Pancreatitis ma alu aʻe

O le pancreatitis o se maʻi mumusu o le pancreas, lea e faʻamalo ai le enzymes e faʻaaogaina i le gland lava ia, nai lo le lafoina i totonu o le duodenum. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i soo se tausaga o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ma faasaga i tua o isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le pancreatitis e masani lava ona vaevaeina e tusa ai ma le natura o le leona, o le i ai o faʻamaʻi, faailoga o le morphology, faʻapea foi ma le faʻafitauli o le maʻi.

  • O le tino pancreatitis, lea e vave ona tupu ai maʻi, ua i ai se faailoga o le faailoga.
  • O le gasegase faifaipea o le pancreatitis, lea e faʻaalia ai faailoga, ae faʻaalia i taimi taʻitasi.
  • Faʻailoga pancreatitis, lea e le o taʻua ai faailoga, ae tumau, ua faʻapupulaina e le tele o mea. O le tolu pancreatitis e maua i ni tulaga se lua: faʻasalaga ma le faʻamagaloina.

I le isi itu, o le tino pancreatitis e tupu i nisi o vaega:

  • enzymatic: 3-5 aso,
  • faʻamaoni: 6-14 aso,
  • laasaga o le vavaeeseina: amata mai i le 21 aso,
  • iuga: 6 masina pe sili atu.

O le pancreatiti o aso e vaevaeina i ni ituaiga se lua e uiga i le mafuaʻaga o le tupuga:

  • Pepa Pancreatitis: e tupu o se maʻi tutoʻatasi.
  • Lua pancreatitis: e tupu i le talaaga o isi gasegase o le gastrointestinal, mo se faataitaiga, maʻi gallstone, maʻi maʻi duodenal.

Mafuaaga o le faamai O mafuaʻaga autū o le pancreatiti tino o le taumafaina o le ava malosi ma le ulaula tapaa, le faʻaaogaina o le talo ona o lilia vavalaʻau, le i ai o cholelithiasis ma se taumafa le lelei. Ae faʻapea foʻi togafitiga e mafai ona faʻaleagaina manuʻa poʻo gaioiga i luga o le paʻu ma le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi.

Faailoga O faailoga o le tino pancreatitis e faalagolago i le natura o lona auala E fai ma faataitaiga, i totonu o le pancreatitis, e mafai e se tagata ona faitio i le tiga i le pito i luga o se afaina, o le vevela o le tino, leu, vomiting, salu vavalalata o meaʻai e leai se meaʻai, vaivaiga lautele, gatete i le tino, fiva e oʻo atu i le 38 tikeri. I le pancreatitis e le masani ai, o faʻamaoniga e le faʻailoaina ma tumau. O le maʻi e mafai ona iloa e ala i le i ai o tiga matuitui o le herpes zoster, faʻalauteleina pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo, ole gaseu ma vomiting, o mea e le lelei le fale ma le mamafa o le mamafa.

Faʻamatalaga Ina ia iloa le faʻamaʻi, o le ae manaʻomia se faʻatalanoaga faʻanatinati mo se gastroenterologist poʻo se fomai tipitipi. O le isi, o nei fomaʻi o le a taʻitaʻia oe i togafitiga talafeagai, e aofia ai:

  • suesuega o meaola ma meaola toto,
  • Faʻailoga o le vevela o le manava,
  • CT poʻo le MRI
  • Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy (ERCP): suʻeina ole talo ma talo.

Togafitiga O le tagata lava ia e inu i le pancreatitis i le fale e le gata ina faaleagaina ai le soifua maloloina, ae e oʻo atu foi i le oti. O le mea lea, afai e te iloa ni uiga iloga, e tatau ona e talanoa i se tagata gastroenterologist e faatonuina le togafitiga talafeagai. Muamua, o le anapogi ua faatonuina e faamama le avega mai le gland ma faaaoga le ice i le pito i luga e faaitiitia ai le tiga.

  • vailaʻau faʻamalolo o le antispasmodic,
  • panicreatic enzyme-lowering drugs
  • antioxidants ma vitamini.

O le taotoga ua faatonuina mo le maliu o le gland (pancreatic necrosis) poo le le atoatoa o togafitiga faasao.

Faʻasagaga O le pancreatitis e mafai ona faʻateteleina e le pancreatic necrosis, o le fausiaina o se uila pancreatic, o le toso o le pancreatic, o le pancreatogenic ascites, ma le aʻafiaga o le pulmonary. I le pancreatitis faifaipea, o le le atoatoa o le endocrine pancreatic e mafai ona tupu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Afai e te le manaʻo e feagai ma le pancreatitis, e tatau ona e lafoaia le ava malosi ma ulaula, taumafa ma le paleni, ma talanoa i le fomaʻi i le taimi pe a e masalomia le maʻi gallstone, togafiti o le gaioiga o le biliary.

Aisea e faaputuputu ai le suavai i totonu o le manava o le manava?

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

O uiga iloga o ascites o se faʻaopoopoga i le aʻafiaga o le iniseti, o se faʻaopoopoga i le manava mai le aofaʻi o vai.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ascites (faʻalavelave faʻalavelave o le suavai) faʻavevesi le gaioiga o le mama ma okeni o le gastrointestinal tract.

O mafuaaga mo le faaputuputuina o le vai e mafai ona ese: e mafai ona aliali aʻe i luga ona o le tele o maʻi o le tino, togafitiga o totoga. O le mafuaaga sili ona taatele o ascites atonu o le cirrhosis.

O faʻamatalaga o ascites e faʻaaogaina e faʻaaoga ai le ultrasound ma le suʻega a le fomaʻi. A maeʻa togafitiga, togafitiga e manaʻomia tele le taimi. E tatau ona e faʻasaoina se tagata mai luga ma mai le faʻamaʻi lea na mafua ai i le taimi e tasi.

O le umi o le aʻoga, o le ogaoga o le faʻamaʻi, o le isi suʻesuʻega faʻalagolago i le soifua maloloina o tagata, le mafuaʻaga o le maʻi. E mafai ona faʻafuasei ona faʻafuaseʻi ona faasolosolo solo mai Ascites i le tele o masina.

O aʻafiaga o ascites e amata ona faʻaalia pe afai e sili atu ma le tasi le lita o le vai ua faʻaputu i le manava.

Faailoga o le faʻapitoa o le faʻaleleia o le vai:

  • puupuu le manava
  • faateleina i le mamafa ma le voluma o le manava,
  • fulafula o vae
  • faʻanoanoa
  • le faʻavauvau ao faagasolo
  • afaina o le manava, tiga,
  • toso
  • scrotal edema (i alii).

O le masani lava, i le taimi muamua, e gauai atu se tagata i uiga e pei o le pipi, faalauteleina o le manava - i se tulaga tumau, o le manava e tautau, e pei o se polo, ma pe a taoto se tasi, o le manava e "vaeluaina".

I fafine, o lanu paʻepaʻe atonu o se faailoga - o se tasi lea o faailoga o ascites.

O nisi o faʻamaoniga e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi, o le mafuaaga autu o ascites.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le tele o le vai e afua mai i le mamafa i totonu o ipu o le ate, ona faʻailoa lea o veins i luga o le manava (luma, itu).

Afai ei ai faafitauli i totonu o vaʻa i lalo o le ate, ona faʻaalia ai lea o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, fulufulu, leu.

O aʻega tuga e faʻaalia i mea uma o loʻo i luga, faʻapea foʻi ma le ulu tiga, faʻalautele le vaivai, vaivaiga, ma le vave o le fatu.

O faafitauli o le lolovaia i totonu o vaʻa vailaʻau e fesoasoani i le faʻavaveina o le manava. Afai ei ai le leai o se porotini, ona oʻo mai ai lea o faailo o ascites e fulafula i pito, le manava o le manava.

Afai o le faʻamaʻi e fesoʻotai ma faafitauli i totonu o vaʻa pipisi, ona oʻo lea i le ultrasound o veins, o vaʻa o le faafitauli o loʻo faʻatulagaina. Afai e masalomia le oncology, o le a faia foi le ultrasound scan.

Faʻasologa o mea e tupu mai luga

O le faʻaaogaina i totonu o le vaeluaga faʻapitoa ma OP e faʻaalia, ae ui i lea, o le pancreatic ascites o se mea e le masani ai ona faʻaleagaina. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o se faʻagasologa o le faʻaogaina i totonu o le manava o le manava e le muta le lelei, faʻasalaga faʻasalalau pe a uma ona faʻamautuina OP ma se faʻalavelave e faʻagesegese le faʻaleleia. O le mafuaʻaga, e pei ona taʻua i luga, e ono avea ma faʻamalosi ma le thrombosis i le vein vein system. E masani ona matauina lenei mea i le OP poo se osofaiga ogaoga CP i se tagata gasegase o le liver cirrhosis - o le pancreatic effusion i tua atu o le taufaasese o cirrhosis ma le tuputupu ae o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto i luga o le toto.

O le tele lava o taimi, e tupu malie le maualuga o ascites i tagata mamaʻi i le tele o kesi o loʻo faʻafefe i totonu o le vaeluaga o le manava. O mafuaʻaga nei e fesoasoani i le atinaʻeina o luga o le pancreatic ascites: o le poloka o retroperitoneal lymphodes (parapancreatitis) ma le maualuga o le gasegase o le lymphatic thoracic, o le faaletonu tele o le protein-malosi e pei o le kwashiorkor.

E lua fesuiaiga o le mataupu o le maualuga o le maualuga o ascits. I le filifiliga muamua, pe a mavae le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tiga, o le a vave faʻapupula le ola i totonu o le manava o le tino, lea e mafua mai i le atinaʻeina o le necrosis pancreatic focalis ma le puʻeina o le vaega o le pancreatic duct system faatasi ai ma le faia mulimuli ane o pseudocysts e fesoʻotai ma le vevela. O le filifiliga lona lua o loʻo faʻaalia i le faʻafelefeaina o le faʻaleleia o le suavai e uiga i le talaaga o se laʻasaga o le CP, lea e sili ona matauina i le taimi o le faʻaumatia o se vaega itiiti o le cycronic cystreatic cyst.

E le faigata le faʻamatalaga. E faʻapitoa le fuafuaina o ascite, faʻamaonia e suʻesuʻega faaopoopo (ultrasound, metotia x-ray). E masani ona o gatasi ma asiasiga ma le vaʻaia, aemaise lava i tagata gasegase i le tuufaatasiga o ascites (hypertension, kwashiorkor, hypertension o le lymphatic duct).

O le faʻamaoniga ua faʻamaonia mulimuli ane e le laparocentesis. O le tele o le vai i totonu o le manava o le manava e masani ona taua ma e mafai ona oʻo i le 10-15 lita. O le vai na maua i le laparocentesis ei ai le lanu samasama samasama, o le masini protein e le sili atu ma le 30 g / l, ma suʻesuʻega cytological, o le lymphocytes e sili atu. O le mea e masani ai, o le maualuga o le tino o le tino. O le gaioiga o enzymes pancreatic i le ascetic fluid ua faateleina.

Laparocentesis ma le maualuga o le faʻavaveina o le tino o le intraperitoneal o loʻo i ai sona aafiaga le tumau, o le faʻasalaga i totonu o le afifi o le manava e vave ona faʻaopoopo. Laparocentesis e le tatau ona toe faaluaina, talu ai o lenei mea ua naʻo se togafitiga faʻapitoa, e ui ina faʻaleleia mo sina taimi le soifua maloloina o le tagata maʻi. O le larorocentesis toe faia e sili atu ai le le atoatoa o le gataifale ma mafai ona faʻaalia ai faʻamaoniga o le kwashiorkor ona o le tele o le leiloa o le protein ma le ola ascits.

Faʻasolosolo i luga o le popo, o le falemaʻi ma le kolo (sandostatin) i le masani masani mo le 2-3 vaiaso e fautuaina, ona faia loa lea o le taotoga.

Talu ai ona o le maualuga o le ascits e mafua mai i gase o le pancreatic, o togafitiga o taotoga e mafai ona manatu i ai na o le pau lea o le fua talafeagai, ma o le mea sili ona saogalemu o le vavaia o totonu o le kesi. I le avea ai o se togafitiga faʻaopoopo, o vailaʻau e taulai i le togafitia o le inu o le alcoholisis, o le tausiga o meaʻai ma le faasaʻoina o le hypoproteinemia, faʻapea foʻi togafitiga (spironolactone) e tatau ona faʻaaogaina.

Pancreatogenic pleurisy

O le faʻalavelave i le pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma le maualuga o le tumutumu ma e masani lava ona tupu i le i ai o se uila faʻapitoa e vavalalata ma le diaphragm, aemaise lava pe a osofaʻi, faʻapea foi ma le faʻaogaina o se fistula pancreatic lea e tatala i totonu o le vavao. O le faʻaogaina o le uila o loʻo i totonu o le pitonuʻu o loʻo taʻitaʻia ai le atinaʻe o purulent pleurisy.

O le suʻesuʻega o le tagi tele e faigata i le naʻo sina mea faʻaletonu, pe a le faʻaalia i taimi uma se suʻega faʻale-tino e faʻaalia ai ni faʻamaoniga faʻapitoa. O le faʻamautinoaga ua faʻamautuina i le faʻaaogaina o le x-ray o suʻega o fatu. O se taua taua o le suʻesuʻeina o le faʻalavelave mamafa, lea e mafai ai ona faʻamalamalama le natura o le faʻafefeteina ma fuafua ai auala e toe togafitia ai togafitiga. E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o le susulu, aemaise lava le purulenti, e mafai foi ona faʻaogaina se puʻu pupuʻu mo togafitiga faʻasolosolo (aveeseina o le vevela, faʻamaʻiina o le faʻamalositino, le faʻapipiʻiina o vailaau faʻamaʻi i totonu o le paʻu, ma isi).

O le natura pancreatogenic o le faʻafefeteina ua faʻamaonia e ala i le fuafuaina o le gaioiga o le enzyme pancreatic i totonu. Afai e masalomia le fesoʻotaʻiga i le vaomalo pe a uma le faʻamaʻi, o le eseesega o le suʻesuʻega (apoapoipo ma le eseesega o le suavai) e faʻaalia e iloa ai sea ituaiga o feʻau poo le fistula fistula.

Afai ua faʻamautuina o le mafuaʻaga o le faʻalavelave faʻalavelave o le vailaʻau o le pancreatic cyst, o le togafitiga faʻapipiʻi i le cyst lava ia e manaʻomia (faʻaogaina i totonu poʻo vai i fafo, cystectomy, faʻafesoʻotaʻi ile itu ole itu o le pancreatic network, etc.). I le avea ai o se togafitiga faʻasao, o le octootide (sandostatin) e faʻaaogaina i le dose ole 200 μg peʻa faʻapipiʻi 3 taimi i le aso mo le tele o vaiaso, lea e faʻaitiitia ai le gaosiga o mea o loʻo i totonu ole uila.

Vaʻa vevela o le isophagus ma le manava

O vevela varicose non-hepatogenic o le esophagus ma le manava e tulai mai pe a faʻapipiʻi le faitotoa faitotoa ma ona lālā e faʻapipiʻiina e le ulu poʻo le pancreatic cystreatic cyst, poʻo ona o le thrombosis. O le mea sili ona matautia o le gasegase o le toto mai veins varicose, o lona uiga autu o le vomiting blood or vomiting of the "coffee coffee" type, melena, anemia posthemorrhagic, hypovolemia up to hormosis shock.

O togafitiga faasao o lenei faʻalavelave e aofia ai le faʻasolosolo lelei-faʻasolosolo togafitiga, le puleaina o le etamsylate ma gaʻo tetele o le ascorbic acid. Mo le ausia o le hemostasis i le lotoifale, e aoga le faʻaaogaina o le suesuega Blackmore, lea e faʻamalosi ai le vevela veinsose veinsose o le esophagus ma le cardia mo le tele o itula (e oʻo mai i le aso). Afai i lenei auala e le mafai ona taofi le toto toto, ma maua ai le togafitiga faʻapitoa.

O se faʻalavelave faʻalavelave faʻaaogaina-o le gastrotomy ma faʻaemoina i totonu o vela totoʻa i le gastroesophage popo ma faʻasalaga muamua o le gaosua agavale ma le vailaʻau. O veins varicose e mafua mai i le faʻalavelaveina o le telefoni feaveaʻi poʻo ona lālā e ala i le faʻafefe o le cyst, faʻavaivai poʻo le aveeseina o le uila e taʻitaʻiina ai e le gata ina taofi le toto, ae faʻapea foi le leiloloa o veins varicose.

Mallory - Weiss Syndrome

Mallory-Weiss maʻi e maua i le tino i lalo ifo o le 3% o tagata mamaʻi pe a faʻaalia le faʻaogaina o le mumusu poʻo le faʻaleagaina i le pancreas e ala i le faʻaleagaina faʻaleagaina. O le mafuaʻaga o le maʻi e aofia ai le malepelepe o le mucous membrane ma le submucosal layer o le puipui o le manava i le vaega o le fesuiaiga o le gastrointestinal, e masani lava mai le pito o le curvature. Mo malologa e tupu, e manaʻomia se tulaga faʻavae tulaga ese i le foliga o se suiga o le vai i le vaega o le submucosal ma vaʻa vailaʻau eseese, faʻaleagaina o le perivascular ma le micronecrosis i le loto o le manava. O le taua o le faʻaaogaina o le maualuga o le telefoni feaveaʻi e le faʻamalofia.

O mea lava ia e tasi e fesoasoani i le osofaia o pancreatitis, taumafa ava malosi ma le tagofia o meaʻai, faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o Mallory-Weiss syndrome. I le pathogenesis, o le taua tele o le tuʻuina atu o le tapunia o le gaioiga o le cardinal ma le pyloric pipi, lea e faʻaaogaina ai se aafiaga faʻamalosi e ala i le faʻafuaseʻi o le faateleina o le aʻafiaga i totonu o le vomiting. O le taua tele o le faʻaolaina o le mucosa gastric i totonu o le lumino o le esophagus, faʻapea foi ma le i ai o sina paʻu laitiiti o le tatalaina o le faʻasalaga o le diaphragm.

O faʻamatalaga faʻapitoa o Mallory-Weiss syndrome e aofia ai faailoga iloga o le gasegase gaʻo ma faailoga o le paʻu o le toto. E tatau ona manatua i tupulaga talavou i le pancreatitis, e ui lava i le toto, e mafai ona tumau le toto maualuga mo se taimi umi, e le fetaui ma le tele o le toto.

Faʻamatalaga o Mallory-Weiss syndrome e faʻavae i luga o faʻamatalaga faʻafuaseʻi o le EGDS, lea e le gata ina faʻamautu ai le mafuaʻaga o le faamaligiina ma fuafua ai le loloto o le va, ae ia faia le hemostasis i le lotoifale. Aʻo faia le faʻataʻitaʻiga, o se suʻesuʻega atoa o le esophagus, o le manava ma le duodenum e manaʻomia, talu ai o tagata maʻi ma le faʻaauau ma le faʻamalosia o le CP, e mafai ona iloa vave le afaina ma le mai.

Togafitiga mo le Mallory-Weiss syndrome e aofia ai le faʻaofiina o vailaʻau faʻamaʻi: metoclopramide (cerukcal) intramuscularly poʻo le domperidone (motilium) ma le faʻaogalua i le aso 40 mg. I le tutusa, o le faʻasolosolo ma le faʻasolosolo-togafitiga faʻasolosolo e faia. O togafitiga togafitiga faasao e aofia ai le faʻaofiina o se suesuega Blackmore (mo le 12 itula) e avea ma faavae o le hemostatic therapy. I tulaga faʻaonapo nei, o se faʻataʻotoga faʻamalosi (bipolar) poʻo le laser coagulation o mucosal ruptures ua manatu o se isi auala. Faʻatulagaina o le faatagaga o PPI (omeprazole, lansoprazole, rabeprazole), lea e puipuia ai le proteolysis o le thrombus na faia i le lumenese o le manava ona o le faʻamaina o le pepsin activity,

O le gasegase o le gastrointestinal

Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o le afaina ma le gasegase i maʻi ma le pancreatitis:
• matua,
• le faaletonu o le ate ma le faʻamaʻi,
• faaletonu o le manava ma le faʻaleagaina o le hypoxemia,
• hypovolemia ma le faʻaleagaina o le hemodynamic,
• faʻamaʻi faʻamaʻi o le hepatorenal,
• pancreatitogenic peritonitis, faiga purulent-septic i le pancreas ma le fiber parasite,
• faʻasolosolo faʻalavelave mo le maʻi pancreatitis poʻo isi maʻi faʻamaʻi.

O gasegase erosive ma uluai o le esophagogastroduodenal sela e mafai ona iloa e le suʻega o le endoscopic i le 2/3 o tagata gasegase ma le OP. O le tele lava o taimi, o le palapala ma le maʻilasea o loʻo maua i le pito i lalo ma le tino o le manava, e le tele lava i le duodenum. O maʻi mamaʻi e tele lava ina tele.

I le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafitauli, o le taimi e taua ai - o le totoga e matauina mai i le 3 i le 20 aso talu ona faʻataunuʻuina le faʻaleagaina o le pancreatic.

O le faʻasolosolo o uluaʻi ulutala, o le alualu i luma o le uluaʻi ulugalii e sui i le mucous membrane ma le tupuga o le gasegase gasegase o se taunuuga o lenei mea e aofia ai mea nei: faʻaleagaina le microcirculation i vaega eseese o le vaega o le digestive, faʻateleina le faaosofia o le gaioiga gasegase faatasi ai ma le faʻaitiitia o le gafatia o le pancreatic secretion, leodenogastric reflux.

O le tuufaatasiga o aafiaga o le aoga, siama o le talo ma le lysolecithin, o le faasao o le suauu hydrochloric ma le faateleina o le pepsin gaoioiga e suia ai le palemu mucosal o loo i ai muamua i tulaga o osofaiga. Faʻafitauli i le lotoifale o le hemostasis e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le le lava o le toto totoga mafuaʻaga ona o le gasegase o le ate i le gasegase o tagata gasegase CP ma le CP e faigata ona maua i le maualuga o le toto maualuga o le toto, maʻi lepatoprivial, ma le toilalo o le ate.

I le tele o tagata maʻi ma le pancreatitis, o le erosive ma le ulcers, o le a le mafai ona faʻaalia i se falemaʻi o le toto tele, vomiting o "kofi kofe" ma le mea na faʻafuaseʻi ona faʻaalia e melena, lea e masani ona tupu na o le aso pe a uma le tafe. O le nofoaga muamua o suʻesuʻega e aofia ai suʻesuʻega faaiu, e ui lava e masalomia le gasegase i masini e maua ai le suʻega nasosstric poʻo le lua-lumen mo ni meaʻai faʻapitoa.

O togafitiga e faigata tele, e aofia ai le lotoifale (faʻatasi ai ma le fesoasoani o le faʻailoga) ma le faʻasolosolo togafitiga o le hemostatic, le faʻaaogaina o faʻamalositili gastric, cytoprotectors ma antioxidants, sosoo ai ma le faʻaofiina o vailaʻau e faaleleia atili ai le microcirculation ma le toe faaleleia.

O mea sese masani i falemai tuifaʻagata o le faʻamavaeina atoa lea o togafitiga pe a uma ona faʻamuta le toto, faʻaaogaina o le atropine, pirenzepine, ranitidine i vailaau masani poʻo faʻataʻitaʻiga e avea ma poloka poloka, lea e matua le talafeagai i le "taimi" o IDU. O fualaau o filifiliga i lenei tulaga o le omeprazole ma le lansoprazole mo le tausiga o matua. I le gasegase tele, o le faʻaaogaina o le octototide, o se mea faʻapitoa o le somatostatin, e aoga.

O togafitiga faʻapitoa o maʻi mamaʻi e faʻaalia mo le umi o le gasegase o le toto, e ui lava i le faʻaogaina, o le lotoifale poʻo le endoscopic hemostasis o loʻo avanoa i lenei fale.

Pistreatic fistula

Fistula o le pancreas o se tasi lea o faafitauli le lelei o suʻesuʻega o pancreatology. O lenei mafuaʻaga e mafua ona o le tele o fesoʻotaʻiga o lenei faʻalavelave (e ui lava o se faʻateleina o le numera o tagata gasegase i le pancreatic fistula ua matauina talu ai nei). Pistreatic fistula e masani ona fesootaʻi ma le faiga o le pancreas, e mafai ona maua i le ulu, tino poʻo le siʻu o le pancreas.

Pistreatic fistulas ua vaevaeina i:
• faʻaleagaina, faʻasolosolo ma le faʻasolosolo,
• faʻatumu (faʻamatalaga) ma le maeʻa (pito i luga),
• fafo (tatala i le paʻu pe i ai foi se vaega i totonu o le manua o le paʻu o le manava po o le vavalalata tafatafa) ma totonu (tatala i le vaeluaga o le uila o le pancreatic, totoga vavalalata poʻo isi cavities - mo se faʻataʻitaʻiga, pulu).

Mo le suʻesuʻeina o fistula i fafo fafo, e tatau ona fuafua ni enzymes o le pancreatic i le faʻasalaga ma le tusitusi.

I le togafitiga o fistula pancreatic, o le sili ona lelei o le faʻasoa faʻatasi o togafitiga ma togafitiga. O fistulas e le atoatoa ma le faigata e togafitigaina e tusa ai ma le polokalame o le togafitiga CP faʻasolosolo lelei ma le faʻaogaina lelei ole auala ma mea e faʻaogaina, faʻateʻaina o le maliu i le auala faʻasese. O le togafitia o togafitiga o le pancreatic fistula ua sili atu ona manuia i le taimi nei talu ai nei e fesoʻotaʻi ma le faʻaofiina o le octootide (sandostatin) i le pancreatology. Pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, o le faʻaitiitia o le aofaiga o le lafoaʻi mai le fusi e ala i le 10 taimi poʻo le sili atu ua maitauina, lea e mafai ai ona e taui mo vai faʻalavelave eletise, faʻamaonia lelei le auala faigata ma faʻaitiitia le paʻu o le paʻu. E i ai le faʻamaoniga e faapea o le octetotide i se aso o le 100-300 μg fesoasoani e tapuni ai le fistula i le sili atu i le 70% o tagata mamaʻi i totonu o le 6 aso.

O le umi o le ola o fistulas pancreatic fistulas e oʻo atu ai i faʻafitauli eseese: malabsorption ona o le le lelei o le le maua o enzymes, le atoatoa o le faafitauli ona o le malabsorption ma le umi o le leiloa o le porotini, vai ma elemene elemene mai le fesuisuiaʻi o mea, pulusal complications (suppuration o fistula, abscesses bursait, retroperitoneal phlegmon) ituaiga paʻu o le paʻu o loʻo i luga o le fistulous passage (ulcerative dermatitis, eczema), faʻafefete toto.

I le fuafuaina o togafitiga mo togafitiga, aemaise lava i le umi (4-6 vaiaso) ma le le lelei o togafitiga, e tatau ai ona faia ni tusitusiga, lea e mafai ai ona iloa le fesoʻotaʻiga o le auala feteenai ma le GLP, le i ai o vaʻavaʻaʻiga, faʻaogaina o le cystic. O le faateleina i le umi o togafitiga faasao i tagata mamaʻi ma fistula pancreatic e afaina ai taunuuga vave o togafitiga o taotoga. Faʻatasi poʻo le faʻaogaina o fistulas fafo fafo o loʻo puipuia i le vailaʻau mo togafitiga, o se isi mea e mafai ona faia i le gasegase e mafai ona faʻaaogaina togafitiga - "faʻatumu" le fistula ma vaega o le pancreatic conduct system with materials polymeric.

Gelatoprivial syndrome, le atoatoa lepatocellular ma le incaphalopathy hepatic

Gelatoprivial syndrome o se faʻalavelave faʻamaʻi pipisi, ogaoga faʻamaʻi. Mafuaaga o le maʻi hepatoprivial:
• faʻamaʻi faʻaleagaina le ate i le pancreatic, faʻavauvau poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapipiʻi ma se manuʻa faʻalavelave (o le ate o le ate),
• faʻamaʻi matautia pancreatitis, e tupu mai i le finotoxia tele ma le le atoatoa o togafitiga (o le sologa o le pancreatic-hepatic),
• Iniseti ole initaneti i le tulaga o le oso maualuga pe osofaʻi lautele i le laasaga o le mamafa o faʻafitauli o OP (o le gasegase o le gaʻo pipisi, poʻo le septic ate),
• auala vein thrombosis,
• taotoga i luga o le pancreas (faʻalavelave faʻafuaseʻi poʻo le fuafuaina) faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia ma le le atoatoa o puipuiga faʻapitoa, aemaise lava i le talaaga o le taua tele o le ate aʻo leʻi faia le taotoga,
• telefoni ma faʻamalomiumi cholestasis, aemaise lava i le talaaga o le vailaʻau oona ma le gaʻo ona o le taotoga, OP, faʻamalologa o faʻamalologa, faʻasalaga o fualaau faasaina, ma isi.

O le ogaoga o le hepatitis B syndrome e faʻamatalaina i le tele o suiga loloto i le protein synthesizing function of the liver, muamua, suiga i le mea o loʻo maua i palatini (albumin, transferrin, serum cholinesterase), ma foliga mai o maka o cytolysis ma cholesstasis.

Tomai faʻapitoa - etiotropic, pathogenetic ma symptomatic. E ese auala o suʻesuʻega ma e faʻamoemoe e faʻamaonia le mafuaʻaga vave o le maʻi. O le faʻaaogaina o le hepatoprotectors (heptral, ursofalk, malosi malosi), antioxidants (acid ascorbic, oligogai-Se, unitiol, ma isi), glucocorticoids (prednisolone, methylprednisolone), togafitiga o le detoxification ma le lagolago paleni e tauamiotonuina. O le faʻamaeʻaina e aofia ai le naʻo le faʻamalosia o togafitiga, ae faʻapea foi ona faʻaaogaina le hemocorrection extracorporeal (plasmapheresis, hemosorption). O le faʻafofogaina o le gasegase o le inisorbents (enterosgel, polyphane) e aoga foi, ma o le lactulose (dufalac) e matua aoga lava.

O le le atoatoa o le Hepatocellular o se faʻalavelave tele o le hepatoprivial syndrome lea e mafai ona faʻatasi ma faʻalavelave faʻapitoa o le OP, o le taimi umi o le cholestasis i le tala o le poloka o le vaega faʻapitoa o le pele masani, ole CP faʻalagolago i le biliary ma le poloka umi o le numera masani ole talo. O le atinaʻeina o le le atoatoa o le hepatopellular i tagata mamaʻi ma le pancreatitis e seasea faʻafefe, e pei o viral viral or drug hepatitis, o le tele o taimi e maua mai ai e tusa ai ma se ituaiga o mea, e mafua ona o le tele o le malosi o le tino mai o nisi o vaega ole tausiga.

Ole faʻamatalaga autu o le le atoatoa o le hepatocellular o le encephalopathy hepatic. O le upu hepatic incephalopathy ua malamalama o lona uiga o le faʻalavelave uma o maʻi o le cerebral e faʻavae ona o se faʻaleagaina o le ate poʻo le gaʻo. O faʻafitauli faʻafitauli o le neurology ma le mafaufau e ese le malosi ma e mafai ona matauina i vaega eseese, lea e mafai ai ona iloa valavala (faigata) o le gasegase o le hepatic.

Togafitiga o le encephalopathy o le hepatic e tumau pea ona faigata, aua o le faʻamaʻalogaina o le mafuaaga o le faʻamaʻi e le masani ona mafai, ma o le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo e televave ma e le faʻasalalauina. O le tele o gastroenterologists e fautuaina le faʻaogaina o le paletini meaʻai, le faʻaaogaina o laxatives ma auala eseese o le faamamaina masini o le inumaga, le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mo le faʻamoemoe o le faʻaogaina o le intestinal, metabolites i le vaomao o le uuro, amine acids branina, faʻatautau o le benzodiazepine receptors ma isi fualaau.

Ina ia faʻaitiitia le faʻavaeina o le ammonia i totonu o le inumaga, e faʻaaogaina le lactulose (duphalac) - o se synthetic disaccharide lea e paʻu i totonu o le kolone i mea lactic ma acetic acid, faʻaititia ai le pH i totonu o le luminaʻi o le intestinal, faʻalavelave ai le gaioiga o le siama o le ammonia, ma faʻaitiitia ai le faʻafefe o le ammonia. O le fualaau o le vailaʻau e filifilia taitoatasi (mai le 30 i le 120ml / aso). Afai e le mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, o loʻo faʻamaonia i totonu o se enema (300 ml o siva i le 700 ml o le vai 2 taimi i le aso).

O le taua pito sili ona taua o le hymonemia i le pathogenesis o le encephalopathy hepatic o le faavae lea mo le tofiaina o fualaau faasaina e faaleleia ai le tuueseeseina o le amonia i totonu o le ate. O le taatele o L-ornithine-L-aspartate.

O le amataga o le le atoatoa o le hepatocellular ma le maʻi o le hemorrhagic - e iai le isu ma le uterine, o le afaina i le iniseti ma nofoaga o le galala o veins, vasopathic respiratory hemorrhage on the legs, in places exposed to pressure, the possibility of gastrointestinal bleeding increases.

O suʻesuʻega mo suʻesuʻega mo le hepatocellular e le atoatoa i le tulaga muamua o cholestasis o loʻo faamatalaina i le hyperbilirubinemia, ma o loo i ai se "suiga o le taʻitaʻi" - o le fua o le bilirubin le faʻasaga. I le faʻaleagaina o le ate, faʻasologa o le hepatoanal syndrome ma le iʻuga i le encephalopathy, o le hyperbilirubinemia e mafai ona faʻamaoni. O le Hypercholesterolemia e mou atu, o le maualuga o le cholesterol atoa i le toto toto e latalata atu i le tapulaa maualalo o le masani (3.5 mmol / L), o le anotusi o le vaega o le cholesterol e le i filifilia e faapitoa lava ona faaitiitia. O le aofaiga tele o le albumin ua faʻaitiitia (e oo i le 20 g / l), e ui lava i le faʻaititia o le faʻamaʻaloga o le lalolagi, o suiga i le maualuga o le urea ma le mamafa o le palasitika e faʻaaogaina ai meaʻai paleni.

O le hypoalbuminemia pito sili e masani ona faʻatasi ma le hyperazotemia. O se vaega tele o le vevela oona o le polypoptides o le polypoptides e le o gaʻoina e le ate. O le gaoioiga o le pseudocholinesterase serum ma le maualuga o le ceruloplasmin, transferrin e faʻaitiitia le faʻaitiitia, lea e faʻaalia ai le loloto o le faʻalavelave o le protein synthesizing galuega o le ate. O se faʻagasologa o le le atoatoa o le hepatocellular e faʻaalia i le atinaʻeina o le maʻi o le edema, e aofia ai ascites, o se taua taua i le atinaʻeina e le gata e ala i le alualu i luma o le hypoproteinemia ma le faateleina o le vevela, ae o le faʻaitiitia foi o le faʻaveveveina o le ate e aldosterone.

O suiga iloga i le coagulogram o uiga ia o le le atoatoa o le hepatocellular: o le alualu i luma o le index prothrombin (e oo atu i le 60% ma le maualalo), proconvertin (i lalo ifo o le 40%), o se faaitiitia maualalo i le maualuga o le fibrinogen, e ui lava i le i ai o nisi o gasegase o se faagasologa o le pulusal-inflammatory, lea e masani ona sao i le hypercoagulation. I le taimi lava e tasi, o le gaoioiga o le fibrinolysis ma le proteolysis e faateleina.

O le cytolytic laboratory syndrome i totonu o nei tagata gasegase o loʻo faʻaalia i faailoga o se faʻalauiloa leaga o le aspartylaminotransferase ma le faʻamautuina sese o le coefficient de Ritis. O le maualuga o le gaoioiga o le γ-glutamyl transpeptidase e tumau pea, ae i tulaga ogaoga e faʻaitiitia ai. Mafaufau i le paʻu tele o le gaioiga o aʻafiaga faʻasao faʻaleagaina, e oʻo lava i le faʻaleleia o le lipid peroxyidation (ua fuafuaina e le maualuga o le malondialdehyde ma le diene conjugates) ei ai se aafiaga leaga i le tino o le maʻi ma le maʻi o le hepatopriva ma e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le hepatocellular.

O togafitiga manuia o le le atoatoa o le hepatocellular e mafai ona na o le tulaga muamua o le muaʻi. Faʻafesuiaʻiga sui, lea e mafai ai e oe ona faʻaauau pea le malosi o le gaosiga ma le maualuga o faʻatauga (plasma faʻapitoa ma vailaʻau tele vicasol), e le maua ai se gaioiga tumau. Pe a faʻaaogaina sooga malosi (glucose), e tatau i se tagata ona manatua e uiga i le faʻaitiitia o le faapalepale i le inisalini ma le ono maua ai se tulaga o le hypoglyxmic.

O le faʻafouina o le toe faʻaleleia o le le atoatoa o le albumin ma le faʻaaogaina o le saluretics (faʻatasi ai ma fatuga o mea laiti) e mafai ona faʻaititia ai le matuia o le syndrome edematous-ascitic. Ina ia taofiofia le tupu tele o siama, o le gaosia o vailaau e le mafai ona toe faʻaaogaina e pei o le kanamycin (e oo i le 4 g / aso), tobramycin, polymyxin, ma isi.

Latou te faʻaaogaina antioxidants tuusaʻo (vitamini E e oʻo i le 600-800 mg / aso i le intramuscularly, dibunol totonu), faapea foi ma fualaau e faʻamautuina ai le puipuia o faʻalavelave faʻasao (5 ml unitiol 2-3 taimi i le aso). O le faʻaaogaina o le hepatoprotectors (heptral, malosi malosi, ma isi) atonu e le aoga ao tausisia mea taua e mafua ai le le atoatoa o le hepatocellular.

O le faaitiitia o le mamafa o le hyperbilirubinemia ma le faateleina o le faateleina o le gaioiga ma le faaitiitiga o le toto fibrinolytic, o le siakiina o mea o loo i totonu o le serum albumin, ceruloplasmin (ma mulimuli ane le serum cholinesterase activity), o le faaitiitia o le faaupuga o le lipid peroxyidation products in the blood with a persistent recovery of the patient's consciousness proves the high efficiency of the intensive cure.

Aisea e tulai mai ai togafitiga?

Mafuaaga o le faʻaleleia o le suavai:

  • oncology (faʻasologa leaga),
  • cirrhosis o le ate (maua i le 75% o tagata)
  • loto vaivai
  • eseese gasegase fatugao
  • tuberculosis
  • faateleina le mamafa i le ate,
  • gasegase gynecology (i fafine),
  • pancreatitis

O se tasi o mataupu sili ona faigata o le i ai o le oncology. O se tagata gasegase o loʻo i ai se faʻavauvau faʻamalositino ma faʻamalosia aʻafiaga e mafai ona faʻatulagaina togafitiga.

O pepe faatoa fananau mai e mafai foi ona mafatia mai i luga. E masani lava ona mafua mai i faʻalavelave atinae ile vaega o meaʻai i totonu o se tamaitiiti, eseese edema.

O le mea moni, i lenei tulaga, o mafuaʻaga autū o faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese poʻo masani leaga o le tina o loʻo tauaveina le tamaititi.

O le tele o le suavai e ono mafua ai le leai o se popo i meaai a pepe. O nisi taimi o le faʻasolosolo o ascites mo pepe faatoa fananau mai e le fiafia

Ina ia malamalama lelei pe aisea ua amata ai ona faaputuputu le vai i le tino, e tatau ona e asiasi atu i se tagata tomai faapitoa ma maua ni mea e fai i le faleoloa.

Faʻasologa o le faʻaleleia o le vai ma faʻamaʻi

O le atinaʻeina o maʻi i tagata taitoatasi e tupu i auala eseese. Sei o tatou tilotilo atu i le tino o le tagata ina ia malamalama lelei pe faapefea ona tupu lenei mea.

O totonu o le membrane sulu (membrane) e ufiufi ai okeni. E ufiufi uma lava, o nisi e le ootia. I le faʻaopoopoga i totoga vevela, o le membrane e maua ai le vai.

I le gasologa o le aso, e natia ai ma faʻafefe, e mafai ai e gaioiga ona faigaluega masani ma le pipii faʻatasi. Afai e mafatia le tagata i le tele o le vai, ona solia ai lea o le galuega tauave o lona gaosiga.

O le isi itu e fai, faia o se siosiomaga lelei mo toxins. I lenei tulaga, o uiga vaaia e foliga mai foi.

Afai o loʻo maʻi se tagata i le cirrhosis o le ate, ona faʻaopopo lea o le vai i se isi auala.

E fa auala o faʻatulagaga o luga:

  1. Faatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le maualuga o le maualuga, o se taunuuga o lea ua i ai se faaputuga o vai i totonu o le manava,
  2. O le tino e taumafai e faʻaitiitia le avega o veins e ala i le faʻavaivai. O le maualuga o le totoga o le lymphatic (o le tino e le mafai ona taulimaina le avega), o le vai e tafe mai i totonu o le vaʻa i le manava. Mo sina taimi, e le o ia i totonu o le vai, ona le toe taulimaina lea,
  3. Faʻatasi ai ma le cirrhosis o le ate, o le numera o faʻalauga ate e faʻaitiitia, e le maua le protein, o le vai e tuʻuina atu ai vaa, o le saolotoga e leai se mea,
  4. I le taimi lava e tasi faatasi ai ma le faaputuputuina o le suavai i totonu o le manava o le manava, o se tafe mai o le vai mai le toto e tupu. Ona mulimuli ai lea o se faaitiitia i le aofaiga o le urine ua faasaʻolotoina, ua tulai mai le toto toto.

A maeʻa le fa faʻailoga, o le faʻaleleia o le ola e vave tele ma faʻateleina. Isi faʻafitauli ona o le oncology (pe afai ei ai) e mafai.

Afai e mafatia se tagata mai le fatu o le fatu, ona osooso lea o le mamafa o le ate, ma o se taunuuga o le aveesea mai o le vai mai ona vaa.

O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le peritoneum e mafua ai se gaosiga tele o le suavai, lea e le mafai ona gafatia, ona o se mea na mafua ai ona ulu atu i totonu o le fale.

E masani ona faʻaaoga e fomaʻi le ultrasound, lea e fesoasoani e faʻamaonia ai mea tutupu. Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo suʻesuʻeina se ate mo le gasegase.

E faia foʻi le faʻasalalauga ina ia malamalama i le tulaga o le fatu, veins o le tagata maʻi, le nofoaga o le faʻaleleia o le vai.

E mafai ona e faia se suʻega e aunoa ma le faʻamalosi - ia faia se faʻamalo o le manava o le maʻi. Afai e lagona le malosi o le faʻavevesi, ona oʻo loa lea i luga.

Faʻamatalaga faʻaonaponei ma faʻasalalauga e mafai ai ona e mafaufau i se suavai i se voluma e silia ma le afa lita.

Faaaoga le hepatoscintigraphy (o se analog o le ultrasound) e faʻavaeina ai le tulaga o le ate, le tikeri o le cirrhosis.

O le tikeri o le cirrhosis, o lona atinaʻe ua faʻatuina e se coagulometer - o se masini e fesoasoani i le fuafuaina o le toto coagulation.

O nisi taimi e faia e fomaʻi ni suʻega o le toto mo le α-fetoprotein, lea e mafai ona iloa ai le kanesa o le ate e mafua ai le tele o le vai.

O se X-ray o okeni e fesoasoani foi i le togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le X-ray o le māmā o le a fesoasoani e iloa le tikeri o le maʻi, le i ai o le vai, le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le vai.

O loʻo i ai faʻamatalaga - o suʻesuʻega o toto toto (o se mea e tutusa ma le ultrasound), lea e fesoasoani e iloa ai mafuaʻaga o ascites (tupuga o vascular origin).

E mafai ona faia se auiliiliga o le biopsy o le peritoneum ma le ate. O nisi taimi e suʻe ai e fomaʻi suʻega, pe a uma ona faia suʻesuʻega. O le tagata gasegase e mafai ona faʻamatalaina se auʻiliʻiliga o le urea, sodium, creatinine, potassium.

Auala mo le togafitia o maʻi

I le taimi nei e tele auala e togafitia ai ascites. O lenei faʻamaʻi e masani ona fesootaʻi ma le solia o le gastrointestinal tract, ate.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ona o lenei mea moni, o fomaʻi e masani ona faatonuina se taumafataga e aunoa ma se taumafa mamafa, meaai leaga, ava malosi, ma masima.

Meaʻai e maualalo le gaʻo, meaʻai kuka kuka i luga o moa, vela ua fautuaina. O Porridge e tatau ona suia i ni fatu.

O tagata maʻi ei ai ascites e tatau ona mulimulitai i se meaai, a leai o iai se faʻafitauli o faʻafitauli poʻo le toe foʻi mai o le maʻi.

E le mafai ona e 'ai i le radisa, kālati, aniani, radishes, sorrel, kāpeti, lapisi, ituaiga o fualaʻau suamalie. E naʻo le susu susu ma susu susu e tatau ona 'aina.

E le mafai ona e 'ai e falai, faʻafefe, solo. O isi mea ulaula ulaula, sola, e le fautuaina ia sopo. Faʻafiafiaga mai le paluga, soʻo se taoina e le mafai foi.

Ae peitai, o le taumafataga mo lenei maʻi e le o se mea taua tele o le eseese o mea taumafa a tagata. O le tagata maʻi e tatau ona inu mea inu vevela.

E ivasefulu pasene o ipu e tatau ona fufulu. E mafai ona faʻamago le falaoa. E fautuaina mea e taoina ai aano o manu. E mafai ona e kuka falaoamata e aunoa ma le millet.

E mafai ona faʻaulu elemoa pei o se omele, tasi pe faalua i le vaiaso. Mo le suamalie, e mafai ona e 'aina le keleni, marshmallows.

O le sini autu o ia togafitiga o le ausia lea o le gau o le mamafa o le tagata. A maeʻa le vaiaso, e tatau i le tagata ona le itiiti ifo i le lua kilokalama.

Afai e le tupu lenei mea, ona auina atu lea o ia i le falemaʻi, ua faʻatulagaina togafitiga. O le tagata gasegase e masani ona suʻeina mo eletise i totonu o le toto.

A maeʻa ona faia se ituaiga o togafitiga, o le faʻamalositinoina o se tulaga mo se tagata e mafatia mai ascites e mafai ona faʻaleleia.

O le taotoga o loʻo faʻatulagaina i mataupu sili ona ogaoga, pe a le fesoasoani le togafitiga ma meaai ma fualaau faasaina. I le avea ai o se tulafono, faʻatasi ai ma se faaiuga faapena, o le faʻasolosolo o ascites e le fiafia.

E foliga mai o se tagata maʻi atonu ei ai se tasi o laasaga o le oncology. O faʻamaoniga o metotia suʻesuʻega ascites ma meafaigaluega o le a fesoasoani e fuafua lenei mea i auiliiliga.

O loʻo i ai nei galuega mo togafitiga o ascites:

  1. faʻapipiʻiina o se mea e faʻaogaina,
  2. paracentesis, puncture o le paʻu o le manava (o le transudate e maua mai pe a uma le pupu),
  3. ate le gase.

O le taatele o le taotoga e faʻaitiitia ai ascites o se pupuʻu o le puipui o le manava, lea e faʻamalo ai le suavai saoloto.

O isi ituaiga o gaioiga e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa - faʻamaʻi, mataʻituina lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻaaogaina le ate i ni fesuiaiga eseese o le oncology.

Afai o le tagata gasegase ua faatonuina le paracentesis, ua maeʻa le faʻamaʻiina o le lotoifale - o le pute. A maeʻa lenei mea, e faʻataunuʻuina se faʻavae o le tasi le centimita le uumi, e amata le pamuina o le tele o le suavai.

O lenei taotoga e aofia ai le tulaga o le tagata maʻi.

E tatau ona maitauina o le taotoga ei ai ni faʻatauiga. O loʻo i ai se faʻafitauli o le gasegase o le hepatic, totoga i totonu.

Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, o lenei ituaiga o taotoga e solia. O le tupuaga o nisi taimi e mafua ai ona faʻalavelave - emphysema, faʻavasegaina i totonu o le manava o le manava, ma le totoga o le okeni.

O nisi taimi e faia ai le taʻavale e faʻaaoga ai faʻamatalaga. A maeʻa le taotoga, o le aofaʻi o le vai e mafai ona tafe mai le tino o le maʻi mo se taimi umi, lea e fesoasoani e faʻaumatia ai le maʻi.

O i latou e mananao e faʻateʻa ese aʻega maualuga e mafai ona faʻaogaina metotia faʻafomaʻi e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi.

O isi vailaau faʻapitoa e faʻamoemoeina mo i latou e iai ni "agamalu" o faʻamaoniga o le faʻaputuina o le susu, o se faʻataʻitaʻiga manuia, ma e leai se masalosaloga o tikeri eseese o le oncology.

O le suauu e fesoasoani i le galue malosi o le ate. Mo le togafitiga o ascites (faʻaputuina o le suavai), e mafai ona e faia palukiniki, pika tao tao.

Pasili tincture e masani ona faʻaaogaina e avea o se diuretic. E lua punetini o le pasili ua fagu i totonu o se ipu vai vevela.

E tatau ona tapunia le gafatia, e manaʻomia le faʻamalosi mo le lua itula. E tatau ona e inuina le tasi le selau maila milimita o le afu e faalima i le aso.

Pasili e mafai ona susu i le susu. E tatau ona e 'ave se pakisa pasili, faʻafefete i totonu o le lita o le susu vevela, tuʻu i totonu ole vai vai. Faʻamalosia le afa itula. O le inu e tatau ona iai i le aofaiga o luga.

E masani ona faatonuina e fomaʻi ia togafitiga. O se vailaau faapena e mafai ona saunia i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia se teuteuga o pi pi.

E manaʻomia ona tipiina palu - oe manaʻomia ni lua sipuni tele o sea paʻu. Ma le isi, e tatau ona e faʻapalapala le paʻu i le vai (lua lita) mo le sefululima minute.

Ina ia mafai ona e manumalo i luga o nofoaga, e tatau ona e inu i le tolu taimi i le selau piliona i le aso.

1 Mafuaaga mo le atiina ae o togafitiga

I le alu aʻei luga, o le faaputuputuina o le suavai e tupu i totonu o le manava o le manava, lea e leai se afaina. I le tele o tulaga, o fomaʻi latou te faʻafesoʻotaʻi lenei maʻi i le solia o le paleni masima ma le edema. E faigata le taumateina ua alu aʻe se tagata. O se tagata e faʻaauau pea ona ola e pei ona masani ai seia oʻo ina oʻo mai muamua faʻamaʻi ogaoga, seia oʻo ina amata ona afaina ai le maʻi o le maʻi.

E mafai ona tulaʻi mai i luga o le siama ona o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, pe a le mafai e se isi poʻo se isi okeni ona taulimaina le avega ua faʻapipiʻiina. O le faaputuputuina o le suavai i totonu o le eleele e aliali mai ma le kanesa o le ate, fatu, ma gaʻo. O nei totoga e aafia i le tufatufaina atu o le suavai i le tino atoa. Afai o faafitauli e mai i le cardiovascular system, ona mafua lea ona o le faaletonu o le valve, myocarditis.

O le faaletonu o le Renal e mafua mai i le hypoplasia, tuberculosis, kanesa, o le lautele o le soona inu o le tino e mafua ai foi le faaputuputu o le vai i totonu o le manava. Hepatitis ma le cirrhosis e faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga.

O le mafuaʻaga o togafitiga e mafai ona i luga o le oncology. A oʻo ina tele le ulu o le kanesa, latou te aʻafia le gaioiga o le tele o totoga ma tino, aemaise lava pe a oʻo mai tumutumu maualuga i nei totoga ona o sela o le kanesa na ulu i totonu o le okeni ma le toto. O le okeni e muta le galue i lona masani masani, ma o se taunuuga - o le faʻaopoopoga o le vai i le tele o mea.

2 Uiga

O Ascites ei ai uiga faʻapitoa e naʻo le uiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o loʻo i ai se tagata i lona tua, ona amata lea ona sosolo le manava i itu. E mafua mai i le mea moni o le suavai ua toe tufatufaina. O le isi faʻataʻitaʻiga o le manava o le manava. A e paʻi lou lima i le manava, o le leo e mafua mai i le aofaiga o le vai o le a tutuli. E maua le faʻamaʻi ma le maualuga o le toto maualuga ma le manava manava. I le faʻatamalaina o le setete, o le faʻaitiitia o le faʻasaʻo e mafai ona tupu.

Togafitiga o ascites e faalagolago i le mafuaʻaga o lona faʻatulagaina. Ina ia aveese le aofaʻi o le vai, o le tagata gasegase e maua le laparocentesis, o lona faamoemoega o le pamu mai le vai pe a uma ona toso le manava.

Faatasi ai ma tulaga alualu i luma o le kanesa, e tatau ona faaalia i luga o pa o le manava. O veins o loʻo pasia i totonu o lenei eria e matua faʻaseseina. O le suavai e mafai foi ona faaputuputu i le eria tele. Faatasi ai ma le kanesa, o le ono mafai ona atiaʻe aʻega, e tusa ai ma fomai, e 10%.

Peitai, e le mafai ona o mai i luga o le kanesa uma ia tupua. O le atinaʻeina o togafitiga e ono foliga mai pe afai o le maʻi:

  • cancer o le lanu
  • kanesa o le manava po o le kolone
  • maʻi mama o mamanu mammary poʻo ovaries.

3 O le faamoemoe o le ola

I le faʻaleagaina o le pancreas, o le avanoa e atiaʻe ai ascites e laʻititi ifo. E maualuga i latou i le kanesa o le susu, e oʻo atu i le 50%. O le oti i lenei maʻi e le tupu mai i le kanesa, e mafua mai i ascites. O le a le mea e tupu pe a faʻaputu le vai i totonu o le manava o le manava?

O le malosi o le intoma-abdomina e tulaʻi, ona o le suiga o le diaphragm. E alu i totonu o le pusa o le pusa. E masani lava o le manava manava ma le galuega o le loto ua faʻalavelaveina.

I se tulaga soifua maloloina, o le vai e masani lava ona i ai i totonu o le lua. E laʻititi ana tusi, e tatau ona iai. E puipuia ai le fusiina o totoga i totonu ma puipuia ai i latou mai le soloina o le tasi i le isi.

O le tele o vai i totonu o le manava o le manava e masani ona faʻatonutonu. O le tele o mea e faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma suʻesuʻega i luga o le mafaufau, o lenei faiga e faʻaaogaina atoa. Masalo o le atiina ae o mea tutupu ile lua itu. I le tulaga muamua, o le tele o le vai e maua, i le lona lua e le mafai ona gauaʻi atoa. O le iʻuga, e tupu mai luga. O avanoa avanoa uma o loʻo nofoia e le vai. O se tulaga e manatu mamafa pe a oʻo i le tele o le vai faʻasusu e 25 lita.

Ua mafai ona mafai e lelasea ona mafai ona ulu i totonu o le gaioiga, faʻalavelaveina ai lona faʻatinoina o le suavai, o le tele o le faʻaleleia o le vai.

E le o tupu i le 1 minute. E faasolosolo malie le tupu mai - mai le tele o vaiaso i le tele o masina, o lea la e le o iloa le uluai laasaga. O le mamafa o le fatafata e faateleina. E faigata tele i le tagata maʻi ona faia taga faigofie.

O le gasegase o le faʻamaʻi e matua aʻafia lava i le taulaiga autu - kanesa. O le sili atu ona ogaoga o le tulaga, o le sili atu foi lea o le amataina o le tulaga. I le taimi muamua, o aʻafiaga e le afaina ai le maʻi o le maʻi, o le mea lea, ao faʻapupulaina le vai, o foliga e foliga tutusa ma le faʻapitoa.

Afai e te faʻalavelave i le taimi ma amata togafitiga, o le taunuuga e ono lelei. Ina ia faia lenei mea, aveese le tele o le vai ma mulimuli i se meaai. O le tele o taimi, o le maʻi o le olaga atoa e faalagolago atoatoa i le gasegase o le maʻi, tausaga ma le tulaga o le tino.

O le tele o mea e aʻafia ai le ola o le ola i le faʻaleleia o le tino: pe o le togafitiga na faia, o le a le aoga, pe faapefea ona tupu le maʻi mama. Afai o le maʻi o le tino ogaoga, ma o le kanesa o loʻo i ai i se tulaga maualuluga ma faʻafefete, ma o loʻo faʻaauau pea ona vave tupu, o le a faʻapupulaina faʻamaʻi, ma o togafitiga e le maua ai ni taunuuga lelei. I lenei tulaga, e mafai e tagata gasegase ona ola mai le tele o vaiaso i ni nai masina.

Afai o le tulaga e agamalu pe faʻalelei, ma o le togafitiga e lelei, o le a mafai ona ola umi ia tagata gasegase. I lenei tulaga, e mafai e se tasi ona faʻamoemoe o le togafitiga manuia o le a taʻitaʻia ai le ausia o le atoaga poʻo le vaeluaga o le kanesa ma alu aʻe. Ae e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a se tagata tomai faapitoa, ia mataʻituina i taimi uma ma lipoti atu sina suiga i le tino i le fomaʻi.

Vaega o taumafa mo tagata mamaʻi ma pancreatitis ma gastritis

  • Breakfast - semi-liquid fagu i totonu o le vai poo le susu (araisa, oatmeal, buckwheat, semolina i le itu), meaʻai e maualalo le gaʻo, vaivai lauti, kuki e le faʻamalolo.
  • Taumafa poʻo le 'aiga o le aoauli - omelet mai fuamoa e lua e aunoa ma ni yolks, sua sua suamalie.
  • Taumafa - sua o fualaau suamalie, paluga o le paluga mai meaʻai na muaʻi kukaina, falaoa paʻepaʻe mama, fuālaʻau fuālaʻau ma fua, kuka pateta, fualaau suamalie.
  • Snack - kisi falaoa, susu o le rose vao.
  • Taumafa - kuka pe tao tao, taofi fualaau faisua, lauti ma susu.
  • Aʻo lei moe, susu poʻo le kefir e manaomia.

O le faʻaaogaina o le susu po o susu susu i totonu o fualaau e tatau ona faʻamaopoopoina ma le ituaiga o gastritis ua maua - ma le maualalo o le acidity, o le susu uma ua suia i le vai poʻo le kefir. O le aofaʻi o le suka, tuʻuina atu i mea masani o fualaau 'aina ma fualaʻau, e le tatau ona sili atu i le 40 g i le aso ma le 15 g i le taimi.

Fautuaga o taumafa

Afai e te mulimuli i ni nai tulafono faigofie o le 'ai, o le manava maloloina e mafai ona eli, e aunoa ma le afaina, o le tele o tagata maʻi e tatau ona lafoai. Ina ia taofia le atiina ae o gasegase tumau o le gastrointestinal tract, o se aganuu meaai e le itiiti ifo lona taua nai lo le lelei o mea taumafa ua aina, ma mo i latou ua gasegase i le gastritis ma le pancreatitis, o lona tausiga e matua tatau lava. Mataupu autu:

1. Aloese mai le taumafa. O le tele o meaai e afaina ma afaina ai puipui o le manava, fatuina o tuutuuga mo le mumū ma le maila, i le faaopoopo atu, togi, ma le pala o meaai e mafai ona tupu, e mafua ai le faaleagaina o le pancreas.

2. O meaai e tatau ona masani ma masani. I le vaitau o le faʻavavevaveina, e tatau ona ai i le 6 taimi i le aso, pe a uma le vaiaso - 5, mo faʻamaʻi faʻamaʻi - a itiiti ifo ma le 4 taimi. O le faasologa o meaai malosi mai le manava i le inumaga o le 3-6 itula, o le lisi mo aso taitasi e tuufaatasia ina ia 3-4 itula pe a uma se taumafataga o loʻo i ai sina meaʻai.

3. O le taeao e tatau ona vave vave, ma se taumafataga malamalama - e le sili atu i le 3 itula aʻo lei moe. Afai e momoe se tasi ma o loʻo i ai i se tulaga vaʻaia, o le mimitiina i le manava e masani ona taofi, ma e mafai ona amata le pala.

4. Pe a sili atu le taua o le pancreatitis e fafaga ai meaai. O lenei mea o le a taofia ai le faʻanatinatiina o le masini, vave faʻavaveina, faʻaitiitia le uta i luga o le paʻu. O le afaina o se hamburger tele i aso uma i le lima minute minute malolo o le auala sili lea e alu ai i le falemai i le vave i le 25-30 tausaga.

5. E tatau ona e aloese mai le atuatuvale i le taimi o taumafataga, faʻalogo i meaʻai. Faʻaleleia se taumafa mo gastritis tumau ma le maualalo o le acidity ma le pancreatitis, e taua tele le faʻalavelaveina mai mea uma ma taulaʻi atu i le tofo ma le manogi o ipu - o le a fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

6. E tatau ona lafoai ese masaniga leaga - o le ava malosi ma le pancreatitis e mafai ona fasiotia moni, ma ulaula e mafua ai le le fiafia o le tino ma le leaga o mea leaga i gaʻo.

Pe a fuafuaina se lisi o taumafa mo pancreatitis ma gastritis, ia manatua e tatau ona e mulimuli i ai mo aso uma o totoe o lou olaga. O se filifiliga saʻo, eseese ma faapaleniina e mafai ona faafaigofieina le ala o le faamaʻi ma mautinoa ai o se ola atoa, ae o laasaga uma i tua atu o se lamatiaga o le vave faafuasei ma le oti, aemaise i le matua.

Faamatalaga lautele

E mafai ona o gatasi ma le afaina poʻo le manava o le gasegase ona o le tele o faʻamaʻi i gastroenterology, gynecology, oncology, urology, cardiology, endocrinology, rheumatology, ma le lymphology. O le faaputuputuina o le sua o le peritoneal i ascites e o faatasi ma le faateleina o le mamafa o le intra-abdominal, o le tuleiina o le pusa o le diaphragm i totonu o le pusa o le pusa. I le taimi lava e tasi, o le faʻaleleia o le mama i le manava o le tino e matua faatapulaaina, gaioiga o le fatu, toto totoʻa ma le gaioiga o le tino o le manava e faʻalavelaveina. E mafai ona o mai faatasi ma le tele o le palatini ma faʻaleagaina eletise. O le mea lea, i luga o le maualuga o le tino, le manava o le tino ma le fatu, e mafai ona atiaʻe ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e faʻaleagaina ai le faʻasolosolo o le maʻi.

Mafuaʻaga o ascites

E masani lava ona maua i le faʻamaʻi pipisi i le pepe, i tamaiti laiti - e leai se paleni, mea faʻapitoa o le gasegase, gasegase o le nephrotic. O le atinaʻeina o ascites e mafai ona o faatasi ma le tele o leona o le peritoneum: faʻasalalauga e le o ni faʻamatalaga faapitoa, tuberculosis, fungal, parasitic etiology, mesothelioma peritoneal, pseudomyxoma, peritoneal carcinosis ona o le kanesa o le manava, togavao tele, susu, ovaries, endometrium.

O Ascite e mafai ona avea o se faʻaaliga o le polyserositis (o le pericarditis, o le pisapisao ma le maʻi palapoto), lea e tupu i le rūmatism, o le lupus erythematosus, o le fatu o le rumatoid, o le siama, ma le Meigs syndrome (e aofia ai fibroma ovarian, ascites ma hydrothorax).

O mafuaʻaga masani o ascites o faʻamaʻi ia e tupu i le maualuga o le maualuga o le toto - o se faʻaopoopoga o le mamafa i totonu o le faʻailoga o le ate (vein vein ma ona tautua). O le maualuga o le afaina ma le maualuga o le pusa e mafai ona tupu ona o le cirrhosis, sarcoidosis, le faamasefesa, le faamaʻi pipisi, le thrombosis vein vevela e mafua mai i le kanesa o le ate, hypernephroma, maʻi o le toto, thrombophlebitis masani, ma isi, stenosis (thrombosis) o le portal or lower vena cava, venous stasis faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le faʻaaogaina o le au.

E leai se faaletonu o le protein, fatuga o le fatu fatu (maʻi o le nephrotic, glomerulonphritic chronic), o le fatucase, myxedema, o gastrointestinal tract (pancreatitis, mala Crohn, chronic diarrhea), lymphostasis e fesootaʻi ma le faamalosi o le lymphatic duct, lymphangiectasia ma le poloka o le lymphatic tract. .

E masani lava, o le vevela o le vevela o le manava - o le peritoneum e maua ai se aofaiga le taua o le vai e talafeagai mo le saolotoga o le faʻaogaina o le faʻaogala o le tui ma le puipuia o le faapipiiina o okeni. O lenei mea faʻamalosi e toe faʻafoʻi i tua e le tutusa. Faʻatasi ai ma le tele o faʻamaʻi, o le failautusi, faʻaaogaina ma le puipuia o le peritoneum ua solia, lea e oʻo atu ai i foliga vaaia o ascites.

O le mea lea, o le pathogenesis o ascites e mafai ona faʻavae i luga o se faʻalavelave faʻalavelave o le mumusu, hemodynamic, hydrostatic, vai-electrolyte, faʻalavelave faʻasoesa, ma o le mea lea o loʻo faʻafefe ai le vai faʻafefete ma faʻapipiʻi i totonu o le manava.

Faailoga o ascites

Faʻalagolago i mafuaʻaga, e ono faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi, pe a faasolosolo malie lava, faʻalauteleina i le tele o masina. O le mea masani, o le tagata gasegase e taulaʻi i le suia o le tele o laʻei ma le le mafai ona nonoa le fusi, gaʻo mamafa. Faʻaaliga ile tino o ascites e faʻaalia i lagona o le atoatoa i totonu o le manava, mamafa, tiga o le manava, afaina, fulafula ma le fusi, leu.

A o faateleina le tele o le vai, e faateleina le manava o le manava, o le pusa e tupu. I le taimi lava e tasi, i le tulaga tu, o le manava e foliga mai o se mea, ma i le tulaga maualuga o le a avea ma mea taufaasese, e oso i totonu o ofisa i fafo ("manava oona"). Faʻatasi ai ma se lapisi tele o le faʻaogaina o le peritoneal, o le puupuu o le mānava e foliga mai, fulafula i luga o vae, o gaioiga, aemaise lava le liliu ma tilts o le tino, e faigata. O le faateleina o le faateleina o le mamafa o le tino i luga o ascites e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o le umbilical poo hernias femoral, varicocele, hemorrhoids, ma le alualu i luma o le faʻasaʻo.

O aʻafiaga i le maʻi tigaina e afua mai i le faʻamaʻi pipisi o le tino ona o le gasegase o le tino poʻo le maʻi o le intestinal tuberculosis. Ona o le maualuga o le tino o le tino, o le paʻu o le mamafa, fiva, ma le lautele o le ava malosi, o uiga ia. I totonu o le manava o le manava, i le faaopoopo atu i le ola o le ascits, o loʻo faʻalauteleina ai laina o le lymph i le faʻasalalauga o le inumaga. O le vevesi na maua mai i luga o le maualuga o le mamafa o le 1020, o le protein-40-60 g / l, o se tali lelei a le Rivalt, ma se vaʻaia o lymphocytes, erythrocytes, endothelial cells, e aofia ai le mycobacterium tuberculosis.

Ascites eo faatasi ma le carcinosis o le peritoneal e maua mai i le tele o gasegase o le lymph e faʻalauteleina i le puipui o le abdomina tua. O le taʻutaʻua o faitioga ma lenei ituaiga o ascites e faʻamoemoeina e le nofoaga o le tumutumu muamua. O le faʻaaogaina o le Peritoneal e toetoe lava o taimi uma e afaina i le natura, o nisi taimi e maua ai sela sela i totonu o le palapala.

Faʻatasi ma Meigs syndrome, fibroma ovarian (o nisi taimi o maʻi tigaina o le ovarian), alu aʻe ma hydrothorax e maua i maʻi. Faʻaalia mai le tiga o le manava, ma le puupuu o le mānava. O le faaletonu o le fatu i le ventricular e tupu mai i ascits e faaalia i le acrocyanosis, fulafula o vae ma vae, le mautonu, tiga i le sao o le hypochondrium, hydrothorax. I le le atoatoa, ua tuufaatasia le ascites faatasi ai ma le fulafula o le paʻu ma le tino o le tino - anasarca.

Ascites, o le atiaeina o le talaaga o le thrombosis vein, e tumau pea, faatasi ai ma tiga matuitui, sosoʻo, ma le gasegase laiti. Ona o le atinaʻeina o le faʻamalologa, o le gasegase tele mai le afaina poʻo vein varicose o le esophagus e masani ona tupu. Anemia, leukopenia, thrombocytopenia e maua i totonu o le toto toto.

Ascites eo mai faʻatasi ma le maualuga o gasegase i luga o le toto e maua mai i le musika musika, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina. I le taimi lava e tasi, o le faʻalauteleina o le mea oona i le foliga o se "ulu oona" e manino lava ona iloa i luga o le paʻu o le manava. I le maualuga o le pisapatipai, ua faʻapipiʻi aʻe ai ascites faʻatasi ma le jaundice, na faʻaalia i le faʻamalosi, inu ma le vomiting.

O siama i le pau o le protein e masani lava ona laiti, o le edema lautele ma le faʻalauteleina o mea. O le Polyserositis i faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaalia mai i le tino o faʻamaoniga o le paʻu, alu aʻe, o le i ai o le vai i totonu o le gaʻo o le paʻu ma le tagi, o le galala, ma le faʻasolosolo. I le faʻavaivaia o le faʻavaivai faʻavaivaia, e televave le siʻitia o le manava. O le ascitic fluid has a milky color, a pasty consistency, ma i totonu o suʻesuʻega a suʻesuʻega suʻesuʻe, o gaʻo ma lipine o loʻo iloa ai. O le tele o le vai i totonu o le paitoneala faatasi ma ascites e mafai ona oʻo i le 5-10, ma o nisi taimi 20 lita.

Faʻailoga

I le taimi o le suʻega, o le gastroenterologist e aofia ai isi mafuaʻaga talafeagai o le faateleina o le maualuga o le manava - oona, o le vaʻalele, o le maʻitaga, o le tino o le tino o le manava, ma isi. E faʻamaonia ai ascites ma mafuaʻaga, puʻu ma palpation o le manava, ultrasound of the abdomen, ultrasound of venous and lymphatic vessels, MSCT vevela o le manava, fofo scintigraphie, laparoscopy diagnosis, suega suʻesuʻe vai.

Paʻu o le manava i ascites e faʻaalia i le vaivai o le leo, o se suiga i le tuaoi o le paʻu ma suiga i le tulaga o le tino. O le tuʻuina o lou alofilima i le itu o le manava e mafai ai e oe ona lagona le atuatuvale (o se uiga o fesuiaiga) pe a taina ou tamatamai lima i le isi puipui o le manava. Fuaina o le eletise o le lua o le manava e mafai ai ona e iloa ascites ma se voluma e leai se suavai e sili atu i le 0.5 lita.

Mai suʻesuʻega suʻesuʻega mo ascites, o le coagulogram, samoa o meaola o le ate, o IgA, IgM, IgG, suʻesuʻega o loʻo suʻesuʻeina. I tagata gasegase e maua ai le maualuga o le maualuga, ua faailoaina le siakiina e iloa ai veins varicose o le esophagus poo le manava. Faatasi ai ma se pusa o le pusa, e mafai ona iloa le vai i totonu o cavities, maualuga maualuga i le pito i lalo o le diaphragm, faatapulaa le faimalaga o le mama.

I le taimi o le ultrasound o le tino o le tino ma ascites, o lapoa, tulaga o tisipesa o le ate ma le vaovao o loʻo suʻesuʻeina, faigamalo o le toto ma liona o le peritoneum e le aofia. O faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona iloilo le tafe toto i totonu o vaʻa o le taulaga. O le Hepatoscintigraphy ua faia e fuafua ai le aoga o le ate-excretory o le ate, o lona tele ma le fausaga, ma ia iloilo le faigata o suiga o cirrhotic. Ina ia mafai ona suʻesuʻeina le tulaga o le moega o le vavalalata, o loʻo faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiga o foliga faʻataʻitaʻiga - o le faʻataʻitaʻiga.

O tagata gasegase uma na maua mo le taimi muamua latou te maua ai le diabetic laparocentesis e aoina ma suesue ai le natura o le ascits fluid: fuafuaina o le maualuga, tuufaatasiga o le cellular, le tele o polotini, ma le aganuu o le bacteriological. I tulaga faigata eseese o ascites, faʻamaonia laparoscopy poʻo laparotomy faʻatasi ma le biopsy peritoneal ua faʻatatau.

Ascites togafitiga

O togafitiga faʻapitoa e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le vai, o lona uiga, togafitiga muamua. O le faʻaitiitia o faʻamaoniga o ascites, o le taumafa e leai se masima, faʻasaina o le faʻaaogaina o le fluid, diuretics (spironolactone, furosemide i lalo o le faʻaaliga o sauniuniga faʻasaina) ua faʻamautuina, faʻaititia le vai-electrolyte disorders ma ua faʻaitiitia le maualuga o le faitotoa i le fesoasoani mai a le angiotensin II taligata ma le initaneti ACE. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le hepatoprotectors, faʻapitoa o le faʻaaogaina o polotini (plasma faʻapitoa, vaipanoa o le albumin) o loʻo faʻaalia.

Pe a oʻo i luga le puipuiga o togafitiga faifai pea, latou te faʻaaogaina le paracentesis o le manava (laparocentesis) - faʻafefe o le vai mai le vevela. Mo le tasi faʻasalaga, ua fautuaina e aveese le sili atu i le 4-6 lita o le ola o ascits ona o le lamatia o le paʻu. O faʻasologa faifaipea e faia ai tulaga mo le mumū o le peritoneum, o le faʻavaeina o faʻafeiloaʻiga ma faʻateleina ai le faʻafitauli o vasega mulimuli o le laparocentesis. O le mea lea, faatasi ai ma osofaʻiga maualuga mo le umi o le toe faʻaleleia o le vai, ua faʻapipiʻiina ai se pusa o le peritoneal tumau.

O gaioiga e tuʻuina atu ai aiaiga mo auala o le tuusaʻo saʻoloto o le vai o le peritoneal e aofia ai le faʻasalaga ma le vaeluaina o puipui o le vaega o le manava. O faʻalavelave tuusaʻo mo ascites e aofia ai gaioiga e faʻaitiitia ai le mamafa i totonu o le auala. O nei mea e aofia ai faʻasalalauga ma le faʻaaogaina o vailaʻau eseese o le portocaval (faʻataʻavaleina o taʻavale, vailaʻau faʻasolo i luga o le initaneti faʻasolosolo, taʻaloga o le toto toto), lymphovenous anastomosis. I nisi o tulaga, faatasi ai ma mea e le masani ai, e faia ai se splenectomy. I le ascits resistant, e mafai ona faʻaalia le toe gaosia o le ate.

Forecast and Prevention

O le i ai o ascites e matua aʻafia ai le ala o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaleagaina ai lona faʻasolosolo. O aʻafiaga o ascites e mafai ona maua ai le siama o le siama, siama o le hepatic, maʻi o le hepatorenal, le toto. Faʻamatalaga mataʻutia i tagata gasegase e aofia ai le sili atu i le 60 tausaga, faʻasalalauga (lalo ifo o le 80 mm Hg), le faʻaogaina o le tino, le carcinoma hepatocellular, maʻi o le maʻisuka, cirrhosis, le mafai ona faʻaogaina le ate, ma le isi. E tusa ai ma tagata tomai faapitoa i le gastroenterology, lua tausaga ola ola e tusa ma le 50%.

O le a le mea e tupu mai i le pancreatitis

I se tulaga aoao, faatasi ai ma ascites, o le exudate e pasi atu i le ala i totonu o le pito i tua o le retroperitoneal ma faaputuputuina i totonu i ni vaega laiti. I lenei tulaga, e masani lava ona fofoina vave lava pe a mavae le mumu o le pancreas, ma o se tulaga matautia tele.

Faʻasolosolo taimi umi o le faʻamaʻi, e maua ai le vai ma tumau pea i totonu o le lua mo se taimi umi. O lenei mea e mafai ona mafua ai le necrosis o le tino ma taitai atu ai i se soliga o le amio saʻo o laina.

O le suavai e masani ona aoina, ae o le faagasologa e masani lava ona faaiuina i le fausiaina o le pulukale po o le pseudocysts.

Afai i tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le pancreatogenic ascites, o le maualuga o le amylase e matauina i totonu o le toto, e seasea ona vaeluaina le gaʻo ma e naʻo le togafitiga faʻapitoa e mafai ona iloa.

Mo le pancreatitis oona, faatasi ai ma ia, o le maualuga o le amylase ua faʻaitiitia le faʻaitiitia, o le suavai e faʻaputuina ma ua aveʻesea e ala i le toe faia o le pupuʻu o le puʻu.

O le faʻasolosolo mulimuli ane i le tele o tulaga e lelei, ma i le lumanai ascites e le oʻo mai.

O mafuaʻaga autu e mafua ai ona tulaʻi mai i luga pancreatic ascites

O mafuaʻaga sili ona taatele o ascitecous ascites o:

  1. O le i ai o se uila o le pancreatic,
  2. Lē afaina o le pipili i totonu o le pito i tua o le retroperitoneal,
  3. O le maualuga o le faʻamaʻi pipisi,
  4. Le paleni o le Protein.

E tatau ona faapea mai o le atoatoa o le pathogenesis o ascites e leʻi malamalama atoatoa. Ae mo le togafitiga o le faamai, e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua. I le uluaʻi faʻatusa, o le rhinoestone e lagona le tiga tele, o le vai e vave ona ulu atu i le manava o le manava ma faʻapipiʻi ai. Pancreatic necrosis e atiina ae, e aafia ai le vaega o le pipisi o le pancreas, o se pseudo-cyst ua mamanuina e faalautele atu i le avanoa o le retroperitoneal.

Faʻatasi ai ma le lona lua, o le falemaʻi e le o faʻaleleia. O le suavai e aoina malie ma faia i se talaaga o faiga faʻaleagaina e tutupu i se vaega itiiti o le afa. Ua maua le faamai i le suesuega o le x-ray ma pe a uma le laparocentesis.

O le tele o mea faʻafelelei e ulu atu i le manava o le manava ma ascites e mafai ona oʻo atu i le sefulu lita. Laparocentesis i lenei mataupu e fesoasoani e aveese ai le vai, ae leai sona tumau tumau. A maeʻa sina taimi puupuu, ona toe faʻaleleia lea, ma o le laparocentesis mulimuli ane e taʻitaʻi atu ai i le tele o le leiloa o le polotini. O le mea lea, e tuʻuina atu e fomaʻi le manaʻoga faʻapitoa e tupu i le maea ai o le lua vaiaso o togafitiga faafomaʻi. Togafitiga o ascites e aofia ai le maualalo o masima, protein-tamaoaiga mea taumafa.

Ua fautuaina e fomaʻi togafitiga, vailaau faʻamaʻi, vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa i le vein poral (pe a maualuga).

Faʻafitauli o ascites ma lona puipuiga

O faʻafitauli o ascites e eseese. E mafai ona mafua ai le atinaʻeina o peritonitis, faʻafitauli o le manava o le tino, faʻalavelaveina o totoga o le loto ma isi maʻi ua mafua ona o le faateleina o le tele o le vai i totonu o le tino ma le faʻamalosi o le diaphragm, ate, manava. Faatasi ai ma le laparocentesis e masani ai, e masani lava ona foliga mai o le a faalavelave i le atoatoaga o le faagaioiga o le faigamalaga.

O nei mea uma o le mafuaʻaga o togafitiga le lelei pe le saʻo. E manaʻomia e Ascites ni togafitiga faanatinati, a le o lea o le a alualu i luma ma taʻitaʻia ai taunuuga le talafeagai. O le mea lea, i le masalosaloga muamua o se faʻamaʻi, e tatau ona vave sailia se fesoasoani mai tagata tomai faapitoa.

Le vaʻaia le faʻamaʻi, e taua le faʻaauau ona faia se suʻesuʻega faʻamalositino ma taimi talafeagai i le togafitiga o le mumu o le tino. Mai le taumafataga, e tatau ona faʻaeseese meaʻai, falaoa, gaʻo, faʻatapulaʻaina le taumafaina o kofe, inu suamalie gaosiolosi, tea malosi. E tatau ona e lafoaia atoatoa amio leaga, faʻaalu le tele o le taimi e mafai ai i le ea fou ma taumafai e aua le popole mo soʻo se mafuaʻaga. Faatasi ai ma le pancreatitis ma le maualuga, o le tele o gaoioiga faaletino e solia, o lea o le a tatau ai ona faamalieina tagata e aafia i taʻaloga i ni faʻamalositino.

O le a le mea o loʻo tupu mai i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga