Paʻu mo le maʻisuka

O le gaogaosa o le maʻisuka e fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto, ma e tele foi ona lelei mea totino.

O le vailaʻau faʻasaina e masani ona faʻaaoga e faʻafefe ai faʻamaʻi eseese. Faatasi ai ma i latou, e le gata o le maʻisuka, ae o le gasegase o le gynnecology, o faamai o le cardiovascular system, o le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

O a meatotino o loʻo i ai i vailaʻau faʻamaʻi?


I le taimi nei, ua maua e le vailaau togafitiga lona talosaga e le gata i tagata, ae faapea foi i togafitiga masani.

O le vailaʻau faʻamalositino e faʻaaogaina uma mo le faʻaaogaina i fafo (pei o ni paʻu, lotions), ma i foliga o teuteuga, o mea e fai mo le faʻafofoga tautala.

O le vailaʻau faʻasolosolo o le paʻu e tele ma e aofia ai vaega nei:

  • ascorbic acid, lea o lo o aofia ai i le faagasologa o le toe faʻafoʻiina o le tino, o loʻo i ai le anti-kanesa ma meatotino faʻaleaga,
  • fomaʻi ma le mea faʻamaʻi pipisi lea e faʻaleagaina ai aʻafiaga o le cholesterol leaga, faʻavasega le maualuga o le hormonal, ma i ai foi se aoga aoga i luga o le tino o le tagata,
  • faʻamaonia le lignin
  • tannins faʻatasi ai ma mea e le faʻaleagaina. E le gata i lea, latou te vaʻavaʻai faʻasaina mea oona ma le leitio mai le tino
  • flavonoids ma moe,
  • tannin ma lipids
  • gaʻo gaʻo
  • eseese elemene e pei o le kopa ma le uʻamea, zinc ma le nickel, manganese ma le pulu.

O lau o le paff, o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻataʻitaʻi, galue i le tino o se tonic, antiseptic ma le faʻafouina o meaola.

Afai e te amata togafitiga mo le maʻisuka i le amataga o lona atinaʻe, ona mafai lea ona e vaʻavaʻai i le lelei o le maʻisuka ma le solomuli vave o maʻi. E masani lava ona faʻaaogaina se faʻamaumauga e faʻavae i luga o lenei vailaʻau faʻamaʻi, e lipoti mai e tagata gasegase taua i lo latou tulaga lautele. E le gata i lea, i nisi tulaga, e fautuaina e fomaʻi le suia o vailaʻau ma teuteuga mai le paʻu.

O mea aoga o laulaau o se vailaʻau faʻamalositino e faapenei:

  1. o le paffs e pei o se sui faipule,
  2. faʻamalosia le atiina ae o neoplasms o se uiga ese,
  3. lelei e afaina ai le tulaga o capillaries ma toto toto,
  4. faʻamalosia le vave faʻamaloloina o manua, faʻalavelave poʻo le maʻi,
  5. aafiaga lactogenic i le tino,
  6. vave ona aveesea mea oona ma mea matautia,
  7. o loʻo i ai meatotino faʻatauvaʻa ma faʻamoemoe,

E le gata i lea, o laulaau ei ai se meatotino faʻasao faʻasao ma e mafai ona faʻamaʻi faʻamaʻi tino.

O a mataupu e faatagaina ai le faʻaaogaina o togalaau togafitiga?


I vailaau, e le gata o le fugalaau o le laau e faʻaaogaina lelei, ae faʻapea foi ona lau.

E tele taimi e fautuaina ai le faʻaaogaina o infusions e fai ma faʻamalosia e ave i ni puipuiga mo tagata o loʻo aʻafia i gaoioiga faʻaleafaufau poo le tino, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o le puipuiga.

O le faʻaaogaina fafo o le kesi o loʻo faʻaaogaina i mataupu nei:

  • i luma o mu, manuʻa,
  • pe afai ei ai ni faʻalavelave poʻo ni tuʻimomomo,
  • faatasi ai ma le fulafula o le tino po o le tino,
  • pe afai e mataʻituina manuʻa o le purulenti poʻo le mumū.

O faʻamaʻi pipisi o paʻu e mafai ona faʻamaʻapeʻaina ma le fesoasoani o ni mea mamafa, taʻele poʻo le fufuluina faʻatasi ma se togafitiga faʻamalolo.

E mafai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o mutia ma lau paʻu i mataupu nei:

  • ma faʻamaʻi fomaʻi i fafine,
  • i le tulaga o le maʻisuka
  • afaina
  • ia faʻamaonia le ate ma fatugaʻo,
  • ma faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le atherosclerosis,
  • ma le solia o le gastrointestinal tract ma le dysbiosis.

Aveina o teuteuga o laulaʻau ma fugalaau o le paffi e avea o se mea faʻapipiʻi, e mafai ona e ausia taunuʻuga nei:

  • o loʻo i ai se faʻaititia o le cholesterol leaga,
  • toto faʻamamaina
  • gaioiga volumetric i le tino faʻaleleia
  • o le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system, stroke, atherosclerosis e puipuia.

O le faʻaaogaina o kulimi kulupu i le maʻisuka ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le pancreas, e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le kulūkose toto.

E faʻapefea ona fai fualaau mo le maʻisuka?


O se vailaau mo togafitiga mo le maʻisuka e mafai ona faia i le tautala ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka, faʻaleleia faiga faʻava-o-tino, ma faʻasaʻo foʻi le atuatuvale mai le pancreas. E tele gasegase e saunia mea e faaaoga mo le sauniuni o teuteuga i le fale, talu ai e le lelei le tausiga i le tausiga ma e mafai ona tupu i le togalaau. E le gata i lea, i totonu o soʻo se fale talavai e mafai ona e faʻatau ai lau o le togavao ua saunia ma faʻamalo.

O le fua mo le faia o se faʻamalologa faʻamalolo e faigofie lava ona saunia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vele lau lau o le mutia ma sasaa vai. E tusa ma le tasi le sipuniti o se laau o le a manaʻomia mo le tasi ipu tioata vai. Ave se afa tioata o lenei mea e faatolu i le aso mo le lua masina, mulimuli ane e mafai ona e faia se malologa puupuu. A maeʻa le sefulu aso "malolo" mai vailaʻau, e tatau ona toe faia le togafitiga.

E mafai ona e suia le lauti masani ma se pulu faʻamalolo. O lona sauniuniga o le a manaʻomia ai se sipuni se tasi o le mutia vao mo le tasi ipu malamalama vai. E tatau ona faʻamautinoa o le numera o faʻasalaga o sea lauti i le aso e le sili atu i le fa.

E mafai ona tuʻuina le muti kulimi ma isi vailaʻau faʻamaʻi. E mafai ona avea laulaau launiu, fuālaʻau ma fualaau launiu.

E le gata i lea, afai ei ai sau laulaau lanumeamata fou, e mafai ona e kuka se salatiga faigofie ma maloloina. Tui laulaʻau o le vailaʻau vailaʻau faʻatasi ma fulufulua o aniani lanu meamata, faaopoopo i ai sina sina galala ma le vaitau ma le kulimi oona e maualalo le gaʻo. O le fua mo se ituaiga meaʻai o le a fesoasoani i le eseesega o le lisi meaai ma o le a maua ai se lelei lelei mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O se teuteuga e faʻavae i luga o laʻau o loʻo mulimuli mai - fusi, togafiti, faila, strawberries ma le aulaʻau o le a fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le kulūkose toto. Faʻafefiloi uma vaega o loʻo i luga i tutusa tutusa (pe tusa ma le tasi ma le afa kapu ole gaʻo masini e manaʻomia mo le tasi ipu vai) ma faʻavela mo ni nai minute. O lenei vailaau e ave muamua ile tolu taumafa i le aso, 50 mililiters.

Afai ei ai faafitauli i le paʻu, lea e taatele i tagata e maua i le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga se talavai e fesoasoani e tausia ai le paʻu i se tulaga lelei ma faatelevave le faʻamalolo o manuʻa o loʻo iai.

O le teuteu o le paffi e faʻaaogaina e pei o ni meaʻai, faʻaaogaina i nofoaga mumū po o vaʻa.

Tapulaa ma faʻailoga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi?


E talitonuina o le vailaau faʻamalositino e leai se faʻailoga matuia ma e le afaina ai aʻafiaga.

O le tulafono autu e mulimuli ai o le mulimuli lea i fautuaga a le fomaʻi e uiga i le aveeseina o mea mai le paʻu ma e le sili atu i laasaga manaomia. E naʻo le tulaga lenei o le a sili atu le maualuga o le lelei o sea ituaiga o togafitiga.

O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻasaina ua faʻasaina i na o le lua mataupu:

  1. Faatasi ai ma le le faapalepale taitoatasi i le mutia ma le faʻaalia o allergies i le maʻisuka.
  2. Tagata e iai ni faʻafitauli i le masani ai o le toto. I le avea ai o se tulafono, o ia faamatalaga o loʻo umia e le fomaʻi, o ia lea e tatau ona filifili le mafai ona faʻaaoga soʻo se vailaʻau poʻo vailaʻau vailaʻau. O le mea lea, e le fautuaina i le mafaufau ia te oe lava ma ave le teas poo le teuteuga e faʻavae i luga o le paʻu.

O le tele o le maʻisuka latou te ola i se togafitiga faafomaʻi i le fale, aua e le lelei le tausiga ma e le manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O vasega o togafitiga, o se tulafono, e umi taimi, o lona uiga o le i ai o se "togafitiga" i taimi uma e faigofie lava. E le gata i lea, e mafai ona e kuka salakeke i lau fou o le laau.

O le taimi sili ona lelei mo le aoina o laulaau ua manatu o le taimi o laau totō. O le vaitau lea e matauina ai le maualuga maualuga o mea lelei uma. O le taimi o fugalaau e amata ia Iuni ma e oʻo ia Setema.

E tatau ona vavae ese le eleele atoa o se mutia ma faʻamago i totonu o se potu vevela ma mafanafana ina ia le paʻu le susulu o le la. E mafai ona e faʻasaoina mea uma ua maeʻa i taga pepa mo le tausaga. A maeʻa le taimi atofaina, ona amata lea ona vevela le kulupa ma maua ai le le fiafia mulimuli ane ona o le susunuina o gaʻo o loʻo i ai i le tuufaatasiga. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i mea aoga uma o le paʻu.

Le aoga aoga o le paʻu

Ua faaalia i suʻesuʻega o le muti vao o se tasi lea o mea sili ona lelei e mafai ona faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae. O loʻo aofia ai vailaʻau e mafai ai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻatonutonu mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto.

O le laau e sili ona aoga i amataga o le maʻisuka. O le faʻafefeteina o le lapisi o loʻo i ai se aafiaga lelei i le pancreas, faʻamalosia ai lona gaioiga i totonu o tapulaa masani.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o laʻau, o le toto o le suka o le toto e tausia i se tulaga talafeagai, e tusa lava pe e te le alu i isi fualaau.

O le laau e afaina ai le toto ma fesoasoani e taofia le toto. Mo le maʻisuka, o lea fesoasoani e talafeagai foi, talu ai ua le afaina o latou toto.

E i ai le aʻafiaga o le paff:

  • venotonic ma vasodilator,
  • filifili
  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi manuʻa.

Faʻafetai i nei uiga lelei, o vailaʻau vaʻaia e sili atu ona puipuia mai i faʻasalaga eseese ma faʻalavelave le lelei. O le mutia o loʻo faʻaaogaina i le tele o siama faʻaoga, lea e masani ona tupu i luga o le paʻu o le maʻisuka.

E faʻamalosia e le fusi le faʻamālōlōina o masini ma ni manua laiti ma le loloto: manuʻa, momomo, tipi. Mo togafitiga, o laulaau fou o le laau o loʻo faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le taliaina o le fesoasoani e fesoasoani:

  • gaosia o le hormone
  • tulafono faatonutonu o le metabolism,
  • faʻamaʻoʻese toxins,
  • faateleina le malosi faalemafaufau ma faaletino.

O le kulupu o se vaega o fualaau faasaina e mamanuina ai le maʻi o le intestinal, ogaoga manava. E mafai e le mutia ona aumai le toomaga mai gasegase gastrointestinal, lea eo mai faatasi ma le toto toto. Afai e te tago i ai i le tricolor violet i le aofaiga tutusa, ona faasolosolo malie lea ona paʻu le tulaga o le cholesterol. I le tulaga aoao, o le tino e sili ona faafaigofieina le ala o le maʻisuka ma e lelei lona aafiaga i le tino.

Le faʻasolosoloina o le paff

O le laau cuff o loʻo i ai faʻamalolologa ma fesoasoani i le maʻisuka. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e pasi se suʻega o le tui tui ma faʻaauau pea ona faia suʻega tau pulega. E taua lenei mea ona o le maʻisuka ei ai sona aafiaga tele i luga o lona fatuga.

E leʻi i ai se faʻalavelave matuia mo le ave o le paʻu. O le laau e le oona, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga e aunoa ma le faʻasaina o tausaga.

Pau lava le faʻasaʻoga e mafai ona le mafai e tagata taitoatasi ona le faʻalogo. Ae e le taʻitaʻiina ai soʻo se faʻalavelave matuia i totonu o le tino, ae na o le faʻaalia o ia lava o se vevesi poʻo le manava.

Cuff Fomaʻi

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e inu i le teas, decoctions ma infusions, e aofia ai se paʻu. O sauniuniga faʻaleleia e faʻaaogaina e le gata i totonu, ae faʻapea foʻi fafo. I fafo atu, o meaʻai e faʻafefete i le teuteu o le paʻu, o loʻo faʻaaogaina ai faʻamau. E faʻaaogaina i maʻi pipili, vaʻa, e masani lava ona maua mai le maʻisuka.

  1. Laʻau vao vao (4 tbsp. Laulau vavala) sasaa se ipu vai inu.
  2. Ufiufi ipu ma se tapuni ma vavalo.
  3. Faʻamauina mo le 4 itula, o lea o loʻo faʻatosina malosi ai le oloa.

Inu inu i le tolu vaelua vae o le 150 ml. O le taimi fautuaina mo togafitiga e 2 masina. Mo le sefulu aso, fai se malologa ma toe faaauau ona ave le fualaau.

  1. Fausia Ata. sipuni o le mutia ma liligi i vai inu (250 ml).
  2. Aumai i se vevela ma kuka mo se minute pe lua.
  3. Faʻaosooso i le 20 minute, ona aʻafia ai lea.

O le a aoga mo le maʻisuka pe afai e te fafaguina ma inu ai faatolu i le aso.

Laʻau faʻafefiloi

  • vao vao ma lingonberries,
  • lilac buds ma laumei,
  • laisene ma sage.

  1. Faʻafefiloi lelei laau.
  2. Liligi 3 sipuni (sipuni) o mea totino i totonu o le apa.
  3. Liligi i vai mama (afa afa).
  4. Aumai i se vevela ma kuka i le vevela vevela mo le tusa ma le 5 minute.
  5. Faataatia ese ina ia maua ai le susu. Pe a oʻo ina pouliuli, e mafai ona e amata ona e mauaina.
  6. Le faamama.

E tatau ona faʻafefiloi togalaʻau 1-2 tbsp. punetipi aʻo leʻi 'aʻai.

Decoction cocktail

  • 10 gr. fagu
  • 20 gr. launiu ma le pala,
  • 40 gr lanu lanu moana.

O mea uma e tatau ona palu ma fefiloi faatasi. Ona sasaa lea o ata. sipuni i ipu ma sasaa vai inu i se aofaiga o 200 ml. Tapala le paluga mo le tusa ma le 7 minute, malulu ma faamama.

O se decoction o le 100 ml e faalua i le aso.

Faʻafefea ona teu i luga o se paʻu

E totogo le laau i le amataga o le taumafanafana ma seia oʻo i le ogatotonu o le autumn e fiafia le mata i se lanu samasama-lanu samasama. O le taimi sili e selesele ai le mutia o loʻo tuai ia Iuni-Iulai.

Mo le faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, o le terrestrial cuff o loʻo faʻaaoga. E vavae ese ma le faaeteete i aʻa. O lenei faiga e tatau ona faia pe a uma ona tago le la i le sau po o le timu.

E tatau ona faʻamago i le vaʻalele lelei le lapisi o le lapisi. O se pupuni poʻo se togi e talafeagai. E tatau ona tuʻuina le paʻu i totonu o se faʻavae 5 cm (leai), faʻafefiloi taimi.

E mafai ona faia lenei mea i se potu faapitoa faʻagogo, lea e le tatau ona tausia ai le vevela ile 60 °.

O le vao e teuina i totonu o se fagu tioata poʻo totonu o taga pepa. Faʻamago lelei, o le paʻu o loʻo i ai se tofo maona. Teuina vao vao e sili atu e le sili atu ma le tausaga.

O le kulupa o se tasi lea o laau e sili ona aoga ma aoga o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e togafitia ai le maʻisuka. Ae e tatau ona ave ma le faaeteete, mulimuli i le fua, le kuka algorithm ma ia aua nei galo e uiga i le teenaina. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi. Afai e le teteʻe o ia i togafitiga faapena, ona mafai loa lea ona e inu i se mea inu malulu faʻauu ma teuteuga. O fautuaga a le fomaʻi i le faʻaaogaina o le paʻu o le a le sili atu le tau.

Aafiaga faʻamalolo o le muti cuff

O lenei togafitiga faʻamalolo ua tumu i le tele o mea aoga e fesoasoani i le tino e faʻafefe i le maʻisuka ituaiga 2.

VaegaE faapefea ona aafia ai le tino
PhytosterolsFaʻaitiitia le cholesterol leaga ma o se vailaau mamana e puipuia ai le kanesa.
CatechinsE manatu i latou e sili atu le malosi o le antioxidants, faʻaitiitia le aofaʻi o mea oona i le tino o le tagata, ma faʻaleleia le gaosiga o le faʻapalapala.
Phenolic acidO faʻamalosiaga faʻaleaganuʻu e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o le kanesa, e aʻafia ai le faʻatinoga o le polokalama urinary, faʻamalosi galuega faʻafefe o le tino
FlavonoidsFaamalosia puipui o toto toto, faia ia sili atu ona umi ma e ola. E iai a latou meatotino toe faʻafouina, faʻaleagaina faʻamaʻi, faʻasaʻo le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi
Vitamin CFesoasoani i le faʻaleleia o elemene, auai i le tele o faʻasologa o mea faʻalaʻau, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
Faʻasologa o elemeneAuai i gaioiga uma o le tino, synthesize hormones, faʻamautinoa le gaioiga masani o maso, faʻatonutonu le gaioiga, faʻamalosia ana faiga faʻavae
LeukanthocyaninsTuilaʻau totō e fesoasoani e faʻaitiitia ai le faʻamalositino, faʻaleleia le microflora o le intestinal, auai i le lipid ma le protein metabolism
ResiniE i ai a latou vailaʻau faʻamaʻi, antimicrobial, immunomodulatory, aʻafiaga
TanninsE maua ai le manaia o le astringent, bactericidal, bacteriostatic, faʻamaʻi maʻi
CoumarinsFaʻagasolosolo le faʻavaeina o le toto, faʻalavelave i le kanesa kanesa, faʻavaveina le faʻamālōlōina o manua o le paʻu, puipuia ai le thrombosis

Grass cuff e aofia ai meaʻai gaʻo ma vaega faʻalapotopotoga faʻatasi ma mea e faʻatau ai le ita. O nei elemene o loʻo aofia ai i le fausiaina o siama faʻamalosi ma faʻamaonia ai faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo.

O faʻamanuiaga o se siaki mo le maʻisuka

I le faaletonu o le kulukose i totonu o le tino, o le mutia o le vao e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

I le faaopoopoga i lenei laau toto:

  • ei ai se meatotino sili ona maualuga,
  • faʻasaʻo le toto
  • aveese le tele o le vai, fesoasoani e faaitiitia le edema,
  • faʻamalolo manuʻa loloto i luga o le paʻu,
  • e puipuia ai le tulaga le tumau
  • aveese le paʻu o le paʻu,
  • aoga aoga i luga o le pancreas,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai.

O le kesi e iai se mea faʻapitoa, antitussive, faʻamoemoega, faʻamatalaga lactogenic. I le maʻisuka, o le mutia o le fusi e faʻaleleia ai le gaosia o hormones, faʻamautuina le masima masima, aveese faʻamalolo saoloto i le toto, ma faʻaosofia ai le mafaufau ma le tino.

O le mutia e fesoasoani i le gasegase o le maʻisuka ma afaina ai le lelei o le maʻi. E mafai e tagata maʻi ona tausia a latou suka i le tulaga saʻo e aunoa ma le tagofia o fualaau (pe afai o le suka suka o loʻo i le amataga ma e agamalu).

O le faʻatinoina o fualaʻau e faʻavae i luga o le paʻu, o le maʻisuka e maitauina se uiga lelei, ma e oʻo lava i le faʻamaina o le maʻi.

Faʻatasi ma le teuina

E toʻatele tagata o loʻo auai i le faʻatauina faʻatasi o meafaitino mataʻutia. Ae i soʻo se falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻatau sau faʻataʻitaʻiga o se tino masani. Mo sauniuniga mo togafitiga faʻamalolo, o laʻau o le laau e manaʻomia, o loʻo tipi i le aʻa.

Afai e te aoina mea totino-meafaitino faʻatasi ma ou lava lima, e tatau ona e amata aoina mai le amataga o le taumafanafana e oo i le faaiuga o Setema. O laʻau e tuʻuina i luga o pepa / nusipepa poʻo se fuʻu mama i totonu o se nofoaga malulu lea e leai se la susulu.

E mafai ona saunia le vao vao i totonu o le ogaumu, faʻamafanafana e oo atu i le 60 tikeri. O mea e maua mai ai meaʻai e teuina i totonu o se koneteina tioata poʻo se pepa pepa. O le ola ola o mea-faaletino e le sili atu ma le tausaga. Afai e te faʻaaoga mea tuai, o le a matua vevela lava.

O se mea masani masani o se laau faʻalauiloa lea o le a latalata mai pe afai e te ola i totonu o le togalaau. E teteʻe i suiga o le vevela, e le lelei i le tausiga ma e le manaʻomia ai le faʻasusu.

Tusiata o Laulaʻau

Ina ia amata togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se siaki, e tatau ona e iloa pe o le a le ituaiga o meaʻai e mafai ona saunia mai ai.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Le tele lauiloa:

  1. Atagofie. 2 sipuni lapopoa o meaʻai-raw materials e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu i luga o se mumu mo le lima minute. Ona malulu ma mama. Ave se ipu inu vevela afa afa i luma o le taumafataga autu. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vailaau, e mafai ona e faaopoopoina le suka i luga o le papa.
  2. Faʻatau. 1.5 tele sipuni o le fusi faʻamalosi i totonu o se ipu vai inu vai mo le lua itula. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma faʻa fa i le aso i le afa o le tioata. E le gata i lea, o le faʻafefeteina e sili mo le togafitia o faʻafitauli paʻu. I luga o lona faavae faavae ma mea e faia. I lenei tulaga, o le vailaau faafomai e tatau ona faamalolo, a le o lea e mafai ona susunuina manuʻa.
  3. O le uaina uaina. O se tamai sipuni o mutia e faaopoopo i se ipu malamalama o le uaina i totonu o fale ma faamama i se nofoaga malulu mo se aso. Ave le 10 ml tolu taimi i le aso.
  4. Tea. O se sipuni tele o le mutia o loʻo tosoina i totonu o se fale ma se tapuni ufiufi. Ia faʻamalosi e tusa ma le 15 minute. Latou te inu e pei o lauti masani. O le numera o ia ipu e le tatau ona sili atu i le tolu i le aso e tasi.
  5. Salati. O laulaau o le paffosoa e mauʻoa i vitamini ma mea e faʻaaogā faʻasolosolo e tatau ai mo le gaioiga masani o le tino. E fautuaina e faʻaaoga fou. Mo le faia o se saladi maloloina, e tatau ona e faʻafefiloi 150 g o laʻau faʻataʻapaʻu ma le fugalaau matala lanu meamata. Faaopopo le 15 g o le sukalati suamalie i le paluga. Faamama mea uma, vaitau ma kirimi kirimoli ma tautua.
  6. Sugar-lowering collection with cuff. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e gaosia se mea e maualalo e maualalo ai le kulukose toto. Mo lenei mea, o le lilac buds, grass cuffs, vine licentice, sage, root tarelion, o laʻau laumela e fefiloi i le tutusa tutusa. 3 fuālaʻau lapopoa o le faʻafefiloi o le pata e sasaa mai i le vai inu ma kuka mo le lima minute i luga o le mumū mumū. A maeʻa le 2-3 itula o le afu, faamama ma ave se ipu tioata 15 minute ao leʻi faia le taumafataga autu.
  7. Onion-nut tincture. Oona ua nutimomoia i se tulaga o le mushy. 50 g o le taunuuga o le masini ua sasaaina i le 300 g vodka. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 5 aso. Laʻau malolo malulu ua nutimomoia ma sasaa i vodka i vaega tutusa. Faʻamalosia se vaiaso. O le 30 g falaff ua sasaa atu i le 300 ml o vodka ma faʻaogaina mo le vaiaso. 150 ml o le sipuni o le sipuni, 60ml o le suka ma le 40 ml o le kulup ua gaosia ma ave i luga o se manava gaogao, ma ao le i momoe, se sipuni tele.

Contraindications

O le vao vao e le o iai ni elemene oona, o lea e lelei ona talia e le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma le gasegase i elemene elemene i le tuufaatasiga o le laau, e mafai ona atiaʻe ai tali o le maʻi. O le mea sili lava o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomai aʻo leʻi togafitiga. O le a ia taʻuina atu ia te oe le auala e tatau ai ona faʻaaoga lelei se teuteuga po o se tincture, ma le umi e mafai ona tumau ai le togafitiga.

E i ai le aʻafiaga o le kulupu, lea e faʻapipiʻiina ai fatugaʻo. Afai ei ai i se tagata se talaʻaga o maʻi gasegase, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le laau. E le gata i lea, o gasegase e maua i le toto maualuga e tatau ona faʻaeteete lelei. Afai e le o mautinoa e le tagata o le mea lea o loʻo lelei uma mea uma, e sili atu le suʻe toto aʻo leʻi amataina togafitiga. Seiloga e faʻamautinoa e lelei mea uma, e mafai ona e alu i togafitiga.

I le togafitiga o le maʻisuka, o le mutia vao e mafai ona faʻaleleia lelei le gaioiga o le suka ma le manuia o le maʻi. E faʻamalosia ai le fausia o le hormone, faʻasalaina le metabolism o le mineral, faʻasalalau le galuega o le cardiovascular system, faʻaleleia le puipuiga, ma o loʻo i ai se malosi faʻamalosia lautele. Ae e tatau i tagata gasegase ona manatu o sauniuniga o laʻau, infusions ma decoctions e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Tusitusiga faaopoopo faaopoopo:

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

E tatau ona ou faʻaogaina le muti cuff mo le maʻisuka

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I le faagasologa o le togafitia o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaoga auala eseese, e aofia ai togafitiga masani. O se tasi o auala sili ona faigofie e mafai ona faʻaaogaina o se paʻu, lea e mafai ona tupu na o oe. O lenei mea e sili atu ona faʻamaopoopoina lea e faʻaalia ai lenei ituaiga mutia, peitaʻi, o le a le aoga e mafai ona i ai i le tulaga o le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2, pe faʻaitiitia ai le suka? E uiga i lenei mea ma e uiga i tusi sili ona lelei i mulimuli ane i le tusiga.

E tatau ona manatuaina o le paffi o se faʻalaʻau faʻapitoa e iai ni mea laiti laiti. O lena vaega o le laau, lea o loʻo i luga o le eleele, o se mea faʻapitoa mea tau vailaau faʻaleagaina, o se punaoa maualalo o ituaiga elemene eseese. E le gata i lea, o le togavao o loʻo faʻamatalaina i se ituaiga o le tino, antiseptic ma toe faʻafouina. E vave vave ona afaina ai le paʻu i soʻo se paʻu o le paʻu, lea, e pei ona e iloa, e faʻatasi ma faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

O le fulu mo le maʻi suka, aemaise lava i le vave iloa, ua maua ai se taunuuga vave ma tumau.

E mafai ai ona faatumauina le fua o le kulukose o le toto i totonu o le masani, ae le manaʻomia ai isi vai.

O le afaina o le mutia ei ai lona aafiaga lelei i:

  • pancreas, faʻaitiitia le faateleina o le suka,
  • faaleleia atili o le gaioiga o le manava ma le fatu.

E taua foi se mutia e pei o se siaki mo le maʻisuka o loo i ai pea i taimi uma pe a tupu aʻe i lau lava togalaau poo luga foi o se faapaologa lautele. E le manaʻomia se gauai faʻapitoa, ona o le mea e le lelei, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma e mafai ona faʻafetaui i soʻo se ituaiga o moli.

O le mutia masani mo le tele o tausaga e mafai ona ola i le tasi nofoaga, pe a talafeagai ai, e gafatia le gafa ma le atoatoa ma mafai ai ona e tau maualuga le suka. O le paffi e le faʻalagolago le puipuiga i suiga o le vevela, ae i le tulaga o le totoina o le autumn, o le a sili ona lelei le ufiufi o vao i laulaʻau poʻo oneone. Ua faia lenei mea e fai ai se puipuiga faaopoopo mo le laau. Ae faʻapefea ona faʻaaogaina?

E uiga i le faʻaaogaina ma le faʻailoga

E mafai ona faʻaaogaina le mutia ae le o le lauti i le ao atoa. I lenei tulaga, o laulaau e tatau ona nutimomoia, kuka i totonu o le vai, ona faʻamalosi pe, i nisi tulaga, e faʻaaogaina i vaega o le paʻu na faʻamaʻi i le maʻisuka.

Ua fautuaina e tagata tomai e sauni le laau i le taimi e amata ai ona tupu. O le mutia o le a sili atu ona aoina saʻo pe a uma le amataga o le sau i le taeao, e pei o le taimi e faʻamamago ai vai. Laʻau mutia i luga o le ea e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la, aʻo le potu e tatau ona lelei ma talafeagai le faʻaleleia o le ea.

E pei ona e iloa, o le paʻu mo le maʻisuka o loʻo faʻaalia i se tasi o faʻasesega taua, o lona uiga, o se faʻaopoopoga taua o le tuiina toto. I lenei fesoʻotaʻiga, ao leʻi amataina togafitiga, e tatau ona pasia se suʻega toto, lea o le a faʻaalia ai le maualuga o le faʻatautaia.

Ina ia saunia ni teuteuga moni aoga, e mafai ona faʻaaoga:

  1. suauu lautele
  2. o le ogaumu e taʻua o le Rusia (o faʻamafanafanaga i totonu e le sili atu i le 60 tikeri).

Mo le faʻaaogaina o lala lava e tasi, faʻagogo i lenei auala, o le a sili atu ona saʻo i le taimi o le tausaga. O a fua sili ona aoga e faʻaogaina ai lenei vao?

E uiga i meaʻai

Muamua lava, e tatau ona talanoa e uiga i le sauniuniga o se teuteuga. Mo lana sauniuniga i le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga ia le itiiti ifo ma le fa teaseti o laʻau i le tioata o vai inu i le 200 ml. Muamua, o le galu o le lumanai o le a gaosia ma naʻo le maeʻa ona faʻamamaina ina ia faʻateleina lona aoga.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o le 150 kalama o le gaʻo tuʻuina i le tolu taimi i le aso, o le a sili ona saʻo le faia o lenei mea aʻo le i 'ai meaai. Inu le suka, o le autu o le mutia, e tatau ona valu vaiaso.

Afai e manaʻomia, e mafai ona fai se malologa e le sili atu ma le 10 aso ma toe fai le togafitiga togafitiga.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona faʻalale i le sauniuniga o le faʻafefeteina, lea e faigofie foi ona saunia i le fale. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • tafe suamalie e ono o le fala i le 200 ml o le vai,
  • o le afaina o le lumanaʻi e tatau ona aumai i se faʻala,
  • faʻaigoa ma tuʻu ai.

O le faʻasolosolo e le o talafeagai lelei mo meaola i luga o na vaega o le paʻu e afaina ona o le maʻisuka.

E pei ona taʻua i luga, e mafai ona faʻaaogaina le lauti e pei o le la i le aso atoa, aʻo le saunia o le lauti e fesoasoani ai i le maʻisuka. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo: e tasi le tamai sipuni o le mutia e tatau ona sasaa i le tasi ipu vai ona aumai lea i se vevela i totonu o se fagu.

O le togavao e faʻafefe, pe o le lauti e tatau ona le itiiti ifo ma le sefululima minute talu ona uma ona gaosia, mulimuli ane e tatau ona fufulu. E fa fa i le aso ona faʻaaoga ai lea. E fautuaina foi e tagata tomai faapitoa le faaaogaina o le lauti o ni ituaiga aoga aoga.

O le isi fua o le salatisi, o lona aoga ona o le mea moni e faapea o laulaau o le paʻu e aofia ai meaʻai suamalie ma vailaʻau o loʻo gaoioi mai se vaaiga o meaola. E fesootaʻi atu i lenei mea e tatau ona faʻaaoga faʻatasi. Ina ia saunia se salati, e tatau ona e ave:

  1. 150 kalama fresher nai lo le aoina o lapisi lau,
  2. 25 kalama o aniani lanumeamata.

O nei mea uma ua maeʻa ona tapenaina ma 15 kalama o le horseradish grated ua faaopoopoina. Ona faʻamalieina lea ma faʻavasegaina i sina vaega o le kirimi kirimoli i lalo ifo o le maualuga o le gaʻo o loʻo iai ma tuʻuina i luga o le laulau. O lenei salati o le a aoga mo le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua.

O le kulūkose o le toto e mafai foi ona faʻaititia e ala i le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa.

E tatau ona e faʻafefiloi i fua tutusa ia mea totō e pei o le vao vao, fasilalalalalala, laulaʻau lauulu, strawberries, aʻa o le faila ma le laumei, togafiti togafiti. A maeʻa lena mea, e tolu punetini o le faʻafefiloi ua ave, lea e sasaa mai i vai inu i le aofaiga o lua tioata. E tatau ona kuka le aoina mo le itiiti ifo i le lima i le fitu minute.

A uma ona tapena le susu, e fautuaina e tuu mo le lua i le tolu itula ma na o le tosoina. Ina ia faʻaaogaina se faʻapena tutusa mo le maʻisuka e te manaʻomia se ipu tioata 10 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le mea lea, o le paʻu mo le maʻisuka ma tumau pea le tasi o laau sili ona aoga, lea na maua ai le talosaga sili atu ona tele i totonu o vailaau faafomaʻi. E ui lava i lea, e tatau ona matua mataʻituina ia algorithm uma e kuka ai meaʻai, ma e tatau ona manatuaina faʻasolega ua faʻamaonia.

Grass Cuff e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka

O le paffi o se oa o le faleteuoloa masani. E togafitia e le togavao le tele o faamai, faatumuina le tino i le malosi, tuuina atu le malosi, toe faafouina le manao ia ola ma fiafia i le olaga. O se mea lauiloa lenei e iai ni mea laiti laiti. O le terrestrial vaega o le laau o se mea e sili ona lelei togafitiga faafomaʻi - o se punaoa maualalo o elemene eseese.

Taua! O le togavao o loʻo i ai se faʻaogafilemu, faʻaaogaina o aʻafiaga, faʻafefe-inflammatory. E faʻamafiesea lelei le paʻu o le paʻu e aʻafia ai le maʻisuka. Laʻau ua nutimomoia, kuka i totonu o le vai, ona faʻaaogaina lea i vaega ua faaleagaina o le paʻu.

O le mutia mo le maʻisuka (faʻamaʻi vave) e maua ai se taunuuga lelei tele. E fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka i totonu o le tulaga masani e aunoa ma le aveina o isi vailaʻau. O le afaina o le mutia e afaina uma lava le pancreas, faaleleia atili ai le gaioiga o le manava, gaʻo. E mafai ona e inu vao nai lo le lauti i le aso atoa.

E fautuaina e selesele le laau i le taimi o le fugalaau. Aoina i le maeʻa o le sau i le taeao pe a faʻamamago vaipuna. E sili atu le faʻamamaina o le mutia i fafo i le paolo, e tatau ona i ai le lelei faʻalelei ile potu.E mafai ona e faʻaaoga se masini faapitoa poʻo se ogaumu Rusia (o le vevela i totonu e le tatau ona silia ma le onosefulu tikeri). E sili atu le faʻaaogaina o lala mamago i le gasologa o le tausaga.

Fuga kuka

E fa ipu (teaseti) o laʻau i tioata vai. Muamua le afaina, ona aʻafia ai lea. Ave se mea teuteu faatolu i le aso mo le selau ma le limasefulu kalama, sili atu aʻo le i 'ai. Inu le susu mo le valu vaiaso, pe afai e tatau ai, e mafai ona e malolo mo le sefulu aso ma toe fai le togafitiga.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Fuga o le kuka

E ono teaseti o le paʻu i totonu o le ipu e tasi o le vai na aumaia i se faʻala. Faʻatasi ma tuʻu i ai. O le faʻafefeteina e talafeagai foi mo meaola i luga o ni mea mumū o le paʻu.

Tea

E tasi le sipuni tele o le mutia e tatau ona sasaa i le vai (tasi le ipu tioata), ona aumai lea i se vevela i totonu o se fagu. Fai faʻamalosi mo le sefululima minute, faʻalavelave. Vaʻai faʻaifa faʻailoga i le aso. E fautuaina foi e faʻaaoga e avea o ni mea e faʻaaoga.

Salati

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O laulaau o le paffi o loʻo i ai vitamini ma meaola faʻalauiloa, o lea e fautuaina ai e faʻaaoga i latou i foliga masani. Ina ia saunia le salati, e tatau ona e ave le selau ma le limasefulu kalama o laulaau fou o le fala ma le luasefululima kalama o aniani lanumeamata. Faʻaaoga mea uma, faʻaopopo sefululima kalama o le horseradish grated. Ona masima, ona vaitau lea ma le kirimi kirimoli ma tautua.

O le mutia vao mo le maʻisuka o le a latalata lava pe afai ua tupu i le togalaau. E le manaʻomia le faʻapitoa o le meaʻai - o le mutia e le lelei, e le faʻamasinoina e tausi, faʻafeiloaʻi i soʻo se moli.

O le vao mo le tele o tausaga e mafai ona ola i le tasi nofoaga, pe afai e talafeagai, faʻafeiloaʻi le gaosiga lelei. O le kulupa e puipuia i suiga o le vevela, ae i le taimi o le totoina o le tautotogo e sili atu ona lelei le ufiufi o vao ma laʻau po o oneone.

Lapataiga: E mafai ona e faʻaititia lou suka toto mo le maʻisuka e ala i se faaputuga faapitoa. E tatau ona faʻafefiloi i le tutusa tutusa: muti vao, alalati buds, leafberry, togavao vao, faila ma le laʻau talatala, lau laʻau.

Ona ave lea o le tolu punetini (punetini) o le paluga, sasaa vai inu (lua tioata) ma kuka mo le lima minute. A uma le kuka, e tatau ona tuu le gaʻo mo le tele o itula, ona faʻavaivai ai lea. E tatau ona ave se ipu tioata i le sefulu minute aʻo leʻi 'ai.

O le mutia mo le maʻisuka e tasi le mea e faʻaseseina ai - faʻalauteleina le toto toto. O le mea lea, ao lei togafitiga, e tatau ona faia se suʻega toto (mo coagulability). E na o le taimi lava e mafai ai ona e saogalemu e amata sauniuni vavae faavavega o le a suia ai lou olaga mo le sili atu!

Paʻu: faʻamatalaga, ituaiga, meatotino, faʻaaogaina, faʻamaʻi

E le gata o se laau teuteu matagofie e mafai ona teuteu ai togalaau, ae o se vailaau aoga foi lea e fesoasoani i le tau faasaga i le tele o faamai, e aofia ai le gaʻo, le gasegase, le mafaufau, ma isi mea faapena. , pepa faʻatumu ma tulafono faʻaaoga - matou te talanoa atili.

E mafai ona iloa le muti vao i isi laau e ala i ona laʻau tulaga ese, o latou foliga e pei o ni paʻu uamea, lea sa lauiloa i aso tuai ma le tamaoaiga mauoa. O lenei tutusa na fausia ai le faavae o le igoa o le laau.

O se mea manaia e faapea, o laulaau uma o le paʻu (po o le, o nifo o le laulaau) e tumu i goto o le sau lea e fausia ai le tuaoi muamua o loo siomia ai le pito atoa o le laulaau. I le itu, i le ogatotonu o le laupepa (i le nofoaga o vein-capillaries) o le mataua tele lea, e foliga tutusa ma se penina e taoto i totonu o se atigi.

O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le taʻua o tagata e le gata o loimata o le Atua, o le lagi, o le vao, ma le leaga. Faaliliu mai le Latina, Alchemilla (poo le cuff) o le mutia o tagata e masani ai o lenei laau o se mana faapitoa faapitoa (ia saʻo, o le vai e faaputuputu i laulaau o le laau ei ai le mana faamalolo).

Sa taumafai tagata sailiili e faaaoga le vao e maua ai le elixir o le olaga, toe foi mai le autalavou ma le matagofie. Ae o fugalaau o lenei togavao, o lona maualuga e le sili atu ma le 50 cm, e le eseese i le matagofie faapitoa: e le mafaamatalaina foliga ma e matua laitiiti tele, lea e le mafai ai ona latou fiafia. O le vaega tufatufa o le lapisi e toetoe lava o le teritori atoa o Europa. O le laau toto e ola i vaomatua, laufanua ma vaomatua, faapea foi i luga o auala ma ala eleele.

E le mafai ona maua e le fomaʻi solo i le salafa o le lalolagi se maliega autasi i luga o numera o fusi (e iloa e sili atu ma le 40 oi latou). Ae latou te malilie uma lava o eseesega i le va o ituaiga e itiiti, ma e masani lava ona fesootaʻi atu i le taimi o le fugalaau, o le tele o le laau ma ona foliga i fafo.

O le faʻaopoopoga, o ituaiga uma o paʻu lautele i le lautele e toetoe lava tutusa mea e faʻamalolo ai, o le mafuaʻaga lea ua faʻaaogaina ai i atunuu eseese e avea o se astringent, anti-inflammatory, antiseptic, ma siosiomia.

I fualaau faʻapitoa, e tele ituaiga o laau e faʻaaogaina, ae o le mea e masani ai ona tuʻuina atu e le 'herbalists i le tasi - masani masani, lea o le a tatou talanoaina auiliili i lenei tusiga. Taua! O isi ituaiga o lapisi o loʻo i ai foi mea e faʻamalolo ai, o lea e mafai ai ona faʻaogaina soʻo se ituaiga o lenei laau mo togafitiga faafomaʻi.

Telefoni masani

O lenei ituaiga o lapisi o se laufanua lauolaola lauolaola ma lanu samasama lanumeamata lanumeamata na aoina i palakalafa sese. O le maualuga o le toto e seasea ona sili atu i le faailoga o le 45 - 50 cm. Ua tupu le lapisi i le tele o le teritori Europa o Rusia, faapea foi i Siberia (o lona itu i saute o se tuusaunoaga).

E tupu i vaovao, i totonu o vaomatua e seasea ona maua, i luga o mutia, i vaipuna. E tatau ona maitauina e le o aloaia e vailaau faʻaleagaina ia meatotino faʻamalolo o le paff, manatu e le aoga. E le gata i lea, e le lelei le malamalama o lenei laau, ma o le mea lea (e tusa ai ma fomaʻi) e le mafai ona faʻaaogaina e avea ma sui sooupu.

Ae! E tele vailaʻau faʻasaina ma se paff (faʻapitoa totogifuapauina o fualaau oona) e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le gataifale. I le isi itu, o le Siamani Auaunaga Faʻale Soifua Maloloina na faʻatagaina le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e fai ma sui o le adjuvant i le togafitiga o le manava faʻapitoa, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi pipisi, i tamaiti ma tagata matutua.

Aoina ma teuina

O le paffi e tupu mai ia Iuni ia Setema (o le taimi lea e tatau ona aoina mo le faʻamoemoe o le mauaina o vailaʻau faʻasaina). E aoina pe a uma le timu o le taeao po o le paʻu o le vai, lea e faʻamalo lelei e le laau i le po, mago. Mo togafitiga faafomaʻi, ua saunia ai le vaega eletise o le lapisi, lea ua vaʻaia ma le faʻaeteete faatasi ai ma laulaʻau o loʻo iai nei.

E le gata i lea, o mea faʻapitoa na aoina ua faʻamago i totonu o se potu malulu poʻo fafo, ae o taimi uma lava i lalo o se faʻavaa. Afai e te manaʻomia se faʻamago faʻafuaseʻi, e mafai ona e faʻaaogā faʻamago faapitoa, o le vevela e le tatau ona silia ma le 60 tikeri.

O meaago mamago o loʻo teuina i totonu o atigipusa, koneteina tioata poʻo taga pepa mo le silia ma le tausaga (faʻatasi ai ma le umi o le teuina, o mea masani e maua ai le vevesi malosi). O se laau totogo lelei ua i ai sina tofo vevela tele.

Faʻavae ma meatotino

Steroids (phytosterols)

    faaosofiaina o le faʻamatalaga o le hormone, faʻaitiitia o toxins, faʻalauteleina o le mafaufau ma le tino, faʻateleina le puipuiga, tulafono faatonutonu o le metabolism o le mineral, faʻasologa o le cardiovascular system.

Ascorbic acid

    o le faʻamautuina o le fatugalemu o le tino, faʻamalosia ai le gaioiga o le endocrine, faʻaolaina le faʻamaualuga o le uʻamea, faʻamautuina le faagasologa o le hematopoiesis, faʻamavaeina mea faʻaleagaina e oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi mama.

Phenol Carboxylic Acids

    le faʻamamaina o le mumū, faʻavavevaveina o le pulelaulelei faʻatautaia, faʻalauteleina galuega, faʻamalosia o galuega a le antitoxic.

Lignin

O lenei vailaau e gaosi ma aveese mai le salmonella fasi, yellow staphylococcus, nisi ituaiga o sigi, toxins, allergens, faapea foi le ammonia ma metala mamafa.

    gasegase, faʻamaʻi, antidiarrheal, antioxidant, lipid-faʻaitiitia.

Tannins

Faʻaavanoa se ata tifaga e puipuia ai aʻafiaga leaga, siama ma faʻainisinia i luga ole tino. E le gata i lea, o tannins e faʻaitiitia ai le gaogao o capillaries ma vavalalata ai vaʻa.

Flavonoids

Faʻailogaina le gaioiga o enzymes e faʻamamatia ai le hyaluronic acid, e aunoa ma se faʻataunuʻuina o le atoatoaga o le gaioiga.

    faamalosia o puipui o toto toto, faʻaleleia o le gaoioi o puipui o toto toto, puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi o capillaries, faʻasalaga o faʻamalolo saoloto.

Ava malosi

    auai i le faʻavaeina o le malosi, auai i le fausiaina o membranes o loʻo faia ai le skeletal o sela, faʻasaʻoina o le metabolism.

Coumarins

    faʻalavelaveina o vela tumo, faʻaitiitia le faiga o le coagulation, faʻalauteleina o le faʻamalolo o manuʻa, puipuia o pupuni toto.

Leukanthocyanides

    puipuia o le faamaʻi o le Alzheimer, faamalosia o capillaries ma vaʻa toto, faʻavasegaina o le metabolism, faʻaitiitia le faasologa o le soifua matua, faʻaitiitia le tafe toto, puipuia le maʻisuka, puipuia le atinaʻe o le kanesa, faʻaitiitia faʻamaʻi pipisi, faʻamautuina le faʻaogaina o le tino.

Lipids

O lipids e maua ai le faʻasologa o le tele o hormones e nafa ma le masaniga o le faʻaogaina o le tino.

Tannin

    astringent, bactericidal, bacteriostatic, faʻamaʻi manuʻa.

O Tannin e faʻamautuina ai le meaʻai, i se taimi puupuu e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le oona i le mamafa o metala, faapea foi ma mea e maua mai i laau toto.

Tigā

Faʻasaga le fia 'ai ma maua se faʻasalalauga faʻapitoa.

Resini

    faʻamaʻi pipisi, antibacterial, immunomodulatory, laxative.

Catechins

    le faʻamavaeina o faʻasalaga saoloto, o le puipuia o le atinaʻeina o le kanesa, puipuia o le faʻaumatia o siama, faʻaitiitia le faasologa o le soifua matua.

Faʻasologa o elemene

Uʻamea:

    hemoglobin synthesis, faʻateleina puipui o le tino, faʻamautinoaina le masani o musika, faʻasologa o hormones thyroid.

Bor:

    faʻasologaina o le faʻasalaga, faʻataʻitaʻiina galuega faʻatino, faʻaitiitia le mumunia, puipuia le salalau ma le tuputupu aʻe o le tino, e aofia ai le tuʻufaʻatasiga o le vaitamini D.

Manganese:

    faalauiloa le fausia o le ponaivi ma le mea fesootai, tulafono faatonutonu o le lipid metabolism, o le tuufaatasiga o le inisalini ma le hormone thyroid.

Maea:

    faʻafouina o faiga faʻamaoni, faʻalauiloaina le faagasologa o le hematopoiesis, faʻasaʻo le faʻaleagaina o aʻafiaga o radical free, faamalosia o le ponaivi.

Zinc:

    faʻamautinoa le faʻafouina o le paʻu paʻu, faʻaitiitia le faʻaalia o allergies, faʻateleina le faʻamalologa o gasegase manuʻa ma pa'ū i totonu o le paʻu, faʻamalolo le mumu, faateleina le puipuiga, ma le faʻataʻitaʻiina o faʻamaʻi ma microbes.

Molybdenum:

    faʻateleina auala o le alualu i luma ma le atinaʻe, puipuia o le anemia, faʻamautinoa le metabolism o carbohydrates ma gaʻo.

Nickel:

    e faʻamalosia ai le gataifale, auai i le faʻasologa o DNA, RNA, protein, e faʻamalosia ai le faʻavaeina o le toto, faʻamaonia le paleni o hormonal.

Cuff e togafitia ai le maʻisuka

O lapisi masani (mamoe, loimata o le atua, Kamchatka, vae o leona, lapisi, mutia o le mutia, alofa sipuni) o se laʻau samasama lanumeamata lanumeamata lanumeamata po o se lauolaola lanumeamata o le aiga o Rosaceae e oo i le 30 cm le maualuga (e oo i le 65 cm i le siliva o oneone). O le rhizome e faʻasaga, mafiafia. O le aʻa e faʻamalosia pe faagaeetia, e tele lava lauulu.

O laʻau Basal o foliga tino ia, lapotopoto, lauulu lauulu, e maua mai i le pama, pala i lalo, papale lapotopoto, pama i tafatafa. Tamaiti - lalagaina i luga o veins, i luga o petioles umi, e mafua mai - i petioles laiti, sina pipiʻi. O fugalaau e laiti, samasama, aoina i se faʻalauteleina pe itiiti foi le salalau, laʻititi pe tele-flowered inflorescence.

E tāua! O le fua o se nutimotu toʻatasi na faʻapipiʻiina i totonu o se atigipusa ma se ipu. O fatu e laʻititi ma tele. O le laau e fua mai e aunoa ma le faʻamaʻi. Faʻapenaina e fatu ma vaega o rhizomes. E fuga mai ia Iuni-Aukuso, o fua na amataina ia Iulai-Setema. E masani ona fuga i le taimi lona lua i le tautoulu. Tufatufaina i le tele o le teritori o Europa o le CIS, sei vagana ai le itu i saute.

E tupu i vaitau e seasea ona tupu, i luga o eleele malulu, i eleele matutu ma susu, vaitafe, lata i fale. I tua i le Middle Middle, o tagata e masani ona faʻaaogaina le sau o le vao i luga o laʻau o le fusi e pei o le "sau mai le lagi," ma faʻaaogaina na latou taumafai e vaavaai mo le "maʻa o le failautusi" - o le mea lea o le igoa Latina mo le laau "alchemilla".

I totonu o Europa i Sisifo i le Vaitau Tutotonu, o le kulupa sa lauiloa o vao mutia. O aʻa e iai tannins, o le mutia e iai tannins ma vailaʻau oona. O lau o loʻo i ai le tele o vitamini. Mo togafitiga faafomaʻi, faaaoga le mutia, lea e aoina i le taimi o le fugalaau. O loʻo i ai se vailaʻau, faʻamaʻi faʻamaʻi, astringent, aʻafiaga.

Faʻaaoga mo le maʻisuka, malulu, tuberculosis, abscesses. Mai aso anamua na talitonu ai afai e te fufuluina ou mata i le taeao e maua mai le sau mai lau o le paffi, ona toe foi atu lea o le lalelei muamua i le tagata. E oʻo mai i le taimi nei, i nisi o atunuu, ae maise lava i Suiselani, e soloia e tamaitai o latou foliga ma laʻau e ufiufi i le timu e faʻaitiitia ai faʻamalosi ma aveese ai aʻa.

I togafitiga faʻapitoa, o le Cuff o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi: o le togafitia o le mumunia, paʻepaʻe, toto o le uterine, malestrual disorders, togafiti faʻamaʻi ma le gasegase masani, gastritis chronic e le mafai ona faʻamalamalamaina secretory, enterocolitis, maʻi manava, maʻi pipili.

I le maʻisuka, ua fautuaina e tagata tagatanuu le fefiloi o mea na faia i le muai faia (1:10) i le vodka: aniani (150g), laulaʻau paina (60g), vao vao (40g). Faʻaaoga le 50-100 i le taeao ma le afiafi ao leʻi oʻo i taumafataga.

Ave i le mamafa 1 le vaega o le paffs grass and leafberry leaf, 2 vaega o le juniper ma le flax.'Oti ma faʻafefiloi mea uma lelei. Ave 1 le sipunipuni o le aoina, sasaa le 1 ipu vai, vevela mo le 30 minute, malulu ma vevela. Inu 1 le ipu o le suka 2-3 taimi i le aso.

Po o se isi fua: ia ave i ni vaega tutusa i le mamafa o le mutia o le paff, le mutia o le galega officinalis, le mutia o le tricolor violetina, le mutia o le vao, le lau o le sage. 1 sipunipuni o lenei aoina mo le 1 ipu fufulu vai ma tuu e faamaalili. Inu i le aso i le 3 vaeluaina popo.

Paʻu mo le maʻisuka

E mafai ona aoga lelei se kulupu vao mo le maʻisuka i le amataga o le maʻi. O togafitiga faʻapitoa e faavae i luga e mafai ona faatumauina le maualuga o le suka i totonu o tapulaa masani e aunoa ma le faʻaaogaina o isi fualaau. I le faʻaopoopoga, e vave lava ona aveese faʻamaʻi faailoga e pei o le paʻu o le paʻu ma manuʻa. O lenei mea totino e sili ona aoga mo tamaitai, ona o loʻo afaina ai le tulaga o le hormonal ma le gaioiga o totoga tino.

Faʻafefete e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina i totonu ma fafo. Ua saunia i lenei auala:

    Liligi le lua punetini o laʻau matutu o le paffi i totonu o se mea faʻapipiʻi. Liligi 0.5 lita o le vai malulu. Aumai i se faʻapaʻu i lalo o le tapuni. Aveese le afi ma tumau mo le 15 minute. Laumua aʻo lei faʻaaogaina.

I totonu, ave le 200 ml o le ti o le tea 4 taimi i le aso. Mo faʻaaogaina fafo e maua ai le maʻi suka ma isi paʻu o le paʻu e fai ai ni meaʻai. O le faʻafefeteina o le paʻu e faʻamamaina i le gau poʻo se mea vevela ma faʻaaoga i se mea tiga. O lenei mea e mafai ai e oe vave ona aveese aʻafiaga ma toe faʻaleleia le paʻu.

Ina ia faʻaleleia le gaosiga o le inisalini i le fale, o le faʻafefiloi e tolu ni mea e talafeagai: aniani, nut ma cuff.

Onion tincture ua saunia e tusa ai ma lenei fua:

    Taʻu le sipisi ma tatipi i se musika tumau. Sasaa le kulisi lapisi ma vodka i le fua faatatau o le 300 ml o le vai mo le 50 kalama o le sipuni. Faʻaosooso i se mea pogisa mo le 5 aso ma le aʻa.

Tincture o laulaau paina e faia i lenei auala:

    Tasi 50 kalama o lau o le suka mamago. Liligi i mea gaosi 300 ml o vodka. Tuʻu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa. Faʻasologa.

O loʻo faʻapipiʻiina le faʻasologa o le kulupu e pei ona taua i lalo

    Tutu le 30 kalama o le mutia. Liligi le falaoa ma le 300 ml vodka. Faʻamalosi mo se vaiaso. Faʻasologa.

Ina ia saunia se "tolu" oloa e te manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi ai tinctures i vaega nei:

    riki - 150 ml, nut - 60 ml, paʻu - 40 ml.

O fualaau e maua mai i luga o se manava gaogao i le taeao ma ao le i momoe i se sipuni sipuni.

Paʻu: mea faʻapitoa ma togafitiga

E masani ona faʻaaogaina le maʻisuka, bronchopulmonary pathologies ma faʻamaʻi fafine, ma e talitonuina e le o se mea e le mafaamatalaina i fafo atu o le tino, o le paʻu o le bear, o le lagi, o le mutia fafine, o le kati, street, tripecium, rosacea, ma le tamalii. e faʻamalolo le fale mai le tele o maʻi.

Lapataiga: Tufatufaina i totonu o Europa, Aferika i sasaʻe, Amerika i Matu, Greenland, ma nofoaga i Asia. Tatala i soo se mea lava e maua i Rusia, sei vagana ai le itu i saute. E fiafia i laufanua ma vaomatua (paina ma fefiloi), maua i luga o auala, i luga o eleele eleele, lata ane i le eleele. O mea faʻamalositino ma faʻamaʻiloga o le papatusi ua maea ona suʻesuʻe lelei i aso nei.

O le laau veffff ua maua le faʻaaogaina i fomaʻi faʻapitoa ma togafitiga faʻaleagafesa, ae, e faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi, o laulaau talavou e faʻaaogaina mo meaai: faʻapipiʻiina i soupeti laulaʻau, salati, ma faʻafefe mo le lumanaʻi. I meaai a Armenia, o le meaʻai o le vaega autu lea o se fatu saini e aofia ai le mutia ma se teuteuga, faapea foi ma fatu rimoni.

Faʻaaliga faʻamatala

O le uʻu o loʻo faʻalauteleina, e oʻo atu i se maualuga o le 30-40 cm, alu i luga aʻe o le eleele pe faʻatuina. O laupepa pito i lalo o foliga ia o le fatu, e toetoe lava a oʻo i le ogatotonu i le 7-11 concave lobes. Laʻau moa e sessile pe puupuu-laina. O le vevela e susulu, o le pito o laulaʻau o loʻo vaʻaia.

O lau o loʻo i ai le fausaga o le pama ma se foliga e le mafai ona manatua e foliga tutusa ma se paʻu ma se pito i tua ma le itu. I le vaveao i luga o laʻau e mafai ona e vaʻaia ai ni pata o susu, lea e fenumiai ai nisi i le sau. O le mea moni, o le sili atu lea o le susu lea e faʻasaʻoina e le laau.

E talitonuina o lenei suasusu e toe faʻafouina ma paʻu ai le paʻu, e puipuia ai le matua: e mafai ona onā, ae e mafai ona faʻaaoga nai lo tonic. O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina, samasama-lanu meamata, e aoina i numera sese i numera tele. O fugalaau e tupu mo se vaitaimi umi, mai ia Iuni ia Setema.

Aoina mai ma le Seleselega

O le laau e seleseleina i le taimi o le vavao, o lona uiga toetoe lava o le taumafanafana atoa. Aoina mai pe a uma lau lau ile susu. Mo togafitiga faafomaʻi, o le vaega uma o le vaalele ua saunia i lau o le basal ma faʻagogo i totonu o se potu faʻasalaga poʻo lalo o se faʻavaa i fafo.

Afai e leaga le tau, e mafai ona e faʻagogo i vai mama i le t e le silia le 60 tikeri. O le meaʻai faʻamaʻaʻaina ua i ai se tofo oona. Teu faga kulupu i fagu vailaʻau poʻo taga mo le 12 masina - faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o meaʻai e avea ma vevela tele.

Talafaasolopito, Populari ma Suesuega

O tagata anamua anamua na latou taʻua le mea leaga o mea totino ma faʻaaogaina le "sau faalelagi" (susu lea e aoina i laulaau) o se elixir o le ola. Faatasi ai ma le fesoasoani o le lava lava dew, sa taumafai ai saienitisi anamua e fatu se "maa o le failautusi".

I totonu o Europa i Sisifo, o le vaitau o le Vaitausaga Tutotonu, o le laau na mafua foi i malosiaga tau togafiti faataulaitu, na talitonu ai o le sau e mafai ona toe faafoi ai talavou ma le matagofie. O lenei aga masani o loʻo faʻasaoina pea i Suitiselani - ua aveeseina mai i luga o le anufe ma le malolo e ala i le soloia o mata i le sau, ma ua faʻaaogaina e tamaitai matutua le susu o le toto e toe faʻafou ai le paʻu.

    O faʻamalologa o mea totino o laau e lauiloa i Rusia mai lea taimi i lea taimi. O tagata faʻamalolo i le itu i saute o lo matou atunuu o loo sauniuni pea le fua o le laau i luga o le uaina vine lelei ma faʻaaogaina mo le malulu, manava, fatu o le fatu, faʻamaʻi pipisi. E faʻaaogaina togafitiga o togalaau e togafitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi. O mataupu ua faamatalaina o togalaau na togafitia ai le gasegase o le pulmonary ona o le faʻamalosia o le metabolism, lea na faʻapupulaina ai le faamalologa o ana. I fomaʻi faʻaleaganuʻu masani, faʻaaogaina ai le malaria, o le maʻisuka, atherosclerosis, anemia, rheumatism, colic, dropsy (ascites). I le taimi o le maʻitaga, mo le masani masani o le fanau mai, i le masina ao lumanaʻi le aso na faʻamoemoeina, ua fautuaina e fomaʻi Siamani le faia o le afa afa o le afu o laau e faalua ona faalua i le aso. Ma o le fua lava lea e tasi e fautuaina mo le faatoa faaipoipoina o se pepe (e ala i le faʻatusatusa ma le auala tatou te ave ai le gaʻo). I suʻesuʻega o se phytotherapist, na faʻamaonia e le fomaʻi o fomai o le soifua maloloina O.D. Barnaulov, le aoga o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga mo le dysmenorrhea. I le gasologa o suʻesuʻega a saienitisi mai le Novosibirsk State Scientific Center mo Virology ma Biotechnology "Vector" na faamaonia ai o fualaau oona e faʻaaogaina e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi. O le antioxidant, resenerative, faamalolo manuʻa, ma mea faʻamalosi faʻamalosi o le paff e puipuia e pateni o le Phytochemistry Laboratory o le Central Botanical Garden o le SB RAS o loʻo i Siberia.

O le telefoni masani e le aʻafia i togafitiga o le pharmacopoeial o Rusia, ae ua maua le tele o talosaga i vailaau faʻasoifua maloloina ma faleopathy. E aofia i le European Pharmacopoeia, faapea foi le British Herbal Pharmacopoeia.

Vaega o vailaau faʻasaina ma falemaʻi

O le vailaʻau e iai se vailaʻau faʻapitoa e vailaʻau:

    Tannins (tannins) e oo atu i le 3% i le vaega eletise, ma e oʻo atu i le 8% i aʻa, oona, lipids (acid fatty), phytosterols (steroid), coumarins, ellagic, oleic, linoleic ma luteicids, catechins, lecithin, lignin, flavonoids glycosides, leukoanthocyanides, acid ascorbic (i le lanu e oo i le 200 mg), micro ma macro elemene (manganese, zinc, boron).

O vailaʻau nei e sili ona tāua faʻapitoa:

    Steroids (phytosterols) ei ai le aafiaga o le gasegane-faʻaosofia. Faatonutonu le metabolism, faʻamaonia le galuega o le myocardium ma toto toto, faʻateleina le puipuiga. O mea sili ona taua o le gaseene-stimulants properties found in gynecology: o mea faʻamalosi e faʻavasegaina le matamuli ma fesoasoani i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi o le itupa o le fafine. Tuʻu atu i le faʻatupulaia o gaioiga, mafaufau ma le faaletino. Bioflavonoids ei ai le malosi malosi o le antioxidant, ia faia se faʻamatalaga e faasaga i faʻamaʻi pipisi. Faʻateʻaina le gaioiga o enzymes e faʻaumatia le taua o le hyaluronic acid. O le Lignin o loʻo iai le aʻafiaga o le antioxidant ma le faʻamamaina, aveesea ai toxini, salts o metale mamafa, ituaiga microorganisms ma nisi ituaiga o sigi mai le tino. Coumarins faʻalauteleina le faʻamaʻi manuʻa. O le ascorbic acid e aafia i le faʻamautuina o le fatugalemu o le tino, o le puipuiga o le tino, e faʻamalosia ai le gaioiga o le pito i lalo o le toto, faʻamaonia le faʻavaeina o toto, faʻamalosi puipui o toto toto. Phenolcarboxylic acids e faatelevave ai le fofoina o gaioiga fomaʻi, aemaise lava i gaioiga i faʻamaʻi o le tino. Faʻatoaga le galuega o fatugaʻo. Tannins faʻaitiitia le faʻaogaina o le capillary ma puipuia ai le vasoconstriction, i ai ni mea faʻatau. O gaioiga gaʻo e aafia i le fausiaina o siama. O Coumarins e taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa ma faatelevave faʻamaʻi manuʻa. Leukanthocyanidins fesoasoani e puipuia ai le faʻamaʻi o le Alzheimer, faʻasaʻo le faiga o le gasegase, puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka. O le tiga e faaosofia ai le gaosiga o meaʻai suamalie ma le suka gaosia ai, faaleleia ai le 'ailaina.

Faamalologa meatotino

O loʻo i ai i le laau le faʻamalosi, faʻasolosolo, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi, mea faʻamaʻi-inflammatory ma diuretic, faʻafefeteina o le pipisi ma le vevela ma se maʻi vevela, tiga. Na te faʻamautuina le tala o le hormonal, e faʻaaogaina e faʻaleleia le lactation o tina talavou, toe faʻafouina le paʻu ma le tino. E i ai sona aoga aoga i le fatu o le fatu ma e manatu lelei e puipuia i le osofaia o fatu.

Talu mai taimi anamua, ma o le taimi nei ua faʻaaogaina le pulu mo faʻamaʻi nei:

    O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, e leai se mea e mafai ona e faia. Faigaluega: cystitis, ascites, metabolism: gout, maʻi suka, gaʻo, fatu ma toto toto: toto maualuga, atherosclerosis, thrombophlebitis, anemia, gasegase ma le toto i totonu, toto, va ikoznoe alatoto, faamai o le paʻu: eczema, mu, manuʻa, aemaise lava hardhealed, fuafua, papala, pustular mageso, faamai gynecological: dysmenorrhea, manuʻa inflammatory (vaginosis ma vaginitis), faaaoga i menopause, toto mamafa palapala masina. suauu fesoʻotaʻiga faʻaleagaina: rheumatism, faʻamaʻi o le tino o le tino: le lava, neurosis.

Faiga faʻataʻitaʻi faʻatasi ma masani masani

O le laau o se vaega o le tele o aʻafiaga o meaola faʻapitoa, tino-collections ma palms.

Laʻau vao: Mea taumafa matala matala ma se lautele lautele. Faʻaaogaina mo le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi ma le fusi.

Elixir o Gynex: O le tele o sauniuniga ile homeopathic e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le vaʻaia, pancreas, manava, faʻaleagaga o le gamoni ma faʻafitauli o le gynecological, i le moaopao i totonu o fafine, faʻapea foʻi ma le gau o lauulu. O se fualaau lelei mo le puipuia o le susu ma le kanesa uterine.

Gyneconorm: Toto laau totino o loʻo faʻataʻitaʻiina mo le faʻasolosolo, le fibroid ma le fibroids, faʻalavelave o le fale, le faanatinati, ma le tiga o le tino, toto o le uterine, cystitis, pyelonephritis.

Tuua Lau Faamatalaga