Toto o le maʻisuka insipidus - malamalamaʻaga lata mai o maʻi ma togafitiga

O le maʻisuka insipidus (ND) (Latina Latipidus) - o se faʻamaʻi e mafua mai i le soliga o le faʻasalaga, faʻamalosi poo le gaioiga o le vasopressin, faʻaalia mai i le excretion o se tele o urine ma le maualalo o le mamafa (hypotonic polyuria), fia inu ma le galala.
Epidemiology. O le faʻaauau o ND i le tele o tagata eseese e eseese mai le 0.004% i le 0.01%. O loʻo i ai se tulaga o le lalolagi e faʻatupulaʻia ai le faʻaaogāina o le ND, aemaise lava ona o lona tino, lea e fesootaʻi ma le faateleina o le numera o taotoga faia i luga o le mafaufau, faapea foi le numera o manua o le craniocerebral, lea o mataupu o le ND mo le tusa ma le 30%. E talitonuina o le tutusa tutusa o le ND ma tamaʻitaʻi uma ma alii. O le mea pito i luga e tupu i le matua e 20-30 tausaga.

Igoa o le Maliega: O le maʻisuka insipidus

Code (tulafono laiti) e tusa ai ma le ICD-10:
E23.2 - O le maʻisuka insipidus

Atinaʻeina o le Maliega Faavaomalo Aso Aperila 2013

Faanumeraga Faʻaaogaina i le Maliega:
ND - maʻisuka insipidus
PP - matua polydipsia
MRI - ata faʻataʻitaʻi magnet
Hiona - toto maualuga
O le maʻi suka
Faʻamatalaga - Ultrasound
Fale gasegase
NSAID - fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory non-steroidal
CMV - cytomegalovirus

Category: alii ma tamaitai e 20 i le 30 tausaga le matutua, talaʻaga o manua, faʻalavelave faʻamalosi, vailaʻau (craniopharyngoma, germinoma, glioma, ma isi), faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi pipisi o le CMV, toxoplasmosis, encephalitis, meningitis).

Usuga Faʻatagaga: fomaʻi itu, endocrinologist o se polyclinic poʻo se falemai, neurosurgeon falemaʻi, fomaʻi tipitipi o le falemaʻi, pediatric district.

Faʻavasegaga

Faʻavasegaina ile falemaʻi:
O le mea taatele o:
1. Tutotonu (hypothalamic, pituitary), ona o le le atoatoa ma le manava o vasopressin.
2. O le Nephrogenic (toega, vasopressin - faʻasaʻo), o loʻo faʻaalia e aʻafiaga o le fatu i vasopressin.
3. Polydipsia i le Peraimeri: o le le mautonu pe a le fia inu (dipsogenic polydipsia) poo se uunaiga malosi e inu (polydipsia psychogenic) ma le tele o le faʻaaogaina o le vai e taofia ai le puleaina o le vasopressin, e mafua ai uiga iloga o le maʻisuka insipidus, ae o le vasopress synthesis e mafua ai le lela ua toe faʻaleleia.

O isi ituaiga o le maʻisuka insipidus e faʻaalia foi:
1. O le vaomago e fesootaʻi ma le faʻateleina o le gaoioiga o le enzyme placenta - arginine aminopeptidase, lea e faʻaumatia vasopressin. A maeʻa le fananau mai, o le tulaga e faʻasolosolo lelei.
2. Faʻatinoga: e tupu i tamaiti o le tausaga muamua o le olaga ma mafua mai i le le atoatoa o le masini o le fatuga o fatuga ma le gaioiga maualuga o le 5 phosphodiesterase, lea e mafua ai le faʻavavevave o le faʻasalalau mo le vasopressin ma le umi o le gaioiga o le vasopressin.
3. Iatrogenic: o le faʻaaogaina o togafitiga.

Faʻavasegaga o le T e tusa ai ma le faigata o le vasega:
1. agamalū - oʻo i le 6-8 l / aso e aunoa ma togafitiga,
2. fuataga - fuamini e oo i le 8-14 l / aso e aunoa ma togafitiga,
3. ogaoga - urination o le sili atu i le 14 l / aso e aunoa ma togafitiga.

Faʻavasegaga o le T e tusa ai ma le tikeri o taui:
1. taui - i le togafitiga o le fiainu ma le televave e le faalavelave,
2. faʻavaega - i le taimi o togafitiga o loʻo i ai vaevaega o le fiainu ma le vevesi i le taimi o le aso,
3. faʻatauvaʻa - fia inu ma polyuria faifai pea.

Faʻailoga

O le lisi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma faʻataʻitaʻiga:
Fua faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi fuafuaina le falemaʻi:
- faʻatalanoaga lautele o faʻamatalaga,
- suʻesuʻeina o le toto o le toto (potassium, sodium, total calcium, calcium ionised, glucose, protein atoa, uria, creatinine, osmolality toto),
- iloiloga o le diuresis (> 40 ml / kg / aso,> 2l / m2 / aso, osiolality o le urine, maualuga ole vaʻaia).

O le autu o suʻesuʻega:
- Faataʻitaʻiga ma le taumafa mago (suʻega faʻamaʻi),
- Suʻega ma le desmopressin,
- MRI o le vailaʻau hypothalamic-pituitary

Faʻataʻitaʻiga faʻamalosi faʻaopoopo:
- faʻasologa o fatuga,
- Suʻega faʻamalositino faʻamalositino

Tulaga faʻamaonia:
Faʻasalaga ma le gaioiga:
O faʻamaoniga autu o le ND o se faʻalavelave mamafa tele (urine output of more than 2 l / m2 per day or 40 ml / kg i le aso i tamaiti matutua ma tagata matutua), polydipsia (3-18 l / aso) ma faʻalavelave moe e fesootaʻi ai. O se mea e sili ona lelei mo le malulu / vai aisa o uiga ia. Atonu o le paʻu mago ma le mucous membranes, faʻaititia le salivation ma le salu. E masani ona faʻaitiitia le manaʻo. O le mamafa o faʻamaoniga e faalagolago i le maualuga o le le atoatoa o le neurosecretory. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o le vasopressin, e ono le manino ma e foliga mai e leai se manino o le falemaʻi pe o le tele o le gau. I le aoina o se siama, e tatau ona faamanino le umi ma le faʻamalosi pea o faʻamaʻi i tagata mamaʻi, o le i ai o faʻamaoniga o le polydipsia, polyuria, diabetes i totonu o aiga, talaʻaga o manuaga, faʻasologa o le neurosurgical, tumutumu (craniopharyngioma, germinoma, glioma, etc.), infections (infection CMV , toxoplasmosis, encephalitis, maningitis).
I pepe fou faatoa fananau mai ma pepe, o le falemaʻi o le faʻamaʻi e matua ese lava mai i tagata matutua, talu ai e le mafai ona latou faʻaalia o latou manaʻoga mo le faʻaleleia atili o le fua, lea e aʻafia ai le faʻamaʻi taimi ma mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faiʻai e le mafai ona suia. O nei tagata maʻi e ono aafia i le mamafa o le paʻu, paʻu ma le paʻu paʻu, le leai o ni loimata ma le vevela, ma le faateleina o le vevela o le tino. Atonu latou te mananao e susu le suāsusu i le vai, ma o nisi taimi o le faʻamaʻi e avea ma faʻamaʻi pe a uma ona tuʻuina le pepe. O le toto o le urine e maualalo ma e seasea ona sili atu i le 150-200 mosmol / kilokalama, ae o le faʻalauiloa e naʻo le tulaga o le faʻateleina o le ola o tamaiti. I tamaiti o nei tausaga laiti, o le hypernatremia ma le hyperosmolality o le toto ma le faoa faamalosi ma le tele o taimi ma vave ona atiae.
I tamaiti matutua, o le fiainu ma le vevela e ono oʻo i luma i faʻamaʻi o le tino, ma le le atoatoa o le inu, o vaevaega o le hypernatremia e tupu, lea e mafai ona faʻagasolo i luma ma le gaogao. E tuputupu ae tamaiti ma maua le mamafa, e tele lava ina fesuisuiai pe a 'ai, leai ni tuinanau, tulaga o le vavalalata, le mautonu, le mautonu o mafaufau. O le faʻamaʻologa faʻapitoa o le faʻamalalaina e tupu i na o le leai o se avanoa i le vai.

Iloiloga faaletino:
I le suʻega, e mafai ona iloa faʻamaʻi vailaʻau: faʻamago paʻu ma mucous membranes. O le maualuga o le toto o le toto e masani pe itiiti foi le faaitiitia, ua faateleina le toto toto.

Suesuega Laboro:
E tusa ai ma le auiliiliga lautele o le urine, ua maua ai, e le o iai ni elemene leaga, ma e maualalo ifo le mamafa (1,000-1,005).
Ina ia iloa le malosi o gaʻo, e faia se suʻega e tusa ai ma le Zimnitsky. Afai i soʻo se vaega ole mamafa o le urine e sili atu nai lo le 1.010, ona le mafai lea ona faʻamaonia le suʻesuʻeina o le ND, peitaʻi, e tatau ona manatua o le iai o le suka ma le protein i le urine e faʻateleina ai le mamafa o le urine.
O le hyperosmolality o le plalasma e silia ma le 300 mosmol / kg. E masani lava, o le osmolality plasma o le 280-290 mosmol / kg.
Vaʻaia o le urine (itiiti ifo i le 300 mosmol / kg).
Hypernatremia (sili atu ma le 155 meq / l).
Faatasi ai ma le ogatotonu o le ND, o se faaitiitia i le maualuga o le vasopressin i le toto toto ua matauina, ma faatasi ai ma le nephrogenic foliga, e masani pe o le faateleina foi o le faateleina.
Suʻega faʻamalolo (tofotofo i le taumafa taumafa). G.I. Dehydration Test Protocol Robertson (2001).
Taimi Faʻalalauina Vaega:
- ave le toto mo le mama ma le sodium (1)
- aoina le mimi e fuafua ai le leo ma le osmolality (2)
- fuaina o le mamafa ole maʻi (3)
- pulea o le toto maualuga ma le fatu (4)
Mulimuli ane, i taimi tutusa o le taimi, e fuafua i le tulaga o le maʻi, toe fai laasaga 1-4 pe a uma le 1 po o le 2 itula.
O le tagata maʻi e le faatagaina e inu, e fautuaina foi e faʻagata le meaai, a itiiti mai i le 8 itula muamua o le suʻega. A o fafagaina meaai e le tatau ona aofia ai le tele o vai ma mea faigofie e gaosia ai gaʻo, masini fuʻa, falaoa o le falaoa, mea manogi gaʻo, e sili ona lelei iʻa.
O le faataitaiga e taofi pe a:
- le silia ma le 5% o le mamafa o le tino
- le fia inu
- tulaga ogaoga o le maʻi
- o se faʻaopoopoga o le sodium ma le toto osmolality i luga ae o taʻaloga masani.

Desmopressin Suʻega. O le suʻega e faia i le taimi lava e maeʻa ai le faʻamamaina o le maʻi, pe a oʻo i le maualuga o le gaioiga / gaioiga o le vasopressin. O le tagata gasegase e maua le 0.1 mg o le tablet desmopressin i lalo o le laulaufaiva seivagana o le resorption atoa poo le 10 μg i totonu o le laumei i foliga o se pala. E fuaina le urine osmolality i luma ole desmopressin ma le 2 ma le 4 itula mulimuli ane. I le taimi o le suʻega, o le tagata maʻi e mafai ona inu, ae le sili atu ma le 1.5 taimi le faʻamalosi o le mimilo, i luga o se suʻega faʻamalolo.
Faamatalaina o taunuuga o le suega i le desmopressin: O le masani poo le matua polydipsia e maua i le maualuga o le urine i luga atu o le 600-700 mosmol / kg, o le toto o le toto ma le sodium e tumau pea i totonu o tapulaa masani, o le soifua maloloina e le suia tele. O le Desmopressin e masani lava e le faʻateleina ai le mama o le urine, talu ai ua oʻo i le maualuga lona maualuga.
Faatasi ai ma le tutotonu tutotonu, o le urine osmolality i le taimi o le faamalolo e le sili atu i le toto osmolality ma tumau ai i lalo ifo o le 300 mosmol / kg, faateleina le toto ma le sodium osmolality, masini fiainu, foliga mucous mugo, faateleina pe faaitiitia i le toto, tachycardia. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le desmopressin, o le mama o le urine e faateleina i le sili atu i le 50%. I le nephrogenic ND, o le toto o le toto ma le sodium, o le toto o le urine e itiiti ifo i le 300 mosmol / kg ma le ND tutotonu, ae pe a uma ona faʻaaoga le desmopressin, o le a le faateleina le ola o le urine (e oʻo atu i le 50%).
O le faʻamatalaga o taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga o loʻo aoteleina i le lisi. .


Urine osmolality (mosmol / kg)
DIAGNOSIS
Suʻega faʻamaloloDesmopressin Suʻega
>750>750Norm poʻo le PP
>750Central Tut
Nifeneic ND
300-750Faʻamataʻitotonu ile itu ND, vaega ole nephrogenic ND, PP

Faiga Faʻavae:
O le Tutotonu Tutotonu o loʻo taʻua o se faailoga o le togafitiga o le vaega o le hypothalamic-pituitary. O le MRI Brain o le auala lea e filifili ai i le siakiina o faʻamaʻi o le vaipanoa hypothalamic-pituitary. Faatasi ai ma le tutotonu tutotonu, o lenei metotia e sili atu ona lelei nai lo le CT ma isi metotia ata.
O le maʻi mimiti MRI ua faʻaaogaina e iloa ai mafuaaga o le totonugalemu o le DN (ogātoto, faʻamaʻi faʻamaʻi, fatu faʻasalaga o le hypothalamus ma le pituitary gland, etc.) I le tulaga o le nephrogenic diabetes insipidus: faʻamalositino faʻamalositino o le setete o le gaioiga ma le ultrasound o fatuga. i faʻalavelave, talu ai o loʻo i ai faʻamatalaga pe a aliali mai le tutotonu Tutotonu i ni nai tausaga aʻo lumanaʻi le iloa o le tumo

Faailoga mo fautuaga faufautua:
Afai e masalomia le suia o le mafaufau i le vaega o le hypothalamic-pituitary, o le a faʻasalalau faʻatalanoaga a se neurosurgeon ma se tagata e faʻalogo i le tino. Afai e maua se togafitiga o le urinary system - o se urologist, ma pe a faʻamaonia le fesuiaiga o le mafaufau o le polydipsia, e tatau ona faia se feutagaiga ma le fomaʻi poo le neuropsychiatrist.

Faʻailoga ma le faʻamalositino o le hormones antidiuretic

O le antidiuretic hormone vasopressin o loʻo faʻapipiʻiina i le supraoptic ma le paraventricular nuclei o le hypothalamus. Faʻafesoʻotaʻi le neurophysin, o le faʻalavelave i le tulaga o granules e momoli atu i faʻalauga pito i luga o le axes o le neurohypophysis ma le maualuga i luga. I le pito i tua o fesoʻotaʻiga e faʻafeiloaʻi ma capillaries, o le faaputuputuina o le ADH e tupu. O le suʻega a le ADH e faalagolago ile osmolality plasma, faʻasaʻo toto ma le toto. O siama maʻaleʻale o loʻo i totonu o vaega lata mai o le hypothalamus pito i luma e tali atu i suiga i le tuufaatasiga o le toto. O le faateleina o gaoioiga a osmoreceptors faatasi ai ma le faateleina o le osmolality o toto e faaosofia ai ni vasopressineric neurons, mai pito o le tuusaunoa o le vasopressin i le toto lautele. I lalo o le physiological conditions, ole osmolality plasma o loo i le laina e 282-300 mOsm / kg. O le mea masani, o le laasaga mo le faʻamalositino a le ADH o le totoga o le plasma toto e amata i le 280 mOsm / kg. Faʻamaumauga maualalo mo le faʻamalositino a le ADH e mafai ona mataituina i le taimi o le maitaga, mafaufauga faʻapitoa, ma faʻamaʻi lema. O le faʻaitiitia o le osmolality plasma e mafua mai i le faʻaaogaina o se aofaiga tele o le vai e taofia ai le pulelasi a le ADH. I le maualuga o le osamulality plasma o le sili atu i le 295 mOSs / kilokalama, o loʻo faʻapupulaina le faʻaopoopoga o le puleaina o le ADH ma le faʻamalosia o le nofoaga o le fiainu. O le nofoaga autu o le galala ma le ADH, o loʻo pulea e osumeceptors o le vascular plexus o le pito i luma o le hypothalamus, e taofia ai le maʻi o le tino.

O le faʻatonutonuina o le vailaau faʻasaina e faʻalagolago i suiga i le toto. I le tafe toto, o volumoreceptors o loʻo i le itu tauagavale o loʻo i ai se aafiaga taua i le faʻamalosi a vasopressin. I totonu o vaʻa, o loʻo aʻafia ai le toto, lea e maua i luga o sela maso o maso toto. Ole aʻafiaga o le vasopressin i le taimi o le gau o le toto ona o le faʻaitiitia o le musele maso o le vaa, lea e puipuia ai le pa'ū o le toto. O le faʻaitiitia o le toto maualuga i le sili atu ma le 40%, o loʻo i ai le maualuga i le maualuga o le ADH, 100 taimi maualuga nai lo le maualuga o lona maualuga 1, 3. O le a le tali atu i le faateleina o le toto maualuga, lea e iu ai ina paʻu i lalo o le ADH. I le faʻaopoopoga, o le ADH o loʻo aʻafia i tulafono faatonutonu o le hemostasis, o le faʻasalalauga o prostaglandins, ma faʻamalosia le faʻasaʻolotoina o le renin.

O le sodium ions ma le mannitol o meaola malosi ia o le vasopressin secretion. Urea e le afaina ai le pulelasi o le hormone, ma o le glucose e tau atu i le taofia o lana pule faitalia.

Le faiga o le gaioiga o le hormones antidiuretic

ADH o le faatonutonu sili ona taua o le faatumauina o le suavai ma maua ai le suamalie ile homeostasis faatasi ai ma le atrial hormone natura, aldosterone ma angiotensin II.

Ole aʻafiaga autu o le vasopressin o le faʻaosofia lea o le faʻamautuina o le suavai i le aoina mai o tubules o le tui pipili ma faʻamalosi e faasaga i le gradient osiga.

I totonu o sela o le tele o tubules, o le ADH e galue e ala i (ituaiga 2 o le vasopressin receptors), o loʻo maua i luga o paʻu lapoa o sela o le aoina o tubules. O le fegalegaleaiga a le ADH ma e taʻitaʻia ai le adenylate cyclase ma le faateleina o le faia o le adenosine monophosphate cyclic (AMP). Cyclic AmP activates protein kinase A, lea e faaosofia ai le tuufaatasiga o punaoa o alalaupapa vai i totonu o le membrane apical o sela. O lenei mea e mautinoa ai le felauaiga o le vai mai le lumen o le aoina o tubules i totonu o le masini ma le isi: e ala i le puipuia o vai vai o loʻo i luga o le membrane paʻu ma le suavai e feaveaʻi i totonu o le va o le intercellular, ona oʻo ai lea i totonu o vaʻa toto. O le iʻuga, o le urine faʻamalosi ma le osmolality maualuga e faia.

O le maualuga o le gaosiga o le numera o le faʻamalosia o mea uma ua solo. E mafai ona faauigaina o le osmolarity ma fuaina i le osmol / l poo le osmolality i osmol / kg. O le eseesega i le va o le osmolarity ma le agaga o loʻo taoto i le auala e maua ai lenei tau. Mo le osmolarity, o se fua faʻatatau lenei mo le faʻaogaina o elemene eletise i le fua o fua. Le fua faʻatatau mo le faʻatulagaina o le televave:

Osmolarity = 2 x + glucose (mmol / l) + urea (mmol / l) + 0.03 x protein atoa ().

O le mama o plasma, urine ma isi meaola olaola o le mamafa, lea e fuafua i le tele o ion, glucose ma urea, lea ua fuafuaina e faʻaaoga ai se masini osmometer. Osmolality e itiiti ifo nai lo le osmolarity e ala i le maualuga o le mamafa o le oncotic pressure.

Faatasi ai ma le pule masani a le ADH, o le urine osmolality e sili atu i le 300 mOsm / l ma mafai foi ona faateleina i le 1200 mOsm / l ma le maualuga. Faʻatasi ai ma le le lava o le ADH, o le osmolarity o le urine o loʻo i lalo o le 200 masi / l 4, 5.

Faʻailoga o le maʻisuka tutotonu

Faatasi ai ma mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o le LPC, o se ituaiga o aiga faʻapitoa o le faʻamaʻi o loʻo faʻasalalau lea e tuʻuina atu e le ituaiga o tofi. O le i ai o le faamai e mafai ona maua i le tele o augatupulaga ma mafai ona afaina ai nisi o tagata o le aiga, ona o suiga e mafua ai suiga i le fausaga o le ADH (DIDMOAD syndrome). O faaletonu faʻaleagaga faʻapitoa i le atinaʻeina o le ogatotonu ma le diencephalon e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga autu o le atinaʻe o maʻi maualalo maualalo. I le 50-60% o mataupu, o le mafuaʻaga autu o le maualalo o le tiga o le tiga e le mafai ona faʻatuina - o le mea lea ua taʻua o le maʻisuka insipidus.

Faʻatasi i le lua mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻega o le fatugalemu o le tino, o le vevesi (faʻalavelave, gaioiga o le mata, gau o le pito i lalo o le ulupulu) e taʻua o le atuatuvale.

O le atinaʻega o le NSD NS e mafai ona fesoʻotai ma tulaga pe a maeʻa ona faʻaogaina le gaioiga poʻo le gasegaseoidal i le pituitary gland mo le oʻoi le faiʻai e pei o le craniopharyngioma, umi, germinoma, e oʻo atu ai i le faʻamalosi ma le atrophy o le pituitary gland poster.

O suiga inflammatory i le mafaufau, o le supraopticohia tract, toso, vae, o le lobe o le pituitary gland o isi foi mafuaʻaga lona lua o le atinaʻeina o le toto maualuga.

O le mafuaʻaga autu i le tupuga o le fomaʻi o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi. E aofia ai faʻamaʻi pipisi, fomaʻi, encephalitis, maningitis, tonsillitis, fiva vevela, tale o le toopito, ma faʻamaʻi pipisi - tuberculosis, brucellosis, syphilis, malaria, rheumatism 9, 10.

Faatasi ai ma mafuaʻaga faʻavae o le faʻaleagaina o le neuropsychiatric syndrome, e mafai ona taʻua o le syndrome o Skien, le toto vaivai i le neurohypophysis, thrombosis, anerysm.

Faʻalagolago i le tulaga faʻaanatura, o le LPC e mafai ona tumau pe leai foi. I le faaleagaina o le supraoptic ma le paraventricular nuclei, o le ADH galuega e le toe manuia.

O le atinaʻeina o le nephrogenic ND e faʻavae i luga o le faʻamaʻi faʻapitoa poʻo le enzymatic disorders o le distal tubules o fatugaʻo, e mafua ai le tetee atu o le faʻalogo i le gaioiga a le ADH. I lenei tulaga, o mea o loʻo iai i le ADH faʻapitoa e mafai ona masani pe siitia, ma o le ADH e le faʻaumatia ai faʻamaoniga o le maʻi. Nenera Nifae e mafai ona tupu i faʻamaʻi pipisi tumau o le urinary tract, urolithiasis (ICD), ma prostate adenoma.

Faʻaaogaina o le nephrogenic ND e mafai ona atiaʻe i faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaleagaina o le distal tubules o fatugaʻo, e pei ole ania, sarcoidosis, amyloidosis. I tulaga o le hypercalcemia, o le lagona faʻaitiitia o le faʻaititia o le ADH ma le faʻaitiitia o le taofiofia o le vai.

O le polydipsia o le mafaufau e atiae i luga o le tino o le tino e masani lava o tamaitai o le tausaga o le menopausal (Laulau 1). O le mea na tupu muamua o le fiainu e afua mai i le faaletonu o galuega i le ogatotonu o le fiainu. I lalo o le faatosinaga o se aofaiga tele o le vai ma le faateleina o le voluma o le faasalalauina o le plasma, o se faaitiitia o le puleaina o le ADH e tupu mai i le masini e le o le aisa. O se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky i nei gasegase o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le mamafa, ae o le faʻateleina o le sodium ma le osmolarity o le toto e tumau pea pe faʻaititia. Pe a faʻagataina le faʻaaogaina o le vai, e tumau le lelei o le soifua maloloina o tagata mamaʻi, ao le tele o le urine e faʻaitiitia, ma o le osmolarity e oʻo atu i le faʻasologa o le tino.

O le ata o le maʻi o le maʻisuka tutotonu

Mo le faʻaaliga o le ND, e tatau ona faʻaitiitia le faʻatagaina o le neurohypophysis e 85% 2, 8.

O faʻamaoniga autu o ND o le tele o le urination ma le galala malosi. E tele taimi e sili atu i le 5 lita le maualuga o le mimi, e oo lava i le 8-10 lita i le aso.

O le maualuga o le plasma toto e faaosofia ai le ogatotonu o le fiainu. E le mafai e le tagata gasegase ona faia e aunoa ma le inu i le sili atu i le 30 minute. O le tele o le vai inu i se foliga malulu o le faamai e masani ona oʻo i le 3-5 lita, ma lona malosi - 5-8 lita, ma se foliga matuia - 10 lita pe sili atu foi. O le Urine o loʻo faʻaalia, o lona mamafa o le 1000-1003. I tulaga o le tele o le faʻaaogaina o le suavai i tagata mamaʻi, faʻaitiitia le manaia o le manaʻo, manava le manava, faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻaitiitia le motusia o le gastrointestinal, ma faʻalautele le malosi. Pe a afaina le vaega o le hypothalamic i se togafiti e le afaina ai, ma le ND, o isi faaletonu e mafai ona matauina, e pei o le oona tele, togafitiga o le tuputupu aʻe, galactorrhea, hypothyroidism, diabetes mitusitus (DM) 3, 5. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le faamalolo e mafua ai le vevela ma paʻu mucous, - ma le vevela, le atinaʻe o stomatitis ma nasopharyngitis. Faʻasalaga tele, vaivaiga lautele, palpitations e amata ona faateleina, o le faʻaitiitia o le toto maualuga ua matauina, o le tiga o le ulu ua vave ona tupu, ua aliali mai le afu. O tagata mamaʻi e ono le fiafia, e ono i ai ni mea e faʻafeiloaʻi ai, faʻasalaga, faʻalautele ala.

Tuua Lau Faamatalaga