O le maʻisuka o le "Togafitiga Tomaʻi" a Zherlygin: Faʻataʻitaʻiga: Vitio Faʻafiafiaga Vitio

Moskovsky Komsomolets Numera 2453 na tusia i le aso 10 o Novema, 2006
Taumafai mai le maʻisuka.

"E te manaʻo e faʻatoʻilaloina le maʻi, tamoe, oso, lele mulimuli!"
O nei upu na taʻua i le tele o tausaga ua mavae i le ofisa faatonu o le MK sports physlogist Boris Zherlygin.

Ina ua uma lena, matou te talanoa ma feiloai i le silia ma le faatasi. O le tuʻufaʻatasia o latou maʻisuka i totonu o le kalapu, na te taitaia i latou i le tele o tauvaga taʻaloga - o le Malaki Malie a Moscow International Peace, "Ski Track of Russia" ma isi. Ma o iina, i taimi uma e ala atu i tagata mamai e le gata ina faatoilaloina le mamao, ae manumalo foi i taui. Ma o nisi o le maʻisuka, na o le uu o latou vae i aso uma savali kilomita, alu faaseʻe, aau faʻasalaina o ia lava i fomaʻi faapitoa ma, mafaufau, o le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia. E ui i le masalosalo ma le au tetee i auala sili ona faigofie.

"Ae o se mea moni lava e faapea, talu ai nei lava, na sao mai ai le maʻisuka matautia mai le faamaʻi e ala i le faamalosi tino i aso uma," o le tala lea a Boris Stepanovich. - E toʻatele na teena vailaau, ola i se olaga atoa.
Real colonel

O le mea sili ona fiafia i ai mea uma na tutupu - i le olaga o le tino sili ona litaea litaea - Vladimir Sergeyevich Makarenko. Seia oʻo i le 40 o ona tausaga, na te le iloa ni faʻamaʻi. Ma faʻafuaseʻi! I le taimi o suʻesuʻega faafomaʻi faaletausaga, na maua ai le maualuga o le suka i le toto. I le mavae ai o le 17 tausaga (!) O le faia o fualaau o le maʻisuka ogaoga, na i ai lona fatu fatu i le cardiology o le falemai o Burdenko, i le mea na laveaiina moni ai o ia. Ae o iina na faatonuina ai e le endocrinologist insulin (o le glucose sa oso i le 14-17 mmol / lita (masani 3.5-5.5 m / mmol). Sa nofo o ia i luga o le inisalini mo le tolu tausaga, ona alu ai lea i tagata taʻaloga taʻaloga, na feiloai ma Zherlygin.

Amata e faatino mafai ona mafai. faʻatinoina, faasolosolo malie le faateleina o le avega ma i le taimi lava e tasi e faʻaitiitia ai le tui o inisalini. Sa vave ona ia teena fualaau, ma ina ua mavae le masina ma le afa - mai le inisalini.

"Na faasolosolo malie ona toe malosi le loto," o le tala lea a Vladimir Sergeyevich. - Sa fautuaina aʻu e le gata o se faʻatulagaga o faʻatinoga, ae na tuʻuina mai foi le faʻatuatua o le a ou ola maloloina. Ma o le mea moni, o lenei ua ou malosi. E foliga mai o se fai tala, ma, a le o aʻu, semanu ou te le talitonu i ai. Afai ou te le solia le meaai, o le suka e matua masani lava. O le mamafa e laʻititi lava i lalo ifo o le masani, ae o le maualuga o le maualuga e alu i luga o le taualuga. Ua tiga oʻu vae. Ua faaleleia le vaaiga mamao. I taeao 3 taimi i le vaiaso ou te aau i le vaitaele mo le tasi ma le afa kilomita, ou te tamoe tele . E faalua ona auai i tauvaga - e 10 kilomita le mamao.

Vladimir Sergeevich e mautinoa: o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, e mafai ona e ola e aunoa ma fualaau faasaina. Faaaogaina saʻo le filifilia o gaoioiga faaletino Toe faʻafoʻisia le faʻagaoioia e tusa lava pe a maeʻa le fatu. Ae e tatau ona e galue malosi, aua le faʻavalevalea. Aua le soona inu, aua o le oona e toetoe lava o le sasa autu o le maʻisuka. "O lenei ou te galue i se kamupani e gaosia meafaigaluega e faʻapitoa i le laveaiina o tagata pe a mavae faalavelave tau taavale. Sa i ai lona lima i se tasi o mea faifaaili, lea na ia maua ai le pine VDNKh. O aʻu o se inisinia i le taimi ua tuanai, o se tasi na faia le mamalu o le USSR. "

I le ala. Ole lapataiga a le WHO: i le 90 pasene o mataupu, o le maʻisuka e afua mai ile gaʻo. Masalo o le mafuaaga lea o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga 2, lea e masani ona avea o se avanoa o tagata matutua, i aso nei e aafia tele ai le tupulaga ma e oo lava i tamaiti - o le aofaʻi o le mamafa o le talavou ua tupu. 50 pasene o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona puipuia pe afai e mataʻituina e tagata lo latou mamafa.
"Tina e taʻi 600 taimi i le laina

O Boris Zherlygin e le vave ona lagona le maʻisuka. I le amataga o le 90, ua i ai nei i le seneturi mulimuli, sa ia galulue ma tagata taaalo o le au a le atunuu. Faatasi ai ma fomaʻi, faiaoga, na ou filifilia le tele o aoaoga mo tagata taaalo ma a latou meaʻai. Ae o le mea na tupu i totonu o le aiga na faʻamalosi e alu i totonu o se faʻamaʻi faapitoa - na maʻi loʻu tina i le maʻisuka. O Olga Fedorovna na 60 ona tausaga. I le 75 o ona tausaga, na amata ai ni faʻafitauli ogaoga - na le manuia ulupua i luga o vae, na le manuia fatugaʻo, na pau le mata.

Na alu le tama i ni tusitusiga faapitoa, sa ia ofoina atu i lona tina se meaai e le lelei, ua tauanauina savali atili, faia taʻaloga, aemaise lava sikuea tele . Ma i le 82, o Olga Fedorovna ... na fesoasoani i se satauro. Faatoʻilaloina se maila atoa. "E tatau ona e faaiuina le tamoe, tina matua," na togi atu ia te ia i le maʻisuka talavou. "O le a oe, o lea faatoa ou amataina," manava le tagata e sili ona mitamita.

"I le taimi lea, e leai se siama o Tina i le maʻisuka," o le tomanatu lea a Boris Stepanovich. - Sugar na toe foi mai i le masani, nai lo le 10 mmol / lita na avea ma 4-5 mmol / lita - o le tulaga masani lenei. E le gata i lea, o ia o se siamupini i sikuea i ona tausaga! I le 80 tausaga, e mafai ona ia faʻasolosolo 200-300 taimi, i le 85 - 500 taimi, i le taimi nei i le 88 e mafai ona ia faʻaogaina e oo i le 600 taimi i se laina!

Aisea ou te fai atu ai atili e uiga i sikuea ? Aua e saʻo lava lenei faʻamalositino e fesoasoani e faʻasalaina le metabolism gaʻo . O lo tatou tagata Rusia o loʻo i ai lenei fausaga: e le lelei ona 'ai, taofi le gaoioi, ulaula ma faʻalauteleina ai faitotoa o ona maʻi. Ma ua tatou suia o tatou olaga, ma o faʻamaʻi ua toe faʻaleleia. Tatou te le faʻamaloina se tagata o le maʻisuka, tatou te faʻaleagaina le maʻisuka. O le auala, i se tulaga lautele, e le fou. I aso nei, o loʻo i ai tulaga iloga o le aveesea o le maʻisuka i le auala a Neumyvakin, Shatalova, Malakhov. Ae o le sosaiete e lei saunia mo le iloa o nei metotia. Ma e le ona o le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaina e teteʻe atu, ae ona o lona lava inertia. Matou te le masani e faigaluega pe a oʻo i le soifua maloloina. "Matou te paie ma e le fia iloa," na tusia ai e Alexander Sergeyevich Pushkin.
Faailoga

Afai e te le manaʻo e "moe i luga" le maʻisuka, avatu le toto mo le suka i lea taimi ma lea taimi, pe a ma le tasi i le tausaga. E moni lava lenei mea mo i latou o loʻo i ai le maʻisuka i totonu oo latou aiga.

Totogi le toto mo le suka pe afai:

- o oe o le mamafa, maualuga, ova,
- masani ona lagona le fia inu ma le susu,
- ona o le leai o se mafuaʻaga na matua leai se mamafa o le mamafa,
- masani ona le lava, faʻaititia galuega,
- o ou manua ma le maoaʻe na amata ona faʻamaloloina,
- faʻaauau faifaipea.

I le ala. O le maʻi suka o se faʻamaʻi muamua muamua i Rusia i totonu o latou taʻitaʻia i le le atoatoa ma lona tolu i le olaga faitino.

Totogi mai se fomaʻi o le taaloga Zherlygin:

1. Faʻalositino i se paʻu paʻu (o se faʻamau faʻaofuofu faigofie). Taʻu i tua i luga o le moega, faʻafao le paʻu i luga o le vae, o le isi pito i luga o le vae o le moega, faʻaloaloa lou vae, siʻi malie atu ia te oe ma faʻasaʻo le tagata. O lenei faamalositino e mafai ona faigata: tuʻu le vae ua faʻamamaina ai le paʻu, tuʻu i luga o le pito o le moega poʻo luga o le windowsill ma toso i luga oe le paʻu. Afai e mafai ona fetuutuunai, tuu atu le paʻu, paʻu i luga agai i le vae.

2. Taʻu i ou tua. O lima e saʻo i luga o le tino. Tuli le vae taumatau i le tulivae ma toso i luga o le tauau, faʻasaʻo le vae. Fai tutusa ma le vae tauagavale. (E faia i luga o le soifua maloloina, e masani lava 10-15 taimi.)

3. Taʻu ile tua i luga ole moega, tuu ou vae ile puipui i le maualuga ole 60-80 °. A le o lea, toso le itu taumatau ma le tauagavale i luga o le tauau ma toe foi mai. Fai muamua aʻo tingling i vae ma tamai povi. O lenei faʻamalositino e sili ona aoga mo i latou ua uma ona solia le vevela (neuropathy, angiopathy, ma isi) e faia i le tele o taimi i le aso. Afai ua maua e se tasi le maʻisuka ma ua i ai ni faafitauli ma o latou fatugaʻo po o le fatu, o lenei faamalositino e sili ona lelei i luga o se paʻu mataʻituina tagata tafafao maimoa, lea e sasaa ai se ipu tioata. Faʻatau ia te ia i se mitiafu mananaia pe toe foʻi.

4. Nofo i luga o le fola, tuu i luga o ou lima i tua, sii i luga lau pelvis ma "savali" i le tulaga lenei ma ou lima i luma, ona e agai i luma. Ma afai e le mafai ona e faʻaaogaina lena mea, ia na o le vavaeeseina o lau pelvis mai le fola, tu ma nofo malie ma ifo i lalo. Afai ua i ai se tasi ua faigata, e mafai ona e savali i luga o se kapeta vaivai ile fa atoa.

5. Squat. Faʻaofuofu le lagolago i le maualuga o le fusi (laupapa, faletalimalo, puipui Swedish). O lima e saʻo, o vae e tutusa ma le tasi i le mamao 5-10 cm mai le tasi ma le isi, o totini e latalata i le lagolago. O vae e tatau ona tumau le le gaioi i le taimi o le faamalositino. Faʻapipiʻi le tino i tua, fai sikuea i le taumatau saʻo i tulivae. Mo tagata amata, e laʻititi le saoasaoa.

6. Aumai ou vae, faʻaoga le pito i tua o lou tua (i tua o le moega, i tua o le fogafale) ma faatino le taaloga o le pusa "puʻepuʻe ata" - ia osofaia lou fili mafaufau ma ou lima. (O lenei faʻatinoga e faia i le umi o le malosi.)

Afai o nei faʻatinoga e faia faʻamalosi ma aumaia i le 7 minute poʻo le sili atu i le aso, o le a faʻaitiitia le suka o le toto.

Siaki e: aupito sili ona faaitiitia sikuea o le toto ma le "ata ataata" . Faʻaleleia le oʻo mai i le 3 aso. Ioe, pe afai e leai ni faʻailoga faaletino. Ma afai o se tagata e vaivai ma amata ile laʻititi laʻititi, ona faʻaalia lea o le faʻaleleia ile masina.
Aua le afaina!

O faʻatinoga uma lava e faia naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi.

E tatau ona e amataina i sina vaega laitiiti ma faʻaititia le avega (i aso uma ile 2-3 taimi).

O mea uma e fai e fuafua i le setete o le soifua maloloina ma le soifua maloloina i le taimi nei. O le mea autu e le o le leaga.

Le pulea o le pulupulu - e le tatau ona alu i tua atu o tapulaa fautuaina e le fomai poʻo le faiaoga.

Tuua Lau Faamatalaga