Auala e ave (inu) Fualaau maʻa

E ala i le taofiofia o le fusia o ADP i faʻaleleia o loʻo i luga ole platelets ma le faʻamalosia o le GP IIb / IIIa complex, clopidogrel e faʻasaina ai le tuufaatasiga o le platelets faalagolago ADP. O le Clopidogrel foi e faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet e mafua mai i isi mea. O le aʻafiaga o le clopidogrel e faʻaauau i le taimi o le olaga o platelets.
I le faʻaaogaina umi o le clopidogrel i se fualaau faʻapitoa (75 mg / aso), o le faʻamalologa o le faaputuga platelet ua maeʻa i le aso muamua o le togafitiga, ona oʻo lea i le faʻagasolo malie o le malosi o le antiplatelet ma oʻo atu i le sili atu i le 3-7 aso o le masani ona faʻaaogaina le fualaau. I le faʻaaogaina umi o le clopidogrel i se fualaau faʻapitoa, o le avefaʻatasiga o le faaputuga platelet o le 40-60%. A maeʻa le togafitiga, o le aafiaga o le clopidogrel i le tuufaatasiga ma le umi ole tafe toto, e masani lava pe a mavae le 5 aso.
A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona gauai le clopidogrel (o le taimi e oʻo ai i le maualuga o le concentration plasma o le 0.7-0.8 itula). A maeʻa le 2 itula, e le toe maua le vailaʻau i le plasma toto. O le toesea e tusa ma le 50% ma e tutoatasi mai le taumafa o mea taumafa. O le vaega autu o le clopidogrel ma lona metabolite autu (i le 98 ma le 94%) e fusifusia tele i masini plasma.
Clopidogrel o se mea faʻapitoa. E maua i totonu o le ate, o le autu o le metabolite o se vailaʻau faʻasolosolo e le gaioiolosi o le acetate carboxylic. O lona faʻaauau i le toto toto e 85% o le aofaiga atoa o fualaau faasaina. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e oʻo i le 1 le itula pe a uma le pulega. O le metabolite malosi - o le thiol derivative - ua faia e le oxidation o le clopidogrel i le 2 - oxoclopidogrel, sosoo ai ma le suavai. O lenei faʻamaʻi faʻasaina e tupu i le auai o le cytochrome P450. O lenei metabolite galue e mafai ona iloga in vitro, vave ma le fesuisuiaʻi ona fusifusia i le talipupuni ma maua ai le faʻalavelave. E le maua i le toto.
A maeʻa le tasi pe toe faʻafoʻi faʻasolosolo i le urine, e 50% le faʻamavaeina, ma faatasi ai ma le feces - 46% o le fuainumera faʻatonu ole clopidogrel. O le afa o le soifuaga o le metabolite autu pe a maeʻa le faʻagasolo tasi pe toe faʻafoʻiina o le fualaau faasaina e 8 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Zilt

Puipuiga o le cardiovascular events (faʻamaʻi faʻamalositino, faʻaleagaina o le myocardial ma le oti cardiovascular) i tagata mamaʻi ma faʻamatalaga faʻapitoa o le atherosclerosis: faʻatasi ai ma se faʻasologa o le ischemic (mai le 7 aso i le 6 masina), faʻaleagaina o le myocardial (mai le tele o aso i le 35 aso i le maeʻa ai o le fatu) i le i ai o faʻamaʻi o gataifale lautele.

Le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Zilt

O le fua masani masani mo tagata matutua (e aofia ai tagata matutua) e 1 le papa (75 mg) i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e tusa lava poʻo le a le meaʻai.
O le umi ole togafitiga e lei faavaeina, ae o togafitiga e oʻo atu i le 12 masina o loʻo faʻaaogaina, o le maualuga o le mea e matauina pe a mavae le 3 masina talu ona ave le fualaau faasaina.

Metotia o le faʻaaogaina mo le Fausiaina i totonu o le pepa laulau

Totonu, e tusa lava po o le a le meaʻai e fafaga ai, e tasi i le aso.

Tagata matutua ma tagata matutua ma gasegase masani o le CYP2C19 isoenzyme

Faʻaleagaina o le myocardial, faʻasolosolo o le ischemic, poʻo le mauaina o maʻi faʻapitoa o le gasegase i tua.

O le Zilt® e ave i le 75 mg (1 papa) i le aso.

Maʻi faʻafitauli o le coronary syndrome e aunoa ma le ST faʻavae eletise (faʻaleagaina le faʻaleagaina poʻo le afaina o le myocardial e aunoa ma le U)

Togafitiga ma Zilt® e tatau ona amata i se tasi o fualaau o le togi fua (300 mg), ona faʻaauau lea ma se fualaau o le 75 mg i le aso (faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i doses o le 75-325 mg i le aso). Talu ai ona o le faʻaaogaina o maualuga maualuga o le acetylsalicylic acid e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga tele o le toto, o le fua fautuaina o le acetylsalicylic acid e le tatau ona sili atu i le 100 mg. O le maualuga o le aoga aoga e matauina i le 3 masina o togafitiga. O le taimi aupito sili ona lelei o togafitiga mo lenei faʻamaoniga e leʻo fuafuaina aloaia. O taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le mafai ona fai le clopidogrel e oʻo atu i le 12 masina talu ona faʻavaeina se maʻi pipisi e aunoa ma le faʻaleleia o le ST ST.

Maʻi faʻamaʻi pipisi i le ST i luga o le eletise (faʻaleagaina o le myocardial) ma le togafitiga o fualaau faʻasaina ma le ono mafai ona maua ai togafitiga faʻamalosi, faʻatasi ma le acetylsalicylic acid.

E tatau ona ave le Zilt® i le fualaau o le 75 mg (1 le papa) i lea aso ma lea aso, e amata i se togi fuaina, faatasi ai ma le acetylsalicylic acid i le pe leai foi o le thrombolytics. Mo tagata mamaʻi e sili atu nai lo le 75 tausaga le matutua, o togafitiga ma Zilt® e tatau ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o se togi faʻatoʻa. E amataina le togafitiga faʻatasi i le vave e mafai ai pe'ā uma le amataga o faʻamaoniga ma faaauau ai mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso. O le aoga o le tuufaatasiga o togafitiga ma le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid e sili atu ma le 4 vaiaso e le i suesueina i ia ituaiga o gasegase.

Faʻailogaina o le atrial (moliaga o le iniseti)

O le vailaau faasaina Zilt® ua faatonuina i se fualaau o le 75 mg i le aso. I le tuufaatasiga ma le clopidogrel, e tatau ona amata le togafitiga, ona tatau ai lea ona faaauau pea le aoga o le acetylsalicylic acid i se fualaau e 75-100 mg i le aso.

Afai na misia e le tagata maʻi le isi fualaau e sosoo ai:

- afai e le itiiti ifo ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona e togi i le isi togafitiga, e tatau loa ona e ave vave le fua o le Zilt®, ona ave lea o le isi fualaau oona i le taimi masani,

- afai e sili atu ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faaseʻe le isi togi, ona tatau lea ona ave le isi fualaau i le taimi masani, ae le tatau ona faʻaluaina le fualaau.

Tagata matutua ma tagata matutua ma gasegase faʻasolosolo faʻatupulaia gaoioiga o le CYP2C19 isoenzyme

O le maualalo o le gaoioiga o le CYP2C19 isoenzyme e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le malosi o le clopidogrel. O le faʻaaogaina o le Zilt® ile maualuga maualuga (dose ole 600 mg, 150 mg i le aso) i tagata maʻi maualalo ole gaoioiga ile CYP2C19 isoenzyme e mafua ai le faateleina o le aafiaga antiplatelet o le clopidogrel (tagai i le vaega Pharmacokinetics). Ae ui i lea, i totonu o suesuega a le falemaʻi e suʻesuʻe i taunuʻuga o le falemaʻi, o le tulaga sili ona lelei o fuataga o le clopidogrel i tagata gasegase ma le faʻaitiitia o le metabolism ona o se gaioiga maualalo o le CYP2C19 isoenzyme e leʻi faʻatuina.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua

I le au matutua volenitia (sili atu ma le 75 tausaga), pe a faʻatusatusa i talavou volenitia, e leʻi faʻaalia ni eseesega i le faʻasalaga ma le toto toto. E le manaʻomia le faʻafetaui o tagata matutua.

Faʻasalaga le toe galue

A maeʻa ona faʻaaogaina le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le tino (CC 5-15 ml / min), o le maualuga o le faʻasaina o le tuufaatasiga o platelet e 25% le maualalo nai lo le aufaigaluega volenitia. Aepeitaʻi, o le maualuga o le faʻalauteleina o le taimi o le gasegase e talitutusa lava ma tagata volenitia soifua maloloina oe na mauaina le clopidogrel i se fualaau e 75 mg i le aso. Sa lelei le faapalepale fualaau i tagata uma. Galuega gaʻo maʻi

I le faʻaaogaina o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso mo le 10 aso i tagata gasegase ma le gase o le ate, o le tikeri o le tuufaatasiga o le platelet induced ADP ma le fua faatatau o le taimi e tafe ai le toto na tutusa ma tagata soifua maloloina.

O le taatele o alalaupapa o CYP2C19 iso genetene e fesootaʻi ma se vavalalata pe faʻaitiitia le metabolism e ese mai i sui o ituaiga eseese / ituaiga (silasila i le Pharmacogenetics subsection). Ole tele o faʻamaumauga tusitusia e maua e iloilo ai le taua o le keneraina o le CYP2C19 isoenzyme i taunuʻuga o falemaʻi mo tagata gasegase o le Mongoloid race.

I le faʻatusatusaina o mea tau vailaau mo togafitiga o le clopidogrel i alii ma tamaitai, o fafine na faʻaalia le le faʻatagaina o le tuufaatasiga o le platelet ADP, ae leai se eseesega i le faʻaloloa o le taimi o le toto. Pe a faatusatusa le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid i tagata mamaʻi e lamatia ai le atiina ae o faafitauli faa-siama, o le tele o taunuuga o le falemaʻi, isi aʻafiaga ma mea e vavae ese mai le masani o falemaʻi ma suʻesuʻega a le laboratory e tutusa lava i alii ma tamaitai.

O aʻafiaga o le fualaau faasaina Zilt

Gaoioiga lautele: tiga o le pusa, vaivai, asthenia.
Mai le tino popole: maʻi tigaina, vevela, paʻuʻese, gaogao vae, vailaau faʻamaʻi, neuralgia, leai se mafaufau.
Mai le cardiovascular system: o le edema, le toto maualuga (toto maualuga), faaletonu o le fatu, tachycardia.
Mai le gastrointestinal tract: tiga o le tino, dyspepsia, manava, gasea, faamalosi, vomiting, flatulence, vevesi o le tofo, afaina o maʻi o le manava, gastritis hemorrhagic, o le gastrointestinal bleeding.
I le vaega o le ate ma le biliary tract: faʻateleina le gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic, hyperbilirubinemia, hepatitis, ate steatosis.
Mai le toto totoʻa: thrombocytopenia, ania (aplastic or hypochromic), agranulocytosis, granulocytopenia, leukocytosis, leukopenia, neutropenia.
Mai le faʻavaeina o le toto: o gaʻo, gasegase o le gasegase, hemarthrosis, totoga mai i le urinary tract, o le gasegase o le tino, le afaina o le inisetila, toto le toto, totoga mai le maʻi pipili, le afaina i le mata, hemothorax, hemorrhage pulmonary, purgia purpura, purpura thrombocytopenic.
Mai le maskotakeletal system: toe foʻi mai, tigā, mea faʻasolosolo.
Mai le itu o le tino tutotonu: faanoanoaga
Mai le manava: o le maualuga o le respiratory tract inflammation, puupuu le manava, rhinitis, bronchitis, tale, pneumonia, sinusitis.
Laʻu paʻu: vevela, itching, eczema, maʻi o le paʻu, mimiti dermatitis, uila erythematous, maculopapular fash, urticaria.
Mai i mea toto: cataract, conjunctivitis.
Mai le gaosiga o meaʻai: siama o le urinary tract, cystitis, hypermanorrhea, vavaeʻese o mataupu o le maʻi uremic hemolytic ma le nephropathy membrane.
Tali a le Allergic: vaʻaia faʻafitauli o gaioiga o le hypersensitivity (angioedema, bronchospasm, anaphylaxis).

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Zilt

I tagata gasegase i le faʻauʻuina o le myocardial, e le fautuaina e amata togafitiga ma le clopidogrel i nai aso talu ona maeʻa le fatu. Clopidogrel faʻalauteleina le umi o le toto. E tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau ma faʻamautinoa i tagata gasegase e iai se faʻalavelave tele o le tafe toto ona o le faʻalavelave, gasegase taotoga poʻo isi tulaga faʻaleagaga, faʻapea foʻi ma tagata gasegase e masani ona faamaligi toto (toto gastrointestinal, folasia o le mata). E tatau ona faamutaina le togafitiga Clopidogrel ia le itiiti ifo ma le 7 aso ao le i faia togafitiga fuafuaina (e aofia ai taualumaga o nifo).
E tatau ona lapatai tagata maʻi i le taimi o togafitiga ma le clopidogrel, o le lamatiaga o le tafe toto e faateleina ma o le toto e mafai ona umi le umi nai lo le mea e masani ai, ona taofi saʻo ai lea. Faʻatasi ai ma ni mea laiti (i le taimi o le seleselega) poʻo isi manuaga o le aiga, o tulaga faapitoa e taofi le tafe toto e masani ona le manaʻomia. I le tulaga o ni aʻafiaga ogaoga poʻo ni manua, e manaʻomia se faʻatalanoaga faʻapitoa faʻafomaʻi.
Ona o le le lava o le poto masani ma le clopidogrel i tagata gasegase e leai se aoga, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga pe a faʻaaogaina le fualaau.
Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le ate, o le aʻafiaga o le totoga faateleina, o le mea lea, i nei maʻi, e tatau ona faʻaaogaina le clopidogrel ma le faʻaeteete.
O le saogalemu ma le lelei o le clopidogrel i tamaiti ma tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi faavaeina, o le mea lea, e le o faʻamaonia le vailaʻau i tagata o lenei vaitausaga.
Ona o le leai o se faʻamatalaga, e le fautuaina le clopidogrel mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.
O fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le mafaufau o le mafaufau, lea e faaalia i le vaivai o le gauai atu, o le faifai pea i le psychomotor reactions ma e manaomia ai le lapataiga pe a ave taavale afi ma galue ai i ni tulaga lamatia matautia.

Tausiga o fualaau faasaina Zilt

Ona o le faateleina o le ono lamatia o le toto, e le o fautuaina le faaaogaina o clopidogrel ma warfarin. Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaogaina o le clopidogrel ma le heparin poʻo isi mea faʻamaʻi, o le aʻafia o le tafe toto e ono faateleina, o lea o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e manaʻomia ai le faʻaeteete. O le faʻaaogaina tutusa o le clopidogrel ma NSAID e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le ulcerogenic action ma le atinaʻe o le toto mai le maʻi suka, o le mea lea o le faʻaogaina o le clopidogrel ma NSAID e manaʻomia ai le faʻaeteete.
Faatasi ai ma le faʻaoga faʻaaogaina o le clopidogrel ma atenolol, nifedipine, digoxin, phenobarbital, cimetidine, estrogen poʻo leophylline, e leai se fegalegaleaiga faʻasalalau faʻapitoa na matauina. E i ai le faʻamaoniga o le saogalemu o le faʻaaogaina o le clopidogrel ma le phenytoin ma le faasamasamanoa.
E le afaina ai le faʻamalosi o le clopidogrel.

Faʻasalaga o le fualaau faasaina Silt, symptoms ma togafitiga

1 mataupu o le faʻamoemoega o le faʻasologa o le clopidogrel o loʻo faʻamatalaina pe a oʻo i le fafine e 34-tausaga le matua na mafua ai le 1050 mg (14 papa) o le clopidogrel. E leai ni faʻamaoniga o faʻalavelave poʻo ni faʻafitauli, leai se togafitiga faapitoa na faia.
Ina ua maeʻa ona maua ni volenitia tau soifua maloloina, e ono faʻaalia mai i le 600 mg o le clopidogrel soʻo se itu (sei vagana ai le maualuga o le 1.7 taimi i le taimi o le tafe toto).
E leai se vaifofo faapitoa. O aʻafiaga o le clopidogrel e mafai ona faʻaaogaina e ala i le faʻafefeina o le palate.

Faiga o foliga:

1 laupepa ua ufiufi e aofia ai:

autu: mea galue malosi: clopidogrel hydrosulfate 97.875 mg, fuafuaina e pei o le clopidogrel 75,000 mg, tagata faʻatau: lactose, 108.125 mg, cellulose microcrystalline 30.00 mg, maso o le suauu pregelatinized 12.00 mg, macrogol 6000 8.00 mg, olive castor, hydrogenated 4.00 mg,

atigi: hypromelius 6a 5.60 mg, dioxide (E171) 1.46 mg, talc 0.50 mg, uila uila uila (E 172) 0.04 mg, propylene glycol 0.40 mg.

Popo, pusa pumoomoo, o loʻo ufiufi i se paʻu piniki piniki.

* Vaʻaiga i luga o le Koluse: paʻepaʻe pe toetoe lava o le paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ma se seevae piniki piniki.

Pharmacodynamics:

O le Clopidogrel o se vailaʻau, o se tasi o gasegase galue o ia o se inhibitors o le faaputuga platelet. O le metabolite malosi o le clopidogrel o loʻo faʻalavelaveina ai le fusifusia
adenosine diphosphate (ADP) ma le P2YI2 talipupuni platelet ma mulimuli ane le faʻamalosia o le ADP i le glycoprotein GPIIb / IIIa, lea e oʻo atu ai i le faʻasaina o le faaputuga platelet.

O le taofiofia o le faaputuga o le platelet e le mafai ona faʻaaogaina ma faʻaauau pea i le atoaga o le olaga atoa o sela (e tusa ma le 7-10 aso), o le mea lea, o le fuataga o le toe faʻaleleia o galuega masani e tutusa ma le fua faatatau o le toe faafou. O le faʻalauteleina o le kapeti na aʻafia e agonists e ese mai i le ADP e faʻasaina foi ona o le poloka o le faʻateleina o le plalet activation e le ADP.

O le metabolite malosi e faia i le gaioiga o le CYP450 isoenzymes, o nisi o ia mea e ono eseese i le polymorphism pe mafai foi ona taofiofi e isi vailaʻau, o le mea lea, e le o tagata uma e lava le faʻamaina o le faaputuga platelet.

I le togafitiga ma le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso mai le aso muamua o le togafitiga, o loo i ai se taofiga tele o le tuufaatasiga o le platelet ADP, lea e faasolosolo malie ona faateleina i le 3-7 aso ona oʻo ai lea i se tulaga tumau (i luga o le paleni). I le tulaga o le paleni, o le tikeri o le puipuia o le faaputuga platelet i le faʻaaogaina o le clopidogrel i se fua faatatau o le 75 mg i le aso, i le averesi, mai le 40% i le 60%. Ina ua uma le taofi o le clopidogrel, o le faaputuga o le platelet ma le toto o le toto na faasolosolosolo malie lava ona toe foi atu io latou tulaga muamua, i le averesi, silia ma le 5 aso.
E mafai e le Clopidogrel ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli o le atherotrombotic i tagata mamaʻi e iai le atherosclerotic vascular lions o soʻo se nofoaga, aemaise lava i latou e maua i le cerebral, coronary or the arteries.

Pharmacokinetics:

A maeʻa le faia o se tautalaga tautala tasi ma fai soo ile 75 mg i le aso
clopidogrel ua vave ona gauai. Tulaga faʻatatau o le maualuga maualuga (Cmah) le clopidogrel e le suia i le plasma toto (2.2-2.5 ng / ml pe a uma ona gaosia se tasi o le 75 mg) pe a uma le 45 minute. E tusa ai ma se suʻesuʻega o le suʻega o fatugao o le clopidogrel metabolites, o le maualuga o le absorption e tusa ma le 50%.

Clopidogrel ma lona tino gasegase e le o gaoioi faʻasalalau i le plasma toto e faʻalavelave ona fusifusia i masini o plasma tagata i lalo o tulaga in vitro (98% ma le 94%, faasologa). O lenei noataga e le faʻamaluluina i le tele o faʻasalalauga.

Clopidogrel o loʻo galue malosi i le ate. I tulaga in vitro ma i vivo
Clopidogrel e lua ona auala: o le muamua e faatalatalanoa e ala i perokone ma e tau atu ai i le gasegase ma le fatuina o se gasegase le atoatoa - o se mafuaaga o le acetate carboxylic (85% o le felafoaʻi o metabolites), ae o le isi e gaosia i le eseese isoenzymes o le cytochrome P450. I le amataga
clopidogrel ua liua i se metabolite maualuluga - 2-oxo-clopidogrel. O le mulimuli i le metabolism o le 2-oxo-clopidogrel e taitaia ai le fausia o se metabolite malosi o le clopidogrel - o se gaioiga thiol o le clopidogrel. In vitro, o lenei auala o loʻo faʻatalanoaina e le isoenzymes CYP3A4, CYP2C19, CYP1A2 ma le CYP2B6. O le thiol metabolite malosi o le clopidogrel e ese i lalo o tulaga in vitro, faʻavavevave ma le fesuisuiaʻi fegalegaleaiga ma le talipolu, faʻafefe o latou faʻasalaga.

Mamah o le gasegase malosi i le plasma toto pe a uma ona ave se togi e togi ai (300 mg) o le clopidogrel e lua taimi e sili atu nai lo Cmah i le mavae ai o le 4 aso o le faʻaaogaina o le clopidogrel i le fua o tausiga (75 mg / aso). Mamah i le plasma toto e ausia e tusa ma le 30-60 minute talu ona ave le fualaau.

I le maeʻa ai o le 14 C-labeled clopidogrel, e tusa ma le 50% o le aofaʻi o le leitio e faʻamalosi e gaʻo ma e tusa ma le 46% le intestine i totonu o le 120 itula talu ona fai. A maeʻa le faʻafofoga tautala e tasi o le clopidogrel ile fua ole 75 mg, le afa-ola (T1/2) pe a ma le 6 itula1/2 le gasegase matua le gaoioi o loʻo faʻasalalau i le plasma toto pe a maeʻa ona faʻaaoga se tasi ma toe faʻaaogaina e 8 itula.

O le isoenzyme CYP2C19 e aafia i le faʻavaeina o se metabolite malosi ma se metabolite maualuluga - 2-oxo-clopidogrel. O le pharmacokinetics ma le antiplatelet o le gaosiga o le clopidogrel metabolite, faapea foi ma taunuuga o le iloiloga o le tuufaatasiga o platelet i lalo o tulaga o le ola, eseese e faalagolago i le genotype o le CYP2C19 isoenzyme.

O le fuluʻi o le gase isoenzyme CYP2C19 * 1 e fetaui ma se metabolism atoatoa, ae o agavaʻa o CYP2C19 * 2 ma CYP2C19 * 3 isoenzyme genes e le o galue. O faʻataʻitaʻiga o le CYP2C19 * 2 ma le CYP2C19 * 3 o le isoenzyme e aʻafia ai le faʻaitiitia o le metabolism i le tele o sui o le Caucasoid (85%) ma le Mongoloid (99%). O isi tala e fesootaʻi ma le le lava po o le faʻaitiitia o le metabolism e le taatele ma e aofia ai, ae le gata i, o tala o CYP2C19 * 4, * 5, * 6, * 7 ma le 8 isoenzyme genes.

O tagata maʻi maualalo ole CYP2C19 gaoioiga e tatau ona i ai le lua o tala faʻatatau e pei ona taua i luga ma le leai o se galuega. E tusa ai ma suʻesuʻega lolomiina, o le tele o le kenerapi ma le maualalo o le gaoioiga o le CYP2C19 isoenzyme, faatasi ai ma le faaititia o le metabolism, e tusa ma le 2% i sui o le au Caucasoid, 4% i tagata taitoatasi o le taamilosaga Negroid ma le 14% i tagata o le Mongoloid race. E i ai suʻesuʻega e fuafua ai le genotype o le CYP2C19 isoenzyme. E tusa ai ma se suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga, e aofia ai tagata e maualuga, maualuga, maualuluga ma laʻititi le gaioiga o le CYP2C19 isoenzyme, o se eseesega tele i le faʻaalia o le metabolite galue ma le tikeri tikeri o le faʻasaina o le tuufaatasiga o le platelet ADP i tagata volenitia ma gaioiga maualuga o le isoenzyme CYP2C19 na le i ai. I tagata volenitia e maualalo le faʻatinoga o lenei isoenzyme, o le faʻaalia o le metabolite gasegase ua faʻaititia faʻatusatusa i le au volenitia ma le maualuga o le isoenzyme CYP2C19.

I le faʻaaogaina o le clopidogrel i doses o le 600 mg, o le fuaina o le tui / 150 mg o le tausiga (600 mg / 150 mg) i tagata mamaʻi maualalo le metabolism, o le faʻaalia o le metabolite malosi e sili atu nai lo le 300 mg / 75 mg togafitiga togafitiga. E le gata i lea, o le maualuga o le faʻasaina o le faaputuga talimalo e talitutusa lava ma vaega o tagata gasegase e maualuga le gaioiga o le mauaina o le iso isozyzyma CYP2C19
clopidogrel e tusa ai ma le polokalame o le 300 mg / 75 mg. Ae ui i lea, o le togafitiga o le clopidogrel i se vaega o tagata gasegase e maualalo le gaioiga o le CYP2C19 isoenzyme e leʻi fuafuaina i suʻesuʻega e aofia ai le suʻesuʻega o taunuʻuga o le falemaʻi. O faʻamalositino faʻataʻitaʻiga e oʻo mai i le taimi nei e le lava le faʻataʻitaʻiga e iloa ai le eseesega i le faʻamaʻi o tagata maʻi maualalo CYP2C19 isoenzyme gaoioiga.

Pharmacokinetics o vaega maʻoti faapitoa

O le pharmacokinetics o le metabolite galue o le clopidogrel i vaega faapitoa o gasegase (tagata matutua matutua, tamaiti, ma gasegase e le atoatoa le tino ma le gasegase) e lei suesueina.

Tomaʻi matutua

I le au matutua volenitia (sili atu ma le 75 tausaga), pe a faʻatusatusa i talavou volenitia, e leʻi faʻaalia ni eseesega i le faʻasalaga ma le toto toto. E le manaʻomia le faʻafetaui o tagata matutua.

Faʻasalaga le toe galue

A maeʻa ona faʻaaogaina le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le tino (CC 5-15 ml / min), o le maualuga o le faʻasaina o le tuufaatasiga o platelet e 25% le maualalo nai lo le aufaigaluega volenitia. Ae ui i lea, o le maualuga o le faʻalauteleina o le taimi o le toto na pei o le mea na maua i le aufaigaluega volenitia na mauaina
clopidogrel ile fua ole 75 mg i le aso.

Galuega gaʻo maʻi

I le faʻaaogaina o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso mo le 10 aso i tagata gasegase ma le gase o le ate, o le tikeri o le tuufaatasiga o le platelet induced ADP ma le fua faatatau o le taimi e tafe ai le toto na tutusa ma tagata soifua maloloina.

O le taatele o alalaupapa o CYP2C19 iso genetene e fesootaʻi ma se vavalalata pe faʻaitiitia le metabolism e ese mai i sui o ituaiga eseese / ituaiga (silasila i le Pharmacogenetics subsection). Ole tele o faʻamaumauga tusitusia e maua e iloilo ai le taua o le keneraina o le CYP2C19 isoenzyme i taunuʻuga o falemaʻi mo tagata gasegase o le Mongoloid race.

Contraindications

- Faʻaaogāina o le gasegase i le clopidogrel poʻo soʻo se meaʻai e maua ai fualaau faasaina,

- faʻamaʻi tigaina o le ate,

- gasegase gase, e pei o le toto mai se maʻi o le peptic poʻo le tui o le intracranial,

- le lapatase deficiency, inoculate lactose, glucose-galactose malabsorption syndrome,

- maʻitaga ma le taimi o le susu,

- Tamaiti i lalo ifo o le 18 tausaga le matua (saogalemu ma le aoga e leʻi faʻatuina).

Ma le faaeteete:

- O le gasegase o le ate o loʻo galue faʻatasi ma se predisposition e tafe toto (faʻaletonu le poto masani)

- faʻauluuluga o le galuega (faʻatapulaʻaina le poto masani)

- tulaga faʻaleagaina lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le toto (e aofia ai le vevesi, taotoga (vaʻai le vaega "Faatonuga faʻapitoa")),

- faʻamaʻi o loʻo i ai se vailaau faʻapitoa i le atinaʻeina o le toto (aemaise lava gastrointestinal ma intraocular),

- faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAID), e aofia ai le iniseti o le cyclooxygenase-2 (COX-2),

- o le faʻaaoga tutusa o warfarin, heparin poʻo glycoprotein IIb / IIIa inhibitors,

- tagata gasegase e maualalo le gaioiga o le CYP2C19 isoenzyme (pe a faʻaaogaina le clopidogrel i vailaʻau fautuaina, le gaioiolosi o le clopidogrel e le o toe galue, ma o lona aʻafiaga e le o faʻamaoniaina, o le mea lea, pe a faʻaaogaina le clopidogrel i vailaʻau fautuaina mo le maʻi faʻafitauli o le matelaina poʻo le gaioiga faʻapitoa i gaʻo o le coronary, maualuga atu nai lo tagata gasegase i gaioiga masani o le isoenzyme CYP2C19),

hypersensitivity i isi thienopyridines (eg.
ticlopidine, prasugrel) (tagai vaega "Faatonuga faapitoa").

Tina ma le lactation:

Talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le clopidogrel aʻo maʻitaga, e le fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia se faʻafitauli tuusao pe leai foi i le maitaga, atinaʻeina o le pepe / fetus, le ala o le galue poʻo le atinaʻeina o fale.

O suʻesuʻega a manu na faʻaalia ai
clopidogrel ma / poʻo ona metabolites ua faʻateleina i susu susu. O le mea lea, pe a manaʻomia, togafitiga
clopidogrel om fautuaina e taofi le susu.

Tosiga ma le pulega

Totonu, e tusa lava po o le a le meaʻai e fafaga ai, e tasi i le aso.

Tagata matutua ma tagata matutua ma gasegase masani o le CYP2C19 isoenzyme

Faʻaleagaina o le myocardial, faʻasolosolo o le ischemic, poʻo le mauaina o maʻi faʻapitoa o le gasegase i tua.

O le Zilt® e ave i le 75 mg (1 papa) i le aso.

Maʻi faʻafitauli o le coronary syndrome e aunoa ma le ST faʻavae eletise (faʻaleagaina le faʻaleagaina poʻo le afaina o le myocardial e aunoa ma le U)

Togafitiga ma Zilt® e tatau ona amata i se tasi o fualaau o le togi fua (300 mg), ona faʻaauau lea ma se fualaau o le 75 mg i le aso (faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i doses o le 75-325 mg i le aso). Talu ai ona o le faʻaaogaina o maualuga maualuga o le acetylsalicylic acid e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga tele o le toto, o le fua fautuaina o le acetylsalicylic acid e le tatau ona sili atu i le 100 mg. O le maualuga o le aoga aoga e matauina i le 3 masina o togafitiga. O le taimi aupito sili ona lelei o togafitiga mo lenei faʻamaoniga e leʻo fuafuaina aloaia. O taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le mafai ona fai le clopidogrel e oʻo atu i le 12 masina talu ona faʻavaeina se maʻi pipisi e aunoa ma le faʻaleleia o le ST ST.

Maʻi faʻamaʻi pipisi i le ST i luga o le eletise (faʻaleagaina o le myocardial) ma le togafitiga o fualaau faʻasaina ma le ono mafai ona maua ai togafitiga faʻamalosi, faʻatasi ma le acetylsalicylic acid.

E tatau ona ave le Zilt® i le fualaau o le 75 mg (1 le papa) i lea aso ma lea aso, e amata i se togi fuaina, faatasi ai ma le acetylsalicylic acid i le pe leai foi o le thrombolytics. Mo tagata mamaʻi e sili atu nai lo le 75 tausaga le matutua, o togafitiga ma Zilt® e tatau ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o se togi faʻatoʻa. E amataina le togafitiga faʻatasi i le vave e mafai ai pe'ā uma le amataga o faʻamaoniga ma faaauau ai mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso. O le aoga o le tuufaatasiga o togafitiga ma le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid e sili atu ma le 4 vaiaso e le i suesueina i ia ituaiga o gasegase.

Faʻailogaina o le atrial (moliaga o le iniseti)

O le vailaau faasaina Zilt® ua faatonuina i se fualaau o le 75 mg i le aso. I le tuufaatasiga ma le clopidogrel, e tatau ona amata le togafitiga, ona tatau ai lea ona faaauau pea le aoga o le acetylsalicylic acid i se fualaau e 75-100 mg i le aso.

Afai na misia e le tagata maʻi le isi fualaau e sosoo ai:

- afai e le itiiti ifo ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona e togi i le isi togafitiga, e tatau loa ona e ave vave le fua o le Zilt®, ona ave lea o le isi fualaau oona i le taimi masani,

- afai e sili atu ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faaseʻe le isi togi, ona tatau lea ona ave le isi fualaau i le taimi masani, ae le tatau ona faʻaluaina le fualaau.

Tagata matutua ma tagata matutua ma gasegase faʻasolosolo faʻatupulaia gaoioiga o le CYP2C19 isoenzyme

O le maualalo o le gaoioiga o le CYP2C19 isoenzyme e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le malosi o le clopidogrel. O le faʻaaogaina o le Zilt® ile maualuga maualuga (dose ole 600 mg, 150 mg i le aso) i tagata maʻi maualalo ole gaoioiga ile CYP2C19 isoenzyme e mafua ai le faateleina o le aafiaga antiplatelet o le clopidogrel (tagai i le vaega Pharmacokinetics). Ae ui i lea, i totonu o suesuega a le falemaʻi e suʻesuʻe i taunuʻuga o le falemaʻi, o le tulaga sili ona lelei o fuataga o le clopidogrel i tagata gasegase ma le faʻaitiitia o le metabolism ona o se gaioiga maualalo o le CYP2C19 isoenzyme e leʻi faʻatuina.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tomaʻi matutua

I le au matutua volenitia (sili atu ma le 75 tausaga), pe a faʻatusatusa i talavou volenitia, e leʻi faʻaalia ni eseesega i le faʻasalaga ma le toto toto. E le manaʻomia le faʻafetaui o tagata matutua.

Faʻasalaga le toe galue

A maeʻa ona faʻaaogaina le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le tino (CC 5-15 ml / min), o le maualuga o le faʻasaina o le tuufaatasiga o platelet e 25% le maualalo nai lo le aufaigaluega volenitia. Ae ui i lea, o le maualuga o le faʻalauteleina o le taimi o le toto na pei o le mea na maua i le aufaigaluega volenitia na mauaina
clopidogrel ile fua ole 75 mg i le aso. Sa lelei le faapalepale fualaau i tagata uma. Galuega gaʻo maʻi

I le faʻaaogaina o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso mo le 10 aso i tagata gasegase ma le gase o le ate, o le tikeri o le tuufaatasiga o le platelet induced ADP ma le fua faatatau o le taimi e tafe ai le toto na tutusa ma tagata soifua maloloina.

O le taatele o alalaupapa o CYP2C19 iso genetene e fesootaʻi ma se vavalalata pe faʻaitiitia le metabolism e ese mai i sui o ituaiga eseese / ituaiga (silasila i le Pharmacogenetics subsection). Ole tele o faʻamaumauga tusitusia e maua e iloilo ai le taua o le keneraina o le CYP2C19 isoenzyme i taunuʻuga o falemaʻi mo tagata gasegase o le Mongoloid race.

I le faʻatusatusaina o mea tau vailaau mo togafitiga o le clopidogrel i alii ma tamaitai, o fafine na faʻaalia le le faʻatagaina o le tuufaatasiga o le platelet ADP, ae leai se eseesega i le faʻaloloa o le taimi o le toto. Pe a faatusatusa le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid i tagata mamaʻi e lamatia ai le atiina ae o faafitauli faa-siama, o le tele o taunuuga o le falemaʻi, isi aʻafiaga ma mea e vavae ese mai le masani o falemaʻi ma suʻesuʻega a le laboratory e tutusa lava i alii ma tamaitai.

Faʻamataʻuga itu

O le saogalemu o le clopidogrel na suʻesuʻeina i tagata gasegase oe na maua le clopidogrel lerapy mo le tasi le tausaga pe sili atu foi. O le saogalemu o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso e tutusa ma lena ma le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i le fua o le 325 mg i le aso, e tusa lava po o le a le matua, ituaiga tagata ma le taʻaloga. O faʻafitauli matuia o loʻo matauina i faʻamasinoga faʻapitoa o loʻo lisi atu i lalo. E le gata i lea, o lipoti tuusaʻo o faʻafitauli leaga e faʻaalia.

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma le siakiina o faʻatauga, clopidogrel e masani ona lipotia le atinaʻeina o le toto, aemaise lava i le masina muamua o togafitiga.

Faʻavasegaga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le Faalapotopotoga o le Soifua Malōlōina (WHO): tele lava taimi? 1/10, mai le 1/100 i le 1/10000 i le

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Folasaga o foliga - ata e vali ai ata: lapotopoto, sina biconvex, lanu piniki, o le papa maa o loo i ai se lanu paʻepaʻe pe paepae mafiafia (7 i paʻu, i pepa pepa pepa 2, 4 po o le 12).

O le gaioiga malosi o le clopidogrel hydrosulfate, i le 1 papa - 97.875 mg, poʻo le clopidogrel - 75 mg.

Auxiliary vaega: microcrystalline cellulose, lactose anhydrous, masini sosoʻo faʻasaina, hydrogenated castor oil, macrogol 6000.

O le tuufaatasiga o le atigi ata: propylene glycol, hypromelilose 6cp, talc, dioxide (E171), uila uila uila (E172).

Faʻatau ma le tau

Kamupani faʻatau falemaʻi na auai i le gaosiga o vailaau a Zilt i Rusia KRKA. E le gata i lea, i luga o le maketi i totonu o le lotoifale, e mafai ona e mauaina i nisi taimi se fualaau faʻatau mai fafo mai Slovenia.

O le "Zilt", o le mea e leaga ai, e taugata tele. O le tau o lenei fualaau faasaina, e muamua lava, i luga o le numera o paʻu ua afifiina i totonu o se pusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e 14 papalama o lenei oloa na faʻatauina e tusa ma le 500-600 r, e fuafua i le faʻatau. Mo le 12 paʻu, e tatau ona sili atu i le 2000 p. I soʻo se tulaga, o lenei vailaʻau e faʻatuina i vailaʻau faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu.

Faʻataʻitaʻiga

I le nofoaga o le faaleagaina o le tino i le tino o le tagata, o pelelets e amata ona faaputuputu. I le taimi lava e tasi, latou te pipii faatasi ma le tasi ma le isi ma pipii i le tino. O lenei faiga e muta i le faʻavaeina o se toto toto.

O le fualaau faasaina "Zilt", o faatonuga mo le faaaogaina lea e faigofie tele, amata ona galue vave i luga o le maʻi - vave pe tusa o le 30 minute talu ona uma le pulega. Pe a ulu atu i totonu o le tino o le tagata, faʻafeiloaʻi le faʻaputuina o le platelet. Faʻaaoga masani lenei fualaau pe a maeʻa le 4-7 aso, o le maualuga o le togafitiga faʻapitoa e tupu.

O le maualuga o le faʻasoa o lenei vailaʻau i totonu o le tino e tupu i le tele o itula pe a maeʻa le pulega. E le gata i lea, o lona anotusi i totonu o le toto e oo lava i le vaitaimi lea e masani lava ona maualalo.

O le fualaau faasaina e aveesea mai le tino e fatugaʻo uma ma gaogao. O le afa-ola pe a uma le tasi o le dose e tusa ma le 6-8 itula.

Le fualaau faasaina "Zilt": faatonuga mo le faaaogaina

O lenei vailaau faʻaavanoa o loʻo maua, e pei ona taʻua muamua, naʻo le ituaiga o laulau. O le mea lea, latou te faia naʻo le tautala. Inu inu vai 75 mg "Seti" faatonuga mo le faʻaaoga e faʻatagaina ao le i faia taumafataga, ma pe a maeʻa poʻo le taimi foi. O togafitiga o le tagofia o lenei vailaʻau e faʻalagolago i le faʻamaʻi faapitoa.

O se tagata gasegase i le siakiina o le myocardial e masani lava ona faatonuina se tasi papa maʻa 75 mg i le aso. O nei lava vailaau e pei ona faatonuina mo tagata mamaʻi i le ischemic cerebrovascular accident and occterial occlusion. I lenei tulaga, mo tagata gasegase i le faʻaleagaina o le myocardial, o lenei vailaʻau e mafai ona faʻatulagaina i le vaitau mai le 1 i le 35 aso o le atinaʻeina o le maʻi. O faʻamaʻi pipisi e faʻafeiloaʻi ai le tuifaʻaiga o le "Zilt" e masani lava ona faʻatulagaina mai le 7 aso i le ono masina.

I le coronary union syndrome ma le maualuga o le ST, o lenei vailaʻau ua faatonuina i se aofaiga o le 75 mg i le aso. Ae i lenei tulaga, o le tagata maʻi muamua na ia aveina se fua e tasi o le faʻatoʻa tuʻuina faatasi ma le aspirin ma le thrombolytics.

I le gasegase o le coronary e aunoa ma le ST maualuga, e faʻaaogaina se faʻagasologa o togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina e masani lava ona taua e faapea:

inu se togi fua o le 300 mg i le taimi

ave fualaau faasaina i aso taitasi i le 1 laulau i le aso.

E le gata i lea, i le tuufaatasiga o vailaʻau ma aspirin i le aofaiga ole 75-325 mg, ole fua ole aso o Zilt e tatau ona 100 mg. Faatasi ai ma lenei faiga, o le maualuga o le aafiaga o tagata gasegase e masani ona matauina pe a uma le tolu masina. O le togafitiga masani o le 12 masina.

O togafitiga faʻapitoa ua faʻamaonia i le tele o mataupu naʻo tagata matutua matutua i lalo ifo o le 75 tausaga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Faʻatonuina": faʻailogaina

Mo talavou i lalo ifo o le 18 tausaga le matua, "Silt" e le o faʻamaonia mo le puipuia o le thrombosis. E le o fautuaina foi e faʻaaoga lenei vailaau i le lactating male women pregnant. E mafai e le Clopidogrel ona ulu, e aofia ai, i susu susu.

O le mea moni, e le mafai ona e tago i lenei fualaau faasaina ma i latou na e ono faatupuina se tali atu i soo se vaega. O faʻasalaga i le faʻaaogaina o le "Zilt":

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, "Zilt" e tatau ona ave ma le faʻaeteete i le i ai o faafitauli pei o le:

hypersensitivity i thienopyridines,

maualalo o le CYP2C19,

o le ate ma le gaioiga galue,

faʻamaʻi e ono mafai ai ona toto,

taotoga ma gasegase e mafai ona mafua ai le toto.

Fegalegaleaiga

E le gata i lea, e tatau ona faia ma le faʻaeteete, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, "Zilt" 75 mg i le taimi e tasi ma ni auala e pei o:

E tutusa foʻi le togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻasaina o fualaau faasaina ma le non-steroidal anti-inflammatory.

O le aʻafiaga o le tagofia o lenei vailaʻau atonu e faʻaititia pe afai o le tagata maʻi ua togafitia togafitiga e faʻaaoga ai:

"Ticlopidine" ma nisi fualaau.

O a tagata gasegase e manaʻomia ona iloa

O tagata maʻi e ave Zilt e tatau ona tausisi i fautuaga nei:

mataupu e le masani ai le faʻasalalau poʻo le umi o le tafe toto e tatau ona lipotia i le fomaʻi,

fomaʻi ma fomai tipitipi e tatau ona logoina e uiga i le togafitiga ma Zilt pe a faʻafesoʻotaʻiina.

O aʻafiaga aʻafiaga e mafai ona tupu

E pei lava o isi vailaʻau, e mafai e Zilt ona i ai sona aʻafiaga i le tino o le maʻi. O le tele o taimi, pe a pasia se vasega i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, o loʻo aʻafia ai itu taua i maʻi:

tiga o le manava ma le manava,

O nisi taimi, oi latou o loʻo tagofia lenei vailaʻau e mafai foʻi ona latou faʻaalia:

suamalie po o le purpura

otaota i mata,

I suʻesuʻega o le toto suʻesuʻe, o le faʻaitiitia o le numera o platelets ma neutrophils e mafai ona iloa i nisi taimi i maʻi.

O le mea lea, e iai ni nai aʻafiaga i lenei vailaʻau. O le mea lea, o faatonuga mo le faʻaaoga "Zilt" 75 mg e tatau ona matauina e aunoa ma le toilalo. E le mafai ona faʻamaonia le tele o nei vailaʻau. Afai e galo faafuasei le gasegase e ave le pulu i le aso, inu le lua i le aso e sosoo ai e le fautuaina i soo se mataupu.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o fualaau Zilt, e pei o isi, e le tatau ona onā pe'ā e maʻi i soʻo se vaega. O ia tali pe a faʻaaogaina lenei fualaau e seasea. Ae o nisi taimi o se allergy i tagata mamaʻi e faia togafitiga e faʻaaoga ai lenei fofo e mafai lava ona matauina. O tali sili ona taatele o:

hypersensitivity i thienopyridines.

O le a le mea e fai i le tulaga o le sologa lelei

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le soliga o faatonuga mo le faʻaaogaina o le "Zilt" e oʻo atu ai i le tupuga o ia faafitauli e pei o:

totoga o se natura eseese,

faateleina le umi o le toto.

Togafitiga mo fofo i lenei vailaau e faʻailoga. O tagata faʻamaʻi e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le papafola.

Analogues o fualaau faasaina

O le tau "Zilt", pei ona uma ona taua, e taugata tele. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase, o le mea moni, latou te fiafia i mea tau fualaau e sili ona taugofie e mafai ona suia ai lenei vailaʻau pe a talafeagai.

O upu faʻamaonia o fualaau faasaina "Zilt" e, mo se faataitaiga:

O nei tupe uma i la latou tuufaatasiga o loʻo i ai le mea e tasi e pei o Zilt. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia lenei vailaʻau i soo se taimi ma se tasi o analogues ile lisi. O faatonuga mo le faʻaaogaina ma le Zilt ma ona upu tutusa e toetoe tutusa. O nei fualaau faasaina e faʻaitiitia ai toto totoina lelei lelei. Ae ui i lea, e mafai lava ona suia le Zilt i soʻo se tasi o nei analogues pe a maeʻa feiloaiga muamua ma se fomaʻi.

O ituaiga o Zilt o vailaau Clopidogrel (tau 190 p. Mo 14 pcs) ma Clopidogrel Richter (292 p).

Analogues o lenei fualaau faasaina, ma puipuia ai le totoina o toto, ua faapenei:

"Phenilin" ua faatonuina i tagata gasegase i le 0.025-0.1 g 1-3 taimi i le aso. E mafai e tagata gasegase ona ave Kurumarin i ni mea mai le 0.05 i le 0.1 g 2-3 taimi i le aso. Ua fautuaina e fomaʻi Heparin i tagata gasegase i se tulaga faʻafuaseʻi, e le faʻafefeteina poo le inisinia.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Plavix" e faatatau i analogues o lenei vailaʻau. "Seti", o faatonuga mo le faʻaaogaina lea matou te iloiloina i luga, o le mea moni, o ia lava o se taugofie taugofie mo lenei vailaʻau. O le tele o tagata gasegase, ua tuʻuina atu i ai se aofaiga o tupe, ua fautuaina e filifili Plavix mo le puipuia o le thrombosis. I le tulaga o le lelei, o Seliga e laʻititi laʻititi i lenei vailaʻau faʻapitoa.

Tulaga o le teuina

O le mea moni, o le puipuia o le paʻu o le toto e tatau ona na o se fualaau faʻamalosi "Zilt". E fautuaina e teuina lenei vailaau i le vevela e oo atu i le +25 ° C. O lona uiga, i le taumafanafana e manaʻomia le tuʻuina o nei pusa i totonu o le pusaaisa. O le ola ola o le fualaau faasaina i le afifiina o faamaufaailogaina e 3 tausaga.

Faʻamatalaga e uiga i le fofo mai maʻi

O tagata maʻi e lelei le manatu e uiga i lenei vailaʻau. O tagata maʻi e fesoʻotaʻi ma ona lelei:

leai ni aʻafiaga leaga ile manava.

O nei vailaau e faʻamalo ai le toto, e tusa ai ma le tele o gasegase, sili atu nai lo le aspirin. O lona uiga, o le faʻalavelave o le faʻaosoina o le fatu fatu poʻo le stroke pe a faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, Zilt, o iloiloga i lenei tulaga e na o le lelei lava, e faʻaitiitia ai.

O nisi mea le lelei o lenei vailaʻau, o mafaufauga e mafaufau i ai:

e le o se mea e tatau ona faʻatauina.

O osofaiga o le fatu ma le taʻavale e tupu, ioe, i tagata ogatotonu. Ae sili atu nai lo le leai, o loʻo feagai pea tagata matutua ma lenei faʻafitauli. Ma o le mea moni, o le faʻatauina o se tau faʻatau litaea e taugofie tele e masani ona faigata.

O loʻo tuʻuina i totonu lima papaʻitusi maʻa maʻa. Masalo o le mea na gaosia e le kamupanī na manaʻo e faʻaaogaina le faʻaaogaina o lenei vailaau i aso taitasi. Ae ui i lea, e tusa ai ma le tele o tagata gasegase, e sili atu ona lelei le faʻamalolo o nei fualaauʻai i le malosi o le paʻu i le laina o le malepelepe.

O le isi mea le lelei o le vailaau o Zilt o le toatele o tagata gasegase e manatu o le ai ai se malosi malosi i le ate. O le tele o tagata gasegase e fautuaina le ave o lenei vailaʻau i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O a manatu o fomaʻi e uiga i vailaʻau

O fomaʻi foi latou te manatu o le Zilt e avea ma auala lelei e faʻaitiitia ai le totoina o le toto. O le faʻaopoopoga o lenei vailaʻau, o fomaʻi e mafua mai i le mea moni e faʻapea o le tele o tagata gasegase e talia lelei. I le faʻamasinoina e ala i iloiloga, o le faʻavauvau ao faʻaaogaina e seasea lava.

O le faʻamaoniga o faavae e tusa ai ma le saogalemu ma le aoga o lenei vailaʻau, pei o le tele o fomaʻi, o se mea lelei. Ae ui i lea, latou te talitonu o le fualaau faasaina i soʻo se mataupu e matuia tele. Fomaʻi le tagata lava ia ia fautuaina e aua nei faʻalanoa ma le faʻaaogaina.

Faatonuga mo le faʻaogaina Silt: metotia ma metotia

O fualaau e ave faʻaalia, tusa lava po o le a le taumafataga.

Fautuaina le atinaʻe mo tagata gasegase e masani ona faia le CYP2C19 isoenzyme, e aofia ai tagata matutua matutua:

  • Faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi o le ischemic poʻo le mauaina o maʻi faʻapitoa o le gasegase o le tino: 75 mg faʻatasi i le aso,
  • O le gasegase o le coronary syndrome e aunoa ma le ST faʻavae eletise (faʻaleagaina o le angina ma le faʻaogaina o le myocardial e aunoa ma le U): fuaina o le toto - pe a 300 mg, pe 75 mg i le aso faatasi ma le acetylsalicylic acid i le fua ole 75-325 mg i le aso. Pe a faatonuina, e tatau ona manatua i le mafaufau o fua o le acetylsalicylic acid i luga atu o le 100 mg e fesootaʻi ma le maualuga o le lamatia o le toto. O le togafiti togafitiga e tupu i le 3 masina o togafitiga, mo taunuuga lelei, fautuaina e faʻaauau pea ona faʻaaoga le clopidogrel mo le 12 masina,
  • O le faʻaleagaina o le myocardial (faʻafitauli o le coronary syndrome ma le maualuga ST elevise): i le tasi taimi i le fuaina o le tui, ia 75 mg faʻatasi i le aso faatasi ma acetylsalicylic acid ma thrombolytics (pe leai foi). E le fautuaina le faʻaaogaina o tui i togafitiga o gasegase e sili atu ma le 75 tausaga. E tatau ona amata togafitiga pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaʻi o le maʻi ma faʻaauau mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso,
  • Faʻailoina o le atrial (faʻamalamalamaina o le iniseti): 75 mg faʻatasi i le aso faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i se fualaau e 75-100 mg i le aso.

E fautuaina e ave le laumei i le taimi lava e tasi, afai ua e tuai mo le itiiti ifo ma le 12 itula, e tatau ona e ave le misi ua le maua ma le isi i le taimi masani, faatasi ai ma le va i le va o doses o le sili atu i le 12 itula - o le isi aumaga e ave e aunoa ma le masalosalo.

I tagata gasegase ei ai se gaioiga faʻaitiʻitia o le gaioiga o le CYP2C19 isoenzyme pe a ave le Zilt i fua o loʻo fautuaina, o le faʻavaeina o le metabolite gaosi o le clopidogrel e faʻaitiitia ma o lona aʻafiaga o le antiplatelet e itiiti le faʻailoa. O le fua aupito sili ona lelei mo tagata mamaʻi o lenei vaega e leʻi faʻamautuina, masani lava, o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia i le maualuga o doses ma se tasi o fualaau o le togi o le 600 mg ma le 150 mg i le aso.

O maʻi matutua e le manaʻomia le toe fetuunaʻi o fua.

Faʻaiʻuga

  • Mai i le cardiovascular system: tele - hematoma, e seasea ona maua - faʻasologa o mea, vasculitis,
  • Mai le hematopoietic system: e le masani ai - leukopenia, thrombocytopenia, eosinophilia, e le masani ai le neutropenia, e aofia ai ni ogaoga ogaoga, e le masani ai o le anemia aplastic, thrombotic thrombocytopenic purpura (TTP), pancytopenia, thrombocytopenia, agranulocytosis, anemanocytosis, anemanocytosis, anemanocytosis,
  • Mai i le fualaau oona: masani - tiga o le manava, gasegase o le gasegase, manava, dyspepsia, e le masani ai - naʻo, vomiting, constipation, gastritis, flatulence, maʻi o le manava ma / poʻo le ulutala ulutala, e seasea ona maua mai - pancreatitis, retroperitoneal ma le gastrointestinal blooding (e aofia ai le maliu), colitis (e aofia ai le lymphocytic), gasegase o le ate tele, o le hepatitis, faaletonu o le ate, stomatitis,
  • Mai le itu o le faʻalavelave faʻafuaseʻi: e le masani ona maua - maʻi tigaina, tui faʻapipiʻi (e aofia ai le afaina o le tino), o le vevela, pagatia, e seasea ona tupu - fenumiai, faʻailoga,
  • Mai le maskloskeletal system: e seasea ona maua - o le hemarthrosis, le gasegase o le maso, o le gasegase, o le myalgia, the arthralgia,
  • Mai le manava o le tino: e masani lava - o le afa, e seasea ona tupu - bronchospasm, gasegase mai le gasegase o le tino (pulmonary hemorrhage, hemoptysis), pneumonitis interstitial,
  • Mai le gaosiga o le tino: e masani lava - o le hematuria, e seasea lava - glomerulonephritis, faʻateleina le faʻatoʻateleina o le serin creatinine,
  • I le vaega o le paʻu: e masani lava - o le hematomas subcutaneous, e le masani ai - paʻu o le paʻu, vevela, paʻu o le paʻu (purpura), e seasea ona tupu - mimiti dermatitis (Stevens-Johnson syndrome, faʻamaʻi epidermal necrolysis, erythema multiforme), urticaria, uila erythematous, lichen planus, faʻamaʻi
  • Mai le totoga o le tino: e le masani ona tupu - o le faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo, e seasea lava - vaʻavaʻa, e seasea ona tupu - pathologies o le tofo,
  • Faailoga o le falemaʻi: masani - o se faʻaitiitia o le numera o platelets ma neutrophils, faʻateleina le taimi o le toto,
  • Faʻasalaga o le Allergic: e seasea ona tupu - faʻamaʻi, angioedema, reactions anaphylactoid, maʻi faʻamaʻi, e masani ona le iloa - faʻasolosolo fualaau faʻamaʻi ma faʻamalologa o le DRESS syndrome ma le eosinophilia, faʻamaʻi pipisi i le thienopyridines, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi,
  • Isi: masani - o le gasegase o le tino i le nofoaga papa, e seasea ona tupu - o le gasegase ogaoga mai le maʻi maʻi, fiva.

Tina ma le lactation

E tusa ai ma faatonuga, e le fautuaina le Zilt mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le clopidogrel i fafine maʻitaga. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia soʻo se aʻafiaga tuusaʻo pe leai foi o le fualaau faasaina ile maʻitaga, atinae ole tama, fanau pepe, poʻo le atinaʻeina o le pepe.

I suʻesuʻega suʻesuʻega a manu, na maua ai le clopidogrel ma ona metabolites i totonu o le suāsusu o susu, o le mea lea, pe afai e talafeagai le faʻaaogaina o le Zilt i tamaitai tausi maʻi, e tatau ona taofia le fafagaina o susu.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

I le faʻaaogaina faifaipea o le Zilt i se fua faatatau o le 75 mg i le aso i tagata gasegase ma le gasegase ogaoga (tapulaa creatinine - 5-15 ml / min), o le tikeri o le tuufaatasiga o le platelet na 25% le maualalo nai lo le tikeri o le faaputuga platelet pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, o le faʻateleina o le taimi o le toto totoʻa e talitutusa lava ma i latou o volenitia o soifua maloloina na latou mauaina le vailaʻau i se fua o le 75 mg i le aso. O le faapalepale e tutusa le lelei i tagata uma.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Ona o le maualuga o le lamatia o le toto, e le fautuaina e faatonu faʻatasi le vailaʻau faʻatasi ma warfarin, ma pe a faʻapipiʻi ma le heparin ma isi mea faʻamalositisi, e tatau ona ave le tausiga faapitoa.

NSAID e faʻapupulaina ai le lamatiaga o maʻi pipili ma le toto o le ulcerative i le gastrointestinal tract.

E leʻi iai se fesoʻotaʻiga faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le atenolol, faʻamaʻi o le enzyme angiotensin-converting (ACE), fualaau e maualalo ai le cholesterol toto, digoxin, nifedipine, phenobarbital, estrogens, cimetidine, theophylline.

E mafai e le Clopidogrel ona faateleina le aafiaga o le acetylsalicylic acid i luga o le tuufaatasiga o faaputuga platelet. O le faʻafesoʻotiga o vailaʻau faʻasaina o le vailaau faʻasaina ma le acetylsalicylic acid e faʻateleina ai le gasegase, o le mea lea o le faʻaogaina o lenei tuufaatasiga e mafai naʻo le 1 le tausaga.

E le aʻafia le faʻaaogaina o le clopidogrel e ala i faʻataʻitaʻiga.

O le tuufaatasiga ma le kulupu, o le phenytoin e faateleina ai le maualuga o lo latou gauai i le plasma toto.

O le faʻataʻitaʻiga a Zilt o: Lopirel, Clopidogrel, Clopidogrel-SZ, Plavix, Aggregal, Detromb, Cardutol, Clopidex, Clopilet, Listab 75, Deplatt-75, Cardogrel, Clopigrant, Lirta, Targetek, Plagril, Egithrombrel, Troken.

Faʻamatalaga e uiga i Zilt

O tagata gasegase e tali lelei i le fualaau faasaina, matauina e le gata o lona aoga, ae o se tau talia foi (pe a faatusatusa i nisi o taugata sili atu ona taugata). E tusa ai ma iloiloga, e aoga le Zilt pe a maeʻa le fatu ma faʻataʻitaʻiga. O tagata maʻi na maitauina le faʻaleleia o le soifua manuia lautele, o le mutaaga o osofaiga a angina, faʻapea foi ma le le maua o le tuai ma le vein thrombosis.

O nisi taimi e faitioina e tagata gasegase o aʻafiaga o le itu (urticaria, ogaoga le manava), ae afai e te faʻaauau pea togafitiga, o le a le toe i ai ni aʻafiaga le lelei pe a mavae sina taimi.

Tau mo Zilt i falemaʻi

I le taimi nei, o tau faʻatatau mo Zilt i falemaʻi e pei o:

  • ata e vali ai ata, 75 mg (14 pcs per pack) - 470-530 ropu,
  • pusa vela ata, 75 mg (28 pcs. pusa) - 830-1200 rubles,
  • pusa vela, 75 mg (84 fasi vaega i le pusa) - 1875-2030 ropu.

Suiga

A maeʻa le faia o se tautalaga e tasi ma fai soo i se fualaau e 75 mg i le aso, e vave ona gauai le clopidogrel. O fua faʻatatau o le maualuga maualuga (Cmax) o le clopidogrel e le suia i le plasma toto (2.2-2.5 ng / ml pe a uma ona gaʻoina se tasi o le dose o le 75 mg) e ausia pe a ma le 45 minute. E tusa ai ma se suʻesuʻega o le suʻega o fatugao o le clopidogrel metabolites, o le maualuga o le absorption e tusa ma le 50%.

Metabolism

Clopidogrel o loʻo galue malosi i le ate. In vitro ma in vivo, o le clopidogrel e lua ona auala: o le muamua e faatalatalanoa i le silasila o le peromole ma e maua ai le gasegase ma le gaosia o le metabolite e leai se tino (85% o le taamilosaga o metabolites), ae o le isi foi e aafia ai isoenzymes o le cytochrome P450. Muamua, o le clopidogrel ua liua i se metabolite maualuluga - 2-oxo-clopidogrel. O le mulimuli i le metabolism o le 2-oxo-clopidogrel e taitaia ai le fausia o se metabolite malosi o le clopidogrel - o se gaioiga thiol o le clopidogrel. In vitro, o lenei auala o loʻo faʻatalanoaina e le isoenzymes CYP3A4, CYP2C19, CYP1A2 ma le CYP2B6. O le gaioio gaioiolosi gasegase o le clopidogrel, vavalalata i vitro, televave ma e le mafai ona fesuisuiai le fegalegaleaiga ma le talipolu, le taofia o latou tuufaatasiga.

Cmax o le metabolite galue i le plasma toto pe a uma ona ave se tui (300 mg) o le clopidogrel e faalua le maualuga e pei o Cmax i le maeʻa ai aso e 4 aso o le clopidogrel ile dose ole tausiga (75 mg / aso). Cmax i le plasma toto e oʻo atu i le 30-60 minute talu ona ave le vailaʻau.

I le maeʻaina o le 14C-labeled clopidogrel, e tusa ma le 50% o le aofaʻi o le leitio e faʻamalosi e gaʻo ma e tusa ma le 46% le intestine i totonu o le 120 itula talu ona fai. A maeʻa le faʻatonuina o le clopidogrel i le 75 mg, o le afa o le ola (T1 / 2) e tusa ma le 6 itula. T1 / 2 o le gasegase o le tino e le o gaoioi i le plasma toto pe a maeʻa ona faʻaaogaina le 8 itula.

Puipuiga o faʻafitauli atherothrombotic:

  • i tagata matutua ma le gasegase o le myocardia (mai i nai aso seia oʻo i le 35 aso), faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le ischemic (mai le 7 aso i le 6 masina le matua), poʻo le faʻamaʻiina o faʻamaʻi faʻapitoa o le faʻaaogaina o maʻi,
  • i tagata matutua ma gasegase gasegase: e aunoa ma le ST faʻavae eletise (faʻamalosi e le faʻamalosi poʻo le faʻaogaina o le myocardial e aunoa ma le U), e aofia ai maʻi mamaʻi na gasegase i le gaioiga o le coronary intervention, faʻatasi ma le acetylsalicylic acid, faʻatasi ai ma le ST myocardial infarction) togafitiga o fualaau faasaina ma le mafai ona maua togafitiga o le thrombolytic, faatasi ai ma le acetylsalicylic acid.

Puipuiga o faʻafitauli o le atherothrombotic ma le thromboembolic, e aofia ai le faʻamaʻi, ma le faʻamalosia o le inrial (fibrillation inrial)

O tagata matutua o loʻo i ai le faʻamalosia o le atrial (molia o le inrial), o loʻo i ai le mea e tasi e ono aʻafia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafomaʻi, e le mafai ona faʻaogaina faʻasalaga faʻasalalau ma maualalo le lamatia o le toto (faatasi ai ma le acetylsalicylic acid).

Maʻi tigaina o le coronary e aunoa ma le ST vaega elevation

Togafitiga ma Zilt® e tatau ona amata i se tasi o fualaau o le togi fua (300 mg), ona faʻaauau lea ma se fualaau o le 75 mg i le aso (faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i doses o le 75-325 mg i le aso). Talu ai ona o le faʻaaogaina o maualuga maualuga o le acetylsalicylic acid e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga tele o le toto, o le fua fautuaina o le acetylsalicylic acid e le tatau ona sili atu i le 100 mg. O le maualuga o le aoga aoga e matauina i le 3 masina o togafitiga. O le taimi aupito sili ona lelei o togafitiga mo lenei faʻamaoniga e leʻo fuafuaina aloaia. O taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega ua faʻamaonia ai le mafai ona fai le clopidogrel e oʻo atu i le 12 masina talu ona faʻavaeina se maʻi pipisi e aunoa ma le faʻaleleia o le ST ST.

Maʻi tigaina o coronary syndrome ma le maualuga o le ST

E tatau ona ave le Zilt® i le fualaau o le 75 mg (1 le papa) i lea aso ma lea aso, e amata i se togi fuaina, faatasi ai ma le acetylsalicylic acid i le pe leai foi o le thrombolytics. Mo tagata mamaʻi e sili atu nai lo le 75 tausaga le matutua, o togafitiga ma Zilt® e tatau ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o se togi faʻatoʻa. E amataina le togafitiga faʻatasi i le vave e mafai ai pe'ā uma le amataga o faʻamaoniga ma faaauau ai mo le itiiti ifo i le 4 vaiaso. O le aoga o le tuufaatasiga o togafitiga ma le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid e sili atu ma le 4 vaiaso e le i suesueina i ia ituaiga o gasegase.

Faʻailogaina o le atrial (moliaga o le iniseti)

O le vailaau faasaina Zilt® ua faatonuina i se fualaau o le 75 mg i le aso. I le tuufaatasiga ma le clopidogrel, e tatau ona amata le togafitiga, ona tatau ai lea ona faaauau pea le aoga o le acetylsalicylic acid i se fualaau e 75-100 mg i le aso.

Afai na misia e le tagata maʻi le isi fualaau e sosoo ai:

  • afai e le itiiti ifo ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faaseʻe i le isi togafitiga, e tatau ona e ave vave loa le fua o le Zilt®, ona e ave lea o le isi fualaau oona i le taimi masani,
  • afai e silia ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faasee le isi fualaau, ona tatau lea ona ave le isi fualaau i le taimi masani, ae le tatau ona faaluaina le fualaau.

Faʻasalaga le toe galue

A maeʻa ona faʻaaogaina le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso i tagata gasegase ma le faʻaleagaina o le tino (CC 5-15 ml / min), o le maualuga o le faʻasaina o le tuufaatasiga o platelet e 25% le maualalo nai lo le aufaigaluega volenitia. Aepeitaʻi, o le maualuga o le faʻalauteleina o le taimi o le gasegase e talitutusa lava ma tagata volenitia soifua maloloina oe na mauaina le clopidogrel i se fualaau e 75 mg i le aso. Sa lelei le faapalepale fualaau i tagata uma.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le clopidogrel aʻo maʻitaga, e le fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga. O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia se faʻafitauli tuusao pe leai foi i le maitaga, atinaʻeina o le pepe / fetus, le ala o le galue poʻo le atinaʻeina o fale.

O suʻesuʻega a manu ua faʻaalia ai o le clopidogrel ma / poʻo ona metabolites ua faʻasalaina i susu susu. O le mea lea, afai e manaʻomia le togafitiga ma le clopidogrel, e fautuaina e taofi le susu.

Anticoagulants mo le faʻafofoga tautala

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le clopidogrel ma le anticoagulants mo le faʻafofoga tautala e mafai ona faateleina ai le maualuga o le toto, ma o le mea lea, e le fautuaina le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga.

O le faʻaaogaina o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso e le suia ai le pharmacokinetics o warfarin (o se vaega o le CYP2C9 isoenzyme) poʻo le fuainumera faʻavaomalo faavaomalo (INR) i tagata gasegase e togafitia togafitiga uumi ma warfarin. Ae ui i lea, o le faʻaaoga tutusa ma warfarin e faʻatele ai le lamatiaga o le tafe toto ona o lona faʻaopoopoga faʻaopoopo tutoatasi i le tui toto. O le mea lea, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga ao faʻaaoga warfarin ma clopidogrel.

Acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid e le aʻafia ai le faʻalavelaveina o le faaputuga platelet e aʻafia e le clopidogrel faʻaosoina e le ADP, ae o le clopidogrel e mafai ona aʻafia ai le aafiaga o le acetylsalicylic acid i luga o le tuufaatasiga o le platelet aggregates. Ae ui i lea, o le pulega tutusa o le 500 mg o le acetylsalicylic acid e faalua i le aso mo le aso e tasi e le faalauteleina ai le taimi o le toto na mafua mai i le clopidogrel. O le faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina i le va o le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid e ono ono faateleina ai le lamatia o le toto. Aumai lea mea, e tatau ona faʻaaogaina le faʻaeteete ao tago i nei vailaau faʻamalositino, e ui lava i suʻesuʻega a le falemaʻi, na togafitia e fomaʻi togafitiga faʻatasi ma le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid mo le tausaga e tasi.

E tusa ai ma se suʻesuʻega ile falemaʻi i tagata soifua maloloina, pe a ave le clopidogrel, e leai se manaʻoga e sui le fua o le heparin, ma o le malosi o le heparin e le suia. O le faʻaaoga faʻapitoa o le heparin e le afaina ai le taofiofia o le faaputuga platelet e le clopidogrel. Masalo o fefaʻatauaiga o vailaau mo togafitiga i le va o le clopidogrel ma le heparin, e mafua ai le faateleina o le aʻafia o le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e manaʻomia ai le faʻaeteete.

Thrombolytics

O le saogalemu o le faʻaaogaina tutusa o le clopidogrel, faʻamaʻi-faapitoa poʻo le fibrin-faapitoa thrombolytics ma le heparin na faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi ma le faʻaleagaina o le myocardial. O le aʻafiaga o le gasegase o le tino e foliga tutusa ma lena ma le faʻaaogaina o le thrombolytics, heparin ma le acetylsalicylic acid.

O fualaau e le faʻamaʻi faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (NSAIDs)

E tusa ai ma se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e aofia ai tagata volenitia soifua maloloina, o le faʻaaogaina o le clopidogrel ma leproxen na faʻateleina ai le gasegase gasegase o le toto. Ae peitai, ona o le leai o ni suʻesuʻega e uiga i fegalegaleaiga ma isi NSAID i le taimi nei, e leʻo iloa pe ono faateleina le toto o le gastrointestinal pe a faʻaoga faatasi ma isi NSAID. O le mea lea, o togafitiga tutusa o NSAID, e aofia ai le initaneti COX-2, ma le clopidogrel e tatau ona faia ma le faaeteete (tagai vaega "Faatonuga faapitoa").

CYP2C19 Isoenzyme Inhibitors

O le Clopidogrel ua gaosia i le gaosiga o lona metabolite galue, i lalo ifo o le malosi o le CYP2C19 isoenzyme. O le mea lea, o vailaʻau e taofia ai lenei isoenzyme e mafai ona mafua ai se faʻaititia i le faʻasalaga o le gasegase malosi o le clopidogrel. E le o iloa le taua o lenei fegalegaleaiga. E tatau ona aloese mai le faʻaaoga faʻatasi faatasi ai ma le malosi o le iniseti o le CYP2C19 isoenzyme. O le faʻatagaina o le CYP2C19 isoenzyme e aofia ai omeprazole ma esomeprazole, fluvoxamine, fluoxetine, moclobemide, voriconazole, fluconazole, ticlopidine, ciprofloxacin, cimetidine, carbamazepine, oxcarbazepine ma chloramphenicol.

Prohibit pommo inhibitors

O le faʻaaogaina o le omeprazole i le fualaau o le 80 mg i le tasi taimi faatasi ma le clopidogrel poo le 12-itula malolo i le va o le lua o fualaau faasaina na faʻaitiitia ai le faʻaalia o le metabolite o le clopidogrel i le 45% (ina ua uma ona ave le togi o le clopidogrel) ma le 40% tofo o le clopidogrel). O le faʻaitiitia o le AUC o le gaioiolosi gasegase o le clopidogrel e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia i le tikeri o le faʻafefiloi o le faaputuga platelet (39% i le maea ai o le togi o le clopidogrel ma le 21% i le maea ai o le tausiga o le clopidogrel). O se fegalegaleaiga tali tutusa o le clopidogrel ma esomeprazole ua fautuaina. I suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa, o faʻamatalaga feteʻenaʻi i luga o faʻamatalaga faʻapitoa o le cardiovascular system e faʻatatau i lenei vailaʻau o vailaʻau mo togafiti / pharmacodynamic ua faʻamaumau. E tatau ona alofia le faʻaaogaina o le omeprazole poʻo le esomeprazole.

Tuua Lau Faamatalaga