Maʻisuka tachycardia

O le tele o tagata gasegase e faitio i le maualuga o le pulupesa mo le maʻisuka. I nisi, o togafitiga e tupu mai i le talaaga o le faaleagaina o le cardiovascular system, o isi o se taunuuga o le neuropathy o le maʻisuka, ma i isi, o le tachycardia e faaosofia i le sili atu o le mamafa ma le i ai o le malosi malosi faaletino.

E tusa lava po o le a le mafuaʻaga, o le solia lea o le solitulafono e sili ona matautia, aua e mafua ai ona solia le fatu, lea e faʻapupulaina ai le ono aʻafiaga ogaoga: le lava, maʻi o le fatu o le coronary, faʻasolosolo i luga o le toto, faʻaleagaina o le myocardial, maʻi o le toto, ma isi.

Ata faʻaleleia

I nisi o tagata gasegase, e le o faʻatasi ma faʻamaoniga faʻapitoa ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ma o mea sese ua maua i le faagasologa o se electrocardiogram. Ae o nisi taimi e lagona ai e le tagata maʻi se fatu fatu fatu, ae le mafai ona faia se iloiloga faapitoa. O le mafuaʻaga o le maʻisuka atonu e tele ni faailo o le arrhythmia, lea e mafai ona faʻamatalaina e ala i le vaivai ma le atuatuvale, ma maualuga le maualuga o le suka.

Ae, o le vave oso i le maʻisuka eo faatasi ma faʻamaʻi masani e masani ai:

  • vevela ma le faʻavaivaia,
  • e le mautonu le fatu fatu (e mafai ona faatelevave pe faʻagesegese, taia i luga)
  • e seasea tele ma loloto fatu,
  • matala le malamalama
  • le lagona o loʻu fatu na faafuasei ona malulu
  • squeezing lagona i le sternum,
  • le lagona o se puʻu lapoa e fesuiaʻi i totonu o le pusa,
  • puupuu le manava (e aofia ai e aunoa ma se faʻamalositino muamua),
  • leai o se okesene.

Ina ia mafai ai ona e iloa le afaina o oe i nei faailoga, fua le fua o lou fatu - o le a alu ese mai le masani i le 60-80 pa i minute taitasi.

O a faʻamaʻi ua faʻaalia e le arrhythmia?

I le maʻisuka, o nei faʻaʻailoga faʻapitoa e faʻaalia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻafitauli: autonic neuropathy, microangiopathy, poʻo le dystrophic myocardial.

O le tele o taimi, o le neuropathy autonomy e atiina ae i le maʻisuka talavou ma le ituaiga muamua o faʻamaʻi (o le insulin-dependent). I le le lava o taui ma se tulaga faaumiumi o le hyperglycemia, ua afaina ai vaa ma afaina o le fatu, lea e mafua ai suiga ogaoga i totonu o masini ma, o se taunuuga, e faalavelaveina le sasaina o le okeni. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le faʻaititia tele o le pulusal rates i le maʻisuka.

Faʻasolosolo i le neuropathy, o le aʻafiaga o neura i manaʻoga ma faailoilo ua faʻaitiitia, e mafua ai ona le na o le arrhythmia, ae o le tulaga faʻavae o faʻamaʻi faʻamaʻi. I lenei tulaga, o le maʻisuka e lagona le itiiti ifo o le tiga o le fatu, o lona uiga, o se maʻi e lamatia ai le ola e maua i se foliga e sili atu pe itiiti foi le natia. O se taunuuga matautia o le le togafitiina o le siakiina o le gasegase o loʻuocardial, lea e masani ona oo atu ai i le oti.

O le microangiopathy ma le docstrophy o le myocardial e tutupu i le talaaga o le umi o le insulin. O le le lava o le tino e mafua ai le le lava o le malosi o le fatu. O le tino o le tagata maʻi e amata ona taui mo le le lava i mea manogi gaʻo, lea, faatasi ai ma mea e pala, ia nofo i totonu o fatu fatu ma taitai atu ai i aʻafiaga o okeni. Afai o le tagata maʻi e maua i le maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ona mafai ai lea ona maua ni aʻafiaga matautia e pei o le aveeseina o le tui, faʻamalaina o le inrial, parasystole.

Faʻamatalaga ma togafitiga

Ina ia maua se faʻamaoniga mautinoa, o le cardiologist ma le endocrinologist e faʻaputu uma faʻamatalaga e uiga i le faʻafitauli o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻafitauli, faʻamaonia suega masani (toto, urine, suka, gaʻo ma hormones pancreas, ma isi).

Afai e te masalomia se maualuga poo le maualalo o le maʻi o le maʻisuka, e fai e le fomaʻi fua o galuega maso ma ituaiga avega eseese.

O le electrocardiography o le a mafai ai e oe ona vaʻaia mea leaga uma i le fatu, talu ai o loʻo faʻaalia ai le tele o potu maso, le maualuga ma le fausaga o le myocardium, o le fausaga o matagaluega autu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le MRI, e mafai ona e iloiloina auiliiliga le fausaga o le musele e oʻo i le maualuga o le faatumulia i le toto o ona gaʻo autu.

Togafitiga o le maʻisuka ma le arrhythmia e tatau ona amata i le puleaina o kulūkose plasma. E na o le taui lava o le faʻamaʻi e mafai ona tatou amataina togafitiga faʻapitoa o pathoces cardiovascular.

Ua faatonuina e le fomai ni inisalini e aofia ai fualaau faasaina i totonu o le mea faigata, faapea foi ma fualaau faasaina ma le gasegase o le antiarrhythmic. O tagata faʻatau e mafai ona faʻanatura, o mea totino (fatu o peony, hawthorn, valerian) poʻo se mea faʻapitoa (Diazepam, Valocordin ma isi). O vailaʻau e faʻamalosi ai le vailaau faʻasaina e eseese mo tagata gasegase maualuga (Diroton, Lisinopril) ma gasegase tuga (Ephedrine hydrochloride, bombide Ipratropium ma isi).

O le a le tachycardia?

Tachycardia o se suiga i le fati o le loto contractions, e tupu ona o mea i fafo ma totonu.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Faʻamatalaga mai fafo o loʻo faʻaosofia ai le suiga i le fatu o le gaioiga faaletino ma tulaga faigata. O se tasi o mea faʻalotoifale e faʻapupulaina ai le maʻi o le maʻisuka. I le maʻisuka, o le tachycardia e taua o le pathological ma faʻaauau pea ona mataʻituina ma togafitia. I ia tulaga, o le fatu, osooso pe a maeʻa le gaioiga faaletino, e le faʻaitiitia le tutoʻatasi, e pei o se tagata soifua maloloina, ae tumau pea i se tulaga maualuga pe oʻo foi i luga. E faʻaosofia foi i le faʻaleagaina o kofe ma lauti.

Faʻaiʻuga o le Tachycardia maʻi

O le i ai o le maʻisuka e mafua ai le le talafeagai i le galuega o NSM ma fatu faʻalauiloa. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, e aʻafia le vaevaega o mafaufauga o le tino. Le maitauina o neura ua aliali mai ma ua agai i luma, lea, i le itu, eo faatasi ma le atinaeina o le tachycardia ma le maʻi fatu fatu. Mo lenei mafuaʻaga, o tagata e maua i le maʻisuka latou te le lagonaina le tiga o le fatu seʻia latou maua se fatu fatu. O le mea lea, i le maʻisuka, o soʻo se faʻalavelave i le galuega o le muso o le fatu e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo se asiasiga vave ma suʻesuʻega e se fomaʻi.

Afai e le o siakiina e le tagata le tachycardia i le taimi, o le fausaga o le popole popole popolega amata e amata ona sui ma ua i ai le mautonu o faailoga. O le isi mafuaaga mo le atinaʻe o tachycardia i le maʻisuka o le myocardial dystrophy. E mafua ai se gasegase gasegase pe a itiiti le inisalini i totonu o le toto ma, o le mea lea, e le paʻu le kulukose i totonu o sela i le fatu.

E faapefea ona faʻaalia le maʻi?

Ina ia e iloa po o fea o faʻalavelave e lamatia ai le ola maloloina, ma e mafai ona e ola ai i le olaga atoa, e manaʻomia lou vaʻai i se fomaʻi ma faia se suʻega. Faʻasaga i tua o le maʻisuka e tele ituaiga o vavaeese mai le masani o le gaioiga o le maʻisuka. Ma e le o latou uma e manaʻomia togafitiga fualaau, o loʻo i ai i latou e le o mai. E i ai le tele o faʻalavelave o le alualu i luma ma faʻapogai ai ni ogaoga ogaoga o le fatu. E i ai foʻi faʻafitauli faʻapitoa o le fati o le loto, o le iloaina lea o se mea faanatinati e amata togafitiga. Afai e maua le maʻisuka, o faʻafitauli i le vavalalata o le loto e faʻaalia i tutusa lava faailoga e pei o isi tagata:

  • toso le fatu fatu
  • se lagona o se fatu malosi,
  • vavao
  • faʻanoanoa
  • maualalo le fatu ma e seasea ona maua,
  • e ese mai le maualalo o le fatu,
  • puupuu le manava po o le le lava o le ea,
  • na nutimomoia loʻu fatu
  • se lagona o le faafuasei o le vaivai i le sternum.
Faatasi ai ma le maualuga o le suka i totonu o le toto, ua faaleagaina ai le muso o le fatu ma ua pagatia le fatu o le fatu.

O le maʻisuka auto le neuropathy o se ituaiga o faʻafitauli e mafua mai i togafitiga umi o le maʻisuka. A maualuga le maualuga o le toto i le gasologa o le taimi, e afaina ai le fatu o le fatu, e faʻalavelave ai le fatu. Faatasi ai ma lenei suiga, o le tachycardia o le agasala o loo mataituina i se tulaga toafilemu, pe afai o le pulupulu e tumau i le pe tusa o le 100 pe o le maualuga e sili atu ma le 130 i le 1 minute. O se uiga iloga o le DAN o le manava manava o le maʻi e le afaina ai le fatu i soo se auala, e ui lava i se tagata maloloina, o le manava e vavegese ifo ma le manava.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Mo se faʻamaoniga maualuga ma le faʻamaonia, o faʻamatalaga uma e uiga i le maʻisuka ma faʻamaʻi e aʻafia e aoina. O faʻamatalaga o iloiloga muamua o loʻo faʻaaogaina. Afai o le tachycardia masalomia, ua fefiloi ma le maʻisuka, ua iloa, o le fatu o le muscle e fuaina i avega eseese. A maeʻa ia i latou, o le a manino le auala e faʻaalia ai le loto i taimi o le faʻafuaseʻi o le malosi poʻo le malolo.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai le electrocardiography mo le siama.

A maeʻa le pasia o le ECG, e mafai ona e iloa pe faapefea ona galue le fatu, ma pe a tupu mea le lelei. Echocardiography ua faʻaaoga e maua ai se ata saʻo o le fatu. O loʻo faʻaalia ai le tele o le potu o le fatu o le fatu, o le mafiafia o le myocardium. O le laupepa o loʻo faʻaalia ai mea uma na vavaeeseina i le vavave ma le fausiaina o matagaluega o le loto. O nisi taimi e talosagaina ai le tagata maʻi ina ia maua se MRI, lea e mafai ai e oe ona suʻe atoa ma suʻesuʻe loloto le fausaga o le muso. Ina ia maua mai faʻamaʻi faʻamaʻi pe puipuia le faʻaleagaina o le tulaga, o loʻo suʻeina ai suʻesuʻega mo toto, urine ma hormones.

Togafitiga metotia

O togafitiga o mea e le masani ai i le galuega a le loto o lona uiga o le aveeseina o le mafuaʻaga na afua ai nei faaletonu ma faʻamalosia le tulaga o le maʻi. Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o le togafitiga o loʻo i lalo o le faʻaopoopoga o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e masani ona faʻaosoosoina le amataga o tachycardia. O le filifilia o fualaau faasaina e faia i le amanaia o le maʻisuka, isi faamaʻi ma i le maea ai o feutagaiga ma se endocrinologist, neurologist ma cardiologist.

Faʻatau togafitiga

O le togafitiga faʻapitoa e maua i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Latou te faʻatagaina oe e pulea le maualuga ole kulukose ma faʻaititia ai lou fatu. Le faʻateʻa ese tachycardia, fualaau faʻasaina ma fesoasoani gaioiolosi. E vaevaeina tagata faʻapitoa ma faʻapipiʻi. O le filifilia o vailaau talafeagai e faia e se fomaʻi e masani lelei i le talafaasolopito atoa. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

  • Faʻaaoga le vao ma le rose vao e fefiloi ma le tina. E ave i luga o se sipuni ma vaelua e pei o le lauti. Faatau 3 ipu i le aso.
  • Lavea i luga o le vevela vevela, mo le 10 minute, e faʻafefete ona faʻaaogaina le afa afa i le aso. O le togafitiga e lua masina.
  • O le fasi pepa ma le suamoni ua faaopoopo i le lauti mo se aʻafia ma le faʻaleleia o le moe.
  • O loʻo i ai se fua ma le kalo ma le lemon, lea e ave tutusa ma faaopoopo 1 tbsp. se sipuni o le meli. O le faʻafefiloi e faʻaosoosoina i se nofoaga pogisa mo le vaiaso. Faaaoga 1 tbsp. sipuni i taeao uma.
  • Adonis finely tapuni ua sasaa i le vai kuka ma kuka mo le 15 minute. Ona latou malulu lea ma faamama, ma faapipii le keke i totonu o se teuteuga. Fai i le 1 tbsp. sipuni 3 taimi i le aso, ia lava e maua ai se faʻamalosia tumau.
Toe foʻi i le laulau o mea

Auala puipui

Mo le puipuia o faʻalavelave, e fautuaina e mulimuli i se taumafataga faatasi ai ma le teena atoa o mea inu gaʻo, meaai falai ma gaʻo. Aveese le sikaleti ma le ava malosi. Taʻitaʻia se olaga ola faʻamalosi. Aloese mai le malosi o le malosi faaletino ma le popole. Faʻaitiitia le malosi o meainu ma le kalo. Tausia au maualuga o le suka i se tulaga masani e ala i siaki i aso taitasi ma mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi. Vaʻaia lelei le mamafa o le tino, e le tatau ona e faʻatagaina ia faateleina le malosi poʻo le malosi. E masani lava ona oʻo i suʻesuʻega fuafuaina e le cardiologist, endocrinologist, fomaʻi tipitipi ma isi fomaʻi.

Tachycardia - Faʻafefea Tusa ma le Tesacycardia ma le Maʻisuka

E faʻapefea ona fetaui le tachycardia ma le maʻisuka - Tachycardia

E i ai mea faʻapitonuʻu ma totonu ole faʻaosofia o le tachycardia. Muamua o le popole tatou te masani ai, ma le lona lua, muamua lava, o le maʻisuka ituaiga 2. Afai o lenei faʻamaʻi e mafua ai ona faateleina le pulupulu, ona tatau lea ona suʻe suʻega ma togafitiga masani e le tagata maʻi.

O le uiga ese o lenei ituaiga tachycardia o le mavae lea o le malosi o le tino, o le pulusalise e le faaitiitia i le tutoatasi, ae o le tele o taimi, e ese mai ai, o le faateleina. Ae e tupu foi mai le taumafa tele o lauti ma kofe.

Afai o le tachycardia e lei maua i le taimi, ona mafai lea ona mafua ai ni faailoga o le vaʻaia, ma le myocardial dystrophy. O mea uma e uiga i le maualalo o le inisalini i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i le fatu o le kulukose i totonu o le fatu.

E le o fatu uma o faʻamaʻi e foliga mai o se faʻalavelave o le maʻisuka e tutusa lelei le lamatiaga. E i ai i latou e le faʻalavelave i le olaga masani o se tagata mo le tele o tausaga. Ae o nisi o maʻi e mafua ai le faateleina o le fatu fatu.

O faʻamaoniga o le fatu faʻavaivaia o le loto e tutusa mo tagata uma:

• faʻasalaga le sasaina o lenei okeni,
• faʻafefete, o loʻo i ai le avanoa e leiloa ai le iloa,
• faʻaalia mo se tagata le saoasaoa o le fatu fatu,
• faʻaititia o le fua o le fatu,
• le lava le manava po o lagona e pei e le mafai ona manava,
• malosi i le eria o le fatu,
• lagona o loʻo misi le fatu,
• Suʻe se numera maualuga o feteʻenaʻiga ile maualalo.

E tupu e leai se mea e le masani ai le tagata, ma o le faaletonu o le tau e fuafuaina e ala i le faitauina o le pulus. E tatau ona le gata ina e le mautonu pe afai e te mauaina nei ituaiga faailoga, ae vave ona e faafesootai se fomai i se falemai. O iina, e tatau lava ona e pasia suega talafeagai, faia le suʻega. O tamaiti matutua e maua i le maʻisuka e mafatia i le faʻaleagaina o neura o le loto. E sau lenei mai le maualuga maualuga o le toto suka, e taʻua o le neuropathy autū o le maʻisuka.

Faailoga ma togafitiga o endocarditis

O faʻamaoniga o ituaiga o togafitiga faʻapitoa:
• le leai o se fesoʻotaʻiga i le va o le manava ma le fatu e pei o se tagata e soifua maloloina, pe a oʻo i le manava loloto e faʻaitiitia ai le faʻailogaina o loto,
• e tusa lava pe leai ni gaoioiga faʻaletino, o loʻo i ai se fatuga vave o le maualuga e oʻo i le 100 luʻu i le minute, ma o nisi taimi e oo atu i le 130.

I se tulaga faapena, o le tolopoina o se asiasiga i le fomaʻi e faigofie lava.

E taua le faʻamaonia ma togafitia lelei

Muamua, e iloa e le fomai uma auiliiliga e uiga i le maʻisuka i totonu o se tagata maʻi faapitoa, maʻi mamaʻi ma masani lelei i taunuuga o suega muamua. I le masalosaloga muamua o le tachycardia, o le pulse ua manatu e malolo ma a maeʻa faamalositino. Tachycardia i le maʻisuka e iloagofie i lenei auala. Mai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le electrocardiography. E atagia ai le le lelei o le fatu, le mafiafia o puipui o le myocardium ma le tele o le potu o le fatu.

E i ai taimi pe a manaʻomia se suʻesuʻega MRI. O lenei metotia faʻataʻitaʻiga e maua ai se manatu i le fausaga o le muso o le fatu. Mai suʻesuʻega suʻesuʻega, e puipuia ai le leaga o le soifua maloloina, e manaʻomia lou foaʻiina o le toto i hormones and urine.

O togafiti togafitiga e faʻamoemoe e faʻaaogaina ai mafuaʻaga o tachycardia ma faʻamautinoa le tulaga o le maʻi. O le maʻisuka e manaʻomia le puleaina maualuga mai fomaʻi, aua i le tele o tulaga e mafua ai le le lelei o le loto. O se fomai agavaa e filifili vailaau e amanaia ai uiga o le tino ma le i ai o le maʻisuka. O lenei mea e manaʻomia ai feutagaiga ma se endocrinologist, cardiologist ma le neurologist.

O se vaega o le togafitiga o le tachycardia i le faʻaogaina o fualaau oona lea e mafai ona faʻasaina le maualuga ole kulukose o le toto ma pulea le fua o le fatu. Lelei faʻamaonia i le togafitia o lenei faʻamaʻi, meaʻai ma vailaʻau o loʻo i ai faʻamaʻi. O tagata faʻataʻatitia ua faʻamatalaina e le gata i mea faʻafefiloi, ae faʻapea foʻi i laau. Soʻo se togafitiga e tatau ona filifilia e se fomaʻi poto. O lenei mea e matua ogaoga, soʻo se vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafanoina.

E taua le mafaufau i le puipuia o faʻafitauli mai le maʻisuka. O auala autu o:

• meaʻai tatau lelei ma le faʻaaogaina atoa o mea inu gaʻo, gaʻo, falai ma ulaula,
• Aveesea masani leaga - ulaula ma inu ava malosi,
• faʻatino galuega faaletino i le tele o se olaga ola malosi,
• e faʻasaina le faʻaaogaina o soʻo se mea inu ua iai caffeine,
• faʻamalositino le puleaina o le toto i aso taitasi,
• tausisia uma faatonuga a fomaʻi
• tausia lou mamafa i lalo o le puleaina, puipuia le tupu malosi o le mamafa o le tino,
• alu i suʻega faʻatulagaina i fomai faʻapitoa.

I soʻo se tulaga, o le tachycardia e le o se faʻasalaga, ae o se faʻalavelave o le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga talafeagai.

Mafuaaga o tachycardia

Tachycardia o se ituaiga o faʻalavelave o le fatu e faʻalavelave ai le fatu o le fatu 90 pepe i le minute. O le tachycardia o le tino ma le faʻaleagaina e iloga. Muamua e mafai ona taʻua:

  • se faateleina o le vevela o le tino ma le siosiomaga,
  • popole
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • aʻe maualuga i se maualuga
  • taumafa tele o le ti, kofe, inu malosi, ava malosi,
  • ave ni vaega o fualaau faasaina.

Lechycardia e le masani ai pe a maʻi se tagata ma o se tasi lea o faailoga. O le faateleina o le fua o le fatu e mafai ona faʻaalia e:

  • myocarditis
  • loto vaivai
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • taʻavale
  • cardiosclerosis
  • togafitiga o le mama, pamu pulmonary ma le pusa, lea e tau atu i le tulaʻi mai o se "fatu pulumu",
  • thyrotoxicosis,
  • pheochromocytoma
  • anaemia
  • neurosis
  • faʻamaʻi pipisi
  • tulaga ogaoga e pei o le gau o le toto ma le tamaʻi tama.

Le tachycardia e mafai ona maua mai i le maʻisuka?

E toatele tagata latou te iloa e pei ona alualu i luma le maʻisuka, e tupu aʻe e tagata maʻi pathologies o le cardiovascular system, lea e masani ona mafua ai le maliu o se tagata, ae o le a le auala e tupu ai le tachycardia i tagata mamaʻi i lenei maʻi?

O lona uiga, o le aʻafiaga o le fatu e mafua ona o:

  1. Faateleina le "tele" o le toto. E tupu ona o le soliga o le gaosiga o le carbohydrate, lea e le mafai ai e le glucose ona ulu i totonu o siama ma tumau i totonu o vaʻa toto.
  2. O le gasegase o le myocardial. O le le lava o le insulin (mo le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le le maitauina o suʻetusi faʻaleleia i le peptide hormone (mo le maʻisuka ituaiga 2) e oʻo atu ai i le mea moni e le ulufale le glucose i cardioyocyte, lea e oʻo atu ai i le dystrophy.

O le tino e tali atu i lenei mea matautia, ma o le taunuuga lea ua faateleina ai le tafe o le vai i totonu o vaa e faaitiitia ai le toto, peitaʻi, e le o le talaaga o lenei mea, o le excretion o le vaega o le vai e fatuina ai fatugaʻo ua faaleleia foi. O le iʻuga - o le faʻamalolo, "mafiafia" o le toto.

Ischyic tachycardia o se subtype o le arrhythmia e mafua ona o faʻamaʻi o le gaʻo, i le pathogenesis o le maʻisuka, malosi, le i ai o masani leaga, ma le toto maualuga o le cholesterol maualuga e taua tele.

Faailoga faʻapitoa

E masani lava ona lagona e se tagata ia uluaʻi faailoga o le maʻisuka pe a mavae ni nai tausaga, pe a oʻo mai ni faʻafitauli i totonu ia te ia. I le faaopoopo atu i le tachycardia, e masani lava ona faitio tagata e:

  • taoto ma vili
  • afu malulu
  • vavao
  • puupuu le manava
  • tiga o le pusa
  • vaivaiga
  • tiga o le ulu
  • leai se mafaufau
  • leai se popolega
  • sosogi manogi i luma o ou mata,
  • se fesuiaiga i le telegese ma le masani o le paʻu o le fatu,
  • lagona o se fatu nutimomoia.

I tagata gasegase o le neuropathy o le maʻisuka, o se uiga lelei e tupu pe a le manava se manava o se tagata e leai sona aafiaga i le fatu, ae o tagata soifua maloloina o loʻo i ai le faʻaitiitia o le fatu.

I le taimi lava e tasi, o nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tusa lava pe iai le tachycardia, latou te le lagonaina ni suiga faapitoa io latou tulaga masani, ma na o se fua o le pulusese o le a fesoasoani e masalomia o se mea e sese i le fale.

Faʻafitauli ma faʻafitauli o le tachycardia i le maʻisuka

Afai e leʻi vaʻaia e se tagata le tachycardia i le taimi, pe afai e le aoga le togafitiga, e mafai ona tupu taunuuga nei:

  1. Suiga i le fausaga o le faʻalavelave popole popole, e faʻaalia ai le faʻaogaina o faʻamaoniga.
  2. Faʻaleagaina o le myocardial pagatia. E ui i le mea moni e masani lava i le atinaʻeina o lenei maʻi, e lagona ai e se tagata le tiga matuia, lea e faʻaleleia ai le taimi, ona o le maʻi o le maʻisuka auto, atonu e le lagona e se tagata se lamatiaga ogaoga i le loto ma fai a latou gaoioiga i aso taitasi. I le tulaga e sili ona leaga, o lea gaoioiga e leaga.
  3. Ortophatic arterial hypotension. Ina ia aloese mai maʻi le mautonu i le taimi o le tachycardia, e tali atu le tino i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto e mafua mai i le vasodilation. I lalo o tulaga masani (o se tino ola maloloina), e suia foi e le tagata le leo o le tino o le tino, lea e matua mafatia lava i le maʻisuka e le mafaamatalaina. O se taunuuga, o le faʻaitiitia o le maʻi i le toto maualuga atonu e sili atu ona taua, lea o le a aʻafia ai le totoina i totoga taua.

O faʻamaʻi faʻamaʻi masani e masani lava ona faitio i le vaivai faifaipea, faʻavavevave, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tomai e galue ai i le taeao. E afaina foi tagata ona o le tiga o le ulu, o le malosi o lea mea e faaitiitia tele pe a taoto i lalo pe ua faamalosia foi tulaga, pe a tulai le ulu i luga o le tino (o le toatele o tagata e moe e aunoa ma aluga mo lenei mafuaaga).

O fea fomaʻi o loʻo togafitia?

Togafitiga o fomaʻi i le maʻisuka e aofia ai le faʻaumatiaina o le aʻa o mafuaaga o le fatu cardiac arrhythmias, lea e ono avea ma faʻalavelave o le tino o le tino, faʻalogoga o le fatu, toto toto.

Muamua, e fautuaina le tagata maʻi e asiasi i se fomaʻi, o ia lea e na te suesueina le tagata maʻi, auina atu o ia mo suʻega, ma faalagolago i le i ai o faʻamaʻi faaopoopo (sei vagana ai le maʻisuka), faʻafesoʻotaʻi o ia i se fomaʻi ma se tamaititi faʻapitoa. O nei fomaʻi e mafai ona avea ma tagata e gata i le finocrinologist, o le neurologist ma le cardiologist. E mafai ona latou faʻamaonia se tagata le togafitiga sili ona lelei.

Faʻailoga

I le faʻaopopo i le fuaina o le toto kulukose i taimi eseese o le aso e faʻamaonia ai le siamaina o le maʻisuka, ma le tachycardia, o suʻega nei o loʻo faia:

  1. Igoa elemene - o le auala autu mo le faʻamalosi, lea e mafai ai e oe ona iloa le faʻalavelave o le fatu, fatu, i nisi o tulaga, e fuafua ai le ituaiga tachycardia, pe mafai ai foi ona masalomia le faʻaleagaina o le myocardial painless.
  2. Daily Holter ECG Monitoring - faʻaaoga e fuafua ai le va o le taimi o le aso ma le fatu o le tagata maʻi.
  3. Echocardiography - faʻatagaina oe e iloilo le galuega a le fatu muso, o le tulaga o potu, valves, o le mafiafia o puipui o le myocardium, o le mamafa i totonu o fale ma le saoasaoa o le tafe toto, faʻamaonia maʻi o le fatu, le lava lelei poʻo le iloa suiga i le fatu maso, toto le mama i le okeni.
  4. Suʻega faʻapitoa - i lenei suʻesuʻega, o faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi faʻamaʻi, insulin, gaoioiga faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina. O faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻega o le a fesoasoani e iloilo le tulaga o le autonomous system.
  5. Suesuega eletise i le electroneuromyographic - o se seti o auala e mafai ai foi ona faʻaalia le tino o le diabetic autū o le neuropathy.
  6. Suʻega cardiovascular - e aofia ai se suʻega ma le manava loloto, se suʻega masani, se suega Valsalva.

O le suega a Valsalva e aofia ai le mea moni e tatau i le tagata maʻi ona faʻamalosi uma, inu, ona taofi lea o lana manava ma taumafai e faʻamalo faʻatasi ma lona gutu ma le isu ua tapunia. O se taunuuga, ona o le saluina o glottis, o le faʻamalosi o le diaphragm, o le manava ma le manava o le tino, o le faateleina o le intra-abdominal and intrathoracic pressure ua matauina, lea e taofia ai le toe foi mai o le vevela, vevela veins of large caliber. O lenei suʻega o se ata lafoia lea o le saogalemu o fesoʻotaʻiga alofa, totonugalemu ma fesoʻotaʻiga o le baroreflex (fesoasoani e iloilo le setete o le autonomic system).

Togafitiga o tachycardia i le maʻisuka

Ina ia aveesea le tachycardia, muamua lava, e tatau ona maua ai taui tumau mo le maʻisuka ma ia iloa auala e siakiina ai e le aunoa le maualuga o le kulukose o le toto. Ma faʻaauau foi ona fesootai ma le fomai o loʻo vaaia le togafitiga.

Afai e iloa e se tasi o loʻo ia maua le maʻisuka, atonu e iai ni faʻafitauli ua amata ona faʻalavelave ia te ia, ma afai o loʻo i ai le manaʻoga o le tagata maʻi e tumau lona ola maloloina ma le ola, e tatau ona ave le tausiga ina ia puipuia ai le maʻi mai le alualu i luma. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e asiasi atu i fomaʻi i le taimi, e aofia ai le endocrinologist, o le cardiologist, o le neuropathologist, e le tuulafoaia la latou fautuaga, tausisia le togafitiga ma mulimuli i tulafono uma o meaʻai ma ituaiga soifua maloloina mo le maʻisuka.

Fautuaina Fualaau

Ina ia aveesea le tachycardia i le maʻisuka, o nisi vaega o fualaau oona e faʻaaogaina.

E aofia ai:

  1. Anxiolytics. O fualaau e sili ona taatele: Diazepam, Sibazon, Diazepex. O vailaʻau e mafai ona maua i soo se ituaiga fetaui talafeagai, e saogalemu. E le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e mamaʻi i le benzodiazepines, ogaoga o le manava, gasegase o le tino, maʻi o le manava o le moe, pe afai o popolega o le mafaufau e uiga i phobias, tulaga mataʻutia, ma mafaufauga masani.
  2. Angiotensin-liliu mai inhibitors enzyme. Sui masani o le vaega: Lisinopril (Diroton), Captopril, Vitopril. O nei fualaau oona e sili ona aoga i le togafitia o le tachycardia i tagata gasegase e le o mafatia i le maʻisuka, ma e leai ni faʻamaoniga manino o le faʻalogo. E masani ona faʻaaogaina pe afai o le tagata maʻi e maua i le gasegase o le myocardial po o le fatu na mafua ona o le neuropathy autū o le maʻisuka, o le myocardial dystrophy. O fualaau fou fou o fualaau oona e le o se mea matautia, ae faʻasaina mo le faʻaaogaina i mataupu o le vaʻaia ma le faʻasologa / mauaina o angioedema.
  3. Fualaau faʻamaʻi e maua ai le aʻafiaga, faʻaaogaina o le faʻamalosi. I le togafitiga o le tachycardia i le maʻisuka, Valocordin, lea e iloagofie lava i le i ai o maʻi ogaoga o le vegetative, ma Phenobarbital, e masani ona faʻaaogaina. Ole vaifofo mulimuli ole aʻafiaga na o na o ni tootoo laiti, ona o le mea e tatau ona faia i lalo o le malosi ma le faia o siama e tatau ona matauina.

Phenobarbital e tatau ona faʻagasolo malie, talu ai ona o le toso malosi o se fualaau faasaina, e tupu ai le maʻi pipisi. Ole lapataiga faapitoa pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e tatau ona mataituina i tagata mamaʻi, e ui lava o fualaau oona e mafua ai le vevesi faʻalavelave, atuatuvalega, ma le fenumiai, e oo lava ile maualalo o masese.

O se isi vaega e aofia ai fualaau faasaina lea e faʻaaogaina mo le faʻasalaga, lea e atiaʻe ai le faʻaleagaina o le vaega alofa o le tino o le tino i le ogaoga o le maʻisuka ma le tachycardia. Faatasi ai ma:

  1. M-cholinergic blockers (Atropine sulfate, Ipratropium bromide). O vailaʻau e faʻaleleia le faʻasalaga o le atrioventricular, lea e faʻafaigofieina ai le tulaga o tagata gasegase ma le faʻaipoipo.
  2. Alpha ma beta adrenoreceptor mea faʻamalosi. O fualaau sili ona aoga o le ephedrine hydrochloride. E mafua ai le faateleina o le toto maualuga ona o le faaosofia o le pusa alpha-adrenergic receptors o loo i totonu o le puipui o le vaa ma mafua ai se vavalalata o le mea mulimuli.

O le togafitiga ma le Ephedrine o lona uiga o le pulea lelei o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, talu ai e mafai e le vailaau faasaina ona faateleina lona maitauina.

Fua mo le puipuia o tachycardia i le maʻisuka

Ina ia aloese mai le tupu o le tachycardia i le maʻisuka, e tatau ona e:

  1. Auai i se taumafataga maualalo (carbhydrates faigofie, meaai falai ma le gaʻo) e matua vavaeeseina uma).
  2. Mataitu lau toto toto.
  3. Faʻesea le malosi o le ava ma le kalo.
  4. E manino lelei le puleaina o le tino (o le malosi pe faifai malie, ae o le faateleina o le mamafa o le tino e masani ona faaosofia ai le foliga mai o le tachycardia poo le neuropathy autū o le maʻisuka).
  5. Aveese amio leaga (ava malosi, ulaula).
  6. Mataitu lau suka toto.
  7. Faʻaauau se olaga ola malosi (peitai, e tatau ona e faʻaeteete i le mamafa).

E ui i le mea moni e faʻapea o le maʻisuka, faʻapea foʻi ma ona faʻafitauli, e faʻaalia e tachycardia ma isi faʻamaoniga, e faigata ona togafitia, ia onosai ma mulimuli i togafitiga faʻafomaʻi. Ma afai e te le manaʻo e faamasani i se maʻi faapena, taumafai e fua i le taimi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma asiasi vave atu fomaʻi mo suʻesuʻega puipuia.

Palupitations ma tachycardia

Heartbeat ma tachycardia, e tusa lava po o le a le mamafa poʻo le saogalemu o le mafuaaga o mafuaʻaga e afua ai, tuʻuina maʻi i le tele o minute ma popolega. Afai e te feagai i se faʻafitauli faapena, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cardiologist e:

  1. Saili le mafuaaga o le fatu fatu ma le tachycardia.
  2. Aveese faʻamaʻi tigā ma toe foʻi i se olaga masani.

Loto fatu - o se lagona o le saoasaoa pe faateleina le fatu fatu. E masani ona faʻatasi ma le tachycardia - o le faateleina o le fatu o le sili atu ma le 90 luʻi i le minute.

O le fatu fatu o se uiga taua. O nisi tagata e masani lava ona oo i ai masaniga masani o le loto, ae atonu e le o lagona e nisi le faʻalavelave faʻalavelave. O le mea lea, o le lagona lava o le fatu o le fatu e le o se faailoga o maʻi fatu.

O le faʻamalosia ma le faʻalauteleina o le fatu o le masaniga masani lea o le tino i gaioiga faaletino, popolega, lea e pei o le fatu fatu ma le tachycardia. E naʻo le faʻatasi ma isi faʻamaoniga e mafai e le fatu fatu ona faʻaalia ai mea le talafeagai. O faʻamaʻi faʻatasi ma le fatu fatu e faalagolago i le faʻamaʻi lea o se faʻaaliga.

Mafuaʻaga o faʻamaʻaloga ma tachycardia

Papitations ma tachycardia e tupu i maʻi nei:

  1. Arrhythmias (fatufatu o le loto cardiac),
  2. Endocarditis myocarditis.
  3. O le dystrophic myocardial, cardiosclerosis.
  4. Toto maualuga.
  5. Faʻailoga o le fatu.
  6. Anemia
  7. Neurosis.
  8. Vailaʻau faʻamaʻi-vascular dystonia.
  9. O faʻamaʻi pipisi (thyrotoxicosis, pheochromocytoma, tulaga hypoglycemic in diabetes bronchitis).
  10. Febrile tulaga.
  11. Faatusatusa

O nisi taimi, o le fatu faʻafuaseʻi o le fatu e faʻafefe ai se tagata, mafua ai le fiafia ma, e tusa ai, faateleina le fatu fatu ma le tachycardia. O lenei mea o se liʻo mataʻutia lea e mafai ona faʻaleagaina ai le lelei o le olaga.

I nisi tulaga, o le tuufaatasiga o palpitations ma le tachycardia ma le popole maualuga, o isi mea e tutupu i le vegetative (sweating, lagona o le le lava o le ea, afaina o vae, laumua) e mafua ai ona fefe le tagata maʻi i le oti ma le talitonuga sese o loo ia te ia se faamai tuga matautia. I ia tulaga, o le auai i le togafitiga o se fomaʻi mafaufau e aoga.O se ata faʻamaonia o le setete o le cardiovascular system o le a tuʻuina atu e ala i suʻesuʻega e pei o le siakiina o le ECG i aso taʻitasi ma suʻesuʻega o le mamafa (faʻataʻavalevale, uila vilivae - ECG ma avega).

Loto ma le maʻisuka

Loto o le fatu i le maʻisuka e mafai ona atiaʻe e avea ma se taunuuga o le maʻisuka lava ia, ma i le fesootaʻi ai ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi: maʻi fatu faʻamaʻi, toto maualuga ma isi mafuaʻaga.

O le natura o le paʻu ma le faʻasoesa o le maʻisuka e matua ese lava.

E le o faʻalavelave uma o le fatu e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. O le tele o nei faʻalavelave faʻafuaseʻi po o le faʻasoesa e tumau pea i tagata i o latou olaga mulimuli ane. Ae ui i lea, o nisi oi latou e mafai ona alualu i luma ma oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, ao isi e manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi.

O se matafaioi tāua e faia e ala i le faʻaalia o le faʻaletonu o togafitiga o amioga i taimi eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le mea moni, e le o faʻasalaga uma o le fatu ma le faʻasalalauga e mafai ona faʻaalia i le tino, o lona uiga, mafua ai lagona tutusa. O le tele o nei faaletonu e mafai ona iloa naʻo suʻesuʻega eletise.

I le taimi lava lea e tasi, e mafai ona faʻaalia ai e le loto o le tagata o ia lava ma ni faʻamaoniga eseese e le masani ona fesootaʻi le tagata ma le faʻailoga.

I le faaopoopo atu i faʻalogona faʻaalia o le fatu o le fatu fatu, lea e valaʻau faʻalavelave isi faʻalavelave faʻavevesi faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga:

  • fatu fatu
  • vavao
  • tulaga le mautonu
  • se fatuga masani
  • fesuiaiga o se mea e le masani ai ma le masani ai fatu fatu,
  • Lagonaina o se fatu nutimomoia
  • lagona o se au pe liliu i tua o le sternum,
  • faateleina le manava manava.

I nisi tulaga, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e iloa pe a faitauina le pulupulu i le leai atoa o lagona faʻalogo.

I nei tulaga uma O togafitiga faʻatagaina i se fomaʻi e talafeagai. Na o se suʻesuʻega maeʻaeʻa ma se suʻesuʻega agavaa o iuga o le a mafai ai e lau fomaʻi ona filifili se togafiti togafiti togafiti.

O le tele o faʻamaoniga, tele lava i tupulaga talavou e iai le umi o le maʻisuka, atonu e mafua mai maʻisuka maualuga le neuropathy. O se faʻalavelave lenei o le maʻisuka, lea e faʻaleagaina ai neura o le loto ona o le maualuga o le suka o le toto. Faʻatasi ai ma le toilalo o nei neura lea e fesoʻotaʻi ai le fati o le fatu. O faʻafitauli o faʻamaʻi fatu o le maʻisuka e faapenei:

  • sinus tachycardia e oo lava i le malologa ma se fatu tumau tumau e oo atu i le 90-100, ma o nisi taimi e oo atu i le 130 i minute taitasi,
  • o le leai o se aafiaga o le manava i le fatu (e masani lava ma le manava manava, o le loto o le tagata e faʻaitiitia). O lenei mea e faʻaalia ai le faʻavaivaia o le gaioiga o neura sulu, e faʻaitiitia ai le fatu.

E manaʻomia lenei tulaga taitaia se suʻesuʻega faapitoa faʻatasi ma le faʻatinoga o suʻega galue e iloilo ai le setete o tulafono faatonutonu o le fatu ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e puipuia ai le alualu i luma o le neuropathy ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le popole popole popole ile fatu.

    O le faʻaogaina o le tino, e aofia ai namu alofa ma le mafaufau, e faʻatautaia le gaioiga a le loto.

Nuanua e leai se mafaufau - faʻaitiitia le fatu fatu.

Natuʻa tiga - faʻaateleina ma vave faʻavave le fatu.

I le maʻisuka, e matua afaina ai neura namu, o le mea lea, o le fatu fatu e sili atu ona masani. O isi suiga e tupu i le vaega alofa o le tino popolega.

O le faʻatoʻilaloina o aʻafiaga namu e aʻafia ai le tachycardia, ae faʻapea foʻi i afaina o le fatu fatu faʻamaʻi fatu i nei maʻi. E i ai se eseesega o le gasegase o faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻavaivaia o tiga, e oo lava i le leai atoatoa o le tiga (leai se tiga), ma e oʻo lava i le faʻauʻuina o le myocardial e maua ai se auala e leai se afaina. O lenei faailoga o le fatu o le maʻisuka o le mea matautia aua e maua ai se lagona o le manuia o le mafaufau.

O le mea lea ma le foliga mai o le tachycardia tumau i le maʻi suka, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mo le puipuia vave o le alualu i luma o le maʻisuka maualuga le neuropathy cardiac.

I se taimi mulimuli ane o le faʻamaʻi e maua ai le maʻisuka i le maʻisuka autū o le neuropathy, o se suiga o le faʻalavelave popole popole faʻafuaseʻi e tupu. O nei suiga ua faʻamaonia e ala i faʻailoga o manatu faʻapitoa - o le vavao, faʻapogisaina o mata, feʻilafi o "lago". O nei lagona e tulaʻi mai i se suiga tele i le tulaga o le tino, mo se faataitaiga, pe a oso vave mai le moega. E mafai ona latou faia na oi latou lava pe taʻitaʻia le manaʻoga e ave muamua le tulaga o le tino.

I le isi itu, o faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa, e oʻo lava i le leiloa o le mafaufau, e mafai ona tupu i le pona o le gaioiga vaivai, o le atrioventricular block, paroxysmal rhythm disturbances. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona fuafua le mafuaʻaga o faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, o nisi taimi e manaʻomia ai vave vave togafitiga ma togafiti.

O foliga vaaia o le vevela, faʻapouliuligia o mata, faʻalavelave faʻapitoa e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi.

E tatau ona maitauina o le neuropathy cardiovascular i le maʻisuka e matautia mo se isi mafuaaga. O lenei faʻalavelave o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maliu faʻafuaseʻi ma le pueina o le cardiopulmonary i le taimi o le faʻamalositino i le taimi o le taotoga. O le mea lea, o le puipuia o le neuropathy o le puipuiga foi lea o lenei lamatiaga.

O le isi mafuaaga o le fatu o le atuatuvale o le maʻisuka maʻisuka myocardial dystrophy. E afua mai i le le atoatoa o le gasegase mafua ona o le le lava o le inisalini ma ua faaleagaina ai le kulukose i totonu o le siama i totonu o sela o le muso o le fatu. O se taunuuga, o le tele o le malosi o le malosi i totonu o le fatu ua mafua ona o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo maualalo. I lenei tulaga, o le faaputuputuina o gaʻo gaʻo i lalo o le oxidized i totonu o le masini, e sili atu ona leaga pe a pipisi le maʻi fatu fatu i le maʻisuka. O le iʻuga, e mafai e le dystrophic myocardial ona faʻapogai ai le tele o faʻalavelave faʻalavelave (extrasystole, parasystole), faʻalavelave faʻalavelave, faʻamalamalamaina o le atrial, ma isi. Ae ui i lea, o le natura o nei faʻalavelave faʻafuaseʻi o le a manaʻomia ai se togafiti e sili atu ona ese le togafitiga nai lo le neuropathy o le maʻisuka.

Maʻisuka microangiopathy i le maʻisuka e aʻafia ai foʻi tamai vaa e fafagaina le fatu o le fatu. E mafai foi ona avea ma mafuaʻaga o le tele o feeseeseaiga. Mo lona puipuiga, faʻapea foʻi ma le puipuia o neuropathy ma le maʻisuka myocardial dystrophy, muamua lava, o le maualuga o taui mo le maʻisuka e manaʻomia.

    Taʻiala maʻisuka taui fesoasoani e puipuia faʻalavelave o le faʻamaʻi, e aofia ai le neuropathy cardiac cardiovascular, o le myocardial dystrophy ma microangiopathy.

E le tatau ona sili atu le suka o le toto:

  • 5.5-6 mmol / L i luga o se manava gaogao ma
  • 7.5-8 mmol / l 2 itula pe a uma se taumafataga.

O le mea moni, o le mafuaaga sili ona taatele o le fatu o faʻalavelave faʻavevesi i le maʻisuka o se faʻalavelave faifaipea o faʻamaʻi o le fatu, lea e mafai ai ona mataʻituina soʻo se tasi o nei faalavelave faʻafuaseʻi.

O le mea lea, e mafai ona tatou faia lena mea fatu faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona i ai le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, lea e le saʻo i taimi uma ma e tatau ona iloiloina lelei e le tagata maʻi. E le gata i lea, o faalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona i ai ni mafuaaga eseese. O le mea lea, o le togafitia tutoʻatasi o faʻamaʻi o le fatu e le taliaina. E le tatau ona e faʻalogo i fautuaga a uo poʻo isi tagata gasegase na togafitia muamua i soo se fualaau faasaina. Ole fualaau faasaina e le gata ina fesoasoani ia te oe, ae e sili atu foi ona leaga le ala o le faamai. E ui lava i le i ai o se faʻalapotopotoga tele o vailaʻau faʻamaʻi, tatou te mumusu e le talanoa e uiga ia i latou ma e leai ni fautuaga mo togafitiga fualaau. E na o se fomaʻi agavaa i tulaga taʻitasi pe'ā maeʻa se suʻega talafeagai e mafai ona faʻatuina le natura ma mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga o le antiarrhythmic.

    E tatau ona manatua lena mea fatu faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka. O le mea lea, o tagata maʻi uma e maua i le maʻisuka, o lona uiga pe afai e leai ni faʻamaoniga mai le cardiovascular system, e tatau ona suʻeina e le tagata cardiologist. Afai e te mauaina soʻo se tasi o faʻamaoniga o loʻo lisiina i lenei tusiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi e le gata o se endocrinologist, ae o se cardiologist foi.

Endocrinology: faʻamaʻi, faʻamaoniga, siama, togafitiga, sili atu

Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka: mafuaaga ma faailoga.

I le maʻisuka malosi, e le o le tala o le faateleina o le suka o le toto (hyperglycemia chronic), o le tele o suiga leaga e tutupu i totonu o le tino.

I le maʻisuka malosi, e le o le tala o le faateleina o le suka o le toto (hyperglycemia chronic), o le tele o suiga leaga e tutupu i totonu o le tino. O le loto e "usitai" i tulafono sese ma amata ona galue faavaitaimi. Faʻaleagaina o le fatu i le maʻisuka e afua mai i le tele o faʻalavelave faʻaleagaina i totonu ole muso o le fatu ma lona faʻaogaina o le maʻisuka.

Fomu cardiovascular O le neuropathy o le maʻisuka e faʻaalia ai le maʻisuka e faʻaalia ai ia lava i foliga o mea nei: o le vave o le fatu (sinus tachycardia i le malologa), faʻalavelave (faʻavasega tele o le fatu), faʻalavelave faʻapitoa o le myocardial e ono tupu i se foliga e leai se afaina, vaega o le fatu (cardinalgia). O le a tatou auiliili auʻiliʻili nei faʻamatalaga o le falemaʻi o le fatu.

Loto o le fatu (sinus tachycardia) e tupu masani lava pe a popole le tagata pe faʻamalosi malosi faaletino. I nei tulaga, e manaʻomia le televave o le fatu o le fatu ina ia mafai ai ona tuʻuina totoga ma tisipenisi i le okesene ma meaʻai. Ae faʻatasi ai ma le umi o le maʻisuka ma / poʻo le leaga o le maʻisuka totogi, o le fatu e faʻamalosi, mo mafuaaga eseese, e galue i le faʻalavelave faʻafuaseʻi aso ma le po. E masani lava, o le fatu e 60 - 70 pa i minute taitasi, o lona uiga. o lona lua, o le fatu e galue, ma le tachycardia o le agasala e lua pe sili atu foi taimi e sili atu ona mamafa - o le fatu i nisi taimi e faia ai le 120 pe sili atu foi i minute taitasi. E oo lava i le po, pe a malolo totoga uma ma tissulo, o le galuega o le fatu e faʻaauau pea i le tafaoga tutusa. Afai o loʻo iai le faʻamaʻi o le maʻisuka, e le mafai e le loto ona faʻaateleina le tele o taimi o feteʻenaʻiga, o lea e mafai ai e okeni ma tisipesa o loʻo aafia i galuega mamafa le maua o le okesene ma meaʻai i le faateleina o le voluma.

Lisi o fua o le fatu

Faʻatasi ai ma le fatu cardiovascular o le neuropathy autonomy autū, e mafai ona matauina le arrhythmia, lea e afua mai i fesuiaiga i le tetee atu o le vascular system - ona e pulea lelei lava e le tino vaivai.

Faʻaleagaina o le myocardial pagatia

Soo se okeni, afai e "leaga ia te ia," e tuuina atu i lona tagata se faailoilo "SOS" i foliga o tiga. O le tiga e faaalia ai o se mea na tupu i le okeni ma le fesoasoani faanatinati e manaʻomia. O le faʻaleagaina o le myocardial o se faafitauli matuia mo le loto, e le o se mea e tupu ai le taua o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. I le faʻaogaina o le myocardial, o se tasi o faʻamatalaga sili ona taua e fesoasoani i le fomaʻi e faʻamaonia saʻo ma vave amata togafitiga o tiga. E tupu uma i le malolo (tusa lava pe o le taimi o le moe), ma i le taimi o faʻamalositino. O le tiga e vave ona fausiaina ma e na o le 30 minute pe sili atu foi. Faʻatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le mea lea, e le ola se tagata, o le mea lea, e ola le tagata i le olaga lava e tasi: faia masani, ma o nisi taimi e faʻatupulaʻia ai le tino, e popole, fiafia. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai i le fatu ni faafitauli matuia e sili ona matautia, aua e mafai ona iu i le oti faafuaseʻi.

Ortophatic arterial hypotension - faʻasalaga (faʻaitiitia le maualuga o le toto). O le tino o le tagata ua matua faʻatulagaina lelei pe a taumafai aʻau ma faiga e taui pe ave le avega i le tulaga o le "le tumau le malosi" o maʻi. E manino le faʻaalia i lenei tulaga, e pei o le. se suiga tele i le tulaga o le tino (le suiga mai le "pepelo" agai i le itu). I le taimi lea, e vavalalata toto toto, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga. Ae i le taimi lava e tasi, o le gaoioiga a le tagata faʻapitoa - faʻaalofa - o le vaega o le popolega o le tino e faʻaopopoina ma e le faʻaitiitia le mamafa o le toto. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka e le lelei le maua o le maʻisuka, o le gaioiga o lenei vaega o le tino o le tino ua poloka.

E faʻapefea ona faʻaalia le vavalalata masani?

O lona uiga o vaivaiga masani, vaivaiga, faʻavalea. E faʻapitoa ona faʻaalia lenei mea i se suiga vave mai le faʻasaʻo agai i luga. I nisi o tulaga, o le faʻasalalauga faʻapitoa e tuʻuina mai ma se maʻi tigaina ma le faʻaitiitia o le malosi o le galue i le taeao. O le malosi o le ulu o le ulu ua faaitiitia pe a siitia atu i se tulaga vavalalata, e masani lava ona aumaia le toomaga i le tulaga faamalosia pe a lalo ifo le ulu i lalo o le sulu po o lona tulaga (e toatele tagata gasegase e le faaaogaina se aluga).

O le faʻaaogaina o se fua faʻataʻitaʻi o vailaʻau mo le togafitia o le ulu o le ulu (analgesics - analgi, spazgan, paracetamol, ma isi) e le aoga.

I lenei itu, e faaopoopo atu i vailaau, o nisi lapataiga e tatau ona mataituina:

- aloese mai suiga faafuaseʻi i le tulaga o le tino,

- alu ese mai le moega, e manaʻomia ona e nofo mo ni nai sekone ma manava loloto,

- pe a oso ese mai le moega, ia nofo filemu i tafatafa o ia mo ni nai sekone,

- faʻaaogaina ma le faʻaeteete togafitiga o fualaau oona ma vailaʻau (aemaise lava i le taimi nei "lua i le tasi",

o loʻo i ai uma le faʻaogaina ma le faʻamalosi),

- tulaʻi i luga mai se nofoa, e le manaʻomia foi le faanatinati le nofoa.

O a nisi faʻataʻitaʻiga ua fautuaina?

1. O le mea moni, muamua lava, faʻatalanoaga a le neurologist ma le cardiologist.

2. Fesili - o le faʻaaogaina o fesili faʻapitoa e mafai ai ona e malamalama lelei ma iloa

faailoga autu o le neuropathy.

3. E taua tele le faia o se KGG: faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e mafai ona e iloa pe masalomia se mea e leai se faʻaletonu

faʻaleagaina o le myocardial po o le cardiac arrhythmias (sinus tachycardia ma / poʻo le arrhythmia).

4. O le cardiogram ECHO o le a mafai ai e oe ona iloilo se numera o mea talafeagai talafeagai o le tulaga o galuega

5. Faia o suʻega faʻapitoa - o se suʻega e faʻaaoga ai adrenoblockers, se suʻega ma le inisalini, o se suʻega ma le gaioiga faaletino.

O nei suʻega e mafai ai ona tatou iloiloina le matafaioi o le autūga o le tino i le tausia o le homeostasis.

6. Suesuega eletise i le eletise. O lenei metotia e aofia ai se seti o ni auala tutoatasi e taulai i le faʻamaonia o se mamanu o le neuropathy o le maʻisuka.

7. Faia o suʻega cardiovascular - faʻatasi ma le manava loloto, suʻega masani (suega a Shelong), suega Valsalva, ma isi.

O le a le mea e tatau ona fai ina ia foliga mai o le neuropathy o le maʻi suka e foliga mai ua tuai ona mafai ma o le a le togafitiga ua faʻamatalaina?

1. Muamua lava, e tatau ona maua ai se gafatia e gafatia mo le maʻisuka.

2. Iloiloga o le kulūkose i luga o se taimi masani e taua tele.

3.O se mafutaga faifaipea ma le fomaʻi, o loʻo pulea le togafiti o le maʻisuka.

I le faʻamalosi o vailaʻau faʻaonapo nei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le neuropathy o le maʻisuka. O nei mea e aofia ai antioxidants, inisinia alpha-reductase, vasodilators, antiplatelet agent, kemukonoa, lipoic preparations, etc. E na o le fomaʻi e mafai ona filifilia se vailaau faʻasaina, faʻamaonia se togafitiga - aua le faʻamaoni!

Tuua Lau Faamatalaga