E faʻapipiʻi (laveaʻi) inisalini i le maʻisuka

O le inisalini o se mea o le hormonal lea e maua mai e le pancreas, o ona peta peta. O le mafaufau i le maualuga o le faʻatinoga o lenei okeni ma le maualuga o le hormone i le tino e mafai ai ona e fuafuaina pe faʻapupulaina e le tagata le maʻisuka pe leai.

E tele ituaiga faʻamaʻi:

  1. Ituaiga 1 maʻisuka. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai se amio faʻapitoa. I lenei tulaga, e le tusa ai ma le talaaga o le faaleagaina o fila gland, o le gaosia o latou lava inisalini, lea e talafeagai mo le tulafono faatonutonu masani o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faaitiitia pe gaosia ai foi le gaosia o le hormone.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka. I ia ituaiga o gasegase, o le maualuga o le inisalini e maua mai ua faʻaititia pe ua gaosia i se tulaga masani, ae e le o iloa e le tino, o le teena o se mea mai fafo.

O le tuiina saʻo o le inisalini i totonu o le tino e ala i le iniseti, e mafai ai ona toe faʻatumu le maualuga o le misi, lea e fesoasoani e faʻamaonia le tulaga lautele ma puipuia ai aʻafiaga matautia o le maʻi.

Aisea e talafeagai ai le puleaina o le inisalini

O se suʻega inisalini faʻataʻitaʻi e mafai ai ona e saunia:

  • maualuga (pe a ma le 90%) ma faʻamalosia vave le vailaʻau i totonu o le toto.
  • faaitiitia le ono talafeagai o le hypoglycemia.
  • leai se tiga.
  • itiiti le faʻaleagaina i le paʻu ma le gaʻo gaʻo.
  • le toesea o hematomas pe a uma tui.
  • o le faaitiitia o le lamatiaga o le lipolypertrophy - o le tuputupu ae o le gaʻo i totonu o nofoaga e masani ona faaleagaina.
  • faʻaitiitia o le fefe i le inisiua, fefe poʻo popolega faʻalagona ao lei faia tui taitasi.

O le mea autu mo le saʻo lelei o le puleaina o le inisalini o le suka masani pe a uma ona ala ma i le ao ile lua itula talu ona 'ai.

O le mea e lelei ai, o le maʻisuka ma faʻamaʻi uma e tatau ona mafai ona faʻaaogaina inisalini, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le togafitiga o le inisalini, faʻapea foi o latou aiga ma aiga. I le maʻisuka ituaiga 2, faʻafefe osofaʻi i le suka e mafai ona mafua ona o manua, ogaoga ogaoga, faʻamaʻi faʻatasi ma le mumu. I nisi tulaga, o le maualuga maualuga o le hyperglycemia e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave faʻaleagaina faʻaleagaina, e oʻo i le faʻamalosi (faitau e uiga i le hyperglycemic coma). I lenei tulaga, o le tuiina o inisalini o le auala sili lea e tausia ai le soifua maloloina o le maʻi.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le mutaina o le inisalini, talu ai e le mafai ona vaʻai lona aafiaga. E mafai uma ona leiloloa se vaega o ona meatotino, ma faʻamalosi malosi ai.

Faʻasologa

O le togafitiga masani o togafitiga o inisalini e sili ona faigofie. Inisictions e tatau ona faia i le naʻo le 2 taimi i le aso, e fua ai le suka, ma tusa lava pe itiiti. O le faigofie o lenei faiga o le inisalini togafitiga, o le mea e leaga ai, ua amata ona maualalo lona aoga. Sugar i tagata gasegase e sili ona tausia i le 8 mmol / L, o lea i le gasologa o tausaga na latou faʻapupulaina ai faʻafitauli o le maʻisuka - faʻafitauli i vaʻa ma faʻalavelave popole. O meaai taʻitasi o le gaʻo-mauoa i luga o le laulau e liliu atu i se isi toto i le kulukose. Ina ia faʻaitiitia le suka, o le maʻisuka i le faʻalapotopotoga masani e tatau ona faʻaitiitia ai a latou meaʻai, ia mautinoa le masani ma le vaevaeina o meaʻai, e pei o maʻi e maua i le ituaiga o maʻisuka lona lua.

Faʻanoanoa

O se tui malosi ile inisalini e maua ai le itiiti ifo i le 5 inisictions i le aso. E lua o latou inisalini umi, 3 e puupuu. O le suauu e tatau ona fuaina i le taeao, aʻo leʻi 'ai ma sauniuni mo le moe. O taimi uma lava e manaʻomia ai le toe faʻatulagaina le aofaʻi o vaega o aso uma, e tatau ona tuiina le inisalini vave. Ae e leai lava se meaʻai i mea taumafa i lenei faiga o togafitiga o le inisalini: e mafai ona e faia mea uma, o le mea autu o le fuafuaina lea o le masini gaʻo i totonu o le ipu ma faia muamua le iniseti o le inisalini manaomia.

Filifiliga: Faitau atili e uiga ile togafitiga o le insulin i lalo.

E leai ni tomai faʻapitoa mo matematika e manaʻomia mo lenei mea, mo le fuafuaina o le aofaʻiga o le inisalini, o le malamalama i le aoga tulagalua e lava lea. Ina ia faʻamalosi pea le inisalini, e lava le vaiaso o toleniga. I le taimi nei ua sili atu le alualu i luma ma le aoga o le polokalame malosi, o lona faaaogaina e maua ai le itiiti ifo o faafitauli ma le maualuga o le olaga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka.

>> E faʻapefea ona faʻatusatusaina le suʻeina o le inisalini (e taua tele le suʻesuʻe, o le ae maua ai le tele o laulau ma fautuaga)

O fea e mafai ona ou tuiina ai le inisalini mo maʻisuka?

E manaʻomia lou tuiina o le inisalini i lalo o le paʻu, i totonu o le tino. O le mea lea, o nofoaga e sili ona lelei ai le injections e tatau ona i ai ma le gaosia o gaʻo pipisi:

  1. O le manava o le vaega mai i lalo ifo o le pito i lalo i le ogaumu, e aofia ai itu i sina mea itiiti i le pito i tua, i le mea e masani ona masani ai le gaʻo. E le mafai ona e tuiina le inisalini i totonu o le pute ma latalata ile 3 cm i totonu.
  2. Laʻau - o se faʻatau i lalo ifo o le pito i lalo pito latalata i le itu.
  3. Hips - O le pito i luma o le vae mai le vavao i le ogatotonu o le ogavae.
  4. O le pito i fafo o le tauau e mai le tulilima i le tauau o le tauau. I lenei vaega ole injections e faʻatagaina pe afai o loʻo i ai le gaʻo gaʻo iina.

O le saoasaoa ma le atoatoa o le faʻaaogaina o le inisalini mai itu eseese o le tino e ese. Televave ma sili atu ona atoatoa, o le hormone e ulufale i totonu o le toto mai le tino pala o le manava. Faifaimalie - mai le tauau, papa, aemaise lava i luma o le suilapalapa. O le mea lea, o le tuiina o le inisalini i totonu o le manava e sili ona lelei. Afai o le tagata maʻi e naʻo le umi o le tui insulin, e sili lava le tui i totonu o lenei vaega. Ae o se togafitiga ogaoga, e sili atu le puipuia o le manava mo insulin puupuu, talu ai i lenei tulaga, o le suka o le a faʻafeiloaʻi vave lava i le tino, pe a oʻo i totonu o le toto. Mo le injections o le inisalini umi i lenei tulaga, e fautuaina le faʻaoga o sulu i pusa. O le insulin e mafai ona tui i soo se tasi o nei eria, talu ai e leai ni eseesega i le fua faatatau o le faʻaaogaina mai nofoaga eseese. Afai o le tuiina o le insulin i le taimi o le maitaga i totonu o le manava e faigata ile mafaufau, i le maliega ma le fomaʻi, e mafai ona e faʻaogaina le lima poʻo le ogavae.

O le fua o le inisalini e ulufale i totonu o le toto o le a faateleina pe afai o le nofoaga o inisiua e vevela i le vai vevela pe na o le solo. E le gata i lea, o le ulu atu o le hormone e vave tele i nofoaga e galue ai maso. O nofoaga o le a tuiina ai le inisalini i se taimi lata mai, e le tatau ona faʻafefete ma gaoioi malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo e fuafuaina se savaliga uumi i luga o le laufanua, e sili atu le tuiina o le vailaʻau i totonu o le manava, ma pe afai e te fuafua e pamu le laupepa - i totonu o le ogavae. O ituaiga uma o inisalini, o le mea pito sili ona matautia o le vave faʻavaveina o analogu o le hormone umi; o le faʻamafanafanaina o le inisiua i lenei tulaga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

O nofoaga o inisiua e tatau ona suia soo. E mafai ona e tuiina le fualaau faasaina i se mamao e 2 cm mai le nofoaga na tui muamua. O le inisiua lona lua i le nofoaga e tasi e mafai ona fai pe a maeʻa aso e 3 pe afai e leai ni faʻailoga i luga o le paʻu.

Aoao e tui saʻo le inisalini

O le pulea o le inisalini o le intramuscular e le manaomia, talu ai i lenei tulaga o le gaioiga o le hormone e matua le mautonu, o le mea lea, atonu e maualuga atu le pa'ū malosi o le suka. E ono mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le inisalini i totonu o le maso, nai lo le tino o le tino, i le filifilia o le togafiti saʻo, tulaga ma le tui.

Afai o le nila o le suauu e umi tele pe ua le lava le gaʻo, o le injections e faia i le paʻu o le paʻu: patipati le paʻu i tamatamai lima e lua, tui le inisalini i le pito i luga o le laupepa, aveese le tui ma na o le aveeseina o tamatamailima. O le faʻaitiitia o le loloto o le uluina o le sisiua e mafai e ala i le faailoaina i le 45% i le paʻu.

Le umi sili ona lelei o le nila ma foliga o le tui:

O le a le mea o le a tupu pe afai e le aʻafia e le maʻisuka le inisalini

Afai o le maualuga o le suka i totonu o le tino e le lelei le puleaina i se vaitau umi, o tulaga matautia e tulai mai e uiga i totoga ma totonu o totonu. E faʻaoga lenei i tulaga o le le lava o le inisalini togafitiga poo ona uiga le talafeagai.

Talu ai o le atinaʻeina o le maʻisuka ua mafua ona o se aʻafiaga leaga i luga o le totoga, vascular, nervous system, o faʻafitauli i le mea muamua e tupu mai i latou. E le gata i lea, o le tino vaaia ma le suʻeina o tusi, o le gaioiga o totoga totoga, i totonu o tamaitai ma tane, e faʻalavelaveina.

Faʻafitauli faigata o le maʻisuka e aofia ai:

  • solia o le loto (arrhythmia, tiga sternum, tachycardia, ma isi),
  • taʻavale
  • gangrene ma le isi manaoga mo le tosoina (e masani lava ona maualalo lima),
  • faalēaogā poʻo le faʻaogaina atoatoa o le tino,
  • le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi i le vevela ma fatugaʻo,
  • o le tupu mai o le faʻaaogaina o le erectile, le afaina.

E mafai ona e aloese mai na faʻafitauli e ala i le tausisia pea o le maualuga o le suka toto, matauina o se soifua maloloina ma ola malosi. E le gata i lea, e taua le usitai i fautuaga nei:

  • aveese le mamafa o le mamafa, togafitia o meaʻai,
  • tausia lelei mea paleni paleni,
  • e le aofia ai le taumafataga ma meaʻai e maua i le suka,
  • soloia masani leaga: ulaula, inupia o le ava, tagofia o fualaau faasaina,
  • taʻitaʻia se olaga ola malosi.

O se vailaʻau mo le maʻisuka ua faʻamatala mai e se fomaʻi, ma mafaufau i le ituaiga o faʻamaʻi, aemaise lava le soifua maloloina lautele.

E afaina ai le tuiina o le inisalini

I le tele o tulaga, i le taimi o le puleaina o se vailaau oona, ua le o iai ni tiga. E masani ona tupu le faʻaleagaina pe a toe faʻaaogaina se nila e faʻaaoga. A maeʻa le tui muamua, ona faʻamalo le pito o le nila, lea e mafai ona vaaia pe a faʻaaoga se masini e faʻalautele ai.

Faʻaaogaina o le nila mo le inisalini e mafua ai manuaga o le tino i totonu o le vaega o inisiua, lea e afua ai ona faʻaalia ai le tiga, afaina ai. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o se falesa fou i tui taʻitasi.

O le a le mea e tupu pe afai e te misia se tui

Afai e solia le tulafono o le hormone, o lona uiga, afai e mafai ona e faimalaga se fana o le inisalini umi, e te le manaʻomia ona faʻaaoga nisi itula. I lenei tulaga, o taui mo le leai o se vailaau e ala i se auala o le faateleina o gaoioiga faaletino e faaalia. I se isi faaupuga, e tatau ona e siitia atili, mai lea taimi i lea taimi i le gasologa o le aso e fai ai galuega.

Afai na misi se tui o le inisalini faaumiumi, pe a manaomia le puleaina o le hormone i se aofaiga e 2 taimi i le aso, o le togi le 0.5 o le misi ua faaopoopo i se tasi o inisiua.

Afai na e misia se tuiina o le inisalini puupuu, e tatau ona e tuʻuina se iniseti, ae naʻo pe afai o le toe mamao o le manatua lea o le solia o le malo i le taimi lava e uma ai se taumafataga poo le taimi o le 1-2 itula muamua.

Afai na e misia se tui o le bolus insulin, e fautuaina e tuʻuina se iniseti, ae faʻaaoga se faʻaititia o fua o le hormone, lea e mafai ai ona e tineia le hypermalemia.

E faʻafia ona e tui tui inisalini

O le vaitau i le va o le pule o le insulin e faʻalagolago i le ituaiga ituaiga o fualaau oona e faʻaaogaina. O lea la, o le inisalini, puupuu ma le umi o loʻo natia.

O le inisalini pupuu e tatau ona faia aʻo lei 'ai, aua e tusa ma le 25-30 minute e ulufale ai i le toto. Vaega o le inisalini puupuu:

  • manu po o le inisalini tagata
  • maualuga le faʻamalositino aafiaga e tumau mo le 2-4 itula,
  • i totonu o le toto e i ai mo le 8 itula, leai.

O le inisalini umi o loʻo faʻaalia i vaega nei:

  • manu
  • i le tele o tulaga, e manaʻomia se tui se tasi i le aso atoa,
  • o le maualuga o le maualuga o le hormone i totonu o le toto e matauina pe a maea le 30 minute,
  • hormone i le tino ua i ai mo le 24 itula, leai se isi.

E fautuaina e faʻatino le homone i itula tutusa i aso uma. O lenei mea e mafua ai le puipuia o le faʻatuai ona faʻatuai i le faʻaaogaina o vailaʻau ma le atinaʻeina o mea le lelei.

O fua o aso faiva o le inisalini pupuu ma le umi ua fuafuaina e faapenei:

  • i le taeao - 35%,
  • i le aoauli - 25%,
  • ao lei faia le taumafataga - 30%,
  • ao le i alu i le moega - 10 o aso masani.

E le fautuaina e aoina mai le sili atu i le 14-16 iunite i totonu o le tasi togatini. Afai e talafeagai le folasia o se fua tele, o le numera o le injections ua faateleina ma se faaitiitia i vavao i le va oi latou.

Filifili togafitiga ma le tolaula

Mo le togafitiga o le maʻisuka ma le faʻaofiina o le homone, e taua le filifilia o le nila saʻo mo le tui. O lona mafiafia e fuafuaina e tusa ai ma le fua o le tau (G): o le tele o le faailo, o le faʻamalosi o le nila. Mo tamaiti e maua i le maʻisuka latou te faʻaogaina ni nila manifinifi, mo tagata matutua - ia mafaufau i le lavelave.

O le faʻaofiina o nila faʻavave e sili atu le toʻa ma e le mafua ai se faʻafitauli, talu ai e leai se faʻateleina o le mamafa i le epidermis i le taimi o le taina. E iai nila ua faailogaina "puipui vevela", lea e faaliliuina e pei o "puipui vevela". E ui lava i le leai o se paʻu o le paʻu, o le inisalini e sola ese i luga o nilala, lea e mafai ona faʻamatalaina i se fua vaiti.

Inisini Injection Technique

O le faagasologa o le puleaina o le hormon mo le maʻisuka e faapenei:

  • le faʻasalaga o le nofoaga e tatau ona tuʻuina ai le nila (togafitiga ole nofoaga ma le ava malosi poʻo isi auala e le manaʻomia),
  • ave le paʻu paʻu i le limamatua ma le limamatua, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le ulu atu i totonu o le faʻavae maso,
  • faʻaofiina o se nila i le pito i luga o le fasi uʻamea i le maualuga o le 45 tikeri poʻo le faʻalatalata i luga o le paʻu,
  • le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o ni nai sekone,
  • tolaulala.

O le mulimulitaʻi i tulafono o loʻo i luga, e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga leaga ona o le le lelei o le puleaina o le inisalini.

E manaʻomia ona fufulu oʻu paʻu i le ava malosi ao lei faia le inisalini

O meainu o le ava e fesoasoani i le faʻaumatia o le inisalini. Mo lenei mafuaʻaga, e le manaʻomia le muamua togafitiga o le eria e manaʻomia ma se meafaigaluega talafeagai. E mafai foi ona faamatalaina lenei mea e ala i le leai o ni aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i le sone o le tui o le nila e ala i le faʻaaogaina o fualaau faʻaonapo nei ma vailaʻau.

Auala e tuiina ai le inisalini

O le faʻaofiina o le inisalini e aunoa ma le fausiaina o se mea e mafai ona fai, e le gata i lea, i le togafitiga o tagata matutua ma tamaiti. Ae peitaʻi, e naʻo le faʻatagaina pe a fai e sili atu le mamafa o le tino. I lenei tulaga, filifili le nila pito sili ona taua mo le suauu ma le laʻitiiti.

O isi tagata gasegase e fautuaina e filifili se nila ei ai le umi o le 8 ma le 12.7 mm, e ulu atu ai i le paʻu o le paʻu paʻu.

Pe a sili atu ona lelei le puleaina o le inisalini

E fautuaina e tui inisalini i se tasi o vaega nei o le tino:

E taua tele le puipuia o le hormone mai le ulu atu i le loloto epidermal Layer, o lona uiga, i totonu o le maso. A leai, o le a sili atu le saoasaoa, lea e mafua ai se paʻu o le paʻu mataua i le suka. Faʻatasi ai ma le loloto o le nila, o lona uiga, i totonu o le tino, o le faʻaitiitia o le inisalini o le inisalini e faʻaitiitia, lea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le suka.

Faʻaleleia le vave o le fualaau faasaina pe a faʻalauiloaina i totonu o le manava, faʻagesegese - i le tumutumu o felafolafoaʻiga ma feusuaʻiga.

E manaʻomia ona tuiina le inisalini i le suka maualalo

E le mafai ona tuʻuina mai se tali manino i lenei fesili. O le inisalini puupuu po o le faʻasolosolo, lea e faʻatautaia aʻo leʻi faia taumafataga, e aofia ai se meaai ma le faʻasalaga bolus. Muamua e tatau mo meaʻai gaʻo ma palatini e faʻafefe, le lona lua - ia faʻasolosolo le maualuga o le suka maualuga.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le suka i totonu o le tino, o le faaofiina o le bolus correction e le talafeagai. I lenei tulaga, o le palaus meaai foi ua faaitiitia.

E mafai ona ou faʻaaogaina le inisalini minu

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai le fualaau faʻasaina ma se ola ola mama. E faʻaaogaina foi lenei mea i se vailaau faʻatoʻilaloina lea e le aumaia ai le togafitiga e manaʻomia. E le gata i lea, o le a afaina ai le ola maloloina. O nei fualaau faasaina ua fautuaina ina ia lafoaʻi mai se fale falemaʻi fale, o lona uiga, lafoai.

E fia taimi e mafai ona e tuiina ai le inisalini i le syringe tutusa

O le togavao e faamoemoe mo le faʻaaogaina e tasi e aunoa ma le toe faʻaaogaina o fualaau faasaina ma lona faʻaofiina i le tino o le tagata.O togi taʻitasi e aofia ai se faailoga faʻasaina lona faʻaoga faʻalua. E le o gafa le gaosi oloa mo le soifua maloloina o le toe faʻaaogaina o le nila.

O le isi mafuaaga mo le faasaina o le toe faʻaaogaina o le nila o le, pe a uma le faʻaofiina o le hormone, o loʻo i ai pea i totonu o le luminaʻi vaega o le inisalini, lea, pe a maeʻa le faʻamago, e faʻateleina le faʻavaeina o tioata. A toe faʻaaogaina le suauu, o le mea mulimuli lea na faʻagasolo ai le alualu i luma o le vailaʻau i le lumen, lea e mafua ai ona gau le suauu.

Auala e tuiina ai le inisalini aʻo maitaga

Ole inisalini o se fualaau saogalemu i le maitaga lea e fesoasoani e faatumauina maualuga le maualuga ole suka. O le metotia, aemaise lava le faʻaaogaina o vailaʻau, ua fuafuaina e le fomaʻi aoga. E mafai ona faʻaitiitia le fua faatatau o aso taitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le i ai o le faʻamaʻi matautia, poʻo le faʻateleina (i tulaga tulaga ese).

O le manaʻoga o le tino mo hormones e faʻatupulaʻia i le 2 ma le 3 o vaevaega tolu, pe a faʻatupulaia le tuputupu ae ma le atinaʻe o le tamaititi. E faʻaaogaina faʻamatalaga o le hormone faaleaganuu, faʻaogaina o tui ma peni tui, faʻapea foi ma se pamu insulin.

Faʻasalaga ma faʻaleagaga

I le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi e sili atu i le inumaga o le inisalini fautuaina e le fomaʻi, faʻafuaseʻi ona tupu le maʻi o le hypoglycemic syndrome. E mafai ona faʻamalamalamaina lenei mea e ala i le fusia o glucose uma, lea e mafua ai le leai o se mimiti.

O faʻamatalaga faʻapitoa o faʻamalositino o se vailaʻau o loʻo faʻaalia i mea nei:

  • mafaufau le lelei
  • fuluʻi-vomiting syndrome
  • tamaiti aoga
  • tulaga le mautonu
  • tiga o le ulu
  • sosolo le faʻaleleia atili,
  • faʻaleagaina.

O le puleaina o le inisalini e mafua ai le lipodystrophy (o se faaitiitia o le aofaiga o mea oona i totonu o le tino) i le vaega o le puleaina o fualaau faasaina. Soo se faʻamalosaga fou o le inisalini e faamamaina i aso nei i faʻasalalauga tulaga ese e faʻaosofia ai se faʻafefe o le maʻi.

Togafitiga o faʻaleagaga leaga o se faailoga. E vave faʻaaogaina le togafitiga faʻafuaseʻi, ma suia le vailaau faʻatasi i le tutusa.

Contraindications

E ui i le manaoga o le tino mo le inisalini i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona faʻasaina le vailaau mo le faʻaaoga i nisi tulaga. O tapulaa e aofia ai:

  • pathoces, o se uiga iloga o le hypoglycemia,
  • le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi,
  • le atinaʻeina o cirrhosis o le ate,
  • o le atiina ae o le lapisi o le hemolytic, lea e tupu i le talaaga o le malepelepe o le toto mumu,
  • atinaʻe o pancreatitis - faʻagasolo i totonu o le pancreas,
  • atinaʻe o fafo - o se faʻaogaina o le tino i totonu o le fatugaʻo,
  • le atinaʻeina o le amyloidosis fatugaʻo - o se togafiti e mafua mai i le le atoatoa i metabolic processes e faatatau i le palatini,
  • atinaʻe o urolithiasis,
  • le i ai o se maʻi o le peptic i le manava po o le duodenum,
  • afaina fatu fatu.

Faʻasoa faapitoa, o sauniuniga ile inisalini e faʻaaogaina mo le maʻisuka ma faʻamalosia ai maʻi faʻapitoa e pei o le le atoatoa o le matelaina. I le mataupu mulimuli, o loʻo i ai le le mautonu i le va o le okesene e manaʻomia ai le fatu ma le faʻaaogaina o le okesene i totonu.

E le gata i lea, e tatau ona mataʻituina le tulaga i taimi o togafitiga o le insulin i le talaaga o:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • tiga o le endocrine,
  • O le faʻamaʻi o le Addison (o le le atoatoa o le gland),
  • toe le manuia.

Ina ia mafai e le inisalini ona maua le maualuga o le manuia o togafitiga, e taua le mulimuli i tulafono mo lona faʻaaogaina, o le togafitiga fautuaina na faatonuina e le fomaʻi. Ole togafitiga o le maʻisuka e le taliaina. I lenei tulaga, e le gata o le toe faʻaleleia lemu, ae o isi faʻafitauli o le soifua maloloina e tupu, e manaʻomia ai togafitiga faapitoa.

Ua e matauina se mea sese? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufaleia faailoa mai ia i matou.

Tuua Lau Faamatalaga