O le a le ituaiga iʻa e mafai ona 'aina ma pancreatic pancreatitis

Faatasi ai ma mea aoga mo le tino o le tagata, o iʻa o loʻo i ai se nofoaga sili. E mauʻoa i le digestible protein ma meaola. Ona o nei meatotino, ua avea ma se mea taua i le laulau taumafa mo togafitiga o le mumu o le pancreas.

Latou te faia se vaega malosi i le taofiofia o le vevela, faʻaitiitia le aofaʻi o pepa cholesterol, ma toe faʻafoʻi le metabolism. Ae le o iʻa uma e maua i le pancreatitis e talafeagai mo le taumafa. E mafai ona e 'ai na o mea e maualalo maualalo. E le faasaina ituaiga o meaʻai i meaai paleni mo soʻo se ituaiga o le maʻi. O a ituaiga o iʻa o loʻo aofia i totonu o le taumafataga, o mea e tatau ona lafoai, pe mafai ona fagota le suāuu, e taua le iloa o maʻi uma e mafatia i le pancreatitis.

O mea aoga o loʻo iai i iʻa e iai se aafiaga lelei i le tino.

O ia ipu e tumu i:

  1. Squirrels. O se fale mo le tino o le tagata lea e mafai ona vave gauai.
  2. O le tele o vailaau o fualaʻau. E aofia ai A, D, E, vaega B, C.
  3. Minerale: potassium, calcium, iron, zinc, sodium, fluorine, magnesium, sulfur, chlorine, iodine.
  4. Taua tele omega. Ona o gasegase o polyunsaturated, o le gaosiga o le gataifale ua faʻasolosolo lelei.

Faatagaina iʻa

Ina ia iloa po o fea iʻa e mafai ma e tatau ona 'aina e tagata gasegase i le pancreatitis, vaʻai i le pasene o le gaʻo. E tatau ona itiiti. O ia ituaiga meaola e le o le mamafa o le okeni maʻi, e le mafua ai ni faʻafitauli, ma e le faʻaosofia ai ni faʻafitauli le lelei. Lafoga mai nei mea e aoga e talafeagai mo le faʻaaogaina i le foliga laititi ma le masani o le maʻi.

I totonu o iʻa faatagaina, e lua vaega e iloga:

  • meaai
  • faatasi ai ma le gaʻo lelei o mea oona.

I le vaega muamua, o le gaʻo e le sili atu i le 4%. O lenei faailoilo e ono itiiti ifo, mo se faataitaiga, meaola o le gataifale (na o le 1%). Faatasi ai ma ia ituaiga o iʻa e maualalo le gaʻo o meaʻai e maua i pancreatitis, e iai:

  • vaitafe paʻu ma le lanumoana lanumoana,
  • cod ma le saffron cod
  • polulu ma le lomonade
  • polu ma puipui.

O ituaiga lisi e fesoʻotaʻi ma ituaiga o leanoa ma le 1% gaʻo.

E i ai foi se lisi o ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo, o la latou lisi e aofia ai ituaiga ma le 3% gaʻo, lea e taliaina foi mo le pancreatitis:

  • cupid ma pike perch,
  • lafu ma pikes,
  • mulilulu ma le faasatauro,
  • uumi ma molī,
  • lanu paʻepaʻe ma le fagu,
  • paʻu paʻepaʻe ma le macrus,
  • fulufulu ma sulu.

O ia mea taumafa e 'aina ma faʻamaonia tele le faʻamaʻi. E saunia mai tagata, e kuka le kuka, e kuka le kuka, kuka mai le susu. O le a le isi iʻa e mafai ona ou 'ai ma pancreatic pancreatitis? E na o le alu, ae o le pasene o le a faateleina i le 4%:

  • pagrus ma rudd,
  • aisa ma le teu,
  • fuga ma le lapisi
  • toso ma paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • hake ma le sami.

O le pasene o le gaʻo e faalagolago ile tausaga ole tagata, ma le taimi na maua ai (taumalulu, taumafanafana). Na maua i le taumalulu ma le tautoulu o lenei fuainumera e matua maualuga atu nai lo isi taimi o le tausaga.

Ia mautinoa e talanoa i se fomaʻi. O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le tagata maʻi, faʻataʻitaʻi suesuega o fale suesue. Afai e lelei le tulaga o le maʻi, faʻalautele lau meaai. E aofia ai iʻa e maualalo le gaʻo. Le maualuga o le gaʻo e le sili atu ma le 8%:

  • sea ​​sea ma anchovies,
  • faʻataʻitaʻiga ma sulu
  • tuna ma iʻa,
  • solofanua solofanua ma mumu-mata,
  • silverfish ma smelt,
  • sopo masani ma lanu piniki,
  • lapisi ma le chum,
  • bream.

I le taimi o se gasegase tuga, o nei meaʻai e le mafai ona 'aina. Ia mautinoa e filifili se auala e kuka ai le kuka. Nai lo le falai o ipu e sau ai le asu, uʻu, kuka, tao tao.

Fagota faʻasaina

E ui lava i aoga aoga o iʻa mumu, e faʻaaoga i le taimi o le pancreatitis i le taimi o le faʻamaʻi e matua faasaina. I le faʻaopoopoga i vailaau o le vailaʻau, elemene aoga, ua faʻamalosia i gaʻo i le tele o mea. O le taunuuga o se faʻavavega o faʻamaoniga, ma o loʻo taʻua ai:

  • taʻavale
  • vili
  • vavao
  • vaivaiga, vaivai,
  • tiga i le manava o le manava,
  • ogaoga o le ogaumu (i fecesi, faʻalilolilo faalilolilo, o loʻo faamatalaina e le gaʻo e leʻi faʻaaogaina, o loʻo matauina).

I le faaopoopo atu i iʻa oona, e le iloa e le okeni o le pancreating ni auala e kuka ai iʻa mo pancreatitis. O le membco mucous mataga o le pancreas e tupu ai le ita ma le mumu. Soʻo se taumafa faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le tino, ma oʻo ai iʻuga. O fea iʻa e teena:

  1. Salty, falai, mago. O meaai faʻamalosi e faaosofia ai le malosi o le gaosiga o enzymes mo le faʻalaumalieina ma le faʻanoanoa. O le taunuʻuga o se mucosa pancreatic mugreatic, o se faʻalavelave sili ona faigata o le faʻaogaina o le tino, fulafula, suppuration, ma le siaki e mafai.
  2. Ulaula. O mea uma e ulaula tapaa e afaina tele i le faʻaogaina o meaʻai.
  3. Maua maualuga le gaʻo.

I le faaopoopo atu i iʻa oona, e faʻasaina le 'aina o ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo ma pancreatitis, pe a sau i meaai mama. E toʻatele tagata talitonu sese o lenei ituaiga o togafitiga e mafai ona aofia ai i le lisi ole maʻi. O nei mea, latou te fiafia e kuka kulumu pe faʻaaoga le oloa i lona mamanu lelei. E matua faasaina lenei mea. O loʻo i ai le aofaʻi tele o mea e faʻaleagaina i foliga o emulsifiers, o vailaʻau, faʻasao, mea e faʻaleleia ai le vevela ma isi vaega.

Fautuaga ma fautuaga

Fautuaga fautuaina, iʻa fou. Talu ai o le tele o ituaiga eseese e faigata ona maua i luga o fata i faleoloa fou, e tatau ona e faʻatau se tino matela. O lenei metotia o le faasaoina o le faafouina e talia mo le teuina. E tāua le faʻamautinoa o loʻo faʻaauau le faʻamalosiina o le faagasologa i le taimi e tasi. Pe a toe faʻamaisa, o meatotino aoga o loʻo leiloloa, o le oloa e faia i se vaaiga ese, ma suiga e mafai ona suia.

Ina ia aua le faatauina na oloa maualalo, ia usitai i nisi o tulafono:

  1. O le tino o le tino maliu e le suia le lanu. I le i ai o se pepa lanu samasama, ia le fefe e faʻatau.
  2. Latou te mananaia le mamago. Faatasi ai ma le toe taʻuina atu, o le oloa na leiloa, ua leaga. I le faifai pea o le malulu, na faʻafefe uma ai le susu e avea ma aisa ma le kiona. O lenei mea o le a molimauina e le numera tele i le iʻa.
  3. Pe a toe faʻamaʻi, o le papa o le aisa e le faʻafefe.

E faʻatagaina e kuka faʻatasi ma iʻa. Taulaʻi faapitoa i sauniuniga. O le tino ua mulumulu lelei, faʻamamāina o fua, aveese le paʻu, ua aveesea uma ponaivi ma viscera, ua vavae ese le tino. O lenei mea o le a avea ma faavae mo le sauniuniga o le tele o ipu.

O le mea taatele i le taumafataga o le kukaina o le paluga iʻa ma le pancreatitis. Ua uma ona saunia le fusi i ni fasi pepa, sasaa i le vai mama, ua kuka i totonu o se fagu. Aveese le pulu, faaopoopo pateta (cubes), kāloti, aniani. E kuka uma se kuka seʻia oʻo i le alofa, i le faaiuga faʻaopoopo i ai matala matala, sina mea faaopoopo.

O se oloa faʻamamaluina o le a avea ma suauʻu uʻamea, lea e saogalemu e 'ai ma pancreatitis.

O le fulufulu o le iʻa na saunia i luga o le suamalie o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e faʻaleleia ai meaʻai i ni meaʻai faʻatasi ma se siʻi siʻi, o se fasi pipi (faʻafefete i susu susu), faʻaopopo le fuamoa. O mea uma lava e faʻafefiloi ma se pine o le masima. Faatasi ai ma le fesoasoani o sipuni, ua faia nilali, auina atu i se pusa e lua, ma kuka.

O le faʻamalamalamaina o le lisi o le maʻi o le a faʻataga ai le gasegase mai le iʻa ma le pancreatitis. O le kuka maeʻa e kuka pe faʻavela i totonu o se fafie faʻamaʻavale, faʻafefiloi i se mea faʻaleleia seʻia oʻo i se mea lamolemole, faʻapipiʻi faʻatasi ai ma aʻafia ua sasaina, kāloti gaosi, o se falaoa e tutusa ma le susu. O mea uma o loʻo faʻafefiloi, faʻafefiloi. Pipi i totonu o le ogaumu, ae sili atu le faʻaaogaina o se fafie faʻatau.

O tagata maʻi e fiafia pe mafai ona aofia ai le suauu i totonu o le lisi mo pancreatiti. I le taimi o le faʻasolosolo o pancreatitis pancreatitis, o le galuega o le faʻaogaina o meaʻai, faʻamaonia le taumafa e faigata. O ia mea uma e filifilia ma le faʻaeteete e tagata fai meaʻai, e fiafia i meaai maloloina.

O le suāuʻu iʻa o se oloa lea e faʻamaonia le faaleagaina. E mafua ai le faigata o le okeni na aʻafia, ma mafua ai faʻafitauli. O le faʻaaogaina o lenei mea i le taimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi e faasaina. I nai togi ma faʻaeteete, ave faʻatasi ma se maʻi mausali.

E tele faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le suāuʻu mo le pancreatitis ma le cholecystitis:

  1. O le gasegase poo le le faapalepale.
  2. Low coagulability o sela toto.
  3. Hemophilia.
  4. Faʻasologa o le fatu fatu.
  5. Faʻafitauli i le system endocrine.

Afai o le vaitaimi o le faʻasalaga e iloiloina, o le tali e leai. Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea, o le faʻaaogaina o lenei oloa i le faʻaogaina lelei e mafai ona faatagaina.

O le faʻaaogaina o le suāuʻu mo le pancreatitis e taliaina i fua faatatau talafeagai. Taofi le siakiina o kalori o lau taumafataga. A faʻaaogaina lenei vaega, o le faʻaaogaina o fualaau aina po o le pata e faʻaititia i le aofaiga tutusa. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻatagaina ma faʻapipiʻi le aofaʻi o gaʻo gaʻo. Faʻafesoʻotaʻi o ia mo se faʻatalatalanoaga ma se auiliiliga o togafitiga.

E mafai ona ou 'ai iʻa i pancreatitis?

O se tasi o vaega o le togafitiga mo le pancreatitis e le gata o togafitiga fualaau faasaina, ae faapena foi meaai talafeagai. Ma e le o se mea na tupu.

O le pancreas o se okeni o le fualaau otaota, lea e nafa ma le gaosia o le hormones (aemaise lava, insulin, glucagon, somatostatin), ae aofia ai foi ma le palacreatic enzymes e tatau mo le malepelepe o meaai e ulu atu i le tino. O le mamafa o mea taumafa, o le sili atu ona ogaoga le gaioiga e manaʻomia mai le pancreas. Mo le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le suamalie, e manaʻomia e le tino ona galue malosi ma faia le tele o taumafaiga ina ia maua ai le tele o pulefaʻatonu. Ae i le faagasologa o le le fiafia, o lenei galuega e faigata tele i nisi o taimi: o maʻi faʻasolosolo e o gatasi ma le malosi o le fulafula o le tino, ma o le taunuuga lea ua faʻalavelaveina ai le vevela o le talo ma ua tupu ai lona maʻi. O le mea moni, o le faagasologa o le faanatinatiina o le tagata lava ia e amata, talu ai o enzymes na manatu e ulufale i le duodenum e fai a latou isi gaioiga e tolopoina i le pancreas ma amata ona galue ai. O le mafuaʻaga lenei e taua tele ai le tausisia lelei o mea taumafa ma aofia ai i le taumafataga na o na oloa o le a le aʻafia ai le okeni ua faaleagaina, ma i le taimi lava e tasi e avea ma fesoasoani mo le vave ona toe faʻaleleia.

E mafai ona e aofia ma le saogalemu ia iʻa i le lisi o oloa faigofie digestible. O se mea aoga tele, lea e tumu i le tele o vitamini, micro-macro elements, protein ma amino acids e mafai ona faia se sao tele i le toe maua mai o le maʻi. Ae ui i lea, aua le faanatinati: e le o ituaiga uma e taliaina mo pancreatitis. O le faitioga e fuafua ai le faʻatagaga poʻo le faasaina o se iʻa faapitoa, o lona gaʻo gaʻo. O le mea moni, o lenei gaʻo ei ai foi ni aoga mo le tino, peitaʻi, e matua lamatia lava mo se paʻu paʻu. Mo le talepeina o nei vaega, e manaʻomia e le tino ona gaosia le lipase i ni aofaiga tetele, ae talu ai ona o le solia o le tulaga o le pancreas ma lona gaioiga e mafua ai le le atoatoa o le eletise, o le gaosia masani o lenei mea e toetoe lava a le mafai. O se taunuuga, o loʻo i ai se avega mamafa e lua i luga o le pancreas, lea e na ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi: na ia maua ni faʻalavelave o le gasea ma le vomiting, tiga o le manava, paʻu ma le manava.

O le mafuaʻaga lea i le pancreatitis, na o iʻa laiti e maualalo le gaʻo e faatagaina i le taumafataga, ae e tele lava tapulaa. O lenei oloa e le tatau ona faʻaaogaina e tagata e iai mea nei:

  • Faʻasalaga taʻitasi i le suāuʻu,
  • Faʻasalaga o Renal
  • Faʻasolosolo faʻamalosi,
  • Hemophilia
  • O se ituaiga o cholecystitis,
  • Laititi toto toto.

E le gata i lea, e tatau ona faʻaeteete i le taimi o le maitaga ma le lactation, i le taimi o le faʻasologa, i tagata matutua ma aʻo laiti. I isi tulaga uma, o le iʻa e le gata ina taliaina, ae e maualuga foi le fautuaina e tagata tomai faapitoa.

Mea aoga o iʻa

O lenei oloa e taua i le togafitiga o pancreatitis matua ona o lona digestibility ma le maualuga o mea o le protein. E pei ona e iloa, o le porotini o se mea fale e manaʻomia e le tino e le gata mo le tuputupu ae o musika, ae faʻapea foi mo le faafouga o vaʻa ma fugalaʻau.

Ae ui i lea, e le tasi le protein e mauoa i iʻa, o lona tuufaatasiga e aofia ai:

  • Vailaʻau suamalie gaʻo: A, E, K, D, fai saofaga i le faʻamalosia o fao ma lauulu, faʻateleina le puipuiga, faʻaleleia le vaaia o mea,
  • Amino acids - mea e manaʻomia mo le faʻapipiʻiina o polotini, mai le mea moni o faʻatautau uma o le tino ua fausia (lauulu, fao, maso, totoga, uʻu, totoa ma liga),
  • Oona gaosi gaʻo (3 ma le 6)aofia ai i le faagasologa o le fausiaina o nila fou, e nafa ma le lelei o le galueaina o le faiʻai ma tulafono faatonutonu o metabolic processes, faaitiitia o le toto cholesterol,
  • Micro ma elemene elemene (seleni, iron, iodine, phosphorus, potassium, sodium, magnesium, chorus, zinc, fluorine, sulfur, ma isi).

Faatasi ai ma le anoanoaʻi o minerale i iʻa, o le maualuga maualuga o le potassium. O lenei vailaʻau e faʻatino ai se numera o galuega patino e mafai ona aoga i pancreatiti:

  • Puipuiga o le faʻasauā ma le edema,
  • Faʻaaofiofia le mamafa o le intracellular masani ma le paleni o le acid-base,
  • Faatonutonuina o le masima vai masima,
  • Faʻaauau le galue masani o fatuga ma fatu,
  • Tausia o le toto masani,
  • Faaleleia atili o le faatinoga o tagata,
  • Puipuiga o le atinaʻe o le maʻisuka.

O le nofoaga lona lua e mafua mai i le kopuka, lea e tatau mo la tatou tino. Faafetai i lenei mea, o le puipui o toto toto ua faamalosia ma tumau ai le tumau o le tino.

O le taua tele o le iodine.: Na te puleaina le vevela ma faʻasaoina ai hormones o le tagata.

O le mea lautele, o iʻa o se mea maualalo-kalori, lea e sili ona taua mo tagata e mananao e aveesea le mamafa pe tausia i le tulaga tutusa.

O le a le ituaiga o iʻa e mafai ona ou 'ai ma faʻamafanafana?

Talu ai e le faatagaina e le pancreatitis le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, e faʻasaina faasaina ituaiga iʻa. O luga o lenei fuaitau e tatau ona e taulai atu pe a filifilia lenei oloa. O le gaʻo gaʻo o le iʻa e tatau ona itiiti ifo na i lo le 4% - o ituaiga e pei o meaʻai, ia mafai ona faʻaoga saogalemu e saunia ai ipu eseese mo le tagata maʻi.

O lenei lisi e aofia ai:

  • Sea iʻa: faʻasalaga, lanu moana lanumoana, cod, mullet, codi cod, pollock, flounder, pollock, sailiga, roach, siliva tupe,
  • Vaaia Vaitafe: pike perch, pike, bream.

Eseesega o meaʻai gaʻo (mai le 4.2 i le 6.4%) e mafai ona faatagaina i le vaitaimi o le faʻamagaloina faifaipea. E aofia ai:

  • Sea iʻa: togafiti, fugani piniki, pusa, siama, iʻa, tuna, togafiti, solofanua solofanua, gaʻo vaivai,
  • Vaitafe: laʻau, lapisi, carp, perch, carp crucian.

O le auala kuka e taua tele. O le auala e faʻama ai e faʻasaina, talu ai o lenei tekinolosi e aofia ai le faʻaaogaina o le suauu manogi, ma e faʻapena ona fufulu ipu uma. E le gata i lea, pe a vevela, o le suauʻu e faʻaaogaina toxins, lea e mautinoa lava o le a le maua se aoga aoga i se tino vaivai ma se paʻu pau. E tusa lava pe falaiina iʻa, e le mafai ona e 'ai. O le ulaula ma le iʻa na mafai ona pa'ū i lalo o le faasaina, ae o le kuka poʻo le taʻavale o le auala saʻo lava lea o metotia kuka e mafai ona faatagaina e le taumafataga.

E faapefea ona filifilia se iʻa?

I le faia o se faaiuga i soʻo se ituaiga o meaʻai maualalo, e tatau ona e amata iloilo nisi o uiga o le iʻa, lea o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai e le gata i le soifua maloloina, ae o se mea fou, maualuga.

Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fautuaga nei:

  • E sili ona lelei le faʻatau o iʻa ola - o lea o le ae matua mautinoa ai e fou,
  • E tatau ona mumu mumu po o le lanumumu lanumoana, lanu uliuli po o le paʻu uliuli - o se faʻamaoniga manino o le iʻa ua maeʻa,
  • O se oloa fou, e pei o le tulafono, e le oi ai se manogi manaia, pe afai o se iʻa iʻa, ona tatau ai lea ona sosolo le manogi o le sami,
  • Sulu mama, e aunoa ma ni faʻataʻaiga - o le isi faailoga o iʻa fou,
  • O le malosi ma le elasticity - o se mea taua e tatau ona e gauai atu i ai: luga o le maualuga o iʻa, i le avea ai o se tulafono, pe a uma ona tu, o se pu e tumau pea,
  • E mafai foi ona e fuafuaina le tulaga o le iʻa i mata: afai latou te mama ma manino, o lona uiga e mafai ona e faatauina ma le saogalemu le oloa, ma, i se isi itu, o mata mataga o ni faamaoniga ia e le o toe aoga le iʻa,
  • Aua nei faʻatau le iʻa e aunoa ma se ulu: o tagata faʻatau taufaasese e masani lava i lenei auala e teu ai le paʻu o le oloa,

Ma le mea mulimuli, o le fautuaga mulimuli: pe a uma ona e faatauina le iʻa ma amata ona tipi, ia e faʻalogo i le faigofie poʻo le faigata o ivi o loʻo i tua o aano o manu: afai e te momotuina e le faigata, ona e faia lea o lau filifiliga sese.

Paʻu o le paʻu ma le faʻafeoloolo o iʻa ma le mumū o le pancreas

E le faʻasaina ituaiga uma e lua o le mumū o le pancreas. Ae peitaʻi, afai e mafai ona 'aina' eseʻese o meaʻai (dietary) i le 6-7 aso i le maeʻa ai o se faʻamaʻi o le faʻamaʻi, ona mafai lea ona faʻamaonia ituaiga paʻu o le paʻu pe a maeʻaeʻa le faʻamagaloga.

O le lisi o mea taumafa, o le gaʻo o loʻo i ai e fuafuaina i soo se pasene e oo i le 4, e aofia ai:

  • O iʻa faʻatasi ma le gaʻo gaʻo o le 1%: uila lanumoana, cod, pollock,
  • E tusa ma le 2%: faʻataʻavalevale, pike, vevesi, lapisi, grayling, kopa faʻatau,
  • Pe tusa o le 4%: vaʻa, pusa, figota, vaʻa.

O le kulupu o ituaiga paʻu o le paʻu ma le gaʻo gaʻo e le sili atu ma le 8% e aofia ai:

  • Sea iʻa: anchovies, sulu, tuna, capelin, gataifale, fugani piniki, lemoni o le anufe, togafiti, togafiti, gaʻo,
  • Vaʻa iʻa: carp, bream, taʻavale masani, faʻataʻapeʻape, mūmū, sulu, iʻa, iʻa.

E tatau ona e iloa o le gaʻo gaʻo o le iʻa e faʻamoemoeina e le gata i ona ituaiga, ae faʻapea foi i le matua, le vaitau na maua ai. O lea la, ua iloa o le autumn ma le taumalulu o lenei pasene o le maualuga.

A filifilia ituaiga o iʻa, ia sili atu le fiafia i mea o loʻo i ai le tele o omega-3 gaʻo gaʻo ma iodine. O le tele o nei meaola e aofia ai meaola o le gataifale. O lenei oloa e maua ai se aoga aoga i luga o le thyroid gland ma le hormonal levels, e faʻaitiitia ai le cholesterol toto, ma faʻafoeina ai faiga faʻavae i le tino.

O iʻa mo pancreatitis ma cholecystitis

Gallbladder inflammation ma pancreatitis o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi vavalalata. E masani lava, o le cholecystitis e mafua ai le solia o le vevesi o enzymes pancreatic, ma avea ma mafuaʻaga o le atinaʻe o togafitiga o pancreatic. I le isi itu, o le tuiina o le suamalie o le pancreas i le talo pelele e mafai ona faʻaosofia ai le tupu mai o se togafitiga e pei o cholecystitis.

O nei faʻamaʻi e tutusa lava mafuaaga.: faʻaleagaina o le ava malosi, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo ma le suamalie, faʻamaʻiina - o mea uma nei e mafua ai ona le lelei le gaioiga o le pancreas ma le vevela. I le laasaga o togafitiga o cholecystitis ma pancreatitis, o se taumafataga e taua tele, lea o le a faʻaitiitia ai le avega i totoga ua afaina ma fesoasoani ia i latou e toe vave maua vave vave. I lenei itu, i nai aso muamua, o le tagata maʻi ua faʻaalia le matelaina atoatoa, lea e mafai ai ona faʻaaogaina na o le vai ma le teuteu o le chamomile. A maeʻa le faʻamaʻi o le tiga ma faʻaaogaina isi faʻataʻitaʻiga mataʻutia, e mafai ona faʻafeiloaʻi malie mai meaʻai e le o meaʻai: mucous porridge, soupeti fualaau, paluga pateta, paluga, fusi. I le masani masani o le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le 6-7 aso, e mafai ona faʻalauteleina le lisi o mea, falalati o le paluga, omeletini o le vaamu, sina sisi falaoa, meaʻai meaʻai, ma iʻa. O le oloa mulimuli ua tuʻuina atu i ai se nofoaga faapitoa i le lisi o meaai faatagaina.

O gaʻo ua faaleagaina e matua manaʻomia lava le protein, lea e masani ona tumu i ituaiga uma o iʻa. O lenei fale mea e manaʻomia mo le toe faʻafouina o fomaʻi afaina, faʻapea foʻi ma le toe faʻafoisia o le tino atoa. Vitamini A, K, E, D, amino acids, o le tele o micro ma macro elemene (aemaise lava i le phosphorus, potassium, iodine, uʻamea, zinc) o mea uma ia e mafai ona faia se saofaga taua i le faʻamalologa.

E pei o le pancreatitis, ma le mumū o le gallbladder e le mafai ona 'ai le tele o ituaiga o iʻa. O ia meaʻai e tele, e mafua mai i le maualuga o le gaʻo, lea o le a tuʻuina ai se avega mamafa i luga o se okeni vaivai ma i se maualuga maualuga o le tulaga o le a mafua ai pe faateleina ai ni mea e le manaʻomia. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu naʻo ituaiga o meaʻai, o le a faigofie ona faʻaogaina, ma i le taimi lava e tasi e aumai ai le lelei i le tino ua oʻo i le faʻalavelave. O nei mea e aʻafia ai le iʻa ma le paʻu o le tino pe tusa ma le 4% i le gasegase o le faʻamaʻi ma e oʻo atu i le 8% i le taimi o le faʻamagaloina pea o le maʻi.

A maeʻa le tulaga o le maʻi, e fautuaina e toe teuteu le meaai: mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona i ai le iʻa i luga o le lisi i le tele o taimi i le vaiaso. E le tatau ona faʻagaloina faapitoa e tagata alolofa i lenei oloa e tatau ona i ai se fuataga i mea uma: aua le 'ai iʻa i le tele o mea poʻo le gasegase faalauaitele: o lenei mea e mafai ona avea ma mafuaʻaga ogaoga o le le manuia o le digestive tract ma le gaioiga a na totoga o loʻo amata ona toe faʻaleleia.

O a iʻa e faasaina mo pancreatitis?

E le o ituaiga uma o ituaiga o le a tutusa lelei le aoga mo le mumū o le pancreas. O loʻo matou talanoa e uiga i se oloa e maua ai le gaʻo maualuga, ma o lenei mea e masani ona aʻafia i iʻa mumu. E ui i le mea moni e faʻamaoaigaina i vitamini ma minerale e tatau ai mo se tagata, o loʻo i ai le tele o gaʻo i totonu lea e afaina ai le ala o le maʻi ma le manuia o le maʻi. O se taunuuga o le 'aiina o ia meaʻai, o le tiga i le manava, leu, vomiting, general malaise, ma le manava faʻafuaseʻi, faatasi ai ma le susulu o le sulu ona o le le lava o le gaʻo, e mafai pe ono faʻateleina.

O le lisi o iʻa faʻasaina e aofia ai le tasi ma le gaʻo oona e sili atu ma le 8%, e pei o le eleelea, omul, tuna, gaʻo, gapfish, ivos, carp silver, saury, sturgeon, nototenia, nelma, salmon chinook .

E tutusa lava le taua o le auala saʻo e kuka ai le kuka. Ona o le mea moni, o le membrane mucous mataga o le pancreas e mumua ma e le fiafia, e le taliaina uma ni meaʻai, aua e mafai ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga ma afaina ai le faʻaogaina o le tino.

O se maʻi e mafatia i le pancreatitis e tatau ona teena:

  • Feʻaveʻaina iʻa
  • Faʻasusu, faʻafiafia ma se maualuga o meaʻai o le suauu manogi,
  • Canned, lea e le mafai ona 'ai i lona tino mama, e le faʻaaoga foi e fai ai ni sou,
  • Salty ma iʻa mamago - o nei oloa uma e faʻamalosi, latou te faʻaleagaina le gasegase leaga, ma faʻaolaina ai le faʻalauteleina o le gaosiga o enzymes pancreatic e manaʻomia mo le malepe.

A le o lea, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, faʻalauteleina le faʻaleleia ma le atinaʻe o suppuration, e masani ona faʻatasi ma le necrosis.

O iʻa ma le faʻateleina o le faʻamaʻi

I nai aso muamua o le faʻavavevaveina o pancreatitis, ua faʻaalia le maʻi ile fia ai. I lenei vaitau, e le tatau ona ia 'aiina iʻa po o isi meaʻai. E tatau lea mea ina ia mafai ai e le pani ona malolo ma maua ai le malosi mo le toe faʻaleleia o le faagasologa.

I le 6-7 aso, pe afai e faʻaitiitia le faʻaalia o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻalauiloa mai i totonu o le meaʻai le lanu, poʻo le tele o ituaiga o iʻa. E aofia ai:

  • Gaʻo ma le gaʻo oona e oʻo atu i le 1%: fulu lanumoana, pollock, cod, vai bass, paʻu,
  • E oʻo atu i le 2%: roach, pike, faʻafefeteina, Atinaʻe, siliva tupe, faʻataʻitaʻiga,
  • E oʻo atu i le 4%: uʻamea, sami, togafiti, vaʻa, roach, pike, pike perch, vaitafe, mullet, bream, pola cod.

Soo se tasi o nei ituaiga meaola e le faatagaina e falai, faʻafefe pe ulaula, aemaise lava i le vaitaimi o le faʻamalosia. I le vaega laititi, o auala e kuka ai le kuka e pei o le kuka, taoina poo le taʻavale e sili ona lelei. Talu mai le laulau o meaai Nu.5, lea ua faatonuina mo lenei maʻi, e aofia ai le veleina ma le tatuina o meaai i aso muamua o faigata, ua fautuaina e vavae ese le iʻa mai fatu, ona saunia lea o paluga pateta mai ai. Naʻo ni nai vaiaso mulimuli ane, e mafai ona faʻaaogaina le iʻa i fasi falaoa poʻo le kuka.

Vaega o le faʻamagaloina ma le 'ai o iʻa

A maeʻa le masina, pe afai o le taimi e toe faʻaleleia ai, o le a sili atu le lelei ma o le faʻafitauli o le faʻamaʻi e le toe faʻalavelaveina le tagata maʻi, i le lisi, e amata i se vaega itiiti, e mafai ona aofia ai le tele o ituaiga o iʻa e maua i le sili atu i le 4%, ae le maualuga atu i le 8%.

O lenei vaega e aofia ai:

  • O iʻa e le sili atu i le 5% lona sili atu o lona gaʻo: togafiti, tuna, solofanua solofanua,
  • E oʻo atu i le 6%: faʻamalomi o lemoni, laʻau gaʻo maualalo, gaʻo, iʻa, iʻa,
  • E oʻo atu i le 7-8%: vaʻa sami, lanu piniki.

I taumafataga taitasi, e tatau ona e mataʻituina le tali a lou tino: afai e te lagona le le fiafia i totonu o le manava, taʻavale, poʻo le ogaumu, tuʻu le iʻa na e 'ai ma taumafai e faʻaaofia i le lisi i se taimi mulimuli ane.

O se talanoaga e ese ai e manaʻomia ai le suauu iʻa, aua e tele tagata gasegase e fia iloa pe taliaina e ave ma le mumū o le paʻu.

Pancreatitis o se faʻamaʻi lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le faʻalaumalieina ma le faʻateleina o meaʻai. O le tuufaatasia o se lisi mo tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi, tagata fai meaʻai ma gastroenterologists na faʻamamafa ai meaʻai digestible e le saofaga i se avega mamafa i luga o le meaʻai ma meaʻai, ma i le taimi lava e tasi e faʻamamafa ai le tino i mea aoga. Talu ai e le faʻaitiitia le suauʻu iʻa, e faʻalavelave ai le galuega o le gastrointestinal tract ma le pancreas, mafua ai ni faʻafitauli eseese. Faatasi ai ma le faʻaeteete faapitoa, e tatau ona togafitia le suauu i le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi. I nisi o tulaga, i le tulaga o le faʻamagaloga, pe afai ei ai ni faʻamaoniga ogaoga, o loʻo faʻamautuina pea le vailaʻau, ae tatau ona faia i ni nai metotia.

O le tele o faʻailoga e faʻasaina ai le faʻaogaina o le suauʻu e aofia ai:

  • Faʻasalaga tasi i le vailaʻau,
  • Hemophilia
  • Levavalea o le toto
  • Faʻasologa o le fatu fatu
  • Faʻaleagaina o le natura endocrine.

E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia le fualaau faasaina, o ia lea na te fuafuaina le vailaau o le a sili ona lelei i le i ai o le mumu o le pancreatic. E tatau foi ona manatuaina o le faaaogaina o le suauʻu iʻa e manaʻomia ai le faʻaititia o le pata o le pata poo le suauʻu manogi.

Aso Gafua

  • Breakfast: falaoa oatmeal, se fasi falaoa, lanu vaivai lanu,
  • Lua taeao: faʻi
  • Taʻaloga: sisi araisa, paluga tipi, salati o le piroti, kissel,
  • Toa tea: o le omeletine palatini, o le pulupulu o le rosehip,
  • Taumafa: paluga pateta, faga iʻa, falaoa, compote,
  • 2nd taumafataga: o se ipu malamalama-gaʻo kefir.
  • Macaroni, sisi, decoction o le chamomile po o le taifau e oso i luga,
  • Breakfast: yogurt,
  • Vailaʻau o le fualaʻau, se fasi fasi moa ua tunu, suauu zucchini, compote,
  • Curd casserole, jelini,
  • Buckwheat porridge, paʻu mai soʻo se aano o meaai, falaoa, ti,
  • Se ipu malamalama susu susu.
  • Laʻau moli vaovao, lauti tiamata,
  • Fua o le puree (mai le tao tao), o le salu o le rose,
  • Borsch, pateta paluga, pulufana pipi, tila,
  • Yogurt
  • Fuamoa o le fualaʻau, iʻa gaʻo susu, falaoa, tila,
  • Kefir
  • Semolina porridge, o se fasi falaoa, o se pulupa lapisi,
  • Lisi kulupu ma faʻi
  • Cabbage soup, falaleti tao, goulash, fualaau suamalie,
  • Ryazhenka,
  • Fualaʻau fualaʻau, pateta ma moa casserole, fualaau suamalie,
  • Se ipu malamalama o yogurt.
  • Macaroni, fuamoa ua gaosia, tea vaivai,
  • Pudding, faʻaaoga,
  • Laula o le fualaʻau, kuka araisa, salu vaovao, tiʻeli,
  • Protein omelette, yogurt,
  • Palu pateta, meaʻai i aano o suamalie, susu apu, lauti,
  • Kefir
  • Kuki falaoa, ti,
  • Laʻau, lafulamu gaʻo maualalo, sisi o le rosehip,
  • Paʻu ma le kāloti soup puree, falaleti tao, anufe, compote,
  • O se ipu malamalama o susu susu,
  • Lafoaʻi iʻa, fuʻu fualaʻau, tila,
  • Se ipu malamalama o le kefir.

Aso Sa.

  • Oatmeal, se fasi falaoa, lauti,
  • Puipuia o le paleti, chamomile broth,
  • Vailaʻau o le fualaʻau, pateta paluga, paluga moa, tila,
  • Berry jelly, compote,
  • Palu leisa, lauti,
  • Se ipu malamalama o yogurt.

Mo se suiga o ipu, e mafai ona e suia nofoaga, ma e mafai ona e faia fetuutuunaiga i le lisi, e aofia ai isi maliliega faatagaina i totonu, o le a le mea o le ai ai lau meaai o le a le manaia ma le manava.

Delicious fish recipes with photos

O iʻa o se oloa lautele, e le gata e kuka ma tao, ae faʻapipiʻi foi ma fualaau faisua, e pei foi ona sauniuni mai ai mai i ni mea faʻapipiʻi suamalie, moli, mapu. O le kuka o loʻo i ai le tele o fua e aofia ai iʻa, faatasi ai ma la latou fesoasoani e mafai ai ona e kuka ni meaʻai manogi ma le le lelei, o le a le gata e faʻamalieina ai oe, ae oe pele foi oe.

Lagi iʻa

O lea ituaiga ipu e mafai ona faatagaina i le vaiaso talu mai le faʻalavelave o le faʻamaʻi. E fesuisuiaʻi ma e manaia.

Meaʻai Taua:

  • 350 g fuga o le pike perch,
  • 2 fuamoa moa
  • 150 ml o le kulimi kulimi e maualalo-gaʻo,
  • Suamalie

Saunia le iʻa: mulumulu lelei, tipi ese falala ma isi vaega tele, aveese ia ponaivi, ona tipi lea o le aano ma se mea e faʻaleleia. Faʻamama ia mama moa, faʻaopopo i le iʻa iʻa, kulimi mumu ma se pine o le masima e tatau ona faʻapipiʻi iina. Faʻafefiloi seʻia oʻo ina lanu.

I le laasaga e sosoo ai o le kuka, e tatau ona e uuina le ata fefiloi, afifi le faavae mo le malulu i totonu, ma faʻamalosi pito. O le paʻu o loʻo tatau ona afifiina i totonu o le pepa alumini, mulimuli ane - tuʻu i luga o se pepa tao. E fautuaina le tuʻuina o se atigipusa i vai i lalo ifo - e tatau ona faia se vaʻa. A maeʻa le 20-30 minute, e mafai ona mafaufau le meaʻai, e mafai ona faʻaaoga uma i le mafanafana ma le malulu.

Laʻau falala

O se tasi auala sili ona faigofie e kuka ai iʻa o le faʻapipiʻi lea. I lenei pepa, o le oloa e mafai ona faʻaumatia i le 7 aso talu ona aveeseina ni faʻafitauli iloga.

Matou te manaʻomia:

  • 500-700 g o soʻo se meaʻai taumafa
  • 20-30 g o aniani uliuli,
  • 5 g o aʻa
  • Suamalie

A uma ona fufuluina ma faamama le iʻa o ponaivi, matou te faaauau pea ona tipi le aniani ma le totoa - o le mea sili lea ona lelei meaʻai, o le lelei. Ma le isi, sasaa se lita o le vai i totonu o le apa ma tuu i luga o le afi, a uma le amataga o le kuka, ia sasaa meaʻai i totonu o le koneteina. A maeʻa ni nai minute, matou te tuu i lalo le iʻa iina, e tatau ona kuka mo le 15-20 minute.

Laʻau iʻa

Masalo o le masani masani lea e faʻaaoga ai iʻa. Ave:

  • 500 g o soo se mea taumafa
  • 2 fuamoa
  • 10 g pata,
  • 30 g semolina
  • Onioni,
  • Se pine o le masima.

Matou te ufiufi le sipuni, suauʻu ma iʻa ma se mea e teu ai manu, matou te masima le masini e mafua ai. I totonu o se pusa eseese matou te tuufaatasia ai semolina ma fuamoa, pe a uma ona matou faʻafefiloi lenei vai i iʻa laiti ma fai patties. O le isi laasaga o le sauniuni o se kuka taofi po o se masini fafie e lua: sasaa vai i totonu o le pesini, suauu le pepa ma le pata, filifili le "mea e kuka ai le kuka" ma seti le taimi mo le 20 minute (o le taimi o loʻo le aofia ai vai inu). A maeʻa le taimi lenei, e manatu le ipu ua saunia.

Faʻupuʻu iʻa

I o latou tofo ma foliga vaaia, o fusi e foliga mai o tipi, ae ui i lea, o le lisi o mea e talafeagai mo a latou sauniuniga e eseese lava:

  • 300 g iʻa,
  • 50 g falaoa papaʻe
  • 1 egg and 1 onion,
  • 50 ml o susu
  • Suamalie

Muamua lava, e tatau ona e fuliina le fusi ma le sipuni e ala i se mea e teu ai manu, ona tuufaatasia lea o le mea e maua ai ni fasi falaoa ma le palu falaoa ua susu i le susu. E fautuaina ina ia fufulu ese le iʻa iʻa ma le gau. Faʻaopopo le fuamoa ma le masima fasi, faʻafefiloi lelei. Le isi. ia faaitiitia le paʻu o polo iʻa i totonu o le vai inu. E tatau ona e kukaina i latou ile vevela vevela mo le 20 minute.

Meatballs Meʻaʻai ma Rice

O lenei filifiliga e atoatoa e le gata mo le malologa, ae mo le 'aiga o le afiafi. Vaega e manaʻomia:

Muamua, ia saunia aano o manu e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga.Susu ma faʻafefiloi ma araisa (e tatau ona kuka muamua). Matou te tulia se fuamoa i totonu o le masini e mafua ai, faaopoopo i ai le fufuluina o lapisi, faʻafefiloi lelei. I le faia o polo mai iʻa laiti, tuu i totonu o se mea loloto ma faatumu i le vai ina ia mafai e le vai ona ufiufi meatballs i le 3 cm. Kuki le ipu i le ogaumu mo le 35-40 minute.

Lago Pollock ma le Saula Saula

O le a e manaʻomia:

  • 400 g fusi iʻa (hake poo pollock),
  • 20 g falaoamata
  • 250 ml o susu susu
  • 30-50 g sisi,
  • Suamalie

Matou te tuu le iʻa, tipi i totonu o le uila, i totonu o se tao tao ma masima. Le isi, e tatau ona e faia le kuka o le saumalie. Mo le faia o lenei mea, sasaa le falaoamata i totonu o le apa - e tatau ona vevela le palapala, e le manaʻomia le suauʻu manogi. Matou te uʻu le falaoamata i se moli samasama samasama ma sasaa atu i totonu o se atigi fagu. Liligi le susu i totonu, ona tuʻu ai lea i luga o le afi. Pau lava le mea e te manaʻomia o le faʻatali mo le afaina, e ui i lea, e le mafai ona e aluese mai le apa: e tatau ona e fafaguina le saumalie i taimi uma ina ia le faia ai ni lumps. Matou te ufiufi iʻa, o le sisi sisi i le pito i luga, pe a maeʻa ona tuʻuina saʻo le pepa i le ogaumu. O le taimi e kuka ai e 30-35 minute.

Fafaga iʻa i le zucini

Ina ia maua se meaai maloloina ma maloloina, i le faaopoopo i le 500 g o mea taumafa taumafa, tatou te manaomia:

  • 2 zuciniini laitiiti,
  • 300 ml kulimi sulu
  • 50 g sisi malo
  • 20 g pata,
  • Suamalie

Lisi i fasi fasi fusi iʻa, masima ma tuu ese. Ma le isi, e tatau ona e faia le zucchini: e tatau ona fufuluina, fufulu ma aveeseina fatu, aveese le pusa ogatotonu. A maeʻa ona selesele fualaau faisua i luga o ni fasi laau laiti, ona tatou ave lea i le pito i lalo ole pala, lea e tatau muamua ona suauu i le pata omea. Tatou te masima le zucini ma tuʻu le iʻa i luga o latou, i le pito tonu tatou te faʻatumu le ipu i le kulimi kirimigi ma liligi le kulimi kuka. Lago iʻa i luga ole vevela vevela mo le silia ma le 40 minute.

I le avea ai ma sui i le zucchini, o isi fualaau faisua, e pei o kāloti ma aniani poʻo le broccoli, e talafeagai foi.

Laʻau iʻa

O le suʻeina o se tasi auala agamalu lea e mafai ai ona e faia se meaʻai meaai.

Ave:

  • 500 g leanisi iʻa
  • 1 le aisa ma le 1 karaka,
  • 400-450 ml o susu susu
  • Se pine o le masima.

O gaʻo ua vaeluaina i afa mama, ua tipiina kokoloti i se fatu. O le isi, tuʻu fualaau faisua i totonu o se pesini loloto, tuu i luga luga o le pito i luga o fasi falala iʻa ma faʻatumu mea o loʻo i ai susu. I lenei fomu, e tatau ona fufulu le ipu seʻi oʻo i le kuka - pe a ma le 15-20 minute.

O iʻa o se oloa faʻapitoa, lea e tatau ona i ai i le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le faʻaaogaina i totonu o le kuka, tao tao poʻo le tusitusi tusitusi ia le itiiti ifo i le 3 taimi i le vaiaso. Ae peita "i, e taua le manatuaina e na o le maualalo o le gaʻo po o le gaogao o ituaiga o iʻa e mafai ona maua ai se aoga aoga i le tino ae le afaina.

Au uo pele, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo le iʻa mo pancreatitis i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le upega tafailagi.

Daria

O le mea moni, e le o aʻu o se tagata o iʻa ma ou te leʻi 'ai muamua, ae a maeʻa ona ou maua i le pancreatitis ma e tatau ona ou alu i se meaai paleni, na amata ona ou faatau mai iʻa. O pi ma pipi i le gasologa o le taimi ua na o le vaivai, ae o le 'ai o palu fualaupapa po o le falaoloa o le a le. O le mea lautele, a uma ona faitauina nisi o fualaau kuka, na ou tago i le kuka. Sa ou taumafai e faʻafefiloi ia iʻa, tao tao, tipi ma le moli. Ae o le tele o mea uma ou te fiafia i le tao tunu, e le gata i lea, pe a ou faaaogaina, ou te faaaogaina fualaau faisua: aniani, kāloti ma laʻau, o lea na foliga mai ua sili atu ona manaia le tofo.

Elena

Ou te fiafia i iʻa mumu ua tao, ae e le mafai ona e 'ai ma pancreatitis, o lea e tatau ai ona e fiafia i na o mea e maualalo le gaʻo. Ae ui i lea, afai e te kukaina lelei ia iʻa, o le a lelei foi. O loʻu toalua o se kuka, ma e tele mea e iloa e ia e uiga i lenei pisinisi.

Ae faʻafefea iʻa malie?

Afai tatou te mafaufau i iʻa o mūmū mūmū, ona mafai lea e fomaʻi ona faʻaaogaina na o le lua ituaiga ituaiga o oloa - iʻa ma le piniki piniki. O totonu o lenei iʻa o le tele o le gaʻo o loʻo aofia ai i totonu o le masani masani mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

E i ai le faʻamapulaʻaina i iʻa mumu, lea e taʻu mai ai e le tatau ona salimalu, mago pe ulaula le lanuka piniki ma le togi. O se auala lelei e kukaina ai le kuka e aunoa ma le faʻaaogaina o gaʻo, suʻeina, kuka, faʻapea foʻi le uila. O se vaega ole vaega o sea mea suamalie e le sili atu ma le 200 g i le aso ma le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

O ai ua solia i iʻa?

E oo lava i le totogo iʻa e gaʻo i totonu. O lenei oloa e mafai ona i ai le tele o faʻailoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, oi latou o loʻo maua i le pancreatitis o loʻo i ai se talaaga o faafitauli nei e tatau ona faʻatapulaʻa pe faaitiitia ai a latou iʻa:

  • maualuga le maaleale i se oloa e pei ole suauʻu iʻa,
  • tasi le le faapalepale,
  • faʻaititia le toto toto
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • cholecystitis gasegase
  • le mautonu i lau galuega,
  • hemophilia.

E sili atu le tuʻuina atu o iʻa i le pancreatitis, lea eo mai faatasi ma le toto maualuga. O le suāuu ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto maualuga e matua le fetaui.

E oo lava i iʻa e naʻo le faʻaititia o tupe e tatau ona faʻaaogāina e na gasegase e leʻi leva ona faia togafitiga faʻapitoa o ituaiga eseese, tagata matutua, faʻapea foʻi ma tamaiti, e tutusa uma lava ma oloa e pei o le suāuʻu. O le maʻitaga ma le lactating women with pancreatitis e le mafai ona faʻaleagaina lenei meaʻai protein.

I le tulaga o le maualuga, o le suauu e mafai ona mafua ai le tiga i totonu o le manava o le manava, o le vevela o le tino, manava manava, faapea foi ma le faigata o le gasegase autu.

O iʻa e tatau ona faʻaaogāina ma le faʻaeteete i tulaga o loʻo i ai maʻa i totonu o fatuga ma alalaupapa o le tagata maʻi, i le tulaga lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faafitauli.

O le fua mo le "saʻo" iʻa

Afai e faatagaina e le fomaʻi le faʻaaogaina o iʻa ma ipu e faʻavae i luga, ona mafai ai lea e le tagata gasegase ona togafitia o ia lava i vaovao, e sili atu ona talu ai o le a le faigata ona kuka. Cutlets o se tasi lea o ipu fautuaina mo pancreatiti. Mo i latou e tatau ona e ave:

  • 500 g o iʻa e maualalo le gaʻo (e mafai ona fusi poʻo se tino atoa),
  • 2 fuamoa moa
  • 100 g pata,
  • 3 punetimini sekone,
  • 1 aniani,
  • masima i le pito o se naifi.

O le fua e aofia ai le tipiina o iʻa, aniani ma le suauʻu e faʻaaoga ai se mea e fai ai meaʻai poʻo se mea e faʻaleleia. Afai e saunia ni pulou mai le fusi, ona lava lea e tusi ai i se mea e tasi i se fai meaʻai. Afai e filifilia se iʻa atoa, ona pasi faalua lea. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻafefeteina uma ponaivi o totoe.

O le isi, e tatau ona tuʻuina le semolina ma fuamoa ma faʻafefiloi lelei. O le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo faʻafefiloi ma iʻa moa ma faʻafetaui i se tutusa tutusa. Afai e manaʻomia, o le mea e tupu ai le masini e mafai ona maua sina suamalie.

Cutlets o le tele o loʻo manaʻomia mai i le meaʻai ua gaosia ma kukaina e ala i le faʻaaogaina o se masini faʻamaʻavale e lua pe o le "Steam Cooking" faʻapitoa i se multicolo. I le faaopoopo atu i ai, o le a aoga tutusa le tapeina o ia patties i le ogaumu. Taimi e kuka ai - 15 minute mai le taimi o le sua susu.

E mafai ona aofia ai fishcakes faʻamalosi i le taumafataga 1-2 taimi i le vaiaso. I se faʻaopoopoga, mo faafitauli ma le pancreas, e tatau ona e iloa tonu pe o le a le mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis ina ia le aʻafia ai le ala o le maʻi.

Muamua togafitiga

O vevela suamalie ma pancreatitis e tatau ona lelei, ae le o le afaina ai o le membrane mucous o le vaega o meaʻai. Ua saunia i latou i fualaau faisua ma aano o manu. Mo soupili, filifili ituaiga laʻau-maualalo: lafumanu, lapiti, manatu, moa. O le faavae o soʻo se sua e tatau ona avea ma fualaʻau.

Taua! I le amataga vave o le toe faʻaleleia, o meaʻai e nutimomoia i le mama aʻiaʻi. A maeʻa ona faʻasolosolo atu le faʻamaʻi, e le talafeagai lenei mea.

Paʻu ma le koko karu ma le pancreatitis

  • Palu le uʻu - 250-300 gr.
  • Kāreti - 2 pi.
  • Pepa pepa - 2 pi.
  • Palu falaoa (moa, povi po o fualaau faisua) - 1.5 lita
  • Paʻu fatu pe a manaʻo ai.

O fualaau faisua uma e fufulu, vela ma tipi i ni vaega laiti. Ona ave lea o se pepa tao taofi i pepa pepa. Tuu fualaau faisua i le pito i lalo o le apa, masima latou te tofo ma tafe sina siʻosiʻu olive. Tuu le pepa tao i totonu o se ogaumu aasa i le 200 ° C e tao ai. A maeʻa le 15 minute, aveese le apa, faʻafefe fualaau faisua ma avatu i latou e tao mo le isi 15 minute.

Faʻaliliu fualaʻau ua saunia. Taʻu pepa. Auina atu fualaau faisua ua saunia i totonu o le pesini ma tatipi i latou i se masini toto. Ma, faasolosolo malie le faaopoopoina o le aano o manu po o fualaʻau fualaau suamalie, aumai le kuka i le mea e manaʻomia. O le mea 'ua maeʻa e faʻaaogaina i fatu pikiapu. Afai e manaʻo ai, e mafai ona kuka le kuka, o le a teuina umi i totonu o le pusaaisa.

Pancreatitis o le pateta potato pateta

  • Ofe o le patato (po o se isi lava fuamoa fuamoa) - 1 lita
  • Toa lapisi lapopoa - 2 pcs.
  • Carrot laititi - 1 pc.
  • Tomato - 1 pc.
  • Lamea tele - 1 pc.
  • Laʻau o greens (pasili, pi)
  • Laʻau pata sanu suamalie - 1 sipuni
  • Paʻu kulimi - filifiliga

Fufulu ma fufuluina Karoti, ona faʻafefe lea. Faʻasalaina lelei aniani, fai tutusa ma gela. I totonu o se pusa, faʻafelati kāloti kuka, aniani ma gutu, sasaa sina siʻusiʻu o le suka poʻo le pateta pateta, faaopoopo le pata. Aumai mea o loʻo i totonu o le apa i se vevela ma mafai ai ona faʻapala mo 2-3 minute.

Taʻu le fala o totoe. I le suauu kuka e tuʻuina atu fasi pateta, tōmato matala (pelaina pe a manaʻomia) ma le taunuʻuga e fai. Faamama mea o loʻo i totonu o le apa e 'ai ma kuka seʻia faʻamaluluina pateta. O le falaoa maeʻa e faʻafefiloi ma mafanafana ma se kulimi mafiafia.

O Pancreatitis e sosolo moa ma fualaʻau ma otaota

  • Tulu moa - 200-300 gr.
  • Lamea tele - 1 pc.
  • Petiti zuciniini poo zucini - 1 pc.
  • Fale pepa logo - 1 pc.
  • Paʻu Tomati - 100-150 gr.
  • Laʻau (marogo pe fou, pe afai ei ai) - Rosemary, thyme, sage.

Fufuluina ma faʻafefete fualaau faisua. Tipi le sipuni, talotini ata ma le zucini i ni tamai kopa. Tipi le moa moa i le tutusa o fasi pepa e pei o fualaau faisua.

Aumai se pani ma se pito mafiafia (po o se paluga), faaopoopo i ai ni nai mataua o fualaau faisua ma olive. Lafoaʻi le moa, faʻaopopo se lua sipuni tele o le vai ma suʻi le aano mo le 1-2 minute. Ona faʻaopopo uma lea o fualaau faisua i le moa, masima ma le kuka mo le isi 2-3 minute.

Fufulu le paʻu o le tamato i le vai mafanafana i le tutusa o kulimi suamalie. Faʻaopopo meaʻai i tamato, faʻafefiloi ma sasaa le suavai maua i fualaʻau ma moa. Aumai mea o loʻo i totonu o le apa i se vevela, aveese mai le vevela, ufiufi. Ona tuu lea o le apa i totonu o le ogaumu, faʻasaʻi ile 180 C., mo le 15-20 minute. Ua teuteuina le ipu i laau fou. Auauna i le mafanafana ma le vevela.

Pancreatitis Vermicelli Pudding ma Meat

  • Se fasi lafumanu - 150-200 gr.
  • Durum wheat vermicelli - 50 gr.
  • Egg - 1 pc.
  • Milu - 1 ipu
  • Paʻu kulimi laʻititi-gaʻo - 1 sipuni
  • Laʻau masiisi le mama mo le tautua.

Suauu paluga seia uma ona kuka ma olo i totonu o se mea e teu ai manu. Faʻapipiʻi le vermicelli i le suāsusu seia vaivai. Faafefiloi vermicelli ma aano o manu, faaopoopo le 1 fuamoa, masima. Faʻuʻu se ipu falaoa faʻamasima i le suauʻu, ona tuʻu lea o le paluga i ai. O le ipu e mafai ona tao i totonu o le ogaumu poʻo le uila. Laʻau vevela na tuʻuina atu i le kulimi kulimi poʻo se fasipepa o le pata.

Pipiʻi taumafa o le pisuka, faʻasaina i le pancreatitis

  • O a mea e manaʻomia mai oloa:
  • Turkey fillet - 200 gr.
  • Zucchini (po o le zucini) - 200 gr.
  • Taʻu karati - 1 pc.
  • Toa tele - 1 pc.
  • Egg - 1 pc.

Tuʻu le aano e ala i se faʻi meaʻai. Fufulu, paʻu ma fufulu fuālaʻau i luga o se sala tupe lelei. Faʻasusu ese le sua o fualaau aina. Faʻafefilati le kuliki ma le fualaau faisua i mea tutusa, masima ma faʻaopopo le 1 fuamoa. Tauaso mata mata mai le masini e mafua ai ma fufulu ai. Faʻafetai i fualaau faisua, o peleti e matua vaivai ma maualalo-kalori.

Malamalama meaʻai mo le pancreatiti

  • Laʻau e maualalo le gaʻo - 150-200 gr.
  • Milu - ¼ cup (30-50 ml)
  • Le paluga o se falaoa - 30 gr. (ile tutusa i le susu)
  • Laʻau Suamalie le faʻamamaina - Tasi

Lili le fusi iʻa i ni fasi meaʻai. Salu le aano o falaoa i totonu o le susu mafana ma tuʻu ai e fula. Faʻafei iʻaʻai faʻatasi ma le paluga o se falaoa, mulumulu lelei ma faʻaopoopo mea manogi. Pepa pepa mai le masini e mafua ai ma fufulu ai.

Lisi cod fillet ma fualaau faisua i totonu ogaumu mo pancreatitis

  • Fuga o le fusi (pollock poʻo le pike perch) - 0.5 kilokalama
  • Lamea tele - 1 pc.
  • Carrot laititi - 1 pc.
  • Tomato tetele - 1 pc.
  • Laʻau o laʻau (pasili, pi)
  • Tino, ma le susu-50 gr.
  • Pulu falaoa (po o fugalaau) - 2 fasi vaega
  • Laʻau o le suauu - 1 sipuni

Saunia se paluga falaʻu ma se vaʻaiga loloto. Lulu le pito ma le pito i lalo o le masini i le suauu. Lafoaʻi se faʻavae o lapisi o le sipuni i le pito i lalo ole pala. Vaego Karoti i luga o se fatu ma tuʻu i luga o le aniani. Faʻapipiʻi iʻa ua saunia i luga o se uʻu fuamoa. Tuu fasi kulimi i le va o iʻa. I aso ua mavae, o tamato e mafai ona fafagu. Faamama le iʻa e tofo ai.

Grate le sisi ma tapuni le lau. Faʻafefiloi le sisi ma laʻau ma tuʻu le mea e tupu i luga o iʻa ma tamato. Ave ni masi po o ni fasi falaoa ma tatipi i latou seia oʻo ina maua mai ni paluga. Tuu fasi paluga i le pito i luga o le ipu. Faaopopo i ai ni nai mataua o olive po o se meaʻai fualaʻau i luga o paʻu. Pipi i totonu o le ogaumu, vevela i le 180-200 C., seia oʻo i le falaoa lanu enaena auro (35-45 min.). E mafai ona e fafaga ni iʻa tao i soo se itu meaʻai.

Masini pulu ma pancreatite

  • Laʻau faʻatoʻa tele - 4 pcs.
  • Paʻu - 250-300 gr.
  • Carrot laititi - 1 pc.

Fufulu fasi kāloti, pi ma tipi i ni fasi mea. Faʻafei fasi kesi i le kuka susu ma kuka mo le 15 minute. I le taimi nei, fufulu ma paʻu le fatu pateta ma le pauka. Otioti i latou i ni fasi pepa ma tuu i lalo e faapipii ai mo kaloti. Kuki le fualaau faisua seia vaivai, ona nutililii lea i totonu o se lamolemole. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo mea e sili ona e fiafia i ai e te tofo ai.

Pancreatitis Curd Pudding

  • Lafasi laititi-gaʻo - 0.5 kilokalama
  • Semolina - 3 punetini
  • Milu - 1 ipu
  • Egg - 1 pc.
  • Keu suamalie le maualalo-fuamoa - 2-3 otaota suamalie
  • Suauu kuka

Liligi le semolina ma se ipu susu ma tuu ai e fufula mo le 15 minute. I le taimi lea, ia tipi le kisi falaoisi pe tape foi ina ia leai ni mūmū.

I le maeʻa maeʻa, faʻaopopo le semolina fulafula faʻatasi ma le susu, fuamoa fuamoa. Faʻamama ia mama moa seia oʻo i tumutumu maualuluga ma faʻafefiloi ma le faʻaeteete i totonu o le paʻu, faʻaosooso ma se vaʻa.

Faʻuʻu le pito i lalo ma pito o le paʻu i le suauʻu. Faʻamau le paʻu o le paʻu i totonu o le fulufulu, faʻaofuofu lona foliga i le kirimoli. Suʻi le pudding curd i totonu o le ogaumu, faʻafefiloi i le 200 C., seia maeʻa uma.

O lenei pudding o le a avea ma se meaʻai tele po o se taumafataga atoa. E le o le kalori, faigofie ona eli ma eli.

Dessert Recipes

O le tuʻuina atu o laʻau suamalie i pancreatitis e le talafeagai. E manaʻomia e le tino ni vailaʻau gaʻo, e pei o meaʻai ma suamalie ei ai la latou 'oloa autu. Aua neʻi aveʻesea i laʻau suamalie, ia e le sili atu i le 1 sipunni i le aso o le suka poʻo le meli ma e le silia 20 gr. isi suamalie. O meaai suamalie o le a avea ma se mea lelei lelei i masani masani.

Dietary soufflée "susu o Bird" ma le pancreatitis

  • Le susu susu (e mafai ona suia i le vai manino) - 1 ipu
  • Gelatin - 1 sachet
  • Talia - 1 sipuni
  • Suauu vanilla poo vanilla aveese - 1 sipuni
  • Faʻasili - o lanu ma meaʻai e 'ai.

Soak gelatin i totonu o le susu mafanafana ma tuu ai e fuga mo 10-15 minute (e pei ona tusia i faatonuga). A maeʻa le fulafula o le gelatin, faʻaopopo le vanilla i le pusa ma tuʻu le pamu ile afi. Faʻaauau pea le osofaʻi, faʻamafola le gelatin i totonu o le susu (poʻo le vai) ma vave ona aveese mai le vevela ina ia le faʻapala. Faʻaopopo le mea suamalie i le faʻafefiloi ma faʻafaʻasese le pusa sei oʻo ina faʻamaʻe atoa.

O le taimi lava e amata ai ona seti le gelatin, ma ua maeʻa maeʻaeʻa le vai, e taia i se paluga i le televave. O lenei faagasologa e uumi ma e faalagolago i le mana o lau tagata palu. Paʻu le paluga susu i gelatini seia oʻo mai tumutumu tumutumu.

Ave se foliga loloto. Ufiufi i le pipiʻi ata ma tuʻu mea o loʻo i totonu o le fagu i totonu o se paʻu. Faʻafiafia le pito ma ufiufi le pito i luga ma le isi vaega o le paina ata. Tuu le masini i totonu o le pusaaisa i le po seia maeʻa faʻamalosia.

A maeʻa ona faʻamalosi, o mea o loʻo i totonu o le fomu ua fuli i luga o se ipu mafolafola pepa pepa ma tipi i se naifi malosi i fasi vaega. O sea ituaiga meaʻai e tatau ona teuina mo le silia ma le 1 le aso i totonu o se pusa tapuni e puipuia ai le faʻamago. E mafai ona 'ai faʻatasi ma le kofe, e pei o le lauti ma susu.

Ituaiga ituaiga iʻa

O se tagata ei ai le fofo faʻapitoa i le taivai taumafa e tatau ona mafaufau loloto i le faafitauli o le filifiliga o iʻa.

O le a le ituaiga iʻa ou te 'ai ma pancreatitis?

O le gastroenterologist e mafai ona tuuina mai le tali sao, ae o loʻo i ai manaʻoga autu mo iʻa fagota mo tagata ei ai maʻi o le gland. E mafai ona e 'ai se iʻa ma le itiiti ifo i le pasene o le gaʻo, o lenei tulafono e faʻataga ai oe e aua le mamafa le gland ma le faʻasologa o se enzyme mo le gaosia o gaʻo gaʻo - lipase.

O le i ai o le protein o iʻa i totonu o le lisi e avea ma puna o vaega taua mo le tino:

  • omega gaʻo gaʻo (e le o faʻamatufa). Faʻafesoʻotaʻi faʻaleagaina faiga faʻavae, faʻamaonia le aofai o le cholesterol,
  • toe faʻaleleia o le aofaʻiga manaʻomia ole polotini faigofie faʻavalea ma le i ai o mea taua amino,
  • le i ai o vitamini o vaega A, E ma le D,
  • se fuainumera tele o mea taua ma microro mea tauauiga masani o ituaiga vai masima.

I totonu o le pancreatitis, o le tagata e taofia e le gaioiga o le gland ma le fesoasoani o fualaau faasaina e taofia ai le sifi o mea o le enzyme. O le mea lea, na o iʻa e maualalo maualalo le iʻa ma se pasene laʻititi o le gaʻo gaʻo e faʻaaoga i taumafa a tagata. E faʻaaogaina mo mea taumafa e le itiiti ifo ma le vaiaso (i le taimi ma mulimuli ane) pe a maeʻa faʻaaliga o le faʻalavelave.

Lalo o se lisi o iʻa e maualalo le gaʻo, e faatagaina e gastroenterologists:

  • Faʻasalaga e oʻo i le 1% - vaitafe o le vaitafe, faapea foi meaola o le gataifale: lanu lanumoana, pollock, cod, saffron cod, paʻu.
  • Oona e oʻo i le 2% - mai lapisi o lapisi, pike, muti vao, omul, burbot, seafish e faʻaaogaina. Sea iʻa - fefete, moli, mulil, Atenitina.
  • O le gaʻo e oʻo i le 4% - aua o meaola e pei o asp, rudd ma carp. Ma i meaola o le gataifale - togafiti, vaʻa, hake, mago.

O meaʻai iʻa e kuka i totonu o le ogaumu, faʻamalolo pe i totonu o se setete kuka, e masani ona faʻatagaina le taʻavale. O iʻa mo le taumafataga muamua e tatau ona faʻamamāina i talotala mai i ponaivi ma paʻu, o le mea e maua mai ai le filo i totonu o se fafie faʻamaʻavale, o le tagata maʻi e tautua i se tulaga vaivai. Afai o le meaʻai meaai a le tagata maʻi e masani lava ona tali atu i le faʻafeiloaʻi o ipu iʻa - pe a maeʻa le vaiaso e fafagaina i iʻa uma iʻa, e mafai ona tuʻuina atu, pe faʻapipiʻi foi ni 'ie tipi.

Taua! O le gaʻo gaʻo mo iʻa eseese e fesuisuiai, o tagata talavou e toʻatasi o loʻo i ai se tau maualalo nai lo tagata matutua.

30 aso pe a maeʻa le faʻavasegaga, e mafai ona e taumafai e faʻafeiloaʻi iʻa gaʻo-fua (e oʻo atu i le 8%) i le taumafatagaae mataʻituina ma le totoʻa le soifua maloloina ole maʻi. Mo se taumafa e faʻaaogaina ia togi -

  • ituaiga o vaitafe - lapisi, bream, carp, mumu-mata,
  • ituaiga o meaola - tuna, togafiti, siata, pata, iʻa, solofanua solofanua, lemoni, anchovies. Laʻau mumu - lanu piniki ma le togi.

Taua! Faʻaleagaina igoa ua taua i luga e le aoga, e mafai ona e faʻaopoopo i mea taumafa i ni fasi vaega laiti, aʻo filifili ituaiga eseese ma se vaega maualalo o le gaʻo. O lenei tulafono e faʻaaoga i le taimi o le leiloloa o faʻamaʻi o le maʻi.

O a iʻa e le faʻaaogaina i le taumafataga?

O le faitioga sili ona taua o le gaʻo gaʻo - e sili atu ma le 8% e le talafeagai mo le soifua maloloina o se tagata e maua i le pancreatitis.

O le faʻasa e mafua mai i le lavelave o le vaevaeina o gaʻo gaʻo, lea e manaʻomia ai se tele o enzymes, ma o lenei mea e faia ai se uta tele i luga o le paʻu.

E faasaina le 'ai o ia iʻa:

E taua le matauina o le tapulaa ua tuʻuina atu i luga o meaai faʻafeʻai, aua o loʻo aofia ai le tele o masima ma le tele o mea faʻaopopo. O se feeseeseaiga mataupu o le iʻa. O le tagata tomai faapitoa o le a tuʻuina atu fautuaga faʻapitoa i luga o le aofia ai o le susu i totonu o le lisi mo mataupu taʻitasi o le faʻamaʻi.

Fesoasoani! Afai e faatagaina e le gastroenterologist ia soupeti, e sili ona lelei le kuka i luga o le fagu lona lua, poʻo le faamamaina le gaʻo sili atu ao le i tuʻuina atu.

Le faʻaaogaina o le suauʻu

E mafai 'ona' ou inu le suāuʻu iʻa i pancreatitis?O nisi tagata atamamai e fautuaina e matua taofia uma mai le faia o mea faaopoopo, o isi fomaʻi e faʻatagaina le sauniuniga o lenei vailaʻau, ae i nai tootoo ma i le vaitaimi o le faʻamagaloga atoatoa o le faʻamaʻi.

Mo lona aoga uma lava, bioadditive ei ai se aafiaga faʻaleagaina i pancreatocytese faia ai enzymes. O le faʻagasologa o le paʻu o le tino e manaʻomia ai tupe faʻaalu tetele o enzymes, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le gland.

Pancreatitis fishcake recipes

Faʻaaogā iʻa fou pe fou. Afai o le tulaga o loʻo i ai le masalosalo - ua malulu, malolo lua e mafai (e mafai ona fuafua i le le mautonu o le aisa ma le samasama o le iʻa), e tatau ona e musu e faʻatau. E masani lava ona na o le vaega o totoe e faʻaaogaina, ma ao faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, e mafai ona faʻatagaina fasi meaʻai i se mea e kuka ai le kuka poʻo le kuka.

O le tagata gasegase e mafai ona kuka iʻa. Mo lenei, o oloa nei e faʻaaogaina:

  • polu fulu - nai manuʻa,
  • nai fuamoa
  • tasi leisi
  • le masima.

Faʻaaogāina o se mea e teu ai meaʻai poʻo le suauʻu, faʻapipiʻi le filo ma le sipuni. E mafai ona e faʻaaoga le faʻaopoopoga o fualaau faisua - zuciniini, pepa, kāloti poʻo le falalaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina le broccoli (i le faʻamagalo).

Laʻau ma masima ua faaopoopoina i aano o manu ua saunia, o le masini ua maeʻa fefiloi. Fufulu lima e fai ma tipi e mafai ona uʻu pe tao i totonu o se ipu koko (e le o le suauu ma le pata!). O keke tipi e lelei foi ona kuka i totonu o se fai kuka taofi i totonu o le "vavao" mode.

E mafai ona faʻaaoga lenei fua mo ituaiga ituaiga o iʻa., o peleti e vaivai ma malu, o lea e faʻaaogaina ma le fiafia e tamaiti uma ma tagata matutua soifua maloloina. O le fua e talafeagai lelei e fai ma faavae mo suauʻu poʻo le gasegase.

O gaʻo iʻa o se vaega tāua o le taumafa mo se tagata faʻatasi ma le pancreatitis. Ae e tatau ona e tali atu i le filifilia o iʻa, talu ai o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻamaʻi. E tatau ona e 'ai i laʻau e sili atu ma le faalua i le vaiaso, talu ai o lenei ituaiga o porotini e aofia ai le tele o vaega talafeagai mo le tino atoa ma e faigofie lava ona' ai meaai, lea e taua mo se tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis.

Tuua Lau Faamatalaga