Urinary ketone body

8 minute Faʻasalalau e Lyubov Dobretsova 1218

O le kesi Ketone poʻo le acetone o se mea e faʻaleagaina ai le natura, lea ua faia e avea ma se taunuuga o le gaioiga o totoga i totonu ma faiga. O nei vaega e masani ona faia i le plasma o le toto, ma o la latou gaioiga e le taua tele latou te le afaina ai le tino. O le tulaga e matua ese lava pe afai o tino o le ketone e maua i le urine, talu ai ona o lo latou auai e masani lava ona faailoa mai ai le i ai o le fomaʻi ma e masani ona matauina e aunoa ma le glucose.

O a tino o le ketone?

O le punavai autu o le malosi mo le tino o le kulukose ma le glycogen. Goocose e ulu atu i le tino ma meaai. Pe a pasi atu i le ate, o le inisalini e teuina ai lona sili atu i le tulaga o granules, lea e taʻua i le gagana fomai o le glycogen. Faatasi ai ma se faaitiitia o le kulukose ma le glycogen, o le gaioiga gaosi o le gaʻo amata.

A faʻamavae le lipids i totonu o le ate, o--ona o le pala, tino o le ketone, amata amata ona faʻaalia lelei. O le fatu o le fatu, faiʻai, ma le tele o isi okeni e iloa lenei vaega o se punavai lua o le malosi. E le gata i lea, o potu o le ate e masani ona maua ai vaega nei o loʻo i ai i le toto ma le urine:

  • vaivai hydroxybutyric acid (pe tusa ma le 70%),
  • malosi acetoacetic malosi (tusa ma le 26%),
  • acetone (tusa ma le 4%).

I vailaau faʻavaomalo, o nei vaega uma e valaʻaulia e se tasi o upu lautele - acetone. O le vaeluaina i vaega eseese e masani lava ona le faia. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o faʻamaumauga o ketones i le urine e faʻaalia i le KET faʻapuupuuga. Afai o loʻo maua le avanoa i luga o le fomu, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se vaega i le urine.

O le tino o se tagata soifua maloloina i aso uma e aveese pe a ma le 50 mg. ketones, ma o lenei faagasologa e le mafai ona faamautu i se suʻesuʻega suʻesuʻe. E masani lava, o ketones e tatau ona naʻo le toto toto e tatau ona i ai, ae o le aofaiga e le tatau ona sili atu i le 0.2 mmol / l., I le urini e tatau ona toesea.

Mafuaaga o Keteturia

Faʻasalalau fomaʻi afai e maua tino o le ketone i le faanatinati o se tamaititi po o se tagata matua, e le o se mafuaʻaga e popole ai. O ia ituaiga o tali e le o taimi uma e faailoa mai ai le iai o faʻamaʻi faʻaleagaina ma e mafai ona faʻaalia e ala i galuega le tumau.

E masani lava ona iloa i le tulaga o le ketones i le urine i tagata matutua ma tamaiti i tulaga faapena:

  • faaumiumi o le anapogi ma le sauaina o meaai mama,
  • sili atu gaoioiga faaletino, taʻaloga faʻapolofesa (aemaise lava pe a latou ō mai ma le tele o mea e maua ai le palatini),
  • siama, faamai pipisi,
  • faʻamaʻi faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le vomiting,
  • solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo,
  • le maalili a le maalili po o le vevela vevela,
  • anaemia
  • faʻamaʻi toto (ketonuria o se faailoga o le leukemia),
  • maʻisuka malosi
  • o le faʻavaeina o le tino i totonu o le faiʻai po o totoga o le vaega o meaʻai (gastrointestinal tract),
  • faaumiumi le faaaogaina o nisi fualaau faasaina
  • mamafa mamafa oona,
  • ava malosi (ava malosi masani le ava ona o suiga leaga i le ate).

E iai foi le lamatiaga mo le mauaina o ketones i le urine, o tagata ia e leʻi leva ona faia le taotoga. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le malepelepe o le puipuiga o le toto e faʻaleleia i totonu o le manua, ma o le anemia e tupu i le talaaga o le toto i le taimi o taotoga, e faʻateleina ai le faagasologa.

E le gata i lea, o le faateleina ma le i ai o vaega i le urine e masani lava ona maua i tagata e faʻauluina le le lava o le suavai i le aso poʻo le tele o meaola manu. E tatau ona malamalama e le mafai ona e filifilia le mafuaʻaga o lou maʻi, e naʻo le fesoasoani o se suʻega atoatoa e mafai ona faʻamautuina.

Aisea e tupu ai le ketonuria i tamaiti

I tamaiti aʻoga, o ketones i le urini e tele lava ina foliga mai e le tusa ai ma le tala o le gaioiga poʻo le faʻalaupuʻu faʻavaivaia. O mafuaʻaga nei e ono faʻaosoina ai foi lenei tulaga:

  • lagona le mautonu
  • malaga umi
  • faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ma le fiva ma le vevela matuia (aemaise lava le oona),
  • meaʻai paleni
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaaoga umi o vailaʻau,
  • le lava le aoga o le suavai i totonu o le tino.

Afai o le faateleina o le maualuga o ketones i le urine o le tamaititi e le taua, o le tele o taimi e taʻu mai ai le leai o se togafitiga ma e vave lava ona mafai ona faasaʻo. Ae i soʻo se tulaga, pe a iloa se vaega, e manaʻomia se suʻesuʻega atoa, talu ai o le i ai o le acetone i le urine e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka poʻo le faʻamaʻi o le maʻisuka.

Keteturia i le taimi o le maʻitaga

E masani lava, o fafine maʻitaga e le tatau ona i ai ni ketones i le urine. Afai na faʻamaonia e le auʻiliʻiliga le iai o le vaega, i le tele o tulaga, e fautuaina e fomaʻi le tina o loʻo faʻamoemoe e alu i le falemaʻi seia oʻo ina maua le mafuaʻaga o maʻi. A maeʻa se suʻega auiliili, ole a taʻu atu e le fomaʻi pe o le a le i ai o ketones e faʻaalia ma le matautia o lenei tulaga mo le tamaititi ma le fafine lava ia.

I fafine maʻitaga, o le ketonuria e masani ona atiae e tetee atu i le tala o le ogaoga o le toxicosis, faatasi ai ma le vomiting. E le gata i lea, e mafai foi ona tupu se tulaga talitutusa ona o le gestosis ma suiga i le tala o le hormonal background.

E le gata i lea, e le mafai e se tasi ona vavaeeseina le avanoa e tulai mai le maʻi e faasaga i le talaaga o ia soliga:

  • siama ma siama faʻamaʻi,
  • gesational diabetes mitusitus (GDM),
  • le tele o le taumafaina o mea taumafa faatasi ai ma palatini o manu,
  • faʻaleaga le ate
  • mala o le eleele.

E le mafai ona le amanaia le i ai o le ketonuria i le taimi o le maitaga, talu ai o lenei tulaga e lamatia ai le ola o le tama, ae faapea foi le soifua maloloina o le tina. O Keteturia e masani lava ona taitai atu i le fanau vave ma avea ma mafuaaga o le paʻu i totonu o se pa.

Symptomatology

O le faʻatuputeleina o le faʻaopoopoga o tino o le ketone i le tino e faʻatasi ma uiga taua. Faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma pasi le suʻega mo auiliiliga pe'ā e iloa ni faʻaaliga:

  • leaga manava
  • vaivai,
  • faʻalavelave faifaipea ma le tele o vomiting,
  • mamafa tele o le paʻu,
  • faaitiitia gaoioiga faaletino
  • leai se manaʻo.

Auala e iloa ai le urine acetone

O le auala sili ona faatuatuaina ma saʻo e fuafua ai ketones i le urine o le pasi lea o le biomaterial i se suʻesuʻega talafeagai. Aʻo lei faia le faʻataʻitaʻiga, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe le auala e sauniuni ai mo le fuaina o le maualuga o ketones ma tulafono e te manaʻomia e mulimuli ai. O le mea masani, o le decryption o le auʻiliʻiliga e le sili atu i le 3 aso, pe a maeʻa ona tuʻuina atu le pepa faʻataʻitaʻi i le tagata maʻi i ona lima.

Afai e manaʻomia, o le suʻesuʻeina o le urine mo acetone e mafai ona faia i le fale. Pau lava le mea e manaʻomia o le faʻatau mai lea o vaega faapitoa mo le fuafuaina o le maualuga o tino o le ketone ma se pusa tioata. O vaega o suʻega e faʻatau taʻitasi ma i totonu o teuga o le 5, ma e mafai ona faʻatau i latou i le toetoe o falemaʻi uma.

O suʻega e faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. I le taeao, e tatau ona aoina se vaega o le urine i totonu o se atigi pusa. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e fautuaina e taitaia le tumama faaletino.
  2. Ma le isi, e tatau ona e tatala le afifi i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma tuʻu i lalo le faʻailoga i totonu o le atinaʻe ua aoina.
  3. A maeʻa le 3-4 minute, e tatau ona e iloilo le tele o le lanu.

O le filifilia o le taunuuga e faia i le amanaʻiaina o le tikeri o le valivali o le pepa. Afai o le fasi siaki ua maua se paʻu uliuli lanu uliuli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, o le, pe a uma se siama, o le a taʻuina atu pe aisea ua faʻaalia ai maʻi, ma o le a faʻataʻitaʻiina togafitiga talafeagai.

O le maaleale o le sone savili o ia fasipepa e maualuga tele. E suia ona lanu, e tusa lava pe le sili atu i le 0.5mmol / L. mea o le ketones i le urine. O le tapulaʻa pito sili ona iloagofie e mai le 10 mmol / l i le 15. Pe a faatusatusa i suʻesuʻega suʻesuʻe, o lenei faailoga e tutusa ma le 3 faaopoopo.

I le fale, e mafai ona e fuafuaina le maualuga o ketones e oʻo lava i le leai o ni suʻega. Ina ia faia lenei mea, ia aoina mai le urini i totonu o se pusa tioata ma faaopoopo i ai 2-5 gogo o amonia i ai. Afai e sui le lanu o le vai ma liua mūmū, ona iai lea o faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faʻailoga

O suʻega mo tino o le ketone o se faʻataʻitaʻiga lea e mafai ai ona e iloa le tikeri o le inu o le tino ma le acetone. Fai mai fomaʻi o le ketonuria malosi e mafai ona afaina ai le soifua maloloina, o le mea lea, pe afai e maua le acetone i le urine, e tatau ona vave maua se suʻesuʻega atoa, lea o le a fesoasoani e faʻatuina mea na mafua ai ona faateleina le vaega.

O le faʻamatalaga mulimuli o le auiliiliga e tatau ona faia na o se fomaʻi agavaa. I lenei tulaga, o le fomaʻi o le a iloiloina e le gata o faʻamatalaga na maua i le taimi o le suʻesuʻega o le urine, ae o le a ia amanaʻia foi le taunuuga o se suʻega toto, lea o le a mafai ai ona fuafua le aofaiga atoa o mea o le tino i le tino.

A maeʻa ona faia suʻesuʻega faʻaopoopo, o le a mafai e le fomai ona fai saʻo pe o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le i ai o ketones i le urine, pe o le mafuaʻaga lea e mafua mai i isi togafitiga. Afai o le auiliiliga e faaalia ai o le maualuga o le vaega e sili atu i le 0.5 mmol / L., Ua faailoa mai ai se tulaga o tuaoi ma avea o se mafuaaga mo le toe mataituina o le maʻi.

Togafitiga metotia

O le sini autu o le togafitiga ma le ketonuria o le aveeseina lea o uiga o le acetone i le tino i se taimi vave e mafai ai. O le tele lava o taimi, o tane ma fafine e iai se faʻamautinoaga o loʻo faʻamautuina togafitiga fualaau, o se tasi o vaega e sili ona taua o le faʻafefeteina faʻasusu ma le saline. Afai o mea o loʻo i totonu o ketones i le urine e le taua tele, o togafitiga e mafai ona faia i le fale.

O le mea muamua e tatau ona fai e faʻaititia ai mea o loʻo i totonu o tino o le ketone, o le faʻamaʻavaʻaina lea o le maalili ma faʻamaonia le paleni o le vai. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toe iloilo lana meaʻai ma tausisi i se meaai faʻapitoa e fesoasoani e aveese le acetone mai le tino ma puipuia ai lona faʻaopoopoga atili.

O taumafa e aofia ai le tausisia o nei tulafono:

  • o le tagata gasegase e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o aano o manufasi, oloa gaosi susu ma le maualuga o mea gaʻo, gaʻo meaʻai ma meaʻai vave,
  • e faʻatagaina le 'aina o suti (sukalati, suti, lapisi, marshmallow),
  • e matua faʻasaina lava le inu ava malosi,
  • E fautuaina e aveese fualaau suamalie, tamato ma musika mai le meaai.

I meaai i aso uma o se tagata e tatau ona i ai meaʻai e maua i le fiva, ituaiga uma o meaʻai ma fualaau suamalie. E le gata i lea, faatasi ai ma le ketonuria, o le fua ma fualaau aina suamalie mai vine fou ma fualaau mamago e aoga tele.

Faaiuga

O le faia o se auʻiliʻiliga i luga o le tino o tino o le ketone o le suʻesuʻega suʻesuʻe sili ona taua lea e fesoasoani e iloa ai le solia o le gaioiga o gaioiga ma tino. Faatasi ai ma le tele o le saofaga o lenei vaega, o le tagata maʻi ua faatonuina se meaʻai ma fualaau faasaina. O nei metotia e fesoasoani e aveesea ai le acetone mai le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faigata.

O le masani o faailoga o tino o le ketone i le urine i fafine, tane, tamaiti

Ketone body in urine - o lona uiga e leai se malosi o le tino ona o le le lava o le kulukose. O le i ai o tino i tino o tamaiti ma fafine maʻitaga e mafai ona avea ma se vavalalata le tumau, lea e faʻaaogaina e ala i le fetuunaiga o le meaai, e aunoa ma le tagofia o fualaau.

E masani lava, o le faailo o tino ketone e le tatau ona sili atu i le 0.5mol / L. Faatasi ai ma lenei aofaʻiga, atonu latou te le mataituina i se faasologa masani. Faatasi ai ma se siitaga, o le tagata tomai faapitoa ua amata ona iloilo le tulaga o le maʻi e tusa ai ma le matuia.

Tulaga masani Faigofie Faatatauga Uma Taua
O le faailo o tino o le ketone (mmol / l)00,5-1,51,5-44-10Sili atu i le 10
FaamatalagaMasalo o se vaitau le tumau pe sese i le taimi o le auiliiliga. Faʻaleleia le iloiloga ma le faʻaleleia o meaʻaiO lona uiga o le atinaʻeina o togafitiga, i le 80% o mataupu o le maʻisuka. E manaʻomia se suʻesuʻega ma togafitiga. Afai e faateleina le faailo, ona tuʻuina lea o le maʻi ile falemaʻiI lenei tulaga, e latalata se tagata i se siama, o le falemaʻi vave ma le faʻaaogaina o fualaau oona e manaʻomiaO lenei mea e masani lava o se mea e le masani ai. Manaomia le fesoasoani faanatinati i le tagata maʻi i le faʻaofiina o fualaau. A aunoa ma fualaau, e tupu le oti.

Mo tagata matutua, fafine maʻitaga ma tamaiti, o tuʻutuʻuga tutusa. E mafai ona e fuafuaina le i ai o tino ile urine pe a pasia le suega i le fale suesue ma i le fale (o le a faamatalaina i lalo). I le tulaga o le vavaeese, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi / fomai tamaiti. O le taimi muamua na iloa ai le fomaʻi, o le sili atu lea o le avanoa e toe malosi ai.

Keteturia: mafuaʻaga

Ketonuria o loʻo faʻamatalaina i se maualuga maualuga o tino o le ketone. Faatasi ai ma togafitiga le lelei, o le faamaʻi e mafai ona afaina i le tagata maʻi. O le fomaʻi / fediatrician e mafai ona faʻataʻitaʻi togafitiga pe a uma ona faʻamaonia le mafuaʻaga o le faʻaopoopoga o tino o le ketone.

Faʻaiʻuga autu:

  1. Le i ai o le maʻisuka. E mafai ona e iloa le maʻi e ala i le ofoina atu o le toto mo le suka. O le glucose faitau i luga aʻe 5.5 mmol / L o lona uiga o le i ai o se faamai. I le maʻisuka, e le o gaosia le inisalini pe ua le amanaiaina. E fesoasoani i le masani ai o le kulukose. O le malosi talafeagai e mafua mai i gaʻo ma puluvaʻa, o se taunuuga o lenei tino o tino o le tino ua faʻasaʻolotoina.
  2. Faʻaaogaina tele o meaai gaʻo ma le protein ma le le amanaʻiaina o gaʻo. O lenei mea e faalavelaveina ai le faagasologa o le gaosiga o le malosi, o le vaevaeina o puipuiga ma gaʻo e tupu i le tatalaina o tino o le ketone,
  3. O le uumi o le pipii atu i mea taumafa e afaina ai le paleni i le tino.
  4. Faʻaiʻuga mai le le tausisia o fualaau.
  5. Le lava le meaʻai i le aso.
  6. Toxicosis i le taimi o le maitaga, e le o aʻafia uma e le tino meaʻai. O se toilalo i le faagasologa o le metabolic e faʻaosoosoina.
  7. O le le lava o le gaosiga o enzymes e mafua ai le le atoatoa o le inu o gaʻo.
  8. Maʻi faʻamaʻi pipisi. E afaina tele i le solia o le ate.
  9. Faʻailoga o le vevela.
  10. Le faitau aofaʻi o le tino faʻatasi ai ma parasite.
  11. Tumama ma faʻamalositino auala i totonu o le vaega o meaʻai.
  12. Le faʻaaogaina o fualaau oona e maualalo le maua poʻo mea taumafa taumafa.
  13. Faʻamaʻi faʻamaʻi.
  14. O le lagona o le tino ma le popole o le tino, i le taimi nei ua matua faateleina le taumafaina o le kulukose.
  15. Faatasi ai ma le maalili ma le faʻamalosi malosi faaletino, e tele le malosi e faʻaalu, o le kulukose atonu e le lava e toe faʻatumu ai. Ona maua lea e le tino mai gaʻo ma le polotini.

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 11-13 tausaga le matutua, o loʻo i ai mafuaaga faaopoopo o ketonuria.

E mafua mai lenei mea i le mea moni o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau le tino:

  • e le o lava le tino o le glucose, o lona uiga o lona tino itiiti o loʻo faʻaalia e ala i le vavaeeseina o suʻesuʻega,
  • o tamaiti e taʻitaʻia olaga faʻavalea ma faʻaalu le tele o le malosi, afai e le lava le kulukose, o le tino o le a faamalosia e aveesea mai le gaʻo ma le protein,
  • o le pancreas e oʻo atu i le 12 tausaga, o nisi taimi atonu e le manuia i lana galuega. O le le atoatoa o le inisalini e aʻafia ai le faʻaaogaina o le kulukose e le tino.

E taua mo mātua le faʻamautinoa ua maeʻa le taumafa a le tamaititi ma toe faʻaleleia le malosi o le malosi. O le le paleni o le pepe e mafua ai le foliga mai o ni mea leaga ile urine. E faʻamavaeina i latou e ala i le suia o le meaai.

Keteturia: Faʻailoga

Kino Ketone i le urine (e le o se maʻi matuia) o nisi taimi e tupu ona o le le saʻo o meaʻai, aemaise i le laʻitiiti ma le taimi o le maitaga. O faʻamaoniga e mafai ona iloa ai le i ai o mea faʻavave i totonu o le tino.

Faailoga o uiga o ketonuria:

  1. O le tagata maʻi e amata ona teena meaai ma vai.A maeʻa ona 'ai, o loʻo i ai se lagona o le gaioiga ma le vomiting,
  2. O le tiga o le tino e foliga faʻafuaseʻi ma faʻafuaseʻi
  3. Faʻateleina le vevela o le tino i le 38.8-39.5 tikeri,
  4. Tele le inu o le tino i le faʻamalolo. E tuʻuina atu lenei mea i le pallor ma le paʻu paʻu, e aofia ai le laulaufaiva. E i ai se uiga mumu uiga ese i luga o alafau.
  5. O le gaioiga o le tino o le tino e faʻalavelaveina, o lenei mea e mafua mai i eseesega o amioga, o le le fiafia e vave mafai ona suia e se manaʻoga e moe. O le maʻi e faʻaalu le tele o taimi i se miti. Atonu o foliga mai o le faoa faamalosi i vae.
  6. Le manogi maʻi o le acetone. O le sogisogi e mafai ona maua mai le manava, mai i le urine ma mai le paʻu. O tino Ketone e tu i fafo ma le afu.
  7. O le ate ona o le mamafa tele e faateleina ai le voluma.
  8. E vave tele le fua o le fatu
  9. Tumau tigaina
  10. Le mau i le manava
  11. O se faaitiitia i le faia o le faiʻai e aafia ai se faaitiitia o le gauai atu o le mafaufau ma le manatua,
  12. Maualuga maualuga le suka
  13. O le amataga o le faʻamaʻi e faʻaalia i le faifaipea faifaipea, lea e faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia.

Afai e faateleina e le maʻi le manogi o le acetone ma o le tulaga e faateteleina le mamafa, e manaʻomia le falemai vave. O le tagata gasegase e mafai ona pa'ū i totonu o se moe po o se moe moe. O le oti e le aofia ai. Afai ei ai se tagata e faʻamatalaina faʻamaoniga, e tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi e faʻamalamalama le faʻamautinoaga ma le mafuaaga o le maʻi.

Metotia mo le fuafuaina o tino o le ketone i le urine

O tino o Ketone i le urine e fuafuaina e faʻaaoga ai fasi siaki. Pe a tuʻu ifo i totonu o le urini, latou te suia le lanu e fuafua i luga o le aofaʻi o mea a le tino (auiliiliga e faʻaaogaina o le a faamatalaina i lalo). Pe mafai foi ona e faia i le potu suesue. Afai ei ai se taunuuga lelei, o lona uiga e tatau ona amata togafitiga.

Ina ia iloa le i ai o tino, o le taeao o le urine poʻo se alauni o aso taitasi e tuʻuina atu. E tusa ai ma le iloiloga i aso uma, o le taunuuga o le suʻesuʻega o le a sili atu ona atoatoa. I luga o lea mea e mafai ona e iloa mea na mafua ai le faateleina o tino. I le vaega o le taeao, o le maʻisuka e naʻo le faʻamagaloina pe a fai o le suʻega e le mafai ona faʻamalolo.

A aunoa ma se auiliiliga, o le maʻi o le a maua ai se manogi uiga ese o le urine, o le a manogi pe vaivai i le acetone. A maeʻa lenei mea, e fautuaina e ave se aso i aso uma e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo.

I totonu o le fale suesue, o le auʻiliʻiliga e mafai ona faia i auala eseese:

  • Sample Lange. Afai ei ai ni tino i le urine, o ni fusi lanu viole.
  • Faataʻitaʻiga Rothera. Afai o le taunuʻuga e lelei, o le a aliali mai se pine mumu-violet, o le mamafa o le maʻi e fuafua i le malosi o le lanu.
  • Sample Legal. O le i ai o mea faaletonu e fuafuaina pe faʻapefea ona suia le urine i le tagata o loʻo gaoioi. Afai ei ai ni tino, ona mūmū mūmū po o le piniki.
  • Sample Lestrade. O le faʻaaogaina o le taligalu e tofotofoina pe a faʻaalia i le urine. Lanu mumu ma le piniki ua faailoa mai ai se eseesega.

Iʻuga o le auʻiliʻiliga, e masani lava o numera o faʻamatalaga e le o faʻaalia. Afai e leai se vavaeesega, ona tulaʻi mai lea o se paʻu o se taunuuga. Afai e maua, o le ai ai ni siʻite mai le 1 i le 3, latou te faʻamaonia le mamafa o le maʻi o le maʻi. O se tulaga ogaoga e iloiloina pe afai o le taunuuga o le auiliiliga e 3 faaopoopo.

Kino Ketone, o le a?

Glycogen ma glucose ua manatu o le punavai o le gaosiga o le malosi i tino o le tino, faatasi ai ma le le mautonu o le tino i le ate. O le pa'ū mataʻutia i la latou laasaga e taʻitaʻia ai le gaosiga o gaʻo.

I le faagasologa o le gau o le lipid i le ate, o le faʻavaeina o-------------------------------------------------------------------------------- O le fatu fatu, faiʻai, ma fatugaʻo faʻaaoga elemene o se punavai lua o le malosi.

O nei elemene o loʻo gaosia i taimi uma e lela, o loʻo i ai i le urine ma le toto. O lo latou laiga o loʻo tuʻuina mai:

  • vaivai beta-hydroxybutyric acid - 70%,
  • malosi acetoacetic malosi poʻo le acetoacetate - 26%
  • acetone - 4%.

O togafitiga faafomaʻi e faaaoga ai le faaupuga lautele "acetone", e aunoa ma le vaevaeina o le faailo i ni mea eseese, o vaega ua taua i luga. I le taimi muamua, e aliali mai i suesuega o le toto, peitai e mafai ona iloa e ala i suʻega o suʻesuʻega a le falemaʻi. O suʻesuʻega o le setete o le urine - e faatatau i auala faigofie ma aoga o le mauaina o faʻamatalaga talafeagai e uiga i le setete o le tino.

Ketonuria i lona matua o loʻo faia i lalo o le faʻamalosi o le maʻisuka poʻo le le lelei o le puleaina o le maʻisuka.

Faʻamatalaga lautele o le urini ma ona faailoga

O faʻataʻitaʻiga o tino o le ketone i le suʻesuʻeina o le urine e masani lava ona faʻaalia mai i le pepa o le faʻataʻotoga. Faatasi ai ma le upu "trace ket", o le potu suesue e talanoa e uiga i le fuafuaina o tino o le ketone i le urine.

I se tulaga masani, e aveeseina e le tino ile 50 mg o ketones i le aso - e le mafai ona faʻamautuina le gaioiga i se suʻesuʻega faʻamalosi. O le faʻamautuina o faʻamaumauga e le o ni faʻataʻitaʻiga o le acetone i le urine e faia i le faaaogaina o auala masani e lua - Lange, Lestrade suʻega. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tali atu i lona auai - o le faavae lenei mo le faʻamaonia o se faʻalavelave faʻaleaga.

Tulafono mo le sauniuni mo le faʻatinoga

O uluaʻi faʻataʻitaʻiga o le urine e afaina tele i le tele o mea:

  • meaʻai, meainu,
  • loto-mafaufau faalemafaufau, e faalagolago i le tulaga o le atuatuvale,
  • faaletino, gaoioiga faaletino,
  • faaaogaina fualaau faasaina
  • se tele o meaʻai faʻalaʻau.

Ina ia aloese mai le vevesi o taunuuga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa sauniuniga mo se suʻega o le urine:

  • o le aso ao lumanai le faaaogaina o le biomaterial talafeagai, o le tagata maʻi e faasaina ona faʻaaoga oloa e mafua ai suiga i le lanu o le urine - fualaau lanu, fualaau faisua, ulaula, suamalie, totoina,
  • ava malosi, ava ava malosi, pusa o meaola ninii, mea e faʻaaogā faʻasolosolo, mea faʻapipiʻi, kofe,
  • pe afai e tatau ona ave vailaau - e tatau ona lipotia atu i le fomaʻi aʻo leʻi oʻo i luma,
  • faalēaogāina e noatia ma fai fuafua i le malosi malosi o le tino, asiasi i potu vavalalata, taele, saunas,
  • pe a uma le cystoscopy, e le faʻatagaina muamua suʻega nai lo le vaiaso pe a maeʻa le togafiti mulimuli.

O le vaevaeina o taunuuga o le faʻamaʻi e mafua mai i aʻafiaga faʻaleagaina o le tino, faʻalauteleina le vevela o le tino, ma le maualuga o le toto, ma le toto maualuga. O le iai o nei mea sese e taʻitaʻia ai le manaʻoga e faʻafeiloaʻi le taimi o le sampling o le biomaterial.

Tupulaga urinary acetone levels

O faʻataʻitaʻiga o le acetone i le laboratory data range mai le 10 i le 30 mg i le lita i le aso - i le matutua o tagata. O na taunuuga e toetoe lava a le mafai ona iloa faʻatasi ma auiliiliga faʻapitoa.

O le fuafuaina o le faateleina o le tele o tino o le ketone i le urine o se taimi mo suesuega faaopoopo, o se suʻesuʻega loloto o le tino

Faʻafitauli e le faʻaleagaina

O faʻapogai o le faafitauli o loʻo faʻatusalia mai i lalo o faʻataʻitaʻiga nei:

  • ava malosi malosi,
  • ogaoga oona ona o vailaʻau vailaʻau eseese, metala mamafa,
  • faaumiumi le tele o gaoioiga faaletino,
  • o aʻafiaga le lelei o fualaau faasaina, tali leaga i tali i lo latou faʻaaogaina,
  • faʻanoanoa o le tino - i lalo o le taumafataga, anapogi faʻamalolo.

O le vavae ese mai faʻataʻitaʻiga masani e mafai ona mataituina i le taimi o le maitaga poʻo le vave lava ona uma le fananau.

O le maʻi suka

O se faʻalavelave faʻaleaga tagata e faʻaosofia e se paʻu mataʻutia i le maualuga o le kulukose o loʻo i totonu o le toto. Ua iloa e le tino se faaletonu ogaoga o le vailaau, o le anomaly ua faia i ni vailaau le talafeagai o inisalini.

Keteturia i le maʻisuka o se mea masani. O le faafitauli e faia i lalo o le faatosinaga o le anapogi faaumiumi, taumafa o meaai le talafeagai.

Isi faʻamaʻi faʻapitoa

E mafai e suʻega a le Urine ona faʻasalalau se faʻavae e le o se tulaga masani e aʻafia ai faʻamaʻi nei:

O le faʻatupulaia o le aofaʻi o tino o le ketone i le urine e maua mai i le faʻaitiitia o le faʻaaogāina o meaʻai i luga o puipui o le vaega gastrointestinal. O faʻamaʻi pipisi i le gastrointestinal system e mafua ai le faafitauli.

O gaioiga e pei o le toto i le vevela ma fuga o le eleele e faʻagaoioia ai le faʻaaogaina o le gaʻo o le gaʻo, le fausia o le kulukose mai lipids.

O faʻalavelave faʻaleagaina i le fomaʻi faʻamaʻavale e mafua ai le solia o le gaosiga o le carbohydrate - o le faʻaitiitia o le tulaga e mafua ona o le faʻavaveina o gaioiga o meaola, faʻalauteleina o le faʻaaogaina o mea mai le toto. O le faʻatupulaia o tino o le ketone e faʻatupulaʻia ona o le pala, lipid conversion.

O le foliga masani o le ava malosi e faʻafefe ai le faʻaaogaina o le ate, le faʻamaogaina o fausaga o le kapatic cell.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua ai le faaputuputuina o le urine, faʻaleleia o le tino, faʻalavelave faʻaleagaina i le tino.

O le faʻavae mo le togafitiga o le faʻamaʻi o se suiga lea i le soifuaga o le tagata maʻi, i le tulaga o mafuaʻaga e le mafuatia ai le ketonuria. O togafitiga o fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i le taofiofia o faʻamaoniga o le maʻi maualalo. Aʻo le i fuafuaina togafitiga talafeagai, o se suʻesuʻega o le urine, toto, ma suʻega faʻapitoa taʻitasi e faʻamaonia.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o tino o le ketone o loʻo i ai, e fautuaina le tagata maʻi e sui i se meaʻai maloloina. O le lisi o aso taʻitasi e aofia ai le pipi, lapiti, povi, fuamoa fuamoa, soup, cereals, berry, juice fruit, vegetables, fruits, fish with content content.

O le faʻasaʻo faasaina e aofia ai:

  • ava malosi, mea maualalo o le ava malosi,
  • olive suamalie ma fua,
  • kofe kofe, koko,
  • ituaiga uma o pulou,
  • tamato
  • suamalie
  • faʻasalaga,
  • oloa gaosi susu,
  • meaʻai gaʻo maualuga ma iʻa,
  • ipu mai faleaiga o meaai vave.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga o fualaau faasaina e aofia ai le faaaogaina o:

Adsorbents - tagata faufautua fautuaina le faʻaaogaina o le carbon carbonate. O se vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻamamā le tino o mea leaga o mea leaga. I se tasi taimi, e oʻo atu i le 30 kalama mea e mafai ona faʻaogaina: e faʻavae i luga o le fua faatatau "papaa i le kilokalama o le mamafa o le tino". O le vailaau e le mafua ai ni uiga le lelei, e le mafai ona latou faia se mea e sili atu.

E faʻafefe ai le faʻamalolo - ina ia toe faʻatumu le vai e faʻaaoga ai glucose, saline sodium chloride.

Ina ia mafai ona faatelevave le galuega o le inumaga, ia taofia le vomiting, o Cerucal, Motilium, Metoclopramide, Ganaton, Motilak e faʻaaoga. O fualaau o loʻo faʻataʻitaʻiina i ni pepa, vailaʻau faʻaoga.

Faʻatasi, faʻateʻaina o mea oona - ua fautuaina e faʻaaoga Polyphepan, Lignosorb, Entegnin, Polyfan, Diosmektit, Enterodez, Enterosorb.

Vaʻaia Multivitamin, faʻamalositino, faʻamuamua - faʻaleleia le vaega o meaʻai, o le gaioiga o totoga i totonu. O le filifilia o vailaʻau talafeagai e faʻatinoina e se fomaʻi taʻitasi, e fuafua i faʻamaumauga.

E faʻapefea ona aveese le sili atu o le acetone mai le tino? I le fale, e fautuaina le faateleina o le aofaʻi o le vai inu - vai inu mama. I totonu o le falemaʻi, o loʻo faʻaaogaina ia faʻaaogaina le faʻaaogaina o pata, i mataupu faigata, o tagata gasegase e faʻamamaina le ita.

O a ketones i le mimi

Faʻatasi ai ma tulaga faʻaleagaina o le tino, o tino o le ketone e iloa i le auiliiliga. I se tagata soifua maloloina, latou te i ai i se vaega itiiti, ae sili ona taua, o le mea lea e le mafai ona iloa ai. O tino pepe Ketone ua faʻasalaina:

  1. e ala i le afu
  2. e ala i le ea
  3. ma le faʻavave.

Ketones o oloa gaosiolosi ia e faʻapipiʻiina i le ate (beta-hydroxybutyric acid, beta-hydroxybutyrate, acetoacetic acid, acetone) e ala i le malepe o gaʻo poʻo le taimi o le gaosia o le kulukose. Faatasi ai ma le faʻatinoga lelei o le tino, ua faʻaaogaina tino o le ketone e aunoa ma le afaina ai o siosiomia o loʻo siomia ai. O le a le uiga o le acetone i le urine:

  • Afai o le ketone i le urine o loʻo i ai i le maualuga maualuga, o lona uiga o le galue masani o le tino e lamatia.
  • I le faateleina o le gaosiga o gaʻo, o le fausiaina o ketones e vave ona tupu nai lo le ate e mafai ona faʻaumatia.
  • I vailaau, o lenei maʻi ole gasegase ua taʻua o le "ketosis" ma e taʻitaʻia ai le faagasologa o le "acidification" o le toto.

Mafuaaga o le acetone i le urine

O se tino maloloina e le aofia ai le aofaiga o ketones e mafai ona fuafuaina e se auiliiliga lautele. O latou foliga mai poʻo le manogi o le urine e mafai ona taʻu mai ai se faʻafefe i le olaga masani. E avea lenei ma lapataiga: e tatau ona e faʻafetaui lou olaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata mamai e maua i le maʻisuka, e mafai ona matauina lenei maʻi. E mafai ona e faʻaumatia le faailoga ma se meaʻai lelei. Afai o le sosolo o le urine e malosi lona faʻaalia ma pei o le apu po o fua, o maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua maualuga le kulūkose.

O taunuuga e mafai ona sili atu ona ogaoga - o le iloa o le ketones e mafai ona lapatai atu e uiga i le fesuiaiga o le faamaʻi i se tulaga matautia, e oʻo atu i se gaʻo hyperglycemic. Afai e te maua le acetone e aunoa ma le kulukose, ona avea lea o se faʻamaʻi e le o aʻafia ma le maʻisuka. Faʻasoifua maloloina o ketonuria:

  • oncology
  • umi le anapogi
  • anaemia
  • maualalo meaʻai gaʻo
  • faʻaopoopoga o le protein
  • malosi malosi faaletino,
  • fomaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi
  • maʻitaga

Faʻamatalaga sauniuniga

Sauniuniga e taua tele i le sao o faʻamatalaga auiliiliga. E iai mea e mafai ona aʻafia ai le taunuʻuga. Aʻo le i filifilia le aoina o urine, e faʻamaonia e le fomaʻi maʻi aiaiga o sauniuniga:

  • E faʻafetaui le mea taumafa i le 24 itula ao lei faia le suʻega. Mai le taumafataga ua aveeseina:
  1. lanu lanu (oranges, kāloti, beets),
  2. suti (sukalati, suti, keke),
  3. meainu e aofia ai le kesi ma le ava malosi,
  4. malosi lauti ma kofe,
  5. ulaula, suamalie ma gaʻo meaai.
  • Mo se aso, e tatau ona lafoaia meaʻai, meaʻai vitamini ma mamanu.
  • Afai ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi e manaʻomia ai fualaau faʻapitoa ma e le mafai ona faalēaogāina, ona tatau ai lea ona logoina le fomaʻi / pediatrician.
  • E faasaina le gasegase faaletino.
  • O le taunuʻuga e mafai ona faʻasese pe afai e iai se asiasiga i le bathhouse poʻo le sauna aʻo leʻi toe tuʻuina atu.
  • O le taunuuga e afaina i le paleni o mafaufau (popolega, fiafia tele).
  • Afai ei ai se suʻesuʻega o le vevela e faʻaaoga ai le siaki, ona mafai lea ona e tuʻuina atu se faʻamatalaga muamua nai lo le 7-8 aso.
  • Afai ei ai le faateleina o le vevela ma le mamafa, o le a tolopoina le suʻega. E le gata i lea, e tatau ona lafoaia le taualumaga i aso taua ma tuʻuina atu le urini pe a maeʻa.

E le fautuaina e suia le masani masani ma masani masani i aso taitasi sei vagana ai lisi o lisi. Ma faʻaaoga foi le tele o le vai. A leai, o le auiliiliga o le a le atoatoa.

Urinalysis i tino ketona: taitaia

Kino Ketone i le uila - o nisi taimi o lona uiga ole sese o le aoina o mea. O se eseesega itiiti i le aoina o le urine e mafai ona faaleagaina ai le taunuuga.

Ina ia aloese mai le taufaaleaga, ua fautuaina e tausisi i tulafono:

  1. Aʻo leʻi aoina mai le urine, e tatau ona fufuluina le tino (e aunoa ma le faʻaaogaina o mea faʻamalosi, lava le fasimoli o pepe), faʻapipiʻi solo ma se mama mama.
  2. O le koneteina e tatau ona mama ma mago. Afai e le o aoina se isumu i se pusa mai se fale talavai, ona tatau lea ona kuka ma fufulu ipu.
  3. Aʻo faʻamalosi, e le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le tino i le fagu.
  4. Afai e maua e se fafine le faʻagasologa, ae e tatau ona faʻanatinati le auʻiliʻili, ona faʻapipiʻiina lea o le vevela ma se puluvaga poʻo se urine e aoina e faʻaaoga ai se pusi.
  5. O le auiliiliga e tatau ona alu i le fale suesue i totonu o le 2 itula.
  6. I le aoina o le vaega o le taeao, e le tatau ona pauu i lalo le fagu muamua.
  7. O le asiasiga i aso uma e aoina i totonu o le 24 itula. O lenei mea e manaʻomia:
  • se pusa mama ma mamago ma se voluma o le itiiti ifo i le 3-4 lita,
  • o le mea muamua, o le taeao e le manaomia,
  • amatalia amata amata i le faanatinati lona lua i le faletaele. E le tatau ona e galo e uiga i le fufuluina.
  • i le aoina o aso taitasi, e teuina le pusa i le malulu, i le vevela o le 2-8 tikeri,
  • pe a maeʻa le faʻamaʻi, ona faʻafefiloi lea o le urine ma sasaa i totonu o se fagu 150-200 ml,
  • faʻamatalaga e uiga i le tagata maʻi (maualuga, mamafa) e tatau ona faʻaaogaina i le auʻiliʻiliga, faʻapea foi le taimi na amataina ai le aoina o meafaitino, o le a le tele o le vai na inu i le aso ma le tele o le urine na faʻasaolotoina.

8. E le tatau ona fesootaʻi le uʻu ma le ea mo se taimi umi, o le mea lea, e tatau ona tapunia le fagu.

Pe a aoina le urine i tamaiti, e tatau ona usitai i tulafono lava e tasi. Mo le faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina se pusa moa poʻo se pepa mama palasitino. E le gata i lea, ua sasaa atu le urine i totonu o se atigipusa e momoli ai. Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma le aoina, o le auiliiliga o le a saʻo 100% saʻo.

Fuafuaina o tino o le ketone i le urine ma fasi pepa

E mafai ona faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga i le fale, ma e faʻaaogaina foi i falemaʻi ma faʻaalia fale suʻesuʻe e vave maua ai ni taunuʻuga. I foliga vaaia, o nei paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo i ai le mea e maua ai le reagent. O loʻo faʻatau atu i faʻamaʻi faapitoa i totonu o se fale talavai.

Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e sauniuni ma aoina faʻasosoʻo. Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona e faamasani oe lava i faatonuga i le umi e tatau ona teuina i le urine ma pe a uma le vaitaimi e mafai ona e iloiloina le iuga.

I tua atu o le paipa, o le laina e talafeagai mo le faʻaaoga i totonu o le 1 itula. Talu ai e vave ona gauai le susu mai le ea lata ane ma faatasi ai ma le faaumiumi o fesootaiga ma le ea, o le taunuuga e le saʻo. O le pusa o loʻo i ai fasi pepa faʻataʻitaʻiga e tatau ona tapunia lelei.

Mo le fuafuaina o le i ai o tino o le ketone, e tatau ona tuʻu i lalo le taʻavale i totonu o le uila ma taofi i totonu seia maeʻa. O le isi, o le fasipepa e tuʻuina i luga o se mago ma luga aʻe. I le averesi, o le iuga e fuafuaina pe a uma le 2 minute. I le malosi o le lanu o le fasi pepa, e mafai ona e faʻamasinoina le numera o tino i le urine.

O le tele o taimi, o le fasi pepa e valiina i lanu:

  • lanu piniki o lona uiga o le tele o mea e oo i le 1.5 mmol / l,
  • mumu e oo i le 4 mmol / l,
  • lanu violē e faʻaalia ai le i ai o le sili atu i le 10 mmol / l o tino, e manaʻomia se faanatinati vave i le falemaʻi.

Afai e le suia le lanu, e le sili atu le numera o ketone i le masani. Mo le saʻo le faʻaaogaina o fasi pepa ma fuafua le iuga, o loʻo tuʻuina atu i ai latou se faʻatonuga ma se laulau faʻavae. A faʻaalia e le paʻu le i ai o tino, e tatau ona pasi se suʻega faʻamalosi saʻo i le fale suesue ma saili le tofiaina o togafitiga mai se fomaʻi / fomaʻi.

E le mafai ona toe faʻaaogaina le taʻavale, talu ai ua leiloa le malosi o le au togi. E le gata i lea, pe a fai le suʻega, e le fautuaina e ave le taʻavale i le pito, lea o le a tuʻu ifo i totonu o le uila, e mafai ona faʻaleagaina le sao o le iuga. O le tele o le urine e tatau ona lava e faʻapipiʻi atoa ai le taʻavale, ia le itiiti ifo i le 15-20 ml.

I falemaʻi, o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻatau atu i ituaiga nei:

  1. Ketogluk-1. O aʻa e faailoa ai tino o le ketone i le urine ma le kulukose. A uma ona tatala ia fasipepa e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 2 masina, ona leiloloa ai lea o latou meatotino. A faʻaaoga, e suia le lanu mai le piniki ma le mumu.
  2. Ketofana. Faʻaaogaina o fasipepa, e mafai ona e iloa na o tino. A maeʻa ona tatalaina, e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le 1 masina. E sui le lanu mai le piniki ma le lanu viole.
  3. Faʻaaloalo. O le taʻiala o le faʻaaogaina ma le ola ola e talitutusa lava. Laititi laʻititi i tino. O le taunuʻuga ua tusia i luma o le 1 mmol / l i le urine.
  4. Uriket-1. Maualuga maualuga ile tino o le ketone. A maeʻa ona tatalaina, e teuina i le 2 masina. Lanu lanu mai le piniki i le lanu viole.

O pusa e aofia ai le 50 i le 100 fasi pepa. O lenei aofaiga e lava mo le siaki i aso taitasi. Faʻatasi ai ma le saʻo, o le taunuuga o le a faʻatusatusa i suʻega suʻega. Pe a matauina le faateleina o tino, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi mo togafitiga poʻo fetuunaiga.

Togafitiga Ketonuria

Kino Ketone i le urine - o lona uiga o le tino e i ai mea e le masani ai e manaʻomia vave togafitiga. Le lava le malosi ma le tele o tino e mafai ona oo atu ai i le oti.

O le faateleina o tino o le ketone (e mafai ona vaaia i le faateleina o le manogi o le acetone) e manaʻomia ai le fesoasoani vave mo le maʻi. Muamua, o le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai le enema e faʻamamā ai le tino o toxins. Mo lenei mea, e tatau ona tuʻuina atu le tagata gasegase e inu atili ai le suavai. Afai e le maua le maʻisuka, ona mafai lea ona e faaopoopo i ai le kulukose i le vai pe avatu le compet. E tatau ona e inu 1-3 sipi ina ia le tupu ai le vomiting.

Ina ia faʻamamaina mea oona, o le tagata gasegase ua faʻaaogaina le malala poʻo le polysorb. E gauai ai le toxins ma tino o le ketone, o le maualuga o nei vailaʻau e le mafai. O le mea lea, e fautuaina i latou e faʻaaoga e tusa lava pe le o iloa le mafuaaga o le faʻaalia o tino o le ketone.

Afai o le tagata gasegase ua lauiloa i le maʻisuka, ona tatau ai lea o le puleaina o le insulin. Ina ia faia lenei mea, e muamua ona e manaʻomia le fuaina o le maualuga o le suka i le toto. E faamanino le fua o le fualaau faasaina. Ua valaauina se falemaʻi. Ua maua e le fomaʻi le mafuaaga mo le faateleina o le kulukose ma tino ketone, ma o togafitiga foi o loʻo fetuunai.

Afai o le mafuaʻaga o se faʻamaʻi pipisi poʻo le ulavale i tamaiti, o le tagata gasegase e tuʻuina atu foʻi le vai i le glucose ma le enema. Afai e toe fai mai le tulaga, e tatau ona valaau le tausiga faʻafuaseʻi.

Afai e le iloa le mafuaaga o le faʻaalia o tino o le ketone, o lenei tulaga na tulaʻi mo le taimi muamua. Ona mafai ai lea ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se poli ua tuʻuina ma tuʻuina atu i ai le polysorb poʻo le smect. Afai e te lagona le le lelei, e te manaʻomia se valaau faanatinati mai se fomaʻi. E le gata i lea, ua maua e le fomaʻi poʻo le fomaʻi le mafuaʻaga o le faʻaalia mai o tino ma togafitiga.

Taumafa mo ketonuria

Po o le a lava le mafuaʻaga o le amataina o le maʻi, o se meaʻai e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi. O le a fesoasoani i le tino e toe malosi vave. O nisi taimi o togafitiga uma e mafai ona faʻavae i luga o se taumafataga faapitoa, pe afai o le mafuaʻaga o le ketonuria e le o se faʻamaʻi matautia.

I le aso muamua, pe a maua ni tino i le urine, e faatagaina le tagata gasegase e inu le tele o vai ma fufulu le tino mai togami. E faatagaina e faʻaaoga teuteuga o le chamomile ma le mint (faʻapei o le sauniuni o le lauti masani). Fualaau aoga o fualaau mama, aemaise vine.

O le aso na sosoo ai, ua faʻatagaina e faʻaaogā masini suamalie, sua o le suavai, gaʻo susu gaʻo. Mai le aso lona tolu, e mafai ona e faʻagasolo malie ona aumaia ni mea fou e faatagaina e le fomaʻi.

Le lisi o oloa ma ipu na faatagaina mo le taliaina:

  • O fua uma seʻi vagana ai fualaʻau 'aina e faʻatagaina. I le vaiaso muamua, e fautuaina e tao ni fualaau aina, 'aua neʻi' ai se mea fou,
  • honey, jam, glucose,
  • tunu pe tao tao o meaʻai maualalo,
  • fugalaau ma kuki mama,
  • fualaau suamalie, suamalie (e sili ia Essentuki Nu.17),
  • o meaʻai gaosiga maualalo-gaʻo.

O le tele o le ava i le aso e tatau ona le itiiti ifo i le 2-2.5 lita. O le tino e vave ona fufulu ma e mafai ona masani ona galue.

E le aofia ai meaʻai mai le taumafa: ava malosi, meaʻai gaʻo ma meaai gaosi.

O tino pepe Ketone i le urine o se togafitiga. Mo togafitiga, e tatau ona e iloa le mafuaaga, o lona uiga e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se fomaʻi mo se suʻega. O le togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

Faiga faavae: Mila Friedan

Acetone i urine i tagata matutua - mafuaʻaga

Faatasi ai ma le ketonuria, e le lava ni aano o gaʻo, lea e manaʻomia mo le faʻamaʻi atoa o puipuiga ma gaʻo. Afai o le acetone e maua i le maʻisuka, ona mate lea o le a fesoasoani. Le alualu i luma i tua atu o meaʻai talafeagai e le tupu? Ona mafai ai lea ona maua e le tagata maʻi se maʻi tuga tuga. O le le amanaiaina o le faailoga e mafai ona maua ai se maʻi o le maʻisuka. Afai e leai se ituaiga I ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e iai isi mafuaʻaga o le acetone i le urine i se tagata matua:

  • 'ai le tele o porotini ma meaʻai gaʻo,
  • leai o ni meaʻai gaʻo-mauʻoa
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • umi le anapogi.

Ketone tino i le urine aʻo maʻitaga

O le faʻateleina o mea e maua i ketones i se maitaga maʻitaga e faʻaalia i se aʻafiaga leaga i le tino. E faʻapefea ona fuafua le i ai o faʻamaʻi ma e le afaina ai le pepe e leʻi fanau mai? E tatau ona pasia se auiliiliga e fuafua ai konesoni i le urine aʻo maʻitaga. O le tuʻuina atu o meaola faʻapitoa e tupu i se aofaiga o le 20-50 mg i le aso, o le masani lea i le maʻitaga. O le faʻapetetrician-gynecologists o loʻo faʻasolosolo i le masani ona tuʻuina atu o le urine mo se mafuaʻaga.

O le tausisia o lenei tulafono o le a fesoasoani e sailiili e uiga i faafitauli e ono tulai mai ma aveese ai:

  1. O le i ai o ketones i totonu o se fafine maʻitaga o le a lipotia faafitauli i le ate ma le fualaau oona ona o le le lelei o mea taumafa.
  2. Faatasi ai ma le faateleina o le numera o ketones, o le oona o le tino o le lumanai ma le acetone e tupu, faʻamalosia le faagasologa o le fanauina o le fomaʻi.
  3. E le mafai ona faʻaalia se faʻataʻitaʻiga ma se fafine ua le maua le mamafa i le faʻamaʻi i masina muamua o le maitaga.

Kino Ketone i le urine o se tamaititi

Toeitiiti lava o matua uma na feagai ma lenei faafitauli. Ketones i le urine o se tamaititi e mafai ona faʻaalia e ala i le vomiting, lea o le a manogi e pei o le acetone. Faatasi ai ma mafuaaga taatele o le ketonuria i se tamaititi, o le pancreas malfunctions, le lelei o mea taumafa, le atoatoa o le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo. O le faateleina o le faatinoga e manaʻomia ai se fomaʻi. O le tino o le tamaititi o se faailo o se toilalo. O mafuaʻaga autu o le faʻaalia o tino o le ketone i le urine:

  • vailaʻau
  • sili atu i luga o le tulaga faaletino i tamaiti e faʻamalosi,
  • maualuga le vevela
  • le maalili
  • ogaoga faʻamaʻi e faʻaosooso ai le ita,
  • vaega taua
  • masani ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi
  • matelaina po o le le lelei, lea na mafua ai le faaitiitia o le kulūkose,
  • diathesis
  • sili atu fuatini ma gaʻo,
  • faateleina le mamafa i le tino ona o maʻi ua tuanai,
  • popole
  • anufe
  • vaivai le enzyme.

Suesuega o le urine mo le acetone

Ina ia iloa le acetonuria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi o le a ia tusia se faʻamatalaga mo se faʻataʻitaʻiga lautele. Faatasi ai ma isi faailoilo, o le a mafai ona iloa le i ai ma le anotusi o ketones. E manaʻomia lou faia o le faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma tulafono: aoina mai le taeao i se vai mamā, ma faʻapipiʻi, faia muamua togafitiga o le tumama. E le mafai ona iloa le acetone e ala i metotia masani a le fale suesue, aua o lona maualuga e maualalo. Afai o faʻataʻitaʻiga i luga o tino o le ketone na faʻaalia ai le i ai o le acetone, ona faʻaalia lea o lona aofaiga e pei ona taua i lalo:

  1. Faatasi ai ma le tasi, o le tali ua manatu vaivai.
  2. E oʻo i le tolu faʻateleina o le tali e lelei.
  3. Faatasi ai ma ni tulaga lelei se fa, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le manaʻomia ona vave togafitiga faafomaʻi.

Le masani o le acetone i le urine

O le tino o le tagata ua maua i se vaega faapitoa o le acetone, ae o le masani masani o tino o le ketone i le urine o lo latou toesea atoa lea i le masani masani o suʻesuʻega suʻesuʻe. Mo suʻesuʻega, lanu samples o Gerhard, Lange, Lestrade, Faʻaaoga tulafono. Afai o le taunuuga o le auʻiliʻiliga e lelei, ona tatau lea ona e suʻeina le numera o tino ketone o le a fesoasoani e fuafua le faʻamaʻi:

  1. O sina faʻaaliga itiiti o le acetone e faʻaalia ai ketonuria.
  2. Afai o le taua o ketones e mai le 1 i le 3 mmol / l, ona e maua ai lea o le ketoneemia.
  3. O se taunuuga o le 3 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le ketonosis i le maʻisuka.

Auala e fuafua ai le acetone i le urine

I aso nei, e le talafeagai le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi e siaki ma pulea ai le acetone. Siaki le acetone i le urine i le fale o le a fesoasoani i se suʻega e fuafua ai tino o le ketone, lea e mafai ona faʻatau i le fale talavai taitoatasi. Ina ia suʻeina faʻamaoniga i le malosi, e sili atu ona lelei le faʻatau i le taimi e tasi. E talafeagai le aoina o le taeao ma faʻamago le lau o le faʻaaliga.

E faigofie ona fai lenei mea pe afai e te aoina muamua meaola faʻapitoa i totonu o se atigipusa ma faʻaitiitia le laina mo le 3 minute. O le isi auala e fuafua ai le maualuga o ketones i le urine e aunoa ma le asiasi i falemaʻi o se vaifofo o le amonia. O nai mataua e tatau ona faʻaopoopo i ipu ma le faʻavave. O faʻafitauli e faʻamaonia e se lanu lanu mumu.

Urine ketone test strips

O keto suʻega o ni vaega o suʻega e foliga pei o le paʻi (faailoga) fasi. I le faʻaaogaina o ia mea, e mafai ona e faia se fua faʻatatau o le samoa ma le agavaa o ketones i le urine. O loʻo maua i le pusa o le 5 i le 100 pi. Mo falemaʻi falemaʻi o loʻo i ai pusa e 200 pcs. Papa o le 50 pi. lava mo le siakiina o le acetone 3 taimi i le aso mo le 2 vaiaso. O aʻa mo le fuafuaina o tino o le ketone e lelei tele le faʻatau i falemaʻi nai lo le faʻatonu o taugofie, ae le faʻamaonia, oloa.

O le a le uiga o le ketone body in urine

O le faamatalaina o le taunuuga o le auiliiliga e faalagolago i le auala o lona faatinoina. O le a le uiga o le ketone traces? Ole faʻamatalaga maʻoti o le a naʻo le fomai e taʻuina. I suʻega a le fale, pe'ā uma ona tuʻuina atu le urine, o le a faʻaalia le lanu e tusa ai ma le mea e maua ai se tali. O le suʻega e faʻaalia ai le maualuga o ketones mai le 0 i le 15 mmol / l, ae o le ae le iloa numera tonu. Afai e te maua se lanu violē i le itu o le suʻega, o le tulaga e taua. Afai o le mimiua e liu mumu pe a faʻapipiʻi laulaʻau o le amonia, ona i ai lea o konesona.

Ketone body in urine - mea e fai

Afai o se auiliiliga lautele mo le biochemistry poʻo se faʻataʻitaʻiga faʻaalia na faʻaalia ai le i ai o ketones, ona tatau loa lea ona faia fuafuaga e faʻaitiitia ai faʻamaoniga. Ina ia mataituina le aoga o filifiliga ua filifilia, e tatau ona toe fai le siakiina pe a uma le 3 itula. O le a le mea e fai pe a iai le acetone i le urine? Muamua lava, alu i le fomaʻi ma mulimuli i meaʻai ua faatonuina, taʻitaʻia se olaga ola maloloina, taumafai e aua nei 'ai meaʻai ma le mamafa.

E faʻafefea ona aveese le acetone mai le urine

Faʻatasi ai ma le manava, e tatau ona e taumafai e faʻaitiitia le maualuga o le acetone i le urine. E faapefea? E taua le tausia o mea lelei masani i aso taitasi ma 'ai meaai maloloina. I le maualuga tele o numera, naʻo le falemaʻi falemaʻi o le tagata maʻi e faʻaalia. Ua faatonuina e le fomai togafitiga, inu malosi, o se meaai malosi. E manaʻomia lou inu vai mo le 1pp. 15 minute uma lava. Afai e le mafai e se tagata matua poʻo se tamaititi ona faia lenei mea ona o le vomia, ona puipuia ai lea o le faʻamalolo, ua faʻamautuina ai se vai inu. O oloa ma fualaau faasaina e pei:

  • teuteu o vine ma isi fualaau mamago,
  • fofo o fualaau oona Orsol ma Regidron,
  • afu o le chamomile,
  • o loʻo i ai pea vai vai,
  • injections o le Tserukal,
  • moli toto Sorbex poʻo le koala paʻepaʻe,
  • fufulu enema (1 tbsp. l masima ile 1 lita o vai).

Tuua Lau Faamatalaga