Pancreas: o fea oi ai ma pe faapefea ona afaina

E toatele tagata e manatu afai o le igoa o lenei okeni o le "pancreatic," ona i ai lea i se mea i lalo, lata ane i le pute, i totonu o le totini o le tui. O se manatu sese tele lea, e mafai ona faʻagesegese ai le taimi o le tuʻuina atu o maʻi i le falemaʻi ona o togafitiga mulimuli ane.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi atoa poʻo le maʻi o le okeni, o le oti e tupu, talu ai o lona igoa tonu "pancreas" e mafai ona faaliliuina o le "mea uma-foafoa": a aunoa ma lea, e le mafai ona gaosia le tino ma le tulafono faatonutonu ole suka.

O le mea lea, e taua tele mo se tagata ona mataʻituina le setete o le pancreas: afai e tatau ai, e mafai ona e aveesea se vaega o le manava, vavalaʻau, faʻafesoʻotaʻi le vaega o le ate, ma aveese le vevela e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ae o mea uma e gaoioi ma le pancreas e sili ona matautia, ona o le mea moni o taotoga uma lava o le "le mautonu" - o meafaifaʻaili a le fomai tipitipi e ulu atu i ai i le taimi o le edema, pancreatic necrosis, faʻamalosi o le ala ma le tumutumu o le tui - o lona uiga, pe a oʻo le lamatiaga o le maʻi. E tatau ona e iloa ma malamalama i le ala e tiga ai le pancreas i le faasologa ina ia vave faʻaaogaina i le taimi.

Faʻasalaga itulau tele

O fea oi ai le pancreas - saʻo poʻo le agavale?

Pancreas le nofoaga i totonu o tagata

O le mea moni, o le tagata pancreas e le oi totonu o le manava o le manava, ae i le itu i tua, e mafai ona fai i tua o le tua, ma o loʻo i le tulaga o tino 1 ma le 2 o le vertebrae lumbar.

E pei lava o se laulaufaiva lautele o le afi, ma o le uumi o le uʻamea i se tagata matua e le sili atu i le 25, i le lautele - 10, ma i le mafiafia - 3 cm. E masani lava e le sili atu i le 100 kalama, e oʻo lava i se tagata tele. I le uʻamea, o le ulu, tino ma le siʻusiʻu e iloga.

Faatasi ai ma lona ulu, e ufiufi ai le paʻu o le duodenum, o le tino e ufiufi le manava i luma, ma le uaea i tua. O le siʻusiʻu e alu ese mai le taumatau i le agavale i le faitotoʻa.

O le mea lea, naʻo le taliina o le fesili "o fea oi ai le gland, taumatau poʻo le agavale"? - e le mafai, o lona totonugalemu. Ioe, o loʻo ia te ia le agaʻi i le itu tauagavale, ae faʻatasi ai ma se vaega itiiti o le siʻusiʻu. Ma o lona autu autu o loʻo faʻatotonuina i le ogatotonu.

O le mea moni, e faigata ona maua se isi okeni o le a matua natia loloto i le ogatotonu o le tino o le tagata, ma o le okeni e le manaia, ae ogatasi, e aofia ai le glandular tissue. O le mea lea o foliga o le tiga o le tiga, o le mafuaʻaga o le pancreas.

Mafuaaga masani o tiga

fusi le natura o le tiga

Afai e tiga le pancreas, o le a faʻaalia pea mafuaaga? - Ioe, o le. Matou te lisiina le mea sili ona taua ia i latou: o le edema lenei o ona masini, faʻalauteleina lona pulou, faʻaogaina o ona vaega ma le aʻafiaga i le faagasologa o le peritoneum ma le atinaʻe o peritonitis.

O nei faʻagasologa uma e maua i le tele o faʻamaʻi:

  1. Aʻo poʻo le chronic pancreatitis. O loʻo faʻaalia i le mumū o le tino o le pancreatic tissues, i le tele lava o taimi - ona o le tele o fua o le ava malosi, o mea sese i mea taumafa (meaai gaʻo), faʻamaʻi o le gallstone.
  2. Pancreatic malignancy - kanesa.
  3. Manua i le potu toe faʻasolo ma le manava. O le masani masani o se pa i le pito i luga ma le pusa i luga o le uili i le faʻafuaseʻi o le faʻamalosi. E fesootaʻi ma le tupuga mai o le hematoma retroperitoneal, faʻapea foi ma le necrosis pancreatic mummorrhagic.

Po o le a lava le mafuaʻaga e le afaina ai le pancreas, e le o le tiga o le maʻi lea e matautia, ae o lona taunuuga - o le siama o le gland tissue, e afua mai i le vevesi ma le tino pancreatite.

Pancreatic necrosis e afaina ai ma gaʻo. E sili atu le faigofie ona faʻamatalaina lenei mea e ala i le "faʻaogaina o le tagata lava ia" o mea oona, ma o lenei tulaga e masani lava ona atiina ae pe a uma aso malolo e tele ma le tele o meaʻai gaʻo, meaai mama ma malosi malosi.

O lenei faagasologa, i le tulaga o le leona atoa o le gland ma le faapipiiina o se siama lona lua, toetoe lava o taimi uma e taitai atu ai i le oti.

Faailoga - faʻapefea ona malamalama i le mea e tiga ai le pancreas?

O le tiga i le pancreas e le faʻagaloina lava e se tagata o ia lea e sili atu i le tasi ona mafatia i se osofaiga o le tino pancreatitis. Talu ai ona o le gland e toetoe lava o totonugalemu o le tino, e foliga mai o se siteki ua tuʻia i totonu o le mediastinum, lea e tuia ai le tagata i taimi uma.

  • O paʻu o le tiga o le faailoga muamua lea o le tino pancreatitis. Talu ai o le gland e latalata i le vetebrae, e toetoe lava o taimi uma e maua ai le tiga i tua.
  • O le mea lona lua e le lelei le localization: e le faʻaalia e se tagata le nofoaga o le tiga i lona tamatamailima po o lona alofilima, na te faʻaeʻe ona lima i lona manava, o ona pito i lalo, o nisi taimi e sii aʻe ona lima e oʻo lava i lona tua. E mafua ona o le umi o le gland.
  • O le lona tolu o le le lava o le puipuiga o maso o le manava, e ui lava i le ogaoga o tiga. E mafua ona o le mamao "mamao" o le pancreas mai le vaega autu o le peritoneum. O lenei faailoga e mafai ona fuafua ai le siama.
  • O le isi faʻailoga o se faʻaauau faifaipea ma e le mafaamatalaina i le tiga, lea e le lelei le fesoʻotaʻi (poʻo le le fesoʻotaʻi) ma le taumafa. Mo se faataitaiga, sa manatua e se tamaloa sa ia 'ai se keke tele na ulaula, ae tolu itula talu ai, po o le po na muamua atu.

Ona i ai lea o faʻamaʻi pipisi, e pei o le vomiting faifaipea, lea e le aumaia ai le toomaga, leisa, ma ogaumu e le mausali e foliga mai mulimuli ane nai lo isi mea uma, talu ai e alu le taimi.

Vomiting e le aumaia ai le toomaga, talu ai e le fesootaʻi ma le oona, ma e le aveesea ai toxins mai le tino. E fesoʻotaʻi ma le faʻavevesi faifaipea o nesi vavave lea e faʻanoanoa ai le paʻu.

O le malosi o le viliina e mafai ona ese: mai le itiiti i le vai ma le faʻaoga, lea e tupu mai ai le faʻala. O le foliga mai o le maʻi e mafai foi ona taʻu atu i le fomaʻi tele: e le o toʻafilemu, ae faanatinati solo i luga o le moega, taʻavale mai lea itu i lea itu, uu ona lima i luga o lona manava.

E faaopoopo i le atuatuvale, pallor o le paʻu, paʻu, afu malulu, pa'ū ma e oo lava i le tiga, o le uiga lea o le faaleagaina atoa o le okeni, e mafai ona tupu.

Afai o se tagata ua maʻi tigaina, o faailoga e mafai ona taʻu mai ai se fesoʻotaʻiga ma le faiga o le biliary: mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le pancreatitis tumau, ma le kanesa o le gland, e mafai ona tulaʻi mai se lanu malu.

O le a le mea e fai i le tiga i le pancreas?

Muamua lava, e tatau ona e vavaeese uma vailaʻau uma, e pei o le faʻailoga, pei o Ketanova. Po o le a lava le auala tatou te mautinoa ai tatou te masani lelei i le mafuaʻaga o le tiga, ma soʻo se tiga o le manava, e faʻasaina faʻamalosi.

Soʻo se mea faʻavevela i luga o le manava e faʻasaina faasaina: o lenei mea e faʻateleina ai le fula, ma na o le tasi lava le mea e mafai ai ona faʻaaogaina le tino, e mafai ona maua ai se faʻalavelave leaga o le maʻi mai le maʻi vaʻaia.

Talu ai e masani lava o uluai faailoga e tupu i le taeao po o le po foi, ao inu, e matua faasaina lava le "vailaka vodka" vodka poʻo le cognac. O lenei mea e mafua ai le faʻaleagaina o le sphincter o Oddi, lea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le tiga ma le atinaʻeina o le leʻo tele.

O le a le mea e tatau ona faia mo le tiga i le pancreas?

  1. Valaau faanatinati i se falemaʻi.
  2. Auai i le mataupu faavae o le "malulu, fiaai ma le filemu." O lona uiga o le a fesoasoani le aisa i le manava, pe a le faaitiitia, ona faʻagesegese ai lea o le faateleina o le edema. O le matelaina - soʻo se faʻaaogaina o meaai e faʻasaga i le tala o le tiga o le a faʻaosofia ai le faʻasaʻoina o le suavai i se glock "loka", lea o le a mautinoa lava e taʻitaʻi atu ai i le pancreatic necrosis. Ma o le filemu o se moega e malolo.
  3. Pau lava le mea e mafai ona faatagaina o le inu vai mamā e puipuia ai le faʻamalolo. O fualaau o loʻo faʻaalia - "No-Shpa," poʻo se isi antispasmodic lea o le a mafai ai ona e "tatala" le sphincter ma faʻasaʻo ona enzymes proteolytic mai le gland i totonu o le luminaʻi o le intininal - e le afaina ai iina, ae o totonu o le gland. Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le vomiting, o nei vailaʻau e mafai ona faʻatonuina i totonu o le tino, ma o le metoclopramide e faʻaalia foi o se vailaʻau.

Afai o le osofaʻiga o se tiga ogaoga i le pancreas e taofia na o ia lava, ona sili atu ai lea o le matelaina o togafitiga sili ona lelei. E mafai ona e inu vai. E tatau ona e matelaina mo le tolu aso, ona fesuiai lea i se mea e faʻafefe, maualalo-meaʻai. E masani lava, e te manaʻomia le faʻatagaina atoatoa o le ava ma le ulaula tapaa.

E mafai ona e faʻaauau pea le ave o le antispasmodics mo ni nai aso. Ma, ioe, o tausamiga tele ua faasāina mo aso uma o totoe o loʻu olaga.

Ae o lenei taunuuga e mafai ona taua lelei. O nisi taimi o le tagata maʻi e mafai ona faʻaolaina i naʻo se taotoga faʻanatinati ma fualaau taugata, e pei o le tuputupu aʻe o le hormone ma le inisiua protease. O le mea lea, e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete lau paʻu, ma aua neʻi faʻaumatia i totonu o le mea e le o iai i le natura, e pei o ava malolosi malolosi.

Tino e galue

E tusa ai ma le fausaga o le uʻamea, e lua ona galuega: exocrine ma endocrine.

O fualaau o le exocrin i aso uma e maua ai le 0.5-1 l o le vai o le pancreatic, lea e aofia ai le vai, sima vai ma fualaau oona ia e talepe ai meaʻai e maua mai aʻo le i tuʻuina atu i le inumaga.

O vailaʻau e gaosia mai le acini o le faʻamalositino e le gaoioi, lea e aʻafia ai le faaleagaina i le mea lilo. Pe a oʻo atu meaʻai i le duodenum, e tele mea e maua mai i meaola o meaola, e mafua ai le faʻagasoloina o enzymes pancreatic. O le malosi o le galuega eletene o le pancreas e tupu i le taimi o fegalegaleaiga a le manava ma le fatu. O le sua suamalie, lea e aofia ai le eleʻele hydrochloric, e ulufale atu i le inumaga laiti ma faʻaleleia ai le gaosiga o le cholecystokinin ma le secretin, lea e faʻaosoina ai le gaioiga o le acini.

O le vaega o le exocrine o le gland e faalēaogāina ai ia enzymes nei:

  1. Amilazu. O lenei enzyme e faʻaleagaina ai le gaʻo gaʻo faʻafefeteina i luga o faʻasalalauga faigofie ma oligosaccharides.
  2. Lipase (cholesterol esterase, phospholipase A ma lipase). Lipoti e gauia ai gaʻo lea na faʻataʻitaʻiina i le suka. O le talo e faʻaaogaina ai le muamua o enzymes e lua ma faʻalavelave ai le gaioiga o le lona tolu, ae o le vai pancreatic e aofia ai le colipase, lea e teu ai le lipase structure.
  3. Puipuia (trypsin, chymotrypsin, elastase, carboxy ma aminopeptidase). Puipuiga e aafia i le gaogao o le protein. Latou te talepe le peptide o fusi o proteins ma tuueseese ai amino mai ia mea.

O le vai pancreatic e maua ai le pH alkaline, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le sua oona i le taimi o le faʻamamaina o meaʻai gaʻo.

O le galuega o le Exocrine e faʻatonutonuina e le tino atuatuvale, lea e fusifusia ai le malosi o le pancreatic production o le enzyme i le taumafataga. O le tuufaatasiga o le sua e faalagolago i le fua faatatau o palatini, gaʻo ma gaʻo i le tuufaatasiga o meaai.

Langerhans Islands (endocrine pancreas) e aofia ai 5 ituaiga o siama, o ia mea taitasi e maua ai lana lava hormone:

  1. Faaulu Aliki. O nei siama e maua ai le glucagon hormone, lea e siitia ai le maualuga o le suka i le taimi o le faamalositino, o lona uiga, o gaioiga e faʻafeagai ma le inisalini. E le gata i lea, o lenei vaega o tamaʻitaʻi o Langerhans e tāua tele i le puipuia o le gasegase oona. O le fuainumera o selalalalala e oʻo atu i le 20% o le mamafa o le pancreas endocrine.
  2. Vae Beta. Latou te nafa ma le gaosia o le inisalini ma faʻasaʻo ai le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo. Faatasi ai ma le auai o lenei hormone, o le tino e maua mai ai le kulukose, e faaitiitia ai ona anotusi i totonu o le toto. O seta Beta o le vaega sili ona taua o le vaega intrasecretory o le okeni: o le latou fuainumera e oʻo atu i le 80% o le mamafa o tamaʻitaʻi endocrin.
  3. Delta sel. O siama o lenei ituaiga e maua mai ai le hormone somatostatin, lea e taofia ai le gaioiga o nisi o gutu o endocrine, e aofia ai le pancreas. O lenei hormone o loʻo gaosia foi i le tino o tulafono faatonutonu o le endocrin system - o le hypothalamus. Ole vaega o sene delta i totonu o le vaega o le pancreas e le silia le 10%.
  4. Vailaʻau PP. Latou te nafa ma le faʻamalositino o le polypeptide pancreatic (PP), lea e faʻalavelave ai le gaosia o enzymes o le gland lava ma faʻaosofia ai le gaosia o le suka gaosia. Ole vaega ole suauu PP e oʻo atu i le 5% o le mamafa o le vaega endocrine o le okeni.
  5. Vailaʻau Epsilon. Vailaʻau o le Epsilon, o le latou vaega e itiiti ifo i le 1% o le masini o teineiti endocrine, e maua ai le mea e taʻua. "O le matelaina o le matelaina" e pei o le vevelin, lea e faaosofia ai le manaʻo.

O le faʻafanoga o sela alpha ma le peta e oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga mo le tino, aua o hormones e faʻasaʻo le metabolism o le carbohydrate e na o le pancreas.

O fea oi ai le pancreas?

O le pancreas (silasila i le ata) o loʻo i totonu o le puʻu abdominal (tusa ma le maualuga o le muamua ma le lua vertebrae lumbar). O le okeni o loʻo i tua o le manava ma faʻapipii vavalalata ma le duodenum.

Afai e faia se tui i le itu o le puipui o le manava, o lona nofoaga e tusa ma le 5-10 cm le maualuga i luga o le pute. O le ulu o le gland ua siomia e le duodenum, lea o loo siomia ai i foliga o se solofanua solofanua. E ala mai i le pancreas-duodenal arteries, ua maua ai le toto i le pancreas.

O fea oi ai le ata o tagata o le paʻu i totonu o tagata

E faʻafefea ona tiga le tino o le pancreas i tagata?

O tiga e mafua mai i suiga i le pancreas e mafai ona ese mai le natura - toso faʻamalosi pe tipi, agai atu i le dagger (faʻatasi ai ma le peritonitis). E faʻalagolago i le natura ma le maualuga o le liona o le gland, faʻapea foi ma le aafia o pepa o le peritoneal (peritonitis) i le faʻaogaina o le faʻaogaina.

O le pancreatitis ma le edema o loʻo faʻaalia i se tiga tiga faʻafuaseʻi, e masani ona faʻataʻamilo, salalau i le pito i luga, itu tauagavale ma le lumbar. Ona o le edema, o se lagona o le atoaga e aliali mai i le nofoaga o le pancreas, o le mamafa i le pito i totonu o le ivi. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o antispasmodics e le aoga. O le tiga e mafai ona faʻaititia itiiti i le tulaga o le nofoa faʻatasi ma le tino ua sosolo i luma ma le pito i lalo.

I le maualuga o le tiga (ma o nisi taimi ao leʻi tupu), e mafai ona amata le vomiting, lea e toe faaluaina ma e le aumaia i taimi uma le toomaga. O mea o le vomiti e mafai ona 'aina e ala i meaai poʻo talo (i le tulaga o se manava gaogao), o le tofo e ono inu pe oona.

O faʻamaoniga tutusa (tiga matuia, vili) e mafai ona maitauina ma faʻateleina o osteochondrosis i le lumbar spine, ma faʻamaʻi fatu ma shingles. O se suʻesuʻega faaopoopo o le a fesoasoani i le fuafuaina o masalosaloga o pancreatitis. I le lumbar osteochondrosis, o le tiga o le vertebrae i le taimi o le palpation ua matauina, faatasi ai ma faafitauli i fatugaʻo - o le faateleina o le tiga pe a taia le pito i lalo, faatasi ai ma shingles i luga o le paʻu o loo i ai se uiga mataga. Pancreatitis e faʻaalia i le leai o nei faʻaʻailoga uma.

Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i le tiga e fai si laʻititi, ma e masani ona tupu ona o le solia o le taumafataga. O le lamatiaga o faʻateleina o le pancreatitis e masani ona tupu, o le tupuga o maʻi o le pancreatic, e aofia ai ma le maʻi (kanesa).

O a faʻamaʻi o loʻo taʻu mai e le tiga?

O le faʻaalia o se faʻamaʻi tiga i le pancreas e masani lava o se faailoga o faʻafitauli e mafua ai le atiaʻe o faʻamaʻi tuga. Aʻo faʻaitiitia le faʻatinoga o le okeni, o faʻalavelave faʻapitoa e tupu e ō mai faatasi ma ia faʻamaʻi:

  1. O le pancreatitis o se mumu o le gaʻo. E tuʻufaʻatasia ma le faaputuputuina ma le faʻafouina o enzymes e faʻamaloloina e le uʻamea, lea e oʻo atu ai i lona faʻafanoga (faʻaogaina o le tagata lava ia). I lenei tulaga, e faʻamalolo fualaʻau, o le ulu atu i le toto, faʻaleagaina ai gaʻo o isi totoga - o le fatu, ate, fatugaʻo, mama ma le faiʻai,
  2. O le toesea o se tasi o faʻafitauli o le pancreatitis e mafua mai i le tele o le inu. O loʻo faʻaalia i le faʻapipiʻiina o mea ua oti o le gland ma lo latou suppuration mulimuli ane,
  3. Pancreatic necrosis o se taunuuga o le tino o le pancreatitis. Faʻatasia e le necrosis cell. E mafai ona mafua le gasegase o le tino,
  4. O le faʻasolosolo taimi o le vevela vevela o le taunuuga o le atinaʻe o pancreatitis. Faʻafeiloaʻi i le vomiting i le toto ma tiga matuia. E taʻitaʻia ai i le faateleina o le tele o le vaʻalele ma se faʻaitiitia i le puipuiga a le tino,
  5. O le Cholestasis o se faʻalavelave lea o foliga masani o pancreatitis. O loʻo faʻaalia i le soliga o faiga o le biliary ma le faʻaogaina o le talo,
  6. O le kanesa Pancreatic - o le atinaʻeina o maʻi mama i totonu o le epithelial o vaega o le glandular tissue ma le ala. E ono oʻo mai i le talaaga o le maʻisuka malosi, o le pancreatitis ma le adenome pancreatic,
  7. O le maʻisuka - e atiina ae ile talaaga o le le lava o le inisalini, lea e mafua ai le gasegase o le glucose ma le faateleina tele o lona aofaiga i le toto (hyperglycemia). E tuʻufaʻatasia ma le faʻaleagaina o le popole, musika, manava, tino puipuia, cardiovascular and reproductive system.

Soo se faamai e mafua mai i le faaletonu o le pancreatic o loo i ai se tulaga lamatia ogaoga e le gata i le gaioiga o le tino, ae faapena foi i le ola o le tagata.

Faʻailoga

O faʻamatalaga o faafitauli o le pancreatic e aofia ai le tele o fuataga:

  1. Iloiloga ata o le tagata maʻi e se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa e faatalanoa le tagata maʻi, siaki le lanu o le mucous membranes ma le paʻu.
  2. Faʻamatalaina o nofoaga tiga. Mo se suʻesuʻega faapena, muamua ona ave e le tagata maʻi se tulaga o taoto i lona tua, ona sosoo ai lea ma le itu tauagavale. A aʻafia le pancreas, o le tiga i le itu e masani lava ona itiiti ifo.

E le gata i lea, e masani ona faatonuina e le fomaʻi se lisi o suʻega talafeagai, e aofia ai:

  1. Suʻega o le toto. O le faaletonu o le gland e masani lava ona mafua ai le faateleina o sela paʻepaʻe.
  2. Sueina o laʻasaga ole pasese, amylase ma le lipase i le toto.
  3. E le gata i lea, o se suesuega o enzymes o le ate ua fautuaina: alkaline phosphatase, bilirubin ma ATL. O fua faʻatupulaia e mafai ona taʻu mai ai se osofaʻiga o pancreatitis e mafua mai i le gaioiga o gallstones.
  4. Urinalysis e iloa ai tulaga o le amylase.
  5. Iloiloina o feeseeseaiga mo le tele o gaʻo, trypsin ma chymotrypsin.

E le gata i lea, o metotia faʻamalosi e faʻaaoga ai:

  1. Roentgenography. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e aliali mai pe ua faʻateleina le uʻamea pe leai foi.
  2. Faatulagaga Fesoasoani e suʻesuʻe ia foliga vaaia o le tino, fuafua le i ai o gallstones, le setete o le gaioiga fiafia.
  3. MRI E faʻaaogaina e faʻamalamalama ai le siama, e fuafua ai le i ai o le pancreatic necrosis poʻo le vai i totonu o le fale.

O le mea moni, o le mea muamua lava e fai pe a fuafua pe o le a le tiga o le pancreas o le faʻafesoʻotaʻi lea i se fomaʻi. A maeʻa, o le suʻesuʻeina e le tagata o ia lava, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi, e ono lamatia ai le ola maloloina.

Faatasi ai ma se osofaiga o le tino pancreatitis, o le anapogi atoatoa e tatau mo 1-2 aso, talu ai o le vai pancreatic i lenei mataupu o le a faia i se vaega itiiti, ma o le avega mai le gland o le a aveesea. E masani lava, o le manava e faʻaitiitia pe leai foi i ni nai aso aʻo leʻi oʻo i se faʻalavelave. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona e inuina vai inu (vai eli e aunoa ma le kesi, o se vaifofo o le gaʻo palu) po o se pulupa lapisi.

Afai e iai sou tiga ogaoga o le manava, vevela matuia, poʻo le tiga mo le tele o aso, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, aua o nei faailoga e mafai foi ona avea ma faailoga o le cholecystitis, o le appendicitis, o le ulutala pepatic poʻo le faʻalavelave o le intestinal.

I le tulaga o le tino pancreatite, o falemaʻi ma togafitiga ile falemaʻi e manaʻomia. Ina ia taofia le faʻamalolo ma faʻamalosi le faʻamalosi, e tuʻuina le laʻau. O fualaau oona ma fualaau faasaina e taofia ai le pulelasi o enzymes ua faatonuina. I aso muamua e 3-4, e faia faʻatasi ma le vavalalata, ma pe a maeʻa ona maua se toomaga i ni pepa. Ina ia faʻaitiitia le tiga i le pancreas, e mafai ona faʻaaogaina le aisa.

Meaʻai ma meaʻai

O le Dieting o se elemene sili ona taua i togafitiga ma le puipuia o le faateleina o pancreatitis. Afai e te le amanaiaina lenei mea, soo se vailaau e ono leai se aoga.

E mafaiE le mafai
  • Pou, turuki, lapiti, mai iʻa - cod, bream, pike perch, pike,
  • Laʻau mamago
  • Kefir, yogurt,
  • Sour curd, fou kulisi,
  • Laʻau kuka pe tao tao,
  • Fualaau faisua, cereal, vermicelli soup,
  • Rice, oatmeal, buckwheat, pasta,
  • Omelet
  • Pulu pata ma fualaʻau manogi e aunoa ma se vevela vevela,
  • Kissel, compote, tila.
  • Meaʻai gaʻo, meaai falai,
  • Sausa, meaai kuka, ulaula meaʻai, paluga,
  • Fiafia, solo,
  • Alu
  • Oona suamalie
  • Malolosi lauti ma kofe
  • Fale faʻafiafia (keke, pusa), aisa kulimi,
  • Meaʻai manogi, mea manogi ma vaitau, sinapi, horseradish.

Talu ai ona o le tulaga lelei ma le aofaʻi o le enzymes e maua mai i le uʻamea e faalagolago i le tuufaatasiga o oloa o loʻo faʻaaogaina i le tasi meaai, ua fautuaina e sui i meaʻai e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le uʻamea, o lona uiga, faʻamaunuʻu masini ma gaʻo i taumafa eseese.

E le gata i lea, e le tatau i le tasi ona faʻaaogaina: o le faʻaogaina o caloric i aso taitasi o le taumafa e le tatau ona sili atu i le masani masani ma tausaga, tafaoga ma le tau o le malosi faaletino.

Tuua Lau Faamatalaga