Afai e maualuga le kulukose toto, o le a se mea e tatau ona ou faia?

O le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se suesuega talafeagai e iloa ai le le atoatoa o le gaosiga o le gaʻo. E amataina le suʻega o tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaoniga e iloagofie ai le maʻisuka malosi poʻo e maualuga le lamatiaga o lenei maʻi.

Ona o le tele o le faʻateleina o le maʻisuka, ae maise lava i le tele o pepa e leai se faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamaʻi, o se iloiloga e fautuaina i tagata uma peʻa aulia le 45 tausaga. E le gata i lea, o le suʻeina o le suālaʻau e faia i le taimi o le maʻitaga, talu ai o se suiga i le tala o le tino e mafua ai le maʻisuka faʻamaʻi.

Afai o le vavaeeseina o le kulukose i le toto toto mai le masani e iloa, ona faʻaauau pea lea o le suʻega, ma o tagata gasegase ua siitia atu i se taumafataga e maualalo le maualalo o meaʻai gaʻo ma gaʻo.
O le a le mea e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

Mai mea inu o loʻo iai i meaʻai, e maua e se tagata pe tusa o le 63% o le malosi talafeagai mo le olaga. O meaai e aofia ai vailaʻau faʻamalosi ma faigofie. Faʻatauga faʻavave faigofie o kullukose, fructose, galactose. O nei mea, o le 80% o le kulukose, ma le galactose (mai meaʻai susu) ma le fructose (mai fua suamalie) e liua foi i le kulukose i le lumanai.

Meaʻai faʻafefiloi o meaʻai, e pei o le polysaccharide o le malolo, malepe i lalo o le aafiaga o le amylase i le duodenum i le kulukose ma o le a gauai i totonu o le toto i totonu o le togafiti. O le mea lea, o mea gaʻo uma i le meaʻai e iu lava ina liua i le kulūkose mole mole ma faʻauʻu i totonu o toto toto.

Afai e le lava le kullukose, ona mafai lea ona faʻapipiʻi i le tino i le ate, fatugaʻo ma 1% o le gaʻo i totonu o le inumaga. Mo le gluconeogenesis, i le taimi e aliaʻe mai ai le kulukose fou, o le tino e faʻaaogaina gaʻo ma pulu.

O le manaʻomia mo le glucose e maua i siama uma, talu ai e manaʻomia mo le malosi. I taimi eseese o le aso, e manaʻomia e sela se aofaiga e le tutusa o le kulukose. O le musika e manaʻomia le malosi i le taimi o le gaioiga, ma i le po ao momoe, e itiiti le manaʻomia mo le kulukose. Talu ai o le 'ai e le fetaui ma le faʻaaogaina o le kulukose, o loʻo teuina faʻaagaga.

O lenei gafatia e teu ai le kulukose (faʻapei o le glycogen) e taatele i suauu uma, ae o le tele o vailaʻau glycogen e aofia ai:

  • 'Umi manulele o hepatocytes.
  • Vailaʻau oona o adipocytes.
  • Sela maso o myocytes.

O nei siama e mafai ona faʻaaogaina le kulukose mai le toto pe a iai le sili atu ma, faatasi ai ma le fesoasoani a enzymes, liliu i le glycogen, lea e paʻu i lalo i le kulukose ma le faʻaitiitia o le suka o le toto. Glycogen faleoloa i le ate ma maso.

Pe a ulu atu le kulukose i gaʻo gaʻo, ua liua i le glycerin, o se vaega o oloa gaʻo o triglycerides. E mafai ona faʻaaogaina nei fuakino e avea o se punaoa malosi pe a faʻaaogaina uma glycogen mai le faʻaagaga. O lona uiga, o le glycogen o se faʻaagaga mo taimi pupuu, ma o le gaʻo o se nofoaga e teu ai mo se taimi umi.

E faapefea ona tausia le kulukose o le toto?

O televave o loʻo i ai se manaʻoga faifai pea mo le kullukose, e le mafai ona tuʻuina pe faʻasalalau, o lona uiga o le galue o le faiʻai e faalagolago i le faʻaaogaina o le kulukose mai meaʻai. Ina ia mafai e le faiʻai ona faatumauina le gaoioiga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea pito i maualalo e tatau ona 3 mmol / L.

Afai e tele naua le kulukose i totonu o le toto, ona avea ai lea ma se mea e gaosia ai le osmotically active, e maua mai ai le vai mai ia lava mai masini. Ina ia faʻaititia le maualuga o le suka, o fatugaʻo e faʻapipiʻi i le urine. O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto lea e manumalo ai i le tapulaʻa lautele e mai le 10 i le 11 mmol / L. O le tino, faatasi ai ma le kulukose, e leiloa le malosi na maua mai meaai.

O le taumafaina ma le malosi o le taumafa i le taimi o le gaioiga e mafua ai ona suia le maualuga o le kulukose, ae talu ai e masani ona faʻatulafonoina le gataifale gaʻo e hormones, o nei fesuiaiga e i le va o le 3.5 i le 8 mmol / L. A maeʻa ona 'aʻai, e alu aʻe le suka, e pei o gaʻo (pei o le kulukose) e ulu atu i le inumaga mai le toto. O se vaega e faʻaumatia ma teuina i totonu o sela o le ate ma maso.

O le maualuga o le aafiaga o le kulukose i totonu o le toto e faʻamalosi e hormones - inisalini ma glucagon. Inisalini e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le glycemia e na faʻataʻitaʻiga:

  1. Fesoasoani i siama e puʻeina le kulukose mai le toto (sei vagana ai hepatocytes ma masini faʻaoga o le tino).
  2. E faʻamalosia ai le glycolysis i totonu o le masini (faʻaaogaina o kulūkose molemu).
  3. Faʻaleleia le fausia o le glycogen.
  4. E taofia ai le tuufaatasia o le kulukose fou (gluconeogenesis).

O le gaosiga o le inisalini e faateleina i le faateleina o le maualuga o le glucose, o lona aafiaga e mafai lava pe a faʻafesoʻotaʻi ma faʻamau i luga ole membrane. O le gaosiga masani o le gasegase o le gaʻo e mafai ona na o le faʻapipiʻiina o le inisalini i se aofaiga talafeagai ma le gaioiga o le inisalini. O nei tulaga ua solia i le maʻisuka, o lea ua maualuga ai le kulukose toto.

Glucagon foi e faatatau i hormones pancreatic, e ulufale i totonu o toto pe a faʻaitiitia le toto kulukose. O le faiga o ana gaoioiga e faʻafeagai ma le insulin. Faatasi ai ma le auai o le glucagon, o le glycogen e paʻu i lalo i le ate ma le kulukose e mafua mai i le non-carbohydrate tuufaatasia.

O le maualuga o le suka mo le tino ua manatu o se tulaga o le atuatuvale, o le mea lea, faatasi ai ma le hypoglycemia (pe i lalo o le aafiaga o isi mea faigata), o le pituitary ma gutu o le eleele na tuuina atu ai hormones e tolu - somatostatin, cortisol ma le adrenaline.

O latou foi, e pei o le glucagon, faateleina le glycemia.

Le galuega a le kulukose i le tino

Glucose (dextrose) o le suka lea e faia i le taimi o le vaevaeina o polysaccharides ma auai i le faiga o le tino o le tino.

Glucose e faia galuega nei i le tino o le tagata:

  • liliu atu i le malosiaga e tatau ai mo le masani ai o gaioiga o totoga ma mamanu uma,
  • toe faʻaleleia le malosi o le tino pe a uma le faʻamalositino,
  • faʻaosofia le galuega o le faamamaina o le hepatocytes,
  • faʻaagasolo le gaosiga o endorphins, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai lagona,
  • lagolagoina le galuega o toto toto,
  • aveese le fiaaai
  • Faʻamalosia le gaioiga galue.

E faapefea ona fuafua le kulukose toto?

O faʻamatalaga nei e ono taʻu mai ai le tofiaina o se fua o le kulukose i totonu o le toto:

  • leai se mafuaʻaga vaivai,
  • faʻafitauli faʻaletonu
  • gatete i le tino
  • faʻapupulaina le afu poʻo le mago o le paʻu,
  • osofaʻiga popole
  • fiaai pea
  • matagogo
  • matuai galala
  • faʻaauau faifaipea
  • moe
  • faʻanoanoa vaaia
  • naunau i purulent rashes i luga o le paʻu,
  • umi e le faʻamalolo ai manua.

O ituaiga o suʻesuʻega nei e faʻaaoga e fuafua ai le maualuga ole kulukose o le toto:

  • suega o le kulukose o le toto (siama o le toto),
  • o se auiliiliga e fuafua ai le maualuga o le fructosamine i le toto vevela,
  • Glucose toleni test.
  • fuafuaga o le hemoglobin glycated.

I le faʻaaogaina o suʻesuʻega o meaola, e mafai ona e filifilia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e masani lava i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O lenei auala e faʻaaogaina o se suʻesuʻega puipuia.

O le faʻateleina o le fructosamine i le toto e mafai ai e oe ona faʻatusatusa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea na i ai i le tolu vaiaso mulimuli aʻo leʻi oʻo i le toto sampling. O le metotia ua faʻaalia mo le mataituina o togafitiga o le maʻisuka.

O le suega o le faapaleselese o le kulukose e fuafua ai le maualuga o le kulukose i le toto toto, e masani lava i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa se uta o suka. Muamua, o le tagata gasegase e tuʻuina le toto i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea e ia se vaifofo o le kulukose po o le suka ma toe foai atu le toto pe a uma le lua itula. O lenei metotia e faʻaaogaina i le suʻesuʻeina o faʻafitauli le tumau o le metabolism gaʻo.

Ina ia mafai ona faʻamaonia lelei mea e iloagofie ai, e tatau ona e saunia lelei mo le suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • foai toto i le taeao i luga o se manava gaogao. O le taumafataga mulimuli e tatau ona le itiiti ifo i le valu itula aʻo lei amataina le toto,
  • aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ona e inu na o vai mama e leai ni vai e aunoa ma le suka,
  • aua nei inuina ava malosi i le lua aso aʻo leʻi oʻo i le toto sampling,
  • lua aso ao lumanai le auiliiliga e faʻagata ai le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau,
  • aveese le atuatuvale i le lua aso ao lei faia le suʻega,
  • mo aso e lua ao lei faia le suʻega e le mafai ona e alu i le sauna, faia massage, x-ray poʻo le togafitiga,
  • lua itula aʻo leʻi amataina le toto, e le tatau ona e ulaula,
  • afai o loʻo e faʻaaogaina pea fualaau faasaina, e tatau ona e logoina le fomaʻi o ia na faʻataʻitaʻiina le auiliiliga, aua e mafai ona aʻafia ai le taunuuga o le biochemistry. Afai e mafai, o nei vailaʻau faʻaumatia mo sina taimi.

Mo le faʻamatalaga manino (faʻaaogaina le glucometer), e aveesea le toto mai le tamatamailima. O le taunuuga o le suʻesuʻega o le a saunia i le tasi i le lua minute. Fuaina o le suka i le toto ma se glucometer e masani lava ona faia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e pei o le siaki i aso uma. O tagata gasegase latou te filifilia e le tagata lava ia faailoga o le suka.

O isi metotia e maua ai le toto mai le toto mai le vein. O le suʻega suʻega na tuʻuina atu i le aso na sosoo ai.

Fua o le kulukose o le toto: laulau i le matua

Le fua o le kulukose i fafine faʻalagolago i le matua, lea o loʻo faʻaalia manino mai i lalo le siata o loʻo i lalo.

Tina o le tamaitai:Sugar level, mmol / l
mai le 14 i le 60 tausagamai le 4.1 i le 5.9
61 tausaga ma le matuamai le 4.6 i le 6.4

Ole fua o le kulukose toto i tane tutusa ma le masani i tamaitai ma mai le 3.3 i le 5.6 mmol / l.

Le masani o le kulukose toto i se tamaititi.

Tausaga o le tamaitiiti:Tulaga masani o le kulukose i le toto, mmol / l
mai le fanau mai i le lua tausagamai le 2.78 i le 4.4
mai le lua i le ono tausagamai le 3.3 i le 5.0
mai le ono i le sefulufamai le 3.3 i le 5.5

E pei ona mafai ona iloa mai le laulau, o le toto kullukose masani i tamaiti e itiiti ifo nai lo tagata matutua.

Glucose Tolerance Test:

Gaoioiga masani
I luga o se manava gaogaomai le 3.5 i le 5.5
Lua itula i le maeʻa ai o le fofoe oo i le 7.8
Preditebetes
I luga o se manava gaogaomai le 5.6 i le 6.1
Lua itula i le maeʻa ai o le fofomai le 7.8 i le 11.1
O le maʻi suka
I luga o se manava gaogao6.2 ma sili atu
Lua itula i le maeʻa ai o le fofo11.2 ma sili atu

Faailoilo o le hemoglobin glyc (glucose i le plasma toto),%:

  • itiiti ifo i le 5.7 le masani,
  • mai le 5.8 i le 6.0 - maualuga le lamatia o le maʻisuka,
  • mai le 6.1 i le 6.4 - vaʻaia,
  • 6.5 ma isi - maʻisuka.

Toto o le kulūkose i le taimi o le maitaga

Mo fafine maʻitaga e leai ni aʻafiaga e ono aʻafia ai le maʻisuka, o le suʻeina o le toto ma le glucose tolerance e faia mo le 24-28 vaiaso.

Afai e i ai se tulaga lamatia o se fafine mo le atiaʻe o le maʻisuka, e aofia ai:

  • silia ma le 30 tausaga
  • faʻasologa o togafitiga
  • mamafa ma le gaʻo.

O le masani e taua o le toto kulukose i fafine maʻitaga - mai le 4 i le 5.2 mmol / l.

Hyperglycemia: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

O le Hyperglycemia o le faateleina o le maualuga o le toto i luga ifo o le 5 mmol / L. E mafai ona maua e tagata maʻi i le taimi puupuu ma faʻaauau le faateleina i le suka o le toto. O mea taua e pei o le lavelave o le mafaufau-faalelagona, le malosi tele o le tino, ulaula, sauaina o fualaau suamalie, ma le mauaina o fualaau faapitoa e mafai ona taitai atu ai i se pupuʻu puupuu i le kulukose toto.

O le hyperglycemia umi lava e fesootaʻi ma faʻamaʻi eseese. I totonu o le toto, o le kulukose e mafai ona faateleina mo mafuaʻaga faʻaleagaina:

  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻi faʻamaʻi
  • pituitary faamaʻi
  • epilepsy
  • carbon monoxide inisua,
  • mala o le pancreatic
  • maʻisuka malosi.

E mafai e tagata maʻi ona aʻafia i uiga nei o le hyperglycemia:

  • vaivaiga lautele
  • vaivai,
  • masani ona tiga
  • leai se afaina o mea mamafa ma le faateleina o le 'ai,
  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • fia inu tele
  • faʻaauau faifaipea
  • naunau i pustular skin disease,
  • umi o manua e leʻi faʻaaogaina
  • malulu masani
  • faʻaogaina o le tino,
  • faʻanoanoa vaaia.

Le togafitiga o le hyperglycemia o le fuafuaina lea o lona mafuaaga. Afai o le faateleina o le toto suka o mafua mai i le maʻisuka, o lona uiga o tagata gasegase ua faʻataʻitaʻiina se taumafataga maualalo-gaosiga, fualaʻau o le suka, poʻo le togafitiga o le inisalini, faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi.

Hypoglycemia: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma togafitiga

O le hypoglycemia i vailaau faafomai e taua o le faaitiitia o le kulukose i lalo ifo o le 3.3 mmol / L.

O le tele o taimi, o le hypoglycemia ua faamauina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i tulaga nei:

  • filifiliga le talafeagai o le fua o le insulin,
  • anapogi
  • sili atu galuega faaletino
  • ava malosi
  • ave fualaau faasaina e le ogatasi ma le inisalini.

I tagata soifua maloloina, o le hypoglycemia e mafai ona tupu ona o se meaai malosi poo le matelaina, lea eo mai faatasi ma le tele o faamalositino.

I le hypoglycemia, e mafai ona aliali mai ai faʻamaoniga nei:

  • vavao
  • ulu matua
  • faʻanoanoa
  • faʻaleagaina
  • moe
  • Tachycardia
  • pallo o le paʻu
  • soona inu tele.

Ina ia faateleina le suka toto, e tatau ona e inu i le lauti suamalie, ia 'ai se fasi suka, lole poo le meli. I tulaga ogaoga pe a faʻafitauli le mafaufau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le glucose infusion therapy e faʻaalia.

I le faaiuga, ou te fia fai pe afai ei ai ou uiga o le hyper- poo le hypoglycemia, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi vave, aemaise lava o se fomaʻi. O le a faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega e fuafua ai lou maualuga o le kulukose toto ma, pe a talafeagai ai, o le a faasino oe i se endocrinologist mo se faʻatalanoaga.

Matamata i se vitio e uiga i le kulukose o le toto.

Matou te alolofa tele ia te oe ma talisapaia au faʻamatalaga ua matou saunia e tuʻuina atu 3000 rubles i masina taʻitasi. (e ala i le telefoni poʻo le faletupe) i faʻamatalaga sili ona lelei o soʻo se tusiga i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi (faʻamatalaga auiliili o le tauvaga)!

O le a le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto?

Mo le puipuia, pulea ma togafitiga o le maʻisuka, e taua tele le fuaina o fua o le kulukose toto.

O le masani (sili ona lelei) faʻaalia mo tagata uma e tutusa lava, e le faalagolago i le itupa, tausaga ma isi uiga o se tagata. O le masani masani o le 3.5-5.5 m / mol i le lita o le toto.

O le auiliiliga e tatau ona agavaa, e tatau ona faia i le taeao, i luga o se manava gaogao. Afai ole maualuga o le suka i le toto capillary e sili atu i le 5.5 mmol i le lita, ae e lalo ifo i le 6 mmol, ona manatu lea o lenei tulaga o le tuaoi, latalata i le atinaʻe o le maʻisuka. Mo le toto vevela, e oʻo atu i le 6.1 mmol / lita ua manatu e masani.

O faʻamaoniga o le hypoglycemia i le maʻisuka e faʻaalia i le faʻaitiitia o le suka i le toto toto, vaivaiga ma le leiloa o le mafaufau.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e saunia ma faʻaaoga le faʻasolosolo o laufanua mo ava malosi i lenei itulau.

O le taunuuga atonu e le saʻo pe afai e te faia soo se soliga i le taimi o le toto sampling. E le gata i lea, o le faʻaleagaina e mafai ona tupu ona o mea taua e pei o le atuatuvale, maʻi, manuʻa matuia. I tulaga faapena, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi.

O le hormone autu e nafa ma le faʻaitiitia o le suka o le insulin. E maua mai i le pancreas, poʻo ona peta beta.

Hormones ua faateleina le maualuga o le kulukose:

  • Adrenaline ma norepinephrine e gaosia e alalaʻau.
  • Glucagon, faʻapipiʻiina e isi vela pancreatic.
  • Oona horroone.
  • "Poloaiga" hormones e gaosia i totonu o le faiʻai.
  • Cortisol, corticosterone.
  • Mea e pei o mea e tutusa.

O le gaioiga o le faʻasalaga i totonu o le tino e pulea foi e le autonomous nervous system.

E masani lava, o le kulukose o le toto i tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi i le faʻatalanoaga masani e le tatau ona sili atu nai lo le 5.5 mmol / l, ae e iai sina eseesega i le matua, o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

Aisea e mafai ona siitia ai le glucose

Afai e faateleina le kulukose i le toto, e le o se faailoga lenei o le maʻi.I le gasologa o le aso tatou te faia ai mea masani, ave le mamafa faaletino ma faalelagona. E toaitiiti tagata e iloa, ae maua e le tino le malosi mo nei mea uma ona o le faʻamaʻiina o le kulukose. E gauai i totonu o le toto o le tagata ma ave le malosi i gaʻo ma gaʻo uma i totonu o vaʻa, fafagaina i latou, tuʻuina atu le malosi e galue masani ai.

O le faʻaoʻoina o le kulukose i le toto o le tagata o se mea taua tele. O ia o le na te tuʻuina atu i fomaʻi se masalosaloga e uiga i le faʻasalaga o le maʻi ma le i ai o le atiina ae o faʻamaʻi i le tino. O le tulaga masani o le kulukose i le ogaoga ua manatu o se faailoga mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Afai tatou te talanoa faapitoa e uiga i le masani o le suka o le toto, ona i ai lea i se tamaititi ma se tagata matua o lenei faailoga o le a tutusa lava.

O loʻo i ai le tele o mataupu lea e manatu ai o se fua faatatau maualuga o le masani. E mataituina lenei mea i le taimi o le maitaga, e oʻo foʻi i maʻi ogaoga i le toe faʻaleleia. O nisi taimi o le kulukose e mafua ona o le atuatuvale, ulaula, malosi faaletino, po o le fiafia. I ia tulaga, o le faʻasalaga o vailaʻau e toe foʻi mai i le tino pe a mavae ni nai itula, o lea e le manaʻomia ai se isi faʻaopoopoga.

O togafitiga faʻaonapo nei e tele auala e fuafua ai le tele o le kulukose i le plasma toto. Afai e maualuga le maualuga, e tatau ona e fetuunai le meaai ma tausisi i se meaai. Ia mautinoa e taofi le faʻaaogaina o gaʻo ma vave siaki le tulaga o le pancreas ina ia faʻaesea ai le maʻisuka. Ina ia iloa le sili atu o le kulukose i se tulaga maloloina ma le taimi o le maitaga, ua tosina mai le toto vevela.

O mafuaaga mo le faateleina o le kulukose, e pei o se tulafono, faʻamaʻi o le endocrin system, ate, fatuga, paʻu ma le maʻisuka. O fualaau e mafai foi ona faʻaosoina ai le faateleina o le faʻamaoniga, pe o le, o latou vailaau le saʻo poʻo le le faʻaaogaina o togafitiga, togafiti e faʻafofoga tautala, faʻapea foʻi ma steroids ma anti-inflammatory drugs.

Faailoga o le kulukose maualuga maualuga:

  • ia tumau le susu
  • o foliga mai o pula,
  • mucosal itching,
  • faʻaauau faifaipea
  • faateleina le urine
  • vaivai ma faaumiumi le faamaloloina o nai manuʻa laiti ma togafiti,
  • paleni mamafa
  • faateleina le fia ai pea,
  • faaitiitia le puipuiga
  • vaivai ma vaivai i le tino atoa.

O faʻamaoniga o loʻo i luga e mafai ona tutupu faʻatasi pe eseese. Afai e te maitauina pe a ma le 2 faʻailoga mai lena lisi, o se mafuaaga lelei lenei e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi ma faia se suʻesuʻega.

Faʻaaliga faʻaonapo nei o loʻo taʻua ai nisi o faʻamaʻi, o lona uiga autu o le maualuga o le kulukose:

  • maʻisuka malosi
  • pheochromocytoma,
  • thyrotoxicosis,
  • Cushing's syndrome
  • gasegase taatele ma le masani,
  • susu i le pancreas,
  • cirrhosis
  • ate o le ate
  • hepatitis.

O nei faʻamaʻi uma lava e sili ona matautia ma e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻasalalauina, lea e le mafai ona faʻaaoga i fafo atu o le falemaʻi.

Afai o lau kulūkose e sili atu nai lo masani, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai. O fautuaga nei e tatau ona mulimulitaia:

  • faaitiitia mea o kalori i ipu uma na e masani ona 'ai i le aso atoa,
  • le aofia ai meaai e maualuga i le gaʻo,
  • 'ai le tele o fuālaʻau fou ma fualaau aina e mauʻoa i vitamini,
  • matau se meaai manino, taumafa i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso,
  • Aua e te inu ma aua le alu e moe ma se manava atoa.

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, i le amanaʻia o lou matua, mamafa ma tulaga o le tino, o le a faatonuina e le fomaʻi se meaʻai a le tagata lava ia. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina ai mea taumafa ua faʻamaonia i lou lua te tuaoi. O le meaʻai na fesoasoani ia te ia e mafai ona afaina ai oe ma atili faʻaleagaina ai lou tulaga.

E pei ona e iloa, o le glucose e ulufale i totonu o le tino ma meaai, i le faasologa, ma ia togafitia se tagata maualuga maualuga o lenei vailaau i le toto, e tatau ona e faasaʻo le lisi o aso taʻitasi. Ina ia faʻaitiitia le suka, e tatau ona e vavaeeseina atoa na oloa:

  • pasta
  • falaoa paʻepaʻe
  • uaina ma le vai susulu,
  • pateta.

O meaai e tatau ona aofia ai mea taumafa e fesoasoani e faʻamaonia ai faʻataʻitaʻiga:

Manatua o se tasi auʻiliʻiliga e le o se mea. Afai e faʻamaonia le faʻamaonia i luga o le toe faʻasalaga, e tatau ona amata togafitiga. I le tulaga e sili ona leaga, o lau fomaʻi o le a faatonuina vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le toto o le kulukose o lou toto. I fualaau sili ona aoga o le suka, e mafai ona e faʻaaogaina mea nei:

O le auala o le pulega ma le gaioiga o le a faʻaalia manino e lau fomaʻi. E matua faasaina le faʻaaogaina o fualaau o loʻo i luga ia oe lava. I nisi tulaga, o le le talafeagai o le tui e mafai ona oʻo atu ai i le vaʻaia ma le leaga.

E i ai foi auala faʻafefe e faʻafefe ai le kulūkose maualuga i le tino, ae o le a latou maua ai se taunuuga lelei e naʻo le faʻatasi ma togafitiga masani.

O le taua o le kulukose i totonu o le toto i le gasologa o le aso e le ogatasi, e fuafua i gaioiga o maso, vavave i le va o taumafataga ma tulafono faatonutonu. I le tele o tulaga faʻaleaga, o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le kulukose o le toto ua faʻalavelaveina, lea e tau atu i hypo- poo hyperglycemia. Mo le maua o le kulukose i sela, e manaʻomia tulaga masani. inisalini - hormone pancreatic.

Faatasi ai ma lona le atoatoa (maʻi o le maʻisuka), e le mafai e le glucose ona ulu i totonu o sela, o lona maualuga i le toto ua siitia, ma o vevela ua matelaina.

Fua o le kulukose i totonu o le toto o le suʻega autu o suʻesuʻega i suʻesuʻega, siakiina o togafitiga o le maʻisuka, ua faʻaaogaina e faʻamaonia ai isi faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo.

Faʻateleina le kulūkose kulimi (hyperglycemia):

  • maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti,
  • mafatiaga faaletino pe faʻalagona (popole, ulaula, oso faʻamalosi i le taimi o tui),
  • faʻasologa o le endocrine (pheochromocytoma, thyrotoxicosis, acromegaly, gigantism, maʻi Cushing, somatostatinoma),
  • maʻi o le pancreatic (o le pancreatitis ma le popo, pancreatitis ma mumps, cystic fibrosis, hemochromatosis, tumapa pancreatic),
  • gaʻo tumau ma faʻamaʻi fatu,
  • gasegase o le cerebral, faʻaleagaina o le myocardial,
  • o le i ai o auupega i le inisalini receptors,
  • ave faʻamalosi, caffeine, estrogens, glucocorticoids.

Suavai glucose faʻaitiitia (hypoglycemia):

  • afaina o le pancreatic (hyperplasia, adenoma poʻo carcinoma, seta beta o teineiti o Langerhans - insulinoma, le lava lelei o fatulala-alpha o teineiti - pau ole glucagon),
  • faʻamaʻi o le endocrin (faʻasoga o le addison, adrenogenital syndrome, hypopituitarism, hypothyroidism),
  • i le laʻitiiti (i pepe laiti, fanau na fananau i tina maua i le maʻisuka, hypoglycemia ketotic),
  • o le maualuga o fualaau oona ma le inisalini,
  • ogaoga o le ate (cirrhosis, hepatitis, carcinoma, hemochromatosis),
  • maʻi leaga e leai ni pancreatic: o le kanesa o le kanesa, o le kanesa o le manava, fibrosarcoma,
  • fermentopathy (glycogenosis - faʻamaʻi o Girke, galactosemia, faʻavaivaia fua o le fructose toleni),
  • o le gaioiga o le gaioiga - o le hypoglycemia faʻamalosi (gastroenterostomy, postgastroectomy, maʻi tuga, gasegase o le moturo)
  • 'ai meaʻai (anapogi faaumiumi, maʻi maʻi malabsorption),
  • oona ma le arsenic, chloroform, salicylates, antihistamines, ava malosi,
  • malosi gaioiga faaletino, tulaga faʻalelei,
  • ave faʻamaʻi faʻamaʻi, propranolol, amphetamine.

O le faʻamoemoeina o le kulukose o le toto o se tasi lea o suʻega taatele i suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile fale suʻesuʻe. Glucose ua fuafua i plasma, serum, toto atoa. E tusa ai ma le tusi o le Diabetes Laboratory Diagnostics Manual, o loʻo tuʻuina atu e le American Diabetes Association (2011), e le fautuaina le fuaina o le kulukose toto i le siama o le maʻisuka, talu ai o le faʻaaogaina o le plasma e mafai ai ona vave faʻasosolo ni mea e puipuia ai le glycolysis, e aunoa ma le faʻatali mo se kopa.

O eseesega i le kulūkose i le toto atoa ma le plasma e manaʻomia ai le faʻalogo faapitoa pe a faʻamatalaina taunuuga. O le maualuga o le kulukose i le plasma e maualuga atu nai lo le toto atoa, ma o le eseesega e faalagolago i le taua o le hematocrit, o le mea lea, o le faʻaaogaina o nisi o faʻamalosia tumau e faʻatusatusa ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le plasma e mafai ona oʻo atu ai i ni mea sese. E tusa ai ma WHO fautuaina (2006), o le metotia masani mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose e tatau ona avea o se metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le plasma o le toto vevela. O le faʻasalaga o le kulukose i le plasma o le vevela ma le toto paʻu e le eseese i luga o se manava gaogao, ae ui i lea, 2 itula ina ua maeʻa le utaina o le kulukose, o le eseesega e taua tele (Lisi).

O le kulūkose i se faʻataʻitaʻiga olaola e matua afaina tele i lona teuina. Pe a faʻapipiʻi samples i le vevela o le potu, o le glycolysis e mafua ai le paʻu tele i le kulukose. O le sodium fluoride (NaF) ua faaopoopo i le toto faataitai e taofi ai le glycolysis ma toe faamautu le maualuga ole kulukose. Aʻo fai se suʻega toto, e tusa ai ma le lipoti a le WHO (2006), afai e le mafai ona vaʻaia le plasma, e tatau ona tuu se toto toto atoa i totonu o se suʻega faʻamaʻi o loʻo aofia ai se inhibitor glycolysis, lea e tatau ona teuina i le aisa seʻia tuʻuina atu le plasma poʻo le suʻega.

Faailoga mo le suʻesuʻega

  • Faʻamatalaga ma le mataituina o le maʻisuka
  • faʻamaʻi o le endocrin system (togafiti o le thyroid gland, slander gland, pituitary gland),
  • maʻi ate
  • afaina
  • maʻitaga

Vaega o le aveina ma le teuina o le faʻataʻitaʻiga. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona faʻaesea le faateleina o le mafaufau-lagona ma le faʻafitauli faaletino.

Ae sili atu, plasma toto. O le faataitaiga e tatau ona vavae ese mai elemene ua maeʻa nai lo le 30 minute i le maeʻa ai o le toto, e aloese ai mai le siama.

O faʻataʻitaʻiga e mausali mo le silia ma le 24 itula i le 2-8 ° C.

Metotia suʻesuʻe. I le taimi nei, i le suʻesuʻeina suʻesuʻega, o auala eletene mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose - hexokinase ma le kulukose oxidase - e sili ona faʻaaogaina.

  • Tusa 1 poʻo le 2 maʻisuka
  • maʻitaga maʻitaga
  • mala o le endocrine (acromegaly, pheochromocytoma, maʻi Cushing, thyrotoxicosis, glucomanoma),
  • hemachromatosis,
  • gasegase taatele ma le masani,
  • cardiogenic faateia
  • maʻi maualalo ma fatu faʻamaʻi,
  • faamalositino faaletino, lagona ogaoga faalelagona, popolega.
  • O le sili atu o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka,
  • afaina o le pancreatic (hyperplasia, tumama) lea e mafua ai le soliga o le inisalini ua tuufaatasia,
  • le lava o homoni o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina,
  • glycogenosis,
  • mala o le eleele
  • ogaoga o le ate, faʻaleagaina o le ate e mafua mai i le faʻaʻona,
  • afaina o gasegase gasegase lea e faʻalavelave ai i le faʻafefeina o gaʻo.
  • ava malosi
  • malosi malosi o le tino, tulaga faʻalelei.

E UIGA I FESOʻOTAʻIGA FAʻATASI E TATAU ONA FAʻATASI I TOTONU SPECIALIST

Fuafuaga o le kulukose (suka) i le toto toto, o le a le masani?

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O le toto toto o le plasma lea e aveesea ai fibrinogen. E maua mai i le faʻasosoʻo masani o le plasma poʻo le faʻaaogaina o le fibrinogen e faʻaaoga ai konatele. E aofia ai le tele o faʻamaʻi toto. E vavae ese i suʻesuʻega mo faʻamaʻi, antibody titer (iloiloga o le aoga) ma suʻesuʻega o meaola.

O le kulimi o se mea taua tele mo le tele o fualaau oona i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le oona.

I suʻesuʻega suʻega mo kulūkose, o le toto atoa, o le toto plasma ma le serum e mafai ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, ua tuuina atu le faamuamua i le plasma, lea e manatu ai le maualuga o le glucose o le masani, 11-14% maualuga atu nai lo le suka i le toto atoatoa - ona o le eseese o mea o le vai. O lona tino e 5% sili atu nai lo le plasma.

Pe a fuafuaina le kulukose i le toto, o le masani mo tagata matutua o le maualuga o le 3.5-5.9 mmol / l, ma mo tamaiti - 3.3-5.6 mmol / l. Glucose maualuga maualuga - hyperglycemia - e mafai ona afua mai i maʻi o le endocrine, e aofia ai: maʻi o le maʻisuka, thyrotoxicosis, gigantism, acromegaly, ma isi. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi e pei o pancreatitis, tuma, ma cystic fibrosis e mafai foi ona taʻitaʻia ai i lenei taunuuga.

O le afaina o le tino, gasegase o le myocardial, ma le i ai o fomaʻi i inisalini e talia ai le inisalini o mea ia e mafua ai le maualuga maualuga o le kulukose o le kulukose. O le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona mafua mai i caffeine, estrogen, glucocorticoids ma thiazides.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

O le mea e taʻua o le "hyperglycemia physiologia" e le masani ai - o le faateleina o le maualuga o le suka e mafua mai i le atuatuvale po o le malosi o lagona, e pei foi o le ulaula, faamalositino, ma le faamaloloina o le adrenaline.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele mafuaʻaga mo le faateleina o le kulukose toto, e eseese lava, ae o metotia mo le tuʻuina atu o le sugar sugar e tutusa, ma e talafeagai i tulaga taʻitasi.

Afai, pe a fuafuaina le maualuga o le suka, o le taunuuga e sili atu nai lo le masani, e tatau ona usitai i tulafono nei i meaʻai:

1) mulimuli i se taumafataga faʻatasi ai ma se faʻatapulaʻaina o anotusi o "mea faigofie" gaʻo - suka, fructose ma glucose,

2) faʻatapulaʻa le aofaʻi o gaʻo i au mea taumafa ma faʻateleina le faʻaaogaina o meaai maualalo-kalori,

3) faʻaaoga se mea itiiti ole taumafa faaopoopo ile antioxidants - carotene, chromium, vitamini C ma le E, talu ai e leʻo suʻesuʻeina le faʻatinoina oa latou gaioiga,

4) ia 'ai le tele o fiva, lea e faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai, tumau ai le lagona o le nofo fiafia mo le umi ma gauai atu ia te ia lava ma aveesea le sola mai le tino.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Leai se toe iloiloga ma ni faamatalaga! Faamolemole taʻu mai sou manatu pe faamanino se mea ma faaopoopo atu!


  1. Maʻi faʻamaʻi ma le maʻitaga i fesili ma tali. O se taʻiala mo fomaʻi, E-noto - M., 2015. - 272 c.

  2. Daeidenkoea E.F., Liberman I.S. Genetics o le maʻisuka. Leningrad, lomia fale "Vailaau Faasaienisi", 1988, 159 itu.

  3. Brooke, C. O Se Taiala mo le Tumau o le Tumama / C. Brooke. - M .: GEOTAR-Media, 2017 .-- 771 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Suʻega o le kulūkose o le toto: faʻapefea ona ave ma e mafai ona ou faʻavasegaina le iuga o le suʻesuʻega?

O suiga i le toto kulukose o le maualuga e masani ona le vaaia e tagata. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i mea taufaasese na o le pasia o suʻega. O le mafuaʻaga lea e fautuaina malosi ai e fomaʻi e ono masina e suʻe ai le maualuga o le kulukose i alii ma tamaitai e sili atu i le 40 tausaga, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le matua - i soʻo se tasi e mamafa tele poʻo ua i ai le genis predisposition e faʻamaʻi ai le maʻisuka 2.

I lo tatou atunuu, e silia ma le 5% o le faitau aofaʻi o loʻo aʻafia i lenei faʻamaʻi. O le mea lea, o le manaʻomia mo le mataʻituina o le kulukose e manino. Faʻafefea ona pasia le auiliiliga ma faʻamatalaina ona taunuuga? O le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i le tusiga. Aisea tatou te faʻataʻitaʻiina ai le suʻega o le kulukose toto?

Glucose - O se vailaʻau faigofie lenei (monosaccharide), lea e tele sona taua i le tino, e taua o le punavai autu o le malosi. O siama uma o le tino o le tagata e manaʻomia le kulukose, o lenei vailaau e pei lava ona tatau ai mo i tatou mo le olaga ma faiga faʻasolosolo e pei o le afi mo taavale.

O le aofaiga tele o le kulukose i totonu o le toto e mafai ai e oe ona iloilo le tulaga o le soifua maloloina o tagata, o lea e taua ai le faatumauina o le paleni i le tulaga o lenei mea. Suauu masani i totonu o meaai, faatasi ai ma le fesoasoani o se hormone faapitoa, insulin, e paʻu i lalo ma ulu atu i le toto.

O le tele o le suka e mafai ona faʻalavelaveina ai lenei faʻalavelave faʻalavelave ma faateleina le maualuga ole kulukose o le toto. I le auala lava e tasi, o le paleni e mafai ona le fiafia pe afai e aloese se tagata mai meaʻai poo meaʻai e le talafeagai ma masani.

Ona pa'ū lea o le kulūkose, lea e tau atu i le faʻaitiitia o le malosi o lela o le faiʻai. E le mafai ona fai se mea e le mafai ona fai, ma e mafai ona maua ai le inisalini. O le fia inu tele, o le gutu malolo, o le faifai pea, o le vevela, vaivaiga, totogia, manogi o le acetone mai le gutu, o le fatu o palpitations - o nei faailoga o faailoga mo le suʻeina o le toto mo le kulukose.

Soʻo se sefulu sekone, e tasi le tagata maʻi e maliu. O le maʻisuka e fa lona fa i le lalolagi i faʻamaʻi matautia.

Suʻega o le kulūkose o le toto O le maʻi gasegase o le Carbohydrate e mafua ai se lamatiaga ogaoga i le soifua maloloina o le tagata. O le a matou iloa pe faʻapefea ona iloa le faʻamaʻi i soo se laasaga. O metotia o le fale suesue o se faasologa o suesuega o le toto na faia i totonu o le fale suesue, ma mafai ai ona e faia se ata saʻo ole falemaʻi o le maʻi.

O nei suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ai ona iloa pe i ai se mea moni o le soliga o le gaosiga o le gaʻo ma faʻamaonia le faʻamalosi.

Toto o le toto

O lenei suʻesuʻega o se faʻataʻitaʻiga faʻavaomalo, e faʻaaogaina mo suʻesuʻega lautele ma mafuaʻaga puipuia. Ole suʻesuʻeina o meaola ole meaʻai e mafai ai e oe ona iloilo ni ituaiga o meaʻai i le tino, e aofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O mea mo le suʻega e tuʻuina atu i se fale suʻesuʻe. Suʻega o le toto mo le faapaleni o le kulukose ma se "avega" (suega o le faapaleni kullukose i luga o se manava gaogao ma se avega).

O lenei suʻega e mafai ai ona e faamaumauina le maualuga o le kulukose i le plasma toto. Totoga o le toto anapogi. Ona inu ai lea e ia se ipu vai lea na faʻamavae ai le kulukose mo le 5 minute. A maea lenei mea, o le suʻega e faia i le 30 minute mo le 2 itula. Ole auiliiliga lenei e mafai ai e oe ona iloa le maʻisuka ma faailoa mai le le atoatoa o le kulukose.

Nuances o le fuafuaina o le kulukose o le toto

O le tikeri o le glucose concentration e mafai ona suʻesuʻeina i:

  1. togafitiga o le gland gland, pituitary gland ma thyroid gland,
  2. faʻalavelave ma faʻamaʻi i le ate,
  3. maʻisuka, tusa lava po o le a lona ituaiga,
  4. siakiina o le faapalese kulukose i totonu oi latou ua muai fuafuaina i le maʻisuka,
  5. mamafa tele
  6. maʻisuka i fafine maʻitaga,
  7. suiga i le kulukose toleni.

E tatau ona e iloa o le faʻauigaga e manaʻomia le tuʻuina atu o mea taumafa mo le 8 itula aʻo leʻi suʻeina. O le auiliiliga e sili ona lelei e ave toto i le taeao. Soʻo se faʻasalaga, faʻafitauli faaletino ma le mafaufau, e le o aofia ai foi.

O le kulimi, pe i se isi faaupuga plasma, e vavae ese mai sela i totonu o le lua itula i le maeʻa ai ona faia se suʻe toto. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa faapitoa e iai ni inhibitors glycolysis. Afai e le ausia nei tulaga, o le a le mafai ona manatu faatauvaa.

O le suʻega o le kulukose toto e aofia ai metotia nei:

  • suʻesuʻega faʻasolosolo, e faʻavae i luga o le gafatia o le kulukose e faʻafoʻi ai le nitrobenzene ma suauu paʻu,
  • suʻesuʻega enzymone, mo se faʻataʻitaʻiga, metotia o le kullukose oxidase,
  • lanu foliga o le lanu, se metotia faʻapitoa e faʻaalia i le faʻavevelaina o gaʻo.

O le kulūkose oxidase metotia o se suʻesuʻega o le aofaiga o le suka i le urine ma le toto i luga o se manava gaogao. O le metotia e faʻavae i le glucose oxidation reactivity i le glucose oxidase enzyme ma le faʻavaeina o le hydrogen peroxyide, lea e faʻamaofiofia ai le sulugatiti i le peroxidase.

O le anapogi o le toto glucose concentration e fuafua i le metotia photometric, aʻo faʻatusatusa le malosi o le lanu i le kalafa o le faʻamaonia.

O togafitiga faafomaʻi e mafai ona fuafua ai le kulukose:

  1. i le toto vevela, o mea e maua ai suʻesuʻega o le toto mai se vein. E faʻaaogaina auʻiliʻili faʻapitoa,
  2. i le toto capillary, lea e aveesea mai le tamatamailima. O le auala taatele, mo le auiliiliga e te manaʻomia sina toto (o le masani e le sili atu i le 0.1 ml). O le auiliiliga e faia foi i le fale ma se mea faapitoa - o se glucometer.

Nisi (subclinical) fomaʻi o le gaʻo gaʻo gaʻo

Le faʻaalia o loʻo natia, o lona uiga, o ituaiga o vailaʻau o le gaosiga o le gaʻo, o le suʻega o le glucose tolerance or test of tolerance glucose tolerance test.

Faamolemole ia matau: afai o le plasma glucose o le toto vevela e ave i luga o le manava gaogao e maualuga atu nai lo le 15 mmol / l, ona mo le siakiina o le maʻisuka, e le manaomia le iloiloga o le faapalepale glucose.

O se suʻesuʻega o le faapalepale o le glucose i luga o se manava gaogao, e mafai ai ona vavaeese mea uma e fesootaʻi ma le le lava o le gaʻoina o otaota, faʻapea foʻi ma le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

Mo le tolu aso aʻo leʻi amataina le suʻesuʻega, o le tagata maʻi e faʻamaonia se taumafa e aofia ai le 150 g i aso uma. O le auiliiliga e faia i luga o se manava leai. Glucose e faia i se tulaga vavalalata i le fua faatatau o le 0.5 g / kg le mamafa o le tino, i le foliga o se fofo 25% ile tasi pe lua minute.

I le plasma toto, o le kulukose o le toto e valu taimi: 1 taimi i luga o se manava gaogao, ma isi taimi 3, 5, 10, 20, 30, 45, ma le 60 minute pe a uma ona faʻaaogaina le kulukose. Ole fua ole insulin ole plasma e mafai ona fuafua tutusa.

O le faʻateleina o le 'aveʻesea o le toto e atagia ai le alu ese o le kulukose mai le toto pe a maeʻa lana pule. I le taimi lava e tasi, o le taimi e faʻaitiitia ai le kulūkose i le 2 taimi e faʻatulagaina.

O se fua faapitoa e fuafua ai lenei fuataga: K = 70 / T1 / 2, pe afai o le T1 / 2 o le numera o minute e manaʻomia e faʻaitiitia ai le kulukose toto i le 2 taimi, 10 minute pe a maeʻa.

Afai o mea uma o loʻo i totonu o tapulaa masani, pe a mavae ni nai minute talu ona amata ona tui le kulūkose, o lona anapogi e maualuga le maualuga o le toto - e oo atu i le 13.88 mmol / L. O le maualuga o le inisalini e maua i le lima minute muamua.

O le kulūkose toe foʻi i lona aoga muamua pe a ma le 90 minute mai le amataga o le suʻega. A mavae le lua itula, o le glucose o loʻo i lalo ifo o le laina faavae, ma a maeʻa le 3 itula, ona toe foʻi lea o le maualuga i le laina.

O loʻo i ai faʻamatalaga o le avega o le kulukose i lalo:

  • i tagata e maua i le maʻisuka lalo ifo 1.3. O le maualuga o le inisalini e maua ile lima minute talu ona amata le suʻega,
  • i tagata matutua soifua maloloina e le oi ai ni faʻafitauli o le tino gasegase, o le fua e maualuga atu i le 1.3.

Malosiaga o le Hypoglycemic ma hyperglycemic

O le hypoglycemia o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e liua i le kulukose toto maualalo.

O le Hyperglycemia o se faʻamatalaga faʻamaʻi, lea e faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i le tele o le tino.

O se maualuga maualuga e aliali mai i le maʻisuka maʻi poʻo isi faʻafitauli o le endocrin system.

O faʻamatalaga e uiga i le tulaga o le metabolism o le gaʻo e mafai ona maua pe a uma ona faʻatulagaina ni faailoilo se lua o suʻesuʻega o le faapalepale o le glucose:

  • hyperglycemic coefficient o le fua o le kulukose i le itula, i lona maualuga i luga o se manava gaogao,
  • o le maualuga o le hypoglycemic o le fua faatatau lea o le kulukose level 2 itula ina ua uma ona totoina i lona tulaga i luga o se manava gaogao.

I tagata soifua maloloina, o le tulaga masani o le hypoglycemic coefficient e itiiti ifo i le 1.3, ma o le maualuga o le hyperglycemic e le silia i le 1.7.

Afai e sili atu le maualuga o tulaga faatauaina o le itiiti ifo ma le tasi o faailoga, o lona uiga o loo faaalia ai le faaitiitia o le kulukose.

O le hemoglobin Glycosylated ma lona maualuga

O lea ituaiga hemoglobin e taua o le HbA1c. O le hemoglobin lenei, lea na ulu atu i se gasegase e le o le enzymatic ma monosaccharides, ma, aemaise lava, i le kulukose, o loʻo i totonu o le toto felafoaʻi.

Ona o lenei tali, o se monosaccharide totoe ua faapipiiina i le mole moletini. O le maualuga o le hemoglobin glycosylated e aliali mai tuusaʻo e faʻalagolago i le maualuga o le suka i totonu o le toto, faapea foi le umi o le fegalegaleaiga o le kulukose ma le hemoglobin.

O le mafuaʻaga lea e iloa ai le maualuga o le kulukose i le toto i luga o se vaitaimi umi, lea e tutusa ma le ola o le mole hemoglobin. Pe a ma le tolu pe fa masina.

Mafuaaga mo le tofiaina o le suesuega:

  1. siakiina ma le siama o le maʻisuka,
  2. siaki taimi umi o le faamai ma le mataituina o le togafitiga o tagata e maua i le maʻisuka,
  3. suʻeina o taui o maʻisuka,
  4. iloiloga faaopoopo i le suʻega o le toleniga o le kulukose e avea o se vaega o le suʻesuʻega o le maʻisuka lemu poʻo se faʻasologa muamua o le faʻamaʻi,
  5. latese maʻi suka i le taimi o maitaga.

O le masani ma le maualuga o le hemoglobin glyc i le tali atu i le thiobarbituric acid e mai i le 4.5 i le 6, 1 le mole mole, e pei ona faaalia i le auiliiliga.

O le faauigaga o taunuuga e faigata ona o le eseesega i tekinolosi suʻesuʻe ma le eseesega o tagata taitoatasi na suesueina. O le naunautaiga e faigata, talu ai o loʻo i ai le salalau i tulaga o le hemoglobin. O le mea lea, i ni tagata se toʻalua e tutusa le maualuga o le suka o le toto, e mafai ona oʻo ile 1%.

Faʻateleina tau pe a:

  1. maʻi o le maʻisuka ma isi tulaga e faʻaalia ai le faʻavaivaia o le kulukose,
  2. Iloiloina le maualuga o le taui: mai le 5.5 i le 8% - o le maʻisuka totogi, mai le 8 i le 10% - o se maʻi sili ona tauia, mai le 10 i le 12% - o se vaega na totogiina ai faʻamaʻi. Afai o le pasene e sili atu nai lo le 12, o lona uiga o le maʻisuka lenei.
  3. leai se mea
  4. splenectomy
  5. faʻateleina sese, ona o le maualuga maualuga o le hemoglobin fetal.

E faʻaitiitia le tau aofai:

  • totoga
  • hémoliotic anemia,
  • faʻasalaga toto
  • hypoglycemia.

Gasegase hemoglobin glycated

O le suʻesuʻega na suʻesuʻeina ai le fesoʻotaʻiga o le hemoglobin ma le kulukose. O le tele o le suka toto, o le maualuga o le maualuga ole glycogemoglobin. Ole auiliiliga e mafai ai ona e fuafua le maualuga o le glycemia (glucose i le toto) mo 1-3 masina aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega.

E le pei o le hemoglobin glycated, o le fua fructosamine e atagia ai le maualuga o le tumau pe le tumau (le tumau) le maualuga o le suka e le o le 1-3 masina, ae mo le 1-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega. O le suʻega e mafai ai ona iloilo le aoga o le togafitiga mo le hyperglycemia ma, pe a tatau ai, fetuunai togafitiga.

E le gata i lea, o lenei auʻiliʻiliga ua faailoaina mo fafine maʻitaga e iloa ai le maʻisuka latene ma tagata mamaʻi e maua i le anemia. Lactate analysis: o se faailoga lenei o mea o le lactic acid na faia e le tino i le taimi o le anaerobic (e aunoa ma le okesene) glucose metabolism.

O le maʻisuka o le maʻisuka o le solia lea o le faapalepale kullukose e tupu i le taimi o le maitaga. O le malosi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le masani, o le maualuga o le lamatiaga o le atiaeina o le macrosomia (sili atu le tuputupu aʻe ma le mamafa o le tino o le fetus).

O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le vave fanau mai, faʻapea foʻi ma le faʻalavelave i le pepe po o le tina i le taimi o le fanau mai. O le mea lea, i le taimi o le maitaga, e tatau ona e tausia le suka i lalo o le pule - o se faʻamaoniga o le saogalemu mo le tina ma le pepe o le lumanai.

Faʻaalia le suʻesuʻe

O lenei metotia e faʻavae i luga o tali tutusa e pei o suʻesuʻega o le kulukose suʻesuʻe, ae e itiiti se taimi e manaʻomia ma e mafai ona faia i le fale. O se mataua o le toto ua tuʻuina i luga o se fasi siaki ua faʻapipiʻiina i le glucose oxidase biosensor o le glucometer, ma a maeʻa ni nai minute e mafai ona e iloa le iuga.

Faʻamatalaga faʻataʻitaʻi E manatu ole suʻega talafeagai, ae o loʻo faailoa mai mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka - o lea mataʻituina e mafai ai ona e puleaina le suka i aso uma. E faʻapefea ona tuʻuina atu le toto mo le suʻesuʻeina o le kulukose? O metotia uma mo suʻesuʻega o le kulukose toto e aofia ai le toto sampling mai se vela poʻo mai se tamatamailima i le taeao i luga o se manava gaogao.

O nei auiliiliga e le manaʻomia ai se sauniuniga faapitoa, ae i le afiafi e fautuaina e aloese mai le mamafa o le tino ma lagona, o le inu, inu ava malosi. Afai e mafai, aʻo leʻi faia le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e musu e inu vailaʻau.

Ae mo le auala manino, o le toto mo le auiliiliga e aveesea mai le tamatamailima i soo se taimi o le aso. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina suega ma faia se faʻamaonia saʻo. Ae ui i lea, seʻi o tatou taumafai e faʻataʻitaʻi nisi o faailo.

Faʻasalalau Faʻamaumauga

Pe a pasia se suʻega o le toto o le pepe ile lua tausaga, o le masani mai le 2.78 i le 4.4 mmol / L, i se tamaititi mai le lua i le ono tausaga - mai le 3.3 i le 5 mmol / L, i le aʻoga-mai le 3.3 ma e le maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / l. Tulaga masani mo tagata matutua: 3.89-5.83 mmol / L; i tagata matutua atu i le 60, o le kulukose e tatau ona oʻo i le 6.38 mmol / L.

Faʻasalaga

Afai na faʻamaonia le suʻesuʻeina o meaola o le tino, o le maualuga glucose maualuga (hyperglycemia), e mafai ona taʻu mai ai faʻamaʻi nei:

    maʻi o le maʻisuka, maʻi o le endocrine, faʻasolosolo poʻo le palacreatitis, maʻi o le ate, faʻamaʻi fatugaʻo.

Afai, i se isi itu, o le suka o le a tuʻuina ifo (hypoglycemia), e mafai e le fomaʻi ona fautua atu faʻamaʻi nei i le tagata maʻi: pathoces o le pancreas, maʻi o le ate, hypothyroidism, oona ma arsenic, ava malosi poʻo vailaʻau.

Aʻo faʻamatalaina le suʻega i se avega, o le faʻamaoniga "7.8-11.00 mmol / L" o loʻo faʻaalia ai le maʻi o le maʻi. Ma afai o le auʻiliʻiliga na faʻaalia se iuga e sili atu i luga o le 11.1 mmol / l, atonu e ono faailoa ai le maʻisuka. Afai o le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto ua siitia, i le 50% o mataupu ua faailoa mai ai le maʻisuka.

O le tuʻuina atu o le fructosamine e mafai ona avea ma se faailo o le hyperthyroidism, maʻi o le nephrotic, le nephropathy o le maʻisuka. O faʻavae mai le masani o mea o loʻo maua i le hemoglobin glycini e mafai ona faʻaalia ai le tupu o le maʻisuka, pe afai o le faailoga e sili atu i le 6.5%.

Ae ui i lea, o le alu atu i tala atu o le masani masani o faailoga e le o se faʻamaʻi mulimuli. O suiga i le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona mafua mai i le atuatuvale, inu ava malosi, mamafa tele o le tino ma le mafaufau, teena o se soifua maloloina, ma le tele o isi mea. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e tatau i le fomaʻi ona faʻatonuina ni suʻega faaopoopo.

Faʻamatalaga sauniuniga

E fautuaina e ave toto mo suʻesuʻega i se manava gaogao, e mafai ona e inu na o le vai. Talu mai le taumafataga mulimuli, e le itiiti ifo i le 8, ae le silia le 14 itula e tatau ona pasia. O le toto sampling mo suʻesuʻega e tatau ona faʻatinoina muamua aʻo leʻi aveina vailaʻau (pe'ā mafai) pe le muamua atu i le 1-2 vaiaso talu ona faʻamalo.

E mafai e se fomaʻi ona faʻatonuina lenei suʻesuʻega i se avega poʻo se meaʻai masani. E le fautuaina le foai atu o le toto mo le suʻesuʻega i le taimi lava pe a maeʻa le leitio, faʻasolosolo, faʻasalalau - suʻesuʻega, suʻesuʻega saʻo poʻo togafitiga o le physiotherapeutic.

Faamatalaga faʻamatalaga

Glucose - O se gaʻo faigofie (monosaccharide), o le punavai autu o le malosi i totonu o le tino. O le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e faʻatulafonoina e le insulin, ma o le a gaosia e le pancreas ma tuʻuina atu le kulukose i siama.

I lo tatou atunuu, e silia ma le 5% o le faitau aofaʻi o loʻo aʻafia i lenei faʻamaʻi. E taua le manatuaina o tulaga faatonuina mo le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e eseese mo capillary ("mai le tamailima") ma le toto vevela. Aʻo leʻi faʻatalanoaina, e tatau ona e 8 itula e aloese ai mai soʻo se meaʻai poʻo meainu suamalie.

E taua le manatuaina o tulaga faatonuina mo le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto e eseese mo capillary ("mai le tamailima") ma le toto vevela. Aʻo leʻi faʻatalanoaina, e tatau ona e 8 itula e aloese ai mai soʻo se meaʻai poʻo meainu suamalie.

Ina ia fuafua le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le toto, e tatau ona suʻe se suʻega toto mo le suka (toto glucose toto). O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e fesuisuiai ma e faalagolago i gaioiga muso ma vavao i le va o taumafataga.

O nei fesuiaiga e faateleina tele pe afai o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto ua faʻanoanoa, lea e masani ai mo nisi tulaga faʻaleagaina pe a mafai ona faateleina le kulukose toto (hyperglycemia) poʻo le faʻaititia (hypoglycemia).

O le Hyperglycemia e tele lava ina iloa i tagata mamai e maua i le maʻisuka. O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua mai i le hyperglycemia e mafua mai i le le atoatoa o le insulin. O le uluai suʻesuʻega e mafai ona faia i le pasia o se suʻega toto mo le suka (toto glucose toto).

O isi ituaiga o le maʻisuka e faʻamatalaina: o le maʻisuka faʻatasi ma le gasegase o le tino i le gaioiga o sβ-pancreatic β, o le gasegase o le inisalini, faʻamaʻi o le exocrine vaega o le pancreas, endocrinopathies, maʻi suka e mafua mai i fualaau faasaina, maʻi suka e mafua mai i siama, ituaiga le masani ai o le maʻisuka puipuia, genetic syndromes combined with diabetes.

O le hypoglycemia e maua i le tele o tulaga faʻaleaga, e aofia ai le faʻamaʻi o le tino vaivai o le pepe fou, le faʻamaʻi o fafine maʻitaga, le atoatoa o le enzyme, le maʻi o le Raya, le gase o le gase, insulin-producing pancreatic tumors (insulinomas), anti-insulin, non-pancreatic tumors, septicemia, and failure.

Afai o le suʻega o le suka i le toto na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le kulukose toto (hypoglycemia) i se tulaga taua (pe tusa ma le 2.5 mmol / L), ona mafai ai lea ona oʻo atu i le faʻaogaina o le tino tutotonu. O lenei mea e faʻaalia mai i vaivaiga maso, le lelei o le faʻaopoopoina o feeseeseaiga, fenumiai. O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma.

Glucose (Serum)

Glucose - O le faailoga autu o le metabolism o gaʻo i totonu o le toto ma o le mea sili ona taua o le gaosiga o le eletise mo le faatumauina o galuega taua o sela. O le maualuga o lenei vailaʻau e faʻatonutonuina e le gaioiga o le parenchymal organs ma le neuroendocrine system. O le maʻoti autu e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o masini o le inisalini.

Ina ia fuafua le maualuga o le kulukose i le siama, o le biomaterial e aveesea mai se vein. O le auiliiliga e faia i:

    o le siama o le maʻisuka, suʻesuʻega o le aoga o togafitiga mo le maʻisuka, masalomia o le hypoglycemia, faʻamautinoaina o le gaosiga o le gaʻo i le gasegase o le hepatitis ma pancreatitis.

Mo le suʻesuʻeina o le toto, e tatau ona ave i luga o se manava gaogao, a itiiti ifo ma le 8 itula e tatau ona pasia mai le taimi o le taumafataga mulimuli. O le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega, e le fautuaina e 'ai meaʻai ma le gaʻo, ava malosi. E tatau ona faia le auʻiliʻiliga ao leʻi faia ni vailaʻau poʻo le muamua atu i le 1-2 vaiaso talu ona maeʻa.

O le masani i totonu o se tagata matua ua avea ma aoga mai le 3.88 i le 6.38 mmol / L, i tamaiti - 3.33-5.55 mmol / L. Naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina iuga ma faia se faʻamaonia saʻo. O faʻamaumauga e maua e le mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma fualaau faʻapitoa.

Faailoga autu o le toto kullukose masani

Glucose o se eletise taua tele mo sene o le tino. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso e mafai ona fesuisuiai ona o le tele o mea i fafo atu, e pei o le tino, gaioiga, popolega, ma isi mea faapena. Ona o le gaioiga o le hormone o le pancreas (inisalini), o le kulūkose e tatau ona tumau i nisi o faʻamaumauga masani.

O le masani lava, o le kulukose e matua faʻasaʻoina ina ia mafai ai ona maua i le tino o le tino o se tino malosi, ae e leai se sili atu o lona tino e alu i le urine.

O faʻataʻitaʻi masani o mea ia i le lautele o:

    i luga o se manava gaogao - 3.3-5.5 mmol / l, pe'ā uma ona 'ai - e le silia le 6.1 mmol / l. Faailoga e faʻatatau i le matua (i luga o se manava gaogao): pepe fou - 2.2-3.3 mmol / l, tamaiti - 3.3-5.5 mmol / l, tagata matutua - 3.5-5.9 mmol / l, pe a uma le 60 tausaga - 4.4-6.4 mmol / l. Aʻo maitaga - 3.3-6.6 mmol / L.

Faʻasolosolo pea le faʻaitiitia o fua o le suka mai le masani, ei ai le maualuga o le lamatiaga o le atiina ae o faʻalavelave lavelave ma le aʻa, lea e oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga o tino ma tino.

Auala e faʻavae ai le kulukose o le toto

Le faʻamautuina o kulūkose i le toto, o ituaiga ituaiga o faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga:

    i luga o se manava gaogao (basal), 2 itula pe'ā uma ona 'ai, e tusa lava po o le a le meaʻai (random).

1. Suesuega o le toto kullukose

Mo lenei auiliiliga, e tusa ai ma manaoga faafomaʻi, anapogi e tatau ona ave le toto. O lona uiga e tatau ona taofi le taumafataga 8-12 itula aʻo leʻi faia le suʻega. I le faʻaopoopoga, aʻo leʻi faia lenei suʻesuʻega, e le mafai ona e ulaula, maua le gaioiga faaletino.

E taua foi le mafaufau o taunuuga e mafai ona aʻafia i le faʻaaogaina o vailaau maʻoti (mo se faʻataʻitaʻiga, salicylates, antibiotic, vitamini C, ma isi mea), lagona faʻalagona, ava malosi, anapogi umi, ma isi.

2. Iloiloina o le kulukose i meaʻai

O lenei suʻesuʻega e faia pe'ā maeʻa se taumafataga, e le muamua nai lo le 1.5-2 itula. E masani lava i lenei tulaga e le sili atu i le 6.1 mmol / l. E talitonuina ina ia iloa ai le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona tuʻufaʻatasia ni suʻega se lua: i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

3. Iloiloga o le kulukose e tusa lava po o le a le meaʻai

O lenei auiliiliga e faʻaaogaina faʻatasi ma isi suʻesuʻega. E taua le iloiloga o le kulūkose masani i totonu o le toto o se tagata i lona atoaga, faʻapea foi ma le puleaina o togafitiga o faʻamaʻi e aʻafia ai le suka o le toto i le suka o le toto, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka.

E taua le mafaufau e faapea, mo suʻesuʻega o meaola, ole toto e mafai ona ave mai se tamatamailima pe mai se vein. E le gata i lea, o le maualuga o le suka o le suka mai le vein o le a 12% le maualuga nai lo le maualuga o le toto na ave mai se tamatamailima.

Toa maualuga

Toto maualuga toto - hyperglycemia, e taʻitaʻia ai le mea moni o le suka o loʻo aofia ai i le tele o le toto, o le a le gauai atoatoa i le tino. O le faateleina o le maualuga o le kulukose i lenei tulaga o le a fesoasoani i le le atoatoa o le tino, le fausia o oloa gasegase matautia, ma le taumafa lautele o le tino.

O le faateleina o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaalia manino ai le i ai o le maʻisuka, ma avea ma faailoga:

    Faʻapitoa o le tino (faamalositino, popolega, faʻamaʻi pipisi, ma isi), faʻamaʻi o le endocrine (pheochromocyte, thyrotoxicosis, acromegaly, syndrome Cushing, gigantism, glucagonoma, ma isi), maʻi pancreatic (pancreatitis, tumutumu pancreatic, etc.), o le i ai o isi faʻamaʻi (stroke, fatu fatu, angina pectoris, faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate, fatuga, ma isi)

Faaitiitia mea e aofia ai

Toto toto maualalo - hypoglycemia. Pe a maualalo le faitau o le kulukose o le toto i le 3.3 mmol / L, o le tagata maʻi e afu, vaivaiga, vaivai, gatete i le tino atoa, o se lagona faifai pea o le fiaai, faateleina o le malosi, faateleina le fua o le fatu.

O le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaalia ai le hypoglycemia i le maʻi suka, ma le i ai o:

    maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi o le ate, faamai pipisi (hypopituarism, hypothyroidism, afaina o Addison, ma isi), faaletonu o le tino (faʻaogaina o le tino o le tino, gastroenterostomy, ma isi).

O le taua o le kulukose i totonu o le toto i le gasologa o le aso e le ogatasi, e fuafua i gaioiga o maso, vavave i le va o taumafataga ma tulafono faatonutonu. I le tele o tulaga faʻaleaga, o le tulafono faatonutonu o le maualuga o le kulukose o le toto ua faʻalavelaveina, lea e tau atu i hypo- poo hyperglycemia.

Fua o le kulukose i totonu o le toto o le suʻega autu o suʻesuʻega i suʻesuʻega, siakiina o togafitiga o le maʻisuka, ua faʻaaogaina e faʻamaonia ai isi faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo.

Faʻateleina le kulūkose kulimi (hyperglycemia):

    o le maʻisuka faʻamalosi i tagata matutua ma tamaiti, mafatiaga faaletino poʻo faalelagona (mafatiaga, ulaula, faʻasalaga o le tino i le taimi o tui), togafiti o le endocrine (pheochromocytoma, thyrotoxicosis, acromegaly, gigantism, maʻi Cushing, somatostatinoma), maʻi pancreatic (pancreatitis ma chronic pancreatitis, pancreatitis, pancreatitis mumps, cystic fibrosis, hemochromatosis, tumutumu pancreatic), gaʻo faʻaʻoʻo ma fatuga fatu fatu, vailaʻau o le cerebral, faʻalavelave faʻaoga o le myocardial, o le i ai o siama i insulin receptors, thiazide administration , caffeine, estrogen, glucocorticoids.

Suavai glucose faʻaitiitia (hypoglycemia):

    O le faʻamalosi o le tino, e le o se mea e mafai ona maua e le tamaititi, e le o se mea e mafai ona maua. fanau mai i tina e maua i le maʻisuka, hypoglycemia ketotic), o le maualuga o vailaau oona ma le insulin, ogaoga o le ate (cirrhosis, hepatitis, carcinoma, hemochromatosis), maʻi tigaina fomaʻi o le manava, fibrosarcoma, fermentopathy (glycogenosis - faʻamaʻi o Girke, galactosemia, faʻavaivaia o le fructose tolerance), faʻafitauli o mea faigaluega - hypoglycemia faʻamalosi (gastroenterostomy, postgastrectomy, maʻi autonomy, maʻi le atoatoa, faʻalavelave gastrointestinal, afaina o gastrointestinal, tractrositinal tract malabsorption syndrome), oona ma le arsenic, chloroform, salicylates, antihistamines, ava malosi, malosi faaletino faaletino, tulaga febrile, taumafa nabolicheskih steroids, propranolol, amphetamine.

O le a le maualuga o le maualuga o le suka toto mo se tagata?

O le masani o le suka i totonu o le toto o le tagata e aunoa ma le maʻisuka e 3.3-7.8 mmol / L.
Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto i le 4 i le 10, o se tagata e maua i le maʻisuka mo le tele o tausaga o le a leai ni faʻalavelave matuia.

O le toto toto masani i tane, fafine ma tamaiti e 3.33-5.55 mmol / L (i le toto atoa), i le plasma toto - 4.22-6.11 mmol / L. O le mea lenei pe afai na e ofoina atu le toto i luga o se manava gaogao.

Tusa o le maʻisuka o le maʻisuka (o le insulin-dependent) e manatu e totogi pe afai ole maualuga o le kulukose ma le fesuiaiga i aso taitasi e le sili atu i le 10 mmol / l. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, o le gau o le kulukose i le urine e oo atu i le 20-30 g i le aso e faatagaina.

O le maʻisuka o le ituaiga II (e le o le inisalini) e sili atu le maʻaleʻale o taui faʻaletupe: anapogi o le toto glucose e le sili atu i le 6.0 mmol / l, ma i fesuiaiga i aso taitasi e le sili atu i le 8.25 mmol / l. I le urine, e tatau ona toesea le kulukose (aglucosuria).

Tuua Lau Faamatalaga