Pros and Cons of Stevioside Sweetener

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (poʻo le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka) o se maʻi ole gasegase lea e tumau pea le maualuga o le kulukose i le toto. O tagata o loʻo i ai lenei faʻamaʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga e faʻagata ai le faʻaaogaina o gaʻo kulū faigofie. O se tasi o fili autu o tagata o lenei maʻi o le suka.

Ae peitai, ina ia aua nei galo le sisi, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faaaoga ai suka. O se suamalie e ala i le natura o le stevia po o, e pei ona taʻua ai, mutia meli. E ui lava e tofo i le tele o taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faateleina. O le fuaitau mai laulaau o le stevia e taua o le stevioside, e mafai ona gaosia i le paʻu o foliga, paʻu poʻo le faʻamalosi. E tusa ai ma le WHO, o le faʻaaogaina o le vavao i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na maua mai ai se taunuuga lelei: e le o iai ni meaʻai gaʻo ma o le mea lea e le faateleina ai le suka toto. I le faaopoopo atu i tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina lelei le tua i tua e tagata e mafatia i isi faʻamaʻi:

Stevia i le taumafataga o tagata maloloina

O Stevia e tosina mai e le gata i tagata o loʻo mafatia i nisi faʻamaʻi, ae faʻapea foi i latou e mataʻituina le mamafa: pe afai o le faʻaaogaina o le suka e faʻapupulaina atili ai le kalori o se meaʻai, ona avea lea o se mea suamalie o le natura masani e le maua mai i lenei ata. Ma o iinei e tulai mai ai le faaosoosoga - ia faatau se suamalie suamalie ma faʻaaogaina mo lou fiafia, faʻaopopo i le lauti po o meaʻai e aunoa ma ni tapulaa.

Ae ui i lea, o se tagata soifua maloloina e tatau ona faʻaaogaina le suka i le lapataiga. O taumafaiga e faasese le tino e mafai i nisi taimi ona maua se taunuuga sili ona ese nai lo le mea na fuafuaina. I le taimi tonu o loʻo i ai le meaai i totonu o tatou gutu, ua faʻalauiloaina faiga faʻapitoa o meaola. O tali o le laulaufaiva e tuʻuina atu faailoilo i le faiʻai, ma o le mea lea, e tuʻuina atu i latou i totonu o totoga. Afai o le meaʻai e suamalie, ona amata loa lea e le pancreas ona faʻasaʻo le inisalini, lea o le a noatia ai le kulūkose. Ae o le tua i tua e le oi ai ni meaʻai gaʻo, o le kulukose e le ulufale i le toto, ma i totonu o se tagata soifua maloloina e faʻaititia le maualuga o le suka o le toto. Afai ua maualalo le maualuga o le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata na tausia i se taumafataga maualalo), ona mafai ai lea ona maua le vevela. O le itu e tasi e mafai ona matauina ia i latou o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le toto.

Afai o le tulaga "o le inisalini e faalilolilo ma le kulukose e le ulu i le toto" e masani ona fai soo, o le insulin resistance e mafai ona faia, o lona uiga, o le a faʻaitiitia le lagona o sela i le gaioiga o le inisalini.

O le a le stevia. Talosaga ma meatotino

O Stevia o se laau faʻalauiloa lea e aofia ai le sili atu ma le selau ituaiga eseese o laau afu ma laau afu. O lenei vao e ola i Amerika i Saute. Na maua lona suafa mai le igoa o Polofesa Stevus, o le na muamua amata ona suesue i le seneturi lona sefulu ono.

O le uiga ese o le vaovao o le vavao o le synthesizes o glycosides suamalie, ma aemaise lava le stevioside - o se mea e mafua ai le suamalie o laulaau ma fatuga o stevia. O lea mo le tele o seneturi, o ituaiga Amerika Amerika i Amerika i Saute na latou faʻaaogaina laʻau o le stevia e aumai ai se tofo fiafia i la latou laʻau fiafia. E i ai le faʻamaoniga o nei ituaiga na faʻaaogaina foi le stevia o se vailaau e togafitia ai le fatu, mo se faataitaiga.

O Stevia e 20 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, ae peitai, e le faateleina ai le toto o le inisalini, o le mafuaʻaga lea ua avea ai lenei vaega o le vaomatua ma mea lauiloa. O le stevioside e saogalemu mo le maʻisuka, e pei o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia.

Taua! O le mutia lava e suamalie ma e le afaina, e ono aofia ai nisi o mea aoga, ae afai tatou te talanoa e uiga i le stevioside, e uiga i le stevia extract, o manatu ua vaeluaina. Mo le mauaina o le upusii, mo se faʻataʻitaʻiga, i Coca-Cola, o le mutia o le meli e sili atu i le 40 laasaga o gaioiga, lea e faʻaaogaina ai le acetone, ethanol, methanol, acetonitrile ma isopropanol. O nisi o nei vailaau o vailaau oona.

E aliali mai e manaʻomia lou filifili ma le faʻaeteete le suʻega mai le stevia, a leai o le ae le maua se manuia.

Ae o le stevia e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie, o le sipuni e faia mai le mutia o le meli, faʻapipiʻi faʻamalosi, o lau stevia ua mūmū ma faʻamamaina i se laumei lanu meamata, lea e faʻaaogaina foi e sui ai le suka. E le gata i lea, i falemaʻi e mafai ona e maua ai le lauti mai laulava stevia.

Vitio: Stevia - numera 1 mea suamalie

O laulaau fou o le mutia o le mutia sa faaopoopoina pea e ituaiga Initia i a latou mea inu, e oo lava i le taimi nei, atonu o le auala aupito sili lea ma sili ona masani e faʻaaoga ai stevia.

Stevioside o se fesoasoani sili ona lauiloa i Iapani. O lenei atunuu o le tagata sili ona tele o le mutia o le meli. O isi mea e faʻaaogaina Stevia e faʻapipiʻiina i ni ipu ma ni meaʻai. E le gata i lea, ua faamaonia le pito i tua ile tele o atunuu e avea o se fesoasoani faaopoopo ma e lauiloa i Korea i Saute, Saina ma Taiuani.

I le laufanua o le mutia manaia, ua lauiloa o se vaifofo mo le maʻisuka, e ui lava o le mea moni o suesuega ua na o le saogalemu o le stevia i le maʻisuka, ae le o togafitiga.

  • Talia
  • Faalenatura
  • E le faateleina le mamafa
  • Lelei mo le maʻisuka
  • E leai ni calories
  • Toesea vevela nai lo suauu manogi
  • Leai aʻafiaga itu
  • Toeitiiti lava leai se faʻailoga
  • Tau taugata

  • Laʻau talatala
  • E le mafai ona e faia le kalama e pei o le suka.

I le ogatotonu o le 2004, o suʻega o le WHO na faʻamaonia le stevia i se taimi le tumau e avea o se faʻaopoopoga meaʻai faatasi ai ma le faʻaaogaina o le glucoside i aso taitasi e oʻo i le 2 mg / kg.

Contraindications ma le afaina

Saienitisi na faia suʻesuʻega i luga o le pito i tua o le lapataiga e lapatai e faapea o lenei vailaau e mafai ona vevela pe a faʻaaogaina i ni aofaiga tetele. E pei o le suka ma le masima, e taua le mataʻituina o le fua ma e le sili atu i le tasi sipuni sipuni o le stevia i aso taʻitasi ma meaai.

E toʻatele e iai ni faʻafitauli o le maʻi pe a uma ona 'ai le stevia ma le stevioside. E le o fautuaina foi le itu i tua e uiga i le maʻitaga ma le lacting women, talu mai le tuuina atu o le aafiaga o le mutia meli ma ona uiga i le atinaʻeina o le fotus ua leva ona suʻesuʻeina.

E tāua pe a filifilia se mea suamalie e faʻavae i luga o stevia e faʻalogo i mea o loʻo i ai. E masani lava, o nisi mea faaopoopo ma meaʻai e sili atu nai lo le oloa lava ia.

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i le stevia. Q & A

  • E saogalemu le stevia?

O le mea lautele, o se mea masani na faʻaaoga e Amerika i Saute mo seneturi. O le vaega mai le stevia ma le stevioside ua uma ona tofotofoina e sili atu i lo le tasi ma e mafai ona faapea mai ma le mautinoa e leai se faamaoniga o le vevela poo le gasegase ua maua, i le noatia ma le fai fuafua i le faasologa masani o aso uma. Ae ui i lea, o le tuufaatasiga o sui gaosi stevia e tatau ona siakiina i taimi uma mo le i ai o ni mea e le aoga tele. Filifili le mea sili ona masani, e aunoa ma le 'ai poʻo le valivali.

  • E fia le stevia e mafai ona faʻaumatia i le aso?

Pe a fesiligia pe fia le stevia e mafai ona faʻapalaina i le aso, soʻo se tagata fai meaʻai e tali atu e le tatau ona e faalagolago tele i le mutia meli. Afai e te filifili e alu i se meaʻai, ona e taumafai lea e vavae ese le suka atoa, ma faʻaaoga le stevia i nisi o taimi pe a e manaʻo moni i se mea suamalie, ma e leai se meli po o ni nai aso malogo i le lima.

O le maualuga ole fua o le stevioside i le aso e 2 kalama, e tusa ma le 40 kalama o le suka, e 1 le sipunipuni e aunoa ma se mauga.

Ioe e mafai, e na o le taua lava le matauina o vaega. O lea, o le mutia o le meli fou ma le susu o le 10-15 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, ma o le stevioside mama e masani ona mafaufauina 200 taimi e suamalie, e tatau ona amanaia.

E leai ni calorie i le pito i tua. Atonu e itiiti lava le mutia fou, e pei ona i ai i totonu o laau toto meaʻai. Ae o le mafaufau i ai, ona o le suamalie, o le stevia e faʻaaogaina i ni vaega tele, o le numera o kalori e latalata i le zero.

  • E mafai ona faʻaaoga stevia mo le kuka ma taoina?

Faʻatagaina. E pei lava ona iloa muamua, o le a le aoga le faia o le karmeli mai stevia, ae a le o lea, o se suka lelei e sui e mafai ona faʻaopopo i soʻo se ipu. Tagata taaalo e fiafia e faʻamafanafana a latou masini e faʻamaalili ma sina vaega itiiti o le tuaʻoi. O le mutia o le meli o le a avea ma se faʻaopoopoga sili ona lelei i le slimming smoothie recipes.

O le mutia fou o le meli e tele meaʻai, ae o le lisiina ma le suesue i ai e le taua ma o le mafuaaga lena. Ina ia suamalie se ipu lauti, e naʻo le tasi le lau o le stevia e te manaʻomia. I se telē tele o le oloa, o le i ai o vitamini ma minerale e matua leai se aoga, ma i le vaega o le stevia ma le stevioside e leai ni vitamini e tumau pe a maeʻa. E na o se suka lelei e suitulaga, ma matou te vaavaai mo vitamini ma minerale i fualaʻau ma fua.

O le suka e faigofie ona saunia. Ina ia faia lenei mea, o se laulaau o lau stevia po o se ipu o lau malogo ua sasaa i ni ipu tioata se lua ma tuu ai i se nofoaga malulu mo le 48 itula. A maeʻa lena, faamama, faʻaopopo se isi ipu vai ma kuka i luga o le vevela mo le 20 minute. O le siva faapena e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le 2 vaiaso.

Vitio: Auala e Tupu ai Stevia

O le mea e lelei ai, o le oloa stevia e maua ma faʻatau atu i le tele o faleoloa i le initaneti, ae e tasi le faafitauli. Ou te leʻi mauaina se tasi o faʻamatalaga, o le paʻu mai le mutia o le meli, lea o le a le maua ai ni meaʻai ma isi mea faʻapitoa e pei o le kilokoni. O le mea lea, o loʻu lava manatu ma le fautuaga o le faʻatau mai o lau vavao vaovao, poʻo le paʻu mai lau lau vavao, ma o le mea aupito sili ona lototele o le mea e mafai ona e faia o le tupu aʻe lea o le mutia meli.

I aso nei, o le stevia o le sili lea o le suka e mafai ona maua, e le o se toʻila e tusa ai ma aso masani, e le afaina ai aʻafiaga, e aoga mo le maʻisuka ma i latou e mananao e aveesea le mamafa.

Stevioside (stevioside) o se glycoside o mea totino, na faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. E aofia ai le calories ma gaʻo. I lenei itu, o lenei vailaʻau e fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka poʻo le oti.

I le faaopoopo atu i le pito i tua, o loʻo i ai le tele o suka i luga o le maketi. Ae ui i lea, talu ai ona o le tulaga atoa o fualaau toto, o lenei suamalie ua maua le lauiloa tele i le au faatau.

Stevia ma stevioside. O eseesega autu

E masani lava, e le iloa e tagata le eseesega i le va o le stevia ma le pito i tua. Stevia o se laau toto i Amerika. Ona suamalie ona lau. I nai seneturi talu ai, na saunia ai e le nuʻu o le atunuʻu le lauti mai lau o lenei laau. Sa taʻua e Locals o le "mutia manaia", e ui lava o le mea moni e leai se suka. O le suamalie suamalie ua tuuina atu i le laau e le glycoside o loo i totonu o lau.

Stevioside o se mea na mafua mai mafua mai i laulava stevia. E masani ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. O lona aoga sili lava o le leai o calorie ma carbon. E le gata i lea, o lenei mea e le afaina ai le toto toto.

O tagata e taʻitaʻia se soifua maloloina ma le mataʻituina o latou foliga, e manaʻo e sui atoatoa le suka i lenei mea ma faʻaaofia ai i le taumafa i aso uma.

I le taimi nei i faleoloa ma matagaluega faʻapitoa, e mafai ona e faʻatau uma lau vao vaʻa ma le suamalie masani na maua mai ia i latou. O lau o le laau e faʻaaoga e fai ai le lauti. Na o le sasaaina o laulaau ma le vai inu ma a maeʻa ni nai minute o le a maua e lau la latou suamalie suamalie.

O le tau o stevia leaves e sili atu ona maualalo ifo nai lo le stevioside. E mafua lenei mea i le mea moni e le manaʻomia e soʻo se faʻagaiga faʻaopoopo. Ua lava lea e faʻamago ai ma teu i taga. O lenei taotoga e le manaʻomia ai le faʻatauina o meafaigaluega faʻapitoa.

O le tau o stevia e amata mai i le 200-400 rubles mo le 100 karamu o mea e masani ai. Ae ui i lea, e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le tele o itu: o le gaosi oloa, tafaʻatasi. O le faʻatau vave laulaʻau i se pusa e silia ma le 1 kilokalama, e mafai e le tagata faatau ona faʻaola e tusa ma le 50%.

E maua e le au alolofa le avanoa e faʻatau ai lenei vaiinu i laʻau o stevia. E le toe manaʻomia le suka i se mea inu. I le faʻaopoopoga, o le teas o loʻo gaosia, e aofia ai meaʻai eseese ma mea faʻapitoa.

Faʻaaogaina o mea totino o le pito i tua

O lenei suamalie e sili atu ona faʻaaogaina nai lo laulaau o le stevia. O le mafuaaga autu mo lenei mea o le faigofie lea o le faaaogaina. A fai le kuka poʻo le taoina, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o paʻu po o maʻalaʻau nai lo le faʻaogaina o se laʻau.

O le tele lava o ona lau e faʻaaogaina ai lauti poʻo isi meainu. O le mea e maua ai le laʻau o loʻo i ai se tofo faapitoa e le fiafia tagata uma, ma e mafai ona sosogi le mutia. O le mea lea, ina ia aloese mai lenei manogi i totonu o se ipu, o le stevioside e faʻaaoga.

Ae ui i lea, o lenei suamalie ei ai ni mea le lelei e faʻatusatusa i le suka. I le laasaga muamua o le faʻaaogaina o le stevioside, e umi se taimi e fuafua ai lona tofo lelei mo nisi ipu.

E i ai foi sona tofo faapitoa. E tatau ona faʻaaogaina i ni fua laʻititi, a leai o le faateleina o le tau e mafua ai le faateleina o le suamalie o le ipu ma le tofo patino.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaaogaina o le stevioside o le faʻaleleia atili o le tino. E faʻaaogaina o se mea suamalie mo mafuaʻaga nei:

  • maʻisuka malosi
  • soifua maloloina
  • tausia o se taumafataga poʻo le tausia o se mamafa tumau.

O tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona faaopoopo le suka i meaai ma o lea latou te faʻaaogaina ai le stevioside poʻo se isi mea suamalie e faʻafiafia ai ipu. O le aoga o lenei mea o le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto. O lea la, o se maʻi maʻi suka e faʻaaogaina se suauu:

  1. mafai ona faʻamalosi le maualuga o suka i le tino,
  2. faaitiitia le lamatiaga o faafitauli o le faamaʻi, mo se faataitaiga, o le lamatiaga o le maʻi suka,
  3. faaitiitia le ono tulai mai o faafitauli o le maʻisuka.

O i latou e mataʻituina a latou mamafa, latou te maitauina le aoga o le pito i tua. I le avea ai o se mea sili ona aoga, o le leai atoatoa o kalori e matauina. Ma afai o se tagata na te siakiina lona mamafa, e sui atu i lenei tagata suamalie, ona ia:

  • faaitiitia le aofai o kalori e faʻaaogaina i le aso,
  • faaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e liua le glucose i le gaʻo maua i lalo o le paʻu,
  • mea 'aisa ma meaʻai tao ma se mea suamalie e maua ai se eseesega eseese ma o lenei mea e fesoasoani i le faʻaaogaina i ni vaega laiti.

Aʻo faʻaaogaina le vevela, mo se taimi umi, e mafai e se tagata ona faigofie ona tausia se ata tusi. Afai e mamafa tele oe, ona suia ai lea o le suka i le pito i tua o le a fesoasoani e foia lenei faafitauli. E le gata o le mamafa o le mamafa o le a alu ese atu, ae faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻalesoifua maloloina eoʻo mai.

Ua taua foi e tagata tomai faapitoa le tele o aoga aoga o le gataifale. Ae ui i lea, i le taimi nei o loʻo suʻesuʻeina pe leai foi. E maitauina o lenei faʻaopoopoga e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino, tuʻuina atu i le tagata ni elemene talafeagai ma e oʻo lava ina aveeseina le mai i le tino.

I le faʻatinoga, o le meatotino o le pito i tua e faʻaitiitia ai le toto maualuga na tofotofoina. I le maitauina, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na ave.

Aafiaga le lelei i le tino o le stevioside

Faatasi ai ma le taumafa tatau, ua faamaonia ai o le pito i tua o loʻo i ai le tele o meatotino lelei. Ae ui i lea, i le le pulea lelei, o le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli e mafai ona tupu, pei o le:

  1. stevioside e faʻaleleia ai le atinaʻe o le kanesa, ona o loʻo i ai ni vailaʻau faʻaulu,
  2. e mafai ona oʻo atu ai i se soliga i le atinaʻe o le tamaititi, o lea e le fautuaina i le taimi o le maitaga i soo se taimi,
  3. ei ai sona aʻafiaga
  4. afaina ai le ate ma faʻaitiitia ai lona aoga.

E le gata i lea, o nisi tagata na latou maitauina e faapea, pe a faʻaaogaina le vevioside, ua afaina i latou, sa latou gaoi. I nisi tulaga, o le ulu o le ulu ma le vevela, na afaina uma ai maso. O se allergy i lenei faʻaopoopoga e mafai foi ona tupu.

Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻaleleia o aʻafiaga le lelei o le itu i tua o le tino. E maitauina e le afaina ai le gaioiga o le ate ma e le mafua ai le kanesa.

O lona faaaogaina e mafua ai le faaleagaina o le soifua maloloina ma o lea e faatagaina ai i le tele o atunuu mo le taimi umi. O le faʻamatalaga tonu lea o lona saogalemu.

O fea e faʻatau ai i tua

O lenei mea suamalie o le sili lea ona faʻateleina i tagata faʻatau. O loʻo faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga. E mafai foi ona faʻatonu i le Initaneti i nofoaga faʻapitoa. O mea e sili ona lauiloa i le stevioside sweeteners o:

  1. Stevia faaopoopo. O loʻo maua lenei faʻaopoopoga i le pepa laupepa. O latou afifi e aofia ai le 150 papa. O le tau o le siakiina o Stevia faaopoopo o loʻo i totonu o le 200 rubles. E mafai ona e faʻatauina le faʻaopoopoga i vailaʻau faʻasaina ma faleoloa i le initaneti. E le gata i lea, o le faaopoopoga e aofia ai le tele o vitamini.
  2. Stevia aveese. Faatau i totonu o pesini e tusa ma le 50 kalama. E lua ituaiga o stevia extract na faia e Paraguay. O se tasi oi latou ei ai se tikeri o le suamalie o le 250 iunite, le lua - 125 iunite. O le mea lea o le eseesega tau. O le muamua ituaiga tau e tusa ma le 1000 rubles i le mafai, faatasi ai ma se tikeri itiiti ifo o le suamalie - 600 rubles. E tele lava faʻatau i luga o le Initaneti.
  3. Aveese Stevia i se tufatufa. Faʻailoa i le afifi e aofia ai le 150 papa. E tasi le laulau e tutusa ma se sipuniti o suka. O lenei metotia e faigofie mo le faʻaaogaina. Ae ui i lea, o le tau o lenei faʻaopoopoga e fai si laʻititi.

Stevioside Sweet

O lenei igoa suamalie ua avea ma taʻitaʻi i ana faʻatau i le Initaneti. E maua i le paʻu pepa ma o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o ipu ua faʻapipiʻiina ma se pusa, 40 kalama taʻitasi. O le tau o le iunite e 400 rubles. E maualuga le maualuga o le suamalie ma e tusa ma le 8 kilokalama o suka.

O loʻo maua foi le isi i isi faiga. E mafai ona faʻatau se afifi e tusa ma le 1 kilokalama ma eseese tikeri o le suamalie. O le faʻatauina o se afifi o le a aoga mo tagata e maua i le maʻisuka pe oti.

O lea faʻamaumauga e lava mo se taimi umi. O le tau o le 1 kilokalama o le stevioside Sweet o le a tau e tusa ma le 4.0-8.0 afe rubles i le afifi, e fuafua i le tikeri o le suamalie.

O lenei mea suamalie o loʻo avanoa foi i foliga o laau. O le mamafa o laau taitasi e 0.2 kalama ma i le tusa o le 10 kalama o le suka. O le tau o le teuina mai le 100 laau e i totonu o le 500 rubles.

Ae peitai, o le faatauina o laau e le aoga i se tau. Na o le pau lava le aoga o ia mea e teuina ai o le faigofie. E faigofie ona fetaui i totonu o lau ato po o lau taga, e mafai ona e aveina faʻatasi ma oe i soʻo se mea e tupu poʻo se galuega.

I le asō, o le toʻatele o tagata e taumafai e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o lea latou te faʻaaluina le tele o taimi i meaʻai talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o ia suka gaʻo ma suamalie suamalie e mafai ona lelei le suia i se laau totino ma se manogi matagofie o le meli, o lona igoa o le stevia.

O a aoga ma mea leaga o stevia? E moni lava o se togalaau mataʻina ma mea faʻaleagaina ma le tofo ofoofogia?

Faʻamaumauga tuʻufaʻatasia

O lenei glycoside na maua e fomai Farani M. Bridell ma R. Lavier i le amataga o le seneturi lona luasefulu. Laʻau tipi ma suavai suamalie na amata ona faʻaaogaina e avea ma mea suamalie faalenatura i vaega eseese o le lalolagi, aemaise lava le mea o loʻo salalau ai le laau: i Asia ma Amerika i Saute.

E talitonuina o le pito i tua e sili atu i le suka suka i le fiaselau taimi i le suamalie. E maua mai le vailaʻau e ala i le faʻaaogaina o laʻau mamago mago o se vaovao suamalie i le vai i se vevela maualuga.

American Stevia sweetener paʻu. E tusa ai ma aogā, faʻaleagaina, o le lelei ma le faʻaogaina o le oloa. Aisea ou te fiafia ai e faʻaaoga le Novasweet mo le 120 ruulu ma e faigata ona faʻaumatia Stevia ma le iherb mo le 1,5,000 rubles.

O le autu o le suka suka na maua ai se vaaiga i le toe manatuaina o le sahzam synthesi fuafuaina o le tala o le Novasweet. O le taimi e mafaufau ai i le tino moni (mea totino) Stevia sweetener (paʻu efuefu) faʻatonu i luga o le iherb mo se tau 10 taimi sili atu taugata. Mafaufau pe sili atu le tau o le totogiina?

O le a ou le toe i ai piko autu pe aisea e manaomia ai suka suka. O i latou e fiafia i le sahzamam e tatau ona i ai se manaoga faanatinati (ua uma ona faia se suʻesuʻega o le maʻisuka), pe taumafai foi ia itiiti ifo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo i le taimi nei ina ia faʻaitiitia ai le tino o le tino. Ma i le mataupu muamua ma le lua, o le faʻaaogaina o mea suamalie o se laasaga talafeagai lea.

O le faʻataʻitaʻiina i lenei autu mo le taimi muamua, ou te manaʻo e faʻatau se oloa e leai se afaina ma masani. Stevia o se tasi lea o filifiliga sili ona taatele. O Steviazides e faʻatau atu i le tele o fesuiaiga: papa, palu, sulu. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona faʻamamaina stevia i meaʻai (paʻu paʻepaʻe) ma naʻo le foliga o laʻau paʻu o le laau (o foliga o oloa o laumei lanumeamata poʻo le afifiina o "pefu efuefu"). I lona tulaga mama, o stevisides o se oloa taugofie tele, o lea e masani ona fefiloi ma le maltodextrin. O le meaola o le NuNaturals "NuStevia" (paʻepaʻe paepae paepae) o se sui iloga o le sahzams masani faʻafefiloi masani e faʻavae i le stevia.

Faamatalaga o le kamupanī:

NuNaturals NuStevia o se vailaʻau faʻapitoa o fualaau suamalie e maua mai le laʻau stevia, o le vao masani i Amerika i Saute. Ua faʻaopoopo faʻamaloʻauʻau e tuʻuina atu ai i NuStevia le mea sili ona lelei.

Uiga ma le tuufaatasiga:

Talosaga ma fuataga:

1/4 teaspoon o le suamalie e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka.

O le manuia o le oloa o se manatu le mautonu. E 'ai tagata e tuʻuina atu le tino ma calorie ma mea e manaʻomia mo le ola o le tino (vitamini, mineral, acids). I le faamasinoina e le tuufaatasiga, e leai se mea o lenei mea i Stevia.

I le isi itu, e leai ni mea faʻapitoa i le tuufaatasiga, lea e fuafua ai le saogalemu atoatoa ma le le faʻamalosia o oloa.

Faʻaaogaina NuNaturals NuStevia mo meaai, matou te le maua se manuia, ae leai se afaina mai le faʻaaogaina. Naʻo se faʻaopoopoga e faʻaleleia ai le tofo o ipu e ala i le suamalie.

Mea faʻatau oloa a Stevia NuNaturals:

  • Faʻapipiʻiina - o se fagu faʻavaʻa ma se pulou faʻaoga. O le faʻamalosi o le koneteina, aʻo leʻi faʻatau atu, ua faʻamaoniaina e se faamama-masini totonu.
  • O le faifai pea o le oloa o se paʻu e sili ona lelei (e moni lava "paʻu"). Mo aʻu, o lenei ituaiga o sahzam structure e fatuina ai nisi o faafitauli. e matua faigata lava ona faʻatupu le aofaiga, aemaise lava pe a manaʻomia ona e faʻamalulu lelei - mo se faʻataʻitaʻiga, o se ipu tife poʻo le lauti.

O le Stevia i le foliga o se paʻu paʻepaʻe mai le American Numera NuNaturals e le avanoa mo le faatauina fua i filifili fefaʻatauaʻiga. O le faʻatau e naʻo le nofoaga lauiloa o Ayherb (iHerb)

Ou te aoteleina le taunuuga o le toe iloiloga: Amene Amerika e faʻamamaina mea totō NuNaturals NuStevia (Stevia paʻu paʻu) - Ou te fautuaina. E le pei o le eseesega o le sahsams o le Novasweet type (e faavae i luga o le afa), o lenei mea suamalie o laau toto e taua tele-mulimuli ane, ma i le tulaga e sili atu i le metotia e tuua ai le ita i le lautele. Tuuina atu le lagi-maualuga - 1400 rubles mo le 12 aunese i.e. 340 o oloa, ou te manatu o lenei lomiga o le suka e le sili atu i le 3 fetu. Tuu le oloa e 100% le natura ma saogalemu, ae o lenei tofo leaga. Faafetai mo le faitauina o iloiloga!

O le a lenei mea

O le a le stevia? O lenei fesili e masani lava ona faʻalogoina mai tagata e faʻatau tapenaga ma, e masani lava, latou te fiafia i la latou tuufaatasiga. O le togalaau e taʻua o stevia o se vailaau faʻamaʻi ma o se suiga masani mo le suka, o meatotino na iloa e le tagata mo le silia ma le tasi le meleniuma.

I le gasologa o suʻesuʻega anamua, na iloa ai e saienitisi e oo lava i le taimi na tupu ai, o se aganuu mo ituaiga Initia le faaopoopoina o lanu meli i meainu e avatu ia i latou se tofo tulaga ese ma le taua.

I aso nei, o le suamalie masani a stevia e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o gaosiga ma togafitiga.
O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai le tele o mea aoga e maua ai i le faʻamalolo o meatotino, e aofia ai:

  • vitamini B, C, D, E, P,
  • tannins, esters,
  • amino acids
  • elemene taua (iron, selenium, zinc, magnesium, calcium, phosphorus, potassium).

O lenei ituaiga o vailaʻau faʻapitoa o le stevia e maua ai le vao lenei i le tele o vailaau faʻaleagaina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le laau i togafitiga faʻaleagaina o le tele o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma maʻi faʻaleagaina, oona ma mea faapena.

E le gata i lea, o le kalori mea o le stevia e tusa ma le 18 kcal mo le 100 g o mea e gaosia ma saunia i meaʻai, lea e avea ai le laau o se mea taua tele meaai, faatasi ai ma le kapisi ma strawberries.

Mea aoga o le vao

O le vao e tele naua mea lelei pe a faʻatusatusa i le suka masani, lea e faʻaaogaina e faaopoopo i meaʻai uma ma meainu. E le pei o le maualuga o le kalori ma le gaʻo matautia, o le fualaau toto e tumu ai le tino o le tagata ma mea taua ma vitamini, e avea o se punavai o mea aoga amino taua, faapea foi ma le tannins, ia e iai ni aafiaga e tetee ai le ita.

E aoga le stevia? Faʻafetai i ona vailaʻau faʻaleagaina, o le togavao vavave ei ai sona aafiaga aoga i luga o totoga uma ma tino o le tino o le tagata, faʻaleleia le puipuiga ma faʻamalosia ai le galue masani a se tagata. O le laau e sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka ma le maualuga o le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, o le muti vao o loʻo i ai mea taua nei:

  • aveeseina o toxins, toxins ma le cholesterol mai le tino,
  • faʻasaʻoina o le tafe toto ma le faʻaleleia atili o mea totino o le toto,
  • faaosofiaina o galuega a le tino ma le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o okeni o le manava ma le meaʻai fualaʻau,
  • o loʻo i ai se aʻafiaga lelei o le antimicrobial ma le faʻaleagaina,
  • faʻaleleia le gasegase
  • faagesegese le faiga masani o le soifua matua,
  • ua i ai sona aafiaga faafouina,
  • faʻaitiitia le toto suka.

O le ae aoaoina uma auiliiliga e uiga i aoga o le stevia mai le vitio:

O faʻamanuiaga o le stevia mo le tino o le tagata e faʻaalia foi i lona gafatia e aveesea le tele o le vai mai le masini ma faʻaogaina le tino puipuia. O le vao e sili ona aoga i le taumalulu-tau malulu e avea o se mea puipuia e puipuia ai le atinaʻe o le malulu.

Afai tatou te talanoa e uiga i aoga ma mea leaga o le stevia i le maʻi suka, iinei e tatau ona tatou faʻafetai i meatotino o laʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto.

O le mea sili lava, o le gaioiga a lenei fale faʻavae e faʻavae i luga o lona gafatia e fufuluina ipu ma mea inu e aunoa ma le manaʻoga e faʻamamafa le tino ma gaʻo mea leaga, lea, e le lava le insulin, e leai se taimi e faʻafefiloi ma faaputuputu i le ate i le ituaiga glycogen i se taimi talafeagai.

Stevia i le ituaiga o fusi e faʻaaogaina i le togafitiga o diathesis, faʻamaʻi o le eczema, maʻi o le paʻu ma le tutusa. E tele taimi e fufulu ai le mutia mo togafitiga o mumu, faʻamaʻi faʻasolosolo, toe faʻaogaina o maʻila.

Talu ai ona o le stevia e aofia ai sina aofaiga o calorie, e faʻaaoga lelei mo le gau o le mamafa. O le aʻafiaga o le laau i le faagasologa o le faʻaitiitia lelei o le mamafa o le tagata, o lona mafai lea ona faʻaleleia le metabolism i totonu o le tino, faʻaitiitia le fiaai, faʻaitiitia le manava, aveese toxins ma puipuia le atinaʻe o le edema. Ina ia saunia se oloa e faʻavae i luga o le stevia mo le leiloa o le mamafa, lea e mafai ai e oe ona faʻaleagaina atili pauna, o le a e manaʻomia ni laulaau fou o se laau laʻau e mafai ona faʻaaogaina i lona natura faʻapitoa pe tafe foi i vai inu.

Faʻavae vaʻaia

A maeʻa togafitiga, o le vevioside o se paʻu paʻepaʻe suavai paʻepaʻe.

Stevia glycosides o vailaʻau faʻamalosi e faʻaalia e le vevela vevela, paleni o le pH, ma le tetee atu i faiga faʻamalosi. I le tino, latou te le o gauai i le gastrointestinal tract, lea e mafai ai e le toto toto ona le tumau. O se mea aoga tele lea o le a faʻamalieina ai le maʻisuka ma le mamafa o leoleo.

Faʻamatalaga Faʻatau

Afai tatou te talanoa pe o le a le stevia i le kukaina, o le mea lea o le mea sili ona aoga o le vaovao o lona mafai lea ona faalataina ipu o suamalie, faatasi ai ma le paʻu o le meli. O le taliina o le fesili i le auala e suia ai le stevia, e le mafai e tagata atamamai ona vave tuuina atu se tali le mautonu, talu ai o le mutia lava o se mea e le masani ai, o ana mea e le o toe i ai.

O le mea lea, i le leai o se mea totino faʻatoʻaga, e fautuaina e sui i vailaʻau faʻamalosi, o le mafuaʻaga o le vaovao stevia.

Faatasi ai ma nei mea faigaluega, e tatau ona maitauina papa, fualaau aina, meaʻai paleni, o loʻo i ai lenei vao.

O le ae aoaoina le fua mo fritters ma le stevia mai le vitio:

Faʻaaogaina pisinisi

O le suamalie suamalie o le stevia e maua mai i le mea taua, o se vaega o vao ma e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. O lenei mea e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o mea totino i le sauniuni o mea faʻafiafia, pulu nifo, paluga, mea e inu ai, mea inu suamalie, ma faʻaleagaina ai le tino o le tagata.

Vaitalaʻau

O le a le mea moni e maua e lenei stevia? I le fale, o nai laulaau o mutia e mafai ona faaopoopo i le lauti, ma o le a maua ai se mea suamalie o le meli. Ae o le a le mea e fai i tulaga o le gaosiga tele, pe a manaʻomia se vaega o mea gaioi?

I aso nei, sa mafai e saienitisi ona aveese mai se vaega o se laau toto, lea o se vaega mai le vaega autu o kemini o se laau oona, e maua ai mea totino.

O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le stevia i le faagasologa o le tele o sauniuniga o meaai, suamalie, mea inu ma mea faapena.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

I le togafitiga faafomaʻi, o le stevia e faʻaaogaina e avea o se meaʻai faʻalaʻau e suia ai le suka le lelei i tagata gasegase e pei o le oona, maʻi o le maʻisuka, ma le maualuga. O Stevia e masani ona fautuaina mo tamaiti o loʻo mafatia i le faʻalavelave faʻaleagaina ma 'ai le tele o mea suamalie.
O le Chicory i le stevia e aoga tele, lea e faʻafaigofieina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai e aunoa ma le afaina lautele i le soifua maloloina, faʻapea foi le leo, faaleleia le tulaga o le tino puipuia ma faamama le taualuga o toxins.
I aso nei, o le stevia e maua i totonu o fualaau, o penefiti ma faʻamaʻi, iloiloga, faʻasalaga mo le faʻaaogaina, e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina.

E maua Stevia i le pepa laulau.

O aʻafiaga e aʻafia ai. E mafai ona afaina le stevia?

I le tele o suʻesuʻega, na mafai ai e saienitisi ona faʻamaonia e le afaina le tino e le gaosi o le meli e tusa lava pe faʻaogaina lona faʻaaogaina.

E ui lava i tulaga lelei uma o le laau, e iai foʻi le tele o aʻafiaga mai lona faʻaaogaina, lea e faʻamatalaina e tagata taitoatasi le le faʻamaonia o vaega eseese o le mutia e nisi tagata.

O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina stevia, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga o stevia o:

  • le atinaʻeina o le manava, pe afai e te 'ai vao ma susu,
  • afaina tino paʻu
  • ma faʻaeteete, e tatau ona faʻaleleia se laʻau mo tagata e faʻafefe i manatu ma le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e seasea lava ona tupu.

Talu ai ona o le aoga o stevia, o le faʻamaonia o le faʻaaogaina, o le a le tele o le stevia, e mafai ona faʻamaonia ma le mautinoa o lenei oloa o se mea sili ona lelei o le suka ma ni mea uiga ese e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina ma saturate le tino i mea taua.

Aafiaga Faʻapitoa

O nisi tagata suʻesuʻe e talitonu o le faʻaaogaina o le stevia e maua i le aofaiga o le 700-1450 mg i le aso e maua ai le toto maualuga i le 11-15 mm Hg ma le maualalo i le 6-14 mm Hg pe a ave le paʻu mo le 7 aso mai le amataga o le taumafa.

O le faaaogaina i le aso i le 1000 mg o le pito i tua e mafai ona faaitiitia le kulukose e le 18% i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. Peitai, o nisi tagata atamamai e talitonu o le aveina o le 200-300 mg o le stevia paula i le tolu aso e le afaina ai le maualuga o le kulukose o le toto mo le 90 aso o togafitiga mo tagata mamaʻi i le ituaiga I ma le maʻisuka II.

Faʻatasiga o le Faʻaopoopoga i isi vailaau

O le faʻaaogaina o le stevia o se mea suitulaga mo le suka i meaai ma se vailaʻau e oʻo atu i le 1500 mg i le aso mo le lua tausaga. O nisi tagata latou te matauina o le umi ma le faʻaaoga soo o le stevioside e mafai ona mafua ai aʻafiaga:

  • Tesea
  • Manua poʻo se faʻamaʻi,
  • Paʻu musika ma lima vaivai.

E le fautuaina le faʻafefiloi o le vavalaʻau i vailaʻau:

  • Faʻataʻituina le maualuga o le toto i le lithium,
  • Totoina o le suka toto,
  • Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga