Dufalac mo le maʻisuka ituaiga 1

O le Duphalac o loʻo avanoa i le fuga o le siva. 100 ml o le vailaau faasaina e aofia ai le 66.7 g o lactulose ma le vai faamama i se voluma e 100 ml.

E tusa ai ma faʻatonuga, o Dufalac o se faʻamatalaga manino manino o se lanu samasama samasama.

O lenei vailaʻau e gaosia i pusa palasitika 200, 500 poʻo le 1000ml (aofia ai - fua fua). O loʻo i ai foi se pepa faʻamalolo i le 15ml pepa faʻamalo ma le polyethylene sachets (10 taga i totonu o se pusa).

Faʻataʻitaʻiga

O lenei fualaau faasaina ei ai sona aafiaga le lelei. O le Dufalac e i ai sona aafiaga faʻapitoa, ma o lea e faʻaosofia ai le faʻamalositino o le intestinal. E faʻaleleia ai foʻi le faʻaaogaina o phosphates ma suauu calcium, ma e fiafia i le faʻaumatiaina o ammonium ion. O le microflora o le iniseti o le kolo na te momotu le lactulose i mea maualalo mole mole masima, ma e fesoasoani i le faateleina o mea o loʻo i totonu o le iniseti. O le mea lea, o le Dufalac e faʻamalosia ai le faʻamalositino o le intestinal ma afaina ai le tumau o le fale. O lenei mea e mafua ai le toe faʻaleleia o le faʻaoga o le colonial le faʻaaogaina ma le faʻaumatiaina o le faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o le Duphalac mo le encephalopathy o le hepatic po o le muaʻi (coma) e mafai ona faʻaititia ai le mea oona o le gaosiga o le eletise i totonu o le inumaga, ma faʻaitiitia ai le leaga o aafiaga o nei mea i le mafaufau.

E tusa ai ma faatonuga, o le Dufalac o se mea muamua, o lona uiga, e faʻaleleia ai le tuputupu ae o siama aoga (bifidobacteria ma lactobacilli) ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o le fomaʻi faʻapitoa (Clostridia, Salmonella) ma faapuupuu le taimi ole siama siama. O le mea lea, o lenei fualaau faasaina e mafai ai ona paleni paleni o le intrininal microbiocenosis.

E tusa ai ma faatonuga a le Dufalac, o le fualaau faasaina e maualalo le suamalie, pe a uma le taumafaina, e oʻo atu i le kolone i se fesuiaiga, ma o iina e vaeluaina e microflora. I se vailaʻau o le 40-75 ml i le aso, o lenei vailaau faʻasaina ua uma ona faʻafouina. A oʻo i le maualuga o tui, o le vailaau faʻasaina e leʻo suia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Dufalac e faʻaaogaina mo le faʻamalosi o le mea e galue ai, faʻapea foi ma le faʻamaluluina o le nofoa faʻatasi ai ma otaota, faʻaoloa tio, pe a maeʻa gaioiga i luga o le inumaga ma le faʻalaulela. O lenei fualaau faasaina ua faailoa mai mo le encephalopathy o le hepatic po o le coma (precoma).

E tusa ai ma faʻatonuga, o Dufalac e faʻaaogaina i togafitiga faʻaleagaina o le dysbiosis, enteritis (i le tulaga o le bacteriocarrier) ma le faʻamaʻi pipisi o le dyspepsia syndrome i fanau (o se taunuuga o se meaʻai leaga tele).

O le Dufalac e faʻaaoga foi e saunia le kolisi mo suʻega faʻamaonia (sigmoidoscopy, irrigoscopy, colonoscopy).

Contraindications

  • Faʻalavelaveina o le vavaela,
  • Galactosemia,
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

E tusa ai ma faatonuga a le Dufalac, e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e le o le laoga, ma le toto o le tui o le leioio le manino. E le gata i lea, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻamaʻi i tagata gasegase e maua i le hepatic encephalopathy, e mafatia i le maʻisuka.

Tosiga ma le pulega

O lenei vailaʻau e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala. E mafai ona faʻaaogaina le suka i le suavai ma faʻafefe i le vai. Afai o le Dufalac ua faatonuina i lea aso ma lea aso, ona e inu lea i le taimi lava e tasi (mo se faataitaiga, i le taeao i le taimi o le taeao).

I le togafitiga o le faʻamalosi ma faʻamaluluina ai le nofoa, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua i se uluai metotia o le 15-45 ml i aso uma, ona latou fesuiaʻi lea i le fua ole tausiga ole 15-30 ml. Ole fua muamua e filifilia taitoatasi, e mafai ona ave le vailaʻau i le taimi muamua, pe vaevaeina ile 2 vaega. Ole vailaau tausia e filifilia e faalagolago i le tali atu i le ave o lenei vailaʻau. E tusa ai ma le suʻega a Dufalac, o le togafitiga faʻapitoa e foliga mai e 2-3 aso talu ona amata le fualaau faasaina. A o togafitiga ma le Dufalac, e tatau ona lava le vai (1.5-2 lita i le aso).

Mo tamaiti, o le vailaau o le vailaʻau ua filifilia e faalagolago ile tausaga:

  • tamaiti 7-14 tausaga - 10-15 ml i le aso,
  • tamaiti 1-6 tausaga 5-10 ml i le aso,
  • tamaiti e oo atu i le tausaga - e oo i le 5 ml i le aso.

Dufalac mo pepe faatoa fananau mai e faʻaaogaina foi i le togafitiga o le pipili ma le dysbiosis. E fautuaina e amata ona ave ma le 1 lemu, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau oona i le 4-5 ml (o le a fesoasoani e aloese ai mai le faateleina o le gaosiga o kesi).

I le togafitiga o le encephalopathy o le hepatic, o le fua o le Dufalac e filifilia taitoatasi, e masani lava o le fua muamua e 30-45 ml.

Ina ia saunia le kolisi mo suʻesuʻega, o le 100-150 ml o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina. O le mea masani lava, o le tui e faalagolago i le ituaiga o suʻesuʻega, le tulaga o le maʻi ma filifilia taitoatasi e le fomaʻi. E tusa ai ma iloiloga, o le Dufalac mo nei faʻamoemoega e sili atu le faʻaogaina faʻatasi ma isi metotia o le fufuluina o le inumaga (mo se faataitaiga, enemas faʻamama).

Faʻamataʻuga itu

I aso muamua o le faʻaaogaina o Dufalac, o le faʻaalia o le faʻaleleia o le kesi (flatulence) e mafai. E masani ona mou ese atu pe a mavae ni nai aso. A oʻo ai i le maualuga o tui o le fualaau faasaina, o le maʻi manava e tupu. O le gase, vomiting, ma le tiga o le manava e mafai foi ona tupu. E tusa ai ma le Dufalac, o lipoti o ona aʻafiaga e le lava mo se iloiloga saʻo o le tele o mataupu.

Afai e faaaoga le fualaau faasaina i luga o nifo (mo se faʻataʻitaʻiga, i le togafitiga o le encephalopathy o le hepatic), e mafai e le tagata gasegase ona atiaʻe le faʻaaogaina eletise ona o le manava.

Faatonuga faapitoa

Afai e leai se aoga mai le tagofia o fualaau mo ni nai aso, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Ia manatua o Dufalac atonu e aofia ai sina vaega itiiti o suga (mo se faataitaiga, lactose, galactose, fructose). Pe a ave se metotia e togafitia ai le tui, e le o se faafitauli mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae i le togafitiga o le gasegase o le hepatic (encephalopathy), o le suka e tatau ona amanaia mo lenei vaega o gasegase.

Tagata faʻamaʻi pipisi i le galactose, e le tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina. Duphalac mo pepe faatoa fananau mai e mafai ona faʻaaogaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Duphalac mo le maʻisuka: faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le faʻaogaina o le maʻisuka i le tino o le maʻisuka i le tino o le tagata maʻi e taatele. O se tasi o mea le atoatoa o le malosi.

O maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona faʻamalosia e suʻe fualaau eseese. O le tino o le maʻisuka e vave ona tali atu i le faia o vailaʻau masani ma vailaau faʻasaina, e mafua mai i le mea moni o le maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻalavelaveina e ala i metabolic processes.

I le tele o taimi, ona o le solia o le gasegase, e mafua ona o le solia o le gaioiga. Ina ia faʻaumatia le faʻamalosi, e faʻaaogaina ai sui e faʻafefe lelei ai le faʻaogaina o le tino e aunoa ma le faʻalavelaveina o le gaioiga o isi tino ma a latou tino.

O se tasi o nei mea malulu o le faʻaaogaina lea o Dufalac i le maʻisuka.

O le Dufalac e faʻaaogaina i le maʻisuka mo le togafitia o le tui, o le encephalopathy, ma mo le puipuia o maʻi o le iniseti.

Faʻaaoga le Dufalac e togafitia le faʻamalosi i le maʻisuka

Duphalac ma le maʻisuka - o le fualaau faasaina ma le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi vavalalata le tasi ma le isi ona o le fualaau faasaina ei ai sona aafiaga ma e le afaina ai le tino, lea e taua tele i le masani ona faʻaaogaina fualaau. E mafua lenei mea i le mea moni o le atinaʻeina o le maʻisuka e faʻaalia i le faʻafuaseʻi ona tupu mai o le maʻi ma le manaʻomia o le faʻaaoga soo o laxatives e faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻi.

O le mea e manaʻomia mo fualaau oona e faʻaaoga mo le maʻisuka o le leai lea o se afaina i le soifua maloloina mai lo latou faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2.

Pe a faʻaaoga soʻo se vailaʻau, e tatau ona manatua o le faʻaofiina o le mea mulimuli i totonu o le tino e mafua ai le suiga i le maualuga o suga i le plasma toto, lea e ono faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

O le mafuaʻaga lea e tele ai tagata gasegase o loʻo mafaufau pe mafai ona faʻaaoga le Dufalac pe afai ei ai se ituaiga lona lua o maʻi mama i le tino. O le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i se tagata gasegase o lona uiga o le mulimulitaʻia o manaoga sili atu faʻalelalolagi e faʻatatau i fualaau faʻatau. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai ona faʻaaogaina se fualaau faasaina e pei o le Dufalac e togafitia ai maʻi faʻamaʻi i le maʻisuka.

A faʻaaogaina lenei mea faigaluega, e le afaina le tino o le maʻi.

E faapefea ona aafia le tino o Dufalac?

O le fualaau faasaina o se laxative basis, o le lactulose. O le tuʻuina atu o le vailaau faʻasaina o loʻo i le foliga o se siva. E le gata i lea, o le oloa e aofia ai vai mama.

E oo lava i le tuufaatasiga o vailaʻau, e mafai ona faʻamoemoeina e le mafai e le faʻaaogaina ona faʻaleagaina le tino o le tagata maʻi i le maʻisuka.

I le tulaga o le faʻaaogaina o soʻo se mea, e tatau ona manatua o le atinaʻe o le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamaʻavaina, ma o le faʻaaogaina o soʻo se mea e faʻaleleia atili ai lenei faʻagasologa.

E faʻasaina le faʻaaogaina o le oloa pe afai o le tagata maʻi e maualuga lona faʻafesoʻotaʻi i vaega o loʻo faia ai fualaau faasaina.

O se faʻaopoopoga faaopoopo i le faʻaaogaina o le Dufalac o le iai o le faʻalavelave o le intestinal ma le galactosemia i se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le gaioiga o le vailaau faʻasaina o loʻo i luga o le faʻamalositino o le intestinal, lea e taʻitaʻia ai lona malosi. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le taofia o le faateleina o meaola ninii o faamai i totonu o le inumaga. I le vaitau o le ave o fualaau faasaina, o le numera o microbes aoga e faateleina, o lenei mea e mafua ai le faateleina o mea puipuia o le tino.

Pe a faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i le sao saʻo, e faʻatautaia e ala atu i le masini fuamalie e aunoa ma ni suiga ile solo, ma, a maeʻa ona faia lana galuega, e pipiiina e microorganisms oi ai.

Afai e tupu tele, o le fualaau faasaina e alu ese mai le vaega o meaʻai e le suia, e aunoa ma le faaleagaina o le tino.

O le lelei o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o le, a oʻo mai i totonu o le tino, e leai se suiga i le maualuga o le suka i le plasma toto. O lenei mea ua avea ai le Dufalac ma fofo sili ona lelei e faaaoga i le faamaʻi i le maʻisuka.

O le lelei o le faʻaaogaina o lenei vailaau e faʻasaga i le faʻaleagaina o le leai o se vaisu ma mea ua fai ma vaisu i le vailaʻau i totonu o le tino.

Ae e tatau ona maitauina e faapea, o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o vailaʻau, e le fautuaina e faʻamalosia le musu e ave. Aʻo faia se togafitiga uumi mo le tumau o le tumau, o le maʻisuka e tatau ona faʻaitiitia le fua o vailaʻau o loʻo latou faia.

E mafua mai i le mea moni o le mumusu vave e ave le Dufalac e mafua ai se tulaga faʻalavelave i le tino, ma o le a mafai, i le isi itu, ona faaosofia ai le le fiafia.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O le Dufalac ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. O loʻo tuʻuina atu e suʻe sufuga uma i le mamanu ma le le faʻaaogaina. Pe a tofia se fomaʻi i lea aso ma lea aso, e tatau ona faia i le taimi e tasi. O le tele o taimi, o le vailaʻau e ave i le taeao i le taimi o taumafataga poʻo le afiafi ao leʻi oʻo ile moe.

Pe a togafitia le faʻamalosi poʻo pe a faʻamaluluina le nofoa, o le vailaʻau e faʻamatalaina i se fua o le 15 i le 45 ml. O lenei metotia e faʻaaoga i le taimi muamua o togafitiga. I le lumanaʻi, pe a taitaia le togafitiga o le tausiga, o le fua faatatau o fualaau faasaina e mai le 15 i le 30 ml. Ole fua muamua e filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma uiga o le tagata maʻi.

O le tagofia o fualaau, e fuafua i le togafitiga, e mafai ona faalua pe faalua i le aso. Aʻo faʻaaogaina le Duphalac faʻasologa o fualaau faʻalua, o le fua o le vailaʻau o aso taitasi e vaevaeina i ni atopa se lua. I le avea ai o se tulafono, o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e faia i le taeao ma le afiafi.

O le filifiliga o togafitiga faʻaleleia e faʻatatau i luga o le tali a le tagata maʻi i le aveina o vailaʻau. E faʻavae i luga o iloiloga o tagata gasegase na faʻaaoga Dufalac i togafitiga o le pipisi e fesoʻotai ma le maʻisuka, o le togafitiga faʻapitoa, e fai ma tulafono, pe a uma le 2-3 aso o le tagofia o fualaau faasaina. Pe a togafitia le faʻamalosi faʻatasi ma Dufalac, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaalu le tele o le suavai, o lona maualuga e tatau ona 1.5-2 lita i le aso.

Fautuaina doso e faʻalagolago i tausaga ole maʻi ma e:

  1. Tamaiti mai le 7 i le 14 tausaga - 10-15 ml i le aso,
  2. Tamaiti e 1 i le 6 tausaga - 5-10 ml,
  3. Tamaiti laiti i lalo ifo o le matua o le tasi tausaga - e oo atu i le 5 ml i le aso.

A faʻaaogaina le oloa, aʻafiaga e pei ole:

  • taʻavale
  • le faanaunauga e vili
  • tiga i le manava,
  • afaina.

Afai e tupu tele le vailaʻau i le tino, o le a tupu le manava manava.

Afai e tupu mai faailoga ma faailo o se masalosalo, e tatau ona le toe faʻaaogaina se taimi le tumau ina ia mou atu.

I nisi tulaga, pe a faʻaaogaina ni mea maualuga mo le togafitiga, e mafai ona faʻaosoina le faʻalavelave i le paleni o eletise i le tino. E mafua ona o le tupu o le manava.

O suʻesuʻega e uiga i fegalegaleaiga a Dufalac ma isi vailaʻau faʻasaina e leʻi faia.

Afai, pe a ave le fualaau faasaina, o le aafiaga e leʻi tupu i totonu o le 2-3 aso, ona tatau lea ona e feutagai ma le fomai o loo faia le togafitiga i lenei mataupu.

Le tau o le fualaau faasaina ma ona analogues

E masani ona i ai se manaʻoga mo filifiliga mo le taliaina i le faagasologa o le togafitia o analogues o se vailaau faasaina e pei o Dufalac.

E tusa ai ma o latou aʻafiaga i le tino, o fualaau nei e tutusa lelei ma Dufalac:

O nei laxatives latou te taulimaina atoa le galuega autu ua tofia ia i latou. O le tele o taimi, o le tau o vailaau e tutusa lelei le Dufalac e maualalo pe a faatusatusa i ai. O se faʻasesega o le sauniuniga o Normase Italia. O lenei meafaigaluega e maualuga lona tau nai lo Dufalac.

O le tau sili atu ona taugofie o le Lactulose fualaau faasaina. O le tau o lenei vailaau ma lona gaosiga o mea e gaosia e mafai ai e oe ona faʻaaogā le meafaigaluega i luga o se faʻaauau pea ina ua uma ona tofia se feiloaiga ma lau fomaʻi. O lenei meafaigaluega e le mafua ai ona faʻaaogaina le tagata maʻi i le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le tau o Dufalac e faalagolago i le afifiina ma le itulagi o loʻo faʻatau ai le vailaʻau i le Rusia.

O le tau o le fualaau faasaina e mafai ona aofia i le 286 i le 486 rubles, e fuafua i le maualuga o le fualaau faasaina ma le tele o le afifiina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le malosi o le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Meaʻai ma meaai paleni mo le maʻisuka ituaiga 1

Mai le tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 1, o a meaai e mafai ona' ai e aunoa ma ni tapulaa, ma mea e faasaina ona 'ai. O le a e aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e faitauina ni iunite falaoa ma se taumafataga maualalo.

O nisi taimi o tagata gasegase e muamua feagai ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 1 e talitonu e le lava le 'ai o le suka ina ia faʻaitiitia le maualuga o le toto i lalo o le aafiaga o le inisalini ma tumau ai le masani.

Ae o meaai paleni ma le maʻisuka ituaiga 1 e le o se mea uma. O le kulūkose o le toto e faʻapupulaina i le malepe o gaʻo.O le mea lea, o le aofaʻi o gaʻo meaʻai e 'ai e se tagata i le aso e tatau ona tutusa ma le masani o le inisalini e ave. E manaʻomia e le tino lenei hormone e talepe ai le suka. I tagata soifua maloloina, e maua ai peta peta o le pancreas. Afai e atiae e le tagata le maʻisuka ituaiga 1, ona amata loa lea ona osofaia e le siama ia peta suauu. Ona o lenei mea, ua le toe gaosia le inisalini ma e tatau ona amata togafitiga.

E mafai ona taofiofia le faamai i fualaau, faamalositino, ma meaai faapitoa. Pe a filifilia mea e te 'ai mo le maʻisuka 1, e tatau ona faʻatapulaʻa au mea taumafa i le gaʻo.

O meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e faasaina ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. O le mea lea, o le taoina, laʻau suamalie, fualaau suamalie, meainu suamalie e le aofia mai le faasologa ina ia le maualuga le maualuga o le kulukose toto.

O gaʻo kulimi o loʻo faʻaumatia mo se taimi umi e tatau ona i ai i le taumafataga, ae o la latou fuainumera e matua faʻapitoa. O le galuega autu lenei: ia fetuutuunai le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 1 ina ia mafai ai e le inisalini ile suʻeina le sugar i le toto na maua mai oloa. I le taimi lava e tasi, o fualaau faisua ma porotini meaʻai e tatau ona avea ma faavae o le lisi. Mo se tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o se meaʻai eseese e faia ma se maualuga maualuga o vitamini ma minerale.

O le a le iunite falaoa?

Mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, o se fuataga o le 1 XE (falaoa o le falaoa) na faia, lea e tutusa ma le 12 g o gaʻo. E saʻo lava le tele oi latou o loʻo i totonu o le tasi afa o se fasi falaoa. Mo le tulaga masani ave se fasi falaoa falaoa e 30 g.

Ua uma ona fausia ni laasaga ua uma ona liua ai oloa autu ma nisi o ipu i le XE, ina ia faigofie ai ona fai se lisi mo le maʻisuka ituaiga 1.

Faʻasino atu i le laulau, e mafai ona e filifilia oloa mo le maʻisuka ma pipii atu i le maualuga o le carbohydrate e fetaui ma le fua o le insulin. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le 1XE tutusa ma le aofaʻi o carbohydrates i le 2 tbsp. sipuni o falaoʻo tao.

I se aso, e mafai e se tagata ona gafatia ona 'ai e tusa ma le 17-28 XE. O le mea lea, o lenei aofaʻi o carbohydrates e tatau ona vaevaeina i le 5 vaega. Mo le tasi taumafataga e mafai ona e 'ai e sili atu i le 7 XE!

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka

O le mea moni, o le mea e 'ai ma le maʻisuka 1 e le faigata ona iloa. I le maʻisuka ituaiga 1, o le taumafa e tatau ona maualalo le gaʻo. O oloa e maua i le maʻisuka maualalo i le gaʻo (lalo ifo o le 5 g mo le 100 g o oloa) e le o taʻua XE. E toetoe lava o fualaau 'aina.

O tamaʻi meaʻai ole gaʻo e mafai ona 'ai i le 1 le taimi e faʻaleleia i fualaau faisua e mafai ona' ai faʻatasi ma toetoe lava leai ni tapulaʻa.

  • zucchini, kukama, pauka, squash,
  • faanoanoa, meaʻai, salati,
  • chives, radishes,
  • musika
  • pepa ma tamato
  • kalapulaʻau ma le kapisi paʻepaʻe.

O le faamalieina o le fiaai i se tagata matua poʻo se tamaititi e fesoasoani i meaʻai o le protein, lea e tatau ona faʻaaogaina i ni mea laiti i le taimi o le aoauli, le aoauli ma le 'aiga o le afiafi. O meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona i ai ni meaolatini. E taua tele lenei mea i le fatuina o se lisi mo le maʻisuka ituaiga 1 i tamaiti.

I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina ni laupepa XE sili atu, o loʻo i ai lisi ma se lisi o ipu na saunia. E mafai foi ona e maua ni fautuaga ile mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka ina ia faafaigofie ai ona faia se lisi mo le maʻisuka.

E fautuaina le faia o se auiliiliga auiliili mo se tagata gasegase ile maʻisuka ituaiga 1 mo aso taʻitasi ma fua o le kulimi ina ia faʻaitiitia ai le taimi atoa e kuka ai.

Iloa le fia o meaʻai i le 100g, vaevae le numera i le 12 e maua ai le aofaʻi o iunite falaoa i lenei oloa.

E mafai faapefea ona faʻatusatusa le aofaʻi o gaʻo

1XE faateleina le suka plasma i le 2.5 mmol / L, ma le 1 U o le inisalini e faʻaititia ai i le tusa ma le 2.2 mmol / L.

I taimi eseese o le aso, e ese le eseesega o le inisalini. I le taeao, o le fualaau o le inisalini e tatau ona maualuga.

Le aofaʻi o le inisalini ina ia mafai ai ona gaosia le kulukose mai le 1 XE

Taimi o le asoLe numera o iunite o inisalini
taeao2, 0
aso1, 5
afiafi1, 0

Aua le sili atu i le fua faatonuina o le inisalini e aunoa ma le talanoa i lau fomaʻi.

Auala e faia ai se meaai e fuafua i le ituaiga insulin

Afai e 2 taimi i le aso e faia ai e le tagata maʻi le inisalini o le umi, ona maua ai lea i le taeao 2/3 atopa, ma i le afiafi na o le tolu.

  • taumafataga o le taeao: 2-3 XE - i le taimi lava e uma ai le puleaina o le inisalini,
  • 'aiga o le aoauli: 3-4XE - 4 itula pe a uma le tui,
  • 'aiga o le aoauli: 4-5 XE - 6-7 itula pe a uma le tui,
  • aoauli aoauli: 2 XE,
  • taumafataga: 3-4 XE.
  • 'aiga o le taeao: 3 - 5 HE,
  • 'aiga o le aoauli: 2 XE,
  • 'aiga o le aoauli: 6 - 7 XE,
  • aoauli aoauli: 2 XE,
  • 'aiga e tatau ona aofia ai: 3 - 4 XE,
  • lua taumafataga o le afiafi: 1 -2 XE,

Auala e taulimaina ai le fiaaai

O siama latou te maua meaʻai latou te manaʻomia pe afai e aʻafia le inisalini i le malepe o gaʻo. A le mafai e le vailaʻau ona taulimaina le tele o mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi, o le maualuga o le suka e maualuga i luga aʻe o le masani ma faʻamaʻi ai le tino.

E amata ona lagona e se tagata le fia inu ma fiaai tele. E liua se liʻo mataʻutia: o le tagata gasegase e gasegase ma toe lagona le fiaai.

O le mea lea, a maeʻa le 'aiga o le afiafi e te manaʻo i se isi mea e' ai, ona manaʻomia lea ona e faʻatali ma fua le maualuga o le kulukose plasma. E le tatau ona sili atu le maualuga nai lo le 7.8 mmol / l pe a mavae le 2 itula talu ona 'ai.

E tusa ai ma taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e mafai ona e filifili pe o le a: le leai o ni meaʻai gaʻo, poʻo le faateleina o le suka toto, ma fetuunai meaʻai.

1. Hyperglycemia

O lenei tulaga e tupu pe afai e le feagai le inisalini ma le tele o meaʻai. O le vaevaeina o puipuiga ma gaʻo e amata i le fausiaina o tino o le ketone. E le lava le taimi e gaoioi ai le ate, ma latou ulu i fatuga ma faanatinati. O se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai se maualuga maualuga o le acetone.

  • malosi, le fia inu
  • vevela paʻu ma le tiga i mata,
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻamaʻi manuʻa
  • vaivaiga
  • maualuga le toto maualuga
  • arrhythmia,
  • faanenefu vaaiga.

O le mafuaʻaga e mafua mai i le oso i le suka toto i maualuga. E lagona e se tagata le maasiasi, gasegase, moe, vaivaiga. O le maʻi o le maʻi e manaomia ai le vave faʻamaʻi falemai.

2. Hypoglycemia

O le le lava o le kulukose e mafua ai foi foliga o le acetone i le tino. O le tulaga e tupu ona o le maualuga o le inisalini, fiaai, manava ma le vomia, faamalolo, faʻafefe, pe a maeʻa le malosi faaletino.

O le tulaga e manaomia vave ile falemaʻi, ona o le matelaina o sela o faiʻai e mafai ona taʻitaʻia.

Afai o le maualuga o le suka e i lalo ifo o le 4 mmol / l, ona tatau loa loa lea i le tagata gasegase ona ave se kulutose pepa, se fasi 'apa suamalie poʻo le' ai lole candy.

Meaʻai ma meaai masani

  1. E tatau ona mataʻituina lelei le taumafa. E tatau ona 5 taumafataga i le aso. O le taimi mulimuli e tasi le aso e ai ai i le maʻisuka fautuaina e le sili atu i le 8 i le afiafi.
  2. Aua le faʻafefe meaai.
  3. O meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona aofia ai le tele o vitamini ma minerale. O le mea moni, o meaai e tatau ona avea ma mea taumafa ina ia le faʻaitiitia ai le paʻu ma mea leaga.
  4. E tatau ona faʻatusatusa le aofaʻi o meaʻai i le taumafataga taʻitasi, faʻaaogaina masani masani o le XE (iunite falaoa) ma fautuaga a fomaʻi o loʻo taʻu mai mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.
  5. mataʻituina lau kulūkose o le toto ma faia fetuunaiga talafeagai o meaʻai. O le suauu i le taeao e tatau ona tausia ile 5-6 mmol / L.
  6. E tatau ona tatou aoao ia malamalama io tatou lagona ina ia mafai ai ona suʻe suka poo se kulukose pepa ma faailoga o le glycemia. E le tatau ona paʻu le maualuga o le suka i le 4 mmol / L.
  • suti i meainu (lauti ma kofe i gaʻo, suamalie suamalie, suamalie ma nati o gaosiga o mea tau gaosiga, ma isi),
  • mufui ma fua suamalie.

Fuafua muamua mea taumafa pe o le a le tele o meaʻai (gaʻo falaoa) o le a 'aina, talu ai ona o le inisalini e ave ao leʻi' ai.

O a oloa e tatau ona i luga o le lisi

  • Keisi laititi-kalori kisi ma sisi,
  • Porridge, e avea o se punavai o le malosi: buckwheat, pele bela, saito, oat, barley,
  • Mea gaosi susu: kefir, yogurt, uʻu, susu susu, yogurt,
  • Aʻa, aano o manufasi,
  • Fuamoa
  • Fualaau aina ma pata,
  • Laʻu falaoa ma fualaau aina i ni mea laiti,
  • Fualaau faisua ma fualaau suamalie.
  • Sugar-free compotes ma le pulupulu broth.

O nei mea taumafa e maua ai le matelaina o lelala ma meaʻai taua ma lagolago le pancreas. E tatau ona i luga o le maʻisuka ituaiga 1 mo le vaiaso. O meaʻai mo le kuka e tatau ona faigofie.

Faataʻitaʻiga o le maʻisuka mo le 1 aso
'AiIgoa o le meaʻaiPogisa gItū falaoa
1. BreakfastPorridge1703-4
Falaoa301
Tea e aunoa ma le suka po o le suauu250
2. AʻaiE mafai ona e maua sau apu, kuki keke1-2
3. LunchFuamoa o fualaʻau100
Borsch poo soup (e le o susu)2501-2
Laʻau afu poʻo iʻa1001
Cabbage Braved Cabbage poʻo Salamata200
Falaoa602
4. FafagaKati le laumei100
Laʻau o le Rosehip250
Laʻau suamalie1-2
5. TaumafaFuamoa o fualaʻau100
Meaʻai vela100
Falaoa602
6. Taumafa lona luaKegati poʻo le yogurt e leai ni suka2001

E mafai ona taofiofia le faʻamaʻi pe a lelei ona mulimulitaia le meaai mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le insulin i le taimi. Afai o le suka, ona o lenei mea, o le a masani, ona le mafai lea ona e fefe i faʻafitauli o lenei maʻi, ma ola i se olaga atoa.

E tatau ona ou faia se mea sili

O tagata maʻi e maua i le maʻi suka e masani lava ona fefefe i le tagofia o fualaau faasaina ile maketi o falemaʻi pe a faʻanoanoa. Faʻaeteete e fesoʻotai ma faʻamaʻiloga ma aʻafiaga o le tele o vailaʻau e faʻatatau i le faʻamaʻi. O tausaga taʻitasi e tele atu vailaʻau e faʻaoga i le gaosiga o masini e le aofia ai le faʻaopoopoga o suka ma isi vaega e puipuia ai lo latou faʻaaogaina i le maʻisuka.

O le Duphalac e faatatau i fualaau faasaina lea e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le tulaga i le taofiofi o nofoa, o tagata matutua ma tamaiti. O vailaʻau faʻalaʻaulaʻau ei ai sona aʻafiaga i le tino, e le maua ai le suka. O le gaioiga malosi o le lactulose, lea e le afaina ai le maʻisuka.

O maʻi gasegase e tele lava ina mafatia i le leʻoina o le fale, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosi. E tatau ona faʻaitiitia le faʻafitauli, e mafai ona taʻitaʻia ai iʻuga leaga. E faʻamaonia pe afai e te inu soo Dufalac, e le gata o le galuega o le inumaga, ae o le tino atoa o meaʻai e masani ona faʻamaonia. E talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau ina ia aloese ai mai le inupia o le tino, lea e mafai ona tupu ona o se faʻatuai faaumiumi i le nofoa. O lea faʻalavelave o le a aʻafia ai le tulaga o le maʻi.

Faʻafefea Dufalac

O vailaʻau mo le maʻisuka e taua, ae tatau ona faia ma le faʻaeteete e taofia ai le faʻalavelave, faʻafitauli matuia o le tino. O le mea lea, e le fautuaina e fomaʻi le tagofia o fualaau oona i le taimi o le faʻamaʻi, pe a fai e le manaʻomia e le tagata maʻi le faanatinati. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gasegase malie o le tino e tupu. O vailaʻau faʻasaina ma se faʻalavelave faʻaleagaina na o le faʻaleleia atili o lenei tulaga.

O le aoga o le Dufalac mo le taofiofia i le taimi o le maʻisuka e faavae i gaoioiga nei o le vailaʻau:

  • O le Dufalac fesoasoani e faʻamalolo faʻamaʻi ma mea leaga faʻaleagaina,
  • faʻaosofia le faʻamalosi o le intestinal,
  • faaleleia atili le tuputupu ae o meaola laiti aoga,
  • faʻalautele le galuega puipui o le loto.

O le Duphalac i le maʻi suka e saogalemu atoatoa pe a faʻatonuina e se fomaʻi, aua e le mafai ona gauai i le tino. O le mea autu lenei o le siva, faʻatagaina oe e ave i le taimi o le maʻi.

E faʻapefea ona ave vailaʻau

Togafitiga o le maʻisuka e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o laumei. Pe a faatonuina, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻia le tulaga o le maʻi, le ituaiga o faʻamaʻi. O le metotia Duphalac e tatau ona fuafua na o se tagata tomai faapitoa. O le pulea o le tagata lava ia e matua faʻasaina mo le maʻisuka i soo se laasaga o le maʻi.

O fomai, o se tulafono, ua fautuaina e inu Duphalac i le maʻisuka pe afai e le o ese atu le fale mo na o le 3 aso.

O le fua fautuaina mo tagata gaosi oloa e tusa ai ma faatonuga o loʻo mulimuli mai:

  • tamaiti ei lalo o le 3 tausaga - 5 ml i le aso,
  • mo tamaiti gasegase mai le 3 i le 6 tausaga, o le fua faatatau e mai le 5 i le 10 ml i le aso,
  • o le fua o aso taitasi mo tamaiti mai le 7 i le 14 tausaga o le 10 ml (togafiti) ma le 15 ml (lagolago),
  • Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 14 tausaga le matutua e tatau ona 15-45 ml (fualaau faʻasoifua maloloina) ma le 10-25 (lagolago).

Talu ai ole fesuiaʻiga o le suʻega, e tatau ona matua malilie faatasi ma le fomaʻi. O faʻamaʻi pipisi e ave mo togafitiga faʻalagolago ma lagolago. O le a le ituaiga o faʻafeiloaʻiga ma le togafiti o togafitiga o manaʻoga ole maʻi e faʻamoemoeina e le fomaʻi o loʻo auai.

Mo le maʻisuka lalo ifo o le 14 tausaga le matua, o vailaau faʻasaina ua naʻo totonu o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma mataupu ogaoga.

Ituaiga 2 maʻisuka ma Dufalac

O maʻi e maua ile maʻisuka ituaiga 2 e le tatau ona ave Dufalac. E tauamiotonuina e meatotino o le fualaau faasaina. O le Duphalac e le o aafia i le toto, ae e alu ese mai le tino.

O le tuufaatasiga o le siva e aofia ai vaega nei:

O le tofo malosi o le fualaau faasaina e mafai ona fenumiai ai le tagata maʻi. O lea ituaiga o fualaau suamalie e taʻu mai ai vaega, ae le o le suka. Ua faaalia i suʻesuʻega o le aofaiga totoe o le suka i Dufalac e le silia le 20%.

E fautuaina e le au fai togafitiga le aveina o vailaau faafomai i foliga o se paʻu mo le maʻisuka, ona leai lea o le fua o le suka o totoe i le fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faailoa ai le mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻamautinoa. E fesoʻotaʻi faʻeteete ma le vailaʻau o le vailaʻau. Aua nei faʻaaogaina le Dufalac i le le mautonu. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i ni uiga leaga.

Pe a faasaina le vailaʻau

E ui i le mea moni o le Dufalac e le faʻaseseina i le maʻisuka, o le fofo o loʻo i ai se lisi o faʻasalaga. E tatau ona mafaufauina aʻo lei amataina togafitiga. O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai le avanoa e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina i taimi o le faʻamalosi e fesootaʻi ma le gaʻo o le gaio, aʻo leʻi fuafuaina fuafuaga e manaʻomia ai le faʻamamāina o le inumaga.

O le Dufalac e le tatau ona ave pe a fai o loʻo iai i lalo o le inisiua ia faʻamaʻiloga mo mafuaʻaga tau soifua maloloina:

  • le i ai o gasegase gastrointestinal masani,
  • ulualii o le manava ma le duodenum,
  • i le i ai o le gasegase saʻo,
  • tasi le le faapalepale i vaega,
  • siakiina le tino mai fafo i totonu o le lua o le pala,
  • tosoina o le manava.

E le mafai e Duphalac ona faʻaleagaina le tino o loʻo atinaʻe, o le tina faʻamoemoe o loʻo mafatia i le maʻisuka, e suia ai le maualuga o le susu susu. E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi o le lactation ma le gestation.

Aisea e faatagaina ai le Dufalac i le maitaga

Dufalac o se laxative e faavae i luga o se mea masani e taʻua o le lactulose.

O le vailaau faʻasaina ua i ai se lisi pito i lalo o faʻamaonia:

  • Le faʻapalepale i vaega o le vailaʻau,
  • Galactosemia,
  • Faʻailogaina o le vaʻaia o mea eseese.

Faaaoga ma le faʻaeteete faʻamaʻi toto ma le maʻisuka.

E leaga le Dufalac i le taimi o le maitaga? Mo le taliina o lenei fesili e tatau ona malamalama i le faiga o lona aʻafiaga.

O le fualaau faasaina ua i ai le faatuai, ona e ulu atu i le kolone i se foliga e le suia ma ua vaeluaina i lenei nofoaga. Ua faatagaina fomaʻi e ave le Dufalac i le maitaga, ona o le fualaau faasaina e le ulufale i le toto, ma, i le mea lea, i totonu o le tino o se pepe e leʻi fanau mai. O le mea lea, e le afaina ai le fetus.

O a mafuaaga o le tusitusi?

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 30% o le faitau aofaʻi o tagata matutua e mafatia i le faʻamalosi, ma afai e te manatu o se tagata e iai se faʻafitauli, e le o se mea e te fia vaʻai i se fomaʻi, o lona uiga e mafai ona sili atu le telē. O le faʻamautuina i le maʻisuka e mafai ona mafua mai mafuaʻaga masani e fesoʻotaʻi ma mea taumafa, o se olaga ola solo, pe o se faʻalavelave o le maʻisuka.

O le maualuga maualuga o le suka o le toto e mafua ai le leai o se susu i totonu o masini. O le le lava o le ola e tau atu i le taofiofia o feces ma, o se taunuuga, faigata i le toilalo.

Le lelei o meaai paleni mo le maʻisuka e faʻateleina ai le faafitauli.O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai se meaai faapitoa e faʻasaʻo ai le kulukose. Afai e te faʻaaogaina meaʻai faasolitulafono, o le saoasaoa o gaioiga faʻaleagaina o le a faateleina, e aofia ai le gastrointestinal tract.

O a isi suiga o le maʻisuka i le toesea o togafitiga e mafua ai le mautinoa:

  • glycosation - o le fusia o le polotini o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o siama,
  • o le faʻaalia o le cholesterol deposits i totonu o vaʻa, faʻaleagaina le toto totoina i totoga, e aofia ai le gastrointestinal tract,
  • maʻisuka neuropathy e mafua mai i le pa'ū o namu namu ona o le faʻavaeina o toxins.

Vaega o le faamalologa

I le faaopoopo atu i se paleni taumafa ma se asiasiga i le fomaʻi, o le faʻaofiina o masaniga fou o le a avea ma faʻataʻitaʻiga lelei e mafai ona faʻaaoga i le fale. E aofia ai le faʻaaogaina o se ipu vai mama i le maeʻa ai ona ala. O le vai i luga o se manava gaogao o le a fesoasoani e faʻasalalau le metabolism i le tino.

E maitauina e faʻapea, o se masani masani aoga o le a aoga tele e le gata mo le maʻisuka.

E mafai ona maua se lelei sili atu pe afai e te ave i taeao uma se sipuni sipuni o le suālaʻau fuālaʻau, sili atu olive. O sea fuafaatatau o le a fesoasoani e aloese mai le tele o faafitauli i le fale, e aʻafia ai foʻi ma le faʻaleagaina. I le faʻaopoopoga, o le a faʻagasolo ona vave faʻaleleia le faagasologa o le galo.

Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga se isi auala e leai se aoga. E aʻafia ai le faʻaaogaina o le afa afa ipu vevela faʻasusu mafanafana. E taua e naʻo le mafanafana, ae le vevela.

O lea ituaiga meafaigaluega o le a galue o se mea vaivai ma o le a fesoasoani e faʻateleina ai le gaioiga o le manava.

O le isi togafitiga o togafitiga o le a faʻaaogaina foi lelei le aoga. E maua ai le faʻaaogaina o laupepa. O lenei aso e tatau ai:

  1. ave le tele o vaega o le oloa ma faʻaeteete lelei i le vai,
  2. sasaa i se ipu vai malulu malulu,
  3. faʻamalosi mo le 12 itula.

E sili ona lelei le tuʻu o laʻau i le vai i le po atoa.

O le taimi lava e maua ai fua, o le a manaomia le sasaina lelei, ma o le fualaau oona e tatau ona onā i luga o se manava gaogao. E taua le maitauina o le faʻaaogaina o lenei metotia o le faamamaina e masani ona avea ma filifiliga le saʻo, aua e mafai ona ausia le taunuʻuga sili pe a fai e suia auala eseese.

O se fofo talafeagai ma saʻo o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le auala sili ona lelei e faʻamamā ai le tino. E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o mea faapitoa, lea e aunoa ma se faʻafitauli e mafai ona saunia e soo se tagata i le fale.

I le iloiloina auiliiliga o mafuaʻaga o le tumau i le maʻisuka, i le tele o tulaga, e mafai ona e taulimaina le faafitauli i le fesoasoani o se taumafa - taumafai e faʻalauiloa atili fualaʻau, cereals, fualaau mama, fuālaʻau fuālaʻau i totonu o le meaai ma puipuia ai le faʻamalolo.

E le gata i lea, sui mea masani ma masani ai i le ea fou, faʻaauau ona tuʻuina atu i le tino le gaioiga faaletino. Ae i le tulaga o le le amanaʻiaina o le maʻi, ioe, e talafeagai le faʻaaogaina o le fesoasoani i fualaau faasaina.

I le iloaina o le mafuaʻaga o le faafitauli, e mafai ona e amata tau ai. Ae o le a le mea e fai muamua? O le mea autu o le amataina lea o se mea itiiti. Aua nei vave faʻaaogaina se faʻapitoa o le laxatives. E pei ona uma ona malamalama i ai, o le hyperglycemia e tumau pea le mafuaʻaga o le taʻavale.

O le mea lea, i le tele o tulaga, o laasaga nei e lava:

  • Mulimuli i se taumafataga lea e faʻasaina ai le gaʻo kulū ma gaʻo. E tatau ona faʻaleleia le tele o le faʻaaogāina o vai ma meaʻai o le fiber (fualaau faisua, fualaau aina).
  • Gaioioiga masani. O faʻamalositino lelei, e le pei o se isi mea, o le a mautinoa ai le lelei o le gaioiga o le vaega o meaʻai ma le saofaga i le masini e tuleia ai le meaʻai.

Fomaʻi togafitiga

O le tele o vailaau mo vailaau mo falemaʻi mo tagata matutua ma le tupulaga laʻititi oe feagai ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le avanoa e aveesea ai se faafitauli le lelei ma filifili togafitiga sili, e tusa ai ma mea tautupe.

O le gaioiga malosi i le vailaau faʻamalositisi Dufalac o le lactulose, lea e mafua ai se aafiaga vaivai. O le vailaau oona e maua i le siva, i volumes o 200 cm³, 500 cm³, 1000 cm³, o loʻo afifiina i totonu o fagu palasitika poʻo taga pepa folasia e faia i le polyethylene o le 15 ml.

Vailaau faafomai talafeagai

Naʻo le alu ma faʻatau soʻo se mea mo tagata e maua i le maʻisuka i le falemaʻi e le o se filifiliga. Mo vailaʻau tatau, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. I le uma, o vailaʻau malolosi e mafai ona afaina ai le tino faʻavaivaia e le faʻamaʻi.

O vailaʻau mo faʻalavelave faʻafitauli i le maʻisuka e fautuaina pe afai e le fesoasoani le suiga i meaʻai. I mataupu faʻafuaseʻi, e mafai ona maua ni enemas, ae e masani ona le tatau ona tuʻu. E tuʻuina atu e Anama se fesoasoani lē tumau ma fufuluina le microflora aoga, lea ua le lelei ona gaosia i le maʻisuka.

I mataupu e le mafai ona fesoasoani auala masani, e faʻaaogaina fualaau. O iinei na vaeluaina manatu o saienitisi. O Sisifo e ofoina atu ia Magnesia ma Bisacodyl e avea ma tagatanuu autu. Latou te fesoʻotaʻi atu i sui o le saline ma le faʻavevesi, i le faasologa.

I le iuga, e mafua uma ai le faʻalaumalie o le tino, lea e faʻapupula ai le faafitauli.

E sili atu le fiafia o fomaʻi fale i fualaau o Senna. O le lamatiaga autu o ia togafitiga o le atinaʻe lea o vaisu. A maeʻa se taimi uumi o le tagofia o fualaau, o le a le mafai e le tagata maʻi ona alu saʻo i le faletaele e aunoa ma la latou fesoasoani.

I soʻo se tulaga, o mea faʻamalosi e masani ona talafeagai mo na o le faʻaaogaina puupuu ina ia mafai ona vave faʻaitiitia le faafitauli. E le mafai ona faʻamaloloina i latou e le taimi le tumau.

O vailaʻau nei e mafai ona taʻua lelei lelei:

O i latou uma e faʻataitai i le masani masani o le vaega o meaʻai ma e le mafua ai aʻafiaga o faʻaaliga.

O le faʻamavaeina o se faʻafitauli lea e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le auala sao i togafitiga o le maʻisuka o le auala sili lea e puipui ai oe lava mai faafitauli o le toto.

Faʻasalalauga masani o le faʻaoʻoina o le manava e faʻaaoga ai togafitiga a tagata

Mo le faʻaleleia atili o peristalsis, e mafai ona e faʻaogaina metotia e faʻasalalau mai lea tupulaga i lea tupulaga. Ae peitai, e tatau ona e filifilia fualaau faasaina e le afaina ai le kulukose.

FaʻatauTekinolosi gaosi oloaMetotia o le talosaga
PruneI le afiafi, tuʻu fualaau mamago (8 vaega) i totonu o le ipu vai (250 ml) ma faʻaosooso i le po atoa. Faʻailoa ese. E mafai ona e faʻapipiʻi sina vai inu suamalie fou i le susu.Inu le mea na tupu ae leʻi 'aina le taeao ma' ai i le fulafula o vine.
Alu i luga o se mauga o le maugaFaatumu se atigipusa tioata e tolu-lita i talo, faʻasaina vine i luga o laulau e sui ai le suka. Seti i le la. A maua e le mauga mauga le sua, aveese le fagu i se nofoaga malulu malulu ma tu ai mo le 21 aso. E tatau ona faʻamautinoa o le paluga e le faʻamalosi. A maeʻa lenei vaitau, faʻasusu ia vine, ma faʻamama le siva aʻafia. Mo le tincture e te manaʻomia le 50 ml o le pefu o le mauga ma se lita o vodka lelei. Lulu le paluga ao lei faʻaaogaina.Inu se sipuni tele i taeao uma i luga o se manava gaogao.
Mai fatu lūlūLiligi se sipuniti o le falemaʻi tincture i totonu o se ipu malamalama vai 4 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. E mafai ona e faʻaaoga lelei fua o fatu oe lava. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fafaga se sipuni o fatu i le 250 ml o le vai inu ma faatali mo le 5 itula.Ae leʻi alu i le moega.

Aʻo leʻi faia le taumafataga o le taeao, e mafai foi ona e inu sina sipuniti o le suauʻu manogi. O lenei metotia, faapea foi ma le faʻaaogaina o le faʻafefeteina o le suauu, e aoga mo le faʻagasolo masani o le maʻisuka.

O fuʻalaʻau o se faʻaopoopoga sili lea mo le faʻaleleia o le gataifale ma le gaʻoina, pe afai e te faaopoopoina i salakeke poʻo ipu autu.

O metotia uma a tagata e fautuaina mo le faʻaaoga i vasega o le 14 aso ma faia se malologa mo le 28 aso.

O le faʻasolosolo taimi i le maʻisuka e mafua ai le tele o lagona le lelei i totonu o se tagata e le lelei le soifua maloloina. I le puipuia o auala, meaʻai talafeagai, mafai ai taʻaloga ma tausisia uma fautuaga faʻafomaʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e taofiofia le faʻamaʻi ma aloese ai mai ogaoga faigata.

Puipuiga o le pipisi i le maʻisuka

Ina ia faʻamaonia le galuega o le gastrointestinal tract, matou te usitaia fautuaga nei:

  • Gaoioiga faaletino. O le mea taua o le faʻanoanoa tele i le aso ina ia galulue uma musika. O loʻo i ai se togafitiga faʻapitoa faʻamalositino ma le massage.
  • Faateleina le faʻaaogaina o le suavai i aso taitasi.
  • Faʻaaloalo i le taimi o taumafataga. E tatau ona e 'ai i itula lava e tasi ina ia maua ai e le manava le taimi e sauniuni ai mo le faʻaogaina o gaioiga.
  • O se faʻafeiloaʻiga i taumafa masani o ipu fuālaʻau.
  • Fomaʻi togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, electrophoresis.
  • Taeao i le taeao.

O le mea moni, e sili atu ona faigofie le ave o se mea, ae o tagata uma lava, e aofia ai le maʻisuka, e tatau ona totogia lelei le puipuiga o le taʻavale. Ina ia faia lenei mea, ua lava le mulimuli i fautuaga faigofie a fomaʻi: inuina se ipu vai i luga o se manava gaogao, fafaga lau meaai i meaʻai e maua i le fiber.

E taua le aua nei faatea meaʻai. E taua tele le taumafai e 'ai i aso uma i le taimi e tasi ma faʻaaoga le fuainumera faatonuina o le suavai, faʻamalosi ma malosi.

Ma, o le mea e sili ona taua, o loʻo feagai ma soʻo se faʻafitauli, aua le faʻavaivai ma vave saili le fesoasoani mai tagata tomai faapitoa. Ia soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga