Faʻatau togafitia togafitiga e leai se togafitiga faafomaʻi - mea moni poʻo talafatu?

O le ola e aunoa ma se vailaau o le tala masani poʻo le moni? Ou te le o nofouta i se faʻapipiʻiina o le faafitauli, ma sili atu foʻi ona i ai lona vaifofo. Ae e mafai, pe afai e te le foia, ona sili atu lea o felafolafoaiga ma se manuia mo oe lava ma lau tagata vaʻaia.

E tagofia e tagata le tele o fualaau oona e togafitia ai, poʻo le sili atu foi e faʻamalolo ai faʻamaoniga o se faʻamaʻi. E fesoasoani lea i le faasalalauina. E avea tagata uma ma se fomaʻi mo ia lava ma faatonuina ai togafitiga mo ia lava.

I le isi itu, o le fomaʻi o loʻo iloa foi o se ituaiga o vaitalaitu e faʻasaoina mea sili ona taua o loʻo i ai i se tagata - olaga. Ae ui i lea, e le o toe umi ae oʻo mai se malamalamaga e le o se faʻatau togafiti lea e fai ai. Ma o lenei e mafai ona e faʻamalamalamaina elemene o pisinisi ma faʻatau, pe a faia e fomaʻi ni faʻamaʻi eseese, ma o vailaau mo togafitiga e ofoina atu le tele o "aoga" o latou togafitiga, ua maua tufatufaga

Faʻafoeina tulafono a le tagata lava ia - o le a lea? O ai e le manatua mataupu mai lona olaga poʻo ana uo poʻo ona tauaiga, pe a talafeagai pe i lalo o le faatosinaga a nisi o aʻafiaga mai fafo (fefe, faatosinaga ia manumalo, ma isi mea) e tatau ona ia faia se mea e le mafai ona malamalama i ai i tulaga masani, pe toe faʻafoʻi pei o lena se tagata maʻi leai se faamoemoe. O ia ituaiga mataupu o loʻo faʻamatalaina i le tele o tusitusiga ma mafua ai na o le fenumiai, fiafia i le mea moni, ma o nisi taimi e le talitonu. Ou te iloa se mataupu pe a osooso laʻu uo i luga o se pa i se tulaga e fefe ai, ma o le aso na sosoo ai e le mafai ona malamalama pe na faapefea ona tupu lenei mea, ona o le pa e le itiiti ifo ma le lua mita!

O le a le tala fatu poʻo le moni? Afai o le mea moni lenei ua faʻamaonia e le tele o faʻamatalaga, o le fesili e tulaʻi mai: o le a le ituaiga o mea natia e maua e se tagata, ae e faʻaalia lava ia i mataupu faapitoa, ma e le mafai lava ona faʻaalia.

Dr. Kashpirovsky A.A. (Ou te lagolagoina lona mafaufau) na taʻua lenei tulaga o se faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia. Sei o tatou taumafai e malamalama i lenei lomiga pe sili foi ona talanoaina lenei autu. O le faatonutonuina o le tagata lava ia mai le manatu o le talitonuga o le pulea sili ona lelei e mafai ona avea o se faagasologa o loo i ai se tuufaatasiga faifai pea o faamatalaga e uiga i le setete o vaega uma o le tino, o lona gaosiga ma le atinaeina, pe afai e talafeagai, o se gaoioiga e pulea, nisi o "vailaʻau" e aumaia ai le tino i le masani pe latalata ia te ia se tuutuuga. E mafai ona faʻamalamalamaina le maualuga o le iloiloga i le tulaga o le philistine i le tulaga o se faʻaaliga o se tulaga e le o iai i le tino (toe faʻaleleia o le gafatia o le gaioiga o le tino, faʻaleleia atili o le gafatia o galuega, faʻasologa o faʻamaoniga, ma isi). Afai o iai se ituaiga masini (matou te manatu o loo i ai, ma e le mafai ona finauina, aua o se tagata e masani ona toe ola e aunoa ma ni vailaau), o le fesili e mafua mai i le mafuaaga e aoga ai pe leai foi, pe a manaomia faapitoa e se tagata.

I vailaau, o le faʻaleleia o le soifua maloloina e tele lava ina taʻua o le tino puipuia. O se tagata ua toe malosi vave, lelei le puipuiga, e le o toe manuia - e le lelei le puipuiga. O le faʻamaoni e faʻamasinoina e le tali a se tagata i le faʻamaʻi. Ae o fea oi ai lenei masini, oa ona gafatia ma punaoa. Pe o ia mea faaletino pe faaleagaga? E mafai ona faʻaaoga? I loʻu manatu, o nei mataupu o mataupu ia o le latou fofo o le a foia ai le tele o faafitauli e fesootaʻi atu i le ola umi o le tagata. I le faʻatinoga, o le puipuiga o le tino e talitutusa lava ma le tulafono faatonutonu a le tagata lava ia. O loʻo mulimuli mai, o le a tatou taʻua i latou o le upu mulimuli, e tusa ai ma le Kashpirovsky (K) - o se faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia (SS). I le malulu, o le tino e gaoioi ma "goosebumps", faatasi ai ma le vibration o le tino.O mafanafana e mafanafana. Pe a faʻafeololo, o se vai vevela (afu) e tupu i luga o le paʻu o le paʻu, lea e tau atu ai i le faʻaitiitia o le vevela o le tino. E iloa mai le fisiki e faʻamalolo le malosi i le taimi o le faʻamalolo ma faʻalelei le tino. Ae ui i lea, o le masini faʻaleleia ua atiaeina nai lo le faiga faʻavevela. O le a le mea oi luga? I le tulaga o le evolusione, faatasi ai ma le atinaʻeina o le atamai, na faia ai e se tagata ituaiga uma o lavalava e faʻavave ai le faʻavevela ma o le siaki-skin mechanism na faʻaleagaina lona aoga. E sili atu ona faigata le malulu pe a osofia, pe a leai ni ana e lata ane, leai se ata lelei, ma leai ni pusaaisa. O le mea lea, o le faʻaosoina o le afi e faʻaitiitia le faʻaleagaina ona o le gaioiga masani o se tagata, ma na faʻalauteleina le masini faʻafiafia (e le mafai e se tagata ona maua se faigofie faigofie). Ma e sili atu lona lelei. O lenei mea uma lava i le tulaga o le atinaʻeina o le atinaʻeina o tagata, lea e leai se tasi na faʻaumatia, na tutupu mea i isi eria. Sa maʻi le tagata. O se feau. O ituaiga uma o fili na taofia o ia, mo se faataitaiga, i ituaiga o meaola ninii poo isi mea. Sa ola pe maliu. I le aluga o taimi, na faʻapenaina le faʻaogaina o le tino i le atinaʻeina o le itu taua. E mafai ona manatu o le puipuiga i se isi laasaga sa muamua lelei, ona amata ai lea ona fetuunai i se isi itu. Ma o mea uma o le a lelei, pe a le o le manaʻo e toe faʻaola vave. Na amata ona faia e tagata mama tagata fualaau oona lea e fesoasoani, ae faʻaitiitia ai le gaioiga o le tulafono faatonutonu a le tagata lava ia. I nisi o laasaga o le atinaʻeina, o se tagata na matua leiloa meatotino o le tetee atu i fafo atu fafo e aunoa ma se fesoasoani i fafo, o le. e aunoa ma fualaau. Na maua ni manatu: togafitiga, lelei ma vailaau leaga, o se fomai, o lona uiga mea ua tatou maua nei. E iloa e tagata uma le tele o nei mea e aoga.

O le mea lea, ina ia aua neʻi maʻi, pe faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi, e tatau ona toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino i lona tulaga ua leiloloa. E manaʻomia ai le tele o tausaga o le lafoaia o fualaau. Ma o nisi augatupulaga o se taunuuga o le evolusione o le a oo mai i lona uluai tulaga. Ae o le a alu se taimi. Ae faapefea i tatou? O le a le mea e fai mo le toe faʻaleleia? Ua iloa e tagata uma o le polokalama puipuia e galue i le faʻaaogaina o le mataupu o manatu faaalia. O le taumafai e fai atu o le siama e ulufale i totonu o le masini, o le tino puipuia, e taʻitaʻia e le faiʻai, faʻasaʻo na mea-o aʻafiaga e puipuia ai le siama mai le tafe. Afai e le o lea, semanu e le umi ona ola le tagata. Ma afai e le galue le polokalame faʻafesoʻotaʻi algorithm. O a la? Ma, o le mea moni, leaga tele. E faʻapefea ona faia le faiga faʻavae tulafono pe a manaʻomia ma ia manaʻomia le malosi. E iai auala e lua: -o le faia o taumafaiga faʻapitoa ma punaoa, e aofia ai le faʻaaogaina o le auto ma le aʻafiaga i K, lea, e tusa ai ma ia, e le o vaʻaia, ae naʻo le aofia ai o le tagata lava ia i tulafono faʻapitoa ia te ia.

Faʻafefea, o lana mealilo lenei, ae a maeʻa ona pasia e se tagata o le a atili faʻaleleia ai o ia, ma o faiga masani e masani.

Mafaufau i ni tagata lelei se toʻalua. E foliga mai e tutusa lava, ae foliga mai e eseese lava, ae e ese lava le eseesega, aua e eseese a latou tali i fualaau oona, maua ai le poto eseese, tomai e aoao ai, ma isi. O le mea moni, o le tino e faʻaaogaina se auala e mafai ai ona faʻatusalia e avea o se seti o mea eseese e faia ai se tasi o galuega o le faatumauina o le ola. O le ola e tusa ai ma le Igels o se auala o le i ai o ni polotini. I le faia o se gaioioiga, e manaʻomia se faiga faʻaleleia lelei (e pei o faiga faʻapitoa ma faʻapitoa)

O le pulega a le tagata e foliga mai o loʻo faʻasalalauina. O okeni taʻitasi e iai lana lava pulega faʻalotoifale, e mafai ona taʻavale faʻatasi ma i lalo o le vaavaaiga a le ofisa tutotonu (brain). O le mea lea, o le eseesega i le va o mea ola maloloina lelei e fuafuaina e algorithms ma polokalame ua sisi i totonu o genes o loʻo faʻaaogaina e le faiga faʻafoe.O le fesili o le, pe faʻapefea ona fai lau tulafono faatonutonuina oe? E leai se masalosalo o loo i ai. A maeʻa, o le maualuga o le adrenaline i le toto e tulaʻi mai i mea mataʻutia (e pei o le fefefe). O lea la o ia i totonu o le tino, ma o se mea ua taulai atu ia te ia i le toto e fafaga ai le loto. E maua e tagata uma lana lava upu moni i lana lava auala, e aofia ai lana lava faiga o tulafono faatonutonu a le tagata lava ia, e masani ona le iloa pe faapefea ma afea. Ma afai o lenei faagasologa ua mataala, o lona uiga atonu o le tino e masani ona faigaluega masani ma aunoa ma fualaau faasaina.

Aisea na tulaʻi mai ai le fesili i le manaʻoga e lafoaʻi le falemaʻi i le togafitiga o le gasegase?

Feteenaʻiga: I le taimi nei, i Rusia, e pei ona i ai i Sisifo, o le antipsychiatric movement o se uiga masani tele, o ona lagolago e vaʻai i psychiatrist o mea faʻamaʻi, faʻamalosi le taofiofia o tagata soifua maloloina i falemaʻi faʻafomaʻi, ma popularize le togafitiga ole togafitiga o le schizophrenia.

Fautuaga 1. O le mea moni, o le tulafono e maua ai le le auai i le falemaʻi a se tagata i le falemai o le psychiatric. Ae e na o le taimi lava e taufaamataʻu ai le maʻi o le tagata maʻi poʻo isi, pe a leai se fesoasoani, pe afai e le o tuʻuina i se falemaʻi, o le a atili ai lona leaga.

Fautuaga 2. I le tele o atunuu, e aofia ai Rusia, o le tausiga o le mafaufau e maua fua e aunoa ma se totogi, o lona uiga, i le tau o inisiua faafomaʻi. O le tau o togafitiga faʻafomaʻi ua maualuga tele mo le setete ina ia mafai ai ona tausia tagata soifua maloloina i falemaʻi faʻafomaʻi i le faaopoopoina i tagata gasegase.

Feteenaʻiga: o le fiva na foliga mai i le afe ma afe o tausaga talu ai, ma i na aso na latou le iloa ai togafitiga, o togafitiga, e ui i lea, sa togafitia.

Fautuaga: matua togafitia. Seʻi oʻo i se taimi patino, o maʻi na i ai le schizophrenia sa masani ona taofia i tulaga o le falepuipui, i tua o faʻamau ma filifili uamea, poʻo le tutuliesea, ma seia oʻo i le muamua o le psychopharmacological fualaau faʻataʻitaʻi na faʻaalia i le 1952, na o le pau lava le auala e fafagu ai le mafaufau o le mafaufau e tatau ona nonoa i se moega.

Soo se togafitiga faʻafomaʻi togafitiga o le schizophrenia e sili atu ona afaina ai le tino nai lo lona toesea?

Feteenaʻiga: Ole numera tele o aʻafiaga mai fualaau oona e tatau ona e inu ai "lima" e le mafai ai e le tagata maʻi ona ola, ma mafua ai le afaina tele.

Fautuaga: I le taimi nei, o loʻo i ai auala e mafai ona faʻaitiitia ai le fuainumera ma le matuia o aʻafiaga o aʻafiaga mai fualaau faʻasaina e faasaga i le schizophrenia. Faʻamatalaga sao o vailaʻau, e ono mafai e le tagata gasegase, aʻo tago i le fualaau faasaina, e le o maitauina lona gaioiga ma e le afaina ai. Metotherapy auala e mafai ai i le togafitiga o le fiva malosi ona faʻatapulaʻaina ai na o le tasi (itiiti ifo i le lua) fualaau faasaina. O le pulea lelei o le fualaau faasaina i totonu o le toto e mafai ai ona fuafua lelei le fualaau e tatau ai ina ia ausia ai le aafiaga, ae i le taimi e tasi e le sili atu i ai. Ma leai ni aʻafiaga mai le tagofia o fualaau faasaina e le mafaatusalia ma taunuuga o le teenaina oi latou: o le tupu mai o mea fou taʻitasi fou o le schizophrenia, lea e tele taimi e tupu ai ma mafua ai le sili atu ona afaina, poo - le lamatiaga o le ola o le tagata maʻi.

I le togafitiga o le schizophrenia e mafai ona faatapulaaina i metotia e le o togafitiga faafomaʻi?

Feteenaʻiga: o loʻo i ai se fuainumera tele o metotia eseese o le togafitia o le schizophrenia (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le falemacinations, "tagata faʻamalolo" e fautuaina le paluga o le paluga inu popo mo le 2 vaiaso i le vavalalata). E mafai ona togafitia togafitiga e aunoa ma fualaau, pe afai, pe a uma le faalavelaveina o togafitiga, o le a taumafai se tagata e "puleaina o ia lava", ona toe toʻi ai lea o le a le tupu.

Fautuaga: soo se tagata malamalama e malamalama e le mafai ona taulimaina le faʻamaʻi i le gasologa o le faʻagasologa o togafitiga faʻaleaganuʻu. Ma o le tele lava o taimi nai lo le, o le tagata maʻi e muamua oʻo i le masini e pa'ū atu i le togafitiga a le fomaʻi i se setete o le mafaufau loloto.O nisi taimi, pe a faatonuina le togafitiga o fualaau oona, e manaʻomia le umi o le nofo i le falemaʻi (o le mafaufau loloto i le schizophrenia e tumau mo togafitiga aupito maualuga ma le faʻamaʻalogaina o faʻamaoniga lelei, e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻailogaina o mea. e faalagolago i le manaʻo, o le manaʻo o le tagata maʻi.

E le o le uiga o lenei mea, o se tagata na i ai muamua le poto masani o le a ia faia togafitiga faafomaʻi i lona olaga atoa. Ae faʻatasi ai ma le faʻamaoniga o le faʻamaʻi, poʻo le maeʻa foi o se mea na tupu pea, o le togafitiga o le schizophrenia e aunoa ma fualaau faasaina e le mafai ma matautia. Ioe, e leai ni fualaau faasaina mo le togafitiga o le schizophrenia, ae na o le galulue faatasi. Ma o togafitiga o le mafaufau, ma le mafaufau, agafesootai, mea faigaluega gasegase e aoga lelei faatasi ma le falemaʻi.

O le mea lea, o le valea, o le le malamalama atoatoa, o se maʻi faigata o le biopsychosocial tupuaga e mafai ona togafitia. Ae o lenei togafitiga e tatau ona galue, ia faʻatatau i mea uma e tolu (mafua). O lona uiga, mafaufau natura, mafaufau, agafesootai.

O togafitiga faafomaʻi e le mafai ona tufatufaina atu, ae o fegalegaleaiga lautele (e aofia ai le toe faaleleia o tomai), o le taofia o le tuulafoaiina, togafitiga atoa, togafitia o le taimi, gaoioiga faaletino ma le lagolago mo le aiga o le tagata maʻi e taua tele foi.

E mafai ona e filifilia se falemai mo le togafitiga atoatoa o le schizophrenia e ala i le faitauina o iloiloga.

O le iloiloga atoatoa o nei mea uma e mafai ai ona tuʻuina atu le fesoasoani i tagata gasegase e iai le faʻataʻitaʻiga.

Nuances o le faagasologa

I le tautala e uiga i le togafitia o le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau, e tatau ona maitauina o lenei faagasologa e aofia ai le faʻaaogaina o ni metotia i le taimi e tasi. O lo latou lelei o se tulaga lelei tele. O lea la, ua uma ona faamaonia o le faʻaaogaina o se tasi oi latou e mafai ai ona faʻaleleia galuega a le tino, faʻateleina le metabolism ma isi gaioiga i totonu. O le faʻaopoopoina o le faʻaaogaina o metotia taʻitasi o loʻo tuʻuina atu o le a faʻamaonia ai e sili atu ona aoga.

O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu ma le usitaia o gaoioiga faaletino. Ina ia mafai ona sili atu le saoasaoa ma sili ona mataalia le faagasologa o le toe faaleleia, e tatau ona tuufaatasia lelei auala taʻitasi. O le mea lea, faatasi ai ma se tuufaatasiga talafeagai o togafitiga faa-tagata, gaioiga faaletino ma vailaau, o le tino o le maʻisuka o le a vave ona toe faaleleia ma o le a mafai pea ona galue 100%.

I le tautalagia e uiga i le faʻaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau faasaina, e tatau ona maitauina e faapea, mo lenei faamoemoe, o mea teuteu, meaʻai, teas ma isi mea taumafa o loʻo faʻaaogaina. O lenei mea e mafai ai e oe ona aumaia le kulūkose i le masani, faʻamaonia le numera o sela o le paʻepaʻe paepae ma sela mumu i totonu o le toto, ma faʻafeiloaʻi foi i isi tulaga faʻaleaga.

O le algorithm pito i sili ona lelei o le amataina lea o le aso i le gaioiga faaletino - o le savali, puupuu ma le faigofie, faʻaaoga togafitiga faʻa-tagata i le aso poʻo luma o taumafataga taitasi ma, pe a manaʻomia, vailaʻau. O lea ituaiga algorithm ma togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona manatu e sili ona lelei ma talafeagai lelei mo ituaiga uma o faʻamaʻi. Ae peitai, e le o mea uma ia e tatau ona mafaufau i ai le maʻisuka.

Le mea e mafaufau i ai

Mo le togafitiga e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi e vave vave ma atoatoa le aoga, e tatau ona manatua e iai nisi faʻailoga e matauina:

  • o le faiga na tuʻuina atu e le mafai ona vave, ona o le ogaoga o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, o togafitiga e mafai ona tosoina mo 2-3 tausaga,
  • ina ia mafai ai ona avea le 100% ma aafiaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa se tagata poto faapitoa ma faia suʻesuʻega suʻesuʻe. E le na o mea faʻaaogaina, ae e aofia ai foi le ave o le toto, urine,
  • E fautuaina le amataina o le faʻaaogaina o nisi auala, e oʻo lava i le sili ona masani i le tino, ma sina tootoo. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona filifili vave le metotia aupito sili ona lelei ma aloese mai le le lelei o tali mai le tino.

O se tulaga taua tutusa pe afai e talafeagai le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau faasaina o feutagaʻiga faifai pea ma se endocrinologist. E manaʻomia lenei mea e le gata mo le pulea atoatoa o le toe faʻaleleia, ae faʻapea foi ina ia faʻateʻa ai le fausiaina o allergies ma isi faʻaaloalo.

E pei ona e iloa, o le tino o le maʻisuka e matua faigofie lava ma nofouta i soo se mea, e oo lava i nai mea, allergens ma mea e le fiafia ai.

I lenei itu, o le faʻaauau pe sili atu ona masani ona togafitiga ma le faʻaogaina o vaega lava ia e mafua ai e le gata i vaisu vave, ae faʻapea foi le ita, faʻagasologa o le faʻailoga. E naʻo le faʻatalanoaga a se endocrinologist poʻo le fomaʻi a le aiga o le a fesoasoani e taulimaina le mea na tupu e aunoa ma fualaau.

E taua tele le gauai atu i se isi mea - o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o soʻo se taumafaiga i le togafitiga a le tagata lava ia. O lenei mea e taua ona o le ono tulai mai o se aʻafiaga leaga i lenei mataupu e maualuga tele. O se filifiliga le aoga o togafitiga faʻaleagaga poʻo le faʻamalosi tino e le gata ina faʻaleagaina ai le gaioiga a le tino, ae mafai foi ona faʻaosofia ai le faateleina o le inisalini, tele manua ma e oʻo lava i se osofaiga o le fatu.

O nei fautuaga uma e tatau ona mafaufau i ai, aua o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le faateleina poʻo le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto i le vave e mafai ai. E taua le manatuaina o le tutoatasi o le puleaina o le tagata lava ia, o se tasi o faʻamaoniga o le tausisia o le maualuga o le soifua maloloina. O le faʻaaogaina o laau afu eseese, laau toto ma fualaau faʻamanatu ma i latou o le a avea ma auala lelei e togafitia ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 i le fale.

Faaaogaina o fualaʻau eseese

I le tepa muamua, atonu e foliga mai e leai se mea e faigofie atu nai lo le faaaogaina o fualaʻau e aofia ai lau laau, laau, ma isi mea masani. Ae ui i lea, o le faʻasalalauga tuʻufaʻatasia o ona lava tapulaa ma nuances, lea e tatau ona matauina e aunoa ma le toilalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona manatuaina o meaʻai ma laau e vaevaeina i vaega ia e mafai ona faʻaititia le fua o le insulin, toe faʻafoʻi le faʻaogaina o le tino poʻo le faʻamalosia le metabolism e aunoa ma fualaau.

Faʻalagolago i lenei mea ma manaʻoga o le tino, e faʻaaogaina vaega eseese ma togafitiga. I le tautalagia o laau, e tatau ona maitauina o le chamomile, nettle, blueberry ma lau fuamoa, meaʻai, ma le tele o isi mea lautele. E le gata i lea, e tatau ona manatua e faapea:

  1. E fautuaina le amataina o le toe faʻaleleia o le gaioiga ma vaega pito sili ona maualuga o le hypoallergenic e le faʻaosofia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tusa lava pe masani ona faʻaaoga,
  2. sauniuni o tupe e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma le fua poʻo le maeʻa o feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa o le a filifili e le tagata lava ia le sili ona fetaui lelei ma le auala e saunia ai le inu,
  3. pe a maeʻa le vaiaso e faʻaaoga ai lenei mea poʻo lena vaifofo, e fautuaina e mataʻituina le tulaga, lea o le a fuafua ai le aafiaga i le tino ma pe tatau ona faʻaleleia le tui.

O le faʻaaogaina e le gata o laau taʻitasi poʻo laau totō, ae faʻapea foi le faʻaaogaina o totogifuapauina faʻapitoa, lea e aofia ai se vaega tele o vaega sili ona aoga mo le maʻisuka, e faʻamalosiauina. E fautuaina e faʻatau mai i falemaʻi, peitaʻi, o le faʻaaogāina o vaega fou ua filifilia e mafai ona faatagaina pe a fai o latou vaitau.I lenei tulaga, e tatau ona fufuluina ma faʻamamaina atili.

Ina ia saunia se toe faaleleia mo le maʻisuka 1 ma, aemaise lava, le ituaiga 2, e tatau ona faʻaaogaina vai inu.

O le fofo lautele e masani ona fautuaina mai e endocrinologists o mea nei (faatasi ai ma se tuufaatasiga o mea uma lava): fugalaau chamomile, elemene, plantain, laulaau o pefu o le mauga po o le fuamoa, lemonimonimo - pe a manaomia. O mea uma e tuʻuina atu e tatau ona mulumulu lelei ma maeʻa tapena ina ia lelei le togafitiga. A maeʻa ona latou vego, e sasaʻaina laau ma laau i vai inu.

E faʻaaoga e faʻavae i luga o le 300-400 ml, pe a maeʻa e tatau ona faʻatali mai le 60 i le 90 minute ma faʻafefe le meainu. A maeʻa maeʻaeʻa, e mafai ona faʻaumatia. Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka, e fautuaina pe faʻaaogaina i sina aofaiga mo le 24 itula, poo (faʻatasi ma le faʻamaʻi 2) aʻo leʻi faia le taumafataga. O lenei mea o le a faʻafefeteina ai le tino i le mea saʻo ma faʻaitiitia ai le atinaʻeina o faʻafitauli, faia lelei togafitiga.

I le faaopoopo atu i le sauniuni o tinctures ma teuteuga, e mafai ona faʻaaoga mea taitasi o loʻo tuʻuina atu e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai poʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, ia taʻele i meaʻai. Endocrinologists e tosina atu i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o laau ile salati faʻataʻitaʻiga poʻo le latou faʻaopoopoga i meaʻai aano o manufasi e faʻapupulaina ai faʻamanuiaga o soʻo se mea, e sili lava ona masani ai, meaai.

Ae ui i lea, i lenei tulaga, pei ona uma ona taua, e tatau ona manatua o le tele o le faʻaaogaina o vaega lava e tasi, tusa lava pe sili ona aoga, o le a faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi lea e ono afaina ai le tulaga o le paʻu ma isi tino.

Faʻaopoopoga e uiga i togafitiga faʻavae

O le faʻaumatiaina o faʻafitauli poʻo le latou toomaga o se laasaga o le toe faʻaleleia o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. O le mea aupito sili ona lelei, o loʻo faia e aunoa ma le fesoasoani a vailaʻau, aʻo le faʻaaogaina o metotia faa-anamua. O le mea lea, endocrinologists e gauai atu i le mea moni e faapea:

  • o le sauniuniga o suauu tino poʻo le faʻapitoaina o gaosi, olive olive ma isi vaega e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le paʻu,
  • fufuluina o laau ma isi vaega - lavender, sage, lemonia lemoni, tipu ma isi faʻaleleia le gaioiga o le tino, mafaufau ma lagona,
  • mulimuli i se taumafataga faapitoa - tele lava le maualalo o le carbohydrate - o le a mafai ai ona vave totogi mo le sili atu poʻo le leai o le kulukose i totonu o le toto.

O nei mea uma e taua tele le mafaufau i ai, aemaise lava i le mataupu pe a manaʻomia le tausisia o le faʻamalositino poʻo le galue pea.

Le amataga o faamalositino

O lenei fuataga o le aafiaga i le tino e talafeagai mo ni mafuaaga. O le gaioiga faaletino lea e faʻapupulaina ai le malosi masani o le tino, faʻavaveina ai auala e fesootaʻi ma le metabolism, ma o le mea lea i le fua o le insulin i totonu o le toto.

E le gata i lea, o aso uma, o galuega i le taeao e faʻaleleia ai lagona, faʻateleina le malosi i tagata uma e nonofo i le faiga faʻavae.

E taua le manatuaina o le gaoioiga faʻaletino e le tatau ona soona tele ma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vailaau ma nisi faʻamalosi e toe faʻaleleia ai. Endocrinologists e tosina atu le manatu i le mea moni e sili ona sili ona lelei o ia avega e oʻo lava i le mea e le masani ai e le mafai ona faʻaleagaina: tamoe, fagatua, aau aau.

Le filifiliga sili mo le togafitiga o le maʻisuka 1 ma, aemaise lava, le maʻisuka ituaiga 2 o loo savali - mai le 20 i le 30 minute i aso uma. E fautuaina e faia lenei mea i totonu o se paka po o se sikuea i le mea e sili ona lelei ma vaʻaia ai le ea. E mafai ona e fealuaʻi solo ma faʻataʻitaʻiga taeao.Ae ui i lea, o le faʻatinoga o nisi o elemene - sikuea, pisa, faʻaoga i le nofoaga - e tatau ona manatu e taua mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

E pei ona taʻua i luga, o le a fesoasoani i le faʻavaveina o le toe maua mai o le maʻisuka e ala i le faʻaleleia atili o teteʻe faanatura. E le gata i lea, o le isi fua faatatau talafeagai o le faʻamalosia o le tino. E fautuaina e amata i le eseesega o le timu, ma faasolosolo malie ona faateleina lo latou umi i le 30 sekone mo vai vevela ma le malulu.

E taua le manatua o le tele o mataupu, o vailaʻau e faʻaaogaina i luga o se manava gaogao ao le i faʻamalositino. Afai tatou te talanoa e uiga i togafitiga faʻalapotopotoga, ona sili atu lea ona saʻo le faʻaaogaina pe a maeʻa aʻoaʻoga faʻaleleia autu, savali ma faamalositino i aso taitasi. O gaioiga faaletino o se auala lautele ma le taugofie mo tagata uma e tau ai i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma ona taunuuga taua.

O a tapulaʻa

E tatau ona maitauina o le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e aunoa ma ni vailaʻau e iai foʻi ona tapulaʻa. Aemaise lava:

  1. faʻatasi ai ma le gasegase o le maʻisuka e maua i taimi uumi, e sili ona lelei le tausia o le gaioiga ma le setete o le soifua maloloina i le tau o vailaʻau, ma isi auala ma isi metotia e faʻaaoga e avea o se mea faaopoopo talafeagai,
  2. o le aofia ai o faʻafitauli o se isi lea mafuaaga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o laau afu, laau totō ma isi metotia, aua e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o totoga i totonu ma isi tino,
  3. afaina o le tino ma le ono mafai ai ona latou atinaeina e le tatau foi ona aofia ai i le togafitiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka.

O faʻatagaga taʻitasi ua tuʻuina atu e faʻatagaina ma e tatau ona amanaʻia e le maʻisuka. Faʻatasi ma lenei auala, o le vave faʻafouina o le tino, e maua ai le fua o le kulukose i totonu o le toto ma isi elemene.

I le tele o tulaga, o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e aunoa ma ni vailaʻau e na o le pau lava lea o le auala. E mafua ona o le itiiti o aʻafiaga o fualaau oona i luga o le tino, le le mafai ona faʻaaoga nisi vaega. E ui lava o le faʻaaogaina o laau afu ma laau totō, eseese faʻaoga, mea teuteu ma gaioiga faaletino o le a faʻaleleia ai galuega a le tino ma maua ai se aafiaga lelei i le soifua lelei. Ina ia mafai ona i ai le 100%, e tatau ona e talanoa i lea taimi ma lea taimi ma se endocrinologist.

O le tele o metotia eseese e mafai ona feagai ma se faʻafitauli faʻalavelave ma faʻalavelave e pei o le maʻisuka. O le fomaʻi lauiloa Neumyvakin e fai mai o le togafitiga ma le hydrogen peroxyide e aoga pe afai e iai lau maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

Faʻafefea ona aafia le tino o le tagata i meafaigaluega

  1. O se vaifofo matagofie lenei, e mafai ona finauina e sili ona lelei. Peroxide ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i elemene oona. E faʻamaʻi faʻamaʻi - siama ma fatu. O le mea lava lea e tasi mo faʻamaʻi.
  2. O le meafaigaluega ma le tele o le malosi e alu i le faagasologa o le gaʻo gaʻo. O le mea lava lea e tasi mo le carbohydrate ma le polotini.
  3. O le hydrogen peroxide e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le toto. Faʻaleleia lona fluidity. Ua faamama le toto, ua tumu i le okesene.
  4. O lenei meafaigaluega e aofia ai i le taua faasaga i faʻasalalauga saoloto.
  5. Faʻasalaga masani-acid-base.
  6. Auai i le faʻatonutonuina o le tala faʻasalalau o le vevela. O le mea lava lea e tasi mo tafega ma pala.
  7. O gaʻo uma o le tino o le tagata e lava le okesene e faʻafetai ai i lenei mea.
  8. Na te faʻaaogaina le konisini i le faiʻai.
  9. E tusa lava pe faʻaaoga umi, e leai se faʻaopoopoga o tupe i le tino o le tagata. Ma, o le mea lea, e le faʻaosofia ai foliga o allergies. E le o aofia ai ni mea tiga.
  10. Faia le galuega ile inisalini. Sugar e alu i totonu o siama mai le plasma o le toto, lea e faigofie atili ai le gaioiga o le pancreas. I le maʻisuka, e faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.
  11. O le galuega o le gastrointestinal tract e faʻapitoa.
  12. E taʻitaʻia ai i le vasodilation i le faiʻai. E tutusa foi le mea e faaaoga i gaioiga fatu ma le manava.
  13. O mafaufauga mafaufau e faaosofia.
  14. O loʻo i ai le faʻafouina o meaola, o loʻo i ai se toe faʻafouina.

E mafai ona finauina e faapea o le hydrogen peroxide o se faʻamalologa o le faʻamalolo. O le mea tonu lava lea e manatu Dr. Neumyvakin. Mo le maʻisuka, togafitiga e tusa ai ma le Neumyvakin o se faʻaolataga moni mai lenei maʻi faʻatuʻi.

Le natura o le togafitiga o le maʻisuka ma le hydrogen peroxyide

O lenei mea faigaluega e talafeagai e faʻaopopo i vai - mo se faʻataʻitaʻiga, lauti. E mafai ona faaopoopoina i le hydrogen peroxyide pe a ma le 50 ml. I lenei tulaga, o le ae le lagona se faʻafitauli.

Togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o le peroxide. Mai le 3 i le 4 taimi i le aso, e tatau ona e inuina le vai i se voluma 250 ml, faʻaola H2O2. O se metotia sili ona lelei pe a fai e toe faia le faagasologa mo le 5, poʻo le 6 aso foi. A o faagasolo lenei vaitaimi, e mafai ona maua ni suiga mataʻina lelei i le ola manuia o le maʻisuka, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. Ma e le afaina po o le a le ituaiga maʻisuka - o le muamua poʻo le lua.

I ia fofo, e talafeagai le faaopoopo i ai o lau laʻau po o lanu. O lenei au o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemic, ma, o le mea lea, saʻo ma faʻaaoga lelei pe a togafitia le maʻisuka.

Auala e ave ai le hydrogen peroxide

E tatau ona faʻaaoga na o ni faʻamaoniga mama mama o lenei sui i totonu.

Togafitiga o le maʻisuka malosi, ma soo se ituaiga, e tatau ona amata i le pito sili ona maualalo. O le mea lea, e sili ona lelei le faʻaitiitia mai le 1 i le 2 mataʻu o se faʻafitauli 3% ile 1 poʻo le 2 sipuni tele o le vai. Mo se aso, e tatau ona toe faia lenei faiga i ni nai taimi. I le aso e sosoo ai, faʻapupula le fua i le 1 le mataua, ma faʻaauauina pea i aso uma - o le siʻitia e tatau ona faia seia oʻo i le taimi e maua ai se 10 matilalo i le taimi.

E taua tele le manatua o le masani masani e 30 laulau, e le mafai ona sili atu pe ae togafitia le maʻisuka.

Ina ia mafai ona sili atu ona faagaeetia le taua, e tatau ona manatua e tatau ona ave le manava o le hydrogen i luga o se manava gaogao, a leai o le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei o lenei sui e faateleina. A maeʻa ona e 'ai, e le itiiti ifo i le 2 poʻo le 3 itula e tatau ona pasia. A maeʻa ona e faʻaaogaina le hydrogen peroxide, e le mafai foʻi ona e 'ai mo le 40 minute.

Ina ia faʻaleleia le aafiaga o le togafitiga, e tatau ona faʻaaoga le hydrogen peroxyide i faasologa o le maʻisuka. E aoga le faʻaaogaina o se polokalame faapitoa: o le togafitiga e 10 aso. A maea lena, se malologa puupuu mo se vaitaimi e 3-5 aso. Ma o se auala fou - e tatau ona e amata i le 10 pata, e aunoa ma le faateleina o le fualaau. O le mea o le maualuga maualuga o le oloa e mafai ona taʻitaʻia.

O ni faʻafitauli le talafeagai

Neumyvakin togafitiga o se auala sili lea e tau ai le maʻisuka. Ae o lea e taua tele le iloa po o le a le mea e ono tutupu ai ni uiga leaga:

  • paʻu paʻu
  • atonu e lagona le maʻi
  • lagona e le tagata le vaivai
  • moe
  • lagona o se malulu foliga - tale ma le isu,
  • i se tulaga e le masani ai, o le manava o le manava e mafai.

Ae mo le faʻasaʻoina, latou te le o se auala taua tele o togafitiga. Ae ui lava i lea, oi latou ua faʻaogaina le totoga o le okeni, e le tatau ona faʻaogaina lenei mea faigaluega. A leai, e mafai ona tupu faafitauli.

O a faʻamanuiaga o le peroxide mo le maʻisuka

  1. Ua soloia le tiga.
  2. Ole numera o tui ole inisalini e faaitiitia.
  3. O le tulaga lautele o le mea e gaosia ai meaai e faaleleia.
  4. O le metabolism e faʻapitoa.

Afai e te saʻo lelei le fofo, e mafai ona e ausia ni taunuuga le maalofia i togafitiga o lenei maʻi. E taua le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga. E na o le pau lea o le auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Aua le faʻavaivai pe afai oe maua i le maʻisuka - a uma, e le o se faʻasalaga. Afai e togafitia lelei, ona mafai lea ona e faatoilaloina lenei maʻi faʻalavelave ma faʻalavelave. O le mea autu o le malosi, mautinoa i le manumalo. Ona e manuia ai lea. Soifua maloloina ia oe!

O le maʻi suka: e mafai ma faʻapefea ona faʻamalolo?

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le olaga atoa. E mafai ona maua se tagata i le matua, ma e mafai ona faʻaali mai o ia i le laʻitiiti po o le talavou. A maeʻa ona faia se mea e iloa ai, e tatau i se tagata ona "toe faʻaaogaina" lona olaga atoa, masaniga, mea fiafia, ma o nisi taimi e suia ai lana galuega. Ae ui i lea, o le toatele e talitonu i vavega ma le faamoemoe mo le mea aupito sili, o lea o le autu "pe faapefea ona togafitia le maʻisuka" o le a manaia i le toatele.

Maʻisuka ma ona ituaiga

O le maʻi suka o se maʻi endocrin lea e mafai ona atiaʻe i soo se matua. O le mafuaaga o le le atoatoa poʻo le le atoatoa o le insulin i le hormone. O le iʻuga, o le maualuga o le kulukose o le toto e tulaʻi mai ma o le hyperglycemia e atiina ae.

O lenei faagasologa e aafia ai totoga uma o le tino o le tagata. Mo le tele o vaega, o le faateleina o le glucose e mafua ai le soli o le gaioiga o galuega a le tino ma le le talafeagai lelei o le absorption, ma le tufatufaina atu o meaai ma punaoa taua. Afai e te le amata togafitiga vave, aua e te pulea le maualuga o le suka i le toto, ona mafai ai lea ona tupu aʻe le hyperglycemic coma, ma e mafai ona oo atu ai i le oti.

E tele ituaiga o maʻisuka:

  • Tusa 1 maʻisuka poʻo le maʻisuka talavou. O faʻasalaga e aʻafia ai le gasegase, o se taunuuga e le mafai ona gaosia ai le hormone ma o le a faʻaaoga e le tagata inisua insulin mo le ola.
  • Ituaiga 2 maʻisuka poʻo le senile. E atiina ae ona o le le lelei o le tino. I vaega muamua, o le pancreas e maua ai le inisalini i aofaiga masani, ae e le o aʻafia i totonu o maso totonu. E faasolosolo ona tupu le afaina o le gland, ma ua le toe gaosia le hormone.
  • Gasting poʻo maʻitaga maʻitaga. O le tele lava o faʻaalia o ia lava i le 20 vaiaso o le maitaga, ae a uma ona fanau mai, e mou atu ma le saogalemu, e ui e le o taimi uma.
  • Isi ituaiga o maʻisuka. E ono aofia ai le maʻisuka lipipidus, maʻisuka e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau oona, pe a maeʻa ona maua le vailaʻau, pe ona o uiga o le tino o le tagata.

O ituaiga taitasi o loʻo i ai ona lava tulafono ma o latou uiga mo togafitiga o le maʻi.

Ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka sili ona taatele ituaiga 1 ma le 2 e amanaʻia. Mo le tele o vaega, o le agavaʻa faʻaletausaga e mafai ona manatu o le mafuaaga o latou foliga. O le lamatiaga o le maua o le maʻi e faateleina pe a fai o se mea na maua i matua uma.

O aʻafiaga na gaosia e le tino o le tagata e avea ma mafuaʻaga o le maʻisuka a le tupulaga. O a latou gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaumatia o sela e toe faia ai le inisalini, o se taunuuga, o lenei hormone e le o faʻapipiʻiina. E le gata o se tamaititi, ae mafai foʻi e se tagata matua ona mauaina. O le mea e leaga ai, e leai se vailaʻau ua maua e togafitia ai, o lona uiga e tatau i se tagata ona "nofo" mo le ola i le inisalini.

Ae o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le amataga o le atinaʻeina o le maʻi, o le a tau mo lo latou ola maloloina. Mo lenei, e tele auala ma metotia o togafitiga, e aofia ai togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae muamua e tatau ona e iloa po oa tulaga lamatia e aumaia ai se tagata latalata i lenei maʻi.

  • O le mamafa, isesa,
  • O amioga le lelei
  • Tausaga
  • Taumafai le maloloina - maualuga le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le maualuga o meaʻai o gaʻo,
  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Faʻataʻitaʻiga o le atinaʻeina o le intrauterine, o le tulaga lamatia e tupu pe a fanau mai le tama e mamafa i le 2.2 kilokalama pe sili atu i le 4.5 kilokalama.

Mai le luga o loʻo manino mai e le mafai ona suia na o le 2 mea mulimuli, o le isi mea e sili ona lelei. O lenei mea e manaʻomia ai le tausisia atoatoa o fautuaga a fomaʻi ma se manaʻoga e toe faʻaleleia. O le mea moni, o le malosi o le faʻamaʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli, faʻapea foi ma le umi ua maʻi ai le tagata, e mafai ona faia a latou lava faasaʻoga.

Afai e maua le maʻisuka i se taimi vave ma o le tagata maʻi e sili atu le mamafa o le tino, i le tele o tulaga ua lava lea e fetuʻunaʻi ai meaai a le tagata ma faʻaitiitia ai le mamafa ina ia faʻamaonia ai le toto toto ma le toe faʻalavelave. I le lumanaʻi, o le a tatau ona suʻesuʻe e le fomaʻi, ma faia suʻega. I le masani ai, puipuia le maua o le mamafa, taʻitaʻia se olaga ola, taʻalo i taaloga ma tausisia se taumafataga maloloina.

Mo le faʻamaloloina atoatoa o le maʻisuka, o mea uma e mafua mai ile amataga e tatau ona faʻaumatia. O se matafaioi tāua e faia i le fofoina o faʻafitauli i le taimi nei. O le maʻisuka e aafia ai le tele o okeni ma faiga, faʻaleagaina toto toto, neura, ate ma fatugaʻo, gastrointestinal tract, mata, fatu. I le amataga, o le tele o nei faagasologa e mafai ona toe fetuutuunai, o le mea lea, o le vave ona e amata togafitiga faigata, o le maualuga o le taunuuga ma le avanoa e tumau ai le aveesea o maʻi uma ma le maʻisuka, e aofia ai.

O nisi taimi i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e taua le "nofo" i luga o le inisalini mo sina taimi, nai lo le faʻaaogaina o le suka. E talafeagai lenei mea e faʻaleleia ai ma toe faʻafouina ai galuega faʻapitoa. O lenei metotia e mafai ai e oe ona faʻaauau pea ona teena le inu vailaʻau ma faʻafetaui le maualuga o le suka ma meaai.

Isi ituaiga o maʻisuka

Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka o fafine maʻitaga, pe a uma ona fananau mai i le tele o tulaga e alu ese lava ia ma aunoa ma se togafitiga. I le taimi lena o le a tatau ai ona faʻaitiitia mea e aʻafia ai le amataina o le maʻi i se tulaga maualalo. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e fautuaina le faia o se suʻesuʻega atoa ina ia le aofia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le 2.

E leai se mea e mafai ona faia i le genetic form of the disease; e le mafai e se tasi ona finau ma le natura i lenei tulaga. Ae o le finocrine o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaʻaga, e mafai e le maʻisuka ona taʻe ma e le toe i ai. O le mea lea, pe a faʻatūina se suʻesuʻega, e tatau ona faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa e nisi o tagata tomai faapitoa ina ia mafai ai ona faʻamautinoa le mea na mafua ai le atinaʻeina o le maʻi.

O fomaʻi Isaraelu sa galulue lelei i le togafitiga ma togafitiga ituaiga uma o le maʻisuka. I luga oa latou falemaʻi, e le gata o togafitiga faʻafesoʻotaʻi e faia, ae o taotoga. O le mea mulimuli e mafai ai mo se taimi umi ona lafoai uma le inisalini (e sili atu nai lo le 10 tausaga), aʻo le faʻagataina oe lava i meaʻai e le manaʻomia. E moni, e taugata, ae o tagata mai vaitausaga uma e talia mo togafitiga.

Isi togafitiga

E tele naua tusi i togafitiga o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se vaega o tagata e mumusu e suʻe fualaau. Latou te faʻavasegaina le suka o le toto ma togafitiga o fualaau ma togafiti a tagata. O le talatalanoa e uiga i le lamatiaga o le ola o le tagata lava ia atonu o le a le aoga, ae o tagata uma lava ua i ai le aia tatau e filifili ai na oi latou lava.

E tele suʻega mo le sauniaina o mea teuteu ma mea faʻaoga mai laau. Mo togafitiga latou te faʻaogaina ai sipuni o le rose, sea buckthorn, walnuts, vao vao, burdock ma le tele o isi. Ma o iinei e tatau ona tatou manatua le mea autu - o le sauniuni o totogifuapauina ma le aoina o mea mo a latou sauniuniga e tatau ona faia e se fomaʻi faapitoa. O le tele o fomaʻi i aso nei e fiafia e faʻaaoga togafitiga o laʻau i la latou faiga.

E le gata i lea, o togafitiga e tatau ona faʻataʻatia lautele. Afai e te faʻaititia le maualuga o le suka ma e le o le taua o le faʻamaʻi, ona leai lea o se iuga. I le taimi nei, o falemaʻi faʻapitoa, aʻoga ma nofoaga faʻapitoa faʻakomepiuta ua faia e togafitia ai lenei maʻi.

Latou te fesoasoani e le gata ina faʻamalolo le faʻamaʻi, ae faʻalogo foi i se ola manuia i le lumanaʻi. E le gata o le maʻisuka e mafai ona faʻafesoʻotaʻi atu ia i latou, ae faʻapea foi o latou aiga ma i latou e fia iloa e uiga i puipuiga e puipuia ai lenei maʻi. Ona o le maʻisuka e faigofie atu ona puipuia nai lo le togafitia!

I se tulaga lautele, e mafai ona togafitia le maʻisuka, naʻo oe e manaʻomia le faia o taumafaiga uma ma talitonu ia te oe lava ma au fomaʻi.

E tele auala e togafitia ai le maʻisuka.Faʻasologa faʻapitoa e tuʻuina atu ai vailaʻau ma vailaʻau, togafitiga faʻapitoa - decoctions ma infusions. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o nei filifiliga e 2 i se mea faigata.

Tusa lava poo le a le auala e togafitia ai, e tatau i le maʻisuka ona mulimuli i se taumafataga ma taumafai e faia ni taotoga faaletino.

  • O le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i se auala fefiloi - meaʻai ma le suka-lowering tablets. O nisi taimi e manaʻomia ai e le tagata maʻi ni tui o le inisalini, ae mo le tele o tagata gasegase ua lava lea e na o le mulimuli i tulafono faʻavae o mea tau fomaʻi ma ia fuaina le suʻi toto.
  • O le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini) e manaʻomia togafitiga fualaau, lea e faʻaaogaina ai le inisalini. O le faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, ae o loʻo suʻesuʻeina e saienitisi le faʻaleleia o togafitiga. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le inisalini masani o le inisalini ma le vaavaaiga faʻapitoa faʻapitoa.

I fualaau faʻaletagata, o loʻo i ai taimi e suʻeina ai taimi mo infusions ma teuteuga, ia e saunia mai mea masani (meaʻai, paʻu, fatu, aʻa, lau, ma isi). E oo lava i saienitisi latou te iloa i nisi tulaga, o togafitiga faa-tagata e mafai ona fesoasoani i togafitiga o le maʻisuka.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se vailaʻau faʻasaina, e tatau ona e faʻamaopoopo lelei lenei mea ma lau fomaʻi ma siaki pe afai e te maʻi i vaega - o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le tulaga le talafeagai.

Soo se mea e nofo ai se tagata, e tele togafitiga o fualaau e mafai ona togafitia toetoe lava o soo se maʻi faigata. I le tele lava o tulaga, o le latou togafitiga faʻalautele e oʻo atu i tagata o lo latou nuʻu. Ae o ia sui o le fuga e pei o le mumu ma le namonone e mafai ona aafia ai faamai o tagata o nonofo i vaega eseese o le paneta.

Faʻatulagaina o Mea

O le inu i le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona aoga, ma e tatau foi ona e faaopoopoina se meaʻai laitiiti i au meaʻai. O le a faʻaitiitia ai le fualaau o fualaau oona ma tumau ai le maualuga ole kulukose. E mafai ona e vaʻaia ma le mea faʻalauiloaina o mea manogi. E fetaui lelei le tofo i iʻa, pateta, meaʻai o le cereal. E faʻapitoa faʻatasi ma le araisa, pasta ma fualaʻau. E maua ai le tofo, lanu ma le manogi i soo se salati, paluga, omelets ma paluga oloa.

I mea taumafa, e faʻapipiʻiina ai sina mea itiiti, faʻapitoa o se pine i ipu taitasi. O le mea lea, o le vevela e le o faʻaaogaina ai le malosi o le malosi, ae ua faʻaalia le tofo ma mea tau vailaʻau. Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga o oloa i fua o le 100 kalama.

Turmeric, e pei o le faapaleo, e aofia ai curcumin, o se fomaʻi tulaga ese, i le tuufaatasiga o le mea lanu. Ae ui i lea, i totonu o le mea manogi, o lona maualuga o le maualuga e na o sina pine o meaʻai i aso taitasi e lava lea e ausia ai se alualu i luma taua i le tulaga o le soifua maloloina. O faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka oe na filifilia le eletise e pei o se sui o le hypoglycemic e taʻu mai ai le maualuga o le togafitiga o le oloa. O togafitiga faʻapitoa e maua ai na o faamanuiaga, e le maua ai ni faʻafitauli ma aʻafiaga.

E mafai e le Spice ona faʻagaoioia le puipuiga puipuia i le vaitau malulu, aʻafia ai le faagasologa o metabolic processes, faʻateleina le leo atoa o le tino. I lenei tulaga, e le afaina pe faʻapefea ona ave le pusa. E lava le faʻaopopo i ipu uma ma meainu, ma o le a mautinoa lava le maua o se iuga.

Faʻaaogā i vailaʻau masani

Afai ei ai se manaʻoga mo togafitiga sili atu, e aofia i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, i totonu ma fafo atu.

O le faʻaogaina o meaʻai faʻapitoa e fesoasoani i le puipuia lelei o faʻamaʻi suka, faʻaitiitia le fualaau o vailaʻau na maua i tagata mamaʻi i le maʻi o le endocrine.

Suauu maualuga suka

O le eletise turmeric i le afa o le sipuniti e tatau ona tautala tautala ao le i ai taumafa faatasi ma se ipu vai mafanafana. O loʻo fautuaina le maʻi suka e faʻafefiloi le taimi (500 mg) ma le mummy (1 le papa) faalua i le aso. E i ai se isi togafitiga togafitiga. E tatau ona e ave se sipuniti o nei vaega:

Liligi le fatu i se ipu vai mafanafana i le po. Faʻamasese ese mai fafo, faaopoopo mea manogi ma faʻanoanoa. Inu i le taeao ao lei faia taumafataga ma afiafi mo se miti i le lumanaʻi.

O le isi auala e faʻaaoga ai mea manogi e faasaga i le maʻisuka. E tatau ona ave laulaau ma le lanu o le hawthorn (3 tsp), tipi, faʻafefiloi ma le turmeric (0.5 tsp). Ona sasaa lea o mea uma i vai inu (1.5 kapu) ma taofi i lalo o le tapuni. Ave le afa afa i le aso.

Maualuga Maualuga

O meaʻai e fesoasoani e pulea le manava ma faʻaitiitia ai le tagofia o vaisu i mea suamalie ma gaʻo.

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, o nisi taimi e lava le fufulu ese o le gaʻo e faʻamautinoa ai le tulaga. O iinei e mafai ona e taumafai e faʻaaoga le meafaigaluega lea. Faafefiloi le meli (1 tbsp.), Spice (1/4 tsp.), Half se ipu vai. Inu faalua - i ni nai itula ao lei faia le taeao ma ao le i momoe.

O sea fua e mafai ona faʻaitiitia ai le manaʻo. Ave se sipuni o mea nei:

Tipi vaega, faʻafefiloi ma le manogi, sasaa 2 ipu vai inu, taofi i totonu o se vai vai taele mo le sefulu minute. Ia faʻamalosi i lalo o le tapuni ma ave se ipu tioata fa fa i le aso.

Loto, faʻamaʻi pipisi

O mea faʻamalolo o le mea manogi e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga, faʻamalosia ai le fatu o muso, ma toto toto. I le hyperphophy o le myocardial, o le oloa e mafai ona le gata ina taofi ai le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le faagasologa, ae e fesoasoani foi i le toe faʻafouina o sela ua faaleagaina.

Turmeric faʻatasi ma isi togafitiga o togalaau e fesoasoani e aloese ai mai le atinaʻeina o le dementia senile ma faʻamalosia ai le tulaga o se tagata maʻi o loʻo i ai togafitiga o loʻo i ai nei. E tatau ona ave ni nai mataua ole suauʻu manogi nei:

  • turmeric - 5,
  • lemoni - 4,
  • rosemary - 2,
  • Basilica - 2.

Malamalama se moligao, faatumu le moli manogi i le vai ma faaopoopo i ai le paluga. Fufulu le manogi mo le itula 1-2 taimi i aso uma.

Faamamaina ma le faafouina o le toto

Turmeric e faʻamalosia ai le faʻavaeina o lela mumu, e puipuia ai le taliaina o le platelet, ma fesoasoani ai e aloese mai le faʻafefe o toto toto. E i ai le malosi o le Spice i le tuufaatasiga o le toto, o lea e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le mama ma isi faʻamaʻi o le okeni o le hematopoietic.

E talafeagai le faʻafefiloi o meaʻai ma ave le afa itula ao leʻi 'aʻai.

Nervous system

O le masani ona faʻaaogaina o mea manogi e fesoasoani e faʻaleleia ai le mafaufau, saoasaoa o mafaufauga, faʻatupulaia o le gauai. O se tagata e sili atu ona maeʻa, mauaina se uiga toʻafilemu i mea o tutupu ma faafitauli, o loʻo amata ona vaʻavaʻai ma le faʻaeteete lona malosi ma tulaga faʻalapotopotoga. O le meaʻai e faʻamalosia ai le teteʻeina o le mamafa, fesoasoani e faʻateleina le talitonuina o oe lava ia, taofi le faʻailoga.

Ua faʻateleina le faʻamalosi

O Turmeric e iai foʻi sona aʻafiaga faʻapitoa. O le laau e fesoasoani i le faateleina o le aofaʻi o sela o le paʻepaʻe ma lymphocytes, o vaega ia o le puipuiga o le tino ma fai ai auupega. O ia mea totino o le mea manogi e mafai ai ona faʻaaogaina e tausia ai le tino i le malulu, mo lona toe faʻaleleia pe a mavae faʻamaʻi ogaoga, e avea o se vaega o le togafitiga faʻapitoa o le faʻamaoni.

Faʻaleleia tino

O le oloa e afaina i le faamamaina o le tino, aveese uma toxins ma toxins. O le antioxidants o le laau e mauʻoa i le laveaʻiina o faʻamalolo saoloto, o na mea e le mafai ona faʻalavelave e ono mafua ai le kanesa.

O fomaʻi e fautuaina le ave o le paʻu mūmū ma le suauu e tatau ai mo vailaʻau eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma vailaau kemini. O le faʻaaogaina o fale e le ava malosi, o meaʻai le lelei e mafai ona taofi e sauniuniga a le tagata lava ia mai lenei mea manogi. O se tasi lea o fualaʻau.

  • turmeric - 0.5 tsp.,
  • elecampane - 2 tbsp. l

Faʻaumatia aʻa o elecampane i soʻo se auala avanoa, faʻafefiloi ma le mea autu. Sasaa le vai inu i totonu o se ipu, faʻamalosi i lalo o le tapuni mo le afa itula. Faaaoga faʻafa taimi i se sipuni sipuni.

Ma isi faʻamaʻi

Turmeric e aoga mo migraines, e faʻamalieina ai le ulu o le ulu.O se mea aoga mo tagata taʻaalo ma tamaiti, aua e fesoasoani i le tino e faʻafefiloi le polotini mai meaʻai, faʻaleleia le muso ma le liua toto. E maua ai le aoga o le manogi i le faʻapalapalaina o le faʻaaogaina o meaʻai, ma faʻatagaina ai oe e gaosi meaai mamafa.

I le faʻaaogaina o lenei laau, e mafai ona faʻaleleia lou manaʻo, faʻamalosia le faiai. O le oloa e togafitia e le gata i le malulu, ae sili atu foi ona faigata, mo se faataitaiga, fomaʻi, fomaʻi vascular, faapea foi ma le toto i totonu, lea e mafai ona mafua mai i manuʻa, faʻalauteleina o faʻamaʻi faʻamaʻi. Ina ia taofia le leiloa o le toto, e mafai ona e faʻaaogaina le fua lea:

Taumafa i le aso mo le lima i le ono lisisi.

Contraindications

E ui lava i le mea moni e faapea o le eletise o se vaifofo saogalemu, o loo i ai pea nisi tapulaa i lona faaaogaina. E mafai ona aʻafia tamaiti i lalo o le lua tausaga. O fafine maʻitaga, e aofia ai i latou e maua i le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina le laau ma le faʻaeteete, aua o loʻo i ai se aafiaga faʻafiafia i luga o puipui o le maʻito. E le gata i lea, o le oloa ua faʻasaina i le gallstone faamaʻi, hepatitis, cholecystitis, faʻamaʻi fatuga.

O se numera tele o tagata, e tusa lava po o le a le matua ma le kenera, o le miti o se ata talafeagai ma ata. O lea manaʻoga e mafua ai ona latou suʻeina fualaau faʻasaina e mafai ai e oe ona faʻasalalau lou mamafa ma faʻaumatia ese pauna e faʻavavau. O se tasi oi latou o Glucophage. O le lauiloa o le oloa o loʻo ola i aso uma, talu ai o le toʻatele o tagata e talitonu o lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻaalu ai nisi pauna i se taimi puupuu e aunoa ma le faia o se taumafaiga. E ui i le mea moni o nisi tagata e filifili e faʻaaoga le fualaau faasaina ina ia faʻamaonia ai le mamafa o le tino, o le vaega autu o le faʻaaogaina o le kalapu faʻafefeteina o se togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

O lenei vailaʻau e maua i le laulau. O iunite taʻitasi o loʻo i ai se biconvex, o foliga faʻalelei, ma se faʻamaufaʻailoga lelei o le "1000" i itu uma e lua. E ufiufi i se lanu paʻepaʻe o lanu paʻepaʻe. O le mea galue o le metformin hydrochloride i se fua faatatau o le 500, 850 mg ma le 1 g. O le magnesium stearate ma le povidone o ni vaega faaopoopo. Vaega faʻapitoa - macrogol 8000 ma le 400, mama opadra.

Faʻamaumauga o le INN

O le igoa faʻavaomalo faavaomalo (INN) o le fualaau faasaina ua metformin. O le kamupanī faʻapitoa o le Farani Faʻataʻitaʻiga Merck Sante. O loʻo i ai foi se lisi o mea faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le gaosiga gaosi o le metformin: Bagomet (Atenitina), Avandamet (Spain), Bagomet faaopoopo (Atenitina), Amaril M (Republic of Korea). O le kamupanī Rusia o loʻo gaosia ai foi oloa faapena. O Metglib, Glimecomb, Metformin Richter, Gliformin Prolong ma Gliformin.

O le tau o le afifiina o le uluai fualaau faasaina i Rusia e faalagolago i le fua o le mea galue ma le numera o laulau. Tasi le faaputuga 1000 mg (30 pcs.) I le averesi ua faatauina atu mo le 350 rubles., 60 pcs. - 680 solo. 30 iunite o le 850 mg ua fuafuaina i le 320 rupu. Tasi le faaputuga 500 mg i le 30 pcs. tau e tusa ma le 270 rubles., mo le 60 - 420 rubles. O le tau o se fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le itulagi, faapea foi ma aiaiga o le tau o tagata taitoatasi i le vaega o fale talavai.

Faʻataʻitaʻiga

Glucophage e faatatau i fualaau oona o le vaega teteleuanide. Faʻaauau le faʻaitiitia malie o le faʻatonu o le kulukose. E le pei ole sulfonylureas, Glucofage e le faʻaleleia ai le inisalini, e puipuia ai le vave faʻaaogaina o le kulukose. O le aafiaga o le pharmacological e faavae i luga o se tulaga faigata o le faapalepale o tagata resitala o le cellular i insulin, lea eo faatasi ma le excretion o le suka.

I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau e afaina ai le faʻaaogaina o le suka i le glycogen, faʻagesegeseina ai le faagasologa o le kulukosese. O le gaioiga o le metformin e faʻavae foʻi i luga o le faʻagataina o le faʻaaogaina o kulūkose molekone i totonu o le moli o le intestinal.I le i ai o se aafiaga lelei i le gaosiga o le gaʻo, o le vaega autū o loʻo i ai se aoga aoga i le lipid metabolism, faʻasaina le faʻasologa o le cholesterol.

Pharmacokinetics

O le gaioiga malosi o loʻo faʻamalosi atoa i le lumenia o le gastrointestinal tract. A faʻaaogaina i meaai, o lenei faagasologa e faʻagesegese. O le bioavisi o le vailaʻau e tusa ma le 60%. E maualuga le maualuga o le tausiga pe a maea le 2.5 itula

O le vaega taua i se taimi puupuu o le tufatufaina atu i le tino atoa ma e masani lava e le fesoʻotaʻi ma pulu plasma toto. O le gasegase o le glucophage e masani ona iloa i totonu o le fatu fatu. O le afa o le soifuaga e 6.5 itula. I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le umi o le taimi lenei e maualuga le 1.5-2 taimi. I lenei tulaga, o se vavave i le faaputuputuina o le mea galue i totonu o le tino e foliga mai.

O le ki o le insulin-dependent form, faatasi ai ma le oona ma le le atoatoa o le gaioiga faaletino ma se taumafa paleni. O se lisi vaapiapi o faʻamatalaga mo le glucophage, o mea nei e iloga:

  1. Monotherapy o le maʻisuka i tagata gasegase e silia ma le 10 tausaga. I lalo o nisi tulaga, e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini.
  2. Togafitiga o le 2 ituaiga o togafitiga i tagata matutua faatasi ai ma insulin poo isi hypoglycemic agents. I se tulaga e le masani ai, o le fualaau faasaina e faaaoga mo le monotherapy.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia)

Mo le togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua e avea o se vaega o le faʻataʻitaʻiga o le mono - poʻo le faʻasologa, o le vailaau faʻatau e faʻaaoga e tusa ai ma fuafuaga nei:

  • o le uluai fua (850, 500 mg) e 2-3 taimi i le aso, i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga,
  • o se fetuunaiga e faia i vaiaso uma e faavae i luga o le maualuga ole kulukose o le toto. O le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o fuataga e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga le lelei mai le gastrointestinal tract,
  • O le fua faatatau masani o tausiga o le 1,500-2,000 mg i le aso. Ina ia faʻaitiitia faʻafitauli e le manaʻomia i luga o le faʻaogaina o meaʻai, o le a vaevaeina lenei fuainumera i le 2-3 inumaga. Ole maualuga pito i luga ole aso ole aso ole aso e le silia ole 3000 mg,
  • gasegase e taumafai e ave i le 3000 mg i le aso e tatau ona fesiitai i metformin i se fua o le 1000 mg,
  • ina ia mafai ai ona maua le malosi maualuga i le togafitiga o se foliga o le insulin, o le tuufaatasiga o lenei hormone ma le kullufafu e faʻaaogaina. O le fua muamua o le 850 poʻo le 500 mg 2-3 taimi i le aso. I lenei tulaga, o le numera o le inisalini e filifilia taitoatasi.

I tamaiti e 10 tausaga ma sili atu, e faʻaaogaina o se vaega o le tuufaatasiga poʻo le monotherapy. Mo tamaiti laiti, o le uluai atunuʻu e 850 poʻo le 500 mg i aso taʻitasi. O le aofaʻi o le ao i aso taitasi mo le togafitiga o tamaiti o le 2000 mg. E vaevaeina i ni auala.

O tagata ei ai vailaau faʻasolosolo o loʻo faʻaalia i aso taitasi o le 1000 i le 1700 mg, lea e fautuaina ina ia vaevaeina i le 2 atisi ma 'ai ma meaʻai. Mo tagata mamaʻi o loʻo maua i le faʻaaogaina o le faʻailoga, e faʻaaogaina le glucophage pe afai e leai se lamatiaga o le siako lactic. O le faitotoʻa i aso taitasi i lenei tulaga e 1 g (1000 mg). I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaauau ona mataʻituina le galuega faʻapitoa. Faatasi ai ma se faaitiitia o le kiliaina o le creatinine i le 45 ml / min ma lalo ifo, o le puleaina o le kalapu e matua faasaina.

Mo tagata matutua, o le vailaau e filifilia taʻitasi e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga o le gaioiga faʻapitoa.

Faʻaiʻuga

O faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina o le Glucofage o loʻo i ai se lisi atoa o tali e le manaʻomia e tupu i le taimi o lona pulega. E masani ona feiloai:

  1. Mai i totoga o le hepatobiliary system. I se tulaga e seasea tupu, o le a tupu aʻe le hepatitis i fualaau faasaina, ma ua faʻavaivaia ai taʻaloga o galuega o le ate. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le a mou atu nei uiga.
  2. Mai le mea o loʻo i ai meaʻai.I le uluaʻi taimi, atonu o le a leai se faʻaletonu poʻo le le atoatoa o le fiaʻai, maʻi o le ogaumu (manava), tiga o le manava, vomiting, taʻavale. I le puipuia ai o nei gaioiga, e fautuaina ai le vaevaeina o fualaau i aso taitasi i nisi o atopa ma faʻatau pe a uma meaʻai.
  3. Mai i le itu o le tino tutotonu o le tino. E i ai le faʻaititia o le iloa o le tofo.
  4. Mai le epidermis ma le gaʻo gaʻo. I nisi o tulaga e le masani ai, o se faʻavave o le ituaiga o erythema, mumu, ma le susulu foi e lauiloa.

Faʻasalaga

O se mataua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le o matauina e tusa lava pe i le tulaga o le faateleina o le masani o le fualaau faasaina i le 42 taimi. E ui lava i lenei, o tagata gasegase e sili atu i le maualuga o le faʻatagaina masani e faʻaititia ai le lamatiaga o le siama. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o lenei tulaga, ua fautuaina e taofi loa le faʻaaogaina o le metformin. O nei tagata maʻi e manaʻomia togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa, e mulimuli mai i le naunautaiga o le faʻamalosia o le lactate i le toto. O togafitiga aupito sili ona aoga mo le siako lactic o le vetela.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • Diuretics. E mafai ona oʻo atu i le atinaʻeina o le le atoatoa ma le gasegase lactic.
  • Glucocorticosteroids. E ono mafai ona maua le kososis.
  • Injectable beta-2-adrenergic agonists. E mafai ona latou faateleina le aofaʻi o le kulukose i le plasma toto.

E le fautuaina e tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le kulupu ma le ava malosi. O lea faʻafefiloi o le a taʻitaʻia ai e le gata i le gasegase oona, ae faʻapea foʻi ma se maualuga maualuga o le tulaga e tupu i le atinaʻeina o le lactic acidosis. O le faʻaaogaina o metformin ma iodine e faʻavasega ai vailaʻau e matua faʻasaina. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le lactic acidosis e faateleina.

Ava malosi

Aʻo tuʻuina atu le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o lenei vailaʻau, e mafai ona finauina e faapea, o lona faʻaaogaina faʻatasi ma mea inu vai e mafai ai ona oʻo i le ethanol e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le inu malosi o le ava malosi ma le lactic acidosis. E moni lava lenei mea mo tagata mamaʻi o loʻo mafatia i le gasegase o le gasegase o le gasegase, faʻapea foi ma i latou e faʻamalosia e pipii atu i taumafa maualalo-kalori. I le vaitau o togafitiga faʻatasi ai ma sauniuniga metformin, e tatau ona aloese mai le inu e oo lava i le togi maualalo o le ava malosi, faapea foʻi ma fualaau o le ethanol. Afai e ave i le taimi lava e tasi, e manaʻomia e se tagata manaʻoga faʻapitoa mo togafitiga faʻafuaseʻi.

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi amataina le togafitiga mo le maʻisuka i tama talavou ma tamaiti, e taua le faʻamautinoa ua faia se suʻesuʻega talafeagai. I taimi o suʻega faʻapitoa, na faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le glucophage e le afaina ai le fua o le laititi ma le atinaʻeina o le tino atoa. O maʻi e afaina i le fatu, e fautuaina e faʻaauau ona mataituina le gaioiga o le fatu i le taimi o togafitiga ma le metformin. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina le faia o le kiliaina o le creatinine aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le fualaau faasaina. Afai o se tagata ua i ai se togafitiga togafiti fuafuaina, ona taofia ai lea o le taliaina o le kalafafaʻi i le 2 aso ao le i faia togafitiga.

Tina ma le lactation

Afai e fuafua se fafine e avea ma tina, ona tatau lea ona taofi le auala. A oʻo mai le maitaga i le taimi o le togafitiga o metformin, e faia foi se faaiuga faapena. I le isi itu, o le insulin ua faatonuina. O le vaega malosi o le Glucofage o loʻo i ai le malosi e ulu ai i le susu o susu, o lea e fautuaina ai tina talavou e faʻaaoga meaai faanatura, aua le taliaina.

Faaaoga i le tamaitiiti

O le faʻaaogaina o le glucophage mo le togafitiga o le maʻisuka e talia na o le 10 tausaga. I ia ituaiga o gasegase, o le vailaau oona e faʻaaogaina uma i le inisalini ma faʻatasi. O se mea taua i le togafitiga o tamaiti o le tausisia ma le mausali o le tui. Afai o le tamaititi o loʻo iai faʻasolega, ona naʻo le inisalini ua faʻamaonia. O le faʻasologa o aso muamua mo togafitiga o gasegase e sili atu ma le 10 tausaga o le 850 poʻo le 500 mg. I le lumanaʻi, e faʻaleleia i le 2000 mg, faʻaalu i le tele o taimi i le aso.

Faʻalogo i le matua

Faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata gasegase e silia ma le 60 tausaga o matua e matua le manaʻomia. O nei tapulaʻa e fesoʻotaʻi ma se maualuga maualuga o le atiaʻeina o le le atoatoa i ia ituaiga o gasegase. Afai e le mafai ona teena se vailaʻau, e fautuaina lona suʻega ia filifilia taitoatasi. E le gata i lea, e masani ona siakiina tagata matutua mo le maualuga o le fatu o le creatinine (a itiiti ifo ma le 3 taimi i le tausaga). Faatasi ai ma se faaitiitia o lenei faailoilo, o togafitiga ma Glucofage ua vave ona faamutaina.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E fautuaina e nofo i se mea pogisa i le vevela e le sili atu i le 25º C, e le aofia ai tamaiti mai le avanoa i ai. O le ola papa o meaʻai i se fuataga o le 1000 mg e le silia le 3 tausaga, 850 ma le 500 mg - 5 tausaga. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina pe a maeʻa le taimi atofaina. O lenei mea e mafai ona afaina ai le tino ma faʻaosoosoina ai le tele o aʻafiaga, e oʻo atu i tulaga faʻafuaseʻi.

Faatusatusaga ma fualaau tutusa

O le falemaʻi faʻamalositino e maua ai le tele o faʻatulagaga tutusa o le Glucophage, lea e le gata i se faʻafitauli faʻapitoa, ae e iai foi le tele o eseesega uiga ese. O le lisi o sili ona lauiloa e aofia ai:

  1. Siofor. Metformin i se fua o le 500 mg. Ua faateleina le anotusi o mataupu o vaega o ausilali. O le isi mea le lelei o se vaitau pupuu ole togafitiga (tusa o le afa itula). Afai e te faʻatusatusa Glucophage ma Siofor, e fautuaina oe e filifilia le muamua.
  2. Metformin. O le mea galue malosi o le metformin hydrochloride i se fua faatatau o le 1000, 800 ma le 500 mg. Pe a faatusatusa i le uluai oloa, o loo aofia ai le tele o vaega o ausilali, lea o se toe faafoi ogaoga. O le tau e maualalo le tau.
  3. Maʻisuka. E le pei o le kullufu, e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le faaosofiaina o le gaosiga o le inisalini. O lona faaaogaina e le faʻamaoniaina i taimi uma.
  4. Redulu. O le tuufaatasiga e aofia ai mea taua e pei o le sibutramine hydrochloride monohydrate ma le metformin i se fua o le 850 mg. E fautuaina e ave pe afai o le maʻisuka ituaiga 2 eo faatasi ma le mamafa. O tagata maʻi ei ai le mamafa masani e fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i le Glucofage.
  5. Maninil. E i ai sona aafiaga faʻaosofia i sβ β o le pancreas, e mafua ai le faʻavaveina o le gaosiga o le inisalini. O lona faʻaaogaina e mafai ona fautuaina i le tulaga o le le mafai ona faia le kiliva.
  6. Glucovans. I le tuufaatasiga, ua tuufaatasia le glibenclamide ma le metformin. I tulaga o le saogalemu ma le aoga, o fualaau uma e lua o loo i luga o le tulaga tutusa.
  7. Formin. Pau lava le eseesega i le va o le fualaau faasaina ma le muamua o le i ai o le sodium i le tuufaatasiga o le croscarmellose, lea e faateleina ai le lamatiaga o se tali atu.
  8. Gliformin. O le mataupu faʻafomaʻi e faʻavae i le faʻaleleia o le faapalepale o meaola ola i aafiaga o le insulin. O loʻo i ai se tau maualuga ma faʻafia ona faʻaaogaina. E mafai ona avea o se isi mea i le glucophage.
  9. Glibomet. E aofia ai glibenclamide ma metformin i se fua o le 400 mg. E afaina ai le fua faatatau o le inisalini gaosiga i le tino, o lea ia faʻaaoga ma le lapataiga. Afai e le o matauina togafitiga togafitiga, o le amataina o le hypoglycemia e foliga mai.
  10. Galvus. O le vaega autū o le vildagliptin (50 mg). E mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma le metformin.
  11. Glucobay. Pe a faatusatusa i le Glucofage, e le gata ina iloga i lona tau maualuga (pe tusa ma le 800 rubles i le pusa), ae faapena foi i le mana o lona togafiti.
  12. Gluconil. E i ai se metotia foliga tutusa, e aafia ai le natura o le metabolism lipid ma faʻaleleia ai mea fibrinolytic o le toto. E mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻatulagaga tutusa o le metformin.

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau faasaina ua avea nei ma nofoaga faanatinati o vailaau faafomai. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le numera o tagata mamaʻi o loo i ai nei ituaiga o faamaʻi e faʻaauau pea ona faateleina, ae o le vailaau faʻaonapōnei e leai se selau pasene auala lelei mo togafitiga.

O se taunuuga, e tatau i le tagata maʻi ona "nofo" i taimi uma i luga o le inisalini ina ia mafai ona faʻaitiitia lona tulaga. E taua le matauina o le mea moni e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le toetoe lava o totoga ma faiga o le tino o le tagata.

Tomai e leai se maʻisuka togafitiga

Talu ai ona e le ofoina mai e togafitiga masani togafitiga saogalemu ma lelei, o le fesili i le auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaau ua avea ma mea masani.

I le taimi lava e tasi, e talitonu lautele o le maʻisuka e le mafai ona avea o se faʻamaʻi, ae o se maʻi faʻapitoa masani, lea e amata ona galue le saʻo. O se taunuuga, o le kulūkose i totonu o le toto o le tagata maʻi e amata ona faateleina, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le soifua maloloina o le maʻi.

O le mafuaaga o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaau e le lava le aoga, o le mea moni o le mafuaʻaga o lona tupuga e leʻi faʻamaonia. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai taumafaiga e faʻafesoʻotaʻi ona foliga vaaia ma le agavaʻa, suiga o le pathologist i le pancreas, faʻapea foi le mamafa ma le matua. I le taimi lava e tasi, e leai se mafuaʻaga faatuatuaina o le maʻisuka ua maeʻa ona iloa.

Afai tatou te tagofia togafitiga faʻaleaganuʻu, ona faʻafesoʻotaʻi lea o le maʻisuka i le aso o loʻo taumafai e togafitia e ala i le faailoaina o le insulin i totonu o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose o le toto. Mo togafitiga e aunoa ma ni fualaau faasaina, o nei lava saienitisi fomaʻi ua fautuaina e mafai ona latou togafitia le maʻisuka "lona lua" e ala i le faʻaaoga lelei o meaai, gaioiga faifai pea, ma le faʻaaogaina muamua o kopi kopi e faʻamoemoe e faʻaitiitia le maualuga o le suka.

O le lisi o na ituaiga o aso nei e aofia ai:

  • uila manava
  • auala o Konstantin Monastyrsky,
  • togafitiga
  • Acupuncture
  • aʻoaʻoga faaletino.

Afai o nei metotia uma e faʻaaoga tatau, e mafai ona e alualu i luma taua i le faatoilaloina o le maʻisuka e aunoa ma fualaau.

O le iʻuga, o le a faʻaleleia le setete o le soifua maloloina, ma o le tagata maʻi o le a le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau. E le gata i lea, o togafitiga e sili atu ona taugofie nai lo aganuu.

Faʻasusu le manava manava

O lenei metotia o le togafitia o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faasaina e faʻaaogaina ai le manava "tagi" na faia e Yuri Vilunas. O lea, na ia tusia le tusi "O le maʻi suka e mafai ona togafitia." O lenei lomiga o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻilia le ala e mafai ona faʻamaloloina ai le maʻisuka e faʻaaogaina ai avega a le tino o le tagata. O se taunuuga o le faʻaaogaina o lenei metotia, o le maʻisuka togafitia e aunoa ma ni fualaau e tupu i totonu o le masina e tasi.

Mai se tulaga faʻapitoa o le manatu, o lenei metotia o le faia lea o faʻamalositino faapitoa e faʻatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka. O le manatu o le faasaʻoina lea o le manava le talafeagai, e mafua ai le le lava o le kulukose i totonu o le toto ona o foliga mai o le hypoxia o le tino pancreatic. O lenei mea matautia e mafua ai ona faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini.

Ina ia mafai ona faʻatino faʻamalositino e tusa ai ma le auala na faʻamatalaina, e tatau ona iloa pe faʻapefea ona faʻafefe ma faʻamalosi i le gutu. I lenei tulaga, e tatau ona i ai le faʻamalolo i le umi e mafai ai, lanu ma tutusa i le taimi. Ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei, e tatau ai ona amata ona sola ese ma le leo "foo-o-o-o-o" ma amata ona faitau i le mafaufau. A maeʻa sina taimi, o le tino o le a faʻaaogaina e manava ai i le tutusa o le saoasaoa ma o le faitauina o le a le talafeagai.

O le manava ma lenei auala e puupuu.Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatala muamua lou gutu ma folo le ea. Ma le isi, ia manava lemu. Mo lenei mafuaʻaga, o se manava manava e faʻamalosi e le sili atu i le 0.5 sekone, pe a maeʻa ona latou pasi i se manava manaia mo le sili atu ma le tasi le lua.

E masani lava, o le manava uma lava i lenei auala e le sili atu i le lua minute. E masani lava, o ia sauniga e tatau ona faia a itiiti ifo ma le ono taimi i le laina i aso taitasi. Afai e saʻo le faʻaaogaina o lenei auala, ona maeʻa lea o le lua masina ona mafai lea ona iloa iuga.

O taunuʻuga autū o lenei galuega o le faʻavasegaina o kulūkose, faʻapea foʻi ma le leiloloa o vaivaiga ma le atuatuvale.

Galue i luga o metotia o le Monastery

O le isi meafaigaluega e faʻaitiitia ai le tulaga o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le monastery technique. E faʻavae i luga o se taumafa lelei ma o loʻo faʻamatala auiliili i totonu o le tusi Functional Nutrition. O lona uiga o le faʻaitiitia o le vaevae poʻo le faʻaaogaina o meaʻai paleni.

I le taimi lava e tasi, e le tatau ona latou 'ai i meaʻai e aofia ai le suka ma le maso, aua o nei elemene o loʻo faʻafefiloi i le kulukose i se faʻavavevave le fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻasaina le 'aina o meaʻai e pei o aano o manufasi, araisa, fualaau suamalie, suamalie suamalie, ma isi.

I lenei tulaga, 'ai:

  1. Seafood ma sea iʻa.
  2. O ituaiga meaʻai susu, e igoa o lefir, yogurt, pata ma susu.
  3. Fualaau faisua o ituaiga uma, mo se faataitaiga, e pei o kukama, pauka, pepa, kapisi.
  4. Fua, e taʻua o fualaau, apples or lemons.
  5. Se tele o pulou ma laau.

E naʻo le mafai ona filifili se meaʻai a le tagata lava ia pe afai e faia e le tagata maʻi suʻega o le kulukose i taimi uma pe'ā uma ona 'ai. E masani lava, faʻaalia le faʻaaogaina o suʻega, o loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai.

E le gata i lea, e mafai ona filifilia le meaai ao maʻi le tagata maʻi i le falemaʻi, ma e taua tele le mulimuli i fautuaga a le Konstantin Monastery.

Togafitiga masani

I le faaopoopo atu i le manava, o masani masani faʻaaoga masani e togafitia ai le maʻisuka. O le mea moni o le tele o vailaau faʻamalositino e masani ona faʻaitiitia le maualuga o le suka. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, mo togafitiga faʻaaoga:

  • pe o se teuteuga o laulaau lanumoana fou.
  • faʻafefeteina o laulaau fou.
  • telefoni faʻatau.
  • faʻafefete o aʻa.

E le gata i lea, afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka, e tatau ona ia aofia ai i lana tuufaatasiga ia oloa e faaleleia atili ai le toto ma faateleina ai le puipuiga e pei o aniani fou, garlic, ma le keke. E le gata i lea, o mea faʻapitoa ma meaola mai le ginseng o loʻo pulea ai le faatonutonuina o le metabolism i le tino. O se taunuuga, e mafai e se tasi ona maua ni taunuuga lelei i le togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o le togafitiga o le inisalini.

Afai e te tago i se fua patino, ona masani lea ona latou faʻaaogaina vailaʻau ua saunia mai aʻa. Ina ia faia lenei mea, e lua laulau sipuni o aʻagogogogogogo e tatau ona faatumulia i le afa o le lita o vai inu ma tumau pea i le vevela. E tatau ona inu le afa o ipu mo le afa itula ao lei 'ai. E tatau ona maitauina o laulaau o le laumei o se natura masani o le inisalini, o le mea lea, e mafai ona latou faʻaitiitia le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Acupuncture mo le maʻisuka

I le tutusa ma auala uma e togafitia ai togafitiga, ua faʻaaogaina foi se auala e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi e pei o le acupuncture. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te gaoioi ma ni nila i luga o nisi o tulaga o le tiga, ona mafai lea ona e faʻasolosolo le gaosiga o le inisalini, faʻaleleia uiga o le lipid composition i le plasma toto, faʻaitiitia le faʻafitauli o le mamafa, ma toe faʻafoʻi toto toto. O se taunuuga, o faʻafitauli o le maʻisuka e mafai ona puipuia.

I lenei tulaga, e taua tele le manatuaina o le acupuncture faʻaonaponei e mafai ona faia e faʻaaoga ai nila o loʻo faʻaaogaina i galu eletise. O le iʻuga, o loʻo faʻamalosia ma toe faʻaleleia ia sela ua faaleagaina. O le vasega atoa o le acupuncture masani lava e aofia ai le lima i le fitu faiga.

E le gata i lea, i le mataupu pe a fai e le fomaʻi se fomaʻi, e mafai ona ia fautuaina nisi ituaiga o gaioiga faaletino, e pei o le savali faʻanoanoa, aau, taʻaloga i fafo ma taʻaloga gymnastic, faʻapea foʻi le uila ma le faaseʻe. O na ituaiga gaoioiga e mafai ona faia ai tino o le tino e mafai ona aʻafia i le inisalini. O le iʻuga, o le tagata maʻi e le manaʻomia ona ia inuina pea le inisalini pe inu vailaʻau faʻatau.

E mafai e se fomaʻi ona filifili se auala lelei ma lelei mo le togafitia o le maʻisuka pe afai e maua e le tagata maʻi se suʻega auiliili i totonu o le falemaʻi. E mafai ona e filifilia se meaʻai na o oe pe amata foʻi ona taʻalo i taʻaloga. A leai, o le maʻi e ono lamatia le mauaina o se faʻalavelave o le faʻamaʻi ae le o se togafitiga faʻaleagaina, lea o le a sili ona leaga ai lona ola maloloina. O le vitio i lenei tusiga o loʻo taʻu mai ai le togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ma atoatoa ona mafua mai i se faʻafitauli loloto i le tino i totonu o lou tino , faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻasolosolo gasegase o gaʻololo ma gaʻo. Ae faʻapefea ona faʻaalia e nei faʻalavelave faʻaleaga mea na mafua ai ona atinaʻe le maʻisuka?

I le 1952, na faia ai e le saienitisi Soviet Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko sailiga fou i le togafitiga faafomai - I le tuufaatasia o suesuega a physiologists lauiloa sili i le silia ma le 100 tausaga talu ai, na ia faamaonia ai mea taua faateleina le manava atinaʻeina o le tagata i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi na mafua ona o maʻi faʻafitauli . E mafai ona e fai mai - "ae ou te le manava malosi, ou te manava masani." O loʻo i ai i lenei nofoaga o le a talia le taliaina o manatu i le lautele. Mo le tele o tausaga, o se suʻesuʻega tuʻufaʻatasia o le mafutaga o le faʻavae mo le manava o se tagata ma le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i lona tino, o Dr. Buteyko na faʻamaonia ma le le faʻamaonia - na o le pau lava le manava e fetaui ma le natura masani mo le tagata (ma o le mea lea o le setete o le soifua maloloina) e faapitoa manava papaʻu i le iai o faʻamaonia iloga o minute ma le vaega totoe . I le lumanaʻi, na puipuia e Dr. K.P. Buteiko lana faʻasalalauga. Toeitiiti lava o tagata uma faʻaonaponei e masani mai le laʻititi ae le o le gauai atu i le loloto o lona manava, o le mea lea sili atu le loloto o le manava ua avea ma se masani masani toatele tagata. E masani ona faʻaaogaina tagata i le matamata ia latou meaʻai ma iloa o le 'ai tele e leaga, ma i le taimi lava e tasi e le o gauai atu i ai galuega taua o le lagolago i le olaga - oe lava manava .

E faʻafefea ona faateleina le manava manava i le maʻisuka? Afai o le loloto o lou manava e sili atu nai lo le masaniga o le natura masani mo le tele o tausaga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le carbon dioxide i totonu o le toto - o lona soona fufuluina o le tino. O le matafaioi sili ona taua a le carbon dioxide o se tasi o pule sili o le metabolism na maua ma faamaonia i le faaiuga o le 19 senituri e le au popotologist Holden, Priestley, Verigo ma Bor.

  1. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le carbon dioxide i totonu o lou toto faʻalavelave o le paleni o le acid-base ma le le mautonu o le faʻaogaina o auala .
  2. O le solia o le paleni-faavae-faavae, o le faaputuputuina o oloa e le i lalo ifo o le metabolic e tau atu i le le lelei o le gaioiga o toetoe o enzymes uma ma vitamini, o le gaoioiga masani lea e le mafai i tulaga.
  3. Le tali a le tino i le loloto le gasegase o le tino o - atinaʻeina o faʻalavelave tumau , o lona uiga faʻasalaga o le gaioiga o totoga uma ma faiga i totonu o le tino.
  4. Pe a pa'ū lou tino i se tulaga vevesi, o loʻo iai se faʻalavelave faʻalavelave o le pulelaʻau o le inisalini i le isi lima ma le faateleina o le faʻasaʻoina o suga mai le nofoaga i le isi lima - o le taunuuga o le atinaʻeina o se tulaga maualuga o le hyperglycemic ma le inisalini.

O le mea lea, i le loloto o le manava, e te lafoaia ma le le iloa se faʻalavelave faʻaleagaina o gaioiga e oʻo atu ai i se maʻi gasegase loloto i le taimi ma, mulimuli ane, o le atinaʻeina o le maʻisuka, ma masani ai le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le gasegase gasegase.

I le faagasologa o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le saienisi faasaienisi e ala i galuega a le sili o tagata suʻesuʻe o XIX-XX seneturi, ua manino ai ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻiina le inisalini ma faʻaitiitia le kulukose o le toto taofi le faʻalavelave faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le tino. O le mafuaʻaga autu o se faʻafitauli loloto o le gataifale o le faʻalauteleina lea o le manava manava. . O le mea lea, o le manavaina o le manava i le natura masani o le tino o le tino, o le a faasolosolo malie lava ona toe maua le tino, o le tino o le a aluese mai le atuatuvale, o lona uiga o le a toe faʻaleleia tulaga mo le lelei atoatoa o le tino o le endocrine ma le inisalini.

E faʻapefea ona e aumaia lou manava i le masani? I le 1952, na faataatia ai e Dr. Buteyko le faavae mo le manatu o le aafiaga o le manava loloto i le atinaeina o faamai e mafua mai i le le atoatoa o le tino. Ona ia amataina lea o se taamilosaga faapitoa o faagaioiga o le manava i aso taitasi e fuafua i le aumaia malie o le manava manava i se natura masani mo le tino - o le auala Buteyko. Malosiaga le mautinoa o le auala e faapea o ia e le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau , ma e mafai ai foʻi ona e ausia o se faʻaleleia lelei i le aoga o togafitiga pe'ā faʻaaogaina i le faʻamalosia o fualaau ma togafitiga . I tausaga o suʻesuʻega, o le faitau afe o tagata gasegase ua aʻoaʻoina iʻuga lelei, na taʻitaʻia ai le aloaia o le auala Buteyko e le USSR Ministry of Health i le aso 30 o Aperila, 1985.

I le 1990-1991, e fai ma Sui o le Sui Minisita o le Soifua Maloloina o le USSR A.A. Baranova, i luga o le faavae o le Falemaʻi Falemaʻi Tutotonu o le Palemia o Siberia o le Academy of Sciences of the USSR, o le metotia na faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ogaoga o le insulin ma le maʻisuka ituaiga 1, lea na faʻaalia ai le maualuga o le togafitiga o lenei fomaʻi. O le faʻaaogaina o le metotia e avea o se vaega o le faʻamalosia o faʻamalosiaga na faʻatagaina ai le maʻisuka faʻamaʻi maʻi e iai se talafaasolopito umi mo le vavaeina o le insulin i aso taitasi i le ono masina muamua o vasega, o lona uiga o le aloese mai le tele o faʻafitauli o le togafitiga o homone ma le atrophy pancreatic. O le faʻaaogaina o le Buteyko fualaau faasaina i le togafitiga o le maʻisuka e sili ona taua pe a oʻo i le togafitia o tamaiti, faʻapea foʻi ma gasegase e maua ai le maualuga o le glycemia, aua o lenei tulaga o se avanoa e tausia ai le soifua maloloina ma aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faʻamalo.

Fomaʻi Sili o le Nofoaga Tutotonu mo Aʻoaʻoga Faʻapitoa i le Buteyko Method
Neurologist
Konstantin Sergeevich Altukhov

O le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le le lava o le insulin i le toto. O le inisalini o se vailaʻau e faʻaaogaina ai le suka (o se oloa o le vaevaeina o gaʻo) i totonu o sela, e faʻafeiloaʻi ai molikula suka i puipui o toto toto. Faatasi ai ma le le lava o le inisalini, o le faateleina o le suka i totonu o le toto ua faia, lea e faaleagaina ai toto toto, faia ai tuutuuga mo gasegase cardiovascular, oso fatu ma fasipolo.

E faapefea ona togafitia ma e mafai ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni vailaʻau?

Meaʻai ma le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 o le taunuuga o le taumafa tele o taumafa gaʻo. Pe a vavaeʻesea gaʻo mai le manava, e ulu atu suga i le toto. O la latou numera tele e mafai ona faʻaalu i le taimi o le malosi faaletino, galue malosi.

Afai o le olaga e le mautonu, o le suka maualuga e tumau i totonu o le toto. O nisi oi latou e fafagaina le ate. O suga na totoe o loʻo faʻaumatia ia molemololola molemu ma puipui o le toto.

O le faʻavae mo le togafitiga o se faʻamaʻi o le lona lua o mea taumafa poʻo le soifua maloloina lelei.
O fualaau faʻasoifua maloloina e faʻatapulaʻa ai le tele o meaʻai gaʻo. Ina ia fuafuaina le aofaiga faatagaina o mea inu oona i le aso, e faʻaaoga ai le mea e taʻua o le falaoa. O le a lenei mea

Sela falaoa poʻo le auala e fuafua ai le lisi

O se falaoa (XE) o le aofaiga o le carbohydrate lea e faʻalautele ai le suka i le 2.5 mol i le 1 lita o le toto. E faʻaaogaina le 1 XE (falaoa), o le tino o le a faʻaaogaina se tasi pe lua vaega o inisalini. 1 le inisalini (UI) , lea e maualalo ai le suka i le 2.2 mol / L. O le aofaʻi o inisalini e faʻaaoga ai le suka mai le toto e faalagolago i le taimi o le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻafefe 1 XE (falaoa e tasi) e te manaʻomia:

  • i le taeao - 2 iunite o inisalini,
  • i le aoauli - 1.5,
  • i le afiafi - 1.


O le a le inisalini? O a ana galuega i le tino o le tagata?

O a ituaiga o inisalini ei ai iina? O a mea ua faʻavasegaina e latou? Faitau atili iinei.


E talitonuina e tasi le areto e aofia ai:

  • 12 g suka
  • 25 g gutu falaoa (mamafa o le tasi le fasi),
  • 20 g falaoa papaʻe
  • 250 ml o susu, kefir (o le tasi lenei tioata ua tumu i le gutu),
  • 200 ml o yogurt
  • 15 g o pasta, buckwheat, semolina, falaoamata, oatmeal, karite, millet po o araisa,
  • 100 g pi (7 punetini),
  • 150 g beets (1 fasi pepa),
  • 1 lapopoa lanu pateta poʻo 2 sipuni tele masini pateta,
  • 100 g apricot (2-3 fasi vaega),
  • 20 g o le siloti (1 fasi),
  • 150 g o moli (1 fasi pepa),
  • 70 g faʻi (afa),
  • 100 g melon (1 vaega),
  • 90 g apple (1 apu apple),
  • 70 g o vine (fulufulu vine vine),
  • 20 g o sukalati.

Pe a saunia se lisi o taumafa, o le numera o areto falaoa i oloa gaʻo. O na oloa e aofia ai le itiiti ifo i le 5 g o gaʻo vailaʻau masini mo le 100 g o le mamafa o le oloa, E le o amanaʻia faʻatulagaga XE.

O nei meaai laiti-carb e aofia ai fualaau faisua:

  • kapisi
  • uka ma le zucchini,
  • eggplant
  • kukama ma tamato
  • pepa suamalie
  • seleni ma kāloti,
  • beets ma radishes,
  • salati ma aniani,
  • greens.

Toe i totonu o mea

Menu: paleni poʻo le maualalo o le gaosiga?

I aso nei, e lua ituaiga o taumafa taumafa.

  1. O le muamua e valaʻau paleni, e aofia ai i le lisi o aso taʻitasi se aofai o gaʻo (30 XE) i le aso. O lenei taumafataga e fesoasoani i le tausiga atoa o le tino ma puipuia ai osofaiga ogaoga. O tulafono o le taʻiala paleni fautuaina e te le sili atu nai lo le 7 XE i le taumafataga. O le mea lea, o le lisi o le maʻisuka e aofia ai taumafataga masani, 6-7 taimi i le aso.
  2. O le ituaiga lona lua o meaai e taʻua maualalo le carb. E faʻatapulaʻa ai le faʻaaogaina o le gaʻo i aso taitasi i le 2-2.5 XE. I le taimi lava lea e tasi, o le mea o loʻo i totonu o le protein meaʻai e faʻateleina. O se taumafataga maualalo-gaosiga ua faʻatuina lava ia o se togafitiga lelei lea e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fualaau. O le a le mea e aofia ai i le lisi o mea maualalo maualalo?
  • manufini manu: aano o manufasi, moa, iʻa,
  • fualaau faisua: moa,
  • sea ​​sea
  • fuamoa
  • meaʻai susu: sisi, pata,
  • fualaau faisua


Ina ia faafaigofie le faagasologa o togafitiga, ua tatou saunia se faataitaiga o le lisi o vaiaso mo le maʻisuka! Auiliiliga, i ni vaega, ia mafaufau i meaai autu ma meaʻai.

O le a le numera o meaʻai? Aisea e tatau ai ona e faitau faitau iinei

Toe i totonu o mea

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

O nisi o togafitiga masani e fesoasoani e faʻasaʻo ai le maʻisuka poʻo le pulea o lona atinaʻe. Latou te faagaoioia i ni itu eseese:

  • tuʻuina toto maualalo toto
  • fufulu le ate
  • faʻaosofia le galuega o peta peta e maua ai le inisalini, ma faʻaosofia foi
  • le faʻavaeina o peta fou beta,
  • faateleina le hemoglobin i le toto,
  • aveese le cholesterol
  • tetee atu i osofaiga a le helminthic.

O le tele o togafitiga faʻaleaganuʻu e iai se faʻalavelave faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ginseng e faʻateleina ai le toe faʻafouina o peta beta ma tuʻuina atu se faʻalavelave o vitamini, elemene o elemene. Ma o fatu laau e faaosofia ai le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le gastrointestinal tract, o la latou faʻamamaina, faʻafefeteina le mumu. Faʻasoa i lau fomaʻi, o le sauniuniga o laʻau e sili ona fetaui mo lau ituaiga o maʻisuka. O togafitiga faʻalaʻau faalenatura i foliga o mea teuteu, faʻamaʻi poʻo paʻu palapala e lagolago lelei le tino ma saofaga i le faʻamalologa.

Toe i totonu o mea

O togalaau o vailaau sili ona lelei

E pei ona e iloa, o laʻau ma laau totō maloloina. O le mea lea, o togafitiga faʻalapotopotoga e fesoasoani mai le ituaiga lona lua o le maʻisuka e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. Latou te faʻatamaoaigaina i tatou i faʻamaʻi alkaline. O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻaaogaina e le tino le kulūkose i se faʻalauteleina o le paʻu, lea e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le maʻisuka i tagata matutua o loʻo faʻatamaoaigaina ma mea e tatau ai.

I totonu o le tino, o le faagasologa o suiga o le absorption ma se aafiaga lelei i luga o le laau vegetative-vascular e tupu, o le galuega o le ate e toe foi i le masani, ma o le ono tulai mai o le toto maualuga e faaitiitia. O le togafitiga lenei. O le mea lea, o le toʻatele o tagata matua e sili atu i togafitiga a tagata i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

I le avea ai o se tulafono, o le tuufaatasiga o teuteuga e aofia ai e le gata o laau totő e maualalo ai le suka, ae faapena foi i laau toto, o laau suamalie. Faʻatasi ai ma le maualuga o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga faʻalapotopotoga e aofia ai vaega ia e afaina ai le aoga o le cardiovascular system.

E taua tele le malamalama pe afai ei ai ni faʻafitauli o le maʻi i meaʻai.

E tatau ona e faamasani ia oe lava i teteʻeina muamua ina ia e le faateteleina ai le tulaga ua leva ona faigata. I le maualuga o le maualuga ma isi faʻamaʻi, e manaʻomia foi lapataiga. A o lei togafitia le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻaleagaga, ia mautinoa ia e alu i se suega o le allergy ma suʻega e iloa ai le maualuga o le fomaʻi. O lenei mea e faʻaaoga ai le faʻafitauli o faʻafitauli ma fesoasoani ia te oe i le filifilia o vaega tonu mo le teuteu. E le gata i lea, o le a tatou vaʻavaʻai i faʻamaumauga mo fualaau faʻatau e faʻaaoga ai vaifofo faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2.

Togafitiga faʻavaomalo

O togafitiga faʻavaomalo e faʻavae i luga o le inu o vaiinu ma vai taele i fafo. O le inuina o le vai mai punavai o punaoa e maua ai le tino i mea tau vailaʻau e ala i le gaogao. O patipisi e mafai ai e le vai ona sosolo i totonu o le paʻu. O punavai o mineral e iai se tulaga tulaga ese. Faʻafetai i vailaʻau oloʻo aofia ai i totonu, ua faʻamamaina ma toe faʻaleleia totoga.


O le faʻafitauli 2 e fesoʻotaʻi vavalalata ma le tuiina o le ate ma le vavae.
Faatasi ai ma masaniga le lelei, ola i nofoaga e le lelei le mafaufau, o le ate ua faaputuputu ia toxins. I lenei tulaga, o le maualuga o le kulūkose o loʻo maua i le toto.

Le malosi o le pancreas e maua ai le inisalini, galue ma le mamafa. E faʻaitiitia le faʻafitauli o le fofo, o lona uiga, e le mafai e le ate ona gaosia le gaʻo sili atu. A maeʻa le umi o le galuega ma le mamafa, e vaivai le pancreas ma amata ona vavae le inisalini le lava.

O na vailaʻau o loʻo togafitia ai faʻamaʻi o le mea oona (ate, manava, pancreas) fesoasoani lelei. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga falemaʻi o le tele faʻamalolo o le Caucasian Mineral Waters.

O punaoa o minerale e maua ai aʻafiaga nei:

  • faaosofia le faagaoioiga o le aveeseina mai o le manava ma le gaʻo (faamama le vaitusi),
  • faʻaosofia le tafe o le talo (faʻamaʻo le ate ma faʻasalalau lana galuega, faateleina le malosi o le ate, o le gafatia e faʻapipiʻi le kulukose mai le toto),
  • faʻalauteleina le malosi o le gaosia o le suavai (faʻagaoioia le faʻalaumiloina),
  • faʻamalosi le absorption i le inumaga (o se taunuuga o le faamamaina),
  • Ou te faʻaitiitia le mumunia o le vaega o meaʻai (ona o le faʻamamaina ma le faʻamamaina o toxins),
  • Faʻasaʻo le toto i le vaega o le ate ma le pancreas (lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma le tafe malosi o le toto ma minerale),
  • e aofia ai elemene taua mo le toe faʻaleleia o le tino, e pei o se tulafono, sulfates o le magnesium, sodium, potassium i vaega eseese.

O le taunuʻuga o le faʻasalalauga o loʻo i luga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol ma le suka o le toto, faʻasalaga mamafa.

Toe i totonu o mea

Isi togafitiga

E talitonuina o vailaau masani o se mea aoga tele i le togafitiga o le maʻisuka. Faʻamatala ma le le faʻamaoni lenei, pe le mafai. O le mea lea, e filifili ai oe lava pe o le a fesoasoani togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata matutua i le lalolagi nei e le talitonu i fualaau faasaina. Latou te mananaʻo e faʻaaoga togafitiga faʻalautele mo le 1, ma ituaiga 2 o le maʻisuka. O nei mea teuteu teuteu, togafitiga i fale ma syrups. Mo tagata matutua, e tuuina atu e fai se togalaau. Mo ia o le a e manaʻomia:

  • pi
  • laʻau aʻa
  • galega
  • manogi
  • seleni aʻa
  • muliki (lau),
  • 50 kalama o paʻu o aspen.

O mea uma e tatau ona nutimomoia ma fefiloi. O le suka e tatau ona saunia e pei ona taua i lalo: 1 sipunipuni o gaʻo i le 300 ml o le vai (e sili ona lelei le vevela). Liligi le fofo ma tuʻu mo le 1 itula. A uma ona matou o atu i le ogaumu, matou te kuka ai mo le 5-7 minute. Ma le isi, sasaa le vaifofo i totonu o se isi ipu, mo se faataitaiga, se vevela, ma tuu mo le 10 itula. A maeʻaeʻa, faamama ma faʻaopopo se mataua o Eleutherococcus poʻo ni nai mataua o peony. I le faaiuga, faʻaopopo se tasi sipuni o le sua mai le:

Ua saunia le fofo! O lenei e tatau ona e inuina i se mamanu patino. Mo tagata matutua, o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faa-tagata o se mea e sili ona taua. E taua le mulimuli i faatonuga. Fai le fofo mo le 1 masina. O le masani e 4 taimi i le aso. Ia mautinoa e fai lenei mea pe'ā uma ona 'ai. A maeʻa le masina ma le afa, matou te malolo mo le 10 aso ma na o le faʻaauauina pea togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, na o isi laau.

Aoaoga faaletino


O le togafitiga o le aʻoga faaletino e faʻavae i luga o le mea moni e faapea, i taimi o gaioiga faʻaletino (taʻavale, savali, taʻaloga, aau, gaioiga gaioiga, fausaga o tino), o le suka i totonu o sela e faʻaumatia. O le mea lea, o sela na maua le avanoa e ave ai se vaega faaopoopo o le kulukose mai le toto. O le sili atu o le gaioiga faaletino, o le tele foʻi lea o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le toto.

O le mea lea, o taʻaloga i le maʻisuka o se tasi o vaega o se togafitiga manuia. O gaioiga faaletino e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le inisalini pe taofi le inisalini o le inisalini. O le maualuga o le suka o le a faʻaaluina i le gaioioiga o gaioiga. E tatau i tagata maʻi ona faia se taʻaloga gymnastic i aso taʻitasi o faʻatinoga. E aofia ai vaega nei o gaoioiga faaletino:

  • Mana faʻataʻitaʻiga: faʻanatura o tino, sikuea, siiina o le lomitusi, pisa-mai luga o le fola.
  • Aoaoga a Cardio (faamalosi toto toto ma fatu, faʻamaonia le toto maualuga ma puipuia le oso o le fatu): o le taʻavale, aau, uila. Mo amataga, savali. I le amataga - laiti, i le mea e gata ai, e oo atu i le 500 mita. O le isi, o le umi ma le maualuga o le sopoia e siitia i le 5 kilomita i le aso.

E taua le iloa o faʻatinoga faʻaletausaga umi lea o le nofoaafi tumau e aoga.

Toe i totonu o mea

Lotoina o fatu

E pei ona e iloa, o tulaga maualuga o le suka e seasea ona maua na o oe. Muamua, e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi:

Afai ei ai ni ou faaletonu i le loto, ona fautuaina lea o le decoctions o loʻo i ai vaega nei:

O nei laau toto i lona tulaga atoa e afaina ai le gaioiga o le tino ma puipuia ai le foliga mai o ni paʻu toto i totonu o le fatu. Latou te fesoasoani foi e faamalosia puipui o le vaa ma taofia le faateleina o le cholesterol. O togafitiga faapena ma togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina ma suesueina e le toatele o le maʻisuka e le gata e le gata mai le maualuga o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau tuʻufaʻatasiga e ofoina atu se aofaʻiga lelei. Ina ia faia lenei mea, ave le 30 kalama o nei vaega:

  • willow (lau)
  • fugalaau
  • penisini
  • vine vine i foliga o le paʻu,
  • blackberry.

O le sauniuniga ma le faʻatulagaina o fuataga e tutusa ma le fua o loʻo i luga. Pau lava le mea, o lenei teuteuga e mafai ona ave 3 masina. Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma togafitiga faʻaleaganuʻu mo faʻafitauli o le loto e matua aoga lava. O le tino e fafagaina meaʻai, ma o le maʻi ua amata ona faʻaitiitia. Ma o togafitiga faa-tagata e fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata faʻamalolo i le lalolagi atoa o loʻo faia pea faʻasalalauga i le auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i togafitiga faʻa-Iutaia. Na faailoa e Lyudmila Kim le lalolagi i se fua na fesoasoani i tagata mo se taimi umi. Afai ei ai uma uiga o le maʻisuka ituaiga 2, ona fofo ai lea o tagata i togafitiga e tusa ai ma le metotia a Lyudmila Kim o le filifiliga sili lea. Ave:

  • 100 g lemoni zest,
  • pakasa aʻa 300 gr.,
  • garlic 300 gr.

O oloa uma e faʻalavelaveina ma auina atu i se suʻi meaʻai. Toe faʻafefiloi, faʻafefiloi ma sasaa i totonu o se masini vali. Tuu mo le 2 vaiaso ma sili atu i se mea pogisa. A maeʻa le 2 vaiaso o sludge, ua saunia le fofo. E manaʻomia ona e faʻaalu 3 taimi i le aso. O le fualaau e tasi le paluga aʻo le i 'ai i le 20 minute. Mo le sili ona lelei, e sili atu le le inu i le paluga.

I le faaiuga, ou te fia fai atu o isi metotia o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga pe afai e saʻo filifiliga uma e filifili i le amanaʻiaina o uiga uma. Ma o le a ma pe o le a le togafiti a tagata e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 o se fesili tele.

O se fomaʻi lauiloa ma le peresitene o le Rusia Diabetes Association e talanoa e uiga i auala e aloese ai mai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le auala e togafitia ai lenei maʻi, pe afai ua i ai. Mikhail BOGOMOLOV .

Mikhail Vladimirovich, ei ai sau tomai faʻapitoa faʻapitoa, e le gata o oe o se finau, ae o le psychoendocrinologist. O le a lenei mea faʻapitoa faʻapitoa?

O lenei taʻiala i vailaau faʻasaina na atiaʻe e le polofesa-psychiatrist A.I. Belkin, na ia suesue i suiga o le mafaufau i tagata gasegase ma le faateleina o le thyroid function (ua manino lava i lenei maʻi) ma na oo ai i le faaiuga e toetoe lava o homoni uma e lua ona aafiaga: e aafia ai le metabolism ma le psyche.

I nisi, e manino lava, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, i vevela poʻo faʻalaʻau faʻapitoa, i isi latou te le o maitauina, ae o loʻo i ai pea ma latou faia se matafaioi tele. O aso nei o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ma, o le mea lea, e uiga i le inisalini - o le hormone e fesootaʻi ma lenei maʻi. E foliga mai e mafai ona ia faʻaosofia le mafaufau? E le gata i lea, o le inisalini e maua mai i le pancreas e oʻo lava i le faiʻai.

E foliga mai o se vaega itiiti o lona inisalini e gaosia i totonu o le faiʻai, ma e aafia ai le faiga o tauloto. A oʻo i le faʻataʻitaʻiga, na faʻateleina lona numera, o se tagata na manatua e 600 itulau o se tusitusiga e le masani ai.

I le isi itu, o le maualuga o hormones e aʻafia i lanu eseese, musika, leo leo, siva, mata ma isi gaoioiga ma aʻafiaga. Ma o nei mea uma, faatasi ai ma masani masani ma vailaau lava ia, e faaaoga e psychoendocrinologists i togafitiga ma togafitiga.

Yoga ma massage

Massage e faʻaleleia le tafe o le toto, lea e ave ai mea e tatau ai i sulu o totoga ma ave ese toxini ma toxins mai ia mea. O le mea lea, o le massage e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻateleina le toto i vae, ma faʻaitiitia ai le tiga.I le maʻisuka, faʻaaogaina massage e faʻaleleia ai le tulaga o vae. O le mea lea, o le massage malosi o loʻo faia i luga o le vaipanoa vaivai.


O le tele o faatinoga o le yoga e fesoasoani e faʻaititia le toto toto, faʻafeteina le teteʻeina o le faʻalavelave, faʻasaʻo le metabolism ma faʻaleleia puipuiga. O faʻamalositino taʻitasi e tuʻuina mai ma le manava tatau, lea e faʻamaonia ai le taamilosaga o le malosi ma toe faʻafoʻisia ai galuega a mamanu maʻi, pe a tuʻuina atu masani masani.

SAUNIA O FUAFUAGA

- Ma faʻapefea ona aafia le tino o le tagata i le lanu, o lana amio?

O le lanu e iai le natura o le galu, o nisi o galu e ese le vaaiga o le mata, ma o lenei faamatalaga, e lafoina i le faiʻai, e afaina ai o tatou musika ma musika i auala eseese, o lona uiga o aafiaga i neurohormones ma, o le mea lea, metabolism - metabolism.

E le gata i lea, o nei mea uma e maua ai talosaga i isi eria, e pei o le maketi. Afai oe faia ni ie lanu samasama poʻo ni solo i totonu o le faleaiga ma faʻafesoʻotaʻi musika i le tele o le sili atu ma le 60 i le minute, o le tagata o le a faʻatulagaina ma 'ai atili. Mai se vaaiga faapisinisi, e aoga tele.

O le aafiaga o le lanu na matauina i aso anamua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Initia, na tuʻuina atu i le potu o le malumalu ia potu o le malumalu ma tioata lanumeamata lanumeamata po o le lanumoana. I se taimi mulimuli ane na iloa ai o lenei mea e faʻaitiitia ai le pulelasi o le elemene i totonu o le manava, lea e faʻateleina i se ulutala, ma ua faʻaititia i laupepa nei.

I le atuatuvale ma le le fiafia, o tagata gasegase o Initia anamua na tuu i totonu o potu ma samasama ma moli moli. O aso nei, tioata ma tioata moli e faʻaaoga i le tau faasaga i le atuatuvale. O se lanu sili ona mautinoa.

Ua leva ona iloa e fomai tipitipi afai e amata ona laʻei se tamaitai i le maea ai o taotoga, faʻaaoga lanu moli ma samasama, ona toe malosi lea o ia. Afai e fiafia o ia i lanu uliuli ma lanumoana uliuli - o mea uma lava e mafai ona avea ma isi auala.

SOIFUA MALOLOINA

- Ma faʻapefea ona faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka?

Mo se faʻataʻitaʻiga, matou te fautuaina o matou tagata maʻi e tatau ona lanumeamata poʻo lanumoana a latou solosolo poʻo laulau uumi, e tatau ona laiti papatusi, ma musika masani, e pei o Vivaldi, e avea ma musika. O nei mea uma e fesoasoani i le taumafa itiiti, maua ai kalori ma gaʻo, ia e taua tele mo tagata e maua i le maʻisuka.

E oʻo lava i le psychoendocrinology, togafitiga ma suʻesuʻega e faʻaaoga i le tusilima. O le tusilima e faʻapitoa lava lea e mafai ai e oe ona faʻamasino le soifua maloloina, faʻamatalaga faʻamaloilo ma isi faailo taua. Vaavaai, o tamaiti i le aʻoga ua aʻoaʻoina ina ia tusitusi i le auala lava e tasi, e tusa ai ma faʻamaumauga. Ae tutusa lava, o tusitusiga a tagata uma e avea ma tagata taitoatasi.

- Faʻapefea ona faʻamatalaina lenei mea?

O loʻo i ai se talitonuga o James - Lange, e tusa ai ma lagona taʻitasi o le muscular motile, o lona lava ituaiga o gaioiga, ma, i se isi itu, o gaoioiga taʻitasi e iai ona lava lagona. O lona uiga, e lua fesoʻotaʻiga i le va o le faiʻai, lagona ma soʻo se gaioiga. Ma o uiga o le tusilima o se faʻamatalaga tutoatasi o lenei fesoʻotaʻiga, ae taua tele. Mai le manatu o James - Lange e mulimuli mai afai e iloa e se tagata le pulea lelei o ona maso, o le a mafai ona ia pulea lagona.

E mafai ona e manatuaina le aʻoaʻoga a le autogenic, lea e amata i le malologa musele, ma iu ai ina taitai atu i le malologa o arterioles - vaʻa laiti. Ae e talitonuina oi tatou, faʻapea foi totoga i totonu, e le mafai ona pulea.

O le faʻatonu o togafitiga tusilima o le tagata suʻesuʻe Sipaniolo Vicente Lledo Parres. Na ia tusia se tusi e uiga i lenei mea ma i le faaiuga o le 80s na oo mai ia i matou i le Scientific Center for Psychoendocrinology, lea na taitaia e le Polofesa A.I. Belkin ma le mea na ou galue ai.

O le Polofesa Lledo Parres na maua i totonu oo tatou tagata tagata e tutusa o latou mafaufau, na ia talitonu o la tatou lava ituaiga e faalagolago i neurohormones ma neuropeptides. Ma o lenei fesoʻotaʻiga e lua auala: pe a sui suiga o le neuropeptides, e suia foi le tusilima, ma le isi itu, o le suia o le tusitusi e mafua ai ona suia i neuropeptides, ma o se taunuuga, e suia lagona ma mafaufau o le tagata.O le faavae lenei mo le tusilima a Vicente Lledo Parres.

Matou te faʻaaoga nei mea uma i la matou galuega, ae o le mea autu o la matou "Ernesto Roma School of Diabetes and Psychophysical Self-Regulation". O le fomaʻi Potukale lenei o le tagata muamua na te faʻamalosia ma le faʻamalosia tagata e maua i le maʻisuka tulafono o taumafa ma gaoioiga faʻaletino. Muamua lava, o loʻo matou taumafai e aʻoaʻo le tagata maʻi ina ia malamalama i le mafuaaga e manaʻomia ai e ia se meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, pe aisea e tatau ai ona ia faia lenei mea, ma e tatau ona tatau lenei mea mo ia.

Faatasi ai ma se meaai ma le manaʻomia mo le paʻu o le mamafa, e toʻatele tagata gasegase e malilie. Ae tasi le meaai e le lava. Afai e taumafai se tagata e leiloa le mamafa na o lana fesoasoani, o le mea sese lenei. I lenei tulaga, ua leiloloa le maso maso, ona tupu ai lea o se toega - o se toe foi i le mamafa na i ai ao lei faia le meaai. Ina ia faʻaitiitia le mamafa e mafua mai i le mamafa o le mamafa, e susunuina le gaʻo, e manaʻomia le faʻamalositino masani.

O LE A LE FAʻAALIGA O LE TAMA?

• E fia ni mea e te manaʻomia patino?

O suesuega a Epidemiological e uiga ia Stephen Blair ua faaalia ma le mautinoa o gaoioiga faaletino e tatau ona tuutoina ia le itiiti ifo i le 150 minute i le vaiaso. E sili atu pe a le itiiti ifo i le 36 minute le mamafa o avega taʻitasi ma o nei mea o gaioiga malosi e aofia ai toetoe lava o maso o le tino. E tatau ona gaoioi malosi, ae aunoa ma le manava manava - o le mea lea o le aerobic lea e mafua ai le maualuga o le okesene e faʻaaogā e le tino. E na o le tulaga lea e gaʻo ai gaʻo, e faʻaaogaina e fai ma puna o le malosi.

Afai e te leʻi oʻo i lenei maualuga pe sili atu i ai, o le a susunuina gaʻo gaʻo mo le malosi. Pe a ma le 3-4 lesona o le 30-40 minute e manaʻomia ile vaiaso. Afai e te faia se fuataga o ituaiga sili ona lelei o le gaioiolosi, o le a pei o lenei: faasee, aau (aemaise lava mo tagata o loʻo mamafa tele), savavali i Nordic, faiaoga ellipsoidal.

E MAFAI ONA TALIAINA DIABETES E LEʻU MEDICINES

- E taua mo le maʻisuka poʻo le puipuia?

E matua taua lava i itu uma e lua. O le a le maʻisuka ituaiga 2? O le iuga lea pe a maualuga maualuga le suka o le toto. O lenei mea e muamua atu i le le mautonu lea e tatau ona taofiofia i luma, ina ia iloa ai le maʻisuka e le tupu. O le mea moni, 94% o mataupu o le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le mamafa, ma e tatau ona puipuia ma suiga uma o le gaosiga e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga i gaioiga faaletino, o meaʻai e taua tele. Aloese mai le tele o mea e mafai ona faigofie ona maua. O uiga faaalia i gaʻo o loʻo suia nei, ua toe faʻaleleia. Ae o la latou faasiliga e le aoga. Ae o le uiga faaalia e uiga i gaʻo gaʻo e faʻalavelave atili: i le 2015, o le WHO na faʻatagaina se meaʻai fou o le suka, faʻaititia le mea tuai i le 2 taimi. O lona uiga o se tagata lautele e mamafa le 65-70 kilokalama e le mafai ona sili atu i le 50 g suka i le aso, e sili atu foi - 25 g. Ma le tasi sipuni ma le 1 le suka e pe tusa ma le 5-5.5 kalama. O lona uiga, o le masani i aso uma o le maualuga o le 9-10 fasi vaega, ma e sili atu i le 4-5. Ma e le na o le suka lea e te faaopoopo i le lauti po o meaai, ae o le tasi e faaopoopo i le alalafaga taumafa (suga masani e maua i meaʻai e pei o fualaau aina po o fualaau e le faitauina).

Ata mai le faamaumauga a M. Bogomolov

O le maʻi suka o se solitulafono matuia o le faiga o le endocrine, lea e manaʻomia ai le vaavaaiga a se fomaʻi ma le mataʻituina pea o le toto suka.

E toatele tagata e fiafia i le fesili pe mafai ona togafitia le maʻisuka e aunoa ma ni vailaʻau. O le mea sili, o le mea moni, o le tali e manaʻomia e tagata tetee i togafitiga fualaau faasaina. E vave lava ona e iloa e mafai ona faia se faʻataʻuaiga taufaaleaga a le tagata lava ia i lea tulaga - e le o se mea e masani ai ona o le ulu o le ulu ina ia mafai ai ona e faʻaumatiaina.

Ae ina ia mafai ai ona tali lelei lenei fesili, e tatau ona malamalama atili i auiliiliga: oa ituaiga o inisalini ma e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka.

E talafeagai le togafitia o le maʻisuka ituaiga 1 e aunoa ma fualaau?

Muamua e tatau ona e suʻesuʻe i le faʻafitauli o le maʻi.E mafua mai i le le atoatoa o le inisalini, lea e tupu ona o le le lelei o suauu pancreatic B.

Pau lava le mea e mafai ona faia i lenei mataupu o le faʻatumu lea o le vaivaiga o le inisalini e ala ile injections i le olaga atoa o se tagata. E leai se isi metotia o le a fesoasoani e taulimaina tutoatasi ma le tafe. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 1 e le mafai ona faʻaolaina ma manaʻomia ai togafitiga tumau.

E le masani foi ona faia e soo se togafitiga masani, poo se tinamatua-e taupulepule ma a latou togalaau. Ae afai e te le alu i le togafitiga o le inisalini, o na taunuuga le lelei e faatalitali mo le tagata maʻi:

  • ONMK,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Maʻisuka vae uligā
  • Ketoacidosis
  • Ma i le faaiuga - maliu.

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau

E le pei o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini, o le lona lua o loʻo faʻaalia e se matela ile insulin i le toto. O se ituaiga insulin-tutoatasi o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie, e ui lava e mafai ona oʻo atu ai i le oti, pe afai e le o tausia lelei le pancreas.

Ae peitai, o le ituaiga 2 o le faamaʻi e mafai ona mafai, ma e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka toto ma le teuteu o laau. E ui o lenei mea e iai se tulaga lamatia i le tagata maʻi. Muamua mea muamua.

E togafitia foi e le endocrinologist le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fualaau faasaina pe a faatoa sau le tagata maʻi ia te ia ma faitioga o ni faailoga o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, ua atiaʻe le tutoatasi o le inisalini i le matua, ma e mafua ona o le gaʻo.

O le mea lea, ia taofi le atinaʻeina o le maʻi, e tatau ona e leiloa le mamafa. E masani lava e fesoasoani lenei mea pe a taumafai le tagata maʻi ma mulimuli i fautuaga uma e uiga i meaʻai. Ma na o le taimi e le aoga ai lenei metotia, pe mafaufau le fomaʻi i le filifilia o se fualaau oona lea o le a fesoasoani i le suka ina ia maua lelei.

E faʻapefea ona fai e aunoa ma fualaau faasaina mo le maʻisuka ituaiga 2?

O se faʻalavelave o fuataga o le a fesoasoani e aveesea lenei maʻi. Muamua, o ia e sili ona taua, na faʻamatalaina i luga - o lenei. Ina ia mafai ona togafitia le maʻisuka e aunoa ma ni vailaʻau, e tatau ona toe faʻafoʻisia le lelei o le faʻatinoina o le pancreas.

O le a le mea e manaʻomia mo lenei:

  • Meaʻai paleni - masani, ae i ni vaega laiti,
  • O le faʻaaogaina atoatoa o meaʻai gaʻo - oloa gaosi falaoa, mea suamalie, mea inu gaʻo ma isi,
  • Faʻatautauina o iunite falaoa pe afai e le mafai ona faʻaliliuina se meaʻai paleni e leai ni meaʻai.

Gaoioiga faaletino

Ia mautinoa e taitaia se olaga ola. O le tele lava o le tagata e alu, o le sili atu lea o le suka e 'aina i lona toto. Ma afai e masani ona e momoʻe, tietie i uila, aau, poʻo le alu foi i ni auala faigofie - leai ni fualaau e maualalo ai le suka toto e manaʻomia. O le tagata maʻi e lagona le manaia.

Mineral punavai

O le falemaʻi o se filifiliga sili lea mo le faʻamamāina o le tino ma toe faʻafoisia le lelei o le faʻatinoga o ona totoga ma ona tino. Aiseā ua fai mai ai e faʻafefete, faʻafefe, e le lelei le meaʻai? Aua e afaina ai le tino. Ua faalogo tagata e uiga i le tui. O lea la, e mafua tonu ona o i latou e amataina faafitauli, pe afai o le suka e mulimuli ane "teuina".

Ma i totonu o le mea oona, o toxins e fiafia foi e "ola". O le togafitiga o le Sanatorium o le a tuʻuina atu ai i le tino mea uma aoga talafeagai, aveese mea leaga mai ia mea ma toe faʻafoisia le saʻo lelei o le faʻatinoga o faiga uma.

Mea faʻanatura

E le tatau ona galo ia i tatou o togafitiga o le maʻisuka e aunoa ma ni fualaau faasaina e mafai ma le fesoasoani a vailaau masani. O faʻamalolo faʻamalolo ma isi mea masani e mafai ona taulimaina le suka o le toto e le sili atu le leaga nai lo fualaau oona. E mafai ona latou faaosofia ai sela o le B e fai ai le inisalini (e pei o le ginseng), ma aveese ai le cholesterol, ma faʻamamaina ai le ate ma faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai (e pei o fatulala).

Le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fualaau faasaina i le taimi muamua, e mafai lava, ae e fautuaina pea e faia lenei mea faatasi ma lau fomaʻi ma siakiina e le aunoa lou toto toto e aloese ai mai le le lelei o taunuuga ma faigata matautia.

O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni fualaau faasaina ua avea nei ma nofoaga faanatinati o vailaau faafomai. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le numera o tagata mamaʻi o loo i ai nei ituaiga o faamaʻi e faʻaauau pea ona faateleina, ae o le vailaau faʻaonapōnei e leai se selau pasene auala lelei mo togafitiga.

O se taunuuga, e tatau i le tagata maʻi ona "nofo" i taimi uma i luga o le inisalini ina ia mafai ona faʻaitiitia lona tulaga. E taua le matauina o le mea moni e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le toetoe lava o totoga ma faiga o le tino o le tagata.

Eseese ituaiga o maʻisuka

O le maʻisuka e mafai ona eseese ituaiga. Le ituaiga maʻisuka sili ona lauiloa 1 ma le ituaiga 2. O le mea moni, o nei faʻamaʻi eseese e tuʻuina atu i le tasi siaki ona latou te faʻaalia i latou lava i le maʻi tutusa - o le faateleina o le suka suka mafua mai i le le lava o le inisalini. Ae le gata i le ituaiga o maʻisuka, ae o auala foi e togafitia ai togafitiga e faʻalagolago i le suiga i le gasegase e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le leai o se inisalini, pe a oti ia siama e maua ai lenei hormone. E mafai ona tupu lenei mea i se faʻamaʻi viral, maʻi o le autoimmune, poʻo isi mafuaaga. O lenei ituaiga o maʻisuka e vave ona tupu, e ogaoga, ma e masani ona aafia ai tagata talavou ma e oo lava i tamaiti.

O le maʻisuka ituaiga 2 e amata lemu, e fesootaʻi ma le faʻaaogaina tele o le kulukose mai meaʻai, mo le lafoaʻiina e le lava le gaosiga o le inisalini. O lona atinaʻe e faʻalauiloaina i le tele o meaʻai, o se olaga le taualoa ma se faʻaitiitia o le inisalini (lagona poʻo le mauaina).

O auala e togafitia ai ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka e ese lava.

O le mea moni, o loʻo i ai mataupu faavae lautele mo le togafitia o le maʻisuka, o loʻo faʻamuamua, i le mea muamua, i le faasaʻoina o meaʻai ma le olaga. Ae o le ituaiga muamua o le maʻisuka, e manaʻomia le inisalini mai le aso muamua o le faʻamaʻi e totogi ai ona le atoatoa. Ma o le ituaiga lona lua o le maʻisuka e manaʻomia ai le tofiaina o le inisalini i naʻo ogaoga ogaoga. I faʻamatalaga muamua, o le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni vailaʻau e faʻatagaina.

E le o lona uiga o le maʻi e mafai ona le amanaiaina ma e le togafitia. A aunoa ma le faʻaleleia o meaʻai ma suiga i olaga, o le a alualu i luma. Ma o le filifiliga sao o auala e le faʻaaogaina fualaau faasaina ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka ma faʻamalo ai faʻamaoniga.

Tulāfono o le Faʻamālōloina o Tui e leai ni vailaʻau mo le maʻi suka

E tatau ona maitauina o tagi a nisi o fomaʻi faʻamaʻi o le maʻisuka e mafai ona faʻamautuina atoatoa e le talafeagai i lenei taimi i le atinaʻeina o fomaʻi. O le faʻaitiitia o le suka o le toto e maua mai i le tele, e aofia ai metotia e le faʻaaogaina fualaau faasaina, e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻi ma faʻagesegese lona alualu i luma.

O le auala saʻo mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻatuai ai foliga vaaia o faʻalauteleina faʻaalia o le maʻi ma ona faʻafitauli mo le tele o tausaga ma e oʻo lava i le tele o tausaga.

Ae a e toe foʻi atu i lau ituaiga olaga le lelei, e toe foʻi mai le maʻi. Saienisi e leʻi iloa se meafaigaluega e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka, e mafai ai e tagata gasegase ona toe foʻi saogalemu atu i latou olaga masani.

E oʻo lava i le taui o le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina faasolosolo le maualuga o le suka toto ina ia iloa ai le alualu i luma o le maʻi ile taimi.

Ole togafitiga ole togafitiga e mafai ona taofiofia le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le faʻaitiitia lelei o le ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, e aofia ai le tele o vaega:

  • Faʻaaloalo i le taumafa. E le o se meaʻai lea i le uiga masani o le upu.O se faʻataʻitaʻiga lea o le taumafataga faʻatasi ai ma le faʻaogaina ma laina faʻavae o se taumafataga maloloina. E aofia ai ma le aofia i le taumafa o se vaega o le physiological o protein, gaʻo soifua maloloina, gaʻo vailaʻau faʻamalosi, vitamini ma elemene, faʻasologa o calories. E faʻapea foʻi ma le teenaina o gaʻo afaina ma le tele o le suka ma le maso. E tatau ona tuʻufaʻatasia i mea e le masani ai, fualaʻau, iʻa. O nei mataupu faavae o mea taumafa e tatau ona mulimulitaia mo le olaga.
  • Gaioiga faaletino. Talu ai o le kulukose o le autu lea o le "suauu" mo sela o le tino, o le gaioiga faaletino "e mu" sili atu le kulukose ma fesoasoani e tuuitiitia le suka o le toto. O faamalositino ole faamalositino e faapitoa lava le faaalia - taʻavale, aau, uila, sisi.
  • O le tau faasaga i le meaʻai, e aofia ai le faʻaitiitia o le kalori meaai ma le gaioiga faʻapitoa.
  • Faʻasalalauga o galuega ma malologa ma isi fuafuaga e faʻamoemoe e faʻafefe ai le faʻafitauli. E taua lenei mea ona o le hormone popole - cortisol - o loʻo aofia ai foi i le faateleina o le kulukose o le toto.
  • Isi auala o togafitiga. O nisi o togafitiga faʻaaogaina faʻalauiloa e aloaia o vailaau aloaia (togafitiga o fualaau).
  • Isi auala e le masani ai.

E tatau ona totogia faapitoa le gaioiga faaletino. Dieting ua lauiloa e le tele o tagata gasegase o se vaega taua o togafitiga. Ma o le taua o le gaioiga faaletino e masani ona faaitiitia. I le taimi lava e tasi, o gaioiga faʻaletino e le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose toto. E faʻaleleia atili ai le lagona o sela i le inisalini, e faia i le auala lava e tasi e pei o vailaau faʻasaina o inisalini e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka.

Isi auala o togafitiga

O le taumafa ma isi fautuaga mo le faʻaleleia atili o le soifuaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka faatoa maua i le maʻisuka ua faʻafeiloai atu i totonu o le potuaoga o le aʻoga faapitoa mo le maʻisuka. O faʻamatalaga e uiga i isi metotia o togafitiga i le taimi o le tofiga o le fomaʻi e sili atu ona taatele, o lea e taua ai le nofo i ai.


O fualaau oona, e ui lava e taʻua o le "tea", o se vailaau faafomaʻi, o le mea lea, pe a faʻaaogaina, e tatau ona e mulimuli i fautuaga mo faʻamaoniga, faʻamaʻi ma tui

O auala faʻapitoa e aofia ai le faia o faʻamatalaga eseese, mea laiti ma teuteuga na saunia mai mea tau laau. O fualaau e faʻaaoga e mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa pe i le faiga o totogifuapauina. O le seleseleina o laau e manaʻomia ai le loloto o le malamalama i lenei vaega, o le mea la pe a togafitia, e tatau ona tuʻuina atu i mea faʻatau e faatauina i falemaʻi ma faleoloa faapitoa.

O laau e sili ona masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻatagata o:

  • bean leaves
  • laulaʻau ma laulaau,
  • uʻu eleele (Ierusalema artichoke),
  • 'oti vao (galega officinalis),
  • faga laʻau
  • laʻau laʻau,
  • Althaea officinalis aʻa.

E le o se lisi vaivai o laʻau o loʻo faʻaaogaina mo le togafitiga ole togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. Pe a sauniuni meaʻai ma teuteuga mai laau i le fale, e taua le tausisia o le vailaʻau fautuaina e le fomaʻi pe mulimulitai i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le fale talavai faʻatauina o vailaʻau.

Isi auala e le masani ai

O le aoga o nisi auala togafiti e le masani ai o se feeseeseaiga. Ae ui i lea, e tofu i latou ma ona lava lagolago. Faatasi ai ma auala e le masani ai, ei ai le puletaofia; o isi ua leva ona faʻaaoga e avea ma mea faʻafiafia. O le tele o metotia o loʻo lisi atu i lalo ua i ai se aafiaga faʻafouina. Ma o nisi o loʻo faʻatulagaina e tagata na faia e pei ona faʻatonu saʻo i le maʻisuka.

Pe a faʻaaoga soʻo se auala faʻaleaganuʻu, e tatau ona e tausisi i le mataupu faavae autu - aua le afaina.

Pe a faʻatatau atu i soʻo se metotia faʻaleaganuʻu, e taua le manatua o latou o se ausilali ma e le suia le togafitiga na faʻamatalaina e le fomaʻi.E leai se tulaga e tatau ai i le tagata gasegase ona mumusu e faʻaaogaina vailaʻau pe afai e taʻuina atu, e tusa lava pe fai mai tagata na faia auala e faʻamalolo atoatoa le maʻisuka.


O vasega o Yoga e fetaui ma le tulaga lautele o le tino, faʻaitiitia le faʻamalosi

Aʻo leʻi amataina soʻo se togafitiga faʻafesoʻotaʻi, ia faʻafesoʻotaʻi se tagata e finau. Afai e te lagona le sili atu le leaga, e tatau loa ona vave taofi vasega ma aua le toe faia, e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. I auala e le masani ai e aofia ai:

I le faaiuga, e tatau ona faamamafa atu faapea o le faʻaaogaina o togafitiga e le faʻatau togafitiga o le maʻisuka o se auala tutoatasi e mafai ona na o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi muamua. O le masani ai o maualuga o le suka i le talaaga o lenei togafitiga e le o faʻaalia ai le toe faʻaleleia atoa, ae o lona uiga o le maʻi ua ave i lalo o le puleaina.

O lona uiga o le fuaina o le suka o le toto e tatau ona faʻaauau pea ona faia i taimi uma, ina ia mafai ai ona matauina le leaga o le taimi pe a ia atiina ae. Ma e sili atu le taua o le faʻaauauina pea o vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi, aemaise lava inisalini, pe afai o metotia e le faʻaaogaina faʻafomaʻi e faʻaaogaina o ni fesoasoani fesoasoani.

O se fomaʻi lauiloa ma le peresitene o le Rusia Diabetes Association e talanoa e uiga i auala e aloese ai mai le atinaʻeina o le maʻisuka ma le auala e togafitia ai lenei maʻi, pe afai ua i ai. Mikhail BOGOMOLOV .

Mikhail Vladimirovich, ei ai sau tomai faʻapitoa faʻapitoa, e le gata o oe o se finau, ae o le psychoendocrinologist. O le a lenei mea faʻapitoa faʻapitoa?

O lenei taʻiala i vailaau faʻasaina na atiaʻe e le polofesa-psychiatrist A.I. Belkin, na ia suesue i suiga o le mafaufau i tagata gasegase ma le faateleina o le thyroid function (ua manino lava i lenei maʻi) ma na oo ai i le faaiuga e toetoe lava o homoni uma e lua ona aafiaga: e aafia ai le metabolism ma le psyche.

I nisi, e manino lava, e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, i vevela poʻo faʻalaʻau faʻapitoa, i isi latou te le o maitauina, ae o loʻo i ai pea ma latou faia se matafaioi tele. O aso nei o loʻo tatou talanoa e uiga i le maʻisuka ma, o le mea lea, e uiga i le inisalini - o le hormone e fesootaʻi ma lenei maʻi. E foliga mai e mafai ona ia faʻaosofia le mafaufau? E le gata i lea, o le inisalini e maua mai i le pancreas e oʻo lava i le faiʻai.

E foliga mai o se vaega itiiti o lona inisalini e gaosia i totonu o le faiʻai, ma e aafia ai le faiga o tauloto. A oʻo i le faʻataʻitaʻiga, na faʻateleina lona numera, o se tagata na manatua e 600 itulau o se tusitusiga e le masani ai.

I le isi itu, o le maualuga o hormones e aʻafia i lanu eseese, musika, leo leo, siva, mata ma isi gaoioiga ma aʻafiaga. Ma o nei mea uma, faatasi ai ma masani masani ma vailaau lava ia, e faaaoga e psychoendocrinologists i togafitiga ma togafitiga.

Tausiga o Meainu ma le inu

Ole mea autu ole togafitiga ole fualaau mo le maʻisuka o le taumafa. E leai se isi metotia e iai sona aafiaga malosi i le suka o le toto e pei o meaai lelei. E faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, o tulaga faʻasaʻo e mafai ona faʻaititia laʻititi. O le mataupu faavae autu o se faaitiitia tele o le faaaogaina o suka ma meaai suamalie (ma le maʻisuka ituaiga 2, o le teena atoa o nei oloa e talafeagai).

I soʻo se tulaga, e tatau ona e tuʻuina atu se mea e te fiafia i ai gaʻo vailaʻau faʻalavelave, lea e malepe i totonu o le tino mo se taimi umi ma e le mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le suka o le toto. I lenei vitio, e taliina e le endocrinologist fesili e uiga i le maʻisuka e mafai ona faʻamalolo, ma faʻamatalaina le taua o le tausisia o se paleni taumafa ma talanoa i se fomai i le taimi.

I le maʻisuka laʻititi 2 ituaiga, o mea taumafa e mafai ona fesoasoani e faatumauina pea le toto suka e tusa lava pe leai ni vailaʻau. O le masani ai o meaʻai, ioe, e le fofoina atoatoa le maʻi, ae o se elemene taua i le olaga o le tagata maʻi. Faʻafetai i se suiga lamolemole i le suka o le toto, o le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi, aʻafiaga ma le cardiological o le faʻamaʻi ua faʻaitiitia.Po o le a le togafitiga e maua e le tagata maʻi mo le maʻisuka, e le mafai ona suia le meaai.

O le lelei o meaai paleni o le faavae mo le soifua maloloina ma le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto.

E talitutusa foi le taua mo le maʻisuka o le inuina lea o vai inu mama. E fufuluina le tino, faʻamaonia le faʻamaʻiina ma faʻaleleia le paʻu o le paʻu. O loʻo faʻaaogaina foi le suamalie e leai ni vai faʻaaogaina mo le maʻisuka. Ae e tatau ona e manatua e uiga i ituaiga eseese o lenei oloa o loʻo avanoa mo tagata e maualuga pe maualalo foi le malosi o le manava. O le tuufaatasiga ma le pH o le vai o le mineral e mafai ona eseese tele, o le mea lea, o tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi o le tino o meaʻai e tatau ona mafaufau iai.

Faamalolo laau

O le faʻaitiitia o le suka ma vave faʻavaveina le metabolism i vailaʻau faʻapitoa, e masani ona faʻaaogaina faʻaulu ma teuteuga o laau. I le faʻaopoopoga i lenei meatotino, o ia tupe e faʻamamafa ai le tino o le maʻi ma vitamini ma minerale, ma faʻaleleia atili ai le puipuiga. O nisi nei o:

  • teuteuga o laulaau lanu. I le 200 ml o le vai kuka, e tatau ona e faaopoopo le 15 g o lau mamago mamago, faʻapipiʻi mo le 10 minute ma faʻalogo i lalo o le tapuni tapuni mo le afa itula. E fautuaina e ave le broth i se foliga ua afaina, 100 ml faatolu i le aso,
  • fefaʻatauaʻiga. E ao ona liligiina se luʻu o laʻau fou i vai inu ma tuu i totonu o se vevela mo le po. I le taeao, o le vaifofo o loʻo fofoina ma sasaa atu i totonu o se koneteina tioata. E tatau ona ave le fualaau faasaina 50ml 3 taimi i le afa afa ile itula ao le i faia taumafataga,
  • susu o vao vao. I le 0.2 l o le vai inu, faaopoopo 2 tbsp. l mea masini mago ma faʻapipiʻi mo le 5 minute. Faʻamalosia le vaifofo mo le 3 itula, a maeʻa ona tatau ona fufulu ma ave 15 ml 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

I le faʻaopoopoga i togafitiga e tasi-mo le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina lauʻau. Filifilia tatau vaega pe a faʻaopoopoina le faʻamalosia o le tasi ma le isi ma ia sili atu ona aoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e saunia se paluga e aofia ai mea nei:

  • laʻau laʻau,
  • St. John's wort grass
  • fogalaau aʻa
  • galega officinalis,
  • vine fua
  • laupepa laisene
  • lanu lanu moana.

O vaega uma o loʻo faʻaaogaina i le tutusa, aofaiga ma le 2 tbsp. l o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi ua sasaaina i le 0.5 l o le vai faʻafe. E sili ona lelei le faʻamalosi pea o lenei oloa i le po i totonu o se vevela (mo le maualuga o le faʻaaogaina o meaʻai i le vaifofo). E fautuaina e ave le fusi i se foliga o le 60 ml tolu taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.

O le lelei o le faʻaaogaina o vailaau faʻamalositino o le latou le faʻamalosia le tino o le maʻi e galue i le tapulaʻa. O le gaioiga o fualaau o togafitiga o mea vaivai, o mea faʻasolosolo e toe faʻafoʻiina ai faʻamaoniga talafeagai i naʻo natura (physiological).

O fualaʻau e masani ona faʻaaoga e togafitia ai tagata mamaʻi. O gasegase e maua mai i vine uma ma le teuteuina o laʻau mamago

Fualaau faisua ma fua

I le faaopoopo atu i le 'ai, fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona faʻaaoga nai lo togafitiga o vailaau mo le sauniuniga o vailaʻau ma togafitiga faafomaʻi. O oloa e maua ai le maualalo o le suka ma le taua tele o vailaau e lelei mo lenei faamoemoe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le rosehip, lea e lauiloa mo ona manuia i tagata uma e maua i le maʻisuka, e mafai ona fesoasoani e faʻatupulaʻia le malosi o le tino i faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o le vai e faʻamamā le tino o toxins ma toxins ma faʻaitiitia ai le cholesterol toto.

Ina ia saunia le fuga o le rosehip e te manaʻomia 2 tbsp. l O fuālaʻau suamalie e sasaa atu le 500 ml o le vai inu ma faʻapipiʻi mo le 15 minute. A maea lenei, e tatau ona faʻaaogaina le fofo mo 10-12 itula i lalo ole tapuni tapuni. Faʻaaogaina i se mea mataga i totonu o se ipu pe tusa ma le 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le vai inu o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini C, lea ei ai sona aoga aoga i le setete toto.

O le kulimi suamalie e aoga mo le maʻisuka, lea e faʻaitiitia ai le fulafula, faʻasaʻoina le toto maualuga ma fufulu ai le susu o le susu ma fatuga mai masima. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le maʻisuka e mafai ona togafitia i le toetoe lava o tagata gasegase, sei vagana ai tagata mamaʻi. O lea mea e le afaina ai le gasegase mea inu faamalolo, e le mafai ona faaopoopo i ai le suka. E le manaʻomia foi le faʻaaogaina o suka i la latou gaosiga, e sili atu le tuʻuina atu naʻo vaega masani o le tuufaatasiga.

I le maʻisuka, e fautuaina e faʻamalosia lau mea taumafa i fualaau faisua lelei ma fualaau:

O le maʻisuka aoga o le 'ai foi lea o lemoni ma le kalaka. O nei oloa e faʻamamaina toto toto ma lalo ifo o le cholesterol. Latou te faʻagasoloina metotia faʻasolosolo ma faʻaleleia le'onalaina, lea e masani ona faʻagesegese ona o le maʻisuka.

O le maʻi suka o soo se ituaiga e faʻapupulaina ai le avega i luga o le fatu ma toto toto, faʻateleina ai le lamatiaga o le fatu fatu ma le mamafa. O togafitiga o le tino e aoga mo se tino vaivai ma mafai ai ona e taulimaina nei faafitauli. Ae o loʻo matou talanoa e uiga i avega eleelea e faʻaleleia ai le metabolism, ma le faʻafefe ma faʻaumatia le maʻi.

O faʻamanuiaga o faʻatinoga faaletino ua filifilia lelei e manino:

  • toto faʻaleleia suiga
  • o le lamatiaga o le faatupuina o se fatu fatu ma le thrombosis o ipu o pito i lalo ifo ua faaitiitia,
  • o le mamafa o se tagata e faʻapitoa
  • lagona o le tino i le inisalini
  • faʻaleleia lagona.

O le mea moni, ao leʻi amata ona e auai i le faʻalavelave o soo se faʻatinoga (tusa lava pe sili atu le alofa), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia fuafuaina pe o lenei ituaiga o avega e talafeagai mo le tagata maʻi, ma o le a taʻuina atu ia te oe le tele o taimi e mafai ai ona e faia ina ia maua ai e le taʻaloga faamanuiaga. I le taimi o toleniga, o loʻo i ai le faʻaaogaina malie o le gaʻo o le tino ma le maso. E amata ona galue malosi le fatu, o le tulaga o le paʻu e faʻaleleia.

O le sili atu o le gaʻo tele i le tino, o le sili atu ona leaga o ona sela e faʻaaogaina ai le inisalini. A maua le maso maso, o le a faʻafeagai le itu faʻafeagai, o lea e tatau ai i tagata maʻisuka ona manaʻomia taʻaloga. Ae ui i lea, o nisi taimi e iai ni aʻafiaga o loʻo i ai nei poʻo ni maʻi faʻapitoa, o le tagata maʻi e mafai ona faʻasaina mai le gasegase fatu ma mea tau vaʻaia. Pe a filifilia se taʻaloga, e tatau ona amanaʻia uiga taʻitasi o se tagata, le malosi o le maʻisuka, o lona matua, mamafa, ma isi. O aʻoaʻoga faaletino e faʻaititia ai le suka o le toto, o lea e tatau ai ona e siakiina i taimi uma i se glucometer ma fetuunai au mea taumafa ao lei amataina ma peʻa maeʻa aʻoaʻoga, e tusa ai ma fautuaga a lau fomaʻi.

Afai e le o toleniina le tino o le maʻi, e le mafai ona e amata i ni mea ogaoga. E sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia ai i gymnastics, faʻalauteleina, Pilates poʻo faʻataʻitaʻiga i se polo gymnastic. Aʻo faʻaleleia le tino faaletino, e mafai ona e taumafai i isi taaloga faatagaina. O nei mea e aofia ai le aau, callanetics, tino vaivai, yoga, ma vailaʻau faʻamalosi.

I le taimi o gaioiga, e tatau ona e mataʻituina lou soifua lelei, ma afai e tatau ai, ia vave taofia i latou pe taofi

O le tele o vaitau faalenatura e le gata ina faaleleia ai le tofo o meaai, ae i ai foi sona aafiaga taua. O nisi oi latou e faʻaaoga lelei e faʻafefe ai le maʻisuka. O lo latou faʻaaogaina e faapitoa lava le talafeagai mo tagata gasegase e maua i le faʻamaʻi 2, e le o faalagolago i tui inisalini. O le tele o tagata gasegase na matauina o le faʻaaogaina masani o nisi mea manogi na fesoasoani ia i latou e faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto i luga o se taimi umi.

O meaʻai nei o loʻo sili ona aoga mo le maʻisuka:

O lenamameni e faʻaitiitia le toto glucose ma fesoasoani e puipuia le atherosclerosis. Faʻaofuofu ma le faʻamafaʻatasi e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le tafe toto. Cardamom faʻaleleia le faʻamaʻiina, puipuia le faʻaalia o faʻaaliga vaʻaia ma faʻamaonia le faʻatinoina o le tino.

E mafai ona faaopoopo meaʻai i ipu masani ma le lauti e avatu ai ia i latou le manogi ma le vevela, ma e mafai foi ona fafagu i vai inu ma tuu mo le 30 minute, ona inu ai lea ae le o isi meainu. Pe a filifilia ni taimi faʻapitoa, e tatau ona e mafaufau o nisi o na mea e mafai ona mafua ai ni mea faʻavevesi ogaoga, o lea e tatau ai ona e amata i le faʻaaogaina o se aofaiga itiiti.

O masima taumafa e mafai ona suia i le maloloina marjoram. O lenei mea manogi e iai mea e faʻamalo ai ma le faʻamafanafana, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o puipuiga a le tino

Massage ma le physiotherapy

O le massage o loʻo i ai se faʻaleleia ma le faʻaleleia o aafiaga i le tino o le tagata. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o lenei faiga e sili ona aoga i le vaega o vae, lea e masani ona matauina ai le vavalalata. O le massage o se tasi lea o elemene taua i le puipuia o le maʻi o le maʻisuka vae ma isi faafitauli ma pito i lalo.

A maeʻa le vasega, faʻaleleia lagona o le tagata, e lagona e ia le malosi o le malosi, e ui lava i le vaivai o le tino. Massage e faʻamalosia ai le sogasoga lelei o le faʻaogaina o le tino, faʻatulagaina le moe ma vave faʻavaveina le metabolism. E taua tele le faʻatinoina o lenei faiga e se tagata o loʻo i ai aʻoaʻoga faafomaʻi, o loʻo malamalama i foliga o le tino ma le physiology. Afai o le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli faʻafitauli i le toto, ona faalagolago lea i le massage technique, e mafai ona e faʻatulagaina sina mea itiiti (fesoasoani e faʻaitiitia i le maualuga o le toto, pe, i se isi itu, faʻalogo le tino ma le vaivai ma vaivai).

Mai togafitiga o togafitiga o togafitiga, o le sili ona aoga mo le maʻisuka o:

  • suauu ma suavai suamalie,
  • electrophoresis
  • magnetotherapy
  • aveina o okeni okesene.

O le taele e faʻamamā ai le tino o toxins ma faʻauʻu oloa o le metabolism e ala i pores i le paʻu. Latou te malolo maso, faʻasaʻo le toto ma faʻalauteleina le faʻaogaina o le tino tutotonu. E masani ona faʻaaogaina le eletise ma le maneta e togafitia ai ma puipuia le maʻi o le maʻisuka vae. I nei faagasologa, faʻaleleia o le namu, toe faʻaleleia le mafaufau ma toe faʻaleleia ai le faʻaleleia o metabolic processes. O popo cocktails e faʻavae i luga o le suamalie e leai se suamalie e leai se suka e puipuia ai le tupu o le hypoxia (matelaina o le okesene) ma saturate se tino faʻavaivaia ma faʻaaogaina aoga.

O togafitiga e le o togafitiga e faia ai se sao taua i le faaleleia o le tulaga o le maʻisuka. O le mea moni, ona o le malosi ma le malosi o le maʻi, e seasea mafai ona avea ma se tutoatasi ma se tasi auala e fesoasoani ai. Ae faʻafetai atu ia i latou, e mafai ona faʻaleleia le galueaina o le tele o gaioiga i le tino ma faʻaitiitia ai le manaoga o le tagata maʻi mo le maualuga o vailaʻau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona tupu mo ni mafuaaga. O le faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia, ae e tusa ai ma le tele o tagata gasegase, na mafai ona latou faʻateʻaina le maʻisuka i le faʻaaogaina o nisi o fua. Ua fautuaina e tagata faapitoa e muamua ona e faʻaaogaina se fomaʻi ma e na o le maea lava o le togafitiga.

I lalo o lenei manatu o ituaiga ituaiga o maʻisuka e mafaufauina. O ituaiga uma lava e faʻagatasi i le gaioiga autu, lea eo mai faatasi ma le faʻaleagaina o le toto i le suka. Ua taʻua e fomaʻi lenei tulaga o le hyperglycemia. E ui lava i le masani masani, e tofu uma lava ma ona lava uiga ma uiga. E fa ituaiga o maʻisuka:

  • le ituaiga muamua, o le insulin-faalagolago,
  • le ituaiga lona lua, lea e le manaʻomia ai togafitiga faifai pea ile inisalini,
  • maʻisuka o fafine maʻitaga, lea e masani ona faamaumauina i le lua poo le tolu piliona,
  • maʻisuka, faʻavevesi e le tiga, popo pancreatiti.

Faʻalogo!O le faʻamaʻi e amata ona tupu ona o faʻamaʻi faʻaleleia o loʻo galue i le paʻu, ae o le faasolosolo lava o faafitauli e aliali mai i totoga taitasi.

Mafuaaga o le maʻisuka

O mafuaaga autu mo le atinaʻeina o se faʻasologa matautia e aofia ai mea nei:

  • faateleina le mamafa o le tino, lea e mafai ona afaina i le le paleni o meaai, faaletonu o mea tau lemoni, uiga tauga,
  • leai se gaioiga faʻaletino, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le faʻamatalaga muamua o le maʻisuka,
  • le tausaga o le maʻi, lea e aʻafia ai ituaiga o faʻamaʻi ma le manaʻomia mo le inisalini faʻaaoga,
  • le tele o le faʻaaogaina o meaʻai ma le gaʻo e aofia ai le tele o suka,
  • o le i ai o le maʻisuka i aiga vavalalata ma faʻataʻitaʻi, aemaise i matua,
  • faafitauli i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe ai ai le maʻisuka i totonu o le tina,
  • o le mamafa o le pepe faatoa fanau mai e oʻo i le 2.2 kilokalama ma sili atu i le 4.5 kilokalama, lea e puipuia ai le atiina ae o totoga masani o totonu.

Faʻalogo!E sili atu ona lamatia pe a maua e le tagata maʻi mea e tele i lona talafaasolopito lea e mafai ona osofia ai le maʻi. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻatupulaʻia le lima taimi.

O taunuuga o le maʻisuka

O le laulau o loʻo faʻaalia ai taunuuga o le maʻisuka e tupu pe a feagai ma togafitiga sese. O le faʻaaogaina o auala saʻo o togafitiga o le a le gata ina laveaiina ai oe mai a latou faʻaaliga, ae mafai foi ona e faʻamalosi atoatoa.

Faʻalogo!I le taimi lava e tasi, o fuainumera aloaia e le amanaia le atinaʻeina o mataupu o le kanesa na mafua ona o se faʻamaʻi o le pancreas ma isi faiga. E le gata i lea, e leai se numera o tagata gasegase e mafua mai i le faʻamavaeina o vae.

O fea e amata ai le togafitiga?

Talu ai ona o le maʻisuka ua faia i le tele o mafuaʻaga, o togafitiga e tatau ona amata i le faʻaumatia. E tusa lava pe itiiti ifo le paʻu o le mamafa o le a faʻaitiitia ai le avega i le pancreas ma faʻaleleia le faʻalaumalie. O le faʻamautuina o taumafa lelei ma le tele o fualaʻau lanu meamata, fua o susu susu, fualaau e le o faʻamalosiina e le gata o se faʻamaoniga o le mamafa o le mamafa, ae o le aveesea foi o toxins mai le tino.

O faamalositino o le a faʻaleleia ai le leo ma faʻateleina ai le puipuiga. E le gata i lea, o le toto totoina o okeni o le a faaleleia, lea o le a faigofie ai le avega i luga o latou, ma o le a avea foi ma se puipuiga lelei o le atrophy ma gangrene. I le taimi lava e tasi, e taua le mataʻituina o le tulafono o le aso ina ia le taofia ai le puipuiga o le tino. A maeʻa uma nei laasaga, ma faʻaitiitia le mamafa o le tino, e mafai ona e alu i le laasaga lona lua o le faʻamalosia ma le faʻamalolo.

Faʻalogo!Faatasi ai ma se ituaiga o le maʻisuka, o le taimi na tupu ai i le manava, pe o le maʻi na tupu ona o le faaletonu o le maʻi i le pancreas, o le avanoa o faamalologa atoatoa e itiiti.

Tulaga lona lua o togafitiga

O lenei laasaga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa masani. Faʻamaumauga o aseta na faia i luga o le faavae o aʻoaʻoga i sasaʻe. Faʻavae i luga o fuainumera faigofie, ua faia e fomaʻi faʻalaʻau vai vailaʻau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. O nei faʻatonuga e le manaʻomia ai se faʻaaogaina o tupe ma e le afaina ai le soifua maloloina. I le taimi lava lea e tasi, e aoga le siakiina e le aunoa o lou tulaga o le soifua maloloina ae le o le teenaina o metotia masani ua taliaina.

Mo togafitiga, e tatau ona e ave le 2 g, pe tusa o le afa-sipuniti e aunoa ma se paʻu, mea manogi ma faʻamalo 2 pata mata o le aloe. O le tofo oona e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini masani ma mafai ai ona e siitia le siʻufofoga o le tino. Faʻaaoga se togafitiga faʻasefulu taimi ao lei faia le taumafataga autu mo le masina e tasi. E le gata i lea, o le aloe juice o le a faʻasaʻoina ai le faʻaleagaina o le tino i totonu o le vaega o meaʻai, faʻamalolo manuʻa ma faʻatūina le gaioiga galue.

Pulu lanumoana

Mo togafitiga, e faʻaaoga ai se oloa fou. O le kuata o le sipuniti o siva pulp ua faʻafefiloi ma le 5 g o le meli moni moni ma e 'ai ao lei faia le taumafataga muamua. O le togafitiga e umi lava le taimi ma o le 50 aso, pe a tatau ai, e mafai ona faʻalauteleina togafitiga ile lua masina.Afai o loʻo e faʻamaʻi i soʻo se oloa gaosi, o le meli e le manaʻomia ina ia aofia i totonu o le oloa, ua lava le na o le pau.

Paʻu mumu

O le mauaina o fua o lenei fualaau e matua faigata lava, ae latou te ausia atoatoa le tulaga o le insulin i le tulaga manaomia. E lava le 'ai e 100 g o le pulu nilo, e tusa lava po o le a le meaai autu, e iloa ai le faʻamautuina o latou tulaga. O auala uma e faʻamatalaina o togafitiga faʻasasaʻe e mafai ona faʻaaoga i le taimi e tasi ma faʻatasi ai ma vailaʻau na fautuaina e le fomaʻi.

Krythea Amur

I totonu o se fale talavai poo luga o nofoaga faapitoa, o se paluga saunia o otaota e faʻatau atu lea e aʻafia ai le punavai tuusaʻo o le maʻi - le pancreas. E tatau ona ave le oloa, 5 g ia taʻitasi, lea e tutusa ma le tasi sipuniti o le faʻafefiloi. O le faʻafefiloi e le manaʻomia ona faʻamalosia i le vai ma isi oloa, na o le inu ma inu.

Faʻaalu faatolu i le tuʻituʻi i luma o meaai autu, e ave e tamaiti le tasi sipuniti o le paluga i le aso. E 90 aso e faʻaumatia ai le faafitauli. E le gata i lea, i le taimi o togafitiga, o le galuega a le manava ua uma ona faʻaleleia lelei, lea e puipuia ai mai foliga vaaia o gastritis ma maʻi maʻi. Afai e maua, o le a faʻaleleia le tino, ma tuʻu ai le tiga pe a uma ona 'ai.

Lemon zest

O le aoga o lenei fua o loʻo i ai i lona gafatia e faia tutoatasi ma faʻaaoga e tusa lava pe o maitaga. Ina ia maua se vailaʻau taua e mafai ona faʻaumatia le maʻisuka, o le ae manaʻomia le 100 g o le suamalie fou, 300 g le pasili, o lau laulaau e tatau ona lauulu lauulu e aunoa ma sina laʻitiiti o lanu samasama, ma le 300 g o le kālani laulani poʻo le kalama fou. O lenei tuufaatasiga e le gata ina faʻasaʻoina ai le maualuga o le suka i le toto, ae faʻamalosia ai foi le faʻamalolo o le ate ma le paʻu.

O mea uma o loʻo faʻapalapalaina i se tulaga mama, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai manu. A maeʻa lena mea, o loʻo faʻataoto lelei i totonu o se fagu tioata ma faʻafefete. A maeʻa vaiaso e lua o le faʻasolosolo i se mea pogisa, o mea uma e manaʻomia mo le fofo o le a tuʻuina atu. Faaaoga le fualaau faasaina faatolu i le aso 30 minute ao lei faia le taumafataga autu. O le togafitiga e tumau lava seia oʻo ina maeʻa ona faʻaaoga mea uma o le gaʻo. E tusa lava pe leai se faʻafitauli, e le tatau ona faʻavevesi le vasega.

Faʻalogo!O metotia ua faʻamatalaina e le mafai ona tuʻuina atu se 100% le mautinoa o le faʻamaloloina o le maʻisuka mo tulaga taʻitasi taʻitasi, talu ai e tatau ona amanaia le faapalepale o tagata taitoatasi ma le soifua maloloina lautele. Faʻasalalauga, o le maʻisuka o se faʻamaʻi masani o faʻamaʻi, ae o tagata atamamai e le vavaeeseina le avanoa mo isi togafitiga pe afai e le afaina ai se soifua maloloina. I le tulaga lelei, e tatau ona faʻaaoga se togafitiga faʻatasi.

O le lona tolu o tulaga o togafitiga o loʻo faʻapipiʻi

I lenei laasaga, e taua le faatumauina o le taunuʻuga ina ia le mafai ona toe foʻi le maʻi. O auala uma e pei ona taua i luga e foliga mai e faamaufaailogaina le maʻisuka, ae afai e te le amanaiaina le fautuaga, e mafai ona toe foi i se pepa ua sili atu ona faigata:

  • siaki le siaki taimi o lau suka, aemaise lava faʻatele osofaʻiga o le fiainu ma le le pulea lelei o le mamafa,
  • taumafai e pipii i mataupu faavae o meaʻai talafeagai, faʻamavae, pe a mafai, sukalati ma falaoamata oloa, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo ma gaʻo,
  • ia matauina e le aunoa mea faaletino, e tusa ai ma lou soifua maloloina, yoga, aau ma Pilates e lelei
  • 'ai ni vaega vaevaeina ia sili atu ma le fa taimi i le aso, o le meaai mulimuli e tatau ona faigofie pei ona mafai ai.

Faʻalogo!O le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le maʻisuka e le aofia ai le manaʻomia mo le mataʻituina o lou tulaga, talu ai o faʻamaʻi uma e mafai ona toe faʻafoʻi.

O a mea e le mafai ona faia i togafitiga o le maʻisuka?

Pe a oʻo i le togafitiga, e tatau ona faʻaaoga naʻo auala saogalemu e le mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga.E leai se tulaga e tatau ona e faʻaogaina ai auala nei, lea e masani ona faʻatau atu e tagata taufaasese i tagata maʻi mo le tele o tupe:

  • le faʻaaogaina o masini faʻavevesi i luga o le pancreas, lea e oʻo lava i le oti ona o le glycemic coma,
  • o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma fualaau mo le aveeseina o toxins e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina fautuaina,
  • auai i le hypnosis ma faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga,
  • faʻatau ma ofuina ni lavalava poʻo ni taulima e mafai ona pulea le suka suka, o lenei fua e le mafai.

Faʻalogo!E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, e na o le 2% o tagata gasegase na mafai ona foʻia atoa le maʻisuka. I togafitiga faʻale-aganuʻu e leai ni tulaga faapena. 4

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ma atoatoa ona mafua mai i se faʻafitauli loloto i le tino i totonu o lou tino , faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻasolosolo gasegase o gaʻololo ma gaʻo. Ae faʻapefea ona faʻaalia e nei faʻalavelave faʻaleaga mea na mafua ai ona atinaʻe le maʻisuka?

I le 1952, na faia ai e le saienitisi Soviet Dr. Konstantin Pavlovich Buteyko sailiga fou i le togafitiga faafomai - I le tuufaatasia o suesuega a physiologists lauiloa sili i le silia ma le 100 tausaga talu ai, na ia faamaonia ai mea taua faateleina le manava atinaʻeina o le tagata i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamaʻi na mafua ona o maʻi faʻafitauli . E mafai ona e fai mai - "ae ou te le manava malosi, ou te manava masani." O loʻo i ai i lenei nofoaga o le a talia le taliaina o manatu i le lautele. Mo le tele o tausaga, o se suʻesuʻega tuʻufaʻatasia o le mafutaga o le faʻavae mo le manava o se tagata ma le atinaʻeina o suiga faʻapitoa i lona tino, o Dr. Buteyko na faʻamaonia ma le le faʻamaonia - na o le pau lava le manava e fetaui ma le natura masani mo le tagata (ma o le mea lea o le setete o le soifua maloloina) e faapitoa manava papaʻu i le iai o faʻamaonia iloga o minute ma le vaega totoe . I le lumanaʻi, na puipuia e Dr. K.P. Buteiko lana faʻasalalauga. Toeitiiti lava o tagata uma faʻaonaponei e masani mai le laʻititi ae le o le gauai atu i le loloto o lona manava, o le mea lea sili atu le loloto o le manava ua avea ma se masani masani toatele tagata. E masani ona faʻaaogaina tagata i le matamata ia latou meaʻai ma iloa o le 'ai tele e leaga, ma i le taimi lava e tasi e le o gauai atu i ai galuega taua o le lagolago i le olaga - oe lava manava .

E faʻafefea ona faateleina le manava manava i le maʻisuka? Afai o le loloto o lou manava e sili atu nai lo le masaniga o le natura masani mo le tele o tausaga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le carbon dioxide i totonu o le toto - o lona soona fufuluina o le tino. O le matafaioi sili ona taua a le carbon dioxide o se tasi o pule sili o le metabolism na maua ma faamaonia i le faaiuga o le 19 senituri e le au popotologist Holden, Priestley, Verigo ma Bor.

  1. Faʻaitiitia le faʻaogaina o le carbon dioxide i totonu o lou toto faʻalavelave o le paleni o le acid-base ma le le mautonu o le faʻaogaina o auala .
  2. O le solia o le paleni-faavae-faavae, o le faaputuputuina o oloa e le i lalo ifo o le metabolic e tau atu i le le lelei o le gaioiga o toetoe o enzymes uma ma vitamini, o le gaoioiga masani lea e le mafai i tulaga.
  3. Le tali a le tino i le loloto le gasegase o le tino o - atinaʻeina o faʻalavelave tumau , o lona uiga faʻasalaga o le gaioiga o totoga uma ma faiga i totonu o le tino.
  4. Pe a pa'ū lou tino i se tulaga vevesi, o loʻo iai se faʻalavelave faʻalavelave o le pulelaʻau o le inisalini i le isi lima ma le faateleina o le faʻasaʻoina o suga mai le nofoaga i le isi lima - o le taunuuga o le atinaʻeina o se tulaga maualuga o le hyperglycemic ma le inisalini.

O le mea lea, i le loloto o le manava, e te lafoaia ma le le iloa se faʻalavelave faʻaleagaina o gaioiga e oʻo atu ai i se maʻi gasegase loloto i le taimi ma, mulimuli ane, o le atinaʻeina o le maʻisuka, ma masani ai le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le gasegase gasegase.

I le faagasologa o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le saienisi faasaienisi e ala i galuega a le sili o tagata suʻesuʻe o XIX-XX seneturi, ua manino ai ina ia mafai ai ona toe faʻafoʻiina le inisalini ma faʻaitiitia le kulukose o le toto taofi le faʻalavelave faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻaleagaina o le tino. O le mafuaʻaga autu o se faʻafitauli loloto o le gataifale o le faʻalauteleina lea o le manava manava. . O le mea lea, o le manavaina o le manava i le natura masani o le tino o le tino, o le a faasolosolo malie lava ona toe maua le tino, o le tino o le a aluese mai le atuatuvale, o lona uiga o le a toe faʻaleleia tulaga mo le lelei atoatoa o le tino o le endocrine ma le inisalini.

E faʻapefea ona e aumaia lou manava i le masani? I le 1952, na faataatia ai e Dr. Buteyko le faavae mo le manatu o le aafiaga o le manava loloto i le atinaeina o faamai e mafua mai i le le atoatoa o le tino. Ona ia amataina lea o se taamilosaga faapitoa o faagaioiga o le manava i aso taitasi e fuafua i le aumaia malie o le manava manava i se natura masani mo le tino - o le auala Buteyko. Malosiaga le mautinoa o le auala e faapea o ia e le manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau , ma e mafai ai foʻi ona e ausia o se faʻaleleia lelei i le aoga o togafitiga pe'ā faʻaaogaina i le faʻamalosia o fualaau ma togafitiga . I tausaga o suʻesuʻega, o le faitau afe o tagata gasegase ua aʻoaʻoina iʻuga lelei, na taʻitaʻia ai le aloaia o le auala Buteyko e le USSR Ministry of Health i le aso 30 o Aperila, 1985.

I le 1990-1991, e fai ma Sui o le Sui Minisita o le Soifua Maloloina o le USSR A.A. Baranova, i luga o le faavae o le Falemaʻi Falemaʻi Tutotonu o le Palemia o Siberia o le Academy of Sciences of the USSR, o le metotia na faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ogaoga o le insulin ma le maʻisuka ituaiga 1, lea na faʻaalia ai le maualuga o le togafitiga o lenei fomaʻi. O le faʻaaogaina o le metotia e avea o se vaega o le faʻamalosia o faʻamalosiaga na faʻatagaina ai le maʻisuka faʻamaʻi maʻi e iai se talafaasolopito umi mo le vavaeina o le insulin i aso taitasi i le ono masina muamua o vasega, o lona uiga o le aloese mai le tele o faʻafitauli o le togafitiga o homone ma le atrophy pancreatic. O le faʻaaogaina o le Buteyko fualaau faasaina i le togafitiga o le maʻisuka e sili ona taua pe a oʻo i le togafitia o tamaiti, faʻapea foʻi ma gasegase e maua ai le maualuga o le glycemia, aua o lenei tulaga o se avanoa e tausia ai le soifua maloloina ma aloese mai le faʻaaogaina o fualaau faʻamalo.

Fomaʻi Sili o le Nofoaga Tutotonu mo Aʻoaʻoga Faʻapitoa i le Buteyko Method
Neurologist
Konstantin Sergeevich Altukhov

Tuua Lau Faamatalaga