E mafai ona ou inu Paracetamol mo le maʻisuka

Paracetamol o se vailaʻau e le o le nakoti i le antipyretic ma le anti-inflammatory activity. I le maʻisuka, o le paracetamol e le sili atu nai lo le 2-3 taimi. O le faʻaaoga umi o le a faʻaleagaina ai le tino faʻavaivaia e le faʻamaʻi ma faateleina ai le aʻafiaga o aʻafiaga. O le vailaau e filifilia e le fomaʻi e faalagolago i le tulaga o le maʻi.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Tetee i le Maʻisuka

E talitonuina e mafai ona ave lenei vailaʻau i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le tiga poʻo le faʻaitiitia o le vevela. O lenei faʻamaʻi e leʻo i luga o le lisi o faʻasalaga. Ae o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, faʻapea foʻi togafitiga ma fualaau oona, e manaʻomia ona e faʻaeteete. I le maʻisuka malosi, ua faʻaitiitia le faʻamaʻi, ma le faʻalavelave i le gaioiga o le ate, fatugaʻo, ma le cardiovascular system e masani ona matauina. Ma o le maualuga o Paracetamol e matua lamatia lava i ia tulaga. E le gata i lea, o le tele o painkillers and antipyretic drugs e aofia ai le suka. O le mea lea, o le maʻisuka tatau ona faitau ma le faaeteete le tuufaatasiga o vailaau aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻafitauli o Paracetamol

Afai e te inuina le fualaau faasaina 1-2 taimi, ona leai lea o se mea e fefe ai. Ae faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaogaina, atonu e iai aʻafiaga i itu:

  • afaina o le ate,
  • le atinaʻeina o le le atoatoa,
  • faaitiitia le numera o leukocytes ma platelets,
  • le atinaʻe o le hypoglycemia,
  • tiga o le tino, vomiting ma le manava.

O le mea lea, o le "Paracetamol" mo le maʻisuka ua fautuaina e inu naʻo lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma le fuaina o le suka i le toto. Ae 1-2 taimi e faʻasaʻo ai le tiga pe faʻaitiitia le vevela, e mafai ona e inuina e aunoa ma le fefe i taunuuga.

Faʻafitauli o le Paracetamol i le tino o le maʻisuka

Faatasi ai ma le alualu i luma o le maʻisuka i le tino o le tagata maʻi, o le atinaʻeina o faʻalavelave e faʻalavelave ai le gaioiga o le ate ma fatuga o loʻo matauina.

E le gata i lea, ao faagasolo le alualu i luma o le faamai, e mafai ona matauina se suiga i le tuufaatasiga o le toto.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Paracetamol, e leai se mea e fefe ai. Ae peitai, i le tulaga o le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina i totonu o le tino o se maʻi ua maua i le maʻisuka, o le atinaʻeina o eseesega eseese ma aafiaga i itu e mafai.

O aʻafiaga sili ona taatele o loʻo tupu ma faʻaaoga umi o Paracetamol o mea nei:

  • faʻaleagaina o mea leaga i le ate,
  • le tupuga ma le alualu i luma o le le atoatoa,
  • se faaitiitia o le numera o leukocytes ma platelet i totonu o le toto,
  • atinaʻeina o faʻailoga o le hypoglycemia i le tino o le maʻi,
  • o foliga vaaia o le tiga i totonu o le manava,
  • o le faʻaali mai o faʻamalosi e vomita ma manava.

O le maualuga maualuga o le aʻafiaga i le faʻaaogaina o Paracetamol mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaoga lelei o fualaau faasaina. O le fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i lalo ifo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma fua masani o le suka o le toto.

I le tulaga o le faanatinati, o le fualaau faasaina e ono inu i le 1-2 taimi e aunoa ma le fefe i soliga ogaoga i le gaioiga o le tino o le tagata ma le maʻisuka.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le paracetamol, o se vailaau oona e leai ni nakoti lea e faaitiitia ai foi le vevela o le tino, ma faaitiitia foi le malosi o le mumū. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e maua i le taofia o le fausiaina o tagata faufautua mumusu - prostaglandins. E afaina ai le tiga ma le vevela o falemaʻi. E lelei ona pipiʻi i totonu o le iniseti ma ulu i totonu o tino uma, e mafai ona fusifusia i aʻafiaga o le toto, e faʻafefiloi i totonu o le ate ma faʻafefea e fatugaʻo i le urine. O fualaau faasaina ua gaosia i le tino o ni meaʻai e tele ituaiga o fualaau, capsules, syrup, suspensions, fofo tui, mea e tuu i luga o le fale.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

I le taimi o togafitiga fualaau, e taua tele le suʻesuʻeina o toto i taimi uma, mataʻituina le tulaga ma le gaioiga o le ate.

Faailoga mo le faʻaaogaina

"Paracetamol" o se vailaʻau mo togafitiga faʻamaʻi. E faʻaaogaina e faʻamamā ai le tiga o aʻafiaga eseese, mama ma le malosi o le malosi. Ona o le tuufaatasiga o aʻafiaga, o le vailaau o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga o vailaau e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi o viral respiratory, influenza ("Fervex", "Coldrex"). O le aafiaga antipyretic e faʻaalia pe a uma le 1.5-2 itula i le maeʻa ai o le vailaʻau. Tuʻu ma faʻamaʻi o loʻo faʻaalia ai Paracetamol:

E mafai e le maʻisuka ona inu Paracetamol?

O le maʻi suka e le i totonu o le lisi o faʻasalaga mo le taliaina. Ae ui i lea, o le masani ona masani ona faʻaleagaina le tino o le maʻisuka. O lea tagata maʻi e faʻaititia le maualuga o le puipuiga o le natura, o loʻo i ai le soliga o galuega, fatugaʻo, ate, cardiovascular system. O le faʻamalolo o le faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le gaosiga o le fualaau faasaina, ma le toilalo i fatugaʻo o le a faatuai ai lona tosoina. Ole laʻititi ole suka i le sauniuni e mafai ona faʻaititia le kulūkose. E sili atu le matautia o tui o fualaau faasaina mo le maʻisuka, o le mea lea, ao le i aveina le fualaau faasaina, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. E mafai ona e tago i le fualaau faasaina 1-2 taimi mo le maʻisuka. O le vailaʻau e tatau ona onā pe a uma ona 'ai, pe a uma le 1-2 itula, faʻasaina i le tele o vai. E fautuaina ina ia faʻaititia se tasi o le toto e ala i le faateleina o le va o vaʻa.

Contraindications

Muamua lava, o le vailaau faʻasaina ua faʻasalaina i tagata e iai le vailaau eleʻele i le vaega galue. E le mafai ona e inuina le "Paracetamol" ma le le lava o gaioiga ma le ate, aua o le vailaʻau e afaina i nei totoga. O se eletise maualuga bilirubin i le toto, o le leai o sela mumu ma sela paʻepaʻe paepae, o se faʻalavelave. E le fautuaina le vailaʻau mo pepe faatoa fananau mai e oʻo atu i le 3 masina, maʻitaga ma fafine lacting.

Ole tasi fualaau o le fualaau faasaina o le a le afaina ai le maʻisuka, ae o le masani ona faaaoga, ei ai le tulaga lamatia o le faateleina o le tino ma le faamai o le hepatic ma isi aafiaga.

Faʻaiʻuga

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le tulaga e ono iai aʻafiaga i luga atu e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina ona o se faʻafitauli faʻavaivaia ma le tele o faʻamaʻi pipisi. O aʻafiaga sili ona taatele o Paracetamol:

  • faʻamaʻi pipisi - o le sasaina o le paʻu, fuga, Quincke's edema,
  • suiga i le toto,
  • afaina, tiga, vomia, manava manava,
  • faateleina le gaioiga o enzymes o le ate,
  • hypoglycemia,
  • renal colic, glomerulonephritis,
  • ogaoga faʻaleagaina o le faʻalavelave poʻo le moe.

O le aʻafiaga o le aʻafiaga o le gasegase o le fualaau faasaina ua faateleina pe afai o le faaleagaina o le ate ona o le faʻaaogaina o le ava ua i ai. Faʻaavanoa "Paracetamol" e mafai ona faʻasese se ata o le toto, aemaise lava o fua o le suka ma le uric acid i le plasma. Aua e te inuina fualaau mo le sili atu ma le 8 aso, ma o le va o vaʻa e le tatau ona itiiti ifo ile 4 itula.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Victoza

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mo le fualaau faasaina Victoza, o faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai ua faamoemoeina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Ae peitai, e mafai ona faʻaaogaina naʻo le ituaiga 2 faʻamaʻi. O le sini autu o le fualaau faasaina o le tuʻuina atu lea o le manino o le pulea o maualuga o suka, fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaititia le mamafa.

Faamatalaga o fualaau faasaina ma metotia o lona faaaogaina

O le fualaau faasaina Viktoza ua faatauina atu i se ituaiga o vaifofo, lea o loo i totonu o se peni-pipi talafeagai. O le vai e manino lona lanu, leai se manogi. O le eletise autu autu o le leraglutide. Vaega o ausilali o:

  • phenol
  • vai
  • sodium phosphate
  • sodium hydroxide
  • propylene glycol.

O lenei vailaʻau e talafeagai mo tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa, ma i latou e faʻaaogaina se taumafataga mo lenei faʻamoemoe, faʻamalositino. E mafai ona fesoasoani le meafaigaluega pe afai ole tagata maʻi e le faalagolago ile inisalini.

O le soona inu o le fualaau faasaina e telegese lava. E maitauina lona maualuga i le toto e tusa ma le 11-17 itula pe a uma le pulega. I le taimi lava e tasi, o le mea galue malosi i le sili atu (98%) e fusifusia i le plasma toto.

O le gasegase e ofoofogia. E leai ni totoga patino e aafia i le faagasologa. I le va muamua 6-8 aso o togafitiga ma Viktoza, o le faʻamalosi o le fualaau faasaina e ala i fatugaʻo (i le 6% o mataupu) poʻo le inumaga (i le 5% o mataupu) e mafai ona matauina. O le tele o fualaau faasaina e feaveaia mai le tino o le tagata i totonu o le 13 itula o le tui.

O fualaau faasaina e mai i vailaau saogalemu. O le lua tausaga o suʻesuʻega i luga o le tootoo na mafai ai ona vavaeese le olaga faitino ona o lona faʻaaogaina. E leai ni faʻaleagaga i le suʻega faataitai na matauina, poʻo foliga mai o neoplasms. O suʻesuʻega tutusa na faia i luga o isi meaola ma faʻamaonia le taunuʻuga na maua muamua. Aua neʻi faʻaalia soʻo se faʻaleagaina ogaoga i le tino ma le maʻisuka oe ua uma ona latou maua le vailaʻau mo i latou lava.

Faʻaaogāina o fualaau e tatau ona amata i se fua maualalo. A mavae ni nai vaiaso, e mafai ona faasolosolo malie ona faʻalauteleina, ae na o le maeʻa ai faʻamatalaga talafeagai ma fautuaga a fomaʻi.

O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e faia i le ogavae, poo le tauau poʻo le manava. O le nofoaga o le inuina o le vai e leai se auala e aafia ai le aoga o fualaau faasaina, o le saoasaoa o lana gaioiga ma le umi o le faaui i tua. O le mea lea, o le maʻi e mafai ona suia i taimi uma. I le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi le faʻatagaina o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi mo le sili atu le lelei ma faʻaitiitia ai aʻafiaga.

O le meafaigaluega e matua faʻasaina le faʻafefe. Afai e sili atu ona talafeagai mo le tagata maʻi ona faʻaaogaina le sela insulin, ona mafai lea ona e suia le peni tui. E faasa ona togafitia i le fualaau faasaina pe afai ua amata ona puaoa mai le manino.

O afea e fautuaina ai ma o afea e faʻasaina ai vailaʻau?

O le fualaau faasaina Victoza e masani ona faʻaaogaina mo le pulea lelei. Ae ui i lea, e seasea ona faʻaaogaina na o ia. E mafai ona ausia se sili atu pe afai e te faʻaaoga Viktoza faʻatasi faʻatasi faʻatasi:

  • ma sauniuniga metformin poʻo sulfonylurea,
  • faʻatasi ai ma Metformin ma sulfonylurea faʻatasi i le taimi e tasi poʻo le faʻatasi ma le thiazolidinediomes.

O le maualuga o le aoga o fualaau faasaina e matauina pe a mulimulitaʻia e tagata gasegase meaai laiti. E masani ona faatonuina i le maʻisuka.

E pei o le masani i le faʻaaogaina o fualaau oona, e le o matua, ituaiga, poʻo ituaiga tagata i soʻo se auala e aʻafia ai le aoga o Viktoza, le atinaʻeina o aʻafiaga leaga ona o lona faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o vailaʻau e le faatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, o gaosiga ma endocrinologists e faasino i le tele o faʻasolega - o nei:

  • lagona lelei i so o se vaega o le meafaigaluega,
  • itiiti ifo i le 18 tausaga le sili atu ma le 75 tausaga,
  • loto vaivai
  • afaina o le manava mumusu,
  • gaioiga o le ate,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • paresis o le manava
  • ogaoga faaletonu.

E tusa ai ma le maitaga, e leʻo lava se faʻamatalaga talafeagai i luga o le faʻaaogaina o Victoza ao fanau mai se tamaititi. O suʻesuʻega o sea fuafuaga na faia i na o meaola ma faʻamaonia ai se aafiaga le lelei i le fetus. O se faʻataʻitaʻiga tele o le vailaau faʻasaina na tusia. Ona o lenei mea, e vavao ai fomai i fafine maitaga e faʻaaoga lenei fualaau faasaina. O se tamaitai o loʻo fuafuaina se maʻitaga poʻo ua maua se mea e uiga i lona amataga e mautinoa lava le taofia le tagofia o fualaau faasaina.

Talu ai e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tina tausimai, e sili atu le aua le ave i le taimi o le lactation. O suʻega a manu e taʻu mai ai o le faʻavaveina o mea oona i le susu e maualalo.

Aafiaga aʻafiaga

O faʻamatalaga na maua mai ona o le 5 suʻega a le falemaʻi na faʻamaonia ai e mafai e le Victoza fualaau ona iai se aʻafiaga ogaoga. O le mea sili, o faitotoʻa na faitio i se tali mai le faʻaogaina o le tino. Naua, vili, papau, tiga o le manava - ua na o se lisi laitiiti o taunuuga le lelei. Aʻo e faʻaaogaina le oloa, o nei faailoga e mafai ona faateleina, ae a maeʻa ni nai vaiaso, o se tulafono, e mou atu i latou lava, e aunoa ma togafitiga.

Ua faʻamaonia e mafai e le victoza fualaau ona iai se aʻafiaga leaga i isi faiga ma okeni. E mafai ona tupu:

  1. Hypoglycemia. E tusa lava pe tasi le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e leʻi maua se tulaga ogaoga o le tulaga. O le hypoglycemia i le taimi o le suʻesuʻega sa naʻo mataupu na vaʻaia.
  2. Imunogenicity. I le pe tusa o le 8.6% o tagata gasegase, o vailaau faʻasaina i fualaau faasaina e maua i totonu o le toto. Peitai, o le aoga o togafitiga ma le fualaau faasaina e le faaitiitia.
  3. Faʻaalia i le lotoifale. Faʻailoa na o le 2% o tagata gasegase. I lenei tulaga, o le tali atu e laʻititi, faʻaalia i sina mumu ma le fula.
  4. Pancreatitis I le taimi o le suʻesuʻega, o nisi tagata na maua i le pancreatitis, e ui i lea, e leai se fesootaiga tuusaʻo i le va o le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  5. O lau uila. Victoza togafitiga e mafai ona mafua ai le ogaoga o faalavelave i galuega a lenei tino. O aʻafiaga matuia i le taimi o le suʻesuʻega na tusia i le toetoe 33% o mataupu. Faatasi ai ma le toatele oi latou o le faia lea o faʻamaufaʻailoga i totonu o le gland (i le 0.5% o mataupu), o le siʻitia o le maualuga o le calcisini (i le 1% o tagata gasegase), o le oona (0.8% o maʻi).
  6. Iniseti O le tele o taimi, Victoza (o se lapataiga e uiga i lenei) mafua ai ona afaina ai le manava.
  7. Mai le tino popole. Faʻasalaga masani, ae a maeʻa ni nai vaiaso o le suʻega, o le a le faʻaogaina le faʻailoga, mulimuli ane ua mou ese atu.
  8. Alu O le avanoa e atiaʻe le angioedema e laʻititi ma e na o le 0.5%.

Fegalegaleaiga ma Victoza ma isi vailaʻau

O suʻesuʻega uumi o le vailaʻau faʻamaonia na faʻamaonia pe a faʻapipiʻiina ma isi vailaʻau, e leai se aafiaga ogaoga i luga o le faʻaaogaina.

Victose e mafai ona faʻaleagaina le liraglitide, o le mea lea e le tatau ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina e aunoa ma le suʻesuʻeina o le sootaga i le va oi latou. Ae mo isi fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka, o la latou fegalegaleaiga ma Viktoza e le maua ai taunuuga leaga. O vailaau nei e pei o le:

  1. ParacetamolFaʻatasi ma Viktoza faʻatasi, e le manaʻomia se suiga o fua. Peitai, o lona maualuga maualuga i le toto e oʻo ile 15 minute mulimuli ane nai lo mataupu e le faʻaaoga ai Viktoza.
  2. Griseofulvin. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau i le taimi e tasi ma Victoza, o le faʻatupulaia o le mea galue i le plasma toto e faʻatupulaia e tusa ma le 37%. Ae ui i lea, o le taimi o lona maualuga maualuga ma le toina i tua e tumau pea e le suia.
  3. Atorvastatin. Victoza ma ona analogues e le mafai ona faʻaitiitia ai le aoga o le atorvastatin. Ae ui i lea, o le faʻaoʻoina o le vailaʻau galue e faʻaitiitia i le plasma e 38% ma ausia lona maualuga maualuga 1.5 itula mulimuli ane. Ua faailoa mai e fomaʻi e faapea o nei faʻamatalaga e le solia ai le masani, o le mea lea, o le faateleina o le fualaau e le manaomia.
  4. Warfarin. E leai lava se faʻamatalaga saʻo i luga o fegalegaleaiga o fualaau faʻasaina. Pe a tuʻufaʻatasia, e fautuaina e le endocrinologists le siakiina o le INR i taimi uma.
  5. Inisalini E leai ni faʻamatalaga i le tuufaatasiga o Victoza ma le inisalini. O le mea lea, e mafai ona finau e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina ma analogues ma le maʻisuka ma le totoʻa.
  6. Faʻamataʻu tautala. O le taimi o le maualuga o le faʻaogaina o nei vailaʻau faʻatasi ma le telefoni e faateleina i le 1.5 itula. E leʻi iai ni suiga taua na faia i le tuufaatasiga o Viktoza ma le levonorgestrel ma ethinyl estradiol. O le mea lea, e mafai ona finauina e le faʻaitiitia le faʻaaogaina o togafitiga.
  7. Lisinopril. Faʻatasi ma Victoza faʻatasi, o se faʻaitiitia o le maualuga maualuga o le faʻamuamua e tusa ma le 27% o loʻo matauina. E mafai ona maua le tele o le gaogao o lenei vailaau e faʻasaga i le talaaga o le faʻaaogaina o le vao ole 6-8 itula mulimuli ane nai lo na tulaga e le o ave ai Victose. E le fautuaina e fomaʻi le fetuʻunaʻi o vailaau o vailaʻau faʻasaina, ma mafaufau i faʻamaumauga o suʻesuʻega.

Afai e faʻaaogaina le Victose, o suʻega faʻapitoa e faʻaalia e faapea o le vailaʻau e maua ai se taunuuga lelei ma fesoasoani e foia faafitauli autu o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le faʻaaogaina le faʻatagaina o le fualaau faasaina e le taliaina. Togafitiga o le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina ma fetuunai e se endocrinologist.

Victoria, 42 tausaga

"Na ou sau i le endocrinologist i le faaiuga o Novema 2016. O le suka suka i le taimi e 10-11 mol. Faatasi ai ma le tuputupu ae o le 172 e mamafa le 103 kg. O fualaauʻai, Glucophage ma Victoza o vailaʻau na faatonuina. Ina ua mavae le 3 vaiaso o le togafitiga, na toe foi mai le suka i le masani. Na amata ona ia le maua le mamafa mai le vaiaso lona lua o togafitiga. I totonu o le 2 masina na mafai ona leiloa 15 kilokalama. O lea la ua maualuga le maualuga o le suka ma e 5.3 mol. "

"Na ia aveina Victoza mo le 2 tausaga. E le sili atu le suauʻu pe a maeʻa se taumafataga. I le masina talu ai, faʻaititia le dose i le 2 taimi. E lei suia le tulaga. I le 7 aso talu ai, na te musu ai togafitiga ma le fualaau faasaina ma ona analogues, ae o le suka e masani lava. "

"E aoga tele Victoza. Mo le 4 masina na mafai ai ona leiloa 27 kilokalama. E le gata o le suka, ae na toe foi mai foi le malosi i le masani. Ou te tago i le fualaau faasaina i le taimi e tasi e pei o le Glucofage. Mo le tele o vaiaso, na maitauina ai ni mea na tutupu (oona, manava, palpitations, maʻi tigaina). Ae, o le mea lelei, ua uma mea uma, ua faʻaaogaina le tino. Ua ou lagona lelei i le taimi nei. "

Mea aoga o le vine mo le maʻisuka

Maeu le manaia o le ola maloloina, o faitotoa uma e tatala atu i ou luma. Ua tumu le olaga! E leai se faʻatagaina poʻo ni tapulaa. Ae le o tagata uma e matua laki. Ma e toatele e tatau ona feagai ma le siama o le maʻisuka i la latou faigamalaga. I lenei tulaga, e le mafai e le tino o le tagata ona faʻaaogaina le malosiaga e maua mai i meaai ma faʻasoa sao i le tino atoa. Maliu faʻasolosolo faʻaleagaina.

I le maʻisuka, e faʻaitiitia lona tulaga, e tatau i se tagata ona tausisi i se meaʻai. Muamua lava, faʻatapulaʻa le faʻaogaina o meaʻai gaʻo, faʻaititia le kalori o mea taumafa ma, sili atu ona taua, faʻamalosi lau taumafataga. Faʻamuʻu le lisi ma vitamini mo maʻisuka, fesoasoani i le vine.

Fua o fua

O le a le aoga o le 'aina o fua? Faʻaaogaina o le fua i meaai i aso taitasi, o le ae mauaina mea nei:

  • Faʻaleleia tino
  • Faateleina le puipuiga,
  • Tulaga masani o le metabolism,
  • Faʻaleleia le pulelaina o talo.

O faʻamanuiaga o se tamaititi i fafo i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

E mafai e tagata maʻisuka i fualaau aina, e tele tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi o le a fesili? Seʻi o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona aafia le tino o le tagata maʻi i lenei fatuga:

  • Faʻaitiitia le toto toto
  • Faʻaleleia le faʻafefeteina,
  • Faʻamuʻu le faʻafefe o gaʻo.

O fuamini e fai ai fualaʻau, e pei ole E ma le C, fesoasoani e faamalosia ma puipui toto toto i le maʻisuka ituaiga 2. Faʻamatalaga elemene o le potassium ma le magnesium e fesoasoani e faʻaititia le mamafa. Vitamin A faateleina le tetee atu i le mafatiaga o le tino, ua iloa e tagata uma o le filemu ma le mafaufau maloloina o fesoasoani aupito sili ia i le taua e faasaga i soo se maʻi.

Sa suesue e saienitisi le mea moni e faapea, o le flavonoids e ulufale atu i le 'ulu, pe a faʻaaogaina, e fesoasoani e faʻaleleia lagona o le tino i le inisalini. Ma o nei mea foi e fesoasoani i le aveesea o mea leaga mai le tino. O fualaau aina mo le maʻisuka o le a faamaloloina i le mafai ai ona maualalo le suka o le toto. O le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le insulin i suʻesuʻega.

O le suamalie suamalie o le suamalie e fesoasoani ai i le maʻisuka i le masini vai. Faʻatinoina le faʻaogaina o le tino ma le faʻafouina o le tino.

Faʻafefea ma le tele o le 'aina o fua

I le faagasologa o le tetee atu i le maʻi na sili atu ona lelei, ua fautuaina e tausisia nisi tulaga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le fua.

O le aoga tele o le a faʻamaʻaina muamua le sua o le vine, inu ao le i ai.

Ae e tatau ona e manatua o le meli po o le suka o se mea e le manaomia i le sua.

O le fua o le fualaʻau e faalagolago tonu i le itupa ma ituaiga o le maʻisuka.

Ole fua ole aso e fautuaina ole fua ole 100-350 km i le aso. E mafai foi ona faʻaaogaina e avea o se vaega i salalaʻau eseese, faʻaaoga le suavai mo se sauʻai i aano o manu, iʻa, ma meaʻai.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o sea lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tatau ona manatua e uiga i tulafono o le 'aina o fua i meaai:

  • Inu sina meaʻai ao leʻi 'aʻai,
  • E leai se sili atu nai lo le 3 faʻasalaga o le suasusu fou o le sua i le aso,
  • Aua nei faaopoopo le suka ma le meli.

Fautuaga mo le maʻisuka

Pe a filifilia se vine, e tatau ona e manatua e tatau ona lapoa, mamafa i se paʻu manaia. O se faailoga o le lelei atoatoa o se mea manogi malosi. O maʻi suka e tatau ona manatuaina o fualaau mumu e sili atu le maloloina nai lo piniki ma samasama.

A o lei alu i le moega, o le suasusu fou e pipiʻi le mea saʻo ua saʻo. Tryptophan, o se vaega o le fualaau suamalie, ei ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino ma avatu ai se moe lelei ma malolo.

Afai e te manaʻomia le leiloa o le mamafa, ona aofia lea i le lisi o le 200 grams o fualaau fou. O le aofaʻi o le a alu 3-4 kilokalama i le masina.

O fua o le vine e le ogatasi ma fualaau faasaina e maualalo ai le toto, faapea foi ma fualaau oona. E taua le manatuaina e leai se tulaga e tatau ai ona e inuina le vailaau faʻasaina. Vaega e mafai ona tali atu i se vailaau ma faʻaleagaina le tino. Aua le tuufaatasia le fetus ma le paracetamol. O le mea lea, o le vailaau e avea ma mea matautia i le tino. O le va i le va o le tagofia o vailaʻau ma le 'ai o le' ulu e tatau ona le itiiti ifo i le 2 itula.

O le fua o le a lelei teuina i totonu o le pusaaisa i luga o le fata mo aso e 10.

Laʻau vine

  • Suavai 500 ml
  • 2 fualaau aina
  • 10 kalama o soʻo se suka e suia, ae le o le fructose.

Paʻu, tipi ma faʻapipiʻi le fua i totonu o le vai mo le 25 minute, seia oʻo ina faʻateleina le masini. O le afi e tatau ona fai ma mea e tatau ona fai. O le isi, faʻaopoopo le suka, suia. Matou te aveese e faamautu mo le 2-3 itula.

O lenei oloa e tatau ona faʻaumatia e le silia le 40 kalama i le aso.

Puipuiga o le maʻisuka

O tausaga taʻitasi, o le faʻamaʻi e afaina ai le faateleina o numera o tagata. O le mea lea, o le puipuia ma le faʻaeteete o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai faʻafitauli mai le maʻi.

E tatau ona manatua o le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia ma e aloese ai e te manaʻomia le faʻalauiloaina o nai suiga laiti i lou olaga. E aofia ai:

  • Tulaga masani o le mamafa.
  • Tumau masani.
  • Faʻalēaogāina masani leaga.
  • Meaʻai paleni paleni e faʻamaonia lelei meaʻai. Faʻamalie lelei.
  • Suʻega toto mo le maualuga o suka.
  • Miti lelei.
  • Le lava le popole.

O se fesoasoani i togafitiga puipuia o le a avea ma vine. Ona o le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale, o le a faʻamamaina ai le tino ma faʻamalosi ai le tino puipuia.

E mafai ma tatau ona taulimaina maʻi, ma le natura ma ona vaega o le a avea ma fesoasoani fesoasoani.

Faʻavae ma mea totino o le fualaau faasaina Paracetamol ma le ituaiga faʻamalolo

O le elemene malosi o Paracetamol o le kulupu malosi o le igoa tutusa.

E tasi le api e aofia ai le 200 mg o le tino galue malosi.

I le faaopoopo atu i le kulupu malosi, o le vailaau faʻasaina o loʻo aofia ai vaega faaopoopo o loʻo faia ai se matafaioi fesoasoani.

Vaega o ausilali o fualaau faasaina:

  1. Gelatin
  2. O le maso.
  3. Failaʻau vaʻa.
  4. Milu suka - lactose.

O fualaau o vailaʻau e i ai foliga faʻalanulaula ma se gamfer ma se faʻalavelave e faʻaaogaina i luga.

O pepa e vali paʻepaʻe pe sinasina papaʻe ma se kulimi kulimi. O le fualaau faasaina e maua mai i le vaega o fualaau e le o ni nakoti.

O le gaoioiga a le paracetamol e faʻavae i luga o le meatotino a le vaega galue o le vailaau faʻasaina e puipuia ai le faʻasologa o prostaglandins, lea e tupu ona o le faʻasaina o le cyclooxygenase 1 ma le cyclooxygenase 2. O lenei gaioiga o le vailaʻau e poloka ai nofoaga o tiga ma le vevela o le tino.

O le paracetamol e vave lava ma e toetoe lava a gaʻo atoa mai le gastrointestinal tract. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e mafai ona fusifusia i masini plasma. Le maualuga o le fusia e oʻo atu i le 15%.

O le paracetamol e mafai ona ulu atu i le pupuni o le toto-faiʻai. E tusa ma le 1% o le avega e mafai ona pasi i le susu o susu pe a pepe le pepe.

O le afa o le ola o le fualaau faasaina mai le tino e mai i le 1 i le 4 itula. I totonu o le tino, e maua ai e paracetamol ni suiga i le ate i le ate ma e faʻateleina e fatugaʻo ma le urine.

O le autu o le fualaau faasaina ua mafua mai i le maʻi i foliga o glucuronides ma consogates sulfonated, ma e na o le 5% o le fualaau o le fualaau faasaina ua faaofiina i totonu o le tino ua leai se fesuiaiga i le urine.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina, o lona tau ma analogues

Paracetamol o se vailaʻau sili ona lauiloa e faʻaaogaina i le gasegase ma le fiva maualalo. E tusa ai ma iloiloga na maua, o le vailaau oona o se fualaau lelei lea e mafai ona faigofie ona taulimaina lana galuega.

E tatau ona teuina le paracetamol i se nofoaga puipuia mai le la, lea e le mafai ona maua e tamaiti.

I le nofoaga o le teuina o fualaau faasaina, e le sili atu i le 25 tikeri Celsius le vevela ole ea.

O le ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga. I le faaiuga o lenei vaitau, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ua faasaina. O vailaʻau faʻatau e mafai ona faʻatauina i soʻo se falemaʻi e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le tau o Paracetamol i papa i Rusia o totonu o le 15 rubles.

I le faaopoopo atu i lenei vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina e togafitia ana analogues ma, mo se faʻataʻitaʻiga,

  1. Acetylsalicylic acid
  2. Citramon
  3. Palu
  4. Askofen
  5. Paralgin,
  6. Faʻailoga ma nisi mea.
  7. Fervex o le suka faasao (mo le malulu, susu, ma le maualuga fiva).

E tatau ona manatuaina o le faʻaaogaina o Paracetamol poʻo ana mea e manaʻomia e manaʻomia ai le fautuaga faafomaʻi. E mafai ona togafitia le maʻisuka mo le maʻisuka o le a aofia i se vitio i lenei tusiga.

Maʻisuka ma malulu

I le maʻisuka, o le tino e sili atu ona faigofie i le malulu, maʻi, paumonia ma isi faʻamaʻi pipisi, ona o le faʻamaʻiina o tagata mamai e maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia.

I le maʻisuka, o le tino e sili atu ona faigofie i le malulu, maʻi, paumonia ma isi faʻamaʻi pipisi, ona o le faʻamaʻiina o tagata mamai e maua i le maʻisuka ua faʻaitiitia.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e sili atu ona faigata le fofoina o se malulu, e masani ona tupu i ni faʻafitauli. O le gasegase o faʻamaʻi pipisi i le tele o tulaga e mafai ona o mai faatasi ma se faʻalavelave o le ala o le maʻisuka. I tulaga ogaoga, e mafai ona mafua ai le taufaasese ma taitai atu ai i le ketoacidosis.

O le mea lea, e taua tele i le taimi malulu e mataʻituina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto (sili atu nai lo le masani).

I nisi tulaga e maua ai le maʻisuka ituaiga 2, afai e le mafai ona faʻavasegaina le maualuga o le toto toto i le fesoasoani o fualaau e maualalo ai le suka, o le inisalini e mafai ona faʻatulagaina mo sina taimi.

Faʻafefea ona puipuia se malulu?

O le tupuga o le malulu ma le atinaʻeina o faʻafitauli e tatau ona puipuia i le tele e mafai ai. Ina ia faia lenei mea, matau tulafono nei:

  • Taumamafa i meaʻai maloloina ma lelei e tusa ai ma lau fuafuaga o meaʻai.
  • E tatau ona ausia le taui lelei o le maʻisuka. O le kulūkose e le tatau ona sili atu i le manava leʻo - 6.1 mmol / L, 2 itula pe a uma le taumafataga - 7.8 mmol / L.
  • Aua nei galo e fufulu ou lima i taimi uma, o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi e pei o le malulu ma le fulu.
  • Laei mo tulaga o le tau.
  • Maua lau tui ole tausaga i le taimi.

Afai o oe lavamaua se malulu.

E leai se mataupu e tatau ona faamutainaitaliainisalinima / poo fualaau e faʻaititia ai le kulūkosei totonu o le toto!O le mea moni, i le taimi malulu, o le tino e faʻamalolo atili ai homone e taofia ai le gaioiga o le insulin (cortisol, adrenaline, ma isi). O le iʻuga, o le maualuga o le kulūkose i le toto e tulaʻi mai, ma o lea e tulaʻi ai manaʻomia e le tino le inisalini. I le taimi o le malulu, e ono manaʻomia le suia o le inisalini na faʻamanuia muamua i se tulaga maloloina. Ina ia faatumauina le tele o insulin i le tino ao faʻamaʻiina, e tatau i le endocrinologist ona atiae se fuafuaga mo le suia o le inisalini i le malulu masani.

E faʻapefea ona 'ai ma se malulu?

  1. I le taimi o le malulu, taumafai e tausisia lau masani masani i le mea e gata ai ina ia le suia ai le maualuga o le kulukose toto. Taumafai e faʻaaogaina fualaau faisua ma fualaau suamalie, e aofia ai vitamini o le a fesoasoani i le tino e faʻafetaui vave le faʻamaʻi.
  2. Inu le tele o vai i vaega laiti.
  3. Afai ei ai sau fiva, fulufulu, poʻo le manava, ia mautinoa oe inu i itula uma e aloese mai le faʻamalolo.
  4. Afai e maualuga tele le maualuga o le suka i le suka, e tatau ona e inu se vai e le o aofia ai gaʻo (tiula e aunoa ma le suka, vai oona), pe afai e te manaʻomia e teu ai - inu vai inu.

E faʻafia ona e siaki lau suʻe maualuga mo le malulu?

Afai e malulu oe, siaki lou suka suka i le tele o taimi nai lo le masani, ie. 3-4 itula uma!

O le a se togafitiga malulu e mafai ona ou ave mo se maʻi o le maʻisuka?

E masani lava e tatau ona faitau le tuufaatasiga o fualaau faasaina ina ia aloese mai mea faʻaopopo suamalie. Soo se taimi lava e mafai ai, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona aloese mai laʻau suamalie masani, syrups, ma le suka.

Faʻamaumauga o faamatalaga

O le tagata maʻi e tatau ona tausia se suʻega e mataʻituina le tagata lava ia lea e tatau ona tusia ai faʻamatalaga nei: suʻega o le inisalini, glucose toto, faʻasaga o le acetone i le vailaʻau, vailaʻau e ave, vevela o le tino, meaʻai na ave.

O afea e valaau ai se fomaʻi?

  • Faailoga o le malulu (gutu mimiti, tale, tiga o le faʻaʻumi, tiga o le muso, maʻi tigaina) e le faʻaitiitia, ae faʻalauteleina.
  • O le malulu e umi atu nai lo le vaiaso.
  • Tele le vevela o le tino.
  • O se maualuga poʻo le tele o le tino o tino o le ketone (acetone) i le toto poʻo le mimi.
  • E faigata mo oe ona 'ai masani mo le silia ma le 24 itula.
  • E iai lau vomiting pe fia manava mo se taimi umi (umi atu nai lo le 6 itula).
  • E i ai sau gau vave.
  • Ole kulukose o lou toto e sili atu i le 17.0 mmol / L ma e le mafai ona e tuʻu i lalo.
  • E le mafai ona e mafaufau lelei, o loʻo e moe pea.
  • O le manava e faigata.

Afai o maualuga lou kulukose o lou toto, e iai lou manava, vomiting, ma acetone i lau urinepoʻototo, e tatau ona e vave aluFaʻatalatalanoa i se tagata maʻi, poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi!

Matou te fautuaina oe e faitau:

  • O maʻi suka ma mata maʻi

O faʻafitauli o le gasegase o le gaʻo i le gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona mafua ai suiga i le malosi o le vavalalata o mata o le mata.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e atiae pe a le mafai e le pancreas ona maua ai le insulin poʻo le sela o le tino e le mafai ona aʻafia le inisalini i le tele o aofaiga.

Sa sauniuni saienitisi mo isi vaega o la latou suʻega faasaienitisi.

E i ai tagata e vave ona iloa o le maʻisuka e iloa i totonu o se tamaititi poʻo le talavou - o ona matua ia. Ae faʻapefea ona faʻasoa atu se mea ogaoga i isi?

Vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi mo le maʻisuka maʻi

O vailaʻau taʻitasi ua i ai ni faʻamaʻi ma aʻafiaga, o vailaʻau faʻaaoga mo le malulu ma le pulu e leai se faʻalavelave.

Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase ei ai se fesili, o le a mafai ona faʻamaunuʻu ai vailaau e faʻamalolo ai le maʻisuka?

O le mea moni, o le faʻamalo i totonu o ia tulaga e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga e le manaʻomia. O le ituaiga o gaioiga o nei vailaau e vaapiapi, talu ai o loo i ai le tele o ituaiga o siama.

Faʻapitoa o le gaioiga o vailaau faʻamaʻi pipisi o le tino i le maʻisuka

O le maʻisuka e aʻafia ai le galuega o toetoe o totoga i totonu. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, ua pagatia le tino o le tagata, o lea ua atili ai ona faigofie i le malulu.

I le tino, o le siama e amata ona faateleina mo le 2-7 aso. O faʻapogai autu o se malulu poʻo le fulu, e faʻatatau i le ogaoga oo latou ala, atonu o le:

  • fiva
  • aoao malaise
  • tiga o le ulu ma le musele
  • mumu ma le feita o mata,
  • gutu o le isu ma le uaʻa.

Afai o loʻo maua e le maʻisuka ia faʻailoga ua taʻua muamua o se faʻamaʻi viral, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. E tāua tele le siakiina o le kulūkose o le toto. O le tauiviga o le tino ma le siama e aofia ai suiga tetele i le gaosiga o le gaʻo, ma o le maualuga o le glycemia e mafai ona faateleina ma faaitiitia.

Mo le malulu ma le fulu, ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le mataʻituina o lou suka toto i le tai 3-4 itula. I le maualuga o le vevela ma le ogaoga o faʻamaʻi pipisi o viral respiratory, e masani lava ona manaomia e se tagata le maualuga o le inisalini.

E le gata i lea, e tele fomaʻi e fautuaina le siakiina o le maualuga o tino ketone. Afai o nei toxins e maualuga tele, o le maʻisuka e mafai ona paʻu i totonu o se siama. Afai e mauaina se maualuga maualuga o le ketone, o le tagata maʻi e tatau ona vave sailia se fesoasoani faafomaʻi.

I le togafitiga o le suka poʻo le malulu, o vailaʻau e taua tele. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e faʻagaloina sina vavao ma le tale suka, aua e masani ona iai le tele o suka. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faia mea nei i aso uma:

  • faaauau le antiviral ma togafitiga antidiabetic,
  • aua nei suia le meaʻai ma inu i le tele o vai pe a mafai,

E le gata i lea, e tatau ona sili atu i le 1 le aso i le aso, talu ai o le vave faʻaitiitia o le mamafa o le tino o se faailoga o le hypoglycemia.

O vailaau alofilima vailaau

E tele ituaiga o vailaʻau o loʻo faia i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o viral respiratory. E aofia ai vailaʻau, vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau.

O le tui e faʻaaoga e puipuia ai le faʻaalia o vailaʻau faʻamaʻi pipisi. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le tino o le tagata ua amata ona maua ni auupega o le tino ao le i oʻo i lona faʻamaʻi.

O le gaioiga o vailaʻau faʻasaina e faʻamoemoe e taofia le vailaʻau viral. I le taimi lava e tasi, o na vailaʻau e tele naua mea e tutupu. O fualaau sili ona lauiloa o:

  • O le Arbidol o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le influenza A ma B, ogaoga o le respiratory syndrome (SARS), faapea foi le coronavirus. Tapulaʻa i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e na o le hypersensitivity i vaega, tolu tausaga le matutua ma le i ai o ni faʻafitauli o le maʻi.
  • O le togafitiga o se vailaau ua faatonuina mo le pisia o le A, e aofia ai ma le faʻailogaina, maitaga, tamaiti ei lalo ifo o le 1 le matua, ma le lactation e iloga. O nisi o aʻafiaga e mafai ona tupu i nisi taimi, e pei o le vevela mumusu, popolevale, gutu malulu ma le maʻisuka, vevela, ma le ulu.
  • Tamiflu o se fualaau faasaina lea e galue ai i le ituaiga A ma le B.E fautuaina e ave i uluai faailoga o se malulu po o se vaega. I le taimi o le fananau ma le susu, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i laʻititi laʻititi.
  • Amiksin e faʻaaogaina e le gata ile togafitiga o malulu, fomaʻi, ae o le hepatitis A, B, C, tuberculosis ma le chlamydia. O faʻamaʻiloga autu o tausaga o tamaiti (e oʻo atu i le 7 tausaga), o loʻo tauaveina se tamaititi, lactation, hypersensitivity i mea o loʻo iai. O faʻafitauli matuia masani e mafai ona avea ma se paʻu o le paʻu, faʻaleagaina o le gastrointestinal, ma le malulu.

Immunostimulants ua i ai i le vaega o fualaau oona lea ei ai sona aafiaga puupuu, faʻaleleia le gaosiga o fesoʻotaʻiga. E matua faʻasaina i latou e maua i le maʻisuka, o le gasegase o le maʻisuka, tele sclerosis ma le syndrome o Sjogren.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi tiga, o le faʻamalenitisi Siketini, o se visepisi i le lotoifale, e fesoasoani e faʻamalo le faʻamaʻi. O lenei meafaigaluega e naʻo le faalumaina - o le lagona o tagata taʻitoʻatasi i vaega.

O le mea lea, e tatau ona mataituina e le fomaʻi aoga le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasa.

Afai e le mulimulitaʻia ana fautuaga, o aʻafiaga le talafeagai, e aofia ai le hypo- ma le hyperglycemia.

Faʻaleagaina o faʻamaʻi Vailaʻau

I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka ua i ai le tele o aʻafiaga o le atiaʻe o faʻafitauli pe a uma le maʻi. I ia tulaga, e tele gasegase e malilie e maua se tui poo se tui tui ile tasi i le tausaga. E ui i lea, e le faʻamaonia 100% puipuiga mai le faʻamaʻi, e ui ina faʻaitiitia le leai o se aʻafiaga o ona aʻafiaga.

Fomaʻi fautuaina e fai le tui aʻo leʻi amataina le tau malulu - ia Setema. Ole faʻamaʻiina ia Tesema poʻo Ianuari e faʻaitiitia ai lona aoga. E tatau foi ona e tuiina ma tagata uma o le aiga o le maʻisuka oe nonofo faatasi ma ia.

E le tatau ona galo ia i tatou auala faigofie e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O le a latou fesoasoani e puipuia le malulu ma le gasegase i taimi o faʻamaʻi. Tulafono faavae o le puipuiga:

  1. Aloese mai faʻamaʻi ARVI. O siama faʻamaʻi e tuʻuina atu e droplets droplets, o lea i le taimi o le faʻamaʻi e manaʻomia ona e faʻaitiitia i nofoaga tumutumu. Nai lo le faimalaga e ala i femalagaiga a le lautele, e manaʻo e savali.
  2. Faamalolosia puipuiga a le tino. O vaega taua mo le faaleleia o le puipuiga o meaʻai talafeagai, o le 8 itula le moe, gasologa galuega ma le malologa, aveina o fualaau oona (Complivit Diabetes, Doppelherz Asset, Alphabet Diabetes e talafeagai). E mafai foi ona e faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu (honey, propolis, decobal herbs ma sili atu).
  3. Mulimuli i tulafono masani mo le tumama. O se numera tele o siama o loo i luga o pou o faitotoa, nofoaafi, banknotes, oloa i le supermarket. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le fufuluina o lima aʻo leʻi oʻo i le falemaʻi, fufulu ma fufulu le potu.
  4. Faamama lou gutu ma lou puʻupuʻu. I le taua faasagatau i faʻamaʻi, ua gaosia le siaki, lea, i le taimi e tasi, o se siosiomaga lelei mo lo latou atinaʻega. O le mea lea, fomaʻi e fautuaina le fufuluina o lou isu ma le taʻi lua pe tolu taimi i le aso.

E leai se tasi e saogalemu mai viral infections. Ae ui i lea, o togafitiga i nisi tulaga e manaʻomia ai le gauai faapitoa. E tatau i le maʻisuka ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le faasologa ma le umi o togafitiga, talu ai o le tele o vailaʻau faʻasaina o loʻo faʻasaina i lenei faʻamaʻi. Ma pe a faʻatau se vailaʻau, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete ia faatonuga ua tuʻuina atu.

O se vitio o loʻo i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le ala e togafitia ai le maʻi mo le maʻisuka.

Le maualuga o le vevela o le tino i le maʻisuka ituaiga 2: auala e aumai ai se maʻi maʻi suka

I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le faateleina o le vevela o le tino e masani ona matauina. Faatasi ai ma lona malosi faateleina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualuga tele. Mo mafuaʻaga nei, e tatau i le tagata gasegase ona suʻeina ma taumafai e faʻasolosolo le mea e gaosi ai le sugar ma na o le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o le maualuga o le vevela.

Maualuga maualuga i le maʻisuka: o le a le mea e fai?

A oʻo i le vevela o le vevela i le va o le 37.5 ma le 38.5 tikeri, e tatau lava ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai na amata ona faateleina le anotusi, ona manaʻomia lea e le tagata maʻi le inisalini "puupuu" e taua.

I lenei tulaga, e faaopoopo le 10% o le hormone i le numera autu. I le taimi o lona faʻatupulaia, ao le i faia le taumafataga e tatau foi ona faia se inisiua ole "inisi", o lona aafiaga o le a lagona pe a uma le 30 minute.

Ae, afai o le maʻisuka ituaiga 2 o le auala muamua e le toe toaga, ma o le vevela o le tino o loo maualuga pea ma o lona faailoga ua oʻo i le 39 tikeri, ona tatau ai lea ona faaopoopo le isi 25% i le aso ole inisalini.

Faʻalogo lelei! O auala o le insulin umi ma le puupuu e le tatau ona tuʻufaʻatasia, aua a oʻo i le maualuga o le vevela, o le a le aoga le inisalini umi, ona o le a faʻaitiitia.

O le inisalini le umi o le inisalini e aofia ai:

O le meaʻai atoa i aso taitasi o le homone e tatau ona avea o se inisalini "puupuu". Injections e tatau ona vaevaeina i tutusa laasaga ma faʻaaogaina i le 4 itula.

Ae peitai, afai o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e maualuga le vevela o le tino, e mafai ona taitai atu i le i ai o le acetone i le toto. O le suʻesuʻeina o lenei vailaʻau e faʻaalia ai le le lava o le inisalini i totonu o le toto.

Ina ia maualalo le acetone, e tatau i le tagata gasegase ona maua vave le 20% o le fualaau o fualaau (pe tusa o le 8 iunite) ole inisalini puupuu. Afai a maeʻa le 3 itula e leʻi faʻaleleia lona tulaga, ona tatau lea ona toe faia le taualumaga.

A oʻo ina faʻaitiitia le faʻatonuina o le kulukose, e tatau ona ave se isi 10 mmol / L o inisalini ma le 2-3UE e ausia ai le faʻamautuina o le glycemia.

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma fuainumera, maualuga le fiva i le maʻisuka e na o le 5% o tagata e alu i le togafitiga. I le taimi lava e tasi, o le isi 95% o totoe e feagai ma lenei faafitauli lava ia, e faʻaaoga ai ni injections pupuu o le hormone.

Maualuga maualuga mafuaʻaga

E masani lava o tagata e afaina le vevela o:

  • pneumonia
  • cystitis
  • siama siama,
  • pielonephritis, siama faʻapitoa i fatugaʻo,
  • gaogao.

Ae ui i lea, e le tatau ona e auai i le faʻamaʻiina o le maʻi, ona e na o se fomaʻi e mafai ona iloa le mafuaʻaga moni o faʻafitauli i le maʻisuka o ituaiga eseese.

E le gata i lea, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se togafitiga lelei e fetaui ma le faʻamaʻi.

O le a le mea e fai i le maualalo o le vevela o le tino i le maʻisuka?

Mo le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o se faailoga o le 35.8-37 tikeri e masani lava. O lea la, afai e fetaui le vevela o le tino i totonu o nei laina, ona ave lea o nisi fuataga e le aoga.

Ae afai o le faailoga o lalo ifo o le 35.8, e mafai ona e amata popole. O le mea muamua lava e fai o le fuafuaina pe o sea ituaiga o faʻamaoniga o se mea o le tino pe o se faailoga o se faʻamaʻi.

Afai e le o faʻamaonia ni mea le masani i le galuega a le tino, ona lava lea o fautuaga faʻafomaʻi lautele:

  • faamalositino masani
  • ofuina ni lavalava masani ma filifilia lelei talafeagai mo le vaitau,
  • faia se vaitaimi eseese,
  • le meaai saʻo.

O nisi taimi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le vevela o le tino e faʻaitiitia i le tulaga o se paʻu i le glycogen maualuga talafeagai mo le faʻavelaina o le vevela. Ona manaʻomia lea e sui le inumaga o le inisalini, faʻalagolago i fautuaga faʻafomaʻi.

O le a le meaai sili ona lelei mo le maʻisuka i le fiva?

O ē maʻisuka e maua i le fiva e tatau ona fai sina suiga i la latou masani masani. E le gata i lea, o le lisi autu e tatau ona fesuisuiai i meaʻai e maua i le suauu ma le potassium.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai le faʻamaligiina, ua fautuaina e fomaʻi e inu ipu ipu e 1.5 ipu vai i itula uma.

E le gata i lea, faatasi ai ma se maualuga maualuga (sili atu ma le 13 mmol), e le mafai ona e inuina meainu e aofia ai mea manogi suamalie. E sili le filifili mo:

  • gaʻo susu gaʻo susu,
  • vai
  • lanu meamata.

Ae ui i lea, e tatau ona e tufatufaina le taumafataga i ni vaega laiti e manaomia ona 'aina uma i le 4 itula. Ma pe a paʻu le vevela o le tino, e mafai ona faasolosolo malie ona toe foi mai le tagata maʻi i le masani masani o le 'ai.

Pe a le faia se mea e aunoa ma le asiasi atu i se fomaʻi?

O le mea moni, i le maualuga o le vevela o le tino, e tatau i le maʻisuka ona vave talanoa i se fomaʻi. Ae oi latou na filifilia ia lava fualaau atonu e manaʻomia pea le fesoasoani faafomaʻi i le tulaga o:

  1. umi le vomiting ma le manava (6 itula),
  2. pe afai o le maʻi poo i latou o loʻo siʻomia o ia e lagona le manogi o le acetone,
  3. faatasi ai ma le le lava o le manava ma tumau pea le tiga o le fata,
  4. afai a maeʻa le tolu fusi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻaitiitia le faʻamaoniga (3.3 mmol) poʻo le maualuga le maualuga (14 mmol),
  5. pe a mavae ni nai aso mai le amataga o le faʻamaʻi e leai se faʻaleleia atili.

Antipyretic mo le maʻisuka: o le a le mea e mafai e NSAID mo le maʻisuka?

E masani tagata uma i faʻamatalaga le lelei o le malulu masani. E aoga le vavae ese o foliga o le malulu masani ma pe aoga le faʻaaogaina o se antipyretic mo le maʻisuka.

Mo le vomiting, gaioiga, fiva, poʻo isi faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi, saili togafitiga faafomaʻi. O faʻamaʻi pipisi ma le maʻisuka i soo se ituaiga o se faʻalavelave matautia.

Afai e maua oe i le maʻisuka ma malulu, e le tatau ona e toso ese le taimi. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, faia se suʻega ma amata togafitiga.

Suia le vevela ma se faʻamaʻi

Soʻo se fesuiaiga o le vevela i totonu o le tino o le tagata e masani lava o se tali atu i se faʻamafanafanaga faapitoa. O fesuiaiga o le tau e ono faateleina pe faʻaitiitia. O le maʻisuka e mafai ona maualuga le fiva, lea ei ai mafuaaga.

A faʻapipiʻi le alo o le mumū i se siama siama, e mafai ona tatou talanoa e uiga i:

  1. cystitis
  2. pyelonephritis,
  3. microbial skin lions - furunculosis.

Talu ai ua faʻavaivaia le puipuiga o le tagata, ma o aʻafiaga kullukose e aʻafia ai aʻafiaga laiti, osofaʻiga tele o siama eseese. I le avea ai o se tulafono, o le vevela ma fatugaʻo o le muamua lea e aafia ai, ona o le televave. O le mamafa o le urinary e faaopoopoina i taimi uma i tulaga le lelei o le amataga o faʻamaʻi, lea e faʻateleina ai le togafitiga o le maʻi.

Afai e te le mulimulitai i tulafono mo le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, o le toto maualuga e mafai ona faateleina. Afai ei ai se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1, ona vave tele lea o suiga e mafai ona oʻo atu ai i le hypermiamia e aunoa ma se aoga.

I le faaopoopo atu i suiga o le vevela, o mea nei e mafai ona matauina:

  • ulu matua
  • moe
  • vaivaiga lautele
  • mafaufau le lelei.

Afai ei ai se vevela i le maʻisuka, e muamua ona e manaʻomia le fuaina o le maualuga o le suka ona e iloa ai lea o le mafuaaga autu o suiga. O le faʻavae o togafitiga o le faʻasaʻoina lea o le kulukose i totonu o le toto ma togafitiga faʻasaina i le fausiaina o fofo faʻamaʻi.Antipyretic ma anti-inflammatory fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina.

O fualaau oona o le a faʻaaogaina mo se tagata maua i le maʻisuka, e filifili ai le fomaʻi. Toeitiiti lava o vailaʻau uma e le o le steroidal lea e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le vevela o loʻo i ai le aafiaga o le hypoglycemic. Ole fua le lelei e mafai ona mafua ai le hypoglycemic coma.

Faʻamamaʻi tiga mo le maʻisuka

I le maʻisuka, e tatau ona e matauina pea ma togafitia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist. Mo le maʻisuka, o le ki i se olaga atoatoa o le amio pulea ma le naunau e mulimuli tonu i fautuaga a fomaʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona ave ma le faʻaeteete a latou vailaʻau poʻo inisalini e aunoa ma le faalavelave.

O le faia o tofiga e fesootaʻi ma le maʻi matua e le faʻamaonia ai le leai o isi faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona faia:

  1. malfunctions o le system endocrine,
  2. afaina
  3. togafitiga o le vaega o meaʻai,
  4. afaina ma fatu osofaiga,
  5. glaucoma, faʻataʻapeʻapeʻa, taofiofia o le taimi mulimuli.

O tagata e maua i le maʻisuka, pei o isi tagata uma, e feagai ma tulaga eseese e fesootaʻi ma tiga. E ono oʻo mai:

E taua le matauina o faʻamaʻi viral faʻatasi ma isi faʻamaʻi.

O loʻo iai se numera tele o vaega o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaoga ai faʻamalosi. O i latou uma e iai se vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau o gaioiga, se metotia o le excretion mai le tino ma isi mea.

E iai ituaiga vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaogaina i le i ai o le maʻisuka. E faʻatatau i le malosi ma le faʻaleʻeleʻeleina, e mafai ona taofi le tiga, faatasi ai ma le fesoasoani o papa, ma le fesoasoani o inisiua.

E iai faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma uiga o tagata taitoatasi, ae leai ni faʻamaʻi e fesootai ma le i ai o le maʻisuka ia lava.

Faailoga mo le faʻaitiitia o le vevela

Soo se antipyretic fualaau e le aveesea ai le mafuaaga o togafitiga, ae na o le taofia o nisi o faailo o le faamai, e te lagona ai le lelei. Afai e mafai ona matau le moega e malolo mo le tele o aso, e mafai ona e teena vailaʻau o fualaau oona ma faaaoga:

  • lele i totonu o le potu
  • siaki malulu
  • vevela vevela ma le meli ma togafiti faʻamalolo.

I le maualalo o le vevela o le tusa ma le 37 tikeri, e leai se manaʻoga e faʻaaoga vailaau antipyretic. Afai e te lagona le leaga, ma o le vevela e oʻo atu i le sili atu i le 38 tikeri, e tatau ona e valaʻau i se fomaʻi ma usitai i ana fautuaga. E tatau ona faʻaaoga vailaʻau faʻasaina pe a:

  1. maualuga le vevela o le tino
  2. maʻi faʻamaʻi masani o le fatugalemu o le tino, faʻalaulema ma le cardiovascular systems,
  3. vaivai le faapalepale o hyperthermia,
  4. tuinanau i le mafiafia,
  5. le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi.

Afai o le antipyretic mo le maʻisuka ua maeʻa ma ua paʻu le vevela, e te le manaʻomia ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se fua o le vailaau faʻasaʻo seia oʻo ina toe faʻafouina le vevela.

Afai i totonu o le itula e leʻo faʻalelei le vevela, e tatau ona e sailia fesoasoani fesoasoani.

Ituaiga o fualaau antipyretic

Pe a oʻo i luga le vevela o le tino, ona amata lea o le fausiaina o prostaglandin E, le puluvaga malosi o le mumū. O lenei mea ua mafua ai le fiva. Antipyretic fualaau faasaina e faʻalavelave ai le togafiti faʻamalosi ma faʻaitiitia le faʻailoga o le prostagladin, o lea e faʻaitiitia ai le vevela o le tino.

O le lisi atoa o fualaau antipyretic mo tagata matutua e mafai ona vaevaeina i:

  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs),
  • opioid analgesics.

O le lisi o vailaau antipyretic e tele lava. I le taimi nei, o sui NSAID e 15 vaega o fualaau faasaina. O fualaau taʻitasi e iai ona uiga, antipyretic ma le faʻaaogaina o le inflammatory.

O NSAID na vave ona avea ma taʻutaʻua ona o le itiiti ifo o aʻafiaga o aʻafiaga. O nei tupe ua vaevaeina i ni vaega se 2:

Aspirin, Paracetamol, Citramon, Ibuprofen, Indomethacin o vailaʻau faʻamuamua ma nisi o ituaiga o aʻafiaga, e ui lava i lona aʻafiaga e aʻafia ai. O le tele o taimi, e maua e tagata maʻi:

  1. bronchospasm
  2. gaioiga gaʻo ma le ate,
  3. gasegase gastrointestinal.

O vailaʻau faʻapipiʻi o le vailaʻau e lua o loʻo fausia i luga o le faavae o le nimesulide, coxib, meloxicam. O nei tupe e sili atu le saogalemu ma e leai ni mea e le lelei ai le vave o fualaau. Ae ui i lea, o loʻo i ai se faʻafitauli o aʻafiaga mai le cardiovascular system.

E tasi le vaega o fualaau faasaina e faaitiitia ai le vevela e vave ona galue vave ma e sili atu ona gauai. Fuainumera faamaumauina o tagata matutua matutua o le a sili atu ona faʻaaogaina fualaau o antipyretic faʻamuamua.

O vailaʻau e sili ona taatele o antipyretic

O vailaʻau faʻasaina e maua i vailaʻau eseese. E mafai ona:

  1. syrup
  2. vai fofo
  3. faʻamalolo
  4. faʻasologa faʻatau
  5. capsules ma fualaau.

O suamalie suamalie ma moligao ua faatonuina mo tamaiti laiti. Mo tagata matutua, e sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina. I mataupu faigata, pe a oʻo ina vevela le vevela i tulaga taua, e taua le faʻaoga o fofo mo inisiua e gaoioi lelei ma vave vave.

I isi tulaga, ua faatonuina e tagata matutua fualaau faasaina antipyretic. E tatau ona e iloa uiga ma metotia o le faʻaaogaina o mea e sili ona aloaʻia e puipuia ai le vevela.

Paracetamol o se fualaau faasaina lea e iai sona malosi malosi o le antipyretic ma le aafiaga o le analgesic. O le faʻagasolo o le faʻaogaina o le tino e alu ese mai i lalo o le faatosina a Paracetamol e le aoga tele. O suʻega a le tagata maʻi e fautua mai ai o le Paracetamol e vave maualalo le fiva.

E le faʻaogaina le Paracetamol mo:

  • o le ava malosi
  • tasi le le faapalepale,
  • faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.

O le faʻaleagaina o le faʻasaina o le maʻisuka.

O Voltaren ei ai le mea autu - diclofenac sodium. O le vailaʻau faʻamalosi lelei e aveesea ai le tiga ma faʻaitiitia ai fiva. O le fua masani mo tagata matutua e 1 le laulau e tolu i le aso.

O le Ibuklin o se mafuaʻaga o Paracetamol. O lenei vailaʻau tuʻufaʻatasiga e aofia ai le ibuprofen ma le paracetamol. O le fualaau faasaina e masani ona faʻafeiloaʻi e toetoe lava o vaega uma o gasegase, o le meafaigaluega e maua ai se togafitiga faʻapitoa.

E tatau i tagata matutua ona ave le fualaau faasaina i luga o se laulau 3 taimi i le aso. E iai faʻamaoniga i le faʻaaogaina o Ibuklin, o:

  1. maʻi pipili
  2. tauaveina se tamaititi
  3. susu
  4. afaina o fatuga ma le ate
  5. o le ava malosi.

Panadol o se antipyretic lauiloa. I lona autu o Paracetamol. O le vailaau e faʻamalolo i totonu o laulau, o loʻo ufiufiina i se ata vali. Mo tamaiti o loʻo i ai syro, pepa faʻamafaʻailoga ma mea faʻapipiʻi saʻo.

Panadol e itiiti lava le faʻasaina. Faatasi ai ma:

  1. tasi le le faapalepale,
  2. ate fatu
  3. faʻamaʻi o le faʻamalosi totoga.

I nisi tulaga, o aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga e mafua ai ona aʻafiaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi pipisi ma suiga i le toto.

Faʻafitauli o se tasi o NSAID sili ona lauiloa; o le toʻatele o tagata maʻi latou te lagona lona aafiaga e tetee ai. O le mea autu o le inisollacetic acid. I le tulaga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, e maua mai ai se toomaga, faʻaalia mai le mea e faʻaaogaina ai faʻamatalaga ma mea faʻamaʻi. O le oloa e tuʻuina atu e pei o moligaʻo ma laulau. Faʻatusatusa i le laupepa pepa o le vaifofo, o suppositories e maua vave se taunuuga ma leai ni aʻafiaga.

Coldact i totonu o fualaau o se mea faifaʻatasia e fai ma sui. E faʻaaogaina le vailaʻau e faʻataʻapeʻa ai faʻamaʻi pipisi o viral respiratory and treatment of influenza. Faʻaalia se faʻaaliga faʻapitoa faʻapitoa, faʻaalia i le:

O le tuufaatasiga o Paracetamol o Phenioephrine ma Chlorphenamine. Paracetamol ei ai aafiaga nei:

  1. faʻaitiitia le maʻi tiga, tiga faʻatasi ma tiga tiga,
  2. anesthetizes
  3. faʻaitiitia le vevela o le tino.

O le chlorphenamine e faʻaitiitia ai le vevela, ei ai lona aʻafiaga, ma faʻaititia ai foi le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le mucous membranes.

Coldact ua lava faʻamaʻi, aemaise lava:

  • glaucoma
  • togafitiga o le ate ma fatugaʻo,
  • vascular vascular,
  • IHD ma le maʻisuka
  • faaitiitia i le galuega a le vaega o meaʻai,
  • toto maualuga
  • arteriosclerosis o arteries,
  • maʻi pipili
  • hypersensitivity
  • ma maitaga ma susu.

Efferalgan o se sui auai o le vaega o faʻataʻitaʻi, antipyretics. I lona autu o Paracetamol. O le meafaigaluega e solia mo i latou e maua i le toto, faamai maualuga i vaega, faʻapea foi togafitiga o gaʻo ma le ate. O le vitio i lenei tusiga o le a taʻuina atu ia te oe le mea e fai i le siama ma le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga