Oʻuga o le ACC i luma o le maʻi suka

Talofa, Igor Viktorovich.

I lau tulaga, e tatau ona e amata i le faia o se suʻesuʻega faaopoopo ma faʻamautuina le ogaoga o le maʻisuka, ona o le togafitiga o lenei faʻamaʻi e matua sili lava. E le gata i lea, o le Diabetol (pe afai e te manaʻo i ai, o le kulimi, e le o le maʻisuka) e leai se fualaau mo le togafitiga muamua o le maʻisuka ituaiga 2.
Ou te fautuaina e te suʻeina le suʻesuʻega lea, e tusa ai ma ona taunuuga o le a mafai ona filifili i le ituaiga o togafitiga amata:

  • suega toto mo C-peptide,
  • suega toto mo hemoglobin glycosylated.
I le taimi nei, amata mai meaai Numera 9, fautuaina i ia tulaga (o faamatalaga e uiga i lea mea e maua lautele i luga o le Initaneti, o lea ou te le toe faia pe afai ei ai ni au fesili, o le a ou taliina).
O le a ou fautua atu foi ia e tago i le pailatoseta Arfazetin 1/2 cup 30 minute ao lei faia meaai 3 taimi i le aso, ia Arfazetin e tatau ona ave mo le 2 vaiaso, ona malolo mo le 2 vaiaso, e mafai ona e toe faia ia vasega mo se taimi umi.

E leai sau faʻailoga mo le aveina o Simgal, Trombo ass ma Betalok ZOK.

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, o le saite e maua ai fautuaga i vaega e 48: tagata o le tino, fomaʻi, vailaʻau, fomai, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 96.27% o fesili..

Igoa faavaomalo

Acetylsalicylic acid. I le Latina - Acidum acetylsalicylicum.

O le Thrombo ACC o loʻo faʻamoemoe mo le togafitiga o tagata gasegase o loʻo mafatia i le gasegase o gaʻo, gasegase o le maʻisuka poʻo le toto maualuga.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o lapotopoto biconvex papaʻe paʻepaʻe, vali ata. O le vaega o le vailaau faʻasaina e aofia ai le 50 pe 100 mg o le mea gaʻo - acetylsalicylic acid. I le avea ai ma vaega fesoasoani o:

  • susu suka
  • microcrystalline cellulose,
  • colloidal silicon dioxide,
  • pateta pateta.

O le faʻaogaina o le fale e aofia ai le talc, o le copolymer ethyl acrylate, triacetin ma le methacrylic acid. O pusa e maua i pusa matagi o le 14 po o le 20 fasi vaega. I totonu o se pepa pepa mo le 14 iunite o le vailaau faʻasaina e lua pepa, mo le 20 iunite - 5 paʻu.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga o lapotopoto biconvex papa o lanu paʻepaʻe.

Faʻataʻitaʻiga

Acetylsalicylic acid (ASA) o loʻo i ai se meatotino antiplatelet e puipuia ai le faʻafefiloi o platelets toto. O le kulupu malosi e aʻafia i le vasega o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAIDs), o se faʻaoʻo mai o le salicylic acid. O le togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻamaloloina o le cycloxygenase. Pe a faʻasaʻo le enzyme, o le gaosiga o prostaglandins, thromboxane ma protocyclins ua faʻalavelaveina. O se taunuuga o le taofiofia o le faaseeina o le thromboxane A2, o le faapipiiina o le platelet, o le faaputuputuina (clumping) ma le faaputuga otaota ua faaitiitia.

O le malosi o le antiplatelet e faʻaauau pea mo le vaiaso pe a uma ona faʻaaogaina. O se aafiaga faaumiumi o le acetylsalicylic acid o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o meaʻai, vailaʻau eseese, faʻalavelave faʻalavelave i le myocardial.

Pharmacokinetics

Pe a faʻafofo tautala, o le acetylsalicylic acid e vave ona gaʻo le 100% i le inumaga laiti. O pusa e le faʻaleagaina le mucosa gastric ona o le i ai o se membrane ata. I le taimi o le absorption, o le vaega ole metabolization i le salicylic acid e tupu. O lenei vailaʻau e suia i le ate e fausia ai salicylates.

Pe a ulu atu i le toto, o le ASA e fusifusia i le 66-98% ma pulu plasma ma vave ona tufatufa atu i masini. E le tupu le afaina o le tino. O le afa-ola faʻamaʻi e oʻo atu i le 15-20 minute. O le urinary system e na o le 1% o le metotia na talia i lona tulaga muamua. O isi e totoe le tino i foliga o metabolites. Faatasi ai ma le masani ai o galuega a nephrons, 80-100% o le vailaau faʻasaina ua mafua ona o fatugaʻo i totonu ole 1-3 aso.

Pe a faʻafofo tautala, o le acetylsalicylic acid e vave ona gaʻo le 100% i le inumaga laiti.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau e faʻamoemoe e puipuia ai le fatu o le fatu fatu pe a maʻi le tagata maʻi (maualuga maualuga o le toto, gaʻo, matua e sili atu i le 50 tausaga, amioga leaga, maʻi o le maʻisuka). I le cardiology, e agavaa fomai faapitoa e faatonuina le faaaogaina o fualaau faasaina i mataupu nei:

  • e avea ma fuataga o le puipuia o le gasegase i le maea ai o faʻasalaga faʻalavelave ma taotoga i gaosiga: faʻasolosolo i luga o le gaʻo e faʻamalosi ai le faapipiiina, pipili, angioplasty,
  • faʻatasi ai ma le thrombosis vevela loloto,
  • mo le tiga mo le fiva mo le gaʻo,
  • puipuiga o le le taofiofia o le lautele i le faiʻai,
  • mo le togafitiga o le angina ma tumau le ituaiga,
  • e taofia le toe faʻafouina o se osofaiga o le fatu,
  • e pei o se puipuiga mai le afaina, e aofia ai tulaga e aʻafia ai le cerebrovascular.

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamalosia o le pulmonary pe'ā maeʻa le faʻasolosolo o le faʻasolosolo, e manaʻomia i le taimi o le faʻasologa.

Faiga faʻavae ma vailaʻau vailaʻau

O le Thrombo ACC o loʻo i ai i le ituaiga o laupepa mo le faʻafofoga tautala, o loʻo ufiufi i se ata vevela. O papa maa e paʻepaʻe, lapotopoto, faʻasolosolo i itu uma e lua, o loʻo faʻapipiʻiina i paʻu o le 14 fasi (2) i totonu o se pusa pepa, o loʻo tuʻuina atu se faʻamatalaga i le vailaau faʻasaina ma se faʻamatalaga auiliili o uiga.

O pepa taʻitasi e aofia ai le 50 mg po o le 100 mg o le eletise gaosi - Acetylsalicylic acid, o vaega fesoasoani ia: lactose monohydrate, cellulose microcrystalline, diokide silicium, sosolo pateta.

Ave le ass for thrombotic mo le maʻisuka ituaiga 2

Nu. 26 010 Endocrinologist 11/20/2015

E mafai ma pe o le a faʻaleagaina. Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali.

Vladimir Verkhovodov, Bolkhov

Talofa, taʻu mai ia te au faamolemole, ou te manao e amata ona inu vailaau i le taimi muamua, ua fautuaina Klair, o le aso nei o le aso lona lua o le taotoga, o le faatonuga e fai mai mai le aso muamua, e mafai ona e ave mai le aso lona lua, pe afai, o le a le pill e amata ona inu i le 1 po o le 2. Faafetai tele mo lau tali.

Talofa. E 30 oʻu tausaga. E toʻalua tamaiti (tama 7 ma le 4 tausaga) e soifua maloloina. Ina ua uma le tama lona lua sa i ai se masini mimiti. Ina ua maeʻa (4 tausaga ua tuanai), na amata le maitaga. O le maʻitaga sa masani. Naʻo le popole naʻo le gaogao, o le na togafitia. Sa fanau mai se tamaititi i le taimi, tamaititi, 3330 g, 50 cm 8/9 i Apgar. I le aso lona lua, sa i ai le ulu o le tama i luga o le ulu, ua faatumulia i se vai samasama, lea e tafe ma fusia. Latou te tuʻuina i matou i le falemaʻi, latou te leʻi fai mai se mea sese, na latou fana i luga o bilirubin ma Fr.

Faamolemole taʻu mai ia te aʻu, na ou suʻeina sue IgA ma IgG mo chlamydia, o le taunuuga e 87 ma le 230, i le faasologa (o le masani o le 50.50-60 e le masalosalo, sili atu i le 60 o le a tuu). Ina ua maeʻa le togafitiga, i le masina mulimuli ane, na faia se suʻesuʻega, o le taunuuga e 63 ma le 213, o le a le uiga, o isi togafitiga e tatau ai? Faafetai tele mo lau tali.

Le teine ​​pele! O le a ou liliu atu ia te oe i fesili nei: Talu ai nei, pe a ma le masina talu ai, o le susu o pepe ma pepe e amata ona paʻu, o le mumu na foliga mai i fetu. O le a le mea e mafai. Faʻafetai mo le tali.

Talofa. E i ai soʻu faʻafitauli - pe a uma le fanau mai lona lua na ou mauaina se polyp tino tele o fafo o le urethra (pe tusa ma le 2 cm), na latou aveeseina, aua K. I le vaiaso sa tupu faaluaina. Ina ua uma le taotoga, sa i ai le fulafula o le mucosa-protrusion. E ono masina ua uma ona pasia, ma o le mucous membrane e peiseai o loo i ai se "polyp" (e mafai ona vaaia mai le taivai) ma ua tatalaina le alavai i le uretra. E leai ni tiga, ae o le taimi o feusuaiga e matua le fiafia ma e tiga. O le a se mea e tatau ona ou faia i lenei mataupu ma pe o le a mafai ona faia lenei taotoga

Lelei lelei Na ou maʻitaga, na ou pasia suega i le falemaʻi faʻalavelave - o le taunuuga o le HBsAg na maua. Na latou faʻamalosi aʻu ou te alu i se isi falemaʻi i se fomai faapitoa o faʻamaʻi pipisi, na tuʻuina atu le au suʻega - e leai se mea na maua. Faʻafilemu. I le faaiuga o le maʻitaga, ou te toe pasi le lona lua i le tamaitai ma toe lelei, ou te alu i le tagata maʻi fomaʻi pipili ma o le taunuuga o le leaga. O se taunuuga, o le fomaʻi faʻamaʻi pipisi sa auina atu se toto mo foai mo le siama o le hepatitis B virus DNA (HBV), na maua ai le taunuuga - maua, le vaitau o faʻasologa - e leʻi maua.

18+ O faʻasalalauga faʻainitaneti e mo faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se mea e suitulaga mo feutagaʻi faafomaʻi faafesagai. Maliega a le tagata

O au faʻamatalaga patino e puipuia. Tupe totogi ma taʻaloga i luga o le 'upega tafaʻilagi e faʻatinoina e faʻaaogaina ai se faʻamaoniga faʻapitoa a le SSL

Contraindications

Ole fualaau faasaina e le mafai ona amataina na oi latou, faalagolago i luga o latou lava lagona ma le soifua lelei. O pepa o Thrombo ACC o loʻo i ai le tele o faʻailoga:

  • gasegase o le gasegase po o masalosalo o latou,
  • afaina peptic o le manava ma le duodenum i le vaega laititi po oi totonu o le gasegase,
  • fomai diamorrhagic,
  • bronchial asthma lea na tulai mai i le taimi o togafitiga ma le acetylsalicylic acid poo isi vailaʻau mai le NSAID group,
  • faʻamaʻi o le ate ma fatuga, faʻatasi ai ma galuega le mama o totoga,
  • faʻatasi ma togafitiga faʻapitoa,
  • loto vaivai tumau
  • maʻitaga i le 1st ma le 3rd trimmas,
  • taimi e fafaga ai,
  • tausaga e 18 tausaga
  • lapatose inlerance, glucose malabsorption syndrome,
  • sinus polyposis.

O faʻasagaga faʻasaga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina e:

  • gout
  • hyperuricemia
  • vaivai le laititi
  • allergy i fualaau faasaina
  • 2 masina o le maitaga,
  • sauniuniga mo taotoga, e aofia ai nifo,
  • vaovao vevela
  • o se talafaasolopito o le gastritis erosive.

Tosiga ma le pulega

E tatau ona ave pepa o Thrombo ACC i le maeʻa o taumafataga poʻo taimi o taumafataga, faʻamalo i lalo i le tele o vai, e aunoa ma le pisapisao poʻo le tatuʻu. O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faʻaaogaina umi, ae o le fualaau ma le umi o le togafitiga e togafitia e le fomai e faalagolago ile tulaga o le maʻi ma uiga o lona tino.

Mo le puipuia o le fatu fatu ma le thrombosis, o le fualaau masani o le vailaʻau e 50 mg, pe a tatau ai, e mafai ona faateleina i le 100 mg i le aso i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le pulmonary embolism ma le verombosis loloto loloto, o le 100 i le 200 mg o le vailaau faʻasaina ua faatonuina i aso taitasi, vaevaeina i le 2 atisi.

Faaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga ma le lactation

I le uluaʻi masina o le maitaga, e le o faʻamaonia le fualaau faasaina Trombo ACC, talu mai le taimi nei ua taoto uma totoga ma mamanu a le tamaititi e leʻi fanau mai, ma o le aʻafiaga o fualaau oona i le tino o le tino e mafai ona faʻalavelaveina lenei gaioiga ma faʻapogai ai le fausiaina o faʻalavelave faʻalavelave.

I le lona lua o masina o le maitaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, pe a fai e sili atu le aʻafiaga o togafitiga mo le tina nai lo lamatiaga mo le pepe.

I le tolu tausaga lona tolu o le maʻitaga, o le ave i lalo o papalama Thrombo ACC ua solia, ona o le togafitiga e mafai ona tupu i le toto i totonu o le tamaititi, o le gasegase pepe atoa ma le solia o le toto i le pepe fou.

O le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻamalosi i le susu o susu ma mafua ai aʻafiaga ogaoga i pepe, o le mea lea, o togafitiga fualaau e le faia i le taimi o le lactation. Afai e manaʻomia togafitiga, e tatau ona faʻagata le susu.

Faʻaiʻuga

Pe a ave poloka o le ACC i le thrombo i tagata mamaʻi ma le faʻalauteleina o le lagona o le tagata i le acetylsalicylic acid, e mafai ona tupu aʻafiaga itu:

  • mai i le fualaau oona - fatu vaivai, tiga i totonu o le manava, gasea, tigaina o gastritis ma maʻi, gaʻo, tui toto, atinaʻe o pancreatitis, faʻateleina le gaioiga o le gase transaminases,
  • mai le faʻalavelave faʻalavelave - o le vevela ma le ulu, o le tino, le faʻalogo,
  • lamatiaga o le faamaligi toto, faamanualia, tafe toto,
  • i le vaega o le ata o le toto - thrombocytopenia, anemia, o le faaitiitia o le lanu lanu ma le maualuga o lela toto mumu,
  • afaina o le paʻu, paʻu o le paʻu, paʻu o le tino, Quincke's edema, bronchospasm, le atinaʻe o le maʻisuka, le rhinitis, i tulaga e le masani ai, le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic.

Afai e aliali mai se tasi pe sili atu aʻafiaga itu, e tatau ona faʻagata le fualaau ma talanoa i se fomaʻi.

Faʻasalaga

Pe a ave pepa o le Thrombo ACC i le tele o doses, e vave lava ona atiaʻe e le tagata maʻi ni faailoga o le tofo, ia o loʻo faʻaalia i totonu o le vailaʻau oona - vomiting, feces with blood, faʻamaʻi o le ate, gaʻo fefete, tinisitus, pallosis respiratory.

I le oona ogaoga ma le acetylsalicylic acid, o gasegase e tupu ai le pulumu o le edema, le manava o le manava, le sophyxiation (suffocation), faʻalavelave faʻalaumalie, faʻavevesi, male.

Togafitiga o le maualuga o le salicyoa e aofia ai le faamamaina, ma faʻaaoga pea le malala o loʻo faʻaaogaina, toe faʻaleleia o le paleni-masima, ma togafitiga faʻapitoa pe a manaʻomia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le tausiga faapitoa e manaʻomia ai fesoʻotaʻiga faʻamalositino o pusa ACC thrombo e iai fualaau faasaina:

  • Meli
  • Anticoagulants - ona o le lamatiaga o le toto maualuga,
  • NVPV,
  • O fualaau faasaina
  • Fualaau faʻasaina ma le inisalini.

Acetylsalicylic acid, o se vaega o laupepa o le Thrombo ACC, faʻaleleia le togafitiga o fualaau o loʻo taʻua i luga, lea e faʻapupulaina ai le ono mafai ona aʻafia ai aʻafiaga ma faʻalavelave. Afai e tatau ai, o fesoʻotaʻiga fualaau faasaina e manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma vailaʻau mai le kulupu o glucocorticosteroids, o se faʻaitiitia o le togafitiga o le acetylsalicylic acid o loʻo matauina.

Faatonuga faapitoa

O le Thrombo ACC e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi pe a maeʻa se suʻega toto muamua.

Acetylsalicylic acid, o se vaega o le fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai le atinaeina o le bronchospasm i tagata e afaina i allergies po o tagata gasegase o loo maua i le mai lela. O osofaʻiga o faʻamalosi i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le fualaau faʻasaina e sili atu ona faʻagasolo ma faigata.

Afai ei ai se talafaasolopito o le urticaria, o le fulafula o le isu ma le faaila pe a maeʻa le ave o Acetylsalicylic acid poʻo NVPV i luma o togafitiga ma Thrombo ACC, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Faʻasaga i tua o togafitiga ma fualaau oona, o le maʻi o le platelet i le toto ua paʻu, lea e mafua ai ona tafe i le taimi o taotoga. Afai ua fuafuaina e le tagata maʻi togafitiga faʻapitoa, e aofia ai le tosoina o nifo, e tatau ona lapatai le fomaʻi o loʻo ia aveina Thrombo ACC.

O fafine e ave fualaau o fualaau faasaina e tatau ona puipuia ma le faaeteete i latou lava mai le amataga o se maʻitaga e lei fuafuaina, ma afai ua tupu le mafaufau, ona ave loa loa lea o le vailaau ma talanoa i se fomai.

E le mafai ona ave faʻatasi faʻatasi ma le acetylsalicylic acid poʻo vailaau e leai ni steroidal anti-inflammatory, ona o lenei mea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu ma faʻalavelave matuia.

O tagata e silia i le 65 tausaga le matua e manaʻomia se filifiliga a le tagata lava ia o le fualaau o le fualaau faasaina, talu ai i lenei vaitau o le vaitausaga o le aʻafiaga o aʻafiaga e sili ona maualuga.

Afai e te aʻafia i lagona le lelei i le vaega o loʻo faʻateleina i taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina, afu, ma le tiga i totonu o le manava, o le a vave ona taofi faʻamalama ma feutagai ma se fomaʻi.

A o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona aloese mai gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai atu ma le avetaavale. E afua ona o le foliga mai o le vevela ma le tinisene i le taimi o togafitiga.

Analogs of tablets Thrombo ACC

O se isi togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma laʻau o Thrombo ACC o loʻo i ai fualaau faasaina:

  • Acecardol papa
  • Aspirin pepa
  • Aspirin UPSA Soluble Fuafaatatau Ripoti,
  • Aspirin cardio pills,
  • Acetylsalicylic acid tablets.

O nei vailaau faʻasaina uma e faʻasaʻoina matuia, o lea e le mafai ai ona e amataina se togafitiga mo oe lava e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga

AsoLe fesiliTulaga
11.11.2012