Rosuvastatin: faatonuga mo le faʻaogaina, faʻamaoniga, onumaga ma analogues

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Rosuvastatin SZ (North Star) o le vaega o statins o loʻo i ai le lipid-down effect.

O le fualaau faasaina ua faʻaaogaina lelei mo faʻamaʻi e maua i le gasegase lipid metabolism, faʻapea foʻi ma le puipuia o nisi o maʻi maʻi cardiovascular. E tele faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina e mafai ona maua i lenei mea.

I luga o le maketi o falemaʻi, e mafai ona e mauaina le tele o vailaʻau o loʻo i ai le vailaau oona, e ala i ituaiga eseese. O le Rosuvastatin SZ na gaosia e le tagata fai pisinisi o Severnaya Zvezda.

O le tasi papafa e aofia ai le 5, 10, 20 po o le 40 mg o le calcium rosuvastatin. O lona autu e aofia ai le suka susu, povidone, fumarate sodium steam, meaola, MCC, aerosil ma le calcium hydrophosphate dihydrate. O Rosuvatinatin SZ o laʻau o biconvex, e foliga lapotopoto ma e ufiufi i le lanu piniki.

O le vaega malosi o se tagata e taofia le HMG-CoA reductase. O lona gaioiga e faʻamoemoe e faʻaleleia le numera o enzymes LDL o le hepatic, faʻaleleia le faʻamaloloina o LDL ma faʻaitiitia ai le numera.

O se taunuuga o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, o le maʻi e pulea le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol ma faʻalauteleina ai le faʻaogaina o le "lelei". O se aafiaga lelei e mafai ona matauina i le 7 aso talu mai le amataga o togafitiga, ma a maeʻa le 14 aso e mafai ona ausia le 90% o le maualuga. A mavae le 28 aso, toe foʻi le lipid metabolism i le masani, pe a uma ona manaʻomia le togafitiga tausiga.

O le maualuga aupito maualuga o le gasegase e matauina 5 itula talu ona faia le tautala tautala.

Pe a ma le 90% o le mea galue e fusifusia i albumin. O lona aveesea mai le tino e faia e le manava ma gaʻo.

Faailoga ma le faʻailogaina mo le faʻaaogaina

Rosuvastatin-SZ ua faatonuina mo le gasegase o le lipid le atoatoa ma mo le puipuia o faamaʻi cardiovascular.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o nei meaʻai e manaʻomia ai le tausisia o le taumafa ma le tino o le hypocholesterol.

O le pepa o aʻoaʻoga o loʻo i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

  • matua, folasia o le aiga poʻo le hypercholesterolemia ua fefiloi (o se faʻaopoopoga i togafitiga e le o fualaau faʻatauina),
  • hypertriglyceridemia (IV) o se faʻaopoopoga i meaʻai faapitoa,
  • atherosclerosis (e taofiofi ai le teuina o pusa cholesterol ma faʻamaonia le maualuga o le cholesterol ma le LDL),
  • Puipuia o le paʻu, faʻaleagaina o le tino ma le osofaʻi o le fatu (pe a iai ni mea e pei o le matua, maualuga maualuga o le C-reactive protein, ulaula, genetics ma le toto maualuga).

Ua faʻatagaina e le fomaʻi le aveina o le vailaʻau Rosuvastatin SZ 10mg, 20mg ma le 40mg pe afai e maua i se tagata maʻi:

  1. Lafoaia o le tagata taitoatasi i vaega.
  2. Faʻafitauli matuia (faʻatasi ma QC; Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E tatau ona foloina uma laulau i se ipu vai inu. E ave i latou e tusa lava po o le a le taumafataga i soo se taimi o le aso.

Aʻo leʻi amataina ma ao togafitiga fualaau faasaina, e teena e le tagata maʻi na mea e pei o se mailei (gaʻo, mafaufau), fuamoa yolks, puaa, pailani, isi mea gaʻo, meaʻai tao mai falaoamata o meaʻai, sukalati ma suti.

Ua fuafuaina e le fomai le fua o le fualaau faasaina e faavae i luga o le maualuga o le cholesterol, sini togafitiga ma uiga patino o le tagata maʻi.

Ole fua muamua ole rosuvastatin e 5-10 mg i le aso. Afai e le mafai ona ausia le mea e manaʻo ai, o le a faʻapupulaina le dose i le 20 mg i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le mataituina ma le faaeteete e talafeagai foi pe a faatonuina le 40 mg o le fualaau faasaina, pe a maʻi le tagata maʻi i se tulaga ogaoga o le hypercholesterolemia ma avanoa maualuga o faafitauli i le cardiovascular.

14-28 aso talu le amataga o togafitiga fualaau, e tatau ona mataʻituina le metabolism lipid.

E leai se manaʻoga e fetuutuunai le fua o le vailaau faʻasaina i tagata matutua ma i latou o loʻo mafatia mai le le toe faʻaleagaina. Faʻatasi ai ma le polyformism genetics, o se uiga o le myopathy poʻo le aʻafiaga o le Mongoloid, o le fua o le sui lipid-lowering agent e le tatau ona sili atu i le 20 mg.

O le fua o le vevela o le teuina o le vailaau oona e le silia ma le 25 tikeri Celsius. E tolu tausaga le ola o le taligalu. Tausi le afifiina i se nofoaga e puipuia mai le susu ma le susulu o le la.

Aafiaga Itu ma Fesoʻotaʻiga

O le lisi atoa o aʻafiaga o aʻafiaga e ono tutupu pe a faʻaaogaina le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaogaina.

I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga i le taimi e seasea ai lava ona ave lenei fualaau.

E oʻo lava i foliga vaaia o ni mea le lelei, latou te agamalu ma o ese atu.

I faatonuga mo le faʻaaogaina, o le lisi o loʻo i lalo o aʻafiaga i itu e tuʻuina atu:

  1. Fomaʻi Endocrine: Atinaʻeina o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago ile maʻisuka (ituaiga 2).
  2. Faʻafesoʻotaʻi le tino: Faʻasaʻo le edema ma isi faʻasologa o le hypersensitivity.
  3. CNS: vavao ma migraine.
  4. Urinary system: proteinuria.
  5. Gasegase gasegase: maʻi lesepese, tiga tiga.
  6. Faiga faʻamalosi: myalgia, myositis, myopathy, rhabdomyolysis.
  7. Paʻu: suamalie, sulu, ma le vevela.
  8. Faiga faʻavae: pancreatitis, gaioiga maualuga o faʻamaʻi pipisi.
  9. Faailoga o le laboratory: hyperglycemia, maualuga maualuga o le bilirubin, alkaline phosphatase, gaioiga GGT, faʻalavelave faʻalavelave.

O se taunuuga o le faʻatautaia o fefaʻatauaʻiga, o aʻafiaga le lelei na faʻaalia:

  • thrombocytopenia
  • jaundice ma le hepatitis
  • Stevens-Johnson syndrome
  • mafaufau le mafaufau
  • lagona le mautonu,
  • maʻisuka polyneuropathy,
  • gynecomastia
  • Hematuria
  • puupuu le manava ma le susu,
  • faʻasolosolo.

I nisi tulaga, o le faʻaaogaina o Rosuvastatin SZ ma isi vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga e le mafaamatalaina. Lalo o vaega o le pulega tutusa o fualaau faasaina ua fesiligia ma isi:

  1. Felaʻuaiga o porokalama feaveaʻi - o se faʻaopoopoga i le ono tutupu mai o le myopathy ma le faateleina o le aofai o le faʻasalaga.
  2. HIV puipuiga protease - faʻateleina le faʻaalia o le mea galue malosi.
  3. Cyclosporine - o se siʻitia i le maualuga o le rosuvastatin e sili atu ma le 7 taimi.
  4. Gemfibrozil, fenofibrate ma isi fibrates, acidic nicotinic - o se maualuga o mea aoga ma le lamatia o le myopathy.
  5. Erythromycin ma antacids e aofia ai le alumini ma le magnesium hydroxide - o se faʻaitiitia o mea o loʻo maua i le rosuvastatin.
  6. Esetima - o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le vaega galue.

O le puipuia o le atinaʻeina o aʻafiaga le lelei ona o le faʻaaogaina o fualaau e le faʻafefeteina, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i faʻamaʻi uma.

Tau, iloiloga ma analogues

Talu ai o le fualaau faasaina o Rosuvastatin e gaosia e le falemaʻi falemaʻi falemaʻi "North Star", o lona tau e le maualuga tele. E mafai ona e faʻatau togafitiga i soʻo se fale talavai i le nuʻu.

O le tau o se tasi afifi o loʻo i ai le 30 pauna o le 5 mg taʻitasi e 190 rubles, 10 mg taʻitasi o 320 rupu, 20 mg o taʻitasi e 400 rubles, ma 40 mg taʻitasi e 740 rubles.

Faatasi ai ma tagata maʻi ma fomai, e mafai ona e mauaina le tele o iloiloga lelei e uiga i le fualaau faasaina. O se faʻateleina sili atu o le tau taugofie ma le malosi o le togafiti. Ae ui i lea, o nisi taimi ei ai ni aʻafiaga le lelei e fesootaʻi ma le i ai o aʻafiaga itu.

Eugene: "Na ou mauaina le solia o le lipid metabolism i se taimi ua leva. Mo taimi uma sa ou taumafai ai i le tele o fualaau faasaina. Muamua na ave Liprimar, ae tuu, aua o lona tau e tele. Ae i tausaga uma e tatau ona ou faia ni meaʻai e fafaga ai ipu o le faiʻai. Ona faatonu mai lea e le fomai ia Krestor ia te aʻu, ae toe foi mai e le mai i fualaau taugofie. Na ou maua i le tulaga tutoatasi ana mea e pei o le Rosuvastatin SZ. O loʻo ou uuina pea nei fualaau, ua ou lagona le lelei, ua toe foi laʻu cholesterol i le masani. "

Tatyana: "I le taumafanafana, o le maualuga o le cholesterol na tulaʻi i le 10, pe a masani le 5.8. Liliu atu i le fomai, ma na ia faatonuina aʻu Rosuvastatin. Na fai mai le fomaʻi o lenei vailaau e itiiti le malosi i le ate. O loʻo ou aveina Rosuvastatin SZ i le taimi tonu lava, i le mataupu faavae, o mea uma e lelei, ae e tasi le "ae" - o ulu tiga o nisi taimi e popole. "

O le gasegase gaosi rosuvastatin e maua i le tele o vailaʻau e gaosia e gaosiga eseese. Faʻailoga e aofia ai:

  • Akorta,
  • Crestor
  • Mertenil
  • Rosart,
  • Ro statin
  • Rosistark,
  • Rosuvastatin Canon,
  • Roxer
  • Rustor.

Faʻatasi ai ma le siamaina o le tagata lava ia i le maʻi, e filifilia ai e le fomaʻi se mea aoga lelei, o lona uiga. o se sooupu e aofia ai se isi vaega galue, ae o le gaosia o le lipid-lowering effect. I totonu o le fale talavai e mafai ai ona e faatauina faʻatau fua tutusa:

O le mea autu i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga o le tausisia o fautuaga uma a le tagata aʻoga auai, mulimuli i se meaʻai ma taʻitaʻia se olaga ola malosi. O le mea lea, o le a mafai ona puipuia le maʻi ma puipuia ai faʻafitauli eseese.

O le fualaau faasaina Rosuvatinatin SZ o loʻo faʻamatala auiliiliina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Se toe iloiloga o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol toto

O le maualuga o le cholesterol o le toto o se tasi lea o mafuaʻaga o le maʻi cardiovascular. Cholesterol o se mea e pei o le gaʻo, o le vaega autu lea e maua mai i le ate (pe a ma le 80%) ma o se vaega e sau ma meaai (pe a ma le 20%). O loʻo tuʻuina atu ai faʻasagaga i le tino, e faia ai se vaega i le gaosiga o hormones steroid ma le suka, ma faʻasalalau ai le gaioiga o le tino, e talafeagai i le fausiaina o siama.

E faasolosolo lava, o le cholesterol e faʻapupulaina i le tino ma faʻapipiʻi i luga o puipui tetele i le ituaiga o atherosclerotic plate. O le iʻuga, o le lumanaʻi o vaʻa e faʻamaʻaʻaina, faʻalavelave toto, o le tafe o le okesene ma meaʻai i vaʻa ma okeni, e aofia ai le mafaufau ma le fatu maso, ua faʻalavelaveina. O le auala lea e atiina ae ai le suʻesuʻeina, faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke.

O le Cholesterol e ulu i le toto e pei o le palatini e taʻua o lipoproteins. O nei vaega e lua o HDL (maualuga maualuga) ma le LDL (maualalo). Muamua o le cholesterol maloloina. LDL e leaga, o lona sili atu lea e matautia mo le tino.

O ai e manaʻomia ona ave fualaau mo le cholesterol?

E eseese uiga o fomai i le faaaogaina o fualaau faasaina, e toatele e talitonu e mafua ona o le toatele naua o aʻafiaga, latou te le faʻamaonia. A e leʻi amataina nei vailaʻau, e tatau ona e taumafai e ausia le taunuʻuga i le fesoasoani i se meaʻai, tuʻuina atu o masani leaga, faʻamalositino. Ae ui i lea, i nisi tulaga, o le tagofia o ia vailaau e talafeagai. O lenei vaega e aofia ai tagata e maua i le faʻamaʻi faʻamaʻi o le fatu, faʻatasi ai ma le siama e maualuga le lamatia o le fatu, ma se faʻasologa o mea e maua i le cholesterol maualuga, o loʻo i ai le fatu fatuga poʻo le afaina.

Cholesterol Medicines

Togafitiga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina o vaega e lua: statins ma fibrates. I le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto, e masani ona faʻaaoga ai fuainumera. O le asō o le auala e sili ona aoga. La latou gaioiga o le puipuia lea o le gaosia o le cholesterol leaga e ala i le faʻaitiitia o enzymes talafeagai mo lenei mea. O le mea lea, latou te puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma le fesuiaiga o ipu toto, o lona uiga latou te faaitiitia le lamatiaga o le fatu ma maʻi tuga.

O fualaau o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol ma faateleina le lelei. A maeʻa le latou manaʻo, o le maualuga o le lautele e pau i le 35-45 pasene, ma le maualuga o le leaga - e ala i le 40-60 pasene.

E tatau ona e iloa o nei fualaau oona e tele aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e ave na o lalo o le vaavaaiga a fomaʻi. O tulafono e afaina tele ai le tele o polokalama, ae o faʻafitauli atonu e le o vave mai i le taimi o le pulega, ae i se taimi. Faatasi ai ma aʻafiaga autu autu o:

  • vavao
  • moe i le moe
  • tiga o le ulu
  • mafaufau le mafaufau
  • fomaʻi
  • amnesia
  • fatu fatu
  • manava manava po o le malosi,
  • taʻavale
  • hepatitis
  • mata mata
  • pancreatitis
  • musele
  • afaina o le paʻu i foliga o le paʻu o le paʻu ma le suamalie,
  • i le itu o le edema,
  • solia o galuega tau feusuaiga,
  • afaina o le tino.

  • maitaga fuafuaina, o le taimi o le faʻataʻitaʻiga ma le susu,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • maʻi ate
  • faʻamaʻi fatu
  • maʻi faʻamaʻi
  • tasi le le faapalepale.

Tulafono ma a latou ituaiga

E faʻavasegaina e faʻatatau i le gaioiga malosi e faʻalavelave ai le gaosiga o le cholesterol. I faʻamuamua tupulaga, o lenei vailaau e sili atu ona umi. I se taimi mulimuli ane, o vailaau na faʻaalia mai i ni vailaʻau, simvasake ma faʻataʻitaʻi. O fualaau fou o fualaau faʻasaina ma le gasegase ma le atorvastatin e sili atu ona faʻalauiloa, faʻaitiitia le LDL i le toto ma faʻateleina le cholesterol lelei. Afai o fualaau oona ma le lovastine e faʻaitiitia LDL e 25%, ona oʻo lea i le fou fou o meaʻai ma le rosuvastine - e 55%.

Tulafono o vailaʻau nei:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • ma lovastatin - "Choletar", "Cardiostatin",
  • ma le simvastatin - "Vasilip", "Faamama", "Sinkard", "Simvastol", "Zokor",
  • ma le fesuisuiai - "Leskol Forte",
  • ma le atorvastatin - "Tulip", "Liptonorm", "Atoris", "Liprimar", "Canon", "Liprimar",
  • ma le rosuvastatin - "Roxer", "Mertenil", "Tavastor", "Crestor", "Rosulip".

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i fuainumera?

  1. E umi se taimi e ave ai ma le vaavaaiga faʻapitoa a le fomaʻi.
  2. O le Cholesterol e gaosia i le po, o lea e tatau ai ona e ave lenei vaega o vailaʻau i le afiafi.
  3. Afai ei ai lou vaivaiga vaivai ma tiga, e tatau loa ona e talanoa i lau fomaʻi.
  4. Ma le faʻaeteete, o loʻo faʻasino atu i tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi i soo se laasaga.
  5. O fafine o le tausaga faʻa-fanau e tatau ona faʻaaogaina faʻaipoipo ao ave fuainumera.
  6. I le taimi o togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega ole toto e iloilo ai le aoga o togafitiga ma ia iloa ai aʻafiaga o fualaau faasaina.

O le isi vaega o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol o ni mea e maua mai i le fibroic acid. O nei vailaʻau e itiiti le aoga i LDL nai lo statins. Latou te faʻaleleia le HDL ma maualalo le maualuga o gaʻo, poʻo triglycerides. I le tulaga aoao, o le cholesterol e faaitiitia i le 15%, ao faamalosia le puipui vascular.

O vailaʻau nei e aofia ai i lenei vaega:

O aʻafiaga e aʻafia ai:

  • paʻu paʻu
  • faʻalavelaveina o le mea e gaosia ai meaʻai,
  • myopathy
  • allergies
  • atinaʻe o pancreatitis,
  • maualuga le maualuga o enzymes o le ate,
  • le atinaʻe o le thrombosis.

Faaiuga

O togafitiga mo le maualuga o le cholesterol e tele aʻafiaga e mafai ona afaina ai le soifua maloloina ma le faʻaaogaina umi. Ua le ioe fomai e uiga i le tofiaina o nei fualaau faasaina. O alii talavou (i lalo ifo o le 35 tausaga le matua) ma fafine o le gaosia o fanau e le o mafai ona aafia i patipati cardiovascular ua fautuaina e tuuitiitia a latou cholesterol e aunoa ma vailaau, o lona uiga, fetuunai a latou meaʻai ma ituaiga olaga. Ae peitai, o laulau e le mafai ona tufatufa i taimi uma. E taua le manatua e tatau ona ave na o le mea na faatonuina e se fomaʻi. I le faaopoopo atu i le inuina o vailaʻau, e tatau ona sui lou olaga, o lona uiga, mulimuli i se taumafataga, faamalositino, faʻaaogaina ulaula.

Rosuvastatin - faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

O le a le mea faʻapitoa e faʻatulagaina? Ole lisi o faʻamaʻi ma tulaga e laʻititi:

  1. Hypercholesterolemia (ituaiga IIa, e aofia ai le hypercholesterolemia matua) poʻo le hypercholesterolemia (type IIb) e fai ma faʻaopoopoga i le taumafataga,
  2. Aiga o le hypercholesterolemia ole aiga e avea o se faaopoopo i le taumafataga,
  3. Coronary, cerebral poʻo le atherosclerosis o loʻo i ai, faʻaaliga lumanaʻi faʻamalosi,
  4. Atherosclerosis o laʻau o pito i lalo, e aofia ai le Lerish's syndrome, maualuga maualuga, ma le maualuga o le maualuga o le C-reactive protein i se talafaasolopito o aiga,
  5. Hypertriglyceridemia (ituaiga IV e tusa ai ma Fredrickson),
  6. Togafitiga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le faiʻai, e amata mai i le taimi umi,
  7. Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le stroke.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le tatau ona e togafitia Rosuvastatin e pei o le cholesterol tablets e mafai ona e faʻaaoga e oe lava ia.

Faiga o mea e faʻaaogaina - pe faʻapefea ona faia le suʻega?

O fualaau o le Rosuvastatin e ave faʻatalanoa i le vai. O le laʻau fautuaina muamua mo tagata matutua o le 1 laulau o le rosuvastatin 10 - 1 taimi i le aso.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, e mafai ona faʻaleleia le dosiga i le 20 mg i le mavae ai o le 4 vaiaso (e leʻi muamua atu).

O le faateleina o le fualaau i le 40 mg o le rosuvastatin e na o tagata e maua i le hypercholesterolemia ma e maualuga le lamatiaga o faafitauli i le cardiovascular (aemaise lava i tagata gasegase o le hypercholesterolemia) ma se togafitiga laiti i se fualaau o le 20 mg, ma i lalo o le vaavaaiga faafomai.

Puipuiga o faʻamaʻi pipisi o le CVS
I suʻesuʻega o le puipuiga o le totoga, o se fualaau o le 20 mg / aso sa faʻaaogaina. E tatau ona amanaia - o le fua amata e tatau ona itiiti ifo ma ia faʻamaonia le amanaʻiaina o faailo o le maʻi mai le 5 i le 10 mg / aso.

Faʻapitoa

Mo maʻi mai le 70 tausaga le matutua, togafitiga faʻamaʻi faʻasolosolo e faʻamaonia i le amataga o le 5 mg / aso. Ole fesuiaiga ole fomaʻi e faia e le fomaʻi, pe afai e talafeagai, ile mafaufau i le aofai ole cholesterol ma le ono mafai ona iai ni maʻi o le cardiovascular system.

I le faʻaaogaina o le rosuvastatin i se fuataga o le 40 mg, e fautuaina e mataʻituina faʻamaufaʻailoga o le taʻavale. O isi faʻasolega i le faʻasalaga e mafai.
I le tele o tulaga, o le proteinuria ua faaitiitia pe ua mou ese atu i le taimi o le togafitiga ma e le o lona uiga o le tupu mai o se gasegase po o le alualu i luma o se faamaʻi fatu fatu.

I tagata gasegase e maua i le hypercholesterolemia ona o le hypothyroidism poʻo le maʻi o le nephrotic, o le togafitiga o faʻamaʻi matua e tatau ona faia aʻo lei togafitiga ma le gasegase.

Aofaiga o iloiloga: 27 Tusi se toe iloiloga

E i ai laʻu 6.17 cholesterol - Na faatonuina aʻu i nei fualaau aina, ae aʻo ou faitau i faatonuga, o loʻo i ai ni mea e teteʻe ai e matua fefefe lava e amata ona ave. Masalo ua vave tele mo au le tagofia o fualaau faasaina faatasi ai ma le cholesterol.

Elena, taumafai muamua i le meaai, pe afai e te leʻi taumafai i ai. Taumafa tele greens ... Satin o se mea mulimuli mulimuli.

o le a le auala sili e ave ai ??

Fai e pei ona tusia i faatonuga mo le faʻaogaina, poʻo pei ona faʻaalia mai e le fomai o ia na faʻasalaina le toto.

O Rosuvastatin e leʻi leva ona amata ona faatonuina e se fomaʻi. O le a le pine ae faʻaalia lana galuega, ae e fiafia ia Rosuvastatin Ou te fia fai atu e le oi ai na uiga leaga, e pei o isi fualaau.

Sa i ai se metallic paʻu i le gutu ma goosebumps, e ui lava o le 10mg le fualaau o se togafitiga tele ma taugata.

Na ou aveina le rosuvastatin-s3 40 mg i le tausaga talu ai (na faatonuina e le fomaʻi) o le maualuga o le cholesterol, o le masina mulimuli ane na avea ma masani. E tatau ona faʻaitiitia.

Na ou aveina foi le rosuvastatin-sz, i se vailaau e 10 mg, ma sa popole tele foi e uiga i aafiaga o le itu - ae le lava au faafitauli i le ate e maua ai le maualuga o le cholesterol, ae sa ou popole i le le aoga - sa ou lagona le lelei, na faaitiitia laʻu cholesterol.

A e vaʻaia o faatonuga e tele aʻafiaga, o loʻo faʻamaonia ai le suʻesuʻeina auiliili o le vailaʻau ma faʻamalositino suesuega suʻesuʻega. Aua e te manatu o le faatauina o se isi "vavega" fualaau faasaina ma se faatonuga pupuu ma se faailoga "mo maʻi uma" o le a moni. O le falemaʻi faʻatau fale o se tasi lea o mea tele i le lalolagi ma e manaʻomia ona "faʻalauiloaina". E sili atu loʻu lelei i le faʻatauina o se fale, faʻamaonia, ma sili ona taua, o se fomaʻi tofia Rozuvastatin-SZ, lea na ou faia mo le 7 masina talu ai. O se taunuuga, o le cholesterol na paʻu mai le 6.9 i le 5.3. Tau lava le aua le mafaufau ia te oe lava - muamua i le fomaʻi!

O le Rosuvastatin e fetaui lelei mo le maualuga o le cholesterol, ae afai o le hypercholesterolemia e talafeagai, e faigofie ona e maua i meaʻai ma meaʻai, ma aloese mai le umi ma le le saogalemu o aafiaga o le statin i le tino.

Rosuvatin-sz (e pei ona i ai i le ata) o le tau sili ona taugofie o fuainumera uma. Ou te faʻamaonia - e aoga. O aʻafiaga i le itu - o le vavave i aso muamua o le taliaina, ona leai lea o mea uma. Cholesterol mai le 7.5 i le 5.3 i le 1.5 masina.

O loʻu tinamatua na inu i le rosuvastatin sz, ma na faatonuina loʻu tina i le atrvastatin sz, e le fefe o ia e inu, aua afai e te le inu, e mafai ona uma mea uma. I le auala, o fualaau e le taugata.

O se vailaʻau lelei, rosuvastatin-sz, ou te faʻamaonia e ala i faataitaiga a le tagata lava ia - i le masina na faʻaaoga ai, o le cholesterol na pa'ū mai le 8.8 i le 5.1, ma o le leai lea o se meaai (ou te salamo, e le mafai ona ou tausisia). E tele taimi ou te manatu ai o tagata mai fafo e sili atu, e le o aʻu o se super-patriot, ae e foliga mai o loo mafai lava e a matou vailaau ona faia, e le sili ona faigata

Ua leva ona ou ave le atorvastatin-sz, e le tele le fua, ae le faatagaina le cholesterol e tulai mai i ni numera matautia.

Ou te malilie i faʻamatalaga lelei e uiga i rosuvastatin-sz! Sa ou tauivi ma le cholesterol mo le lima tausaga, sa ou taumafai i mea eseese - na faaulufale uma ma matou. O le mea moni, e le mafai e tagata ulufale mai ona gafatia, ae na o le rosuvastatin-sz na sau lelei mai i le aiga, ma o le mea sili ona taua, e masani lava i le fale talavai

I le 33, i le suʻesuʻega faafomaʻi, na ia iloa e le o se mea faʻafuaseʻi le maualuga o le cholesterol! Aotelega 8.1, leaga - 6.7! E le mafaitaulia numera. Na amata ona ou ave rosuvastatin-sz, sa ou matua fefe lava o le ai ai ni taunuuga. I loʻu aafiaga, o le fualaau faasaina e masani, o le mea e sili ona taua o le maualalo o le cholesterol.

Sa ou aveina rosuvastatin-sz mo le 3 tausaga. Ina ua maeʻa le fatu, na tofia i latou mo le olaga. E leai ni aʻafiaga o le itu, sei vagana ai i le taimi muamua e itiiti le vevela, o le cholesterol e tumau i le 4.5-4.8. Faʻamalie i le tau.

O se vailaʻau lelei e faʻapipiʻi. Na faʻataunuʻuina aʻu i le rosuvastatin-sz, e sili atu le taugofie nai lo isi, ae e mafai ona ou fai atu sa ou inuina mo le masina lona tolu ma ou te lagona le lelei. E leʻi i ai ni aʻafiaga, ae o le a ou taʻuina atu ia te oe le tala mataʻutia. Cholesterol na paʻu mai le 8.5 i le 4.3.

Na amata ona ia aveina rosuvastatin-sz i le maea ai o vasega e lua o le atorvastatin - na fautuaina e le fomai e sui i se fualaau faasaina. Cholesterol e manino lelei. Ou te le matauina aafiaga i itu. Faʻamalie i le tau.

E mafai foi ona ou viia le rosuvastatin-sz, faapea foi ma le au faamatalaupu i luga - na faapitoa lava ona ou taia i le tau, o le mea moni na ou le matauina le eseesega ma isi fualaau, ma na taliaina ma faaulufaleina mai e tagata Rusia, latou te galulue uma lava. O le mea lea, e mafai ona e filifili i se tau.

E i ai metotia a tagata, ae latou te le galue lava. O le tino lava ia e maua ai le cholesterol, poʻo le tele o ia. E mafai ona e faʻaitiitia i fuainumera, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa rosuvastatin-sz, lea na faʻamatalaina i luga. O le taʻiala o le gaioiga - o le fualaau faasaina e poloka ai le gaosiga o le cholesterol i totonu o le ate (o se faʻamatalaga tele lea, faitau nofoaga o faʻamatalaga). Aua e te faʻamagaloina fomaʻi, ae latou te filifilia le togafitiga saʻo.

O le a le mea e faigofie ai ona ave fuainumera o le na o le tasi le laulau i le aso. Ou te le o mautinoa pe afai e iai sau cholesterol e oo i le 7 e tatau, ae afai e maualuga, ona mautinoa lea e tatau. O le atherosclerosis, o le stroke ma le fatu o le fatu e sili atu le leaga nai lo le fefe i se mafaufauga faʻapitoa i le ate ma fatuga. I le ala, pe a maeʻa se fatu fatu, o fuainumera ua fuafuaina mo le olaga ma leai, o tagata ola fiafia i taimi uma. Ou te tetee patino lava i fualaau taugata, pe a fai e taugofie, ma mea e fetaui i le fale, o lea afai ua faatonuina oe i fuainumera, taumafai e fesili i lau fomaʻi e uiga i le rosuvastatin-sz. Ona sosoo ai lea ma le tele o koluse ma teuga e filifilia i ni nai afe i le pusa, ae e tutusa lava le mea i le 400 rubles.

Tau mai ia te aʻu, o le a le masani i le toto o le cholesterol i se tagata matua, e tusa ma le 67 tausaga? I le tuusaʻo, o le masani e 3.5)

I lenei tausaga, o le tulaga masani e manatu mai e 4.4 i le 7.8. Ae sili atu ona lelei le tausia o le cholesterol i lona pito i lalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 30 tausaga, o le masani mai le 3.3 i le 5.9. Afai e maualuga le cholesterol, ua faatonuina ia fuainumera. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea lava lea e tasi na ia tusia i luga.

Ou te faia se analogue, rosuvastatin-sz i se fua o le 40 mg, ma liliu mai e ave na o le tasi le maa i le aso, lea e matua faigofie lava. I se tau e maualalo ifo nai lo le imported rosuvastatin.

I le ono masina talu ona latou faia le taotoga o le taʻavale, latou te maua ai faʻamau i totonu o isi vaʻa e lua. O Rosuvatinatin na alu i le taimi atoa 20 mg. Muamua, togafitia le ate ma fatugao, tua, muso o le fata, atonu o se fualaau tele? Ma taʻu mai ia te aʻu, a itiiti o se tasi na faʻamalolo i se pepa i se taimi ma lenei vailaʻau ... . ma o le a le tele?

Ua leva ona ou alu i le rosuvastatin, e tusa ma le 4 tausaga. Ou te le faitio e uiga i le cholesterol 5.9-6.2 e le maualuga luga, o le mamafa ua faaitiitia, na masani ona 160-170, i le taimi nei 130-140. I masina muamua, o le aafiaga na matua iloga lava talu mai lena taimi na amata ona alu ese le manava ma le malosi faaletino ma le vevela i vaiaso taitasi ua faaitiitia. I le isi itu, naʻo le ono masina, puleaina o le toto.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o rosuvastatin

O le vailaʻau o Rosuvastatin (Rosuvastatin) e maua ai le lipid-lowering effect, o loʻo i ai le mea taua e tasi. O vailaau e gaosia e le tele o kamupani - le Canon Rusia ma le North Star, le Isaraelu Teva. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻamaonia i le maualuga o le lipids ma le cholesterol i le toto. O le meafaigaluega e faʻamaonia ai le faʻaogaina o nei mea, toe faʻafoisia le soifua maloloina o tagata.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ole Rosuvastatin e naʻo tulaga o loʻo i ai ile laulau; Vaega o le tuufaatasiga:

Laupapa mumu lanu piniki i totonu o le paepae

O le faʻamanuiaga o le rosuvastatin i le ituaiga masima calcium, mg i le pc.

Pulu uila mumu carmine, cellualose microcrystalline, triacetin, masini sosolotini o le magnesium, dioxide dioxide, colloidal silicon dioxyide, hypromelilose, lactose monohydrate

Papa o le 10 pcs., 3 poʻo le 6 i le pusa

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O fualaau lipid-lowering drug Rosuvastatin o se inhibitor filifilia o le gamma-glutamyltranspeptidase enzyme, lea e faalauiloa ai le foliga mai o le mevalonate, o se vailaau o le cholesterol. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o loʻo galue i totonu o le ate, o loʻo i ai se faʻasologa o le cholesterol ma le catabolism o lipoproteins o soʻo se tele. O le fualaau faasaina e faateleina ai le numera o atigipusa mo tagata mulimuli i luga o le ate, o le a faateleina ai lo latou gaioiga ma le catabolism, lea e taofia ai le tuufaatasia o lipoproteins maualalo maualalo.

E tasi le taimi i totonu o le toto, e oʻo atu le maualuga o le tagata e taofiofia le rosuvastatin ma le galu i le lima itula. O lona metabolism e aofia ai le cytochrome isoenzymes e tupu i le ate, ma e fusia i le albumin e 90%. A maeʻa ona faʻamamaina, o loʻo faia i totonu o le ate le manava, e le afaina ai le felauaiga o vailaʻau faʻasaina ma polypeptides, creatinine ma le creatine phosphokinase, ma le biosynthesis cholesterol.

Toeitiiti lava o le fualaau atoa o le vailaʻau e alu ai le ininiua e le suia, o le mea na totoe - ma gaʻo ma le faanatinati. O le afa-ola e 19 itula. O le pharmacokinetics o le mea galue o le tuufaatasiga e le afaina i le itupa, tausaga, ae o loo i ai eseesega e ausia ai le maualuga o le maualuga o sui i isi ituaiga (faalua i Mongoloids ma Initia nai lo Caucasians and Negroids).

O le gaioiga malosi o le rosuvastatin

O le vaega malosi o le tuufaatasiga o le inhibitor e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, triglycerides, lipoproteins maualalo, apolipoprotein, faateleina ai le maualalo o le lipoproteins maualuga. O se taunuuga, i tagata gasegase ma le hypercholesterolemia, o le lipid profile e faaleleia ma o le atherogenicity index ua faaitiitia. O le togafitiga o le fualaau faasaina e atiina ae i totonu o le vaiaso, ausia le maualuga e ala i le masina o togafitiga. O le fualaau faasaina ua faailoaina mo tagata matutua ei ai le hypercholesterolemia ma le leai foi o le triglyceridemia, faatasi ai ma se uiga o le paʻu poʻo le fatu oso.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O mafuaʻaga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Rosuvastatin o faʻamaʻi e maua i le maualuga o lipid. Faʻaaliga:

  • primate o le hypercholesterolemia, e aofia ai le ituaiga heterozygous faaleaiga, poʻo le hypercholesterolemia ua fefiloi faatasi ma taumafa, faamalositino,
  • aiga o le hypercholesterolemia faʻamaonia e faʻatasi ai ma meaʻai ma le lipid-lowering therapy,
  • hypertriglyceridemia,
  • faatelegese le alualu i luma o le atherosclerosis,
  • puipuiga muamua o le stroke, osofaʻi o le fatu, toe faʻafouina e aunoa ma ni faailo o faʻamaʻi fatu fatu, ae i ai le lamatiaga o lona atinaʻe (matua, toto maualuga, ulaula, talafaasolopito o aiga).

E faʻapefea ona faia se faʻapipiʻi

O pusa e ave faʻafofoga, faʻafefea i le vai. E le mafai ona ulaina pe nutimomoia. O le fualaau faasaina e ave i soo se taimi o le aso, e leai se meaʻai e faʻaaoga. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau i le tagata maʻi ona mulimulitai i se mea taumafa faʻatasi ai ma se tapulaa o meaʻai e aofia ai gaʻo leaga. Ole fua muamua mo maʻi o le 5 pe 10 mg o le rosuvastatin tasi / aso. A maeʻa le 4 vaiaso, e mafai ona faʻatuputeleina le tui.

E tusa ma le 40 mg o le rosuvastatin ua faʻamaonia ma le faʻamautinoa, e manaʻomia le mataituina faapitoa mo ia tagata. Soʻo se 2-4 vaiaso o togafitiga, o gasegase e tuʻuina atu le toto e fuafua ai fuainumera lipid. Mo tagata matutua, e le o fetuunai le fualaau, ma le matua le manuia, o le tagofia o fualaau e solia. Mo le faaletonu o le hepatic, e le sili atu i le 5 mg.

Faatonuga faapitoa

O Rosuvastatin e aʻafia ai le gaioiga o le ate ma fatuga, o isi tino o le tino, o lona togafitiga faʻatasi ai ma faatonuga faʻapitoa. Tulafono mo le aveina o fualaau:

  1. Ole maualuga o tui o le fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le proteinuria ole fatu. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataitu le faatinoga o fatuga.
  2. O mea e sili atu i le 20 mg / aso e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le myalgia, myopathy, rhabdomyolysis, ma isi mea e le talafeagai i le gaioiga o le maskloskeletal system. Afai e iai ni aʻafiaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o ia ituaiga faʻamaʻi, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia ma le faʻaeteete.
  3. Afai i le taimi o togafitiga, e maʻi faafuaseʻi le tiga o le maʻi, vaivaiga po o le gauai ona o le malaise poo le fiva, o se manaoga faanatinati e vaʻai se fomaʻi. O mataupu e leʻo puipuia e le myopathy (vaivaiga maso, faateleina le enzyme activity) e seasea tupu. Ina ia faʻamalo faʻamalologa le lelei pe a maeʻa suʻesuʻega, e faʻamalosia le togafitiga o le immunosuppressive.
  4. Ole suʻeina o fualaau faʻasalaga e le aʻafia ai le faateleina o aʻafiaga ile muso o le skeletal.
  5. Afai o le hypercholesterolemia e mafua mai i le hypothyroidism poo le nephrotic syndrome, ona tatau loa lea ona e faʻaumatia le maʻi maualalo, ona ave Rosuvastatin.
  6. O le vailaau e faʻamalo ma le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase e tolu.
  7. O vailaʻau e maua ai le lactose, o lona uiga o lona faʻasalaga e solia i le tulaga o le le gasegase o le tui, lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption.
  8. O le togafitiga o le statin umi e mafai ona mafua ai le maʻi faʻamaʻi vavalalata, lea e faʻaalia i le manava manava, tale, vaivaiga, paʻu mamafa, ma fiva. Afai e iloa nei faailoga, e faʻamalo le togafitiga.
  9. I le taimi o togafitiga ma vailaau, o le vaivai ma vaivaiga e mafai ona tupu, o le mea lea, ua fautuaina e aloese mai le pulea o auala ma taavale.
  10. Pe a faatonuina se vailaau faasaina, e tatau ona mafaufau i ai le polymorphism.

I le taimi o le maitaga

O le faʻaaogaina o le gasegase e solia i le maʻitaga. Afai e ave e se fafine o le tamaititi fanau fualaau, ona tatau lea ona ia faʻaaoga metotia faatuatuaina o le faʻasaina. Pe a faʻamaonia le maʻitaga, e tatau loa ona faʻagata le faʻamaʻi.E le o iloa pe o le mea o loʻo galue malosi o loʻo susu i le susu o susu, ae o le faʻaaogaina o papamaa ua faalēaogāina mo le taimi o le susu (lactation).

I le tamaitiiti

O le faʻaaogaina o fuamoa e faʻamamaina mo tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ua solia. O lea faʻasalaga e fesoʻotaʻi ma le malosi o le fualaau oona i luga o le ate, lea e mafai ona mafua ai le gasegase poʻo le ogaoga o gaioiga i le galuega a lenei okeni poʻo le tino atoa. O le tofiaina o se vailaʻau i le mavae ai o le 18 tausaga e tatau ona muaʻi faia e le fomaʻi ma faʻatalanoaga atoa.

I le tulaga o le gasegase o le tino ma le gasegase

O faʻamaʻi pipisi e leai se faʻafitauli e faʻasaina i soʻo se metotia. O le fua o le 40 mg o le rosuvastatin e faʻasaina mo le faʻaaogaina i tagata mamaʻi e leai se faaletonu, o 5, 10 ma le 20 mg e faʻaaogaina ma le faʻaeteete. I le tulaga o le vaivai o le tino, ia tatau ona faʻaeteete ma le 40 mg o le vailaʻau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Rosuvastatin o loʻo faʻaalia i se faatosinaga malosi i le galuega a isi vailaʻau. Faʻasalalauga faʻapitoa ma fegalegaleaiga:

  1. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma Cyclosporine, inhibitors protease o le HIV (HIV) i le tagata soifua, HIV, fibrates i se fuasela o le 40 mg, e faasaina ai le suauu cytochrome.
  2. 5 mg o fualaau faasaina ma le gemfibrozil, sui o le hypolipidemic, fenofibrate, acidic nicotinic, fluconazole, digoxin, antibiotic ua faatagaina.
  3. Ole lapataiga e fautuaina le tuufaatasia o le rosuvastatin ma le ezetimibe.
  4. I le va o le tagofia o laumei ma le susunuina o meaʻai e faʻavae i luga o le alumini poʻo le magnesium hydroxide, e lua itula e tatau ona pasi, a leai o le aoga o le muamua e vaeluaina.
  5. O le tuufaatasiga o fualaau faasaina faatasi ai ma le erythromycin e faateleina ai le faateleina o le rosuvastatin i le toto toto e ala i le lona tolu.
  6. Ole tuufaatasiga o fualaau faʻasaina i le fusidic acid e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le rhabdomyolysis.
  7. O le fua o le Rosuvastatin e faʻafetaui pe a faʻatasi ma Ritonavir, Atazanavir, Simeprevir, Lopinavir, Clopidogrel, Eltrombopag, Darunavir, Ketoconazole. Faʻafesoʻotaʻiga ma Tipranavir, Dronedarone, Itraconazole, Fosamprenavir, Aleglitazar, Silimarin, Rifampicin, E manaʻomia e se tasi le mea e tatau ai.
  8. O le vailaʻau faʻateleina le faʻamalosi o fomaʻi faʻamataʻu e faʻavae i luga o hormones ethinyl estradiol ma le norgestrel.

10 faamatalaga

E mafai e le fomaʻi ona mataʻituina le maualuga o le aofai atoa ma le "leaga" cholesterol, e aofia ai le LDL (low density lipoproteins). ) I lenei mea e fesoasoani ia te ia i fautuaga a le atunuu, e pei foi o fautuaga a le Sosaiete a le Europa o le Cardiology.

Fai mai o tagata gasegase ua i ai le tele o le lamatiaga o le atiaeina o faafitauli i le cardiovascular e tatau ona taumafai e faamautinoa o le LDL maualuga e itiiti ifo i le 3 mmol i le lita (faatasi ai ma se tulaga lamatia), e itiiti ifo i le 2.5 ma le ave ifo i le 1.8 mmol / l ma se maualuga maualuga o tulaga lamatia (mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o se fatu fatu poʻo le taʻavale i le taimi ua tuanai).

O le faʻatinoina o nei fautuaga maʻoti i tagata matutua (o maʻi faʻaleagaina i le cardiovascular, e ui lava i le "vave vave toe faʻafouina", o se togafitiga o tagata matutua), e tele mea e tatau ona faia. Afai e te suia le natura o meaʻai ma le olaga, e faigofie lava i se talavou, o se tagata matua, e masani ona nofo faʻatasi, mamafa i le tele o le mamafa ma faʻamaʻi eseese (maʻi o le maʻisuka), e sili atu ona faigata le ausia o fua faʻatatau. Ma o le mea lea, o vailaau faʻasaina e faʻamautuina ai le gaʻo gaʻo i totonu o ia ituaiga o gasegase o le faavae ma le maatulimanu o le puipuia o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafitauli.

Faatasi ai ma nei vailaʻau, o fuainumera e taofia ai le HMG - CoA - reductase enzyme ua manatu o ni taʻitaʻi. I o tatou taimi e tele, e tele augatupulaga o fuainumera, ma o latou aoga e eseese tele. O le mea lea, simvastatin ("Vazilip") o loʻo faʻaogaina i fua faʻatau fua aupito sili ona taugofie. O le sui o le tupulaga lona lua o le fluvastatin (Leskol), o le lona tolu - atorvastatin (Liprimar). O fualaau e aupito sili ona aoga ma faʻaonaponei e aofia ai le gasegase. O lenei vaifofo e aofia ai faʻamaufaʻailoga lona fa, ma o le uluai vailaau na muamua ulu atu i le maketi o Crestor.

I le taimi nei, i le falemaʻi a Rusia, e mafai ona e faʻatau e le gata i le uluaʻi faʻataʻitaʻiga, ae faʻapea foi ma le tele o analogues - e tusa ma le 10 vailaʻau eseese, ma afai e te faitauina ni ituaiga o meaʻai (i le i ai o se pisinisi faʻasoa), ona sili atu lea i le luasefululua le fuainumera o tagata gaosiga o lenei vailaʻau. E lagona lelei e le maketi le manaʻoga, ma e leai se tasi o le a gaosia se vailaau e le atoatoa. O a mea e fiafia ai Rosuvastatin, ma e faapefea ona aoga?

Le faiga o le gaioiga o le rosuvastatin

uluai fualaau ma analogues

E pei ona taua i luga, o tulafono uma e faʻasaina HMG - CoA - reductase, lea e taʻalo ai se vaega autu i le faʻasalaga o le cholesterol ma lona vaega "leaga". Ae o le mole mole o le rosuvastatin e faʻaleleia i se auala e le maua ai le solu i gaʻo, ma o le mea lea e sili atu lona taua mo le enzyme ole manaʻo (4 taimi nai lo le tino masani o le tino). Ona o lenei mea, o le fesoʻotaʻiga o le gasegase faʻatasi ma le tagata e manaʻo i ai e vave ona tupu mai, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma "e le o se taimi". O se taunuuga, o le faʻasologa o le mevalonic acid, o le cholesterol precursor, ua faʻaititia i le ate.

O faʻafesoʻotaʻi fofo e tali atu i lenei mea ma le faateleina o le numera o faʻamaumauga mo vaega o cholesterol i luga o le membrane, o vaega ninii "leaga" e sili atu ona puʻeina ma aveesea mai le toto.

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le maualuga maualuga o le toto i le toto e maua mai i le 5 - 5.5 itula i le maea ai o se fuataga se tasi, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaoga, o le faʻatusatusaga o le paleni e tupu i le 4 itula pe a uma ona faʻaaogaina. E taua lenei mea, talu ai o le tele o le taliaina e faalagolago i ai. E pei o le faʻamalositino mai le tino, o lona saoasaoa e le faʻalagolago i le fualaʻau ma e umi se taimi - e oʻo atu i le 20 itula.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma le faʻatulagaina o fuataga

O le uluai rosuvastatin, Krestor, e ui i lea, e pei lava o isi uma fuainumera, e na o pepa laulau e maua ai. E i ai se fua o le 10, 20 ma le 40 mg. O nisi ituaiga o loʻo i ai se laʻititi maualalo. O le mea lea, "Mertenil" na gaosia e "Gideon Richter", Hanikeri, ua i ai se vaega faaopoopo "5 amata" o le 5 mg.

I le taimi nei, o le fualaau faasaina ma le taumafa o mea taumafa e le mafai ona fesootai. E mafai ona e aveina Rosuvastatin i se manava gaogao, i le taimi pe a uma le taumafataga.

Ae o le metotia - ua filifilia taitoatasi, ma o le faavae mo le faateleina o le fualaau o le suʻesuʻeina lea o le maualuga o le toto toto, faatasi ai ma auiliiliga auiliili. O se suʻesuʻega lea e na o le tasi le uiga - o le cholesterol atoa - e le aoga.

O le uluai fua o le gasegase e masani ona masani i le 10 mg, o nisi taimi, ma le maualalo o le lamatiaga ma le leai o se gasegase matautia, 5 mg ua faatonuina. O le tausia o le gaʻo e faʻatagaina e le muamua atu i le masina mulimuli ane. O le maualuga maualuga o le 40 mg, ma e mafai ona e tuʻuina atu i lenei faailo i luga o faʻamaumauga: faʻamaʻi maualuga hypercholesterolemia poo le maualuga o le lamatiaga. E leai se mea e tatau ona e vave atofaina 40 mg i se tagata maʻi o le a amata ona ave fua. A maeʻa le 2 vaiaso poo le masina o le taliaina, o le suʻesuʻega o suʻesuʻega o le toto ma lipine autu ma mea faʻasolosolo, o le a faia e le fomaʻi nisi auala mo le puleaina o le maʻi.

Contraindications ma aʻafiaga itu

Faʻatasi ai ma le saʻo ma le talafeagai o faʻamatalaga o fualaau faasaina, aemaise lava i le mataupu faavae o le faasolosolo faasolosolo malie o le fualaau, o le rosuvastatin ua faaalia lona saogalemu i le tele o mataupu i le galuega a se fomaʻi. O le mea moni, o lenei vailaau foʻie iai foʻi ona faʻamaʻiloga ma mea e le manaʻomia, lea e faʻalagolago i le toto. Ae o le rosuvastatin e ese lona uiga - e le gata o aʻafiaga e aʻafia ai, ae faʻamavae foi. Mo tagata mamaʻi e mafai ona ave le 10 mg mo se taimi umi, e leʻo taimi uma e mafai ai ona faʻatupulaʻia le fualaau i le 20, ma sili atu i le 40 mg, mo se faʻataʻitaʻiga, o se fualaau oona i se fua o le sili atu ma le 5 mg ua faʻasalaina mo:

  • o gasegase e afaina ai le ate ma faʻalauteleina le maualuga o feeseeseaiga (cholangitis, hepatitis),
  • i le le atoatoa o le toilalo (creativeine clearance (CC) itiiti ifo i le 30 ml i le minute),
  • ma loʻuopathy,
  • pe a talia e le tagata maʻi ma e le mafai ona faʻamalo le cyclosporine,
  • i fafine maʻitaga, tina tausi maʻi ma tamaiti.

O le faʻaaogaina o le 40 mg o le rosuvastatin e faʻasaina, e faaopoopo atu i faʻamaʻi ua taʻua i luga, faʻapea foi i mataupu nei:

  • faatasi ai ma le le atoatoa ma le kiliata creatinine i lalo o le 60 ml i le minute,
  • i luma o le myxedema ma le hypothyroidism,
  • i le i ai o faʻamaʻi musele i le falemaʻi poo aiga (myasthenia gravis, myopathy),
  • ava malosi
  • Tagata gasegase mongoloid (foliga faʻasolosolo),
  • faʻaogaina faʻatasi o fibrates.

I le masani ai, o le fualaau faasaina ua solia i allergies.

O aʻafiaga, tiga o le tiga ma le musele, paʻu o le paʻu, ma le faateleina o le muscle o le masani. Aʻo faia suʻega tau pulega, o le maualuga o le solitulafono e tulaʻi mai i nisi taimi. I tagata gasegase e tagofia fualaau faasaina ma faitioga o le tiga o le maso, e tatau ona siaki le maualuga o le CPK (talu ai ona o le musika o le vailaau poʻo le rhabdomyolysis e mafai).

I faatonuga mo le faʻaaogaina o Rosuvastatin, o le vaega o faʻamatalaga faapitoa ma fesoʻotaʻiga faʻasaina e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi amataina togafitiga e faʻamatala auiliili.

Analogs ma generics o Rosuvastatin

I le taimi nei, o le tele o analogues o le uluai rosuvastatin ua aliali mai i tau eseese, faatasi ai ma iloiloga eseese, ae o le tasi faatonuga mo le faaaogaina. Ma o lenei mea o loʻo taʻu mai ai se uiga eseʻese o le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina. O le uluai "Crestor" e mafai ona faatauina i se "taufaamatau": o le aotelega o le 0.005 g Numera 28 e mafai ona faatauina mai mo le 1299 rubles, ma o fualaau e maua ai le maualuga o le 40 mg i le aofaiga tutusa e faatauina atu mai le 4475 rubles. Ae o le taitai o se pusa o le 126 pusa o le "Crestor" 10 mg i le tasi, o lona tau e 8920 ruuga. I lenei tulaga, o le tau o le tasi papa maa e 70 rubles.

O le tele o analogs e mautinoa lava le taugofie: o canon rosuvastatin tablets mai Canonfarm Production ma se fale gaosimea i Schelkovo, Moscow Region, e mafai ona faatauina mai 355 rubles. (10 mg Numera 28). O se mea lelei tele o le "Mertenil" o le kamupani "Gedeon Richter" (Hungary) i se vailaau e 20 mg, o lona uiga, e mafai ona e faatauina mo le 800 rubles Numera 30, ma o le afifiina e lava mo le masina.

Ole tau sili ona taugofie le tau, rosuvastatin (e tusa lava po o le numera o pepa ma fuataga) e ofoina mai e le FP Obolenskoye - 244 rubles i le pusa o le 10 mg No. 28. I se isi faaupuga, o le tau o le tasi papatini o le sili ona taugofie o le 8.7 rubles, lea e sili atu ona taugofie uluai fualaau e silia ma le 8 taimi.

I le faaiuga, ou te manao e toe tosina atu le mafaufau i le mausali o le tautinoga a le tagata gasegase o ia na te aveina soo se fuainumera, lipid-lowering diet. E fautuaina foi le leiloa o le mamafa, lafoai ese masani leaga, ma aʻo ave le fualaau faasaina - ia mataʻituina pea le maualuga o le gasegase o le gasegase ma iloilo le aoga o le telefoni lipid faalautele.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau faasaina e gaosia i foliga o ata e vali ai ata: biconvex, lapotopoto, ponasina lanumoana, o le autu i luga o le koluse ua toetoe a paepae pe paepae (10 pcs.) I paʻu pepa, i luga o se pusa pepa 3 po o le 6, o le 14 pcs. o le pusa pepa pepa, i totonu o se pusa pepa pepa 2 po o le 4, 30 pcs. i totonu o se pusa lapisi, i se pepa pepa pepa 2, 3 po o 4, 20 po o le 90 pcs. fagu, o pusa taitasi foi o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Rose Vastatin-SZ).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga malosi: rosuvastatin (i le foliga o le calcium rosuvastatin) - 5, 10, 20 po o le 40 mg,
  • O isi vaega faaopoopo: o le calcium hydrogen phosphate dihydrate, lactose monohydrate (susu susu), povidone (polyvinylpyrrolidone) maualalo, fumarate sodium steamerl, sodium calside (sodium (primrose), microcristalline cellulose, colloidal silicon dioxide (aerosil),
  • O le vailaʻau o le polyvinyl (polyethylene glycol) 3350, o le polyvinyl alcohol, o le vaega o le hydrolyzed, dioxide (E171), talc, soy lecithin (E322), varnish aluminiia e faavae i luga o le vate azorubine, varnish alumini e faavae i luga o le colored indigo carmine, varnish alumini ulaula (Ponceau 4R).

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga ma fualaau, o mea e afaina ai e agamalu, e masani lava ona o ese atu. O aʻafiaga leaga masani o fualaau faasaina Rosuvastatin o:

  • maʻisuka malosi
  • tiga o le ulu, faʻavavevave, leiloloa o mafaufauga, aʻafiaga o le gataifale,
  • faamaʻi, pancreatitis, leu, tiga o le manava, lepatitis, manava,
  • pruritus, urticaria, vevela, maʻi Stevens-Johnson,
  • myalgia, rhabdomyolysis, myopathy, myositis, fulafula,
  • mala o le asthenic
  • fulufulu fulufulu fulafula
  • puipuia mea e le masani ai
  • proteinuria, hematuria,
  • faʻalautele gasegase o le hepatic, glucose, bilirubin (jaundice) concentrations,
  • thrombocytopenia
  • tale, puupuu le manava,
  • gynecomastia
  • i le itu o le edema,
  • atuatuvalega, le lava, moe,
  • solia o le toto, o mea tau feusuaiga, o le cardiovascular system,
  • faateleina le faʻamalosia o le hemoglobin.

Faʻasalaga

Afai e te faia ni aso o aso taitasi o le gasegase i le taimi lava e tasi, o le a le suia le falemaʻi. O faʻamaoniga o se mea e mafai ona mafaia e faʻaleleia aʻafiaga itu. E leai se vaifofo mo le inupia. E fautuaina e faʻamama le manava, faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi ma le lagolago o le ate ma isi mea tino taua. Hemodilais e le faʻaalia le aoga.

Rosuvastatin analogs

E mafai ona e suitulaga i fualaau o le rosuvastatin ma ni sauniuniga e aofia ai le mea tutusa poʻo se vailaʻau faʻatusa tutusa. O analogues o le vailaau faasaina e aofia ai:

  • Crestor - fualaʻau maualalo le lipid ma le mea e tasi o loʻo galue malosi,
  • Rosart - o meaʻai e tutusa lelei mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • Roxer - fualaau mai le vaega o statins,
  • Tevastor - fualaʻau e faʻavae i luga o le mea e tasi, o le faʻaitiitia o le cholesterol toto.

Rosuvastatin ma Atorvastatin - o le a le eseesega

O le analogue o Rosuvastatin - Atorvastatin, o loʻo aofia i totonu o le vailaʻau tutusa o fuainumera ma o loʻo maua i le laulau faʻapipiʻi ma le faʻaaogaina o lipid-lowering. E le pei o le mea o loo fesiligia, o le atorvastatin e sili atu ona soluu i gaʻo, ae le o le toto plasma poo isi suavai, ma o lea e aafia ai le fausaga o le faiʻai, ae leʻo luga o nila o le ate (hepatocytes).

O le vailaʻau o Rosuvastatin e 10% sili atu le aoga nai lo Atorvastatin, lea e mafai ai ona faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase maualuga. E le gata i lea, o le sooupu e iloiloina e sili atu le aoga i le tulaga o le poloka o le reductase i totonu o le ate ma ua i ai sona aafiaga faʻalauiloa. O aʻafiaga o fualaau oona e tutusa uma lava, o lea o le filifiliga o vailaʻau faʻapitoa e taoto uma lava i le fomaʻi.

Pharmacokinetics

O le maualuga o le maualuga o le rosuvastatin (Cmax) i le plasma toto e mataituina pe a ma le 5 itula talu ona tuʻuina atu le tautala. O le le atoatoa o le ola maloloina o le fualaau faasaina e tusa ma le 20%, le tele o tufatufaga (Vo) - e tusa ma le 134 lita. Rosuvastatin e fusifusia i masini plasma, aemaise lava i le albumin, e tusa ma le 90%. O le faʻaleleia o le tino (AUC) o le mea galue malosi e faʻatuputeleina ai le fua faatatau i le fualaau. I le faaaogaina i aso taitasi, e le suia ai vailaau o le pharmacokinetic.

O le Rosuvastatin e mafua mai i le ate - o le nofoaga autu o le gaosiga o le cholesterol ma le suiga o le metabolic o LDL-C.E maua i se tikeri itiiti (pe tusa ma le 10%), o le mea galue o se mea e le o se mea autu mo le biotransformation e le enzymes o le cytochrome P450. O le isoenzyme autu e nafa ma le metabolism o le vailaʻau o le isoenzyme CYP2C9, isoenzymes CYP2C19, CYP3A4 ma le CYP2D6 e itiiti ifo i le metabolism. O gasegase autu ua faavaeina i rosuvastatin o lactone metabolites ma N-desmethylrosuvastatin. O le vaega mulimuli e tusa ma le 50% le malosi nai lo le gasegase. Lapatone metabolites ua manatu e le o gaioiga faʻasolosolo. E sili atu i le 90% o le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi i le taofiofia o le HMG-CoA reductase e maua mai e le rosuvastatin ma le 10% e ona metabolites.

E tusa ma le 90% o le fualaau o le rosuvastatin e mafua mai i le inumaga i se fesuiaiga e le suia (e aofia ai le vevela ma le le galo), o le isi o loʻo faʻasaoina e fatugaʻo. O le afa-ola (T1/2) mai le plasma e tusa ma le 19 itula ma e le suia i le tele o fualaau. O le faʻaaogaina o le plasma o le eleele e tusa ma le 50 l / h (aofaʻiga o fesuiaiga 21.7%). O se tagata gaosi oloa o le cholesterol, lea e taʻalo i se taua tele i le faagasologa o le faʻamaʻi faʻamaʻiina o lenei vailaʻau, e avea ma vaega o le faʻasolo mai o le tino i le gasegase.

Ole vaega o le pharmacokinetic o le rosuvastatin e tutoatasi mai le itupa ma tausaga ole maʻi.

O le Rosuvastatin, e pei o isi inhibitors o le HMG-CoA reductase, e fusifusia ai le feaveaiina o pulu, e pei o le BCRP (avefeʻau) ma le OATP1B1 (o se polypeptide o le felauaiga o anions o meaola e aofia i le pueina o statin e le ate). O avelaʻau o keneratoga ABCG2 (BCRP) s.421AA ma le SLC01B1 (OATP1B1) s.521CC na faʻaalia ai le faateleina o le AUC o le rosuvastatin e le 2.4 ma le 1.6 taimi, i le faasologa, faʻatusatusa i avega o genotypes ABCG2 c.421CC ma le SLCO1B1 c.521TT.

Rosuvastatin-SZ, faatonuga mo le faʻaaoga: metotia ma metotia

O Rosuvastatin-SZ e faia i le tautala. O pusa, e le paʻu ma taofi, e tatau ona foloina atoa, fufulu ile vai.

E mafai ona faʻaaogaina se sui e maualalo le lipid e tusa lava po o le a le meaʻai i soo se taimi o le aso.

Aʻo leʻi amataina le vasega, e tatau i le tagata gasegase ona fesuiaʻi i se meaʻai masani ma sina maualalo o le cholesterol ma mulimuli ai i le taimi atoa o togafitiga. O le fualaau e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le tali atu i le puleaina o fualaau faasaina ma sini o togafitiga, faʻapea foʻi ma fautuaga o loʻo i ai i luga ole lipid target levels.

Mo tagata gasegase e lei togafitia muamua i fuainumera, poo ua ave isi inhibitors HMG-CoA reductase aʻo lei amataina le vasega, o le fualaau muamua fautuaina o Rosuvastatin-SZ e 5/10 mg i le aso. Ole faʻamaʻi muamua o le faʻamautuina, taʻitaʻia e le tagata lava ia o le cholesterol ma ia amanaia le ono mafai ona iai ni faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, faʻapea foi ma le ono lamatiaga o ni mea e le manaʻomia. Afai e tatau ai, faʻaleleia le fualaau ile 4 vaiaso.

Ona o le ono tulai mai o aʻafiaga i le taimi o le faʻatulagaina o le 40 mg / aso, pe a faʻatusatusa i aso maualalo i aso taitasi, e mafai ona faʻapupula le fualaau i le 40 mg / aso (pe a uma le faʻasologa o fualaau e sili atu i le tui muamua fautuaina mo le 4 vaiaso) le tikeri o le hypercholesterolemia ma se maualuga maualuga o le atiaeina o faafitauli i le cardiovascular. E oʻo atu i le 40 mg / aso e masani ona faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e iai le hypercholesterolemia aiga, oe na le mafai ona ausia le togafitiga e manaʻomia ile 20 mg / aso, ma o le ai lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Ae maise lava le mataʻituina o le mataʻituina o le soifua maloloina e manaʻomia i tagata gasegase e maua i le aso le 40 mg o le Rosuvastatin-SZ.

O tagata maʻi e leʻi faʻafesoʻotaʻi muamua tagata tomai faapitoa e le fautuaina e ave Rosuvastatin-SZ 40 mg papa.

2-4 vaiaso talu mai le amataga o le togafitiga ma / poʻo le faʻateleina o le fua, ole siakiina o le lipid metabolism e tatau ona faʻatinoina ma, pe'ā tatau ai, e tatau ona fetuunai le fualaau.

E le fautuaina le faʻaaogaina o genotypes c.421AA poʻo le s.521CC e faʻaaoga ai le rosuvastatin-SZ i ni tui e silia ma le 20 mg i le aso.

I le faagasologa o le suʻesuʻeina o vailaau mo togafitiga o rosuvastatin i tagata gasegase o ituaiga eseese, i le taimi na ave ai fualaau faasaina e tagata Iapani ma Saina, na faʻaalia ai le faateleina o le faʻatonuga masani o le rosuvastatin. O lenei tulaga matautia e tatau ona amanaia pe a faatonuina se sui failalalo o le lipid i sui o le motu o Mongoloid. Mo lenei vaega o tagata gasegase ma togafitiga i vailaau e 10 ma le 20 mg, e tatau i le tasi ona amata i le aveina o le 5 mg / aso, o meaʻai i se vailaʻau e 40 mg e solia.

O tagata gasegase o loʻo i ai se vavave i le atinaʻe o le myopathy Rosuvastatin-SZ e fautuaina e ave i le muamua muamua le 5 mg.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

O suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le aafiaga o Rosuvastatin-SZ i luga o le malosi e tietie ai taavale ma faʻaaogaina faʻalavelave faʻavae i le galuega e leʻi faia. Pe a faʻatino galuega e lamatia ai, e tatau i tagata gasegase ona faʻaeteete, aua e mafai ona tupu i le togafitiga.

Tina ma le lactation

Rosuvastatin-SZ ua faʻasaina i le maitaga ma le lactation. O tamaitai o le tausaga e fananau mai e tatau ona faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaonia.

Talu ai o cholesterol ma cholesterol biosynthesis oloa e taua tele mo le atinaʻe o tama, o le tulaga lamatia e taofia ai le HMG-CoA reductase e sili atu nai lo aoga o le aveina o Rosuvastatin-SZ i fafine maʻitaga. I le tulaga o le maʻitaga ao togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona taofi loa lana pulega.

E leai ni faʻamatalaga i le tufatufa o le gasegase i le susu susu, o le mea lea, ao faagasolo le lactation, e tatau ona taofi le aveina o Rosuvastatin-SZ.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

I tagata gasegase ma le vaivai poʻo le faʻaleagaina o le tino, e leai se suiga tele i le plasma level o le rosuvastatin poʻo le N-desmethylrosezuvastatin. I le faaletonu ogaoga, o le maualuga o le rosuvastatin i le plasma toto e 3 taimi, ma le N-desmethylrosuvastatin e 9 taimi sili atu nai lo o tagata soifua fuamalie soifua maloloina. O le faʻasalaga plasma o rosuvastatin i tagata mamai o loʻo i lalo o le hemodialysis e tusa ma le 50% le maualuga nai lo le aufaigaluega volenitia maloloina.

O le faʻasologa o le Rosuvastatin-SZ e faʻasalaina i le i ai o le faʻaleagaina o le tino (creatinine Cl i lalo ole 30 ml / min).

Mo maʻi e maualalo le gaioiga o gaʻo (Cl creatinine 30-60 ml / min), faʻaaogaina o le rosuvastatin-SZ i se fualaau o le 40 mg e solia, ma i se fua ole 5, 10 ma le 20 mg e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

O tagata maʻi e maualalo le faʻavaivai (creatinine Cl i luga ifo o le 60 ml / min) e tatau ona togafitiga i le 40 mg ma le faʻaeteetega, mataʻituina le faʻaaogaina o tamaiti. Pe a faʻaaogaina le fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua ai le malosi o le tino, o le fua muamua e tatau ona 5 mg.

Faʻasolosolo galuega ole ate

I le i ai o le toilalo o le ate mai le 7 pasene ma le pito i lalo ile fua ole Child-Pugh, o se siʻitia i T1/2 leai se gasegase na maua, o le faateleina o le T na tusia i ni tagata se lua e 8 ma le 9 points1/2 ia le itiiti ifo ma le 2 taimi. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o Rosuvastatin-SZ i tagata gasegase o loʻo faʻamauina lona maualuga i luga aʻe o le 9 i le fua ole Child-Pugh.

Togafitiga ma le fualaau faasaina ua solia i le gasegase o gase i le vaega e sili atu ona faigata, e aofia ai le faʻaauau pea o le gaioiga o le serum transaminase ma soʻo se faateleina i le gaoioiga o le transaminase, sili atu ma le 3 taimi maualuga nai lo le VGN. Faʻasalaga, e fautuaina le faʻaaogaina o le Rosuvastatin-SZ i tagata gasegase i se talafaasolopito o le faʻaleagaina o le ate. O le fuafuaina o faʻamaoniga o gaoioiga o le ate e manaʻomia aʻo lei togafitiga ma 3 masina talu ona amata le vasega.

Faʻamatalaga e uiga i Rosuvastatin-SZ

E tusa ai ma iloiloga, o Rosuvastatin-C3 o le lipid effective-lowering drug used to treat hypercholesterolemia, faʻagesegese ai le alualu i luma o le atherosclerosis ma puipuia ai faʻafitauli o le cardiovascular. O le faʻamuamua o togafitiga e mataituina e le tele o tagata gasegase pe a maeʻa le vaiaso o le pulega, ma o le maualuga o le aoga e 1 le masina talu ona amata le vasega. E tusa ai ma iloiloga, ona o le faia o fualaau faasaina, o le maualuga o le cholesterol i le toto e paʻu ai, totoina o le toto, o le tulaga lautele e faaleleia, puupuu le manava pe a faaitiitia le savali. I le taimi o togafitiga, i nisi tulaga, o le mamafa o le mamafa o le tino ua faaitiitia ona o le tuufaatasi o le fualaau faasaina ma le taumafa maualalo o le cholesterol.

O aʻafiaga o Rosuvastatin-SZ e aofia ai le tele o faʻasolega ma faʻafitauli matuia. I nisi o iloiloga, o maʻi e le fiafia i le tau o le fualaau faasaina, aua e masani ona umi se taimi, o le tau o le fualaau faasaina mo le atoatoaga o togafitiga, i le manatu latou, e maualuga tele.

Le tau o Rosuvastatin-SZ i falemaʻi

O le tau o Rosuvastatin-SZ, o vailaau e valiina ai ata e faalagolago ile atumaga ma le tele ole pusa, ma o le averesi o:

  • 5 mg fuataga: 30 pcs. - 180 rubles.,
  • vailaau e 10 mg: 30 pcs. - 350 rub., 90 pcs. - 800 rubles.,
  • fua o le 20 mg: 30 vaega. - 400 tusi, 90 pcs. - 950 suʻe.,
  • fua o le 40 mg: 30 vaega. - 750 suʻe.

Tuua Lau Faamatalaga