Vaivaiga ma le salu ma isi faʻamaoniga: fiva, vevela, paʻu

Matou te ofoina atu ia e faamasani i le tusiga e uiga i le autu: "vaivaiga, moe moe, faateleina le afu (afu malulu), lio i lalo o mata. O le a" popole i manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Vaivai, vaivai, afu - faailoga o se maʻi?

O le vaivai, vaivaiga, afu o faailoga ia e masani ona lagona e se tagata. E mafai ona latou aʻafia i tua o le vevela o le vevela, leisa ma le vevela. I nisi tulaga, o faailo e faʻaalia ai le vaivai o le pisa, i isi e mafai ona latou faʻamaonia se maʻi tuga.

O le vaivai, afu, le vave vaivai e mafai ona tupu i se tagata tino maloloina. I nei tulaga, o latou foliga vaaia e fesoʻotaʻi ma le ituaiga soifuaga e taʻitaʻia e le tagata taʻitasi:

  1. Taumafa le lelei. O le vaivai e faʻatusatusa saʻo i le tele o caffeine ma suka. O le tele o nei vaega i taumafa i aso taitasi, o le vaivai o le a lagona e le tagata. E masani ona afaina ai tagata o lo latou taumafataga o aso uma e puleaina meaai ma meainu inu. O meainu malolosi, sukalati ma mea manogi e fesoʻotaʻi atu i ai.
  2. Taʻaloga faʻalavelave moe. O le faʻanoanoa o le vaega autu lea e mafua ai faʻamaoniga o loʻo i luga. O se eleele lelei mo lona atinaʻe o se taimi le tumau o le moe, o se potu malulu ma se palanikeke mafanafana.
  3. Gaoioiga faaletino. E foliga mai e foliga mai e le o se mea e foliga mai, o le taaloga o se punavai o le le lelei ma le malosi, i le isi itu o se mafuaaga o le le lava o le moe ma le vaivai.

E leai se vitio faʻasalalau mo lenei tusiga.
Vitio (kiliki e taʻalo).

O se uiga tāua ma le faʻamaoni mo soʻo se gaoioiga o le faʻaleleia. O le mea autu o le filifili lea o le ogatotonu o le eleele e aunoa ma le taumafai e oso i luga aʻe o lou ulu.

Faapea o oe na faʻaleagaina i le vaivai, vaivaiga, salu. "O le a lenei mea?" E te fesili i le fomaʻi. O le fomai o le a tosina atu lou mafaufau e le gata i le olaga, ae faapena foi i le tulaga o le mafaufau, lea e masani ona afaina ai le alualu i luma o na faailoga. O le le mautonu, le atuatuvale ma le atuatuvale popole e le o uo a le tino. O i latou e avea ma tagata solitulafono o le mea moni e lagona e le tagata le maʻi: ua mou atu lona fiaai, o uiga lelei e pei o le le fiafia ma le le fiafia. Ma o lenei mea, i le isi itu, e faaosofia ai le foliga mai o le le mautonu ma faafitauli tuga.

Anemia o se isi mafuaaga masani o le le lava ma le afu. O nei faʻaʻailoga o uiga ia o tamaitai i taimi o tamaʻitaʻi, pe a faʻaumatia faleoloa uʻamea i le tino. Mo le toe faʻaleleia o paleni, e tatau ona e 'ai tele fualaʻau ma meaʻai a manu, aemaise lava vela. E tatau foi ona mautinoa e maua uma e le tino ia minerale talafeagai, o le leai o se mea e masani ona mafua ai le vaivai. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata e le atoatoa i le paluka, e masani ona lagona le lofituina, vaivai ma popole.

O le vaivai ma le le mautonu o mea ia e masani ona o faatasi ma soʻo se vailaau faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, o le taimi lava e te lagona ai, ia vave fua le vevela. Afai e maualuga, e ese mai i le rhinitis, tale ma le ulu o le ulu, o lona uiga e te atiaʻe se malulu masani. I le tulaga e matauina ai faailoga pe a uma ona toe faʻaleleia, e le tatau ona e popole.O le vaivai, afu, vaivai, maualalo o le fiva o faailoga aloaʻia ia eo mai ma se tagata pe a maeʻa maʻi faʻamaʻi lata mai.

O le mea, i le tau faasaga i le faʻaogaina o le tino, o le tino ua uma ona faʻamalosia uma ana puipuiga, sa galue malosi e puipuia le tagata mai se faʻamaʻi pipisi. E le o se mea e ofo ai lona malosi. Ina ia toe faʻaleleia, e fautuaina le tagata e 'ai le tele o fualaʻau ma meaʻai o le protein. A oʻo mai nei faʻamaʻi ma le nausea ma le vevela, o le inumaga e tele lava ina faaleagaina ona o le umi o fualaau o fualaau. O mea gaosi susu ma sauniuniga faapitoa o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi lona microflora.

O le isi mafuaaga e te popole ai e uiga i le vaivai, vaivai, afu. O nei faailoga uma e mafai ona tutupu e faasaga i le talaaga o le faaletonu o le hormonal. I lenei tulaga, o se tagata e faitio i le moe, le fiafia, maua le mamafa, solia o le lagona o lima ma vae. Faʻataʻitaʻiina o ia e le fomaʻi i le hypothyroidism - le lava le gaosia o hormones e le toto oona. O le gasegase ma le vevela o loʻo iai foʻi uiga o le maʻisuka. I tagata gasegase, o lenei tulaga e afua mai i faʻaauau pea i le suka o le toto. Ina ia iloa le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma foaʻiina le toto mo le auiliiliga.

O aʻafiaga e mafai ona mafua mai i le tagofia o vailaʻau, e pei o fualaau oona e aofia ai le phenamine poʻo le toropine. O le vevela i le la o se isi mea taua. Afai e mafatia se tagata mai le vevela vevela, o le a ia faitio foi i le fiva, gasela ma le moe. Na fautuaina o ia e taoto i totonu o se taele malulu e toe faʻaleleia ai le vevela o le tino.

Lelavava, vevela, vaivai, valevalenoa - uluai "logo" o patho matautia i le tino. Latou te ono faʻaalia le faʻaalia o faafitauli i totonu o le fatu. Afai i le taimi lava e tasi e mafatia ai le tagata mai le nausea, faʻavasegaina le paʻu o le pusa, ua i ai le numera i ona vae pito i luga, e tatau ona vave valaau loa se falemaʻi. O nisi taimi o lenei lapataiga e lapatai ai i le fatu o le fatu ma isi maʻi fatu cardiovascular.

O nisi taimi, e le tusa ai ma le talaaga o se faʻafitauli o le mafaufau, vave le vaivai, vaivaiga, ma le afaina. O mafuaʻaga o lenei tulaga o se tulaga faʻalavelave e aʻafia ma le maliliu o ē pele, maʻi o se tasi o le aiga, faafitauli i lona olaga patino ma i le galuega. O nei gasegase e manaʻomia ona faʻanoanoa: malolo, alu i le sami e suia le tulaga, saili se mea e sili ona fiafia i ai, faʻaalu taimi i aiga ma uo. Afai e leai se mea e fesoasoani, ma o aʻafiaga e faʻatasi ma le mamafa o le mamafa, osofaʻi faʻalavelave, arrhythmia, fefe i leo leotele ma malamalama susulu, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai psychiatrist poʻo se neurologist. Masalo o lenei tulaga o se taunuuga o le asthenia poʻo le neurasthenia - pathoces e manaʻomia ai le fesoasoani a se fomaʻi.

O nei faʻamaoniga uma - vaivaiga, salu, vaivai, gaioiga ma le ulu tiga - e mafai foi ona lapatai atu i isi faafitauli:

  • Le faʻavaeina o le kanesa poʻo le tino pala. O nei faiga e faʻapena foi ma le faʻaitiitia o le gafatia o galuega, o le vaivai o le puipuiga ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. E manaʻomia e se tagata se fefaʻatauaʻiga faʻafomaʻi.
  • Faʻafitauli E le gata i le SARS, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi viral e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli faapena. E tupu ona o le soliga o gaioiga o meaola o le tino, lea e mafua mai i le osofaʻiga tele o siama matautia.
  • Pancreatic maʻi. O la latou faʻailoga muamua o le vaivai lea ua mafua mai i le vevesi. O mea nei o le le lava o le manaʻo, o le suiga i le tofo, tiga o le manava, le faʻasaina ma le nofoa vaivai.

E le gata i lea, o le maualuga o le afu e mafai ona mafua mai i le afaina o le afu o le afu - hydradenitis, faapea foi ma le taunuuga o le moa ma le amene (o le mea e le masani ai) i le tino o se tamaitai.

E masani lava o le vaivai, vaivaiga, salu, o soa e faavavau o tagata taʻutaʻua. E le gata i lea, o tagata e galulue tele e masani lava ona tiga o latou ulu, latou te le fiafia, e masani ona faʻamalosi, ma savavali foi e pei o le tala, aua e le mafai ona latou momoe i le po ma ala i luga o le aso. Afai o le auiliiliga auiliiliga o le tino o le tagata e afaina ai le tino, o le a mafai ona faaopoopoina faailoga e pei ona taua i luga i le tele o gasegase o le lymph, o le tiga ma le le mautonu. I ia tulaga, o fomaʻi e talanoa e uiga i se maʻi le maiva, o le togafitiga e tatau ona atoatoa. Ua fautuaina tagata maʻi e ave se tafaoga, o loʻo faʻamatalaina i fualaau ma togafitiga.

O nisi taimi o le vave vaivai ma vaivaiga o ni mea masani ia o le tino. O ia pepe mai aso muamua o le olaga e le gaoioi ma toʻa. E seasea ona taaalo i taaloga taʻalo ma a latou tupulaga, e mafai ona loimata ma ita. Suiga o tamaiti e toetoe a le mafai. Pau lava le mea e mafai e matua ona fai o le fiafia lea i le tamaititi i soo se gaoioiga fiafia e taitai atu ai o ia mai se tulaga atuatuvale. I le faaopoopo atu i ai, o le a le afaina se talanoaga a le neurologist.

O tina faamoemoeina e masani lava ona faitio i vaivaiga, salu. O le vaivai, o mafuaʻaga o loʻo taoto ai i le tino o uiga o le tino, o se soa tumau o se teine ​​i se tulaga manaia. O le taimi nei o loʻo tauaveina e le tino se avega faalua, aemaise i le tolu tausaga, e le o se mea e ofo ai e mafai ona e faʻagaloina lau gaioiga muamua ma le malosi mo sina taimi. O le toe faaleleia o le Hormonal o le mafuaaga autu lea o le le lava o le vaivai ma le faateleina o le salu i totonu o se tamaʻitaʻi maʻitaga. E le gata i lea, o ia ituaiga fafine e maualuga maualuga le vevela o le tino - 37.5 tikeri. I lenei tulaga, aua e te popole - o mea uma lava o loʻo i totonu o tapulaa masani.

Afai ei ai nisi faailoga e faʻaopoopo i nei faailoga, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi poʻo le fomaʻi. O lea la, maualuga fiva, tino o le tino ma le isu e mafai ona talanoa e uiga i le siama, rubella, cytomegalovirus, poo se isi maʻi pipisi. O nei maʻi e sili ona matautia, aua e mafai ona faʻaosoosoina ai le faaletonu o le tuputupu ae o le tama ma le oti i le manava.

Muamua lava, e tatau ona e suʻeina suʻega i le falemaʻi e faʻalavelave ai ituaiga uma o faʻamaʻi. Afai e maua e fomaʻi se togafitiga, e tatau ona e vave amata togafitiga, ma le faʻaeteete e faia uma tofiga a fomaʻi. A maea se togafitiga, e tatau ona mou atu faailoga. A fai mai fomaʻi e leai ni faʻamaʻi, e tatau ona sui lou olaga. Muamua, e tatau ona gauai atu i le taumafa, talu ai o taimi masani o sese i meaʻai e mafua ai se malaise lautele, lea e mafua ona o le vave vaivai, vaivai, afu. Faʻateʻa oloa e tuʻufaʻatasia, tuʻufaʻatasiga lau meaai i aso uma ma iʻa, iʻa ma gelamu lelei.

Lona lua, o se moe atoa o le a aoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻamalosi i taimi uma le potu moe, amio mama i le potu. Sili atu le lelei e teu ai ma se matala matala i lalo o se palanikeke mafanafana lelei. Ae e te leʻi alu e moe, faitau se tusi pe faʻalogo i musika toʻa. Tolu, i le taimi nei ua oʻo mai le taimi lelei mo le faataunuuina o se miti tuai - auai i aʻoga i le vaega taʻalo poʻo le falemaʻi. O gaioiga faaletino ma le savali i totonu o le ea fou o togafitiga sili ona lelei mo le vaivai ma le le mautonu.

I le faaopoopo atu i le suiga o le pulega o le aso, fesoasoani fesoasoani faʻapitoa. O nai fua ia o le a fesoasoani ia te oe i ni mea mataʻutia ma le le lelei e pei o le vaivaiga, vevela, vaivai:

  1. Lemoni ma le kalaka vai. E tasi le fualaau suamalie e matua maeʻa. Faaopopo i ai ni nai cloves o le kalaka. O le faʻafefiloi e sasaa i totonu o se ipu fagu ma sasaa i le vai vevela. O le fagu e tuʻuina i le pusaaisa mo ni nai aso. Ona ave lea o le sipuni tasi i le aso - afa itula ao lei faia le taeao.
  2. Blackcurrant infusion.Tolu sefulu kalama o laulaau e oʻo atu i le 0.5 l o le vai inu ma faʻamalosi mo le lua itula. Latou te inu 1/2 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  3. O se teuteuga o aʻa. O le vaega nutimomoia o le laau ua sasaa i le vai ma kuka mo le 20 minute i luga o le vevela vevela. Filu ma ave uma itula e fa, tasi le sipuni.

I le faaopoopo atu, faatasi ai ma faʻamaoniga o loʻo i luga, o fesoasoani mai vailaʻau St. John's wort ma juniper cones e fesoasoani. O vailaʻau tuʻufaʻatasia uma ua lisiina e mafai ona toe faʻafoʻisia ai le malosi ma le gaioiga o le tagata.

O nisi taimi e lagona ai e se tagata le vaivai faafuasei ma le pala. O nei faailoga e le o se tulaga masani o le tino, o lea e tatau ai loa ona latou mataala. A maeʻa, e mafai ona latou molimau e uiga i tulaga faʻaleagaina eseese.

O le a manaʻomia se fomaʻi e fai se faʻamaoniga. E tatau ona ia iloiloina uma faailoga ma faia se suʻesuʻega auiliili.

O mafuaʻaga o vaivaiga, faʻatasi ai ma le televave o le pala, e masani ona taʻoto i faʻamaʻi o le tino. Ae aua e te popole i le taimi muamua. A uma, o ia uiga e mafai ona avea ma faailoga o le vaivai vaivai.

O se olaga le saʻo e mafai ona taitai atu ai i se tulaga faapena. E tele mafuaʻaga e mafua ai metamorphoses i le tino.

E le gata i lea, o se tagata e ulaula mai le tele o meaʻai ma meaʻai i meaʻai. O meainu malolosi, sukalati, meaai vave e leaga foi.

O le tulaga o le tino e aʻafia foi i mamanu moe. Faatasi ai ma le le lava o le malologa, vaivai, vaivaiga ma le malepe. E le gata i lea, o le oso i le toto maualuga e mafai. O le tulaga ua faateteleina pe afai o totonu o le potu e malolo ai le tagata, o le maualuga o le vevela e matauina.

E masani ona pagatia tamaloloa i ni faʻamaoniga faʻapitoa i le faʻateleina o le malosi faaletino. E ui lava i le mea moni o taaloga e maua ai le malosi o le malosi, ei ai se maualuga maualuga o se aʻafiaga leaga i le tino. O le iʻuga, o le momoe faʻapea foʻi le le mautonu, e mafai ona aliali mai le gutu malogo. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona tufatufaina sao le gaioiga faaletino.

O le vaivai o le tino ma le hyperhydrosis e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli eseese. O faʻalavelave masani o tulaga ia e tupu pe a maeʻa le mafaufau-faalelagona. E mafai ona faʻaosofia ai le atuatuvale, atuatuvale, mafatiaga o le aʻa. O le iʻuga, o vaivaiga lautele, gasegase, faʻaleagaga e aliali mai.

O aʻafiaga leaga e mafai ona faʻaaogaina e isi mea. E pei o le anemia (o le faaitiitia o le hemoglobin, lea e faaalia ai le ogaoga o vaivaiga), o le le lava o vitamini ma meaʻai, fatu ma vascular diseases, o thyroid disorders ma le maʻisuka.

Pe a ulu mai siama i le tino, o se tasi o uluaʻi faailoga o le malaise, faʻatasi ma vaivaiga. E le gata i lea, o se tagata e matauina le tale, o le faagasologa o le puletini mucous mai le isu, ulu tiga.

Afai o loʻo i ai se fiva, o le mea lea o le a faʻalavelave le tulaga. A o faagasolo lenei vaitau, e le o manava le manava, vavao, ma le susu. O lenei faagasologa e tuʻuina mai ma le afu o le suamalie.

O lenei tulaga e mafai ona manatu e masani, ao faʻaosooso le tino ma se aʻafiaga leaga. E le gata i lea, o vaivaiga, salu ma le tale e mafai ona tumau pea e tusa lava pe maeʻa le toe maua mai mo sina taimi.

O le le fiafia ma le faateleina o le popole o se tagata e le tatau. I le uma, ua fai mai fomai ua tele le taumafaiga a le tino e tau ai le faʻamaʻi. O tau o le malosi e faʻaleagaina i se auala talitutusa.

A maeʻa le maʻi, e toe faʻaleleia le tulaga. O nisi o gasegase ina ua mavae se viral vailaʻau na maitauina ai le faʻavaivaia ma le vevela, aemaise i le po.

O le vaivai ma le afu e aunoa ma le vevela e mafai ona avea ma taunuuga o le le lelei o le galueaina o totoga o le endocrin system. Faatasi ai ma se suiga i le maualuga o hormones i totonu o le tino, o le moe, le soona inu ma le le fiafia.

I le vaitaimi lea, o le faateleina o le mamafa o le tino e tupu.O le mamafa e oʻo lava i le paleni taumafa. I lenei tulaga, o le a amata ona leai se lagona o le tino.

O le tulaga masani masani o le togafitiga o le hypothyroidism. E mafua ona o le le lava o le gaosiga o hormones talafeagai e le lauroid. O se taunuuga, e aʻafia ai le tino atoa.

E le gata i lea, o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli i le gasegase ma le gasegase. O aʻafiaga e mafua mai i le fesuisuiaʻi tumau i le kulukose o le toto.

O le le lava le vaivai ma le afu o foliga mai pe a faalavelave le fatu ma toto toto.

  • taʻavale
  • Tachycardia
  • faaitiitia pe faateleina i le toto maualuga,
  • puupuu le manava.

O tagata maʻi e amata ona faitio i le tiga i totonu o le fatafata, faapea foi le numera o tamatamailima ma tamatamai vae. E taua le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai. A maeʻa, o nei faailo e ono faʻaalia ai se fatu fatu.

Faʻafuaseʻi le sisiva ma le vaivai e mafai ona tupu i le popole. E tuʻufaʻatasia foi ma le faʻaleagaina ma le valea. E taua le suia o le siosiomaga ina ia toe faʻaleleia ai le setete o le tino.

Afai o osofaʻiga o le atuatuvale, faʻasolosolo po o fesuiaiga o le mamafa e tumau, e le mafai ona e faia e aunoa ma fesoasoani faafomaʻi. E taua lenei mea i le puipuia o le atinaʻe o neurasthenia, CNS pathologies.

O le gasegase vaivai ole taimi o se tulaga o le tino lea eo mai faatasi ma maʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le maʻi, e vave faʻavaivaia ai maso mumusu, lea e oʻo atu ai i le faʻaleleia o le gaosiga o le afu ma galuega le toʻaga.

E taua le manatuaina o nisi tulaga faʻaleagaina e aofia i se faʻafitauli tutusa. O le mea lea, e le mafai e le tagata gasegase ona iloa lelei le taimi ma amata togafitiga o maʻi ogaoga.

Faatasi ai ma i latou e iloagofie:

  • fibromyalgia (vaivai ma tiga o musika),
  • hypothyroidism (faʻalavelave o thyroid),
  • gasegase (leai se vai i totonu o le tino),
  • afaina o se natura natura (vai oona).

O le maʻi e masani lava ona iloa e tagata e leai se malologa. Latou te maua pea le tiga o le ita, faʻaleagaina ma le osofaʻiga. I le po, o le siʻomaga ma le vevela o le afu, e oo lava i le maualalo o le vevela, ua faʻaalia.

Faatasi ai ma le malosi o le galue, e mafai e se tasi ona matauina le malepe, o le faateleina o le vavalo ma le susu. A o faagasolo lenei vaitau, fesuiaiga i le vevela o le tino, o se suiga i le natura o le fatu fatu ua matauina.

O le malosi o le afu, vaivaiga ma le nausea e mafai foi ona tautala e uiga i isi tulaga faaletonu o le tino. E taua le faʻapipiʻi ia i latou i se taimi talafeagai ina ia faʻaitiitia ai taunuuga leaga.

E mafai ona tuʻuina atu faʻapitoa penefiti ma le leaga ma ni faʻamaoniga faapena. E mafai e se tagata ona paʻu ese le mamafa o le mamafa, ma atili ai ona tiga ma itiiti le mafai ona galue.

O le vaivai ma le hyperhidrosis o le taunuuga o maʻi pagatia. O le tagata e matua galo uma lona tuinanau ma lona tofo. O faʻamaʻi e faʻaalia i le gutu maloʻo, tiga i totonu o le manava ma se suiga ile nofoa.

O tamaitai e masani ona lagona le maualuga o le palasalo ma vaivaiga i le taimi o le misa. O lenei tulaga e matauina ona o suiga o hormones i le tino. E le gata i lea, o isi fesuiaiga tutusa o loʻo matauina i nisi o vaega o le faasologa o le taimi.

O se mea talitutusa tutusa e mafai ona maua i le taimi o le tamaitiiti. E tatau i matua ona gauai atu i lenei mea, talu ai ona o le suavai ma le vaivai e mafai ona faailoa mai:

  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • faʻaleagaina le faʻaogaina o le tino,
  • vave vave
  • faʻaogaina o mea faʻanatura
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

O le vevela o le tino, lea na faatuina i luga o le maualuga mo le lua vaiaso, e tatau ona avea ma mafuaʻaga mo togafitiga faafomai vave.

Ina ia maua se faʻamaʻi mulimuli, e tatau i le fomaʻi ona faia se suʻega atoa o le maʻi. O se siama ma se suʻesuʻega o le tulaga o le paʻu, mucous membranes, ma le tupe e manaʻomia.

O le a tatau ona tuʻuina atu nisi o auiliiliga.O mea autu o suʻesuʻega lautele o le toto ma le urine, o le suʻesuʻeina o le maualuga o le hormone, ma le siama o le toto.

I nisi tulaga, e manaʻomia le faʻataʻitaʻiina o komepiuta (MRI ma le EEG). Ma le isi, o le tagata maʻi e fuaina le mamafa, suʻesuʻe le setete o toto toto.

A maeʻa le suʻega, o le mafuaʻaga o le tulaga faʻaleagaina e masani ona iloa. E faavae i luga o taunuuga, e filifilia e le fomaʻi togafitiga tatau.

O le a le vaivaiga, salu ma le vevela e talanoa ai?

I le tulaga o le malosi o le vaivai, o le soona inu, o le maʻisaga e masani lava ona aliali mai, o se taimi lea e vave sailia ai se fesoasoani faafomaʻi. I le tele lava o tulaga, o le mafuaʻaga o nei faailoga o faʻafitauli i le endocrine ma le cardiovascular systems. Ae o isi pathocese e mafai foi ona galue e pei o le "tausalaina" - na o se fomai e mafai ona iloa le tulaga.

O le vaivai ma le vevela e mafai ona avea ma faailoga o maʻi eseese.

Afai o le afu malulu, vevela, vaivaiga na aliali mai mo le taimi muamua ma le tasi taimi, e te le tau popole - atonu e faigofie, o se mea faigofie faigofie o le mafuaaga lea. O le faʻaauau pea o nei faailoga ua leva ona avea ma faailoga faʻalavelave, e faʻaalia ai se faʻamaʻi tumau, o se gaioiga ogaoga o le ulavavale poʻo le le lava o nisi mea i le tino - minerale ma vitamini.

Afai e oso i luga le mamafa, o le oona i le gutu ma le hyperhidrosis (faateleina le salu), lea e tuufaatasi ma le pallor o le paʻu, e mafai ona faailoa mai ai le tele o pathoces. Faatasi ai ma le tele o tagata lautele o:

  • maʻisuka malosi
  • vaivai
  • vegetovascular dystonia,
  • afaina i le tino,
  • hyperthyroidism
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • vavalo ma le anemia,
  • inupia o vailaʻau eseese.

Aua e te taumafai e fuafua le mafuaaga o le le fiafia o oe lava ia - e oʻo lava i se fomaʻi e mafai ona tele se taimi. O se mea e tasi e tupu ai le vevela, sulu, ma le taotoga e le o se faailoga faʻafefe, ae o le vave mauaina o ia faailoga o se taimi e asiasi atu ai i se fomaʻi.

O faʻamatalaga vaivai e mafai ona tupu i le hypoglycemia.

O le mafuaʻaga o le maualuga o le lelava ma le faʻasolosolo taimi ole fofo ole malosi ole malosi, lea e atiina ae ona o le le lelei o le inu o le kulukose. O le gasegase o le maʻi i le inisalini e fesuisuiai, ma faʻateleina le tele o lona tino poʻo le faʻavaveina o le faʻamaloloina o lenei hormone, vaivaiga, afu, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi i ai, e masani ona tupu.

E mafua lenei mea ona o le le lelei o le gaioiga o le faiʻai, lea e le maua ai le aofaʻi tatau o le kulukose - o lana punaʻoa autu. I le faʻaopoopoga i faailoga lautele, o se tulaga e lamatia e le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, lea o le a manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai. O ia ituaiga faʻamaoniga e mafai foi ma le faʻalavelaveina o le pulea o se fua tele o lenei hormone.

O le matelaina umi e mafua ai le pa'ū maulalo i le kulūkose i le tino. Ina ia faatumauina se tulaga masani, glycogen, lea o loo i ai i se aofaiga talafeagai i le ate ma maso, ua malepe. Afai o loʻo faʻaitiitia foi lenei punaoa, o le faʻafouina o le malosiaga e amata ile oxidation o gaʻo gaʻo.

Ae i le taimi lava e tasi o loʻo faia ai se fuainumera tele o tino ketone - o le ketoacidosis e atiina ae. O tino pepe Ketone e natia i le manava, e mafua ai le taoto ma le vomiting. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina e le afu, malulu malulu, vevela, vaivaiga. O le tagata e amata ona sogisogi malosi i le acetone, ma le le lava o togafitiga faafomai e matautia tele mo le atinaʻeina o se ketoacidotic coma.

Dizziness ma le VSD o se tasi lea o faʻamaoniga tutusa.

O le mafuaʻaga o le vevela ma le gasegase ogaoga, o le afu malulu e masani lava o le vystonia vegetovascular. O le faʻavevesi o le gaioiga o le tino e mafua ai le le atoatoa o le tino maso ma le faʻalavelave i le gaioiga o totoga o totonu.O le tagata gasegase atonu e malulu pe togi i se fiva, masani ona vaivai le vaivai, pa'ū i le toto maualuga. O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o faʻalavelave - o le afaina o le malosi o le soifua manuia ma le tele o faʻamaoniga eseese.

O le afu o le vevela, o le siu, o le valea o le masani lea o "soa" o maʻi eseese ile tino. E le gata i lea, o loʻo i ai se suiga i meaʻai, tale ma le manava o le mānava, o nisi foi vomiting e faʻaopoopoina. O le paʻu e mafai ona foliga manino le pale ona o le toto o le toto. O nisi siama e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le inisalini ma le hypoglycemia.

O le hyperthyroidism o se mafuaaga taatele o vaivaiga, vevela, ma le vevela. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tele o hormones e maua mai i le thyroid gland - triioneothyronine ma thyroxine - ua tuʻuina atu i totonu o le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se saoasaoa iloga o le metabolism, lea e faʻaalia i le vevela tele, palapitations, le manava o le manava. Afai e le togafitia, o le cardiovascular system e matua aʻafia lava.

O faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino o le natura eseese o se tasi o mafuaaga o le afu malulu ma le vevela. O le le tutusa o galuega tutoatasi eo mai faatasi ma le vaivaiga, se lagona o le leai o se malosi, taotoga. E tele taimi e lagona ai e le tagata maʻi se malulu poʻo se vevela, lea e fesootaʻi ma se soliga o le vevela, o le lanu o le paʻu i taimi faapena e sese, e mafai ona mataʻituina le lanu.

O le matafaioi o le toxin e mafai ona avea ma ava malosi, nakoti po o vailaʻau vailaʻau, o mea oona o tupuaga eseese. Ole maualuga tele o toxins e taʻitaʻia ai le mea moni e taumafai le tino e faʻamamā i latou i auala uma - e ala i le mucous membranes, paʻu, manava. O le iʻuga, o le suamalie, gasegase ma le vomiting, o le gasegase sili atu o loʻo matauina.

O le faʻaitiitia o le toto maualuga ma le pa'ū o le maualuga o le hemoglobin e masani ona maua i le taimi lava lea i le maʻi lava e tasi. O faʻafitauli le lelei i lenei mataupu e leʻo faʻaalia i taimi uma, ae o le mafaufau / faaletino, o le i ai i totonu o se potu malulu po o ni tagata lautele o felauaiga. E taua foi le lelei ma masani ai meaai. Faatasi ai ma le vevela ma le vevela, faapogisaina o mata, gasegase, taina, pallor o le paʻu ma foliga mucous e masani ona matauina.

O aʻafiaga o le maualalo o le mamafa o loʻo faʻaalia i le tutupu o vaivaiga, vaivai ma le afu

O le tutupu o le vevela ma le gaioiga e manaʻomia ai le suʻega. Afai mo nisi mafuaaga e leai se taimi mo ia, e tatau ona e pulea le maualuga o le toto maualuga ia oe lava - faatasi ai ma se eseesega tele mai le masani, e le mafai ona e tolopo se asiasiga i le fomaʻi. Mo se tagata matua soifua maloloina, o le tau masani o le mamafa e sau mai le 120-130 / 70-90 mm. Hg. Art.

Ina ia saʻo le fuafuaina o mafuaʻaga o le vevela ma le vevela, e manaʻomia se suʻesuʻega sili ona lelei. Faʻalagolago i le i ai o faʻamaoniga faʻapitoa, o suʻesuʻega nei e mafai ona faʻatulagaina:

  • suesuega o le toto - tulaga lautele ma meaola oona, e aofia ai hormones,
  • suʻesuʻega o le urine
  • MRI o le faiʻai
  • rheoencephalography,
  • elemenephalography,
  • ECG

ECG - o se auala taugofie ma talafeagai

O faʻatalatalanoaga o tomai faʻapitoa e faʻatagaina - o se endocrinologist, se neurologist, ma le otorhinolaryngologist. O faʻamaoniga faapena e mafai ona matauina i le taimi o le maitaga - i lenei tulaga, e manaʻomia le mataʻituina e le fomaʻi.

O togafitiga autu e faʻalagolago i togafitiga faʻapitoa na mafua ai le vevela ma le afu. O togafitiga faʻapitoa e masani lava e le o faʻamaonia, ma o le pulea o le tagata lava ia o soʻo se vailaʻau e le taliaina. A e leʻi alu i le fomaʻi, e mafai ona e taumafai e faʻamautinoa le tulaga e ala i le suia o lou olaga, ma mulimuli i nisi o fautuaga faigofie:

  • mea taumafa paleni ma se tele o meaai faigofie ma fualaau faisua e faigofie ona digestible,
  • o le moe atoa - e le itiiti ifo ma le 8 itula i aso uma,
  • teena o le ava ma le nicotine,
  • lava gaioiga faaletino
  • faatapulaaina o kofe, keke tiuli ma isi mea oona mafaufau,
  • faʻaitiitiga o popolega o le mafaufau - afai e le mafai, e mafai ona e ave fua faʻatautaia laʻau.

Laʻau e faʻaogaina i le toto

A maeʻa ona faatonuina togafitiga e se fomaʻi, o suʻega masani e faʻaalia, e oʻo lava i le leiloloa o mea le lelei uma. E tatau ona e saunia mo togafitiga umi -o le vovovascular dystonia atonu e manaʻomia ai le tele o togafitiga ma le tausisia lelei o tulafono masani ma meaʻai. E mafai e le Hyperthyroidism ona manaʻomia le taotoga.

Lelava, afu, vaivaiga, vaivai - luga 10 mafuaaga

E toatele tagata ua latou malamalama i le mea moni e masani ona asiasi mai i latou ona o le vaivai ma le moe.

O lenei vaitau e sili atu le faʻavauvau pe a faaopoopoina le suamalie i lenei tulaga.

O mafuaʻaga mo le faʻaalia o nei faailoga e mafai ona tele. I lenei tusiga o le a tatou mafaufau i le mea sili ona taua.

Tusi mai a matou au faitau

Na ou malosi mai le soona inu tele. Sa ou taumafai i pulu, Formagel, o le suauu a Teymurov - e leai se mea na fesoasoani.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na suia ai loʻu olaga. Faʻaaogaina i le afu lima, vaevae, faʻavaʻa. Sa le mafai ona ou suesue ma le filemu i le iunivesite. Sa ou aveina se mitiafu lavelave faatasi ma au, ina ia suia ai lavalava. Na tumau pea faailoga moli mai lima.

Ua na o loʻu fiafia na ou mauaina se fofo lelei. Lasa le sootaga i le tusiga

O meaai mama ma gaʻo i totonu ia i latou lava e afaina ai le tino, ae i le tele o mea e mafua ai ona le gata i le le mautonu i le gastrointestinal tract, ae faapea foi le foliga mai o le vave vaivai ma le vevesi tele.

Le leai o vitamini ma minerale e aafia ai le tulaga lautele o le tino. O faʻamaoniga e pei o le vaivai, moe, vaivaiga, ma le le mautonu.

Ina ia faʻamaonia lenei tulaga, e tatau ona e faʻafetaui au mea taumafa. E tatau ona i ai se tele o meaʻai laau, o meaʻai e maua i le fiber. E tatau ona sui meaʻai i le moa, lapiti ma le toka. Fualaau faisua ma fualaau aina e lelei ona fufulu pe kuka.

Suauu pe kuka meaʻai ae leʻi faʻaaoga e aunoa ma le faʻaaogaina o le suauu manogi. O se tagata e masani ona vaivai ma afu ai e tatau ona inu vai vai (pe a ma le 1.5-2 lita i le aso).

E ui lava o le gaioiga faaletino e tatau ona maua ai le mama o le tino, e mafai ona mafua ai le afaina tele ma le le atoatoa. E tupu lenei mea pe afai e faʻaumatia e le tagata lona tino i aʻoaʻoga ma e le mafai ai e ia ona malolo.

O le faamalositino e tatau ona faia e aunoa ma le faʻanoanoa. E tatau i le tino ona malolo ma toe faʻafoʻisia le malosi. Afai e le tupu lenei mea, ona oʻo loa lea i se tagata e ono afaina ai le ola maloloina.

O tagata o loʻo feagai pea ma popolega popole e mafai ona latou maua ni faʻafitauli le lelei e pei o le moe ma le vevela. Pau le auala mautinoa mai lenei tulaga o le faʻasaʻoina oe lava mai tulaga faigata. Afai e le mafai ona i ai se mafuaaga, ona tatau lea ona e faʻatalanoa se fomaʻi.

E mafai ona e faʻateʻa ese mai le hyperhidrosis i le fale! E naʻo le 1 le aso i le aso e manaʻomia.

Afai e le masani ona faʻalagona lagona o le tagata, o lona uiga ua faatonuina o ia e ave faʻamalosi, e pei o le "Glycine", "Volokordin", "Corvalol" ma isi. O ia tapenapenaga, e pei o se tulafono, e 100% e aofia ai vaega o vailaʻau.

O le vaivai ma le afu e mafai ona faʻaalia ai le ate ma le fatu fatu. O nei faailoga e aliali mai i se taimi umi ao leʻi oʻo i le mea taua.

I le avea ai o se tulafono, latou te o gatasi ma tulaga nei:

Faʻatasi ma faamaʻi fatu fatu, e ono oʻo mai tiga tiga. Afai e te masalomia faafitauli ma fatugaʻo ma le ate, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faʻamaonia le maʻi ma faatonuina togafitiga.

O le faʻalavelave faʻaleagaina o le endocrine e mafua ai le faʻaleagaina o le tino, ona o se mea e masani ona masani ai le tagata i le vaivai ma le vevela. O le tele lava o satelite o ia faʻamaʻi o le gaʻo, o le tele o meaʻai, o le le fiafia.

Afai e iloa nei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma suʻe suʻega, faʻapea foʻi ma le suka o le toto.

Afai e ulu le siama i le tino, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi e pei o ARI ma SARS. I lenei tulaga, o le faailoga muamua lea e iloa e se tagata o le vaivai.

O faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • fusi le isu
  • fiva
  • tiga faʻamau
  • tale
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • leai se manaʻo.

I le maualuga o le vevela, e amata ona galue malosi le afu o le afu, ma tuʻuina atu le tele o afu. E masani lava lenei mea, aʻo amata ona maua e le tino ni mea faʻapitoa e tau ai le siama.

I le averesi, ina ua mavae le 45 tausaga, amata le taamilosaga i le olaga o tamaitai uma. E aofia ai se vaitaimi e taua o le misa. I le taimi nei, o gaioiga a le tamaʻitaʻi e taofi le maua o hormones o loʻo aʻafia i le faagasologa o le faʻamalolo. Faʻafefeteina laufanua e maua ai faʻailoga sese o fiva, ma amata ona gaosia lelei le afu. I taimi o le maualuga o le sami, e mafai e tamaitai ona iloa:

  • vaivai
  • moe
  • faʻaleagaina
  • vavao.

Ua fautuaina e fomaʻi le tele o vitamini i le gasologa o lenei vaitau, ma e mafai foi ona latou faʻamaonia fualaau oona po o penelomonone mo le faʻaaogaina.

I le taimi o le maʻitaga, e tupu ai se faaletonu o le hormonal, lea e mafai ai e le teineititi ona lagona le le lava, moe ma le le fiafia. Talu ai ona o lana tamaititi, e le fautuaina e fomaʻi le faaaogaina o fualaau oona.

Ina ia faʻaitiitia nei faʻaʻailoga, e fautuaina e tagata atamamai e fetuunai a latou meaʻai ma 'ai meaai e aofia ai penekoromononi.

E le mafai ona faʻavaivaia le vaivai ona o se maʻi o le fatu. Tagata e maualuga le toto maualuga e afaina mai le vevela vevela. O aʻafiaga maualalo e mafua ai le moe, vaivai, ma le vevela o le tino.

Ina ia faʻamaopoopoina le mamafa, e tatau ona e filifilia le togafitiga saʻo, o le mea lea e le fautuaina ai le mafaufau ia te oe lava. O se asiasiga i le fomaʻi o le a fesoasoani i le faia o se suʻesuʻega saʻo, ma o le a mafai foi ona ia faʻamaonia fualaau e manaʻomia mo le maʻi.

O le gasegase taimi vaivai e masani ai tagata nonofo i aai tetele. I le avea ai o se tulafono, e tele taimi e mafatia ai tamaloloa nai lo tamaitai. I lenei vaitau, e iloa ai e se tagata le moe, o le ulu o le ulu, faʻavalea.

Faateleina le vevela ua faaopoopo atu i nei faailoga. E le mafai e se tagata ona faʻaumatia lenei faʻamaʻi e ala i le umi o le moe poʻo le malologa i le taimi o le vaiaso.

A o faagasolo lenei vaitau, ua fautuaina e faia se tafaoga ma togafitiga, lea e mafai ona aofia ai le taofiofi, massage ma le tagofia o fualaau oona ma minerale.

Sweating o se mea sili ona le lelei. E afaina ai le olaga o le tagata lava ia, mafua ai le le mautonu ma e oʻo foi i le pipili o le mafaufau.

E le o tagata uma e iai le taimi ma tupe e faʻataʻitaʻi ai le tino.

Ae o loʻo i ai se avanoa e faʻaumatia ai le faamaʻi. Elena Malysheva na talanoa e uiga i se auala mo le togafitia o le afu o le afu e faavavau.


  1. Bebneva, Yu.V. Maʻisuka. Auala e faigofie ai le olaga / Yu.V. Bebneva. - M.: AST, VKT, 2008 .-- 128 p.

  2. Kishkun, A.A. Diagnostics laboratory diagnostics. Tusitaulima mo tausimai / A.A. Kishkun. - M .: GEOTAR-Media, 2010 .-- 720 p.

  3. Rumyantseva, T. Diary o se maʻisuka. Se tusi o le siakiina o ia lava i le maʻisuka faamamaluina / T. Rumyantseva. - M.: AST, Astrel-SPb, 2007 .-- 384 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga.Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Manatua e uiga i vaivaiga, moe i le moe, faateleina le afu (afu malulu), lio i lalo o mata. O le fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai?

Talofa. I se vaitaimi uumi, o loʻo i ai vaivaiga, moe i le tino, faateleina le afu (afu malulu), lio i lalo o mata. O nei faailoga o se mea e faʻapitoa ai ona faʻamalosi faapitoa i le Endocrinologist? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali. Margarita, 19

O faʻamaoniga o loʻo e faʻamatalaina e talitutusa ma le faʻamatalaga o le hypothyroidism (o se faʻamaʻi lea e faaititia ai lauroid function). E le gata i lea, o nei faailoga e mafai ona matauina ma le faʻaitiitia o le galuega o le gland, ma le uaea o le anemia, le ogaoga o fatu ma isi tulaga.

Mo le faia o se siama ma amata togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi ma le endocrinologist ma faʻauma uma suʻega.

O le mea taua o le manatuaina: o le vave togafitiga o soʻo se faʻamaʻi ua amata, o le faigofie ma vave vave le faʻaleleia o le soifua maloloina, aemaise lava i se talavou. O le mea lea, faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Lulu

O le vaivai, afu, ma le malologa na aafia ai soo se tasi na sili atu i le tasi na mafatia i se catarrh o se gasegase manava pe a latou tuu o latou isu, tiga, ma le vevela i luga o le maualuga. E tatau ona fai mai o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vai e le gata i le tulaga o se fesuiaiga i le vevela o le vevela, ae faʻapena foʻi ma fesuiaiga i le vevela o le tino. E manino lava o le siʻitia o le vevela i tulaga faʻapitoa (o le faʻatonuga o le 37-38 tikeri) ma isi mea o le a faʻatasi ma le vevela faʻamalolo. Ma o lenei mea lelei, aua i lenei auala, e le faatagaina e le tino le vevela o le tino e tulaʻi i tulaga taua.

O le foliga mai o le tele o le afu i le taimi o le faamaʻi e talafeagai e faʻaitiitia ai le vevela, o le mea lea, o le gaosiga o le salu e mafua mai i vailaʻau eseese (antipyretics) ma togafitiga faʻaleaganuʻu (inu malosi, tīfanafana mafana ma lemoni poo le fusi).

Aisea e aliali mai ai vaivaiga? O se tali lenei i tau maualuga o le malosi o le tino e tau ai le faamaʻi, o lona uiga i le galuega a le polokalama puipuia. O le mea lea, i le taimi o le gasegase e taua tele le maua o se aofaiga o vitamini ma fualaau malosi malosi (kullukose, gaʻo).

Paʻu gutu, afu o le po, fiva maualalo

O le vaivai, tiga ma le afu, faatasi ai ma le isu o le isu, ulu o le ulu, fiva, tale, e masani lava o se faailoilo o se faamaʻi pipisi o le tino ma faalumaina le tagata ao faagasolo le gasegase. Ae pe a maeʻa ona maua ni siama faʻamaʻi pipisi, vailaau faʻamaʻi, tonsillitis e mafua mai i siama, ma isi faʻamaʻi tali tutusa, vaivaiga ma le vevela e mafai ona tumau, lea e le o le pito i lalo o le vevela e naʻo le tele o le faʻavaivaia o le tino.

Tulaga faʻapitoa, o vaivaiga ma pati i le po ua avea ma faailoga masani o faʻamaʻi pipisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o latou uiga o le ata o le gasegase. Ae o nisi taimi o le faʻalauteleina o le vevela e le fesootaʻi ma se faʻamaʻi faapitoa, ae o le i ai i totonu o le tino o se faagasologa masani o le gasegase ma le le fiafia o le faʻalauiloaina (sinusitis, pancreatitis, gastritis, cholecystitis, ma isi).

E moni lava, o nisi taimi e oʻo lava i faʻamaʻi matuia e pei o le SARS, fomaʻi, tonsillitis, o le niumonia e mafai ona tupu e aunoa ma le fiva, lea e le afaina ai le leai o se vaivaiga ma le afu. E masani lava o le le lava o le vevela e faʻaalia ai le maualalo o le puipuiga ma le malepelepe, lea e masani ona o faatasi ma vaivaiga. O le sasaina foi e taʻu mai ai se malepe, aemaise lava pe a tupu i le po.

Ae o vaivaiga ma le afaina i se talaaga o le fiva e mafai ona avea ma faailoga e le gata mo le malulu. E mafai ona latou faailoaina le i ai i totonu o le tino o se faʻalavelave pipisi ma le faʻaleagaina e fesootaʻi ma siama, siama, poʻo le siʻi. O faʻamaoniga o le a faʻaalia ai o le tino o loʻo tauivi ma faʻamaʻi e faʻaleagaina ai ona sela ma faʻafefe ai i ona metabolic products.

O le vaivai ma le vevela i le po e mafai foi ona i ai ni mafuaaga. Ua uma ona matou talanoa e uiga i se maʻi tigaina o le retroviral, ae e le na o le pau lea o togafitiga lea e matauina ai le hyperhydrosis i le po.

O le afu o le po ma le vaivaiga o uiga ia o le leai o se mea e masani ai (masani ona faʻasalaina tama talavou, fafine maʻitaga ma fafine i le taimi o le menopause), faʻatalanoaina faʻamaʻi o le mafaufau ma le kanesa ma le gasegase (e mafai ona vevela malosi i taimi o osofaiga o le tiga i le ao po o le po), maʻi tuberculosis, HIV, reflux faʻamaʻi, hypoglycemia i le maʻisuka malosi, hyperthyroidism. O le mea moni, afai o se mea mataʻina e mataʻituina i mataupu tuufua, o lona mafuaaga, atonu o se mea e moemiti ai po o se mea taua i totonu o le potu.

O le vevela o le po ma vaivaiga i le lotolotoi o le faateleina o le vevela o loʻo iai foi ma uiga o nisi o pathologies o le tino o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻamaoniga e patino mo le lymphoma o Hodgkin. Ae i le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaalia foi le suiga i le telē o le lymphodes.

O sina siʻitiaga o le vevela, vaivaiga ma le vevela e mafai ona maitauina faasaga i le maualuga o le vevela o le tino ona o le maualuga o le vevela o le siosiomaga, o le faʻaogaina o masini musika ma mea e pei o le atropine, o le tino, ma tulaga faigata.

O le vaivai, faʻavavevave, faʻavaivaia

O nisi taimi o vaivaiga, vevela ma le vaivai e faʻatasi ma pathoces cardiovascular. E le gata i lea, o faʻamaoniga e pei o le tiga i totonu o le fatu, leisa (e masani lava i fesuiaiga o le mamafa), ma atonu e foliga mai o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela, vevela, ma vaivaiga o faailoga masani ia o le vegetative-vascular dystonia (VVD). Ae e le mafai e se tasi ona vaʻaia faʻamaʻi pipisi o le endocrin, faʻapea foʻi faʻamaʻi pipisi e mafua mai i siama ma siama. E tatau ona maitauina e faapea o siama pipisi o viral respiratory, o le suasusu e masani ona matauina i le afiafi ma le po.

E tatau ona e malamalama o le vaivai o le tasi lea o faailoga o vaivaiga, ma e masani ona mafua ona o le tele o le tino. Ae o le sili atu o le galue e mafai ona mafua ona o tulaga atuatuvale po o mea faaletino (faamalositino faifai pea, galue malosi faaletino), ma mafuaʻaga e le afaina (mo se faataitaiga, maʻi faifaipea e mafua ai le faaitiitia o le malosi o le tagata).

O le vaivai, afu ma le faʻalauteleina o le paʻu i tua o se vevela vevela e mafai ona faʻaalia uma ai togafitiga faʻamaʻi ma faafitauli i le cardiovascular system, aemaise lava pe a oo mai i maʻi le mama (myocarditis, pericarditis, ma isi).

Le vaivai vaivai ma le afuina o uiga ia o le VVD, o se mataua poʻo le faateleina i le toto, i se tulaga aoao, mo maʻi vascular. O le tele lava o taimi, e le o iai ni mea e tutupu i le vegetative i le talaaga o le vevela umi (subfebrile), ma e foliga mai o loʻo galue i totonu o le tino se viral viral or bacterial infection.

O le vave faʻafuaseʻi o le vaivai ma le malulu malulu e mafai ona matauina ma se suiga tele i le tulaga o le tino. I lenei tulaga, e ono oʻo mai foi le leisa ma faʻapogisa i mata.

O le palasi, pala, tale ma vaivaiga ua manatu o faailoga ia o maʻi o le tino. Ma o le bronchitis, pneumonia, tuberculosis ma isi pathoces e mafai ona faʻaalia. I lenei tulaga, o loʻo matou talanoa e uiga i se maʻi pipisi ma le catarrha.Aʻo ia lava, o le malosi malosi e mafua ai le vevesi ma le vevela, o le manava manava e mafua ai le vevela, ma le malosi e tau ai le faʻamaʻi e oʻo atu ai i vaivaiga.

I le auala, o le tale e le tatau ona malulu. O se tasi o faailoga faapena e mafai ona maitauina i nisi o taimi ma ni allergies, lea e faʻaumatia ai le tino e le itiiti ifo nai lo isi faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea lea e mafai ona tuʻu faʻatasi ma vaivaiga ma le vevela ma le malosi. Ae, o le tale e manaʻomia ai foi le malosi.

Ae o loʻo i ai foi se mea e pei o le fatu o le fatu, o le faʻamaoniga lea o le totoina o le toto i totonu o mama. Ae o le le mautonu e manatu o se taunuuga o le faaletonu o le fatu, e mafua ai le vaivai o le tafe toto. E tatau ona faapea atu i le faaopoopo atu i le magogo vaivai mo le solia o le loto, o faitioga faifaipea o le vaivaiga lava lea e tasi ma le afaina lea e mafai ona matauina i le amataga lava o le faamai.

, , , , , ,

O le tuufaatasiga o faailoga e pei o le nausea, dizziness, vaivaiga ma le vevela o le uiga lea o le gasegase o viral viruses ma le inuina o ituaiga eseese. Ae o maʻi faʻaleagaina e masani lava ona o mai faatasi ma le isu o le isu, tale, tiga ma le tiga o le ulu, tiga i mata, ma le inupia, e faalagolago lava i le mafuaʻaga o le mea oona, ua afaina i maʻi o le digestive, respiratory, cardiovascular and neurological disorders. Afai e le o se malulu po o se mea oona, o lona uiga o loʻo tatou talanoa e uiga i se faʻalavelave faʻafeʻau, lea o loʻo faʻaalia foi e uiga o loʻo faʻamatalaina i luga.

I le auala, gasegase, vaivaiga ma le afu, e mafai foi ona faailoa mai ai maʻi o le tino o le fualaau oona, lea e tupu mai i le le atoatoa o le tino. Ma afai o le taimi lava e tasi e "lele" i mata e susulu foi, o loʻo i ai le maʻi susu po o le valea, o le mimiti, masalo o le mafuaʻaga o lenei tulaga o se paʻu o le toto. Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa i le gaoioi, vaivaiga ma le hyperhidrosis, fusi i foliga, mimita o le paʻu, e mafai ona faaopoopo ni ulu tiga.

Ae o se olaga fou e mafai foi ona faʻaalia mai i ia lava faʻamaoniga tutusa. E le gata i lea, e mafai foi ona tatou talanoa e uiga i le helminthiasis ma le maitaga. O le mea moni, i le mataupu mulimuli, o osofaiga a le nausea ma le vomiting e faʻasalaina ai se fafine e masani lava ona fesootaʻi ma le manogi o meaai (toxicosis).

O le vaivai, o le hyperhydrosis, ma le nausea e mafai foi ona taʻu mai ai meaʻai poʻo vailaau. I le tulaga muamua, o le manava ma le vomia e masani ona aufaatasi ma faailoga, i le lona lua - le lelei o le manava ma le cardiovascular system, ulu o le ulu, maʻi le mautonu, ma isi faaletonu o le neurological.

Tigā, vaivai le manava

O le vevela, vevela ma vaivaiga e masani lava o faʻamaoniga o le le atoatoa o le toto i totonu o vaʻa o le faiʻai ma le le lelei o le tino. O nei lava faailoga e mafai ona matauina i le hypo- ma le hyperthyroidism, maʻi o le maʻisuka ma isi pathologies endocrin.

Ae o nisi taimi o lenei faʻamaoniga e mafua mai i le le mautonu i le vaʻaia i vaitausaga eseese (i le talavou ao talavou, i le talavou i le taimi o le maitaga, i le ogatotonu ma luga atu o le matua ma le amataga o le misa) poo le le lelei o faʻamaʻi ma vailaʻau.

Pe a talanoa e uiga i faʻamaoniga e pei o le vaivaiga, puupuu le mānava ma le afu, latou te masalomia le manava o le tino poʻo le maʻi cardiovascular. I faʻamaʻi o le manava, o le mafanafana poo le susu susu, rhinitis, vevela, fiva, mafanafana o le pusa e masani ona ogatasi ma le ata atoa o le maʻi.

O maʻi fatu cardiovascular e mafai foi ona tuʻuina atu i ai faʻamaoniga, ae o le tiga i tua o le sternum o le a faʻavaivaia pe mamafa, o le vevela e alu aʻei luga ae le o taimi uma, ma o le tale i le fatu vaivai e mafai ona mago pe faʻamalosi toto.

Ae e tatau ona e malamalama o le le lava o le mānava, o se tasi o faʻamaoniga o le toilalo o le tino, e mafai foi ona i ai i le vailaau oona, lea e manatu ai o le suavai ma vaivaiga o se faailoga taatele.

O a faamai e mafai ona iloa

O le hyperhidrosis generalized (o le tino e afaina tele le tino) e masani lava o se faailoga o faʻamaʻi pipisi ma le fiva. O lenei ituaiga o salu i le taeao, i le ao, i le po e mafai ona matauina i le taimi o talavou, ma avea foi o se faailoga o le endocrine poʻo le neurological diseases.

O le tele o le hyperhydrosis i le taeao faatasi ai ma le vevela ma vaivaiga e mafai ona avea ma vaega o maʻi ogaoga:

  • ARVI, ARI.
  • Faʻaleagaina
  • Bronchitis.
  • Pomaonia.
  • O le maʻi suka.
  • Faʻailoga o le vevela.
  • Maualuga maualuga.
  • Suiga ile faiga ole urinary ma reproductive.
  • Maʻi faʻamaʻi.
  • Toto ma le tele o isi.

Aua nei faatuai se asiasiga i le fomai pe a fai o le taeao e susu lou moega, ma e te lagona le vaivai ma le vaivai. E le mafai ona faʻamautuina le sisi malosi i totonu o le tafaoga i le taeao.

"Ou te ala i luga - o le moega atoa ua susu, ma ua lafoina au i se afu malulu ma o ou vae ua galo" - i lenei tulaga, o laasaga muamua: toe foi i le moega ma fua le vevela. Ma le isi, e tatau ona e fuaina le mamafa.

Afai o nei faailo e le masani - valaau se fomaʻi ile fale.

Tafa o le taeao ma le malaise i fafine

E tele taimi e vaivai ai le vaivai ma le vaivai ona o faʻamaʻi o le tino. O le Rhinitis ma le sinusitis, tuberculosis, foma, ma le niumonia e faigata ai ona tafe mai le okesene, ma o le mea lea e lagona ai e se tagata le vaivai ma le vaivai i le ogatotonu o le aso, ua mou ese atu lona lagona, ua tigaina lona ulu, ma o lona tino o le vevela mai le 37 i le 38 tikeri.

Ae ui i lea, isi mafuaʻaga o le gaogao maualuga, vaivaiga ma le vevela e mafai ona matauina. Atonu o se tali i le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, mo se faataitaiga, phenamine ma le toropine.

Afai e oso i luga le mamafa, o le oona i le gutu ma le hyperhidrosis (faateleina le salu), lea e tuufaatasi ma le pallor o le paʻu, e mafai ona faailoa mai ai le tele o pathoces. Faatasi ai ma le tele o tagata lautele o:

  • maʻisuka malosi
  • vaivai
  • vegetovascular dystonia,
  • afaina i le tino,
  • hyperthyroidism
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • vavalo ma le anemia,
  • inupia o vailaʻau eseese.

O le maʻi suka

O se faʻafitauli i se tamaititi aoga e mafai ona tupu ona o mafuaʻaga lava e tasi i totonu o se tagata matua, ae masani lava o le malepe o se mea masani: suiga suiga i suiga, o suiga o le gaioiga ma le pasi e vave suia vave.

E masani ona fautuaina e fomai ni vailaau e faaleleia ai le soifua manuia. O tupulaga talavou e tele lava ina mafatia i le anemia, ma mafua ai ona maualalo le toto ma le susu.

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le gasea, vomiting, vaivaiga, vevela, vevela ua manatu o le oona. O le faʻamaumauga e sili ona tamaoaiga pe a afaina le tagata maʻi ile muaulu, alofilima o lima. O le faʻamafunaina e mafai ona avea ma meaʻai ma le ava malosi. A oʻo mai uluaʻi faailoga, e tatau ona e faʻavasega mea na tutupu lata mai ina ia malamalama ai i mafuaaga o le mea na tupu.

Vertigo e taua foi o vertigo. O le tulaga e faʻaalia e:

  • faʻaleagaina fanua, leai se paleni,
  • sosolo
  • taʻavale
  • vaivaiga
  • faʻaititia le tino vaaia, faʻalogo,
  • faateleina le sao o le fatu.

O le mafuaaga autu mo le vertigo o le solia lea o le toto i le faiʻai. Atonu e mafua ona o:

  • taunuuga o maʻi masani,
  • manuʻa
  • faʻafitauli i mea e le masani ai.

O le Hyperhidrosis e mafua mai le tele o le gaosiga o le afu ona o le tafe toto. O isi faʻaaliga e vevela.

E masani ona tupu o le hyperhidrosis (faʻapupulaina o le sweating) e maua i totonu o se tamaloa mo se taimi umi. O nisi taimi o lenei faafitauli ua amata ona tupu i se maʻi ogaoga, lea e faaitiitia ai le lelei o le olaga. Ma na o le taimi lava lea e saili ai e le tagata maʻi vaifofo i lenei mea.

Mai le itu, o le hyperhidrosis e le foliga foliga fiafia.O le faʻasalaina o tagata e taumafai e aloese mai le afaina o faafitauli. O lagona o le taofiofi ma le maasiasi e le faatagaina ai oe e saili fesoasoani faafomai i se taimi talafeagai, lea e mafua mai i taunuuga leaga. I le togafitiga faafomaʻi, e faitau selau pathoces ua iloga, pe a fai o le hyperhydrosis o se faailoga - o le afaina tele.

E masani lava o le aioio o le afu ona mafua ona o le faʻafitauli o lagona o le maʻi. Afai e masani ona faʻavaivaia se tamaloa, popole i le ma le leai, e faigata ona faʻafeiloaʻi faitioga, nisi o faafitauli, ona mafua ai lea o le mafuaaga o le hyperhidrosis.

O le mafuaaga lona lua o le i ai o le mamafa mamafa. I le oona, o le tino e tumau pea le tele o vai ma mea leaga. Pe a oʻo ina mamafa le malosi o le vaivaiga ma le hyperhydrosis, ona tatau loa lea ona tagofia lenei mea. O meaʻai gaʻo mama e puipuia ai le maua o le okesene, lea e faʻaalia i le saluina, puupuu le manava, faʻalauteleina le fatu.

E leʻi suʻesuʻeina le 100% o le tino o le tagata. O le mea lea, e le mafai ona taofiofia faʻamaʻi pipisi. E mafai ona faʻaalia i latou i na uiga:

  • Vaivai,
  • Vaʻaia taimi taʻitasi i totonu o se afu malulu,
  • Mamaʻi i le taeao
  • Tesea
  • Ootia.

Faʻateleina le faʻaitiitia o le toto, e lafo foi i le afu. Atonu e lagona e se tagata le atuatuvale, popole, le mautonu. I lenei tulaga, o le togafitiga e taulaʻi i le faʻamautuina o mea faʻapitoa.

O pati uumi e iloa i talavou ma toeaina. E masani lava o lenei mea mataʻutia ua matauina i le taimi ao talavou i le tupulaga talavou. Afai e le maua e le fomaʻi se faaletonu i le tino, o lona uiga o le vaivaiga ma le siitia o le sisiva atonu e le tumau.

O maʻi o le po e ogatasi ma le saluina o lima ma vae, le mautonu o vae, vaivai, faʻalavelave moe. O nei faʻamaoniga o loʻo aofia ai foi i le tane. O le tele o gasegase e faitio i le vave o le fatu, pulse, oso i le toto maualuga.

Afai e le lelei le vevela o le thyroid, o le tele o gaioiga i totonu o le tino e tupu, lea o loʻo faʻaalia e na faʻailoga o le falemaʻi:

  • E moe pea pe le mautonu
  • Lafoaʻi ma vaivaiga
  • Dizzy
  • Salu lima, vae ma isi vaega o le tino,
  • Vaivai

O le aliali mai o vaivaiga ma le soona inu tele e masani ona faʻaalia ai le faʻaopoopoga o le vaivai. Ae peitai, o le tele o taimi o se faailoga lea o se maʻi faapitoa.

I tagata soifua maloloina, o le tuufaatasiga o nei faailoga e mafua mai i se olaga le talafeagai. O mea faʻaosofia e aofia ai mea nei:

  • Faʻaleagaina o meaʻai. O foliga vaaia o vaivaiga ma le vevela e mafua ona o le tele o caffeine ma le suka. O le itiiti ifo o tagata e taumafaina nei meaai, o le lelei foi lea o lo latou lelei. O le mafuaʻaga o le vevela e masani lava o le tele o meaʻai faʻamalosi poʻo meaʻai vevela. E faʻapena foi ona faʻaosofia tagata o le ava malosi ma le sukalati.
  • Faʻaleagaina o mamanu moe. O le le lava o le moe o se tasi lea o mea autu e mafua ai le vaivai ma le leai o se malosi. E le gata i lea, e mafai e se tagata ona aʻafia i fesuiaiga mamafa. O ia solitulafono e masani ona fesootai ma le maualuga o le vevela i totonu o le potumoe poʻo le faʻaaogaina o se palanikeke gaosi.
  • Gaoioiga faaletino. O lenei vaega e masani ona matauina i alii. E ui lava o mea taʻalo afeleti e maua ai le malosi o le malosi, latou te ono lamatia ai le vaivai. Faatasi ai ma le tele o taaloga, o le moe, le mautonu, ma le gutu malogo e masani ona matauina. O le mea lea, ao leʻi amataina le faamalositino, e tatau ona e filifilia le tulaga sao o le avega.

I le aliali mai o vaivaiga lautele ma le vevesi i se tamaititi, o faafitauli nei e tatau ona masalomia:

  • suiga o le tino i le tino,
  • vave tuputupu ae
  • faʻaleagaina o le tino,
  • afaina
  • tau faʻaitiitia.

Afai ei ai se tasi o faailoga, e faigata tele ona faʻavae mafuaʻaga. Afai o loʻo i ai le ulu o le ulu, e mafai ona masalomia le maʻi o le faiʻai po o le faateleina o le aʻafiaga o le intracranial.Pe a aliali mai se tale, e foliga mai o se viral or catarrhal maʻi o loʻo i ai se auala pasi. I se tulaga faapena, e masani ona maua e aunoa ma le vevela.

E i ai taimi e faʻatasi ai le maʻi o le hyperhydrosis ma se tagata mo le tele o tausaga. O nisi taimi o lenei faafitauli e amata ona tupu i se maʻi ogaoga ma mafua ai le le mautonu. Ona sailia lea e le tagata maʻi mafuaaga o lenei tulaga.

I le faaopoopo atu i le mea moni e le afaina mo le tagata lava ia, mai le itu o le maʻi e le foliga foliga matagofie. O loʻo taumafai tagata e aloese mai le afaina o faafitauli. O le maasiasi po o le maasiasi e le mafai ai ona e liliu atu i tagata tomai faapitoa mo se fesoasoani i le taimi, o lenei mea ua matua afaina i taunuuga faanoanoa.

E faitau afe o toxins ma isi mea le lelei e sau i aso uma ma le afu, o le tele o le vai e mafua ai le tele o faafitauli nai lo le mea e te manatu i ai. O laufanua e galue lelei, o lona uiga o le toilalo i se tasi nofoaga o le a mafua ai le le atoatoa o isi totoga. E i ai le tele o faʻamaʻi pipisi i le mea e maua ai le hyperhydrosis poʻo, i se isi faaupuga, afu, o le faailoga muamua lea.

Ina ia malamalama i mea o loʻo tutupu i lou tino, taumafai e matau lana galuega. Pe o se maʻi vaivai pe o se maʻi ogaoga, e le tatau ona e le amanaiaina ona faailo.

I le fuafuaina o le mea na mafua ai se ituaiga o faailoga, e tatau ona e iloa le mea e mafai ona natia i tua o le alu ese o le vai mai le tino.

O le filifiliga masani masani o le mafatiaga talu ai nei. Afai e masani ona e aʻafia i le faʻafitauli o le mafaufau ma e 100% mautinoa e faigata ona faʻapalepale:

  • faitioga
  • faafitauli
  • faafitauli ma le le fiafia.

O le mafuaʻaga o le vevela o lau amio lea. O lenei faʻaaliga o se puipuiga puipui o le tino i mea e faʻaitaitagofie ai ma mafua ai le le fiafia. Afai e faʻafuaseʻi ona lafoina se tamaloa i le afu, pe o loʻo i ai le afaina tele ma vaivaiga i fafine, o le a vave ona aʻafia ai le tulaga lelei. O le nofoaga e salalau ai le faailoga, e pei o vaivaiga lautele ma le vevela tele, ei ai nofoaga faapitoa:

  • nasolabial faiva
  • alofilima
  • mamafa
  • vae
  • pito i lalo
  • pito i lalo.

O le manatu lona lua o le a tele le mamafa. O se tagata ei ai ni pauna faaopoopo - e tumau pea le tele o vai ma mea leaga.

Mo tagata e togafitia i le oona, o le hyperhidrosis o se tulaga taatele. Afai o le mafuaaga o vaivaiga ogaoga ma le afaina tele o le faateleina o le mamafa o le tino, e tatau ona e tauina lenei mea.

E le mafai e le okesene ona pasi atu i totonu o pusa, ma o se taunuuga, leai se ea, afu i le tino ma vae o le a avea ma faailoga manino o lenei faafitauli.

Ona o le mea moni o le 100% o le tino o le tagata e leʻi suʻesuʻeina, o le genetics e faʻamalosia ai lona aafiaga. Afai oe popole pea:

  • vavao
  • vaivai i vaivaiga
  • sosolo
  • togi i taimi uma i le afu malulu
  • tiga o le tiga
  • maʻi o le taeao.

O lea la, afai e te lagona le vevela ma vaivaiga e aliali, o nei mafuaaga e mafai ona fesoasoani:

  • O le leai o se moe. Mo le toe faʻafoisia atoatoa o le tino o le tino, e manaʻomia se moe i le po, lea e le itiiti ifo i le 7-8 itula. Afai e te le moe, ona le maua ai lea e le tino le taimi e toe faʻaleleia ai lona faʻaagaga. O le vaivai ma le vevela e mafai foi ona mafua ai le moe tele (silia ma le 10 itula).
  • Faanatinati taimi O le tino e faʻaaoga malosi malosi e tau ai. Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai e se tagata ona alu ese mai se tulaga faigata, ona vaivai ai lea o lona malosi, ua foliga mai o le vaivai, o lona ulu o loo fealuai solo. E mafai ona faaitiitia galuega faatino.
  • Anemia na afaina i le leai o se uʻamea. I lenei tulaga, o le maualuga o le hemoglobin i le tino ua faaitiitia, ma, o le mea lea, o le gafatia o le toto e ave ai le okesene. E amata le hypoxia. I lenei tulaga, e le gata ina faateleina le vaivai ma le vaivai. O faʻamaoniga e pei o le le lava o le mānava, o le pallor o le paʻu e mafai foi ona aliali mai.
  • Faamai pipisi.Toeitiiti lava o faʻamaʻi uma o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia e uiga e pei o vaivaiga, totogo. E le gata i lea, ona o le inupia o le tino, o le maʻi e atiina ae le vevela, puupuu le manava, faaitiitia le gaioiga faaletino. E le gata i lea, o vaivaiga i le tino atonu o le uluai faailoga lea o se togafitiga amata. O le mea muamua e fai i lenei tulaga o le vaʻai lea i se fomaʻi.

O mafuaʻaga o le vevela ma togafitiga togafitiga o loʻo taʻuina e se fomaʻi maʻi, o le polofesa lagolago Anastasia Fedotova:

  • Faʻailoga o se natura o le neurological. O nei faʻamaʻi e mafai ona o mai faatasi ma le tele o le vaivai ma le vaivai. Afai e aʻafia le tulaga faʻaleagaina i se faaletonu o le tino, ona maʻi ai lea o le tagata maʻi i taimi uma. O le mafuaaga o le vevela e mafai ona avea ma maningitis, encephalitis, neoplasm o le mafaufau, osteochondrosis. O nei maʻi faʻalavelave e matua matautia lava mo le soifua maloloina, o le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi. E le fautuaina e fai se mea e oe lava, e sili atu le faʻalagolago i se fomaʻi.
  • Faaleagaina o meafale.
  • Faʻafitauli o le cardiovascular system: vystonia dystonia, arrhythmia. O isi faʻamaoniga e ono aofia ai le vaivai, le manava manava.
  • Faʻalavelave faʻavae i le mafaufau. I le faaopoopoga i le faateleina o le lelava, atonu e iai foi ni faailoga: o le feoai i taliga, faʻaitiitia le faʻamalosi.

Fuafuaina o le natura o le liʻo avanoa

  • Maualuga maualuga I lenei tulaga, ua i ai le vaivai, le lava o le manava, vomiting, totogia. O le mea moni e faapea o le malosi o le malosi o le malosi, o le gaioiga o nisi o totoga i totonu e ono vaivai.
  • Neurocirculatory dystonia. O le tele o taimi, o fafine e mafatia mai ai. O lona uiga, o le ulu o loo taamilo mai i luga o le mafaufau, lagona le mautonu.
  • Tumau o le fatu. E le gata i lea, o aʻafiaga e le gata o le vevela, vaivaiga, leisa, ae o le tiga tuga foi, gasegase po o le leiloloa o le faalogo, o le maʻi o le tino, le vavae.
  • Migraine I lenei tulaga, o le toto o le tagata maʻi e faʻalavelaveina, o le mafuaʻaga lea e mafai ona tupu ai le vevela, ona o le galuega a le fale, o loʻo faʻaalia ai le photophobia.

O le a le mea e tatau ona fai pe'ā iai se vaivaiga o se tagata i le tino ma le faʻavavevave, faʻavaivaia pea, vaivai le manava, fiva? Afai e te lagona le vevela ma isi faʻamaoniga o loʻo i ai, e tatau, muamua lava, ia iloa le mafuaʻaga o lenei tulaga maʻi.

Ina ia faia lenei mea, talanoa i se fomaʻi. Afai e te fuafuaina tonu le mafuaʻaga o lenei tulaga faʻaleaga, ona mafai lea ona e faia se togafitiga talafeagai.

E tele mafuaʻaga o le vevela ma vaivaiga, o le faʻafitauli e faigata foʻi i faʻataʻitaʻiga le saʻo le faʻamatalaina oo latou lagona - o nisi e faʻalavelave ai nei uiga ma isi lagona faapena. I lalo o le a tatou iloiloina na o na tuutuuga lea eo faatasi i le taimi e tasi ma vaivaiga ma le vaivai.

O le leai o se moe

Mo le tino e toe faʻafouina lona malosi ma malolo mai galuega mamafa i se aso, e manaʻomia le 7-8 itula o le moe. Afai e le tupu lenei mea, o le a faasolosolo lemu le tino i luga o ana faʻaagaga mafai, lea o le a aʻafia ai le setete o le soifua maloloina. E le gata i lea, o le vevela ma vaivaiga e mafua ona o le moe, lea e sili atu i le masani (silia ma le 10 itula i le aso).

Faanatinati taimi

O le aʻafiaga o le tali masani a le tino o le tino i se tulaga i fafo e ono lamatia ai. I lenei tulaga, e faʻamalolo ai hormones (adrenaline, noradrenaline, cortisol), lea e saunia ai le tino mo le tauʻa ma le sola. O aʻafiaga e aofia ai le faʻateleina o le mamafa, o le fatu, le manava, ma le mafaufau. O nei mea uma e manaʻomia ai le tele o le malosi.

Afai o loʻo ola le tino i tulaga o le faʻalavelave masani, o le a tele le taimi e faʻamalo ai le malosi o le malosi, ma e mafua ai le faʻaitiitia o fetuunaiga ma tulaga faʻapitoa o togafitiga, o le tasi o ia o le maʻi vaivai ole maʻi. O ona taatele e masani ai o vaivaiga i le tino atoa, o le vevela ma le ulu.

Faʻataʻu le taua o le anemia

O lenei ituaiga o anemia e sili ona taatele, e ui lava o le anemia o soʻo se natura e mafua ai ona faitio le tagata maʻi i vaivaiga. Faatasi ai ma se faaitiitia o le uʻamea i le tino, o le tele o le hemoglobin i le toto mumu mūmū e faaitiitia, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypoxia lautele. O lenei mea leaga e aʻafia ai le robot e le gata o le faiʻai, ae faapena foi totoga uma ma gaʻo.

Faailoga faʻamaʻi o le anemia, lea e taua tele ai le agavaʻa ma vaivaiga

Mafuaaga o le faafitauli i tamaiti

O le vaivai, e le o faʻamatala mai e mafua mai i fafo, e masani lava ona faʻaalia e amata ona maʻi le pepe. E tupu mai e vaivai le tamaititi e tusa lava pe ua gasegase, e ui o le masani o le gaioiga a tamaiti e masani ona vave faʻamaonia.

O le tino o le fanau e sili ona umi ona toe faʻaleleia pe a maeʻa nisi o siama, aemaise lava, toe faʻafesoʻiaʻi le fiva. O faʻamuamua muamua o le faʻamaʻi o tiga faʻapitoa. O le le mautonu ma vaivaiga pe a uma se ituaiga o faamaʻi e mafai ona tumau i ni nai masina.

O le gasegase tele i tamaiti e sili atu ona taatele nai lo tagata matutua. O lenei mea e mafua mai i le sili atu o le gafatia o le fatugalemu o le tino ma faʻalauteleina le lagona lelei i aʻafiaga o mea leaga.

O le mea lea, o le moe ma le faʻalavelave i tamaiti ei ai faʻamaʻi pipisi e aliali mai muamua ma sili atu le malamalama nai lo tagata matutua, ma atonu o faailoga muamua ia o le faʻamaʻi e uiga i le lamatiaga.

E le gata i lea, pe a oʻo ina faʻafuaseʻi le le mautonu ma le moe i totonu o se tamaititi, e le tatau ona vaʻaia le manua o le faiʻai ma le oona.

  • faʻamaʻi toto (anemia, leukemia),
  • faʻamaʻi o le manava o le tino (bronchiectasis, tuberculosis),
  • togafitiga o le cardiovascular system (faaletonu fatu),
  • afaina faʻalavelave (neurasthenia, vative-vascular dystonia),
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (faʻalavelave matala, hepatitis),
  • togafiti (endocrine) (maʻi o le maʻisuka, faʻaititia le galuega o lauroid).


O le mea lea, o le lisi o faʻamaʻi e tupu i tamaiti ma le tele o le momoe ua leva, o lea e sili ai le saili le fesoasoani mai se fomaʻi ma faia se suʻega atoa.

Faʻailoa le afu, o le vaivai tele e fesoʻotaʻi ma tausaga o le tamaititi. O le vaivai, le vaivai o le vae, le mautonu, o le maualalo o le vevela e masani ona masani ai se tamaitiiti mai le 24 masina i le 5 tausaga.

O se fesuiaiga lea o le masani, talu ai i ia tamaiti o le pulega o le aso, aemaise lava i le po, e mafai ona vaivai, e mafai ona latou vaivai le gaioiga faaletino. O le mea moni, o vaivaiga e mafai ona afaina i le faamaʻi (o loʻo i ai le fatu, tagi, o le faʻaʻi tiga, ma isi.

d.), pe tulaʻi i luga o le vevela, ole mautinoa ia faʻafesootaʻi se tagata tomai faapitoa.

E ono vaivai le tamaititi pe a mavae se faʻamaʻi, e pei ona faʻaaluina e le tino le tele o le malosi i le toe faʻaleleia. Toe faʻaleleia e ono sili atu i le masina. E ono oʻo mai faʻamaʻi pe a amata le maʻi, ae leai ni faailoga vaaia.

E toetoe o taimi uma, o le maitaga e ō mai faatasi ma syndromes e fesiligia. O le tino o se fafine e masani ona feagai ma le atuatuvale ma o loʻo i lalo o le ogaoga o mafatiaga ao aveina se tamaititi. O faʻamaoniga faʻapitoa e mafai ona tupu i le muamua ma le kuata mulimuli.

O fafine uma lava ua maitaga e tofotofoina mo le i ai o le polotini i le urine. Ioe, o le porotini i totonu o le urine e faʻaalia ai le mumu i totonu o le tino, ae e le o mafua ai ona fiva.O le maualuga o le vevela o se fafine maʻitaga e aunoa ma isi faʻamaoniga ogaoga e le o lona uiga ei ai faafitauli i totonu o le tino.

O le vaivai, le faʻaleagaina, o le momoe faʻatasi ma le endocrine faʻalavelave i fafine

O le gasegase masani o se faʻaauau pea o faʻafitauli masani o le endocrin i fafine e pei

I ia tulaga, o le malologa tumau e tuʻufaʻatasia ma isi faʻailoga o le vaivai o le popole, e pei o le:

  • leai se malosi
  • faʻaleagaina
  • faanaunauga i le atuatuvale
  • vaivaiga faalelagona (loimata),
  • faaitiitia le mafaufau ma le faatinoga faaletino,
  • faʻalavelave faʻalavelave i tomai faʻapitoa (faʻaitiitia le tomai e aʻoaʻo ai ma mafaufau lelei).

O le gasegase tumau ma le faʻasalaga o le endocrine i fafine e faʻapipiʻiina ma isi mea e le moe ai. E masani lava, o le faateleina o le moe i le aso e mafua mai i le po le mautonu. O nisi taimi, i le taimi o le faia o se misa, e tupu ai le atuatuvale ogaoga - i ia tulaga, e masani lava ona atiae le hypersomnia.

O le togafitiga o le moe i le gasegase o le endocrine e aofia ai faʻamalosiaga lautele. I le tele o tulaga, o togalaau ma togafitiga e maua ai se aafiaga lelei. I tulaga ogaoga o togafitiga, o le faʻasalaga o hormonal o loʻo faʻaalia.

Toto i le taimi o le maitaga

O le vaivai o se masani masani lava o fafine maʻitaga, lea e masani ona matauina peʻa a fanau mai le pepe. Afai ei ai se olaga masani, lelei meaʻai ma le tagofia o vailaʻau e faʻaitiitia ai le tulaga, vaivai le vaivai, atonu o se tulaga faʻaleaga.

O mea talitutusa faapena e le o se mea masani i le muamua ma le tolu piliona. E tatau i se fafine ona taʻu i le fomaʻi e uiga i faitioga ma faia se suesuega maeʻa.

O le i ai o le vave vaivai, vaivaiga o le faateleina o le sosolo i tamaitai i le taimi o maitaga ua manatu o le masani masani, e pei ona tauaveina e le tino se avega mamafa, ma suia i le tulaga o le hormonal mafua ai le atiina ae o uiga taua i totonu o le tino.

O se fafine maʻitaga e masani lava ona i ai sona fiva maualalo, ma faʻaititia ai le moe. Afai, e le tusa ai ma le tulaga o lenei tulaga, o le faʻaalia o isi faʻamaoniga o se uiga masalomia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi fomai tipitipi ma alu mo suʻega talafeagai.

O le vaivai i le taimi o le maitaga, o se tasi o faitioga masani o tina faʻamoemoe. O se tulaga talitutusa tutusa ma se fafine mai aso muamua o le maitaga. Ae faʻatasi ai ma meaʻai talafeagai, o se olaga ola maloloina ma le faʻaaogaina o fualaʻau, e mafai ona faʻavaivaia le vaivai. I se tulaga e le masani ai, o le vaivai o se faʻalavelave faʻaleagaina lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi.

O le faʻatonuina o le soifua manuia o se uiga mo le muamua ma le tolu vaega. Afai o lenei faailoga e faʻaalia i le taimi lava e tasi ma se faʻaitiitia o le mamafa o le tino poʻo le faʻaaogaina o le gaioioiga o soo se totoga, ona tatau loa lea ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le vaivai e faʻailoaina i le taimi o le tele o le maʻitaga ma e ono mafai ona o faatasi ma le faʻafefe, faʻaleagaina faifai pea, ma faʻateleina le toto. O le vaivai e foliga mai ona o suiga o le hormonal i le tino ma le tuputupu aʻe o pepe.

O loʻo i ai fautuaga lautele e fesoasoani i le faʻailoga vave i le taimi o le maʻitaga, seivagana o le mafuaʻaga e mafua mai i faʻafitauli o le tino.

  • O le tina faʻamoemoe e tatau ona lelei lana moe ma malolo. E manaʻomia ona e momoe i le 7-9 itula i le aso, ae o le taimi sili mo le malolo e malolo ai mai le 22 i le afiafi i le 7-8 i le taeao.
  • A o lei alu i le moega, e fautuaina e savalivali, toe faafou le potu, fai se taʻele poʻo le faia o taʻaloga gym. O se ipu susu o le susu ma le meli o le a fesoasoani ia te oe e moe vave ai ma fesoasoani i vaivaiga lautele.
  • Aua nei galo e uiga i le malologa o le aoauli ma gaoioiga faaletino. O le savali i totonu o le ea fou i le ao ma se malologa puupuu i le aoauli o le a fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o le malosi ma maua ai le malosi.
  • E tatau ona taulai totoa i meaai.E tatau i se fafine maʻitaga ona faʻaaogaina fualaau faisua, fualaau aina ma fua. I le taimi lava e tasi, e taua le tuʻuina atu o meaai leaga, o lona uiga, suamalie, falai, mea vevela ma le salima.

O le gasegase tumau ao faagasolo le maitaga i le uluaʻi masina

Tauvalea i le taimi

i le uluaʻi tausaga muamua o se faʻalavelave faʻa-physiological. O se tali sili atu pe itiiti ifo i le tagata lava ia i suiga loloto o le endocrin i le tino.

O tamaitai faigaluega i nisi taimi latou te iloa ai e matua faigata lava ona faʻafefe moe i le galuega. Tea, kofe ma, aemaise lava, malosi ao maitaga e matua le manaomia.

Ua fautua mai tagata tomai e taumafai e fai ni malologa masani i le galuega e foia ai le moe. E fesoasoani tele ile manava.

Faʻateleina le moe i le lona lua ma le lona tolu o le maitaga

I le lona lua o masina, o le soifua maloloina lautele o fafine maʻitaga e faʻaleleia. Afai o loʻo faʻaauau ona faitio se fafine i le tele o le moe, le faʻamalosi ma vaivaiga - e mafai ona taʻu mai ai se faʻalavelave e pei o

Mo se fafine i le taimi o le maitaga, o faʻamaoniga e pei o le vave vaivai ma vaivaiga o mea uma lava. I le uma, o lona tino e faaluaina le mamafa i le taimi atoa o le fanauina o se tamaititi.

O le vevela, e sili atu ma le 37 tikeri, lea e masani ona faʻafefe i soo se tagata i le taimi o le maitaga, e le masani ai ma e leʻo faʻamaʻi mai faʻamaʻi o le tina po o le fetus. Ma le vaivai tele, vaivaiga ma le vevela ua naʻo le leai o vitamini i le taumafa a se fafine maʻitaga, ma le mamafa i lalo ifo masani.

O le vaivai ma le vaivai e aofia i le numera sili ona tele o fafine maʻitaga ma e le tatau ona mafua ai se popolega faapitoa, sei vagana ai le tale, manava o le isu, puupuu le manava, lea e faʻaalia ai le faʻaleagaina o le tino, auai i nei faʻaʻailoga. I le mauaina o ia suiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

O le maʻitaga o se tulaga faigata i le olaga o le tele o fafine. E masani ona latou faitio e uiga i ia faafitauli:

  • maualalo le galue malosi
  • faateleina le vaivai
  • tino
  • matagogo
  • faʻavavevave faʻafuaseʻi
  • se osofaʻiga o le soona inu,
  • moe

O nei mea uma o se taunuuga o fesuiaiga o suiga i le tino ma le mamafa o avega i totoga, aemaise i vaiaso mulimuli o se tulaga manaia. O le maʻitaga e mafai ona faʻatasi ma le fiva (e oo i le 37.5). O se tulaga masani lea o fafine maʻitaga, ae afai o iai ni faʻailoga faaopoopo e mafua ai le popolega, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomaʻi ma le fomaʻi.

O le vaivai, vevela ma le vevela e masani ona faalavelave i tamaitai pe a maeʻa ma i le taimi o le gaioiga. O lenei gaioiga o le tino e fesoʻotaʻi ma suiga tetele o le hormonal e tatau ai ina ia masani ai ona tumau se tamaititi. I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga, e popole se fafine maʻitaga:

  • moe, aemaise lava faʻaalia i le anemia,
  • aua le taulaʻi
  • toso
  • le gafatia.

Faʻamatalaga lamatia autu

Malosi malosi ma le soona inu tele e feiloaʻi ma tagata e taʻitaʻia se olaga le lelei, e ai le le paleni, maua ai masani leaga. O le tele o le faʻaaogaina o meaʻai vevela, gaʻo ma le masima e taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata e faʻafuaseʻi ona amata ona popole e uiga i le vevela mamafa, le lava le mānava, le mautonu pea. Black coffee and tea in this case o le a le avea ma fesoasoani, i se isi itu, o le a latou faʻaosoosoina se faʻalavelave matuia, faʻalavelave ai le fatu fatu.

O aʻafiaga o le aʻafiaga o le moe i le moe ma le tele o le tino ma le mafaufau-lagona faʻalavelave. O ia ituaiga o tagata e masani ona o faatasi ma le le fiafia, vevela, gaioiga, le fia ai, ma i tulaga ogaoga, afaina tele. O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le ogaoga o faʻafitauli o le tino i le tino ma manaʻomia ai se tali talafeagai. O le vaivai ma le afu e mafai foi ona mafua mai i mea taua:

  • leai o meaʻai i totonu o le tino,
  • le mautonu o faigamalo fatu ma le manava,
  • faamai pipisi
  • tulaga le atoatoa - maʻi suka, HIV, AIDS,
  • hemoglobin le lava.
Toe foʻi i le laulau o mea

Mafuaaga e aafia ai le atinaʻeina o togafitiga

O mafuaʻaga o le moe ma le soona inu tele e eseese. Afai o le afu e afaina ai se tagata i lea taimi ma lea taimi, ae, i se tulaga lautele, o le soifua maloloina e le vaivai, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. E taua le toe iloiloina o lou olaga, faʻamaonia le faigamalo o le aso ma meaʻai, ma atonu e sui fusi.

Afai ei ai le soliga o le tino, ona faaopoopo atu lea i le afu ma le vevela, o isi faʻamaoniga e le faʻamaonia e faʻatasi ma le tagata. E tatau ona e gauai atu ia i latou ma pe a maeʻa le fesuiaiga i se soifua maloloina lelei (soifua maloloina) e le suia le tulaga, aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi.

O mafuaaga o le tulaga le lelei atonu e:

  • se malulu
  • faamai pipisi
  • togafitiga o le tino,
  • cardiovascular disease
  • maʻi vaivai vaivai masani.
Toe foʻi i le laulau o mea

Catarrhal maʻi

Faʻafuaseʻi, o le sosolo faafuaseʻi, mafatiaga ma vaivaiga i le tino o nisi taimi o faʻamaoniga o le taumafaina o se faʻamaʻi pipisi o vailaau faʻamaʻi e faʻaalia ai faʻamaʻi e pei o maʻi faʻaleleia o le manava poʻo ni vailaau faʻamaʻi pipisi. Masalo i itula muamua o le tulaga e sili atu ona leaga, ma o le a tupu le solia e aunoa ma le vevela. Ona oʻo lea i le 37 ° C le maualuga o le subfebrile, ae a o agai i luma le maʻi, ua faateleina le faailoilo o le kolum thermometer. O faailoga autu o se malulu e amata ona aliali i se tagata:

  • faʻamaʻi toto mai le isu,
  • tale
  • vevela ma le ulu
  • leai se manaʻo
  • toso i lima ma vae.

I lenei tulaga, o le vevela ma le vevela o se faailoga lea o le faamaopoopoina ma le lelei o le faagaoioia o le polokalama puipuia. Pe a oʻo i luga le vevela, o le tino, faʻaaogaina le vevela, taumafai e faʻamaonia le vevela o le vevela, o le mea lea, i le vaitau o aʻafiaga sili ona malolosi i le faʻavaʻa o le thermometer, e taua tele le maualalo o le vevela i totonu o le potu e maua ai le maʻi. A amata le faagasologa o le faamalologa, o le ai ai pea faailoga, ae peitai, o le a matau e le tagata o le tulaga e tumau i le taimi e sili ona puupuu, o le a sosolo pe a uma le faalavelave a le SARS.

Faamai Endocrine

O le isi mafuaaga o le faʻaleagaina o faʻamaoniga o le afaina o le endocrine. O ia togafitiga e masani lava ona oʻo atu ai i le le atoatoa o le tino, e faaosofia ai se osofaiga o vaivaiga, salu. O ia faailoga e sili ona taua mo se tagata i le po, i le taimi muamua na te lafoina i se afu vevela, ona maligi ai lea o le tagi. Afai e atiina ae e se tagata le maʻisuka, o loʻo i ai le malosi malosi ma le susu.

Faʻailogaina o le popolega ma le fatu cardiovascular system

Afai e i ai i le tagata ni faʻafitauli i le cardiovascular system, ona tupu ai lea o le moe, osofaʻi faafuaseʻi, taoto ma le vevela. I le maualuga o le mamafa, o le tagata maʻi e masani ona sasaa le afu vevela, ma afai o popolega maualalo, e maʻi le tagata maʻi, leai se mea, o le tino ua ufitia i le afu, malulu malulu, vevela le maualalo.

Faatasi ai ma le atuatuvale o le popole, taimi faigaluega le lelei, faʻalavelave faʻavaivaia ma le atuatuvale, o se tagata foi e maua i le maʻisuka. O le tulaga e faaopoopoina i le le fiafia, le fiafia, leai se taulaiga. I lenei tulaga, muamua lava, e tatau ona e taumafai e malolo, faʻasese pe faia mea e te alofa i ai.

Isi soliga

Afai e malosi le vevela o se tagata, e le gata i le vevela poʻo le maeʻa foi o se faʻamaʻi pipisi, o isi faʻafitauli e ono tupu i lona tino:

  • o le faʻavaeina o tino o le tele o etiologies,
  • faʻamaʻi viral
  • fomaʻi faʻamaʻi,
  • misa
  • tulaga le mautonu.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faʻavae ma uiga i fafine maʻitaga

O le vaivai, vevela ma le vevela e masani ona faalavelave i tamaitai pe a maeʻa ma i le taimi o le gaioiga.O lenei gaioiga o le tino e fesoʻotaʻi ma suiga tetele o le hormonal e tatau ai ina ia masani ai ona tumau se tamaititi. I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga, e popole se fafine maʻitaga:

  • moe, aemaise lava faʻaalia i le anemia,
  • aua le taulaʻi
  • toso
  • le gafatia.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faiga faʻataʻitaʻiga

Ina ia mafai ai ona faia togafitiga talafeagai, e tatau ona maua se suʻesuʻega ma saili le suʻesuʻega. O le suʻesuʻega e aofia ai:

  • aoina o faʻamatalaga uma o maʻi
  • uluai asiasiga
  • suʻega toto ma urine,
  • biochemistry
  • suesuega o le hormone
  • ECG
  • vascular scan
  • immunogram
  • Faatulagaga
  • MRI poʻo le CT.
Toe foʻi i le laulau o mea

O a togafitiga ua faʻamatalaina?

Faʻalagolago i le siama, e filifilia e le fomaʻi le togafitiga aupito sili ona lelei, faʻamautinoa le tulaga o le maʻi, tulaga o le faʻamaʻi ma uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le gata i le togafitiga o fualaau faasaina, e taua mo se tagata ona suia a latou masaniga i se olaga ola maloloina. E aofia ai:

  • tausisia le fafagaina o mea taumafa,
  • faʻafesoʻotaʻi gaioiga faʻatino faaletino,
  • faʻasologa o le moe ma le malologa,
  • piʻo.

Afai o le maʻi na maua i le amataga, o le avanoa e manuia ma vave ai le toe faʻaleleia e maualuga. O le mea lea, faatasi ai ma ni masalosaloga masalosalo, e le tatau ona e mafaufau loloto ma toso se asiasiga i le fomaʻi. E sili atu le sailia o fesoasoani faafomaʻi i le taimi ma saili le mafuaʻaga o le solia, nai lo le aveesea o le le lelei poʻo le ogaoga o taunuuga mo se taimi umi.

Naua, faʻavalea, vaivaiga

O le tele lava o taimi, e liliu atu tagata i le fomaʻi ma ni faitioga patino - mo le tiga, le afaina o se totoga poʻo se talema, fiva ma isi. Ae o le a le mea e fai mo na gasegase e masani ona masani i le malaise lautele, leisa, vaivaiga ma vaivaiga, aua o na faailoga e taʻu manino mai ai togafitiga faʻaleagaina e tutupu i le tino, ae o le sailia o le mafuaʻaga o le latou mea e tupu e le faigofie.

Tino ma vae vaivai, vaivaiga maso ma tiga

O le fiafia foi o se tuufaatasiga o faailoga e pei o vaivaiga, salu ma le gatete i le tino. O le tele o taimi, o nei uiga e matauina ma le fiafia tele. Ae o se ata foliga tutusa e osofaʻi atu i osofaʻi o le faʻamaʻi, lea e mataʻutia tele ai le ata, le ita, loimata, le manava faʻanofo, sobs, fainting, etc.

O aʻafiaga faʻamalosia ma faaumiumi mea le lelei e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le mafaufau ua taʻua o le atuatuvale. I le taimi lava lea e tasi, o le tino e leai se malosi e ola ma tau ai, lea e faʻaalia ai le vaivai o le tino ma le popole. I le taimi lava e tasi, o le vevela ma le afuina e leʻo ni faʻamaoniga patino o le atuatuvale, ae o le popole poʻo le faʻafitauli faaletino e mafai ona latou lagona ai.

O le tetete o lima, vae, ulu ma faifai pea le "leai o se mea" e gatete i le tino atoa e ui lava i vaivaiga ma le afu o uiga ia o:

  • nisi o faʻalavelave tuʻufaʻatasia (i lenei tulaga, o faʻamaoniga e ono faʻaalia i le taimi e tasi pe ese),
  • parkinsonism (o le gatete o vaega eseese o le tino e mafai ona matauina i se tulaga filemu),
  • O le maʻi o Wilson (ogaoga o le hyperhydrosis, e matua aʻafia lava i gaioiga afi),
  • vaivaiga o le tino,
  • faiʻai e mafua ai le mai,
  • tele sikula
  • hyperthyroidism (i lenei tulaga, o le vevesi o pito o se tasi lea o uluaʻi faailoga, e taʻua le hyperhidrosis, e tele taimi e lagona ai vaivaiga i le tino atoa),
  • hypoglycemia (maualalo le suka - o se tasi o punavai autu o le malosi, lea e nafa ma le manava o le tino),
  • o nisi o manuaga o le faiʻai e afaina ai faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻaopopo, faʻafefe, vaivaiga i lima, salu i le taimi o le gaioiga, vaivai, le mautonu i le avanoa, aemaise lava mata ua tapunia),
  • meaai, vailaʻau ma vailaau faʻasaina (lima lima, palasi suamalie, vaivaiga lautele),
  • encephalitis (paroxysmal le gatete i lima e ogatasi ma le pavili, tiga o musika, afu ma vaivaiga),
  • o le le mautonu e le malosi, ae tumau pea, o le hyperhidrosis e vaivai, haratrerena foi e vaivai, vaivai, leai se fiaai, faalavelave i le moe, suia o vaega o le le fiafia ma le fiafia).

O le tino ma le tino, o le suavai, ma le vaivai e mafai ona avea ma faailoga o le ogaoga o le tino ma le gaioiga. Ma o nisi taimi o na faailoga e mafua mai i le faʻaaogaina o fualaau oona i le tele o doses, o le tele o fualaau oona, le faʻaaogaina o fualaau (faʻamaoniga faaopoopo: leu ma vomiting, le faʻaitiitia o le paleni-masima), ao le gatete e laʻititi ma le lelei.

Vaʻa vaivai

O vae vaivai ma le afu e mafai foi ona i ai le tele o mafuaaga eseese. O ia ituaiga faʻamaoniga e mafai ona maitauina ile talaaga o se tino faʻavaivaia ma faʻamaʻi pipisi o le viral viral ma le siama, suiga i le toto, tumutumu o le faiʻai, maʻi o le endocrin (maʻi o le maʻisuka, mea mataʻutia, ma isi). O se tulaga tutusa e tupu i le malosi o le mafaufau-faalelagona, o se taunuuga o le le mautonu, popole, popole.

O le mafuaaga o ia ituaiga faailoga e mafai ona avea ma se mea e le lelei ai le tino i le tino, o le amataina o se gasegase pisapisao, inisua ma le manava o le tino, o le le lava o le tino, ma faaletonu o le neurological.

Ae o vaivaiga i vae ile pito i tua o le saluina e mafai foi ona tupu pe a pipii se tagata i se meaai e maualalo ile palatini mo se taimi umi pe tago i vailaau i gaʻo tele. Faasea o le afu tele na faateleina, ma vae ua liu ma e mafai e tamaitai ona faia i le taimi o le togafitiga, maʻitaga, moa, lea e fesootaʻi ma suiga o le tino i le tino.

Afai o vaivaiga i vae ma hypergrosis ua faʻapipiʻiina i le nausea ma le vevela, o le mafuaʻaga atonu o le faʻalavelaveina o meafale, mea e 'ai i mea taumafa poʻo vailaau, vailaʻau anapogi, pa'ū o le suka (hypoglycemia), fiaai, ma isi. Ae o nisi taimi e mafai ona maitauina ai faʻamaoniga tutusa i se suiga matuia i le tulaga o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, pe ae alu ese mai le moega), i le taimi lava e te asiasi atu ai i ni mea taua, i le taimi o se malaga i luga o le lauʻeleʻele poʻo le feʻaveaʻi i luga o le sami poʻo le tu i luga e le elevise.

Afai e na o le tasi le vae e lagona ai le vaivaiga, ona foliga mai lea o loo tatou feagai ma togafitiga mai le neurology poʻo le fomaʻi o le uaea ma le pito i lalo, ae le mafai ona taofiofia le faasoesa i le mafaufau.

O le paʻu i le faʻatasi ma vaivaiga o vae e mafai ona faʻasalaina ai se tagata i le vevela o le tau, o le mea lea i le taumafanafana e te le maofa i se tasi ei ai ni faʻaʻailoga. Faatasi ai ma le malosi malosi o le tino, o ia uiga o se eseesega foi o le masani. Ae afai o le vevela e faʻaleleia i se taimi malulu e faasaga i se talaaga o le malologa o le tino ma le mafaufau, faʻaopoopo atu i vai vaivai ole vaevaega i lenei mea, o se taimi lea e faʻatalanoa ai se fomaʻi. E tatau ona malamalama o aʻafiaga e le tatau ona fesootaʻi le tasi i le isi, e mafai ona i ai ni mafuaaga eseese, o lea o le suʻesuʻega e mafai ona aofia ai faʻamatalaga e lua pe tolu.

Paʻu gutu ma le galala

Pe a oo i le susu, le vaivai ma le afu, o le a le mafai ona vave tupu, ona o le lagona o le mucous mata o le vavalo o le tautala faatasi ai ma le fausiaina o le fiainu, o le foliga mai o vavalo i laugutu e mafai ona faailoa mai ai mafuaaga e le mafuatiaina ma tulaga le tumau lea e le manaomia ai togafitiga faafomaʻi .

O le faaitiitia o le gaosia o le saliva e ono mafua mai i le tagofia o vailaau eseese (o se faailoga o le a matauina i faatonuga i le fualaau faasaina o se itu o togafitiga), ma o vaivaiga ma le saluina i lenei tulaga e mafai ona avea ma faailoaga o se faamaʻi lea e ave ai vailaau.

O se lagona o vaivaiga ma le hyperhidrosis e masani lava ona fetaui ma tamaitai i le taimi o le misa. Ae o se faaitiitia i le gaioiga o le gaogao i lenei vaitau e le o se mea e le masani ai, lea e fesootaʻi ma suiga o tausaga ma suiga o le hormonal.

O le a se mea e mafai ona ou fai atu ai, o le mea lava lea e tasi na faʻamalosia ai i tatou taʻitoʻatasi ma sili atu ma le tasi i le vevela o le tau, pe a faʻamalo le afu o le gutu i le gutu ma le galalaina, ona o le mea na le toe maua ai le suavai. Ma o vaivaiga e aliali mai ona o le hypoxia, aua i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela o le toto e sili atu le mafiafia, e alu malie lemu i totonu o vaa ma sapalai le tino ma le okesene. E le o se mea e ofo ai pe faʻaleagaina.

Ae aua le toʻafilemu, mago, vaivai ma le suamalie e mafai foi ona avea ma faailoga o se ituaiga o togafitiga, lea e manaomia ai le gauai faapitoa ia i latou. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei faʻaʻailoga e masani lava ona matauina i faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ai ma fiva (hyperthermia), manava manava, ma le vomia. O loʻo matou talanoa e le gata i faʻamaʻi faʻalamalo (faʻamaʻi pipisi o viral respiratory, inisal respiratory infections, tonsillitis, etc.), ae e uiga foi i faʻamaʻi pipisi oona (dysbiosis, dysentery, ma isi).

O le gutu gutu, faatasi ai ma vaivaiga ma le vevela, e masani ona aumaia faatasi ma le tele o vailaau, faatasi ai ma le vomiting ma le manava. Faʻapitoa le faʻamaonia o faailoga o le ava malosi ma le ulaula tapaa.

I le tele o taimi, o nei faʻaʻailoga e avea ma vaega o le falemaʻi ma faʻamaʻi endocrine. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka e faʻasaga i le tala o le vevela tele ma le faateleina o le tele o le excretion of urine, e le mafai e se tasi ona teteʻe i se tasi i le foliga mai o le gutu malogo. Ma o vaivaiga e tulaʻi mai o se taunuuga o le faʻalavelave faʻaleagaina, lea e afaina ai le aoga o totoga eseese.

O le thyrotoxicosis (hyperthyroidism poʻo le faateleina o le gaosiga o hormones thyroid i le thyroid gland), o loʻo i ai foi le faateleina o le sosolo o le vai mai le tino ona o le faateleina o le vevela, vomiting pea ma le manava, lea e mafua ai lagona o le fia inu ma le gutu malulu. O le fefe e mafatia i maʻi, o le a momoe o latou loto, o latou loto ua le mautonu, o lo latou fiaʻai, ua le mautonu o latou lima ma tino, latou te le fiafia, o lea e le o se mea e ofo ai pe a oo ina amata ona i ai ni vaivaiga ogaoga e uiga i lenei tulaga.

O le vaivai, o le hyperhydrosis, o le gutu malogo e mafai ona avea ma se taunuuga o faʻamaʻi i luga o le ulu ma le togafitiga o le radiation e faʻaaogaina ai i latou, o le anemia o le uʻamea ma le fiafia tele, o aʻafiaga o le neurology ma pathologies faʻapitoa (e pei o cystic fibrosis), faʻamaʻi fatu.

, , , , ,

Toto, vomiting

O le vaivai, afu ma le manava i le tele o tulaga e faʻaalia ai mea taumafa poʻo le ava malosi. I lenei tulaga, o loʻo i ai le tele o faʻamalositino o le malulu malulu i luga o foliga, tiga faʻavalava i totonu o le manava, pallor o le paʻu. I le oona tele, o le vevela e mafai foi ona faʻatupulaia tele ona o le ogaoga o le inisua o le tino.

Ae tutusa foi faailoga e mafai ona i ai ni tulaga ogaoga i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract: gastritis ma le gastrointestinal ulceration, pancreatitis, cholecystitis, ma isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei faʻaʻailoga uma e mafai ona matauina i le manava manava, lea e tupu i le faʻateleina o le taimi masani o le mumu o le pancreatic inflammation.

O faʻasologa masani o le manava, vaivaiga ma le afu e mafai ona faʻatasi ma le tupuga o tumutumu tumutumu i totonu o le mea oona. O faʻamaoniga e faʻapitoa ona faʻaalia i vaega mulimuli o le faʻamaʻi, lea e fesootaʻi ma le inosia tele o le tino e ala i mea leaga o le neoplasms.

O le mea lava lea e tasi i vaega o fiva ma faʻamaʻi pipisi masani e matauina i vaega mulimuli o le HIV, e taʻua o le AIDS. E le mafai e le tino ona tauivi i le toe gaosia o le pathogenic ma le natura o le microflora pathogenic, lea e toe taitai atu ai i lona malosi malosi ma oloa o le gaoioiga taua o siama.

I se tulaga maualuga atu, ua uma ona matou taʻua se togafiti o le endocrin e pei o le hyperteriosis, lea o loo faamatalaina foi i faailoga o loo i luga, e aofia ai le hyperthermia. E ui o nei faʻaʻailoga e ono aliali mai i le taimi muamua, i le laasaga o le foliga mai o le suiteni poʻo le atinaʻeina o se paʻu i totonu o le toto.

O le mea e ofo ai, o le mafuaʻaga o le manava, vaivaiga, ma le vevela tele e mafai ona avea ma tulaga faigata, ma o le faateleina o le gaosiga o le hormonone adrenaline e mafai ona molia. E leai se mafuaʻaga, o nei uiga e masani ona masani ai tamaiti aoga ma tamaiti aoga i le afiafi ma le taimi o suʻega.

Faʻafitauli o le tino ma le gastrointestinal, ona o le vaivai ma le afu ona o suiga i le vevela o le tino o se faailoga taatele, e mafai foi ona o faatasi ma le manava e mafua mai i le solia o le microflora o le intestinal. O nei lava faʻamaoniga e mafai ona avea ma taunuuga o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafai ona faaleagaina ai le intestinal microflora. Aisea e fautuaina ai e fomaʻi le aveina o fualaau faʻataʻitaʻi i le taimi o togafitiga faʻamalosi tino.

O le vavave ma le vevela i le lotolotoi o vaivaiga lautele e maua e nisi o fafine i le taimi o tafaoga. I lenei tulaga, o tiga i le pito i lalo ma le susu e masani ona matauina.

, , , , , ,

Leai o le fiaai, paʻu mamafa

O le vaivai, suamalie ma le leai o se manaʻoga o ni faʻamaoniga e le mafaamatalaina e mafai ona matauina faatasi ai ma isi faʻaaliga o faʻamaʻi eseese. E mafai ona aofia i totonu o le falemaʻi ata o maʻi faʻapitoa o le gastrointestinal tract, faʻamaʻi pipisi o faʻafanolosi eseese (ia manatuaina le tele o le mea e te manaʻo e ai faatasi ma le ARVI lava poʻo le fulu, e le o le taʻua o le oona ma le dysbiosis). O le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le manava o le tino pe a le o le inu o le tino, o le fefefe i le tiga ao e 'ai.

I le faʻamuamua, o soʻo se maʻi maʻi faʻapitoa e tuʻuina mai faatasi ma se faʻaletonu o le tuinanau. Ma o vaivaiga ma lona faʻaaliga o le hypergrosis o se taunuuga o le mea moni o le tino e tele taumafaiga e faia i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

O le faʻaleagaina o le Hormonal e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le manava ma foliga vaaia o vaivaiga, aemaise lava pe afai e mafua mai i le faʻaititia o le galuega faalilolilo o le thyroid gland (hypothyroidism), ma nisi o neuropsychiatric disorders.

Aemaise lava le faʻafitauli o le leai o se manaʻoga e talafeagai i le oncology ma nisi o meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, i le anorexia). O lenei tulaga e matauina ona o le le atoatoa o le tino. E manino lava o le faʻataʻitaʻiga lautele o nei maʻi faʻapitoa o le a aofia ai faʻaaliga eseese o vaivaiga.

E manino lava o le tele o pathoces o loʻo taʻua i luga (kanesa, anorexia, faʻamaʻi o le namu, endocrine ma fualaau oona) e mafai ona o faatasi ma le mamafa o le mamafa. Ae ui i lea, mo le kanesa, o le paʻu o le mamafa, suamalie ma vaivaiga o ni faʻamatalaga maʻoti.

Faʻasolosolo i le gastrointestinal pathologies, e le o matauina pea le leiloa o le mamafa. O le mea masani, o lenei uiga o le uiga o le maʻi o le manava ma le maʻi ulutala, o le galala vevela ma le ulitisrative colitis. I lenei tulaga, ei ai isi faʻamaoniga patino:

  • ogaoga o le manava, manava ma le vomiting (o nisi taimi o le toto), o le dyspepsia - o le siama o le ulualii o le vaega o meaʻai,
  • tigā tiga i le pito i lalo, faʻatuai ai le stool ma le kesi, vomiting food digested - faʻalavelave ile manava.

E le gata i lea, i le tele o mataupu, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le manaʻo.

Ae o maʻi tuga o le endocrin, e mafai ona latou faʻaalia i latou lava i auala eseese. O le faʻaitiitia o le tuinanau o le uiga o le hypo- ma le hyperthyroidism. Peitai, i le tulaga muamua, o le faateleina o le mamafa o le tino e masani ona matauina, ma i le lona lua, o se faaitiitia i le talaaga o le vaivaiga tutusa ma le hyperhidrosis. I le maʻisuka, o le maualalo o le inisalini e maua ai le tino o le tino e amata ona faʻaaluina lona lava malosi i le ituaiga o meaola gaʻo ma gaʻo maso.

O le mamafa o le paʻu ma vaivaiga o loʻo i ai i le tele o faʻamaoniga o se faʻamaʻi pipisi e pei o le sarcoidosis, e mafua mai i le faʻapipiʻi o granulini i totoga eseese ma faʻafitauli o le tino. Faʻalagolago i le nofoaga o le liona, e mafai foi ona e matauina faailoga e pei o le tale, afu, le manava, vaivai, solia o le gaioiga (dysphagia), popolega, faalavelave i le moe, tiga faatasi, ma isi.

O le paʻu o le paʻu, vaivaiga ma le afuina o faʻamaoniga manino foi ia o le salmonellosis faatasi ai ma fiva, pa'ū i le toto maualuga, faʻaalia o le jaundice, le magia, ma le ulu. E tutusa uma lava 3 faailoga o le uiga o le norese o le anorexia, o le le atoatoa o le tino, o le anufe ma isi mea pala.

E manino lava o le paʻu o le mamafa o le mea lea e taumafai le toatele o tagata tauva. Ae o le tele o mea taumafa e maua mai ai le faʻamalosi i le filifiliga o meaai, o se taunuuga o le le lelei o le taumafa, o le gasegase e faʻalavelaveina, ma o se taunuuga o le vaivai ma le afaina.

Soo se faailoga matou te le malamalama e mafua ai se lagona atuatuvale io matou agaga. Ma o le tele lava o le mafaufau o se tagata e uiga i lona gasegase, o le tele foi lea o le popole. Ma o le fiafia malosi ma lagona, e pei ona tatou iloa, e faigofie ona mafua ai se lagona o vaivaiga ma le soona inu tele.

Ae e mafai e se tagata ona popole e le gata i lona tulaga. E mafai ona avea ma faafitauli i le aiga ma i le galuega, feteenaiga ma uo ma taitai, o le "lanu uliuli". O le atuatuvale e afua mai i na mafuaʻaga e mafai ona tosina ai ma taʻitaʻia ai se tagata i le atuatuvale, lea o le a tupu ai le vaivai ma le afu i soʻo se faʻafitauli faaletino poʻo faalelagona.

O le atuatuvale e uiga i le talaaga o vaivaiga ma le saluina atonu o se taunuuga o suiga o le hormonal i le talavou po o le misa. O nei lava faʻaʻailoga e mafai ona tupu i tina faʻamoemoe, aemaise i le aso 1 ma le 3 o le maʻitaga.

Ae o le mea pito sili ona matautia o le taimi lea e matauina ai ia faailoga e le o se talaaga o maʻi faʻaleagaina ma le fatu, lea e mafai ona faʻaalia ai le maʻi fatu fatu poʻo le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le myocardial. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i le muaulu ma le tua o se afu malulu, manava galue, popole ma le tiga o le fatafata i le agavale.

O se ata talitutusa faapena e mafai ona matauina i le amataga o se paʻi, lea e iu ai i le leai o se malamalama.

, , , , ,

Faailoga o le malaise lautele

  • Faaitiitia le malosi o le felauaiga,
  • Faʻaitiitia le sao
  • Tulaga le lelei o gaoioiga,
  • Faʻalavelave lemu.

O le vaivai e masani lava o se tasi o faailoga.

O le tuufaatasiga o nei faailoga e lua e masani ona faailoa ai le i ai o le mea e taʻua o le neurasthenic symptom complex or

. O se tulaga taatele lenei e tupu i le tasi vaetolu o tagata gasegase e iai le neurosis.

O ia maʻi e matua maaleale lava i le leo malosi, susulu malamalama, e tele lava ina latou tiga, latou te atuatuvale, latou te le lavava pe a uma le malologa. O le tagata maʻi e le lagona le talitonu ia te ia lava, e popole o ia ma e le mafai ona malolo.

E faigata ia te ia ona gauai ma o le mea lea ua faalavelaveina ai o ia, o le malosi galue o se tagata maʻi ua matua faaitiitia. E le gata i lea, o le tagata gasegase atonu na faʻaleagaina le gaʻoina.

O faʻamaoniga faʻapitoa o uiga lelei ia o se pepa faʻapitoa.

O le tele o taimi, o le moe, faʻapitoa ma le vaivai ma le vaivai, e tupu i se ituaiga o togafitiga masani e pei o le vaivai o le atuatuvale (

I ia tulaga, e mafai ona fesootaʻi le moe ma gaioiga o le moe ma le tele o le vaivai ona o le vaivai o le tino.

O le le lava le vaivai, vaivaiga ma le moe ma le vaivai o le atuatuvale ua tuufaatasia ma isi faailoga o le solia o le popole maualuga, e pei o le le fiafia, vaivaiga faalelagona (loimata), faaitiitia le malosi o le mafaufau (manatuaina le mafaufau, faaitiitia galuega faatino, ma isi).

O le ata o le vaivai o le atuatuvale ua faaopoopo i faailoga o le faamai, lea na mafua ai le tuputupu aʻe o le cerebral tuputupu ae.

O le togafitiga o le moe ma le neurasthenia e aofia ai, muamua lava, i le faʻamaloloina o togafitiga na mafua ai le faʻaleagaina o le tino, faapea foi ma le faamalosia atili o faiga.

I le avea ai ma faʻataʻitaʻiga, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaleleia ai le gasegase o le cerebral ma faʻateleina le paleni o le malosi i siama o le cerebral cortex (Cavinton, Nootropil, ma isi).

O le togafitiga mo le tuputupu aʻe o le cerebral e fesootaʻi ma se faʻamaʻi na mafua ai le vaivai o le fefe. I le tulaga o faaletonu o galuega, e lelei tele. Ae ui i lea, i le avea ai o se tulafono, e manaʻomia se togafitiga umi lava.

O le faateleina o le moevale atonu o se faailoga.

o le fatugalemu o le tino i le tino (fafo) po o mea oona (i totonu). I ia tulaga, e masani ona tuufaatasia ma faʻamaoniga e pei o le vaivaiga, leisa, ma le tiga.

E lua faʻamaoniga e faʻaalia i le taimi lava e tasi - o le vevela ma le afu o foliga o le tele o faʻamaʻi: vascular, hormonal, endocrine, mafaufau.

  1. Vailaʻau Vegetovascular dystonia (VVD) - vaʻa vaivai. O le uiga o lenei faʻamaʻi e faʻasalaga genetically - mai matua i le tamaitiiti. Faatasi ai ma meaai le lelei, o mea masani e le mafai ona faʻaaoga i aso taitasi e mafai ona faʻateleina ma faʻateleina. Faailoga masani o faʻaaliga o le hyperhidrosis, o le vaivaiga, vaivaiga i le tino, le tele o le vomiting ma le nausea.
  2. Maʻi faʻaleagaga - faʻalavelave, manua i le faʻafitauli o le tino. Afai e tupu lenei mea i totonu o le faiʻai, ona avea lea o se pepa o le stroke, i totonu o le fatu - o se fatu oso.
  3. Loto fatu ma fatuga fatu e masani ona o faatasi ma le faʻamalolo o le afu malulu ma le vevela. E na o tulaga o togafitiga e mafai ona maua ai ma isi faʻamaoniga: faigata le manava, tiga o le fatafata, popole ma le fefe, leai se paleni. Faʻatasi ai ma le paʻu, o le maʻi ua le iloa.
  4. O taneopause i fafine e o mai faatasi ma le suamalie. O loʻo faamatalaina lenei mea e ala i suiga faʻafefe. Atonu e lagona e se fafine le ulavavale i soo se taimi, e mafai ona masii lana mucosa, e mafai ona suia tele lona lagona. O le faateleina o le vevela e matauina foi, o se lagona o le vevela, vaivaiga e aliali mai.
  5. Ole ulu o Migraine - e masani ona faaumiumi ma le umi o le ulu o le ulu e oʻo ile taotoga. E masani ona maua mai. Faatasi ma le tetete o lima, afu.
  6. Cervical osteochondrosis. I le iai o lenei faʻamaʻi, o le hyperhidrosis ma le leai o paleni e masani ona faʻaalia.

Afai ei ai faʻamaʻi o se foliga masani, e mafai ona taofi ma faʻavaivaia le vevela ma le vevela pe afai e te atinaʻe meaai lelei, tausisia le ola sao ma masani i aso taitasi e le o le mamafa o le tino ma le mamafa o le tino.

O se fomaʻi aiga, o le fomaʻi i le lotoifale, a maeʻa le suʻeina o suʻesuʻega faafomaʻi ma faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le a faʻamaonia ai le saʻo lelei o togafitiga ma, pe a talafeagai ai, iloiloga masani.

Afai o le maʻi e aliali mai e matua ogaoga ma e manaʻomia le mataʻituina pea e fomaʻi. O le togafitiga o le tagata lava ia e le taliaina iinei, faʻamasinoina e mea o loʻo tuʻuina atu, o loʻo manino lenei i tagata uma e faitau i ai. Soo se suiga i togafitiga e tatau ona faamaopoopoina ma le fomaʻi.

A o lei osofaia se vaivaiga, o le televave e masani lava ona aliali mai. Faamaoniga o soliga i totonu o le tino. I le avea ai o se tulafono, ona aliali mai lea o vaivaiga, lafo i se afu malulu.

I le tele o tulaga, e le mafai e se tagata ona taulimaina feau i le fale; e le lagona e ia le lagona mafanafana, lofituina ma atuatuvale. Atonu o se faailoga o le vaivai, lea e mafai ai e le tagata gasegase, e pei o se tulafono, ona vaʻaia liʻo i lalo o mata, pallor o foliga, paʻu uliuli.

O le vaivai faafuasei ma le salu i tamaitai o se faailoga o le amataina o le taotoga. E masani lava, o lenei tulaga e amata i le vaiaso ae leʻi tupu, e faigofie ona iloa, talu ai o isi uiga e aliali mai:

  • o le fatafata e sasaa mai ma ua nofouta,
  • aliali foliga
  • toso i le pito i lalo
  • e tiga lou ulu
  • faʻaaogaina masani o le gaogao
  • lagona o le atuatuvale
  • moe
  • faateleina le 'ai.

O faʻapogai autu o le maʻi

O le faateleina o le vevela e tuʻufaʻatasia ma vaivaiga ogaoga e mafai ona mafua ai se olaga le talafeagai (taumafa le lelei, o le i ai o amio leaga). O le faʻaaoga faifai pea o le gaʻo, suamalie, gaosi, ava malosi, sikareti, tii malosi, kofe faʻaipoʻa le manava, momoe, ma le fatu fatuga.

O tulaga lamatia e faaosofia ai le atinaʻeina o ia ituaiga faailoga e sili ona matauina i le malosi malosi o le tino, lagona ogaoga faʻalagona. O lenei tulaga e o faatasi ma le faateleina o lagona o le le fiafia, inu, le lava o le fiaai, ma le afu.

O lenei faʻamaoniga e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga nei:

  • Le lava o mea aoga ma elemene taua ile tino,
  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cardiovascular system,
  • Maʻi faʻamaʻi
  • Faamai o le Endocrin,
  • Faʻafitauli faʻaletonu i le tino (HIV, AIDS, maʻi suka),
  • Le atinaʻeina o le anemia (low hemoglobin).

O faʻafitauli o le vave vaivai e faʻalagolago lava i le mafuaʻaga o togafitiga. Ae o le tele o taimi nai lo le leai, e faitio tagata i le le lava o le fiaai, le mautonu, popolevale, loimata, faafitauli o moe ma faʻaitiitia ai le mafaufau. I nisi tulaga, o le vaivai e mafua ai le tiga o le ulu ma tiga tiga, popolevale, faaletonu mafaufau.

Vegetovascular (neurocirculatory) dystonia ua faamatalaina e fomaʻi lautele o se soliga o le tino cardiovascular, lea e faavae i luga o le tele o le le atoatoa o tulafono faatonutonu ole neuroendocrine.

I aso nei, o le vystonia vegetovalcular o le taatele masani lea o le cardiovascular system. O le tele lava o fafine o talavou ma matutua matutua o loʻo maʻi.

O le faʻasalaga tele o maʻi o le mafaufau e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le gaʻo maualuga, lea e faʻaalia i le tele o le moe.

I le taimi lava e tasi, o le tele o laasaga o le atinaʻeina o le faʻaleagaina o le mafaufau e iloga: o le mafaufau loloto, valea ma le faʻatautaia.

O le taoto ma le mafaufau loloto e faʻapotopotoina ma faʻamaoniga e pei o le faʻafefe, le gauai le gauai, gaogao o foliga vaaia ma tautalaga, aʻoaʻoga le lelei i nofoaga, taimi ma le tagata lava ia.

O tagata maʻi e tali fesili a monosyllabic, o nisi taimi e manaʻomia ai le toe faia, ma naʻo galuega masani e faia. E masani lava, o gasegase o loʻo i ai i se ituaiga o le moe, ma tatala o latou mata i le na o le tuusao atu i ai.

Sopor (hibernation) o se tulaga faʻaleagaina lea e na o le tali atu i le malosi malosi (tiga, pisa malosi), ae o le faʻataʻitaʻiina o le puipuiga (faʻafefe) poʻo le faʻanoanoa o loʻo mataituina. E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi leo, e le pulea e le okeni o le pelvic, ae e le faʻaaogaina le faʻaleleia ma le foloina.

I le lumanaʻi, o le valea e alu i se paʻu (moe loloto) - o se tulaga le mautonu lea e leai se tali e oʻo lava i aʻafiaga tiga.

O se faʻaʻailoga e pei o le tele o le momoe e mafai ona faapitoa le taua i le atinaʻe faifai malie o se coma. I ia tulaga, e tusa lava pe leʻi oʻo i le atinaʻeina o le setete, o le a faitioina e tagata gasegase i le gasegase tele, e masani ona tuʻufaʻatasia ma le maʻi tigaina, leisa ma le vevela.

Faailoga o le gasegase vaivai tumau ole:

  1. leai se mafuaʻaga vaivai
  2. leai se gauai ma le gauai
  3. faateleina le faʻaleagaina
  4. ova faifai pea
  5. toilalo i le tulaga moe, pe a moe se tasi i le ao ma ala mai i le po.

O nei mea uma e taʻitaʻia ai le le lelei, faʻavalea le taumafa ava malosi mo le lafoaia, ma mamafa le ulaula.O se paʻu mamafa mamafa pe, i se isi itu, e mafai ona mataʻituina le manufeʻai ona o se olaga le taualoa.

A maeʻa le malulu, o le vaivai, tale, ma le vevela atonu o loʻo i ai mo sina taimi. O le tagata gasegase e mafai ona sulu, atonu o le a le malolo. O se tulaga masani lenei o le tino, lea ua tele ai taumafaiga i le tau faasaga i le faamaʻi ma o lea ua le maua ai le puipuiga. O le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i le faʻamaʻi e tele ai le malosi, e aunoa ma le faigata ona taulimaina le mumu.

Ina ia faʻaumatia faʻamaoniga e pei o le vevela ma le soona inu, malamalama i mafuaʻaga na mafua ai ona latou fesoasoani:

  • afai o le mea o le oona, muamua lava, e tatau ona e aveesea mai le tino mea na mafua ai le inupia. I lenei tulaga, o loʻo faʻaaogaina ma faʻaaogaina ai le tele o vai mama. O le gaioiolosi galue e fesoasoani e foʻia ai lenei maʻi. O fualaau faʻaonapo nei na faʻaalia foi: Enterosgel, Eubikor. Taliaina e tusa ai ma faatonuga. O vailaau faʻasoifua maloloina e matua saogalemu ma e faʻaalia foi mo tamaiti,
  • afai o le tulaga le fiafia e afua mai i se tali o le maʻi, ona faaopoopo atu ai lea o antihistamines i moli. O vailaʻau fou e faʻamaʻi ai faʻamaʻi faʻamalosi vave e faʻamalolo ai se osofaʻiga, ma e le mafua ai le moe,
  • faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e mafua ai ona togafitia ia faailoga pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O le malulu ma le vevela e manaʻomia ai le umi o togafitiga, ma e naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua lenei mea,
  • afai e te lagona le vevela ma le afu ona o faafitauli tau faʻalavelave, o lona uiga e le tatau ona le amanaiaina ia tulaga uiga ese. E tatau ona e tago i vailaau talafeagai, inu vai ma lemoni ma maua se malologa lelei.

Faʻailoga

I le tulaga o le vaivai ua tuufaatasia ma

, migraine-like conditions, dizziness, e manaʻomia le suʻesuʻeina o le maʻi.

O auala nei e mafai ona faʻatulagaina mo tagata matutua ma tamaiti matutua:

  • elemenephalogram,
  • MRI
  • Suesuega i aso uma o le toto maualuga,
  • Suesuega Faaputugatupe
  • O le suʻesuʻeina o le ua ma le ulu o le ulu,
  • Fesoʻotaʻiga ma se fomaʻi mafaufau,
  • Tests mo le maualuga o le hormone, siama o le toto, urine ma suʻesuʻega toto, immunogram,
  • O nisi taimi e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, gastroenterologist ma isi tagata tomai faapitoa.

O suʻesuʻega i le i ai o faʻamaoniga e pei o le vaivai, vaivai, ma le afu e faalagolago i le i ai o nisi o faailo iloga. Ua fautuaina e fomaʻi nei ituaiga o suʻesuʻega:

  • O le suʻesuʻega o le toto ma le toto o meaola e suʻesuʻe i suiga i faailo autu (leukocyte, hemoglobin level, faʻataʻitaʻiga o galuega o le ate, fatu faʻamalosi, suiga o le leukocyte formula),
  • Iloiloina o ata e faʻaalia ai le totoga o loʻo manaʻomia ma faailoa mai se faʻavaeina ma fuafua lona tele,
  • X-ray, pe a talafeagai ai, se ata o le faʻaleleia o le tino po o le tino o le manava,
  • Urinalysis e iloilo ai le faiga faʻafefe,
  • Suesuega a le tagata lava ia e iloa ai soʻo se faʻamaʻi,
  • CT poʻo le MRI i le iai o faʻamaoniga manino e fuafua ai le atinaʻega o le faʻaoga i le tino.

Le faʻamautuina o mafuaʻaga o togafitiga, o loʻo suʻesuʻeina ai le suʻesuʻega o le faʻaogaina o le tino:

  1. Faʻasologa o le faiʻai poʻo le faʻataʻitaʻiga o le tino magnet.
  2. Rheoencephalography.
  3. Electroenephalography.

E manaʻomia foʻi suʻega toto ma suʻega urine.

Faʻatasi ai ma se tulaga o le hypoglycemic, e manaomia e le maʻi ona 'ai pe faʻasalalau ni fualaau kulukose. I le tulaga o se inisalini coma, o le fofo o le kullukose e faia i luga o le vavave. Gestosis i le taimi o le maitaga e manaʻomia ai foi le malosi i le tino o le kulukose e tausia ai le ate, lea e afaina i le inupia. O le lauti suamalie ma lemoni o le a faʻaitiitia ai le gaioiga.

E manaʻomia e le dystonia fuamoa-vascular togafitiga faʻamaoniga ma le faʻamautinoaina o le soifuaga o le tagata maʻi.O le vevela ma le vevela, o vaivaiga o faʻamaoniga ogaoga ia e manaʻomia ai le tosina, togafitiga ma togafiti i le faʻamalamalamaina o togafitiga muamua.

  • talafesa faafomaʻi
  • asiasiga vaaia
  • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
  • elemenephalogram,
  • MRI
  • suʻesuʻega faʻatupe
  • biochemistry
  • iloiloga o le hormone
  • iloiloga i aso taitasi o le toto maualuga,
  • vascular scan
  • immunogram.

E tupu e te manaʻomia se feutagaiga ma se cardiologist, fomaʻi mafaufau, ma isi.

E ui lava i le leai o se tulaga lamatia faapitoa i le tino i le taimi o lenei tulaga, e fautuaina pea e alu i se taimi atofaina ma se fomaʻi e suʻesuʻe ma le totoa le tagata maʻi. E tusa:

  • talafesa faafomaʻi
  • asiasiga vaaia
  • MRI
  • EEG,
  • immunogram
  • iloiloga o le hormone
  • vaʻa mata

E tatau ona faia se suʻesuʻega auiliili e faʻavae ai mafuaʻaga o faafitauli. E faʻatatau i le ata o le falemaʻi, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina ia faiga:

  • suesuega o talafaasolopito,
  • asiasiga
  • urine ma suʻega toto,
  • suʻesuʻega faʻatupe
  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • elemenephalogram,
  • siaki paleni paleni,
  • suʻesuʻeina o meaola
  • naunautaiga mamafa
  • suʻesuʻega vailaʻau
  • immunogram.

O le tuufaatasiga o le soona inu tele ma vaivaiga lautele e masani ona talanoa e uiga i se togafitiga o le tino i le tino. Ina ia feagai ma le faʻamaʻi, e taua tele le faʻatinoina o suʻesuʻega talafeagai i le taimi. E tusa ai ma a latou taunuʻuga, o le a mafai e le fomai ona fuafua mafuaʻaga o faafitauli ma filifili togafitiga.

Fufulu i le vai vevela o le 37.5 tikeri. E mafai ona e uuina ou vae i le vai mafanafana.

Liligi vai i le vevela o le 45 - 50 tikeri i totonu o se pakete, ma le vai i le vevela o le potu i se isi. Muamua, tuu i lalo ou vae i totonu o le pakete muamua mo le 5 minute, ona sosoo ai lea ma le lona lua ile lua. Faia lenei lima taimi. Ona fai lea

vae ma kulimi poʻo le 'ava malosi.

O aso uma, fai pe solo i le vai malulu. E sili ona aoga le faia o lenei faiga i le taeao.

Faatasi ai ma le mafaufau, e aoga le faia o se taele vevela ao le i alu e moe (

) mo vae. O lenei mea o le a fesoasoani e aumai le toto mai

Faʻaaogā faʻamalo ma faʻasalaga faʻatasi. Ina ia faia se mea e gaosia i le fale, e tatau ona e aoina mai lala, kopa ma nila o conifers, faaopoopo vai vai vevela ma vevela ile vevela vevela mo le afa itula. Ona aveese lea mai le vevela, ufiufi ma alu i le po. Afai e faia le siʻosiʻomaga e tusa ai ma tulafono, ona tatau ai lea ona i ai le sukalati pouliuli i le lanu. Ina ia ave le tasi taele, 0.75 lita ua lava. toso.

Faafefiloi 20 gr. laumei uli, 60 gr. lau

Taumafa le meli ma le polu i aso uma (

Soso i le 200 ml o le vai 2 tsp. meli, faaopoopo le 2 tsp. popo poppy ma kuka mo le 5 minute. Inu se sipuni i le taeao, aoauli ma le afiafi.

Faafefiloi 250 ml o le meli Me, 150 ml o le sua

Faʻalagolago i le siama, e filifilia e le fomaʻi le togafitiga aupito sili ona lelei, faʻamautinoa le tulaga o le maʻi, tulaga o le faʻamaʻi ma uiga taʻitoʻatasi o le tino. E le gata i le togafitiga o fualaau faasaina, e taua mo se tagata ona suia a latou masaniga i se olaga ola maloloina. E aofia ai:

  • tausisia le fafagaina o mea taumafa,
  • faʻafesoʻotaʻi gaioiga faʻatino faaletino,
  • faʻasologa o le moe ma le malologa,
  • piʻo.

Afai o le maʻi na maua i le amataga, o le avanoa e manuia ma vave ai le toe faʻaleleia e maualuga. O le mea lea, faatasi ai ma ni masalosaloga masalosalo, e le tatau ona e mafaufau loloto ma toso se asiasiga i le fomaʻi. E sili atu le sailia o fesoasoani faafomaʻi i le taimi ma saili le mafuaʻaga o le solia, nai lo le aveesea o le le lelei poʻo le ogaoga o taunuuga mo se taimi umi.

O le fesoasoani muamua e faʻatino e gaioiga nei:

  • faʻatasi ai ma le faʻavevela ma le saluina o se tagata e manaʻomia ona taatia i lalo,
  • ia tuʻuina atu le inu seʻia oo i le 10 fuga o le 0.1% Atropine solution,
  • faamatuu ese le masalosalo ma le filemu, e pei o Andaksin, Seduksen.

O le auala masani o togafitiga ma vailaau e aofia ai le faʻafelagolagomaʻi. E masani ona tofia:

  • taufaasese
  • antihistamines
  • vaifofo mo le gaioiga.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, o le a faʻataʻitaʻiina se auala faʻapitoa. Afai e manatu fomaʻi e leai ni mafuaʻaga o le fiafia, o le a latou fautuaina nisi o faʻataʻitaʻiga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le togafitiga o le afu ma le vaivai i alii ma tamaitai e amata i se taumafataga, talu ai o meaai tuusaʻo o se tasi lea o mafuaʻaga mo se suiga i le soifua maloloina, le maualalo o le vevela, ma vaivaiga. O le lisi e tatau ona faapaleniina ma ia aofia ai uma ia eletini ma gaʻo ma gaʻo. E lelei tele le teenaina o meaʻai matautia.

Pe a togi i totonu o se afu malulu, vaivai, moe, fiavalea, ma isi faailoga e matauina, ona tatau lea ona sailia le mafuaaga. E faʻatatau i le vailaʻau, e tatau ona faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻasaʻo. Afai o le mafuaʻaga o se siama siama, ave vailaau faʻamaʻi, faʻamalositino.

O faafitauli mamafa ma faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e maua i alii ua silia ma le 35 tausaga. E tatau ona e asiasi atu i se tagata fai meaʻai, gastroenterologist ma le fomaʻi. Ua fautuaina e fomaʻi togafitiga fualaau. E le gata i lea, ua fautuaina e lafoaia meaʻai leaga, masani leaga - ulaula tapaa, ava, e tatau ona e alu i taaloga.

Ina ia faʻaitiitia le malosi o le afu, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  1. Vaʻaia vai i le tele o taimi i le aso.
  2. Le faʻaaogaina o deodorants, i mataupu ogaoga - vailaau faʻamalosi tino.
  3. Fofo faʻapitoa mo le vevela - chamomile, calendula, ola, sage.

Faʻasalaga tane, e ono manaʻomia le togafitiga o le homone. O fualaau ua faatonuina e na o se fomaʻi, o le mataʻituina o le tulaga o le hormonal e manaomia.

O togafitiga talafeagai e fesoasoani e foia ai faʻamaʻi leaga. O le afu o le afu, vaivaiga, ma le vevela e mafai ona avea ma faailoga o le atuatuvale.

E le fautuaina e tau na o oe, o se maʻi matuia. O faʻatalanoaga ma se fomaʻi suʻesuʻe e manaomia.

Afai e tatau ai, o vailaau faʻasaina ma isi vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina.

O le afu tele, le le mautonu ma le le fiafia, o le vaivai le tumau o faailoga ia eo mai faatasi ma le tele o faamai. E le mafai ona fai se siama na o oe. E naʻo suʻesuʻega faʻamaonia e mafai ai e oe ona maua le mafuaʻaga autu, i le faasologa, faʻalautele le avanoa o se faʻataʻitaʻiga lelei.

Faʻafefea ona aveese le moe - vitio

O le mea moni, afai o le momoe e mafua mai i le tasi poo le isi togafitiga, ona tatau loa lea ona togafitia ma vave lelei. Ae ui i lea, i le numera tele o mataupu, o le faateleina o le momoe i le aso e fesootai ma le leai o se moe.

O le maualuga o le moe e 7-8 itula i le aso. E tusa ai ma fuainumera, o le toʻatele o tagata i aso nei o loʻo taʻi 20 i le 45 tausaga le moe tele.

O le le lava o le moe e afaina ai le tino o le tino, ma mafua ai ona faalumaina. O le mea lea, i le aluga o taimi, o le moe moe e maua ai se foliga masani, ma avea ai ma se faailoga o le maʻi.

E tatau ona maitauina, mo se malologa masani, e le gata i se umi, ae o se moe atoa e tatau ai. O le mea e leaga ai, o palota na faʻaalia e toatele tagata e manatu ia i latou lava o "owls" ma o le a momoe lelei i le vaeluapo. I le taimi nei, o suʻesuʻega faʻasaienisi ua faamaonia e tusa lava po o le a le mea e tasi, moe aʻo leʻi oʻo i le vaeluapo e sili ona taua.

E le gata i lea, mo se moe lelei e te manaʻomia le malulu lelei ma le lemu. E le fautuaina e momoe i musika ma televise - e afaina ai le lelei o le moe.

Faatoilaloina o fualaau oona, allergies

E tele vaega o vailaʻau o loʻo aʻafia ai le moe i le itu.

Muamua lava, o meaola e maua ai le faʻafilemuina o le tino, e pei o antipsychotics ma le toʻafilemu, ei ai se itu taua.

O se aafiaga talitutusa e faʻaaogaina e talakalame nakoti ma le fomaʻi fualaau faasaina e aʻafia ai.

O le faateleina o le moe ma mafua ona o le tele o vailaʻau e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga (clonidine, clonidine, amlodipine, ma isi)

E le gata i lea, o le gasegase ogaoga o se itu o le tele o fualaau oona e faaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi (o mea e taʻua o antihistamines, aemaise o diphenhydramine).

Beta-blockers (fualaau oona e faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese o le cardiovascular system) e mafai ona faʻapogai uma ai le moe ma le momoe.

O le gasegase tele o se itu o togafitiga e faaitiitia ai le maualuga o le uric acid (allopurinol) ma lipids plasma (atorvastatin).

O le taua tele o le gasegase e mafua mai i vailaʻau mai le vaega o faʻamalositiga e le o ni nakoti (Analgin, Amidopyrine) ma H2 blockers e faʻaaogaina i le maʻi suka (Ranitidine, Cimetidine, ma isi).

Ma le mea mulimuli, o le faʻateleina o le momoe e mafai ona avea ma se itu e le lelei pe a faʻaaoga faʻamaʻi faʻamalosi (papa, injections, patch, spiral). O se itu faapena e seasea ona tupu, ma e faʻaalia lava i aso muamua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Vaʻaia vai

O le vave faʻavavevave, vaivaiga ma le vevela tele e mafai ona faʻaumatia vave i taimi o vai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e lesitala i totonu o se vai taele mo taʻaloga togafitiga.

E tafe le tino i le vai ma tuʻuina atu ia te ia se malosi fou, ma e aʻafia ai foʻi le tulaga faʻalagona.

O le puipuiga aupito sili ona lelei e malolo i luga o togafitiga togafitiga i le matafaga. O le suavai ma le ea e aofia ai elemene taua tele lea e afaina ai le tulaga lautele o le tino.

O le taʻaloga e faʻavaivaia ai maso, e fesoasoani i lagona masani ma faʻaitiitia ai faʻaaliga o le osteochondrosis. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei auala e faʻaitiitia ai le vaivai o le tino i le tino e faʻavae i le saogalemu.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa o le a fesoasoani e aveesea faʻamalologa le lelei e pei o le vevela ma le vevela.

  • kalu lemoni inu. O le fua o le eleele ma ua faʻaopoopoina se puʻu laitiiti o le kalaka. O le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e sasaa mai i vai inu, faʻafati ma faʻaosooso mo le vaiaso. Ona ave lea o se tasi sefe i aso taitasi
  • lanu uliuli. O laulaau e sasaa mai i le vai inu ma faʻaosoina mo le lua itula. Latou te inu 100 kalama tolu taimi i le aso,
  • pulu chicory. Fufulu ma kuka mo le tusa ma le 20 minute. Ave se sipuni tele.

Puipuiga

Ua iloa e tagata uma o le puipuiga e sili atu nai lo togafitiga:

  • paleni paleni talafeagai
  • taaalo i taaloga ma se olaga ola malosi,
  • inu tele vai, aemaise i le vevela o le tau,
  • se aofaiga o vitamini i le taumafataga,
  • soifua maloloina
  • tuuese o masaniga leaga,
  • avanoa avanoa i se fomaʻi.

E sili atu le puipuiga nai lo le togafiti togafiti. O le mea lea, aua nei galo e uiga i:

  • le lisi saʻo ma aoga
  • aoaoga ma tausia se olaga ola malosi,
  • inuina le itiiti ifo i le 2 lita o le vai i le aso (aemaise lava i le vevela o le vaitau),
  • se aofaiga tele o vitamini i mea taumafa taumafa,
  • soifua maloloina
  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • avanoa avanoa i fomaʻi.

O faʻafitauli uma o le a mou atu pe afai e mulimulitaʻi le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi ma faʻatautaia togafitiga talafeagai. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻagaloina mafuaʻaga e popole ai. Ae e tatau ona asiasi i se fomaʻi, aua e na o ia o le a ia taʻuina atu ia te oe le mafuaaga tonu o le faamai ma mea patino o ana togafitiga.

O le togafiti o togafitiga ma le vaivai faifaipea ma le siitia o le sosolo e faalagolago i le mafuaaga na mafua ai le tuufaatasiga o nei faailoga. E le gata i lea, o le faʻamaonia o faʻamaʻi faʻamaʻi i se taimi muamua o loʻo i ai se pasene maualuga o le toe faaleleia o le faʻaleleia ma le ausia o le faamagaloga atoatoa.

Afai e le afaina lagona o le ita i fafo, o le a vave ona maua ai se taunuuga lelei. O le auala sili e puipuia ai o le tausia lea o se olaga ola maloloina. Meaʻai talafeagai ma le faʻaumatiaina o faʻalavelave matuia.

O le vaivai, faʻamafanafanaga vaivai ma vaivaiga e mou atu pe a uma le malologa ma faʻatonuina togafitiga faʻapitoa. O le mafuaaga lena e leai se mafuaaga e popole ai. Ae e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, aua o lenei mea e mafai ona avea ma se faʻafitauli o faafitauli tau le soifua maloloina. I lenei tulaga, a maeʻa le togafitiga o le maʻi, o le a le toe iai lava faailoga.

O faʻamatalaga e uiga i le faʻamamaina o le lelava masani ma le televave o le sosolo e masani lava ona i ai se tulaga lelei, talu ai o le toʻatele o tagata gasegase ua faʻaaogaina le leaga o faʻamaoniga pe a suia a latou lava ituaiga olaga ma tuʻuina atu le aʻoaʻoga faʻaleleia.

Mo se taimi umi sa ou matua le lava le malosi, le lava o le moe ma lagona ai e le aunoa e pei ua gau se mea i totonu o le tino. Sa ou filifili ou te alu i le fomaʻi mo le suʻega, ae ina ua maeʻa le pasia o suʻega sa leʻi faʻaalia soʻo se togafitiga.

I lenei tulaga, na fautuaina e le fomai e alu i se fomaʻi maʻi. Na foliga mai o le atuatuvale ma togafitiga faapitoa e manaʻomia.

Ua mavae le tausaga ma ua malupuipuia le tulaga, o le mea lea faatasi ai ma le masalosalo o faailoga e sili ona lelei le sailia o fesoasoani faafomaʻi.

Aiseā e tupu ai le gaioiga, faʻavalea, vaivaiga?

O mafuaaga o na uiga le lelei e pei o le gaioiga, o le valevala ma vaivaiga e tele, mai le maitaga i le maʻisuka. E toetoe lava a le mafai ona faia se faʻamaonia saʻo e faʻavae na o nei faailoga, e tatau ona faia ni metotia faʻaopoopo suʻesuʻe poʻo le gauai atu i uiga o loʻo tuʻuina atu.

1. Dystonia Vegetovascular - o lenei suʻesuʻega ua faia i le leai o isi faitioga ma le masani ai o gaioiga uma o totoga ma totonu o le tino. VVD o le faʻamaoniga lea na masani ona tuʻuina atu i tamaiti ma tupulaga talavou o loʻo i ai i le tulaga o le alualu i luma tuputupu aʻe ma talavou, "tamaitai popole". I aso nei, o le tele o tagata o ituaiga eseese o tafaoga ma tausaga ua mafatia mai "faafitauli o vaa". Faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le malosi o le olaga, o le soona fai, le le lava o le moe, le lelei o le siʻosiʻomaga ma se olaga le mama - o nei mea uma e mafua ai le faʻavaivaia o le tino ma le aʻafiaga o le "le atoatoa" o le tino. O tulaga lamatia mo le atinaʻeina o le VVD ua manatu o se meaʻai le talafeagai, nofo umi i se potu malulu, galue i se komepiuta, leai se gaioiga faʻaletino ma le popole. I le VVD, o isi faʻamaʻi e masani lava ona matauina, e le o iloa ai faailoga o vegetovascular dystonia, ae i lenei tulaga, o le togafitiga aupito sili ona lelei o nei maʻi o le a le fesoasoani i le aveesea o le vevela, gaioiga ma vaivaiga.

2. Anemia ma le manatu - o le faaitiitia o le hemoglobin ma le pa'ū o le toto maualuga e masani lava ona maua i le tagata lava e tasi, ma o uiga o ia ituaiga o faaletonu o le mimilo, leisa, ma vaivaiga e mafua mai i le tino po o le mafaufau, i totonu o se potu malulu, i le felauaiga, ma le le lelei o meaai. O uiga taua o le anemia ma le taumatematega o le uumi, o le gasegase ma le pogisa i mata ma se suiga tele i le tulaga o le tino, mo se faataitaiga, pe afai e te tu maualuga, vaivai, vaivaiga lautele, vaivai, masani ona o le manava o le tino ma le paʻu paʻu ma mucous membranes.

3. Faʻaleagaina o le gaioiga o le cerebral - faʻateleina le mamafa, atherosclerosis ma isi faʻamaʻi e mafua ai ona vavalalata vaʻa o le mafaufau ae le o le aʻafia o le okesene ma meaʻai i le mafaufau. I le tulaga o le faʻalavelave o le cerebrovascular, i le faʻaopopo i le vevela, vaivaiga ma le gasegase, o le a faitio le tagata i le gasegase, faʻaitiitia le gauai ma le faʻamalosi, ma felelei lele i luma o mata.O ia faʻaʻailoga e tupu i le faʻaogaina o le tino poʻo le faʻalagona, faʻalautele le faʻaalia i se potu malulu, poʻo le vaivai.

4. Osteochondrosis - osteochondrosis o le tino e mafai ona mafua ai faitioga faifai pea o le vevela, gasegase ma vaivaiga, o le a le mea e tupu ai faitioga i le afiafi, e masani ona tupu i se osofaʻi malosi po o se ulu o le ulu, faapea foi le pa'ū i le tautoulu tautotogo ma pe a suia le tau .

5. O faʻamaʻi o le fatu cardiovascular - e mafai foi ona mafua ai ia faitioga, i se faaopoopoga, o le tagata maʻi o le a oʻo i le tiga poʻo le mamafa i totonu o le fatafata, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu po o osofaiga o le manava.

6. O faʻamaʻi o le taulaʻau ma le faiʻai - o faʻalavelave faifai pea ma faʻaauau pea osofaʻiga o le uumi ma le nausea, faatasi ai ma le vaivai tele i le tino atoa po o vaega o le tino, e mafai ona taʻu mai ai se togafitiga o le ogatotonu poʻo le mafaufau.

7. O gasegase o le gasegase ma le endocrine - o se paʻu mataʻutia i le toto suka i le maʻisuka, o le faʻafitauli o le tino i le tulaga o le hypo- ma le hyperthyroidism e mafai ona mafua ai le vevela, gaioiga ma le tele o vaivaiga. O tagata gasegase foi e faitio i le afu malulu, vomiting ma faʻavaivaia.

8. O faʻamaʻi o totoga o le faʻalogo - o le soliga o mea faʻapipiʻi e tupu i manuaga ma le mumū o le taliga i totonu e mafai ona faʻaleagaina ai le gasea, dizziness ma vaivaiga.

9. O le maʻitaga - o le vevela, leu, vomiting, vaivaiga, lemoe, ma le gasegase i mea manogi ma tofo e masani ona maua i le uluaʻi masina muamua o le maitaga.

10. La ma le vevela vevela - pe a oʻo i luga o le tino pe faʻaalia foi ile susulu o le la mo se taimi umi, e maua e gasegase le galala, gaioiga, vomiting, vevela, ma vaivaiga.

11. Faʻailoga - o le faʻaalia o faʻamaoniga o loʻo i luga pe a maeʻa le pa, o se pau poʻo isi manuʻa e mafai ona faʻaalia ai se feeseeseaiga.

12. Faʻatau - o ia uiga o uiga o le oona ma fualaau faasaina poo mea e mafaufau i le mafaufau.

Naʻo, faʻavavevave ma vaivaiga e naʻo faʻamaoniga faʻapitoa o nisi togafiti o le tino, o le togafitia o latou e aunoa ma le fuafuaina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e le gata o le a le aoga, ae mafai foi ona afaina ai. Talu ai o faʻamaʻi eseese e manaomia ai togafitiga eseese, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo maʻitaga, o le faʻamaʻiina o vailaʻau. O le mea lea, afai o le gasea, vaivaiga ma vaivaiga e aliali mai e le aunoa, e le mafai ona faʻasalalauina se asiasiga i le fomaʻi. Ma aʻo leʻi faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa, o se suiga i le olaga o le a fesoasoani e faaleleia le tulaga o le maʻi:

  • meaʻai lelei
  • 8 itula i le moe i aso uma
  • tuuese o masaniga leaga,
  • malaga i aso uma i le ea fou,
  • feaveai soo mai o le potu,
  • teenaina o le kofe malosi, lauti, koko ma isi mea e faʻaosofia ai le faʻaoga o le tino,
  • faaitiitia o popolega ma le mafaufau - ma afai e le aloese mai le atuatuvale ma le toilalo, e mafai ona e amata ave ni mea taua: valerian, motherwort poo peony.

O le a le ituaiga o faʻailoga e iai pe afai e le mafai ona alu ese mai le moega ... Na latou fai mai o le faafitauli na i le ua, amata ona osofaia Mexidol ma Elbon, na foliga mai ua tatala. O lenei e mafai ona e savalivali. Ma ao le i sau le fomai ma togafitiga togafitiga, sa ou fefe lava e aveese loʻu ulu.

E ono faʻafuaseʻi lava ona tupu le palasi ma le suamalie ma e oʻo lava i taimi masani.

Vertigo e taua foi o vertigo. O le tulaga e faʻaalia e:

  • faʻaleagaina fanua, leai se paleni,
  • sosolo
  • taʻavale
  • vaivaiga
  • faʻaititia le tino vaaia, faʻalogo,
  • faateleina le sao o le fatu.

O le mafuaaga autu mo le vertigo o le solia lea o le toto i le faiʻai. Atonu e mafua ona o:

  • taunuuga o maʻi masani,
  • manuʻa
  • faʻafitauli i mea e le masani ai.

O le Hyperhidrosis e mafua mai le tele o le gaosiga o le afu ona o le tafe toto. O isi faʻaaliga e vevela.

Afai e ola maloloina se tagata, e inu o ia i se avega mamafa, i tulaga o le vevela vevela maualuga. I le i ai o pathoces, e tupu faʻafuaseʻi le tele o le hyperhydrosis ma ni nai avega laiti. O lenei tulaga e masani lava ona afua mai i le afaina o namu gata ma toto toto.

E mafai ona e faʻamautuina le mafuaʻaga e te afu ai ma lagona ai le mimilo e ala i le natura, faʻaauau ma le taimi o le amataina o le faailoga, faʻapea foʻi ma faʻailoga faaopoopo. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O le faaletonu o le CNS, pe a afaina le afu, e masani lava i le itu e tasi o le tino,
  2. malala o le pulmonary (pneumonia, bronchitis, tuberculosis), o le malulu e faʻaalia i le saluina o le ulu ma le tino i le po,
  3. maʻi faʻamaʻi, o le afu tele i le gasologa o le aso,
  4. o le maʻisuka e faʻaalia i le tele o le afu, e tusa lava po o le a le taimi ma se avega mamafa,
  5. oona tele, lea e masani ona afu pe a savali, ma alu.

Nausea, faʻavaivaia faʻavaivaia, faʻavavevave o faailoga ia o le masani masani o le vertigo symptom. E mafua ai faʻamaʻi o le faiʻai po o totoga pipili. Afai o le ulu e faʻaauau i luga o mea o le tino (savali i luga o le sami, aʻe i le maualuga), o le tulaga e le o se mea e le mafaufau. E lua ituaiga o vertigo:

  • lautele, pe a faʻapipiʻi le faʻaaogaina o le tino, o totoga o le vaʻaia, o aʻafiaga nerve,
  • totonugalemu pe a faʻalavelave le gaioiga o nofoaga tutotonu.

O le tuufaatasiga o le suamalie o le suavai, gaioiga, vaivaiga ma le vertigo o uiga ia o le faaleagaina o totoga toto. I lenei tulaga, o le amataga e tele, faaumiumi (e oʻo i le vaiaso pe sili atu). Faʻaaliga faaopoopo o:

E mafai ona tuʻuina atu le palasi i le vaʻaia, pisapisao ma le le mautonu.

  • tinisitus, tutuli faʻanoanoa,
  • taoto ma vili
  • pa'ū i le toto toto
  • faateleina le sao o le fatu.

O mafuaʻaga o le faʻafitauli faʻapitoa o pathoces i le pito i totonu:

  • lafoaʻi o suauu masi ma sina faʻataʻitaʻiga puupuu o faʻamaʻi autu,
  • solia o le toto i le lotoifale,
  • faateleina le mamafa i tua atu o maʻi a Meniere,
  • taliga o le taliga ona o faʻamaʻi pipisi poʻo viral,
  • o le faʻaleagaina faifaipea o le ava malosi, tapaa, aspirin, mea faʻamaʻi ma isi mea oona,
  • post-traumatic syndrome, aʻafiaga e aʻafia ai,
  • susu o le nusi tusi,
  • afaina o le fatulaʻau (arthrosis, osteoporosis),
  • faʻailoga vaaia.

Toe foʻi i le laulau o mea

Talu ai ona o le gasegase o le tino, faʻalavelave faʻaleagamoni, faʻamaʻi o le endocrine, o nisi o faʻafitauli o le psychophysiological, e masani ona tosoina i totonu o le afu o le malulu, ma foliga mai o le vevela.

E masani ona tupu le faafitauli i se umi o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau. Pe a fai ni mea e toʻafilemu ai, o le tasi o itu o loʻo i ai le pogisa i mata, o loʻo pulapula i luga o le ulu e tusa lava pe i ai i se tulaga vavalalata. O le tele o pine, e afaina ai le muaulu.

Faailoga o faʻaalia e pei o:

  • afu malulu
  • vaivaiga lautele
  • taoto ma le valea,
  • arrhythmias ma le faʻamalosia o le pulus.

O vailaau vevela o se mea na afaina. E faʻaalia lava ia ma faʻateleina pe a le usitaia tulafono faʻaletolo ma aso masani. Faʻaaliga:

  • vevela ma le soona inu tele i luga o alofilima,
  • vaivaiga lautele, e seasea lava le gaoioi.

Afai o vai e vaivai pe iai foi isi faʻafitauli, o loʻo i ai le maualuga o le lamatiaga o le afaina ona o le malepelepe. A oʻo ina osofaia e le faiʻai o le faiʻai, o le fatu o le myocardium - o se fatuga fatu. Faailoga o aʻoaʻoga:

  • ogaoga vevela,
  • malulu, afu suamalie
  • puupuu le manava
  • tiga matuitui i le eria i tua o le sternum, aemaise i totonu o le fatu,
  • lagona o le atuatuvale, fefe, popole.

O le amataina o se paʻu o loʻo faʻaalia e:

  • leai se paleni
  • faʻafuaseʻi, faʻafiafiaina,
  • migraine

Aʻo faʻaleleia se maʻi, e le iloa e se tagata.

O tamaitai o loʻo feagai ma suiga faʻafaamasinoga e lagona:

  • ogaoga tele
  • faʻafuaseʻi tuʻuina mai o le afu, malulu malulu,
  • lagona o lagona
  • fiva po o le malulu
  • suiga o le vevela
  • vaivaiga.

Toe foʻi i le laulau o mea

Afai ei ai le sili atu o le masani o inisalini, ona maʻi ai lea o le tagata maʻi:

  • afu tele i le tino pito i luga,
  • leai se faʻamaopoopoina o le afi
  • lagona vaivaiga, gasegase, vave le fatu.

O le tulaga e mafua ona o se vaivai vaivai o le malutaga ma le leai o se okesene i totonu ole tino faiʻai. Ona o lenei mea, o le vevela, fiva, afu pipii, leai o se foafoaga (i mataupu taua) e amata. O le tele o faaosoosoga:

  • fomaʻi poʻo le mumū i le faiʻai,
  • taʻavale
  • mea inu i le ava malosi, gas poo fusi uʻamea.

Toe foʻi i le laulau o mea

O faʻataʻitaʻiga e faatatau i le gafa. O loʻo faʻaalia i tiga ogaoga paroxysmal i le ulu e oʻo i le taotoga. Faailoga

Afai e le lelei le maua o le faiʻai i le toto ma le okesene, e le lelei le lelei o le tino. O le ulu o le ulu e atiaʻe i tua o le ulu, faatasi ai ma le vomiting, faaleagaina le tuufaatasiga, afaina mai le malamalama ma le pisapisao.

O lenei faatulagaga lautele i totonu o le taliga e faatonutonu ai le faapaleniina ma le avanoa faʻalauaitele. I lenei tulaga, ua leiloa se tagata:

  • faailo
  • mata, faalogo
  • lagona maʻaleʻale.
  • taoto ma vili
  • suiga i le paʻu o le paʻu
  • leai se faamaopoopoga ma paleni
  • fesuiaʻiga o le mamafa
  • sosolo
  • faateleina le manava, fatu fatu.

O faʻamaoniga e faʻafefe ma faʻafuaseʻi. O le tagata maʻi e lafoina i totonu o le afu, o le aliali mai e mai le manogi manogi, se leo tele, o se suiga tele i le tau. O le taimi atoa na te lagona ai le soifua maloloina.

O nisi tulaga e faʻaalia i le tumau, umi o le vevela ma le afu, mafua ai le tiga o le ulu e pei o le migraine i le malosi.

Afai o le neoplasm o loʻo i totonu o se vaega lata ane o le faiʻai i le taliga i totonu. I le taimi lava lea e tasi, o le ulu o loo taamilo, ma o lenei tulaga e vave ona tupu. Faʻaaliga faʻaopoopo:

Vertigo o se faailoga masani o le neurosis. O faʻatasi faailoga e:

  • pisa i le ulu
  • vaivai o le gaioiga galue,
  • faʻaletonu o le fanua
  • tiga i le pusa
  • hyperhidrosis,
  • migraines.

Neurotic pathologies e mafua ai:

  • osofaiga faʻafuaseʻi
  • faateleina le faʻaleagaina
  • lagona le mautonu
  • tigā, oso aʻe le toto toto.

O se faailoga iloga o le faateleina o le fatu fatu, ae leai ni faaletonu o le faʻalogo poʻo isi faʻafitauli faʻapitoa i mea faigaluega. O mea eseese e mafai ona mafua ai se neurosis, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • i totonu o se avanoa avanoa,
  • mea patino
  • tulaga e leʻi mafaufauina.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i se faasologa o faʻasalaga ma faʻamagaloga. Faailoga o se tulaga faʻaleagaina o tagata taitoatasi. O faʻamaoniga autu o le maʻi vaivai o le gasegase tumau o se faʻalavelave faifai pea o le tino ma le mafaufau. O le faʻaumatia e le lava le malolo ma lelei le moe. O le vaivai faapena e lofituina, faʻafefe. Faʻaaliga faʻatasi o le maʻi:

  • musika, sooga, ulu tiga,
  • mafaufau le mafaufau,
  • faʻaitiitia o le gauai,
  • le manino o mafaufauga
  • tiga i le gasegase o le tino ma le gutu,
  • tiga e pei o le manava o le bowel (faʻafefeteina, mafiafia, manava, manava),
  • tigā
  • afaina i le malamalama, leo, ava malosi ma meaai faapitoa,
  • atuatuvalega, le fiafia, osofaia,
  • vaomalo, hyperhidrosis,
  • fiva maualalo.

Soʻo se aʻafiaga popole e ono tupu ai ni tulaga faigata e aʻafia ai ma se aafiaga tuusaʻo i le olaga o se tagata: maliu o se tasi e pele, galue, fale, manua matuia (le atoatoa). O le tulaga e aliali mai i le tulaga o:

  • popolevale, popolevale, loimata, le fiafia,
  • teenaina o meaai
  • tigā
  • faaitiitia le malosi o le mafaufau,
  • leai se mafai e faatino ai saʻo, gaioiga o gaioiga.

O le popolega o le mafuaaga muamua lea o le vevela ma le hyperhydrosis. O le mafuaʻaga e mafua mai i le televavelaina o mama. Ona o le manava puupuu ma masani ona manavaina, o le fausiaina o mea, o le toto ma le okesene ua ulu atu i le faiai ma isi vaega o le tino. O se taunuuga, o tamatamailima ma tamatamai vae o loʻo paʻu.

O le fesoasoani muamua e faʻatino e gaioiga nei:

Togafitiga o le tulaga e tatau ona faia e tusa ai ma le mafuaʻaga o lona mafuaʻaga. Ina ia faia se suʻesuʻega, e auina atu le maʻi mo se feutagaiga ma se neurologist, otolaryngologist, fomaʻi, endocrinologist. Afai e te masalomia se togafiti o faiʻai, e faia se faasologa o suʻega:

O le auala masani o togafitiga ma vailaau e aofia ai le faʻafelagolagomaʻi. E masani ona tofia:

Mo togafitiga faʻamaʻi ma le tele o ituaiga o vertigo ma hyperhidrosis, o fualaau oona ua faʻaaoga, o igoa ia o loʻo aoteleina i le laulau:

Mulimuli i tulafono ma fualaau o vailaʻau mo le vave faʻafouina.

O le faʻamoemoe o le ituaiga o vailaau, vailaʻau, umi o togafitiga e naʻo le fomaʻi e fuafuaina. O faaiuga tutoatasi e matua faʻasaina, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻalavelaveina o le tulaga.

O le kopiina o meafaitino o le 'upega tafaʻilagi e mafai e aunoa ma le faʻatagaina i le tulaga o le faʻapipiʻiina o se fesoʻotaʻiga faʻasino igoa i la tatou' upega tafailagi

FAʻATASI! O le faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tuʻuina atu mo naʻo faʻamatalaga! E leai se 'upega tafaʻilagi e mafai ona foia lau faafitauli i le toesea. Matou te fautua atu e te faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo nisi faʻatalanoaga ma togafitiga.

O le vaivai ma le vevela e mafai ona avea ma faailoga o maʻi eseese.

Afai o le afu malulu, vevela, vaivaiga na aliali mai mo le taimi muamua ma le tasi taimi, e te le tau popole - atonu e faigofie, o se mea faigofie faigofie o le mafuaaga lea. O le faʻaauau pea o nei faailoga ua leva ona avea ma faailoga faʻalavelave, e faʻaalia ai se faʻamaʻi tumau, o se gaioiga ogaoga o le ulavavale poʻo le le lava o nisi mea i le tino - minerale ma vitamini.

Afai e oso i luga le mamafa, o le oona i le gutu ma le hyperhidrosis (faateleina le salu), lea e tuufaatasi ma le pallor o le paʻu, e mafai ona faailoa mai ai le tele o pathoces. Faatasi ai ma le tele o tagata lautele o:

  • maʻisuka malosi
  • vaivai
  • vegetovascular dystonia,
  • afaina i le tino,
  • hyperthyroidism
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular,
  • vavalo ma le anemia,
  • inupia o vailaʻau eseese.

Aua e te taumafai e fuafua le mafuaaga o le le fiafia o oe lava ia - e oʻo lava i se fomaʻi e mafai ona tele se taimi. O se mea e tasi e tupu ai le vevela, sulu, ma le taotoga e le o se faailoga faʻafefe, ae o le vave mauaina o ia faailoga o se taimi e asiasi atu ai i se fomaʻi.

O faʻamatalaga vaivai e mafai ona tupu i le hypoglycemia.

O le mafuaʻaga o le maualuga o le lelava ma le faʻasolosolo taimi ole fofo ole malosi ole malosi, lea e atiina ae ona o le le lelei o le inu o le kulukose. O le gasegase o le maʻi i le inisalini e fesuisuiai, ma faʻateleina le tele o lona tino poʻo le faʻavaveina o le faʻamaloloina o lenei hormone, vaivaiga, afu, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi i ai, e masani ona tupu.

E mafua lenei mea ona o le le lelei o le gaioiga o le faiʻai, lea e le maua ai le aofaʻi tatau o le kulukose - o lana punaʻoa autu. I le faʻaopoopoga i faailoga lautele, o se tulaga e lamatia e le atinaʻeina o se hypoglycemic coma, lea o le a manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai. O ia ituaiga faʻamaoniga e mafai foi ma le faʻalavelaveina o le pulea o se fua tele o lenei hormone.

O le matelaina umi e mafua ai le pa'ū maulalo i le kulūkose i le tino. Ina ia faatumauina se tulaga masani, glycogen, lea o loo i ai i se aofaiga talafeagai i le ate ma maso, ua malepe. Afai o loʻo faʻaitiitia foi lenei punaoa, o le faʻafouina o le malosiaga e amata ile oxidation o gaʻo gaʻo.

Ae i le taimi lava e tasi o loʻo faia ai se fuainumera tele o tino ketone - o le ketoacidosis e atiina ae. O tino pepe Ketone e natia i le manava, e mafua ai le taoto ma le vomiting. O le tagata gasegase e faʻalavelaveina e le afu, malulu malulu, vevela, vaivaiga. O le tagata e amata ona sogisogi malosi i le acetone, ma le le lava o togafitiga faafomai e matautia tele mo le atinaʻeina o se ketoacidotic coma.

Dizziness ma le VSD o se tasi lea o faʻamaoniga tutusa.

O le mafuaʻaga o le vevela ma le gasegase ogaoga, o le afu malulu e masani lava o le vystonia vegetovascular. O le faʻavevesi o le gaioiga o le tino e mafua ai le le atoatoa o le tino maso ma le faʻalavelave i le gaioiga o totoga o totonu. O le tagata gasegase atonu e malulu pe togi i se fiva, masani ona vaivai le vaivai, pa'ū i le toto maualuga. O se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o faʻalavelave - o le afaina o le malosi o le soifua manuia ma le tele o faʻamaoniga eseese.

O le afu o le vevela, o le siu, o le valea o le masani lea o "soa" o maʻi eseese ile tino. E le gata i lea, o loʻo i ai se suiga i meaʻai, tale ma le manava o le mānava, o nisi foi vomiting e faʻaopoopoina. O le paʻu e mafai ona foliga manino le pale ona o le toto o le toto. O nisi siama e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino, lea e mafua ai le faateleina o le inisalini ma le hypoglycemia.

O le hyperthyroidism o se mafuaaga taatele o vaivaiga, vevela, ma le vevela. Faatasi ai ma lenei maʻi, o le tele o hormones e maua mai i le thyroid gland - triioneothyronine ma thyroxine - ua tuʻuina atu i totonu o le toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se saoasaoa iloga o le metabolism, lea e faʻaalia i le vevela tele, palapitations, le manava o le manava. Afai e le togafitia, o le cardiovascular system e matua aʻafia lava.

O faʻamaʻi o le fatugalemu o le tino o le natura eseese o se tasi o mafuaaga o le afu malulu ma le vevela. O le le tutusa o galuega tutoatasi eo mai faatasi ma le vaivaiga, se lagona o le leai o se malosi, taotoga. E tele taimi e lagona ai e le tagata maʻi se malulu poʻo se vevela, lea e fesootaʻi ma se soliga o le vevela, o le lanu o le paʻu i taimi faapena e sese, e mafai ona mataʻituina le lanu.

O le matafaioi o le toxin e mafai ona avea ma ava malosi, nakoti po o vailaʻau vailaʻau, o mea oona o tupuaga eseese. Ole maualuga tele o toxins e taʻitaʻia ai le mea moni e taumafai le tino e faʻamamā i latou i auala uma - e ala i le mucous membranes, paʻu, manava. O le iʻuga, o le suamalie, gasegase ma le vomiting, o le gasegase sili atu o loʻo matauina.

O le faʻaitiitia o le toto maualuga ma le pa'ū o le maualuga o le hemoglobin e masani ona maua i le taimi lava lea i le maʻi lava e tasi. O faʻafitauli le lelei i lenei mataupu e leʻo faʻaalia i taimi uma, ae o le mafaufau / faaletino, o le i ai i totonu o se potu malulu po o ni tagata lautele o felauaiga. E taua foi le lelei ma masani ai meaai. Faatasi ai ma le vevela ma le vevela, faapogisaina o mata, gasegase, taina, pallor o le paʻu ma foliga mucous e masani ona matauina.

O aʻafiaga o le maualalo o le mamafa o loʻo faʻaalia i le tutupu o vaivaiga, vaivai ma le afu

O le tutupu o le vevela ma le gaioiga e manaʻomia ai le suʻega. Afai mo nisi mafuaaga e leai se taimi mo ia, e tatau ona e pulea le maualuga o le toto maualuga ia oe lava - faatasi ai ma se eseesega tele mai le masani, e le mafai ona e tolopo se asiasiga i le fomaʻi. Mo se tagata matua soifua maloloina, o le tau masani o le numera e mai le 70-90 mm. Hg. Art.

Ina ia saʻo le fuafuaina o mafuaʻaga o le vevela ma le vevela, e manaʻomia se suʻesuʻega sili ona lelei. Faʻalagolago i le i ai o faʻamaoniga faʻapitoa, o suʻesuʻega nei e mafai ona faʻatulagaina:

  • suesuega o le toto - tulaga lautele ma meaola oona, e aofia ai hormones,
  • suʻesuʻega o le urine
  • MRI o le faiʻai
  • rheoencephalography,
  • elemenephalography,
  • ECG

ECG - o se auala taugofie ma talafeagai

O faʻatalatalanoaga o tomai faʻapitoa e faʻatagaina - o se endocrinologist, se neurologist, ma le otorhinolaryngologist. O faʻamaoniga faapena e mafai ona matauina i le taimi o le maitaga - i lenei tulaga, e manaʻomia le mataʻituina e le fomaʻi.

O togafitiga autu e faʻalagolago i togafitiga faʻapitoa na mafua ai le vevela ma le afu. O togafitiga faʻapitoa e masani lava e le o faʻamaonia, ma o le pulea o le tagata lava ia o soʻo se vailaʻau e le taliaina. A e leʻi alu i le fomaʻi, e mafai ona e taumafai e faʻamautinoa le tulaga e ala i le suia o lou olaga, ma mulimuli i nisi o fautuaga faigofie:

  • mea taumafa paleni ma se tele o meaai faigofie ma fualaau faisua e faigofie ona digestible,
  • o le moe atoa - e le itiiti ifo ma le 8 itula i aso uma,
  • teena o le ava ma le nicotine,
  • lava gaioiga faaletino
  • faatapulaaina o kofe, keke tiuli ma isi mea oona mafaufau,
  • faʻaitiitiga o popolega o le mafaufau - afai e le mafai, e mafai ona e ave fua faʻatautaia laʻau.

Laʻau e faʻaogaina i le toto

A maeʻa ona faatonuina togafitiga e se fomaʻi, o suʻega masani e faʻaalia, e oʻo lava i le leiloloa o mea le lelei uma. E tatau ona e saunia mo togafitiga umi -o le vovovascular dystonia atonu e manaʻomia ai le tele o togafitiga ma le tausisia lelei o tulafono masani ma meaʻai. E mafai e le Hyperthyroidism ona manaʻomia le taotoga.

  • Tatyana i luga o le Prognosis pe a uma le taʻavale: o le a le umi o le olaga?
  • Musaev i le umi o togafitiga mo le maningitis
  • Yakov Solomonovich i luga o taunuuga o le ONMK mo le ola ma le soifua maloloina

E faʻasaina le kopiina o mea e gaosi i luga ole laiga! O le toe faʻamatalaina o faʻamatalaga e faʻatagaina i luga o le tulaga e faʻamaonia ai se faasinomaga igoa e fesoʻotaʻi atu i la matou upega tafaʻilagi.

Tagata uma e manaʻo e tausia lo latou ola maloloina, taumafai e pipii atu i se olaga ola maloloina. Afai o se ituaiga o faailoga e faʻaalia lava na o ia lava ma mo le taimi muamua, atonu e le o faʻaalia se mea, pe a faʻafai ona toe faʻafaigofie, ona e alu lea i le falemaʻi e fai se siama ma saili mafuaaga.

O le palasi o se maʻi le mautonu o le gaioiga o le cerebral. E masani lava o muamua o lenei faʻaaliga o manuʻa manua ma tulaga le masani ai mo tagata (maualuga le ea i luga o mauga).

Hyperhidrosis - faʻafefe poʻo le faʻateleina o le faʻamalosolo o le suāsusu i le afu o le afu. E masani ona sau faatasi ma fiva, fiva, o nisi taimi o le susu, gutu. O se tagata soifua maloloina e tafe tele i le taimi o faʻamalositino, galue malosi, ae maise lava o le ufiufi, foliga, tino o loʻo ufiufi.

O se tagata maʻi le tumau e mafai ona afu ona o le leai o se mafuaʻaga, e tusa lava pe itiiti le malosi faʻaletino. E faamatalaina lenei mea e ala i le le lelei o le faʻaaogaina o fiva namu poʻo toto toto.

O le palasi, vaivaiga, afu, gaioiga atonu o ni faailoga o togafitiga matautia faʻapitoa e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi:

  1. Mafaufau i faailoga o loʻo matauina i le moapo i fafine.
  2. O le vaivai, gasegase, vevela ma le malulu malulu, o nisi taimi o vomiting e mafai ona taʻu mai ai ua fanau mai se ola fou i totonu o le tino, o lona uiga, ua amata le maitaga.
  3. O nei faailoga e mafai ona matauina i le inu o le tino.
  4. Afai e ulu se mea i le gastrointestinal tract lea e faʻafefe ai, e mafua ai le afaina e tupu.
  5. Afai e oʻo mai se faʻamaʻi vailaʻau i le tino i aso popo, e mafai ona matauina mea nei: faʻalauteleina le vevela o le tino, vaivaiga lautele, vevela (vertigo), gutu malogo, afaina o le maʻisuka (sweating). O loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faʻapea, o le maʻi a le tagata maʻi e taumafai e taulimaina siama, ae peitai, o le mea e manaʻomia e le tupu ma le inupia e amata i oloa leaga a le vailaau faʻamalosi.E tupu lenei mea pe afai o le tino e aafia i le rhinovirus poʻo le taimi o le maʻi: gase o le intestinal, inethalopathy o le faiʻai, faʻamaʻi manu. O nei tagata maʻi e le tatau ona togafitia i le fale - ua lamatia i latou i le palapral cereal cereal, ua matua afaina i le oti.
  6. O le vaivai, gasegase, o le vevela o ni faailoga ia o le mumu tele i le ogatotonu. O faʻasalaga i totonu o le fale e mafai ona fatuina ai le le malamalama o le faʻaogaina o mea faitino i le avanoa e faʻataʻatia ai le tagata maʻi. I nei lagona, o le vomiting i le malulu malulu ua faaopoopoina foi.
  7. Faʻasolosolo malie (vavave) faʻatasi ma le tatagi i taliga, faʻalogo le faʻalogologo le tumau e mafai ona talanoa e uiga i le fatuga o tumutumu i totonu o le faiʻai. Afai e pipii atu i nei vailaau le gasea ma le vomiting ma vaivaiga, atonu e ono faailoa mai ai o le tumo e manaia tele i le lapoa ma faamalosi ai le ogatotonu i le ulu, lea e nafa ma le fesuiaiga o ata.

Afai e iloa e se tagata lenei faailoga mo le leai o se mafuaaga, ona tatau lea ona ia faia se suesuega faafomaʻi ma le faanatinati. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi, endocrinologist poʻo se neurologist.

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le gasea, vomiting, vaivaiga, vevela, vevela ua manatu o le oona. O le faʻamaumauga e sili ona tamaoaiga pe a afaina le tagata maʻi ile muaulu, alofilima o lima. O le faʻamafunaina e mafai ona avea ma meaʻai ma le ava malosi. A oʻo mai uluaʻi faailoga, e tatau ona e faʻavasega mea na tutupu lata mai ina ia malamalama ai i mafuaaga o le mea na tupu.

Afai e leai se mea e muamua atu i lo latou faʻamaoniga, ona mafua ai lea o le vaivai, divave, hyperhidrosis, maroke le gutu, le nausea e mafai ona faʻaalia se faʻafefe o le maʻi. I lenei tulaga, o le vevela ma le fulafula o le paʻu ma mucous o loʻo faʻapipiiina i nei faʻailoga. E masani lava o lenei faʻamaʻi e aliali mai lava ia i tagata matutua e leʻi oʻo muamua lava i mafatiaga mai meaʻai.

O faʻamaoniga e mafaufauina e mafai foi ona tupu i tagata mamaʻi e pagatia i luga o le mamafa (faateleina pe faʻaititia). Faatasi ai ma se toso malosi ma le malosi i le toto, o le tagata maʻi e lagonaina le felelei o lago i mata po o le pogisa, fiva i vae o lima ma vae. Faʻateleina, o le maʻi o loʻo foliga mai ua le mautonu. E tatau ona vave tuʻu pe tuu i se tulaga lelei mo ia.

Afai ei ai le maualuga o le sulu o le tagata i lalo ifo o le pito i lalo ma e le o se faʻamaoniga o faʻamaʻi uma ua lisiina, ona tatau loa loa lea i le tagata maʻi ona suʻeina se fesoasoani faafomaʻi. O lenei tulaga e mafai ona faʻamaonia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi tumau, lea e mafai ona ogaoga ma ogaoga.

O le natura ma le taimi o le salalau o le hyperhidrosis ma le vevela e mafai ona iloa ai le tele o faʻamaʻi i totonu:

  1. Faʻafitauli i le totonugalemu o le tino. O loʻo faʻaalia i le vevela e le masani ai, o le itu o le tino e sili atu lona vevela nai lo le isi.
  2. O pati o po e ogatasi ma le atinaʻe o faʻamaʻi i totonu o mama. E mafai ona: bronchitis, pneumonia poʻo le gasegase. O le oso i le po e mafai foi ona avea ma se faailoga o se malulu.
  3. O le sufuluina i aso uma e faʻamatalaina ai le atinaʻeina o faʻamaʻi i totonu o le vevela. E le gata i lea, ao faagasolo le susulu o le la e mafai ona faateleina.
  4. I le maʻi maʻisuka, e matauina le hyperhydrosis i le gasologa o le aso, aemaise pe a uma le faʻamalositino.
  5. Faatasi ai ma le mamafa o le mamafa, afaina le afu i soo se taimi, e oʻo lava i sina faʻaletino malosi.

E lua faʻamaoniga e faʻaalia i le taimi lava e tasi - o le vevela ma le afu o foliga o le tele o faʻamaʻi: vascular, hormonal, endocrine, mafaufau.

  1. Vailaʻau Vegetovascular dystonia (VVD) - vaʻa vaivai. O le uiga o lenei faʻamaʻi e faʻasalaga genetically - mai matua i le tamaitiiti. Faatasi ai ma meaai le lelei, o mea masani e le mafai ona faʻaaoga i aso taitasi e mafai ona faʻateleina ma faʻateleina. Faailoga masani o faʻaaliga o le hyperhidrosis, o le vaivaiga, vaivaiga i le tino, le tele o le vomiting ma le nausea.
  2. Maʻi faʻaleagaga - faʻalavelave, manua i le faʻafitauli o le tino. Afai e tupu lenei mea i totonu o le faiʻai, ona avea lea o se pepa o le stroke, i totonu o le fatu - o se fatu oso.
  3. Loto fatu ma fatuga fatu e masani ona o faatasi ma le faʻamalolo o le afu malulu ma le vevela. E na o tulaga o togafitiga e mafai ona maua ai ma isi faʻamaoniga: faigata le manava, tiga o le fatafata, popole ma le fefe, leai se paleni. Faʻatasi ai ma le paʻu, o le maʻi ua le iloa.
  4. O taneopause i fafine e o mai faatasi ma le suamalie. O loʻo faamatalaina lenei mea e ala i suiga faʻafefe. Atonu e lagona e se fafine le ulavavale i soo se taimi, e mafai ona masii lana mucosa, e mafai ona suia tele lona lagona. O le faateleina o le vevela e matauina foi, o se lagona o le vevela, vaivaiga e aliali mai.
  5. Ole ulu o Migraine - e masani ona faaumiumi ma le umi o le ulu o le ulu e oʻo ile taotoga. E masani ona maua mai. Faatasi ma le tetete o lima, afu.
  6. Cervical osteochondrosis. I le iai o lenei faʻamaʻi, o le hyperhidrosis ma le leai o paleni e masani ona faʻaalia.

Afai ei ai faʻamaʻi o se foliga masani, e mafai ona taofi ma faʻavaivaia le vevela ma le vevela pe afai e te atinaʻe meaai lelei, tausisia le ola sao ma masani i aso taitasi e le o le mamafa o le tino ma le mamafa o le tino.

Afai o le faʻaaogaina o nei fua faigofie e le aumaia ai le manaʻoga ma le vaivaiga, e le alu ese le hyperhidrosis ma le tigā, ona tatau lea ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O se fomaʻi aiga, o le fomaʻi i le lotoifale, a maeʻa le suʻeina o suʻesuʻega faafomaʻi ma faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, o le a faʻamaonia ai le saʻo lelei o togafitiga ma, pe a talafeagai ai, iloiloga masani.

Afai o le maʻi e aliali mai e matua ogaoga ma e manaʻomia le mataʻituina pea e fomaʻi. O le togafitiga o le tagata lava ia e le taliaina iinei, faʻamasinoina e mea o loʻo tuʻuina atu, o loʻo manino lenei i tagata uma e faitau i ai. Soo se suiga i togafitiga e tatau ona faamaopoopoina ma le fomaʻi.

Ina ia puipuia le ola maloloina, e tatau i se tasi ona tausisi i le tulafono o se olaga ola maloloina. Afai e muamua aliali le faailoga, ma toe faʻaauau ona fai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e suʻe le mafuaʻaga ma togafitiga taimi. Dizziness, tinisitus, nausea, vaivaiga o faʻamaoniga ogaoga ia e manaʻomia ai se suʻega faafomai e faia se faʻamautinoaga saʻo. O le vave lava ona sailia e le tagata maʻi se togafitiga faafomai talafeagai, o le sili atu lea ma vave le togafitiga.

I fafine, o nei faailoga e matauina i le maitaga. Naua, faʻavalea, vaivaiga e faʻaalia ai se mafaufauga ua tupu ma avea ma faailoga muamua e iloa ai e se tamaitai o se olaga fou o loʻo atiaʻe i totonu ia te ia.

O nei faailoga e mafai ona atiina ae i le soona masani o le tino, pe afai o se vailaʻau e afaina ai le tino ua ulu atu i le gastrointestinal tract.

O siama faʻamaʻi pipisi e masani ona i ai nei faailoga ile tolu aso muamua o maʻi. O le maualuga o le vevela, leisa, vaivaiga, faʻavaomalo e taʻu mai ai o le tino o loʻo tauivi e feagai ma le siama o loʻo i totonu, ma o le inumia o oloa taua o le siama osofaʻi amata. E tupu lenei mea i le rhinovirus ma le manava o le intestinal, faʻamaʻi manu, ma le faiʻai o le encephalopathy. O lenei tulaga e le mafai ona togafitia i le fale. O tagata maʻi e faʻamataʻuina i se faʻafuaseʻi o le cerebral edema, lea e oʻo atu ai i le maliu o le maʻi.

Naua, faʻavalea, vaivaiga e faʻaalia ai le mafaufau

O le tiga, le mautonu, vaivaiga, le mautonu e mafai ona avea ma se faailoga o le amataina o se gaioiga mataʻutia i le ogatotonu. O le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa e mafua ai le le mautonu o le gaoioi o mea faitino ma le suiga o le tino ile avanoa. O le vevela ma le fulufulu ua faaopoopoina i lenei lagona le lelei.

O le faʻavavevave taimi, faʻatasi ma le tinositus, lea, i le isi itu, o le faʻalogo ua leiloa, atonu o se faailoga o le atiaʻe o le oona o le mafaufau. Afai e faʻapipiʻi le gasea ma vaivaiga i nei faʻaʻailoga, o lona uiga o le tumutumu e lava lona tele ma e faʻamalosi ai le nofoaga tutotonu mo le vomiting reflex.

O mafuaʻaga o le vevela, faʻalavelave, faʻaaliga faʻafuaseʻi o vaivaiga lautele i fafine e mafai ona fesootaʻi ma osofaiga a migraine. O lona amataga e masani lava ona o mai faatasi ma le tinisitus, photophobia ma foliga vaaia o le ita tele mai soʻo se leo.

O tagata ei ai mea vaivai i totonu o le felauaiga e mafai ona oʻo i se osofaʻiga faʻafuaseʻi o maʻi gasegase. E masani ona faʻatasi ma le vaivaiga i totonu o le tino, totogo ma le gaioiga. O le toilalo le tumau e faatoa tupu pe a uma le vomiting.

O le fesuiaʻiga o mea faitino i mata o mata ma le le mautonu o le siitia o le tino i le avanoa e masani ona matauina pe a uma le ava malosi. O le inupia oona e masani lava ona o faatasi ma le vevela, gasegase, gasegase, vaivaiga. O faʻafitauli o le a mou ese atu pe a maeʻa faʻamamāina o le tino o le inupia.

Afai e iloa e se tagata nei uiga le lelei mo le leai o se mafuaaga, e tatau ona latou faia se suʻega e ala i le faʻafesoʻotaʻiina o se endocrinologist, neurologist poʻo le fomaʻi. O nei faʻamaoniga e masani ona i ai i faʻamaʻi e togafitia e nei fomaʻi.

O mafuaʻaga o le vevela, faʻalavelave, faʻaaliga faʻafuaseʻi o vaivaiga lautele e mafai ona fesootaʻi ma osofaiga a migraine

Faʻasalaga o le fatugalemu o le tino, o nei faailoga e masani lava ona matauina i tagata o loo sailia le fesoasoani faafomaʻi i le soona inu o le tino pe i ai foi ma le manua ogaoga. E tatau i se tagata ona sailia se fesoasoani faafomaʻi pe afai, pe a fai e aliali mai nei faailoga:

  • ave ni vailaau i totonu i ni aofaiga tetele,
  • galue ma meaʻai o le fale poʻo vailaau
  • faaaogaina so o se ituaiga o ava malosi,
  • pau ma paʻu lona ulu,
  • maua se malosi malosi i tua o le ulu poo le pale,
  • na faʻafuaseʻi ona inu se vai e le o iloa.

O se faʻafitauli matuia e faʻatasi ma le vevela, leisa, vaivaiga, ma le mataʻu i le oti e mafai ona tupu i le osofaʻi o le fatu poʻo le taʻavale. O se faailoga taatele lea o se faʻafitauli ogaoga o le faʻamaʻi pipisi, ma o se mea e lamatia ai le ola.

Le lava o le okesene ma le le lava o le toto e masani lava ona faʻaalia i vaivaiga lautele, taoto, vevela ma le moe. O suiga i le toto maualuga ma se suiga matuia i le gaioiga ma le faateleina o le atuatuvale e mafai ona tupu ai ni faailoga talitutusa i tagata matutua.

I le taumalulu, i le taimi o se suiga tele i le vevela, pe a alu se tagata ua i totonu o se potu mafanafana mo se taimi umi i le malulu ma amata ona vave alu, e mafai ona ia atiaʻe vaivaiga lautele. O lenei tulaga faʻaleagaina e atiina ae pe a maeʻa le minute o le savali malosi ma eo mai faatasi ma le vevela ma le malulu malulu. O le aliali mai o lenei tulaga ua faʻaalia ai o le puipui o vaʻa e vaivai ma ua le mafai ona tatalia na avega. Mo le faamalosia o vaa, ua faatonuina e le fomai ni meaʻai faaopoopo.

O le gasegase o le gasegase i le felauaiga eo faatasi ma vaivaiga i le tino, o le vevela ma le gaioiga

O le tiga o le neurosis poʻo le faʻavauvau o le atuatuvale e sau faatasi ma se lagona o le ufiufi i le ulu, mataʻu i le pa'ū ma vaivaiga lautele, faatasi ai ma le faʻateleina o le pala. O le gasegase faatasi ai ma isi faailoga e mafai ona tutupu mo se taimi umi i tulaga faʻavaivai ma e manaʻomia togafitiga talafeagai.

Osteochondrosis o le tui vavalo i tamaitai ma alii e mafai foi ona mafua ai na faailoga. O fusi namu ua fufulaina e faʻavaivaia ai le fatugalemu o le tino, ma e mafai ona tupu ai soʻo se uiga.

O mea e le masani ai i le gaioiga o okeni faalilolilo i totonu e masani ona mafua ai vaivaiga, gaioiga, vevela, ma le moe. I tagata o loʻo mafatia i nei faʻaʻailoga, o le suʻesuʻega e mafai ona faʻaalia ai faʻamaʻi e pei o:

Afai o le gasea, vaivili, vaivaiga o loo matauina pea lava pea, o mafuaaga atonu o le solia o le pituitary gland, thyroid coland and hypothalamus. Ina ia iloa pe aisea ua matua leaga ai le tulaga o le tino, e na o le tofi o le endocrinologist e mafai ai. O le a ia faia se suʻesuʻega atoa ma faia se faʻamaonia saʻo.

O le mafuaʻaga atonu o le hypothyroidism ma isi faaletonu o le hormonal.

E le mafai ona fofoina faaletonu o le gamoni lea na mafua ai ona maua na ituaiga o faailoga. Matou te manaʻomia se togafitiga faʻapitoa, fetuunai e se fomaʻi o le a ia faʻasalalau taimi ma faia suʻesuʻega ma suʻeina le tala faʻasolopito.

O le faaletonu o le Hormonal i tamaitai e mafua ai e le gata o le ulu tiga e tupu ona o le osofaʻi o oso i le toto, ae mafua ai foi ona vevela tele, lea e ono mafua ai le leiloa. O le malepelepe, vaivaiga lautele ma le atuatuvale e tatau ona avea o ni faailoga iloga o se faaletonu o le hormonal e fesootaʻi ma le atinaʻe o faamaʻi o le endocrin system.

Ae maise lava, o lenei tulaga e matauina i tamaitai o loʻo feagai ma suiga o le hormonal e masani ona amata i le 30 tausaga.

O le uluaʻi maʻi o le menopausal e mafai ona mataituina i fafine e 30 i le 40 tausaga. Latou te faitio i le le mautonu, faafitauli i le toto, faateleina le popole, ulu o le ulu.

E mafai ona taofi faʻatasi i le taimi muamua i le fesoasoani a le au faʻamalosia faʻamalosia ma meaʻai lelei. Ae e mafai ona faia lenei mea pe'ā uma ona faia e le fomaʻi le faʻamaonia saʻo.

O faʻamaoniga e pei o le gaioiga, vevela, vaivaiga e tele lava ina matauina i faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai ma le polokalama urinary. O gaioiga o le gaioiga o loʻo galue e oʻo atu i le soona inu lautele, ma o le mea lea, i le itu, e mafua ai se tulaga faʻaleagaina o le tino. Afai o faʻaaliga o le oona e aliali mai i le leai atoa o le urination poʻo le tele o le urine, e tatau ona faʻaigoaina vave le falemaʻi ma tuʻuina atu i le togafitiga. O togafitiga togafitiga e mafai ona faia i ni nai vaiaso.

Afai e naʻo sina uumi ma le gaoioi o loʻo i ai, atonu o le a taʻu mai ai e leʻi 'ai se tagata mo se taimi umi. O lenei tulaga e masani lava ona tupu i fafine oe filifili e aveesea le mamafa ma faʻamalosia ai latou lava e le gata i meaʻai ae faapena foi i le vai. O lenei mea e afaina ai le soifua maloloina, ma o faailoga muamua o le inu o le tino e amata i nei faailoga. Afai e mumusu pea se fafine e inu ia lava, o le a ia matua mafatia i le polokalama urinary, ma o lenei mea o le a taitai atu ai i se tulaga le lelei i totonu o fatugaʻo.

O le faiʻai e leai se vai e mafai ona faʻaumatia uma le vai mai sela, ma o le a taofi galuega a gaʻo. E faigata ona amata mai i fafo atu o se fomaʻi, ma e tatau ai ona e faʻalogologo i lagona i totonu o le tino ma e le aumaia ai le tino i se maʻi ogaoga i le sailia o le fealofani.

Laʻu mafuaʻaga - faʻamalamua o le pancreas

O le faʻavavevaveina o faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract e mafai foi ona oʻo atu ai i le ulu o le ulu, o le aisa, diva, ma vaivaiga lautele.

E masani lava, o le mumū o le pancreas e amata, lea na muamua atu i le tiga i le itu taumatau. O le pipisi i le gall vladder ma le hepatitis na mafua ai le siama, ma o le faʻaaoga masani o fualaau oona e mafai ona e lagona ai le le fiafia. O le mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o tulaga lautele e mafai ona:

  • togafitiga umi
  • faʻafefiloi o le ava malosi i fualaau faasaina
  • maualalo le ava malosi
  • suamalie suamalie pei o le ava malosi,
  • mimiti
  • oloa gaioiga.

Afai o le faʻafitauli i le soifua maloloina lautele e faʻaalia i le taimi o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo isi vailaʻau, ona e logoina lau fomaʻi.I tulaga faʻaleaga, latou te valaʻau i se falemaʻi ma lipoti i taimi uma ia vailaʻau uma na muai faia e le maʻi.

Pe a valaʻau i se falemaʻi, e tatau ona lipotia uma vailaʻau.

E mafai ona tupu le inisinia i se tagata soifua maloloina o le na filifili e taumafai mea uma i luga o le laulau i le taimi o se taumafataga fiafia. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaoniga o le oona tele, e ui lava o meaʻai uma e fou. E masani lava, o le inisua o le tino e amata i le le atoatoa o le tagata. E mafai e lenei mea ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina o tagata ma o le mea lea e manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa faʻapitoa.

O faʻamatalaga fesoasoani e mafai foi ona mafua ai faʻamaoniga tutusa. O le faʻapipiʻiina o vailaʻau e mafai ona mafua ai e le gata o le ulu tiga ma le gasegase, ae o le tiga tiga foi o le tino, ma le toe faʻaluaina.

Afai o faʻamaoniga ua lava lelei ona faalauiloaina, ma ua faateleina le malaise, e le tatau ona e mafaufau loloto ia te oe lava. E tatau ona malamalama o nei faailoga o loʻo faʻaalia ai se tulaga ogaoga i le setete o matagaluega o le faiʻai ma isi faiga taua o le tino, lea e mafai ona oo atu ai i le maliu o se tagata na teenaina ma le le fiafia le falemai.

Kopiina o faʻamatalaga e faʻatagaina na o le faʻasino i le punavai.

Faatasi ai ma le valea, e le maua ai e se tagata lona paleni ma aafiaga faigata i le aoaoga i avanoa. O lenei tulaga e faʻateleina ai le pa'ū ma manua.

E lua ituaiga autu o le vevela:

  • lautele (faʻatasi ma le faʻaleagaina o le nerves receptors, o mea faʻapitoa poʻo totoga o faʻaaliga),
  • totonugalemu (faʻapogai i pathoces o nofoaga o namu).

Faatasi ai ma faailoga o loʻo tuʻuina atu, e masani ona lauiloa:

  • hyperhidrosis
  • vaivaiga
  • solia o galuega vaaia ma le sueina o tusi,
  • tachycardia (fatu palpitations).

Ma le isi, i le taimi o se osofaiga, e mafai e se tagata ona lagona le maʻi. O loʻo i ai se avanoa o le vomia. O le mafuaʻaga autu o le vevela o le iai lea o pathoces o le cerebral circulation, o le iʻuga o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaleagaina faʻainisinia, poʻo suiga faʻafuaseʻi i tulaga o le vateatea.

O le faaupuga "hyperhidrosis" o lona uiga o le tagata e sili atu lona afu o mafua ona o le toto. O le tulaga o loʻo faʻaalia e se lagona o le vevela ma le vevela. I le taimi lava lea e tasi, o vaega taʻitasi o le tino (laʻau, afaina ma le axillary) ma lona tulaga atoa e mafai ona afu.

Faamoemoega mafuaaga (maualuga le vevela o le vevela, gaioiga maualuga) lea e faaosofia ai le amataina o le faagasologa o le suauʻu ua le o iai. Faʻasaga tonu i vaega tonu o le afu i le auala lea, pe o le a le taimi, faʻapea foʻi ma le tele o faʻamatalaga tutusa, e mafai ona iloa le iai o nisi faʻamaʻi.

sosolo i luga o le malosi o le malosi o le malosi

O le vevela ma le vevela, faʻaalia i le taimi e tasi, e mafai ona avea ma faʻamaoniga o faʻamaʻi nei:

  1. Vailaʻau faʻamaʻi-vascular dystonia. O se maʻi lea e faʻamaonia ai le le atoatoa o le tulafono faatonutonu tulafono. Faatasi ai ma mea o loʻo tuʻuina atu o se lagona o vaivaiga i le tino atoa, pallor ma le tele o nausea. O faʻamaʻi pipisi e oʻo atu ai i manua ogaoga ma isi taia poʻo afaina fatu.
  2. Mateʻo fatu faʻamaʻi o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial. O se uiga iloga o nei tulaga o le i ai o le dizziness ma le malulu, uu afu, faateleina o le fatu, faapea foi ma le tiga i le sternum. E faigata mo tagata gasegase ona manava ma latou maua le popolega loloto (popole ma le popole), mafatia mai le le mautonu.
  3. Tigāina E ono tulaʻi mai faigata i le faatumauina o le paleni, o se maʻi tiga matuia e aliali mai, ma e le mafai ona faʻavaivaia.
  4. Tofa.O lenei faafitauli e masani tele i le tele o tamaitai o latou tausaga e masani ona i ai le hyperhydrosis ma le vaivili ona o suiga i le tulaga o le hormonal background, ae o loo i ai foi le le mautonu i lo latou tulaga faalemafaufau, faalelagona pe maualalo le vevela o le tino, ma lagona o vaivaiga.
  5. O le maʻi suka. Afai o lenei faʻamaʻi ua maualalo le maualuga o le suka i le toto, ona lagona ai lea e le tagata gasegase vaivaiga, taotoga, soona inu, o le ai ai ni faafitauli i le faʻamaopoopoina.
  6. Tetele i luga o le intracranial. O se tulaga faʻaleagaina (mafua mai i le ava malosi poʻo isi mea oona, o le paʻu poʻo le afaina o le faiʻai) e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le toto i le faiʻai, o le mea lea, o potu faiʻai o loʻo i ai i se tulaga o le matelaina o le okesene, lea e mafua ai le valea, ma le leai o ni togafitiga faʻapitoa - i le leai o se malamalama.
  7. Migraine O loʻo faʻapea ona taʻua o le tiga o le ulu na mafua mai i se gasegase faʻatoʻateleina. E masani lava na o pulu aloʻau ma gatete, o nisi taimi e foliga mai ai le vevela.

O isi mafuaaga o le vevela ma le afu e aofia ai:

  • o le leai o se tulaga o le maʻonei o le maitaga, tauleʻaleʻa poʻo faʻamaʻi endocrine,
  • faʻamalosi o faʻamavae faʻamaʻi ma le osteochondrosis o le tino (faʻaalia maʻi faʻapitoa),
  • kanesa i le amataga (atonu o se siʻitia laʻititi i le vevela ma vaivaiga),
  • faʻamaʻi pipisi
  • le malosi o le tino
  • afaina o le faiʻai (TBI),
  • allergies
  • atherosclerosis o vaʻa o le ulu,
  • faʻamaʻi o le tino.

Leai se aʻafiaga le lelei o se natura talitutusa i le tino e mafai ona:

  • o aʻafiaga o le faʻafefeteina ma isi fualaau oona,
  • ulaula
  • fualaau faasaina
  • inu pia ma meaʻai inu caffeinated,
  • luga o galuega
  • glucose deficiency mafua ona o se malologa umi i le va o taumafataga,
  • faateleina le popole ma le gafatia.

O fuaitau o tagata gasegase e mimilo ma lafo i le afu e taatele mo se faʻamaonia saʻo. O le mea lea, i le faaopoopo atu i le faʻamatalaina o faʻamaoniga, o le a latou manaʻomia iuga o toetoe lava o avanoa uma mo suʻesuʻega ma suʻesuʻega o meafaigaluega mo fale suʻesuʻe ma meafaigaluega:

  • suesuega lautele ma suesuega o meaola o le toto,
  • foliga vaaia magnetic resonance ma le tuufaatasia o faamaumauga,
  • ECG
  • neurological tests
  • faʻataʻitaʻiga.

I le tutusa ai ma nei suʻesuʻega, o le toto maualuga o loʻo mataituina. Faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua, ua fuafuaina le togafitiga, o le autu autu o le faʻamavaeina o mafuaʻaga o le tulaga faʻaleagaina.

I le faaopoopo atu i le polokalame o le togafitiga lautele, o le fomai faapitoa e faatonuina ai le faamalosia o le physiotherapeutic procedure i le tagata maʻi:

• togafitia i vai faʻamalolo,

• massage ma le massage,

• electro ma mafaufauga.

O le palasi ma le afu o ni faailoga ia o le tele o tulaga faʻaleaga. Afai o le tagata maʻi e lafo mai le vevela i le malulu ma vice versa, ma o nei mea uma eo mai faatasi ma faafitauli i le faʻamaopoopoina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave se tagata tomai faapitoa ma faia se suʻega. A leai, e mafai ona e misia uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga (o lona uiga, o le taimi e faigofie ai ona fofoina maʻi).

Tuua Lau Faamatalaga