E mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "E mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O maʻi e iai se "gasegase suamalie" e manaʻomia i nisi taimi e teena le tele oa latou togafiti e fiafia i ai. E tele taimi e nofo ai lo latou nofoaga i fualaʻau ma fua. O le tele o tagata latou te mauaina fua o laau o se auala sili e maua ai se fiafiaga lelei e le afaina ai lo latou ola maloloina.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Ae peitai, e le o mea uma lava e masani ona aoga mo tagata gasegase. O le mafuaaga lena e tasi ai le tele o fesili o gasegase e tumau pea i lalo - e mafai ona 'ai le kiwi mo le maʻisuka? O lenei fualaau suamalie ua leva ona manumalo ai loto ma manava o le faitau miliona o tagatanuu Rusia. E taua le iloa le saogalemu i le iai o le hyperglycemia faifaipea.

Homeland "pati pateta" o le Malo Tutotonu. O le igoa lona lua o le kulisi Sina. Fomaʻi ma tagata tausi meaʻai e toetoe lava o taimi uma e fautuaina ai lenei mea lanumeamata o se togafitiga i aso uma.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Ua faʻamaonia e mafai ona faʻaititia le mamafa o le tagata. Ioe, e le vave, ae i lalo o nisi tulaga. Kiwi i le maʻisuka ei ai le tele o aʻafiaga lelei, e mafua ona o lona fomaʻi faapitoa.

E aofia ai:

  1. Suavai.
  2. Pectin ma fiber.
  3. Fatati ma organic meaola.
  4. Puipuia, gaʻo ma gaʻo.
  5. Vitamini C, A, E, PP, Vaevaega B (1,2,6), gaʻo pepa.
  6. Minerale ma elemene: magnesium, potassium, phosphorus, manganese, calcium.

Soo se tasi e maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili, o le a le mea e maua ai le suka i le kiwi? E selau kalama o fualaau aina e aofia ai le 9 kalama o suka.

O le mea muamua lava e puʻeina ai mata o le tagata maʻi o foliga vaaia lea o le fua. E pei o se pateta e ufiufi i le galu. E tatau ona maitauina o le peel e 3 taimi sili atu vitamini C nai lo le pipi.

O le mea lautele, o fualaau lanu meamata ua taʻua o se tasi o fale sili ona tamaoaiga o le acid ascorbic, sili mamao atu i lemoni ma isi fualaau suamalie. O fualaau gogoberries Saina e tele ni faʻamalologa.

O aʻafiaga autu o loʻo i luga o le tino o tagata e:

  1. Faʻaauau le aʻafiaga i le gaʻo gaʻo. E tatau ona e malamalama o le fualaau aina e maualuga tele le pasene o gaʻo tuai. Ae ui i lea, o le i ai o fiber ma pectin fila e le mafai ai ona vave gauai. Fai mai o le kiwi e maua i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le glycemia o le a le moni. Ae ui i lea, o le faatumauina o le mausali i le taimi o le faʻaaogaina o le kulūkose e taua foi.
  2. E taofia le alualu i luma o le atherosclerosis. O se tasi o taimi sili ona taua o le aʻafiaga o gooseberries Saina i le tino. Ona o le i ai o ni gaʻo gaʻo, o le "leaga" o le cholesterol e le mafai ona teuina i luga o puipui o toto toto, o le mea lea e puipuia ai e le kiwi le tagata maʻi mai le paʻu poʻo le osofaʻi o le fatu.
  3. Maualuga maualuga maualuga maualuga e aoga tele mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. O lenei vailaʻau e faʻasaʻoina le metabolism o le carbohydrate ma faʻamautinoaina le atinaʻe toʻafilemu o le fetus. Faaleleia le va o le tina ma le pepe.
  4. Kiwi faʻaleleia le paʻu o le mamafa, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I fualaau lanumeamata, ei ai se enzyme actinidin, lea e matua gasegase ai le puipuia o meaola manu ma gaʻo. O se taunuuga, latou te gauai, e le teuina i luga o atigivae.
  5. O le potassium ma le magnesium e maua ai le toto maualuga. O le puipuiga lautele e taua tele mo tagata mamaʻi ei ai se "maʻi mama", ona o le atinaʻe o macro-ma microangiopathies.

O mea tau togafitiga o kiwi i le maʻisuka malosi o loo i ai pea i le tulaga o tofotofoga, ae o le taimi nei ua fautuaina e le tele o endocrinologists e faailoa atu i totonu o meaai i aso taitasi.

E pei lava o soʻo se tulaga, e taua le aua le faʻaaogaina. O le masani masani o kiwi mo le maʻisuka e 1-2 tamaʻi aso i le aso, e maualuga le 3-4. I le tulaga o le sologa lelei, o taunuuga le lelei e mafai ona tupu, o le sili ona lamatia o le gasegase.

Taumafa fua mata. O le toʻatele o tagata e faʻafeiloaʻi. I soʻo se tulaga, e mafai ona 'aina faatasi le kiwi. E faʻalagolago lava i le manaʻo o le maʻi. O le paʻu o le oloa e aofia ai le tele o le vaitamini C, lea e avea o se mana malosi faʻaleaganuʻu ma puipuia le tino mai le perovidation lipid.

E masani ona togafitia e tagata maʻi fuamamamama mai le fua suamalie. E mafai ona e taoina pe fai ni fofo. O fualaau lanu meamata e avea o se teuteuga mo meaʻai. E le fetaui lenei mea mo le maʻisuka, talu ai e le tatau ona latou 'ai i meaʻai e sili ona tele.

Afai e te le sili atu i le fua o aso taitasi o mea lelei atoatoa, ona le tatau ai lea ona tupu ni mea leaga.

Ae ui i lea, o le taumafa malosi o le kiwi, o taunuuga nei e le lelei:

  1. Hyperglycemia.
  2. O le susunuina o lagona i le gutu ma le manava, fatu.
  3. Naua, vili.
  4. Alu

O le sua ma le pulupulu o gooseberries Saina ei ai le pH acidic ma i le tele o mea e afaina ai le tulaga o le mucosa gastric.

O le mea lea, e tumau ai le faʻamaonia:

  1. Papatitis ulcer.
  2. Gastritis
  3. Tagata taʻitoʻatasi faʻalepale.

Kiwi mo le maʻisuka o se faʻaopoopoga sili i se taumafa faʻapulaʻa. I le aofaiga tonu, e fesoasoani i le tino o le maʻi ma fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga.

Kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele. O meaʻai e maua i kiwi e matua taua lava mo tagata e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o lenei tama e matua suamalie lava, ae i luga o le tulaga e matua. O le mea moni lea e sili ona lauiloa i le maʻisuka ituaiga 2 ma e na o tagata e fiafia i fualaau aina.

Ae, e ui lava i uiga uma o le fatu, o tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi e tele lava ina mafaufau pe mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka. A maeʻa, o lenei fatu e aofia ai le porotini ma le suka, lea e faʻasaina i maʻi.

Ae ui i lea, e ui lava i le i ai o le suka, o fai mai fomaʻi o le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2 e le gata o se fua e le afaina, ae aoga foi. O lenei mea e mafua mai i lona tuufaatasiga tele, lea e aofia ai e le gata na faasaina ai le suka i se tamai fua, ae o pyridoxine foi, ituaiga vitamini, masima soluble ma isi elemene aoga. O le tuufaatasiga o nei vaega uma e faʻamalosiina ai le tino o le tagata, faʻaleleia le toto, ma faʻamamaina foi le tino o mea leaga. Ia mautinoa o le kiwi e aoga mo le maʻisuka o le a fesoasoani i se faʻamatalaga auiliili ma lona fatuga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga e mafua ai le tele o tapulaʻa i mea e masani ai se tagata. O se tasi oi latou o se meaai faapitoa e tatau i se tagata maʻi ona pipii i ai ina ia faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suka. O le mafuaʻaga lena, ao leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena oloa, e tatau i se tagata ona faamasani lelei ma ia i le tuufaatasiga. O lea, o vaega o le kiwi:

  1. Folic acid ma pyridoxine. O nei vaega e taua ma talafeagai mo le tino o le tagata. O vaega uma o loʻo iloiloina e nafa ma le faʻatinoina lelei o ia faiga taua o le tino o le tagata e pei o le popole ma le faʻasalaga.
  2. Vitamin C.
  3. Suauu minerale.
  4. Tannins.
  5. Enzymes faapitoa. Afai e maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, ona amata loa lea e lona fatu ona mamafa mamafa. Enzymes i totonu o le Kiwi e fesoasoani e puipuia se tagata mai se fatu fatu.
  6. Vitamin D, lea e malosi ai le ivi o tagata. O se tasi o faailoga o le maʻisuka o le mamafa o le tupe. E mafua ona o le toto maualuga. O le vitamin D e taua mo tagata, ona o le malosi ma le malosi o ponaivi, mafai ona faigofie ona tatalia mamafa mamafa.
  7. Enzymes E pei ona taʻua muamua, o le maʻisuka o le mafuaʻaga o le mamafa o le mamafa. Enzymes o ni fesoasoani sili ona lelei mo le susunuina o calorie sili atu ma le le maua o le mamafa.
  8. Vitamin E, o se vailaau malosi. Ona o ona fualaʻau E, o le faʻaaogā masani o le kiwi o le a fesoasoani e faʻaleleia le tulaga atoa o le paʻu ma le lauulu. O fao o le a taofia ai foi le paʻu ma malepe. E le gata i lea, o le vailaʻau E o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i le tino.

Mafaufau e ai le kiwi mo le maʻisuka.

O le fualaau ua faʻamatalaina e le naʻo le saogalemu, ae e tatau foi mo le tino o le tagata. O le tama o loʻo mauʻoa i fiber, o lona aofaiga e sili atu le maualuga nai lo mea o loʻo i totonu o le kulukose i le kiwi. O lenei mea moni o loʻo faamatalaina ai le mafuaʻaga e le afaina ai le kiwi i le maʻisuka. O moletini moletini e taʻua o le enzymes e fesoasoani i le vaevaeina o gaʻo gaʻo. E fesoasoani lea i se tagata e faʻamalosia ai isi pauna e le tatau ma, o se taunuuga, faʻaititia le avega i luga o le fatu.

Faatasi ai ma le lelei o le fua, o lona maualalo o le kalori mea e mafai ona iloagofie, lea e taua tele i le siama o le maʻisuka.

Per 100 g o vine, e le sili atu ma le 60-70 kcal. Faatasi ai ma nei meatotino, o le kiwi e avea ma se meaʻai fiafia i le tele o le maʻisuka ona o lona tofo. Faʻatasi ai ma sina mea laiti kalori ma mea maualalo ole kulukose, o le kiwi matua o se fua suamalie lea e mafai ona avea ma sui atoatoa mo laʻau suamalie. Isi mea aoga o kiwi:

  1. O le siama e faʻafaigofieina le gataifale. O le maualuga o le kulukose e le faʻaosofia le tuusaʻoina o le inisalini i totonu o le toto.
  2. Kiwi e mauoa i le potassium, magnesium, zinc, iron. O le maʻisuka e masani lava ona mafatia ona o le le lava o nei elemene taua, aua o loo aofia i totonu o meaai faasaina. Faʻatasi ma le maʻisuka, e mafai ona e 'ai i le kiwi e faʻatumu ai faʻapitoa o le tino ma nei elemene.
  3. E masani lava, o tagata e maua i le maʻisuka e afaina mai le paʻu ma le manava. Kiwi o le a fesoasoani e faʻaitiitia nei faʻalavelave.
  4. O le siama e faʻamaopoopoina le manava, lea o le a faʻaumatia ai faafitauli i le fale.
  5. O aoga aoga o fualaau aina ma a latou masani masani o le a avea ma puipuiga o maʻi cardiovascular.
  6. O loʻo iai mea e pei o le manganese ma le iodine. O le tele o mea mulimuli i le tino o le tagata o le a aʻafia ai le manuia lautele.
  7. O le faʻalavelave o meaʻai laiti aoga, vitamini ma vailaʻau o loʻo i totonu o le papa e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi e pei o le maualuga maualuga ma le atherosclerosis.

E le gata i lea, o vailaau faʻasaʻo ua faʻamaonia e faapea afai e te faʻaaogaina pea lenei fualaau aina, e mafai e se tagata ona faatea ese faafitauli e fesootaʻi ma le le mautonu i le moe. O le saʻo saʻo o le meaʻai e iai sona aʻafiaga i le faʻalavelaveina o le atinaʻeina ole tuma. Afai ei ai ni faʻafitauli i le maʻisuka i le gastrointestinal tract, o le meaʻai e 'ai o le a fesoasoani tele ia te ia: o le a mou ese atu le malosi, o le galuega o le manava o le a faʻamaonia, ma o le a le toe i ai le tiga i totonu o le manava ma le manava.

O le fua o le a le mafai ona avea ma se isi mea i le togafitiga saʻo, ae o le a na o se faaopoopoga lelei i le togafitiga autu.

O lenei ua e iloa pe mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka.

E tatau ona fuafua le maualuga ole aso ole a mafai ona gaosia ole sua mo le maʻisuka ituaiga 2. A o le mea moni, o le kiwi, e ui lava i se siʻosiʻomaga laitiiti, e aofia ai le kulukose, o le tele o fualaau aina e tatau ona faʻatautaia.

Ina ia aua le sili atu i le masani o le kulukose, e faatagaina le tagata gasegase e le sili atu nai lo le 2 fua i le aso.

O maʻisuka uma e masani i se manatu faʻapitoa e pei o le faʻasologa o igoa. O le GI i le fale o loʻo fesiligia o le 50. O lenei tau aogā faʻatasi ma isi fualaau faisua ma fualaʻau, o lona uiga o se faagasologa umi o le faanumeraina. O lenei mea moni ua na o le tasi lava le mea e fai mai - E mafai ona faʻatagaina gooseberries Chinese e 'ai ma le maʻisuka i le naʻo le faʻaogaina.

I le faʻaopoopoga, o lenei tamaʻi meaʻai e matua faʻatasia lelei e fua e pei o apu ma pears. O fualaau suamalie suamalie ma suamalie e mafai ona saunia mai mea na faamatalaina e aunoa ma le faaopoopo o le suka.

E tele mea aoga o Kiwi. Ae ui i lea, e pei o le tele o fualaau aina ma fualaau faisua, o le kiwi o loʻo i ai ni faʻasiga. O le le amanaiaina oi latou e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia ma faʻafitauli i le talaaga o faʻamaʻi oi ai nei.

Kiwi ei ai sona aafiaga lelei i le maʻisuka o loʻo mafatia i faafitauli o le gastrointestinal. Ae le mo tagata uma.

Kiwi e matua le fautuaina mo le manava, aua o loʻo i ai sona aafiaga leaga.

O le isi faʻalavelave e ono avea ma se faʻafitauli faʻafefe. Ina ia le maua e se tagata se allergy, pe a 'ai lenei fua, e tatau ona ia mataʻituina le tulaga o lona larynx. O se faʻataʻitaʻiga o se allergy talafeagai i gooseberries Saina atonu o se laʻititi ma e le o faʻamafanafana. Ua faasaina foi Kiwi mo tagata e mafatia i le gastritis ma le maʻi o le peptic. E mafua lenei mea ona o le faateleina o le malosi o le pipi.

E tele naua meaʻai, o se tasi o mea taua o le kiwi.

E mafai ona e faʻamalieina oe lava ma e pele ia te oe i se fualaʻau fualaʻau ma le faaopoopoina o le kiwi. Ina ia faia lenei mea, ia saunia mea nei:

  • nisi kiwi
  • fou totogo fou
  • kāloti
  • lanumeamata lanumeamata
  • meaʻai ma le letus,
  • kulimi mumu
  • masima ma le pepa e tofo.

Muamua e tatau ona e tipi ma tata mea uma. Teu kapiti ma kapisi, kiwi ma pi, tipi i ni fasi laau. O le taimi nei ua matou liliu atu i le sauniuniga o lautusi siaki. Ina ia puipuia lo latou ola fou ma puipuia le faʻamaʻiina o otaota, ia lafoaʻi le lettuce i le lima. A maeʻa le sauniuniga o meaʻai, faʻafefiloi mea uma ma le vaitau e tofo ai. O le laasaga mulimuli na tumau - tuu le salatisi vine i le kiwi i luga o le ipu ma sasaa le tele o kulimi kirimoli. O lenei e mafai ona e suʻe le ipu.

O se filifiliga lelei e tasi o le gaosi fualaʻau. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • Kiwi
  • zucchini
  • failaʻau
  • 1 tsp pata
  • falaoamata
  • kulimi mumu
  • ufiufi o le kalaka.

Tuu se fagu vai i luga o le afi. O le a manaʻomia i ni nai minute - mo le sauniuniga o le faletupe. Afai o le puni ua uma ona mu, e mafai ona e amata tipi zucchini i totonu o vavao ma vaevae le kalapu i totonu o faʻaoga.

Pe a faʻaputuina le vai, faʻapipiʻi fualaau faisua ma sina masima masima e tatau ona tuʻu iai. O kuka e tatau ona faia ile vevela vevela mo le 15-20 minute. A maeʻa lena, aveese le pama mai le afi, aveese le fualaau faisua maeʻa.

I totonu o se pusa falai vevela ma le pata, tuu 4 tbsp. l falaoamata ma nai sipuni o kulimi kulimi. Faaopopo le pulupulu nutimomoia o le kalaka. A maeʻa le mumu kulimi mumu, tuʻu le kuka zucini ma le kapisi i totonu o se fagu. O le taunuuga o le paluga o fualaau aina i le suauu kulimi suamalie e tatau ona faʻamalieina e tofo ma faʻapipiʻi mo ni nai minute. Faʻasalaga ni fasi fasi kiwi i le pito i luga ma fufulu i le pasili vavao.

E mafai ona 'ai le kiwi ma le maʻisuka ituaiga 2?

Kiwi, poʻo e pei foi ona taʻua o le "Kuki vine" - o se pusa e faʻaulufaleina mai i Rusia mai Saina ma Turkey talu mai le 90 o le seneturi talu ai.

O le tele o manatu sese e taʻuina i fualaau suamalie, e ui lava e le o saʻo atoatoa. O a latou tuufaatasiga e tutusa.

E mafai ona aofia i totonu o le meaai mo le maʻisuka ituaiga 2? E moni e faatasi ai ma le fesoasoani a le kiwi e mafai ai ona faʻasalalau le maualuga o le suka i totonu o le toto ma o lea e fautuaina ai mo le maʻisuka mo le faʻaaoga tatau?

E mafai ona 'ai le kiwi mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i le tapulaa faʻapulaʻa. O le masani i aso uma e tusa ma le 75-100 g kaʻa, e tutusa ma le 1-2 fua o fua o le tele o laʻau. O le taua o meaʻai o kiwi o loʻo mulimuli mai (e faavae ile 100 kalama):

  • glycemic index - 40,
  • proteins - 1.15 kata,
  • gaʻo - 0.5 kalama,
  • carbohydrates - e oo i le 14.6 kalama.

E aofia ai foʻi:

  • lipine acid - 25 micrograms,
  • ascorbic acid - 92.7 miligrams,
  • Baminoa vitamin - 0.9 miligrams (e le aofia ai le lipine acid),
  • calcium - 33 milligrams,
  • phosphorus - 35 milligrams.

E faapena foi Kiwi o loʻo i ai le tele o fiber masaniona o le galuega o le gastrointestinal tract atoa o le tulaga masani, o le tupuga o toxins i le atigilima lautele e puipuia. O lenei mea e sili ona aoga mo i latou e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le maualuga o le kulukose e fesoʻotai saʻo i le mamafa poʻo le le lelei o le tino.

Ae i le tele o mea, o le kiwi e mafai ona tele se afaina. Ae ui i lea, o le maualuga o meaʻai i totonu o fualaau 'aina e maualuga, ma i le taimi lava e tasi o loʻo i ai le tele o meaola faʻasaina i le tuufaatasiga. O le mea lea, o lenei mea e mafai ona faʻaleagaina ai le gastritis, ulutala duodenal ma le manava. E le gata i lea, ma le faʻaeteete, o le kiwi o loʻo aofia i le taumafataga mo le pielonephritis ma le faʻaogaina o le le atoatoa.

Ole fua o le kiwi i aso taitasi e oo atu i le 100 kalama, ma e fautuaina e 'ai mo le taeao (ae leʻo luga o se manava gaogao) ma mo se taumafataga i le aoauli (i le pe a ma le 16:00), pe a oʻo i le tino e iloa ai le le lava o le malosi. O le fua faatatau o fualaau aina fua e na o le 30 minute. I le gasologa o le vaiaso, e fautuaina le 'ai e le sili atu i le 400-500 kM o le Kiwi. I lenei tulaga, o le avanoa e afaina ai, e tusa lava pe muamua le gastritis, e itiiti lava.

O a ituaiga ituaiga kiwi e lelei e aofia ai i lau taumafataga? I le teori, o le eseesega i le taua o meaʻai, faapea foi i le glycemic index, e itiiti lava. Fua o le Hayward, o ituaiga Maturo e masani ona faatauina i faleoloa ma i luga o le maketi. Latou te le mautonu i tulaga tau le siosiomaga, lea na faʻaosofia lona lauiloa i le au faifaʻatasi. E mafai ona e 'ai ai. Pau lava tuusaunoaga o ituaiga iawi ma le tino samasama. E mafai foi ona 'ai, ae le silia le 50 kalama ma e le silia le 150 kalama i le vaiaso (ona o le maualuga maualuga o le suka).

Kiwi e mafai ona faʻaaoga e avea o se faaopoopoga i le salati fualaʻau. O le tuufaatasiga e foliga mai e manaia, ma o le mea sili ona taua - aoga ma le itiiti ifo o le suka. Mo le kuka e te manaʻomia:

  • filifili le kapeti ma faʻafefiloi ma kāloti kuka (e sili atu le faʻaaogaina o se mea e gaosi mo karati Korea),
  • faaopoopo ni pi tao ma ni kiwi suamalie,
  • faaopoopo salati (i fasi pepa tele) ia tofo,
  • faaopoopo le masima i le tofo.

O le kulimi suamalie e faʻaaogaina e fai ma laei mo se ipu. E masani lava, mo le maʻisuka, e tatau ona e filifilia i se mea e maualalo le gaʻo (e le silia le 30 kalama i le tasi). E mafai ona e sui i le yogurt (nai lo le suauu suauʻu) poʻo le olive (faʻamalosia lelei).

Ole fuainumera o le seleselega e seleseleina ai le 30. Faʻatoʻa - 1.4 kalama, gaʻo - e oo atu i le 3 kalama (pe a faʻaaogaina kulimi suamalie), gaʻo-gaʻo - 9.7 kalama.

O faʻamaoniga mo le faaaofiaina o kiwi i le taumafataga o faʻamaʻi nei:

  • afaina tele,
  • foia le ate
  • gallbladder ma le gasegase o le tino,
  • gastritis
  • maʻi pipili o le manava ma le duodenum.

I le i ai o soʻo se faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo le gastroenterologist. Ma e tatau foi ona e mafaufau o le kiwi e mafai ona faaosofia ai se osofaiga malosi. O le mea lea, mo le taimi muamua e tuʻuina atu i ni vaega laiti. O le a avea ma se ituaiga o faʻataʻitaʻiga.

Tamaiti (e oʻo atu i le 3 tausaga le matua) e le sili atu ma le 15 kalama o kiwi i le aso. E le gata i lea, e fautuaina e vaeluaina le mauaina ile 3-4 taimi. Mai le 3 i le 6 tausaga, e mafai ona faateleina le gaʻo i le 25 kalama i le aso, ma sili atu le tuʻuina atu i le mea o le jeri poʻo le siama.

I le aotelega, e iai le qiwi mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O lona aoga autu o se maualuga maualuga o minerale, ascorbic ma folic acid, lea e afaina ai le malepelepe o gaʻo ma gaʻo, gaioiga o le gaosiga masani o le inisalini. Ae ma le faʻaeteete, ua aofia i totonu o le taumafataga mo faʻamaʻi masani o faʻamaʻi o meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga