Toma o le maʻisuka togafitiga

Mama i le maʻisuka

I le togafitiga o le maʻisuka, e mafai foi ona aoga, faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi ma lona uiga lelei. O le tina ei ai lona aafiaga aoga i le tino o le tagata - ua faaitiitia le fiainu, o le faagasologa o le urination e masani ona faatulaga.

O se taunuuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le tulaga o le tagata maʻi na maua i le maʻisuka ua faʻaleleia atili, faapea foi le faʻaleleia o le malosi. E mafai ona e faitau atili e uiga i aoga o fagu i tusiga nei na ou aoina i lenei autu.

Mumiyo mo le maʻisuka

I le avea ai ma tulaga masani, o le mumiyo e faʻaaogaina i se aofaiga o le 0.5 g, lea e fetaui ma se vaega le tele o se ulu faʻatusa. E vavaeeseina le faʻaaogaina o le malosi poʻo le naifi ma solo i le 0.5 l o le vai. I le avea ai o se tulafono, o le vai, ae o le togafitiga e sili atu ona aoga pe afai e te inuina susu ma mummy. Ae ui i lea, o le tele o fuafuaga e eseese i le aofai o lenei oloa, ma le ituaiga o le vai lea e fufuluina ai.

Afai e iai ni faaletonu o le gastrointestinal i le tino o le maʻi suka i luga o le mucous membrane, e tatau ona faateleina le fua faatatau o le mama mumusu i le 6 g ma inu se sipuni tele tolu taimi i le aso. O le aʻafiaga o le mauga i luga o manua e manaia: o le uluaʻi faʻamalolo i ni nai aso. I lenei tulaga, e tatau i le tino ona fesoasoani i le meaai.

Mo se maʻi suka, o le lelei sili ona lelei o le taeao o le oatmeal poʻo le buckwheat. O le mea lea, o le togafitiga ua faatelevaveina ona o le faʻamaopoopoina o gaioiga o le gastrointestinal tract: meaʻai talafeagai, o le faʻaaogaina o mummy i le aofai atoa o le faʻamalosi maʻi o le ulcer ma le toe faʻaleleia o le tino i se taimi pupuu.

Talosaga

O lenei mea mauga e faia e le natura lava ia, ma e taua le faʻaaogaina o lona mana e faʻamalolo ai le tino mai maʻi ogaoga. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o le mummy i le maʻisuka e aoga i lona tulaga masani.

O fualaau o loʻo ofoina e fomaʻi e leʻo toe avea ma togafitiga faʻale-aganuʻu, talu ai o la latou gaosiga o lona uiga o le pasia o le tulaga o le vevela i le oloa. E le gata i lea, o le mummy i totonu o fualaau o loʻo faia mai se faʻamatalaga ua uma ona faʻaaogā faʻamaina.

E mafai ona e suesue i le tele o iloiloga e uiga i togafitiga o le maʻisuka i auala eseese. I le taimi lava e tasi, o le mummy e sili ona aoga i le gaioiga o le pancreas, metabolism, le malosi o le tino e gaosia ai le suka ma faʻafefe lelei ai i sela.

O le polofesa lauiloa o Neumyvakin, o le na faia le vailaau avanoa, o ona togafiti taua o togafitiga ua lauiloa i le lalolagi, ua taua ai meatotino a le mummy faavavega. Na te faaaogaina lenei meaalofa o le natura i vasega na ia faia mo le faamaloloina o le tagata.

Pancreatitis Treatment

Togafitiga o pancreatitis ma le mummy e mafai ona faia na o se auala faaopoopo o le faatosinaga. E leai se faʻasalaga e le teena ai le togafitiga e faʻatonuina e le fomaʻi mo lenei faʻamaʻi. Ave le 0.2 g o le meaʻai o le falemaʻi, faʻamavae i le 30 g vai ma faʻafefiloi ma le 1 tbsp. se sipuni o le meli. Faatasi ai ma le faʻafefiloi maeʻa, faʻalautele le gaʻo, fusi i le 4 laulau ma ufiufi uma le pito i luma o le ua. Faamalosi ma alu mo le 1 itula, ona fufulu lea o le suauu i le vai malulu.

Togafiti

Mo togafitiga o le maʻi suka mummy tasi o fua o loʻo i lalo:

1. Faʻavae 17.5 g o mummy i le 0.5 l vai (3.5% fofo). Ina ia puipuia pe mo togafitiga, ia matua faia lava e tusa ai ma le polokalame:

    10 aso - 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai, 10 aso - 1.5 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai, 5 aso - 1.5 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

E fautuaina e inu le susu poʻo fualaau suamalie. Afai e tupu le siʻosiʻomaga, ona tatau lea ona inu le mummy pe a uma ona 'ai pe faʻauʻu i le 0.5 ipu ipu vai e aunoa ma le kesi.

2. O se polokalame e galue e faʻaititia ai le toto totoga o le toto, faʻaitiitia le aofaʻi o le vai faʻaalu i le aso: faʻamavae le 0.2 g o le mummy i le vai vevela vai (o le afa lea o le tele o le ulu faʻatusa). Inu 2 taimi i le aso i le faʻapalapala, inu vai inu e aunoa ma le kesi. Ona fai lea o se malologa mo le 5 aso, pe a maeʻa ona toe faia le vasega. I le aotelega, e 12 g o mea masani masani e manaʻomia.

3. E faapitoa lava mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le polokalame lenei ua uma ona fausia: faʻasaʻo le 3.5 g mummy i le 0.5 l o le vai. Ave 10 aso mo le 1 tbsp. sipuni, ona 10 aso mo le 1.5 tbsp. sipuni ma le 5 aso mo le 1.5 tbsp. sipuni. I le va o tauvaga e faia se malologa o le 5 aso. Inu i le 30 minute ao leʻi faia taumafataga 3 taimi i le aso. O mea le lelei i le foliga o le paʻu o le paʻu, e faʻaitiitia tele vaivaiga pe a faʻamaluluina le fofo i le sua susu po o le susu.

Mama mo le puipuia o le maʻisuka

Ina ia puipuia le maʻisuka, 0.2 g le mummy ua solo. Faʻaalu 2 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. E tatau ona e alu i le 5 vasega o le 10 aso ma se malologa o le 5 aso, pe afai ei ai le faapalepale lelei i le mummy. Mo tagata maʻisuka o loʻo faʻataunuʻuina le tulaga agai i le faʻaitiitia o le soifua manuia ma le faʻavavevaveina o faʻamaoniga, ua atinaʻe le polokalame lenei: faʻamavae le 4 g o le vailaʻau i le 20 tbsp. sipuni tele o le vai i le vevela o le potu.

Aumai meaʻai 3 itula tolu taimi i le aso. Inu 1 tbsp. sipuni, fufuluina i le sua fou. O togafitiga e tatau ona faʻaauau mo le 10 aso, ia malolo mo le 10 aso ma toe amata le 10-aso o le aoga. E mafai ona e toe fai atu i le 6 ia vasega.

O aʻafiaga o le inisalini e mafua mai i manu e mafua ai ona tali mai le tino. O se allergy i le maʻisuka e faʻaalia i mumu mumu i luga o le paʻu o vae ma le manava. I lenei tulaga, o auala o togafitiga aloaia e faavae i luga o le toomaga o le sasaina, ae le o le togafitiga o le allergy lava ia.

Ae mo le mummy, e mafai ona faʻamautuina le manatu o le tino e uiga i le pala o le palatini o le inisalini. Ina ia faia lenei mea, "ave mauga" e ave e tusa ai ma le polokalame: 5 g o le vailaau o le a faʻavaivai i le 500 ml o le vai, inu 100 ml tolu taimi i le aso. E taua le suʻeina o le mummy i le taimi muamua aʻo leʻi 'aʻai, e sili atu ma le afa itula.

O aoga o le mumiyo i le maʻisuka

O le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e mafua ona o le le lava o le inisalini ma le le atoatoa o le tino i gaʻo, o le tele o le kulukose i le urine ma le toto. I totonu o tagata, o le inisalini e maua i totonu o le paʻu, o lea e maua ai e tagata gasegase ituaiga uma o faaletonu e fesootaʻi ma le tulaga ma le faʻatinoga o lenei okeni.

O maʻi e aofia i le ituaiga muamua-inisalini, e manaʻomia le faʻaaoga pea o lenei mea. O latou faʻamaʻi e tele lava ina faʻaleagaina. O le maʻi e mafai ona faʻaalia nei lava i tamaiti ma tamaiti.

O le ituaiga o maʻisuka lona lua e amata lemu, latou te mafua ai i le maʻisuka o tagata matutua. E tupu i le fasefului tausaga ma tagata matutua o loʻo mamafa tele. O lenei maʻi e le o le insulin e faalagolago. O loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o faiga faʻavaomalo.

Faʻailoga ma faʻailoga

O mafuaʻaga autu o le maʻisuka o:

    E masani lava ona afaina ai tagata na fananau i masina o le tautotogo, talu ai o le taimi nei o vailaʻau faʻamaʻi e malosi tele, lea e mafai ona aʻafia ai le tino o le maʻitaga, tino le atoatoa o le gaʻo i totonu o le tino, nisi o viral infections, oona, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract .

O se tulaga atuatuvale e mafai ona avea ma se faaosoosoga o le faamaʻi, o lea e tatau ai ona aloese mai le osofia o lagona ma popolega o lagona.

E tupu le maʻisuka e le tupu, o le faamaʻi e mafai ona fuafuaina faʻafuaseʻi i le taimi o le suʻega i le oculist fundus. E tofu tagata taitoatasi ma faʻamaʻi faʻapitoa, o faʻafitauli e mafai ona faʻalagolago i le tikeri o le faʻaitiitia o le inisalini. E aofia ai:

    E masani lava ona ou alu i le falemaele, ou te fia inu pea, e le masani ai i le faletaele, o le tino e matelaina, o le mamafa e matua leiloloa, ae e mafai e le tagata maʻi ona lelei ona 'ai lelei, vaivai ma le vaivai i le tino, o le vaai ua faasolosolo ina vaivai, vaivai ma vaivai le tino, o se natura faatosina, latou te faamaloloina lemu, manuʻa faamalolo lemu, o le vevela e pa'ū i lalo ifo o le masani a le tagata, gaogao i tamai povi o vae, paʻu o le paʻu, paʻu i totonu o le fatu.

E le mafai ona faʻamalolo le maʻi suka. I le avea ai ma se puipuiga, e tatau ona e faatumauina le maualuga o suka ma siaki lona suiga. O se meaai malosi e manaʻomia, faʻagata i gaioiga faaletino, tagofia fualaau faʻasaina o le suka maualalo i aso uma, pulea le suka i le aso.

Faatasi ai ma lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga le mummy. Tagata faʻapitoa i le vāega o togafitiga faʻale-aganuʻu manatu o lenei meafaigaluega sili ona aoga mo le tausia o le tino i se tulaga lelei ma le maʻisuka.

Fualaau lelei i le mummy mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

E tele tulafono mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2 e ala ile pepe. Faamolemole ia matau e le tatau ona e taofi le togafitiga masani ua fautuaina e lau fomaʻi.

O isi fuafuaga e aofia ai togafitiga o le faʻamaʻi i le taimi muamua poʻo le puipuia o lona atinaʻe. I lenei itu, o le mummy o se meafaigaluega sili ona lelei. O lenei polokalame e talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. 0.2 kalama o le mummy e tatau ona solo i se ipu susu i le vevela o le potu ma inu i le faalua i le afa afa itula ao le i taumafa.

O le umi o le vasega e sefulu aso. A uma lenei mea, e tatau ona e malolo mo le lima aso. Faʻatasi i le tausaga ona fautuaina e ave ni vasega se lima e lima aso malolo i le va o le taʻitasi.

O lenei meafaigaluega e faʻaaoga i se auala faʻapitoa. Amata ona ave i se tasi sipuni tasi i le aso i luga o se manava gaogao. A maeʻa aso e sefulu, ona faʻatupulaʻia lea o le dose i le 1.5 sipuni tele ma ave isi aso e sefulu. Mo le isi sefulu aso e sosoo ai, e tatau ona e faʻaitiitia le suʻega i le siʻuni siva se tasi.

I le aotelega, ia le itiiti ifo i le tolu vasega e tatau ona ave. O le malologa i le va oi latou e lima aso. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, e le gata ina faʻaveveveveina faiga faʻavavelaʻau, ae e mafai foi ona aveesea na uiga le lelei e pei o le vevela, vaivaiga, mafatia i vae.

E fesoasoani Mumiyo e togafitia le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka o se faiga faigata tele lea e manaʻomia ai sauniuniga faapitoa ma fautuaga a tagata tomai faapitoa. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o mumiyo i togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le tulaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma le faʻaleleia atili o le soifuaga o tagata mamaʻi.

I le faaopoopo atu i aafiaga aoga i le setete o le soifua maloloina ma le tino (faʻaitiitia o le fiainu, faaleleia atili o le tulaga lautele ma faʻatalanoaina le faagasologa o le urination), togafitiga ma le faʻaogaina o togafitiga faʻamalolo a tagata e matua faʻaleleia ai le gafatia galue ma le soifua manuia lautele o tagata gasegase.

Le faʻaaogaina o se vaifofo o le mumiyo

I le maʻisuka, ua fautuaina le mummy e inu 2 taimi i le aso (i le taeao i le tasi le itula ao le i faia ni taumafataga, i le afiafi ao lei moe) 0.2 g i le fofo.

Polokalame faʻapipiʻi tau: 10 aso o le faʻatagaina mo se 5 aso malolo. O le atoa o togafitiga o le a manaomia ai le 10-12 g o mea. I le faagasologa o le vasega, galala, sili atu le puleaina o le urini ua matua faaitiitia, ua le toe mafatia le ulu, ua leiloloa le malosi, ua faaitiitia le paʻu pe o le toto toto o le tino, ua le vave ona vaivai. Afai o se faʻaalia o le tagata lava ia e faʻaalia i le ituaiga o leisa, e tatau ona e tago i le fualaau mo sina taimi pe a uma ona 'ai ma ave i se ipu vai inu.

O le a se aafiaga o le mummy

O loʻo faʻaaogaina pipi pipi mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o loʻo i ai aafiaga nei i le tino:

  • faʻaitiitia le toto suka
  • faaleleia le faiga o le endocrine,
  • faʻaititia le sweating
  • faatulaga le toto toto,
  • puipuia le ulu o le ulu
  • faʻaitiitia le fulafula ma le urination.

I le tulaga ei ai se tulaga lamatia o le atiina ae o se faʻamaʻi pipisi, mamafa, e fautuaina e faʻaaoga se mea e gaosi ai le palu e puipuia ai le tupu mai o lenei maʻi.

E masani lava mo le maʻisuka, o le oloa o le beekeeping e avea ma se faaolataga moni, pe a uma ona ave, o le tulaga lautele o le tino e faaleleia atili, ma le vaivai faifaipea e pasi.

Ole togafitiga o le mummy mummy faatasi ai ma mea taumafa o le a fesoasoani ia te oe e faigofie ona aveesea le mamafa, lea o le a afaina ai lou tulaga lautele ma, aemaise lava, le galuega o le endocrin system.

Ituaiga 2 maʻisuka

Ua ave le tina mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei ona taua i lalo: 1.8 g o le vailaau faasaina e tatau ona solo i le 250 ml o vai. E tatau ona ave le meafaigaluega i le tasi ma le afa kapu punini mo le 14 aso 3 taimi i le aso i luga o se manava gaogao. Ona e manaʻomia lea ona e malolo mo le 5 aso, ona toe fai lea o le auala puupuu e tasi o togafitiga - 5 aso. E mafai ona e inuina le vaifofo faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiina i ni mea fou ua gaosia pe susu.

Tulafono mo le taliaina o mumumu

E tatau ona inu i luga o se manava pe a le tolu itula pe a uma ona 'ai. E mafai ona e faʻatau togafitiga i ituaiga eseese, i foliga o capsules, pills, tablets or in pure form. Resin resin, lea o loʻo faʻatau atu i falemaʻi, ua maeʻa ona faʻamamaina lelei ma ua leiloa nisi o ona aoga lelei. O le mafuaaga lea e fautuaina ai e inu le mea oona, faʻamaepe muamua i le vai.

E mafai ona e inuina le vailaau faʻasaina ma minerale, suavai manino, sua susu po o suamalie fou. O le togafitiga faʻamalosi e faʻaalia pe a maeʻa le masina o le tagofia o fualaau faasaina, e taua le aua le faʻagaloina tulafono o le pulega ma ave le atoaga. A faʻaaoga tatau, e fesoasoani tele le mummy i le maʻisuka.

Faʻafefea ona vave faʻaitiitia le toto suka mo le maʻisuka

Faʻaitiitia le sao o le suka i se taimi vave e le o galue ma le manaʻoga uma, e mafai ona suia suʻesuʻega pe a uma le 1-3 aso mai le amataga o le faaaogaina o soʻo se fuafuaga e faʻatatau i lenei. O meaai masani nei e fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka:

  • bee mummy,
  • ginseng - faʻapupulaina le inisalini,
  • ulanamona - e aʻafia i le cholesterol leaga,
  • turmeric faamautinoa le saogalemu o le inisalini na gaosia,
  • lanu lanu moana.

Ina ia vave ona ausia le manaʻoga e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopoopoina ni metotia i le taimi e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, inu vailaau faʻasalalau ma ave se meaʻai gaosi.

Contraindications

O le tina mo le maʻisuka e tatau ona matua vavalalata e tusa ai ma polokalame ua uma ona faamatalaina, matauina o le taimi ole taimi fautuaina ole togafitiga. A leai, ei ai se tulaga maualuga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i le fualaau faasaina. Aʻo le i faʻaaogaina, faitau ia faatonuga mo le faʻaaogaina, faitau le faʻailogaina:

  • le faapalepale i le vailaau
  • afaina o le tino
  • maʻitaga ma lactation
  • tumo formations
  • Addison's disease
  • maʻi faʻamaʻi.

Mama e pei o le maʻisuka puipuia

Faʻaauau ona fai togafitiga, e te le masani lelei i lenei maʻi faʻamaʻi. O se oloa o le paluga e maua ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le pancreas, o metabolic processes of the body. E fesoasoani i se tino vaivai e maua mai ai le suka ma talepe i lalo.

E faʻaaogaina faʻamalosi i togafitiga faʻaleaganuʻu, e faʻamalolo foi e le mummy le maʻisuka ituaiga 2. E le o taimi uma e mafai ona faʻaaogaina ai pusi o pusi, ae masani ona faʻamatalaina faʻatasi ma isi fualaau.

Aʻo leʻi amata ona e faʻaaogaina le Matua, ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi o le a ia fautuaina le vasega ma le fua o le tagofia o fualaau faasaina, iloilo le aoga o togafitiga mo oe lava ia.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma i le aso e le mafai ona faʻamalolo lenei mea. O le faʻamaʻiina o le maʻisuka o le ituaiga muamua e lauiloa foi, ae naʻo le avea o se tagata faʻasaga. O maʻi e matauina le faʻateleina o le faʻamaʻi manuʻa, o le malosi o le malosi, o le tino ua faʻamamaina.

Tuua Lau Faamatalaga