Invocana® (100 mg) Canagliflozin

Pepa o foliga - mea e valiina ai ata-ata: foliga o le capsule, i luga o le tasi itu ua togitogia i le "CFZ", o le pito i luga o le koluse e toetoe lava a paepae pe paepae, fua 100 mg - samasama, ma le togitogiga "100" i le isi itu, dosiga 300 mg - toeitiiti lava poʻo le paʻepaʻe, togitogia i le "300" i le isi itu (i totonu o se pepa faʻailoga o le 1, 3, 9 po o le 10 pepa o le 10 pusa ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Invokany).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • gaioiga galue: canagliflozin - 100 poo le 300 mg (i le foliga o canagliflozin hemihydrate - 102 poo le 306 mg, i le faasologa),
  • vaega o ausilali (100/300 mg): microcrystalline cellulose - 39.26 / 117.78 mg, sodium croscarmellose sodium - 12/36 mg, lactose anhydrous - 39.26 / 117.78 mg, magnesium stearate - 1.48 / 4, 44 mg, faʻamalolo - 6/18 mg,
  • O le vailaʻau e maua mai i le gaosiga o le vailaau oona, o le vailaau oona, o le pulu, 75%) - 8 mg, 300 mg fuataga - Opadry II 85F18422 paʻu paepae (alcohol-polyvinyl alcohol - 40%, macrogol 3350 - 20.2%, titanium dioxide - 25%, talc - 14.8%) - 18 mg.

Pharmacodynamics

Na faʻamautuina e tusa ai ma le talaaga o le maʻisuka o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le kulūkose, lea e mafai ona mafua ai le faʻateleina o le maualuga o le kulūkose. Mo le tele o le toe faʻaaogaina o le kulukose mai le lumino lumine, SGLT2 (ituaiga 2 soda glucose cotransporter), lea o loʻo faʻaalia i totonu o le totoa talitalia, e nafa.

Kanagliflosin - o le gaioiga malosi a Invokana - o se tasi o le inhibitors o le SGLT2. Pe a taofia le SGLT2, o le faaitiitia o le glucose reabsorption ma le faaitiitia o le BCP (faasee pito i lalo mo le glucose), lea e fesoasoani e faateleina le manava o le kulukose i gaʻo, lea e mafua ai le faaitiitia o le plasma concentration o le kulukose i le toto e faaaoga ai le inisalini tutoatasi-masini i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, ona o le faateleina o le excretion o le kulukose e fatugaʻo e ala i le puipuia o le SGLT2, o le atinaʻeina o osmotic diuresis ua matauina, o le aafiaga o le diuretic e fesoasoani e faaitiitia le mamafa o le systolic. I se faaopoopoga, e le o le talaaga o le faateleina o le excretion o le kulukose e fatugaʻo, o loʻo i ai le galo o kalori ma, o se taunuuga, o le gau o le mamafa.

Pe a taʻitaʻia le laʻasaga III, o le faʻaaogaina o se fualaau o le 300 mg o Invokana aʻo leʻi 'ai le' aiga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻailoaina o le maualuga o le glucose nai lo le taimi e ave ai le 100 mg. Tuuina atu i le maualuga o le maualuga o le mea o le vailaau i totonu o le lumineau o le intestinal ao lei aveesea, o lenei aafiaga atonu o se vaega e fesootai ma le taofiga o le vevela o le intestinal SGLT1 (canagliflozin o le inhibitor of low activity SGLT1). I suʻesuʻega e faʻaaoga ai le canagliflozin, o le kullucose malabsorption e leʻi iloa.

I le maea ai o le faʻatonuina o le canagliflozin i se tasi o lauga i le falemaʻi i le taimi o suʻesuʻega ile falemaʻi ile maʻi maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose ile gaʻo ma le maualuga o le excretion o le kulukose e gaʻo. Mo le kullukose, o le uluaʻi aoga o le tapuni pito i tua e tusa ma le 13 mmol / L, o le tapulaa aupito maualuga i le lauluma o le kulukose i aso taitasi e matauina i le 300 mg o le canagliflozin 1 le aso i le aso ma e 4-5 mmol / L. O lenei mea e maualalo ai le lamatia o le hypoglycemia i le taimi o togafitiga.

A faʻaaogaina mo le 16 aso, 100-300 mg o le canagliflozin i le aso i maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2, na i ai le faʻaitiitia pea o le maualuga o le kulūkose ma le faateleina o le excretion o le kulukose e fatugaʻo. I lenei tulaga, o le faaitiitia o le plasma concentration o le kulukose i totonu o le toto na tupu i le toto-faalagolago i le aso muamua o le togafitiga ma sa i ai se tulaga tumau i le lumanai i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.

O se fualaau e tasi o le 300 mg o Advocana ao leʻi afaina meaʻai na mafua ai le tuai ona maua o le kulūkose i totonu o le inumaga ma le faʻaitiitia o le glycemia i tua i extrarenal ma masini faʻaoga.

I le faia o se suesuega e aofia ai le 60 tagata volenitia maloloina, na maua ai o le faaaogaina o le 300 ma le 1200 mg (4 taimi sili atu le maualuga nai lo le maualuga o le fualaau oona) e le maua ai ni suiga taua i le vaitau QTc. O le maualuga o le plasma concentration o le canagliflozin i le toto pe a faaaoga se fualaau o le 1200 mg na sili atu i le maea ai o se talosaga e tasi o le 300 mg, e tusa ma le 1.4 taimi.

O le faʻaaogaina o le canagliflozin e avea ma monotherapy poʻo se vaega o togafitiga faʻatasi (ma le faʻaaogaina o le 1-2 oral hypoglycemic agents), faʻatusatusa i le placebo, i le averesi e mafua ai se suiga i le anapogi glycemia mai le fua muamua mai le -1.2 i le -1.9 mmol / l ma mai le -1.9 i -2.4 mmol / l ma le 100 ma le 300 mg, mulimuli ane. O lenei aafiaga na latalata i le maualuga pe a uma le aso muamua o le togafitiga ma faaauau pea i le vaitaimi o togafitiga.

Na matou suʻesuʻeina foʻi le faʻaaogaina o le canagliflozin e pei o le monotherapy poʻo se vaega o le togafitiga faʻatasi (faʻaaoga 1-2 oral hypoglycemic agents) mo le fuaina o le postprandial glycemia i le maeʻa ai o le suega o le toleniga o le kulukose e faasaga i le taumafataga o le taeao. O le togafitiga, pe a faʻatusatusa i le laasaga muamua, na saofaʻi i le maualalo o le maualuga o le postline o le glycemia e faatatau i le placebo mai le -1.5 i -2.7 mmol / L ma mai -2.1 i -3.5 mmol / L pe a ave le 100 ma le 300 mg, faasolosolo, lea e fesootaʻi ma se faʻaitiitia o le kulukosesese aʻo leʻi 'ai ma se faʻaitiitia o fesuiaiga i le maualuga o le postline o le glycemia.

E tusa ai ma suʻesuʻega i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o canagliflozin e faʻaleleia ai le gaioiga o suauu beta (e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga o le homeostasis e faatatau i le gaioiga o suauu beta) ma le saoasaoa o le inisalini (e tusa ai ma le suʻega toleniga o le kulukose).

Pharmacokinetics

I mataupu tau soifua maloloina, o vailaʻau o le canagliflozin e talitutusa ma vaega o le pharmacokinetic o le vailaʻau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. A maeʻa le faʻafofoga tautala e tasi ma le 100 ma le 300 mg o Invokana e ni tagata volenitia soifua maloloina, e vave ona gauai le canagliflozin, Tmax (taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻaaogaina o se vailaʻau) i le plasma e tusa ma le 1-2 itula. Plasma Cmax (maualuga le maualuga o le vailaʻau) ma le AUC (o le vaega i lalo o le "gaioiga" taimi) e faʻatuputeleina ma le faʻaaogaina o le canagliflozin i le fua o le 50-300 mg. E foliga mai ua maeʻa T1/2 (afa-ola) pe a faʻaaoga le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin e 10.6 ma le 13.1 itula, i le faasologa. Ua ausia le tulaga o le paleni i le 4-5 aso talu ona amata le togafitiga.

O le pharmacokinetics o le canagliflozin e le faalagolago i le taimi, pe a uma ona faʻaaogaina, o le faaputuputuina o le vailaʻau i le plasma e oʻo atu i le 36%.

O le averesi o le bioavailability ole canagliflozin e tusa ma le 65%. O le faʻaaogaina o meaai e maua ai le gaʻo maualuga e le aʻafia ai le pharmacokinetics o le canagliflozin, o lea e mafai ai ona faʻaaogaina ia Invokana i le leai o se meaai. Ae ui i lea, ona o le gafatia o le canagliflozin e faaitiitia ai le faateleina o le glycemia mulimuli mai ona o le telegese o le inu o le kulūkose i totonu o le inumaga, ua fautuaina e ave muamua aʻo leʻi 'ai muamua le taumafataga.

I tagata soifua maloloina, pe a uma le afaina o le toto, o le Vo (tufatufaina atu) o le canagliflozin i le paleni o le 119 L, o le faamaoniga lea o le tele o tufatufaina atu i totonu o masini. O le mea e fusifusia i masini plasma, aemaise lava i le albumin, i se tulaga lautele (i le maualuga o le 99%). Fesoʻotaiga ma faʻamalosi e le faʻalagolago i le plasma concentration o canagliflozin. E le o matua suia le sootaga ma pulu plasma e faʻafeagai ma le talaaga o le toilalo / foha.

O le auala autu o le canagliflozin metabolism o le O-glucuronidation. O le gaioiga e mafua mai i le auai o le UGT1A9 ma le UGT2I34 faatasi ai ma le fausiaina o le lua o le O-glucuronide metabolites. I tagata, o le oxidative (SURZA4-mediated) metabolism o le canagliflozin e itiiti (tusa ma le 7%).

I le maea ai o le puleaina o le 14 C-canagliflozin e ni tagata volenitia soifua maloloina, 3.2, 7 ma le 41.5% o le gaosiga o le leitio na faafoeina i foliga o le O-glucuronide metabolite, hydroxylated metabolite ma canagliflozin, i le faasologa, na iloa i fecesi. O le faʻasalaga enterohepatic o le vailaau e leai se totogi.

E tusa ma le 33% o le faʻamalositino e maua ile urine, e masani lava i foliga o le O-glucuronide metabolites (30.5%). E itiiti ifo ma le 1% o le fualaau o loʻo faʻateleina e fatugaʻo i le tulaga o se mea e le suia. Pe a faʻaaoga le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin, o le tuʻufaʻatasiga o le lapoa i totonu o le va o le 1.3-1.55 ml / min.

Canagliflozin o se fualaau faasaina e maualalo le taofiofia, pe a uma le puleaina o le tino i tagata soifua maloloina, o le avefeau masani e tusa ma le 192 ml / minute.

O le faʻaaogaina o le canagliflozin i le le atoatoa, o le laasaga o le gasegase masani, faapea foi ma tagata gasegase, e le fautuaina, talu ai e le o faamoemoe o le a aoga le fualaau i lenei vaega ole gasegase. I le taimi o le faʻasalaga, e itiiti lava le faʻamamaina o le canagliflozin e matauina.

I le vaivai ma le le atoatoa o le gasegase o le tino, e le manaomia le fetuunaiga o le dose ole Invokana. O faʻamaʻi pipisi o le hepatic (i luga ole fua ole Child-Pugh C) e le o faʻamaonia le vailaʻau, ona o le leai o se faʻalavelave faʻapitoa i lona faʻaaogaina i lenei vaega o tagata gasegase.

O fualaau o le pharmacokinetic o le canagliflozin i tamaiti e lei suesueina.

Invokana, faatonuga mo le faʻaaogaina: metotia ma metotia

O pepa o meaʻai e tatau ona faia i le tautala, e sili muamua ao leʻi oʻo i le taeao, 1 taimi i le aso.

Ole fua ole aso fautuaina ole 100 poo le 300 mg.

Afai o le Invokana e faʻaaogaina e fai ma mea faʻapipiʻi i inisalini poʻo sooupu e faʻaleleia ai lana pule faʻanofo (aemaise lava, sulfonylurea o meaola), ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia, o nei vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina i se fua maualalo.

Canagliflozin o loʻo i ai sona aʻafiaga. O maʻi na togafitia ma togafitiga, faapea foi ma tagata e le atoatoa le malosi o le malosi o le malosi (ma le fua o le filtrum 30 to 60 ml / min / 1.73 m 2) ma i le gasegase e sili atu i le 75 tausaga, sili atu le atinaʻe o aʻafiaga e aʻafia ai ma le faʻaitiitia o le tino o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻataunuʻu / / orthostatic hypotension, vavalalata postural). O lenei vaega o tagata gasegase e fautuaina e amata togafitiga ma se fualaau o le 100 mg. O tagata maʻi ei ai faailoilo o le hypovolemia ao lei amataina togafitiga ma canagliflozin e fautuaina e faasaʻo lenei tulaga. Afai o le fualaau o le 100 mg e lelei ona tuʻuina ma e manaʻomia le faʻaopoopoina o le glycemia, e fautuaina e faʻaopoopo le dose i le 300 mg.

Afai e te misia le isi fualaau o le Invokana, e tatau ona e ave i se taimi vave lava, ae e le tatau ona e faaluaina i totonu o le aso e tasi.

Faʻaiʻuga

O mea e le masani ai na tutupu i le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa (monotherapy ma le faʻaaogaina o metformin, sulfonylurea ma metformin, ma le metformin ma le pioglitazone) i le tele o le ≥ 2% (faʻatulagaina e fuafua i le taimi o le tupu e tusa ai ma le faʻavasegaga nei: masani lava - ≥ 1/10, e masani lava - ≥ 1/100 ma le 2), faʻapea foʻi ma le talaaga o le faʻaaogaina faʻasologa faʻasolosolo faʻamalosi i luga. Aʻo faia se suʻesuʻega i lamatiaga o le cardiovascular, o le tele o faʻasagaga matuia e fesoʻotai ma se faʻaitiitia o le tino i totonu o le tino e leʻi faʻalauteleina i le faʻaaogaina o Invokana. O nei mea leaga na mafua ai le faalēaogāina o togafitiga i se taimi le tumau.

O le atinaʻeina o le hypoglycemia i le togafitiga ma Invocana e faaopoopo atu i le insulin poo le sulfonylurea, e tele lava ina lipotia mai, e tutusa ma le maualuga o le taimi o le hypoglycemia i mataupu pe afai o le vailaʻau e le o faʻatasi ma le faʻaleleia o lenei tulaga e faaopoopo i le inisalini poo fualaau faasaina e faʻaleleia ai lana pule.

I le 4.4% o tagata gasegase na maua le 100 mg o le canagliflozin, i le 7% o tagata gasegase na maua le 300 mg o le canagliflozin, ma i le 4.8% o tagata mai le placebo, sa i ai le faateleina o le serum potassium concentrations (> 5.4 mEq / L ma le maualuga nai lo le amataga o le 15%). O maʻi na maua i le faaletonu o le gaioiga o le mamafa o le gaosiga o le potassium (e masani lava i lenei vaega o gasegase sa i ai le faateleina o le concentrated potassium, ma / pe na latou maua foi fualaau faasaina e faaitiitia ai le excretion o le potassium - masini e faamatuu ai le potassium ma le angiotensin-converting enhibitors inhibitors). I se tulaga lautele, o lenei soliga tulafono e le tumau i le natura ma e le manaʻomia se togafitiga faapitoa.

I le ono vaiaso muamua o le togafitiga, sa maitauina le itiiti ifo (30%), pe a faatusatusa i le tulaga muamua na matauina i soo se laasaga o le togafitiga, e 2 ma le 4.1% pe a faaaogaina le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin, i le taimi e faaaoga ai placebo - 2.1%. E masani lava o lenei maʻi e le tumau i le natura, ma i le faaiuga o le suesuega sa matauina i se numera toalaiti o tagata gasegase. E faavae i luga o se tuufaatasiga tuufaatasi o tagata gasegase ma le ogaoga o le le atoatoa, o le fuainumera o tagata gasegase e sili atu ona taua i le fua faatatau o le filtration (> 30%), pe a faatusatusa i le tulaga muamua na matauina i soo se laasaga o togafitiga, e 9.3 ma le 12.2% pe a faaaogaina le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin, i le faasologa, pe a faʻaaoga le placebo - 4.9%. O nei fesuiaiga i totonu ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ile maeʻaina o le taumafa a Invokany sa i ai se tulaga lelei poʻo le toe foi atu i a latou tulaga taua.

I tua atu o le togafitiga o canagliflozin, sa maitauina ai le tuputupu ae o le toto i le maualuga o le LDL (lipoproteins o le eletise). O le tele o suiga i lenei faailoga o le pasene o le 0.11 mmol / L (4.5%) ma le 0.21 mmol / L (8%) pe a faʻaaogaina le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin. O le averesi amata o le maualuga o le LDL ma le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin ma le placebo e 2.76, 2.7 ma le 2.83 mmol / L, i le faasologa.

O le faʻaaogaina o le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin na mafua ai ona faʻaititia le pasene o le pasene (1.1%) i le maualuga o le pasene o le hemoglobin (3.5 ma le 3.8%), faʻatusatusa atu i le faʻaitiitia o le faʻaititia o le gasegase. O se faatusatusaga itiiti o le fua faatatau o le pasene i le fuainumera o lela mumu ma le hematocrit na matauina. I le tele o tagata gasegase, o le hemoglobin concentration na faateleina (> 20 g / l), o lenei maʻi na matauina i le 6% o tagata gasegase na mauaina le 100 mg o le canagliflozin, ma i le 5.5% o tagata gasegase na maua le 300 mg o le canagliflozin, faapea foi ma le 1% o tagata gasegase treated. O le tele o tulaga taua e le sili atu nai lo le masani.

O le faʻaaogaina o le 100 ma le 300 mg o le canagliflozin na mafua ai le faʻaitiitia faʻaititia o le avefeʻau o le uric acid (e 10.1 ma le 10.6%, i le faasologa), faʻatusatusa i le placebo, o le faʻaogaina na faʻaalia ai le faateleina i le avega maualuga e 1.9% o le muamua. O nei faaletonu na sili atu pe latalata i le maualuga i le ono vaiaso o togafitiga ma faaauau pea i le faaaogaina atoa o Invokana. O le faateleina o le tele o le uric acid i le urine na matauina foi. E tusa ai ma taunuʻuga o se suʻesuʻega tuʻufaʻatasiga o le faʻaaogaina o le canagliflozin i fua o loʻo fautuaina, o le aʻafiaga o nephrolithiasis e leʻi faʻalauteleina.

Faʻasalaga

Faʻasalaga o faʻalavelave faʻapitoa Invokana e le o iloa. Tagata soifua maloloina e faia ni pusa se tasi o le canagliflozin, oʻo atu i le 1600 mg, ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 - 600 mg i le aso i le 2 vaeluaina tuʻuina mo le 12 vaiaso e masani lava ona tuʻuina lelei.

O togafitiga: o loʻo taʻu mai ai o loʻo masani ona ave faʻataʻitaʻiga masani, mo se faʻataʻitaʻiga, aveeseina o se mea e le faʻamagaloina mai le gastrointestinal tract, suʻesuʻeina o togafitiga ma togafitiga faʻaleleia, i le amanaʻia o le maʻi o le maʻi.

I le taimi o le taʻi fa itula, o le canagliflozin e toetoe lava a le faʻamalosi. I le faʻaaogaina o le dialysis dialysis, e le o faamoemoeina le faʻamalosi o le vailaʻau.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina o Invokana i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1 e leʻi suʻesuʻeina, o le mea lea, o lona tofiga i tagata gasegase i lenei vaega ua solia.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faʻafomaʻi suʻesuʻega o le saogalemu, faʻamaʻi o le toe faia o tui, genotoxicity, gasegase oona ma le gaosia o pepe, Invokana e le o se mea lamatia tele i tagata.

O le aʻafiaga o le canagliflozin i luga o le faʻatoaga o le tagata e leʻi suʻesuʻeina. I suʻesuʻega a manu, e leai se aafiaga i le gaosia o le fausiaina.

Ua faaalia ai o le canagliflozin pe a faʻaaogaina o le monotherapy poʻo le faaopoopo atu i vailaʻau oona, e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o le hypoglycemia, e seasea oo atu i le hypoglycemia. Ua faʻamautuina o le inisalini ma le hypoglycemic agents e faʻaleleia ai lana pulelaa e fesoasoani i le tupuga o le hypoglycemia. Faʻatasi ai ma le togafitiga o le Invoquana, faʻaopopo i na fualaau oona, o le aʻafiaga o le hypoglycemia, faʻatusatusa i le placebo, e maualuga atu. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le hypoglycemia, e fautuaina le faʻaititia o le inisalini poʻo le faʻaleleia o lana pule faʻanofo.

Canagliflozin, ona o le faateleina o le excretion o le kulukose e fatugaʻo, ua i ai se aafiaga o le diuretic ma ua mafua ai le osuricis diuresis, lea e mafai ona mafua ai se faaitiitia o le tino i totonu o le tino. I suʻesuʻega a le clinics o le canagliflozin, o le faateleina o le taimi o feeseeseaiga leaga e fesootaʻi ma lenei maʻi na masani ona matauina i le tolu masina muamua o togafitiga ma le 300 mg o Invocana. O tagata maʻi e sili atu ona faigofie i aʻafiaga leaga e fesootaʻi ma le paʻu o le toto e aofia ai tagata matutua e sili atu nai lo le 75 tausaga, o gasegase e maua togafitiga faʻasolosolo, ma gasegase e le atoatoa le malosi o le malosi o le tino.

O faailo ile falemaʻi o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le toto e tatau ona lipotia i le fomaʻi. E masani lava o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaumatiaina o Invokany. I le faʻaauauina o le faʻaaogaina o le canagliflozin, o le faʻasaʻoina o tulafono o vailaʻau faʻasaina (e aofia ai vailaʻau) e masani ona manaʻomia. A o leʻi togafitiga, o maʻi e faʻaitiitia le faʻaogaina o le toto e manaʻomia ona fetuunai lenei tulaga.

O suʻesuʻega a le fomaʻi na lipotia ai le aʻafiaga o tuusaʻo valevavaitis (e aofia ai vailaʻau gasegase ma vailavavaginitis) i fafine na maua le canagliflozin pe a faʻatusatusa i le placebo. O tagata maʻi faʻatasi ai ma se talaaga o tagata faʻapitoa o le vulvovaginitis e sili atu ona faʻaosoina lenei faʻamaʻi. Faatasi ai ma fafine na togafitia i le canagliflozin, 2.3% oi latou na faʻaalia le atinaʻeina o le sili atu i le tasi le mea na tutupu i siama. O le tele o taimi, o lenei maʻi na tupu i le fa aso muamua o togafitiga ma Invocana. O le fualaau faasaina ua faamuta ona o le 0.7% o tagata mamaʻi tuusavaginitis. I suʻesuʻega o suʻesuʻega, o le aoga o togafitiga faʻapitoa poʻo le faʻafesoʻotaʻi na faʻamatalaina e se fomaʻi pe na faia tutoʻatasi i tua o le faʻaauau pea o le pulega o le canagliflozin na maitauina.

O candisias balanoposthitis poʻo paleitis na tele lava ina matauina i tagata gasegase oe na mauaina Invokana i gaʻo fautuaina, pe a faatusatusa i le placebo group. Muamua lava, o nei faʻamaʻi na atiaʻe i totonu o alii e lei peritomeina, ma o le tele lava o taimi - i tagata mamaʻi o loʻo iai se talaʻaga mamafa. I le taimi o le togafitiga, 0.9% o tagata gasegase e sili atu ma le tasi le mea na tutupu i siama. I le 0.5% o mataupu uma, na faalēaogāina le canagliflozin ona o le candida balanceoposthitis poo paleitis. I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, o le faʻamaʻi pipisi e masani lava ona togafitia i vailaʻau faʻafomaʻi faʻapitoa e pei ona faatonuina e le fomaʻi pe na o latou lava, e aunoa ma le faalēaogāina o Invokana. O loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i mataupu e le masani ai o le phimosis, o nisi taimi e manaʻomia le taotoga o le taotoga.

Aʻo faia suʻesuʻega o taunuʻuga o le cardiovascular i le 4327 tagata gasegase na faʻamaonia cardiovascular po o le i ai o le maualuga o le fatu cardiovascular, o le aʻafiaga o le gau o ponaivi e 16.3, 16.4, ma le 10.8 i le 1000 tausaga maʻi-faʻaaogaina o Invokana i doses o le 100 ma le 300 mg ma le nofoaga placebo, i le faasologa. O le le atoatoa e tusa ai ma le afaina o gau ua tupu i le aluga o le 26 vaiaso o togafitiga.

I le tuufaatasiga tuufaatasi o isi suʻesuʻega o fualaau faasaina, lea e aofia ai le 5800 tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka mai le faitau aofaʻi lautele, faatasi ai ma le Invocana togafitiga i doses o le 100 ma le 300 mg ma le placebo group, o le aʻafiaga o ponaivi ponaivi e 10.8, 12 ma le 14.1 mo le 1000 tagata mamaʻi tausaga taʻitasi.

I le taimi o le 104 vaiaso o togafitiga, o le fualaau faasaina e le afaina ai le manava o le ponaivi.

Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻalavelave faʻalavelave

Pe a ave taavale, e tatau ona amanaʻia le lamatiaga o le hypoglycemia i le tulaga o le faʻaaogaina o Invokana e faaopoopo i le insulin poʻo fualaau faʻasaina e faʻaleleia ai lona faasea, o le faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia e aʻafia ai le faʻaititia o le tino (e aofia ai le vavalalata), ma le faʻaitiitia o le mafai ona ave taavale i le atinaʻeina o le manaʻoga tali.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o canagliflozin i fafine maʻitaga e leʻi suʻesuʻeina. I suʻesuʻega a manu, e leai ni aʻafiaga tuusao poʻo le tuusao i aʻafiaga i luga o le faʻataʻitaʻiga. Ae ui i lea, e le o faatonuina le Invocana i le taimi o le maitaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga o vailaʻau mo togafitiga / tala ixicological na maua mai i suʻesuʻega muamua, o le canagliflozin e alu i le susu o susu. I lenei tulaga, ao faagasolo le fafagaina, o le faʻaaogaina o le invokany ua solia.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

O pepa maliliega mo le toilalo o le tino ua solia.

I le ketoacidosis o le maʻisuka, o le faʻasolosolo taimi ole lafoaʻi o le lapopoʻa ma tagata gasegase i luga o le tino, o le faʻaaogaina o Invokana o le a le aoga, o le mea lea, o lona faʻamoemoe i lenei vaega o tagata gasegase e le talafeagai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Kanagliflozin i le aganuu a le tagata hepatocytes e le aʻafia ai le faʻaalia o le CYP450 systemiseenzymes (ZA4, 2C9, 2C19, 1A2 ma le 2B6). E faʻapea foi, e tusa ai ma suʻesuʻega falesuesue e faʻaaogaina ai le ate o le tagata, e le aʻafia ai le cytochrome P isoenzymes450 (IA2, 2A6, 2C19, 2E1 poʻo le 2B6) ma faʻalavelave faʻalavelaveina CYP2B6, CYP2C8, CYP3A4, CYP2C9. Canagliflozin o se vaega o le UGT2B4 ma le UGTIA9 enzymes e faʻafefiloi ai fualaau faasaina, ma le vailaʻau p-gp (P-glycoprotein) ma le MRP2. Canagliflozin o se tasi lea o tagata e sili ona vaivai o le p-gp. O le vailaau e maualalo le faʻavaʻaina o le tino. O le mea lea, o le aʻafiaga o aʻafiaga o isi vailaʻau e ala i le cytochrome P e le talafeagai450 i luga o pharmacokinetics o le canagliflozin.

E faʻavae i luga o faʻamatalaga ile falemaʻi, e mafai ona manatu o le tulaga o le tele o fegalegaleaiga ma vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma Invocana e maualalo.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma le rifampicin, o le faʻaalia o le canagliflozin ma, o se taunuuga, ua faʻaitiitia lona aoga. Afai e tatau ona faaaoga i le taimi lava lea faatasi ma le rifampicin ma isi tagata faatosina o le UGT aiga o enzymes ma fualaau faasaina (e aofia ai le phenytoin, phenobarbital, ritonavir) i tagata mamaʻi e maua le 100 mg o le canagliflozin, e tatau ona pulea le maualuga o le hemoglobin glycated НbA1. Afai e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, mafaufau e faʻatupulaia le fualaau o le canagliflozin i le 300 mg.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, canagliflozin e leʻi afaina tele ai vaega o le pharmacokinetic o le metformin, faʻamataʻu tautala (ethinyl estradiol ma levonorgestrel), simvastatin, glibenclamide, warfarin poʻo paracetamol.

Canagliflozin pe a faʻatasi ma le digoxin sina mea e aafia ai lona faʻatonuina o le plasma, lea e manaʻomia ai le vaʻaia lelei.

O analogues a Invokany o Forsyga, Jardins.

Faʻasologa o foliga

100 mg ma le 300 mg pusa ata vela

I totonu o le 1 papalama, o loʻo valiina ata vali 100 mg:

102 mg o le canagliflozin hemihydrate e tutusa ma le 100 mg o le canagliflozin.

Tagata faʻatau (autu): cellulose microcrystalline, lactose anhydrous, sodium croscarmellose, hydroxypropyl cellulose, magnesium stearate.

Tagata faʻatau (atigi): Opadry II 85F92209 lanu samasama: polyvinyl alcohol, vaega o le hydrolyzed, dioxide (E171), macrogol / polyethylene glycol 3350, talc, yellow oxide yellow (E172).

I totonu o le pusa e 300 mg o loʻo faʻapipiʻiina ai:

306 mg o le canagliflozin hemihydrate e tusa ma le 300 mg o le canagliflozin.

Tagata faʻatau (autu): microctstalline lactose anhydrous cellulose, sodium croscarmellose, hydroxypropyl cellulose, magnesium stearate.

Tagata faʻatau (atigi): Opadry II 85F18422 paʻepaʻe: ava malosi

polyvinyl, vaega o le eleʻele, dioxide (E171), macrogol / polyethylene glycol 3350, talc.

Mo se vailaau e 100 mg: paʻu, lanu samasama ua valiina, foliga o le capsule, togitogia i le "CFZ" i le tasi itu ma le "100" i le isi.

Mo se fua o le 300 mg: ata e vali ata mai le paepae e pei o le paepae, foliga o le capsule, togitogia i le "CFZ" i le tasi itu ma le "300" i le isi.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le canagliflozin i tagata soifua maloloina e talitutusa lava ma le pharmacokinetics o le canagliflozin i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. A maeʻa le puleaina o le 100 mg ma le 300 mg e tagata soifua maloloina, o le canagliflozin e vave ona maua, o le maualuga o le plasma concentration (median Tmax) e oʻo i le 1-2 itula i le maea ai le fualaau faasaina. O le maualuga o le plasma concentrations o Cmax ma AUC o canagliflozin na faʻatupulaia le tutusa ma le faʻaaogaina o tui mai le 50 mg i le 300 mg. E foliga mai o le afa o le ola mulimuli (t1 / 2) (faʻavasegaina e pei o le ± standard) o le 10.6 ± 2.13 itula ma le 13.1 ± 3.28 itula i le faʻaaogaina o dosages o le 100 mg ma le 300 mg. Na maua le faʻatusatusaga o le paleni i le 4-5 aso talu ona amata le canagliflozin togafitiga ile fua ole 100-300 mg i le aso.

O vailaʻau mo togafitiga o le canagliflozin e le faalagolago i le taimi. O le faaputuputuina o fualaau faasaina i le plasma e oʻo atu i le 36% pe a uma ona toe faia le pulega.

Suiga

O le avega masani o le canagliflozin e tusa ma le 65%. O le taumafaina o meaai maualuga i le gaʻo e le afaina ai le pharmacokinetics o le canagliflosin, o lea e mafai ai ona ave le canagliflosin i ai pe leai foi. Ae ui i lea, o le amanaʻiaina o le gafatia o le canagliflozin e faʻaitiitia ai le fesuiaiga i le glycemia postprandial ona o le faʻaitiitia o le mimiti o le kulukose i totonu o le inumaga, ua fautuaina e ave le canagliflozin ao le i faia muamua le taumafataga..

Tufatufaina

O le maualuga o le maualuga o le canagliflozin i le paleni ina ua uma le afaina i totonu o tagata soifua maloloina o le 119 l, lea e faailoa ai le tele o tufatufaina atu i totonu o masini. O le Canagliflosin e tele lava ina fesootaʻi ma pulu plasma (99%), aemaise lava i le albumin. O le puipuia o le protéine e tutoatasi mai le plasma concentration o canagliflozin. O le faʻapipiʻiina o le palatini plasma e le suia tele i tagata gasegase o le tino poʻo le maʻi o le tino.

Metabolism

O le auala autu o le excretion metabolic o le canagliflozin o le O-glucuronidation, lea e faia e le UGT1A9 ma le UGT2B4 i le Lua-glucuronide metabolites. O le metabolism o le canagliflozin o loʻo faʻatalanoa e le CYP3A4 (metabolism oxidative) i totonu o tagata e le lava (pe tusa ma le 7%).

I suʻesuʻega ivitro canagliflozin e leʻi taofia ai enzymes o le cytochrome P450 system CYP1A2, CYP2A6, CYP2C19, CYP2D6 poʻo CYP2E1, CYP2B6, CYP2C8, CYP2C9 ma e leʻi faʻaaogaina le CYP1A2, CYP2C19, CYP2B6, CYP3A4 i se faʻatonuga. Aafiaga ile aoga i le faʻatupulaia ole CYP3A4 ivivo e le o maitauina (vaʻai i le vaega "Fesoʻotaiga Vavalalata").

Tofiga

I le maea ai o se faʻafoega faʻapitoa o le 14C canagliflozin i volenitia soifua maloloina, 41.5%. 7.0% ma le 3.2% o le faʻasaʻo faʻaalia o le leitio sa faʻaaogaina i fecesi pei o le canagliflozin, hydroxylated metabolite ma le O-glucuronide metabolite. O le enterohepatic recirculation o le canagliflozin e le lava.

E tusa ma le 33% o le faʻasaʻoina o le totoga na faʻaaogaina i le urine, e masani lava i foliga o le O-glucuronide metabolites (30.5%). O le itiiti ifo ma le 1% o le fua o le faʻamaʻi na faʻaaogaina e pei o le canagliflozin e le suia i le faʻasolosolo. O le lafoaia o le canagliflozin pe a faaaoga i doses o le 100 mg ma le 300 mg mai le 1.30 ml / min i le 1.55 ml / min.

Canagliflozin o se vailaʻau e maualalo le faʻatagaina, ae o le avega masani o le aufaigaluega volenitia i le maea ai o le puleaina o le tino e tusa ma le 192 ml / minute.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tagata mamaʻi e leai se aoga

I le suʻesuʻega tasi, na suʻesuʻeina ai le pharmacokinetics o le canagliflozin pe a faʻaaogaina i le 200 mg i tagata gasegase e le tele le eseesega (e tusa ai ma le faʻavaeina e faavae i le kiliaina creatinine e faʻatulagaina e le Cockcroft-Gault formula) faʻatusatusa i tagata soifua maloloina. O le suʻesuʻega e aofia ai ma le 8 tagata gasegase e masani ona maua i le tino (faʻamaonia le creatinine ≥ 80 ml / min), 8 gasegase maualalo le faʻavaivaia o le tino (faʻaaogaina le creatinine 50 ml / min -10% ma ≤12%

I se suʻesuʻega e aofia ai tagata mamaʻi i le maualuga HbA1c maualuga> 10% ma le 12%, pe a faʻaaoga le canagliflozin e pei o le monotherapy, o le faʻaitiitia o le HbA1c i faʻatusatusa i le laina (e aunoa ma le placebo correction) e -2.13% ma -2.56% mo le canagliflozin i popo o le 100 mg ma le 300 mg, mulimuli ane.

O le Faʻalapotopotoga a Europa mo le Iloiloga o le Aupito Manaomia o Vailaau Faasaienisi ua tuʻuina atu i ai le aia e le tuʻuina atu ai taunuuga o suʻesuʻega o fualaau faasaina Invocana® i vaega uma o tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o tamaiti o loʻo tuʻuina atu i le vaega "Method of Use and Dose").

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaleleia togafitiga faʻapitoa i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua:

- aua o meaʻai ma gaoioiga faʻaletino e le maua ai le lelei o le pulea lelei ma o le faʻaogaina o le metformin e manatu e le talafeagai pe faʻafitia.

- o se mea faigaluega faʻaopoopo i isi vailaʻau faʻasaina, e aofia ai le inisalini, pe a latou, faʻatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga faʻaletino, e le o lava le lelei o le puleaina.

Tosiga ma le pulega

Invocana® e tatau ona tautala faʻalua i lea aso ma lea aso, sili atu aʻo le i muamua le taumafataga.

Tagata matutua (≥ 18 tausaga)

Ole fua amata fautuaina ole Invocan® ole 100 mg ile aso. O maʻi e talia 100 mg o le vailaʻau faʻasolosolo lelei i lea aso ma lea aso, faatasi ai ma le fua faʻatatau o le filtration (rSCF) ≥ 60 ml / min. / 1.73 m2 poʻo le clearance creatinine (CrCl) ≥ 60 ml / min., Ma o ai e sili atu le faʻamaoni toto kulluse, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 300 mg i le aso (tagai vaega "Faatonuga faapitoa").

E tatau ona mataʻituina le siitia o le fualaau o fualaau mo tagata mamaʻi e taʻi 75 tausaga le matua, o gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le cardiovascular system, poʻo isi gasegase lea na mafua ai le faʻaaogaina o Invokana® (see section "Instruction Special"). Mo tagata mamai o loʻo maʻi, e fautuaina e faasaʻo lenei tulaga aʻo leʻi ave le fualaau faasaina Invokana® (silasila i le vaega "Faatonuga faapitoa").

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina Invokana® e fai ma mea faʻapipiʻi i le inisalini togafitiga poʻo le faʻamalosiaga o le eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, sauniuniga o sulfonylurea), e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia, e mafai ona mafaufauina le faʻaaogaina o laʻititi maualalo o fualaau o loʻo taʻua i luga (silasila i vaega "Fesootaiga Vavalalata" ma "Effects Side") .

Tomaʻi matutua65 tausaga

O galuega a Renal ma le lamatiaga o le faʻamalaina e tatau ona amanaʻia (silasila i "Taʻiala Faapitoa").

Tagata gasegase ma le gaʻo

Mo tagata gasegase ei ai le eGFR o le 60 ml / min / 1.73 m2 i le 30%) i soo se taimi ao faagasolo le togafitiga e 9.3%, 12.2% ma le 4.9% oi latou e ave le 100 mg, 300 mg canagliflozin ma placebo, i le faasologa. I le faaiuga o le suʻesuʻega, sa maitauina le faaitiitia o le taua i le 3.0% o tagata gasegase na ave le 100 mg o le canagliflozin, 4.0% oi latou na ave le 300 mg, ma le 3.3% o le placebo (tagai vaega "Faatonuga Faapitoa").

Tafaoga faʻamalosi

Canagliflozin e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o togafitiga, faʻapea foʻi ma le faʻaititia o le lamatiaga o le faʻamalūina ma le faʻamalosia (vaai vaega "Faatonuga Faapitoa").

Inisalini ma faʻamalosi e faʻamalosi ai le inisalini

Inisalini ma faʻamalositili eletise e faʻamalosi ai, pei o sulfonylureas, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le insulin poʻo se stimulator o le insulin manava pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le canagliflozin (vaai i vaega "Faʻafofoina ma le Pulega" ma le "Effects Side").

Aafiaga isi fualaau faasaina i luga o le canagliflozin

O le metabolism o le canagliflozin e afua mai ona o le faʻatasi ma glucuronides, faʻasalalau e le UDP-glucuronyl transferase 1A9 (UGT1A9) ma le 2B4 (UGT2B4). Canagliflozin o loʻo tauaveina e le P-glycoprotein (P-gp) ma le protein protein puipuia (BCRP).

Enzyme Inductors (e pei o St. John's Wort Hypericumperforatum, rifampicin, barbiturates, phenytoin, carbamazepine, ritonavir, efavirenz) e mafai ona oʻo ai i le faʻaitiitia o le faʻaalia i le canagliflozin. A maeʻa le faʻaaogaina o le canagliflozin ma le rifampicin (o se tagata e faʻaaogaina le tele o mea e gaosia ma gasegase o loʻo i totonu o le vailaau faʻasaina), o le faʻaitiitia o le faʻatinoga o le canagliflozin e 51% ma le 28% (alatele, AUC) ma le maualuga maualuga (Cmax). O lea faaitiitiga e ono mafua ai le faaititia o le aoga o canagliflozin.

Afai e tatau i le taimi lava e tasi ona faʻaaogaina se tagata faatosina o nei eletise UDP ma fesuiaiga o femalagaiga ma canagliflozin, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose e iloilo le tali i le canagliflozin. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le inducing o nei enzymes faatasi ai ma le canagliflozin, o le fuainumera e faateleina i le 300 mg i le aso, i le tulaga o le faapalepale lelei e gasegase 100 mg o le canagliflozin e tasi i le aso, o le tau o le RSCF o le ≥ 60 ml / min. / 1.73 m2 poo le CrCl ≥ 60 ml / min., ma latou te manaʻomia le faʻaopoopoina o le maualuga o le kulukose i le toto. Mo tagata gasegase ei ai le eGFR o le 45 ml / min / 1.73 m2 poʻo le itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2 poʻo le CrCl o le 45 ml / min. ma itiiti ifo i le 60 ml / min., ma e ave ai le 100 mg o le canagliflozin, ma maua ai foi le togafitiga faʻatasi ma le stimulate o le UDF-enzyme, ma e manaʻomia le puleaina atili o le kulukose toto, o isi ituaiga togafitiga e tatau ona mafaufauina e faaitiitia ai le kulūkose (vaai vaega "Faʻatonuga ma pulega" ma le "Faatonuga Faapitoa").

O le Cholestyramine e ono mafai ona faʻaititia ai le canagliflozin concentrations. Canagliflozin e tatau ona ave a itiiti mai o le itula muamua pe 4-6 itula pe a maeʻa le faʻaaogaina o suauu eleʻele acid e faʻaitiitia ai le aafiaga i luga o le latou avega.

O suʻesuʻega faʻatusatusa na faʻaalia ai metformin, hydrochlorothiazide, fomaʻi faʻamataʻu (ethinyl estradiol ma levonorgestrol), cyclosporine ma / poʻo le probenecid e le aafia ai le pharmacokinetics o le canagliflozin.

Le aʻafiaga o le canagliflozin i luga o isi vailaʻau

Digoxin: Faʻaoga tutusa o le canagliflozin i se fualaau o le 300 mg i le aso mo le 7 aso faatasi ai ma le faʻaaogaina o le 0.5 mg o le digoxin sosoo ai ma se fualaau 0.25 mg i le aso mo aso e 6 na mafua ai le faateleina o le AUC o le digoxin e 20% ma le faateleina i Cmax e 36 %, atonu o se taunuuga o le faʻasaina o le P-gp. Canapuiflozin ua faʻaalia e taofiofi P-gp ivitro. O maʻi e maua le digoxin ma isi glycosides (eg, digitoxin) e tatau ona mataituina e tusa ai.

Dabigatran: o le faʻaaogāina o le canagliflozin (o le P-gp vaivai) ma le natura mataga (P-gp substrate) e leʻi suʻesuʻeina. Talu ai ona o le faateleina o le agagatran e mafai ona faateleina i le i ai o le canagliflozin, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le agagatran ma le canagliflozin, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le maʻi (faʻaitiitia le faʻamaoniga o le tafe toto poo le anemia).

Simvastatin: o le tuufaatasiga o le 300 mg o le canagliflozin e tasi i le aso mo le 6 aso ma se talosaga e tasi o le 40 mg o le simvastatin (o le CYP3A4) na mafua ai le faateleina o le AUC o le simvastatin e 12% ma le faateleina o CMAx e 9%, faapea foi le faateleina o le AUC o le simvastatin acid e 18% ma le faateleina o le Cmax of simvastatin acids e le 26%. Ole maualuga o le simvastatin ma le simvastatin acid concentrations e le o manatu ole aoga.

O le le puipuia o le penefiti puipuia o le kanesa o le susu (BCRP) i lalo o le aafiaga o le canagliflozin i le ipu o le intestinal e le mafai ona taofia, ma o le mea lea e mafai ai ona faateleina le faʻaogaina o vailaau faʻasaina e le BCRP, mo se faʻataʻitaʻiga, nisi o fuainumera, e pei o le rosuvastatin ma nisi o fualaau faʻamaʻi.

I suʻesuʻega o fegalegaleaiga a le canagliflozin i faʻatusatusaga o le paleni, e leai se aʻafiaga faʻapitoa i le pharmacokinetics o metformin, faʻamataʻu tautala (ethinyl estradiol ma levonorgestrol), glibenclamide, paracetamol, hydrochlorothiazide ma warfarin.

Tafaoga faʻamalosi / faʻamalosi i luga o Suʻesuʻega Laboratory

Faatulagaga o le 1,5-AG

O le faʻateleina o le glucose excretion i le faʻaaogaina o le canagliflozin e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le 1,5-o le hydroglucite (1,5-AH), ma o le mea lea o le 1.5-AH suʻesuʻe e le maua ai lo latou faʻalagolago i le iloiloina o le pulea o le glycemic. I lenei itu, o le fuainumera fuafuaina o le 1,5-AH e le tatau ona faaaogaina e avea o se metotia mo le iloiloga o le pulea o le glycemia i tagata gasegase o mauaina Invokana®. Mo nisi faʻamatalaga auiliili, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi faʻamaienisi faapitoa o faiga faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le 1,5-AH.

Faʻatau

Janssen-Ortho LLC, Gurabo, Puerto Rico

Packer

Janssen-Silag S.p.A., Italia

Le tagata e ona le tusi resitala:

Johnson & Johnson LLC, Rusia.

Tuatusi o le faʻapotopotoga talia faʻatagaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) ma e nafa ma le siakiina o le faʻasaina o fualaau oona i le teritori o le Republic of Kazakhstan

Lala o le LLC Johnson & Johnson i le Malo o Kazakhstan

050040, Almaty, st. Timiryazev, 42, faapaologa Nu. 23 "A"

Invokana (canagliflozin): faatonuga, iloiloga

Ole faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua. O le togafitiga e aofia ai se tuufaatasiga ma le taumafa lelei, faapea foi ma faamalositino masani.

O le Glycemia o le a sili atu ona faʻaleleia le faafetai i le monotherapy, faʻapea foʻi ma togafitiga tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Contraindications ma foliga o le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina Invokana e le mafai ona faʻaaogaina i ia tulaga:

  • hypersensitivity i le canagliflozin poʻo se isi mea na faʻaaogaina o se ausilali,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • ogaoga faaletonu
  • ogaoga o le ate,
  • maʻitaga ma lactation,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, o suʻesuʻega ole tali a le tino i le fualaau faasaina e leʻi faia. I faʻataʻitaʻiga manu, e leʻi maua ai o le canagliflozin e leai sona tuusao poʻo se tuusaʻo aʻafiaga i le faʻaleleia o mea.

Ae ui i lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fafine i lenei vaitau o lo latou soifuaga e matua le fautuaina, aua o le mea autu e gaosia ai le malosi e mafai ona ulu i le susu o susu ma o le tau o ia togafitiga e ono le saʻo.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le tuufaatasiga o laupepa e aofia ai le canagliflozin hemihydrate i se aofaiga e tutusa ma le 100-300 mg o le canagliflozin. O le tuufaatasiga o vaega o ausilali e aofia ai vailaʻau e faʻapipiʻi ai le fausaga o le laulau ma faafaigofie le tufatufaina atu o le mea galue i le tino.

E maua i le pepa o le 100 po o le 300 mg, ata e ufiufi i se lanu samasama. O laʻasaga taʻitasi e i ai se lamatiaga e ono aʻafia ai le gau.

Faʻataʻitaʻiga

E i ai sona aafiaga faʻapoma. O le Canagliflozin o se ituaiga 2 o le tagata gaosiga o le suauu glucose. A maeʻa se tasi o fualaau, o le fualaau faasaina e faateleina ai le excretion o le kulukose e fatugaʻo, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai lona faʻamaualuga i le toto. O fualaau e aoga i le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin. E le faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini.

O fualaau e aoga i le togafitiga o le maʻisuka e le o le insulin.

Faateleina le diuresis, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le maua o le toto toto. O suʻesuʻega o suʻesuʻega faʻapitoa o loʻo faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le vailaʻau i aso uma e maualalo ai le maualuga ole glucose ma faʻamausali. O le faʻaaogaina o vailaʻau canagliflozin e faʻaitiitia ai le glycemia pe a uma ona 'ai meaai. Faʻateleina le aveeseina o le kulukose i totonu o le manava.

I le faagasologa o suʻesuʻega, na faamaonia ai o le faʻaaogaina o Invokana e avea o se monotherapy poʻo se mea faʻapipiʻi i togafitiga ma isi vailaau faʻamalosi, e faʻatusatusa i le placebo, e fesoasoani i le faʻaitiitia o le glycemia aʻo leʻi 'ai le 1.9-2.4 mmol i le lita.

O le faʻaaogaina o vailaau e fesoasoani e faʻaititia ai le glycemia pe a uma se suʻega faapalepale poʻo se taumafataga o meaʻai. O le faʻaaogaina o le canagliflozin e faʻaitiitia ai le kulukose e le 2.1-3.5 mmol i le lita. I lenei tulaga, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaleleia ai le setete o peta peta i le pancreas ma faateleina lo latou numera.

Mai le polokalama urinary

Masalo o le solia o le masani ai o le gaioiga o fatugaʻo i le tulaga masani o le faʻailoga ma le tuʻuina atu o le tele o le vai. O le mea inu i le mea inu i lenei mataupu e sui, ma amata ona faʻaaoga se tele o le vai. E mafai ona tupu ni faʻatosinaga taua, pe a leai se urine i le vevela.

Masalo o le solia o le masani ai o le gaioiga o fatugaʻo i le tulaga masani o le faʻailoga ma le tuʻuina atu o le tele o le vai.

I le vaega o le ate ma le biliary tract

E le afaina ai le ate ma se suiga i le gaoioiga o enzymes o le ate.

I nisi o tulaga, e fesoasoani i le faʻaalia o se faʻafefe i le tino o se paʻu paʻu poʻo le edema.

I nisi o tulaga, e fesoasoani i le faʻaalia o se faʻalavelave faʻafuaseʻi i foliga o se paʻu paʻu.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le faʻamoemoega o lenei vailaʻau i le taimi o le gaioiga ma le susu e le o faʻatinoina. E ui o suesuega a manu e leʻi faʻaalia se faʻaleagaga o le vailaau faʻasaina i luga o le fetus, e le fautuaina e fomaʻi ma fomaʻi le faʻaaogaina o laumei aʻo aveina se tamaititi.

E faʻasaina foi togafitiga faʻamaʻi aʻo faagasolo le taimi o le lactation, ona o le gaioiga o meaʻai o loʻo mafai ona ulu atu i le susu o susu ma galue i le tino o le pepe fou.

E faʻasaina foi togafitiga faʻamaʻi aʻo faagasolo le taimi o le lactation, ona o le gaioiga o meaʻai o loʻo mafai ona ulu atu i le susu o susu ma galue i le tino o le pepe fou. O le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le fausiaina e lei suesueina.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e suia ai le maualuga o le digoxin i le plasma toto. O tagata e ave lenei vailaau e tatau ona matua faʻaeteete ma suia le metotia i le taimi.

E ono faʻagasolo le suia o le absorption ma le metabolism o Levonorgestrel, Glibenclamide, Hydrochlorothiazide, Metformin, Paracetamol.

Tomaʻi faapitoa

E pei ona maitauina, e le o fautuaina tamaiti o Invain e faʻaaoga ona o le tulaga lelei ma le saogalemu o ia togafitiga e lei faavaeina.

I le matua, o le uluai fualaau o le fualaau faasaina o le a 100 mg i le taimi. Afai e faamalieina le faapalepale, ona tatau loa lea i tagata gasegase ona sui i se fualaau e oo atu i le 300 ml, ae ia noatia i le pulea atili ole glycemia.

I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, e leai se mea e tatau ona fetuutuunai le tele o le fualaau faasaina.

Afai o loʻo i ai se faʻafitauli matuia o le gaioiga galue (ogaoga faʻamalosi), o le a fautuaina e le fomai le fualaau faasaina Invokana i le uluai voluma o le 100 mg i le aso. Faatasi ai ma le lava o le faapalepale ma le faʻaopoopoga o le maualuga o le suka i le toto, o le a faʻafeiloaʻi tagata gasegase i se fualaau e oʻo atu i le 300 mg o le canagliflozin. E taua le pulea o le suka. faʻaaogaina se masini e fua ai. Ae o le a le kulupu sili ona lelei e faʻaaoga, o le a taʻu mai e la tatou tusiga i luga ole laupepa.

O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina mo le faʻaaogaina e le kulupu o tagata gasegase lea e matua ogaoga le maualuga o le faaletonu o le tino. Afai o le laasaga o le faagasologa o le le toe i ai o se mea e gata ai, ona i lea tulaga o le a le aoga le faaaogaina o canagliflozin. O le tulafono lava lea e tasi e faatatau i na gasegase o loʻo tumau pea i le faʻamalosi.

O aʻafiaga o fualaau faasaina

O suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa na faʻatautaia e faʻatatau i le aoina o faʻamatalaga i luga o ni faʻafitauli matuia mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le faʻamatalaga na mauaina na faʻatulagaina e fuafua i faʻapipiʻiga taʻitasi ma taimi e tupu ai.

E tatau ona taulaʻi atu i aʻafiaga le lelei tele o le faʻaaogaina o le canagliflozin:

  • afaina o le gasegase o le gasegase (faamaʻi, fiainu, gutu malogo),
  • soliga o fatuga ma fatu urinary (urosepsis, faamai pipisi o le urinary tract, polyuria, pollakiuria, peremptory uunaia e aveese le urine),
  • faafitauli mai mamanu mammary ma genital (paleitis, paleoposthitis, maʻi vavalalata, candidas vulvaginal).

O nei aʻafiaga i luga o le tino e faʻavae i luga o mototherapy, faʻapea foi togafitiga lea na faaopoopoina ai le vailaʻau i le pioglitazone, ma le sulfonylurea.

E le gata i lea, o le faʻaleagaina o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai i latou na atinaʻe i suesuega o le canagliflozin i placebo-i se taimi e itiiti ifo i le 2 pasene. O loʻo matou talanoa e uiga i ni mea e le manaʻomia e faʻafeiloaʻi ma se faʻaitiitia o le tino o le tino, faapea foʻi ma le urticaria ma fulu i luga o le paʻu. E tatau ona maitauina o faʻamaʻi pipisi i totonu oi latou lava ma le maʻisuka e le masani.

O faʻapogai autu o le maualuga o le fualaau faasaina

I faiga faafomaʻi, i aso nei, o mataupu o le faʻaaogaina tele o canagliflozin e leʻi faʻamaumauga. E oo lava i na tui se tasi na ausia i le 1600 mg i tagata soifua maloloina ma le 300 mg i le aso (mo le 12 vaiaso) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na masani lava ona talia.

Afai o le mea moni o le maualuga o le fualaau faasaina na tupu, ona o le tau o le lomiga o le faʻatinoga lea o lagolagosua masani.

O se metotia o le togafitia o le maualuga o le aveeseina lea o toega o le mea galue mai le mea e gasegase ai le tagata maʻi, faapea foi ma le faʻaauau o le mataʻituina o togafitiga faʻapitoa ma le togafitiga, i le amanaʻia o lona tulaga oi ai nei.

Kanagliflosin e le mafai ona aveesea i le 4-itula dialysis. I le mafaufau i lenei mea, e leai se mafuaaga e fai mai ai o le a faʻaaogaina le vailaʻau e ala i le dialysis peritoneal.

Faamatalaga lautele ma faatonuga mo le faaaogaina o le fualaau faasaina Invokana

O lenei vailaʻau faʻamalolo e maua i le ituaiga o mea maʻaleʻale e ufiufi i se atigi samasama samasama, lea e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala i se vasega atoa. E mafai e tagata gasegase ona faʻaaoga vailaau o Invident e avea o se sui tumaoti togafitiga, pe o se vaega o se togafitiga faʻapitoa e faʻatasi ma le faʻafoega o le inisalini.

O le vaega malosi o Invocan o le canagliflozin hemihydrate, lea e nafa ma le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto. O lona faamoemoega mo le tagata maʻi e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2. Ae faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi o le ituaiga muamua o lenei ituaiga, o le tofiga e matua solia. O mea suamalie i totonu o le vailaʻau kemikolo o Invocan o loʻo faʻaleleia lelei i le faʻaogaina o le taamilosaga, faʻamaʻi i le ate, ma faʻamalosi e fatugaʻo i le urine.

Invokana e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tamaitai i taimi o maitaga ma le lactation. O togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga foi i le mataupu o loʻo i lalo:

  • hypersensitivity i mea oona,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • tausaga e oʻo i le 18 tausaga,
  • faigata faigata,
  • loto vaivai
  • ogaoga o le ate.

I se tulaga faʻapitoa, e taua le faʻapipiʻiina o tapulaʻa e uiga i tagata maʻi ma tina tausi maʻi. Suesuega a le fomaʻi o le vailaau oona Invokana mo nei vaega o tagata gasegase e leʻi faʻatautaia, o le mea lea e le mautonu le fomaʻi i lenei tofiga ona o le valea. Afai e talafeagai le togafitiga, e leai se faʻatagaina faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga a le Invident, e na o le maʻi lava e tatau ona mataituina ma le faaeteete ao faagasolo le togafitiga poo le aʻoga faʻasolosolo. O le faʻamanuiaga i le fetus e tatau ona sili atu nai lo le taufaamatau e ono tutupu i le initaneti - na o le tulaga lea e aoga ai le tofiga.

O le fualaau faasaina e le talafeagai i totonu o le tino, ae i le amataga lava o togafitiga faasao e mafai ona mafua ai aʻafiaga. O le tele o taimi o se faʻafefe o le tino i le foliga o le vevela o le vevela ma le vevela o le paʻu, o faailoga o le dyspepsia ma le nausea. I lenei tulaga, e tatau ona faamutaina le faafofogaina o le Invocan, faatasi ai ma se tagata tomai faapitoa, filifili se analogue, sui le sui togafitiga. O faʻamalosaga mataupu e lamatia foʻi mo le maʻi, talu ai e manaʻomia vave togafitiga faʻapitoa.

Metotia o le tusi talosaga, o aso uma o fualaau faasaina Invokana

O fualaau o aso taʻitasi o le fualaau faasaina Invokana o le 100 mg poʻo le 300 mg o le canagliflozin hemihydrate, lea e faʻaalia i le aso. O le faʻafofoga tautala mo tagata gasegase e sili atu i le 18 tausaga le matua o loʻo taʻuina ao lei faia le taeao - i luga o se manava gaogao. I le faʻatasi ai ma le inisalini, o aso taitasi e tatau ona fetuutuunai taʻitasi ina ia faʻaesea ma faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia.

Afai e galo le tagata gasegase e ave se fualaau e tasi, ona tatau ai lea ona inu se pulu i le mafaufau muamua o le pasese. Afai o le iloa o le faaseʻeina o se fualaau na tupu naʻo le aso lona lua, o le faaluaina o le tautala tuusaʻo e matua faʻasaina. Afai o le fualaau faasaina ua faatonuina mo tamaiti, talavou poʻo le litaea e sili atu ma le 75 tausaga le matua, e taua le faʻaititia o le aso i aso uma i le 100 mg.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ei ai lona aafiaga tuusaʻo i le vailaʻau oona o le toto, e le mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻaletonu tulaga faatonuina o aso taʻitasi o Invilin. A le o lea, o le tagata maʻi e faʻamoemoe e faʻamama le gasegase e ala i le vomiting, o le faʻaaogaina faaopoopo o sorbents, togafitiga faʻapitoa mo mafuaʻaga faafomaʻi.

Analogues o le fualaau faasaina Invokana

Ole vailaʻau faʻamaonia e le talafeagai mo tagata mamaʻi uma, ma o le lisi ole aʻafiaga ile itu o loʻo faʻaalia ile faatonuga e toe faʻaalia ai le lamatiaga o sea tofiga ile solia masani ole fautuaga ole fomaʻi. E iai se manaʻoga mo le faʻatauina o analogues, ma o nei vailaʻau nei ua faʻamaonia lelei ai i latou lava:

Faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina Invokana

Ole vailaau faʻamaonia e masani ona lauiloa i maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. E tusia e tagata uma i luga o fomaʻi faʻamatalaga e uiga i le maualuga maualuga o le Invisa, aʻo manatua e faateia i le taufaʻafefe. O le tau o vailaau e maualuga, e tusa ma le 1,500 rubles, e fuafua i le taulaga o faatau ma le fua o le falemaʻi. O i latou na faia sea mauaina na faamalieina i le auala na faia, talu ai ona o le toto toto na tumau mo le masina e tasi.

O tagata maʻi maua i le maʻisuka latou te lipotia e le mautinoa e le faamalolo le toe maua mai o le Invokan i le falemaʻi, ae peitai, o le faʻaleleia o faʻaleleia i le tulaga lautele o le "maʻisuka" e manino lava. O le tele o uiga le lelei e mou ese atu, mo se faataitaiga, matago mucous mu ma se lagona faifai pea o le galala, ma ua toe lagona e le tagata maʻi o ia lava o se tagata soʻo. O le tele o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faʻamatalaina mataupu pe a mavae le paʻu o le paʻu ma le popole i totonu.

O faamatalaga le lelei e uiga ia Invokana e maua i lo latou toalaiti, ma i le anotusi i luga o potu faafomaʻi e na o le tau maualuga lava o lenei fualaau faasaina latou te mafaufau ai, o le le i ai i falemaʻi uma o le aai. O le mea lautele, o le vailaau e lelei, aua e fesoasoani i le maʻisuka masani e pulea le suka toto, e aloese ai i le tele o mea e le manaʻomia, faʻalavelave ma se maʻi faʻamaʻi oti.

Tuua Lau Faamatalaga