Meatotino aoga o Pasila nati

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

O le lisi o oloa e tatau ona galo i le maʻisuka, e manino ma mafai ona malamalama. Ae ui i lea, o nisi vaega o le taumafataga o loo tausia pea fesili. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe mafai ona ou 'ai fatu mo le maʻisuka ituaiga 2? O fea oi latou o le a mautinoa e le afaina ai se tagata o iai lenei maʻi? Faitau atili e uiga i meatotino o nati ma a latou matafaioi i le taumafa o le maʻisuka - oa tatou mea.

Pasila nut po o se tagata matua


Mafaufau i se laau e tusa ma le limasefulu mita le maualuga, o lona uiga, faatasi ai ma se fale e sefululima fola! Ioe, tusa lava pe lua mita le lautele. O le "adult" bertory, lea e mafai ona ola i le afe tausaga mai le taimi o le germination.

O lenei meaola suamalie e iai se isi mea: e mafai ona ola le laau i vaomatua vao. O mea e amata ai e tagata ona faʻamalosi atili le agavaʻa, e mate ai bertoletia. Ma o lenei ua maua i Amerika i Saute, i le vaomatua i luga o le Amasone.


O le Brazil nut e itiiti lava. Ae o le "fale" e ofoofogia. I luga o le ogalaau o le bertolite, mamafa (pe tusa ma le lua kilokalama) o loʻo tautau faataamilo i 'auʻau o maea - i totonu o se moto e le mafai ona e uuina sea lima, e tatau ona e uuina uma lima. Ma i totonu o lenei polo o fatu ia i totonu o le atigi. O le atigi figota o Bertoltia e matautia i le soifua maloloina ma e faʻasaina foi mo le auina atu i atunuu uma o loʻo ola ai le nut.

Pasila nut - o le oloa e seasea ona maua, e le faʻatau atu i soo se mea i itulagi ae le o faleoloa uma. E ono mafai ona e vave mauaina lenei ituaiga o nati i lou lava nuʻu.

Toe i totonu o mea

O le a se mea e sili ona lelei e uiga ia te ia? Meatotino aoga o Pasila nati

O le Brazil nut e manaia le lelei e aunoa ma se "vevesi". O nisi e talanoa e uiga i le tutusa o mea e maua ai le Brazil nusi ma le arasi.

  1. O nei 'aʻai e fesoasoani tele ina ia lava, e tape ai lagona o le fiaai, vaivai, atuatuvale. Latou te fesoasoani i le tino e feagai ma le maualuga o le cholesterol - o lona uiga e aoga tele mo toto toto i le lautele.
  2. O le puipuia o le mama o le tino o le mammary glands, intestines, prostate ma gland o se mataupu foi mo le Brazil nut. Faʻaopoopo i lenei mea faʻaleagaina.
  3. Mo le tino ina ia maua se aso o le seleni, e na o le lua ni fatu e te manaʻomia.
  4. Amino acids e tausia ai o tatou maso.
  5. Pasila nut e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.
  6. O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo e lelei tele mo le loto ma teena le amataina ma le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.
  7. E talitonuina o le i ai o le Brazil nut i se mea taumafa a alii e faatoilaloina ai nisi o ituaiga o le fanau mai.
  8. Ia faʻatonutonu lelei le suka o le toto.

Mo fualaau suamalie ma pati, ua faaopoopo e Brazil nut se mea manaia lelei. E le mafai foi e le cosmetology ona faia e aunoa ma lenei nut, aua o le vitamini E e taua mo le paʻu.


E faʻapefea ona ave gobi vine ma le maʻisuka? O a latou aogā ma aʻafiaga i le tino?

Aspen mo le maʻisuka: aoga aoga ma metotia faʻaaoga

O a fua e mafai ona 'aina ma le maʻisuka, ma o fea mea e tatau ona aloese ai? Faitau atili i lenei tusiga.

Toe i totonu o mea

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

I le faaopoopo atu i mea aoga uma, o Brazil nut uma o se pusa mo se vaega itiiti o le radium.
Ma o le elemene elemene lenei. Afai e te 'ai mai le lua i le lima nucleoli (e le sili atu i le lua le fanau), o le a le amata tali mai ia Geiger counters. Ae e tele le nutimoli Pasila, ma e oʻo lava i aso uma, e mautinoa e le talafeagai.

O le taumafaina o Pasila o aʻa e afaina foi ona o lona maualuga o le kalori.

Afai e te maua oe i le laufanua o le Brazil nut, aua e te tofo i lona atigi, tusa lava pe fiailoa. E faʻamaonia o mea o lo oi totonu (o le igoa lautele e aflatoxins) e mafua ai le kanesa o le ate. Afai o loʻo e maʻi i soʻo o le suka poʻo le mango, atonu o le a faʻaseseina oe mo Pasila.
Tigā faʻamaʻi faʻamaʻi: gangrene - o le a lea? O le a le mea e oʻo atu ai i ni taunuuga matuia ma le auala e taulimaina ai i latou?

O le a le ituaiga falaoa e lelei mo le maʻisuka? E faʻafefea ona filifili ni falaoa lelei pe taoina na o oe?

O le a le maualuga o le suka toto mo se fafine? Faitau atili i lenei tusiga.

Toe i totonu o mea

Pasila aʻa mo le maʻisuka

O faʻamatalaga taua mo le maʻisuka o loʻo i le laulau i lalo.

XEGIKcal mo le 100 gCarbohydratesFatPuipuiaVitaminiMinerale
150206561266,414,3C, B1, In6, Emagnesium, calcium, iron, selenium

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga ua taua i luga, o loʻo i ai faʻamaoniga o se isi meatotino taua mo le maʻisuka. O le gafatia lenei o le oloa e puipuia ai le retinopathy, o se faʻalavelave o le maʻisuka lea e tau atu i le tauaso.


E fia fatu i totonu o se meaai e mafai ona maua i le maʻisuka? E faʻalagolago lava i le tulaga atoa o le taumafataga. E taua tele le mafaufau pe afai oi ai nisi isi fatu i le lisi o oloa. Ma o loʻo i luga o le faʻavae o lenei faʻamatalaga e faia ai se faʻaiuga. O le a faatagaina se tasi o meaʻai i meaʻai e 'ai ni fatu se lua i le aso, ma o le a vaevaeina e se tasi le tasi i ni nai meaʻai - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi meaʻai i ipu.

Ae ui i lea, afai e mafai, pe afai e leai se faʻatagaina mai fomaʻi, o le Brazil nut mo le maʻisuka e mafai ma e tatau ona iai.

Le tuufaatasiga ma meatotino o Pasila nut

Pasila nut e tusa ma le 79% o gaʻo, 17% o protein ma le 13% o meaola. O le aofaiga atoa o gaʻo, e na o le 25% o loʻo tumu, o le isi e tasi-ma polyunaturated. O le tamaoaiga foi o le fiber, seleni, magnesium, thiamine, ma isi vitamini. O sea ituaiga e faia ai le taua i meaai paleni mo nisi faʻamaʻi o le manava, vaʻa toto, atherosclerosis, toilalo fatu. O le Brazil nut e aoga foi i le maʻisuka, tama e leai se tamaititi, ma le puipuia o le kanesa o le susu ma le prostate.

O suauu gaʻo faʻamamaina e mafai ona faʻaleleia lelei le toto. Latou te taofia le faʻatūina o tupe teu a le cholesterol i luga o puipui o toto toto, faʻaleleia atili le gaoioi o puipui. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina i aso taʻitasi, e faʻaititia ai le lamatia o le atherosclerosis ma le thrombosis.

Seleniuma, o se vaega o lenei fua matagofie, o se elemene taua e fesoasoani e puipuia ai fatu ma maʻi o le kanesa. E le gata i lea, o ia o se punaoa taua o le talavou, e nafa ma le lelei o le paʻu, le malosi o le lauulu ma fao. Mo faafitauli faʻaleleia i tagata, o le seleni o se elemene taua o le togafiti togafiti. O lona toilalo e mafua ai ona maua i siama. O le isi mea uiga ese o lenei elemene o le taofia lea o le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto, faʻamalosia le puipuiga. Ma faʻapupula foi le gaioiga ma le malosi, ona o le auai o le seleni, e 80% o le malosiaga e faia i le tino o le tagata.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

Ona o le tuufaatasiga agavaa, o Pasila o fatu o loo aofia ai o se meaʻai i faamai o le fatu ma toto, vaʻalele, ma le gastrointestinal tract.

Pasila nut ma le maʻisuka

O le isi mea taua o le faʻaitiitia o le suka o le toto, o le mea lea o le Brazil nut e matua aoga lava mo le maʻisuka. E mafua lenei ona o le i ai o le magnesium i le tulaga o loʻo iai. O lona faaletonu e masani lava ona iloa i maʻi o le insulin, ae o le matafaioi o le magnesium i le tatalaina o le kulukose mai le pancreas ma o le tulafono faatonutonu o lona maualuga i le toto e taua tele. Afai e le ulu le magnesium i le tino i le aofaiga manaomia, e mafai ona maua e le maʻisuka ia faʻafitauli e pei o vascular, heart, and eye disease.

O se vailaau tulaga ese i le fetus e avea ma siama (B1) o le a fesoasoani foi e pulea le maualuga o le toto suka. E poloka ai le faagasologa o le glycolysis, ona o le polotini ma fualaʻau gaʻo i totonu o le toto ma pipii ai i toto, gaʻo, neura ma mata, neuropathy o le maʻisuka ma le retinopathy, ma le le atoatoa.

Tuutuuga o le faaaogaina

Pasila nut o le maualuga-kalori, i le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 682 kcal. E lua fatu o loo i ai le fua o le seleni i aso taitasi, o lea aua le aofia ai i le taumafaina i le tele o mea. Pasila nut mo le maʻisuka e mafai ona faʻaaogaina o se vaega o ipu ma meaʻai. E mafai foi ona e fautuaina le faʻaaogaina o aso taitasi faatasi ai ma isi fualaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, pala, palasi, almonds, macadamia. O le aofaiga o aso uma o le vaega atoa e le tatau ona sili atu i le 50 gr.

O le isi faʻaaliga e fiafia i le faʻaleleia o le auai lea i Brazil nut o se vaega itiiti o le eletise elemene o le laʻititi. Ma e ui o lona fuainumera e laʻitiiti tele, e afe afe sili atu nai lo isi mea taumafa. O le faʻasalalau atu o Pasila nusipepa i totonu o latou lava atinaʻe e faʻasaina e tulafono tau fefaʻatauaʻiga faava o malo, o loʻo i ai se maualuga o mea faʻalatoxins, lea e fesoasoani i le atinaʻe o le kanesa o le ate.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

E ai pe leai foi?

Nisi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ma e tatau ona aofia i le lisi o aso taʻitasi, e ui lava i le pasene maualuga o le gaʻo o loʻo iai i totonu, faʻapea ai ma le maualuga o kalori. O le mea autu o le pulea lea o le aofaʻi o 'aʻai o loʻo' aina, lea e faʻaaogaina, toetoe lava o mea uma e maua i luga o le laulau o se maʻi maʻi suka i se auala faigata. I le atiaeina o se lagona o le fua, e le mafai ona e popole i le faateleina o le suka o le toto pe a uma le taumafataga.

O aoga o le 'ai o fatu:

  • maualalo i totonu o gaʻo (glycemic index - about 20),
  • e mafai ona avea ma se isi mea i oloa e afaina ai le maʻi,
  • aʻafia ai le aʻafia o le tino o le kulukose,
  • maua ni meatotino antioxidants ma saofagā i le faʻaumatia o toxins.

Afai o le maʻisuka e le o faʻatasi ma le oona, e tatau i se tagata ona faʻaleleia le faʻailoaina o se aofaʻiga o nati i lana meaʻai, talu ai o loʻo aofia ai le tele o mea aoga, e pei o:

  • fiber
  • polotini
  • omega-3 aano o gaʻo susu,
  • calcium
  • Vitamin D
  • zinc.

Faʻatasi ai ma se "suka" faʻamaʻi o soʻo se ituaiga, o lenei oloa o le a avea ma se mea lelei poʻo se faʻaopoopoga i le meaʻai autu.

Tele aoga

O le a le ituaiga o nuts e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2? I mataupu faavae, soo se. Ae talu ai o tagata taʻitasi o loʻo i ai le gaioiga o le filifilia ma le 'aiina o mea taumafa e maua ai le tele o aogā ma laʻititi le lamatiaga mo se paleni faʻapitoa i le tino, i totonu o faʻamau e talafeagai le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i mea nei:

  • fulino
  • arasi
  • almondi
  • Pasila
  • peanesi
  • palatini.

O igoa nei o oloa e tatau ona sili atu, ma maua le ituaiga lona lua o faamai, ona e le gata ina saogalemu, ae fesoasoani foi e faatumauina le maualuga o le suka o le toto. O nei ituaiga o nati e tatau ona gauai faapitoa i ai.

I le fua faatatau, o lenei nutimalie e tatau ona muamua muamua, talu ai e masani ona faʻaaogaina e le gata i le kuka, ae faʻapea foi i vailaʻau. O lona tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni o fua uma ma vaega o le laau lava ia e aoga.

Walnuts, sili atu, o latou fatu, e mauʻoa i le zinc, manganese ma le alpha-linoleic acid. O nei vailaʻau o loʻo i ai se vaega autu i le faʻaleleia o le maʻisuka, ma faia e pei ona taua i lalo:

  • faʻamaonia le malosi o le manava ma maua se aoga aoga ile metabolism,
  • saofaga i le faʻaititia o maualuga o le kulukose o le toto ma lona faʻamalamalamaina e masini,
  • faʻagesegese le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka o totoga o le tino ma le atherosclerosis, lea e agai i luma i le maʻisuka i pito pito i lalo,
  • faʻalauteleina le toe faʻaleleia o gaioiga pe a uma faʻamaʻi

O le falemaʻi faʻamalositino e faʻaaogaina ai fatu, vali paʻu, ma laʻau laau. O nei vaega uma o le laau e faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau, o suauʻu, mea laiti ma teuteuga. O le fesoasoani lenei e fesoasoani vave e faʻamalolo ai manuʻa eseese, ma togafitia ai le stomatitis ma faʻaumatia ai le galo i luga o vae, lea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka.

Tincture, e pei o se teuteu, ei ai mea faʻapitoa ma mea e le faʻaleagaina. E matua faigofie lava ona saunia: 1 sipunamu o laʻau mamago ua sasaa i se ipu vai inu, faʻatagaina mo le 30 minute, ona faʻamamaina lea ma faʻamafanafana. E tatau ona e inuina le fualaau faasaina 3 taimi i le aso, 50 mililiters ao lei faia se taumafataga.

O le tuufaatasiga o nei nai laʻau taiga, lea e le masani ai ma manaia, e tutusa lelei: e faaopoopo atu i le potassium, calcium ma magnesium, e aofia ai foi ia B ma D vitamini, o le acoriso acid, iodine ma le phosphorus. I le faʻaopoopoga, o le oloa o loʻo i ai se meatotino e le faʻamalosia ma fesoasoani i tagata gasegase e feagai ma microangiopathy ma faʻaaliga o le maʻisuka vae.

E taua tele o kernels arasi e mauʻoa i gaʻo maloloina ma e le o iai le cholesterol, ma avea ai ma se tasi o meaʻai sili ona taua i le lisi o le maʻisuka. Fua e fesoasoani i le maualalo o le toto ma faʻamaonia le mamafa.

Ina ia faʻamaonia le metabolism ma faʻafaigofie le ala o le faʻamaʻi, ua lava le 'ai e oo i le 25 kalama o pine pine i le aso.

E ese lava le eseesega mai le paʻu, ae pei o le arasi, e le o iai le cholesterol. O fualaau elemene e maua ai le tino ma le fiber ma le polotini, e fesoasoani e faʻasalaina le galuega o le manava ma fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o suka i le toto o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O elemene ei ai le aoga aoga i luga o le gaioiga o le pancreas ma le manava (vai-base balance i le masani), faapea foi ma le elasticity o toto toto.

O le maʻisuka e mafai ona gafatia ona 'ai e tusa ma le 10 almond kernels i le aso, ma e tatau ona na o ni almonds suamalie.

E mafai ona pipiʻi i le maʻisuka ituaiga 2?

O fualaau e lua ona o le maʻisuka.

Muamua, oi latou o se tagata e tuʻuina atu i le tino o le tagata maʻi le tele o meaʻai taua, lea o isi oloa e mafai ona i ai i ni mea itiiti pe sili atu foi.

Ma le lona lua, o le maua o le maualuga o le kalori, o nusipepa o se punavai o le "faʻagesegese" gaʻololo, o lea latou te le faʻapogai ai ni faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

O lea la, o a nuts e mafai ona 'ai e le maʻisuka, ma o fea mea e sili ona lelei e taofi ai?

Hazelnuts (hazel, hazelnut)

I le tuufaatasiga o launiu, na maua ai gaʻo fualaʻau, i la latou tuufaatasiga e talitutusa lava ma le suauu iʻa, lea, e pei ona e iloa, fesoasoani e faatumauina le maualuga o le suka o le toto.

O le mea lea, o le hazelnut e aoga tele i vailaʻau, faʻapea foʻi ma se faʻasologa mo tagata e faigofie i lenei faʻamaʻi (faʻasologa o le genetic) poʻo le lamatiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, maua le gaʻo.

O vailaau o loʻo i totonu o le oloa e fesoasoani e faʻamamā le tino o le faaputuputuina o mea leaga, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻaleagaina i le tino. E le gata i lea, o fesoasoani e fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o lipids "leaga" i totonu o le toto, ma faʻaolaina ai le tino mai le atiaʻe o le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi o le fatu poʻo toto toto.

O fualaau e fautuaina ina ia maua i se pepa e le o se pepa. O lea o le a latou taofi ai meaʻai sili atu. E sili atu le faʻatau mai o se mea faʻamamaina i totonu o se pusa paʻu pogisa. I lalo o le malosi o le susulu o le la, e vave lava ona le toe maua le tele o mea latou te maua, ma o lo latou olaga aoga mo meaai e faaitiitia tele.

I soʻo se tulaga, pe a mavae le ono masina, o le a amata ona gau meaʻai, o lea e tatau ai ona e suʻesuʻe ma le totoa le faʻamatalaga na tuʻuina e le gaosiga i luga o le afifi. O le gasela o le tino o le tino, o le mea la pe afai ei ai ni faafitauli i le mea e gaosi ai, e sili atu le le faʻafeiloaia i totonu o le meaai.

O lenei meaola, faatasi ai ma pala, e sili ona aoga mo le maʻisuka.O loʻo aʻafia atoatoa, ma e maua ai le maualuga o le aoga i se totoga o le tino na faʻavaivaia e le faʻamaʻi i le tele o vitamini, o elemene eseese ma isi mea (o le tele o amino acids, gaʻo maloloina).

I lona tulaga taua, o lenei oloa e sili atu nai lo aano o manufasi, falaoa, fualaau faisua.

O fualaau laʻau e manatu e aoga mo le maualuga o le toto ma le atherosclerosis, anemia, nutimomoia, le faateleina o le pulelaʻau o le gastric juice, ulcer ulcer ma le 12 ulutala duodenal.

O le suasusu e sasaa mai mai ia i latou ua onā mo togafitiga togafitiga i le tulaga o le gasegase, mo le toe foi mai o le malosi tama ma le tele o isi faʻamaʻi.

Mai pine paina po o latou vaega, mo se faataitaiga, o lapopoa, e mafai ona saunia ni mea eseese, infusions, decoctions ma isi ituaiga sauniuniga faafomai. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e tele faʻamaʻi e togafitia, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o le afaina o le tino, cancer o le uterine, leukemia, toto o le uterine ma le tele o isi.

O pīni pīni e faʻaaogaina e fai ma mea taumafa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma tagata e vaivai le tino, e aofia ai tamaiti. O vailaau o loʻo i totonu o pinati e saofagā i le faʻamautuina ma le faʻamautuina o le suka.

Latou te aveesea faʻamalolo saoloto mai le tino, lea e faʻavae ma faʻaputuina ona o se faʻafitauli o le tino e faʻatasi ma le maʻisuka. E le gata i lea, o paʻu e fesoasoani i le faʻamalosia ma le faʻaleleia atili o le totoga o le fatu, mamukakkeletal system, ate, popole, faʻaleleia ma hematopoietic systems.

O le taimi nei o taumafataga e sili ona fiafia i le pīnati, o le mea autu o ia mea o fatu salalaʻau paʻu. O le mea moni e faapea i le taimi o togafitiga vevela, o mea faʻapitoa e faʻasaoina - polyphenols, lea e fesoasoani i le malepe o le tino i totonu o le tino. I le auala, o paʻu e aofia ai le laumei, ma, o le mea moni, e le o ni fatu, ae na o le faamanatu atu ia i latou o latou tofo ma uiga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga