuga tele le vevela o le tino, e le mafai ona faʻaititia i fualaau faasaina, o le numera o ketone body in the blood or urine e vave ona tupu, ma e faigata mo le tagata maʻi ona' ai i le silia ma le 24 itula.

O isi mea faʻalavelave faʻalavelave o le a tumau pea mo le 6 itula le manava o le maʻisuka, vomiting, vave vave le paʻu, ao le kulukose e mafai ona faateleina i le maualuga o le 17 mmol / l pe sili atu, o le maʻisuka e moe, o le gafatia e mafaufau lelei ua leiloa, e faigata le manava.

O togafitiga e tatau ona tulimatai i le faʻasolosolo vave o le tulaga o le maʻi, faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi. O le masani ai ma le maʻisuka masani e matua faigata lava ona faʻapaleina e le tino, o lea e le mafai ai ona e le amanaiaina nei fautuaga.

E uiga i foliga o le suka i le maʻisuka o le a taʻuina atu le vitio i lenei tusiga.

Maʻisuka Gutu

Afai e maua oe i le maʻisuka, o le malulu e mafai ona leaga lou tulaga. O le a le gata ina e feagai ma faailoga o se malulu, ae faapea foi ma le mea moni o siama e faatupuina ai se avega mamafa i lou tino. I le maʻisuka, o le faaopoopoina o mafatiaga e mafua mai ile malulu masani e mafai ona mafua ai le tulaʻi toto. O le mea lea e tatau ona e iloa e tumau ai le soifua maloloina i le maʻisuka ma le malulu masani.

Faʻafefea ona aloese mai se malulu?

Lelei e nofo ai mai tagata mamaʻi.

O fautuaga nei o le a fesoasoani ia te oe i lenei:

- Fufulu ou lima i taimi uma. O vailaau i soo se mea-i luga o lima faigaluega, pupuni o faitotoa, ATM kī. O le mea lea, taumafai e aua nei paʻu mata ma isu i lima palapala, 'ai. A e sau i le fale, fufulu ou lima i le fasimoli ma le vai.

- Taumafai e aloese mai le faʻaleleia tuusaʻo o le siama i le vaʻa pe a momoe pe tale le isi tagata. Sili mamao atu i se mamao mai ia i latou.

- Aloese mai le toatele o tagata, a leai o le a faateleina ai ou avanoa e maua ai se malulu. A iai se galu o le SARS poʻo le Influenza, pe a mafai, aloese mai le tele o tagata - mo se faʻataʻitaʻiga, i faleoloa, pasi pasi poʻo le nofoaafi, pasi, i luga o le auala i le tele o itula.

- Aumai ni faʻamalama, aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka. Mo i latou, e sili atu le faia i lea tausaga i le tausaga ia Novema ao leʻi oʻo i le galu o le faʻamaʻi. Ae o masina taumalulu e lelei foi.

O le mea lea tatou te muta ai. Vaʻaia oe lava ia ma ola maloloina!

Orvi ma le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tele taimi e mafatia ai tagata ona o le malulu i le tele o taimi ona o lo latou gauai i vailaʻau faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le talaaga o le gasegase o le tino ma le vaivai i le toto maualuga i le tino.Ma aʻafiaga itu, e aofia ai le oso vave i le toto glucose, ketoacidosis ma le hypermolar hyperglycemia, e le gata ina faʻaleagaina ai se tulaga o le ola maloloina, ae mafua ai foi ona afaina ai.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka ma le ARI

Mo maʻi uma e aunoa ma se faʻasesega, o le faafitauli pito i sili ona taua i faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino o le tupu malosi lea o le toto suka.

Mai le taimi o gasegase, o le endocrin system ua vaeluaina i le va o le fausiaina o hormones e foia ai le malulu masani ma ia gaosia ma faʻaaogaina le inisalini. E i ai se faʻafitauli i totonu o le tino, e mafua ai ona tulaʻi muamua le suka toto.

E lua ituaiga o maʻisuka, ma o ē mafatia mai le 1st e lamatia ai le ketoacidosis, lea e lamatia ai le oti. O le maʻisuka ituaiga 2 e faigata tele i le hypersolar hypoglycemia, e tutusa ma le maʻi suka.

Faailoga e faʻaalia ai le malulu

Faʻalagolago i le lavelave o le faʻamaʻi, o le ARVI mo le maʻisuka e amata ile vaʻaia o le leiloa o le vai ma le susu. I tamaiti, o le malulu ma le maʻisuka e sili atu le leaga nai lo le maʻisuka matutua, ae mo nisi o faʻamaoniga, o le alu i se fomaʻi e faʻamalosia mo tagata uma. Mataʻutia:

  • faateleina le kulukose toto - 17 mmol / l,
  • togafitiga o togafitiga, faʻaleagaina ma le leiloa o le mamafa,
  • ketoacidosis
  • gaogao po o le leiloa o le malamalama,
  • maualuga maualuga le tino o le tino,
  • manava ma vili mo le silia ma le kuata o le aso.

Maʻisuka Fomaʻi Fomaʻi

O le mea pito sili ona taua i le taimi o le malulu mo tagata e maua i le maʻisuka o le pulea o lou kulukose toto.

Ina ia aveese le inu, e tatau ona e inu soo.

E fautuaina le fuaina o fua ile 2-3 itula, ma, pe a tatau ai, faʻaaoga vailaʻau o le hypoglycemic. Mo le iloiloga lelei o le tulaga mo le malulu ma le faʻaaogaina o metotia o togafitiga, o se tagata maʻi suka e fesiligia se fomaʻi.

Aemaise lava tamaiti, o latou tulaga e sili atu ona matautia, lea e mafua ai ona latou mataʻituina le ala o ni maʻi pipisi o le tino. I le aso lona 4 o le malulu, o le fomaʻi e pulea ai le acetone i le faanatinati. Glucose e fuaina i taimi uma: e tatau ona e alu i le 3.9-7.8 mmol / L.

Mo le ausia o le sini, o se fua masani e mafai ona faateleina i le 20%, aua o mea leaga e le maua ai le lelei i soo se tulaga, ma o le a mautinoa lava le fesoasoani i le tino e vave ona feagai ma se malulu poʻo se fomaʻi.

O le faʻafefe o le inisua, faamaʻi ma le maualuga fiva, sei vagana ai tofiga, o le masani ai ma le inu malosi o meainu e leai ni afi poʻo vai e mautinoa lava e fesoasoani. E matautia tele le faia o ni laasaga tutoatasi i soo se laasaga e aunoa ma le talanoa i se tagata tomai faapitoa.

Pills, pata, sipuni, otaota

Mo le maʻisuka, o se seti o togafitiga togafitiga e faʻamoemoeina e le gata i le faʻaitiitia o le malulu masani, ae faʻapea foi i le toe faʻafoʻisia o malosiaga o le tino, faʻamaonia le paleni o le toto suka. E naʻo se fomaʻi e mafai ona ia iloiloina lelei le maualuga o faʻalavelave ma faʻamaonia ai fualaau: faʻafefe, fualaau mo le siama, vevela, tale.

O vailaau faʻamaʻi mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaoga uma lava, o nisi taimi e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi. Ae i le faaopoopo atu ia i latou e aofia ai le suka, o mea ia o le sipuni, o lozenges mo togafitiga o le faai. E tele lava ina mafai ona suia i sauniuniga o laʻau. O le afifiina masani e masani ona fai mai "sugar free".

O le faitauina o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻatagaina, ma afai e masalosalo, e taua le fautuaga a se fomaʻi.

Ia togafitia lelei e ala i le faʻamaʻaina.

Vitamin C e faʻamalosia ai le tino puipuia, lea e fesoasoani e togafitia vave ai le malulu. E maua i fualaau aina (mo le maʻisuka e le tatau ona faʻanofoina!), Fualaau faisua po o tapenaga o vailaʻau.

E mafai ona togafitia oe i le manavaina, filifilia o fualaau oona poʻo meaola e le afaina ai allergies, o le ai ai aʻafiaga o le antimicrobial ma anti-inflammatory. O faʻamaʻologa e faʻamaʻo lelei ai le faai, faʻapea foʻi ma le faaopoopoina o le pa'ū i le isu, fesoasoani e faʻamoemoe i faʻaaliga o le tale o soʻo se aʻoaʻoga.

O faʻamalologa e faia faʻatasi ma se faʻamalosi poʻo se togafitiga faʻaleaganuʻu: galaʻu poʻo aniani na tipiina i ni vaega ma tuʻu i luga o se ipu mo le faʻamaʻiina e gasegase.

O le a faʻamatalaina foi e le fomai poʻo fea o laʻau e sili ona lelei e puipuia ai e faʻaumatia le mafuaʻaga o le tiga.E taua le iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga mataua mai le malulu masani: aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻamama lelei lelei le vaʻaiga, faitau faʻamatalaga i tulaga e teu ai, filifili mea oona ma afaina ai le pancreas, mulimuli i tulafono faʻavae. A leai, oe mafai ona faʻaleagaina lou soifua maloloina e sili atu.

Ma le toto maualuga

E taua tele le fuaina o le mamafa ma ia togafitia i fualaau faasaina e aunoa ma ni meaʻai (a-adrenergic agonists).

O vaega ia o le tele o mataua mai le isu o le isu ma sauniuniga tuʻufaʻatasiga, vaapiapi le toto toto, faʻaitiitia le faʻaogaina o le nasal ma le fulafula, aʻo oso aʻe le mamafa.

Aʻo faʻavaivai mata, o se isi mea mo le maʻisuka o le faʻaaogaina o le maʻisuka. Ae na o le fomaʻi lava e mafai ona suʻeina faʻafitauli ma filifili fulufulu lelei mo le malulu masani poʻo fualaau. E afaina ai le popole, 'ai le gaʻo, gaʻo.

Malosiaga Mana

Faafetai i gaʻo meaʻai, o le falaoamata o le a lagolagoina ma faʻafouina le malosi o le maʻi.

SARS e oso ese mai le fiaai, ae e le mafai ona e matelaina i le maʻisuka: e manaʻomia e le tino le tele o le malosi e tau ai. E taua le tuua o le meaai i le masani masani ina ia mafai ai ona taofia le faateleina o le suka. O meaai gaʻo-gaʻo-tamaoaiga o se punavai o le malosi (porridge, juice, yogurt). O itula uma lava, e fautuaina e ave suāsusu i le 1 XE (15 g).

Ole suamalie e aunoa ma le kesi poʻo le lauti, o fualaau suamalie mamago e maua mai ai le suka toto, afa afa o le apu o le apu poo le lauti talimalo, kalakeke, aemaise lava lanu meamata, sukani, suamalie mumu, pasesa, kapisi, pateta, dogwood, fusi, - faʻaititia.

O le tele tele o vitamini e fesoasoani e tau ai le malulu o loʻo maua i fualaau aina ma fualaʻau ma le paʻu faigata. Ua faasaina vine: e tele naʻo le kulukose, ma o lona maualuga ua uma ona ola. I faʻamaʻi pipisi o le manava, o le mamafa o mea taumafa e le aofia mai le taumafataga: falai, faʻafiafia, salima, gaʻo.

E lelei le 'aiina o fualaau faisua, supa, cereals, aʻano tunu po o iʻa. O le maʻisuka faʻasosaʻo le taumafataga ma le fomaʻi.

Auala puipuia o le ARVI mo le maʻisuka

O le auala sili ona faatuatuaina o le aloese lea mai le maalili ma faʻafesoʻotaʻi ma tagata mamaʻi, aemaise lava le motu o tagata. O le siama e tumau pea i le lima pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma pupuni o le faitotoa, faasitepu, felauaiga lautele. Faʻatasi lima palapala, e le mafai ona e suʻe lou isu, mata pe 'ai: o le siama e ulufale i totonu o le tino e ala ile mucous membranes. E manaʻomia lou fufuluina o ou lima i taimi uma, solo i solo susu.

O le mataupu o le tumama e taua i le tulaga o le faamamaina o fale. Afai o se tasi e vavalalata ma se tasi e maʻi, e taua tele le tauaveina o le fufuluina ma le susu o le potu i taimi uma e mafai ai. Talu ai ona o le siama e salalau i luga o otaota vaalele, e taua tele le aloese ma le talepe o isi tagata. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona maua mai le fulu i luma o le tau malulu.

E le mafai ona tui mai le SARS.

Auala e tau ai se malulu ma le maʻisuka

O a uiga o le taatele i le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, soo se malulu e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia.

O le mafuaaga lena e taua ai a latou togafitiga ma togafitiga faʻapitoa, ae le o aisa kulimi.

E na o le pau lea o le a fesoasoani e faatumauina le tulaga o le ola maloloina i le maʻisuka i se tulaga lelei, ma, o le mea lea, o le a maua ai se avanoa e taulimaina ai le faʻamaʻi lava ia. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

O le mea lea, talu ai e oʻo lava i le aupito sili ona taua i le taimi muamua e tilotilo ai le malulu e mafai ona mafua ai faʻafitauli, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono, e pei foi o vine. Aemaise lava, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai le mataʻituina pea o le fua o le kulukose i totonu o le toto. E tusa lea ma le fuaina o lenei faailo i le tolu i le fa itula.

Afai o le malulu ma le maʻisuka eoʻo mai ma se fua o le kulūkose maualuga tele, ona tatau lea ona e faʻaaogaina, ia mautinoa ia faʻaaogaina i ni sipuni laiti:

  • vai
  • suka e leai se mea e inu ai le suka ma faʻi.

E manaʻomia i taimi uma le puleaina o mea taumafa ma meainu e faʻamalosia e faʻaopopo atu i tulaga masani mo le maʻisuka.

O lenei mea e mafai ai ona faʻamaonia pe faʻapefea ona aʻafia le tino o le tagata i mea ma meainu na faʻaaogaina, faapea foi Oranges.

I le avea ai o se vaega o le faamaʻi, o le tino o le tino ua gaosi lemu ma gaosia le inisalini. O lenei mea mulimuli e taʻitaʻia ai le hyperglycemia.

O le tau faasaga i ai ma togafitiga o le tino e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifai pea a se tagata tomai faapitoa.

Toeitiiti lava a manaʻomia i taimi uma ni faʻalavelave faʻapitoa o le inisalini, faʻatonuina. O nei mea e le gata o se pupuu, ae o isi foi sauniuniga. E fautuaina i latou ia faia i le tolu i le fa itula, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina. pineapple.

E uiga i mea taumafa mo malulu ma le maʻisuka

E taua le manatuaina o tikeri uma o le vevela pe a uma le 37.5 e manaʻomia le faateleina o le fua o le homone e 20-25%. E naʻo le tulaga lenei, o le masani ai ma le maʻisuka masani o le a faʻagata le tumau.

E uiga i foliga o le setete

O le malulu masani ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua o loʻo i ai ona lava uiga.

O le a tonu tonu lava? Muamua lava, i le faʻavae o le malulu masani, i le amataga lava, atonu e le lagona e se tagata le fiaai.

Ae ui i lea, e matua taua lava le 'ai i se mea - o le a faʻavave vave le togafitiga ma sili atu ona sao. O le maʻisuka e mafai ona filifilia meaai e faʻavae i luga o lana maʻisuka maʻisuka.

I le maualuga o le vevela, vomiting, poʻo le manava ita, e tasi le ipu vai e tatau ona faʻaalu i itula uma. I le taimi lava e tasi, e sili atu le inu vai ma fai i si tamai sipuni mo le itula. I le tulaga o le faʻaleleia atili, e mafai ona faʻatagaina e le sili atu i le 15 kalama o gaʻo i le 60 minute:

  1. afa o ipu o fua o le pata i fualaau aina suamalie masani,
  2. se fua itiiti o fua.

O le mea lea, o le togafitiga o le a atoatoa, ae o le a le fualaau e faʻaaogaina?

E mafai ona togafitia le maʻisuka?

O nisi o vailaʻau o le OTC e talafeagai lelei mo le maʻisuka. E ui i lea, e taua le faʻamautinoa o meaʻai e maua ai le maualuga o le kulukosese e le faʻaumatia.

O lo o matou talanoa e uiga i vavao o le tale, malulu, gasegase vave, ogaoga o le opolo ma le tele o isi. I nai tuusaunoaga, e aofia ai le tele o suka, ma o le a le talafeagai mo le malulu masani o le maʻisuka.

O le mea lea, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le lisi o vaega o le vailaau faʻasaina ina ia iloa ai pe iai le suka.

Afai ei ai ni masalosaloga, e tatau ona e feutagai ma se fomaʻi ina ia lelei le togafitiga. E le gata i lea, pe a mulimuli le malulu ma le atinaʻeina o le maʻisuka ma tuʻuina atu, i le faaopoopoina, i le maualuga o le toto maualuga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e pei oi latou o loʻo i ai meaʻai e tatau ona alofia.

E mafua ona o latou mafai ona faateleina le maualuga o le toto o le maʻisuka e sili atu.

I mataupu o loʻo i ai i le maʻisuka ni faʻamaoniga e pei o le:

  • puupuu le manava
  • tiga o le pusa
  • manogi manogi o le acetone mai le vevela o le tautala,
  • manava ma vili mo le silia ma le ono itula,

ma e leai foʻi se faʻaleleia atili o le soifua maloloina pe a mavae aso e lua, e fautuaina e valaʻau se taʻavale.

O le puipuia o le malulu masani o le ki i le toe faaleleia

I le tulaga lava lea e tasi, pe a fai o suʻega e faʻaalia ai le maualuga o le ketone bodies i le urine, ma le maualuga o le kulukose pe a maeʻa faʻatatauga e tolu (sili atu i le 13.9 mmol i le lita) poʻo le maualalo (lalo ifo o le 3.3 mmol i le lita), e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se lōia. .

E pei ona e iloa, o togafitiga e aunoa ma se puipuiga tatau mulimuli ane e le maua ai se 100% le taunuʻuga, o le mafuaaga lea e taua tele ai.

O le mea lea, o le usitaia ma le faʻaeteete o tulafono uma o le tumama o le tagata lava ia o le a mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi pipisi lea e mafai ona faʻasalalauina e ala i auala alamaʻi.

Ae o le faʻaauau pea ma le le faʻaaogaina ma le maeʻaina o lima o le a mafai ai ona puipuia le atinaʻe ma le faʻaleagaina o le malulu masani, e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma le maʻisuka.

E taua le manatuaina e leai se tui i le malulu masani ona o le faʻamaʻi ua faamatalaina. Ae ui i lea, e fautuaina pea e talanoa ma se tagata tomai faapitoa le avanoa e faʻaaoga ai faʻamaʻi pipisi. E tatau ona fai lenei mea, pe a na ona mafua ona e mafai ona latou faia ni popolega mo le tino ma e faʻaosofia ai foi le tausiga o le fua lelei o le kulukose i totonu o le toto.

O le mea moni, e tatau ona e manatuaina le maualuga o le gaioiga faaletino, ave uma togafitiga talafeagai ma faʻamaonia, faʻapea foi ma le siakiina pea o le suka ma se taumafa ua faamaonia. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e faʻamoemoe i le mea moni o le malulu ma le maʻisuka o le a pasi vave ma leai ni faʻalavelave matuia.

Faʻamataʻu malosi mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se taunuuga o le le lelei o metabolic processes. O faʻamaʻi faʻamaʻi e sili atu ona malosi lo latou malosi e tetee atu i le talaaga o lenei maʻi.

E pagatia tagata uma i le malulu po o le fomaʻi, ae o le aʻafia le tatau ole kulukose mole mole mai le toto e aʻafia ai togafitiga talafeagai.

E le o fualaau uma ma fualaau e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka. O faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai le tino o le maʻi ma faʻaosoosoina ai faʻafitauli. Togafitiga e manaʻomia ai le gauai faapitoa ma le faʻatonuina e fomaʻi.

E faʻafefea ona malulu i le maʻisuka

O le maʻi suka e faʻaleagaina ai le galuega o toetoe o faʻaoga uma i le tino o le tagata. O le le mautonu o le Hormonal, o suiga ile faiga ole gasegase, o le faaitiitiga o galuega a le polokalama puipuia ole tulaga lelei lea mo le atinaʻeina o siama viral. Mo se tagata masani, SARS ma le fomaʻi o faʻamaʻi masani. Togafitiga e taʻi 7 aso, ma faʻafitauli e tupu i le tasi i le selau tagata.

Tagata e maua i le maʻisuka e sili atu le faigata ona maʻi. 97% o tagata gasegase e iai ni faʻafitauli ogaoga pe a maeʻa le malulu ma se faʻalavelave i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto.

O faʻafitauli o le malulu i le maʻisuka e sili atu ona faʻailoa. O loʻo i ai le fiva, maʻi vevela, vaivai tele. O le faateleina o le vevela o le tino o se faailoga mo le siakiina o le maualuga o le suka. E mafua ai le faateleina o le kulukose toto ma le hyperglycemia.

O fea e manaʻomia ai se fomaʻi?

A oʻo mai le siama i totonu o le tino, ona amata loa lea o le faʻalavelave. E tumau mai le 3 i le 7 aso. I lenei taimi, e lagona e le tagata le lelei. I le vaiaso mulimuli ane, o faʻamaoniga o se viral infection e aliali mai:

  • vaivaiga
  • tiga o le ulu ma le vevela,
  • mata mata
  • vevela o le tino
  • tiga faʻamau
  • fulufulu fulufulu fulafula
  • gutu le isu
  • faigata le manava.

A oʻo mai nei faailoga, e tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. Pe a faʻamatalaina uiga, e tatau ona lipotia le maʻisuka. O le a filifilia e le fomaʻi fualaau ma auala e mafai ona faʻaaoga mo lenei maʻi.

O le malulu masani o le maʻisuka e le mafai ona togafitia i lona lava. Le faʻamalositino le faʻamalositino e tau atu ai i faʻafitauli ma le faʻaleagaina.

Tulaga o le suka suka

Mo le malulu ma le fulu, o le fua o le suka o se mea tatau. Mai le maualuga o le vevela, o le maualuga o le kulukose i le toto e faateleina. E tatau ona i ai i le 3 itula le siakiina o faailoilo.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia le tele o inisalini e faʻasaʻo ai le suka. E taua le mafaufau i le taimi o le malulu, o le suka pe a maeʻa le inisalini i le sekone. O le mea lea, o le fua o le fualaau faasaina e tatau ona faia ma le faaeteete.

Suauu toto e masani lava 3.8 mmol / L

E faʻapefea ona tumau le suka i le 2019

O faʻafitauli e faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka:

  • ituaiga 1 maʻisuka - o le aʻafiaga o le atiaʻe o le ketoacidosis ma le oti,
  • ituaiga 2 maʻisuka - hypersmolar hypoglycemia.

I le aso lona 4 talu mai le amataga o uluaʻi faʻamaoniga o vailaau faʻapitoa o viral respiratory or influenza, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le i ai o le acetone.

O togafitiga matuia e tatau ona amata vave pe'ā uma le amataga o uluaʻi faailoga. Le leai o togafitiga e tau atu ai i faafitauli mautinoa.

Faʻamaloloina Fualaau

Mo le togafitiga o le malulu ma le fulu i le maʻisuka - o vailaau e tatau ona filifilia ma le faaeteete. E le tatau ona latou faʻaosofia le faateleina o le kulukose.

Aua e te mafaufau ia te oe lava. O fualaau uma e faʻamaonia e le fomaʻi pe a uma ona suʻe le tagata maʻi. O vailaau faʻamaʻi na faia e se tagata maʻi i le maʻisuka e le tatau ona aofia ai le suka. O lenei mea e mafai ona faʻaleleia atili le kulūkose.

Mo le togafitiga o faʻamaʻi viral, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina mai le vaega o vailaau faʻamaʻi. E le aoga - e le mafai e se vailaau faʻamaʻi ona fasiotia se siama. E faʻatagaina le ave Aspirin.

I le faaopoopo atu i vailaau malulu, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaogaina le inisalini i taimi uma ma mataitu ana faatinoga.

O fualaau mo le malulu ma le maʻisuka e mafai ona faia pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi. I lenei fomu, ua faʻamalolo fualaau faʻasaina e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino.

O fualaau matala mo le maʻisuka:

Mo togafitiga lelei o le maʻisuka i le fale, e fautuaina e tagata atamamai DiaLife. O se meafaigaluega tulaga ese lenei:

  • Faʻamaʻosaʻo le kulukose toto
  • Faʻatonuina le galuega o le pancreatic function
  • Aveese le faʻanoanoa, faʻasaʻo le faʻavaʻaina o vai
  • Faʻaleleia le vaʻai
  • E talafeagai mo tagata matutua ma tamaiti.
  • E leai se faʻailoga

Ua maua uma e le au gaosiga laisene uma ma tusi faamaonia lelei i Rusia ma atunuu lata ane.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Faʻatau i le 'upega tafaʻilagi aloaia

  • Arbidol - faʻaaogaina i togafitiga o ituaiga o le influenza A ma B, SARS syndrome ma coronavirus,
  • Remantadine o se fualaau faasaina e fesoasoani i le tau faasaga i le ituaiga A o le pipili,
  • Amiksin o se fualaau faasaina.

O vailaʻau vailaʻau faʻasolosolo e tatau ona faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O le vailaʻau ma le umi o le kosi ua faʻatonu e le fomaʻi.

I le faʻaopoopoga i fualaau faʻamalosi-faʻamaʻi, e fautuaina le tagata maʻi e ave vailaʻau faʻamaʻi. Latou te fesoasoani e faatumauina le tino.

Laʻau e faʻaaoga e togafitia ai le isu o le isu. Ituaiga o gogo mata:

  • vasoconstrictor
  • antibacterial
  • antiallergic.

Vasoconstrictor e faʻaumatia le aveese o le edema mai le mucous membranes o le isu ma faafaigofie le manava. O le antbacterials e faʻaaogaina i le foliga faigata o le malulu masani ma le atinaʻeina o se siama siama (lanu samasama pe lanumeamata mai le isu).

Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le fesoʻotaʻiga o pa'ū ma le inisalini. Afai e le fautuaina e le fomaʻi togafitiga lenei ituaiga togafitiga, ona faʻaitiitia lea o le tulaga, e mafai ona fufulu lou isu i le suamalie poʻo le suamalie fualaʻau e alu ese mai aniani poʻo aloe. Ae ui i lea, e oʻo lava i faʻataʻitaʻiga a tagata lautele e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

O le suka e faʻaaogaina e togafitia ai le tale. Ae o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili i fafo mai lenei metotia. O le syrup e aofia ai le tele o le suka, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o le hyperglycemia.

Pe a togafitia se tale, e tatau i le maʻisuka ona fiafia e faʻatasi ma laʻau. E le gata i lea, o suʻesuʻega faafomaʻi ua maua mai e le mafai ona foloina e le sipuni le tale. Latou te faʻaleleia le tele o le pipii i totonu o le mama ma faaosofia ai le gaʻo i totonu o tagata.

E oʻo lava i se faʻagasologa faʻaganuʻu a tagata e faʻamalo ai luga o pateta e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e fautuaina e faʻaaoga fualaau ma vailaau e faʻavae i luga o latou togafitiga mo togafitiga o malulu ma fulu.

Mo le togafitiga o le faʻamaʻi tiga, faʻamamaina i teuteu o le chamomile, calendula poʻo le sage e talafeagai. E mafai foi ona inosia e togafitia ai le tale.

Pe a filifilia fualaau mo togafitiga, e tatau ona suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma foliga o sauniuniga. O le mea lea e le faʻaumatia ai a latou vailaau faʻamaʻi - e le mafai ona kuka.

E pei foi o isi vailaʻau, e togafitia e le fomaʻi togalaau. O le a ia talanoa e uiga i le togafitiga masani, o le umi o le vasega ma foliga o le faʻaaogaina o se laau totino.

I le taimi o le malulu, e tatau ona e mulimulitaʻi i fautuaga o meaʻai:

  • e le mafai ona e teena meaʻai ma faʻafefe meaai,
  • 'ai fualaʻau, yogurts - puna o gaʻo,
  • fua o le suka maualuga ole sua o le apu, laʻau tanu, keikisi, vine tīpuni, fugalaau, dogwood, wai tipi, pasili,
  • e sili atu le lelei le le inu o compotes mai fualaau mamago, e pei e faʻaleleia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
  • leai ni vine
  • eseese le taumafataga i fualaau aina fou ma fualaʻau, pei oi latou o punavai o vitamini,
  • aloese mai le falai ma le gaʻo,
  • uila ma le taʻavale o le auala sili lea e kuka ai.

O nei meaʻai e fesoasoani e taofi le suka i totonu o taʻaloga masani ma e le faʻaopopo i le avega i luga o le tino na faʻavaivaia e le siama.

Puipuiga ma fautuaga

Tagata e maua i le maʻisuka e le fautuaina e maua ni siama viral. Mo le puipuia o oe lava, e tatau ona e tausisi i fautuaga puipui:

  • O meaai e tatau ona masani ma paleni. O le faavae o le meaai e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaʻau, faapea foi ma meaʻai susu. E aofia ai elemene o mea aoga, vitamini ma siama.
  • Faʻateleina lau taumafa i meaai e maualuga i vitamini C (kiwi, blackcurrant, herbs).
  • Taʻitaʻi le ola malosi ma taʻalo i taʻaloga. O le savalivali masani i le ea fou, aau poʻo le malosi e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino ma faʻamalosia ai lana galuega.
  • Tausia le tumama o le tagata lava ia. A maeʻa ona asiasi i nofoaga faitele, fufulu ou lima i le fasimoli antibacterial.
  • I le taimi o se faʻamaʻi, aloese mai nofoaga maualuluga, faleoloa, ma faleoloa faatau. O le siama e faʻapipiʻiina i laulaau vaalele ma le ono mafai ona faʻamaʻi i ia nofoaga e maualuga.
  • Fufuluina faamama ma vaifofo faʻafofo.
  • E tatau ona faʻavavevave le potu ma fetuunai le maualuga o le maualuga. O se tagata e faʻamaualalo e fesoasoani e tausia le lelei o totonu o le fale.

O faʻamaʻi ma le maʻisuka e faʻamalosia ai faʻamatalaga leaga a le tasi. E taua le mulimuli i tulafono o le puipuiga e tausia ai le soifua maloloina.

Afai ua ulu atu le siama i le tino o se tagata ua maua i le maʻisuka, e tatau ona siaki pea le maualuga o le suka i totonu o le toto ma ave insulin.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Lyudmila Antonova ia Tesema 2018 na tuuina mai ai se faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Pe aoga le tusiga?

Toto toto mo le malulu

I se tagata maloloina, o le maualuga o le suka e mai le 3.3-5.5 mmol / l, pe afai e aveesea le toto mai le tamatamailima mo le auiliiliga. I se tulaga e suʻesuʻeina ai le toto toto, o le pito i luga e alu i le 5.7-6.2 mmol / l, e fuafua i tulaga masani a le fale suesue e faia ai le suʻega.

O le faateleina o le suka e taʻua o le hyperglycemia. Atonu e le tumau, e tumau pe tumau. O eseesega o le kulukose o le toto e fesuisuiai pe faalagolago ile maʻi ole gaʻo ole gaʻo.

O tulaga nei ile falemaʻi ua iloga:

  1. Ole faʻasolosolo ile hyperglycemia i se malulu.
  2. Le amataga o le maʻisuka ma se faʻamaʻi viral.
  3. Taumafaʻi o le maʻisuka o loʻo iai i taimi o gasegase.

Maualalo le totoga

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, o le maualuga o suka i se malulu ma se isu goto e mafai ona tulaʻi mai. E mafua lenei mea ona o faʻalavelave faʻaleagaina, faʻaleleia atili le puipuia o le puipuia ma le endocrin, ma aʻafiaga o faʻamaʻi.

E masani lava, o le hyperglycemia e maualalo ma e mou atu i lona lava tino pe a uma ona toe faʻaleleia. Ae ui i lea, o ia suiga i suʻesuʻega e manaʻomia ai le suʻega o le tagata maʻi e faʻaesea ai faʻafitauli o le gaosiga o gaʻo, e tusa lava pe na o ia na maua se malulu.

Mo lenei mea, ua fautuaina e le fomaʻi aoga se suega o le faapaleni kullukose pe a uma ona toe faʻaleleia. Ole maʻi e ave le anapogi ole suʻega ole toto, e ave le 75 g glucose (o se vaifofo) ma toe fai le suʻega ile 2 itula. I lenei tulaga, e fuafua i le maualuga o le suka, e mafai ona faʻamautuina nei faʻamaonia:

  • O le maʻi suka.
  • Leai le anapogi glycemia.
  • Faʻaleagaina le gaosiga o le carbohydrate.

O i latou uma e taʻu mai ai le soliga o le metabolism o le glucose ma e manaʻomia ai le mataʻituina o se meaʻai, se taumafataga faapitoa po o togafitiga. Ae o le tele lava o taimi - ma le faʻaleagaina o le toto - o le suega o le faapaleni kullukose e le faʻaalia ai ni mea sese.

Uluaʻi maʻi

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona amata muamua pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka poʻo se malulu. E masani lava ona atiae pe a mavae ni faʻamaʻi pipisi - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi, misela, rubella. O lona amataga e mafai foi ona faaosofia ai se siama siama.

Mo le maʻisuka, o nisi suiga i le kulūkose o le toto o uiga ia. Pe a anapogi le toto, e le sili atu i le 7.0 mmol / L (toto vevela), pe a uma ona 'ai - 11.1 mmol / L.

Ae o se iloiloga se tasi e le o se faailoga. Mo soʻo se faʻateleina o le maualuga o le kulukose, ua fautuaina muamua fomaʻi e toe faia le suʻega ona faia lea o se suʻega o le faapaleni kullu, pe a talafeagai.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i nisi taimi ma le hyperglycemia maualuga - o le suka e mafai ona tulaʻi i le 15-30 mmol / L. E masani lava o ona faailoga e sese ona o le faʻaalia o le inupia ma se faʻamaʻi viral. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia e:

  • Uma masani (polyuria).
  • Tigā (polydipsia).
  • Faʻailoga (polyphagy).
  • Paʻu mamafa.
  • Paʻu o le tino.
  • Paʻu paʻu.

E le gata i lea, o le tulaga aoao o le tagata maʻi e matua aʻafia lava. O foliga vaaia o ia ituaiga faailoga e manaʻomia ai se suʻega toto mo le suka.

Taumafaʻi o le maʻisuka ma se malulu

Afai ua iai se tagata ua maua i le maʻisuka - o le ituaiga muamua poʻo le lona lua, e tatau ona ia iloa e le tusa ai ma le tala o se malulu, o le maʻi e mafai ona faigata. I vailaau, o lenei leaga ua taua o le taufaasese.

O le maʻisuka faʻateleina e faʻaalia i le faateleina o le kulukose, o nisi taimi e taua. Afai o le sugar sugar e oʻo i mea taua, o le a faʻaleleia se coma.

E masani ona tupu le ketoacidotic (diabetic) - faatasi ai ma le faaputuga o le acetone ma le acidosis metabolic (o le maualuga o le toto).

O le Ketoacidotic coma e manaʻomia le faʻasolosolo vave o le kulūkose ma le faʻaofiina o fofo faʻasolosolo.

Afai e maua e le tagata maʻi se malulu ma o le a alu i luma le maʻi i le fiva maualuga, manava manava, po o le vomiting, e vave ona vave faʻavaveina le maʻi. Ole mafuaʻaga autu lea i le atinaʻeina o le hyperosmola coma. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulukose e maualuga atu i le 30 mmol / l, ae o le malosi o le toto e tumau i totonu o tapulaa masani.

Faʻatasi ai ma se hyperosmola coma, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toe faʻafoʻisia vave le tele o le vai ua leiloloa, e fesoasoani lea i le faʻafaigofieina o le suka.

Lapataiga mataʻutia: o se lisi o fualaau faasaina e faateleina ai le suka toto, ma taunuuga e mafai ona latou faia

O le suka i le toto e sili ona taua mo tagata e maua i le maʻisuka. O le tagofia o vailaau faʻapitoa, o se meaʻai, ma se soifua maloloina lelei e fesoasoani e faatumauina le kulūkose i se tulaga talafeagai.

Ae peitai, o le maʻisuka e masani ona faamalosia e ave isi vailaʻau. A maeʻa, o lenei maʻi e taʻitaʻia ai i le tele o faʻafitauli e manaʻomia ai togafitiga talafeagai.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaoga lelei le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi ma le faʻaeteete, aua o totonu ia i latou atonu e iai fualaau faʻatele e maualuga ai le suka toto, ma, o le mea lea, e le manaʻomia ma e le talafeagai foi mo le maʻisuka. O lea la, o a fualaau faasaina e maua ai le toto suka?

O le a le maʻisuka o ave?

O a ituaiga o fualaau oona e masani ona faamalosia e ave e tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma faʻamaʻi faʻamaʻi? Muamua lava, o fualaau nei o vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi fatu.

O le tino cardiovascular o le maʻisuka lea e masani ona aʻafia i se aʻafiaga le lelei e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

O le maualuga o le maualuga o le maʻi suka o se maʻisuka masani e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka ua faʻamalosi e faʻaaoga fualaau faʻamalosi. I le faʻaopoopoga, o vailaʻau faʻaleagaina faʻapitoa faʻatasi ma le maʻisuka o se tulaga matautia tele.I lenei tulaga, o le maʻisuka o loo faʻaalia le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi e faamalosia ai puipui o toto toto ma saofaga i le masani ai o le toto.

Ma le mea mulimuli, o se taunuuga o le maʻisuka e mafai ona avea ma faʻaititia o le puipuiga ma le faʻamaʻi o faʻamaʻi. O lenei mea e masani ona faʻaaoga ai e le au togafitiga fualaau faʻasaina e fesoasoani i se tino vaivai i le tau faasaga i faʻamaʻi.

I fualaau taʻitasi o loʻo i luga, o loʻo i ai fualaau faasaina e mafai, i lalo o nisi tulaga, faʻalauteleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Ma afai e le o se faafitauli mo se tagata masani, ona o le maʻisuka o se itu e aʻafia ai taunuuga taua, e oʻo atu i se paga ma le oti.

Ae ui i lea, o le fesuisuiaʻi o fesuiaiga ile maualuga ole kulukose e afaina ai foi le tulaga o tagata gasegase ma e manaʻomia ai le latalata atili atu. O a fualaau faapitoa e faʻaaogaina e faʻaititia ai le suka o le toto ma oa mea e mafai ona mafua ai aʻafiaga leaga?

O le le faʻaaogaina poʻo le suia o le vailaʻau faʻatasi ma se analogue e mafai naʻo luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Sugar Free Products

O meaai e leai ni meaʻai e mafai foi ona faateleina le kulukose o le toto

O le tele o meaai e leai ni suka e faʻaleleia ai lou maualuga o kulukose toto.

O loʻo latou mauoa pea i gaʻo oona i foliga o meaʻai. I luga o le pepa o mea taumafa, ao le i ai, siaki le aofaʻi o gaʻo gaʻo.

E tatau foi ona e faaeteete e uiga i ava malosi, e pei o le sorbitol ma le xylitol. Latou te faʻaopopoina le suamalie ma le itiiti ifo o le suka gaʻo nai lo le suka (sucrose), ae faʻaleleia pea lou kulūkose.

Saina meaʻai

A e 'ai le palu faʻatasi ma le suauu sima poʻo le moa suamalie ma mumu mai se ipu, e le gata o laisa paepae e ono aʻafia ai faafitauli. O meaai e maua i le gaʻo e mafai ona faʻaleleia lou maualuga o le kulukose toto mo se taimi umi.

E tutusa foi le moni mo pisa, fries farani, ma isi mea lelei e maualuga i le gaʻo ma gaʻo. Siaki lau suka toto 2 itula pe a maeʻa se taumafataga e suʻe pe faʻafefea ona aʻafia e lenei meaai.

E tupu lou toto toto pe a tauivi lou tino ma se faʻamaʻi. Inu le vai ma isi vai e aloese ai mai le faʻamalolo.

Valaʻau i lau fomaʻi pe afai e te manava pe vomiting mo le sili atu ma le 2 itula pe afai oe maʻi mo le 2 aso ma e te le o lagona lelei.

Manatua o vailaʻau faapitoa - e pei o vailaau faʻamaʻi ma puluvaga e mafai ona faʻamalo ai lau paranasal sinusal - e mafai ona aʻafia ai lau kulūkose toto.

Faʻanoanoa i le galuega

O le atuatuvale e mafua ai le toto suka

E le aumaia e le galue le fiafia ma le fiafia? E mafai ona taʻitaʻia ai. A e atuatuvale, o le tino e faʻamalolo ai hormones e faʻalautele ai le kulukose toto.

E sili atu ona taatele i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Aoao e malolo ma le manava loloto ma faamalositino. E le gata i lea, taumafai e sui mea e mafua ai ona e faʻamalosi, pe a mafai.

O taga e maualuga i le gaʻo.

O le a le eseesega i le va o le 'aina o se fasi falaoa paʻepaʻe ma se taga? O taga o loʻo aofia ai le tele o mea inu oona - sili atu nai lo le fasi falaoa. E aofia ai foʻi le tele o calorie. O lea, afai e te manaʻo moni e 'ai se tagala, faʻatau se mea itiiti.

Taʻaloga taʻavale

Mea inu taʻaloga ua mamanuina e fesoasoani ia te oe e vave faʻafouina ai le tino i totonu o le tino, ae o nisi oi latou e tele le suka e pei o le susu.

Pau mea e te manaʻomia pe a toleniina le malosi mo se itula o se vai manino. E mafai ona aoga se inu taʻavale mo le umi ma sili atu ona faʻamalositino.

Ae ia siaki muamua lau fomaʻi pe afai o calorie, carbohydrate, ma minerale i totonu o nei meainu e saogalemu mo oe.

E faapefea ona togafitia se malulu i le maʻisuka?

E faapefea ona togafitia se malulu i le maʻisuka? 11.01.2016 07:52

I le taumalulu muamua o le taumalulu, o mamanu o loʻo "galue" malosi.O le malulu masani o se tasi lea o faʻamaʻi masani i le tau malulu. Afai e togafitia e le tele o tagata le malulu i le jam, syrup, honey with milk and various drugs, ona mafai lea e nei metotia ona afaina ai tagata e maua i le maʻisuka. Aisea e mafua mai ai le suka mai se malulu, o le a le fualaau e mafai ona ave pe a fai e te malulu, o le a le mea e 'ai ma le mea e inu? O le a matou taumafai e taʻu atu ia te oe auiliiliga auiliili e uiga i sea ituaiga o malulu ma le maʻisuka.

Aisea e mafua ai ona faateleina le suka o le toto?

O le tele o le maʻisuka atonu ua maitauina e sili atu ma le tasi, i le taimi o le malulu, mo nisi mafuaaga, ua maualuga le maualuga o le suka i le toto, e ui o le mea moni e te taitaia le olaga lava lea e tasi pei o muamua. O le pito i lalo, o le tino e taʻitaʻia le tele o hormones e faʻafefete ai. Ma i se taimi o loʻo galue malosi ai hormones e taofia le malulu, latou te le faatagaina le tino e faʻaaoga lelei le inisalini.

Afai e te le amanaia le malulu masani, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ei ai le lamatiaga o le ketoacidosis, ma faatasi ai ma le ituaiga 2, e mafai e tagata matutua ona i ai se faigata ogaoga e pei o le hyperglycemic non-ketotic coma. O le mea lea, e taua tele le pulea o le toto suka ma lou tulaga masani.

E faʻafia ona ou siakiina loʻu suka toto mo se malulu?

Talu ai ona o le malulu o le tino ua faʻavaivaia ma o le tele o auala e le alu e pei ona masani ai, e sili atu le siakiina o le maualuga o le suka i le 2-3 itula. E taua foi le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, atonu o le a ia fetuunai lau fua o le suka-faʻaitiitia o fualaau faʻasaina poʻo le inisalini, poʻo le faʻamaonia foi o mea fou.

O le tele o endocrinologists e fautuaina i latou e maua i le maʻisuka oe faʻaaogaina le inisalini e fuafua ai a latou masani masani i aso taʻitasi ma tuu le 20% o lea mea e faʻaopoopo mo le malulu masani. E mafai ona faʻatinoina lenei fuainumera i le taimi lava e tasi ma le insulin mo meaai poʻo le foliga o se faʻataʻataʻitaga tutoatasi.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina na o le suka e maualalo ai le suka e tatau ona saunia mo le mea moni e faapea, mo le vaitau o le malulu masani, o le a latou aʻafia le inisalini e faʻaleleia ai le suka suka.

O a vailaau faʻamaʻi masani mo le maʻisuka?

O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona ave le tele o vailaau malulu, ae e tatau ona e aloese mai i latou e aofia ai le suka. O le mea lea, e sili atu mo le maʻisuka ina ia aloese ai mai maso suamalie suamalie ma pa'ū. Filifili vailaau e fai mai "sugar free". E le gata i lea, afai ei ai lou toto maualuga, ona tatau lea ona aloese mai fualaau oona lea e aofia ai le phenylephrine. E faʻasaga ai toto toto e faʻamalosi ai le manava o le fola, ae mafai ona faʻaosofia atili le mamafa.

O le a le malulu mo le maʻisuka?

Faatasi ai ma se malulu, e masani lava ona i ai le faaletonu ma le leai o se manaʻo, ae o le maʻisuka e le tatau ona fiaaai. E taua tele le 'aiina o meaai e aofia ai le 1 XE i itula uma ina ia le pa'ū le maualuga o le suka. Fautuaina o nei mea na maua mai lau masani masani, e pei o suʻega i meaʻai i le taimi o le malulu masani e tatau ona tolopoina.

Aua nei galo e uiga i le faatumauina o le paleni o le vai i le tino. Afai e maualuga lou suka, ona inu lea o le lauti ma le mea e teu ai, ma o le malulu masani o le a vave ona alu ese ma o le a tumau le suka.

I se tulaga aoao, e sili ona lelei le maʻi ma mulimuli i tulafono faavae mo le puipuia o le malulu ma le fulu!

Aisea e mafua ai ona faateleina le toto o le suka i le maʻisuka?

A e maua se malulu, o loʻo i ai se avanoa e tulaʻi mai ai lou suka toto. E tupu lenei mea pe a auina atu e lou tino ni hormones e tau ai se faʻamaʻi viral. E ui lava e mafai e hormonite ona fesoasoani e tau i le malulu, latou te puipuia foi lou tino mai le faʻaaogaina o le inisalini tatau.

A oʻo ina faigata le faʻaaogaina o le toto suka i se malulu poʻo isi maʻi, atonu o iai ni ou faafitauli, e pei o le ketoacidosis, pe afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 1. Ketoacidosis - O le faʻaopoopoga lea o le tele o le suka i le toto ma e lamatia ai le ola. Afai oe ituaiga 2 maʻisuka, aemaise lava pe a oe matutua, e mafai ona e faia se tulaga ogaoga e taʻua o le hyperplycemic hyperosmolar non-ketone coma, lea e taʻua foi o le maʻi suka, o se faʻalavelave e mafua mai i le maualuga o le toto suka.

Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi

Afai e maua i le maʻi suka, e le fautuaina e faʻaaoga vailaau nei e faʻatele ai le suka suka:

  • peta blockers
  • togafitiga o le vaega o le thiazide,
  • pupuu le taimi e fai ai le mea e teu ai le calcium channel.

O peta-blockers filifilia e sili ona aʻafia ai le faʻaleagaina o metabolic process. O a latou gaioiga e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose, ma e aʻafia foi i le lipid metabolism ma mafai ona saofagā i le faateleina o le maualuga o le cholesterol i le toto.

O lenei itu aʻafiaga o nisi ituaiga o beta-blockers e fesoʻotaʻi ma le le lava o le uʻeseʻesega o mea o loʻo gaosia i totonu.

I le na o le tuʻuina atu, o nei vailaau faʻamaʻi e aʻafia ai vaega uma o faʻasalalauga beta e aunoa ma se totogi.

O se taunuuga o le peta-lua poloka o adrenoreceptors, o se tali o le tino e tupu, e aofia ai suiga e le manaomia i le galuega a nisi o totoga ma totonu.

O peta-blockers filifilia e mafai ona taofiofia le vaega muamua o le inisalini e maua mai i veteta beta pancreatic. Mai lenei mea, o le aofai o le kulukose e leai se totogi e mafai ona matua faateleina.

O le isi itu le lelei o le maua o le mamafa, e taua i le tele o mataupu o le faʻaaogaina pea o fualaau o lenei vaega. E tupu lenei mea ona o le faʻaititia o le fua o le gataifale, o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o mea taumafa, ma le solia o le faʻavave ma le okesene i le tino.

O le faateleina o le mamafa o le tino e tau atu ai i le mea moni e manaomia e se tagata le tele o insulin mo le olaga masani.

Diuretics o le vaega o le thiazide, o le malosi o togafitiga, fufuluina eseese elemene. O le aʻafiaga oa latou gaioiga e faʻavae i luga o se faʻaititia o le maualuga o le sodium ona o le tumau pea o le faʻaitiitia ma le faʻaitiitia lautele o le mea e aofia ai vai i le tino. Ae ui i lea, o ia ituaiga o vailaʻau e leai se filifiliga.

O lona uiga o vailaʻau e manaʻomia mo le faʻaaogaina masani ma le tausiga o homeostasis ua faʻamamāina foi. Aemaise lava, o le faaosofia o le diuresis e mafua ai le faaitiitia i le maualuga o le chromium i le tino. O le le atoatoa o lenei elemene e taʻitaʻia ai le le mautonu o suauu pancreatic ma se faʻaitiitia o le inisalini na gaosia.

O faʻataʻitaʻiga o le calcium umi e aʻafia ai foʻi kulūkose i le maʻisuka.

O le mea moni, o se aafiaga faapena e faatoa tupu lava pe a maeʻa le umi o le meaʻai ma o se taunuuga o le faiga o le gaioiga o mea gaosi a lenei vaega.

O le mea moni e faapea o nei vailaʻau e puipuia ai le ulu atu o katini calcium i totonu o sela o le pancreas. Mai lenei mea, ua faaitiitia ai a latou galuega, ma o le gaosiga o le inisalini e mafai ona faʻaitiitia.

O peta-blockers o aso nei ma le sao saʻo e le mafua ai aʻafiaga.

Lapataiga - o se malulu!

O le leai o se la ma vitamini, o le saoasaoa o le olaga ma le le lelei o le siʻosiʻomaga, tatou te maua ai le maalili ma le sili atu. Ae maise lava i le taumalulu. Ma aemaise lava pe afai ua faʻavaivaia le faʻafitauli faʻapitoa e le maʻisuka.

O le isu, o le tale ma le fiva, ioe, e te le fiafia i se tasi. Ae mo tagata e maua i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi e lua lamatia. Muamua lava, o le mea moni o le maualuga o le suka i totonu o le toto e maualuga lona tulai mai.

"O se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafua ona o le faateleina o le gaosiga o hormones i le tino e faamoemoe e taofia ai le mumu," o le tala lea a Olga Melnikova, o se endocrinologist, MD. - O nei hormones uma o loʻo i ai se mea e faʻaaoga ai le iniseti, latou te poloka le gaioiga o le inisalini i le telefoni feaveaʻi, ma faʻaititia ai foi lona gaosiga i le paʻu. O le mea lea, o le mea sili ona taua i le taimi o le malulu mo tagata e maua i le maʻisuka o le pulea o lou kulukose toto.E fautuaina le fuaina o fua ile 2-3 itula, ma, afai e tatau ai, ia faʻaaoga fualaau e maua ai le suka. "

Afai e te tuʻuina mea na oi latou lava ma aua le taumafai e tausisia le maualuga ole kulukose o le toto i totonu o tapulaa masani, ona oʻo lea i le maʻisuka ituaiga 1, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matautia ma le lamatiaga o le maʻisuka e pei o le ketoacidosis (faatasi ai ma le "otaota" - o tino o le ketone vave faʻapena i le tino ) O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, aemaise lava i le matua, e mafai ona mafua ai se tulaga ogaoga - hyperglycemic (hyperosmolar) coma. O le mea lea, e oʻo lava i faʻamatalaga laiti o faʻamaʻi pipisi, e tāua tele le faʻaogaina togafitiga, ma o le mea sili ona taua, ia pulea le maualuga o le kulukose o le toto. E lua i le tolu aso pe a maeʻa le maʻi poʻo le malulu, e tatau ona faia suʻesuʻega masani e fuafua ai le acetone (ketones) i le urine. Afai e maua se vaega o ketones, taʻu i lou endocrinologist e uiga i lenei mea.

"I le taimi o se gasegase o le gasegase poʻo le SARS, ia mautinoa ia fetuunai le fualaau o le insulin poʻo le suka e faʻaititia ai le suka," o le tala lea a Olga Georgievna. - Mo tagata e faʻaaogaina le inisalini, matou te fautuaina le tulafono lenei: e tatau ona e faʻatatauina le masani masani o le aso, ma ave le 20% mo le faʻaopoopo pulega - "mo le malulu masani." O lenei fuataga e mafai ona faia i le tulaga o se jab tutoatasi, ma i le taimi e tasi ma le insulin "mo meaai".

O le Endocrinologist Alexander Mayorov e fautuaina foi tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe latou te ave fualaʻau suka e faaaoga ai le inisalini i le tulaga o se maʻi poʻo se malulu.

"O nai tui laiti o le inisalini e faaopoopo atu i togafitiga masani i taimi o faʻamaʻi pipisi, e tusa ai ma a tatou matauga, sili ona lelei," o le tala lea a Alexander Yurievich. - A maeʻa le toe faʻaleleia, o nei tagata gasegase e mafai ona malilie e teena le inisalini ma toe foi atu i le masani masani ole togafitiga o le maʻisuka. O le mea lea, matou te fautuaina tagata uma e maua i le maʻisuka e teu insulin i totonu o le pusaaisa i le tulaga lava. "

E ui o le taimi o le malulu ei ai, e masani lava, e te le manaʻo i ai, e tatau lava ona faia lenei mea, ina ia aloese ai i le hypoglycemia. I luga o le fautuaga a le American Diabetes Association, e tatau ona e 'ai meaai e aofia ai le 1 XE (poo le 10-12 g) o mea inu i itula uma. Afai o lau lisi masani e le musuia, e mafai ona e filifilia se filifiliga mama: inu se ipu vai suamalie poo yogurt, ai se apu po o ni nai sipuni ole falaoamata. Ae sili atu le le o le faʻaosoosoina o se suiga malosi i meaʻai, a leai o le toto glucose e ono le pulea.

O le inu i le malulu e lelei mo tagata uma, aemaise lava i latou e maua i le maʻisuka. Afai e iai sau gasea, vomiting, poʻo le manava, e tatau ona e inu se ipu vai i itula uma i nai sipuni e aloese mai le faʻamalolo. Ma ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi - o nei faʻamaoniga e mafai foi ona avea ma se faʻaaliga o le ketoacidosis.

Suesue ma le faaeteete le tuufaatasiga o fualaau faasaina e te faʻaaogaina e faʻaleleia ai lou tulaga: i le tele oi latou o le suka e maualuga tele, e sili atu le filifilia o fualaau faʻasaʻo e aunoa ma le suka. Afai o loʻo e mafatia i le toto maualuga, aloese mai fualaau oona ei ai le phenylephrine. O lenei vaega e faʻasaga ai vaʻa toto, o le mea lea, e faʻamalosia ai le manava manava, ae e mafai ona faateleina le mamafa e sili atu.

Ma ia tumau i le soifua maloloina i le gasologa o le tausaga, mulimuli i tulafono faigofie o le puipuiga. Faʻateleina, i aso uma pe tusa o le afa itula poʻo le itula, ia manava le ea fou. Faʻaaoga vitamini ma faʻaaofia ai le tele o fualaau faisua ma fua o lau taumafataga pe a mafai ai. Fufuluina ou lima i taimi uma - e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi. Ia mautinoa e tausisia e tamaiti ma isi tagata o le aiga lenei tulafono faigofie. Ma o le mea pito sili ona taua, ia ausia le taui o le maʻisuka lelei - pe a oʻo le maualuga o le kulukose i totonu o le masani (3.9-7.8 mmol / L), o le puipuiga lelei e sili atu ona atagia ai osofaʻiga o siama leaga.

Falemaʻi mo le malulu:

1. Mafaufau muamua i mea o le ae faia i le tulaga o le malulu poʻo le fomaʻi, ia e faia se fuafuaga faʻavae ma lau endocrinologist.Tausia se tuilaʻau i le vaʻaia po o le inisalini puupuu i totonu o lau pusaaisa. I se nofoaga malulu, mago - o se atigipusa ma fasi siaki mo le fuafuaina o ketones i le urine.

2. Afai oe malulu, siaki le kulukose o lou toto i le tele o taimi e masani ai - i le 3-4 itula, ma i le vevela maualuga - i le 2 itula uma. Tausia se tusi o le siakiina o le tagata lava ia, lea e te tusia ai i lalo e le gata o le inisalini, kulukose toto ma 'aina le XE, ae faʻapea foʻi ma vailaʻau e te ave, vevela o le tino, ma le i ai o le acetone i le urine.

3. Inu pei o le vai e le o faʻasusu (vai, lanu tiamata) pe a mafai. Afai e manaʻomia lou totoina o lou suka toto, inu se ipu vai o le apu.

4. Taumafai e faatumauina se meaai masani i taimi o gasegase ina ia le suia ai le maualuga ole kulukose o le toto.

5. Talosaga faanatinati se fomaʻi pe afai e te:

  • maualuga po o le tele ole tino o le ketone (acentone) i le urine poʻo le toto,
  • vili pe manava manava mo le silia ma le 6 itula,
  • toto kullusese e sili atu i le 17.0 mmol / l ma e le mafai ona e faʻaitiitia,
  • maualuga le vevela o le tino
  • o loʻo i ai le faʻavave o le mamafa
  • faigata le manava
  • o le le mautonu, leiloloa le mafai ona mafaufau lelei
  • faʻamaʻi malulu (tale, tiga o le o, gutu o le isu, tiga o le muscle, ma isi) e le faʻaitiitia le taimi, ae na o le faʻateleina.

E faʻafia ona tatau ona siaki loʻu toto toto mo le malulu?

A e malulu, siaki lou suka toto i le tolu ma le fa itula. E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina oe ia e faʻaaogaina atili insulin pe afai o lou toto suka maualuga tele.

O le iloa o le maualuga o le suka o lou toto o le a mafai ai e oe ona suia lau togafiti togafitiga o le maʻisuka pe afai o lau kulūkose e mamao ese mai se tulaga maloloina.

O le a se mea e tatau ona ou 'ai pe a maua loʻu maʻisuka ma malulu?

Faatasi ai ma uluai faailoga o se malulu, atonu o le a leai sou manaʻo. Ae o le maʻisuka, e taua le taumafai e 'ai sina mea. E mafai ona e filifilia meaʻai mai lau masani meaai masani.

E fautuaina ina ia faʻaaoga pe tusa ma le 15 kalama o suāketi i itula uma. E mafai ona e inuina le 100 kalama o le sua o sua oona, afa afa ipu kefir poo le afa afa ipu kuka. Afai e te le 'ai, o lau suka toto e ono pa'ū maualalo.

Afai ei ai sau fiva, vomiting, poʻo le manava, ia mautinoa e inu se ipu vai i itula uma. E mafai ona e suʻe se vai nai lo le inu uma i le taimi e tasi, o le mea autu i le malulu o le aloese mai le faʻamalolo.

Afai o maualuga lou suka toto, inu tele vai, suavai poʻo laʻau teas. Afai e te manaʻomia le totoina o lou suka toto, faʻaaoga se ipu vai o le apu po o le afa afa ipu suamalie suamalie. Siaki i taimi uma mea e te 'ai ma inu faatasi ai ma lau maʻisuka masani ole taumafataga ile tino ia mautinoa o nei meaʻai ma suavai e talia i lou tulaga.

O a ni mea malulu e mafai ona ou ave mo le maʻisuka?

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona latou faʻaaogaina nisi o vailaʻau faʻamalosi e le o le tino. Ae ia mautinoa e aloese mai togafitiga maualuga. O vai malulu e masani ona iai le suka. Faitau ia faatonuga e fuafua ai pe o le vailaau e maua ai le suka. Afai e le masalosalo, talanoa i lau fomaʻi. E mafai foi ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae mo le tale, gaugau le isu ma fai malulu malulu.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai togafitiga masani o le tale vaivai, tala o le tale, ma vai malulu. Vaavaai mo upu "sugar free" pe a faʻatauina ia oloa. Afai oe maualuga le toto maualugaAloese mai i meaʻai e mafai ona siitia atili lou toto toto.

E mafai faapefea ona ou puipuia se malulu pe'ā maua loʻu maʻisuka?

Pe o maua oe i le maʻisuka pe leai foi, ia faʻaaoga pea le tumama lelei e faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi e pei o le malulu masani poʻo fulu. Puipui le malulu, ia mautinoa o oe ma lou aiga e fufulu taimi uma ou lima.E leai se tui mo le malulu, ae talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le mauaina o se gutu faʻaletausaga e aloese ai mai le maua o le siama, lea e mafai ona faaopoopo ai le popole i lou tino ma faʻalavelave ai i lou toto toto.

O vailaʻau ma vailaʻau faʻasaina

O nei fualaau oona e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻaleagaina o lapisi e mafai ona mafua ai le faalavelaveina o le toto ma le manaʻomia mo togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, o le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i fualaau oona o loʻo i ai hormones eseese.

Afai o le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai le cortisol, glucagon poo se isi mea faapena - o lona puleaina mo le maʻisuka e le saogalemu.

O le mea moni, o nei homone e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga o le inisalini, faʻasaina le pancreas. I lalo o tulaga masani, e taʻitaʻia ai le saturation o sela i le malosi, ae mo tagata e maua i le maʻisuka, o lenei gaioiga e mafai ona matua matautia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le glucagon hormone i totonu o se tino ola maloloina e maua i le mea e tupu mai i se pa'ū taua o le maualuga o le suka.

O lenei hormone e gaoioi i luga o sosoʻo o le ate, ma o le mea lea e maua mai ai le glycogen o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le kulukose ma tuʻuina atu i totonu o le toto.

O le mea lea, o le faʻaaogaina masani o fualaau faasaina, lea e aofia ai lenei vailaʻau, e fesoasoani i se faʻaopoopoga taua o le faʻatonu o le kulukose.

Aspirin e mafua ai le faateleina o le toto suka

E le tatau i le maʻisuka ona faataitai le faia o hormones corticoroids ma isi mea e faʻaitiitia ai le faʻaititia o le inisalini. Ae ui i lea, i le mataupu pe a maua le maʻisuka ituaiga 2 ma o le pancreas ua taofia le faia o le inisalini, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona tauamiotonuina - latou te le aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E manaʻomia le faʻaeteete e ave ai fualaau faʻasaina. O fualaau e pei o Aspirin, Diclofenac, ma Analgin e mafai ona mafua ai le maualuga o le suka. Aua neʻi faʻaaoga le antibiotic Doxycycline.

I le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai.

Maʻi tigaina i le maʻisuka, togafitiga

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

I totonu o se tagata e maua i le maʻisuka, o se tagata e oʻo lava i le faʻailoga se malulu e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli. O se tino vaivai ua amata ona maua ai hormones e fuafua i le tetee atu i le faamaʻi, ma ua faamuta ai le gauai atoatoa i le inisalini, lea e oo atu ai i le hyperglycemia.

O le Hyperglycemia, lea e matauina i le talaaga o faʻamaʻi pipisi, manaʻomia le mataituina vave ma le fomaʻi, e pei o oe e faʻafefe ese oe e mafai ona e feagai ma ni aʻafiaga matautia: faʻamaʻi pipisi ma le ketocidosis.

Isi fualaau

O fualaau autu ia e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le i ai o le maʻisuka. E le gata i lea, o isi fualaau masani e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le maʻisuka.

Aemaise lava, e le tatau ona faʻaaogaina faʻamalositino o meaola oona, tigyclic antidepressants, faʻasolosolo o meaola o le nicotinic.

Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le tigā alofa ma hormones tuputupu aʻe. O le a leaga le ave o Isoniazid - o vailaau mo le maʻi.

E tatau ona faʻalogo lelei i meaʻai o loʻo aofia i vailaʻau eseese. E masani lava, o le tuufaatasiga o se vailaau faasaina e aofia ai le glucose - e avea o se mea e tumu ai ma se inhibitor o le gaioiga. E sili atu le sui o ia vailaʻau faʻatasi ai ma mea e le tutusa ma mea e le aʻafia ai le maʻisuka.

O loʻo i ai vailaʻau faʻasaina faʻaonapōnei ma fualaau faʻasaina e faʻamaonia e le maʻisuka.

E mafai ona e suʻeina pe o le a le mea o loʻo faʻatagaina pea ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina i le tulaga o faafitauli tau faʻalavelave mai le vitio:

O lenei lisi e le maeʻa, e tele naua fualaau oona, o le faʻaaogaina e le manaomia pe tuusaʻo tuusao i le i ai o soʻo se ituaiga o maʻisuka.

O le faʻaaogaina atoatoa o vailaau e tatau ona malilie i se tagata tomai faapitoa - o le a fesoasoani lea e aloese mai le faateleina o le kulukose o le toto ma isi faafitauli tau soifua maloloina i tagata e maua i le maʻisuka.

Ae afai e te manaʻomia ni vailaau e faʻalauteleina ai le toto suka, ona faʻaaogaina lea, i se isi itu, o loʻo faʻaalia.

Totoina o le suka i le toto

I le malulu, e tatau ai ona siaki siama i totonu o le mimiia i le tai 3-4 itula ma faia taga talafeagai e faʻamaonia ai le maualuga o le suka.

Afai oi ai le manava ma le vomia, e tatau i le tagata maʻi ona puipuia o ia lava mai le faʻamalaina e ala i le masani ona faʻaaogaina le tele o le vai. O lenei mea o le a aloese mai le osooso malosi i le suka. Afai o le suka, i se isi itu, ua tuu i lalo, e tatau ona sui le vai i le sua o le apu.

Maʻisuka ma le fiva

O le faʻamamaina o se viral ma siama le natura i le tele o tulaga o le a mafua ai le faateleina o le vevela. O le tino o loʻo tauivi ma le faʻamaʻi atonu e le o masani le inisalini, o lea e tatau ai ona faia ni laʻau i le pito i lalo.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O le mea lenei.

O tapenapenaga mo podkolki e tatau ona pupuu pe fai taga. Taimi masani o inisiua faaopoopo: masani i 3-4 itula uma.

O le vailaʻau e 25% o le faʻasologa autu ma le fua o le tagata lava ia e faalagolago i le vevela o le tino ma le suka.

I le taimi o le malulu, e fautuaina togafitiga e inu le 250 ml o le vai i le itula, o le a aloese mai le faʻamalolo.

Afai o le maualuga o le suka e maualuga atu i le 13 mol / l, o le vai e le tatau ona suamalie: vai minerale, lanu meamata e aunoa ma le suka, broth.

E manaomia e le tagata maʻi ni taumafataga masani i le tai 3-4 itula, ma e taugata le taulai faapitoa i meaʻai e tele le potassium ma le sodium.

Igoa o le maʻisaga maʻoti: o se ipu vai (30 g o suauʻu kapio), o se ipu o aano o manufasi poʻo se fualaʻau fualaʻau, o se ipu vaiinu.

Aʻo faʻaleleia le tulaga, e mafai ona faʻagasolo malie le faʻaopoopoina o isi oloa.

Tulaga e manaʻomia ai le mafaufau o se fomaʻi

I totonu o le lua aso e leai se faʻaleleia atili,

Vomiting or diarrhea mo le silia ma le 6 itula,

O le le lava o le manava ma le tiga ogaoga o le fatafata,

O le manogi manogi o le acetone mai le gutu,

O se numera tele o tino o le ketone i le mimi,

Maualuga maualuga o le suka (sili atu i le 13.9 mmol / L) e tolu fua i se laina,

Low sugar (itiiti ifo i le 3.3 mmol / L) tolu fua faʻatatau.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Margarita Pavlovna, o loʻo ou nofo foi i luga o Diabenot i le taimi nei. SD 2. E leai soʻu taimi mo se mea e 'ai ma savali, ae ou te le faʻaleagaina le suamalie ma mea gaʻo, ou te manatu XE, ae ona o le matua, o loʻo maualuga pea le suka. O taunuuga e le lelei e pei o oe, ae e 7% le suka e le oʻo mai mo le vaiaso. O le a le glucometer e te fuaina ai le suka? Pe na te faʻaalia oe i le plasma poo le toto atoa? Ou te manao e faatusatusa taunuuga mai le tagofia o fualaau faasaina.

Influenza, Orvi, ARI malamalama iinei pe a le uma le mate. E lelei pe afai o le tamaititi ei ai le ARVI e aunoa ma ni faʻalavelave, ma afai o le a oʻo mai ni faʻafitauli - e faigofie lava le fefe.

E uiga i le maualuga o le suka ma isi auiliiliga

Toeitiiti lava a manaʻomia i taimi uma ni faʻalavelave faʻapitoa o le inisalini, faʻatonuina.O nei mea e le gata o se pupuu, ae o isi foi sauniuniga. E fautuaina i latou ia faia i le tolu i le fa itula, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina. pineapple .

E uiga i mea taumafa mo malulu ma le maʻisuka

20 mafuaaga mo fesuiaʻiga mataʻutia i le kulukose o le toto

E mafai ona tulaʻi le maualuga o lou suka i lou toto pe a uma ona e inu kofe - e oʻo lava i le kofe uliuli e aunoa ma calorie - faʻafetai i le caffeine. E tutusa lava mo le lanu uliuli ma le lanu meamata, inu malosi.

O tagata taʻitasi e maua i le maʻisuka e ese le tali atu i meaʻai ma meainu, o lea e sili ai le siakiina o au lava gaioiga. O le mea e ofo ai, o isi vaega o le kofe e mafai ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata soifua maloloina.

O afea e tatau ai ona ou vave alu atu i se fomaʻi?

I le tulaga o le maʻi o le manava ma le paʻu o le fatafata, o se manogi manaia o le acetone mai le gutu, manava ma le vomia mo le sili atu ma le 6 itula, e leai se faʻaleleia atili i le soifua maloloina pe a mavae le 2 aso, o le auiliiliga e maua ai se maualuga maualuga o tino o le ketone i le urine, maualuga (sili atu i le 13 , 9 mmol / l) poʻo le maualalo (lalo ifo o le 3.3 mmol / l) toto o le toto mo fua faʻatatau e tolu - vave ona e valaau i se falemaʻi pe faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Faamatalaga Phytotherapy o le maʻisuka ituaiga 2: o togalaau e togafitia ai le maʻisuka

Maalili masani ma le maʻisuka faʻaleagaina le tulaga o le maʻi. E le gata ona o le le lelei o faʻamaoniga o le faʻamaʻi - o siama faʻamalosi e faatupuina ai le popolega mo lou tino. O le malulu ma le maʻisuka e mafai ona mafua ai le faateleina o le toto suka. O loʻo i lalo nisi o mea moni o le a aoga ia te oe ina ia mafai ai ona taulima lelei lenei tulaga.

Aisea e mafua ai le maualuga o le suka i le maʻisuka?

Afai e te maua se malulu, o loʻo i ai se avanoa o le a tulaʻi ai lau maualuga o le suka toto. E tupu lenei mea pe a tuʻuina atu e lou tino ni mea e fesoasoani i le tauʻaina o faʻamaʻi pipisi. E ui i le mea moni o nei mea malolosi e tauva ai le malulu masani i le maʻisuka, e mafai foi ona latou faʻamalosia le faʻatinoina saʻo o ana galuega e le insulin.

A oʻo ina leai se malosi o lou suka toto, e mafai ona e maua se faʻafitauli e pei o le ketoacidosis pe'ā iai lau maʻisuka ituaiga 1. Ketoacidosis o se tulaga e lamatia ai le ola. Afai oe maʻisuka malulu o le ituaiga lona lua, o se tulaga lamatia e pei o le hyperglycemic hyperglycemic non-ketotic coma, e lauiloa foi o se maʻi suka, e mafai ona atiaʻe. E sili atu ona lamatia lenei mea mo tagata ua matutua.

Ituaiga 2 maʻisuka: togafitiga

O le maʻisuka ituaiga 2 e maua ile 90-95% o maʻisuka uma. O le mea lea, o lenei faʻamaʻi e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka ituaiga 1. E tusa ma le 80% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele, o lona uiga, o lo latou mamafa o le tino e sili atu nai lo le 20%. E le gata i lea, o lo latou gaʻo e masani lava ona faʻaalia e ala i le tuʻuina atu o mea faʻapipiʻi i totonu o le manava ma le tino pito i luga. O le ata e pei o se apu. E taua lenei mea o le gaogao o le tino.

O le sini autu o le upega tafaʻilagi o le DiabetM.Com o le tuʻuina atu lea o se fuafuaga lelei togafiti mo le maʻisuka ituaiga 2. E iloa o le anapogi ma le malosi malosi mo le tele o itula i le aso e fesoasoani i lenei maʻi. Afai ua e nofosauni e mataʻituina se tulafono mamafa, o lona uiga o le a le tatau ona e tuiina le inisalini. Ae ui i lea, o maʻi e le manaʻo e fiaaai pe "galue malosi" i vasega o aʻoga faaletino, e oʻo lava i tiga o le oti tiga mai le maʻisuka faafitauli. Matou te ofoina atu auala faʻalelei e faʻaitiitia ai le toto suka i le masani ma faʻamautu maulalo. Latou te agamalu e tusa ai ma tagata gasegase, ae i le taimi lava lea e matua aoga.

Meaʻai mo le maualalo o meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua iinei.

I lalo o le tusiga o le ae maua ai se polokalame lelei togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2:

  • e aunoa ma le matelaina
  • e aunoa ma le maualalo o meaʻai i le kalori, sili atu ona tiga nai lo le fiaai atoatoa,
  • e aunoa ma se galue malosi.

    Aoao mai ia i matou le auala e pulea ai le maʻisuka ituaiga 2, faʻamautinoaina e tetee i ona faʻalavelave ma i le taimi e tasi e lagona ai le atoatoa. E le tatau ona e fia 'ai. Afai e te manaʻomia inisiua o le inisalini, ona e aʻoaʻo lea e faia ma le leai se faʻaletonu, ma o le a fai si laʻititi. O a tatou metotia e mafai ai i le 90% o mataupu ona togafitia lelei le maʻisuka ituaiga 2 ma aunoa ma le inisalini o le inisalini.

    O se lauiloa lauiloa: "e maua e tagata uma a latou lava maʻisuka," o lona uiga, mo tagata maʻi taitoatasi, e maua lava i lona lava ala. O le mea lea, o se polokalame lelei togafitiga o maʻisuka e mafai ona faʻaalia. Ae peitai, o le laasaga aoao mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 o loo faamatalaina i lalo. E fautuaina e faʻaaogaina o se faavae mo le fausiaina o se polokalama a le tagata lava ia.

    O le maʻi suka, ituaiga 1 ma le ituaiga 2, faailoga, faailoga, togafitiga

    Ua faateia fomai Rusia i le faamatalaga a Mikhail Boyarsky, o le na fai mai na ia faatoʻilaloina le maʻisuka na o ia!

    O le maʻi suka o se tasi lea o ituaiga sili ona taatele e tolu o faʻamaʻi pe a mavae le oncology ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. O tausaga taʻitasi, o le numera o mataupu i le lalolagi e toetoe lava faʻaluaina, ma mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e ono eseese. Ae ui i lea, tusa lava po o le a le autu autu na mafua ai lenei maʻi, ma o le a le ituaiga o suka suka, o le tagata maʻi e mafai ona fesoasoani i taimi uma!

    O le maʻi suka o se maʻi le gasegase lea e mafua ona o le le atoatoa o le inisalini o le maʻi (ituaiga 1) poʻo le mafuaʻaga o le solia o aʻafiaga o lenei inisalini i luga o le tino (ituaiga 2). O le inisalini e gaosia i le pancreas, ma o le mea lea o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona i ai i latou o loʻo i ai faʻafitauli eseese i le gaioiga o lenei tino.

    O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e taʻua o le "insulin-dependent" - latou te manaʻomia masani le iniseti o le inisalini, ma e masani lava o le faʻamaʻi o le maʻi. E masani lava, o le ituaiga 1 faʻamaʻi ua aliali mai o ia lava i le laʻititi poʻo le talavou. ma o lenei ituaiga faʻamaʻi e tupu i le 10-15% o mataupu.

    O le maʻisuka ituaiga 2 e amata lemu ma e manatu o "maʻisuka matutua." O lenei ituaiga e toetoe lava a le maua i tamaiti, ma e masani lava o uiga o tagata e sili atu i le 40 oe ua mamafa tele. O lenei ituaiga maʻisuka e tupu mai i le 80-90% o mataupu, ma e faʻatoʻa toeitiiti 90-95% o mataupu.

    O mafuaʻaga autu o le maʻisuka

    O le mea muamua i totonu ia i latou, o le mea moni, o le faʻamaoni: afai o le maʻisuka ua uma ona tupu i totonu o le aiga o se tagata, e otometi lava ona paʻu i totonu o le vaega o aʻafiaga. Ae ui i lea, ei ai isi mea moni, o nisi o ia mea e foliga mai e le talitonuina! O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona maua i latou oe:

    Faailoga o le Maʻisuka

    O le uluai laasaga o le maʻisuka e mafai ona iloa e ala i fafo ma totonu o faʻailoga, e tatau ona e faʻalogo i taimi uma i lou tino. E le o tagata uma e faia lenei mea, e ono foliga mai o mea nei e le o amanaiaina:

  • faateleina le 'ai
  • paleni mamafa
  • paʻulu lauulu (i alii)
  • sasaina i totoga tino i fafo (fafine),
  • sosolo i totonu o pito pito i lalo,
  • vaivai, moe, le fia inu mo le galue i se tulaga faaletino,
  • toe faia soo se natura le lanu,
  • popole
  • le lelei o le tino puipuia.

    E masani lava, o faailoga muamua o le faamai e sosolo i soo se isi lava, o loʻo i ai se faʻamaoniga sese o le maʻisuka. Pe, i se isi itu, e foliga mai i se tagata o mea uma o loʻo i luga o le masani. Ma i lena mea, ma i se isi tulaga, e mafai ona e tuai i faaiuga, o lea e sili ai le feutagai ma se fomaʻi ma se endocrinologist i le taimi ma suʻe suʻega.

    Togafiti

    O le fesoasoani muamua e mafai e se tagata ona tuʻuina atu mo ia lava, o le mulimuli i se meaʻai. E tatau ona e vali le lisi e ala i le uati ma usitai i le tausisia o le tausisia. O mea taumafa lelei e paleni le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma aloese mai togafitiga matuia.

    Muamua lava, e tatau ona e faia se lisi ma faʻailoa tulafono faavae o meaʻai.

    I le maʻisuka o le uluaʻi laʻasaga, e taua le mulimuli i se taumafataga ma e matua faʻasaina:

  • inu ava pia,
  • ulaula
  • falai
  • maai
  • otaota (fale gaosimea ma faleoloa),
  • suamalie
  • ulaula.

    E masani ona faia le taumafataga mo le 7 aso, ona suia lea. Ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona eseese le lisi autu, ma faʻamalosia i vitamini ma minerale. O lenei faiga o le a fesoasoani e fofo le maʻi.

    Faʻaaliga Faʻapitoa

    Meat, e sili ona lelei le filifilia o ituaiga laiti, maualalo-gaʻo:

  • moa, ae le o se mea totoa,
  • vela
  • tamai mamoe
  • peti gaʻo maualalo.

    Meaʻai e aofia ai: pateta ma le isalaʻelu.

    • apu
    • pears
    • Oranges
    • lemons
    • vine
    • fualaau mamago (ae i se vaega laitiiti, e aunoa ma le suka suka, e le o le tino).

    Faaaoga le faʻaeteete ma cherries, strawberries, siloni. Faʻesea cherries, melons, fualaau 'aina mai le taumafataga.

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka i lenei pepa, e mafai ona e 'ai i le siʻi kuka, fuamoa, ae aunoa ma ni oona. I le avea o se laei mo fualaau aina po o fuamoa fualaʻau, o le meaai e mafai ona gaʻo: olive, suauu paʻu, yogurt e aunoa ma ni meainu ma sipuni.

    O le laulau e ofoina atu se filifiliga o se tasi o ipu e mafai ona saunia mo le 'aiga o le aoauli.

    Lona lua: Laʻau falala po o aano o manufasi, meatballs, fugalaʻau (lanu enaena, meaʻai aano), suauu mai aano o manu ma fualaʻau,

    Faʻamaʻai i totonu o fualaau vevela poʻo se tao matala, kuka poʻo fualaau faisua, fuamoa fualaʻau ma le suauu olive,

    Soo se ituaiga fualaau faisua

    E mafai foi ona e maua se meaai mama ma se siʻisi sisi o meaʻai maualalo, inu ava faʻatagaina, 'ai le apu i le mea o fiaai. Meaai, i le i ai o le maʻisuka, kuka i totonu o le ogaumu poʻo le uila.

    O meaʻai e tatau ona faʻaititia, e sili atu le 'ai i le tele o taimi i le aso nai lo le vave tagofia o meaai i le tele o mea.

    Mea faasaina

    O le lisi o oloa faasaina e taʻitaʻia ai:

  • suka
  • meaʻai vave lea e faʻaopoopo ai gaʻo lapisi,
  • pops, mea inu suamalie ma sua sua suamalie, kvass,
  • meataalo ma fusi,

    I le taimi muamua, na aofia ai le meli i le taumafa o le maʻisuka faatasi ai ma le faatagaga a fomaʻi. O le aso e le mafai ona e faʻaaogaina. O le mafuaaga o le tele o suka ua faaopoopo i le meli. E tupu saʻo lenei mea i le taimi o le fafagaina o pi.

    O meaʻai talafeagai o le laasaga muamua lea i le toe faʻaleleia. Ole faʻamaʻi e le gata na faatuai i le atinaʻeina, ae faʻaaogaina atoa.

    O le tofia o togafitiga fualaau mo le maʻisuka o lenei pepa e mafai ona maua i na o falemaʻi faʻapitoa mai tagata tomai faapitoa. I le popofou o le faamai, o se taumafataga lelei ma o aso uma e masani ona lava mo le masani ai o le tino.

    Afai ei ai sau maʻi:

  • lava le moe
  • malolo
  • e savali i le ea fou
  • manava i le ea
  • faia taʻaloga, faamalositino togafitiga.
  • taumafai ia avea ma popole ma popole pe a mafai,
  • aloese mai tulaga feteenai
  • Aloese mai faamalositino mamafa

    O se tulaga atuatuvale e oʻo atu ai i le paʻu o le paʻu, o nisi taimi o le "sasaina" e malosi ma e le lelei le malosi. E taua le mataʻituina o lenei mea, faʻamago ai manua, ma tausia mama. E mafai ona e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa, ae naʻo se fomaʻi o le a faʻamalamalamaina. Mo le fofoina o faʻafitauli paʻu, e faʻaaogaina le celandine i le fale.

    I le tulaga e sili atu ona ogaoga faitioga, o fualaau e maualalo ai le toto suka ua faatonuina. O le masani i se tagata maloloina e mai 3.2 i le 5.6 mmol / L. O le maualuga o le maʻi o le a laʻititi maualuga. O le mea autu lava e le sili atu i le 9 mmol / l.

    Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

    E mafai ona e togafitia le faʻamaʻi ma le mea na aumai e le Tame Mamamea ia i matou: o laau eseese, vine, fualaau faisua ma mea manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lauti po o le kinamona o ni togafitiga lelei mo le faʻaitiitia o le suka. O se tamaʻi lima o le redcurrant, kulisi poʻo le kesi e taua tele mo tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi.

    E faʻapitoa foʻi i togafitiga faʻale-aganuʻu, fualaau faisua ma sua o fualaau suamalie e faʻaaoga lelei:

    O le tele o togafitiga i le maʻisuka ua tuʻuina atu i le telefoni. E le fesoasoani i le fofoina o le maʻi, ae e aoga tele i lenei mea e faʻatasi ma se taumafataga:

    Paʻu po o pea faʻafefete. Faʻasalaina sina lima o pi (pipi) faʻatasi ma se tamaʻi solo, sasaa le 50ml o le vai vevela, ufiufi ma tuu i se nofoaga mafanafana i le po. I le taeao, inu le vailaʻau i luga o se manava gaogao.

    Laʻau Strawberry. I totonu o se vai vai, fufulu le mutia i le fua o le itiiti ifo ma le 10 laʻau mo le 200 ml o le vai. E faʻafefe le vai, o lea e tatau ona faʻaitiitia ma ave 30 minute aʻo leʻi 'ai, 2 taimi i le aso.

    Buckwheat decoction. Faʻamaʻoti lelei ia totoa o tamaʻi uila ma uu i totonu o se vai taʻele. Ave i le taeao i luga o se manava gaogao.

    O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti

    I tamaiti, o le uluai setete e mafai ona alualu i luma vave ona o uiga o le tino. E matua faigata lava ona togafitia le maʻi, o le mea lea e tatau i mātua ona mataʻituina ma le faaeteete ia faailoga.

    A o laʻitiiti, o faʻaaliga autu o:

  • fia inu pea
  • matagogo
  • faʻaauau faifaipea
  • sosolo.
  • pulu uila i tua o le ulu (pepe),
  • sasaa
  • vaivai o le tino puipuia,

    E na o se fomaʻi e tatau ona togafitia i lenei vaitau, o le galuega a matua o le mulimuli lea i se taumafa malosi, lea o le a sili atu ona faigata, talu ai e faigata mo tamaiti ona faamatala e uiga i le matautia o meaʻai. Mataʻituina le faʻatonutonuina o le aso, moe maloloina, faʻaauau ona savali i le ea fou, vaʻalele lelei.

    Mo tamaiti, o se teuteuga o le karite mamafa o le a aoga.

    E tatau ona fufulu lelei le cereal, tuu i le po, ma ufiufi vai i le 4 tamatamailima. Simmer, pe a uma ona fufulu mo sina minute, faʻaalu laitiiti. Tuʻu atu i le tamaititi se vai malulu o le vai aʻo leʻi 'ai. Tuuina atu o le falaoa mai karite i se tamaititi mo le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi.

    E aoga tele le karite o Bela, e fautuaina e faʻaopoopo i le lisi o aso taʻitasi. Taumafai foi e fafaga le pepe i fualaau aina ma fualaʻau i le tele e mafai ai.

    O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona puipuia i latou lava mai faʻamaʻi viral ma catarrhal, lea e faʻavaivaia ai le tino o le tagata, e manaʻomia togafitiga faʻamaʻi e matua le manaʻomia mo le maʻi.

    Steroids ma Diuretics

    Steroids ma Diuretics

    O tagata e ave le corticosteroids, e pei o le prednisone, o loo i ai se tulaga lamatia tele mo le togafitia o le gasegase, gasegase, fulu, ma le tele o isi faamaʻi.

    Talu ai e mafai ona latou totoina le maualuga o le kulukose o lou toto ma mafua ai foi ona maua ai le maʻisuka i nisi tagata.

    O tagatanuu e fesoasoani i le maualalo o le toto maualuga e mafai ona tutusa.

    O nisi o vailaau faʻasaina e aʻafia ai pe maualalo ai le toto suka.

    O nisi togafiti malulu

    O meaʻai e aofia ai pseudoephedrine poʻo phenylephrine e mafai ona faʻateleina le toto suka. O vailaau faʻamaʻi e iai taimi e iai sina gaʻo po o le ava malosi, o le mea lea vaʻai mo oloa e le aofia ai mea nei.

    E le mafua ai e le antihistamina ni faafitauli i le maualuga o le kulukose o le toto. Fesili atu i lau fomaʻi poo le tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e uiga i aafiaga talafeagai o vailaau aʻo lei aveina i latou.

    O nisi fualaau o le fanau mai

    O fualaau faʻatagaina o le fananau mai o loʻo iai le estrogene e aʻafia ai le faʻaoga o lou inisalini i lou tino. Ae ui i lea, o fomaʻi faʻamataʻu tautala e saogalemu mo fafine e maua i le maʻisuka.

    O nisi fualaau o le fanau mai

    O le American Diabetes Association e ofoina atu se tuufaatasiga tuʻufaʻatasi ma le le mautonu ma le estrogen gaosia. Ua faapea mai foi saienitisi o le tosoina o le fananau mai ma le totoina o pepe e saogalemu mo tamaitai ei ai lenei faamai, e ui lava e mafai ona aafia ai le toto toto.

    Filifiliga

    E mafai ona fesoasoani le tausiga o fale poʻo le mutia mo tagata e maua i le maʻisuka - latou te faʻaitiitia le toto suka.

    O le tele o mea e te faia i vaiaso uma e faʻapitoa i le tino, lea e sili ona lelei mo lou soifua maloloina.Savalivali i le faleoloa poʻo le tuʻu ese atu o le taavale mai le faleoloa o faleoloa. Ole tele o faamalositino e faʻalagolago ai le tasi ma le isi ma faia ai se gaioiga talafeagai.

    O meaai e aofia ai siama maloloina, e pei o le tele o ituaiga o yogurt, e taʻua o mea faʻapitoa. E mafai ona latou faʻaleleia le faʻalaumalieina ma e mafai foi ona fesoasoani ia te oe e pulea lou suka toto.

    O nisi o yogurts e aofia ai le suka ma fualaau aina, ia fuafua lelei le aofaʻi o meaʻai. O le filifiliga sili mo oe o le kuluma ma manino pe mama e aunoa ma se suka faaopoopo.

    Vegan diet

    E tasi le suʻesuʻega na maua ai e tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oe na suia i se fualaau vegan (faʻaaogaina fualaʻau) sili atu le lelei o le kulukose o le toto ma e manaʻomia le itiiti ifo o le insulin.

    E mafai ona i ai se sao i lenei mea i le faʻateleina o le faʻaaogaina o fiva mai fatuga atoa, lea e faʻagesegese ai le faʻapalaina o meaʻai. Ae e manaʻomia e saienitisi ni suʻesuʻega se tele e iloa ai pe a fesoasoani moni se taumafataga vevela i le maʻisuka.

    Talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi faia ni suiga tetele.

    Folafolaga Metotia: Onamamoni

    O lenei mea manogi o le a faaopoopo ai se mea e 'ai e aunoa ma le faaopoopo o masima, carbohydrates poʻo calories. O nisi suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai foi ona fesoasoani le kinamona i le tino e faʻaaogaina ai le inisalini ma mafai ai ona faʻaititia le toto suka i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

    E manaʻomia e fomai ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamaonia ai lenei mea. O mea taumafa taumafa e iai mea maualuga o le kinamona e mafua ai aʻafiaga. O lea la, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi ave le kinamoni.

    Lapataiga: moe

    I nisi tagata e maua i le maʻisuka, o latou maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona paʻu tele i tulaga matautia pe a momoe, aemaise lava pe a latou inuina le inisalini. E sili le siakiina o faailo ao lei moe ma pe a uma ona ala.

    I nisi tagata, o le kulūkose e ala i le taeao - e oʻo lava i le taeao - ona o suiga o hormones poʻo se pa'ū o le maualuga o le insulin. E taua le suʻesuʻeina e le aunoa mo le suka o le toto.

    O se tasi mea e mafai ona faʻaaogaina le faʻaauau pea ona mataʻituina o le kulukose toto, lea e mafai ona lapataia oe i tulaga maualuga ma maualuga.

    Faatinoga faaletino

    O gaioiga faʻale-tino o se faʻamalositino malosi mo soʻo se tagata. Ae o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fetaui ma o latou manaoga.

    Afai e te galue malosi e afu ma faʻaleleia lou fatu, o le maualuga o le kulukose o lou toto e mafai ona tulaʻi vave i le taimi muamua ona pa'ū loa lea.

    O faʻamalositino poʻo faʻamalositino malosi e mafai ona faʻaititia le maualuga o le toto suka 24 itula peʻa maeʻa. Fai se meaʻai ao le i faʻamalositino. Siaki lau kulūkose i luma atu, i le taimi, ma a maeʻa faamalositino.

    O ava malosi oona e aofia ai le tele o mea inu, o lea latou te muamua totoina ai le toto suka. Ae o le kulukose toto e mafai ona paʻu ile 12 itula pe a uma ona inu pia.

    E sili atu le inu ava malosi i meaʻai ma siaki lou toto suka. O le American Diabetes Association fautuaina e le sili atu i le tasi le ava masani i aso taitasi mo tamaitai ma e sili atu ma le toalua mo alii. O le tasi meainu masani o le 150 ml o le uaina, 360 ml o le pia poo le 45 ml o le ava, vodka poo le musumusu.

    Afai e vevela i fafo, e sili atu le saogalemu mo oe e te nofo i totonu ma le malulu. O le mafanafana e faigata ai ona pulea le maualuga o le suka. E tatau ona e siaki i taimi uma ma inu vai e tele e aloese ai mai le faʻamalolo. O le maualuga o le vevela e mafai foi ona aʻafia ai au vailaʻau, mita o le kulukose o toto, ma suʻega faʻataʻitaʻiga. Aua nei tuua i latou i totonu o se taavale vevela.

    Honemoni fafine

    Pe a suia mea o loʻo iai i hormones fafine, e maua ai foi le suka toto.

    Tausia masina taʻitasi o au faailoilo ina ia maua ai se manatu sili atu i le faʻafefea ona aafia ai oe i le faasolosolo o lau tama.

    O suiga o le Hormonal i le taimi o le misaopaʻu e mafai ona aʻafia ai le pulea o le kulūkose o le toto. Talanoa i lau fomaʻi pe o le a fesoasoani le togafitiga o le homone.

    E afaina ai oe i le suka?

    Afai e te fiafia i selu - aua le faʻavaivai. E le tatau ona e faatofa atu ia i latou e faavavau. Ioe, o le suka o le a siitia vave lou maualuga o le kulukose o le toto nai lo isi gaʻo.

    Ae o finocrinologists i le taimi nei e talitonu o le mea sili ona taua o le aofaʻi gaʻo gaʻo. O lea, ia 'ai i ni vaega laiti ma faitau le aofaʻi o gaʻo ma kalori.

    O le a le faasino igoa?

    O le tufatufaina atu o le aofaʻi o meaʻai gaʻo faʻaaogaina i le gasologa o le aso e taua tele mo le pulea lelei o le kulūkose o le toto.

    O le a le faasino igoa?

    O nisi tagata latou te faʻaaogaina foi le faʻaogaina o le faasinomaga - o se iloiloga pe mafai faapefea e meaai faapitoa ona faateleina le maualuga o le toto suka.

    Legumes, falaoa atoa o falaoamata ma cereals ei ai se faasinomaga glycemic e sili atu nai lo le falaoa paʻepaʻe poʻo le pasita masani.

    O fualaau suamalie o loʻo i ai se fuainumera sili ona maualuga nai lo le fua atoa.

    O e tosina atu i meaʻai ma le maualuga o le faasinomaga igoa? Faʻaaogā i meaʻai laiti-index e pulea ai lou maualuga o kulukose toto.

    Faʻaliliuga na saunia e: Nevelichuk Taras Anatolyevich.

    O le a le mea e sili ona taua le gauai i ai?

    Afai e te lagona ua i ai se mea ua sese, e sili atu le toe faafesootai o se fomaʻi. O le a sili atu nai lo le nofo i le fale.

    E tatau ona iai se popolega pe afai:

    - o le vevela e teuina maualuga, ma e masani lava e le faʻaitiitia,

    - i le taimi lava e tasi e le o toe manava le vevela, na faigata ona manava,

    - oe poʻo lau tama na amata ona laʻititi se vai,

    - na i ai ni vaega o le faoa faamalosi po o le leiloa o le iloa, viliina poo le manava mo le silia ma le 6 itula,

    - o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e le o ese, ae na o le faateleina,

    - kulūkose maualuga e sili atu ile 17 mmol / l,

    - faʻaitiitia le mamafa o le tino,

    - maʻi i se isi atunuu.

    I na tulaga, lea o loʻo lisiina i luga, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi!

  • Tuua Lau Faamatalaga