Musika mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

E le mafai ona fai e aunoa ma se meaai mo le maʻisuka, o le faavae o togafitiga. Ae o se meaai le lelei ma meaai paleni e le sao i le soifua maloloina ma le lelei o le olaga. O le mea lea, e tatau ona saʻo le fatuina o le lisi, ina ia le gata o le meaai e maua ai le maualuga-kalori, ae maloloina ma lelei. Seʻi o tatou vaʻai pe mafai e le maʻisuka ona 'ai ni pulou? O fea o le a sili ona aoga? O le a le auala sili e faʻapipii ai lenei oloa?

Faamanuiaga ma le afaina

O musika o meaola tulaga ese ia, e aunoa ma se mea e faigata ai ona mafaufau i meaola. O se vaega taua lea o le ola faanatura, aua latou te saofaga i le faaleagaina o meaola uma o loʻo totoe pe a mavae le maliliu o manu ma laau. O loʻo aʻafia i latou i le gaosia o vailaʻau ma fualaau. E iai ni meaʻai taua tele ma e faʻaaoga lelei i le kuka. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o latou o meaʻai e manaʻomia, ona e maualalo le GI, tele fiber, vitamini A, B, B2, D, C, PP, minerale: potassium, phosphorus, iron, calcium, magnesium, ma isi.

Ae ui i lea, aua neʻi galo o lenei mea mamafa mamafa mo le faʻaogaina o meaʻai, pancreas, o lea e tatau ai ona faʻatapulaaina lo latou taumafaina i le 100g i le vaiaso, ae le o auala uma e kuka ai meaai e talafeagai. Faʻamatalaga faigata o le gastritis, gastroduodenitis, pancreatitis, anufe e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

, , ,

Faʻavaeina o pulou

Fai mai tagata suʻesuʻe o meaola e faapea o 'anufe o se satauro i le va o se laau ma se meaola. Ua taʻua i latou o "meaʻai o le vao", aʻo le tele o polotini i lenei oloa. E oo lava i le taitai i mea latou te maua, boletus, i le tuufaatasiga o le 5% o le protein, e sili atu na o pateta i lenei. O le mea lea, e le talafeagai le mafaufau e mafai e musika ona sui se meaola manu mo i tatou i le taua o meaʻai. Nai lo le 100 kalama o aano o manufasi, e tatau ona e 'ai e toetoe lava o le kilokalama o pulou. Ae talu ai ona o le i ai o fiva vavalalata (lignin, cellulose, chitin), o le a sili atu ona faigata. Ae ui i lea, o le tele o puipuiga, ma o le mea e sili ona taua o aoga oa latou oloa faʻapipiʻi, amino amino taua, o lenei faaletonu ua maeʻa uma ona totogiina.

Carbohydrates e aofia ai mannitol ma glucose. O a latou mea i totonu o le oloa e maualalo tele, o lea la e le sili atu i le 10 le faasinomaga o le glycemic index.

O maʻi suka e mafai ona faʻaumatia le oloa e aunoa ma le fefe i le oso i le suka. E tusa ai ma le fesili pe iai cholesterol i musika, e mafai foi e le tasi ona toʻa. E i ai sina gaʻo, ae o loʻo aofia ai se mea e fesoasoani e faʻaititia ai lenei faʻaaliga.

O le vaega autu o pulou o le vai, o lona aofaiga e mai le 70 i le 90%. O le oloa e tamaoaiga i elemene ma fualaau e pei ole:

  • fumela
  • calcium
  • magnesium
  • sulfur
  • seleni
  • uʻamea
  • ascorbic acid
  • lecithin
  • vitamini A, B, PP ma D.

O fuālaʻau i musipolo e tuʻuina mai i le foliga o se kulimi kulimi; e le itiiti ifo iinei nai lo iʻa.

I le masini potassium, o le oloa e toesea le pateta i le afa, ma e tele atu le uʻamea i totonu nai lo soo se fualaau ma fualaʻau. O se elemene taua e pei o le sulfur e avea ma vaega malosi i le faagasologa o le tuufaatasiga o le protein. E manaʻomia e le tino, ae e masani lava e le tupu i fua o laau. Na o tuusaunoaga lava o laumei.

Tisuka Tisuka

Seʻi o tatou talanoa e uiga i fea pulou e sili atu mo le maʻisuka e aofia ai a latou meaʻai. Talu ai ona o le mea o le carbohydrate, e tusa lava po o le a le ituaiga o oloa, e amata mai i le 3 i le 10 kalama (sei vagana ai loli), o le fesili e tatau ona ese sina eseesega.

O le aoga o musika mo le maʻisuka e fuafua i le auala e saunia ai.

Faamolemole ia matau o fua mata ma masini ua i ai se eseesega tele i le faatinoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, lanu paepae e aofia ai na o le 5 kalama o gaʻo, ma ua maeʻa 23.5. E sili ona lelei le 'aina o masimasi kuka ma kuka, kuka ma salima e tatau ona faatapulaaina. O lo latou aoga o se fesili tele, ma o le tele o masima e mafua ai le toto toto. E masani ona 'aina faʻamaʻi, faʻafefea i le sua o le tipolo ma soya sau pe faaopoopo i se salati.

O maualuga maualuga o le suka e mafai ona taʻitaʻia ai.

O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka e faʻaaoga ai le siamalala ma riboflavin, o vitamin B ia. O taʻitaʻi i le mea o loʻo i ai nei mea o loʻo faʻamalosi.

E mulimulitaʻia i latou e moa-o lago, pata ma pese pese. O musika e mafai ona avanoa i tagata uma ma taimi uma, o le mea e leaga ai, aua nei oʻo atu i le vaomatua. E itiiti lava le siama ma le riboflavine, ma o le cholesterol-lowering substance selectline ua matua leai lava. Ae i le isi itu, o le mea e maua ai le phosphorus e toetoe lava a tutusa ma iʻa - 115 mg, ma le potassium 530 mg, lea e latalata tele i le tauleleʻa mamalu.

O le fesili pe ono mafai ona 'ai ni puʻupuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e fofo lelei. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina mo le manuia uma, o lenei oloa e mafai ona iloa e le tino o ni taumafa mamafa. O le mea lea, afai e te mafatia mai pathoces o le ate poʻo le gastrointestinal tract, e tatau ona e tausia ma le faʻaeteete. Ua fautuaina le maʻisuka ia le sili atu i le 100 g i le vaiaso.

O le kamupani aupito sili ona lelei o fualaau faisua, e pei o kāpeti ituaiga uma, aniani, kāloti.

Ua faʻatagaina Buckwheat ma tao tao.

O a ni pulou e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka?

O le tele o ituaiga o musika ma metotia mo a latou sauniuniga e manaʻomia ai faʻamatalaga mo latou taʻitasi e faʻaaogaina i le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le vaomatua masani ma faatoaga o mushroom, o loo i ai mea na saunia ai mea inu e maua ai le faamalologa ma maua ai se aoga aoga i le gasegase o le maʻisuka. Faatasi ai ma:

  • Kombucha - o foliga vaaia e foliga mai o se mea oona e nofo i totonu o se fagu vai i luga o le faamalama. O le vai inu e pei o le kvass, e tofo lelei, ma e tele foi mea aoga. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaitiitia le toto suka, faaleleia le metabolism, ma taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis. Kombucha e mauoa i vitamini eseese, meaola faʻasaina, potassium, zinc, iodine. O le tapulaa i lona taumafaina o le a faateleina le eletise o le manava, gout, maʻi o le peptic. O le maʻisuka e mafai ona inuina i totonu o se ipu tioata i le aso i 3-4 laasaga, aʻo lona faʻasalaga e le tatau ona lapoa tele (e mafai ona e faʻaaogaina i vai inu),
  • susu mashroom mo le maʻisuka o se ituaiga o meaʻai susu. I fafo atu, o le musika o le kefir e talitutusa lava ma le kuka o sana araisa, o le susu o loʻo aofia ai i le sauniuni o le meainu e ala i le faʻamaʻaina. O mea faʻaleagaina faʻapitoa e mafua mai ia te ia, e aofia ai le faʻamautuina o le metabolism, microflora o le intestinal, faʻafouina o le tino puipuia, antimicrobial, aʻafiaga faʻapitoa. O nei uiga uma e taua i le maʻisuka, ma o le gafatia e maualalo le kulūkose e taua tele. O le fua fautuaina o le 200-250ml i le aso, o le umi o le vasega o le tausaga.

Musika musika i le maʻisuka

E leʻi faʻalogo tagata uma i lenei mea, e ui lava e tupu aʻe i totonu o togavao ma e mafai ona fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ona o le tele o ona faʻamalologa. E paʻepaʻe pe pulapula lanu, e i ai lona vaevaevae ma o se pulou laʻitiiti laʻitiiti.

O le mana faamalolo o loʻo faʻatumauina i totonu o latou atigipusa, o loʻo i le eleele ma maua foliga o se fuamoa. E seleseleina i le taumafanafana, mago, ona saunia ai lea o le vodka.

O le tulaga ese o ona uiga lelei, o le polysaccharides i lona tuufaatasiga e fesoasoani i le gaosia o le gaioiga i le tino o le tagata, lea e puipuia ai le salalau atu o sela o le kanesa. E aveesea ai foi le cholesterol leaga mai le tino, faʻamalolo manuʻa ma le maʻi o le gaʻo i se taimi puupuu, faʻaitiitia ai le toto, faʻamaʻafia paʻu faʻatasi, ma o loʻo i ai lona malosi lautele. O le galo foi e tautua lelei i le maʻisuka, aua e mafai ona afaina ai le glycemia.

, ,

Ae mo le maʻisuka

O le mea sili ona taua o le foaʻi atoa o le vaomatua o le vaomatua e papaʻe. E le gata o le tofo lelei, ae o le tele foi o meaʻai paleni e manaʻomia mo le tino. O le tamaoaiga o minerale e pei o le calcium, sodium, iron, magnesium, fluorine, cobalt, zinc, vitamini C, E, PP, vaega B. Riboflavin i lona tuufaatasiga e faʻaleleia ai galuega faʻalologo, ergotionein faʻavaveina le faafouina o le tino, faʻamalosia faʻamalosi puipui.

Ae o loʻo i ai le tamaoaiga i proteins, e maualalo i calories, ae e le lelei le gauaiina e le tino, lea e faʻatapulaaina ai le taumafaina.

Soa o le satitake mo le maʻisuka

O le musika a le Shiitake po o le togavao Iapani e tupu i Asia i Saute i luga o laau paʻu ma pamu. E le gata o le tofo lelei, ae o suesuega faasaienitisi foi e faamaonia ai le faamaloloina o meatotino, lea e aofia ai i se aafiaga aoga i luga o vaega uma o le tino, ae maise lava i le tau faasaga i siama, paʻu o le tino, toto maualuga o le glucose, atherosclerosis, ma maʻi masani o le gastrointestinal tract.

O nei uiga e mafua ona o le i ai o se fualaau suamalie maumaututu ma mea tau minerale ia i latou, o le polysaccharide lentinan, le lignan hormone, o le tele o amino aoga aoga, ma coenzymes.

Matou te le maua le avanoa e faʻaaoga ai pulo fou, ae o sauniuniga mo mushroom e faʻatau atu i le paʻu, e aofia ai le shiitake, ua fuafuaina e faia le toe faʻaleleia o tagata gasegase e maua i le maʻisuka.

,

Laʻau puʻeina mo Musisi

I a tatou masaniga o meaʻai, seleselega o le seleselega mo le taumalulu, faʻaaogaina o le tilatila poʻo le tipi. Vinegar, suka e faʻaaogaina i vaʻavave; o le salting e manaʻomia ai le tele o masima ma mea manogi. O ia ituaiga ipu e matua manaia lava, ae le taliaina mo le maʻisuka.

O le auala sili e saunia ai le mea faigaluega o le faʻagogo poʻo le faʻagogoina o le kuka i totonu o le vai. Mai ia i latou e mafai ona e kuka e pei o ipu muamua: soup, borsch, ma le lua, meaʻai, sau sau.

Chaga mushroom mo le maʻisuka

Talu mai anamua, o le chaga po o le birch mushroom na manatu o le faamaloloina, aemaise lava i totonu o tagata i matu. O faʻafitauli o le lomiina o maʻi na faʻamalolo mai ai, faʻaitiitia ai le tiga, na faʻaaogaina e fai ma fomaʻi fafo.

O sauniuniga faʻaonapo nei e faʻavae i luga o le gaga (oʻo atu i le 30%) faʻaitiitia le suka o le toto i totonu o le 3 itula i le maeʻa ai o latou faʻaogaina. Mai le faʻataunuʻuina o fua, o le a mafai ona e faʻaaogaina le siʻosiʻomatua o le Befungin mushroom pe faia foi le faʻasolosolo oe lava mai mea faʻatau e faatauina i le fale talavai.

Laʻau masima mo le maʻisuka

O ipu uma mo le maʻisuka, e aofia ai musika, e tatau ona saunia i auala o meaʻai. O faʻasalaga i le gaosiga o le inisalini e masani ona tuʻufaʻatasia ma isi faʻafitauli o le pancreas, ma o lea e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa ile meaʻai, lea e taofia ai le faʻalavelave.

Faatasi ai ma aoga uma o pulou, o la latou fiva lapopoa e mafai ona tau atu i se avega mamafa i luga o le okeni. O le mea lea, e sili atu le kukaina i latou i le maʻisuka e ala i le tatuʻuina lelei, fufuluina poʻo le kuka.

E mafai ona avea le mushroom ma masusu soup faatasi ma fualaʻau. Caviar e lelei mo meaʻai (pe a uma le kuka, musolo, faatasi ai ma aniani, e sisi laitiiti i le suauʻu suauu, ona fuga lea i se mea e fai ai meaʻai). O pepa e tumu i masini puʻu, galaisa ma fualaau 'aina, ma le meaʻai suamalie e faʻafefeteina i le faʻatusa tutusa.

  • Ma o le fua lea mo le kuka gaosi ma pulou mo le maʻisuka.

O anufe vevela e muaʻi susu. I totonu o le ogaumu o le falai poo le kuka, faʻapipiʻi pe faʻamaluluina marogo, aniani, kāloti, pepa lanu enaena e faigofie ona falai. I le taimi lea, o le kapeti paepae e lūlūina ma salu i le vai inu (o le a faʻaumatia ai lona manogi manogi). Faʻamama le vai, faʻafefiloi ma fulu, faʻavevela seia oʻo i le enaena auro. Faamasima, faaopoopo le vai tomati poo le paʻu, sina vai vevela, ufiufi, faʻafefiloi ile vevela vevela mo le 30-40 minute.

Faʻamaumauga mo le maʻi suka

O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻafefe i auala e le faʻaaogaina, aemaise lava pe a sau i le maʻisuka. E i ai le tele o faʻasalaga a le faʻamasinoga iinei, o le toʻatele e faʻaaogaina le fautuaga a le aiga e aunoa ma se mafaufau. O se faʻataʻitaʻiga faigofie: fautuaga mo togafitiga o le maʻisuka malosi. E faʻaaogaina le suka i le inu. O le ava malosi na faia i le taimi o le faʻamafanafanaina ua naʻo le faʻasaina mo le maʻisuka. O le mea lea, o le fautuaga o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Milk mushroom

O se faatusa o siama ma microorganisms. I le faaopoopo atu i le mea moni o le oloa e tele mea aoga, e faʻasaʻoina ai le gaʻo gaʻo. E mafai ona faia i aso uma le faʻafeagaiga o Kefir i lenei auala. O le faavae o le microflora o le vai o le streptococcus, lefete ma le susu susu, lea e mafua ai le suasusu o susu. E le faigata le fua. I luga o se ipu susu (e sili ona lelei le ave atoa) tuʻu le 2 tsp. musika, tuʻu mo se aso mo le faʻamalosi. O le vai inu e mafai ona faʻalauteleina e ala i le faaopoopoina o le faʻasili, lenamon.

Shiitake (i se isi tusiga - shiitake) poʻo le faʻaputuina, o se mushroom gaosi e masani ona lauiloa i atunuu Asia e pei o Iapani ma Saina. I luga o le faavae o lona mycelium, o sauniuniga ua faia e mafai ai ona faʻaitiitia ma tausia le kulūkose moomia. E mafai ona e 'ai i le shiitake lava ia, o loʻo avanoa i le pisinisi i le fua vevela.

Chaga po o le palach mushroom

E faigata ona faʻafeiloaʻi se tupe faʻapipiʻi i le totonugalemu o Rusia, ae e foliga mai e mafai ona suia i se mushroom laau, ua taʻua o le "chaga". Faʻaaoga le oloa i se pepa malogo. O le paʻu ua sasaa i le vai, ma matauina vaega talafeagai: 5 vaega o le vai mo vaega o le paʻu. E vevela le paluga, e tatau ona aumaia le vevela i le 50 ° C. Ona faʻaaoga lea o le vai mo se aso. E tatau ona e inuina le vailaau aʻo leʻi faia taumafa, 200 ml i le fualaau. E mafai ona e faʻaaoga le fusi, teuina e le silia le 3 aso. O le mea moni, o le gaioiga o ia tupe o tagata taitoatasi, atonu latou te le fesoasoani i se tasi. O le mea lea, o le togafitiga e le tatau ona suia ai meaʻai, vailaʻau ma, aemaise lava, faʻatalanoaga a le fomaʻi. Chaga mushroom mo le maʻisuka ua faia i se vasega o lona umi e 30 aso.

O le faʻasolosolo o le melemele ua fautuaina e avea o se tasi o metotia e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le toto o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Ina ia saunia le vailaau, ave le 300 g o musikoli ma le 0.7 l o vodka. O le oloa e tatau ona tu mo le tusa o le 4-5 aso, mulimuli ane e mafai ona ave i totonu o se sipuni aʻo leʻi 'ai, taeao ma afiafi. E mafai foi ona saunia le kapalai mai pese uumi. Faʻaaoga soʻo se tasi o nei vailaʻau mo le 2 masina, a maeʻa ona faatulaga lea o se malologa mo le ono masina.

E tatau ona faʻaaogaina ituaiga o meaʻai e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele. Afai e te ave ni paluga palapala mo meaai, ona faatoa filifilia lea o ni anufe laiti. E mafai ona e teuina faʻamalosi. E tatau ona maitauina o le paʻu o le otaota e le fetaui lelei ma soʻo se ituaiga o ava malosi, e tusa lava pe itiiti se mea e mafai ona mafua ai se faʻafitauli o le soifua manuia.

Faaiuga

O le autu "musika ma le maʻisuka" e tatau ona i ai le mafaufau i le taimi nei aua o loʻo i ai le tele o faʻamaumauga mo togafitiga o le faʻamaʻi ma la latou fesoasoani. O le mea moni, o vailaʻau masani e le o se fofo atoatoa i le faafitauli. O le maʻisuka o se fili ogaoga, e le mafai ona foia e aunoa ma ni vailaau faʻaonapo nei. E le talia foi e le tagata ia te ia lava, e sili atu le toe feiloai i se fomaʻi. E tusa ai ma pulou na ave i meaai, o le a le afaina ai lou soifua maloloina pe afai e te tausisia le fua.

Musika mo le maʻisuka

  • 1 Masoʻo ma le maʻisuka
    • 1.1 Faʻavaeina o pulou
    • 1.2 Faʻamanuiaga ma faʻalavelave o le oloa
    • 1.3 O a musika e faia e tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?
      • 1.3.1 Iapani Iapani
      • 1.3.2 Milk Mushroom
      • 1.3.3 Vaʻalele o vaomatua
      • 1.3.4 Birk Mushroom
      • 1.3.5 Paʻu paʻepaʻe papaʻe
      • 1.3.6 Musika
    • 1.4 fuamoa ma pulou mo le maʻisuka

O ipu masima e le gata o se taumafataga manaia, ae o se mea maloloina foi. 'Auala mo le maʻisuka e le pa'ū i le lisi o meaai faasaina. O nisi ituaiga o pulou e sili ona fautuaina mo le soifua maloloina lelei. O le mea moni, o sigi ei ai mea aoga e le maua i isi oloa. Ma pulou i nisi o tulaga e mafai ona suia ai meaʻai a manu.

O a musika e faia e tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2?

O musika mo le maʻisuka e faʻaaogaina lava. Latou te manaʻomia le faʻamamaina lelei ma faʻafeiloaʻi i le sua o le tipolo poo le soya soya. O le siamupini o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le tele o moli ma le potassium. Mo le puipuia o le vaʻai, vitamin o le vaega B e tatau ai. O le aofaiga aupito sili e aofia ai boletus, musigot, chanterelles ma le pata.O le mea lea, o le maʻisuka, e tatau ai ona 'ai le musika sili ona aoga - musigilua, pulo ma musika.

Toe foʻi i le laulau o mea

Japanese shiitake

O le maʻisuka e sili atu ona faigofie ona faʻafefete pe afai o le satitani e aofia i le taumafataga. I le ituaiga 1, latou te faateleina le gaosiga o le inisalini, faatasi ai ma le ituaiga 2, latou te faamautuina faiga o gasegase ma faaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto. I Iapani, o le oloa e faʻaaogaina e tusa lava pe o le a. Pe a veleina, latou te leiloa o latou fale faʻamalolo. Vaʻai le 10 minute, kuka - 15 minute. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o meatotino faʻamalolo ua leiloloa. O le faʻatagaina aupito maualuga o le faʻaaogaina fou o le 200 g i le aso.

Toe foʻi i le laulau o mea

Vaʻalele vao

Chanterelles e aoga ma fautuaina mo le maʻisuka.

O vailaʻau gaʻo maua i chanterelles e iai sona aoga i le maʻisuka. Acids e fesoasoani i le susunuina o gaʻo, lea e talafeagai mo le faʻafitauli 2, faʻaitiitia le kulūkose. I le togafitiga o le maʻisuka, paʻu ma tinctures e faʻaaogaina. Ina ia faia le vailaʻau, e manaʻomia 200 g o pese fou. Fufulu i latou ma tuu i totonu o se fagu, sasaa 500 ml o vai ua tunu. Fafano i se po pogisa ma malulu. Faʻaaoga vailaau faʻapitoa:

  1. Fufulu vailaʻau i totonu o se ipu vai.
  2. Ave le 1 sipuni ao leʻi 'aʻai.
  3. Umi - i le tele o masina.

Toe foʻi i le laulau o mea

Birch mushroom

Faaaoga le birch mushroom poʻo le chaga, e fautuaina e tagata atamamai mo le maʻisuka. O lenei ituaiga o siva e afaina ai le maualuga o le suka, faʻaitiitia ai. Ua maitauina se faaitiitia i le 3 itula i le maea ai o le pulega. Inu se meainu i le gaga. Mo lona sauniuniga e naʻo le vaega totonu, e tatau ona nutimomoia. A uma ona liligi le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma aumai i se vevela, ae aua le kuka. A maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona e faʻaosoosoina le fofo i se nofoaga manaia mo le 3 aso. Inu 1 le ipu i le aso mo le afa itula ao le i ai mo le masina. O le kosi atoa e taua le mulimuli i se taumafataga.

Toe foʻi i le laulau o mea

Paʻu paʻepaʻe papaʻe

O le faʻaauau ona faʻaogaina o pulou e maua ai se aafiaga lelei i le faʻamoemoe o le olaga.

O palu paʻu paʻepaʻe e manatu leaga oona ma e aofia i le vaega o loʻo gaosia. Ae o pulou mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga. E mafai ona e aoina na o paʻu papaʻe ma talavou. E manaʻomia lou kukaina o le oloa i le taimi lava e maeʻa pe a le sili atu ma le 1 le itula. O le oloa e 'aina na o le fou, talu ai i totonu o le pusaaisa e le mafai ona teuina le mushroom. E mafai ona e kuka i ni auala eseese. E le mafai ona faʻafefiloi palapeti ma le ava malosi.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Toe foʻi i le laulau o mea

Musika mo le maʻisuka - o aogā, faʻalavelave, pe faʻapefea ona kuka

E le o se mea faalilolilo le faia o taumafa i se vaega taua i le togafitiga o le maʻisuka. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, e tatau ona fetuutuunai le meaai a le tagata maʻi. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o meaai ma se maualuga maualuga o gaʻo ma gaʻo e gata. E toʻatele e fiafia i le fesili pe ono mafai ona 'ai ni pulou mo le maʻisuka.

Ina ia saʻo le taliina o lenei fesili, e tatau ona malamalama lelei pe o a musika ma ia suesue a latou fatuga.

E mafai ona faʻatagaina le 'ai o mushrooms mo le maʻisuka?

O le mea lea, o le suka i le ituaiga suka 2 o le maʻisuka ei ai se tulaga tulagaese, lea, e le masani ai, e talafeagai foi mo maʻi. O le mea sili e manatua pe afai e te fuafua e kuka ai mashroom ipu o lo latou lavelave faʻapitoa i le tino. O le faʻafefeteina o le a sili ona faigata mo tagata o loʻo maua i le maʻi o le ate.

E talitonu fomaʻi o le ai ai anufe mo le maʻisuka o le a aoga, ae pe afai e le 'ai soo e le tagata maʻi.

Ole aofaiga faatagaina o oloa mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e le silia le 100 kalama i le vaiaso.

E tasi le auala poʻo le isi, ina ia malamalama pe mafai ona 'ai ni puʻupuʻu, e manaʻomia ona faʻatalanoa lau fomaʻi. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafua le talafeagai o lenei oloa i au meaʻai.

O fea pulou e talafeagai?

O le mea moni, o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻatagaina le 'ai i soo se ituaiga mushroom. O le filifiliga sili mo le kukaina o kuka. E le fautuaina e tagata atamamai tagata maʻi e ai ni pulou puʻe. O a musika e te manatu o le a lelei mo le tautau o suka?

O le sili ona aoga o musika, pulo ma pulou.

  1. E faʻapefea ona aoga musika? O nei pulou manulele e toetoe lava a leai ni gaʻo. O le mea lea, e mafai ona e faʻafeiloaia ma le saogalemu i latou i au meaʻai
  2. Ma faʻapefea ona fesoasoani le puʻu susu susu i le maʻisuka? Ginger o se oa o vitamini. Vitamin A ma le vitamini B, lea e maua i le tele o pese, e aoga tele mo le vaʻaia ma maua ai ni aoga aoga i luga o le paʻu. E pei ona e iloa, o le maualuga maualuga o le toto e mafua ai le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi mata, e pei o le tusiata poʻo le maʻi o le maʻisuka. O le mafuaʻaga lea e taua tele ai i nei tagata gasegase e faʻaleleia le maualuga o vitamini A ma le vaega B.
  3. O meli meli e aofia ai le paʻu ma le zinc, lea e matua manaʻomia mo se tagata e faʻafaigofieina faiga faʻavae toto.

E toʻatele e talitonu e mafai ona faʻaaoga Kombucha mo togafitiga. E taua le manatua o le fefete, suka ma siama ua faʻaaogaina e fai ai lenei oloa. O le mea lea, i le taimi o le pala, o le ava malosi, lea na mulimuli ane liliu atu i le acetic acid. O le taunuuga o se suamalie suamalie ma le inu suamalie. Kombucha o loʻo i ai le tele o le suka, ma e le mafai e tagata gase ona inuina se inu. O le inu e tele foi le ava malosi, lea e le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka. O nisi tagata latou te talitonu sese o le ava e maualalo ai le suka toto, ae o le mea moni e taofia le fausia o le kulukose i le ate, lea e mafua mai i le hypoglycemia.

E mafai ona ou faʻaoga pulou mo le maʻisuka? E talitonu tagata o se oloa (o lona lua igoa o birch) o se mea faigaluega lelei e faʻaitiitia ai le kulukose toto, ae e le o lea. E taua le malamalama e leai ni togafitiga masani e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka i le natura. Ae o loʻo i ai oloa e le faʻateleina le maualuga o le suka. O le mea moni, o le gaga e mafai ona taumafa ma e mafai ona faʻaopoopoina i soʻo se ipu. Na o le pau lava o le mushroom birch e le o se mea lelei tele.

E na o le sili atu

E leai se masalosalo o se mea aoga mai kukumba laumei lanumeamata, ona o lo latou "suavai" latou te aofia ai se lisi ofoofogia o lisi o vaega taua e tatau ai:

  • vitamini o vaega B, C, PP (i se aofaiga laitiiti),
  • pantothenicids
  • faʻatau
  • sodium, iron, zinc,
  • sulfur, potassium, magnesium ma fulukalama,
  • iodine
  • fiber ma pectin.

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le i ai o ni faʻafitauli o lona tulaga (edema, mamafa), o le 'ai o kukama e tatau ona taua, aua e mafai ai ona faʻaalu aso anapogi "mo le tino e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina, ma faʻamālōlōina le tagata maʻi i le papili ma le atony o le gastrointestinal tract . E fesoasoani lea e aveesea ai le cholesterol ma sili atu le masima mai le tino, lea e teuina i luga o sooga.

Fou

I le i ai o le maʻisuka, vaevaega ma le masima, o loʻo fautuaina e fai aso "kukama". Ina ia le aofia ai ni tulaga lamatia e ono tulai mai ma le i ai o faʻasagaga, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. Afai e leai se mea e lamatia ai le soifua maloloina, o le a naʻo le fomai e lagolagoina le gaioiga o le maʻi. I totonu o le 1-2 aso, e fautuaina e 'ai naʻo kukama fou (e tusa ma le 2 kilokalama i le aso). I lenei vaitau, e leai se gaioiga faaletino e faatagaina.

O le le mautonu o le aoga o lenei fualaau faisua fou o le masima lea o le masima, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le elemene o le suka gaosia. Ma o le potassium i le tuufaatasiga o kukama e talafeagai mo le gaioiga masani o gaʻo, ate ma toto toto. O se aoga taua o kukama o lo latou aoga aoga i luga o le tino, lea e sili ona taua mo se tagata o loo tauivi ma se faamaʻi matautia.

Aua nei galo e uiga i salati fualaʻau fou i le faaopoopoina o le kukama. O le taumafaina oi latou e faatagaina i aso uma. E manaʻomia lou suʻeina o ia ipu i le olive olive faʻaopoopoga laʻitiiti ina ia aua neʻi faʻalauteleina a latou kalori ma mea gaʻo.

Filifili ma Faʻamama

O kukama ua kukaina ma totōina o se mea moni, aemaise lava i latou e fiafia i ituaiga uma o pipi. O loʻo i ai se faʻamatalaga e faapea o le maʻisuka ma le 'aina o meaʻai o ni mea e lua e le fetaui. Peitai, o fomaʻi e faʻamaonia o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le gata ina 'ai na meaʻai, ae tatau foi ona latou' ai.

O faʻamanuiaga o kukama ua saunia i lenei auala e faapenei:

  • latou te faafaigofieina le galuega a le pancreas, lea e masani ona vaivai,
  • saofagā i le faʻamautuina o le faʻagasologa o le faʻamalosiina o gaʻo.

Ina ia mafai ona avea ma aʻafiaga o le faʻaofiina o piko i totonu o le lisi autu, e tatau ona mataʻituina nisi o tulafono mo a latou sauniuniga ma le teuina:

  • salting recipes e tatau ona faigofie pei ona mafai ai,
  • suka o le sami e tatau ona suia i le sorbitol,
  • aua nei teu ni fualaʻau suamalie ma fualaʻau mo se taimi uumi - o le vave ona latou 'aina, o le tele foi lea o le a latou maua ai ni faʻamanuiaga
  • O kukama ua saunia i lenei auala e le mafai ona faʻamaʻi ma teuina i totonu o le pusaaisa mo se taimi umi, o lea afai o se fagu e tipi gherkins na maua i luga o le faapaleo i le malulu malulu, e sili atu le aua le lamatia. E tutusa uma lava, e leai nisi vitamini i nei fualaʻau.

O kukama ua maeʻa ma totōina e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma isi fualaau faisua i le lisi faatagaina. O le tuʻufaʻatasiga lelei faʻatasi ma le kāpeti, ae e sili atu le aua nei faʻafefiloi ia ituaiga meaʻai i pulou. A o faagasolo le aso, e mafai ona e 'aina 2-3 kukama. E le fautuaina i se tasi meaai.

Sugar Free Canned Cucumbers

O le maʻisuka e kuka ma kukama seleseleina o se taugofie ma le faigofie. E mafai ona vave ma faigofie ona saunia mo i latou lava. I le avea ai o se tulafono, ua na o le pau lenei o le filifiliga mo le maʻisuka e fiafia ai i cucumbers maoaʻe, aua o faleoloa e toetoe lava o oloa uma ua gaosia e maua ai le suka.

Ina ia maua ni totoa se 3 (1 lita i le tasi) o pi tila, o le a e manaʻomia:

  • tamai fualaau aina (e ala i mata, e sili atu le faʻaaoga atili),
  • lanu mo le faataatia i lalo o fagu taitasi: ovi (umbrellas), horseradish, cherry, blackcurrant ma oak leaves,
  • garlic - mo fagu taitasi 2-3 cloves,
  • pepa vevela i totonu o se anu - ia tofo.

Ina ia saunia le faapalepa:

  • 1.5 lita o vai
  • 3 punetini o le masima (faʻatasi ma se tamai paʻu),
  • 50 mililiters o le vineta (9%).

  1. Fufulu fualaau faisua ma otaota,
  2. tuʻu laulaʻau i le pito i lalo o apa, tuʻu saʻo kukama, faʻatumu ipu ma vai malulu ma alu mo le 6-8 itula. Taua! E tatau ona suia le vai i le 2-3 taimi.
  3. tafe vai malulu, faatumu fagu i vai inu ma faatali mo le 15 minute, ona tafe lea o le vai,
  4. pe a uma le isi togafitiga tutusa o fuālaʻau ma vai inu, e tatau ona e faʻafefe le vai i totonu o le fagu, ae i totonu o le apa mo le sami,
  5. tuu le apa ile afi, faaopoopo le masima i le vai, faʻafefiloi,
  6. i totonu o fagu taʻitasi ma kukama faʻaopoopo i ai se apa o le pepa ma se ufiufi o le kalani, fasi pepa,
  7. faatumu ni fagu i le sufuluina o le vai masima ma vave ona tapunia i latou i mea faʻapipiʻi,
  8. Faletupe e tatau ona fuli i lalo ma tuu ai e faʻamafanafana.

Mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi suka, o ē e fiafia i pulu, o kukama vine o le oloa o le N ° 1. Ae i mea uma lava e te manaʻomia e iloa ai le fua ma e le 'aina se mea atoa e mafai ona maua i le taumafataga o le afiafi. O kukama fou ma totoa i le maʻisuka o se punavai o minerale e fesoasoani i le galue masani o le gastrointestinal tract, cardiovascular and nervous system, faapea foi ma le faatumauina o maualuga maualuga o le suka o le toto.

O faʻamanuiaga o pulou mo le maʻisuka

O musika e aofia ai se vaega itiiti o polotini, gaʻo ma gaʻo. Ma o le vitamini-mineral complex e manaia tele: potassium, calcium, sodium, acid ascorbic, magnesium, vitamini: A, B, D. I le faaopoopo atu, e aofia ai polotini ma le cellulose.

I ni aofaiga lapoa i musika fiber, o se vaega taua i meaʻai o le maʻisuka, ma lecithine puipuia ai le faaputuputuina o pusa cholesterol.

Talu ai ona o ia ituaiga o meaola, o loo i ai pulou pito i lalo o le faʻasologa o igoa, lea e sili ona taua pe a filifilia se taumafataga mo tagata gasegase e lua ituaiga o suka suka.

Fai mai tagata popoto o le masani ona 'ai i mashroom dishes e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka i tagata mamaʻi o le ituaiga lona lua ma faʻamautuina. Afai o le maʻi ua faatoa amata ona tupu, o le 'ai o musipolo e mafai ona taofia lona alualu i luma.

O lenei oloa e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi mo togafitiga ma le puipuia o nisi faamaʻi ma faʻafitauli i le tino:

  • faafitauli ma le malosi o alii,
  • atinaʻe o le anemia
  • uluai laasaga o le kanesa o susu,
  • vaivai le tumau
  • leaga le puipuiga.

E ui lava i le mea moni e leai ni faʻasalaga faʻapitoa i le 'aiina o le oloa e tagata maʻisuka, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi pe o le a le ituaiga musika ma po o le a le tele e mafai ona e' ai. E faʻalagolago lava i uiga taʻitasi o le tino maʻi ma luga o le malosi o le atinaʻeina o le maʻi. O le fua fautuaina, lea e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻisuka, o le 100 kalama o le oloa i le vaiaso.

O maʻi e maua i le suka suka o loʻo mafatia i le faʻaleagaina o le ate o le ate e tatau ona 'ai ni pulou ma le faʻaeteete. Mea taumafa e faʻatatau i lenei oloa e mamafa tele mo le tino e faʻaleleia.

O a ni pulou e sili atu ona lelei mo le maʻisuka, pe faapefea ona 'ai, fualaʻau

O tagata maʻi e maua i le suka e faʻatagaina e 'ai uma masimoli suamalie. Ae o isi meaola e sili ona taua:

Musika i le vaitau o le tuputupu aʻe e faʻaopoopoina ai radionuclides i le tele o fuainumera, e lamatia ai le ola maloloina. O le mea lea, e tatau ona e kuka saʻo. E faamamaina le oloa, fufulu ma kuka i le sua masima mo le 10 minute. E tatau ona faʻamafe le pala muamua.

Pe a kuka, e mafai ona e faʻaopopoina sina sina kulimi ma le kulimi citric. Ma o le a oʻo atu i le 80% o radionuclides o le a mou atu. Ona fufuluina lea o pulo, ma mulimuli ane e leai se mea e afaina ai.

O tagata maʻi e maua i le suka suka e le fautuaina e 'ai ni masimasi ma ni pulou kuka, e sili atu ona tao i le ogaumu.

O 'auʻamu i la latou mamanu mamā o loʻo faʻaaogaina malosi e le tino. Ina ia faafaigofieina le galuega a le pancreas, e sili atu le lelei o le taumafa faatasi ma isi oloa. O nisi nei o fualaʻau mo le faia o masima masi:

Salu anufe ma zucini

Zucchini i se aofaiga o le 1 kg pela ma tipi i ni afa se lua, aveese le pipi ma fatu. Auina fualaau faisua i le kuka vai mo le 10-15 minute. Vaʻaia, olo le pulupulu na maua mai le zucchini. Oti le 150 karama o masimoli fou. Faʻafefiloi mea uma ma faaopoopo le pasisa ia i latou.

I totonu o se mea falai, falai lua ulu o le gaʻo kulumali seia oʻo i le enaena auro. Faʻalauteleina le tino maeʻa iina, ma fuga seʻia oʻo i le vaivai. Matou te ave le zucini mai le vai inu, faatumu i meaʻai, tuu i totonu o le pani, faaopoopo le masima, faaopoopo sina vai laitiiti ma faapipii seia oo ina vaivai. Ua saunia le ipu!

Suauu musu

Suauu 200 kalama o masimoli fou. Mo le sou, e sili atu le faʻaaoga o le boletus, boletus poʻo le pulou porcini. Ona matou ave lea i fafo ma se sipuni slotted mai le apa ma lafo i totonu o le pani e tao i totonu o le suāuʻu fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aniani ma sina vaega o falaoamata.

I totonu o le susuga o loʻo totoe i luga o pulou kuka, togi 2-3 pateta, kuka ma faʻaopopo le 0.5 lita o le susu. Matou te auina atu le puʻamuʻu kuka i le pani, faaopoopo le masima ma kuka mo le lima minute. Ua sauni le susu. Liligi i totonu o papatusi ma fufulu i laau.

Musu moa

Ave se tamai moa, aveese ia ponaivi, ma tuu ai na o vae ma apaau. Soak 20 grams o masimoli malogo. 'Otiʻoti i totonu o ni nai pulu se tasi laulaʻau lanumeamata, 2 pateta ma fufulu masimoli.

Tipi 2-3 aniani i fasi pepa, faaopoopo 2-3 tbsp. l sauerkraut ma greens e tofo. Faʻafefiloi mea uma faʻatasi.Matou te amataina le moa ma aano o manu, matou te lalagaina i le filo ma lafo i le ogaumu. Susunu seia kuka.

Laʻau pulou i iʻa

O iʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma pulou o se meaʻai lelei tele ma maloloina. Tipi i fasi pepa o le 0.5 kilokalama o iʻa e maualalo le gaʻo, fafasi i le pepa, tafola i le falaoamata ma auina atu i se mea falai ma tao i totonu o le suauʻu manogi. Tuu le iʻa maeʻa i luga o se pepa tao, fufulu i le kulimi kuka ma falaoa. Liligi le saumalie ma tao i totonu o le ogaumu seia oʻo i le kuka.

Ina ia saunia le saumalie, e tatau ona matou fafasi aʻi aniani tipi, ia faʻaopoopoina i le 20-30 kalama o musika puʻe, falai uma mo le isi 5-7 minute. Faaopopo le tasi ipu ipu suamati, o ni nai mata faisua, galati gaosi, masima ma mea manogi e tofo ai. Cook mo le 10 minute.

Sapalai a le Apple i pulou

Tasi ni apu lanumeamata se tolu ma tipi i totonu o poloka. 'Otiʻoti puʻi puʻupuʻu i le afa. Ave se pepa ata, ma tipi i lalo. Vaevae le afa o le moli i fasi pepa. Matou te auina atu meaʻai i le salati salalau, faʻafefiloi, faaopoopo sina suamalie o le lemoni, moli moli eletise ma sasaa atu 0.5 ipu o le lefiti mumū lefir. Ua saunia le salati!

Maʻi togafiti ile maʻisuka

Mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi suka i luga o masima, ua maua ai fualaau faasaina:

Chaga. O le fuga e tupu tele lava i luga o pamu. E i ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le fusi ua saunia faigofie. O Chaga o loʻo muamua faʻasusu ma sasaa i le vai malulu i le fua faatatau o le 1: 5. Fufulu le afi ma vevela i le 50 tikeri. Matou te finafinau mo le 48 itula ma faamama. O le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e ave le tasi ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O matūsū o suāuʻu ua pa'ū lelei i totonu o le tolu itula.

Coprinus. O se mea e afaina ai. Mai le tele o pusi vao e te manaʻomia e filifili ni puʻe paʻepaʻe. E faʻaaogaina o se vailaau mo togafitiga o faʻamaʻi eseese, aemaise lava o le maʻisuka. E sili atu ona faʻaaogaina e avea o se mea manogi i ni mea laiti, e pei o le leai o se mea oona. E faʻamamaina le mashroom, faʻagogo i totonu o le apa ma faʻapala i le paʻu. Faʻaopoopo sina mea itiiti i le taumafataga maeʻa.

Chanterelles. Se meaʻai suamalie suamalie e aofia ai le tele o fiber ma manganese. O le vailaau o le a saunia mai le 200 kalama o musigilima ma le 0.5 lita o vodka. Matou te auina muamua pese ma tapuni pese i se fagu 2-lita. Liligi ni puʻupuʻu i vodka ma tuʻu i se nofoaga malulu. Ave le 1 tsp. Faʻasusu i se ipu vai ao le i fafagaina mo le lua masina. A o faagasolo lenei vaitau, o le toto toto maualuga e faʻamautuina.

Tea ma le musika. O mea eseese teuteu ma mea faʻaleagaina e maua mai ai. O se vailaʻau vailaʻau e faia mai le suka, lefete ma siama. E fesuiaʻi le kvass o loʻo i ai le ava, lea e liua i le acetic acid i le lumanaʻi. Faʻaaogaina se vaiinu e fautuaina sina laʻititi i le 3-4 itula. Faʻafaigofie le faʻasolosolo, o loʻo faʻamamaina le maualuga o le suka.

O le oloa e aofia ai le ava masani. A o leʻi faʻaaogaina, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi latou fomai Faitau foi - Kombucha mo le maʻisuka.

Kefir poo susu susu. O le mushroom o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu fagu, sasaa i le susu ma faaopoopo i ai se meaʻai faapitoa, na faʻatauina i le fale talavai. E fesuisuiaʻi i le fale. Inu i le tele o taimi i le aso mo le 2/3 cup 15 minute ao le i malolo mo le 25 aso. A maeʻa 3-4 vaiaso, ona toe fai lea o le vasega. O se tagata gasegase i le suka i le amataga muamua e oʻo atu i le 1 le tausaga e mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi.

Matou te fautua atu foi ia e suesue i le tusiga: faʻatoʻa faʻavae mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le a ia talanoa e uiga i isi togafitiga.

O mea manaia ia o musika. Ma e mafai ona e 'ai ma le suamalie ma togafitia. O tagata e maua i le maʻi suka e fautuaina e faʻamago a latou pulou puʻe mo le taumalulu, ina ia i ai pea le oloa i le meaʻai. Faʻaaoga togafitiga faʻataʻatitia i totonu o le fale i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ia soifua maloloina!

Taaloga

E manatu i latou o le agavaʻa faʻale-aganuʻu ma isi mea e faʻaopoopo i aano o manu. O musika e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻamalosi ai puipui a le tino. O lenei ituaiga o galo e mafai ona 'aina faʻatasi. Latou te aoga tele mo se taumafataga, ona e maualalo le kalori, ae i le taimi lava e tasi latou te faamalieina ai lagona o le fiaaai. E mafai ona e teuina ia pulou i totonu o le pusaaisa mo le tasi le vaiaso. E saunia i latou i auala eseese, o lea latou te 'aina namotu i soo se ituaiga.

Toe foʻi i le laulau o mea

Suauu moa mo le maʻisuka

Sauni e musika le tele o ipu:

  • soups ma borscht
  • salati
  • itu ipu
  • fufuluina o pies ma pancakes,
  • sau sau
  • mama musika.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fua mo le hodgepodge. O le a e manaʻomia le kapisi (0.5 kilokalama), musigil (0.5 kilokalama), pata (1 sipunipuni), vai (afa ipu), vineka, tomato (2 punetini), kukama (2 pi), aniani, lemoni (afa o lemoni), masima, pepa, laurel, meaʻai (ia tofo). Tipi le kapisi, faaopoopo vai, faaopoopo le suauʻu, vinis ma faʻapala mo le 1 itula. 15 minute aʻo leʻi kukaina, faaopoopo mea manogi, tomato ma kukama. Faʻamuni le puʻamuʻu ma aniani ma mea manogi. Laʻei kapeti, pulou pulou, kapisi i totonu o le pani, fafasi i falaoa, faaopoopo le suauu ma le tao. Aʻo saunia, faʻamaʻaina i se fasi keke o lemoni.

O le saladi o musikoo ma sauerkraut e aoga foi. O le a e manaʻomia: musika, sauerkraut, aniani, apu, fuālaʻau manogi. Faʻasala i puʻamuʻu, pi ma tipi i fasi pepa. Afai e faʻapipiʻiina, ona lafoaʻi lea i totonu o se meaʻai. A uma ona tipi le aniani i afa mama, ma apu i totonu o papatusi. Faʻafefiloi mea uma, masima e tofo ai ma vaitau ma le suauu.

Faʻamuʻu moa

E tatau ona maitauina e le mafai ona vaʻaia le pipi. O loʻo i ai se talitonuga lauiloa o le paʻu paʻepaʻe papaʻe o se vailaʻau sili lea. Fai mai tagata faapitoa e aʻafia i ituaiga o meaʻai masani.

Manatua e tatau ona saunia ni pusi otaota e le sili atu ma le itula talu ona maeʻa. E tatau foi ona e mulimuli i tulafono o le teuina o oloa, tuu i totonu o le pusaaisa e puipuia ai le faaleagaina. I nisi atunuu o Europa, o le paluga o le otaota o se meaʻai.

Auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i pulou

O nisi o ituaiga pulou sa faʻaaoga lelei i togafitiga faʻasolosolo masani. O le sili ona lauiloa e mafai ona avea o se birch mushroom. Ina ia saunia se mea e faʻamalolo ai, e tatau ona e saunia lona vaega pito i luga ma sasaa vai malulu i se fua faatatau o le 1: 5. Ma, i le vevela vevela, mafanafana i le vevela o le 50 tikeri. A maeʻa lenei mea, o le vailaʻau e faʻaaogaina, faʻamamaina ma momotu. E mafai ona ou inu i sea fofo? E tatau ona inu i se ipu tioata faatolu i le aso ao leʻi 'ai. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 30 aso. O le mea moni, soʻo se togafitiga ma pulou e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi.

Chanterelles mo le maʻisuka - sauniuniga o vailaʻau

Chanterelles o se taatele masani pe a oo i le togafitia o le maʻisuka. I lenei pepa, e tele naua gaʻo ma gaʻo ma gaʻo tele. O loo iai foi Manganese i pese pese. E mafai ona e 'ai. I le avea ai o se togafitiga mo le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻamaʻaina le faailoga o le kulukose o le toto, faʻapea foʻi ma le faʻamamaina o le faaletonu o le pancreas. Chanterelles e mafai ona faʻaaogaina i foliga o tinctures poʻo paʻu.

Ina ia saunia se vailaau mai nei pulou, ave pe tusa ma le 200 kalama o le oloa ma le 500 ml o vodka. Matou te fufuluina fualaau faisua, tipi ma auina atu i se fagu lita e lua. A maeʻa lena, e sasaa le oloa i vodka ma faʻaogaina i se nofoaga malulu. E tatau ona ave le vailaau i le 1 tsp. ao leʻi 'aʻai (faasolosolo malie ona e lagona lelei). E tatau ona faʻafefe i se ipu vai. O le atoaga o togafitiga ma lenei metotia e le itiiti ifo i le lua masina. E mafai foi ona e mafaufauina le tele o ipu suamalie faatasi ai ma pese pese, e pei o soup, salakeke, pusa. O nei pulou ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi lelei ma fualaʻau. Ina ia puipuia faʻamalolo o mea o le oloa, faʻatumu i le susu mo le itula.

Faafetai mo lau gauai! E tusa ai, Olga.

E te fiafia i le tusiga? Fetufaai ma au uo!

Musika mo le maʻisuka ituaiga 2: lea e faatagaina, o latou aogā

Mo se tino soifua maloloina, ma mo maʻi eseese, e aoga tele anufe. Mai ia i latou e mafai ona e kukaina le tele o meaʻai matagofie o le a ave lo latou nofoaga saʻo i luga o le laulauʻai pe i se taumafataga masani ma le aiga atoa. Musika mo le maʻisuka ituaiga 2 e aoga tele. Latou te saofagā i le faʻamoemoe o le olaga, fesoasoani e faʻateleina le tetee o le tino i se maʻi mama. O ia mea aoga e mafua mai i le tuufaatasiga - o masogi e aofia ai lecithin, lea e taofia ai le teuina o le cholesterol i totonu o vaa.

O a faʻamanuiaga o pulou mo le maʻisuka

O FAIAOGA RECOMMEND! Faatasi ai ma lenei meafaigaluega tulagaese, e mafai ona vave ona e feagai ma le suka ma ola ai i se matua matua. Faalua ona taia i le maʻisuka!

  1. Tele le fiber, vitamini ma minerale.
  2. Faʻafetai i le lithith, o se vaega o musika, e le faʻafefeteina e le cholesterol ipu.
  3. O lenei oloa e puipuia ai le atinaʻeina o le uʻamea, faʻamalosia ai le malosi o alii.
  4. Musika e faʻamalolo ai le lelava masani ma puipuia le kanesa o le susu.
  5. O le tetee o le tino i le maʻisuka ua faateleina.

Mushroom Glycemic Index

Ona o le mea moni o le aofaʻi o gaʻololo i totonu o le oloa e matua laitiiti lava, o 'anufe e faʻavasegaina o meaʻai e maualalo le faʻaogaina o le igoa o le 10. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai le faʻaogaina o pulou mo meaʻai mo i latou o loʻo mananaʻo e aveesea le mamafa. Ona o le mea moni o namotu e maualalo le faasinomaga o fuainumera, ua fautuaina e faʻaaogaina aʻo mulimuli i se taumafataga mo le lona lua ma muamua ituaiga o gasegase suamalie.

O a musika e faʻaaoga mo se maʻi gasegase

I le maʻisuka ituaiga 2 ma le muamua, e tolu ituaiga o pulou e fautuaina mo le faʻaaogaina.

  1. Faʻamasamanoa - faʻamalosia, faʻaleleia puipuiga, o ni fesoasoani tele i togafitiga o le maʻisuka. E aofia ai le leai o ni meaʻai gaʻo. Latou te aʻafia ai le aʻafiaga o le puipuiga i le tino.
  2. Redheads. O le faleteuoloa lenei o vitamini A ma B. E aoga mo le vaʻaia, maua se aoga aoga i luga o le paʻu.
  3. Toe fai O loʻo aofia ai le 'apamemea, zinc, e manaʻomia mo le faʻamautuina o faiga faʻavae toto. Faafetai i le antibacterial aafiaga, latou te faaleleia le tulaga lautele o le soifua maloloina ma faia se galuega puipuia.

I totonu o musipolo ma meli anufe o loʻo i ai i le tuufaatasiga o mea e taofia ai le toe gaosia o siama faʻamaʻi. O fualaau sili ona aoga i le amataga o le maʻi.

E faʻafefea ona 'ai ni puʻupuʻu mo le maʻisuka

O loʻo maua le maʻisuka e ai le maualuga o le 100 kalama o musika i le vaiaso. Ae e te leʻi 'ai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. O le filifiliga sili mo le aina o anufe mo le maʻisuka ua kuka pe tao. Faʻasusu, faʻafefe pe faʻapipiina - taboo.

Faitau foi O le a le vai e inu ai i le maʻisuka

E iai vailaau faʻasaina e faʻavae i le mycelium. E le gata i lea, o nisi o vailaʻau e maualalo le suka e faʻavae i luga ole masima, e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto - e le tatau ona faʻaumatia i ni aofaiga tele.

E mafai ona e 'ai ni puʻupuʻu i se maʻi manaia i foliga mamago. O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia le suka toto i se tasi poʻo se ulugalii i le masina. Afai e te 'ai i taimi uma, ona tumau pea lea o le suka i le tulaga e tasi.

Chaga ma le maʻisuka

Le aoga o fualaau faasaina e faavae i luga o le gaga e matua maualuga lava. O le maualuga o le kulukose i le toto o le toto e faʻaitiitia ai le 3 itula talu ona 'ai e le maʻisuka le gaʻo - mai le sefululima i le tolu pasene, e faʻalagolago lava i uiga o le tagata maʻi.

Chaga e aoga mo le maʻisuka. Ina ia saunia le fusi, ia sasaa se tasi vaega o le gagati mamago ma le lima vaega o le vai, ia vevela ma vevela i luga o se vevela vevela i le limasefulu tikeri. O le taimi lava e vevela ai le vai i le vevela e manaʻomia, e aveeseina mai le vevela ma faʻamalosi mo ni nai aso. Ona tafe ai lea o le vai, o le ala e tosoina i totonu o le susu.

Afai e te matua mafiafia o se meafaigaluega, e tatau ona faʻaitiitia. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vai inu vevela. Teu le faʻasologa e le sili atu i le tolu aso i se nofoaga malulu. O le togafitiga o se masina. Ona malolo lea mo le 30 aso ma le isi, pe a manaʻomia. Ave le faʻafefete e tatau ona afa ile itula ao le i faia taumafataga, tolu taimi i le aso i totonu o se ipu malamalama. Mo le kuka, faʻaaoga le totonu o le gaga. E leai se aʻafiaga o le paʻu afaina i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le maʻisuka.

Kombucha ma le maʻi mama

E mafai e tagata maʻisuka ona 'ai i na pulou? O le fefete ma le suka, faʻapea foʻi ma siama, ua faʻaaoga e saunia ai lenei oloa. I le faagasologa o le faʻamalosi, ua faia ai le ava, lea na mulimuli ane liliu atu i le vailaau oona. O le taunuʻuga o se mea e sili ona maua i le carbonated, suamalie ma le inu, pei o le kvass, faʻamalieina atoa le fiainu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tea mushroom, o le a mafai ai ona faʻamautuina faiga faʻavalea o le tino, faʻaleleia le gaosiga o gaʻo. Afai e te inu i lea vailaʻau i aso uma, o faʻasologa o gasegase e masani ona faʻasolosolo, ma le faʻaititia o le kulukose i le plasma e faʻaititia. E fautuaina le faʻaaogaina o se vai inu kombucha lua selau mililiters i le tolu itula i le aso atoa.

Faitau foi: E mafai e le maʻisuka ona 'ai ia persimmons

Musika ma o latou manuia i le maʻisuka

Ina ia 'ai ni pulou ma le popole i taunuuga, e tatau ona e malamalama i le mea o loʻo i totonu o la latou fatuga. O faʻatusa eseese e faʻalagolago i le ituaiga, ae o loʻo i ai faʻamatalaga lautele e fesoasoani i le faia o filifiliga.

E tusa ai ma le tuufaatasiga o vailaau, pulou i le taimi lava lea e tutusa ma oloa o laau faapea foi ma manu. I le taimi lava e tasi, e oo atu i le 90% o lo latou mamafa o le vai lea, o le uiga lea o fualaʻau. E i ai le tele o aʻafiaga i totonu o la latou kulupu e tumu i meaʻai gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, lecithin ma lipids. O a latou saofaga i le tuufaatasiga e mai le 0.4% i le 0.95%. E i ai le cholesterol o loʻo i totonu o meaola manu i mushrooms, provitamin D ma fatty acids. O le taunuʻuga o le 95% o vailaʻau o loʻo faʻaleleia lelei e le tino. E le gata i lea, o sina tamaʻi kulūkose, vitamini B, zinc, copper, iodine ma le manganese o loʻo i ai i musika. I le fesili pe mafai e le maʻisuka ona 'aina ni pulou, o le tali e le manino - ioe, e mafai, faatasi ai ma sauniuniga talafeagai o le a latou aoga tele lava.

Afai tatou te talanoa e uiga i gaʻo gaʻo ma le aofaʻi o meaʻai, o le a sili atu ona faigata le oʻo mai i soʻo se faaiuga. E mafua lenei mea i le mea moni o nisi ituaiga, e pei o le porcini mushroom, e aofia ai le tele o gaʻo, proteins, ma gaʻo i la latou tuufaatasiga, lea i lenei itu e sili atu nai lo laau ma aano o manufasi, lea e fai ai le tele o meaai a tagata. E le gata i lea, o le gaʻo aano o manu e 7 taimi e itiiti ifo i le mushroom i totonu o lona kalori o mea, ma o le maso porcini mushroom e le itiiti ifo i le falaoa o le saito, lea e le fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae o tulaga faatauaina e sili ona faalagolago i le tele o pulou, o lea e mafai ai ona e mauaina ni musika talafeagai e faia ai se meaai lelei ma saogalemu. O le tuufaatasiga e aofia ai mea manogi ma mea manogi, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava ma faʻaleleia le gaioiga malosi o le sua oona, ma fafagu ai le manaʻo.

Musika - o se vailaau mo le maʻisuka

I aso ua mavae, o togafitiga faafomaʻi ma le faʻaaogaina o musika e aofia ai togafitiga faʻale-aganuʻu, ae o le taimi nei ua sili ona lauiloa i le vaega o vailaau mo togafitiga. E le gata i lea, o le tele o vailaau oona e maua i luga o le streptomycin ma le penicillin, lea e le mafai e le vailaau faʻaonapo nei ona faia e aunoa ma. O loʻo faʻaaogaina mo le sauniuniga o le faʻamaloloina o susu, mea laiti ma mea e maua. O le mea pito sili ona taua o le mauaina o le T-lymphocytes i le tuufaatasiga o sigi, lea e fesoasoani e faamalosia ai le tino puipuia ma fesoasoani ai i le tau faasaga i faamaʻi eseese.

O a musika e mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 2?

Sei o tatou vaʻai pe o le a le mea e sili ona lelei mo le maʻisuka e aofia ai i au meaʻai ina ia e le afaina ai lou soifua maloloina. E tolu ituaiga o pulou e faatagaina e tagata maʻisuka:

Lauga musika - e taʻitaʻia ai le faʻamalosia o le puipuiga o le maʻisuka ma fesoasoani lelei i le togafitiga o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi. O le gaʻo gaʻo e toetoe lava a toesea i la latou tuufaatasiga. E tele naua le aʻafiaga o le tino o le puipuiga a le tino.

Redheads ei ai le tele o vitamini A ma B.E i ai a latou aafiaga lelei i le vaʻai ma le paʻu.

O loʻo aofia ai le 'apamemea ma le zinc, o mea ia e manaʻomia mo le faʻamautuina o le faʻavaeina o le toto. E le gata i lea, latou te maua se aafiaga o le antibacterial, i luga o le malosi atoa e faʻamalosi ma faʻamalolo le tino, ma faia se galuega puipuia.

I meaola mulimuli e lua, o loʻo i ai mea e puipuia ai le tuputupu aʻe o siama. O le faʻaaogaina o le a sili ona aoga i le amataga o le faʻamaʻi. O 'anufe sili ona aoga mo le maʻisuka, lea o le a fesoasoani i le tau faasaga i le faʻamaʻi ma faʻateleina ai le malosi o le tino.

E faʻafefea ona kuka ni pulou mo le maʻisuka ituaiga 2?

Ua maeʻa ona matou iloa pe mafai ona 'ai ni puʻupuʻu mo le maʻisuka ituaiga 2, o lea sei tatou tilotilo i le kukaina. O fualaau aina suamalie e sili ona kuka ma taoina. Vagana ai mea fou ua filifilia, e mafai ona faʻaaoga. Latou te puipuia le oso i le maualuga o le kulukose o le toto, ma tausia lelei i latou.

Faatasi ai ma le fesoasoani a pulou, e mafai ona e kuka ni mea suamalie, maloloina ma lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o la latou faavae, e mafai ona e kukaina se supa lea e talafeagai ai musika. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i se fua faigofie:

Suauu musu

Laʻau kuka muamua-kuka mo le 30 minute, ona fufulu lelei lea o le suāuʻu fualaʻau ma aniani. Matou te ave se fagu vai ma faʻaopopo i ai le pateta muamua. Aumai le vai i se mea e kuka ai ma faʻaopopo sina susu susu. A maeʻa ona toe kuka, faʻapipiʻi musika ma aniani i le ulo ma pateta ma kuka le mea o loʻo i ai seia maeʻa.

Musulimu 'Uʻamea Aʻo

Afai ua e masani i se taumafa faʻapulaʻa, e mafai ona e faʻamalieina oe lava i nisi o taimi ma se moa tao tao i musipolo. Ina ia faia lenei mea, ave se atigipusa ma faʻafefiloi i totonu o le apu o le apu muamua, aniani, kālati ma pati. O iinei tatou te faʻaopoopo ai le musika i le faʻaogaina. Matou te faʻafefiloi faʻatasi uma mea aoga ma mea faʻatagata i le moa. Matou te tuʻu i totonu o se ogaumu vevela ma tuu ai mo le tusa o le 1.5 itula.

Taʻalo musika

O musika puʻe e lelei atoatoa mo se laulau fiafia. Mo la latou tapenapenaga, e tatau ona e muamua kuka le aano o moa ma fuamoa, faʻamafanafana ma vaeluaina i ni vaega laiti. O le tuufaatasiga e suamalie e tofo ai, ma afai e manao ai, e mafai ona e faaopoopo sina silati laitiiti. E faʻapipiʻi pulou pufuga i luga o se pepa tao, 'ua tumu i meaʻai. Fafasi i le kulimi kuka i luga ma tao mo le tusa ma le 15 minute.

Matou te faaiʻu faapea o le siʻi ma le maʻisuka e le feteenaʻi manatu, a le isi itu, latou te i ai se aafiaga lelei i le tino ma le gasegase o le maʻi. Naʻo le pau le mea e mafai ona e 'ai e na o le tolu ituaiga - musika, puʻamu ma moa.

E faʻapefea ona faia se vailaau mai mushroom songerelle

O nei pulou suka o le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina. E i ai ni a latou gaʻo ma gaʻo, ae tele lava fiber. I pese pese e iai le manganese. Laʻau gaogao matagofie ma e faʻaaoga lelei e fai ma togafitiga mo le faʻamaʻi. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ai ona faʻasaʻoina faailoga o le kulukose o le toto, e faʻasaʻo ai le solia o le toto. O le pese e faʻaaogaina i foliga o moa, paʻu.

Ina ia saunia le vailaʻau, e lua selau kalama o pulou e tatau ona fufuluina, tipi ma tuʻu i totonu o se fagu lita e lua. Ona sasaa lea o le oloa i le 500 mililiters o vodka ma fai mai i se nofoaga malulu. Ave le vailaau e tatau ona avea o se sipuni aʻo leʻi 'aʻai, faʻafefe i se ipu vai. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le lua masina.

Chanterelles e faʻapipiʻi i soupisi, salakeke, paluga faʻatasi ma nei 'anufe manaia ma maloloina. I le maʻisuka ituaiga 2, e talafeagai ona faʻaaogaina fualaau faisua. Ina ia mafai ona faʻasaoina vaega o faʻamalolo o pese pese, sasaa mashroom mo le itula ile susu.

Kefir mushroom

O le inu e fesoasoani i le laasaga muamua o le maʻisuka ituaiga 2 - e oo atu i le tausaga. O se faʻaopoopoga o siama ma microorganisms o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le kefir. O le kulimi faʻamalosi i lenei auala e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le gaioiga o le pancreas ua toe faʻaleleia i le maualuga o le cellular, o le gafatia o sela e maua ai le inisalini e toe faʻafoisia.

O le togafitiga e le itiiti ifo i le luasefululima aso. Ona malolo mo le tolu vaiaso ma toe togafiti. Mo se aso e te manaʻomia inu se lita o kefir - fou ma kuka i le fale. O le faʻafefete faapitoa e mafai ona faʻatau i le fale talavai, e lelei tele le faʻaaoga o susu susu. Mo le sauniuniga o le kefirfesa togafitiga, e aoga le faitauina o faatonuga o loʻo faapipii i le mea faʻafefete.

E vaevaeina le oloa i ni atitu se fitu, o ia mea taʻitasi - o le maualuga o le lua vaetolu o se ipu malamalama. Afai e matelaina le maʻisuka, muamua e inu lefir, ona maeʻa lea o le kuata o le itula e mafai ona e 'ave le meaai.

I le taimi nei, ua manino ai o nei pulou e mafai ona faʻaumatia i se maʻi mama. E i ai so latou aoga aoga i le tino. Musika e faʻaitiitia le cholesterol, faʻaleleia galuega o le fatu, faʻamalosi puipui o toto toto. Afai e te le faʻaleagaina i latou, ona oʻo mai loa lea o le aoga o nei oloa.

Tuua Lau Faamatalaga