Tuʻuina i le maʻisuka faʻamalosi: faʻamaoniga ma togafiti togafitiga

I le maʻisuka, e tusa lava pe itiiti le le atoatoa o loʻo atagia i totonu o le paʻu, lea e sili ona faigofie ona aʻafia ai aʻafiaga leaga. Ona o le leiloa o le elasticity, o le tele o microcracks ua aliali mai, mafua ai le le mautonu i taimi uma. Faʻatasi ai ma lenei mea, o loʻo i ai foi le malosi o le maʻisuka, lea e faʻaalia i vaega eseese o le paʻu.

Faʻalavelave i le vaega o vaega eseese o le tino e mafai ona tupu i faʻamaʻi eseese, ae tele taimi e iloa ai pe aisea ua maua ai le tino, ua maua ai le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tagata maʻi e le lava le inisalini, lea e puipuia ai le faʻaleleia tatau o elemene autu, ma aemaise lava le kulukose. O se taunuuga, o le toto o loʻo i totonu o capillaries e liliu atu i tioata sikolasipi. O le mea lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai e le tino ona paʻu. O se tulaga ogaoga lea e le naʻo le paʻu ua paʻu, ae o aʻafiaga pito sili ona taua: fatuga, mata, mea faʻalavelave.

Aisea e matautia ai le afaina?

O le toto maualuga o le suka e mafua ai le le lelei o toto toto ma capillaries. E aveese lemu lela, ma o okeni e sili atu ona vaivai i soo se aafiaga le lelei. O le tuʻuina atu i le maʻisuka e mafua ai ni faʻavae faʻapitoa.

O le maʻisuka, o taumafai e faʻaitiitia lona tulaga, amata ona vevela lona paʻu, faʻaleagaina atili ai.

E taʻitaʻia ai faʻafitauli, e pei o faʻamaʻi manuʻa, lea e toe faʻafefeteina ai i gaioiga taʻitasi. E faigofie tele ma afaina ai faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai i vaega tetele o le tino ma, o le iʻuga, o fomu suppuration.

Faatasi ai ma le le pulea lelei o le maualuga o le suka, o le a amata ona sili atu le malosi o manua, e le mafai e se tagata ona taulimaina lenei tulaga ia te ia lava ma iloa ai o le a afaina ai o ia i lona tino, ma manao e ausia se fesoasoani puupuu. Faʻaleagaina e mafai ona tupu i soo se vaega o le tino.

Faamai o le paʻu ma le maʻisuka

O le kulūkose o le toto e fesuisuiai pea, pe a fautuaina se tagata soifua maloloina e siaki lenei faailo tasi i le tausaga, ona tatau loa lea i le maʻisuka ona faia lenei mea masani. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le sasaina i le maʻisuka. Mo le faʻaaogaina o le togafitiga, o faʻamaoniga na faʻavasegaina e pei ona taʻua i lalo:

  • Maʻi faʻamaʻi - faia i lima i le va o tamatamailima, i luga o vae. E mafua ai le tiga e le mafai ona faʻaaogaina pe a oso. O latou lapoa e mafai ona oʻo i le 1 cm ma ua tumu i le vai, lea e mafai ona samasama pe piniki.
  • O le diabetic erythema o se faʻamaʻi pipisi o tama ua matutua atu i le 40-45 tausaga. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia i foliga o mumu mumu. E manino lava le iloa o taʻavale. O nei faʻaʻailoga e taatele i ituaiga uma o le maʻisuka.
  • O le maʻisuka dermopathy o le uiga o ituaiga uma o le maʻisuka. E faʻaaogaina i le vai i luga o le pito i fafo o le vae pito i lalo, ma a maeʻa la latou faʻamaʻi faʻamalolo e tumau ai le lanu enaena i lanu.
  • O le xantoma o le maʻisuka e foliga mai o ni gasegase samasama. O le tele lava o taimi e matauina ai i latou i totonu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lo latou foliga mai o se tulaga le atoatoa i le gaʻo ma gaʻo gaʻo.
  • Neurodermatitis o se tasi lea o faailoga taatele e iloa ai le maʻisuka i maʻi.
  • O le maʻisuka scleroderma - faʻaalia o ia lava i foliga o le faʻamalosi o le paʻu i le itu o tua o le ua. Ole maʻi e le tulaga ese i ituaiga ituaiga o maʻisuka.

Afai o le paʻu e paʻu i le maʻisuka, ona faʻavasegaina lea o le faʻamaʻi o le a mafai ai ona vave faʻaaoga togafitiga ma faʻamalo ese ai faʻafitauli, e aunoa ma le aumaia o le tulaga i ni faʻafitauli.

O ituaiga autu o le sasaina i le maʻisuka

Pe a togafitia, e iloa e fomaʻi maʻi nei:

  • O le ituaiga muamua o uiga ia oi latou o loʻo maʻi. Faʻaalia i foliga o dermatopia, xanthomatosis. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, e foliga mai o le a foliga mai e le atoatoa le tino. O nei faʻamaʻi uma e mafai ona tupu i soo se ituaiga o le maʻisuka.
  • Maualuga - faʻagasologa o le afi ma le suppuration e aliali mai ona o le faʻaleagaina o le tino: o le vevelaina, o le vevesi, tipi.
  • A maeʻa togafitiga faafomaʻi. O faʻafitauli le lelei e mafai ona maua mai le faia o fualaau eseese e togafitia ai le maʻisuka. Dermatoses, eczema, urticaria e mafai ona faia i luga o le tino.

Mo le puipuia o le fausiaina o manuʻa fou ma manuʻa, e puipuia ai le faʻavaveina o le atinaʻe o le maʻi, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa se fomaʻi.

Tuʻu i le mata mata

O le mea e le tatau ai ona faʻavaivai i mata, e tatau ona vaʻavaʻai mai le mucous membrane. E maua lenei mea e ala i gaioiga gaʻo. I le maʻisuka, o lenei faailo e faʻaitiitia, ma e taʻitaʻia ai le faʻafitauli o le meaola vaaia.

O le atigi o mata e faigofie tele ma ua le mafai ona faatonutonu le faagasologa o le faamamaina ma le faatumauina o le ola. O lenei mea e oʻo atu ai i le mago, ita, faʻaitiitia le faʻamaʻiina i faʻamaʻi pipisi mai fafo. Vaʻaia ata o le tino ma faʻaitiitia ai lagona mumū tumau. O faʻatalanoaga ma se tagata fomaʻi e fesoasoani e iloa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma faatonuina vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamalolo.

Aisea e afaina ai le maʻisuka

Faʻaleagaina o le paʻu ma le maʻisuka faʻaalia o ia lava i vae. I le taimi muamua, e mafai e le tagata maʻi ona matauina o le paʻu e sili atu ona magumago, ona maua ai lea o le paʻu paʻu ma le paʻepaʻe paʻu e pei o paleni, ona oʻo mai ai lea o pusa ua tumu i le vai. O nisi o ona vaega ua liu mumu. Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose, o vae e amata ona sili atu le malosi i le maʻisuka.

O se mea taua o le mumu e masani lava ona aliali mai i nofoaga faigata: i le va o tamatamaivae, o le paʻu i lalo o tulivae.

E masani lava, o manua o le microscopic e mafua mai i le le lava o mata, ae o le le mautonu e mafua ai ona matua matauina.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

I le maʻisuka, e le na o le pau lea o le faailoga, ma o le iʻuga o faʻamaʻi ma togafiti, o faʻamaʻi pipisi eseese e mafai ona oʻo mai, mo se faataitaiga, suppuration, abscesses, rashes.

O tagata tomai faapitoa e sili atu i le 30 faʻailoga e faʻaalia i le maʻisuka. O lo latou faʻaleagaina ma le togafitiga o ia lava o se faʻalavelave faʻalavelave ma e tele lava ina faʻalagolago i uiga taʻitoʻatasi o le tino.

Pe a tupu mai, e taua le mulimuli i tulafono o le tumama, aua afai e le o matauina, o le maʻi e mafai ona alualu i luma i se saoasaoa vave.
O foliga vaaia o meaʻai ma se lagona o le suamalie i le ulu e fesootaʻi ma foliga vaaia o paʻepaʻe paʻepaʻe. Ina ia faʻaitiitia nei ituaiga o faʻamaoniga, e faʻaaogaina ai sooupu o loʻo i ai se mea faʻasao.

Auala e togafitia ai le maʻisuka

Afai na muaʻi feagai le tagata maʻi ma se faʻamaʻi ma e le iloa le mea e fai pe afai o le tino e pisia i le maʻisuka, ona pau loa lea o le filifiliga lelei o le lafoaʻi o suʻega ma togafitiga a le tagata lava ia ma faʻatalanoa se fomaʻi. O le fomaʻi o le a faʻamaonia le togafitiga aupito sili ona aoga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o le a aoga.

O le tagata gasegase e mafai ona faʻamaonia ni fua e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le faʻafefe:

Mo le faʻaaogaina i fafo, ina ia faʻaitiitia le paʻu o le paʻu ma le tino le toʻa i le maʻisuka, ia faʻamaonia le faʻaaogaina o suauu e faʻaitiitia ai le faʻavaveina, mo se faʻataʻitaʻiga, gel Fenistil. Faʻataʻitaʻiga, o fualaau e aʻafia ai le tino, mo se faataitaiga, Novo-Passit, ei ai sona aoga aoga. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega, faʻalagolago i le maualuga o le suka suka ma le malosi o le suamalie, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina isi vaega o vailaʻau.

I le tulaga o le maʻi suka e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le togafitiina i le fesoasoani o fualaau faʻamaʻi ma antipruritic - Flucinar, Dermozolon, Prednisolone, Bepanten, pe a paʻu le paʻu, ae leai ni mea e le lelei, o le faʻaaoga masani o se kulimi e faʻamaluluina ai le paʻu e fautuaina.

Talu ai o lenei ituaiga o maʻisuka o loʻo faʻalagolago i le insulin, o le faʻaitiitia pea o le kulukose o le toto e tatau. Afai o le paʻu o le paʻu e maua i le maʻi suka, e tatau ona faʻamaonia le metabolism o le carbohydrate. E tatau ona mulimuli mulimuli i se taumafataga, e fautuaina e aveese mea gaʻo ma gaʻo-o loʻo aofia ai meaai mai le meaʻai.

I le faʻaalia mai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e faʻasaina le tagofia o fualaau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi, e pei o le fulufulu, o le malosi o le pulupulu i luga o le paʻu, ma o vaega o le vailaau e puipuia ai aʻafiaga o le insulin.

Afai e talafeagai, faʻaaoga soʻo se oloa gaosia, e fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i tamaiti.

O fualaau oona ma togafitiga

Mo le togafitiga faʻapitoa, e te manaʻomia se fomaʻi, e tusa ai ma iuga o suʻega, o le a faia se fautuaga i luga o le auala e faʻaaogaina ai le malosi o le maʻisuka.
O se endocrinologist na te faatonuina antipyretic fualaau faasaina. Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le vevela ma faʻalauteleina ai le paʻu, o le mago e mou atu.

O se aafiaga lelei na faaalia foi e le corticosteroid ointential - flucinar, dermozolone, prednisolone. O vailaʻau faʻamaʻi ma mea manogi e mafai ona faʻataʻitaʻiina mo faʻalaigalua o faʻamaʻi, e pei o le fenticonazole ma le clotrimazole. Afai e afaina i totonu o le pitonuu, ona mafai lea e antihistamines ona aumaia se fesoasoani taua.

Faʻatasi ma soʻo se ituaiga o maʻisuka ma le vevela, e taua le manatuaina o le faʻamaloloina o le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

Togafitiga o mea manogi i tane

Afai o le tino e pisia i le maʻisuka, o lona uiga o se mafuaaga lelei lea e faʻafesoʻotaʻi ai se endocrinologist. E masani ona tupu le le mautonu i nofoaga vavalalata. O le tele o taimi, o le suamalie e maua i totonu o le perineum, o le gaʻo ma le mata. O foliga vaaia o microcracks e mafua ai se manaʻoga e faʻaaoga. E le gata i lea, o lenei faagasologa e mafai ona o faatasi ma se lagona mu. O le maʻisuka na mafua ai tulaga talafeagai uma e faʻaitiitia ai le paʻu o le paʻu ma faʻaleagaina le gasegase.

Ina ia iloa le faʻamaʻi, e tatau ona e asiasi atu i se urologist, o le taimi o le suʻega e mafai ona iloa ma faatonu se togafitiga atoatoa.

Togafitiga o mea manogi i fafine

Afai e matauina le paʻu o le paʻu i le maʻisuka i nofoaga vavalalata, e tatau ona usitaia ma le faaeteete tulafono faʻaleeleni ma e manaʻomia se asiasiga i le fomaʻi.
A oʻo i le taimi e tuʻuina atu ai, o le maualuga o le maualuga o le suka o le a matauina i totonu o le vailaau. E naʻo le faʻapupulaina o faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le paʻu o le paʻu. O faʻamaʻi faʻafuaseʻi o le tino o le tino e aʻafia ai foʻi le tulaga o le paʻu i totonu o le nofoaga vavalalata.

O galuega puipui o le mucous membrane ua faaitiitia, lea e faʻaalia atili ai le fausiaina o se manogi le lelei e tusa lava pe masani ona togafitiga.

Afai e te le amanaʻiaina se asiasiga a se fomaʻi poʻo se faʻamaʻi, e mafai ona aliali i luga o le mucous membrane le paʻu ma le paʻu o paʻu e afaina.

O le faʻaaogaina o vailaau masani e mafai ona faʻaleleia ai le aoga o vailaʻau, ae o togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Taofiaga

O tagata o loʻo feagai ma le paʻu o le paʻu ma le maʻisuka e tatau ona malamalama o le togafitiga lelei, o faʻafitauli ma faʻamaʻi tiga e mafai ona puipuia.

Endocrinologists fautuaina se taumafataga, aua le faʻaaogaina ava malosi, meaai gaʻo ma oloa e aofia ai gaʻo. E tatau ona siaki pea le suka i le toto.

E tatau ona taulai totoa i le tumama o le tagata lava ia, lea o le a faaitiitia ai le vevela, tatalia ma le mumu o le paʻu.

Afai ei ai ni uiga o le maʻisuka ua faʻaalia, e tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi o le a ia fautuaina togafitiga faʻapitoa e faʻamalo ai faʻamaʻi tiga.

Tuua Lau Faamatalaga