Sukalati mo pancreatitis

O loʻo i ai se manatu i tagata fai meaʻai e faʻapea e le mafai ona faʻafeiloaʻi le sukalati ma sukalati o ituaiga ma ituaiga meaʻai mo pancreatitis i le lautele. Ae ui i lea, o saienitisi latou te fai mai ma faamaonia le aoga aoga o sukalati i le tino, lea e mafua ai ona tatou mafaufau ma toe mafaufau i le manatu o tagata fai mea ola maloloina oe faasaina le faaaogaina o sukalati i pancreatitis.

O le sukalati o se tasi o oloa e faʻasaina i le vaega lapopoa o le pancreatitis, talu ai e aʻafia ai ona aafia ai le pancreas ona o ona meatotino.

O le maualuga o le aso e fai ai le sukalati mo pancreatitis i le taimi masani, pe a faʻamautu pea le faʻamagaloina, e le sili atu i le 1/3 o le sukalati. O se muai manaʻomia mo le faʻaaogaina o sukalati o le paleni gaʻo.

O le faaaogaina o sukalati e lelei mo le tino, aua i le taimi o le faamagaloga, pe a toe faʻafoʻisia e le tino ona malosiaga puipuia, e mafai e le oloa ona fesoasoani i lenei faiga. O le lelei o le sukalati i luga o le tino atoa ona o lona tulaga tulagaese.

Sukalati:

  • Faʻataʻatia le galuega a le loto, ona o mea o loʻo i totonu o alkaloids, theobromine ma le potassium,
  • E gaoioi le faiʻai ona o le isobromine,
  • E fesoasoani e taofia ai le faʻavaivai o mafuaʻaga ona o le tryptophan ma le serotonin i le tuufaatasiga, i lalo o le malosi o loʻo aʻafia ai le endorphins ma le enkephalins,
  • Puipuia suiga o le tausaga, o le faʻavaeina o le maualuga o le tino o le tino ma le faʻaogaina o le tino e faʻafetai ai i faʻatoʻaga,
  • O loʻo aofia ai le tele o le magnesium, lea e faʻaitiitia ai le malosi o le PMS,
  • E taofia ai le atinaʻe o le manava faalilolilo.

E ui lava i mea aoga uma ma le tamaoaiga, o le sukalati e matua faasaina ona faʻaaoga i totonu o le gasegase o le pancreatitis.

Sukalati mo pancreatitis ma cholecystitis

O le pancreatitis ma le cholecystitis e masani ona fefaʻatasi ma le tasi, talu ai e fesoʻotaʻi faʻatasi. I nisi o tulaga, o le cholecystitis e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le pancreatitis masani, i nisi tulaga, o le cholecystitis e mafai ona mafua ai le pancreatitis. O le galuega autu o le gallbladder ma le pancreas o le tuʻuina atu lea o le tino i le enzymes e fesoasoani e faʻamalo ai vaega taua o mea taumafa. Afai e afaina le tasi okeni ona o le afaina poʻo le faʻaleagaina o gaioiga, o le isi ua faʻalavelaveina.

I le cholecystitis, e pei o le pancreatitis, o se meaai faapitoa ua faatonuina (numera o le numera 5), ​​e tusa ai ma le faʻaaogaina o sukalati i totonu o le gasegase o le faʻamaʻi. I ni tapulaa faʻapulaʻa, e mafai ona faʻaaogaina le oloa pe a maeʻa le faʻamautuina, pe a iai se faʻamagaloga tumau.

Telati

Ole aoga ole kalori ma le taua o le sukalati ua mafua ona o le iai o le tele o gaʻo i totonu. E faʻafitu ona sili atu i le oloa nai lo faʻamalosi, ma toeitiiti 5 taimi sili atu nai lo gaʻo.

O le sukalati e faia mai fatu pi, lea e iloga i se kulimi faʻamalosi. O le tuufaatasiga o sukalati e aofia ai:

  • Tryptophan. Fesoasoani e faʻasaʻo tiga
  • Leobromine. Faateleina le faia o le faiʻai, faʻaosofia ai galuega a le loto, e afaina ai le faʻaʻa, bronchi,
  • Serotonin. O le feteʻenaʻi, faʻafilemuina, faʻaleleia le gafatia e fesiitai ai faʻamatalaga i le va o neuronamy ma isi siama,
  • Antioxidants. Puipuia aʻafiaga le lelei o faʻasalalauga saoloto, fesoasoani e faʻatele le talavou,
  • Caffeine Faateleina le mafai gafatia ona galue, faʻaalia le leo,
  • Tanides (tannins). O le vailaau o loʻo i ai se mea faʻapitoa,
  • Vailaʻau e manaʻomia mo le tino e faʻagasolo ai le gaioiga o le tino. Fe e faʻaleleia le tuufaatasiga o le toto, e mafai ai ona e saturate le tino i le okesene. Ca faateleina le malosi o ponaivi ma le nifo. E puipuia e le Mg le leaga o aʻafiaga o le atuatuvale i le tino, faʻafefe ai le tiga o le muaʻi masina, ma tuʻuina atu ai le malosi o maso ma le mausali. Pb faʻaauau pe faʻalavelaveina le gaosia o enzymes.

O le faʻaaogaina o sukalati e mafai ai e oe ona faʻamaonia le metabolism ma le faʻaaogaina o le inisalini, e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o sukalati i le tele o tulaga e aofia ai vine, nati, fualaau aina, fasi kuki, mafolafola. O pancreatic mea e afaina ai, e pei o oxalates, e mafai foi ona aofia ai i le sukalati. Oxalates o se tuufaatasiga o esters ma suauu o le oxalic ma e mafai ona faia ni maa i totonu o le pancreatic lects. O le faʻaaogaina o na sukalati o se lamatiaga ogaoga o le soifua maloloina. A e faʻatau le sukalati ma sukalati, e tatau ona e gauai atu i le fatuga ma aloese mai le faatauina mai ma le faʻaaogaina o se oloa ma mea matautia.

O le a le ituaiga sukalati e faʻaalia mo pancreatitis

O le faʻalauiloaina o sukalati i totonu o le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis ua faʻatagaina i le faʻamagaloina. E oo lava i lenei mea, e tatau ona faʻaaoga lelei sukalati, i ni vaega laiti e amata mai i le paʻepaʻe, talu ai o isi ituaiga o kalotila na o le pau lea o loʻo i ai le suāsusu leodorized e aunoa ma le isobromine ma le caffeine.

Afai o le sukalati paʻepaʻe e le o se filifiliga lelei ma lelei, e mafai ona e amata i le sukalati malulu, ona o lenei ituaiga e le tele ni gaʻo. O le sukalati e faʻaaogaina e tatau ona saʻoloto mai i mea faʻaopopo, nati ma topu.

Afai o loʻo maua e le maʻi maʻi le maʻisuka, ua fautuaina o ia e faʻaaoga se ituaiga faapitoa o sukalati ma mea suamalie. Ae e oo lava i na sukalati e tatau ona faʻaaogaina i ni vaega faʻatapulaʻa.

O le faʻaaogaina o sukalati susu e le o fautuaina, aua o loʻo i ai le tele o suka, gaʻo ma gaʻo, ma faʻamaonia le oloa mo le pancreas. O le sukalati susu e faaosofia ai le pancreas, maua ai le tele o insulin, ma mafua ai ona sili atu le faigata o le gaioiga o le afi ma le solia o galuega o le endocrin o le gland.

Le aʻafiaga o sukalati i luga o se totoga mumū

O vailaau lanu meamata e aofia ai oxalic acid ma caffeine. O nei vaega e faʻaaogaina le gaosiga o le vai pani, lea e aʻafia ai le tulaga o le pancreas.

O le oloa e aofia ai gaʻo, o loʻo vave faʻapalapala ma faʻafefe i le toto. Carbohydrates e faʻamalosia ai le gaioiga o le pancreas, faʻateleina le gaosiga o le inisalini, lea e faʻaosofia ai le solia o le metabolism.

O ituaiga uma o sukalati e iai ni mea faʻaopopo ma le maualuga o le gaʻo o le gaʻo, lea e aʻafia ai foi i le faʻavaveina o le maʻi. O le oloa o loʻo i ai se mea sili ona taua, lea e mafai ona avea ma talaaga mo le faʻaalia o se tali atu.

O le tino o pancreatitis

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas, faatasi ai ma le siaki o le okeni.

I totonu o le pancreas, o le enzymes autu e tatau ai mo le gau o taumafa taumafa ua gaosia. E masani lava, i totonu o le gland, o nei enzymes o loʻo i ai i se tulaga le toaga, ma ua faʻaaogaina pe a maeʻa ona latou ulufale atu i le moli. Faʻatoagaina o enzymes pancreatic e oʻo mai i lalo o le malosi o le talo ma le suamalie.

I totonu o le pancreatitis, i lalo o le malosi o nisi o mea, ua faʻaaogaina ai le enzymes i le pancreas lava ia, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le tino o fausaga o le okeni. O faʻafitauli faʻapitoa e pei o le le mautonu o le puleaina o le gland, o le le mautonu o le sua o le vai inu, faapea foi ma se suiga i ona mea oona (faateleina le viscosity) e mafua ai le atinaʻeina o le pancreatite.

O le gasegase o le pancreatite e manaʻomia ai togafitiga ogaoga ma umi-taimi, o se taumafataga faapitoa e aofia ai foi i le togafitiga, lea e tatau ona mulimuli i ai le tagata maʻi.

O le faʻaleleia o le taumafa e faʻatagaina pe a maeʻa ona toe faʻafoe se falemaʻi, e tatau ona aofia uma oloa i le lisi i fasi vaega laiti, siaki le tali atu a le tino i le oloa faatoa faʻaofiina.

Laasaga o le toe faafoi

O le vaega o le faʻamagaloina i le pancreatitis e tupu pe a maeʻa le faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa faapitoa e aofia ai le faʻaaogaina o togafitiga, o se taumafataga faapitoa ma le physiotherapy.

Faʻailoga pancreatitis i le faʻamagaloina e faʻaalia i le faʻaitiitia o le malosi o le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le pancreas, faʻapea foi ma le leai o ni faailoga faʻapitoa.

O le faʻamavaega ua vaevaeina i:

  1. Vaaiga tumau. O lenei laasaga o loʻo faʻaalia i se tulaga mausali o le maʻi ma le toesea atoatoa o faailoga o togafitiga faʻapitoa mo le afa tausaga i le 3-5 tausaga.
  2. Taimi le tumau. O le vaega o loʻo faamatalaina i se tulaga le maluelue ma isi vaitau o le faʻamagaloga ma le faʻateleina.

I le vaitau o le faʻamagaloga, e tatau i le tagata gasegase ona tausisia nisi o mataupu faavae o le taumafataga na fuafuaina mo lenei vaitau:

  • Saunia le tino ma mea uma e tatau ai,
  • Maitau le kuka ma le gaosiga o metotia. Naʻo meaʻai gaʻo / gaʻo e faʻatagaina. Aua nei faʻaaogaina meaʻai falai,
  • Tuʻuina meaʻai meaʻai,
  • Auai i le tulaga o le faasaina o meaai faasaina i se taumafataga faapitoa,
  • Puipuia le tupu mai o le tele o galuega a le okeni ua aʻafia.

E mafai ona e faʻaaogaina sukalati i le vaega o le faʻamalologa i ni vaega laiti ma na o ituaiga patino e faatagaina e tagata tausi meaʻai.

Eseese ituaiga o sukalati mo pancreatitis

Talu ai o sukalati ma sukalati e sili ona lauiloa ma e manaʻomia, o le maketi e ofoina atu ituaiga eseese o kekatela, faʻatasi ai ma isi mea faʻapipiʻi ma mea e fai.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le sukalati e mafai ona faʻalauiloaina i totonu o le meaai i le vaega o faʻamalologa, ma mafaufau i le ituaiga, tuufaatasiga o le oloa, ma le faʻamaopoopoina o lona mauaina faatasi ma se tagata fai meaʻai. A i ai faafitauli i le pancreas, e tatau ona e faʻaaoga le sukalati ma le gaʻo aupito maualalo ma le gaʻo, e aunoa ma le i ai o mea faʻaopopo e lamatia ai le ola maloloina.

O le sukalati ua faʻasaina mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. O le ituaiga susu o le sukalati e aofia ai le tele o suka ma susu, o le tele o le gaʻo. O lenei ituaiga sukalati ei ai sona aafiaga le lelei i le gland, aua e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini.

O le tuufaatasiga o sukalati paepae e le aofia ai le koko koko ma le tele o suka, lea e le fautuaina mo pancreatiti. E talafeagai le faʻaaogaina o sukalati i ni tapulaa faʻamapulaʻa, na o le vaega o le faʻamagaloga faʻasao.

Paʻu paʻu

O le sukalati pogisa po o le pouliuli e aofia ai le 70% koko, lea e faʻalelei ai le oloa. O lenei oloa e aofia ai sina aofaiga o suka ma susu. Carbohydrates e fesoasoani i le malepelepe o oloa, ma antioxidants i le masaniga o le gaioiga o le vaega o meaʻai. Faatasi ai ma le pancreatitis, o ituaiga uma o lenei oloa o lo o aofia ai ni mea e solia.

Pancreatitis Chocolate Tips

Faatasi ai ma le pancreatitis, e manaʻomia se meaai paleni, ma atonu o le a mananao tagata uma e faʻavasegaina le taumafataga i se fasi keke sukalati. E faʻatagaina e faʻaaoga le sukalati ma le faʻamagaloina faifaipea, pe a leai ni faailoga o le pancreatitis ma le faʻaogaina o le gasegase e faʻamautuina.

Chocolate mo pancreatitis e tatau ona faʻaaogaina, mulimuli i ni fautuaga:

  1. O le sukalati e tatau ona faʻafeiloai i le taumafataga e amata i nai vaega laiti. E tatau ona e amata i se vaega itiiti o sukalati malulu ma se mea e maualalo le kalori ma faatasi ai ma le pasene maualuga ole koko. O le faʻaleleia o lau sima e tatau ona faia i lalo o le pulea o le tali a le tino. E faʻatagaina e faʻaaoga se kulimi sinasina o sukalati, lea e leai se caffeine ma leobromine.
  2. O le masani masani o le sukalati ma le gasegase carbohydrate metabolism e le silia le 40 g. O le sukalati e faʻatagaina pe a uma ona 'ai.
  3. E fautuaina le faʻaaoga o sukalati mama, e aunoa ma ni fatu, vine ma isi mea faaopoopo. O le oloa e tatau ona tausisia tulaga faʻavaomalo. I se oloa e ola maloloina ma e le afaina i le soifua maloloina, e le tatau ona i ai ni gaʻo trans ma le hydrogenated, ova, sui, pama ma niu niu, meainu ma meaʻai. O le tau o nei oloa e maualuga, talu ai o le sukalati moni e taugofie lava.
  4. Afai e fesoʻotaʻi le pancreatitis ma le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina maʻoti faapitoa o sukalati, aua o le gaosiga o mea e saogalemu ai na faʻaaogaina.

O le tausisia o fautuaga e mafai ai ona e fiafia i sukalati i aso uma, e aunoa ma le fefe mo le soifua maloloina.

Faaaogaga talafeagai

Faatasi ai ma se meaʻai laitiiti, pe a fai i le lisi o aso taʻitasi ia meaʻai ma masusu susu e fautuaina mo le pancreatitis, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻalauteleina le taumafataga ma faʻaaoga selu, e aofia ai sukalati, o se meaʻai. O oloa sukalati uma e aofia ai le tele o pasene o suka, lea e aʻafia ai le pancreas. E ono mafai ona faʻaititia lona aofaiga i taumafa i aso uma ma faʻalautele le lisi autu ma le fesoasoani a ituaiga o fualaau aina e le faʻasalalauina, compotes, suamalie, tilotilo fale, bisiki masi.

O le sukalati ma le pancreatitis e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaa faʻatapulaʻa, e aunoa ma le faʻailoaina oe lava i le fiafia. Ae e taua le tausisia o le masani, filifili le oloa saʻo, ma mulimuli i fautuaga a tagata tausi soifua ma fomaʻi.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e matua taua ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le sukalati ma pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Irina

O le sukalati sa faʻalauiloaina i totonu o le taumafataga na o le 5 masina talu le faʻamaʻi mulimuli o pancreatiti. O le sukalala ua faaopoopo atu i cereals, i ni vaega laiti. Sa na o le keke sukalati na ou faaaogaina, e pei ona fautuaina au e le fomai. Na faasolosolo ona ou faateleina le vaega, ou te faaaogaina le 1/3 o le sukalati i se aso, e leai se tali leaga.

Tatyana

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, ma e tatau ona e mulimuli i se meaʻai e tusa lava pe ua maeʻa ona toe faʻaleleia. Ou te fiafia tele i laʻau suamalie, ae peitai, e tatau ona ou fiafia i sina sukalati, lea e suitulaga ia te au i selu ma keke. Ou te faaaogaina sukalati paʻepaʻe, ou te 'ai sina fasi mea i se aso faatasi ma ni masi po o ni masi. O lenei auala e mafai ai ona e fiafia i sukalati ma e le afaina ai lou soifua maloloina.

Faʻafiafiaga fausaga

O mea taua o le togafitiga o le suka, susu susu, pata o le koko, lecithin, vanillin, masini koko ma isi mea faʻamautu. O le tuufaatasiga e ono fesuisuiaʻi e tusa ai ma le fua, lea e taʻitaʻia e le gaosiga. O le oloa e taua o le gaʻo: e tele atu gaʻolaʻo ma protein i gaʻo sukalati. O tagata gaosi filifilia e faaopoopo i ai masima oxalate, pe a taʻua o le oxalates, i le sukalati, lea e mafua ai le fausia o maa i totonu o le auala gallbladder ma le pancreas.

E iai foi vaega aoga e aʻafia ai le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le i ai o le caffeine i fatu koko o loʻo faia ai le oloa e faʻapupulaina ai le faʻaogaina o le tino ma le faʻatinoina. Tryptophan, e aofia ai le serotonin, synthesizes proteins, tannins ma alkaloids e nafa ma le puleaina o togafitiga physiological.

O faʻamatalaga tusitusia i luga o le tuufaatasiga o le suamaʻai e taʻu mai ai: o le taumafaina o sukalati i le tele o mea e mafua ai le mumū i le pancreas, e faʻamalosia ai le gaogao. O le teenaina o lau meaʻai e sili ona e fiafia i ai, ae peitai, e le aoga, o le suamalie e faʻaalia ai foi mea aoga i totonu.

Eseese o sukalati

  1. Oona. E aofia ai le 60% koko ma sili atu. O le tofo oona, ma le paʻi o le salima. Ona o le itiiti o le suka i le tuufaatasiga, o le le lava o le susu ma isi mea suamalie e sili ona suamalie, ua manatu o le meaʻai. O le antioxidants o loʻo i totonu o le sukalati malulu e mautinoa ai le fegalegaleaiga lelei o okeni, e puipuia ai le faʻaumatiaga o le tino i le taimi muamua. O le ituaiga ituaiga o oloa ua fautuaina e fautuaina mo tagata maʻi ma pancreatitis.
  2. Milky O le tuufaatasiga e aafia ai le pancreas i se auala le lelei, e aofia ai le sili atu i le 50% o gaʻo, gaʻo - e le sili atu ma le 35%, o se gaʻo tele o gaʻo. O le uta i luga o le uʻamea e mafua ona o le gaosia o le inisalini, e faʻavevesi e se maualuga maualuga o suka i le suama. Le fautuaina mo tagata o loʻo iai le faʻamaʻi.O le inu susu o sukalati o le a mafua ai faafitauli tau soifua maloloina.
  3. Paʻu papaʻe e le fautuaina i le vaega laititi o le faʻamaʻi, maualuga-kalori, e aofia ai le tele o suka, ma o le koko o le koko e le o iai.
  4. O lanu lanu e lanu ona o mea o loʻo i luga o le sami poo le lanu meamata, e faalagolago i le atunuu na afua mai ai. I le tulaga muamua, o le suamago e sau mai Sepania, o le tuufaatasiga e aofia ai mea faʻapitoa amino e faamalieina ai le fiaai ma faʻaitiitia ai le manaʻo. I le mea mulimuli - o se oloa a Iapani, na mafua ai le gaosia o peti lauti o ituaiga matcha. O se oloa faapena e aofia ai le suka gaosia, o le tutusa ma le pata koko ma le susu. O le tofo o le oona, o le manatuaina o sukalati paʻepaʻe, ma le paʻi o le lanu lanumeamata moni. O le ituaiga o mea suamalie ua taua o le a le aumaia ai le lelei i tagata gasegase i le pancreatitis, e aofia ai le tele o gaʻo ma le kalori maualuga o le oloa.

O se lomiga faʻapitoa o le oloa o le sukalati ma le tele o meaʻai ma mea faʻaopopo. O sea oloa e le tatau ona faʻaaogaina, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le toe faʻaleleia o gland e maualuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aʻa e matua aʻafia ai le ogaoga o le maʻi.

Fautuaga a le Sukalati

O le pancreatitis e tupu i taimi eseese o le maʻi. O le mafai ona faʻaaogaina se mea faʻafiafia mo meaai e faalagolago ia i latou. E i ai taimi o le faʻamagaloina ma le vevela tele. I le taimi mulimuli o le maʻi, vomiting, tiga tiga o le manava, ma le tachycardia ua faʻasauāina. O loʻo i ai se fiva, gutu malulu, faʻaauau ona manava.

I le faʻamagaloina, o faʻamaʻi o le faamai e le o aliali mai mo se taimi umi, ae o meaʻai e manaomia. O se oloa faʻaleagaina o le a faʻaleagaina ai le tino, o le a faʻagasolo ina tupu le faʻamaʻi.

Laasaga laititi

I le taimi o le mumū o le gland, o le tino e faʻaalia ma le faʻamalosi i meaʻai e sau, i vaega e lagolagoina ai le faʻaleagaina o le meaʻai. O le sukalati e le o se faʻasalalauga: o le oloa e faʻaalia ai le aʻafiaga o le sokogonny, lea e faʻaosofia ai le faaselaina o enzymes. Ona o le mea e maua i le caffeine, o le mafai ona faatupuina se allergy faateleina.

O le sukalati ma le pancreatitis i lenei vaega e mafua ai le solia o le pulelasi o hormones pancreatic. Ina ia le faʻaosofia le foliga mai o se faʻalavelave le lelei, ua faatonuina tagata maʻi e lafoaia ia togafitiga.

Taimi o le toe faafoi

Faʻasagaga o se faʻaitiitia i le vaega laititi o le faʻamaʻi ma faʻaauau pea, nai lo le faʻamalo mo le uumi, o le faʻaaogaina o sukalati i le tele o mea laiti e mafai ona faatagaina. E manaia le malie pe a tumau le soifua maloloina o le maʻi, e leai se tiga i totonu o le manava o le manava, o le pancreatitis e le mautonu ma le faʻavaivai.

E faʻatasi i le aso ona faʻatagaina e 'ai (sili atu pe'ā uma meaai) e oo atu i le 40 g. E matua faʻasaina le' ai i luga o se manava gaogao. O le oloa e tatau ona gaosia e tusa ai ma le GOST, o le tuufaatasiga e le o aofia ai meaʻai faʻainisinia, gaʻo, tele o meaʻai ma le maualuga o koko o loʻo i ai.

Manatua Fautuaga

E faʻatagaina e 'ai le kuka pe a mou atu le tiga i totonu o le fale, o le a faʻaleleia le tulaga, ma o le a faʻagasolo faʻamaʻi maʻi i le tulaga o le mautu. Ae o loʻo i ai, i lenei laasaga, faʻaaloalo i tulafono manino.

  1. O le sukalati lanu me sina suka ma gaʻo, faatasi ai ma koko i le pito i maualuga, e 'aina mai fasi pepa, pulea le tali a le okeni. O le paʻepaʻe paepae e le afaina foi, e leai ni alkaloids o leobromine, caffeine.
  2. O maʻi e mafatia i se suiga i le metabolism o gaʻo, ua faʻatagaina e 'ai i le 40 kalama o suamalie i le aso. O lona mauaina e mafai lava pe a uma se taumafataga.
  3. Cholala e aunoa ma ni nati, vine ma isi mea faaopoopo, na o se oloa masani e faʻaaogaina e ogatusa ma GOST.
  4. A oʻo mai le pancreatitis i le amataina o le maʻisuka, o nisi ituaiga o sukalati ua filifilia mo le tagata maʻi, ao sauniuni, e faʻaaogaina analogues saogalemu nai lo le suka gaosia.

Afai e mataʻituina manaʻoga uma, ona faʻatagaina lea o tagata e 'ai le kuka i aso uma, e aunoa ma le popole i le atinaʻeina o faʻafitauli.

O a foliga o le faamai

Fai mai fomaʻi o maʻi faʻamaʻi e mafaufau i ai e felagolagomaʻi faʻamaʻi, ona e tele a latou mea masani - provocateurs.

O le Cholecystitis e masani lava ona taʻua o le gastrointestinal tract pathology, i le taimi o le faigata lea e maua ai se gaioiga mimiti i le gall vladder.

O mafuaʻaga o le faʻamaʻi e fesiligia e mafai ona faʻatulagaina i le talo, lea e faʻalavelave ai i lona tafega.

O le pancreatitis o le mumū o le pancreas lea e faʻaosofia ai le faʻatoaina o ona enzymes.

Mea aoga? Faasoa le sootaga

O togafitiga o nei faʻamaʻi e tatau ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi, e faʻaaoga ai lava auala e tasi o le a aveesea ai le mamafa o le avega mai totoga.

O le mafuaaga lea o le taumafa o se tasi lea o togafitiga autu e fesoasoani i le auina atu o togafitiga i se faamagaloga umi.

Mataupu Faavae o Gaioiga Taumafa

E pei ona taʻua muamua, o le taumafa o se vaega taua o togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis. Ina ia mafai vave ona faʻamagalo faʻamaʻi ma faigofie ona maua e se tagata, e tatau ona mulimulitaia tulafono.

  1. O le mea autu i le atinaʻeina o nei faʻamaʻi e na o le palatini.
  2. E tatau ona faaitiitia le gaioiga o le tino. Ae o iinei e tatau ona maitauina, o le tele o faʻamaʻi o faʻamaʻi, o le aofaʻi o gaʻo fualaʻau i le taumafataga o le a tatau ona faʻalauteleina ina ia alofia ai le taʻavale ma le malolo i le talo.
  3. Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, e tatau ona e faʻamautinoa e itiiti ifo le gaʻo i le taumafataga, lea e le manaʻomia i le i ai o le cholecystitis.
  4. I le taimi o le faamagaloga, o meaʻai e tatau ona maua i taimi uma, ma i le taimi o le vevela - kuka i totonu o se faletua e lua.
  5. E faasaina le soona fai pe fiaaai pea.
  6. Aua le 'ai meaai malulu ma vevela. Faasaina le vevela o le taumafataga o le 40 tikeri.
  7. Inu le tele o vai i aso taitasi - e tusa ma le 2 lita. E le aofia ai soupeti ma fala.
  8. E tatau ona e 'ai soo ma vaevaega: a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso.

I le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono, e mafai ona e ola i se soifuaga atoa ma e le o le fefe i le televave o le cholecystitis ma le pancreatitis.

Vaega o le taumafa i totonu o le gaioiga laititi

Ona o le mea moni o le faʻaleagaina o nei maʻi e masani lava ona oʻo atu ai i se tulaga e le i mafaufauina i le tulaga o se tagata, tiga, fiva ma le nausea, ua fautuaina e le au atamamai i lenei taimi e mumusu e ave ni meaʻai.

O le anapogi faʻapitoa lea e manatu i ai o se metotia aoga e vave faʻatupulaia ai le maʻi i ona vae.

O mataupu faavae o le anapogi e faapenei:

  1. O aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai ai i soo se mea, e mafai ona e inu naʻo le vai faʻamamaina e aunoa ma ni gaʻo.
  2. I le aso lona 4, i le leai o se tiga i totonu o le manava, e faʻalautele le meaai a le tagata maʻi. E mafai ona e inu i le lauti e aunoa ma le suka, e 'ai le sua e leʻi faʻasusuina ma fualaau faisua, araisa poʻo le oatmeal kuka i le susu, falaoa mago, protein omelet mai se fafie lua.
  3. E tasi le vaiaso talu ona faʻamalosia, e faatagaina le siʻisi i le itiiti ifo o le pasene o fualaau faisua ma gaʻo. Ae aua le 'aina le kapisi.
  4. I le mea e le afaina ai le meaʻai, afu, vuluina poo le manava, e tatau i le tagata gasegase ona amata ona 'ai iʻa e' aina e maualalo ai le gaʻo, pupuʻu gaʻo, moa po o le aisa, buckwheat ma semolina.

E taua le mafaufau e na o le lua masina e mafai ai ona e alu i le laulau numera numera 5, lea e tatau ona tausisia i le isi tausaga e sosoo ai.

Vaega o le taumafataga i le faʻamagaloina

I le pancreatitis e masani ai, o tagata na feagai ma lea mea e tatau ona mulimuli i se taumafataga mo o latou olaga atoa.

Mo lenei mea, e tatau ona e mafaufau atoa i lou olaga, aua o mea uma e alu ese mai le lisi e mafai ona osofaia ai se osofaiga fou.

O mea taumafa mo pancreatitis ma cholecystitis e aofia ai le tele o elemene ma vitamini, o lea o oloa e tatau ona maualuga le kalori.

O mea taumafa taumafa e faapitoa lava. E tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu le numera numera 5, o lona uiga o se faʻaitiitia o gaʻo gaʻo ma gaʻo i le taumafataga.

O meaʻai e iai ona lava faʻaaloalo. E tatau ona latou iloiloina atili auiliiliga:

  1. E le sili atu i totonu o le 2, 700 kilokaloka le faʻataunuʻu o meaʻai ile Caloric i aso taitasi.
  2. O le aofaiga faatagaina o proteins e 115 kalama i le aso, e na o le 60% o manu na mafua mai.
  3. O le masani o gaʻo fualaʻau e 12 kalama, ma manu - 63 kata i le aso.
  4. E le sili atu i le 400 kalama gaʻo.
  5. E faatagaina le suka i le aofaiga o le 1 sipuni.
  6. Sucrose e mafai ona suia i le sorbitol poʻo le xylitol - 20-30 kalama.
  7. E faatagaina le masima e itiiti ifo ma le 10 kalama i le aso.
  8. Suavai e aunoa ma le kesi - e tusa ma le 3 lita.
  9. O le falaoa paʻepaʻe o le aso ananafi naʻo le 200 lamu.

I le taimi muamua, e tatau i le fomaʻi ona fesoasoani i le tagata maʻi sei vagana ua aʻoaʻoina e le tagata lava ia le faiga o lana meaai.

Mea faasaina

O loʻo i ai se lisi o oloa o loʻo i ai se aʻafiaga i le soifua maloloina o se tagata o loʻo mafatia i nei faʻamaʻi.

O oloa nei o le a suia i se isi mea:

  1. Faasao, ulaula meaʻai ma le salinity.
  2. Meaʻai ma iʻa.
  3. Fat, meaola manu.
  4. Taimi, togalaau.
  5. Soup, borscht i le gaʻo gaʻo.
  6. Lafoaʻi ma le faʻaopoopoga o pulo.
  7. Kapisi ma leki.
  8. Laʻau, moli, aniani, kele.
  9. Esega eseese, mayonnaise, ketchup.
  10. Vine, faʻi, aso.
  11. Susu susu.
  12. Inu ma vai i gaʻo.
  13. Juices ma le tele o le suka.
  14. Sogi o ituaiga uma.
  15. Fale faʻafiafia
  16. Koko, sukalati.
  17. O ituaiga uma o ava malosi.

E le gata i lea, e tatau i se tagata ona teena le keke kulimi, paluga o paluga, meaʻai, kofe ma aisa kulimi.

Laʻu Faʻasalaina

E ui o le lisi o meaai faasaina e lapoa, o loʻo i ai meaʻai e fautuaina e aofia ai i le taumafataga. O latou nei:

  1. Meat o moa, lapiti, tolotolo.
  2. Laʻau gaʻo maualalo.
  3. Falaoa falaoa.
  4. Soupulu ma ni noodles po o cereals.
  5. Omelets.
  6. Kissel, compote.
  7. Palu pasila kulimi.
  8. Paranesi.
  9. Olive, pata.
  10. Lū, fuʻu ma fuālaʻau 'aina.
  11. O Porridge e faia mai le araisa, buckwheat, semolina, o le okes flakes.
  12. Nonfat susu.
  13. Tina suamalie ma fua.
  14. Cloves, dill, cinnamon, pasili.
  15. Fatu ma fatu.
  16. Vailaʻau moli.
  17. Galetny, keke oatameal.
  18. Laʻu suamalie fou.

Afai e fiafia se tagata i le suamalie, ona suia lea i le meli, ae o lea e tatau ona e iloa mautinoa e leai se talaʻaga o le maʻisuka.

Faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatite i totonu o le gaioiga laititi, e le fautuaina e 'aina persimmons, ma i le taimi o le faamagaloga e sili atu le faʻaaogaina i ni mea laiti.

E taua tele le kuka lelei. O tagata e iai faʻamaʻiloga e tatau ona faʻatautaia e tatau ona faʻatau vave se afi afi.

Afai e le mafai, ona taofi lea o ipu i totonu ole ogaumu, i totonu o koneteina pusa. O lenei fofo e aloese mai le foliga mai o meaʻai ma maua ai ni meaʻai mafanafana ma lelei.

E mafai ona ou faʻaaogaina meaʻai susu

Inu pe 'ai faʻatau susu ma faʻamaʻi tele. Pe a togafitia le tulaga masani o faʻamaʻi, e mafai ona inu le susu e aunoa ma le fefe.

O oloa gaosi faasaina ua faasaina:

Faatasi ai ma se faʻavavega o faʻafitauli, o le susu o loʻo aofia i le taumafataga i le aso lona tolu. E maitauina e fautuaina e le au atamamai le faʻafefeina i le vai poʻo le faia o se falaoamata mai ai.

I le taimi o le faʻamagaloina, o oloa gaosiga ua faʻamamafaina. Kelelei e lelei le faʻatau ma se laʻititi ifo i le pasene o mea oona. E sili atu le lelei e tuʻuina atu ai le fiafia i le susu susu po o le yogurt.

E mafai ona 'ai le elekinisi ipu

Mo tagata e masani ona togafitiga i matagaluega o gastroenterological, o le elekiniki e mafai ona manatu o se oloa e sili ona taua.

E mafua lenei mea aua e le faʻaosoina ai le meaʻai, e le afaina ai le manava, ma faʻaitiitia ai le malosi o le manava.

E mafai ona 'ai le salu mai le aso muamua o le faʻavavevaveina o togafitiga. Ae e tele ni nuances e tatau ona amanaia pe a 'ai:

  1. E sili atu le suamalie e 'ai i se mafanafana: cereals, puddings.
  2. E faatagaina e faʻaaoga le uka ma le araisa.
  3. Pe a togafitia le pancreatitis po o le cholecystitis, e mafai ona saunia mai soupuni poʻo ipu mai le pamu.

O le oloa ua fesiligia ua sili ona aoga mo tagata uma.

Namu i patho o loʻo iloiloina

O le faʻaaogaina o ni fatu e fautuaina mo maʻi ona o le mea moni e tele a latou mea aoga: lutein, resveratrol, carotene, o se faʻalavelave o antioxidants.

Vitamin E ma Omega-3 o mea aoga e sili ona aoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le vaitamini, e mafai ona toe faʻaleleia siama kulimi, ma o mea aoga e mafai ona faʻamalolo ai le mumū.

O fualaau aina e mafai ona aina uma i le mama ma faaopoopo i salati. Ae aua le ave faʻatasi ma i latou - o le masani i le aso e le sili atu i le 20 kalama.

Faʻapitoa o le lisi mo faʻamaʻi

Ole tulaga masani ole maʻi ole mafaufauga e le o se faʻafitauli e pei o vaitaimi ole faigata. O le mea lea, o le taumafataga mo faʻamaʻi masani e sili atu ona eseese.

Mo le taumafataga o le taeao, ua fautuaina tagata e 'ai i le oatmeal, faʻapaʻu i totonu o le vai vevela poʻo le susu. E faʻatagaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le meli ma fualaau aina e maua ai se tofo.

E le gata i lea, e mafai ona e inu i le 200 mililiters o le susu poo le kefir. Mo cereals, e sili atu le aua nei faʻatau sau vave vave, ona e le faʻaaloalo.

E tatau ona tuʻuina atu i le cereals, o le a faʻafefete ma avea ma mea e vaʻaia. A maeʻa sina taimi, e faʻatagaina ona 'ai sina nati.

Mo le 'aiga o le aoauli, e tatau ona e kukaina le kuka i totonu o le kuka. O pateta ma fualaau faisua e lelei tele o se auala autu.

E tatau ona mautinoa o vaega e laiti ma e le oona. A mavae ni nai itula, e mafai ona e faia se meaʻai o fua suamalie. O a ituaiga o fua e mafai ona ou maua? Mo se faʻataʻitaʻiga, tao tao ma le pears.

Mo le 'aiga o le afiafi, vela vela ma fuālaʻau manogi e tatau ona tautua. Mo le 'aiga o le taeao, e mafai foi ona e' ai palatini palatini e teuteuina i pi.

A maeʻa le lua itula, inu lefirifi poʻo le lauti mai i le sipuni o le rose, ia 'ai koko kāpeti. O le filifiliga lona lua o le aoauli o le kuka pateta ma iʻa tao.

Mo le laauli o le aoauli, faʻaaoga le kisisisi ma se vaega maualalo o le gaʻo ma le meli. O le taumafataga o le moa ma kuka pateta.

O le lisi mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le tatau ona mimita. Pe a faʻapipiʻiina, e tatau ona e mafaufau i ni faʻaaliga:

  1. Le matua o se tagata.
  2. Isi faʻamaʻi masani.
  3. Le tulaga o le soifua maloloina.
  4. O faʻafitauli faigata.
  5. Aiga.
  6. O le i ai o se tali atu i nisi meaʻai.

Tuʻuina uma mea o loʻo i luga, o le lisi mo le vaiaso ma oloa mo pancreatitis ma cholecystitis e tatau ona filifilia e amanaʻia ai uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Faatasi ai ma le amataga o le atinaeina o maʻi, e mafai ona malolo le taumafataga. Faʻasolosolo i ituaiga o le faʻamaʻi, ua fautuaina tagata e mataʻituina a latou mea taumafa mo le 10 vaiaso.

O nai fualaau o mea taumafa

I luga, na mafaufauina po oa meaai e faatagaina ma faasaina mo pancreatitis ma cholecystitis.

I le isi, e tatau ona e talanoa pe oa ni ipu e mafai ona saunia mai nei oloa:

  1. Paʻu E tatau ona aveese le oloa mai le pele, aveese fatu mai ia mea ma tipi i ni vaega laiti. Ona fufulu ai lea o nei fasi pepa mo le 20 minute, faʻataʻapeʻaina ma se masini toto ma faʻafefe. Liligi fuāvine ma fufulu apricots i totonu, faʻaopopo sina susu. E te le manaʻomia le faaopoopo o le suka, aua o loʻo aofia i totonu o le pamu.
  2. Tipi se paina uumi i ni afa se lua, aveese fatu, tipi i totonu o pusa ma tuu i luga o se pepa tao. Susunu seia kuka i le 180 tikeri.
  3. Tuu fasi fasi aano i le pito i lalo o le fafie fafie, tuu le fala o le pepa ma le kalakeke lata ane. O le aano o manu e lilo le manogi ma o le a le maoa. E mafai foi ona e kuka iʻa.
  4. O le kuliki e sili ona taua i le kuka, aua e mafai ona sau mago ma malo. Ina ia puipuia lenei mea, e tatau ona e faʻaititia muamua mo le itula i le kefir, ona faʻamalieina lea o le masima, faaopoopo fualaau faisua ma afifi i totonu o le pepa. O lea ituaiga ipu e taoina mo le 15 minute i totonu ole ogaumu, vevela i le 200 tikeri, mulimuli ane e tatau ona faaitiitia le vevela i le 160 tikeri. O le taimi e tao ai le faʻalagolago i le tele o le manulele.
  5. Soup ma meatballs ma fualaʻau. E tatau ona e ave: 2.5 lita o le suavai poʻo le suka, pata, kāloti, aniani, pati, pateta malo, moa moa, falaoamata, otaota, masima ma pata.Faʻasalalauina i totonu o se meaʻai, faʻapipiʻi le pata, falaoamata, fuamoa, greens ma masima, faʻafefiloi lelei ma tuu i se nofoaga malulu mo le 30 minute. Grate carrots, tipi pepa, aniani ma pateta. Faʻaaoga mea uma i le kuka ma faʻafefe mo le 20 minute. I le taimi o le kuka, ia faia ni polo laititi, ma tuu i totonu o le sua, faʻafefiloi ma kuka le taimi atofaina. A maeʻa le 20 minute, e tatau ona avea le masima ma masima ma faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai ma lau laau.
  6. Sausa ma pateta patitis. Mo a latou sauniuniga e tatau ona i ai i le lima 7 pateta, aniani, dill, pasili, 250 kalama o le siisi ma le kuka kuka, 4 fuamoa, falaoamata ma kulimi kirimigi. Suauu pateta ma le faʻafefe. O sisi ma sisi e faʻamalolo ma faaopoopo i pateta. Ma, o fuamoa, greens, aniani ma le 2 sipuni tele o le falaoamata e lafoina i totonu o le nofoaga e tasi, o mea uma ua lelei tele. Laititi laiti tipi, faila i le falaoamata ma auina atu i se afi fafie. Pe a auauna atu, ia teuteu ma le kirimi kirimigi.
  7. Pilaf faia fualaau faisua. Onion, zucini, susu, tamato, eggplant, tipi i totonu o ni tamai cubes, faʻapipiʻi sina mea itiiti i totonu o se atigipusa e faʻapipiʻi ai le suauʻu suauʻu. Liligi se ipu araisa iina, faʻafefiloi lelei mea uma ma faʻaopopo le sua masima ina ia ufiufi ai le araisa i nai centimita. Ufiufi le puni, faatali seʻi oʻo mai le pilafula ma kuka seʻia saunia le raisa. Auauna i greens.

O fualaʻau fautuaina mo le pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ma talafeagai.

Afai e te faʻaali sina mafaufauga, ona le foliga mai lea o le meaʻai e leai se mea.

O le a le mea o le a tupu pe afai e te le mulimuli i se meaai

Pe a le amanaʻia e le au togafitiga a le fomaʻi ma e le mulimuli i tulafono o meaʻai talafeagai, o le aʻafiaga o le toe faʻafouina o faʻamaʻi e faʻapupula.

Faatasi ai ma le alualu i luma masani o faamaʻi, o le numera o "mate" sela e tele, e mafua ai le palacreatic degeneration, ulia, maʻisuka, ma le tino.

Aua nei galo o lena meaai o le ki i se olaga umi ma maualuga.

Meat ma iʻa

Muamua lava, e tatau ona e lafoaia mea ulaula ma gaʻo, e aofia ai aano o manufasi, iʻa ma mashroom broths, talu ai o la latou gaogao e manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo. O le mea lea, o le aano o puaa, kusi ma le tilo e le aoga foi ona ai le maʻi.
E le gata i lea, o tagata gasegase o gastroenterologists e faʻasaina mai:

  • Kebabs
  • Cutlets,
  • Jellied,
  • O ituaiga uma o sausa ma sausage,
  • Stew, etc.

E le gata i lea, faatasi ai ma le televave o le pancreatitis, e faamalosia ai gasegase e galo uma meaʻai ma mumu, ma faaaoga ai moa taumafa, toso po o le lapiti. I le taimi lava e tasi, i le taimi o kuka, o le ae faʻagataina oe lava ile siʻosiʻomiti ole masima e pei o se faʻavavega, talu ai o isi mea manogi uma ma sauga e faasaina i gasegase.
E le tatau foi ona i ai i luga o le laulau oona, e pei o:

E le gata i lea, e taua le tuʻuina o iʻaʻai, caviar ma iʻa fagota seia oʻo i taimi lelei.

E oo lava i fualaau aina, ei ai mea e le faamanuiaina ai le maʻi maʻi.
O lenei:

E mafai foi ona afaina le apricots ua kukaina i le pancreatitis, aua o loo i ai le tele o suka. E manaʻomia ai le tele o insulin e faʻatala, lea e maua mai i le pancreas.

E ui o le aoga o fuālaau 'aina i aso nei e faʻasalalau i laʻasaga uma, o nisi oi latou e mafai ona saofagā i le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis.
E tusa:

  • paʻu paepae
  • radis
  • luke
  • radis
  • kaluka
  • logo ata
  • faanoanoa
  • vevela
  • meaʻai.

O nisi fomaʻi e aofia ai tomato ma kukama i luga o lenei lisi, ae o le toʻatele oi latou e ioe e mafai ona faʻaumatia i sina vaega itiiti i luma o pancreatitis, ma o le lagona o le pancreas ia i latou e mafai ona faʻamasinoina e ala i tali a le tino. I le taimi lava e tasi, o na talanoaga e faʻaauau pea ona faʻaaogaina le toetoe lava o isi fualaau faisua, sei vagana, masalo, sauerkraut. O le sauerkraut ma le pancreatitis e seasea lava ona toleniina i masani, e masani lava e le lelei le taliaina.

Motugaafa: o le elekiniki e mafai ona suia le tele o fualaau faasaina i pancreatiti. O loʻo i ai le tele o mea taua mo le tino, ae e mafai ona 'aina na o le leai o le maʻisuka.

O se uta tele lava i luga o le pancreas e faia e puʻupuʻu, e le gata e faʻavela pe 'aʻai, ae faʻapipiʻi foi. O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. O ituaiga uma o legumesu e faʻasaina foi i le pancreatitis, ao latou taʻitaʻia le faateleina o le gaosia o enzymes i le pancreas.

Faasaoina

Meaʻai faasaina mo pancreatitis o soʻo se laʻau ma fualaʻau kuka. O le mea lea, o ipu uma na saunia ma le faʻaopoopoga o le vineta e le tatau ona i ai i le laulau a le tagata maʻi.

Fagaoa oloa ma meaʻai

I le taimi o le faʻateleina o le pancreatitis, o le falaoa fou po o le keke, o le paluga pastry poʻo soʻo se isi mea e gaosia ai keke e le mafai ona faʻaumatia. Sui i ai i le ananafi falaoa, keke ma bisuki kuki.
E le fautuaina foi e kuka le saito ma le falaoamata sana, aua latou te afaina ai le pancreas.

O le mea moni, e tatau ona e lafoaia le ava malosi i soo se tulaga, talu ai o le pancreatitis ma le ava malosi e matua le fetaui.
E le gata i lea, o le vaega faasaina e aofia ai:

  • Teu
  • Koko
  • Mea inu gaosi
  • Lauti malosi
  • Kvass
  • Susu susu.

O le a faanoanoa, ae o kulimi uma, keke, paluga, e oʻo lava i asikulimi, pulu tioata ma sukalati ua matua faasaina ona 'ai faatasi ma pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o gaʻo i totonu o mea taumafa faʻatoʻa faʻaaogaina o gasegase gaʻo, e oʻo lava i se tino ola maloloina e afua ai le afaina.

Motugaafa: E fautuaina foi tagata gasegase e tuu le suka ma taumafai e sui i le meli masani, pe a mafai e le setete o le soifua maloloina ona faatagaina. E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i soʻo se mea e aofia ai faʻasaʻoga, meaʻai ma lanu, aua o nei oloa ma le pancreatitis o le a le faia se mea lelei.

O le mea lea, o le ki i le vave vave ona toe faʻaleleia o le faʻaaogaina atoa o soʻo se oloa e mafai ona lagolago pe faʻaleleia ai le mumū, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi o le mucosa pancreatic.

O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa mea e le mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻalavelave mataʻutia.

Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

  • inupia
  • siama
  • siama siama
  • o le i ai o parasite,
  • taotoga taotoga
  • manuʻa i le eria o le pancreas.

O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

  1. tiga i le pito i luga tauagavale,
  2. taʻavale
  3. toesea mamafa
  4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, o lenei mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave i le masaniga o le gasegase, lea, o le a avea ma faʻalavelave maualuga o le maʻisuka ma le soliga matuia o le tino.

Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

  1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
  2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
  3. taofi meaai
  4. mataitu le tausisia o le moe.

O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

Le manaʻoga mo meaai

Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

  • vai inu minerale,
  • pulupa,
  • lanu meamata
  • seasea tuai.

A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le afaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

E le fautuaina ni oloa

A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

O le mea lea, e tatau ona faʻaesea mai le lisi autu:

  1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
  2. samasami, meli, vao,
  3. ate
  4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

  1. musika ma se teuteuga o latou,
  2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
  3. fuamoa mata ma falai,
  4. marinades, mea manogi,
  5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
  6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
  7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

O le a le mea e faatagaina

O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona iai ni meaʻai maloloina lelei i le meaʻai meaai, aemaise lava pe a faʻavelaina e faʻaaoga ai se fafie faʻatau.

E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o le tamaititi e maualalo le gaʻo mea taumafa ma le le lava o le masima mo le masani masani e foliga mai e le masani ai, fou.

Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le gaioiga masani o le pancreas.

O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

Mai mea suamalie, e mafai ona faatagaina mea nei:

O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

E sili atu le lelei o le kuka

Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ona fai paluga pateta, mea inu mea inu, ma faʻaaoga i totonu o pusa eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

E mafai ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o le siʻosiʻomaga, ma le isi mea e aofia ai, 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani. Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

Le tuufaatasiga o suamalie ma lona aafiaga i le uʻamea


O le sukalati o se oloa e sili ona gaʻo. O fua i totonu o lona fatuga e fitu ona sili atu nai lo gaʻo gaʻo ma pulu. O vailaau nei o vaega ia o pi koko:

  1. Caffeine O se tasi o mea autu o loʻo maua e lenei vailaʻau o lona mafai lea e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino. O lenei mea e aafia ai le faatinoga ma le gaioiga a se tagata. E maua foi i meainu e pei o le kofe, lauti, koko ma isi.
  2. Tryptophan. O le paka alpha amino, o lona autu autu o le horroone serotonin, lea ei ai le malosi e faateleina ai lagona, faʻaleleia atili le soifua maloloina, faʻaitiitia le tiga ma isi.
  3. Tannins. E iai a latou faʻamaʻi pipisi, mea e tetee ai i mea leaga, ma e fesoasoani foi i le tuiina toto i le taimi o le toto.
  4. Taitai. O nisi o ituaiga o koko koko e faia ai sukalati e aofia ai le taʻitaʻia. O se vaega itiiti o lenei elemene e mafai ona faʻagesegese pe faʻagaoioia ai le tuʻuina atu o enzymes.

O le oloa e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, mafua ai le manava ma le mamafa i totonu o le manava.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o sukalati e mafai ona aofia ai:

  • Suga
  • Vanilla extract
  • Fualaau aina ma isi suauu,
  • Faʻaopoopoga mea taumafa
  • Faʻasaoina
  • Fruits (nuts, vine, syrups, cereals).

E ui lava ile lelei uma o meatotino, e mafai e le oloa ona faʻaalia foliga o le oxalate i totonu o le gasegati o le gastrointestinal tract, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina. O le mea lea, o le sukalati ma pancreatic pancreatitis i totonu o le gaioiga mamafa e faʻasaina.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, ua faatagaina fomaʻi e le sili atu i le kuata o le koko sukalati, pe a latou lagona lelei.

Tulafono mo le faʻaaogaina o sukalati i le faʻamagaloga


E ui i le mea moni e faʻapea, faatasi ai ma le faʻamagaloina ma le saofaga o le pancreatitis, o le faʻaaogaina o sukalati lanu, e iai nisi tapulaa e tatau ona matauina ina ia le faʻaosoosoina ai le faʻamaʻi:

  1. Taumafa naʻo le koko sukalati pe afai e te talitonu atoatoa i lou tulaga: aua e te lagona le tiga i le manava ma lagona le lelei.
  2. Filifili na o oloa faʻamaonia. O le tuufaatasiga o sukalati e tatau ona na o ni mea masani. E sili ona aloese mai le koko sukalati i le taimi o le pancreatitis.
  3. Olati ma nati, vine ma isi mea faaopoopo e tatau ona le aofia ai.
  4. E le sili atu i le 40 kalama o meaʻai i le aso.
  5. O le sukalati ua fautuaina pe a uma ona 'ai.

O nei fautuaga o le a fesoasoani e faʻaitiitia soʻo se tulaga lamatia o le vevela ma fai ni sukalati o se vaega manaia o meaai i aso uma.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

E mafai ona 'ai' aʻai ma faʻailoga ma le mumū o le pancreas

A faʻaleleia le tulaga, e tele lava ina taumafai tagata e toe foʻi i oloa masani. O le mea lea, e toʻatele e naunau pe mafai ona faʻaogaina pe leai ni faʻasalaga i le mumū masani o le gland

Falemai ma le lisi o meaʻai i le maea ai o le taotoga o le tino

E ui lava i le lisi o tapulaʻa, faatasi ai ma le auala sao ma le uiga faʻamaoni i tulafono o meaʻai, e faigofie lava ona e saunia ni meaʻai ma meaʻai mo aso uma

Faataʻitaʻiga o meaʻai ma foliga o mea taumafa paleni mo le pancreatic necrosis o mea faʻapitoa

O le tausisia o nei tulafono faigofie e fesoasoani e faʻamautinoa ai le tulaga o le maʻi, ma puipuia ai toe faʻaleleia. O meaʻai talafeagai e umi le ola ma e le tatau ona solia i soo se auala.

O le a le mea o loʻo aofia ai i le laʻau taumafa faʻapitoa mo le cholecystitis ma le pancreatitis?

O le taumafa mo le cholecystitis ma le pancreatitis e matua ese lava mai meaai masani, o tagata e mananao e leiloa le fale talimalo, e ui o le mea moni, o voluma ma lenei taumafataga o le a faʻaitiitia.

E mafai ni sukalati ma pancreatitis?

O laʻau faʻapitoa e lauiloa i le lalolagi atoa, ma o se mea e sili ona fiafia i ai le toʻatele o tagata.

E masani ona faʻasaina e tagata e masani ai mea taumafa le faʻaaoga mo tagata e maua i gastroenterological mala, ma E mafua ona o mafuaʻaga nei:

  • Caffeine Faʻasalalau le galuega o le mucosa gastric ma faʻateleina le toto.
  • Oxalic acid. E mafua ai le faʻamalolo o le sua o le pani, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻaogaina o mea e le lelei.
  • Fats. E le afaina ai le gaioiga o le pancreas, ma saofagā i le atinaʻe o le lipodystrophy.
  • Meaʻai leaga leaga.

Eseesega:

  1. Oona. E aofia ai le 60% poʻo le sili atu o koko i le tuufaatasiga, e aofia ai le leai o se suka, e avea ma meaʻai. E aofia ai antioxidants e faʻasaʻoina le faʻatinoga o totoga. E talia le faʻaaogaina o lenei faʻamaʻi, ae naʻo ni nai atopa.
  2. Paʻepaʻe O nei ituaiga meaola e le aofia ai koko, ae e aofia ai le tele o suka. O le oloa e leaga le aafia i le pancreas ao faagasolo taimi faigata. E faʻatagaina e faʻaaoga i ni mea laiti na o le vaitaimi o le faʻamagaloga.
  3. Milky O loʻo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo, gaʻo, faʻapea foʻi ma suka, lea e aʻafia ai le galuega a le pancreas. Mo faafitauli i le pancreas, o lenei oloa ua matua solia.

Faʻalogo! E faʻasolosolo faʻatasi ma isi mea faʻaopopo ma faʻamaunuʻu e faʻaaogaina i soo se laasaga o le maʻi.

O le pancreatitis e tupu i le suia o vaega e lua - faʻamalosia ma le faʻamagaloina. A o faagasolo se taimi faigata, poʻo se vaega laʻititi, o le tino e faʻafoʻi vave atu i meaʻai, o lea e tatau ai ona e tausisi i se meaai paleni. O le tusitago i lenei vaitau e matua faʻasaina.

I le taimi o le faamagaloga, o le a alu ese faʻamaʻi o le maʻi ma faʻamautu le tulaga o le maʻi. I le taimi lea, e mafai ona faatagaina ni nai sukalati pouliuli. E tatau ona i ai i le lole meaai le sili atu o le suka ma le maualuga o koko, ma faia e tusa ai ma le GOST.

Faʻapitoa! O le faʻaaogaina o lenei oloa e faʻatagaina pe a uma ona 'ai, ma i se aofaiga e le silia le 40 kalama i le aso. O le meaai e mafai ona sui i le susu o caramel, marshmallows, ma fualaau mamago.

Tuua Lau Faamatalaga