E tutusa lelei le tino ma le maʻisuka? O a ni uiga o aʻoaʻoga mo le maʻisuka?

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2, faitau lau polokalama togafitiga. Mai lea mea e tatau ai ona iloa o le mafuaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻamalosia o le inisalini - le lelei le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini. O le faʻamalosia o insulin e fesoʻotaʻi ma le fua o le maualuga o ou maso i le mamafa o le gaʻo i lou manava ma i lou sulugatiti. O le sili atu o maso ma le maualalo o le gaʻo i totonu o le tino, o le sili atu o le inisalini e galue i luga o siama ma o le faigofie foi ona pulea le maʻisuka.

O le mea lea, e tatau ona e auai i le malosi o le tino ina ia mafai ona fausia ai le musika. O le aʻoga malosi e aoga tele mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, aua latou te maua le avanoa e lagona ai le soifua maloloina, foliga lelei, faateleina le malosi ma le taua o le tagata lava ia. O a ni malosiaga? O le siʻosiʻomaga mamafa (dumbbells ma le faʻasalalau), aʻoaʻoga i luga o simulators, tosoina ma pisa-ups.

O a aoga o aʻoaʻoga malosi mo le maʻisuka

O le malosi o le aʻoga i le falemaʻi e oʻo atu ai i foliga vaaia o se manaia matagofie o maso ma faʻalautele ai le malosi faaletino. Ae o tagata taitoatasi e iai nei aafiaga i la latou lava ala. E mafai ona e matauina le tele o tagata o loʻo auai i le polokalama faʻapena e tasi. I ni nai masina, o nisi oi latou o le a sili atu le malolosi ma sili atu ona gasegase, ae o isi o le a leai ni suiga. E faʻalagolago lava i genes o se tagata na faʻauʻuina.

O le toatele oi tatou o se mea i va o mea sili ona lua. O se tasi o se taunuuga o le tino o le tino e sili atu ona malosi, ae o fafo e le o matauina i ai. O le isi tagata, i se isi itu, e maua ai maso o le toomaga, ae na te le tuuina atu ia te ia le malosi moni. O le lona tolu e mauaina uma. O le malosi o le aʻoga e masani lava ona sili atu le malolosi o faifeʻau, ae e foliga mai e le o se mea e sili ona mataalia mo i latou.

I soʻo se tulaga, o le ae maua le tele o aoga mai le mamafa o le mamafa o le amateur. O le a latou fesoasoani ia te oe e sili atu le pulea o lou maʻisuka, ma aumai ai foi isi aoga - faaletino, mafaufau ma agafesootai. Manatua: o taʻaloga cardio e laveaʻiina ai o tatou ola, ma faʻamalosia le aʻoaʻoga e aoga ai. O toleniga cardio o le taufetuli, aau, uila, tietiega, ma isi mea. Latou te faamalosia le fatu cardiovascular, faʻasaʻo le toto maualuga, puipuia le oso fatu ma faasaoina ai ola. O le malosi e faʻaaogaina ai le faʻamalologa mai faafitauli o tausaga e fesoʻotaʻi ma sooga, ma mafai ai foi ona savali sao, e aunoa ma le fenumiai poʻo le paʻu. O le mea lea, o se taunuuga o vasega i le faletaalo, o lou olaga ua agavaa.

E le gata i lea, o soʻo se ituaiga o gaioiga faaletino e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻaleleia le pulea o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

Faʻafefea ona aʻafia le cholesterol i falemaʻi

O le faamalositino malosi e faateleina ai le maualuga o le "lelei" cholesterol i le toto ma maualalo ai le tiglycerides. O suʻesuʻega talu ai nei na faʻaalia ai foi o le aʻoaʻoga malosi (o le anaerobic ae le o le faʻamaʻi) e faʻaititia ai foi le maualuga o le cholesterol leaga i le toto. O le a le lelei ma le leaga o le cholesterol, e mafai ona e aoao auiliili i le tusiga "Suʻega o le Maʻisuka".

Dr. Bernstein ua tusa ma le 80 tausaga le matua, lea sa ola ai o ia i le maʻisuka ituaiga 1 mo le 65 tausaga. Na te faia e le aunoa meafaigaluega o le falemaʻi ma 'ai ni fuamoa i aso uma mo le' aiga o le taeao. I totonu o le tusi, na ia mitamita ai e iai lona toto cholesterol, e pei o se tagata taaalo Olimipeka. O le mea autu, e moni, e faia i se taumafataga maualalo-carbohydrate. Ae o le malosi o toleniga e maua ai foi se sao taua i lenei mea. O aʻoaʻoga faʻaauau faifaipea e matua faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu, o le stroke, ma le toto e pipiʻi i le toto. O le mafuaʻaga lea ona o le toto maualuga e faʻamaopoopoina, o le malolo ma le maualuga o le fibrinogen i le toto e faʻaitiitia.

O le totoina o le tino e taua tele e le gata mo o tatou maso, ae mo ponaivi foi. O suʻesuʻega tetele ua faʻamaonia ai o fesoasoani malosi aoga e fesoasoani e faateleina le mamafa o le ponaivi, faʻaitiitia ai le lamatia o le osteoporosis. E pei lava o muso, e tausia e le tino ona ponaivi e maloloina e pei ona faʻaaogaina. Afai e te taitaia se olaga e le tauagafau ma e le faʻaaoga ou ponaivi, ona faasolosolo malie lea ona le toe maua. O le faʻaaogaina o maso ma le malosi o toleniga, e te faʻamalosia ai foi ponaivi. I le iuga, o maso uma e pipii i ponaivi. Pe a fai konekarate musika, e gaoioi ponaivi ma sooga, ave le avega latou te manaʻomia, ma puipuia ai mai le faaleagaina o tausaga.

Auala e faʻavaeina ai le malosi o toleniga

Faʻamolemole toe faitau faʻasalalau i aʻoaʻoga faʻapitoa mo le maʻisuka faafitauli. O le tele o tapulaa e fesoʻotaʻi tonu lava i le malosi o le aʻoga I le taimi lava e tasi, o se seti o faʻamalositino faʻamalosi mo le maʻisuka vaivai e talafeagai mo toetoe o tagata uma. O le a aoga e tusa lava pe o lau maʻisuka na mafua ai ona faʻalavelave i mata ma / poʻo gaʻo. O faʻatinoga o loʻo tuʻuina atu i ai e matua manino lava o le aʻafiaga o soʻo se faʻafitauli e latalata i le zero.

E tusa lava pe iai oe ma fale ma mea tautupe e faʻavasega ai oe lava i se potu tumaoti ma masini faʻalositino, e sili atu le lelei e le faia lenei mea, ae alu i le falemaʻi. Aua ei ai se tasi e aoaoina oe i auala e aoao ai, ma ia mautinoa e te le faʻaaogaina. O le falemaʻi e tausia se siosiomaga e faʻamalosia oe e aʻoaʻo, nai lo le faʻasese. Ma o le tele o masini faamalositino i le fale e le faʻaaogaina ma e ufiufi i le pefu.

O faagaioiga o le siitia e sili ona matautia i le uiga o manuaga ma le tele o uta. Faʻasalalau atu ia i latou i le taimi mulimuli, pe a oʻo ina avea oe ma se poto masani "pitching". Afai e te siiina le pa, o lona uiga e tatau i se tasi ona latalata ma mautinoa. E mafai ona e faia e aunoa ma se pa. Faʻaaogā kulupu ma faʻamalositino i masini faʻalositino eseese. E fautuaina le faʻaaogaina o paʻu uʻamea, ae le oi latou e aofia ai papatusi mamafa (pancakes). O le kulupu uma lava e sili atu le saogalemu aua o pacakes e masani ona paʻu, paʻu, ma e mafai ona afaina ai ou tamatamai vae.

E taua tele le faʻaaogaina o le tele o faʻamalositino malosi e mafai ai ina ia mafai ai ona aʻoaʻoina ni vaega musika eseese. Faʻalogo lelei i ou lima, alofilima, tauau, fatafata, manava, tua, ma uaua. Ia galue foi i luga o metotia uma mo vaega eseese o maso vae o le ai ai i lau taʻaloga. I le afa pito i lalo o le tino o le tagata e aofia ai vaega ole muscle nai lo le pito i luga, o le mea lea, itiiti ifo le malosi mo latou. Afai e te asiasia le falemaʻi i aso uma, ona oʻo lea i se tasi aso e mafai ona e faia ni faʻatinoga mo le pito i luga o le tino, ma le aso e sosoo ai - mo le afa pito i lalo o le tino. Aua a maeʻa le faamaʻi anaerobic, e manaʻomia tele lava maso e sili atu ma le 24 itula e toe faʻafouina ai.

Push-ups - o le malosi pito sili ona taugata

I le faaiuga o lenei tusiga, ou te manao e tosina atu lau gauai faapitoa i pusū. O le ituaiga sili lea taugofie o le aʻoga malosi, aua e le manaʻomia ai le faʻatauina o sulu, faʻamau, ma mea faʻaleleia. E le tatau ona e alu i le faletaalo. Push-ups e mafai ona lelei atoatoa i le fale. Ou te fautuaina e suesue le tusi "100 patipati i le 7 vaiaso", na tusia e Steve Spiers.

Afai o loʻo e pagatia le tino, ona amata lea ona tulei mai le puipui, mai le laulau poʻo ou tulivae. A maeʻa ni nai vaiaso, ona malosi lea o maso, ma o le a mafai ona tulei mai le fola. Amata muamua suʻesuʻe i tapulaʻa i aʻoaʻoga faaletino mo le maʻisuka. Afai o le a le fetaui oe i mea o le soifua maloloina, ona faʻaaoga lea o se faʻatinoga o faʻamalositino faʻamalama mo le maʻisuka vaivai. Push-ups e sili atu ona taugofie mo filifiliga malosi, ma i le taimi e tasi e aoga tele mo le faʻaleleia o le soifua maloloina. Latou te manuia lelei i aʻoaʻoga mo le cardiovascular system.

Tino ma le maʻisuka - Faamatalaga lautele

O se faailoga iloga o le maʻisuka II ituaiga o le faʻamalosia o le inisalini - o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le gaioiga o le insulin. E i ai se sootaga tuusaʻo i le va o le mamafa o le tino ma le faʻamalosia o le insulin. E sili atu, o le fua o le maso maso i le gaʻo gaʻo i totonu o le manava ma le puimanava e mafai ona aʻafia ai le lagona o sela i le inisalini.

O le sili atu o le maso masima ma le itiiti o le gaʻo, o le sili atu foi lea o le insulin o loʻo galue i luga o masini feaveaʻi ma o le faigofie foi ona pulea le faʻamaʻi.

Mo lenei mafuaʻaga, o le malosi o toleniga mo le fausiaina o maso o maso e mafai ona maua ai uma le faʻalelei ma le togafiti.

Ae pei o le maʻisuka ituaiga 1, o le tino e mafai ona aoga, aua latou te mafai ona foliga lelei, lagona malosi ma laitiiti. Malosiaga o taaloga o se auala sili lea e faateleina ai le taua o le tagata lava ia ma le malosi o le loto. O le faʻavaeina o le tino e le na o le mamafa o le siitiaina, o le fausiaina o le tino atoatoa: e le o se taʻaloga o se auala o le ola mo le faitau miliona o tagata.

O a aoga o aʻoaʻoga malosi mo le maʻisuka

O le faʻaaliga vaaia o le aʻoaʻoga e faʻalagolago i le ituaiga o tino ma le gasegase o le tino o le tagata. O nisi tagata, i totonu o ni nai masina talu mai le amataina o vasega, e matua fausia ai se musika manaia, ae o isi e galulue i le polokalama e tasi atonu e leai ni suiga vaaia. Ae ui i lea, o le malosi ma le tumau o le musika o le a matua faateleina lava.

O le togafitiga faʻapitoa e sili ona mataʻutia e maua mai e vasega o se natura faigata. I le maʻisuka malosi, o le sili ona aoga o le malosi e faʻatinoina faʻatasi ma le toleniga cardio - faʻataʻavale, aau, uila. O aʻoaʻoga atoatoa e puipuia ai faʻafitauli matautia o le maʻisuka ao osofaʻi le fatu ma le taia, ma mafai ai ona faʻaola le ola o se tagata.

  • E le toe i ai ni faafitauli mafutaga
  • Ua faaleleia le tulaga o vaa
  • O le metabolism ua faʻateleina, lea e oʻo atu ai i le mamafa o le faʻamalosia,
  • E faʻamaua le meaʻai i meaola, o le puipuia o le osteoporosis,
  • O le lagona lelei o siama i le inisalini e faateleina.

O faʻamalositino masani e fesoasoani e faʻaleleia ai le maualuga o le "pai" cholesterol i le tino ma faʻaitiitia le aofaiga o le "leaga". O le maʻisuka lava latou e mafai ona faʻamaonia lenei mea e ala i le faʻatusatusa oa latou suʻega ao le i faia le taʻaloga ma le 4-6 i le maea ai o le aʻoga.

Mea aoga o viburnum mumu mo le maʻisuka. E faʻapefea ona faʻaaoga le tama?

Fautuaga ma fautuaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, auai i le faʻavaeina o tino

Ole aʻoga malosi e naʻo le faʻalauiloa ile togafitiga o maʻi suka pe a maʻi se tagata maʻi ile maʻisuka e tusa ai ma fautuaga a endocrinologists ma tagata e fai meaʻai.

I le taimi o le faamalositino, e tatau i le maʻisuka ona mautinoa lelei lo latou lelei ma le tulaga o latou tino.

  • O le faʻamalositino i le falemaʻi e talafeagai e tusa ai ma ou lava lagona: afai e te lagona le le toʻa, e sili atu ona faʻaalu pe faʻaitiitia le atuatuvale,
  • Aua e te tuliloaina faamaumauga: e tatau ona faateleina le mamafa,
  • E sili atu le alu i le falemaʻi lautele, lea e mafai ona e talanoa ai ma faiaoga faʻapitoa ma tusia ai le polokalama sili ona lelei a le tagata lava ia (i se faaopoopoga, o le faiaoga o le a mautinoa e te le faʻaaogaina i le potuaoga),
  • Faʻaaogā le faʻaleleia o le fatu i le taimi o lau toleniga,
  • E sili atu le faia e tusa ai ma se polokalame puupuu: o le taimi sili ona lelei o aʻoaʻoga mo le maʻisuka e 45 minute,
  • E tatau ona mataʻituina i taimi uma le tulaga faʻavalea.

  1. O faamalositino ma se faʻasalaga i le taimi o le vasega i le falemaʻi e sili ona matautia i le uiga o manuaga ma le tele o uta. E tatau ona e amata siitia le paʻu pe a saunia lelei ou maso ma sooga mo lenei mea. I le taimi o ia gaioioiga, e tatau ai ona mautinoa e se isi e latalata ane i luga o se upega saogalemu.
  2. E sili atu le lelei o le faʻaaogaina o vaega eseese o faʻamalositino ina ia mafai ai e le tele o musika ona faʻalauteleina. Taumafai foi pe a maeʻa le malosi o le anaerobic e tuʻuina ai i le tino se malologa atoatoa: toe faʻaleleia le musika e manaʻomia le itiiti ifo i le 24 itula.
  3. Afai o le maualuga o lou suka i aso aʻoga e taua tele (laʻititi pe maualalo tele), e sili ona faʻafefe le vasega i lena aso. I le maualalo o le kulūkose, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faʻateleina, faatasi ai ma le faʻateleina, faasolosolo, gasegase hyperglycemies e mafai.
  4. E masani le taua o vasega. Afai e amata lau toleniga, e le tatau ona e faamuta (pe a e maua se lagona lelei): faaali uiga lelei ma faamalositino i taimi uma - ona avea lea o malosiaga ma vaega taua o lou olaga, ma o oe lava e te le manao e taofi i latou.

Malosiaga Mana

O le tino o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1 aʻo leʻi faʻamalositino malosi atonu e manaomia ai nisi aofaiga o gaʻo. O le mea lea, o le masani masani e te 'aina i le taeao o le taeao e tatau ona faʻateleina aʻo leʻi aʻoga. E mafai ona e faateleina le aofaʻi o le kulukose i le fesoasoani o fualaau suamalie po o fua o susu-susu ma fualaau mamago.

Afai o le toleniga e sili atu i le 30 minute, e tatau foi ona e 'ai i le taimi o vasega -' ai se vaega o mea taumafa ma le maualuga o meaʻai o gaʻo. E mafai ona e faʻaaoga fua suamalie poʻo le inu o yoghurts mo nei faʻamoemoega. O faʻamalositino faʻapitoa mo le faʻaaogaina o tino e talafeagai lelei.

O le siʻosiʻomaga o se togafitiga faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka. Iapani Iapani ma a latou meatotino aoga

Faʻasologa faʻapitoa: aʻa faʻapipiʻi ma lona faʻaaoga i le maʻisuka.

Faʻailoga ma faʻamaoniga talafeagai

Talu ai o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tele lava ina i ai faafitauli i le toto toto, lea e mafua ai faʻafitauli i le tulaga o le faaleagaina o le vae, e tatau ona taulai totoa i vae i le taimi o le faamalositino. Mo aʻoga, e tatau ona e faia ni seevae vaivai e le oomi i luga o ou tamatamailima ma faʻamautinoa le faʻafefe masani o le vevela o vae. E taua foi le mataʻituina o nai mea leaga ma le taimi e togafitia ai manuʻa ina ia aloese ai mai le supporation ma le faʻavaeina o maʻi pipisi.

Talu ai ona o le faateleina o le tino galue e tau atu ai i le gaosiga o le kulukose e musele, atonu e manaʻomia ai se toe iloiloga o le tui ole inisalini (pe a fai o le maʻisuka togafiti e faʻaosooso ile iniseti). Ina ia malamalama lelei pe o le a le aofaʻiga e manaʻomia, e tatau ona e fuaina le tulaga o le anapogi i luma o le toleniga ma le afa itula mulimuli ane ia i latou: e sili atu le faamaumauina o faʻamaumauga i le mataʻituina o le maʻisuka, lea e tatau ona i ai i le maʻisuka uma.

Faailoga o le maʻi suka

O le mea moni, ina ia iloa ai le i ai o le maʻisuka i totonu o se tagata, e tatau ona faia se suʻega ma pasi suega, ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻailoga lea e mafai ai ona iloa moni lona auai poʻo le toesea i le fale. O nei faailoga e aofia ai le paʻu o le paʻu, o le faʻasolosolo faifaipea, le vave faʻaitiitia o le mamafa (mo le ituaiga I le maʻisuka), maua o le mamafa (mo le ituaiga II maʻi suka), vaivai ma le tele o vaivaiga, tingling ma numera o tamatamailima, ma le galala. O le tele o taimi, o le i ai o le maʻisuka e na o le suʻeina o le toto mo le suka, ae ui i lea, aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e tatau ona malamalama lelei i le natura o le amataga o faailoga o lenei maʻi.

  • Tue le paʻu. E tele tali i le paʻu e iloa ai le tele o le ita. O tioata kullukose o loʻo aofia i totonu o le toto, faʻapea foʻi ma vailaau oona e mafua mai i le faʻafitauli o le tino, o vailaʻau faʻamaʻi ma mafua ai ona afaina. E leai se fesoʻotaiga saʻo i le va o le toso ma le tele o le maʻisuka ua atiaʻe. E le gata i lea, i le tele o tulaga, o le sasaina o le uiga tonu lava lea mo le amataga o lenei faamai.
  • Faʻavaʻa vave. E lua mafuaʻaga autu o le faifai pea i le maʻisuka.Muamua o le taumafaiga a le tino e aveese le glucose. O le lona lua o le faʻaleagaina o le namu, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le maʻi. O le leo o le vevela e faʻavaivaia ma aʻo amataina le faʻamaʻi, o le a oʻo ina oʻo i lalo ifo ma e le mafai ona toe faʻaleleia. O le vave maua o le maʻisuka ua iloagofie, o le tele o le a toe faaleleia lenei faafitauli.
  • Paʻu mamafa mamafa (maʻisukaItuaiga I). I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le le lava o le inisalini e afaina ai le felauaiga o le kulukose mai le toto i siama, mo lona faʻaaoga atili o le malosi. Pe a tupu lenei mea, e toe faʻaleleia e le tino lana galuega ma amata ona susunuina le gaʻo ma gaioiga o musika i totonu o le malosiaga, lea e mafua ai ona paʻu le mamafa o le tino. O le leiloa le mamafa o le mamafa o le uiga o le ituaiga muamua o le maʻisuka.
  • Taumafa mamafa (maʻi sukaII ituaiga). A masani ona maua le inisalini o le hormone, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, fesoasoani e ulufale atu i totonu o siama. Ae ui i lea, i le maʻisuka, o lenei masini e faʻalavelaveina, ma i le taimi muamua o le maʻisuka, e tulai mai se tulaga e tulaʻi ai le maualuga o le kulukose ma le insulin i le toto. Talu ai o le inisalini e faʻaleleia le faʻapipiʻi o gaʻo ma puluvaʻa, ma faʻalavelave ai foi i le gaioiga o le enzymes e talepe ai gaʻo, o le mea mulimuli e oʻo atu ai i le mamafa.
  • Vaivai O le gasegase ma le moe o ni soa tumau o le maʻisuka. Ona o le faaletonu o le tino ua matou faamatalaina i luga, ua iloa e le tino le leai o se malosi, o le mafuaʻaga o le kulukose. O lenei mea e oʻo atu ai i se lagona faifai pea o le le mautonu, vaivai, vaivai ma le moe. O le tele lava o taimi, e tupu lenei mea pe a uma ona 'ai, aʻo' ai le meaʻai e mafua ai le oso maualuga o le inisalini i le tino.
  • Tingling fingertips. O le faʻaaogaina o lenei mea e faʻavae i luga o le sili atu o le suka, lea e muamua taʻitaʻia ai i le laʻititi, ona oʻo ai lea i ni ogaoga ogaoga o faʻamaʻi gata ma toto toto. E le gata i lea, ona o le faʻalavelaveina o le faʻaaogaina o le kulukose, o toxins o loʻo faia i le toto. O nei mea oona e i ai se aafiaga le lelei i metabolic process in nerve cells, lea e mafua ai le tingling ma le faaleagaina o vae.
  • Faateleina le galala. O le manaʻomia faifaipea o le vai o se tasi lea o faʻatele ma sili ona taatele o le maʻisuka. Talu ai ona o gasegase i totonu o le toto, o le maualuga o le glucose e maualuga. O le mea lea e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le faʻatulagaina ma le faʻamalosi o le urine, ma o le mea lea o le faʻamalolo. O le tino e saili e faia mo le le atoatoa o le tino ma faailoga e manaʻomia ai le vai. E masani lava, o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona inu sili atu i le 5 lita o le vai i le aso.

Maʻisuka ma le Bodybuilding

I le tautala e uiga i aʻoga i le falemaʻi i lalo o le popo o le hypoglycemia, e tatau ona talanoa eseese e uiga i se seti o fua faatatau e puipuia ai lenei maʻi. Afai ei ai i le tagata faailoga uma o le maʻisuka, na alu atu o ia i le fomaʻi, na suesueina ma o le suʻesuʻega o le i ai moni o lenei faʻamaʻi ua faʻamaonia, e tatau ona usitaia fautuaga nei. Muamua lava, e tatau ona fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto aʻo lei amataina le aʻoga, pe afai e mafai i le taimi, faʻapea foi ma le maeʻa. E fautuaina le tolopoina o taʻaloga lava ia i le taeao, talu ai o le masani faʻaletino (e ese mai i mea le talafeagai) i lenei vaitau e faʻateleina ai le fetuunaiga o meaʻai ma fesoasoani e faʻamautu ai tui o inisalini.

Mo faʻamatalaga puipui, e fautuaina e te vave anapogi (faigofie digestible) gaʻo faʻatasi ma oe. O se taumafataga atoa e tatau ona 2 itula aʻo leʻi aʻoga. E tusa ai ma vailaau faʻasaina vave, e fautuaina e ave vave loa aʻo leʻi aʻoga, pe afai o le toto kullukose e itiiti ifo i le 100 mg% (15 grams o carbohydrates e maualuga le maualuga o le kulukose pe a ma le 50 mg%). Afai o le toleniga e sili atu i le 1 le itula, ona e manaʻomia lea ona ave faʻamalosi faʻamalosi meaʻai i le gaioiga, i le fuafuaina o le 30-60 kalama o gaʻo gaʻo mo itula taʻitasi o le avega. Afai e le o latalata mai gaʻo vailaau faʻataʻavale, e mafai ona e faʻaaogaina le kaluka mo le faʻaogaina o le gaioiga poʻo le intramuscular, lea e tatau ona e mauaina muamua. E le gata i lea, ao faia le toleniga, e tatau ona e inu tele vai.

Ae o le faia o suiga i togafitiga o le insulin i luma o le aʻoga, o fautuaga nei o le a mulimuli mai. Aʻo leʻi amataina le faamalositino, e le tatau ona e tuiina le inisalini tui i lou lima poʻo lou vae. Mo nei faamoemoega, o le manava e sili ona talafeagai. E tatau foi ona faʻaitiitia le fua o le inisalini pupuu e tusa ai ma le taimi atofaina e aʻoaʻo ai: afai e itiiti ifo i le itula, ona oʻo mai lea i le 30%, 1.5 itula - e 40%, sili atu i le 1.5 itula - e 50%. O le inisalini o le umi o le gaioiga o le gaioiga (insulin NPH) e fautuaina ina ia faʻaititia e le tasi vae tolu. Afai e fuafua le aʻoga i le taimi lava e uma ai, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le inisalini na faʻatautaia ao lei 'ai le 50%. E sili le faʻaaoga o le inspro-inisalini (e vave ona fai vave ma le umi).

Faʻalavelave ma faʻalavelave

E i ai se mea e pei o le tolopoina o le hypoglycemia. O le tele o taimi, e atiaʻe i le po, 5-15 itula i le maea ai o le aʻoga. Mo lenei mafuaaga, atonu e sili atu le lamatia nai lo le fafaguina o le hypoglycemia. O le hypoglycemia ua tuai ona mafua ona o le le atoatoa o le toe faʻaleleia o fale o glycogen i itula muamua ina ua maeʻa se taʻaloga. O le tupuga o lenei mea matautia e le aofia ai e tusa lava pe a mavae le 30 itula, pe afai o le taimi lava e tasi e maualuga le lagona i le inisalini e faʻamalosia e le avega o loʻo tausia ma i le taimi lava e tasi, faʻaauau ai le faʻaaogaina o le kulukose, ma le glycogen synthesis i maso. I lenei tulaga, o le manaomia mo meaʻai i le tino pe a maeʻa le mamafa o le tino e mafai ona faʻateleina mo le isi 24 itula.

O le isi faʻatelega faʻalavelave masani o le gasegase. O le maʻi lenei, e faʻaalia ai le faateleina o le maualuga o le kulūkose faʻatusatusa i le masani. O le hyperglycemia masani lea e alualu i luma i le tino, e tusa lava po o le a le tulaga o le maʻi, o le autu autu o le maʻisuka. O le mea na tupu e mafua mai i le faʻateleina o le kulūkose i le ate, o le taunuuga o le faateleina o le pulelasi o hormones contrainsular - adrenaline, norepinephrine, glucagon, cortisol, e aofia ai le hormone tuputupu aʻe. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga, o le hyperglycemia e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka, ma i gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II e mafai ona taʻitaʻia ai i le hyperosmola coma.

Faaiuga

I le amanaʻiaina o mea uma ua taʻua i luga, o le a faʻaitiitia le gaioiga faaletino pe afai o le glucose o le maʻi e sili atu i le 250 mg% ma o le ketoacidosis ua maua. I le leai o le ketoacidosis, o vasega i le falemaʻi e faatagaina foi ile maualuga o le kullukose e silia ma le 300 mg%, ae faʻapitoa ile tausiga. E tatau foi ona e manatuaina o le maʻisuka e faʻavaveina ai le atiaʻe o le atherosclerosis, o lea e tatau ai ona e gauai faapitoa atu i le suʻesuʻega o le cardiology, ona o le tino o le tino na te aumaia le tele o popolega i le loto.

Afai e vaʻaia e se tasi se tasi o faʻamaoniga o loʻo i luga o le maʻisuka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. E faʻavae i luga o le lapataiga, e masani ona fautuaina e fomaʻi se suʻega o le tino. O lona uiga, e tatau ona tuʻuina malie le avega aʻoaʻoga ma mataʻituina pe faapefea ona tali atu le tino i le i ai o le maʻisuka. O lea ia manatua o le maʻisuka e le o se faasalaga, latou te nonofo ai, nofoaafi ma e tauva foi.

Tuua Lau Faamatalaga