O le a le ituaiga iʻa ou te 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2?

O le salmon i le maʻisuka ituaiga 2 o le a avea o se oloa maloloina. E faatagaina mo le sauniuniga o le tele o ipu. I le faʻaaoga lelei ma le talafeagai o lemoni, o le faʻavaeina o le gaʻo o meaʻai e matua faʻaitiitia, o le faʻateleina o gaʻo leaga e faʻaitiitia. Ona o lenei mea, ua faʻaititia ai le lamatiaga o le atiinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2 ma ua faʻaitiitia ai faailoga ma tikeri o le maʻi. E le gata i lea, o fua o le sami i luga o le lisi e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o faʻamaʻi fatu cardiovascular e fesoʻotaʻi ma le mamafa ma le faʻataʻavalevale.

O le a le ituaiga iʻa e le faatagaina?

O iʻa o se tasi o ituaiga sili ona faigofie faigofie o meaʻai, e pei o le moa. O le mafuaaga lena latou te taua tele ai i le tino.

Fiafia maualuga ma le tele o mea amino-o nei vaega e iloa ai lona taua tele o mea taumafa. O le aofaʻiga o protein o loʻo i totonu o le iʻa e faʻalagolago i lona ituaiga. Ae ui lava i lea, o lenei oloa e matua maloloina ma taua mo le maʻisuka.

Ae ui lava i lea, o le maʻisuka, e aoga tele le le aofia ai o ituaiga o tagata o le gataifale ma ipu mai ia i latou:

  1. Fua eseese o iʻa o le gataifale.
  2. Soo se iʻa lelei. Talu ai e mafai ona sili atu ona leaga nai lo le lelei. Ona o le maualuga maualuga o le masima, o le tino o le a manaʻomia ai le tele o le suavai ma faaputuputuina, aʻo faia le edema i pito.
  3. Laʻau faʻasaina - ona o le maualuga o kalori.
  4. Caviar, o loʻo i ai le maualuga o le porotini, pe a faʻaumatia, o loʻo i ai se mamafa malosi i luga o totoga o meaʻai ma gaʻo.
  5. Ulaula ma falai iʻa.

O le laʻau mumu mo le maʻisuka ua faatagaina mo le aofia ai i luga o le lisi, e ui o nisi ituaiga o meaʻai e gaʻo. O se vaega itiiti o sea iʻa e le afaina ai le tino.

O le a le ituaiga iʻa e mafai?

Ae o le a le ituaiga iʻa e aoga? E faalagolago i le tagata patino ma uiga o lona tino, ae peitai, e leai se eseesega. O le mea autu o le matauina lea o le metotia. O le masani i aso taitasi mo le maʻisuka e 150 g. E lelei tele le 'ai e faalua i le vaiaso. Ma o le mea pito sili ona aoga na kuka, uu pe tao i totonu o pepa.

O se filifiliga lelei o le pike perch, pollock, cruco carp, perch mo soo se ituaiga o maʻisuka. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i le 'aiina o iʻa.

E mafai ona faʻafefete iʻa, ae leai se faʻaopoopoga o le suauu. E mafai ona avea o se tuna maloloina po o se salmon e kuka i totonu o lona lava suamalie po o tomato. O nei vaega e mafai ona faaopoopo i salalaʻau fuamoa eseese poʻo le faia o sandwiches i le tuna ma le yogurt fou poʻo le sinapi.

O Salmon o le a aoga foi i le meaʻai. E ui lava o lenei iʻa gaʻo, ae o loʻo aofia ai le tele o le omega-3 amino, lea e talafeagai mo le paleni masani o hormones i le tino. O le mea lea, e mafai ma e tatau ona 'ai le salmon e maua i le maʻisuka, ae peitaʻi pe afai e te tausisia le masani o le aso.

Talosaga mo le maʻisuka ua faatagaina foi. O lenei iʻa e tele naua mea aoga. O se eseesega tele lea o iʻa. E mafai ona ola i le masima ma le vai fou. O lenei iʻa sa avea muamua o se mea taugata. O le mea e lelei ai, i ona po nei ua avanoa i le toetoe o tagata uma. E iai le tele o gaʻo maloloina, proteins ma antioxidants.

Togavaʻa o se mea taumafa e fesoasoani e faamama le tino, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, lea e taua mo le maʻisuka e le o le insulin. O mea aoga aoga e fesoasoani e toe malosi vave pe a uma ona gasegase. E tatau ona e filifilia se togi na maua i totonu o vaʻavai mama, ona e mafai ona faʻaaogaina vaega leaga mai le vai.

O fuālaʻau meaʻai e matua malamalama lava, ae i le taimi lava lea e faamalieina ai. E le gata i lea, o ia mea taumafa e le gata e le afaina ai le manava, ae e fesoasoani foi i lona faamamaina mai le toxins ua leva ona teuina. O se meaʻai sili ona lelei o le puani piniki. O lenei iʻa o se meaʻai-calorie meaai. O le mea lea, oi latou ua uma ona tausisi i meaai a le iʻa e le tatau ona faʻaopopo i le lisi. E faʻatusatusa i isi iʻa, o loʻo i ai le maualuga o le gaʻo ma le kalori.

Ae aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e fesoasoani i le faatonutonuina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi ona o le gaioiga omega-3 amino. E le gata i lea, o lenei amino acid o se antioxidant, lea e fesoasoani i le isi itu e aveese uma vaega leaga mai le tino.

E oo lava i le tuufaatasiga o le lanu piniki, na maua ai se maualuga o meaola o iodine ma phosphorus, lea ei ai sona aoga aoga i le faagaoioia o le vevela vevela ma ipu o le faiai, ma faatulaga ai le faagaioia o le tino.

E faʻafefea ona kuka iʻa?

O le mea moni, o le mumu mumu ma le maʻisuka o se mea taua tele, ae i mea uma e tatau ona e mulimuli ai i le fua. O le mea lea, e tatau ona e filifili ma kuka. E le naʻo le tagata gasegase e tatau ona ia filifilia se iʻa e sili atu ona lelei ma lelei. E manaomia pea le kukaina lelei ina ia aoga, ae le o pauna faaopoopo:

  1. E fautuaina e faʻapipiʻi iʻa i totonu o le vai, i ni meaʻai laiti-calorie, vaʻa, tao i totonu o le ogaumu i totonu o se ogaumu ma fualaau faisua.
  2. I le avea ai o se falaoa, ia faaopoopo ni fualaau faisua fou pe tao tao.
  3. Pink salmon, trout ma salmon e lelei atoatoa mo le saunia o meaʻai ma suamalie, soupeti iʻa, supa iʻa ma soup.
  4. E fautuaina e faatumu le iʻa i le suauʻu olive, o le kulimi suamalie e maualalo le manogi, nai lo le masima, e sili atu le suavai i le sua o le tipolo, faaopoopo i ai mea manogi.
  5. E mafai ona e kuka keke mai le fusi pe tao i totonu ole ogaumu.

O nisi fautuaga

O le laʻau mumu mo le maʻisuka o se mea maloloina lelei. Ae e aoga lava le talanoa ma se endocrinologist e uiga i le tele o ipu, le numera o le faʻaaogaina o vaiaso o iʻa. E taua foi le mafaufau pe afai o le tagata maʻi e i ai se allergy i iʻa taumafa po o se tali patino o le tino i ituaiga eseese o iʻa. O aʻafiaga le lelei e mafai ona tupu i le fomaʻi o le faʻamaʻi, o le mimitiina, ma le nutimomoia.

Glycemic index of fish

Mo le maʻisuka, o se taumafataga e faia i oloa e le sili atu i le 49 iunite le index index. O a latou lisi e lautele, lea e mafai ai e oe i aso uma ona kukaina le tele o tofo. O meaai e iai se faasino igoa o le 50 i le 69 iunite e mafai ona avea ma se "malolo" e le masani ai i le laulau a le tagata maʻi. Faatasi ai ma le faʻamagaloga, e oʻo atu i le 150 kalama e faatagaina, e le silia ma le faatolu i le vaiaso.

O loʻo i ai le tele o oloa faʻataʻatia (maualuga) GI, e 70 iunite pe sili atu. Endocrinologists e faʻatagaina le 'aiina o ia meaʻai, aua e faʻaosofia ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I nisi tulaga, e tupu mai le faasinomaga o le faasinomaga - faatasi ai ma togafitiga vevela, faatasi ai ma se suiga i le tutusa o le oloa. Ae ui i lea, mo aano o manu ma iʻa, e le faʻaaogaina nei tulafono. E faʻaaoga foi lenei mea i le sami.

O le tele o oloa o loʻo i ai le GI o iunite zero - o se mea e maua ai le protein po o le gaʻo tele foi. O gasegase, aemaise lava i latou e mamafa tele, e tatau ona aofia ai meaʻai gaʻo mai le taumafataga, aua e fesoasoani i le faʻavaeina o le gaʻo ma maua ai le tele o le cholesterol leaga.

O iʻa e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia e tusa ai ma taiala nei:

  • maualalo le kalori content
  • fua maualalo maualalo.

O le laulau o le GI ua faaalia ai o soo se ituaiga o iʻa e leai se numera, e matua faafaigofie ai le galuega o lona filifilia. E tatau i tagata mamaʻi ona 'aina iʻa e maualalo le maualalo.

O fea iʻa e filifilia

O le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka o ni faʻataʻatiaga tutusa lelei. O lenei vaega o oloa e taua tele i le lisi o tagata gasegase, aua o loʻo i ai le protein faigofie faigofie ma le tele o mea aoga e aofia ai toetoe lava o tino uma.

E pei ona faʻamatala muamua, e talafeagai le tuʻuina atu o le fiafia i le faʻaaogaina o ituaiga iʻa e maualalo le maualalo. Ae ui i lea, e toatele e iai le fesili - e mafai ona 'ai le iʻa oona? O le tali le saʻo o le ioe, ae na o le faʻalelei ma le sili atu ma le tasi i le vaiaso.

O le mea o le mūmū mūmū o loʻo kuka ma iʻa iʻa e aofia ai le gaʻo gaʻo Omega-3 (o le mea lea i totonu o le suāuu), e nafa ma le paleni masani o le hormonal. Afai e tasi i le vaiaso e te 'ai le 300 grams o sea oloa, ona faʻamalieina lea o le vaiaso i le tino mo lenei mea.

O le tele o ia iʻa, lea e faatagaina i se faʻamaʻi "suamalie":

E le mafai ona taʻua ni iʻa faʻaputuina o se oloa aoga, aua latou te masani ona faaopoopo le suka ma faʻaaogaina tele le suauu manogi. O le susu o le suka i le maʻisuka e faʻasaina foi e endocrinologists, ona o le uta i luga o le pancreas.

O iʻa mama e mafai ona 'aina i ni mea laiti - e fesoasoani e faʻatuai ai le faʻaumatia o le vai mai le tino, o le mea lea e mafai ai ona tupu le fula o lima. Faʻaili i le fale, e aunoa ma le faʻaaogaina o suka. O se ipu e pei o le moliuila o loʻo maua atili ma sili atu ona lauiloa.

O le faagasologa o ana tapenapenaga e tatau ona mulimulitai i nisi o tulafono, aua o le siaki e ufiufi ai le iʻa o se mea oona ma matautia i le soifua maloloina o le tagata. Muamua, o le oloa e tatau ona lapisi i le masima, ona susu ai lea i le vai malulu. Toe fai lenei faiga i ni nai taimi.

O iʻa e fautuaina e endocrinologists mo le maʻisuka:

O iʻa e aofia ai vitamini ma minerale:

  1. provitamin A
  2. B vitamini,
  3. Vitamin D
  4. iodine
  5. fumela
  6. calcium
  7. paluka.

E ui lava i le tele o aoga o oloa o iʻa, e le tatau ona e faʻaaogaina i le tele o mea, talu ai e mafai ona e aumaia le tino i se setete o le palatini.

Faʻatau Fua

O ni ipu eseese e mafai ona saunia mai iʻa, lea e iloga i la latou taumafa paleni ma mea maualalo i le kalori. E fautuaina e fufulu pe faʻapipiʻi i totonu o le vai. I le tulaga aoao, o le maʻisuka e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o le suauʻu manogi i fualaau kuka, aua e aofia ai le cholesterol leaga.

E mafai ona faʻaaoga fuala mo le meaʻai, faia o sandwiches i le falaoa. O le fua o loʻo faʻamatalaina e iloga i lona aʻafia ona o le faʻaaogaina o lemoni ma oranoa pe a faʻafeiloaʻi.

Muamua e te manaʻomia le tuʻufaʻatasia o le lua punetini o le lemon peel, o le sipuni sipuni o le suka, lua punetini o masima. Tuu le tasi vaetolu o le faʻafefiloi i totonu o se atigipusa ma taoto le 50 kalama o iʻa, faʻasolo i luga. Fafasi i le kulimi suamalie o totoe, faaopoopo ni nai pi o le pepa. Otioti le moli i liʻo, aua nei aveese le pele, tuu le iʻa i luga, ufiufi i le afifi ma seti le lomitusi, tuu le ipu i totonu o le pusaaisa. O le taimi o le kuka e ave ai le 35 itula. E valu itula uma e te manaʻomia e toe fuli ai le iʻa.

E tele auala e kuka ai iʻa i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea pito sili ona aoga ma taʻutaʻua. Mo se faataitaiga, "mushroom carp" ua saunia mai mea nei:

  • Carp e tusa ma le 700 glama
  • musika - 300 kalama,
  • tasi leisi
  • lua cloves o le kalama
  • tolu sipuni tele o le kulimi kulimi maualalo,
  • olive suauu.

Faamama le iʻa mai insides ma paʻu, faʻafefiloi ma le masima ma tao i totonu o le suauʻu vevela seia oʻo ina maua se pulu auro. Tipi le pulou i le afa, fulu i luga o le vevela vevela ma aniani, tipi i afa mama, cloves. Faamasima ma le pepa. I ni nai minute ao le i sauniuni le faatumuina, faaopoopo ni lua sipuni se lua o le kulimi kulimi.

Ufiufi le pepa tao tao, fufuluina i le suauʻu, tuʻu le iʻa, faʻasolosolo le kapeti ma le kulimi mafiafia ma le mashroom, faʻalautele le pito i luga o le tino ma le kulimi kulimi o loʻo totoe. Pipi i totonu o se umu i luma o le oven i le 180 ° C mo le 25 minute. Aua nei aveese le kapipi mai le ogaumu mo le isi 10 minute.

E mafai foi ona e kuka ni tipi mai iʻa. Tuʻu le fusi i le riki e ala i se mea e teu ai manu, faʻaopopo le fuamoa, masima ma le pepa. Sogi sina fasi falaoa i le susu pe a goto, sasa le sua susu ma ia pasi foi le falaoa e ala i se fai meaʻai. Faʻafefiloi mea uma seʻia oʻo ina lanu

E lua auala e saunia ai cutisi. Muamua o le faʻavelaina lea i se apa, sili atu ma se paʻu Teflon (ina ia le faʻaaogaina le suauu). Le lua - se ulugalii.

Taʻu ipu mo iʻa

O lea itu o ipu mo le maʻisuka e mafai ona saunia mai fualaʻau ma fualaʻau. E le gata i lea, e tatau ona oʻo atu i le afa o taumafa uma a le tagata maʻi. Ua umi se mea e sili ona fiafia i ai o iʻa fagota ma le araisa. Ae ui i lea, o lenei cereal e faʻasaina ona o le maualuga o faʻamaumauga, e tusa ma le 70 iunite.

O ituaiga nei e mafai ona avea ma se suiga lelei i le lanu paepae: enaena, mumu, vao ma le basmati. E le sili atu i le 55 iunite a latou faʻasinomaga mataʻitusi. E sili atu le kukaina o falaoamata e aunoa ma le faaopoopo o le pata, sui i le olive poo le suauu.

E fautuaina foi mo se ipu falaoa e faʻaaoga ai le 'iron ore' i le uʻamea, magnesium ma le potassium. O lona faasino igoa e 55 iunite. E taua le mafaufau e faapea o le mamafa o le falaoʻo, o le maualuga o lona GI. E ui lava e alu maualuga mai, mai le fuainumera ua faailoaina i luga o le laulau.

Faatasi ai ma le masani ai o le galueaina o le endocrin system ma le leai o se toto maualuga, kuka poo le tao tao pateta e mafai ona fafagaina i iʻa, ae e faasaina mo le maʻisuka e faʻaaoga lenei fualaau faisua.

I le avea ai o se isi mea, e mafai ona e saunia se apa meaai fatu pi i mea nei:

  1. afa kilokalama o pi mumu
  2. pupu e lima o le kalama,
  3. se laulaau lanumeamata
  4. pepa paʻu pepa, masima,
  5. fuālaʻau manogi.

Faʻamasani muamua le aganuu pi mo le 12 itula. A uma ona tuʻuina pi i totonu o le pani, faaopoopo le vai ma kuka seʻi oʻo i le kuka. Faʻamama le vai o totoe, faʻaopopo i ai ni nai faga lua lua minute ao leʻi oʻo i le faaiuga o le kuka.

Tipi le anisi i afa mama ma fulu seia oo i le auro, ona faaopoopo ai lea o greens ma le kele. Faʻaopopo pi i le kulimi sasisi, faʻafefiloi mea uma, masima, pepa ma simmer i luga ole vevela i lalo ole tapuni mo le lima minute.

E le gata i lea, faatasi ai ma le kuka poʻo le falai, e mafai ona e faʻaaogaina meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2 mai le gaosiga e maualalo le GI. E mafai ona e faʻafefiloi fualaʻau e faʻavae i mea e te fiafia i ai. Ae aua nei galo o loo tofu i latou ma se taimi e kuka ai le tagata lava ia.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i aoga o iʻa.

Tuua Lau Faamatalaga