Maʻisuka i fafine pe a uma le 40: faʻamau ma faailoga, mafuaaga, togafitiga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e aafia ai tagata o soo se itupa ma tausaga. Ma o tamaitai e le o se mea e tasi. E sili atu ona aʻafia i le maʻisuka e le o le insulin-toto type 2. O le mafai ona iloa faailoga o se maʻi teteʻe e fesoasoani e amata togafitiga ile taimi ma aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga. O le mafuaaga lea e taua ai i tamaitai ona mafai ona latou fuafuaina le mea sese i o latou tino, ma mea e mafai ona taʻu mai ai le tupu o le maʻisuka (DM).

O le a le maʻisuka?

O le maʻisuka o se maʻi endocrine e aʻafia ma le le lava o le mafaufau i le inisalini, poʻo le le lava o le inisalini. E pei ona e iloa, o le insulin o le hormone lea e tatala ai le auala mo le kulukose i sulu o le tino. O le mafuaʻaga lea ua taʻua ai le suka suka "sugar", aua o le kullukose e aʻafia i le vasega o suga faigofie.

E tolu laasaga o le maʻisuka, faʻalagolago i faʻamaʻi ma le maualuga o le suka - laʻititi, agavaʻa ma ogaoga.

Aisea e sili atu ai ona maʻi tamaiti nai lo alii

Fuainumera faamaumauina o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e 2 taimi sili atu nai lo alii. E le gata i lea, o le a sili atu ona latou feagai ma faʻalavelave matuia o le maʻisuka, e pei o le fatu, osofaia, nephropathy, neuropathy, ma isi. O le a le mafuaʻaga o lenei mea? O le mafuaaga e le mafaamatalaina, ae o le au saienisi o loo fautua mai o le mataupu e taoto i uiga o le tino o tamaitai. A o laʻitiiti, o se tasi o puipuiga puipuia e faia e hormones o feusuaiga. Ae ui i lea, i fafine pe a maeʻa le misa, e taofi le gaosiga o le hormone. Mo tamaitai eseese, o lenei vaitau e amata mai i taimi eseese - mo se tasi i le taimi lava e 40 tausaga, ma mo se tasi i le 45-50 tausaga.

O le taimi lava e faʻavaivaia ai le puipuiga o hormoni, o le a amata ona tupu le faʻamaʻi. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi e faateleina i le 50%.

E le gata i lea, o se vaega taua foi e taʻalo ai se matafaioi e sili atu ona gaʻo i fafine e faʻatusatusa i alii. Ae o le siama o le tino e sili ona le maaleale i le inisalini.

O tamaitai e itiiti ifo nai lo tagata e auai i faʻamalositino ma sili atu ona tuuto i meaʻai suamalie (suamalie, mea faʻafiafia, ice cream, sukalati). O nei mea uma e saofagā i se tasi auala poʻo le isi.

O tamaitai pe a mavae le 40 tausaga e seasea lava ona maua i le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini e faalagolago i ai). O lenei faʻamaʻi e sili atu le uiga o tama ma lalo o le 30 tausaga. Ae peitai, o lenei tulaga e le mafai ona taofia.

Faailoga o le maʻisuka i fafine

O le maʻisuka, faʻatasi ai ma tuusaunoaga, e leai ni faʻamaoniga e patino i se itupa patino. I se isi faaupuga, o faailoga autu o le faʻamaʻi e tutusa lava mo alii ma tamaitai.

O le maʻoti autu o suʻesuʻega lea e mafai ona fuafuaina ai le maʻisuka o le toto maualuga. Ae ui i lea, e le o tagata uma o le a alu mo se suʻega o le toto i le tulaga lava. O le mea lea, e taua le faʻalogo i lou tino ma maua le malosi e fuafua ai faailoga muamua o le maʻi.

O le lauiloa sili ona lauiloa o le maʻisuka o le vave vave. Ae ui i lea, e le o aliali mai i se taimi tutusa ia faʻamaoniga tutusa. E taʻu mai ai le fesuiaiga o le faʻamaʻi i le vaega faʻatulagaina pe a sili atu le maualuga o le suka i le 10 mmol / L. Afai i le maualalo o le maualuga o le suka o fatugaʻo e fufulu ese le kulukose, ona amata lea mai lenei paepae, latou te amata ona taulimaina le avega. Ma o se taunuuga, o le suka e aliali mai i le urine. I le taimi lava e tasi, o le urination e faʻalauteleina, o le fiainu e aliali mai ona o le faateleina o le faʻamalosi o le vai. O le acetone e aliali i totonu o le toto, e mafai ona tupu se manava le manava o le acetone. O maualuga maualuga o le suka e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli e pei o le maʻisuka, vaevaega poʻo le maeʻa atoa o le vaʻai, fatuga o fatugaʻo, maʻi faʻamaʻi, cerebrovascular accident, paralysis.

E mafai ona masalomia le maʻisuka i se taimi muamua? E faigata, ae mafai ona matauina muamua faʻaaliga. O faailoga muamua o le maʻisuka i fafine e aofia ai:

  • vaivai,
  • masani ona tiga
  • vaivai ma tiga i vae, fulafula,
  • tiga i totonu o le loto,
  • lagona le le mautonu
  • faʻaleagaina
  • oso i le toto maualuga,
  • mamafa i vae
  • tigā
  • faʻamaʻi manuʻa manuʻa
  • vavao
  • o foliga mai o maʻi pipili, suauʻu, pustules,
  • dermatitis
  • faʻateleina le sosolo
  • vevela le paʻu, aemaise lava i le itu o le inguina,
  • afaina o le vaʻaia, vavao i luma o mata,
  • afaina ma tingling i vae,
  • faʻaleagaina le puipuiga, faateleina faʻamaʻi pipisi,
  • faʻafitauli o le tulaga o fao ma lauulu,
  • vevela paʻu
  • faʻamaʻi pipisi o le gums, faʻaleagaina o nifo.

E le o faʻamaoniga uma o le maʻisuka i fafine e mafai ona tutupu i le taimi e tasi. Ae ui i lea, o le i ai o ni nai faailoga muamua o le faamai e tatau ona mataala.

E iai foʻi faʻaaliga o le maʻisuka i fafine, e masani lava mo na o fafine. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le vaʻa, e pei o le gasegase, faʻavaleaina o le tino.

O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani lava ona atiaʻe vave ma vave ona pasi atu i se tulaga ogaoga, lea o loʻo faʻaalia ai manino manino ia faailoga, aemaise lava le fiainu. E le gata i lea, o lenei ituaiga o maʻisuka e faʻaalia i le mamafa o le paʻu.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O le mea e leaga ai, o faʻamatalaga muamua i le toʻatele o tagata e leʻo patino mo le maʻisuka. O lona uiga, o se tasi ituaiga o faailoga e mafai ona matauina i faʻamaʻi eseese. O a mataupu e iai mafuaaga e masalomia ai le maʻisuka? I le tulaga e iai mea taua nei:

  • faateleina le mamafa
  • faʻalavelave masani
  • faʻafitauli faʻapitoa faʻapitoa, e pei o le maualuga poʻo le atherosclerosis,
  • le talafeagai (tele o laʻau suamalie, nai fualaau faisua) poʻo meaai e le talafeagai,
  • leai se moe po o se malologa,
  • aveina o fualaau faasaina anti-inflammatory,
  • ulaula tapaa poo le ava malosi.

E talitutusa foi le taua o le taua o le faʻamaoni. I le uma, ua faʻamaonia e saienitisi o le tele o mataupu o le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o aʻafiaga o le kenera. E lava le manatuaina pe i ai i totonu o lou aiga aiga o loʻo i ai poʻo mafatia i lenei faʻamaʻi? Afai o le ioe, ona manaʻomia loa lea e oe se fomaʻi.

O loʻo i ai se isi mea faʻafitauli, e taʻua o le maitaga. Afai ua atiaʻe e se fafine le maʻisuka faʻamaʻi (GDM) ao maʻitaga, o le a maua ai e ia le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o le misa. Ae ui i lea, o mea tutupu e mafai ona atiae e tusa ai ma se vaaiga e sili atu le mataʻutia. GDM e masani ona o faatasi ma le maitaga. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e mafai e le GDM ona sologa lelei le fesuiaiga i le maʻisuka atoa i le faaiuga o le maʻitaga.

Faʻailoga

E toatele tamaitai e alu i le fomaʻi pe afai ua matua manino lava le i ai o faailoga o le maʻi, ma ua faigata ona le amanaiaina i latou. O mafuaʻaga mo lenei mea e malamalama lelei - e le o tagata uma e iloa le maʻisuka, pe o le a lona uiga autu, ma pe aisea e matautia ai. Afai o se tamaʻitaʻi ei ai se mea e tiga ai pe o le manuia lautele e tele mea e manaʻo ai, ona faʻamaonia ai lea o mea uma e faʻaleagaina ai le tino, neurosis ma suiga o tausaga. O le mea lea, i le faʻatinoga, e tele taimi e iloa ai le faʻamaʻi naʻo le faalavelave, pe a suʻesuʻeina mo nisi mafuaaga. Ae o le togafitiga e vave ona amata, o le maualuga atu lea o avanoa e faʻamautuina ai le gasegase o le maʻi. O le mea lea, pe a oʻo mai le uluaʻi masalosaloga masalo i le 35 tausaga, e tatau ona e alu i le fomaʻi.

Muamua ma sili atu ona taua le faʻataʻitaʻiga o le suʻega toto. E tele ni auʻiliʻiliga. O le sili ona taʻutaʻua oi latou o le tuʻuina atu o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. Ae peitai, e mamao ese mai le tasi. O nisi taimi e faatonuina ai e se fomaʻi se suega faamalositino o le tino mo le kulukose. I lenei suʻega, ua valaʻauina le tagata maʻi e inu se ipu malamalama o le kulukose. O le suka toto e fuaina i le 2 itula mulimuli ane.

Ae o le sili ona faʻalagolago i metotia uma o suʻesuʻega o se suʻega mo le hemoglobin glycated. E maua ai le maualuga o le suka toto i le past 3 months.

Suʻega faʻamatalaga

Afai o le auʻiliʻiliga na faʻaalia e iai le maualuga o le suka i le toto (sili atu i le 6.0 mmol / L), ona tatau lea ona togafitia lenei tulaga. Ina ia faia lenei mea, ia e talanoa i se tagata e finau i tua o le a ia faatonuina se togafitiga.

Ae e tusa lava pe leʻi faʻamaonia e le siama le i ai o le maʻisuka, o le mea lea e le o se mafuaaga e faʻagalo atoa ai lenei mea matautia. A uma mea uma, e mafai ona tupu se faʻamaʻi i soo se taimi, soʻo se mea e faʻamalosia ai e lava - faʻamaʻi o le fatu ma toto, vaʻaia ogaoga, inu vailaʻau. O le mea lea, o se suʻega toto mo le suka (pe tusa o le tasi i le tausaga) o loʻo fautuaina pea.

O lenei mea e sili ona moni mo fafine na latou faʻamatalaina le faʻamuamua - o se laina o le laina laina lea e le o matauina ai le faaletonu o le tino o le maʻisuka, ae o le gaʻo kulūkose ua maeʻa (o le toto glucose e sili atu ma le 5.5 mmol / l). O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai o lenei tulaga o le mea muamua lea o le faʻamaʻi, lea i le tele o tulaga ua liua i le maʻisuka ituaiga 2. E ui lava ina tupu lenei mea, e leai se tasi e mafai ona valoia. O le mea lea, i se tulaga faapena, e tatau ona i ai le puipuiga o le maʻi - sui i se meaai faapitoa, faʻaititia le tele o le tino ma faʻapipiʻi le toto mo le i ai o maualuga maualuga o kulukose.

Ituaiga 1 maʻisuka

E lima pasene o tagata e maua i le maʻisuka e iai le maʻisuka ituaiga 1. Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 1, e le mafai e lou tino ona faia insulin. Faʻatasi togafitiga saʻo, ituaiga olaga, ma meaʻai (tagai i le Meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 1: o faʻavae, fautuaina), e mafai lava ona e ola i se olaga atoatoa.

O fomai e masani ona iloa le maʻisuka ituaiga 1 i tagata ei lalo o le 40 tausaga. O le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o tamaiti ma tagata talavou.

Ituaiga 2 maʻisuka

O lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu ona taatele nai lo le maʻisuka ituaiga 1. O le lamatiaga o lona atinaʻe e faʻatupulaia i le matua, aemaise pe a uma le 45 tausaga.

Afai ei ai lou maʻisuka ituaiga 2, o lou tino e teteʻe ile inisalini. O lona uiga e le mafai ona ia faʻaaogaina le inisalini lelei. I le aluga o taimi, e le mafai e lou tino ona lava le insulin e maua ai le tumau o le kulukose i le toto. O le tele o mea e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e pei o:

  • genetics
  • amioga le lelei olaga
  • mamafa tele
  • maualuga le toto maualuga

O le maʻisuka e aafia ai alii ma tamaitai i auala eseese. O fafine ei ai lenei faʻamaʻi e sili atu le lamatia o le atiina ae:

  • fatu faʻamaʻi, lea e sili ona taatele o le maʻisuka
  • tauaso
  • faanoanoaga

Afai e maua oe i le maʻisuka, e mafai ona e faia ni laasaga e pulea ai lou suka toto ma faʻaitiitia le ono aʻafiaga o faʻafitauli. O se paleni paleni (i luga o se faʻaauau pea) ma togafitiga fautuaina e lau fomaʻi e mafai ona fesoasoani ia oe i lenei mea. E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 iinei - ituaiga 2 maʻisuka meaai: menu fautuaina.

Faailoga ma faailoga

O faʻaʻailoga e masani ona tupu atili lemu ma le maʻisuka ituaiga 2 nai lo le maʻisuka ituaiga 1. Mataʻituina faailoga nei ma faailoga nei:

  • vaivai
  • matuai galala
  • faateleina le urination
  • faanenefu vaaiga
  • leiloa le mamafa mo le leai o se mafuaaga
  • tingling i lima po o vae
  • siama gase
  • telegese le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma manuʻa

Faailoga ma faailo o le maʻisuka i fafine pe a uma le 40 tausaga. E mafai ona e mauaina nisi o mea uma i le taimi e tasi. Afai e te maitauina soʻo se tasi o nei, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. E mafai ona latou faʻaalia le maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi, o lea e taua ai le faia o se faʻamaonia saʻo.

E mafai foi ona e mafatia i le maʻisuka e aunoa ma ni faailoga manino ma ni faailoga. O le mea lea e taua tele ai lou mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi mo le siakiina o lau kulūkose maualuga i taimi uma - pe afai e sili atu i le 40.

Mafuaaga

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, o lou tino e le faia pe faʻaaoga lelei le inisalini. Inisalini o se hormone e fesoasoani i le tino e liliu le kulukose i le malosi ma teu ai le kulukose i le ate. Afai e le faia pe faʻaaogaina e le tino lou inisalini, tatau ona toto aʻe le kulukose i totonu o le toto. I le aluga o taimi, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona oʻo atu ai i ni faafitauli matuia.

Faʻamatalaga o le maʻisuka

O le a le mafai ona e iloa pe maua oe i le maʻisuka seia oʻo ina faʻamaonia lelei oe. O lau fomaʻi atonu o le a faasino oe i se suega o le kulukose plasma (anapogi) e siaki ai faʻailoga o le maʻisuka.

A o leʻi suʻeina, o le a talosagaina oe e lau fomaʻi e anapogi mo le valu itula. E mafai ona e inuina vai, ae e tatau ona e aloese mai le 'aiina o soʻo se meaai i le taimi lenei. Ole suʻe toto ole a aveesea mai ia oe i le taimi o le suega e siaki ai lou kulukose toto. Afai o lou suka toto e 7 mmol / L poʻo le maualuga, o lau fomaʻi e ono iloa le maʻisuka.

E mafai ona e faia se suʻesuʻega auiliili mulimuli ane. O le a talosagaina oe e inu se vaiinu manaia ma faatali mo le lua itula. O le mea lea e vaʻaia pe faʻapefea ona gaʻo lou tino i le suka. O lau fomaʻi o le a siakiina taimi ole suʻe toto mo le lua itula. A mavae le lua itula, latou te suʻeina se isi faʻataʻitaʻiga o lou toto ma suʻeina. Afai o le suka o lou toto e 11 mmol / L poo le maualuga, o lau fomaʻi o le a iloa le maʻisuka.

E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina vailaʻau e fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ono mafai ona ia faʻamaonia pilina, inisopa injections, poʻo mea uma e lua.

Mo le puleaina o le maʻisuka ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli, e tatau ona e taitaia se olaga ola maloloina. Faʻaauau pea faamalositino ma paleni lau meaai (silasila i Meaʻai mo le ituaiga 2 Maʻisuka: Sili ma Lelei). Mafaufau i fuafuaga o mea taumafa ma fuataga na fuafuaina faapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le maʻisuka ua manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae e mafai ona e faia ni laasaga e puipuia ai lou toto suka ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea paleni paleni ma faʻamalositino masani o le 30 minute i le aso e mafai ona fesoasoani ia te oe e pulea lou kulukose toto. E taua foi le mulimuli i le togafitiga faapitoa togafitiga fautuaina e lau fomaʻi.

Puipuiga

O fafine e sili atu i le 40 tausaga e mafai ona latou puipuia ni fua e puipuia ai le maualuga ole kulukose. E aofia ai vaega nei e puipuia ai:

  • Ia 'ai pea i le taeao. O lenei mea e mafai ona fesoasoani ia te oe e faatumauina le maualuga o le kulukose o le toto.
  • Faʻaititia le aofaʻi o meaʻai i lau taumafataga. O lona uiga e tatau ona faʻaitiitia le taumafa o mea taumafa e maua mai i gaʻo vailaau faʻamalosi ma mea taumafa e pei o pateta.
  • Taumafa fualaau faisua fou, fualaau aina ma vine.. O nei mea e aofia ai le pogisa, lanumeamata lanumeamata ma moli, fualaau aina uma ma fua. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le tele o vitamini ma meaʻai e tatau ai mo le tausia o le soifua maloloina lelei.
  • Faʻatele ai mea taumafa i taumafataga uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, nai lo le 'ai na o se apu, taumafai e faʻafesoʻotaʻi i le pene paoa peʻaniʻona pe sili atu foi ma le gaʻo susu.
  • Aloese mai sodoma ma meainu suamalie.. Afai e te fiafia i mea inu faʻamalosi, taumafai e faʻafefiloi vai inu suamalie sua suamalie suamalie poo ni nai pusa fualaau fou.

Toeitiiti lava o fafine uma e maua i le maʻisuka pe a uma le 40 ona mafai ona aoga mai nei fautuaga. E leai se mea e manaʻomia e sauni ai ipu eseese mo oe ma lou aiga. E mafai ona e 'oliʻoli faatasi i meaʻai suamalie. O le atinaʻeina o le soifuaga sao ma amioga masani e mafai ona fesoasoani ia te oe e puipuia ai le maʻisuka ma ona aʻafiaga e aʻafia ai, faʻapea foʻi ma faʻaititia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli. E le o tuai ona amata ona totoina ni masaniga maloloina.

Maʻisuka ina ua mavae le 40 tausaga i fafine: uiga

I le tele o tulaga, o le maʻisuka i fafine e le faʻaalia mai. Ua faamatala e le fafine le faateleina o le vaivai, faafuasei o le tata o le tino ma taimi o le ulu tiga o le mamafa o galuega mamafa po o le vaivai mai galuega masani i aso taitasi. O avanoa e maua ai le faʻamaʻi i le laasaga muamua e sili atu mo tamaitai o loʻo galulue i falemaʻi e manaʻomia ai se suʻega faafomaʻi faafomaʻi (tagata faigaluega Railways Rusia, tagata e fafagaina, faiaoga). O le amataina o suʻesuʻega faafomaʻi ua iai se aafiaga lelei i le vave maua o faʻamaʻi matautia, o lea e le tatau ai ona e musu e faia se komisi.

O le a le maʻisuka

O le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine e sili atu i le 40 e aafia i le tele o aʻafiaga e fesootaʻi ma suiga o le maʻi i le tino i lenei tausaga. E aofia ai:

  • fesuiaiga o tulaga maualuga ma le tulaga i le taimi o le moa,
  • faʻafitauli i le vevela e mafua mai i le faʻaitiitia o le faʻasologa o hormones thyroid,
  • faʻavaʻaina o metabolic processes i le tino (e aofia ai le faʻasologa ma le metabolism o le glucose).

O le auala autu e pulea ai le mafai ona i ai le maʻisuka i le mavae ai o le 40 tausaga o se suʻega masani ole toto. E tusa ai ma taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, e mafai ona e filifilia le maualuga o le suka, ma i le tulaga o lona faʻatupulaia, auina atu le tagata maʻi i suʻega faʻaopoopo e fesoasoani e faamanino le maʻi.

Ituaiga o maʻi suka

O le masani o le suka i fafine pe a mavae le 40 tausaga

Mo suʻesuʻega, e mafai ona faʻaaogaina le toto vevela poʻo le toto. I le faʻatau atu i le taimi nei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau e fuafua e fua le suka i le fale. E fautuaina e tagata tomai faʻaoga le faʻaaogaina o lenei masini e pulea ai le suka pe a maeʻa ona faia se suʻesuʻega o se vaega o togafitiga faʻapitoa poʻo togafitiga lagolago. Mo faʻamatalaga muamua, e sili atu le suʻeina o suʻega, lea e mafai ai e oe ona maua ni faʻamatalaga saʻo.

Mo le auiliiliga e faʻaalia ai le faʻatuatuaina o taunuuga, e taua le saunia lelei. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia:

  • Aua le 'ai pe inu mo le 8 itula aʻo leʻi suʻeina (e sili atu ona lelei le tausia o se vaitaimi o le 12 itula),
  • tasi le aso ao lei faia le suʻesuʻega, aveese mai meaʻai meaai e maualalo ai le suka (cherries, apricots, spinach), ava malosi ma meaai faʻafefete / meaʻai,
  • aua nei fufulu ou nifo ma aua le faʻaaogaina le kuki,
  • aua le ulaula
  • aua nei ave vitamini ma isi supple supplements.

Le masani o le kulukose toto i tamaitai

Afai e ave e le tagata maʻi fualaau, e tatau ona e lapatai le au tekonolosi o le a faia se faʻamatalaga faapitoa e uiga i lenei mea. O le a amanaia e le fomaʻi ni gaioiga talafeagai pe a iloiloina le taunuʻuga o le suʻesuʻega.

Sugar levels i tamaitai pe a uma le 40 ona foliga pei o lenei:

Norm3.3-5.5 mmol / L3.9-6.1 mmol / L
Preditebetes5.6-6.0 mmol / L6.1-6.5 mmol / L
Maʻisuka≥ 6.1 mmol / L≥ 6.6 mmol / L

Fofo toto mo suka i le ono masina. E taua lenei mea mo le vave suʻesuʻeina ma le vave amataina o togafitiga. Afai e le amanaʻiaina e se fafine nei fautuaga, e tatau ona ia matua faʻaeteete ma afai e te vaʻaia ni faailoga e iloa ai le mafai ona atiaʻe le maʻisuka, ia faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

E faʻapefea ona iloa le maʻisuka pe a mavae le 40 tausaga?

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo maua ai le 3 nofoaga i faʻamaʻi na maua i fafine e sili atu nai lo le 40-45 tausaga (ina ua uma fibroids ma faʻamaʻi o le mammary gland). O le faʻamaʻi ua toetoe lava o le alia, ae o loo i ai pea faailoga e mafai ona iloa ai le ata o le maʻisuka. O le tele o nei faʻamaoniga e taatele i isi faʻamaʻi, o lea e le taua tele ai. O loʻo faʻamatalaina ai le mea moni e faapea, o tamaitai e oʻo atu i le fomaʻi i le taimi muamua o le faʻamaʻi, lea e tupu mai i tua atu o faʻafitauli.

Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

Faʻafitauli leaga

E mafai e se fafine ona faitio i se faaitiitia o le vaaia o mea vaaia, vavalalata vavalalata. O mata e vave ona vaivai, o loʻo i ai se lagona mu ma lagona o le "oneone i mata." Faʻasaga i tua o le maʻisuka, e masani lava ona atiaʻe e siama: myopia poʻo le hyperopia, glaucoma, faʻasaʻo. Afai e faʻaaluina e se fafine le tele o le taimi i le komepiuta, e faʻamalosia le faʻamalosi, ma i le faaiuga o le aso, e mafai ona oʻo mai le vaaiga i luma o oʻu mata. O lenei faʻalavelave faʻapuupuʻu ma e le sili atu i le 1-2 minute.

O taunuuga o le maʻisuka

O le fiainu lava

O le solia o le lagona o sela i le inisalini e mafai ona o mai faatasi ma foliga mucous mūmū o le vavagana o waha. E faʻaalia lenei mea i le fiainu pea, lea e le uma pe a maeʻa ona inu se fafine pe faʻafefe. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaʻai. I nisi tulaga, e mafai e le tagata maʻi ona inu i le 3-4 lita o mea inu i le aso. Tuuina atu o fatugaʻo ma le maʻisuka e le mafai ona galue masani, o le tele o le inu ava e taʻitaʻia ai le faia o le edema, lea e masani lava ona tupu i pito ma luga o foliga.

Ituaiga 1 maʻisuka

Faʻateleina le vaivai o le ponaivi

O le masima masima o le masima e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o uluaʻi ituaiga o osteoporosis - o se faʻamaʻi lea e fufulu ai masima calcium mai le ponaivi. O ponaivi e vaivai ma pala, e faigofie ona momotu. Afai o le fafine e masani ona i ai manua ona o le leai o se mafuaaga, ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le vave lava ona faia le siakiina, o le sili atu lea o avanoa o se togafitiga manuia.

Ituaiga 2 maʻisuka

Tue le paʻu

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le faʻafitauli o le lotoifale ma le telefoni feaveaʻi, lea e faʻapupulaina ai le vailaau faʻamaʻi i siama ma fomaʻi. O le tele o taimi e aafia ai paʻu ma mucous membranes. O le masani ona taatele i fafine e sili atu i le 40 o le au faʻasili (vavalo). I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai e le maʻi ona toe faʻaleleia i le 4-6 taimi i le tausaga, aʻo togafitiga i taimi taʻitasi e umi ma e manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau malosi.

E masani lava ona tupu le fasipolo i luga o le ulu, faapea foi i lalo o le fatafata. I lenei tulaga, o uiga masani o le susu o lanu mumu po o le lanu enaena e amata ona aliali mai i luga o le paʻu, lea ei ai le manogi le lelei ma mafua ai le vevela.

Faailoga o le maʻisuka

Taumafa mamafa

Afai o se tamaʻitaʻi e taʻitaʻia se olaga ola malosi, e 'ai lelei, ae maua ai le mamafa, e tatau ona siakiina ma se endocrinologist. O le faateleina o le mamafa o le tino (sili ona televavave) o se tasi lea o faailoga autu o le maʻisuka o soo se ituaiga e tupu ona o se taunuuga o le leai o se tulaga. E i ai tulaga pe a, i ni nai masina, o le mamafa o le fafine ua faateleina i le 30-40 kilokalama, o le mea lea, o le feutagai ma se tagata tomai faapitoa i le taimi o le mamafa o le tupe maua ona o le leai o se mafuaaga e tatau ona faamalosia.

Faʻateleina le mamafa o le tino o se tagata faʻamaʻi o le maʻisuka

Faʻaleagaina o le toe faʻafouina o le paʻu

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e le mafai ona toe faaleleia atoatoa le paʻu, lea e oʻo atu ai i se faaumiumi o le solia o le amio saʻo o le siama. Soʻo se tipi, faʻamaʻi ma manua ua leva ona oʻo i fafo. O le fausiaina o tui e faigese, o le manua e mafai ona maligi mo le tele o aso, e ui lava e tatau ona latou faʻamalolo i le 1-2 aso. O le faʻaaogaina o faʻaogaina faapitoa ma kulimi e faʻaleleia ai le toe faʻaleleia o le paʻu e maua ai se lagona agamalu.

Faʻamatalaga Faʻamataʻu o le Maʻisuka

Faateleina urination i le po

O le tagata maʻi e masani lava ona amata amata i le taimi o le moe, aʻo le ao ole ao ole numera e faʻaaogaina le vevela e tumau i totonu ole taʻaloga. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le galuega ma le tele o meaʻai, o uiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le tele o le mimilo e alu ese i le po e le sili ona faateleina ma o laina mai le 100 i le 230 ml. O le lanu e masani lava o le lanu samasama, o le a le mafai ona tupu mai le timuga ma le mea e tupu mai ai (o lenei faailoga e faalagolago i le tulaga o fatugaʻo ma le maualuga o le faalavelave i la latou galuega).

O le matua o le tagata, o le sili atu foi lea o le lamatia o le maʻisuka

Ulutala ma lanu i luga o le paʻu

O lenei faailoga e seasea lava (pe a ma le 17% o mataupu). E mafai e se fafine ona foliga mai i ni paʻu i luga o le paʻu, o foliga i fafo e pei o vaega ma le faʻateleina o pigmentation. E mafai ona latou maua le piniki, aano, paʻu ma le lanu enaena. E mafai ona ufiufi le pito o le meaʻai i paʻepaʻe paʻepaʻe. E masani ona le matauina le lafoina. Toa - mai i nai millimeters i le 10-12 cm.

O nisi taimi o faʻamaʻi pipisi e aliali mai i luga o le nofoaga o na mea. O le tele o taimi latou te maua i luga o vae ma sulu, ae o se mea e seasea tupu, e mafai ona latou iloa i luga o le manava ma le pito i luga.

Paʻu o le paʻu mo le maʻisuka

Tingling ma numera o vae

O le tingling sensing i vae e maua i le maʻisuka e tupu i taimi uma lava. O nisi fafine e taua lenei mea i le leai o le magnesium. O le mea moni, ona o le le lava o le faʻaaogaina o le magnesium, o le gasegase ma le gaogao e masani ona tupu i le po, ma le maʻisuka e mafai ona tutupu i soo se taimi o le aso, ae o na mea ofoofogia e oʻo atu i le 3-5 minute (e le pei o le tingling).

Afai e le faia e se fafine se misa, e mafai ona mataʻituina se faasolosolo malie. O le le lava o le taimi, vaivai, le faaitiitia o le gaioiga, ma o le ulu o le au masani foi o le maʻisuka. O nei mea faʻalavelave e tumau ma e le pasia pe a maeʻa togafitiga faʻamaʻi ma isi fua.

I le mavae ai o le 50 tausaga, o faʻamaoniga sili o le maʻisuka o loʻo faʻaitiitia ai le vaʻai ma faʻapena i totonu o le itutino. O le tagata gasegase e masani ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino (cystitis, urethritis, pyelonephritis), faʻapea foi ma le mumua o leions o le paʻu ma mucous membranes.

Faailoga o le Maʻisuka

Taua! O lisi lisi e mafai ona tupu taʻitasi. E seasea lava o faailoga uma o le maʻi e aliali mai i se mea faigata, e oʻo lava i se tasi oi latou o se mafuaaga o le alu i le falemaʻi ma faia se suʻesuʻega auiliili.

Afai e maua i le maʻisuka

Afai e maua se fafine i le maʻisuka ituaiga 2, e taua le aua le faʻavaivai. E mafai ona e ola ma le faʻamaʻi, ma e umi se taimi e te nofo ai ma e faʻalelei. Ina ia faaitiitia le ono tulai mai o faafitauli ma faaleleia le tulaga lelei o le olaga, e tatau i se tamaitai ona tausisia atoatoa tulafono a fomaʻi. Faʻaaogā masani o fualaau faʻasaina e maualalo ai le suka ("Siofor», «Glucopeli"), Ma isi vailaʻau o se vaega o le faʻasologa faʻasoasoaina ma filifilia taitoatasi, o se mea e manaʻomia muamua mo le tausisia o le galue masani o le tino ma le tausia o le ola o le tagata maʻi.

O nisi fafine, a uma ona suʻesuʻe le faʻamatalaga i le fualaau faasaina, e fefefe e ave ona o le tele o itu o aʻafiaga. E tatau ona malamalama lelei o aoga o nei vailaʻau e sili atu le maualuga nai lo le faʻamoemoeina, talu ai e le na o le soifua maloloina, ae o le soifuaga o le maʻi e tuusaʻo tonu lava i togafitiga.

Taua! I le maʻisuka, e tatau ona e tago uma i fualaau ua faatonuina e lau fomaʻi. E le faʻatagaina le faʻamalosolo o le tagata lava ia. I le tulaga o aʻafiaga o le itu poʻo le faʻaleagaina o le soifua lelei, e tatau ona logoina le fomaʻi, ae aua le taofia le aveina o vailaʻau.

O le taua tele o le ituaiga olaga o le a taitaia e se tamaitai pe a maeʻa ona ia iloa le faʻamaʻi. O le matafaioi autu e tuʻuina atu i meaʻai. O oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga (o lona uiga, oi latou e faʻaosofia ai fesuiaiga o le suka i le suka) e matua vavaeeseina atoa mai le lisi. E aofia ai:

  • Pulu tao
  • falaoa paʻepaʻe
  • mea 'aisa ma mea suamalie,
  • suka
  • o nisi o ituaiga o faʻatoʻaga (pele o karite, karite),
  • fua suamalie (vine, faʻi, persimmons).

Mea aoga ma leaga mo le maʻisuka

E pei o meaʻai, o nisi taimi e mafai ai ona faʻaaoga sina vaega o marshmallows poʻo marshmallows. E mafai ona e 'aina ni nai fasi meaʻai faʻaleaganuʻu ile pectin poʻo se suka. O fua ma fua e sili ona aoga. I le maʻisuka, e fautuaina e faʻaauau pea le apu, cherries, raspberries, pears, plums. I le vaitau e tatau ona e 'ai atili apricot ma cherries - o nei fua e faʻaitiitia lelei le suka ma saturate le tino e maua ai amino aoga ma vitamini.

Aua e te aafia i fualaau mamago. E ui lava i aoga uma o fualaau mamago, e mafai ona faʻaaogaina na o le faia o compotes, talu ai o loʻo maua maualuga le latou kalori.

Taua! Soo se masaniga leaga (ole inu, ava malosi, ulaula) faapuupuuina le ola, e afaina ai le aoga o totoga ma mafai ai ona tupu ni faafitauli matuia. O se taunuuga manuia mai togafitiga e le mafai ona ausia pe a fai o le tagata gasegase e le uma le ulaula ma inu ava.

O le olaga mo le maʻisuka e tatau ona toʻa pe a mafai. Soʻo se faʻalavelave ma le le mautonu e mafai ona oʻo atu ai i fesuiaiga o le tino lea e afaina ai le ala o le maʻi ma e mafai ona fesoasoani i lona alualu i luma. E tatau i se tamaitai ona aoao e pulea ona lagona. O le faʻaaogaina o faʻaoga faʻaogafilemu e maua ai se lelei lelei.

Faʻamalosia o se mafuaaga o le maʻisuka

E mafai ona e sola ese mai manatu le lelei ma faʻavaivaia le vaivai e faʻaaoga ai se tasi o metotia nei:

  • taʻele mafanafana ma masima masima ma suauu taua tele,
  • aromatherapy
  • massage
  • laʻau tī i le meli po o le susu.

Afai e gasegase le maʻi i le maʻi, e mafai ona e inuina se ipu susu susu ma le susu aʻo lei moe. E pei ona faatonuina e se fomaʻi, e mafai ona e aveina ni tagata agavaʻa vaivai: "Valerian», «Glycine», «Tina».

Aua nei galo e uiga i gaoioiga faaletino. O se faʻatulagaga o faʻatinoga mo fafine e maua i le maʻisuka e tatau ona filifilia taitoatasi, ma ia amanaʻiaina uiga masani o le tausaga ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi. O le tele o falemaʻi e iai vasega faʻapitoa mo faamalositino mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona asia i le itu a le fomaʻi.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e televave le alualu i luma i tausaga uma, o lea e taua ai le totogi lelei o le gauai i lona puipuiga. O faʻamatalaga muamua o loʻo faatatau foi i puipuiga, aua e mafai ai e oe ona faʻamaonia ituaiga o togafitiga ma togafitiga taimi mo togafitiga. O le iloa o faailoga ma faailo o le faʻamaʻi e faʻaalia i tamaitai pe a mavae le 40 tausaga, e mafai vave ona e tali atu ma talanoa i se fomaʻi, e puipuia le fesuiaiga o le maʻi i se tulaga ua le amanaiaina.

Vitio - Maʻisuka: Faʻailoga

O le maʻi suka o le solia lea o le vai-carbohydrate metabolism i totonu o le tino, ma mafua ai ona solia le pancreas. O ia lea e nafa ma le gaosia o le hormone e taʻua o le inisalini. O le hormone o se tasi o vaega o le gaosia o suka ma lona liua i le kulukose.

O le faʻamalosi poʻo le leai o le inisalini e taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o le suka i totonu o le toto, ma o le tele o ia mea e faʻateleina i le urine. O le mea lea, o le faateleina o le suka e afaina ai le vai gaosi. E le mafai e gasegase o le tagata ona taofi le vai, o le mea lea o le tele o le vai maualalo o loʻo gaosia e gaʻo.

Pe a uma le 40 tausaga, pe tusa ma le 50 tausaga, pe o soʻo se isi matua ua maua i le maualuga o le toto, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka. O se maʻi e fesoʻotaʻi ma le metabolism e mafai ona tuʻuina atu pe maua. O le tagata maʻi e masani ona paga o nifo, faʻalavelave o le tino, vaʻaia, pustules i luga o le paʻu, angina pectoris, atherosclerosis, faʻateleina le toto maualuga.

Ituaiga o le maʻisuka i fafine

Afai tatou te mafaufau i se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tupu i le ivasefulu pasene o mataupu. I le avea ai o se tulafono, o le tulaga sili ona lamatia o alii ma tamaitai ua sili atu i le fasefulu tausaga o latou tausaga, ae seasea ona tupu i tamaiti poʻo teine ​​talavou.

O le toʻatele o tagata mamaʻi e iai le maʻisuka e mamafa tele, e tatau ona maitauina o le oona ma le maʻisuka e masani ona fesoʻotaʻi.

E pei o faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona taugofie. Ina ia faasaʻo le tulaga, ua lava mo le tagata maʻi ona amata amataina se soifua soifua maloloina. Afai e te le amanaia lenei manaʻoga, e amata ona tupu ni faʻafitauli matuia e afaina ai totoga o le lotoifale poʻo o latou tino.

Faailoga o le maʻisuka i fafine pe a mavae le 40 e foliga mai e itiiti lava pe afai tatou te talanoa e uiga ile uluai pepa. O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona lagona e ia i le pepe po o le talavou. O le faʻamaʻi ua sili atu ona ogaoga ma e le mafai ona togafitia. O le soifua o le tagata maʻi e lagolagoina e inisalini injections e le mafai ona foia uma le faafitauli.

E maitauina i tausaga talu ai nei, o le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona maua i tamaitai e 41 i le 49 tausaga. Ua lauiloa foi i lenei tausaga o le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi e sili atu le faigofie nai lo le tupulaga talavou.

Afai o se fafine e sili atu i le 42 tausaga le matua poʻo se isi foi matua ua leva ona maʻi i le maʻisuka ituaiga muamua pe lua foi, ma ua maʻitaga foi, ua vaʻaia o ia o se lamatiaga. O le faʻamaʻi e le o se faʻalavelave i le maitaga, ui i lea, i le vaitau o le fanauina o se tamaititi e manaʻomia tele le vaʻaia. O le le amanaiaina o le faafitauli e masani ona mafua ai le faaletonu ole fetal.

O le maʻisuka faʻamamaʻi o se faʻamaʻi lea e tupu saʻo i le taimi o le maʻitaga. I le taimi lava e tasi, o le matua o le tamaitai e le taua tele, e mafai ona foliga mai, pei o le fasefulu-lua tausaga i se fafine na toe fanauina, ma le luafulu.

E masani lava, o le faʻaalia o le faʻamaʻi e tupu i le lona lua o masina, pe a suia le tala o le hormonal, ma mulimuli ane e mafai ona faateleina le 'aisa.

I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le fanauina o le tulaga e faʻamautuina, o le aofaiga o suka i totonu o le toto e toe foʻi i le masani. Ae ui i lea, e tatau i le tamaitai i le lumanai ona faaeteete, aua ei ai se tulaga lamatia pe a mavae le 45 tausaga o le a ia mauaina le ituaiga lona lua.

O lenei ituaiga o maʻi e le o iai ni faailoilo. Aʻo le i fanau mai, atonu e le aliali mai. O le taulaiga faapitoa i le suka o le toto e tatau ona tuʻuina atu i fafine maʻitaga, e sili atu le maualuga o le mamafa o le fetal nai lo masani i le ultrasound.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

E mafai ona tatou iloa faailoga muamua o le maʻisuka i fafine, lea e mafai ai ona iloa le maʻisuka i totonu ia i latou pe a uma le 40 - 46 tausaga. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai foi ona avea o se genisposition genetic. O mafuaaga masani e aofia ai:

  1. Le tausisia o le tausami.
  2. O le mamafa ma le gaʻo.
  3. Le lava le malosi.
  4. Faʻalētonu taimi uma.
  5. Malfunctions o se natura o meaola.

O le lisiina o faʻamaʻi o le maʻisuka i fafine e afaina tele ai le gaioiga o le pancreas, lea e faamuta ai le taulimaina o ana galuega tauave. Mo le mafuaʻaga lenei, maualuga maualuga le kulukose o le toto ma e maua ai le maʻisuka. O faʻamuamua o le maʻisuka o loʻo agaʻi i fafine i le mavae ai o le 44 tausaga e aofia ai:

  • Faʻafefeteina tele i le tino poʻo foliga.
  • Faʻasolosolo o le faasolosolo malie.
  • Totogiina o le tulaga o le fao pepa, lauulu, foliga vaaia o le palapala po o le apa i luga o foliga.
  • O le mamafa, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tele o meaʻai.
  • Tele le galala ma le fiaai, tusa lava pe a uma ona 'ai.
  • Tesea, vaivai, vaivaiga.
  • Itching
  • Faʻamālōlō faʻamaʻi manu.

E aliali mai muamua faʻavevesi. Afai o se fafine e 47 tausaga le matua / itiiti ifo i le tele o tausaga, e itiiti ifo ma le tele o faʻamaoniga mai le lisi o loʻo i luga, e tatau ona faia se suʻega. I le taimi muamua, o le faasaʻoina o le taumafataga e mafai foi ona foia le faafitauli, faʻapea foʻi ma le faia o se auala faʻamalosi.

Afai tatou te mafaufau tonu i mataupu pe a sili atu le maʻisuka nai lo se tamaitai, e taua le matauina o ni uiga o se natura vavalalata. O le faamai e afaina ai le tulaga o vaa, ma o le mafuaʻaga lea ua faalavelaveina ai le toto i lalo o le paʻu ma le mucous membranes. E aofia ai:

  1. O foliga vaaia o microcracks i luga o le mucous membranes, mataʻutia tele o foliga.
  2. Suiga i le paleni o le acid-base i totonu o le va.
  3. Faʻitiʻitia galuega puipui o le puipuiga o le tino.
  4. Mafaufau i le mucous membranes.
  5. O le faʻaogaina o microcoker faʻagasolo malie le ola maloloina, o le mea lea, latou te mafua ai le faʻaalia o sigi ma faʻamaʻi.

E tatau ona taulaʻi faapitoa i le faʻaauau pea o le sosolo, lea e mafai ona faʻasaga solo i le uati. E mafai ona e faʻaumatiaina e ala i le filifilia o vailaau faʻamalosi tatau, masini, fasimoli, gel gel. E tatau ona tuʻuina atu i ai mea e sili ona lelei i le gaʻo ma le maualalo o le natura mo le maaleale o le paʻu.

O se uiga taua o se tamaitai, aemaise i le 43-50 ona tausaga, o se tulaga le lelei o le faasologa o taimi. O suiga i le tala faʻasolopito e aʻafia ai le lamatiaga o le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi. O faʻasalaga o feusuaiga e iai foi se nofoaga.

I nisi tulaga, o le misa lea e ono mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

O mafuaaga nei o le maʻisuka e mafai ona iloga:

  • Vaʻaia o le faʻasologa o mea e mafaufauina o loʻo sili ona taua. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaoniga o le maʻi, e fautuaina e faʻaitiitia uma isi faʻafitauli taua i le zero.
  • Mafuaaga O le tele o fafine ua uma ona pasia le fasefulu tausaga, e afaina i le maʻisuka ona o le mamafa o le mamafa, lea e tatau ona faʻamautuina lelei.
  • Beta-cell faamai e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. E aofia ai ma le kanesa pancreatic, pancreatitis, ma isi.
  • Faʻasalaga i le matua o faʻamaʻi pipisi e pei o le moa moa, rubella, flu, ma isi. O faʻamaʻi pipisi e avea o se nofoaga e faʻasino ai mo le atinaʻeina o le maʻisuka, aemaise lava pe a oʻo ina lamatia se fafine.
  • Faʻalavelave faʻavaivai tumau. O se fafine ina ua mavae le fasefulu tausaga le matua e tatau ona puipuia lelei o ia lava mai lagona faʻavevesi ma le popole.

E le o mafuaʻaga uma ma faʻailoga o le maʻisuka i fafine. O le lisi e leai ni maʻi lea o le maʻisuka ua naʻo se faailoga lona lua. E le gata i lea, e le mafai ona taʻua le suka maualuga i le maʻisuka, seia oʻo ina oʻo mai ana faʻamatalaga faʻapitoa.

O le Hyperglycemia e mafai foi ona avea ma faailoga o le tuputupu ae o le tino, gasegase o le tino, pancreatitis, ma isi.

Afai e te le amanaiaina ia faailoga

O le maʻi suka, o se faʻamaʻi tutoatasi, e le o se lamatiaga i le ola o le tagata. Ae ui i lea, i se tulaga ua le amanaiaina, e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia e ono oo atu ai i le oti.

O se tasi o mafuaʻaga autu e taʻua o le maʻi suka. O ona faailoga e tupu vave vave, o le faailoga sili ona manino o le fenumiai, le taofia o le tali. O se tagata gasegase e iai na faailoga e tatau ona faʻamaʻi ile falemaʻi.

O le ketoacidotic coma masani, lea e tupu ona o le tele o faʻaopoopoga o mea oona ua faia i le taimi o le metabolism. Latou te faʻaleagaina le galuega o nasu fagu. O le faailoga autu o lenei ituaiga o misa o le manogi o le acetone i le gutu, lea e lagona pe a manava le maʻi.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se hypoglycemic coma, o le mafaufau o le tagata maʻi e faʻafefe, ua ufitia o ia i le malulu malulu malulu. I le taimi lava e tasi, o le vave faʻaitiitia o le kulūkose ua tusia, lea e tupu i le sese o le inisalini. Ina ia faʻaumatia faʻamaʻi, e tatau ona avatu i le tagata maʻi se lauti suamalie. Ma le isi, o le fomai o loʻo faʻamatalaina le togafitiga ua valaʻauina.

E le gata i lea, o le edema o se natura taatele poʻo faʻalelotoifale e mafai ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka e le togafitia. O le maualuga o le lavelave o taunuuga e faalagolago foi i le le atoatoa o le fatu. O lenei faailoga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le le toe faʻaleagaina.

O le fetogi e tutusa. Afai o se fafine o le vaeluaga po o le matua ua i ai le edema o le tasi vae pe vae lalo, e pei o le ata, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le microbetiopathy o le tino suka, e lagolagoina e le neuropathy.

Aʻo leʻi togafitia le maʻisuka, e tatau ona faʻatalanoa se tagata e finau. E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻatusatusa saʻo le inumaga o le inisalini, faʻapea foi ma le faʻatonuina o se togafitiga atoatoa, lea o le a taʻitaʻia ai le tagata maʻi e faʻafoe le toe faʻaleleia.

Ae ui i lea, e sili atu le aoga pe afai o le tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi e mataala. E mafai ona togafitia le ituaiga o maʻisuka lona lua, peitaʻi, e sili ona lelei le faʻaogaina o puipuiga e taofia ai mai le atinaʻeina, aemaise lava pe afai o loʻo lamatia le tagata. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le maʻisuka.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Fuainumera Faamauina e faaalia ai e mafai ona tupu le maʻi i soo se matua, ma o mafuaaga o lona tupu e le o malamalama atoatoa. O le a le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻisuka, ma pe faapefea ona iloa uluaʻi faailoga, aemaise lava i le afa o le faitau aofaʻi o tagata ina ua mavae le 40 tausaga, matou te taumafai e saili.

Afai tatou te mafaufau i le tausaga o le matua i le mavae ai o le 40 tausaga, ona faʻaalia lea o tagata i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le leiloa o le inisalini e mafai ona aʻafia i siama. O le ono tulaʻi mai i le atiaʻeina o le faʻamaʻi e faʻapupulaina ai le mamafa poʻo le gaʻo.

O lenei laasaga o loʻo faʻalagolago ile inisalini, ae o le inisalini e le masani ona faʻamatalaina. O le mea autu o le tali atu lea i faʻamaoniga i le taimi ma saili le fautuaga a se fomaʻi faapitoa. O le laasaga muamua o le togafitiga e amata i le meaʻai faasaina. O se meaʻai maualalo-carbohydrate o se vaega taua ole togafitiga ole maʻisuka.

E fautuaina foi le leiloa o pauna faaopoopo, ae e tatau ona fai malie ma lalo ifo o le vaavaaiga a se fomaʻi. E le gata i lea, o le mamafa masani e tatau ona tausia i le olaga atoa. Afai e le mafai ona leiloa le mamafa, ona faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o le suka. O le inisalini ua naʻo le faʻamaumauga mulimuli.

Fua o le suka i le 40

Mo fafine pe a uma le 40 tausaga, e tatau ona siakiina le toto mo le suka ia le itiiti ifo i le tasi i le 6 masina. O lenei fesili e sili ona taua mo i latou e iai aiga e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Ae e manaʻomia pea le mataʻituina o le suka toto talu ai i le taimi o le misa, o suiga e tupu i le tino o le fafine e le afaina ai lona soifua maloloina i le auala sili. I lenei tulaga, o le gaosiga masani o le hormone ua faʻalavelaveina, ma o lenei mea e afaina ai le tele o suka - ua amata ona tulai.

O le thyroid gland e mafai foi ona aafia ai suiga i le toto o le fafine pe a uma le 40 tausaga. Afai e galue e aunoa ma le faalavelaveina ma aveese le cholesterol mai le tino, ona tutusa lea o le maualuga o le sukuka, a le o lea ua amata ona faateleina le tele.
E tatau ona e foai atu le toto i luga o se manava gaogao, ae e le mafai ona e inu vai. O le tulaga masani o le tino e mafaufauina i le suka o le 3.3-5.5 mmol / L.. Vaʻaia o loʻo iai i le mataupu pe a maua le toto o se fafine pe a uma le 40 tausaga o maua ai le suka i le 5.6 i le 6.0 mmol / L.

Faʻamatalaga e sili atu i le 6.1 mmol / l - i lenei tulaga ua mafai ona talanoa e uiga i le maʻisuka, ae o le mea moni, ua naʻo se tulaga vavalalata. Ae a maeʻa le faailoga o le 7 mmol / l, e mafai ona maitauina o le maʻi lava lea ma e aoga le togafitiga.

E tusa ai ma le Decree No. 56742, o maʻisuka uma e mafai ona maua se fofo tulaga ese i se tau faapitoa!

Fomaʻi o Sciences Faʻasaienisi, Ulu o le Inisetiute o Totoʻo Tatisa Yakovleva

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O le a le ituaiga maʻisuka e masani ona taatele i lenei tausaga?

Ae ina ua maeʻa suʻesuʻega a le fafine, e mafai ona faaiʻu ma le saʻo le ituaiga o maʻisuka.

Ae o le tele o taimi, e lua ituaiga o faamai o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • vaivaiga i le tino, aemaise lava i maso,
  • osofaʻiga o ponaivi malie - osteoporosis,
  • manuʻa faʻamaloloina lelei
  • maua ai se tupe maua taua.

O le ituaiga lona lua lea o le maualuga o le suka suka e taʻua o maʻi mama, aua o le lamatiaga o le atinaʻe e faʻaleleia i tausaga taʻitasi. I le mavae ai o le 40 tausaga, e le mafai e le pancreas ona gafatia le gaosiga o galuega, o lona uiga e amata ona maua ai le insulin. I mea uma, o ia lea e nafa ma le faʻamavaeina o le suka, e fesootaʻi atu i lenei mea, o le tagata e sili atu i le tino.

E le gata i lea, o le tulaga lamatia o le ituaiga lona lua e tulai mai pe a iai se gasegase o le genetic, ae maise lava pe a maʻi matua uma i lenei maʻi.

Suʻega: Na manumalo le maʻi suka

Mai: Galina S. ([email protected])

I: Administration aboutdiabetes.ru

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ma o laʻu tala lenei

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou tosoina aʻu lava i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele ... Na faaauau pea ona tupu le faamaʻi, na amata ai osofaiga masani, na toe faafoi moni mai aʻu e le falemai mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli ...

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Enter.

O le maʻi suka i tamaitai pe a mavae le 40-45 tausaga o se faʻamaʻi masani o le endocrine e fesoʻotaʻi ma le toe faʻatulagaga o tausaga o le tino i le taimi o le misa. I se taimi faapena, e maua ai e tamaitai se suiga tele i le tulaga o le faʻasalaga, o le soliina o le faagasologa o le vai-carbohydrate metabolism ma se toe fetuunaiga lautele o le tino.

Mafuaaga o le faamai

Ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata maʻi, o le suka e faʻapipiʻiina, lea e faʻasolo mai i le urethra ma fatugaʻo.

O lenei mea e le afaina ai le vai o le metabolism ma le taofia o le tino. O le taunuʻuga o le solia lea o le gaosiga o fatu vaivai.

Ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i le toto o le tagata maʻi, o le suka e faʻapipiʻiina, lea e maua mai i le urethra ma gaʻo.

O le aʻafia o le maʻisuka i fafine pe a mavae le 40 tausaga e aʻafia i suiga o le matua i le tausaga i le tulaga o le tino:

  • i totonu o le moaopa, o le tulaga ma le tala o le hormonal i le tino ua suia,
  • afaina ai o le thyroid, o le taunuuga o se paʻu o le gaosiga o le hormone ma le le atoatoa,
  • o loʻo i ai se faʻalauteleina o metabolic processes, e aofia ai glucose synthesis.

O le atinaʻe o le maʻisuka e mafai ona tupu mo mafuaaga masani:

  • genis predisposition
  • se olaga le taua, le lava o le gaoioi,
  • masani masani
  • faateleina le popole, ita, faaitiitia le moe,
  • oona ma le mamafa tele pe afai e te le mulimuli i se meaʻai lelei,
  • mala o le pancreatic, lea o loʻo i ai le toilalo o suauu peta ma le faʻaitiitia o le inisalini (pancreatitis, tumutumu),
  • faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu i le matua (rubella, chickenpox, flu).

I fafine, i le taimi o le gaioiga, e mafai ona atiaʻe ai le maʻisuka ile tino, tusa lava po o le a le matua ma le numera o tamaiti na fananau mai. O le faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia ia lava i le lona lua o masina o le maitaga ona o suiga i le tala o le hormonal, ma o se taunuuga o le faateleina o le suka i totonu o le toto e tupu. Afai e le amanaʻia lenei faafitauli, e mafai e le fomaʻi ona atiaʻe mala.

O le tele o taimi, a maeʻa le fanau, o le maualuga o le suka e toe foʻi i le masani.

Ae ui i lea, i le lumanaʻi, a oʻo atu i le 45 tausaga, ua fautuaina se tamaitai e faʻaalia le lapataiga ma mataʻituina lona tulaga, e pei o le lamatiaga o le atiae o le maʻisuka ituaiga 2 ua faateleina.

Tagata faʻataʻitaʻiga o le amataga o le maʻi i le mavae ai o le 40 tausaga

E tusa ai ma fuainumera, o le maʻisuka i le numera o mataupu i totonu o fafine e sili atu i le 40 e tolu nofoaga. I le taimi muamua, o le maʻisuka e le faʻaalia i soo se auala, aua O nisi o faailoga muamua o se fafine ua faʻamatalaina i le vaivai, faʻafitauli o le soifua maloloina ona o le tau poʻo le mamafa i le galuega.

Ae ui i lea, ei ai nisi o ia mea e mafai ona e iloa ai lenei faʻamaʻi i se taimi vave. O le malosi o faʻamaʻi o le maʻisuka e le gata ina faalagolago i le faʻaitiitia o le inisalini gaosiga, ae faʻapea foi i uiga patino o le tino o le tino ma le umi o le maʻi. Ina ia mafai ona iloa le maʻi i le taimi, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto.

O le a le mea e tupu pe afai e te le amanaiaina ia faailoga

O faʻafitauli faʻafitauli o loʻo aliali mai i se fafine e 41-49 tausaga, o se faailoga o le maʻi i le masaniga o le tino ma e tatau ona avea ma se taimi e faʻafesoʻotaʻi ai se endocrinologist ma faia le suʻega.

Ole taimi ole suʻesuʻega, auaunaga ma fautuaga faʻapitoa e fesoasoani i le amata togafitiga ma faʻamautinoa le tulaga.

O le maʻi suka e le o se faʻamaʻi matautia e lamatia ai le ola o se fafine. Ae ui i lea, i le tulaga ua le amanaiaina, i le leai o togafitiga, o le atiina ae o faigata matuia ma le maualuga o le lamatia o le oti e mafai.

E aofia ai:

  • o le foliga mai o le edema e tutusa ma, o le iʻuga, o le atinaʻeina o le fatu ma le faʻaleagaina o le galuega,
  • maʻi o le maʻisuka - o le leai o se mafaufauga e uiga i le tala o se suiga tele i le suka o le toto,
  • ketoacidotic coma - e tupu i se faʻaopoopoga tele o toxins ona o faʻafitauli o le tino, o lona uiga autu o le foliga mai o le manogi o le acetone mai le gutu,
  • hypoglycemic coma - o le maʻi o loʻo i ai le malamalama, o le gaosiga o le afu malulu mafanafana, lea e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le glucose i totonu o le toto (e tupu i se mea sese i le inumaga o le inisalini).

E tatau ona faia se suʻega o meaola o le toto vevela poʻo le ulu toto (e le itiiti ifo i le 6 masina).

O le a le mea e fai pe a oʻo mai faailoga o le maʻisuka

Pe a amata ona aliali mai faʻamaoniga o loʻo i luga, e faʻaalia ai se atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia e fafine le faʻatalanoa vave ma se suʻega o le endocrinologist ma le toto ma le urine.

O se suʻega o meaola o le toto vevela poo le ulu toto e tatau ona faia i taimi uma (a itiiti ifo i le 6 masina), matauina o tulafono faavae:

  • faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao, e masani ona 'ai ma inu le mea mo le 8-12 itula,
  • le aso ao leʻi faia le suʻega e faʻasaina le 'aina o meaʻai e aʻafia ai le faʻaititia o le suka (cherries, apricots, ma isi mea), faʻapea foʻi ma meainu malosi, meaʻai vevela ma falai,
  • aua le faʻaaogaina le sipuni mo le fufuluina o ou nifo ma e te le faʻaaogaina le kuki,
  • Aua nei ulaula, ave vitamini poʻo meaʻai faʻalaʻau.

A maeʻa le faʻamaonia o le siama, ua faatonuina e le fomai se togafitiga fualaau faasaina e taulai i le maualalo o le suka. Afai e maua le maʻisuka i le taimi muamua o le maʻi, ona mafai lea ona foia le faafitauli e ala i le fesuiaiga o se meaai maloloina, mulimuli i se taumafataga, ave o vitamini ma vailaʻau. E fautuaina le siitia atili ma taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Ina ia faʻaitiitia le manaia o le suamalie i luga o le paʻu, e fautuaina e filifili mea tau tumama (soap, shampoos, ma isi) ia e maualalo le maualuga o le alkali ma e faʻamoemoe e faʻapitoa ile paʻu.

E faapefea ona faʻaalia le maʻisuka? O faʻaaliga autu o le maʻisuka

Faailoga o le maʻisuka i fafine. O le maʻisuka i fafine o se faailoga o faʻamaʻi.

O le tausisia o mea uma faʻamaʻi ma le tagofia o vailaau e fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli ma faʻaleleia le lelei o le olaga.

Tuua Lau Faamatalaga