Aisea e mafai ai e tagata 'aina o le vao ona maualuga le cholesterol?

fomaʻi tautala sao
ae!
Sa e matamata i le cholesterol mo se taimi umi? Faʻaauau? I luga o se manava gaogao
Ia manatua e faalagolago le maualuga o le cholesterol i mea na e 'ai talu ai nei.
Ma i se taimi uumi.
kopi mai iinei
http://www.rpoargo.com/deseases/gipertoniy/gipertoniy_07.htm

"Mai le 60 i le 80% o cholesterol uma e gaosia i totonu oo tatou tino, o le isi mea e sau mai meaʻai. O le tele o cholesterol e gaosia e faʻatonutonuina e le ate, ma a tele mea e maua mai i meaʻai, ona itiiti lea e maua mai i le ate.
.
O le ate e maua ai le 60-80% o le cholesterol, liliu ai mea taumafa suka i le ava i cholesterol ma triglycerides "

"O le aofaiga o le cholesterol e gaosia e faʻatonutonuina e le ate, ma a oʻo mai nisi mea mai meaʻai, ona itiiti lea e gaosia e le ate" - atonu o le faafitauli lea? E pei ona ou malamalama i ai, o loʻo i ai se faʻaititia tele o le cholesterol ma le meaai.

Na ou faitauina foi e oo lava i tagata i nofoaga o faasalaga na i ai ni faafitauli i le cholesterol - e le o le talaaga o le vaivai lautele (e le taua ai le gaʻo).

Lacto-vegetarianism e le faʻamautinoa ai maualuga maualuga o le cholesterol levels. O ia ituaiga meaai e aofia ai meaʻai laʻau, ma afai latou te le gaʻo, latou te maua ai le tele o gaʻo, aemaise lava tumu. O le taumafaina o gaʻo tumu ma le cholesterol taumafa, lea e le manaomia e le tino, afaina ai le faateleina o le "leaga" ma le aofai o le cholesterol.

E le gata i lea, afai e te faʻaaogaina se tele o le suauu manogi i se tasi ituaiga pe o le isi, e mafai foi ona aʻafia lau cholesterol. E ui lava o taumafa e faavae i laau toto o loʻo i ai le gaʻo i gaʻo e aofia ai gaʻo susu, e matua tele naʻo le gaʻo e mafai ona i ai ni aʻafiaga le talafeagai ile maualuga o le cholesterol toto.

O fomaʻi e pei o Dr. Ornish, Esselsteen, ma isi, o loʻo ou tusia e uiga i lau api o talaaga, ua faʻaalia i le agavaʻa e mafai ona vave paʻu vave le tele o le cholesterol pe a fai e sui se tagata i meaai e faʻavae i luga o meaʻai ma meaʻai maualalo (10-15% o le tele o kalori) . I le mataupu faavae, o le auala lea latou te fesuiaʻi ma fesuiaʻi ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Oi! Faʻafetai mo le fesoʻotaʻiga ma mo le faʻamatalaga.
Ou te matua fiafia tele i lenei autu, o le a ou faitauina

Ia, ma e toetoe lava o le autu, e manaia foi
i uo_horatio se faasologa o faamaumauga e uiga i le taamilosaga kulukose i tagata

Cholesterol ma se ituaiga olaga vavalaʻau

O le cholesterol toto e vaevaeina i ni vaega autu se lua: o le lipoproteins maualalo ma le maualuga lipoproteins. O le vaega muamua o loʻo i ai le malosi e faʻafesoʻotaʻi ai ma isi elemene ma faʻaputu i le tino.

O le maualuga o le lipoproteins, e ese mai, e maua ai gaioiga gaioiolosi malosi, auai i le faia o se membrane cell membrane, ma fesoasoani i le aveeseina o meaola leaga o le cholesterol mai le tino ma le talo.

O le toto cholesterol toto e faʻaitiitia pe faateleina i luga o le taimi, e fuafua lava i suiga o le tino. I le taimi lava lea e tasi, o mea uma e maua i le maualuga o le lipoproteins e maualuga ma maualalo. O se maualuga maualuga o le cholesterol lamatia e mafua ai le matautia o gasegase matautia (atherosclerosis, stroke, heart attack), ma le maʻisuka malosi.

O le faʻaitiitia o le cholesterol maualuga i totonu o le toto e oʻo atu ai i le faʻaogaina o sela ma le tino atoa, le gasegase o le tino, ma le faateleina o le cholesterol maualalo. E tusa ai ma lea, o le faʻaitiitia o le saofai o le cholesterol o se tuusaʻo tuusao mo mea e ono aʻafia ai le cholesterol i totonu o toto toto.

E mafai ona e fetuunai le tele o le gaosiga o le cholesterol i totonu o le toto e faʻaaoga ai metotia nei:

  1. Faʻaitiitia o le cholesterol maualalo maualalo i fuainumera - fualaau e faʻaitiitia ai le lipine atherogenic i le tino, faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le cholesterol leaga i le toto.
  2. Mulimuli i se taumafa malosi, e le aofia ai meaai maualuga i gaʻo manu mai meaai.
  3. Taʻaloga agavaʻa, ulaula tapaa ma le ava malosi.

E taua le mafaufau o le faʻaaogaina o statine e faʻatagaina i le tofiaina o se fomaʻi, aua o loʻo aʻafia ai aʻafiaga o le tino. O le faʻaitiitia o fualaau faʻatele e masani lava ona maua ai se maualuga maualuga o le cholesterol leaga i le toto.

O fualaau aina o le faʻaaogaina lea o meaola manu. Fesuiaʻiga i meaʻai a le vaomatua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto o le cholesterol maualuga e aunoa ma le faaleagaina o le tino. O le aloese mai le taumafaina o meaola manu e mafua ai le taofia o le gaosia o le cholesterol maualalo maualalo i le toto.

I le taimi lava e tasi, o le saturation o le tino ma mea aoga laau toto e mautinoa ai le faʻamautuina o le gastrointestinal tract ma se metabolism lelei. O le maualuga o le cholesterol e maualuga ma maualalo ifo le cholesterol. Ona o le natura masani o mea taumafa, o le aafiaga e umi le faaauauina e aunoa ma le afaina o faafitauli.

E ui lava i le lelei o mea taumafa a le vaomatua, o fuainumera o fuainumera faafomaʻi o loo faailoa mai pea le maualuga o le cholesterol maualuga.

E lua mea taua e faʻamatalaina ai le mafuaaga e maualuga ai le maualuga o le cholesterol i le toto o le vegetarian toto:

  1. O se gasegase o le tino pe afai e le taua le olaga o se tagata maʻi i le gaosiga ma le gaosiga o le cholesterol maualalo maualalo i le tino. O le mafuaʻaga autu o le faʻalavelave faʻaleagaina e afua mai i pateni tuga i totonu o siama.
  2. O faʻamaʻi o le ate, lea e mafua ai le le atoatoa o galuega i lana galuega ma le aveesea o toxins ma le cholesterol deposits mai le tino.

O le iloaina o le toto maualuga o le cholesterol i tagata vaovao e le o lona uiga o le valea o meaʻai e totoina ai laau.

O le tausisia o le taumafa e taua tele i le faatumauina o le metabolism masani, puipuia le tino mai faigata, alualu i luma o faamaʻi.

O le sini autū o le gaosiga o meaʻai:

  1. Faʻatuina o tulaga lelei mo le faʻaogaina o le tino,
  2. Faaleleia atili o le gataifale, toto toto,
  3. Faamamaina o le tino o toxins i le toto,
  4. Puipuia o faamai o le cardiovascular system.

Le lelei ma le le lelei o meaai a le vaomatua

O mea taumafa a le vaomatua ua amanaʻia e sili ona aoga mo le puipuia o faʻamaʻi e tele:

  • Oncology
  • Mafuaaga
  • O le maʻi suka
  • Faʻafitauli o le vaega o meaʻai,
  • Maualuga maualuga
  • Faʻailogaina o le cardiovascular system.

O le tausisia o lenei ituaiga o mea taumafa e faʻailoaina i se tulaga malosi i se olaga ola maloloina.

O aoga o meaʻai mo le tino e lagolagoina e le faʻamalositino masani, o le faʻasaina o le ulaula ma le inu o le ava malosi.

O ona laumua autu:

  1. Le leai o se mea e afaina ai, mamafa mo le faʻaaogaina o elemene o meaola manu,
  2. Maualalo le kalori akoonu
  3. Faʻaaoga lelei fiva
  4. Saturation o le tino ma elemene taua, vailaau masani, minerale.

O se faasologa paleni e mafai ai e oe ona ausia faʻamanuiaga maualuga mo le tino:

  1. Paʻu mamafa
  2. Puipuiga o tupe teu cholesterol,
  3. Stable bowel function
  4. Faʻamataʻu faigofie faʻaleleia e le manava
  5. Faaitiitia le ate ma le fatu fatuga,
  6. Faamalolosia o le tino o le tino
  7. Faʻaitiitia o le toto maualuga,
  8. Faʻafouina o le toto i vitamini.

O se taunuuga, e maua e tagata gasegase se faʻaleleia lautele i le soifua manuia, o se maualuga maualuga o le cholesterol i le faʻaitiitia o le toto, ma faʻavavevave faiga e vave tele. E tusa ai ma fuainumera o le soifua maloloina, o tagata lagolago i meaʻai a le vaomatua ua umi atu le ola ma atonu e le mafai ona atiaʻe faʻamaʻi o totoga i totonu. O lenei mea e faʻamaonia ai le lelei o meaʻai a le vaomatua mo le tino o le tagata.

Ole fesuiaiga ile togavao e tuʻuina atu ma nisi o faigata mo le tagata masani i meaʻai a manu. E le gata i lea, i le amanaʻiaina o nisi o meaola, o loʻo i ai foi itu le lelei i le teena o se taumafa atoatoa mo le tino:

O meaai o le vegetarian menu e leai ni meaola o manu, o le faavae lea mo le tagata soifua ma maso.

Afai o le susu, susu, susu-susu gaosi oloa e le aofia mai le meaai, ua leiloloa le puna o le calcium.

O se suiga tele i mea taumafa e faigata tele mo le tino, faʻaosofia ai le le lelei o le tino, ma le faʻaitiitia i le gaosiga o le cholesterol maualuga maualuga.

E le talafeagai le taumafataga o meaʻai mo le tino o le tamaititi, lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vitamini uma ma minerale mo le tuputupu ae, le faʻavaeina o le tino puipuia.

O le suiga o le ituaiga masani o mea taumafa i le gataifale e fautuaina i lalo o le vaavaaiga a se tagata tausi meaʻai. O lenei mea e fesoasoani e aloese ai mai le faʻafitauli o le soifua maloloina ona o se suiga tele i oloa, puipuia le tino mai le pa'ū o le cholesterol aoga i le toto.

E faʻafefea ona fesuiaiga i meaʻai a le vaomatua

Ole fesuiaiga ole taumafa i mea taumafa a le aiga e tatau ona faia ile faasolosolo ina ia maua le taimi o le tino e faʻaaoga ai. Mo le mafuaʻaga lenei, e tuʻuina atu e le au faʻatoʻaga meaai polokalame faʻavae faapitoa e faʻavae i luga o le suia o oloa.

I se tulaga lautele, mo se suiga le lelei o mea taumafa i le ituaiga o vaomatua, e tatau i se tasi ona tausisia tulafono autu:

  • O vailaau mumu o meaʻai o manu o le a suia muamua i ni paʻepaʻe.
  • O le taumafataga o mea taumafa e le masani ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia i le 3-4 taimi i le vaiaso.
  • E tatau ona faaopoopo i le taumafataga faatasi ai ma lemu ma isi mea faʻatelatini e faʻaleleia mo le leiloa o meaola o manu.
  • E faʻaititia le aoga o le gaʻo, o meaʻai maualuga-kalori e faʻaitiitia ai le cholesterol maualalo i totonu o le toto ua faʻaitiitia.
  • Saturation o le tino ma fua, fualaau faisua, fualaau.

Ina ia faʻaleleia le tofo o oloa, e mafai ona faaopoopo i ai meaʻai ma meaʻai ma mea masani.

E taua le mafaufau o le faʻaitiitia o le taumafaina o aano o manufasi e matautia mo le tino ma le fausaga o le ponaivi. O le mea lea, ina ia faatumauina le faagaoioia o faiga i le tulaga masani, e tatau ona toe faatumu le faʻaagaga o protein ma elemene e maua ai vitamini-minerale complexes.

Faaaogaina o le meaai a Ornish

Tomai Amerika o Dean Ornish e lauiloa i vaomatua ma i totonu o tagata o loʻo gauai atu i a latou meaʻai ma le soifua maloloina. O lana taumafataga na atiae e togafitia ai tagata mamaʻi i faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O mataupu faavae o mea taumafa e tusa ai ma le faiga o Ornish e faʻavae i luga o se faʻatagaina manino o calorie e faʻaaogaina, o le teenaina o meaola manu e maua i le kalori maualuga.

Faafetai i mea taumafa a le vaomatua, ua ausia e le fomai ni taunuuga lelei i ona tagata mamai i le faamamaina o toto toto, togafitiga, puipuia o faamaʻi o fatu fatu.

O meaai a le tagata faiʻai a Ornish e faʻaalia e pei ona taua i lalo i le faiga a le tino:

  • Faamamaina o le toto o le vascular system from toxins, toxins,
  • Faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol,
  • Tulaga masani o le metabolism, gau gau,
  • Puipuia o faamai o le cardiovascular system,
  • Faʻaauau pea le galue masani o le gastrointestinal tract.

O aʻafiaga aoga o se taumafa paleni e lelei tele mo tagata e maua i le maʻisuka, oona, maʻi o le ate, ma faamaʻi fatu.

O tulafono o taumafa vavalaʻau e tusa ai ma le faiga o le Ornisha:

  • Le faaaogaina i aso taitasi e le sili atu i le 20-25 g gaʻo (e oo atu i le 10% o le aofaiga atoa).
  • Faʻatasi i le taumafataga o na o oloa gaosia.
  • Taumafa i soo se taimi talafeagai.
  • Faʻaiʻu uma le ulaula ma le ava malosi.

E tusa ai ma mea o loʻo i ai i meaʻai a le vaomatua, o mea uma lava e vaevaeina i vaega e tolu:

  1. Faʻatagaina: fualaau, vine, fatu, legumes,
  2. Alauni faatapulaaina: oloa gaosiga o mea maualalo maualalo, fuamoa, fuifui, fuga saito,
  3. Faasaina: aano o manufasi, anufe, iʻa, pata, mayonnaise, avoka, olive, gaʻo susu ma susu susu, oloa, fuālaʻau fatu, suka, siaki.

O mea taumafa e tatau ona faʻamaonia, e aofia ai se faasologa paleni mo aso uma, ma mafaufau i le aofaʻi faʻatagaina o kalori i meaʻai i le tautua.

O se faʻataʻitaʻiga o meaʻai a le vaomatua:

  1. Meaʻai - o se ipu susu o le yogurt ma le saito po o le rye bran o loʻo faʻapipiʻiina ma le 200 g o fuālaʻau fou, moli fou.
  2. Taʻaloga - tao faʻasusu ma le broccoli ma pi, totoa salakeke fou, tomato, apu.
  3. Taumafa - falaoa o le falaoamata atoa e kuka i tamato, fualaau faisua ua kuka, fualaau kuka mo le suamalie.

Faʻaaloalo i tulaga uma o mea taumafa, o se soifua maloloina lelei o le a taʻitaʻia ai se tulaga lelei i togafitiga i se taimi pupuu. E taua le aua le 'ai ma' ai meaai o le fou fou, faʻasoa saʻo lelei le protein, gaʻo ma gaʻo.

O se taumafataga lelei e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol ma isi elemene oona i totonu o le toto. O se meaʻai i meaʻai e fesoasoani e faʻamamā ai le tino, faʻafouina totoga o le toto, faʻalauteleina le faʻavaʻaiga lautele. Ona o lenei mea, o le aʻafiaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system, maʻi o le maʻisuka, ma le ate ua faʻaitiitia, ma o le afaina o vaʻa toto ma atherosclerotic plate ua puipuia.

Ua faʻamaonia e faapea o le fesuiaiga lelei o le fesuiaiga i meaʻai a le laumei e fesoasoani e faʻateleina le soifua o tagata gasegase i faʻamaʻi. O le auala o le teenaina o le gaʻo manu e fesoasoani e faʻamamā ai le tino ma puipuia ai mai aʻafiaga leaga o le cholesterol.

Faateleina le cholesterol i fafine: faʻamaoniga, mafuaʻaga ma togafitiga

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Ae a pe afai ei ai i fafine le maualuga o le cholesterol? O lenei vailaau o se vaega taua o totoga uma. O se vaega o siama o le tele o siama, ma o le cholesterol lelei e faʻaalia ai le faʻavaeina o hormones ma e tatau mo le faʻalavelave o le tino. Ae o lona maualuga e tatau ona faatumauina i se tulaga masani, aua e ono afaina ai le tulaga o le tino. O le mea lea, ia tumau le soifua maloloina, e tatau ona e iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol.

Tulaga masani ma mafuaaga mo le faateleina

O loʻo i ai se faʻamalama o le cholesterol e faʻaalia ai le tulaga soifua maloloina o fafine ma ei ai tulaga nei:

  • o le aofai masani o mea itiiti e itiiti ifo i le 5.2 mmol / l,
  • lipoproteins maualalo o le itiiti ifo i le 3-3.5 mmol / l,
  • maualuga lipoproteins maualuga o le sili atu i le 1 mmol / l,
  • e sili atu nai lo le 2 mmol / l.

Afai o eseesega e ese mai le masani, o lona uiga, ua sili atu i le faatagaina, ona faailoa mai ai lea o tamaitai e maualuga le cholesterol. Ma o ia foi - e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese ma le le lelei o le soifua maloloina.

O le cholesterol maualuga i totonu o tamaitai o se mea e masani ona taatele. E tupu lenei mea mo ni mafuaaga. Aisea ua siitia ai le cholesterol?

O mafuaʻaga autu o le toto maualuga o le cholesterol i totonu o fafine e lima ni mafuaʻaga:

  • Tausaga vaitausaga - o tagata matutua ua telegese le gasegase, o lea latou te sili atu ona faigofie i tulaga o fafo, ma o le faateleina o le cholesterol o le mea taatele lea i tagata matutua.
  • O le i ai o faamaʻi o le cardiovascular system - maualuga cholesterol e mafua mai i le mea moni ua amata ona vavalalata vaa, e mafua ai le le lelei o le toto ma le toto vaivai i gaʻo ma okeni. O lenei mea leaga e afaina ai le manuia ma le soifua maloloina o tagata. O le mea lea, o ia faailoga o le faateleina o le cholesterol i fafine, e pei o faafitauli i le cardiovascular system, o mea autu ia.
  • Le lelei le taumafa paleni - e iai foi sona aafiaga taua, o le mea lea, i le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona e siaki lelei ma iloa mea e mafai ona e 'ai ma mea e le tatau.O le mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol o le tele o le taumafaina o meaʻai gaʻo, meaai gaosi, soda, tele sweets ma isi taumafa leaga.

  • O le olaga masani - o le faateleina o le cholesterol i fafine e tupu i le i ai o le mamafa mamafa, lea e aliali mai i le leai o se gaioiga faaletino. O lenei mafuaʻaga o le le lelei o le soifua maloloina, faʻafitauli o le tino i le tino. I le isi itu, o lenei faalavelave i le toto lelei o le toto ma o loʻo faʻaalia i le faateleina o faʻataʻitaʻiga.
  • O le mamafa o se faailoga iloga lea o le soifua maloloina, o lea afai o se fafine ua mamafa, ona tele lea o maʻi eseese ma faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai le faateleina o le cholesterol.

O mafuaʻaga o le maualuga o le cholesterol e tatau ona iloa e tagata uma, ma, afai e tatau ai, ia mafai ona faʻaitiitia ma faʻaleleia le lelei.

Faailoga o le Cholesterol Maualuga

O aʻafiaga eseese e aʻafia ai le galue masani a le tino. O le mea lea, ina ia mafai ona tumau ma le mausali ma ia ola maloloina le tagata, e tatau ona faatapulaaina le tele o meaai e maua ai le maualuga o le cholesterol.

E tatau ona e gauai atu i faʻaaliga eseese ma faʻalavelave o le soifua manuia, lea o le a mafai ai ona e amata togafitiga o togafitiga i se taimi talafeagai ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

O faʻamaoniga autu o le maualuga o le cholesterol i tagata e pei ona taua i lalo:

  • tiga i totonu o le pusa, atonu o se taimi e masani ai pe le maua se fatu ma isi mea faaletonu o le loto,
  • leaga le manatua, faasea e uiga i ona toilalo,
  • fatu fatu, taʻavale, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi,
  • liona o pito i lalo, thrombophlebitis,
  • tiga i le pito i lalo.

O isi faailoga e ono faailoa mai ai se faʻalauteleina o mea o lenei mea i fafine, e aofia ai mea e faʻalavelave ai le moe, vaivave, maʻi lautele, ma isi.

O le mea lea, o le le lava o togafitiga tatau, taimi talafeagai e afaina ai le soifua maloloina ma e mafai ona faʻatasi ma le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le lamatiaga o le maualuga o fua faatatau ma metotia e faʻaitiitia ai lo latou tulaga

O le cholesterol toto maualuga e leaga mo lou soifua maloloina. Muamua, o le polokalame atoa o le cardiovascular e amata ona pagatia, vavalalata o vaʻa toto, gaʻo, o le lumen ua pipisi i le cholesterol leaga. Ona o lea mea, o le tele o maʻi fatu ua tupu - o le fatu lea o le fatu, stroke, ma le atherosclerosis ma le fausiaina o fusi toto.

O pito i lalo e amata ona pagatia, e masani lava ona faia le thrombophlebitis. Le lava togafitiga talafeagai e aʻafia ai faʻafitauli e iai ni aʻafiaga ogaoga.

O le a le mea e fai pe a fai o suʻega e faʻaalia ai le toto maualuga o le cholesterol i fafine poʻo alii?

E i ai auala patino e mafai ai ona e faʻaititia le cholesterol ma teu i le aofaʻi masani. E tatau ona iloa lenei mea e le gata ia i latou o loʻo mafatia i se faʻamaʻi, ae faʻapea foi i tagata uma mo faamoemoega puipuia. O se faailo masani o le cholesterol e talafeagai mo le lelei o le faʻatinoina o mamanu uma ma okeni.

O auala autu mo le faʻaitiitia o le cholesterol e faapenei:

  • auala masani
  • fetuunaiga o meaʻai,
  • vailaʻau.

Faʻatau auala

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I tamaitai, o mafuaaga o le maualuga o le cholesterol maualuga e mafai ona ese, ina ia mafai ai ona faatulaga le tulaga o le soifua maloloina, e tatau ona e amata togafitiga i taimi talafeagai.

Ua leva ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasoifua mo togafitiga faʻapitoa i le tele o faʻamaʻi, e aofia ai - e aʻafia lelei i le maualuga o le cholesterol. E taua le manatuaina o vailaʻau faʻapitoa e faʻaopoopoina ai togafitiga autu.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fualaau faʻapitoa e aofia ai vailaau faʻamaʻi, mai mea e faʻaleagaina, teuteu ma tele atu mea e fai:

  1. Linden fesoasoani e faʻaleleia ma faʻaitiitia le cholesterol leaga, ei ai lona aoga aoga i le soifua maloloina lautele. Faʻaaogaina i foliga o deco deco, e faia mai fugalaau faʻagogo. O le masani ai e fesoasoani e tausia ai tulaga masani ma puipuia ai le atinaʻeina o maʻi matuia.
  2. Ua fesoasoani Propolis e faamama toto o mea leaga. Mo lenei mea, e faʻaaogaina se vaega faapitoa, lea e faʻaulu ao le i 'ai. O le umi o le vasega e le silia le 4 masina. Ua faailoa mai Propolis mo le maualuga o le cholesterol ma e iai sona aafiaga aoga i maʻi fatu.
  3. O loʻo iai le lelei o le soifua maloloina i lenei faʻamaʻi, e faaopoopo i meaʻai e faʻamaonia ai galuega ma le faʻatinoga o totoga. I le faaopoopo atu i ai, faʻaleleia le toto toto ma faʻaleleia toto toto.

Meaʻai ma le Faʻamaʻo Faʻatau

Mea taumafa e taua tele i le olaga o tagata uma, o lea e tatau ai ona e mataʻituina ma le totoʻa mea o loʻo aofia ai i meaʻai i aso taʻitasi.

O le faʻaleleia o le cholesterol-faʻaaogaina e nisi o mea e le lelei, e masani ona falai, gaʻo, sili atu le lelei o meaʻai ma meaʻai vave. O le mea lea, o le mea autu lava e tatau ona e 'ai meaai paleni lelei faʻatasi ma vailaʻau ma minerale uma.

O oloa o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻaititia le faʻatinoga:

  • fualaau faisua ma fua
  • cereals, tele cereals,
  • meaʻai suamalie (moa, toso, lapiti),
  • nusi i ni aofaiga laiti,
  • fualaau o fualaau faisua ua faia i le fale,
  • laʻau teas.

E mafai foi ona togafitia se tulaga maualuga o lenei vailaau ma ni vailaʻau faapitoa. Latou te faʻamautu lelei le tulaga o le soifua maloloina ma faʻaleleia le polokalame cardiovascular. O le mea e masani ai, o loʻo faʻaleleia se togafitiga o togafitiga, ma o loʻo tuʻuina atu tupe i luga o le fautuaga a se fomaʻi e aloese mai faʻalavelave ma aʻafiaga. Ma o loʻo faʻaaogaina foi le faʻaaogaina e faʻalagolago i le ogaoga o le maʻi ma le matua o le maʻi.

Pe a auina atu mo le suʻeina o le toto creatinine

O le toto creatinine e masani lava ona suʻesuʻeina i le taimi e tasi ma le protein atoa, o le gaʻo totoe, ma le urea. O iloiloga e ave i le taeao i luga o se manava gaogao pe a uma le moe filemu, ae le o gaioiga faaletino i le suiga i le po. Afai o le galuega e fesoʻotaʻi ma le fesuiaiga, e tatau ona pasia le suʻega i se isi aso, aua o faʻamatalaga na maua o le a le faʻatuatuaina.

O le fua faatatau o le creatinine e tuusaʻo tonu lava i le maualuga o le atinaʻe ma le faʻaputuina o le maso. O le faailo e fuaina i le aofaʻi o micromo ua solo i se lita o le toto (μmol / l). E suia suiga i le olaga atoa. I le toto o tagata soifua maloloina, o le maualuga o le creatinine e sili atu ona maualuga nai lo tamaitai.

Tagata faitau aofaʻiFaʻamau i le μmol / L
Tamaiti: i le vaitau o le fanau mai
e oʻo atu i le tausaga
mai le tausaga i le 10 tausaga
mai le 10 i le 18 tausaga
27 – 88
18 – 35
27 – 62
44 – 88
Alii: e oʻo atu i le 60 tausaga
silia ma le 60 tausaga
80 – 115
71 — 115
Tina: e oʻo atu i le 60 tausaga
silia ma le 60 tausaga
53 – 97
53 – 106

O le laulau o loʻo faʻaalia ai tulaga masani e faʻaaoga e fomai e iloilo ai le maualuga o le creatinine i totonu o le toto. E le faʻaalia i taimi uma ia togafitiga mai nei fuainumera.

Aisea e faateleina ai le fatu o le creatinine

O mafuaʻaga mo le faʻatupulaia o le creatinine e tatau ona muamua sailia i le soifuaga o tagata. O le taimi nei o le tele o tagata e aafia i taaloga taʻavale. E moni lava lenei mea mo le fausiaina o tino. Tagata faʻamalosi e faʻamalosia lenei faiga e ala i le faʻaaogaina o fualaau oona. O le fausaga o musika e manaʻomia ai se tele o polotini i le taumafataga. E tusa ai ma lea, o le suʻeina o le toto i ia tulaga o loʻo faʻaalia ai le faateleina o oloa e pala.

O teineiti e fatuina se ata matagofie e faʻaaoga ai taumafa faasalalauina ma le faʻasaina tele o gaʻo ma gaʻo paluga e ala i le faʻaopoopoga o le tele o oloa gaosia ma le vitamini.

E sili atu ona leaga - o se meaʻai fiaai - mafua ai le faʻaleleia o le malosi mai le polotini, ae le mai i gaʻo, e masani ona tupu. I le taimi lava e tasi, o le faapaleni o le metabolic e faʻalavelaveina: o le maualuga o le kulukose o loʻo mataituina i totonu o le toto, ae o le a totoe le nitrogen o le creatinine ma le urea.

A maualuga le creatinine o se faailoga o se maʻi

O le mafuaʻaga o se faʻaopoopoga iloga o le creatinine o soʻo se faiga faʻaleagaina i totonu o musika:

  • mafatiaga, aemaise lava le fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo faaumiumi o vaʻa,
  • togafitiga faʻapitoa
  • ogaoga mu
  • faaleagaina le tumutumu
  • Necrosis o le muso o le fatu ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • afaina o le vai i le mamafa o le toto, vomiting, manava.

I nei tulaga, o le tikeri o le faateleina o le faailoga e avea o se faailoga o le tele o le mafaufau, o le loloto o le necrosis.

O le le atoatoa o le galuega e mafai ona talanoaina ma le faateleina o le creatinine ma le faaitiitia o le filtration i le faʻataʻitaʻiga (toto mumu toto, protein). O fatugaʻo o loʻo i ai se mea taua tele o le tino ma e oʻo lava i le faaleagaina o se vaega o le okeni e le afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, o le aʻafiaga o fualaau (vailaau faʻamaʻi, anti-inflammatory and antipyretic drugs) e le o vave ona tupu ma na o le faateleina o le creatinine.

  1. E le mafai ona tupu le faaletonu o le tino pe a afaina i mea oona. O se tagata e popole e uiga i le gasea, vomiting, moe. Lafoaia o mimi, fulafula i foliga.
  2. O le faaletonu o le lapopoʻa taimi o le iuga lea o le faʻamaʻi umi o faʻamaʻi fatu fatu. O faʻafitauli e faʻapupulaina lemu: ulu o le ulu, maualuga maualuga, vaivaiga, ma le taotoga o uiga ia.

I le avea ai o se tasi o mafuaʻaga faʻaleagaina, o laurotoxicosis, o se faʻaopoopoga iloga i lauroid function, e tatau ona faʻaalia. Hormones e mafai ona faʻaumatia ai maso, mafua ai le mamafa o le mamafa.

A i ai se faaitiitia o le creatinine

E mafai ona maua failalalo maualalo i le vaomatua, i fafine maʻitaga. I le tulaga muamua, o lenei mafuaʻaga ona o le le lava o meaʻai manu i meaʻai ma e oʻo atu ai i vaivaiga maso ma le atrophy mulimuli ane.

I le maitaga, na te ofuina se masini physiological ona o le faʻaleleia atili o le toto atoa.

Fua e mafai ona faʻaitiitia ai Creatinine

Faʻalagolago i mafuaaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaalia le filifiliga o togafitiga poʻo togafitiga.

Mo tagata taaalo ma fiafia i meaʻai, ua lava lea e faamatala ai le leaga o le natura o le auala filifilia, e faʻaalia ai le aafiaga i nisi suiga i le tino, o le soifua maloloina.

I le faaitiitia o le fatu fatu, ua lava le fesuiaiga i le paleni o meaai e oo atu i le lua lita o le vai, faaitiitia le aofaʻi o meaʻai i le 0.2 kilokalama i le aso, ae faateleina le faʻaaogaina o iʻa, meaʻai susu, cereals, fualaau aina ma fualaʻau.

O le a manaʻomia ai le aveesea o fualaau oona, omoni faʻamaoni.

E mafai ona faaitiitia le gaosia o le Creatinine e avea o se faailoilo o le le atoatoa o le tino poʻo le faʻaleagaina o le tino naʻo le fesoasoani o togafitiga faʻapitoa e toe faʻafoisia ai le tulaga o le renal tubules, faʻamaonia le tafe toto, tapunia le susunuina o le palapala, ma faʻaitiitia le tulaga o le teʻi.

O lourotoxicosis e manaʻomia fualaau e taofia ai le tele o lauroid function.

Puipuiga

O le mea e leaga ai, o le faʻapogai faʻaonaponei a le tagata o loʻo faʻatulagaina le galuega o le faʻamatalaina o le leaga o mea taumafa, sili atu le malosi faʻaletino. E le o aʻafiaga uma o le a tumau i tulaga faigata. Ma o soʻo se meaʻai o se faʻafitauli sili atu ma aʻafiaga uma.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E manaʻomia lou alu i totonu mo taʻaloga e na o lou amanaʻia o faʻasoaga o lou tino. Vaʻai se fomaʻi taʻaloga. Faia se suʻesuʻega masani. Aua le faʻaaogaina meaʻai e le faʻamaonia.

Tuua Lau Faamatalaga