Faailoga o le maʻisuka i tagata ma lona lamatiaga

Sei o tatou fai atu vave lava e ui o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia. O le sini o togafitiga o le faʻamaonia lea o le kulukose toto, i se isi faaupuga, totogi mo le maʻisuka. Afai e tausia e le tagata le kulūkose masani mo se taimi umi, e le tupu aʻe faʻafitauli, ma o nisi e oʻo lava i lalo. O le soifua lelei ma le maʻisuka totogi, e lelei, e leai ni faʻailoga o le faʻamaʻi, o le faʻamoemoe o le olaga e tutusa ma alii soifua maloloina. Ona o le masani ai o le maʻisuka, o le puipuiga e taua. O le maʻisuka e mafai ona aloese mai le fesoasoani o ni auala faigofie e fetaui ma le manatu o se olaga ola maloloina.

Faailoga ma faailo o le maʻisuka maʻi

O le aʻafia o le maʻisuka e faʻalautele mai lea tausaga i lea tausaga. A o laʻitiiti, e sili atu tagata maʻi nai lo tamaitai; i le 55 o ona tausaga, o le numera o le maʻisuka o ituaiga uma e lua e tutusa lava. E tusa ai ma fuainumera, o tagata taʻitoʻatasi uma lona tolu e le iloa na ia atiaʻe le maʻisuka, e le o iai ni uiga ma faʻaauau pea ona taʻitaʻia se olaga masani, ma faʻamalosia ai taunuuga o lenei maʻi.

O le tautala e uiga i le maʻisuka i tagata pe a uma le 30, e masani lava ona masani ai (sili atu i le 90% o mataupu) ituaiga faʻamaʻi 2. E masani lava i tausaga muamua talu mai le amataga o faʻalavelave faʻaleagaga, o lenei ituaiga o suka suka le maua ni faailoilo, e naʻo le fesoasoani o suʻega e mafai ona iloa.

E faapefea ona amata le maʻisuka:

Faailoga muamua o le maʻisukaO mafuaʻaga o lenei faailoga
Polydipsia o se mea e le masani ai, malosi malosi.O se tasi o uluai faailoga. O le taimi lava e amata ai ona gaʻo le suka i totonu o toto, o le toto e le mafai ona tupu. Ina ia mafai ona faaitiitia, o le tino e faʻaleleia le nofoaga tutotonu i le faiʻai.
Polyuria - faʻatupulaia o gaioiga faʻavave.Pe a amata le maʻisuka, o lenei faailoga o se taunuuga o le faateleina o le suavai. Pe a oʻo i luga le maualuga o le suka i totonu o le vaa i luga ae o le tapuni pito i tua (e tusa ma le 9 i tagata matutua), e amata ona tafe atu i totonu o le uila. O le Polyuria e matua faʻaleleia, e oo atu i le 3-4 lita.
O le vaivai, masani ona tiga o le ulu.O le faʻaaliga sili o le maʻisuka i le popofou o le maʻi o le faʻamalosia o le inisalini. I lenei tulaga, o le faʻavaveina o le kulukose i totonu o masini, e faigata, ona o le tino e mate ai le malosi o le tino.
Taunuuga pe'ā uma ona 'ai.O le tele o taumafa suamalie, ipu pateta, fua o le falaoamata e maua ai le toto toto. O aʻafiaga o lenei faʻatuputupulaʻia o le vevela, vaivaiga, lagona o le vevela pe a uma ona 'ai.

O nei faailoga e seasea lava i le taimi e tasi, e masani lava ona matau e tagata le tasi pe lua oi latou. E tupu ai o faailoga o le maualuga maualuga o le suka e na o ni nai vaiaso muamua e iloa ai le maʻisuka, pe a maeʻa ona faʻaaogaina le tino i ni tulaga fou, ma o lagona uma le lelei e mou atu.

Faailoga faaiu o le maʻisuka i tagata e tutupu pe a mavae le tele o tausaga o le ola ma le suka maualuga:

  1. Faʻavave le faʻamālōlōina o manua laiti, o foliga mai o mea manogi i luga o vae, i le pito i luga ole laʻau poʻo le axillary.
  2. O se faʻaopoopoga i le maualuga o le manava, o le faʻavaeina o se gaʻo "olaola" e oʻo atu i itu ma se vaega i tua.
  3. Tuʻuina atu i tamaloloa i luga o le paʻu mata, i tafatafa o le aus, i totonu o le urethra.
  4. Toto i le gutu, luga o fao, i laupepa o le paʻu, i luga o le tino. Faailoga o le maʻisuka i tagata o paleni poʻo balanonesthitis. O latou faailo e manaia, paʻepaʻe papaʻe, mumu o le ulu o le penis ma / poʻo le talatala. O le inflammation e mafua ai le tiga i le taimi o feusuaiga ma le taimi o le solo.
  5. Paʻu paʻu, aemaise i luga o vae, tamaʻi lima ma lima. I se taimi mulimuli ane, amataina le paʻu o le paʻu, ona aliali ai lea o fasi mumu i luga o nofoaga o le paʻu.
  6. Tingling i vae, tamatamailima. O le faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻaalia foi i le tulaga o le le mautonu o le lagona o nisi o paʻu, paʻu i le po i tamaʻi povi.
  7. Faʻaitiitia le faʻalogoina o penisini mata, faʻafitauli i le fausiaina.
  8. Vaʻai matala. Faailoga o le aʻafiaga leaga o le maʻisuka i luga o le retina - e iloa e se tamaloa i se puao, e ono tulaʻi mai i luga o ona mata matagi lauulu.
  9. Black acanthosis o se tasi o faailoga e le masani ai o fafo o le maʻisuka. E foliga mai i le foliga o le puaa eleelea uliuli i laupepa o le paʻu, e masani lava i totonu o le pito i lalo o le paʻu.

O nisi tane latou te le matauina faailoga seia oʻo ina oʻo i luga le kulukose i le lamatiaga matautia - 14 mmol / L ma le maualuga. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le hyperglycemia, ua le mafai e le tino ona pulea le metabolism, ma ua tupu ai lona taufaasese. O tino o Ketone e amata ona ulu atu i le toto, lea e tau atu i le manogi o le urine, faʻaleleia le ea, ma o nisi taimi o le paʻu. Afai e te le amanaiaina lenei faailoga, o le tulaga e mafai ona vevela i ni nai aso i se maʻi o le maʻisuka.

O le 1 ituaiga o maʻi o le carbohydrate e faʻaalia i se saoasaoa vave. O faʻamaʻi o le maʻisuka i tagata e tutusa ma faʻamaʻi i le ituaiga 2, ae latou te faia i se mataupu o itula. E vave ona tupu le suka, i nai aso e mafai ai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se paʻu. I tagata ina ua mavae le 40, o le amataga o le maʻisuka ituaiga 1 e seasea. Afai e faʻafuaseʻi lava ona faʻalauiloa faailoga o le maualuga maualuga o le suka, ma e vave lava ona mamafa, e aoga le siakiina mo se foliga o le maʻi i le va o le ituaiga 1 ma le 2 - Lada-diabetes.

O mafuaʻaga autu o le maʻisuka i alii

Glucose o le malosiaga autu mo le tino, o le tele o mea tatou te maua mai meaai. A maeʻa ona eliina meaai ma talepeina suga suga, o le kulukose e ulufale i totonu o le toto. Ina ia mafai ona alu atili i totonu o siama, e manaʻomia e le tino le inisalini. O lenei hormone e faia e le pancreas e tali atu i le faateleina o le toto suka.

I le taimi muamua o le maʻisuka i tane, o le malosi o le insulin e faasolo ina faateleina. O le mafuaaga o lenei tulaga o se taumafa tele o le suka i totonu o le toto mai meaai maualuga-carb. O tagata autu o le kulukose o maso. Faatasi ai ma se tulaga maualalo o gaoioiga, o tau e itiiti, o lona uiga o siaki o le a mafai ona taofia ai le ulu atu o suga le talafeagai i totonu ia i latou. E mafai ona latou faia lenei mea i se tasi auala: ile le amanaiaina o le inisalini, o lona uiga, e ala i le faʻaleleia o le inisalini.

Mafuaaga e siitia ai le ituaiga 2 i alii:

  1. Tele meaʻai.
  2. Mafuaaga O le tele o le tagata e mamafa tele, o le sili atu foi lona malosi o le inisalini.
  3. Localization o le gaʻo o le tino. O le mea sili ona lamatia matautia o tagata masani o le manava. Ona faailoga: o le gaʻo e maua i le va o okeni, o se manava malosi tele ua faia. O se faailoga o le maualuga o le lamatia o le maʻisuka o le manava o le sili atu i le 94 cm.
  4. Faiva, leai se maso maso. O le itiiti ifo o le kulukose e faʻaaluina i le olaga, o le tele lava o tumau i le toto.
  5. Faʻamaumauga. O se vailaau e faʻaleagaina le metabolism o le carbohydrate e mafai ona valoia e ala i le suʻesuʻeina o le talafaasolosolo o aiga vave. O lenei mafuaʻaga e le o faʻamaoni. O se tagata gasegase masani e leai se lamatiaga o le maʻisuka, tusa lava pe o mafatia ona matua uma mai lenei maʻi.
  6. Tausaga. I le mavae ai o le 50 tausaga, o le maʻisuka i tane e tupu 30% sili atu nai lo le laʻititi. Fai mai fomaʻi e mafua lenei mea ona o le maua o le mamafa ma le soifua maloloina lautele. Tagaʻi i le tusiga - faʻataunuuga toto toto i tagata pe a mavae le 50 tausaga.

Faiga faʻataʻitaʻiga

O faʻamaoniga faʻapitoa o le maʻisuka i le tele o tamaloloa e masani lava ona maua naʻo le kulukose maualuga. E masani ona tupu i le 5-7 tausaga talu ona amata le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le suʻesuʻega i lenei vaitau o le faʻamaʻi e sili atu ma le tasi le faʻalavelave na faʻaalia.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i se taimi vave:

  1. O le auʻiliʻiliga sili ona faigofie o le kulukose toto, o le samples e faia mai se vein naʻo luga o se manava gaogao. I se tagata soifua maloloina, o le taunuuga e le tatau ona sili atu nai lo le 5.9 mmol / l, ma le maʻi suka - luga aʻe 7. Afai e faia le auiliiliga e faʻaaoga ai le mita o le kulukose toto, o le kulukose i luga aʻe o le 6.1 o se faʻailoga lapatai. Glucometers e maualalo le saʻo, o le mea lea, e manaʻomia le suʻega suʻesuʻe suʻesuʻe i fale suʻesuʻe e faʻamaonia le faʻamaʻi.
  2. O se suega o le faapalepale o le kulukose o le a fesoasoani e iloa ai le faateleina o le faʻamalosia o le inisalini i le tulaga o prediabet. O le toto e tosina faalua i totonu o le 2 itula, i le va o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai le kulukose. O le taunuʻuga o le fua lona lua i luga atu o le 7.8 ua fuafuaina e pei o togafitiga, e sili atu i le 11.1 - pei o le maʻisuka.

I le ogatotonu ma le matua, e tatau ona faia suʻesuʻega i le 3 tausaga, mo tagata e maualuga le maualuga o le maʻisuka - i tausaga taʻitasi.

Togafitiga o faʻamaʻi suka i vaega eseese

O le taui mo le maʻisuka e faigofie. Afai na iloa le faamai i le amataga, o le leiloa o le suka e lava lea e aveesea ai le mamafa, faateleina le galue (mai le 150 minute o le malosi o le aoaoga i le vaiaso), fausia le musika, ma le maualalo o meaʻai. Metformin (Siofor et al.) E masani ona faatonuina e faʻaititia le faʻamalosia o le insulin. E mafai ona faasaʻoina mea sese o mea taumafa e faaaoga ai le acarbose (Glucobay).

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Afai e maua le maʻisuka i totonu o se tamaloa pe a mavae ni nai tausaga, ona le lava lea o meaai, taaloga ma metformin e totogi ai le maʻi. I le taimi nei, o le gaosiga o le inisalini e paʻu, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai mea e faʻaleleia ai le inisalini: masani glibenclamide (Maninil), glimepiride (Amaryl), vildagliptin i aso nei (Galvus), sitagliptin (Januvia) ma isi.

Afai e te tausisi i se meaʻai maualalo-kapiti ma fai ni mea faʻapipiʻi vaivai, o le inisalini o le maʻisuka e mafai ona faʻalautele mo le tele o tausaga. O le tele o taimi o le suka toto e sili atu nai lo le masani, o le tele o faʻafitauli faʻafitauli o le a alualu i luma, o le vave o le a faʻaitiitia le paʻu ma taofi le faia o le inisalini.

O le taimi lava e le lava ai le inisalini o le tagata mo le gaosiga o le gaʻo gaʻo, e tatau ona tui. I le taimi muamua, 1-2 injections i le aso e lava. Afai o le inisalini o le inisalini ua maeʻa atoa, o le polokalame o le inisalini togafitiga e tutusa ma le maʻisuka ituaiga 1: mai le 4 injections i le aso.

Faʻaiʻuga ma taunuuga

I se numera itiiti o le maʻisuka (e itiiti ifo ma le 5%), o faʻafitauli e tupu aʻe ma togafitiga vave. E tusa ma le 15% o tane e laki. Latou te alualu i luma lemu e oʻo lava i le le lava o le suka. I le toatele, o le ogaoga o faʻafitauli o le maʻisuka tuusaʻo e faalagolago i le maualuga o lona taui.

O le maʻisuka e lamatia mo tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, tino o le tino. O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faiga o le glycation, poʻo le sugaring, lea e tele taimi e malosi ai pe a faʻalauteleina le kulukose o le toto. Muamua, o vaʻa muamua na faʻafesoʻotaʻi ma le suka e mafatia. O latou puipui ua le toe maua se leo, ua vaivai, ua le toe faataunuuina a latou galuega. Laititi capillaries ua faʻaumatia, nofoaga o loʻo iai e leai ni toto. O aʻafiaga o le hyperglycemia e sili ona mataʻituina i totoga o lona gaioiga e le mafaia e aunoa ma le tele o fesoʻotaiga o vaʻa: o gaʻo ma le retina. O le toilalo o vaʻa tetele e taʻitaʻia ai le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, o le tele o taimi e faʻateleina ai le numera o le fatu ma oso i tane.

O le glycation o le hemoglobin ma le maualuga maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu i le 20%, o se taunuuga o loʻo maua ai e le sela le faʻavaveina o le okesene. Mafatiaga mai le maʻisuka ma neura. Neuropathies o le eseʻese o le faʻaleagaina o le mafuaʻaga lea o le tigaina o le tiga i vae, vaevaega o vae. O le maʻisuka e aafia ai le malosi o alii. O le toto toto i tino vevela ua le lava, o le lagona o le tino toto e faʻaitiitia ona o le neuropathy. Faʻaleagaina o neura e mafua ai le faʻaaogaina o le sphincters i le masani, toe faʻaleleia le ejaculation: o le sperm e le alu i fafo, ae ulu atu i le vevela, lea e le mafai ai ona iloa le natura o le pepe.

Puipuiga

O le faʻaaogaina o mea e faʻateleina ai le maʻisuka o auala autu ia mo lona puipuiga. O le paʻu o le paʻu i le masani, o le faʻaitiitia faʻaitiʻeti o gaʻo, o le faʻaaogaina atoatoa o sugars faigofie (glucose, sucrose) mai le taumafataga, o aʻoaʻoga masani e mafai ona mautinoa ai le puipuia o le maʻisuka. E tusa lava pe i le tulaga o prediabetes, pe a uma ona pasia le suka i luga atu o le masani, o nei tulaga puipuia e aoga i le 75% o alii.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga