Savalivali ma le maʻisuka

O taaloga ma ituaiga o faamalositino e aoga mo le maʻisuka e matua ese lava, ma e filifilia e tagata taitoatasi le filifiliga talafeagai mo ia lava. Ae peitai, o le tulafono o le aso, setete o le soifua maloloina, tausaga, ma foliga o galuega e le mafai ona faatagaina i taimi uma le tagata maʻi e auai i vaega o taʻaloga, auai i taʻaloga taʻaloga ma vasega o vaega o le soifua maloloina, ma isi. Ae o loʻo i ai se ituaiga o gaioiga faʻale-tino lea e avanoa mo tagata uma ma e leai lava se faʻasalaga - o loʻo savali. O fomaʻi ma saienitisi e finau faapea o aso uma e fesoasoani i le paʻu o le mamafa ma fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2.

Savalivali ma le maʻisuka

O le faamalositino e taua tele le faateleina o le lagona o sela i le inisalini, ma afai o tau o le potu malolo e taugata pe leai se taimi e totoe pe a uma le aso faigaluega, ona amata lea ona e savali! Savalivali mo le 30-60 minute i le aso o le mea sili lea e mafai ona e faia, ma e le afaina pe afai o loʻo e mamafa pe leai foi. O le mea sili ona taua e mafai ona e savali i soo se taimi, i soo se mea: na o le savali faataamilo i le taulaga, paka, paka po o le faia o komisi i aso taitasi - faatau i le maketi ma faleoloa. E mafai ona e faia se savaliga ma le auala i ma mai le galuega, lafoaia taavale faitele poʻo se taavale. E mafai ona e savali na o oe pe o uo, taeao po o afiafi, taumafanafana ma le taumalulu. O le aʻafiaga o lenei gaioiga faʻapitoa e toetoe lava a tutusa ma le taʻavale, o lea afai e te leʻi mauaina se taaloga e sili atu ona lelei, lagona le saoloto e tuʻuina atu le fiafia i le savali. E le gata i lea, o sea gaoioiga e le manaʻomia ai ni tau faʻaletupe, sei vagana ai le faʻatau mai o seevae seevae vaivai ma lelei. E mafai foʻi, e te mafai foʻi ona teu i totonu o se pedometer e fafagu ou laasaga ma fua le mamao, ae e le manaʻomia lenei mea.

E tele naua savali: vave (4-5 km / h), ala (3-4 km / h) ma lemu (2-3 km / h). Ina ia saʻo le fuafuaina o le saoasaoa lelei, e tatau ona e iloiloina lelei ia faailoilo o le tumau o le tino o lou tino. O le fuainumera muamua o le faailoilo o le paʻu o le fatu i le tulaga nofomau: lelei - 55-65, faamalieina - 70-75, leaga - luga aʻe 75. A maeʻa ona fuaina lou loto, e mafai ona e faia le suʻega lenei - savali i le fogafale lona fa e aunoa ma le taofi. A maeʻa lena mea, e te lagona le lelei, e leai se manava manava ma o le pusa pulupula e oʻo atu i le 120 i le minute, ona mafai lea ona manatu le tulaga o le tagata e lelei.

Pe a savali, e manaʻomia e le maʻisuka ona tausisi i tulafono nei:

  • mulimuli i le manava - i 3 laasaga, inhale, ma a maeʻa le isi 3-4 - exhale,
  • tausi saʻo lou ulu, aua le faʻafefe
  • aua o vaʻavaʻai filifilia nofoaga lelei,
  • Savalivali i se taimi lelei.

E talitonuina o le taimi aupito iti mo aso uma mo se tagata e maua i le maʻisuka e 1.5 itula (tusa ma le 10,000 laasaga), ma mo se tagata faigaluega e mafai ona e tausisi i le faigamalo lea: afa itula i le taeao, alu e galue, afa itula i le afiafi, toe foi mai le galuega , ma le isi 30 minute ao le i momoe.

E tele vaega o musika o loʻo aʻafia i lenei faagasologa, o le mafuaʻaga lea o le savali o loʻo i ai se aoga aoga i le toto toto, respiration, faʻalavelave popole ma le metabolism. E oʻo lava i le toʻa ma le telegese (i le saoasaoa pe a ma le 3 km / h), o le metabolism ua faatelevaveina, ma o le malosi o le muscular works vary depending on speed, pedges climges, distance distance travel, ma le natura o le auala. O le faigofie o lenei gaioiga faaletino o loʻo i ai foi i le mea moni e mafai ona faigofie ona fai ma faʻateleina.

Savaliga savali

Savalivali i aso uma mo le 30-60 minute, gasegase maʻisuka e mafai ona maua faʻamanuiaga nei:

• Faʻaleleia le puleaina o le kulukose o le toto. O le faamalositino e fesoasoani ai i maso e gase ai le suka toto, puipuia le kulukose mai le faateleina i le toto. O lenei aafiaga e mafai ona tumau mo ni nai itula poʻo ni aso foi, ae le tumau. O le mafuaaga lea e taua tele ai le savali i le siaki atili o le kulukose o le toto.
• Faamanuiaga aoga i le cardiovascular system. Aua o tagata e maua i le maʻisuka ua maualuga lamatiaga o fatu fatuO se mea taua lenei.
• Puleaina o le mamafa. O le savali masani e mumu ai calories, e mafai ona fesoasoani i le pulea o le mamafa, lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga mo le le lelei o le soifua maloloina.

Savalivali ma tausia se vae o le maʻisuka

O le soifua maloloina o le tino e sili ona taua mo tagata e maua i le maʻisuka, o lea tausiga o vae Masalo e sili ona aoga pe afai o loʻo e fuafuaina se polokalame savali. O aʻa, abrasions, ma manuaga o le paʻu i luga o vae e masani lava ona faigata ona iloa, ona e ono le mafai ona gauai vae - o se tasi o faʻamaoniga o le maʻisuka. Manua ma le lemu ma e mafai ona aafia i siama, ona o le maʻisuka e aafia ai se isi faailoga - o se faʻaitiitia o le tafe toto i toto laiti toto o pito i lalo. E mafai e se fomaʻi poo se isi fomai tausi maʻi ona fautuaina isi ituaiga o toleniga pe afai e faigata le faʻasolosolo o maʻi.

Amata o le polokalama savali

• Amata malie ma faigofie. O le savali mo le 5-10 minute i le aso muamua e matua talia lelei pe afai o na mea uma e mafai ona e ausia. O le mea autu e le o le manua pe afaina, lea e mafai ona faʻauʻuina le polokalame o le savali i le laina amata.
• Faʻaopopo 5 pe 10 minute i le vaiaso. Faʻaauau pea le faʻaleleia, seti se sini o le 45-60 minute, lima i le fitu aso i le vaiaso. O le taimi sili lenei mo le puleaina o kulukose o le toto.
• Fai le savali i ni nai vaega. O ni nai minute 10-15 minute e aoga tele e tasi pei o se savali umi.

Faʻamatalaga faapitoa

• Faʻaofuofu i taimi uma se taulima e iloagofie ai le maʻisuka ma fualaau kullucose, caramel, poʻo ni meaʻai mama i le tulaga o le pa'ū i le suka o le toto.
• Mulimuli i faatonuga a lau fomaʻi mo le taimi e siaki ai lou kulukose toto. O tagata gasegase atonu e manaʻomia le faitauina o faitauga muamua, mulimuli ane, ma atonu foi i le taimi o le savaliga.
• Ia mautinoa e suʻe ou vae peʻa uma savaliga taʻitasi mo vavaega, abrasions, ma faʻailoga.

    Faʻaaliga muamua mai le ulutala: Aoaoga faaletino mo le maʻisuka
  • Yoga mo le maʻisuka

O le metotia anamua o faamalositino - yoga, e lagolagoina ai galuega uma a le tino ma le mafaufau i se tulaga sili ona lelei. Toeitiiti o faʻamaʻi uma ...

Maʻisuka ma yoga

O le faateleina o le numera o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo liliu atu i le yoga ina ia faʻamalosia ma faʻaleleia o latou tulaga ...

Faamalositino: Faʻaosofia Oe Lava

O gaoioiga faaletino o se vaega taua o se olaga ola maloloina. I le faʻaopoopo i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina ma le soifua manuia, faʻateleina ...

Maʻisuka ma le Faʻalositino: O afea e taofiofi ai le suālaʻau

O aʻoaʻoga faaletino o se vaega tāua o soʻo se fuafuaga mo togafitiga o maʻisuka. Ina ia aloese mai faafitauli e ono tutupu, siaki lou toto i luma ...

Aoao ma se faiaoga patino

O faamalositino o se tasi lea o vailaau sili ona lelei mo le soifua maloloina o le maʻisuka. O le mea moni, o faatinoga e pei o le inisalini i le faatonutonuina o le toto suka. ...

O le savali, e pei ona fai mai, e matua fautuaina e le tele o tagata atamamai mai ituaiga uma o gaoioiga faaletino. Ae peitai, e le gata mo tagata e maua i le maʻisuka. O le savali lelei e afaina ai le tino atoa. Ae ui i lea, i le taimi nei o le fausiaina, e faigata tele ona maua se ea fou fou mo le savali, ma e le mafai e o matou taulaga. Ma, e moni, e taua i le maʻisuka le siakiina e le aunoa o latou maualuga o kulukose toto!

O le savali o le ituaiga sili lea ona taugofie o le gaioiga faaletino, ma mo le maʻisuka o se ituaiga puipuiga foi o le faʻasaina i totonu o vaa. A uma mea uma, o le vae vae o le vae e gaoioi e faʻaleleia ai le toe maua o le toto i le fatu. O lona uiga, o le toto atoa o le faagasologa o le gaioioiga ua amataina, ma o puipui o le vaa ua sili atu ona ola.

Afai e te 'ai i fafo mo le itiiti ifo ma le 20 minute talu ona' ai, e mafai ona faʻaolaina oe mai le maʻisuka ituaiga 2. E na ona e manaʻomia e te savali e le latalata i le auala e alu ai felauaiga. Matou te nonofo i le fogafale lona 9 o se fale fou, ma tua atu o se vaomatua masani, e leai foi ni taavale. O le ea saʻo e manava! E mafai ona ou savali na o le afiafi, ae mo le 2 itula.

O le maʻisuka o loʻu tama matua i totonu o lo matou aiga. O ia o se tagata matua-aoga ma, e pei ona latou fai mai, e fa sefulu kilomita e le o se liʻo mo ia. Ae matou te popole ina ia le mafai ona ia faʻaaogaina. Tau mai ia te aʻu, atonu o nisi tapulaa e manaʻomia? E 72 ona tausaga.

O aoga o le gaioiga faaletino

Faatasi ai ma le lelei o le faia o faamalositino faaletino, e tatau ona matauina ia mea.

  • Tulaga masani o faailoga o le glycemia.
  • Faateleina le tetee.
  • Faamalosi puipui puipui.
  • Faʻafoʻisia le fetaui o lipid metabolism. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaitiitia iloga o le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻalavelave lavelave lautele.
  • Pau le mamafa, faʻamalosia le corset muscle.

E tatau ona manatua i le mafaufau e faapea, ina ia maua nei aʻafiaga, e tatau ona faia vasega i taimi uma ma mo se taimi umi lava - a itiiti ifo ma le afa itula. Togafitiga e ala i le faʻamalositino i ituaiga malū o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai ona e faia e aunoa ma le faatonuina o fualaau faasaina.

O le toe faʻaleleia o le savaliga e tatau ona amata i se mamao le mamao e mafai e se tagata ona faatoilaloina i le 15 minute ma se laasaga laititi. E le gata i lea, e tatau ona faaiʻu i taimi uma i se faʻaitiitia o le saoasaoa. E talafeagai lenei mea e puipuia ai suiga faafuaseʻi i le toto ma le pulupulu.

Tulafono faavae

E i ai le tele o fautuaga o le a faʻaleleia ai le maualuga o le gaioiga faaletino ma le malosi.

  1. E tatau ona e faʻagaloina e uiga i le elevise, escalator i le auala televave poʻo le vaʻaia a le taulaga, pe afai e te manaʻomia le avetaʻavale i ni nai taofi.
  2. Faaaoga le malologa malolo mo se savaliga.
  3. A o matamata i le televise, pe a amata le faasalalauga, aua e te alu i le umukuka, ae 10 sikuea.
  4. Fai oe lava se fagafao ma oe e mafai ona e savali.

O taunuuga o ia uiga masani o le a le o toe mamao. E mafai ona iloa e le gata i luga o le fua, glucometer, ae faʻapea foi i lavalava, lea e tatau foi ona suia.

E amata vasega

Aʻo leʻi amataina le aʻoaʻoga e pei ona taua, e tatau ona e saunia. Muamua lava, e popole i le faatauina mai o seevae talafeagai. E tatau ona fetaui i le lapoa ma ia lelei, ae le tatau ona i ai se lagona o le mamafa.

Aua nei galo ae ae leʻi savali, e tatau foi ona e mafanafana. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia ai maso, sooga ma liga faʻatasi. A maeʻa le savaliga, e mafai ona e faia le mea e taʻua o le kiliva - o faʻatinoga e faʻafilemuina ai le tino.

E tatau ona e aʻoaʻo e savali saʻo, o le a ausia ai le maualuga o le lelei. E fautuaina le amataina o le laasaga mai le mulivae, ma faasolosolo malie atu le mamafa i le vae atoa. O le saoasaoa o le gaioiga faaletino ma le savavali mamao e faateleina le alualu i luma, e tatau i le fomaʻi ona mataʻituina lenei mea.

Lapataiga autu

E ala i le mulimuli i nei taʻiala, e mafai ona puipuia faʻasalaga le manaʻomia.

  1. Afai e te vaʻaia le fesuiaiga i le glycemia, e sili atu le faʻafeiloaʻi o aʻoaʻoga.
  2. Aua le faʻamalosi vave pe'ā uma le inisalini.
  3. E tatau ona faʻaaoga le tele o vai, e tatau foi ona e inu vai ao e savali.
  4. O fomaʻi e fautuaina le fuaina o fuainumera glycemic i luma ma le maeʻa o se taʻaloga.

Isi ituaiga avega

I le faaopoopo atu i le savali masani, i totonu o galuega fautuaina e masani ona i ai le Nordic savavali, tamoe ma sikuea. E tatau ona vave matauina o nei mea ua sili atu ona faʻaalia mo i latou o loʻo maua i le maʻisuka i na o le taimi muamua, ma e leai se gaʻo faʻalauiloaina. O le a faigata tele mo tagata o loʻo i ai se talafaasolopito umi o togafitiga ma o se tino maualuga o faʻamaumauga e iloa ai se tulaga o le atuatuvale.

O le savaliga o le Nordic o loʻo faʻatatau i le toe faʻafoʻisia o le masukuleti, faʻapea foi le tausisia o toto toto ma le fatu. O le taimi nei o se mea lauiloa tele mo le maʻisuka i le lalolagi atoa. E taua o se taaloga sologa lelei, talu ai e aʻafia uma ai maso. I luga o fata o faleoloa taʻaloga o loʻo i ai se avanoa lautele lava o fasilaau mo ia. Latou te faʻatagaina oe e faʻaititia le avega i tua ma tulivae, lea e sili atu ona mafatia nai lo isi.

Ona o le savavali a Scandinavian, o le tulaga talafeagai o le gaioiga faaletino ua ausia, lea ei ai lona aoga aoga i luga o totoga uma ma tino. E mafai e lenei mea ona faʻaleleia atili le lelei o le maʻi. E masani lava, e fautuaina e fomai le taitaia o vasega eseese i lenei taaloga ma se faiaoga ina ia iloa ai pe faapefea ona faaaoga saʻo laau, ona o lo latou le saʻo e mafai ona oo atu ai manuʻa o le tauau.

Tuua Lau Faamatalaga