Tusa le maʻisuka ituaiga 2

  1. E faamalosia ai toto toto.
  2. O tagata maʻi ua faʻateleina le puipuiga.
  3. E faʻamalosia le puipui o le tino.
  4. O le maualuga o le cholesterol e faʻapitoa.
  5. E toe foʻi le toto i le masani.
  6. O le metabolism o loʻo lelei atili.
  7. O le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga o faʻamaʻi fatu fatu, mo le togafitiga o togalaau faʻamaʻi, e aofia ai galala, o loʻo faʻaaogaina. O se taunuuga o le ave o le garlic, o mea o loʻo i ai le cholesterol leaga, lipoproteins maualalo, e faʻaititia e le 16 pasene. E le gata i lea, ua faʻaitiitia le toto maualuga, o le numera o atherosclerotic plaques i arteries e faʻaititia e le 3 pasene.
  8. O lapisi e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Ae e le tatau ona e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi faatasi ai ma mea faʻamaʻi, aua e faʻagesegese ai foi le toto toto. Pe a vevela, o mea ola o le gaioio ua faʻaumatia, e aoga tele le 'ai - e sili atu i le afiafi, o le manogi e mou atu i le po.

  1. Oti tipolo i le afa, toso ese fatu.
  2. Tuu ni lemoni, pasisa ma fufulu le garlic i se mea e fai ai meaʻai a manu pe i totonu o se mea e gaosia.
  3. Fesuiaʻi, fesiitai i se vaʻa talafeagai ma tuʻu ai mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa.

O lenei fua e faʻaitiitia ai le suka o le toto, e faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga i vailaʻau na faʻamatalaina e se endocrinologist.

I le faʻaopopo i le 'ai o le kalaka i lona foliga masani, o le sua o le laau e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, faʻapea foʻi ma vailaʻau o loʻo tuʻuina faʻatasi ma faʻalapotopotoga o ausilali. E faavae i luga, o mea taumafa e fai i vailaau. E ui lava i le tau maualuga, o nei vailaau e lauiloa, aemaise lava i tagata e le mafai ona taliaina le manogi o le kalaiki.

O se mea taua mo le maʻisuka e faʻaitiitia ai le puipuiga. Ua leva ona lauiloa Garlic e avea o se mea lelei sili ona lelei.

O le tuufaatasiga o le supple dietary "Allikor" o loʻo i ai le keleni: o ona aoga ma faʻaleagaina i le maʻisuka ua maeʻa suʻesuʻeina auiliili. O le meafaigaluega e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o triglycerides ma cholesterol, faʻamalosia ai le toe tuʻuina o atherosclerotic plate.

"Allikor" e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto, e puipuia ai le fausiaina o fusi toto. Ae o le vailaau faasaina e mafai ona afaina ai tagata e afaina i gasegase. "Allikor" ua faʻasaina ona faia ma le faʻalauteleina o le lagona lelei i ona vaega. I le taimi o le maitaga ma le lactation, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o se meaʻai faaopoopo.

E tatau ona e inu 1 papalama o Allikor faalua i le aso. Afai e maua e le maʻi le maʻi gallstone, e tatau ona e tago i le fualaau faasaina i taimi o taumafataga. O le umi o le vasega togafitiga ua faatulagaina taʻitasi.

O le faʻamautinoa o le maʻisuka ma le kalama, ioe, o le a le faʻaumatia atoa le faʻamaʻi. Ae ia faʻaleleia le tala o le lipid toto, faʻaitiitia le inisalini, faʻaitiitia le mamafa ma le toto kullukose e moni lava.

Manatua faʻapitoa tagata:

  1. 5 'oloʻo nutimomoia ma faʻaopopo i le afa ipu o kefir poʻo yogurt. I le maʻisuka, o le kalama ma le kefir, masima ma laau e le gata o vailaʻau, ae o se ofu sili ona lelei mo aano o manufasi.
  2. Lago le kela. Ou te mulumuluina le ulu atoa, faʻamamago, tipi le pito i luga, faʻamamaina i le suauʻu manogi, tao mo le 40 minute. E tatau ona faamalulu ma faigofie ona fufulu le kālati i fafo o le pele. Faʻafetai i ai, ioe, e itiiti ifo nai lo le fou. Ae o le kelisi tao taofi e sili atu ona malu mo le manava ma e le manogi soʻo.
  3. Laʻau susu. Faʻaopopo le 10 pata o le keke keke i se ipu susu. E inu le paluga ao leʻi faia le 'aiga o le afiafi.

Fua ma le pasesa, Lemon ma le Garlic

Ina ia faʻaleleia lau soifua maloloina ma le maʻisuka, e mafai ona e suʻeina le fua tuai, o le mea fou lea ua mafua ona o vailaau Tibet. E talitonuina e faamamaina le toto o le cholesterol leaga, sili atu le kulukose, toe faʻafoʻo puipui o toto toto.

O le taumafaina o le kalama e mafai ma talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ae e tatau ona e fefaʻasoaʻi muamua i lau fomaʻi, aua o loʻo i ai faʻamaoniga mo lona faʻaaogaina. O le mea lea, o lenei "fomaʻi masani" e fesoasoani i le maʻisuka e foia ai faafitauli nei:

  1. I lalo ifo o se tulaga e le faʻaaogaina ai fualaau faʻamalosi. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o togafitiga a tagata o le a le tupu, o le mea lea o le togafitiga o le hypoglycemic in the form of pharmacological preparations is a prerequisite for maintaining levels of sugar sugar.
  2. O le tulaga maualalo i le kulūkose e oʻo atu i le 27% pe a faʻaaoga le sukalati, poʻo le fualaau aina lava ia. I lenei itu, ao leʻi faʻaaogaina lenei metotia o togafitiga, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi, ma suʻe suʻega i le taimi atoa.
  3. O gaʻo ma le garlic e le tatau ona aʻafia i le togafitiga o le vevela, talu ai o se mea e faʻaitiitia ai le kulūkose e faʻavave vave pe a oʻo i le maualuga o le vevela.
  4. E le mafai ona e faʻaogaina togafitiga pe'ā e maʻi ile vaega.
  5. Allicin e mafai ona maua i mea taumafa, pe afai e faʻamalosia oe e se manogi malosi, sui fomaʻi togafitiga faʻatau fualaau.

E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻavae i se mataupu patino, o le a taʻuina atu e le endocrinologist ia oe, ona o le maʻisuka, e mafai ona oʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e matua faasaina ai ona 'aina le garlic ma aniani.

Faaopoopoga i le togafitiga autu

Soo se tasi e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le leai o se togafitiga talafeagai, o le faʻamaʻi o le a mafua ai suiga e le mafai ona suia i le tele o totoga ma mamanu, o lenei fuainumera e aofia ai:

  1. cardiovascular system
  2. gaʻo
  3. popolega.

Ae faʻatasi ai ma le aoga e le mafaamatalaina o le keloka, suauu suauu ma le suavai, e leai se mea e mafai ona e faʻasalaina patino ai lona faʻaaogaina, filifili pe faʻapefea ona faʻaaogaina le kālaki, pe faʻaititia le fua ma le mea o loʻo iai i isi vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, ua fautuaina e fomaʻi le faia o se ituaiga tolu-masina o togafitiga ma le garlic mai lea taimi i lea taimi. I le avea ai o se vaega o le kosi, e tatau ona e inu i le 10-15 silu o le keke keke i aso uma. E faaopoopo i le susu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai. ma i totonu o le faʻalavelave e mafai foi ona e ave fualaau aina e maualalo ai le suka o le toto.

O nisi taimi o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua fautuaina e 'ai le yogurt, lea na finau mai i le kalama. Ina ia saunia se ituaiga o oloa, o le a e manaʻomia:

  • tipi 8 cloves o le kāleni ma faʻafefiloi ma le 1 ipu o kefir poʻo yogot,
  • ua faʻafefiloi le palu i le tasi po,
  • i le aso e sosoo ai, o le faʻafefeteina e 5 pe 6 taimi.

O le isi fua o le meaʻai e masani ona lauiloa i le maʻisuka o soo se ituaiga. E tatau ona e ave le 100 kalama o le laukalo gaosi ma le fa tioata o le uaina mumu. O mea uma e fefiloi ma faʻaogaina mo le lua vaiaso i se nofoaga susulu. A maeʻa lenei vaitau, o le paluga e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ma inu le tasi ma le afa kapu punini aʻo leʻi faia le taumafataga.

I le avea ai o se tasi o togafitiga togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaau faʻasaina o loʻo i ai le maualuga o le kalaka ua taʻua o "Allicor" ua gaosia. O le meafaigaluega e faʻaaogaina o se vaega o ausilali, faʻaopoopoga i le fualaau autu, lea e faʻaititia ai le maualuga o le suka o le toto o se tagata maʻi, i le ala, o le vailaʻau e faʻatagaina oe e vave faʻaitiitia le toto suka.

O le umi o togafitiga ma le vailaʻau faapitoa a Allikor ua faʻamoemoeina e le fomaʻi aoga.

Po o le a lava le aoga aoga garlic, e tatau i se tasi ona manatua o lenei mea o se faaopoopoga i togafitiga masani. E leai se mea e mafai ona e faʻalagolago i le ola o le tagata lava ia, aua o le aʻafiaga le lelei o le maʻisuka i totonu o totoga o le tino e iloa e tagata mamaʻi atoa ma lenei maʻi. Ae o se togafitiga faaopoopo, o le keleti e taua tele.

E masani lava, o togafitiga faaopoopo i lenei laau ua faatonuina mo 2-3 masina.

Faʻamatala le tuʻufaʻatasia, le umi ma le faalēaogāina o togafitiga faaopoopo i le kalaka, na o le fomaʻi e faatagaina!

Maua se afifi o fua o le maʻisuka mo le FREE

I le tele o mataupu, o le garlic e saogalemu atoatoa mo tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e mafai ona afaina ai togafitiga pe a tuʻufaʻatasia ma le tele o fualaau. O le mea lea, o le kākalo e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau mo togafitiga o le HIV / AIDS, o loʻo tatou talanoa e uiga i:

  • E le o le nucleoside reverse transcriptase inhibitors (NNRTIs)
  • Saquinavire.

O laʻau e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o fualaau o le fanau mai e pei o cyclosporine ma isi. E faʻalavelave foi i le galuega o tui puipuia ma fualaau oona lea e faʻafefiloi i le ate, o lona uiga, i soo se mea lava e tatau ona e iloa le fua ma iloa le tele e mafai ona faʻaumatia. O aʻafiaga o le taumafaina o le kalaka e mafai ona:

  1. Le manava leaga
  2. Tatala
  3. Paʻu o le paʻu
  4. Faʻasalaga e le faʻaalia
  5. Manua.

O le vaega o faʻasagaga e aofia ai faʻamaʻi ma fatu fatu, aemaise lava le i ai o maʻa. O le manava e faʻaalia lelei i le tele o le kalama. E le tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia i le gastritis ma le maʻi fatu, talu ai o le garlic e faʻafefeteina ai le mucous membranes and organs.

E mautinoa lava, o le keleka o se oloa taua tele i le taumafa a soʻo se tagata, ae e manaʻomia lou tuʻufaʻatasia i vailaau faʻamaʻi.

A maeʻa ona e mautinoa pe mafai ona e 'aina le lauloni, e tatau ona e filifili pe o le a le ituaiga e te faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, o filifiliga ma le faʻaopoopoga i meaʻai e le talafeagai, aua o le mea lea, o le fualaʻau e galue e avea ma meaʻai, ae le o se vailaʻau.

O le a le ituaiga e mafai ona 'aina ai le keke i le maʻisuka ituaiga 2? E masani lava, o mea manogi lelei e maua ai le malosi sili ona lelei. Ae peitai, e le mafai e tagata uma ona pasia le suʻega i ni pulou se tolu o le kalama i le aso. Soo se mafuaʻaga, mai le le naunau e faʻapogai le faʻaleagaina o isi i le le faʻamaoni i le manogi pe mulimuli ane, e le mafai ona le amanaiaina.

E tāua mo se tagata o loʻo mafatia i le NIDDM (o se ituaiga o lona lua) ia tumau le toʻa ma aloese mai soʻo se tulaga faʻalavelave. I le avea ai o se auala mai lenei tulaga, ua ofo mai e endocrinologists:

  • aofia ai, i le maea ai o le maliega ma le fomaʻi, i le faʻalavelave o togafitiga togafitiga faʻasolosolo a tagata e aofia ai le sikalo mata poʻo lona sua,
  • e faʻapipiʻi le meaʻai ma ipu e faʻaaoga ai mea manogi (soup, stews and meat baked, fish, or chicken).

O fualaau faafomaʻi e maualalo ai le suka ma faaosofia ai le inisalini e saunia i taimi uma e faʻaaoga ai le sisi mata. E tāua le tausisia o le faʻasologa, fuataga ma e le sili atu i le taimi fautuaina ole togafitiga.

Meaʻai: honey, citon, garlic

O le tuufaatasiga o mea manogi i lemoni ma le meli o loʻo i ai se faʻavae faatonutonu i le tino atoa. E faʻapefea ona kuka lemoni, kalaka, meli ma le auala e togafitia ai le maʻisuka i lenei fatuga? Mo 3 ulu o keleleka, e tatau ona e aveina 5 lemu ma le 300 kalama o le meli moli. Faʻafefiloi lelei le tipiina o nifo ma leona (ma le vevela) ma le meli.

Tuu le paluga i se fagu tioata, nonoa le ua o le fagu i le gau ma alu i se mea pogisa mo aso e 10. Ona vevela ma teuina i se nofoaga malulu.

Taumafa 1 sipuni sipuni, faʻafefiloi i totonu o le ipu ipu vai. Taimi o le faʻatagaina - faalua i le aso mo le 20 minute (taeao) ma le 40 minute (afiafi) aʻo leʻi 'aʻai. Afiafi o le afiafi e le sili atu ma le tasi le itula ae leʻi alu i le moega. O le umi ole togafitiga e 21 aso. E le mafai ona e le sili atu i le 2 vasega i le tausaga.

Red Wine Garlic

O faʻamanuiaga o papa eleni e manino. I le avea ai ma se faʻafefeteina mo ni mea totino lelei o le kalaka i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, vai, suasusu, uaina, suauu e mafai ona tautua.

  • 3 lapopoʻa lapopoʻa liliu i pulupulu ma sasaa 0.5 l o vai inu. Faʻaosooso afifi 20 minute. Inu pei o le la i le aso atoa.
  • O le filifiliga lona lua o le vai. Mo le aofaiga lava o le kulimi vai, 2 taimi sili atu, ia tumau le 1 itula. Ave 2 tbsp. l 3 taimi.
  • 100 g o fualaau faisua, tipi i le fagu, sasaa le 1 lita o le uaina mūmū mūmū. Faʻaosooso i se nofoaga mafanafana mo le afa masina. Lulu le paluga i lea taimi ma lea taimi. Ona faamama ma teuina i se nofoaga malulu. Faaaoga le faʻafefetega o le 2 tbsp. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.
  • Mo le 1 ipu o fuālaʻau fuālaʻau e leʻi faʻamaoniaina, o loʻo faʻaaoga le ulu atoa o le lauloni. A maeʻa le aso o le afu, sasaa le sua o le 1 lemoni. Toe tu i le vaiaso i se nofoaga pogisa ma malulu. Ave le 1 tsp ao leʻi 'aʻai. O le faagasologa o togafitiga ma le suauu suauu e 3 masina. Fai se malologa mo le 1 masina ma toe fai le faiga.
  • 10 cloves mines o le kālati e liligi le ½ lita o le vodka. Faʻamalosia 7 aso i se nofoaga pogisa. Inu le oloa i se aofaiga o le 1 tsp. i luga o se manava leai. E mafai foi ona latou togitogia ni fasi manua ma ni mea e le talafeagai.

Auala e tuʻuina i le susu (5 cloves i le 1 ipu tioata) togafitia ai maʻi o le purulent. Faia ni loma mai le mea e gase ai le toto. Faʻaaogaina mo le faʻauʻuina ma le pruritus i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O le ava malosi o le kalakeke ua faia:

  • togafitiga o gasegase cardiovascular (maualuga maualuga, angina pectoris, infarction myocardial),
  • toe faʻafoʻisia faaaliga
  • faʻaitiitiga i le ulu o le ulu, tinisitus.

O se fofo faʻapitoa e faʻasaʻoina mo le maʻisuka. E fufuluina le tino o le tino mai le gaʻo.

O fualaau gaʻo malolosi e lauiloa. Mo le faʻaaogaina i totonu, o garlic mo le maʻisuka e tatau ona 'aina ma le pata - 5 cloves i le 100 g. E mafai ona faʻasalalauina le fudge falaoa i luga o falaoa pe' ai faʻatasi ai ma pateta.

Goose po o le ponaivi gaʻo e faʻaaogaina e avea o se suauu mo paʻu faʻatasi. Atonu e na o le manogi o se galati e mafai ona faʻatapulaaina lona faʻaaogaina. I lenei tulaga, ia 'ai i le tilatilaina poʻo le kalolala ma ia ola maloloina!

Faʻataʻitaʻiga faigofie mo meaai suamalie

Faatasi ai ma le kalaka e fai ai se auala e maualalo ai le suka o le toto

I le a le ituaiga e te faʻaogaina ai le kelala ina ia faʻaalia ai le maualuga o ona uiga lelei? O le tali e le manino - e sili ona lelei. Ae o iinei o le fesili e tulaʻi mai e uiga i se mea e le sili ona manaia o le kalakeke - o le manogi.

Tatou te galulue uma, fesoʻotaʻi ma tagata ma e le mafai ona gafatia i taimi uma ona "manogi" manogi manogi. Ae o loʻo i ai se auala mai i tulaga uma lava. Afai e te filifilia ni laumei laiti ma inu i se ipu vai, ona mafai lea ona alofia faafitauli ma le manogi. O nisi e fautuaina e 'ai sina fasipolo, nutmeg, basil poʻo le kalama i le susu pe a uma le vailaʻau.

I le taimi o le vevela o togafitiga, ua leiloloa le sosogi manogi, ae o le tele o mea e faʻamalolo ai le keleti e faʻamuta. O le teuina o taimi uumi e afaina ai foi le puipuia o ona uiga aoga.

Ina ia faʻamalolo mea e faʻamalolo ai le kālati, e fautuaina e faʻaopopo i le ipu 2-4 minute aʻo leʻi aveeseina mai le vevela. E masani foi ona masani le aganuu masani a le faifaatoʻaga, pe a le mama le ipu, ma a maeʻa ona aveese mai le vevela, ona faaopoopoina lea o le pulp from garlic and salt. O le ipu na ufiufi i se tapuni ma agavale i le mea e faʻaaoga. Matou te mautinoa o le ae maua lau ala e faʻaaoga ai le kalama mo le maʻisuka ituaiga 2.

Lalo o nisi o fualaau mo garlic mai le maʻisuka.

Ua suamalie le suka mata i le flavonoids, o le suauu manogi, minerale. Mo le malulu, e faʻaaogaina i le meli ma le vodka, e mafai ona faʻaaoga mo gasegase iniseti - na ona fufulu ese le gaʻo ma faʻamutaina ai le togi. E faʻamamāina atoatoa le tino o le keke o le keke mai le gaʻo ma toxins, ei ai sona aafiaga antiparasitic. O le mea autu o le sukaina o le suka i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka o lona faʻaoga o le hypoglycemic.

E faʻafefea ona kuka: Ave se ulu o le kelele, faʻasasili i totonu o fagu ma pele. Tipi seʻia oʻo i le taʻavale i totonu o se mea faʻapipiʻiina poʻo se faʻasalalau laʻau. Faʻasaga le pulupulu i se sieve poʻo se ie susu, faʻapala le sua. E fautuaina e faasee le suavai e toe maua mai e ala i le faamama o le kofe po o le tele o laʻau o gau.

Auala e faʻaaoga ai: Faʻaopoopo 10-15 silulaʻau o le keke keke i se ipu susu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Taunuʻuga: Faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le gataifale, ei ai le malosi o le tino, faʻamalosiina le fatu cardiovascular system.

Tincture o le kalaka i luga o le uaina mumu

O le uaina mumu o se vailaau malosi. Faʻaleleia le gaioiga o le faiʻai, faʻamalosia le mafaufau, faʻaleleia le mafaufau ma le tino, faʻagesegese le faasologa o le soifuaga.

Pe a fegalegaleai ma le kalama, o le tincture ei ai sona aafiaga aoga i luga o le tino atoa, e fesoasoani i le faaitiitia o le toto suka. O le galuega a le loto e faʻaleleia, e faʻamamaina le tino mai toxins ma toxins, faʻafeiloaʻi le toto, e faʻamamaina le bronchi.

  1. Ulu lapopoa o keleka - 1 pc.
  2. Cahors - 700 ml.

E mafai ona tuʻuina le sukalati i salakeke mo le maʻisuka? Afai e leai se faʻailoga i le faʻaaogaina o le fualaʻau, e tatau ona e faʻaaoga lenei fua:

  • 250 g o le pepa lanu mumu e tipi i ni fasi mea mama,
  • Ona tatau ai lea ona faaopoopo le salatisi i le 200 kalama o tamato ma lua laupepa gaosia lelei o le kalaka,
  • O mea uma e faʻafefiloi lelei.
  • O laʻau vavalaʻau faʻasalaga faʻasalaina e faʻaopoopoina i le salati,
  • O le ipu e faʻaaogaina i le suauʻu manogi ma fufuluina i le kulimi kuka.

Phytotherapists fautua mai o le 'ai e tolu laʻau o le kalaka i aso uma. Talu ai ona ua uma ona faaopoopo i le tele o ipu, e le faigata ona mulimuli i fautuaga a fomaʻi. O vailaʻau faʻapitoa e faʻavae i luga o lenei faʻavae e faʻaaogaina foi.

Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e 'ai 50-60 grams o cloke garlic clover i aso taʻitasi (e tusa ma le 20 vaega). Fufulu i latou e ala i le tipiina i totonu o ni tamai fasi, ma ave sina meaʻai. Faia lenei mea mo le tolu masina.

Faʻaopopo le sefulu o pata o le suauka mama mama i se ipu susu ma inu ai ao lei 'ai mo le afa itula.

E tasi le tasi o le aisa na feosofi i luga i le ulu o le yogurt i le po atoa. Vaevae i le tele o tautua ma inu i le aso.

Faʻafefiloi le uaina mūmū (0.8 L) ma le kalone (100 g). Faʻamalosia vaiaso e lua. Inu se sipuni sipuni ao leʻi 'aʻai.

Le faʻamamaina ma le faʻamalosia o vaʻa toto, faʻapea foi ma le tino atoa, ua fautuaina e faʻaaoga le fua o loʻo taʻua i lalo. E tatau ona ave le lemoni, pasisa ma le keleni, faʻafefiloi, ufiufi i se mea fai meaʻai ma sasaa sina vai.

Fufulu mea uma e sili atu i se mea e maua ai le suavai - e te mauaina se paila lelei o vitamini. A o leʻi 'ai i le taeao ma le afiafi.

E tolu aso mulimuli ane, e tatau ona aveese le keleni mai le tuufaatasiga o le vaiinu, kuka ma inu i luga e tusa ai ma le polokalame lava e tasi. Ma faʻafeiloaʻi ai le faʻaaogaina o laʻau lamolemole e lua mo le iva aso.

A uma le afa o le masina, toe fai le togafitiga.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo-kapiti, e lelei le kukaina o le sukalati poo le faʻaaogaina o le laau i le uaina mumu e togafiti ai meaʻai. Laʻau e faʻavevelaina ai le gasegase faagasolo i le tino, e fesoasoani e susunuina le gaʻo. A fai se vaiinu, e mafai ona e faaopoopoina le lemoni i ai, lea e fesoasoani foi i le gau o le mamafa.

O le mea lea, keke (3 cloves) ma le lemon (4 fasi pepa) sasaa ai se ipu vai mafanafana. Faaopopo i lalo o se ulugalii o olive (poo so o se fualaau faisua) suauʻu.

Contraindications

E ui lava i le mea moni e faapea o le keleka o se tapenaga atoatoa o laʻau, o loʻo i ai faʻamaoniga i lona faʻaogaina:

  • afaina fatuga (fatu fatu) ma cholelithiasis,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastritis poo le manava o le manava),
  • maʻi fatu cardiovascular (faʻamaʻi o le fatu fatu, atherosclerosis, maualuga le maualuga).

O le faʻaaogaina o kaloka mo tagata e iai faʻamaʻi masani faʻaleagaina e maua i le maʻisuka e taliaina i ni mea laiti.

Taua! E tasi le lua pe lua cloves i le aso e mafai ona faaopoopo i lau mea e te fiafia i ai, togafitiga matala mata ma le faʻaogaina o infusions e faʻasaina.

O le kuka o se fesoasoani lelei lea ile togafitiga o le maʻisuka. E le gata o se tau e mafai ona taugofie, ae o se mea aoga foi, lea e aofia ai vitamini ma vailaau e fesoasoani e maualalo le maualuga o le kulukose o le toto ma tumau ai mausali mo se taimi umi.

Tagata, ma mafaufau pe a maualalo le suka i le kalama, ia iloa o le faʻaaoga masani o le garlic, o kulūkose toto e mafai ona paʻu i le 25%. E moni, o nei faailo e mafai ona ausia pe afai e te ai i ni aofaiga tetele. Ma o lenei, mo mafuaaga tau soifua maloloina, e le mafai e tagata uma ona gafatia.

Mo togafitiga faafomaʻi, e le mafai ona iai:

  • uluaʻi maʻi (faafitauli i le manava ma le duodenum),
  • gastritis
  • faʻamaʻi fatu
  • siakiina gallstones.
  1. Gastric and ducle ulcer.
  2. Faamai o fatugaʻo ma le ate - e mafai ona e ave, ae ia faʻaeteete.

O togafitiga uma faafomai, e oo lava i le afuaga o le fatu, ei ai a latou lava faitioga. Auala e leai se tuusaunoaga.

Afai e faʻaaogaina le kālaki i le faʻaogaina, e le mafai ona afaina ai se leaga, ae i lona faʻamalositino, e faʻaaogaina le kalama pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Ina ia faʻateleina ana 'anotusi i le taumafataga, ma le filifiliga tutoatasi e uiga i le tele o mea e mafai ona e' ai e le tatau ona avea ma mea e faamuamua mo le maʻi.

O le mea e leaga ai, e oʻo lava i tapenapenaga o laʻau o loʻo faʻasaina:

  • faʻamaʻi o le tino urinary
  • faʻaleaga le ate
  • faʻamaʻi o le manava: gastritis, maʻi suka,
  • tuufaatasiga faatasi ai ma vailaau faapitoa (cyclosporine, saquinavir, NNRTI) ona o se faaitiitia o lo latou aoga e meatotino a le kalaka.

E tatau ona mafaufau i le gafatia o le kalama e faʻaitiitia ai le aoga o nisi fualaau faasaina!

O vaifofo taʻitasi e iai le tele o faʻailoga. Auala e leai se tuusaunoaga. E le mafai ona e faʻaogaina le garlic mo togafitiga faafomaʻi i faʻamaʻi nei:

  • uluaʻi maʻi
  • gastritis
  • faʻamaʻi fatu
  • le i ai o maa
  • nisi o gase ate
  • faʻamaʻi o le tino.

O le siama i le maʻisuka o ituaiga uma e le gata e aoga, e iai foʻi le faʻamaʻi:

  • urinary tract diseases
  • faʻasologa o faʻamaʻi,
  • gasegase gasegase ma le tumau o le vaega o meaʻai,
  • tuufaatasiga tuufaatasi ma fualaau faasaina,
  • tasi le le faapalepale i le laau.

E sili ona aoga le laʻau, ae e oʻo lava i lenei oloa o loʻo i ai le faʻasaina.

O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e talafeagai. Ae ua fautuaina e teena le faaaogaina o se fualaʻau i le i ai o maʻi nei:

  1. Maʻi tuga o gaʻo totogo,
  2. Faʻailoga fatu fatu fatu
  3. O maa i le gallbladder area.

E mafai ea e tagata ei ai allergies ona 'ai le elelise mo le maʻisuka? O lenei vaega o tagata gasegase e tatau ona faaeteete pe a faʻaaoga se fualaau faisua. A faʻaaogaina le sukalati, e ono aliali mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faatasi ai ma le faʻaopoopoga faifai pea o le kālati i ipu, e mafai ona faʻaititia le maualuga o le suka i le kuata, ae o lenei metotia o togafitiga e talafeagai mo na oi latou e faʻatagaina le soifua maloloina. O le faʻatagaina ua faʻasalaina i:

  • faʻamaʻi fatu
  • pancreatitis
  • arrhythmias
  • afaina o gastrointestinal (gastritis, ulcer),
  • gallstone faamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga