Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Sea kale, poʻo le kelp, o se tasi o meaʻai autu i luga o le lisi o le tagata o loʻo tausia lona soifua maloloina. Ae o le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le suamalie, ona aoga, faʻamalolo o meatotino ma, atonu, e afaina ai o tatou tino? O le tele o tagata e iloa e uiga i lenei suamalie e tele le iodine ma e faʻaogaina mo mea faʻalelei.

E maeu le ofoofogia o le moa

O le mea muamua e iloa e uiga i aoga aoga o le sami o tagata o Saina anamua ma motu o Iapani. O lenei algae i le tele o mea e ola i le pito i lalo o sami i matu, faapea foi ma le Sami o Iapani. O lona umi e oʻo i le sefulutolu mita, ma o le lanu e eseese mai le lanumeamata i le enaena. I le faaopoopo atu i le mea moni e ola le kelp i le vaomatua, ua tupu foi i togalaau faapitoa, lea o le faafetai i le fausia o tulaga lelei, e oo atu i le tulaga talafeagai ma talafeagai ai mo le faalua faalua - vave pe a uma le tausaga, ae le o le lua, e pei siosiomaga faʻanatura.

O le tuufaatasiga o le suavai suamalie e maua i luga o le sami e aofia ai:

  • elemene taua e pei o iodine, potassium, magnesium, ferrum, phosphorus ma isi,
  • vitamini A, B, C, D, E,
  • uila e faʻalauteleina ai le toto ma le lower cholesterol,
  • alginates, lea e oʻo atu i totonu o le manava ma le iniseti, toso toxins, pathogenic bacteria ma radionuclides,
  • fiber
  • polysaccharides
  • aoga.

Ona o le maualalo o lona kalori (na o le 5 Kcal mo le 100 g), ua fautuaina ai le suamalie mo tagata e mananao e tausia se ata tusi mo se taimi umi. E mafai ona aofia ai algae e tusa ma le 50 Kcal, ae o lenei tau e faalagolago i le suauu ma taimi e faʻaaogaina i fualaʻau eseese. Afai e te faia se salati mai le kelp, ona mafai lea e lona kalori ona tupu e oʻo i le 122 Kcal.

I le natura, e tusa ma le 30 ituaiga o fualaʻau, o le tele o ia mea e faʻaaoga i le cosmetology ma vailaʻau. I meaai, e lua ituaiga kelp e faʻaaogaina:

  • Iapani - o le mea sili ona taatele ma aoga o ituaiga uma,
  • Suga, ola i le White, Barents ma Kara Seas.

O mea faʻamalolo o le sami mo tagata

Sea kale o se tasi lea o ituaiga o mea taumafa e faʻaaogaina i meaai e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le iodine e mafai ona aveesea ni metotia mamafa e pei o le taʻitaʻia ma isi, ma o ia foi na te gafa ma le gaioiga o gaioiga. E le gata i lea, o le kelp ei ai lona aoga aoga i luga o le polokalame puipuia, fesoasoani i le tino ia faʻamamaina ona lava toxins ma mea leaga, faʻaleleia le mafaufau.

Ae ui i lea, o faʻamalologa o meatotino e le maeʻa iina. Afai e te 'ai pea i lenei suavai, ona e mafai lea ona:

  • faaitiitia le lamatiaga o le kanesa o le susu,
  • leiloa le mamafa
  • aloese mai le le lelei o hypo-ma le vailaʻau,
  • taofi le mafatia mai le atuatuvale
  • maua ai se faʻafefeteina o le faʻamalosia,
  • e faʻavae ai le faʻaogaina o meaʻai ma le gastrointestinal tract (faʻagalo e uiga i le manava ma le tumau e faʻavavau),
  • puipuia le faaititia o le liva,
  • aveese faʻamalolo mai le tino,
  • ia puipuia le atherosclerosis mai le faʻaalia,
  • faaleleia le tulaga o le toto ma taofia ai le foliga mai o le angina pectoris, fatu fatuga ma le sasa.

O le a le faʻaaogaina o le suamalie mo le tino

E faigata tele ona faʻamaualuga le aoga o le kalepa i luga oo tatou tino ma faʻaleleia atili le manuia lautele. Ona o le tele o mea aoga o loʻo iai i totonu, e mafai ai ona faʻaleleia atili lo tatou ola maloloina ma i le taimi e tasi e le tatau ai ona fesoasoani i fualaau taugata.

  • O elemene o elemene (iodine, phosphorus, magnesium ma isi) e nafa ma le faʻamautuina o paleni-faavae, le faʻaogaina o le thyroid gland, anemia, ma lagolago le paleni o vai i totonu o le tino.
  • Vitamini e fesoasoani tatou te lagona ai le lelei ma sili atu le faʻateteleina o le tino i soʻo se faʻamaʻi.
  • O avetaavale e nafa ma le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto ma puipuia ai le faʻaalia o le paʻu o le toto.
  • O le fiva e faʻalagolago i le masaniga o le gaioiga.
  • O metabolic processes e faalagolago i polysaccharides.
  • E le mafai ona maua le atherosclerosis i mea inu.

E le gata i lea, o se mea faapitoa e maua mai aʻa o le kelp, lea e faʻaaogaina lelei togafitiga i le tau faasaga i le kanesa.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le suamalie e tamaitai i totonu o tamaitai e mafai ona i ai se aoga aoga i le faʻamautuina o la latou taamilosaga.

O le a se mea e ono afaina ai le ola maloloina o suavai

E ui i ona aoga uma, e mafai ona afaina ai le suka i nisi o tagata o loʻo mafatia i ituaiga o faʻamaʻi:

  • hyperthyroidism
  • tuberculosis
  • rhinitis
  • urticaria
  • nephrosis
  • furunculosis,
  • otaota
  • maʻi pipili
  • gastritis
  • colitis
  • faʻamaʻi fatu
  • o le i ai o siama ma le tele o isi faamaʻi.

E le gata i lea, o loʻo i ai se laʻititi laʻititi e aoina mai i algae i nofoaga le lelei e iloa ai faʻafitauli o le siosiomaga e ono aofia ai suauʻu e faʻaleagaina ai le soifua maloloina o masini mamafa ma e oʻo lava i le faʻamalolo. E tumau pea i le na o le faʻamoemoe o le a leai se oloa faapena i luga o fata oa tatou faleoloa.

Le faʻaaogaina o le suka i le taimi e le maua ai le mamafa - manuia ma faʻaleagaina

O le kale kale ua faʻaaogaina lelei i togafitiga. O le toʻatele o tagata e mafatia i le mamafa o le mamafa o loʻo faʻaaogaina le kelp e fai ma meaai, talu ai latou te iloa lelei o lenei algae, oʻo mai i totonu o le manava, ua amata ona fulafula, faʻafefe vai. O le mea lea, o le manaʻoga e momoʻe i le pusaaisa ma vave ai ona faʻaitiitia le meaʻai, aua e mafua ai le le mautonu o le maofa ma le manava e tumu i meaʻai e tumu i meaʻai. E le gata i lea, i le gauai atu i le tele o toxins ma masima ma aveeseina ai mai le tino, e fesoasoani foʻi le suka i le galo o le kalama ma kilokalama.

E moni, o loʻo i ai ni tapulaʻa - o tagata e mananaʻo e leiloa le mamafa e tatau ona 'ai na o le mamago, poʻo le sili atu foi, o le suamalie fou, aua o meaai faʻalautele e aofia ai le tele o kalori. O i latou uma e matamata i se ata tusi e manaʻo e faatea ese.

E sili atu le aoga o le kelp i mono-diets. Ona o le maualuga o meaʻai ole microelements ma vitamini, e mafai ai e se tagata ona 'aina na o le suavai mo ni nai aso e aunoa ma le lagona fiaai ma e le afaina ai le tino.

Le faʻaaogaina o le sami mo le maʻisuka - o aogā ma mea leaga

O le maʻi suka o se tasi o na faʻamaʻi e manaʻomia ai se taumafa malosi. O se taunuuga, o le tele o meaʻai e faʻaaogaina e tagata soifua maloloina e vavaeeseina i se tagata e mafatia i lenei faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le suamalie o se tasi lea o nai meaʻai fautuaina mo le maʻisuka.

Ona o lona tuufaatasiga o meaʻai i meaʻai, o le kelp o se tasi o mea taua e tatau ona i ai i le lisi o tagata e maua i le maʻisuka. Muamua lava, e taua le matauina o le i ai o le vateanic acid i algae, lea e puipuia ai le atinaʻe o le cholesterol i puipui o toto toto, ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atherosclerosis, lea ua salalau solo i le maʻisuka.

O nisi tagata gaosiga o mea taumafa taumafa e taumafai foi e faamautinoa atu i tagata gasegase o le faaaogaina o le suka e mafai ona tuuitiitia ai le toto suka, ae e le o lea. E tatau ona e iloa o lenei alga e leai se auala e mafai ai ona faʻamautuina le suka, o lona uiga e le tatau ona e faʻatau i le togafitia o tagata fai pisinisi le faamaoni.

Fautuaga mo le filifilia o fualaau aina i le faleoloa

  1. Pe a faʻatau le sami vaʻa, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o se mea fou i se mea fou, e aunoa ma se aofaiga tele o le aisa, ma se laʻau manogi o se lanu uliuli lanu moana. E tatau ona kuka faalua mo le 15 minute, suia le vai ma fufulu algae, ma pe a uma lena piko.
  2. Afai na e faʻatauina se kāpuni matutu, e tatau ona e manatua o le masani masani o lenei oloa e tasi le sipuni i le aso, ona o le tele o iodine i le tino e le o se mea e sili ona faʻafeiloai.
  3. A e faʻatau seaweed, e tatau ona e gauai atu i le i ai o ia mea e pei o le E-621, E-211 ma le vineta. I se oloa lelei, e le tatau ona taʻua.
  4. E masani lava, e faatauina le suamalie i fagu palasisi, ae afai e leai se mea oi luga o le pusa, ona mafai lea ona e faatauina ma le saogalemu i totonu o se pusa tiola lea e gaosia i le vevela maualuga ma e aofia ai sina vaega ole tausiga.

Sea kale: faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga, mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga

O le kelp lauiloa po o le moa, o se lanu enaena, e sili ona lauiloa i Sasae. I Saina anamua, sa taua o le Sea Ginseng, ona o le lelei, le afaina tele ma le faamalologa faavavega o le sami. O le salati na faia mai i lenei sami o meaʻai e mafai ona toe faʻafoʻisia le malosi ma faʻamamā le tino atoa i se taimi puupuu.

Laminaria e mafai ona maua i Sasae Mamao i le loloto o le sami. O se manogi manogi lelei o se vaega o le sami, lea e le o se mea lelei tele mo tagata ei ai le lagona manaia o le sogisogi. Mo se malamalama sili atu i mea tau vailaau, penefiti ma mea leaga o le sami, e tatau ona e aoao e uiga i elemene o loʻo faia ai lenei oloa.

O le kale kalepa o loʻo i ai se 'oa tele, lea e aofia ai:

  1. Vitamini E, C, A, D ma le Vaega B.
  2. O se polotini lelei atoa ma mea uma e tatau ai ile amino talafeagai.
  3. Minerale ma alginates ma gaʻo eletise polyunsaturated.
  4. Faʻasologa o elemene ma le mamafa o le polysaccharides ma le iodine.

E le gata i lea, o le nofoaga o le tuputupu ae o lenei alga e le afaina ai le fuainumera ma le tuufaatasiga o elemene aoga.

O aoga o le sami mo tagata

O faʻamanuiaga o le sami mo tagata ua lauiloa mo se taimi umi lava, e amata mai Saina anamua ma Iapani. O le taimi nei ua faʻaaogaina lenei oloa i le lalolagi atoa mo ni faʻamoemoega eseese:

  • Ona o le i ai o le laupeʻa ma mea faʻapitoa i totonu, faʻapea foi iodine, kelp e iai sona aoga aoga i le gaioiga o le thyroid gland ma CCC, e aofia ai le faʻasaʻoina o le toto ma le faʻaumatia o le atherosclerosis,
  • E i ai fuainumera o loʻo faʻaalia ai se numera itiiti o kanesa o susu i fafine o nonofo i Iapani. E mafua lenei mea ona o le faʻaaoga masani o le suka,
  • O lenei oloa e faʻamamaina atoa ai le tino o aʻafiaga leaga o le siosiomaga, faʻateʻaina toxins, toxins ma metala mamafa,
  • Faʻafetai i le faʻaaogaina o le kelp, ua faʻaititia le maualuga o le cholesterol leaga,
  • Ole aoga Kale e aoga mo tagata e ala i gaioiga faʻamalosi, e pei o le vailaʻau vailaʻau, faʻaitiitia le mumū o le urogenital avanoa i fafine,
  • E tatau foi ona e nofouta o le i ai i luga o igoa o fuainumera E 400, 401, 402, 403, 404, 406 ma le 421 e le o faailoa mai ai le puipuia poo mea leaga, ae le o le mea lea, o loo faaalia ai le i ai o le suamalie i le tuufaatasiga o le oloa. E faʻaopoopoina i kulimi, fala, falaoa ma asikulimi,

O ia algae e oʻo atu i le 13 mita, ma e le fiafia tagata uma ile tofo ma manogi. Ae o lenei mea ua soloia e le faatauina mai o le paʻu mai le kelp ma le fufuluina o ipu. I lenei tulaga, o le manogi manogi e faoa, ae tumau pea le manuia.

Faamalologa meatotino

O le tamaoaiga o loʻo tuʻuina mai ai le suamalie i le tele o mea faʻaleagaina:

  1. O lenei mea e faatatau i le togafitia o maʻi o le manava ma fatuga.
  2. Taofi soʻo se kelp toto o se malosiaga.
  3. Ua faʻaaogaina e fomai tipitipi kelp o se viseptic, faʻapipiʻi i luga o se manua mo se faʻamalologa sili atu.
  4. O se togafiti sili ona lelei e aveesea ai toxins oona, puipuia o le intestinal microflora.
  5. Ina ia foia fomaʻi, siama ma sigi, o nisi o fualaau faasaina ua faʻasaʻolotoina e tau ai.
  6. Alginates i le faʻamalolo mai i maʻi mai le ENT, e aofia ai le rhinitis masani.

O mea faʻamalolo o le sami e faʻaaoga i le tino atoa, e aʻafia ai le faʻaleagaina o metabolic process. O mea maualalo ole calorie e mafai ai e oe ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai le mamafa, e aofia ai i soo se meaʻai. Afai e te 'ai 1 lepp. o lenei oloa aʻo leʻi 'ai, e mafai ona faʻaitiitia lou fia' ai, lea o le a le mafai ai ona e 'ai tele.

Contraindications ma le ono afaina i le sami

Sea kale e leaga i:

  • Faʻailoa o loʻo tausia se pepe ma maʻitaga ona o se faʻafitauli faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi. Ae o iinei tatou te manaʻomia fautuaga faʻapitoa, talu ai e sili atu le manuia nai lo le afaina i nei vaitau o le olaga,
  • Se tamaitiiti ei lalo o le 3 tausaga
  • Tagata e iai le faʻalepalega patino i lenei oloa ma le iodine,
  • Mafatiaga mai le osteoporosis. Mo faʻamoemoega puipui, e talafeagai le kelp, ma afai e amata togafitiga i se faʻamaʻi, o le a na o le leaga lava,
  • Renal faʻamaʻi ma le gastrointestinal tract i se foliga tele.

O le kalepa kalepa e mafai ona afaina i le i ai o diathesis i tamaiti uma ma tagata matutua. O lona faʻaaogaina e mafai foʻi ona mafua ai sulu i le paʻu o le paʻu.

Tina ma Fafaga

E ui lava i se mea e ono tulai mai o se tali atu i lenei oloa, o loʻo aoga pea i nei vaitau, o le mea lea, i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina ma faʻatagaga mai se fomaʻi, e taua lava le aofia ai i au meaʻai.

Amino faʻamalosi i iodine, na o se tuufaatasiga, e mafai ai ona latou gauai atoatoa. Ma talu ai ona o le le lava o nei mea aʻo gase ma lactation, o le kelp ua avea ma oloa taua. E ui lava e mafai ona faʻaaogaina e le o lona tulaga mamā, ae o le faʻatau mai o fualaau faasaina ma lona fatuga.

O le iʻuga, o le faʻasalaga faʻasolosolo e masani ona faʻasolosolo lelei, o le a alu ese atu le tulaga faʻavaivai, o le tino o le a faʻamalo manino ia toxins, o le a faʻaleleia le galuega o le pulumu, ma o le a faamalosia ai ponaivi o le pepe ma le tina. E faʻaitiitia foʻi le viscosity o le suavai.

O nisi o faʻalavelave faʻapitoa e faʻaaogaina laau vao e faamaluluina ai le tane ae leʻi fananau mai e fafagu i latou. O nisi tulaga e suitulaga ai vailaʻau e faʻaosofia ai le gaioiga o le fanau mai.

Paʻu mago

O le aoga o le sami ua mamago e le itiiti ifo nai lo le masani. Pau lava le eseesega o le leai o se vai i totonu. O loʻo faʻatau atu ma faʻatau. Ina ia mafai e le kelp ona ave se pepa e talafeagai mo le taumafaina, e tatau ona susu mo le 3-8 itula. A maeʻa lena, fufulu 4 taimi, faaopoopo le faʻavelaina, suauu ma le sesame, fiafia i le tofo ma faamanuiaga.

Laminaria i lona tulaga malogo e faʻafaigofieina faiga faʻavae, faʻaitiitia le mamafa ma faʻaleleia le puipuiga. O le suamalie ua suamalie e lelei tele mo le atoatoa o le tino, e aofia ai le faʻasaina o le toto. O le tino ma le ponaivi ua faamalosia. O loʻo faʻaalia mai mo faʻamaʻi o le gland prostate. Enzymes ma pectins ei ai le aoga aoga i le gaioiga o le vaega o meaʻai.

Radionaclides, metala mamafa ma vailaau o vailaau faʻasaina ua faʻateleina. E mafai foʻi ona e faʻaumatia anufe i le fesoasoani o le kelp malogo.

Faʻaaogaina i le cosmetology

I totonu o le laufanua manaia, kelp e lauiloa, faʻaaogaina:

  1. Mo le tino e afifi e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, aveese le cellulite, faateleina le paʻu ma le mausali, ma faʻaleleia le tafe toto.
  2. Masks sauniuni faatasi ma le faʻaopoopoga o le seaweed e toe faʻafouina ma fufulu foliga. Mo lauulu latou te aoga mo le faʻamalosia o aʻafiaga.

O na masks e mafai ona faia tutoatasi i le fale, faʻaleleia ou foliga ma faʻalautele le talavou.

Filifiliga ma le teuina

I le avea ai o se tulafono, ua faatauina atu le suavai i falemaʻi i foliga ogo e faʻaaoga ai ato muaʻi atofaina. Afai e te faʻatau se oloa faʻamaʻa, e tatau ona e kukaina mo le itula, ona fufulu lea i le vai manino.

Mo le mauaina o le maualuga o le aoga, e le tatau ona e faʻatau le kelp kuka ona o mea o loʻo i ai faʻasoa i totonu, ma le masima ma le suka. E oo lava ile leiloa o le mamafa ma se saladia sa faia i lenei oloa e ono le manuia.

E sili ona lelei le faʻatau mai o kelp fou pe malogo na aoina i le itu i matu poʻo le itu i saute - latou te sili atu le eleʻele ma iodine. A filifilia se oloa, e tatau ona e vaʻavaʻai i foliga vaaia - o le kopa e le tatau ona i ai se faʻafiafiaga foliga ma se fale faʻaumatia.

O le faʻalauteleina o le ola e faalagolago i le vevela:

  • I le +4, o le a le sili atu i le 2 aso,
  • I -10 aso sefulu,
  • I totonu o le masina, o le a talafeagai mo le faʻaaoga i -18 tikeri.

I se pepa malogo, e mafai ona teuina se sami i le 3 tausaga, aʻo taofi mea uma aoga.

O se mea ofoofogia lenei, ua tuʻuina atu i le tagata e ala i le natura. I le leai o ni faʻasolega, e faʻasaoina ai le autalavou, soifua maloloina ma le matagofie mo le tele o tausaga, e taua tele le aofia ai o le sami i au mea taumafa.

Sea Kale: faʻamanuiaga ma mea leaga, mea faʻaleagaina

E le o se taimi umi, i fafo atu o le sami, o aoga ma mea leaga, o vailaau faafomai, o loo faamatalaina auiliili i lenei tusiga, ua masani nei le toatele. A leai, e taua o le kelp, o lona lanu enaena, ma e taatele i le teritori o matafaga.

Salati mai le kelp, vave vave ona toe faʻafoʻisia le malosi ma faʻamaʻa atoatoa le tino o toxins. E masani ona faʻaaoga i le kuka, ma 'ai foi ao matauina le tele o meaʻai.

Faʻavae, faʻamatalaga

O fea e tupu ai le sami? O le nofoaga autu o le laau o le Sasaʻe Mamao, o loʻo ola aʻe algae i lalo o le sami, o loʻo i ai se manogi manogi lelei, lea e sili ona manaia mo gourmets.

O aoga o le sami mo le tino e matua tele lava. O nei uiga e mafua ona o lona fatuga.

O vaega autū o le oloa:

  • vailaʻau o le kulupu E, C, D, A, B,
  • se porotini ma le amino acids o lo o aofia ai i totonu,
  • minerale ma alginates,
  • polysaturated acid
  • elemene o elemene ma le mamafa o le polysaccharides mamafa,
  • matua taua i elemene o iodine.

O le toʻatele o tagata o loʻo suʻe ni faʻamatalaga i le tele o iodine o loʻo i totonu o le suka. I le 100 kalama o le oloa e 16 kalama o iodine. O se maualuga maualuga lea, ona o le masani o le iodine e 30 kalama.

E fiafia i le a foliga o le sami? O le Laminaria o le ituaiga o algae enaena. O le umi e oʻo mai i le 5 i le 15 mita. O le thallus o le laau e aofia ai papatusi lapisi ma se lautele o le 20-50 centimita. Latou te pasi faasolosolo atu i totonu o le ogaumu, ona oʻo ai lea i le aʻa o le laau. Algae ua faapipiiina i le palapala e ala i ona faagasologa. Ua taʻua i latou o rhizoids. Sea kale e mafai ona faʻaigoaina, ma e faia lea mea ma le fesoasoani a spores.

Atinaʻeina o oloa gaosi

O le faagasologa o le pueina o algae mai lalo o le vai e tele taimi e alu ai. E le mafaufau tagata uma e uiga i le fesili, o fea ma pe faapefea ona tupu le sami? Afai o le aoina na faia i se auala tutusa, ona maua ai lea o se tau e sili ona manaia. E masani lava o le kelp e maua mai le pito i lalo, e faʻaaoga ai faʻamalosi faʻapitoa ma pipi. I lenei tulaga, o algae o le tele mita mita e aliali i le luga. E masani lava, o le faʻaaogaina o meafaitino mataʻutia e faia i le maeʻa o se afā malosi, pe a lafo i uta e galu. Ona fautuaina lea ina ia faanatinati, aua o le vaivai o le tino e mafai ona oo atu ai i le vevela vave o le gaosiga o le gataifale.

O mea e maua mai ai mea e gaosia vave amata ona faʻafefe, ona tuʻuina atu lea mo nisi gaioiga. O nisi taimi e tipiina i ni fasi fasi laau e faʻamago mulimuli ane. Aʻo leʻi amataina lenei gaioiga, ua faʻamamago le mea faigaluega e ala i le 'aveʻeseina o le oneone, silt ma le thalli pala. O se faʻagasologa faapena e faia i le la poʻo i faʻaletupe faapitoa.

Sea benefit benefits ma harms, mea tau vailaau

O le a le aoga o le sami mo le tino o le tagata? O se vaega toatele o le faitau aofaʻi o tagata e fiafia i lenei fesili.

Uiga lelei o oloa gaosi:

  • taua taua o iodine i totonu o le oloa,
  • faaitiitia le toto cholesterol,
  • tauivi ma fomaʻi,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona osofaia le fatu,
  • faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi viral i le tino,
  • malosi le tau i faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • aveese mea oona mai le tino.

Mea leaga o le kelp:

  • tasi le le faapalepale i le oloa e le tino o le tagata,
  • lagona maaleale o iodine,
  • afaina i le manava o le manava,
  • pyoderma chronic,
  • fomai diamorrhagic,
  • faʻamaʻi fatu
  • lapisi
  • nephrosis
  • lanu uliuli
  • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga.

O vaega ia e aofia ai le algae, faʻaeʻeina i se tele o mea faʻalefealoiga:

  • aoga i le togafitia o maʻi pipisi ma faʻamaʻi o le intestinal,
  • ei ai sona aʻafiaga,
  • ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa,
  • faʻaaogaina e avea o se sooupu faʻamalolo manuʻa,
  • faʻamaonia le microflora o le tino,
  • aveese mea oona
  • maualuga le maualuga o le antiviral ma le antifungal,
  • togafitiga o le rhinitis masani ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Pe a aveesea le mamafa

I le iloa o le tele o kalori o loo i le sami, e fautuaina e le tele o tagata fai meaʻai i totonu o meaai aupito sili ona taua ina ia le maua ai le mamafa. O se oloa e pei o le suamalie, calories i le 100 kalama e tutusa ma le 24.9 kilokalo. E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le kale kale, o lona aoga taua e matua maualuga lava, o loo i ai faailoga nei: proteins - 0.9 kalama, carbohydrates -3 kalama, gaʻo -0.2 kalama.

I taimi o taumafataga, e faʻaaogaina le kelp e faʻavae i le tele o mea. O le algae ua tuʻuina atu i le tino se lagona o le atoatoa, ma faʻafefe uma ai le vai. I le faʻaopoopoga, o vaega taua o loʻo aofia ai i totonu e mafai ona sui ai le tele o meaʻai maualuga-kalori.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Brown algae o loʻo ola i le pito i lalo o le sami e maua ona igoa ona o lona tutusa ma kapisi paepae masani. O le mea moni, o le kelp e le o se fualaau faisua foi. O se oloa talitutusa e fautuaina mo le faʻaaoga i le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua ma le lua. O se vaifofo lelei lea e puipuia ai le atherosclerosis mai le atiina ae. O se tasi o vaega o algae o le eletise tele, lea e faatinoina ai le puipuiga o le toto o vaʻalele, ma puipuia ai le cholesterol mai le faaputuputu i luga o puipui o maʻa.

O le oloa e faʻamautuina le faʻavae o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka:

  • o le lelei e aafia ai le faagasologa o le paʻu o le mamafa,
  • faʻaagaoioia le toe faʻafouina o sela ma masini,
  • lelei e aafia ai faʻamaʻi fatu cardiovascular,
  • faʻasaʻo le gaosiga o le inisalini,
  • faʻafeiloaʻiga e aʻafia ai gaioiga faʻasolosolo,
  • aveese mea oona mai le tino,
  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faamautu le malosi.

O aoga o le sami mo tamaitai

O le a le aoga o le sami mo tamaitai? O lenei oloa e tele mea aoga ma ua manatu o se tasi o mea e sili ona taua mo le tino o le tino. Ona uiga sili ona taua:

  • lelei e afaina ai le galuega o le vevela,
  • ua i ai sona aafiaga faafouina,
  • aveese le mamafa o le mamafa
  • malosi le taua i faʻamaʻi pipisi,
  • e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.

Ina ia faʻaitiitia le mamafa, e lava le naʻo le 50 miligrams o kelp i le aso e faʻaalu ai. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le kanesa o le susu, e mafai e se tagata ona afifi se tagata i le suka.

Sami faʻataʻavalevale ao maitaga

O le a le suamalie e aoga mo fafine maʻitaga? I le taimi o le maʻitaga, e tatau i se fafine ona 'ai lelei lelei ina ia mafai ona ia fanauina se pepe soifua maloloina ma le malosi malosi. E na o mea masani e maua mai ai le tele o aogā, ma o le a maua ai e le tamaititi mea uma e manaʻomia. O Laminaria ua taʻua o se tasi o mea sili ona taua e tusa ai ma le numera o elemene. O le taua o le iodine i totonu o le oloa e avea ai le algae enaena ma se vaega taua tele mo tina faʻamoemoe; e fautuaina i latou e 'ai uma i tamaitai i le amataga ma tuai.

O meatotino lelei o le oloa mo tina faʻamoemoe:

  • o le maualuga o le iodine ma le folic acid o le a laveaiina ai le ola o le pepe ma o le a mafai ai ona aloese mai le faʻafuaseʻi o le faʻanoanoa,
  • o loʻo i ai se aofaiga tele o le uʻamea, lea e mafai ai e le tino talavou ona tupu ma ola saʻo,
  • kelp o loʻo i ai se aofaiga tele o le calcium, lea e ulu atu i le tino o le tagata ma mafai ai e le skeleton, endocrine ma le fatu ma gaʻo ona fausia lelei,
  • O le vailaʻau A e mafai ai e le pepe ona aloese mai faafitauli o faʻaaliga.
  • potassium, sodium, phosphorus faʻamalosia le faʻaogaina o le tino o le lumanaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga