Suauu ma sanalala mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O le maʻisuka mo le maʻisuka ituaiga 2 o se tasi lea o mea faʻafefeteina. O nisi tagata latou te fai mai o aoga o se fualaau aina faapitoa ma fautuaina e faʻaaogaina ia maualalo le glycemia. E le malie fomai i lenei manatu. Latou te fautuaina le faatapulaaina o le tausiga o le saito i aso taitasi e puipuia ai faafitauli ma mauaina ituaiga uma o faamanuiaga.

Faʻavae ma faʻamalosia i le tino

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi pipisi. E afua mai i le puipuiga o le gasegase o le tino i aafiaga ole inisalini hormone. E tuʻuina atu lenei faʻatasi ma le faʻaauauina pea o le toto suka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona tuʻuina mai ma nisi faʻafitauli tau gasegase. O mea autu e tumau:

  • Mafuaaga
  • Atherosclerosis,
  • Fluctuations i le toto maualuga.

O tagata maʻi e fiafia pe mafai ona 'ai e le suka mo le maʻisuka masani. E tele mea e iloa e uiga i aoga o corncobs. Ae peitai, faatasi ai ma maʻi suka, o le faʻaaogaina o se fualaau faisua e tatau ona faʻatapulaaina.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o se samasama e faʻalagolago i lona fatuga. O mea autu e aofia ai:

  • Carbohydrates (mono- ma polysaccharides),
  • Fats
  • Puipuia ma amino acids
  • Mea faʻapitoa
  • Fiber
  • Vitamini (A, E, PP),
  • Minerale (chromium, zinc, potassium, magnesium, manganese).

O meaola faʻamalosi e ono faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le kuka. Ae peitai, e le taliaina mo le maʻisuka ituaiga 2. Faʻaaoga masani o le fualaau faisua ua tumu i le malosi tele i le faʻamamafa o le toto kulukose.

Fai mai fomaʻi e mafai ona e 'ai le sana mo le maʻisuka, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. O le mea sili ona taua o le numera o le ipu. Faʻalagolago i le auala e kuka ai, o faʻataʻitaʻiga GI o loʻo taua i lalo:

  • Fusi vao - 85,
  • Seti saito - 70,
  • Faʻamau faʻavaina o le fualaʻau - 59,
  • Mamalyga - 42.

Saogalēmū mo le maʻisuka ituaiga 2 e maua uma i le GI e itiiti ifo ma le 50. Afai e sili atu le tau faʻasalalau i le tau faʻamaonia, ae e le oʻo atu i le 70, ona mafai lea ona faʻaumatia le ipu e le silia i le tasi i le 7 aso. Meaʻai ma le GI e sili atu i le fitusefulu e le fautuaina mo le faʻaaoga e tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

O le a sili atu ona leaga nai lo le lelei. Ina ia faamanino le faʻamatalaga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi. O le a ia taʻu atu ia te oe pe ono mafai ona 'ai le kuka poʻo isi sana.

O mea nei e aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻamaonia o faʻamaumauga:

  • Faʻatauga o oloa,
  • Auala fai kuka,
  • Tumau ma le tikeri o le olo.

O uiga taʻitasi o le tino e aʻafia ai le faagasologa o le faʻaaogāina o gaʻo.

Faamanuiaga ma le afaina

E tele gasegase e fia iloa pe mafai ona faʻaaogaina le sana mo le maʻisuka. O le faʻaaogaina o se fualaau faisua faapitoa i tagata gasegase ma le ituaiga muamua poo le lua o maʻi e le faasaina. O le sana saito ua faatagaina i le noatia ma le fai fuafua i tulafono mo lona faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o le oloa i meaʻai e fesoasoani e ausia ai ni sini:

  • Faʻaleleia le tulaga o le paʻu ma le lauulu. O le tele o vailaʻau A ma E e fesoasoani e faʻasalalau ai le microcirculation i fausaga o le tino,
  • Faateleina le malosi o vailaʻau. O loʻo faʻataunuʻuina le faʻamalosi o le atherosclerotic faʻasolosolo faʻasalalau i le vavalaʻau o arteries o valibres eseese,
  • Tuufaatasia o le faagaoioia o le masini fualaau. O le tele o le fiber e taʻitaʻia ai i le saoasaoa o gaioiga o le gaʻo,
  • Tuufaatasiga lautele o le metabolism. O meaola faʻatoʻa, faʻamaʻi ma gaʻo o loʻo i ai i le sana e faʻamaonia ai le fua faatatau o gaioiga faʻasolosolo. Ina ia ausia le maualuga o le aoga, e tatau ona faʻapipiʻi le oloa ma fualaau faisua, fualaau aina ma aano o manufasi.

O loʻo i ai se manatu o le meaʻai o le sana o loʻo i ai se mea faʻapitoa o le hypoglycemic. O lenei ituaiga o taumafa o le a le mafai ona aveesea se tagata mai le maʻisuka. I se isi itu, o le taumafaina tele o se fualaau faisua ua afaina i se faʻalavelave o le soifua maloloina o le maʻi.

I le talanoa e uiga i le lamatiaga o le oloa, e taua le taulai atu i le maualuga o le faasino igoa. Ona o lea mea, o le tulaga lamatia o le atiaeina o ituaiga eseese o faafitauli ua faateleina. O le maʻisuka ituaiga 2 e faigofie ona faʻasaʻo. E taua le iloa pe faapefea ona 'ai, mea e aloese ai.

Vaega o le faʻaoga

O le faʻaaogaina o sana mo le maʻisuka ituaiga 2 ei ai le numera o nuances. O autu autu e:

  • Faʻatasi ma isi oloa. O le faʻatagaina ma aupito sili ona lauiloa o se tuufaatasiga o fualaau faisua ma palatini. E itiiti lava le faʻaititia o le aʻafiaga i luga o le gaʻo gaʻo,
  • Ina ia maua le maualuga o le aafiaga mai faʻatasi ma isi oloa gaosi, e tatau ona faʻavelaina pe suʻe. E tatau ona e 'aina se salatisi i sana ma sana moa susu ma lapisi,
  • O le tele o le faʻaaogaina o le fualaau faisua e 1 le taimi mo le 7 aso i le aofai o le 200 g. O tagata e mafatia i le maʻisuka e mafai ona aoga e aunoa ma se afaina ma faʻaaoga soo ai. E faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino,
  • E le mafai ona faʻafefiloi sana ma le pata. O nei vaega e lua e afaina i le maʻisuka,
  • E tatau ona vavaeese meaʻai ma meaʻai mai meaai. E i ai se latou faʻasologa maualuga.

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o gaʻo i le ituaiga o maʻisuka lona lua, e tatau ona kuka lelei le sana. E fesoasoani lenei mea e faʻamautinoa le tulaga o se tagata maʻi faapitoa.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa i au meaʻai. E le faʻamaloloina ma ua faʻamalosia le tagata e pulea le suka i lona soifuaga atoa, tausia i totonu o tuaoi soifua maloloina, ma faʻaaoga se taumafataga maualalo-gaosio. O le leai o ni faʻafitauli e mafai ai ona faʻalauteleina le lisi o oloa, ae ui i lea, e tatau ona e maua se manatu o la latou vailaʻau faʻasolosolo ma le glycemic index. O 'au i luga o le paʻu o se meaʻai sili ona fiafia i ai le toʻatele, ma mai lona cereal e maua mai ai le susu susu ma le itu ipu mo ipu o manu. Ae e mafai ona 'ai ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

, , ,

O le taua o mea taumafa o lenei cereal o lona tamaoaiga i pulu, gaʻo, gaʻo. O loʻo i ai vitamini o le vaega B (B1, B3, B9), retinol, acid ascorbic, o le tele o le potassium, o le magnesium, iron, amino acids taua, gaʻo gaʻo polyunsaturated. Mo le maʻisuka, o sana e tatau ona i ai i luga o le lisi ona o le amylose polysaccharide, lea e faʻagesegeseina ai le pisia o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻauʻuina o le 'auʻau e faʻaitiitia ai le suka sili.

,

Contraindications

O aʻa e iai ona faʻailoga. I fatuga, e le lelei le afaina, o le mea lea, faatasi ai ma faafitauli o le gastrointestinal tract, e aofia ai le maʻi o le peptic, o uiga le lelei e mafai ona tupu i le foliga o le afaina, pala, ma le matuia. E faʻapupulaina ai foi le toto toto, lea e matautia mo le thrombosis. I nei tulaga, e sili ona lafoai.

Suauu Masusu mo le maʻisuka

Ina ia manuia le sana, e tatau ona filifilia lelei ma kuka lelei. E tatau ona i ai le kululu, e le faigata ma le pogisa. O le tele o mea aoga i le sana e teuina i taimi o kuka, aemaise lava le kuka. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se fafie faʻamaʻavale, poʻo le tuʻuina o se fagalaʻau ma fatulaʻau poʻo se taliga i luga o se ulo e fufulu vai.

Faʻasaina le maʻisuka Corn

O meaai tuʻulaʻau e le o se meaʻai fua, ae o le faasinomaga o le fatuina o sea sana e maualalo ifo nai lo isi ituaiga fatu fatu atoa. E mafai ona faaopoopo i salalaʻau eseese mai fualaʻau, aemaise lava mai salalaʻau laʻau, greens, ma soups. E faʻateleina le lisi o meaʻai e aunoa ma le afaina ai o le tino. I ni aotelega tetele, e tatau ona aloese mai le meaʻai o le itu.

Fuga Saito mo le maʻi suka

E tele ituaiga o falaoamata i le lalolagi - o se oloa e faia i le fufuluina o fatu o fatu o le cereal. I lo tatou atunuu, o le saito e sili ona lauiloa ma manaomia; o falaoa, o mea eseese mea e gaosi ai mea e gaosia ai e tao mai ai. I le maʻi maʻisuka, e taua tele le maualalo o le falaoamata ma le faʻamalosi, aua e maualuga i le fiber, ma o le filo o meaʻai e iloa i le faʻaitiitia o le toto suka. O le mea lea e tatau ai ona i ai le falaoamata sana i le meaʻai, ae o le taoina mai lea mea e faia e aunoa ma le faaopoopoina o gaʻo ma suka. O ituaiga uma o fritters, fesi faisua-falai e le taliaina. O le a le ituaiga ipu mai le kulimi mo le maʻisuka e mafai ona saunia? E tele naua mea, e naʻo lou manaʻo e faʻaali mafaufauga:

  • mea teuteu fale - fefiloi 2 ipu o sana ma se sipuni o le falaoamata o le saito, tiliva 2 fuamoa, se sipuniti o masima, sasaa vai, palu le paluga mama. Tuuina atu ia te ia se "malologa" mo le 30 minute, ia faasolosolo malie ma tipi i ni fasipepa. E mafai ona e faʻaaoga fua fou poʻo faʻagogo mo le teuina,
  • keke - 200g falaoamata, 3 fuamoa, o le tasi vae tolu o se ipu suka. O fuamoa e sasaina i le suka, o le falaoamata ua faʻalauiloaina, o le paluga ua sasaa i totonu o se masini ma tao i totonu o le umu i le vevela o le 200 0 F. Ina ua uma le mafanafana, e mafai ona uʻu keke i le kirimigi poo se isi mea e tofo ai,
  • saini kulimi ma le sisi - falaoamata (5 sipuni), sisi cheese (100g), faʻapipiʻi le sipuni o le suauu suauʻu, masima, faʻaopopo vai e fai ai se matūafiafia, faia o tortilla, tao,
  • pancakes - 2 fuamoa, se ipu falaoamata ma le susu, 2 sipuni tele o le pata, tutusa le suka, o le masima. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma taofi mimiti, matagofie lanu samasama samasama,
  • fusi fale - 200 ml o sana ma le falaoamata o le saito, se ipu susu, se sipuniti o masima, suka, paʻu paʻu, 4 sipuni tele o le suāuu olive. Palu le paluga, faaopoopo fatu sima pe a manaomia, tosoina le taamilosaga, tipi i totonu o lapisi, tao tao.

, , ,

O le suka o le maʻisuka

O le falaoʻo o le mea sili lea ona aoga mo le maʻisuka. O lona teuteu lelei ma le vave kukaina taimi e puipuia ai meaʻai, e le gata i lea, e tumu lelei, e maua ai se lagona tumau o le maofa. E eseese filifiliga mo le kukaina: i le susu po o luga o le vai e avea o se falaoa i luga mo aano o manufasi poʻo iʻa. O le mea autu e le o le faaopoopoina o le suauu po o isi gaʻo i ai ma faatapulaa le tautua i le 5 sipuni.

, ,

Maʻisuka Popcorn

O le popcorn e le oi totonu o ituaiga aoga o sana, aemaise lava i le maʻisuka. O le tekonolosi o lana tapenapenaga e faʻaaogaina ai meaʻai, masima, suka, mea manogi. O le mea lea, diacetyl, faʻaaoga e gaosia ai le manogi o le popcorn butter, e faʻapea foi e leaga. E le gata i lea, o faʻaopoopoga e faʻalautele ai le kalori o le oloa, ma i le taimi o le vevela o togafitiga, o mea aoga o le sana ua leiloloa foi.

O le tele o le maʻisuka lipotia ai se aafiaga lelei o sana io latou tino. I le iloiloga, o ipu mai fatu kulimi e le mafua ai le faateleina o le kulūkose. O tagata e maua i le maʻisuka latou te faʻasoa talafou i suʻesuʻega o loʻo iai nei e tagata saienisi Iapani. Na latou mauaina ia mea faapitoa faʻapitoa o togafitiga o saito violē. O le anthocyanins i lona tuufaatasiga o muffle le atinaʻeina o le faamai, o lenei mea ua mafua ai le faamoemoe o se togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a faia i luga o le faavae o lenei ituaiga o cereal.

Soa saito

O se taumafataga lauiloa o le taumafanafana. Ina ia maua mai le tele o taliga kuka, e tatau ona matauina ia fautuaga nei:

  • Mo togafitiga vevela faʻaaoga le vaʻa nai lo le faʻafefe masani ai vai. O lenei mea o le a faʻasaoina ai le maualuga o le tele o meaʻai i le tuufaatasiga o sana sana. Afai e kuka e le talimalo se fualaau faisua i totonu o le vai, ona oʻo lea i le tele o vitamini i totonu o se mea taua,
  • Le faʻaaogaina o le afa afa o le tele o se faʻataʻitaʻiga o loʻo galue ai se maʻi muamua. O lenei mea o le a taofia ai le hyperglycemia lea e mafai ona gaosia e le sana.
  • E faaopoopo meaʻai i le tofo. Aua le faʻaaogaina le suka. Afai o le saito na kuka i le vai, aua le masima tele.

O le tausisia o nei tulafono e faaitiitia ai le leaga na faia i le maʻisuka. Mo nisi faʻamatalaga, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a ia taʻuina atu ia te oe le auala sili e faʻaaoga ai sana sana.

Faʻatau fua

E faaopoopo i le salamu. Faafefiloi fualaau faisua. Le lauiloa o:

E le pei o sana sana, o le kuka e maualalo le GI. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga soo. O se vaega itiiti o fualaau faisua i le aofaiga atoa o le salati e le afaina ai le gasegase o le gasegase masini.

E manaʻomia lou vaʻaia o ia ipu ma fuālaʻau manogi (olive, sunflower). E faaopoopo meaʻai i le tofo.

E mafai ona 'ai le falaoʻo. O lona GI e na o le 42. O lenei mea e mafai ai e ia ona faʻaaogaina meaʻai i le vaitau o loʻo alualu i luma le maʻisuka. O le mea autu e le o le faʻaaogaina o susu susu i le faiga o kuka.

E togafitia togafitiga o le kulimi i le suauu manogi ma le laulaʻau, o fualaau faisua ua faaopoopoina. E tele suʻega mo le faia o se mea manaia.

Suauu po o isi sana mo le maʻisuka o se oloa e maua ai le tele o penefiti. O le mea autu o le faʻaaoga tatau lea. E mafai ona muamua feutagai ma lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga