Vaitalaʻau ma le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia o le tino o le endocrine. Mo se taimi umi, atonu e le o faaalia mai, pe leai, atonu tatou te le gauai atu i ai seia oʻo mai se faʻaleagaina. E masani ona faʻaalia le tele o tausaga i le 45-50 tausaga. E mafua mai o le maʻi e mafua mai i le le atoatoa o le tino poʻo le atinaʻe e faasaga i le talaaga o se gasegase. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka mo le 85-90% o ituaiga uma o le maʻisuka, ma e masani ona fesootai ma le oona. Ua faasolosolo malie le alualu i luma o le maʻi. I le aluga o taimi, o faʻafitauli ua tupu: micro-ma macroangiopathy, nephro-ma neuropathy, retinopathy. Ona o lenei mea, o suiga e le mafai ona suia e tupu i totonu o le tino, lea e mafai ona oo atu ai le faaleagaina o le tino ma okeni.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le gasegase o le gaosiga o le inisalini. O togafitiga o togatogo o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o lenei faʻamaʻi, faapea foi ma le faʻaleleia o lou manuia.

Ina ia tele le soifua maloloina ma toe faʻaleleia lou tino, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina tagata gasegase e fai togafitiga. O fualaau eseese mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto ma faaleleia atili ai le gaosiga o le inisalini. I le tuufaatasiga foi o laau afu o loo i ai isi mea aoga aoga o loo i ai se aafiaga aoga i le faagaioia o totoga uma o tagata, o le a aoga tele ai le telefoni. Ma o le taimi nei e uiga ia te ia.

Laʻau mo le ituaiga 2 Tisuka

O le mea lea, mo le togafitiga o le maʻisuka, o le mea moni, e tele otaota eseese e faʻaaogaina. E maua ei latou uma se aafiaga aoga i luga o le setete o le tino, faʻapea foi ma le faʻasaʻoina o le maualuga o le suka. Ae ui i lea, o loʻo i ai le faapalepale ma le tagata lava ia, o le mea lea e le mafai ai e laʻau uma ona saʻo mo oe. O laʻau e sili ona taatele e pei ona taʻua i lalo:

• Adaptogens - Rhodiola rosea, Saina magnolia vine, Aralia Manchurian, ginseng. Latou te faʻaleleia le malosi o le tino, puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga.
• Natura - birch, horsetail, lingonberry. Latou te aveesea le tele o le vai mai le tino, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.
• Laʻau faʻamalosi - lanu, launiu, faʻamalosi, lūlū lūlū, mūmū mūmū, pusa. O loʻo faʻamoemoe e toe faʻafoʻi le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini.
• Omea-o loʻo i ai - faʻafefete, ulu alisi, Siberia, sage, mauga arnica. Faʻateleina le aoga o le inisalini, faʻaititia ai le manaʻonaʻoina o lauulu.
• Sina-aofia ai - suauu o le sana, manu maualuga, Canadianrodrod, sage. Latou te faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, le puipuia o tomai.
• Biguanide - laumei, pi, pi, galega. Puipuia le faʻaumatia o le inisalini, faʻamaonia le faʻapalepale ole kulukose.
• Inisalini-aofia ai - Ierusalema artichoke, elecampane, chicory. Latou te faatelevaveina le gaosiga o lenei enzyme, lea e nafa ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faamanuiaga o togafitiga o togalaau mo le maʻisuka

Muamua, o se faʻaopoopoga i lo latou natura, natura. I lenei tulaga, o laʻau o loʻo sili atu ona aoga aoga. E le gata i lea, latou te aʻafia lelei le gaioiga o le tino atoa, faateleina le puipuiga o le tino, faʻagasoloina o metabolic process. A maeʻa togafitiga, ona toe faʻafoʻi uma ai lea o toto. Ina ia maua le susu i le sili atu ona mafai, ia taumafai e tausisi i tulafono nei:

• E le mafai ona faʻaaogaina laau uma - o le tele o na mea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave lavelave malosi o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le tino atoa.
• Afai e leai sou poto masani i togafitiga, o le a sili atu ona lelei le faʻatauina o totogi i le falemaʻi.
• Cook decoction e tatau ona matua tusa ai ma faatonuga. E sili le feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faia lenei mea.

Ina ia sili atu le aoga o togafitiga, o le tuufaatasiga o le teuteuga e le tatau ona sili atu i le fitu ituaiga laau. Afai e te faia se paluga o se numera tele o vaega, o le a faʻaitiitia le aoga.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona ave ma se meaai faapitoa. I lenei tulaga, o le a sili ona maualuga le aafiaga o le talosaga.

Auala e gaoioi ai gaʻo i le tino i le maʻisuka

O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka o se auala sili ona lauiloa o le faʻaalia, lea ua leva ona lauiloa. E toʻatele e na o le tausisia o latou tulaga o le ola maloloina, faʻamalo ese faʻamatalaga le lelei o le maʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani o togalaau faapitoa, e mafai ona e faʻatulagaina faiga faʻavae, lea e aʻafia ai le tino atoa. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻatonuina o le kulukose o le a amata ona toe foʻi i le masani, ma o le inisalini o le a faʻaaoga ona tiute saʻo. O le maʻisuka ituaiga lua o le maʻisuka sili ona filifilia ma se fomaʻi agavaa. O le a ia iloiloina ia uiga taʻitasi o le tino, pe a maeʻa o le a ia faia se mea sili ona talafeagai.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻatino faʻatasi ma togafitiga fualaau.

O le mea lautele, o laʻau uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2:

1. Suiga-faaitiitia - laau e iai mea e pei o le insulin. Ona o lenei mea, e mafai ona latou faʻaititia le kulūkose toto ma toe faʻafoʻi ai le metabolism.

2. Isi - ei ai se aafiaga lelei i le tino atoa i lona atoaga. Latou te faʻafoʻiina le galuega o le cardiovascular system, faʻaitiitia le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le faʻamamaina o laau e le gata e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia ai le tino atoa. Ia manatua o ia ituaiga laau e aoga i le maʻisuka ituaiga 2, ae i le tulaga o le ituaiga 1 e le mafai ona latou maua soʻo se iuga.

E tatau foi ona e malamalama o togafitiga faafomaʻi e le o se fofo i le faafitauli. E tatau lava ona e tausisi i togafitiga faapitoa, faʻapea foi ma le mulimuli i se meaai. O le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga o le a fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega a le tino atoa, lea o le a le faatagaina ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Laʻau e maua ai le inisalini i le maʻisuka

Laʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani ia te oe e vave ona feagai ma le soifua maloloina ma le toto maualuga. E faʻamautu le gaosiga o le metabolism, lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa. O totogifuapauina faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e faʻatulagaina le galuega a le pancreas, o lona uiga o le aʻafiaga o le inisalini o le a sili atu ona faʻamaonia.

Ia manatua, ina ia mafai ona iloilo le aoga o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O fualaau aupito sili ona aoga mai lenei vaega e mafai ona taua o le 'ulu, seleri, lepedez, maualuga maualuga o manu, centaury, sage, hop-alfalfa. E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili le gaioiga, e tele fomaʻi e fautuaina le tuʻuina o laʻau mamago o le laurel ma le laumei, lalaga i teuteuga. O le birch buds ma laʻau o le aulaʻau ua taʻua le aoga.

Recipes (decoctions, infusions) mo le maʻisuka

O le tele o teuteuga e mafai ai ona e toe aumaia le kulukose i le masani e ala i le faʻaleleia o le metabolism ma toe faʻafoisia le tulaga masani o le gaioiga. Ia manatua o taunuʻuga taua e mafai ona ausia i se auala faʻatasi: e taua tele le mulimuli i se taumafataga faapitoa i le taimi o togafitiga.

E mafai ona e faʻamalosia le faʻaauau pea o le gaioioiga o le tino atoa, faʻafeiloaʻi faʻamatalaga le lelei ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.
O togavao mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia lelei le tino, faʻaleleia i elemene aoga ma faʻalaʻau. O otaota pe a faʻaaogaina saʻo e le mafua ai ona aʻafiaga ma aʻafiaga leaga.

O fualaʻau sili ona lauiloa mo infusions e faʻavasega le maualuga o le kulukose toto:

    Faʻafefiloi fugalaau tutusa o le sunflower, laʻau manogi ma le mauga arnica. Fufulu mama i luga o se mea e gaosia ai, ona ave lea o le sipuni 1 le lita. Tuu lenei paluga i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le 3-4 itula. A maeʻa lenei, sasaa le susu i totonu o se koneteina tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. A o lei faia taumafataga, ave se ipu malamalama o se vailaʻau. Ia manatua o aso uma e te manaʻomia e kuka ai se mea teuteu fou ina ia le maumau lona aoga.

Ave se sipuni sipuni o fatu lili, faʻaopoopo le tutusa o le chicory ma le ginseng ia i latou. A maeʻa lenei mea, faʻatumu le faʻafefiloi ma se lita o vai inu, tuʻu e faʻamalo lelei. A maeʻa lenei mea, faʻafefete, sasaa i totonu o se koneteina tioata. Ave se ipu falaoa pe a uma le taumafataga. Manatua pe a maeʻa, e mafai ona tupu i taimi muamua le malosi. Mo lenei mafuaaga, e aoga le toe iloiloina o au meaʻai.

I fua tutusa, ave laʻau mamago o laumei, lingonberries ma walnuts. Faaopopo le aofaiga tutusa o birch buds. A maeʻa lena, faʻatumu le fafa i le vai i le po, a maeʻa ai le avanoa e faʻaosooso ai i le po. Ave le 50 ml i le taeao ma le afiafi, sili ona lelei i meaai.

2 sipuni tele o le kulimi ma sasaa i le 2 ipu ipu vai. Tuu le faʻafefiloi i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Ona toso lea o le oloa ma sasaa i totonu o koneteina tioata. Ave se teuteuga o se sipuni sipuni ao leʻi 'ai, e mafai ona e teuina le vailaʻau faʻamalosi mo le silia ma le 4 aso i le pusaaisa.

Sasaa se sipuni sipuni o le oat husk ma se ipu vai inu ma kuka mo le 15 minute. O se vailaau faʻasolosolo e onā i se tulaga mafanafana ao le i faia taumafataga taitasi. Ia manatua i le amataga lava o togafitiga, o se fofo e mafai ona mafua ai le gaioiga ma vaivaiga, e leai se mea e popole ai.

1 sipunipuni o fualaʻau mamago ma vine, ona liligi lea o le paluga ma le 500 milliliters o vai mama. A maeʻa lena, tuʻu le mea e tupu i luga o le afi ma taofi i ai mo le 10 minute. A maeʻa lenei taimi, faʻaaoga le meaʻai, inu le afa afa i le 15 minute ao lei faia le taumafataga.

Tasi se sipuni sipuni o le vao o le mutia i luga o se masini suamalie, ona sasaa lea 2 ipu vai inu. Tuu i se nofoaga malulu mo le tele o itula seia maeʻa maeʻa, ona ave lea o le 50ml ao leʻi oʻo i taumafataga taʻitasi.

  • 100 kalama o laulaau mamago, tapuni lelei ma faatumu ile 500 mililiters of water. Tuu uma i luga o se afi laitiiti ma faʻapipiʻi mo le 3-4 itula. A maeʻa lenei mea, faʻafefe le paluga ma sasaa i totonu o se fagu. Ave 50 ml ao lei faia le taumafataga.
  • O ia mea teuteu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e mafai ona faʻamalosia vave le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E sili mo lau fomaʻi le faʻatonuina o se fuafuaga faapena. O le a mafai ona ia filifilia le togafitiga sili ona saogalemu ma pito sili ona aoga, saili le mea sili ona lelei.

    Ae ui i lea, e tatau ona e faʻaeteete mo i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani. O le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o lau laau e mafai ona mafua ai ona latou faʻateleina, lea o le a oʻo atu ai i taunuuga le lelei.

    Mo le lelei o togafitiga togafitiga ina ia maualuga, e tatau ona ave uma fualaau faasaina na faatonuina e le fomai, faapea foi ma le tausisia o se meaai faapitoa.

    E faʻafefea ona inu meaʻai mo le maʻisuka

    O aso nei e mafai ona e maua togafiti i togalaau. Ae ui i lea, o nisi tagata gaosi oloa latou te le popole e uiga i le soifua maloloina o latou tagata faatau ma faaopoopo i ai le tele o vaega le talafeagai mo i latou. E sili ona lelei le aoina o lau togalaau, o lea o le ae mautinoa ai le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga.

    O tulāfono nei e tatau ona mulimulitaia:

    1. Aʻo leʻi amataina togafitiga o le togalaau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi o le a ia iloiloina ia uiga o le tino.
    2. O laʻau e sili atu ona lelei e faʻatau mai tagata talitonuina oe na latou seleseleina mo le silia ma le tasi le tausaga. Afai e leai, faʻatau faʻatau faʻatau tino mea i le fale talavai.
    3. A e faʻatau meaʻai ile falemaʻi, siaki le aso e muta ai ma le nofoaga o le seleselega. O le faʻamalosiina o le laau, o le sili atu ona taua elemene na te taofia.
    4. Afai e filifili e selesele lau laau, siaki lelei oe ao lei faʻaaoga. Latou te manaʻomia e aoina i vaomatua, e mamao mai le taulaga ma fale gaosi oloa.
    5. I le taimi lava e amata ai togafitiga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, talu ai e mafai e togafitiga o fualaau aina ona maua ai taunuuga e le mafaamatalaina.
    6. Afai e amata ona e lagona le le fiafia pe i ai se faʻafitauli o le maʻi, taumafai e lafoaʻi le togafitiga mo sina taimi. A maeʻa sina taimi, amata ona suʻe teuteu, ae i lalo ifo o dosages.
    7. E sili ona lelei le teuina o kuka tao i totonu o le pusaaisa, i le malamalama e mafai ona vetea.

    Ae e te lei saunia se teuteuga mo le maʻisuka, ia faitau ma le faaeteete ia faatonuga o kuka. Manatua o togafiti togafiti e umi se taimi e maua ai se taunuuga aoga.

    E le fautuaina e tagata atamamai i le taimi lava e tasi le tele o pili i le taimi e tasi, e sili ona lelei i le tausisia o le monotherapy. A maea le masina malolo, e mafai ona e taumafai se isi decoction.

    Afai e te aʻafia i maʻi maʻaleʻale, e tatau ona taofi togafitiga ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

    Contraindications mo togafitiga mo le maʻisuka

    O togafitiga o maʻisukaʻau e le talia i taimi uma. Mo nisi tagata, o lenei togafitiga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o gaʻo mo le maʻisuka ituaiga 2 i le i ai o le hypersensitivity poʻo allergies i nisi o vaega, le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, ma tulaga ogaoga o le tino.

    Ia manatua e tatau ona filifilia na o le fomaʻi faapitoa e le fomaʻi, o ia o le a mafai ona suʻeina uiga o le tino. I le tulaga e le tatau ai ona faʻaaogaina, e faigofie lava ona e faʻaosofia le atinaʻeina o le hypo poo le hyperglycemic coma.

    Faʻamatalaga sese i togafitiga, o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. E masani lava, e le o le talaaga o le le talafeagai o le faaaogaina o laau ma le le amanaiaina o togafitiga ua faatonuina e le fomai, o tagata e atiina ae se faaitiitia o galuega o fatugao, o se maʻi suka, ma le tino vaaia e leaga. O le soifua manuia lautele o le tagata gasegase foi o vete.

    Faʻasalaga tele, togafitiga o togalaau e tatau ona:

    • O le maʻitaga ma le faʻamaonia o fafine - o nisi o vaega e mafai ona aʻafia ai le faʻavaeina ma le atinaʻe o le pepe.
    • O tagata o loʻo mafatia i mea faʻamaʻi ma fomaʻi faʻamalosi - o le tagofia o nisi o togalaau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faoa faamalosi.

    O le togafitiga mo le togafitiga o le maʻisuka e togafitia i laau

    Mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o se auala manino e foia ai le faafitauli e talafeagai. Faʻatasi ma togafitiga faʻalaʻau, e le mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o lenei faʻamaʻi i le tino. E tatau foi ona ave ni vailaau faʻapitoa ma mulimuli i mataupu faavae o taumafa talafeagai.

    O fualaau o togafitiga o se lagolagosua lagolago lea o le a faʻaleleia ai le manuia o se tagata ma, atonu, o le a faʻaititia le fualaau o fualaau faasaina.

    E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga. E na o le pau lenei o le ala e maua ai le taunuuga lelei.

    O aoga o fualaau oona mo le maʻisuka

    Fomai o vailaau faaleaganuu e togafitia ai togalaau ma le le talitonuina. Ae ui i lea, o tulaga o le faʻaumatia o le maʻisuka ituaiga II ua lauiloa. I le amataga o le faʻamaʻi, o togafitiga faʻamuamua o tagata e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e maua ai taunuuga ofoofogia.

    Ituaiga 1 Tagata maʻi, faʻalagolago i le inisalini, o le a le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi i le fesoasoani o laau. Pe a faʻapipiʻi togafitiga o fualaʻau ma togafitiga fualaau i gasegase suka, faʻavaomalo faʻamalositino, faʻamaʻaʻaina le tino, faʻaitiitia le kulūkose, ma faʻaleleia le gaioiga o le tino.

    O fualaau faʻamaʻi e mafai ai e oe ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia faʻamaʻi e aʻafia ai gase suka. O nisi otaota e aofia ai le tele o mea - glycokinins, o loʻo i ai ia lava meatotino e pei o le inisalini: fatu pi, upega, laumei, 'oti, maʻau o le sana. O togalaau e faʻaaogaina faʻapitoa poʻo i le tulaga o totogifuapauina.

    E i ai laaufetuunaiga, o vaega ia e fesoasoani i le tino o tagata maʻisuka e fetaui ma mea le lelei: malulu, le lava o le ea, timuga, vevela. O nei mea o lemongrass, root ginseng, radiola pink, ma aʻa o le lure.

    Laʻau o loʻo maualalo le suka i le puipuia o le inisalini mai le faʻaumatiaga, e pei o aʻa o le paluga, laʻau, elecampane, fuga, ma le artichoke a Ierusalema.

    O sini o le togafitiga o le phytotherapeutic:

    1. Faʻaputuina o le kulukose toto.
    2. Faalelei le lelei o togafitiga faaleaganuu.
    3. Faʻaitiitia o faʻamaʻi suka i tagata gasegase o loʻo mafatia i se foliga vaivai o le maʻi.
    4. Aveesea o le suka maualuga mai le tino ona o le faʻaogaina o meaʻai o laau.
    5. Fesoasoani i le tau faasaga i mafuaʻaga o le maʻi.
    6. O le faʻatamaoaigaina o le tino ma vitamini ma minerale, e mafua ai le faaleleia o le metabolism, faʻamalosia le puipuiga.
    7. Le faʻamalosia o faʻalavelave popolega - faʻateleina le tetee, faaleleia atili le moe.
    8. Puipuia o le suka suka. O le faʻaaogaina o togalaau e mafai ona faʻaititia ai le faʻalavelave o faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma mafaufauga leaga, fatuga, ate, fatu, pancreas, faiʻai ma le tino atoa.
    9. I luga o le faʻavae o laau, o gasegase e maua i le suka suka saunia le lanu lanumeamata i le fale. O le inu o se vaega o meaai i aso uma o tagata gasegase.

    O togafitiga phytotherapeutic e filifilia taitoatasi. Ina ia aloese mai itu, faʻafesoʻotai se tagata tomai faapitoa.

    O tulafono faavae mo le togafitia o le maʻisuka i laau

    O laau mama e le fautuaina. E sili atu le faʻaaogaina o togalaau ma mea faʻaleagaina. Ina ia aua neʻi afaina ai le tino, e tatau ona e iloa tulafono o togafitiga o le phytotherapeutic:

    1. O le laasaga muamua o le maua lea o se feiloaiga talafeagai o se phytotherapist ma lau fomaʻi. E tusa ai ma le tulaga masani o le tino maʻi, o le a filifilia e fomai le togafitiga o loʻo iai.
    2. E sili atu le faʻatau togafitiga o fualaʻau i totonu o falemaʻi. Ia mautinoa e siaki le nofoaga o gaosia ma le aso e muta ai. Faʻatau fualaau aina fou.
    3. Afai e mafai, ia aoina mai oe mea gaosi. Faitau muamua faʻasalalauga muamua. E le o vaega uma o laau e mafai ona faʻaaoga e fai ai vailaʻau.
    4. Talu ai e mafai e le phytopreparations ona maua aʻafiaga, iloilo le tali a le tino ao latou ave. Afai e sili atu le tulaga masani, e sili atu le sui o se tasi o togalaau aina i seisi.
    5. Faʻaauau pea le fua o lou suka. Afai ei ai se faʻaopoopoga, ona tatau lea ona sui le vailaʻau.

    Laʻau faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2

    Ituaiga 2 maʻisuka sili atu le taulai atu e tatau ona totogi e aloese ai mai le fesuiaiga o le maʻi muamua tulaga. O togafitiga faʻalaʻau e faia i le faʻaaogaina o vaega o laau afu:

    • Laʻau e aofia ai vailaʻau e tutusa ma le inisalini: clover, elecampane, peony, blueberries, vine magnolia vine, oats, bean pods, burdock.
    • Laʻau o mea faʻamalosi faʻamalosi: lure, ginseng, aʻa auro.
    • Laʻau e faʻamalosia i vitamini ma vailaau oona. O lenei vaega e aofia ai: lingonberry, uʻu mauga, rose vao.
    • Laʻau faʻamalosi e faʻaleleia faiga faʻapitoa i le tino. O le St. John's wort, vao vao e fetolofi, bearry, flax, knotweed, plantain.
    • Totoga mai le mea. Vafeli talafeagai, aniani, letisi, meaʻai, lanu mumu, kapisi, seleni, karite, oats. O aganuʻu fou e faʻapipiʻi ai le tino o le tagata maʻi ma vitamini ma minerale.

    Ituaiga 1 maʻisuka E le mafai ona faʻamalolo atoa i le fesoasoani a metotia o le phytotherapeutic. O le galuega a le tagata maʻi o le puipuia lea o faʻalavelave matuia. E mafai e tagata gasegase ona faʻaaogaina ia lava vaega o laau, ae i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Mo maʻi o le insulin, e taua le puipuia o le le lava o vitamini, elemene ma elemene.

    Recipes of infusions and decoctions

    Toeitiiti lava o togafitiga uma o togalaau e ave muamua ao le i tolusefulu minute. Auala sili e saunia ai fualaau o le phytotherapeutic:

    Laʻau laulaau laulaau

    Pe a ave se teuteuga o le afa ipu e oo atu i le lima taimi i le aso, ona faʻaititia le maualuga o le suka o le suka ma faʻalauteleina ai le vaʻai. Fufulu lauulu lanu i le vai inu i le fua o le 1:20. I le tusa o le sefulu minute, ua saunia le susu.

    Faʻailogaina o le tosoina o upega

    Saunia se vevela, ave laulaau fou o le laau i totonu o le atigipusa, faʻafeu i le vai inu 1:30. Tuu e fafagu mo le po. Talia e ¼ Art. faatolu i le aso.

    Matou te fufuluina se ipu vai o vai oona ma vai malulu. Sasaa le tasi le lita o le vai inu i le mutia. Kipi vavalalata ma se tapuni ma faʻamalosi le sefulu lua itula. Faʻamau i ni nai taimi. Matou vaevaeina le oloa gaosi i ni vaega se 3 ma inu i le aso. O le vailaau e iai sona aafiaga aoga i luga o le gaioiga o le gasegase o le maʻisuka.

    Burdock aʻa aʻa

    O le meafaigaluega e faʻaalia ai le faʻavaeina o mea inisalini, pei o le faʻamautuina o metabolic processes, o le togafitiga atoatoa o le maʻisuka i le taimi muamua.

    Matou te selesele 25 kalama o aʻa o le laau, sasaa vai inu i se voluma o le 0.5 lita. Auina atu i le vai vai taele mo le afa itula. Matou te faʻamalosi 1.5 itula ma faamama. Faʻaopopo le vai inu i le susu seia oʻo ina maua se lita o le 0.5 lita. Matou te ave vailaau mo le afa o le ipu malamalama i le 3 taimi i le aso.

    Bean Leaf Broth

    O fua o le seleselega e seleseleina i le tau o le taumafanafana. Tatou te vavaeeseina ia pamu, tatou te manaomia le 20 kalama o lau, sasaa i le tasi le lita o vai inu. Matou te auina atu mea i le vevela vevela ma kuka mo le tolu itula. Susu le susuga ma faamama. Ave le 0.5 kapu e oo i le fa taimi i le aso. Fautuaga fautuaina - fa masina.

    Blackberry fusion i le lauulu

    O tagata gasegase e mafai ona 'ai fualaau fou o le laau poʻo le saunia o se mea e afaina. Liligi 2 tbsp. l laʻau matutu ma vai inu i totonu o se lita o le 0.5 lita. Kuki i se vai vai taele pe a ma le sefululima minute. Alu e fafagu mo le 40 minute. Tatou te inu e fa i le aso mo le 0.5 ipu.

    Faʻatoʻa togafiti vao

    O se mea e afaina ua saunia ma faia e ala i le faʻatusatusaga ma le fua muamua. Mai le strawberries, e mafai ona e faʻamaʻaina le sua sua ma inu i le kuata tolu tolu i le fa taimi i le aso.

    Decoga o elecampane maualuga

    O se laau tulagaese e maua mai i ona aʻa le inisalini. O le tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose. Galu 2 tbsp. l o aʻa o elecampane ma sasaa 0.5 lita o vai inu. O le aso e sosoo ai, togi ma inu 0.5 ipu.

    O se teuteuga o laulaau aʻa

    Matou te sauniuni ma faʻaaoga vailaau i tala faʻatusa ma le fua muamua. E tuʻuina atu foi e Dandelion mea e pei o le insulin i le tino o le maʻisuka.

    Luga o le Rosehip

    O le a fesoasoani le Rosehip i le tagata maʻi e faʻaleleia le metabolism ma toe faʻafoʻi le malosi. Saunia 3 tbsp. l fualaau suamalie o le laau, sasaa atu tolu ipu tioata vai. Auina atu i le afi mo le 15 minute. Matou te faʻamalosi i ni nai itula ma alu i le fa taimi i le aso.

    Plantain broth

    Matou te 2 tbsp. l laʻau mamago o le laau, tumu i vai inu i se voluma o le 0.5 lita. Matou te lafoina i le taele vai mo le tusa ma le sefululima minute. Matou te faʻamalosi pe tusa o le fasefulu minute. Tatou te inu 1/3 o se ipu malamalama i le tolu taimi i le aso.

    E faʻaaogaina le Plantain e fai ai le sua suamalie fou. O tagata maʻi e maua i le suka e mafai ona inu 1-2 tbsp. l e sili atu nai lo le faalua i le aso.

    Hesetail broth

    O loʻo i ai i le laau se aafiaga o le hypoglycemic. O le a tatou manaomia le 30 kalama o laʻau laiti o le laau, ua tumu i vai inu (0.5 lita). Susu i le vai mo le 7 minute. Matou te tausisi mo le 3 itula. Matou te faia ao lei 'ai le 20 minute i le afa ipu.

    Laʻau afaina

    Ua saunia le vailaau mai lau laulaau fou o le hazel, ma ua mamago. Liligi 1 tbsp. l lafoaʻi ma se ipu vai inu. Auina atu i le afi mo le afa minute. Matou te faia ni nai itula, faamama ma faʻaaoga le 1/4 tbsp. tolu i le fa taimi i le aso.

    Ina ia saunia le oloa, o le a faʻaaogaina foi vaega o le mole. O le a tatou faʻamamaina 40 fua. Faatumu le septum i se ipu vai inu. Matou te auina atu mea i totonu o le taele vai mo le itula. Taʻamuʻu, vevela ma inu 1 tsp. e oʻo i le fa taimi i le aso.

    Faʻaaogaina o galega officinalis

    Ua taʻua e tagata le laau 'oti. Saunia 2 tbsp. l mutia vao ma auina atu i se vevela. Liligi 0.5 lita o le vai inu i totonu o le fagu. Tatou faʻatali seia oʻo i le taeao. Manua ma ave le 0.5 ipu tolu i le fa taimi i le aso.

    O le 'oti o le' oti e ave i totonu o le fagu. E i ai aʻafiaga i itu. E le fetaui le faʻasolosolo mo tagata mamaʻi e maua i le maualuga o le toto ma le faʻafitauli o le intestinal.

    Ata teuteu o le toisina o le toisina o Ierusalema

    Mo le tasi lita o le vai o le a matou saunia 2 tbsp. l aʻago ma fugalaau o se paʻu lau. Matou te lafoina i le afi mo le fasefulu minute. E faatagaina le aso e inu ai le tasi le lita o le susu. Matou te tagofia le fualaau faasaina lua i le tolu taimi i le vaiaso.

    O se mea teuteu e fesoasoani i le maʻisuka e faʻamautu ai le maualuga o le suka, maualalo le toto, saunia le tino ma vitamini B ma le C, iron, phosphorus ma le zinc. O le atiseti o le Ierusalema e fautuaina ina ia 'ai faʻatasi i le aso i le afifi. E faatagaina e 'ai le 200 kalama o fatu.

    E tele suʻega. E mafai ona e filifilia le fofō sili ona lelei mo oe lava ile mauaina o le fautuaga a se phytotherapist pe suʻesuʻe lenei tusiga.

    Totogi togafitiga

    O tapenaga o togalaau e iai sona aafiaga faʻapitoa i togafitiga o gase suka. I le tuufaatasiga o decoctions ma infusions e le tatau ona sili atu ma le sefulu gaʻo, ma sili atu le faʻaaogaina o mea e lima. E talafeagai le tuʻufaʻatasia o le suka-faʻaitiʻitia, faʻamalosia, faʻamautuina o meaʻai gaosi gaosi e faʻamalosia ai le tino ma vitamini ma minerale.

    Matou te ave teuteu mai togalaau sauniuni 15-20 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi ile aso:

    1. Matou te faʻafefiloi laulaʻau o le mafolafola, chicory, dandelion ma le galega vao i le fua maso. 2 tbsp. l faʻafefiloi le faʻafefiloi i le 0.5 lita o vai inu. Cook i luga o le afi mo le 2-3 minute. Matou te finafinau mo le fasefulu minute ma faamama. Matou te faʻaaogaina le fualaau mo le kuata kuata.
    2. O le a matou saunia le 25 kalama o le mutia o se galega ma se mauga, lau o le mint ma le paina. Matou te saunia le susu ma ave tutusa ma le fua muamua.
    3. Faʻafesoʻotaʻi le 30 kalama o le lanu moana, laumei ma laʻau aʻa. Sasaa le vai inu - 1:20. Matou te faʻaogaina le afa afa i luma o le taumafataga.
    4. Saunia se teuteuga o laau e iva. Tatou te tuufaatasia le 20 kalama o laulaau lanu ma le 10 kalama o aʻa o le togaberry ma le elecampane, rose hips, fugalaau chamomile, vao vao, se manoa, ma le mint. St. John's wort ma le mint. Matou te sauniuni ma faʻaoga tutusa ma le metotia muamua.
    5. Saunia se mea e faʻaleleia. Faʻafesoʻotaʻi le 25 kalama o vao manulele, laʻau manogi, chicory ma vao vao. Liligi 2 tbsp. l aoina o le vai vafe (0.5 lita). Kuki mo le lima minute, faʻamalosi 1.5 itula. Taʻu ma inu 1/3 ipu.

    O le lisi o fualaau o togafitiga faʻalauiloa ua faʻaauau pea. E taua le malamalama e le o afaina uma laau. Pe a filifilia se fofo mo le togafitiga o maʻi o le maʻisuka, e tatau ona amanaia le i ai o faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave.

    Tuua Lau Faamatalaga