Ituaiga o inisalini ma a latou gaioiga

Ae paga lea, i le lalolagi nei, o le maʻisuka e le masani. O tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi, ina ia faatumauina o latou tulaga i se tulaga lelei, latou te le taliaina a latou vaʻai sili ona fiafia i ai, faʻamalosia e mulimuli i se taumafa malosi, siaki le siakiina o latou toto suka, ma ia mataʻituina e le fomaʻi. Peitai, o nei mea uma e foliga mai e ono gafatia pe a faʻatusatusa i le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 - o le insulin-faalagolago. O lo latou soifua maloloina, ma o nisi taimi o le ola, e faʻalagolago i le taimi talafeagai o le faʻalogoina o le hormone. O le mea lea, o lenei mea e sili mo i latou - o le a matou talanoa e uiga i ituaiga o inisalini ma o le fea e sili ona lelei mo le maʻi.

Faʻamatalaga

O le inisalini o se hormone lea e natia e le pancreas. O lana galuega: mataʻituina le tafe o le metabolism i le tino e ala i le faʻatonutonuina o le fua o le kulukose i totonu o le toto. Afai o le gaosiga o le hormone ua faʻalavelaveina, aisea e vavaeeseina ai le maualuga o le suka o le toto mai le masani, o le tagata ua maua i le maʻisuka. Ina ia tausisia le kullukose, e tatau ona e mulimuli i se meaai malosi ma ave ni fualaau.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, e le lava le maualuga o le kulukose. O le mea lea, o loʻo faʻamatalaina ai le suia o ituaiga inisalini, lea e faʻalauiloaina e tausia ai le metabolism i totonu o le tino nai lo hormones e le mafai ona tupu na o ia.

O se ituaiga faapitoa o fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi e faavae ile:

  • onosai tausaga
  • toto suka
  • tali a le tino maʻi,
  • le numera o folasaga talafeagai
  • le numera o fua o le kulukose
  • uiga masani o le maʻisuka.

Matou te auiliili auiliiliga o le faʻavasegaina o nei fualaau.

Faʻasalaga e amata mai

Talu ai ona o le hormone e maua mai i nisi o vaʻaiga o le tino, e masani lava, o le a faia i se meaola po o se mea faʻapitoa. O ituaiga o inisalini i lenei faʻavaega o le a faapenei:

  • Faʻavae mai le Pancreas of Cattle. O le faʻasilasilaina o lenei vailaau faʻasaina atonu e afaina i gasegase siama, ona o le inisalini faapena e ese mai le fausaga o tagata e tolu o le sefulu ma le ono amino acids.
  • Pig. O se ituaiga sili atu ona talafeagai o le inisalini, o lona fausaga e ese mai le tasi tagata amino acid.
  • Fale. O le ituaiga e sili ona le masani ona faʻaaoga - o le fausaga o le hormone e sili atu ona ese mai le tagata nai lo le inisalini e maua mai le paʻu o povi.
  • Analogue. O se inisalini (genetically engineered) insulin, lea e maua mai i le sui o le fausaga o se amino acid le talafeagai i le inisalini porcine. E aofia ai foʻi le hormone e maua mai le tagata Escherichia coli.

Faʻatulagaina o Vaega

O ituaiga o inisalini e ese foi i le numera o vaega i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina:

  • Monoid. O le hormone e naʻo le tasi le manu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se povi.
  • Faʻatasia. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega eseese - o mea e maua mai le pancreas, mo se faataitaiga, o se puaa ma se povi.

Fua o le faʻamamaina

I le talanoa e uiga i ituaiga, meatotino ma eseesega o le inisalini, e le mafai e se tasi ona taʻua le faʻavasegaina e tusa ai ma le tikeri o le faamamaina o le vaega na maua mai o le hormone:

  • Monocomponent sauniuniga. Le filifiliga sili mo se maʻisuka. O lenei ituaiga o sooupu e pasi atu i le siakiina o fualaau mole ma le fesuiaiga o le kromatography, lea e sili mamao atu le faamamaina o le inisalini.
  • Togafitiga masani. O le mea na mafua ai ona faʻafefeteina i le ethanolic acid, ona pasi ai lea i vailaau. Ona pasi lea e ala i le faʻafefe ma toe faʻalauteleina. Ae o faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina e le mafai ona faʻamaʻoti atoa le mea o loʻo galue malosi ai mea leaga uma.
  • Monopic Peak. O le fufuluina e lua ni vaega: i le muamua, e pasi e tusa ai ma aga masani, ma i le lona lua, o le a faʻaaogaina se vailaʻau faapitoa. O lenei poloaiga e fesoasoani e maua ai se fualaau faasaina ma se vaega maualalo o mea le mama nai lo le muamua.

Taimi vave o le faasologa vave

O le lauiloa sili ona lauiloa o le vavaeeseina o le insulin e ituaiga ma a latou gaioiga. I lenei faauuga, e mafai ona vaevaeina fualaau faasaina i vaega nei e tusa ai ma le saoasaoa ma le umi o le aafiaga:

  • Faʻavavau.
  • Vaitaimi umi.
  • Poto.
  • Faʻamatalaga.
  • Faʻafefiloi (pe tuufaatasi).

Mafaufau i ituaiga taitasi i nisi auiliiliga.

Vailaau faʻamalosi

O le galuega autu o le ituaiga inisalini puupuu pito sili ona vave o le aumaia lea o le maualuga o le suka i le mea masani i le vave e mafai ai. O lea ituaiga vailaʻau e faʻatautaia aʻo leʻi 'ai. Muamua taunuuga o lona faʻaaogaina e aliali mai i le 10 minute. A maeʻa le 1.5-2 itula, o le gaioiga o le gaioiga o sea inisalini e oʻo i le pito i luga.

O le le lelei o lenei vaega o le a avea ma se tulaga e sili atu ona mautu ma e le mafaamatalaina i luga ole kulukosese maualuga nai lo na o insuline laiti lava. E le gata i lea, o le vaega pito sili lea ona malosi i totonu oi latou na fai ma sui. 1 iunite (IU - o se fuataga o le aofaiga o le inisalini i se sui o le hormonal) o le inisalini mulimuli ane o le 1.5-2 taimi sili atu le malosi nai lo le 1 IU o se sui o soo se ituaiga i tulaga o le faʻaalia.

O vailaʻau nei e mafai ona mafua i lenei vaega o inisalini:

  • Apidra. E faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka i gasegase e sili atu i le 6 tausaga. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe'ā faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tagata matutua. Folasaga: suʻapalai poʻo se pamu.
  • NovoRapid. Basis - asalini insulin. O se mea e le lanu i totonu o se peni 3 syringe faigofie (300 PIECES). O loʻo faʻapipiʻi mai le tagata E. coli. O lona aoga taua o le mafai ona faʻaaoga pe a ave se tamaititi.
  • Humalog. E pei ona taʻu mai e le igoa, o se tutusa o le hormone tagata - e ese mai le autu i le suiga fesuiaʻi o le tele o amino acids. O le aafiaga o lona faʻaaliga e oʻo atu i le 4 itula. Vaega o le tofiaina: ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, faʻafitauli ogaoga insulin i le ituaiga 2 faʻamaʻi, faʻalepale tagata taitoatasi i isi fualaau.

Vailaʻau Poto Puʻu

O ituaiga o iniseti pupuu e ese i lena o le aafiaga muamua o lo latou faʻaalia e 20-30 minute pe a maeʻa le pulega. I le taimi lava e tasi, e oʻo atu i le 6 itula. O lea vailaʻau e tatau ona faʻatulagaina i le 15 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, ma i ni nai itula mulimuli ane, e fautuaina e ave se isi meaai.

I nisi tulaga, fomaʻi, suʻesuʻeina o le tulaga o le maʻi, fua o vailaau faasaina, maualuga o le suka, faatonuina se mea tuufaatasi o insulin umi ma puupuu i le tagata maʻi.

O sui sili ona lauiloa o ituaiga nei:

  • "Biosulin P". E talafeagai mo le faʻatasi ma le inisalini "Biosulin N". O le vailaʻau e aʻafia i foliga o le tino, e maua uma i cartridges ma bottles.
  • "Monodar". O le sauniuniga lenei o le pork monocomponent. Ua faatonuina e le fomaʻi mo se faamaʻi o le ituaiga 1 ma le 2, i le taimi o le maʻitaga o le maʻi, le le mafaia o togafitiga ma le fesoasoani a le papa o ituaiga hormones.
  • "Humodar R". O le fualaau faasaina e tatau ona taua i le vaega o le semisynthetic. E lelei tele i insulin insulin. O le isi avanoa - e mafai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.
  • "NM faʻataʻitaʻiina". Faʻatauga o mea faʻainisinia. E faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi ma le le faʻafefe, faʻaogaina o le intramuscular - naʻo le faʻasolo mai e se fomaʻi. E faʻasaʻoloto mai falemaʻi e ala i le faʻataʻitaʻiina mai le fomaʻi o loʻo auai.
  • "Mafaufauga Mamaʻo i taimi uma". Ole vailaʻau i vailaau ma mea e faʻaaogaina e fetaui lelei mo le gasegase, faʻaogaina ma le pulea o le intramuscular. E talafeagai mo ituaiga insulin-faʻalagolago ma e le o le inisalini e faʻalagolago i le faʻamaʻi, mo le faʻaaoga muamua, pule ile taimi ole maʻitaga.

Vailaau

Hormonal fualaau o lenei vaega e amata ona galue i le 2 itula talu ona uma le pulega. O le taimi o la latou gaioiga e 8-12 itula. O le mea lea, o le maʻi e manaomia le 2-3 inisiua o sea vailaʻau i le aso. E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o le inisalini masani, faatasi ai ma nai mea pupuu.

O fualaau sili ona tausaafia o lenei vaega e faapenei:

  • Semi-gaosia: "Biogulin N", "Humodar B".
  • Faʻavae ile insulin: Monodar B, Protafan MS.
  • Faʻaliliu: Faʻasaina NM, Biosulin N, Humulin NPH, NPH Faʻapipiʻi.
  • Susunuina o Zinc: "Monotard MS".

Faʻaaoga umi fualaau

O le aafiaga o le pulega e tupu 4-8 itula i le mavae ai o lenei taimi. Ae faʻaauau pea i le tasi ma le afa i le lua aso. O le taimi o le sili ona maualuga o le gaioiga o meaola o le insulin umi e 8-12 itula pe a maeʻa le pulega.

O le sili ona lauiloa i lenei vaega o mea nei:

  • "Levemir Penfill". Inisalini, o lona tutusa o Levemir Flexpen. Faʻafoega faʻapitoa faʻapitoa. E mafai ona faʻapipiʻiina faatasi ma pepa laupepa - o le endocrinologist o loʻo faʻamatalaina le metotia sili ona lelei.
  • Lantus. O lenei ituaiga o inisalini umi taimi e taugata. O le insulin gridgine-agent-agent e faʻaaogaina i le tasi aso i le aso, i le itula e tasi, loloto loloto. O tagata maʻi i lalo ifo o le 6 tausaga e le o faʻamaonia, o fafine maʻitaga e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete. E mafai ona avea ma se tasi fualaau faasaina pe tuufaatasi ma isi togafitiga. O ona foliga i le ituaiga o peni ma cartridges mo le pamu e faʻatuina atu i falemaʻi naʻo le faʻauluina.

Tuua Lau Faamatalaga