ComboGliz Toeitiiti 500 pusa

Igoa faava o malo:Kombiglyze faaumiumi

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Lafoaʻiina o Ata Tifaga Faʻataʻatia Ripoti. 1 papalama e aofia ai le 1000 mg o le metformin, 2.5 mg o le saxagliptin.

I le paʻu 28 po o le 56 papa. Faʻapipiʻi i totonu o se pusa pepa.

Ata e faʻaaogaina ata vali teuteuina, 1000 mg + 5 mg. I le pusa o le 28 po o le 56 papa.

Ata e faʻaaogaina ata vali teuteuina, 500 mg + 5 mg. I le pusa o le 28 po o le 56 papa.

Clinical and pharmacological group

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo

Pharmacotherapeutic group

Faʻatasia le sui o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala (dipeptidyl peptidase-4-inhibitor + biguanide)

Faʻataʻitaʻiga

Combogliz Prolong faʻasolosolo nei vailaʻau faʻamalosi e lua faʻatasi ai ma auala faʻaopoopo o gaioiga e faʻaleleia atili ai le faʻamalosi o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga (DM2): saxagliptin, o le inhibitor dipeptyl peptidase 4 (DPP-4), ma le metformin, o se sui o le vasega biguanide.

I le tali atu i mea taumafa mai le tootoo laiti, ua faʻamalolo ai hormones i totonu o le toto, pei o le peptide-1 (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (HIP). O nei hormones e faʻaalia ai le faʻasaʻoina o le inisalini mai puuna peta paneta, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae le o faʻamalosia e le DPP-4 enzyme mo ni nai minute. GLP-1 e faʻaititia ai foi le puleaina o le glucagon i pusa alpha pakacreatic, e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le GLP-1 ua faʻaititia, ae o le tali ile inisalini i le GLP-1 e tumau pea. Saxagliptin, o le avea ma se faʻataʻitaʻiga tauvaga o le DPP-4, faʻaitiitia ai le le faʻamalosia o hormones, ma faʻapupulaina ai le maualuga o le toto ma mafua ai ona faʻaitiitia le anapogi o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Metformin o se vailaʻau oona e faʻalelei ai le kulūkose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaititia lalo o le toto ma le postprandial glucose concentrations. Metformin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le iniseti ma faʻaleleia le lagona o le inisalini, faʻalauteleina le gaioiga ma le faʻaaogaina o le kulukose. E le pei o sauniuniga o le sulfonylurea, metformin e le mafua ai le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 po o tagata soifua maloloina (sei vagana ai tulaga faapitoa, vaai vaega "Puipuiga" ma "Faatonuga Faapitoa"), ma le hyperinsulinemia. I le taimi o le metformin togafitiga, e tumau pea le suia o le inisalini, e ui lava o le anapogi o le inisalini ma le tali atu i taumafa i le aso atonu o le a faʻaitiitia.

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o le saxagliptin ma lona metabolite galue, 5-hydroxy-saxagliptin, e talitutusa lava i volenitia maloloina ma tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O tulaga faatauaina o C max ma le vaega i lalo o le AUC o le saxagliptin ma lona metabolite malosi i le plasma na faateleina le tulaga tutusa i le fualaau oona mai le 2.5 mg i le 400 mg. Ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga o le saxagliptin i le fua o le 5 mg e tagata faigaluega vaʻaia, o le averesi o le AUC o le saxagliptin ma lona metabolite autu o le 78 iva / ml ma le 214 ng * h / ml, ma o le C max i le plasma e 24 ng / ml ma le 47 ng / ml tusa ai. O le eseesega o le eseesega o le AUC ma le C max o le saxagliptin ma lona metabolite galue e itiiti ifo ma le 25%.

O le faʻaaogaina pea o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso, i soo se ituaiga lava, e leai se faʻaaliga o le saxagliptin poʻo lona gaosiga malosi. E leai se faʻalagolago i le kilia o le saxagliptin ma lona metabolite galue i le fua ole taimi ma le taimi e faʻaaoga ai mo le 14 aso i le aso ile inumaga mai le 2.5 mg i le 400 mg o le saxagliptin.

Faʻatasi ma le tele, faʻaaogaina metformin faʻafouina ua ausia i le tusa ma le 7 itula. O le faʻaaogaina o le metformin mai le faʻaaogaina o fualaau lafoai e faʻaleleia pe tusa ma le 50% pe a ave i ai taumafa. I le paleni, o le AUC ma le Cmax o le metformin ua faʻaleleia le faʻaleleia na faʻalauteleina le le tutusa ma le fua i le fua o le toto mai le 500 i le 2000 mg. Ina ua maeʻa ona toe faia le pulega, o le metformin suiga ua faamatuu atu e leʻi faaputuputu i le plasma. Metformin ua faʻateleina e le suia e fatugaʻo ma e le o le metabolised i le ate.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ia le itiiti ifo i le 75% o le fua o le saxagliptin o loʻo gauaʻi. O le taumafaina na le afaina tele ai le pharmacokinetics o le saxagliptin i le aufaigaluega volenitia maloloina. O taumafataga maualuga e leʻi afaina ai le C max o le saxagliptin, ao le AUC na siitia i le 27% pe a faatusatusa i le anapogi. O le taimi e oʻo atu ai i C max (T max) mo le saxagliptin na faʻatupulaia pe a ma le 0.5 itula i le aveina o fualaau faʻatau ma meaai ae faʻatusatusa i le anapogi. Ae ui i lea, o nei suiga e le taua tele.

A maeʻa le faʻafoe tasi o le metformin faʻafouina o le suiga, ona ausia lea o le C max i luga o le 7-itula, i le va o le 4 i le 8 itula. AUC ma le Cmax o le metformin ua faʻaleleia le faʻaleleia ua faʻalauteleina le le tutusa ma le fua i le fua o le toto mai le 500 i le 2000 mg. O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina i le plasma toto o le 0.6, 1.1, 1.4 ma le 1.8 μg / ml pe a faia ni tui o le 500, 1000, 1500 ma le 2000 mg i lea aso ma lea aso. E ui lava o le maualuga o le absorption (fuaina e AUC) o le metformin mai le faʻaaogaina o metformin mama e faʻaleleia e tusa ma le 50% pe a ave i meaai, o le meaʻai e leʻi aʻafia C max ma T le mamafa o le metformin. O mea taumafa maualalo ma maualuga i le gaʻo na i ai le aafiaga tutusa i luga o vailaau o le pharmacokinetics o le metformin faʻasaʻo faʻaleleia.

O le fusifusia o le saxagliptin ma lona metabolite autu i le toto o le puipuiga o le serum e le taua, o le mea lea, e mafai ona manatu o le tufatufaina o le saxagliptin ma suiga i le tuufaatasiga o le toto o le toto na faia i le gasegase o le tino po o le le atoatoa, o le a le afaina i suiga taua.

O suʻesuʻega o le tufatufa o metformin faʻafouina suiga e leʻi faia, ae ui i lea, o le tele o le tufatufa o le metformin pe a maeʻa le faʻafofoga tautala e tasi o metformin faʻamalolo vave tuʻuina atu i le fua o le 850 mg ave le 654 ± 358 L. Metformin e pipiimau i pulu plasma.

O le Saxagliptin e mafua mai i le auai o le isoenzymes o le cytochrome P450 ZA4 / 5 (CYP3A4 / 5) faatasi ai ma le fausiaina o le metabolite autu, o le aʻafiaga e aʻafia ai le DPP-4 e 2 taimi vaivai nai lo saxagliptin.

O suʻesuʻega faʻatasi ai ma le puleaina o fualaau faasaina i vailaau soifua maloloina e faaalia ai e le suia le metformin e fatugaʻo, e le o masalomia i le ate (e le o iloa i totonu o le ate) ia metabolites, ma e le o ese mai i le manava.

O le Saxagliptin e faʻateleina e gaʻo ma e ala i le manava. Ina ua uma le tasi le fua o le 50 mg o le 14 C-saxagliptin, e 24% o le fualaau na mafua ona o fatugaʻo e le suia le saxagliptin ma le 36% e avea ma metabolite autu o le saxagliptin. O le tele o le leitio na maua i le urine na fetaui ma le 75% o le avega.

O le lafoaʻiga lautele o le saxagliptin e pe tusa ma le 230 ml / min, o le fuainumera o le faamamaina o meaola e tusa ma le 120 ml / min. Mo le metabolite autu, o le tuʻufaʻatasiga i tua na faʻatusatusa i le taua o le faʻaaogaina o le filtration. E tusa ma le 22% o le aofaʻi o le leitio na maua i feces.

O le faʻasalaga o le Renal e tusa ma le 3.5 taimi e sili atu nai lo le faʻamaonia o le creatinine (CC), o loʻo faʻamaonia ai o le faaselaina o masini o le auala autu o le excretion of metformin.A maeʻa ona faʻafefiloi, e tusa ma le 90% o le vailaʻau faʻamaʻaina ua faʻamalosi e gaʻo i le 24 itula muamua, ma le afa o le ola mai le plasma pe a ma le 6.2 itula. I le toto, o le afa-ola e tusa ma le 17.6 itula, o lona uiga, o le masini mumu toto e mafai ona avea ma se vaega o le tufatufaga.

Pharmacokinetics i tulaga faapitoa ile falemaʻi

E le fautuaina le faʻaaogaina o le Combogliz i le gasegase ma le le atoatoa (tagai vaega "Contraindications").

I tagata gasegase ma le vaivai o le tino, o le AUC o le saxagliptin ma lona metabolite galue o le 20% ma le 70% (taʻitasi) sili atu nai lo le AUC taua i tagata gasegase o loʻo i ai galuega masani. Talu ai ona o sea faʻalauteleina o le tau e leʻo taua i le falemaʻi taua, e le fautuaina e fetuunai le fualaau o le saxagliptin i tagata mamaʻi i le vaivai o le tino.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi (e tusa ai ma taunuuga o fuataga o QC), o le afa-ola o le metformin mai le plasma ma le toto ma le faapaleʻaleʻa toe faʻaitiitia i le faʻatusatusa i le paʻu o QC.

I tagata gasegase e maualalo le faʻafitauli o le hepatic, agavaʻa ma ogaoga, e leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le saxagliptin na maua, o le mea lea, e le manaʻomia le faʻavasegaga o togafitiga.

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiga o le metformin i tagata mamaʻi na faʻaleagaina le faʻamaʻi.

Faʻasaʻoina o se fualaau o le saxagliptin e faʻalagolago i le itupa o tagata mamaʻi e le manaʻomia.

I suʻesuʻega i falemaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le aafiaga o le hypoglycemic metformin i alii ma tamaitai e tutusa.

I tagata gasegase 65-80 tausaga le matutua, e leai ni eseʻesega faʻapitoa i le pharmacokinetics o le saxagliptin pe a faʻatusatusa atu i tagata gasegase o le matua (18-40 tausaga), o le mea lea, e le manaʻomia ai le fetuʻunaʻi ole fomaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i lenei vaega o tagata gasegase, o se faaitiitia o le galuega toeititi e sili atu ona foliga mai (tagai i vaega "Faʻamaumauga ma pulega" ma le "Faatonuga Faapitoa").

O faʻamaumauga faʻamaumauga mai suʻesuʻega suʻesuʻeina o le pharmacokinetics o le metformin i volenitia matutua soifua soifua maloloina o loʻo taʻu mai ai le faʻaitiitia o le plasma clearance of metformin, faatupulaia le T 1/2, ma le maualuga o le C i faʻatusatusa i tulaga faatauaina o nei vaega i totonu o talavou soifua maloloina. E tusa ai ma nei faʻamatalaga, o suiga i pharmacokinetics o le metformin ma le matua o le matua e mafua ona o se suiga i galuega fai fatuga. Combogliz Longlong e le tatau ona faʻamatalaina i tagata e sili atu ma le 80 tausaga le matutua, seivagana pe a faʻamaonia le faʻamaonia o le numera o le fanau i le QC.

Suesuega o pharmacokinetics o le saxagliptin i tamaiti e leʻi faia.

Suesuega o le pharmacokinetics o le metformin suiga i le fanau laiti e lei faia.

Taʻaloga ma le Tupulaga

E le fautuaina e fetuunai le fua o le saxagliptin e fuafua i le tuuga o le tagata maʻi.

E leai ni suʻesuʻega o pharmacokinetics o le metformin e faʻalagolago i le tuuga o tagata gasegase.

Ituaiga 2 maʻisuka faʻatasi ma mea taumafa ma faamalositino e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Combogliz Prolong

Faʻateleina le lagona o le tagata lava ia i soʻo se vaega o le vailaau faʻasaina, faʻamalosia o le vavalalata (anaphylaxis poʻo angioedema) i le DPP-4 inhibitors, ituaiga 1 o le maʻisuka (faʻaaogaina e le o suʻesuʻeina), faʻaaogaina ile inisalini (e le o suʻesuʻeina), galactose congenital inlerance, lactase deficiency glucose-galactose Malabsorption, maitaga, lactation, i lalo ifo o le 18 tausaga le matua (saogalemu ma le aoga e leʻo suʻesuʻeina), faʻaogaina o le fatu (creatinine serum ≥1.5 mg / dl mo tane, ≥1.4 mg / dl mo fafine cystin poʻo le faʻaititia o le faʻamaonia o le creatinine), e aʻafia ai na mafua ona o le le atoatoa o le cardiovascular (faʻafuaseʻi), faʻaleagaina o le myocardia ma le septicemia, o maʻi faʻapitoa lea o loʻo i ai se tulaga lamatia o le le toe faʻaaogaina o le tino: maʻi (ma le vomiting, manava),fiva, siama, faʻamaʻi, fatu faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻamaʻi ogaoga ogaoga o maʻi ma gasegase e mafai ona oo atu ai o le atinaʻeina o hypoxia o le tino (faʻailoga o le manava, le fatu, le faʻaleagaina o le myocardial), taotoga ogaoga ma le vevesi (pe a faʻaalia le inisalini o le togafitiga), galuega ole ate o le faʻamaʻi faʻalāsia ma le vailaʻau o le ethanol, o le acidosis lactic (e aofia ai le talafaasolopito), o le vaitaimi e le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula talu ona faia le radioisotope poʻo le suʻesuʻeina o le radiological faʻatasi ma le faʻaofiina o iodine-o loʻo i ai ni soʻotaga vavalalata, faʻapipiʻi i meaai maualalo-calorie (5% o maʻi, oi latou na mauaina le metformin toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia le tele o taimi nai lo le nofoaga o le placebo o le manava ma le viliina.

O aʻafiaga o loʻo taua i lalo na lipotia i le taimi o le faʻataugaina o le saxagliptin: gasegase pancreatitis ma gasegase o le hypersensitivity, e aofia ai le anaphylaxis, angioedema, vevela ma urticaria. E le mafai ona faʻalagolago le faʻatulagaga o le atinaʻeina o nei faʻalavelave, talu ai o faʻamatalaga na maua mai i se taimi faʻafuaseʻi mai se faitau aofaʻi o le tele o faʻamatalaga (silasila i vaega "Contraindications" ma le "Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Combogliz»).

O le numera tele o lymphocytes

Saxagliptin

I le faʻaaogaina o le saxagliptin, sa maitauina le maualalo o le faʻaitiitia o le averesi o le maʻoti i le numera maʻoti o le pipisi. I le iloiloga o faʻamaumauga tuʻufaʻatasi o le lima-24-vaiaso, suʻesuʻega o le placebo, o se faʻaitiitiga maualalo o le 100 ma le 120 sene / μl o le numera maʻoti o lymphocytes mai le fuainumera muamua o le 2200 sela / μl na matauina ma le faʻaaogaina o le saxagliptin i le fua o le 5 mg ma le 10 mg, ma se placebo. Sa iai foi se aafiaga talitutusa i le ave o le saxagliptin i se fua o le 5 mg i le uluai tuufaatasiga ma le metformin pe a faatusatusa i le metformin monotherapy. E leai se eseesega i le 2.5 mg saxagliptin ma le placebo. O le fuainumera o tagata gasegase o le numera o lymphocytes o le ≤ 750 suma / μl o le 0.5%, 1.5%, 1.4%, ma le 0.4% i vaega o togafitiga saxagliptin i se fua faatatau o le 2.5 mg, i se fua faatatau ole 5 mg , i se fua o le 10 mg ma le placebo, i le faasologa. I le tele o tagata gasegase e faʻaaoga pea le saxagliptin, e leai se toe faʻaleleia na matauina, e ui lava i nisi o gasegase na faʻaitiitia le numera o lymphocytes ma le toe faʻafouina o togafitiga ma le saxagliptin, lea na mafua ai le soloia o le saxagliptin. O le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes e le o faʻatasi ma faʻamatalaga a le falemaʻi.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes i le taimi o le saxagliptin togafitiga faʻatusatusa i le placebo e le o iloa. I le tulaga o se maʻi e le masani ai pe faaumiumi, e tatau ona fua le fuainumera o lymphocytes. O le aʻafiaga o le saxagliptin i luga o le numera o lymphocytes i tagata mamaʻi e iai mea e le masani ai i le numera o lymphocytes (e fai ma faʻataʻitaʻiga, fomaʻi o le immunodeficiency) e le o iloa.

Saxagliptin

Saxagliptin e leʻi i ai sona taua tele pe faʻasolosolo i luga o countlet count i ono tagata tauaso, puleaina mataupu faʻapitoa o le saogalemu ma le aoga.

Vitamin B Concentration12

I suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega o le metformin e 29 vaiaso, e tusa ma le 7% o tagata gasegase na feagai ma se faʻaitiitia o le suauu muamua atu nai lo le masani o le vitamin B12 i tulaga e le masani ai e aunoa ma faʻamatalaga ile maʻi. Ae ui i lea, o se faʻaitiitia e seasea ona o gatasi ma le atinaʻeina o le anemia ma faʻavave ona toe faʻaleleia pe a uma le tolopoina o le metformin poʻo le faʻaopopoina o le vitamini B12.

Tina ma le lactation

Ona o le mea moni, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi Combogliz Prolong i le taimi o le maitaga e leʻi suʻesuʻeina, e le tatau ona faʻatulagaina le vailaʻau i le taimi o le maitaga.

E le o iloa pe o le saxagliptin poʻo le metformin e pasi i susu susu.Talu ai e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau o le Combogliz Sulongo i le susu o susu, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le lactation ua solia.

Faʻaaoga mo le gase function function oleve Faʻaaogaina le fualaau faasaina mo le gase function function is contraindicated.O le faʻaaogaina o le gaioiga o le kidalid deficiencies (use of drug for impairment renal function (creatinine serum ≥1.5 mg / dl mo le tane, ≥1.4 mg / dl mo le fafine pe faaitiitia le kiliata creatinine) ua solia.

Le faaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua solia i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua (saogalemu ma le aoga e leʻi suʻesuʻeina).

Faaaoga i tagata matutua

Talu ai ona o saxagliptin ma metformin o loʻo faʻasalaina e fatugaʻo, ma i tagata matutua ua i ai se faʻaitiitia o le gaosiga o galuega, atonu o le Combogliz Prolong e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i tagata matutua.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Combogliz

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻalavelave ma faʻalavelave faʻaleagaina lea e mafai ona tupu ona o le faatusatusaga o le metformin i le taimi o togafitiga ma Combogliz Prolong. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le siako acidosis ona o le faʻaaogaina o le metformin, o lona maualuga i le plasma toto e sili atu i le 5 μg / ml.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e masani ona tupu aʻe le acidosis lactic i le tele o le faaletonu, e aofia ai ma le gasegase o le gasegase ma le le lava o le faʻamalolo, aemaise lava pe a tago i le tele o fualaau. I tagata gasegase e le maua ai le fatu, aemaise lava i gasegase e maua ai le fulafula o le fatu ma le faaletonu o le fatu ma le lamatiaga o le popopopoa ma le hypoxemia, o loo i ai se tulaga maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻateleina i le maualuga o le le atoatoa ma le tausaga o le maʻi. Le siakiina e le aunoa o le galuega i tua o tagata gasegase e maua le metformin e tatau ona faia ma o le fua aupito maualalo o le metformin e tatau ona faatonuina. I tagata matutua, o le mataʻituina o le toe gaioiga o loʻo manaʻomia. Metformin e le tatau ona faʻamatalaina i tagata matutua e 80 tausaga ma matutua atu pe a fai e le aoga le galuega toefaʻailogaina (e tusa ai ma le faʻamaumauga a le QC), ona o nei maʻi e sili atu ona faigofie le atinaʻe o le lactic acidosis. E le gata i lea, o le metformin togafitiga e tatau ona faamutaina vave pe afai o tulaga eo faatasi ma le hypoxemia, faamalolo po o le lepsis e tupu. Talu ai ona o le le mafaia o le ate e mafai ona faʻatapulaʻaina ai le gafatia e faʻamalosi le lactate, o le metformin e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma faʻamaoniga o falemaʻi poʻo le falesuesue o faʻamaʻi ate.

O le amataga o le lactic acidosis e masani ona le amanaiaina ma e o gatasi ma faʻamaoniga e le mafaamatalaina, e pei o le malaise, myalgia, faaletonu o le manava, faʻalauteleina o le moe, tiga ma le le faʻavaivai. O le vavalalata, vaʻavaʻaveʻa, ma le faʻamalosia o le bradyarrhythmia e mafai ona tupu. O le tagata gasegase e tatau ona lipotia vave nei mea uma i le fomaʻi. Afai e iloa ia faailoga, e tatau ona faamutaina le togafitiga o metformin, siakiina o eletise, tino o le ketone, glucose toto, ma afai e faailoa mai, toto pH, lactate concentration ma metformin concentrations i totonu o le toto. O faʻamaʻi gasegase e faʻavae i le tuai o le metformin togafitiga e mafai ona mafua mai i le lactic acidosis poʻo se isi faʻamaʻi.

O le anapogi ole plasma lactate concentrates concentration i luga aʻe o le maualuga masani ae lalo ifo ile 5 mmol / L i tagata gasegase e maua le metformin e mafai ona faailoa mai ai se atinaʻe lata mai o le alotosic siaki, ma atonu foi ona mafua mai i isi mafuaʻaga, e pei o le maʻisuka, gaʻo, sili atu faaletino avega.

E tatau ona siakiina le auai o lactic acidosis i tagata uma e maua i le maʻisuka ma le acidosis metabolic e aunoa ma ni faailoga o le ketoacidosis (ketonuria ma le ketonemia). Laosis acidosis e manaʻomia ai togafitiga ile falemaʻi. Afai e maua le acidosis lactic i se tagata maʻi e ave metformin, e tatau loa ona vave taofi le tagofia o le fualaau faasaina ma vave amata lagolagosua lautele.E fautuaina ina ia vave amataina le paʻu vave i le faʻamaʻoina o le acidosis ma le metformin faʻateleina.

E pei ona e iloa, o le ava malosi e aʻafia ai le aʻafiaga o le metformin i luga o le metabolism lactate, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis. Faʻatapulaʻa le taumafa taumafa ao ave le Combogliz Prolong.

Combogliz Prolong e le fautuaina mo tagata gasegase i faʻailoga a le falemaʻi ma le falesuesue o faʻamaʻi o le ate ona o le lamatiaga o le lactic acidosis.

Iloiloina o galuega tau fatu

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong ma a itiiti ifo ma le taʻitasi tausaga mulimuli ane, e tatau ona siaki le gaioiga galuega. I tagata gasegase ua masalomia le toe faʻaaogaina o le tino, o le gaioiga e tatau ona suʻesuʻeina le tele o taimi ma togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong e tatau ona faamutaina pe afai e aliali mai ni faailo o le le atoatoa.

E tatau ona e taofiofia mo le taimi le tumau le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Combogliz Prolong ao le i faia se taotoga (sei vagana ai faʻalavelave laiti e le aʻafia ma le faʻaaogaina o le ava ma le ava), ma le toe faʻaaogaina seia oʻo ina mafai e le tagata gase ona tago i vailaʻau i totonu ma le gaioiga masani o faʻamaonia .

Suiga i le falemaʻi o tagata gasegase na maua muamua le maʻisuka ituaiga 2

I se tagata gasegase i le T2DM, o le sa pulea muamua i le taimi o togafitiga ma Combogliz Prolong, ma o ia ua vavae ese i totonu ole potu suesue poo ua atiina ae se faamaʻi (aemaise lava i le tulaga e le o manino le suesuega), o faailoga o ketoacidosis po o le lactic acidosis e tatau ona vave iloiloina. O le iloiloga e tatau ona aofia ai le naunautaiga o le eletise i le toto toto, ketones, glucose toto ma, pe a faʻaalia, toto pH, concentrations o lactate, pyruvate ma metformin. Afai ua atiae se ituaiga acidosis, e tatau ona vave taofia le Combogliz Prolong ma o le isi vailaʻau o le hypoglycemic ua faatonuina.

Le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona mafua ai le hypoglycemia

O vailaʻau e faʻaosofia ai le inisalini, e pei o sulfonylureas, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻatasi ma le saxagliptin, atonu e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o fualaau faasaina e faʻaleleia ai togafitiga insulin.

O le hypoglycemia e le tupu i tagata gasegase na o le metformin e masani ai, ae e mafai ona tupu ma le le lava o le carbohydrate, pe a le gaioioina le gaioiga o le tino e ala i le faaaogaina o le gaʻo, pe faaaoga faatasi ma isi fualaau oona (e pei o sulfonylureas ma inisalini) po o le ava malosi. Faʻasalaga, faʻaleagaina poʻo le le lelei o le fafagaina o tagata mamaʻi ma gasegase e le atoatoa le malosi poʻo le pituitary poo le inupia oona e sili atu ona mataʻutia i aafiaga o le hypoglycemic. I tagata matutua ma tagata gasegase e faia ni peta-blockers, e ono faigata le maua o le hypoglycemia.

Concomitant togafitiga e aʻafia ai galuega faʻapitoa poʻo le tufatufaina o metformin

O vailaʻau faʻamalosi (e pei o fualaau faʻamaʻi, faʻaaogaina e le pulelaʻau i le renal tubules), e ono aʻafia ai le gaioiga o gaʻo, e taʻitaʻia ai suiga taua o le hemodynamic pe faʻalavelaveina le tufatufaina o metformin (vaai vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"), e tatau ona faʻaoga ma le faʻaeteete.

Suesuega i luga o le leitio ma le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa o mea e faʻatusatusa i ai

Aʻo faʻataʻitaʻiina le suʻesuʻeina o le leitio ma le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine, e iloa ai le tele o meaʻai, e mafai ona faʻatasi ma le atinaʻe o le lactic acidosis i maʻi maua metformin. O tagata maʻi ua fuafuaina mo se suʻesuʻega e tatau ona faʻailoa le Combogliz Prolong therapy i totonu o le 48 itula aʻo leʻi faia lenei faʻatonuga, aloese mai le tagofia o fualaau faasaina i totonu o le 48 itula i le maea ai o le faʻatinoga, ma toe faʻafouina le togafitiga pe a maeʻa ona faʻamaonia le masani o le fatu.

Faʻaleagaina o le cardiovascular (faʻafuaseʻi) o soʻo se afuaga, gau le fatu, faʻaleagaina o le myocardial ma isi tuʻutuʻuga faʻatasi ma le hypoxia ma le lactic acidosis e ono mafua ai le azotemia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o ia ituaiga meaola, e tatau ona faalēaogā vave le togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong.

O le kulukose o le toto

Femafaufau, tiga, maʻi, taotoga e mafai ona oo atu ai i le solia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea sa mafai ona pulea i le taimi muamua i le fesoasoani o le fualaau faasaina Combogliz Prolong. I nei tulaga, e ono manaʻomia le faʻamalosolo le tumau o togafitiga ma le fesiitaiga o le maʻi i le togafitiga o le inisalini. A maeʻa le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, o togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong e mafai ona toe faʻaauau.

I le taimi o le faʻatauina o le faʻaaogaina o le saxagliptin, na maitauina ai faʻamautuga o le hypersensitivity, e aofia ai le anaphylaxis ma le angioedema. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se faʻafitauli matuia o le vavalalata, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faʻaumatia, o isi mafuaʻaga talafeagai o le atinaʻeina o le mea faʻafuaseʻi e tatau ona iloiloina, ma isi togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina (silasila "Contraindications" ma le "Faʻaiʻuga»).

I le faʻasalalau faʻatau o le saxagliptin, na maua ai lipoti le tumau o mataupu o le tino pancreatiti. O tagata maʻi e maua le Combogliz Prolong e tatau ona logoina e uiga i uiga masani o le tino pancreatitis: faaumiumi, ogaoga tiga i totonu o le manava. Afai e te masalomia le atinaʻeina o pancreatitis, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina Combogliz Prolong (silasila vaega "Faʻaeteete" ma "Faʻaiʻuga»).

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O suesuega i luga o le aafiaga o le saxagliptin i luga o le mafai gafatia taavale ma le pulea o auala e leʻi faia.

Ia manatua o le saxagliptin e mafai ona mafua ai ni ulu ulu.

Faʻasalaga

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i popo e oʻo atu i le 80 taimi sili atu le maualuga nai lo le fautuaina, o faʻamaoniga o le inupia e le o faamatalaina.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Saxagliptin ma lona metabolite autu e mafua mai i le fua o le tino (fua o le excretion: 23% o le fua i le 4 itula).

E i ai tulaga o le televave o le metformin, e aofia ai le aveina o le sili atu ma le 50 g. O le Hypoglycemia na atiae i le tusa ma le 10% o mataupu, ae e lei faavaeina lona sootaga i le metformin. I le 32% o mataupu o le maualuga o le metformin, o tagata gasegase na i ai le faamalosite lactic. Metformin ua faʻamalosi i le taimi o le tui, aʻo oʻo atu le kilia i le 170 ml / min.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O nisi o fualaau faasaina e faateleina ai le hyperglycemia (thiazide ma isi togafitiga, glucocorticosteroids, phenothiazine, sauniuniga o hormones thyroid, estrogens, contraceptives oral, phenytoin, acidic nicotinic, sympathomimetics, sosolo o le calcium channel blockers ma isoniazid). Pe a faatonuina pe faalēaogāina ia fualaau oona i se tagata maʻi e ave Combogliz Prolong, mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le fusifusia o le metformin i le toto plasma proteins e laiti, e ono le mafai ona fegalegaleai ma fualaau faasaina e tele lava ina fusifusia i masini plasma, e pei o salicylates, sulfonamides, chloramphenicol ma le probenecid (e ese mai i le sulfonylurea, mea e matua noatia faatasi ai ma togafitiga o lela).

Inductors of isoenzymes CYP3A4 / 5

Rifampicin e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le saxagliptin e aunoa ma le suia o le AUC o lona metabolite galue, 5-hydroxy-saxagliptin. Rifampicin e le afaina ai le taofia o le DPP-4 i le plasma toto i le taimi o le 24 itula itula ole togafitiga.

CYP3A4 / 5 Inhibitors Inhibitors

Diltiazem faʻaleleia le aʻafiaga o le saxagliptin pe a faʻaogaina.O le faateleina o le mamafa o le saxagliptin i le plasma o le toto e faamoemoeina e ala i le faaaogaina o le amprenavir, mea e le mautonu, erythromycin, fluconazole, fosamprenavir, fualaau suamalie ma verapamil, peitai, e le fautuaina le fua o le saxagliptin. O le ketoconazole e faʻapupulaina ai le maualuga o le saxagliptin i le plasma. O le faateleina foi o le faateleina o le faateleina o le plasma concentrations o le saxagliptin e faamoemoeina pe a faaaoga isi inhibitors malosi o le nzoenzymes CYP3A4 / 5 (faataitaiga, atazanavir, clarithromycin, indinavir, itraconazole, nefazodone, nelfinavir, ritonavir, saquinavir ma le teleithromycin). Pe a tuʻufaʻatasia ma se inhibitor malosi o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, e tatau ona faʻaititia le fua o le saxagliptin i le 2.5 mg.

O fualaau faasaina (e pei o le amlorideide, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamterone, trimethoprim poʻo vancomycin), lea e faʻaaogaina e fatugaʻo e ala i le fufulu mama, e mafai ona fesoʻotaʻi faʻatasi ma metformin, faʻatautaia mo faiga masani o femalagaaiga a le renal tubules. I le suʻesuʻeina o fegalegaleaiga faʻasaina o le metformin ma le simetidine ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le fegalegaleaiga o le metformin ma le simetidine mo le faʻafofoga tautala i tagata soifua volenitia maloloina, ma le 60% o le maualuga o le metformin i le plasma ma le toto atoa ma le 40% o le AUC o le metformin i le plasma ma le atoa toto. I le taimi o le suʻesuʻega ma se tasi o fualaau faasaina, e leai se suiga i le afa-ola. Metformin e le afaina ai vailaʻau o le simetidine. E fautuaina le vaʻaia ma le totoa o tagata gasegase ma, pe a talafeagai ai, ia fetuunai le fualaau i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina lea e faʻaaogaina i totonu o le faʻaaogaina o le pepe.

I se suʻesuʻega o fegalegaleaiga ma se tasi fualaau o fualaau faasaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o metformin ma glibenclamide e le afaina ai vailaʻau mo togafitiga poʻo vailaʻau mo togafitiga.

I se suʻesuʻega o feusuaʻiga fualaau o le metformin ma le furosemide ma se tasi o fualaau o fualaau faʻasaina, faʻatautaia i luga o volenitia soifua maloloina, na faʻaalia ai a latou fefaʻatauaiga o le pharmacokinetic. Furosemide faʻateleina Cmax metformin i le plasma ma le toto e le 22% ma le AUC i le toto e 15% e aunoa ma se suiga tele i le faʻagaogaina o le metformin. Pe a ave ma metformin Cmax ma le AUC o faʻataʻitaʻiga e faʻaititia i le 31% ma le 12%, i le faasologa, ma le afa o le soifuaga e faʻaititia e le 32% e aunoa ma se suiga iloga i le tuʻuina atu o le furosemide. E leai ni faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a le metformin ma le furosemide faatasi ai ma le faʻaaogaina taimi uumi.

I suʻesuʻega o feusuaʻiga fualaau o le metformin ma le nifedipine ma se tasi o fualaau o fualaau faasaina, faia i luga o volenitia soifua maloloina, faʻalauteleina le nifedipine Cmax metformin i le plasma e 20% ma le AUC e 9%, ma faʻapupula le manava e gaʻo. Tmax ma T1/2 e lei suia. O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le mimiti o le metformin. Metformin e toetoe lava a leai se aoga i pharmacokinetics o le nifedipine.

Saxagliptin ma Metformin

O le faʻaaogaina o vailaau e tasi o le saxagliptin (100 mg) ma le metformin (1000 mg) e le afaina tele ai le pharmacokinetics o saxagliptin poo metformin i volenitia maloloina.

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo vailaʻau mo faʻatauga o fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le Combogliz Prolong, e ui lava o nei suʻesuʻega sa faia ma ona vaega taʻitasi: saxagliptin ma metformin.

Le aʻafiaga o isi vailaʻau i saxagliptin

Glibenclamide: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin (10 mg) ma le glibenclamide (5 mg), o se vaega o le isoenzyme CYP2C9, faʻateleina Cmax Saxagliptin e tusa ma le 8%, peitai, o le saucagliptin AUC e le suia.

Pioglitazone: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin e tasi i le aso (10 mg) ma le pioglitazone (45 mg), o se vaega o le isoenzyme CYP2C8 (malosi) ma le CYP3A4 (vaivai), e le afaina ai le pharmacokinetics o saxagliptin.

Digoxin: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin e tasi i le aso (10 mg) ma le digoxin (0.25 mg), o se vaega o le P-glycoprotein, e le aafia ai le pharmacokinetics o le saxagliptin.

Simvastatin: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin i le aso (10 mg) ma le simvastatin (40 mg), o se vaega o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, faʻalauteleina Cmax saxagliptin e 21%, ae o le AUT saxagliptin e le suia.

Diltiazem: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin (10 mg) ma le diltiazem (360 mg faʻalautele le fua o le dosage i le paleni), o le inhibitor o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, faʻaopoopoina Cmax saxagliptin e 63%, ma AUC - 2.1 taimi. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma se faʻaitiitiga faʻatusatusa i le Cmax ma le AUC o le metabolite galue e 44% ma le 36%, i le faasologa.

Ketoconazole: O le faʻaaogaina o se tasi o le saxagliptin (100 mg) ma le ketoconazole (200 mg i le 12 itula i le paleni), faʻaopoopoinamax ma le AUC o saxagliptin 2.4 ma le 3.7 taimi, i le faasologa. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma se faʻaitiitiga faʻatusatusa i le Cmax ma le AUC o le metabolite galue e 96% ma le 90%, i le faasologa.

Rifampicin: O le faʻaogaina o se tasi o le saxagliptin (5 mg) ma le rifampicin (600 mg i le aso i le paleni) e maualalo aimax ma le AUC o le saxagliptin e 53% ma le 76%, i le faasologa, faatasi ai ma le faʻatupulaia o le Cmax(39%), ae aunoa ma se suiga taua i le AUC o le metabolite malosi.

Omeprazole: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin i se fuasela o le 10 mg i le aso ma le omeprazole i se fuasela o le 40 mg, o le vaega o le isoenzyme CYP2C19 (malosi) ma le isoenzyme CYP3A4 (vaivai), o le inhibitor o le isoenzyme CYP2C19 ma le MRP-3 inducing, e le aʻafia ai le pharmacokipetics of saxagliptin.

Aluminium hydroxide + magnesium hydroxide + simethicone: O le faʻaaogaina o vailaʻau e tasi o le saxagliptin (10 mg) ma le faʻamalolo e aofia ai le aluminium hydroxide (2400 mg), magnesium hydroxide (2400 mg) ma le simethicone (240 mg) maualalo Cmax Saxagliptin e 26%, ae ui i lea, e le suia le AUC saxagliptin.

Famotidine: O le ave tasi o doses o le saxagliptin (10 mg) 3 itula i le maea ai o se fua o le famotidine (40 mg), o le inhibitor o le hOCT-1, hOCT-2, ma le hOCT-3, faateleina Cmax Saxagliptin e tusa ma le 14%, peitai, o le saucagliptin AUC e le suia.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O fualaau faasaina o se talavai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

I le vevela e le sili atu i le 30 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Combogliz faʻalologo e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, ua tuʻuina atu le faʻatonuga mo le faʻamatalaga!

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

E maua i ni lomiga se tolu o le anotusi o vaega galue (mg):

  • metformin - 1000, saxagliptin - 2.5,
  • metformin - 1000, saxagliptin - 5.0,
  • metformin - 500, saxagliptin - 5.0.

Faaopoopoga e aofia ai:

  • magnesium stearate,
  • carmelisi sodium
  • hypelloli.

E 7 paʻu i totonu o se pulufana, i se pusa pepa faʻatasi ai ma se faʻamuamua amata e mafai ona i ai le 4 pe 8 paʻu.

Faʻataʻitaʻiga

Pusa ma gaioiga tuʻufaʻatasia, faʻafouina faʻamalolo ma mea e lua o mea aoga e lua e faʻalagolago le tasi i le isi.

Metformin o se faʻatele. E taofia ai le gluconeogenesis, e faʻafefe ai le faʻamaʻiina o gaʻo ma faʻapupulaina ai le lagona o le faʻaleleia o le inisalini. E faʻaaogaina le kulūkose suauʻu. O le vaega e le afaina ai le inisalini i totonu o le toto na o ia, e le mafua ai le hypoglycemia. E faʻamalosia ai foi le faʻaogaina o le glycogen. Faʻateleina le faʻaaogaina o le kulūkose ona o le faʻaalia i sela. E le gata i lea, e mafai e le vailaʻau ona faʻaitiitia le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suka i totonu o le gastrointestinal tract, ona o le aʻafiaga o le paʻu o le mamafa. E mafai ona faaleleia nisi o meatotino o le toto.

Saxagliptin faʻateleina le tuʻuina atu o faʻamatalaga maʻoti - faʻafefe. Latou te faʻaalia le faʻasaʻoina o le inisalini mai peta beta o le pancreas ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le glucagon i totonu. O le malosi autu o le saxagliptin o le faʻaitiitia o le kulukose i luga o se manava gaogao ma meaai.E le gata i lea, o le tatalaina o le manava e taofi, o lea e maua ai le umi o le taofiofia o le manava. E mafua ai foʻi le gau o le maʻisuka.

Ona o le toe faʻaleleia o suiga, ua faʻaititia ai le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Contraindications

  • O le gasegase i vaega,
  • O se talaʻaga o le faʻalavelave anaphylactic,
  • Ituaiga 1 maʻisuka
  • Laga o le tui,
  • Togafitiga insulin
  • Suesuega e faʻaaoga ai iodine (48 itula muamua ma le maeʻa),
  • O le gasegase o le tino ma le gasegase,
  • Maʻi gasegase, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi,
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Se talafaasolopito o le au
  • O le lamatiaga o le hypoxia o le tino,
  • O se talafaasolopito o le lactic acidosis,
  • Laititi mea taumafa kalori
  • Tina ma le lactation
  • I lalo o le 18 tausaga
  • Alcoholism

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

E filifilia taitoatasi i luga o molimau.

Faʻaalu le 1 taimi i le aso i le taimi e tasi. E le tatau ona taʻe le atigi, aua e aʻafia ai le fua faatatau o le faʻamalolo. Inu le tele o vai.

Togafitiga e amata i le 500 + 2.5 mg tablets, ona mafai lea ona faateleina i le 1000 + 5 mg. Tulaga maualuga - 2000 + 5 mg. Faʻateleina le fualaau faʻaitiitia e faʻaitiitia ai le manaʻoga.

Aʻo leʻi faia lenei mea na togafitia ai le tagata gasegase ma soʻo o loʻo i ai nei vailaʻau, ae ese, o le a filifilia le gaʻo e tusa ai ma le mea muamua. O le aafiaga i luga o le tino o le fesuiaiga mai isi fualaau faasaina i lenei vailaau e lei suesueina.

Faʻaiʻuga

  • Tigā, agavaʻa,
  • Faʻasologa o maʻi faʻamaʻi
  • Paʻu o le tino
  • Sinusitis
  • Naua ma vili
  • Tatala
  • Fuʻa
  • Hypoglycemia (mai saxagliptin),
  • Urticaria,
  • Thrombocytopenia
  • Tali atu i le Allergic
  • Nasopharyngitis,
  • Gastroenteritis
  • Pancreatitis
  • Faʻataʻi maʻi
  • Laʻau.

E aveesea i latou e ala i le suia o le vailaʻau, poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻasalaga

Afai e sili atu le masani, e mafai ona tupu le acidosis lactic. O lenei mea e afaina i taunuuga ogaoga - e oo lava i le oti. Afai ei ai se masalosaloga o lona atinaʻe, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi. O le falemaʻi e faʻamatalaina le totogia ma le faʻamalologa.

  • faʻataʻitaʻiga
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • faateleina le moe
  • tiga o le manava
  • manogi o le acetone mai le gutu.

Pe a ave isi vailaʻau, aemaise lava i luga o le sulfonylurea, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faateleina. O ona faailoga: vaivaiga, pallor o le paʻu, mafaufau le lelei (agai atu i se paʻu), fiaai, faʻaleagaina, ma isi. O le faigofie faigofie e aveese ai le taumafa o meaai suamalie. Lelei ma ogaoga - tuiina o glucagon poʻo dextrose solution. E taua le aumaia o se tagata i le malamalama, ona talanoa lea i se fomaʻi mo se suiga i le metotia.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻaleleia le gaioiga o vaega taua:

  • aluminium hydroxide,
  • pioglitazone
  • magnesium hydroxide,
  • rifampicin
  • GKS,
  • nicotinic acid
  • simethicone
  • estrogens
  • thiezide diuretics,
  • vevela vevela,
  • isoniazid
  • phenothiazines,
  • phenytoin
  • alofaga
  • poloka o le televave o alavai.

Faaitiitia le aoga o mea galue:

  • diltiazem
  • fluconazole
  • amprenavir
  • verapamil
  • erythromycin
  • ketoconazole,
  • faʻatauvaʻa
  • glibenclamide,
  • sulfonylurea meaola,
  • vine vine
  • famotidine
  • isoenzymes CYP3A4 / 5,
  • furosemide
  • faʻatau sauniuniga
  • nifedipine
  • ethanol.

O le fomaʻi e tatau ona nofouta i le togafitiga ma nei vailaau pe a faatonuina le togafitiga.

Faatonuga faapitoa

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua gaosia e fatugaʻo, ua fautuaina e faia e le aunoa ia suʻega ma mataʻituina o latou tulaga ina ia puipuia ai faʻafitauli. E moni lava lenei mea i tagata matutua.

I tagata mamai pe a mavae le 60 tausaga, e masani ona tupu le acidosis lactic. O le vaavaaiga masani a se fomaʻi e manaʻomia.

O le avanoa e atiaʻe le pancreatitis e faateleina. O le faʻaʻauʻau autu e tele, faʻaʻumiʻumi le tiga i totonu o le manava.

O le tagata maʻi e tatau ona iloa uiga o aʻafiaga o le itu ma mafai ona tuʻuina atu fesoasoani muamua.

Afai e tatau ai, ua faʻafeiloaʻiina togafitiga a le tagata i le inisalini.

E leai ni suʻesuʻega na faia i luga o le aʻafiaga i le malosi e ave ai se taavale. Ae peitai, faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi, e tatau ona manatuaina le tulaga lamatia o le hypoglycemia. Saxagliptin e mafai foi ona mafua ai le ulu tiga ma femalagaaiga. O le filifiliga e uiga i le mafai ona aveina se taavale poʻo le galue i ni auala e faia e se fomaʻi.

Faatusatusaga ma analogues

O lenei fualaau faasaina ei ai le tele o lafoga i luga o le tuufaatasiga ma meatotino. O le a aoga le faamasani ia te oe lava ia i latou.

"Yanumet." Tau - mai le 2830 rubles mo le 56 papa. O le tuufaatasiga e aofia ai le metformin ma le sitagliptin. Faʻatupulaia le kamupani Merck Sharp ma Dome, ISA. E mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini, e ui i lea, o le tele o aʻafiaga o le itu ma le faʻasaʻo. Aua le faʻamaonia i tamaiti ma fafine maʻitaga. E toatele e tusi e faapea o le vailaʻau e vave faʻaitiitia le mamafa.

Galvus Met. Tau - 1500 rubles ma luga. E aofia ai metformin ma vildagliptin. Le tagata gaosi - "Novartis", Suiselani. E sili atu le taugofie, e ui o ona meatotino e leʻo ese mai le "Comboglize". O le lisi o faʻailoga e tutusa.

"Comboglize Xr." E i ai foi se mea faapena. O loʻo tuʻuina atu e le kamupani AstraZeneca, Peretania Tele. Ole tau e 1650 ru ma paʻu. O le vaʻaiga aupito lata ane o meatotino. O aʻafiaga uma ma faʻalavelave e tutusa.

Glibomet. Fafomaʻi na gaosia e le kamupani "Berlin Chemie", Siamani. Tau - 350 rubles i le pusa. Gaoioiga aoga - glibenclamide ma metformin. E le fetaui mo tagata uma. E tele faʻataga e faʻaaoga.

Vaevae. Metformin ma glibenclamide-o loʻo aofia ai. Tau - mai 160 rubles. E i ai a latou faʻasalalauga lautele, na faia e le kamupani Chemistry Montpellier, Atenitina. O le faʻaopoopoga sili atu e taugofie foʻi ma le tutusa o meatotino tutusa. E tutusa tutusa tui.

O le filifiliga e sui i se isi vailaau e faia e le fomaʻi. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

O le tele lava o loʻo i ai lagona lelei o le vailaʻau. Pau lava le leaga o le tau maualuga. I totonu foi o iloiloga, ua maitauina ai oi latou ua muamua i lenei metformin pe a faʻatusatusa ma le setete talu ai e itiiti ifo aʻafiaga i itu. E maitauina le leiloa o le mamafa, ae na o meaai.

Victor: "Na ou tago i fualaau metformin mo le tele o tausaga. Ua latou le toe tuuina atu le manaʻoga manaomia, na faatonuina ai e le fomai le sauniuniga tuufaatasi "Combogliz Prolong". O le mea ou te fiafia i ai: vave ona tuʻuina atu se taunuuga, na o le inu i le tasi laulau i le aso. Tausia le mamafa ma le maualuga o le suka. Mea ou te le fiafia i ai: ei ai aʻafiaga itu, aemaise lava pe afai e te solia le meaai. E fesoasoani tele, e ui e tau tele. "

Alexandra: "O aʻu o le maʻisuka ma le poto masani. I tausaga talu ai nei, ou te faʻaaogaina fualaau faasaina. O lenei ou te talia Combogliz Prolong. E lelei le vailaʻau, e leai ni oʻu aʻafiaga. E faigofie i le taliaina, o le tau e maua ai le tau / lelei. "

Faaiuga

O lenei fualaau faasaina e sili ona aoga. Faʻafetai i foliga o le faʻamalolo, e fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o faafitauli ma le gastrointestinal tract. O faʻamatalaga mai tagata faʻatau fualaau ma tagata tomai faapitoa e tele lava ina lelei. Pau lava le leaga o le tau maualuga ma le tatau ona faʻatonu i se fale talavai. A leai, o se fualaau lelei mo le maʻisuka.

Metotia o le talosaga

Mo tagata matutua: Ou te faʻaaloalo 1 le taimi / aso i le taimi o le 'aiga o le afiafi. O le fualaau e tatau ona filifilia taitoatasi.
E masani lava, faatasi ai ma se fualaau oona e aofia ai le saxagliptin ma le metformin, o le fua o le saxagliptin e 5 mg 1 le taimi / aso. O le fua muamua o le metformin faʻafouina o le metotia e 500 mg 1 le taimi / aso, e mafai ona faateleina i le 2000 mg 1 taimi / aso.
O le fua o le metformin ua faʻatupulaʻia lemu e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.
Le fua faatatau pito maualuga o aso taitasi: saxagliptin 5 mg ma le metformin faʻasaina metformin 2000 mg.

- O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻatasi ma mea taumafa ma faamalositino e faʻaleleia atili ai le pulea o le maʻisuka.

Faiga o foliga:

O se tasi o ata e ufiufi ata-ata ma se suiga fou

1000 mg + 2.5 mg.

Mea gaosi: metformin hydrochloride 1000 mg + saxagliptin 2.5 mg

O le totonugalemu o le laupapa: metformin hydrochloride ua fefiloi ma le 0.5% magnesium stearate 1005.0 mg (1000.0 mg metformin hydrochloride + 5.0 mg magnesium stearate), sodium carmellose 50.0 mg, hypromellose 2208 393.0 mg, magnesium stearate 2.0 mg

muamua laulau o le afifi o le atigi (puipui): Opadry II paʻepaʻe (% m / m) 130.5 mg polyvinyl alcohol malosi ile suavai 40.00%, carbon dioxide 25.00%, macrogol 3350 20.20%, talc 14.80%, 1 M vaifofo o le eletise hydrochloric i le pH 2 , 0 ± 0.3 *,

vaega lona lua o le afifi o le atigi (galue): saxagliptin 2.5 mg, Opadray II paʻepaʻe 20.0 mg, 1 M fofo o le vailaʻau o le hydrochloric i le pH 2.0 ± 0.3 *,

atigi ata (vaega lona tolu o le ufiufi (lanu)): Opadry II lanu samasama (% m / m) 48.0 mg polyvinyl alcohol malosi ile suavai 40.00%, carbon dioxide 24.25%, macrogol 3350 20.20%, talc 14.80%, vali uʻamea paʻu samasama 0.75% , 1 M fofo o le vailaʻau o le hydrochloric i le pH 2.0 ± 0.3 *,

vaitusi mo le tusitusi: ink Opacode blue ** (% m / m) 0.03 mg indigo carrine aluminium varnish 16.00%, shellac

45% (20% esterified) i le ethanol 55.40%, butanol 15.00%, propylene glycol 10.50%, isopropanol 3.00%, 28% fofo o le ammonium hydroxide 0.10%.

E tasi le 500 mg + 5 mg ata e ufiufi ata-ata.

Mea gaosi: metformin hydrochloride 500 mg + saxagliptin 5 mg

O le totonugalemu o le laupapa: metformin hydrochloride i le faʻafefiloi ma le 0.5% magimosa stearate 502.5 mg (500.0 mg metformin hydrochloride + 2.5 mg magnesium stearate), kalamalami 50.0 mg, hypromelilose 2208 358.0 mg, hypromellose 2910 10.0 mg, microcrystalline cellulose 102.0 mg, magnesium stearate 1.0 mg,

muamua laulau o le afifi o le atigi (puipui): Opadry II paʻepaʻe (% m / m) 99.0 mg polyvinyl alcohol faʻasolosolo i le suavai 40.00%, carbon dioxide 25.00%, macrogol 3350 20.20%, talc 14.80%, 1 M fofo o le kulimi hydrochloric i le pH 2 , 0 ± 0.3 *, pei o le lona lua o le paʻu (galue): saxagliptin 5.0 mg, Opadry II lanu 20.0 mg, 1 M fofo o le eletise hydrochloric i le pH 2.0 ± 0.3 *,

atigi ata (vaega lona tolu o le ufiufi (lanu)): Opadry II tawny (% m / m) 33.0 mg polyvinyl alcohol malosi ole suavai 40.00%, macrogol 3350 20.20%, dioxide titanium 19.58%, tale talima 14.80%, uu uila uila samasama 5, 00% ma vali le uʻamea uʻamea mumu 0.42%, 1 M fofo o le vailaʻau o le hydrochloric i le pH 2.0 ± 0.3 *,

vaitusi mo le tusitusi: ink Opacode blue ** (% m / m) 0.03 mg indigo carrine aluminium varnish 16.00%, shellac

45% (20% esterified) i le ethanol 55.40%, butanol 15.00%, propylene glycol 10.50%, isopropanol 3.00%, 28% fofo o le ammonium hydroxide 0.10%.

E tasi le 1000 mg + 5 mg pepa e ufiufi-ata e aofia ai:

Mea gaosi: hydrochloride 1000 mg + saxagliptin 5 mg O le totonugalemu o le laupapa: metformin hydrochloride ua fefiloi ma le 0.5% magnesium stearate 1005.0 mg (1000.0 mg metformin hydrochloride + 5.0 mg magnesium stearate), sodium carmellose 50.0 mg, hypromellose 2208 393.0 mg, magnesium stearate 2.0 mg

muamua laulau o le afifi o le atigi (puipui): Opadry II paʻepaʻe (% m / m) 130.5 mg polyvinyl alcohol malosi ile suavai 40.00%, carbon dioxide 25.00%, macrogol 3350 20.20%, talc 14.80%, 1 M vaifofo o le eletise hydrochloric i le pH 2 , 0 ± 0.3 *,

vaega lona lua o le afifi o le atigi (galue): saxagliptin 5.0 mg, Opadry II lanu paʻu 20.0 mg, 1M vai hydrochloric solution i pH 2.0 ± 0.3 *,

atigi ata (vaega lona tolu o le ufiufi (lanu)): Opadry II lanu piniki (% m / m) 48.0 mg polyvinyl alcohol malosi ile suavai 40.00%, carbon dioxide 24.25%, macrogol 3350 20.20%, talc 14.80%, uu uila uila 0.75% , 1 M fofo o le vailaʻau o le hydrochloric i le pH 2.0 ± 0.3 *,

vaitusi mo le tusitusi: ink Opacode blue ** (% m / m) 0.03 mg indigo carrine aluminium varnish 16.00%, shellac

45% (20% esterified) i le ethanol 55.40%, butanol 15.00%, propylene glycol 10.50%, isopropanol 3.00%, 28% fofo o le ammonium hydroxide 0.10%.

* Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina le solution 1M sodium hydroxide e faʻamautu ai le pH.
** Afai e tatau ai, o le alcohol alcohol isopropanol ua faaopoopoina i le vaitusi i le faagasologa o le faailogaina. Faʻailoga o indigo carmine varnish alumini ma shellac e tumau pea i luga o papa maʻa pe a tusia. O faʻamalosi e aofia i totonu o le vaitusi e aveeseina i le taimi o le gaosiga aʻo faʻamago.

1000 mg + 2.5 mg tablets:

Pepa faapipii-foliga-bbadete, ata e ufiufi mai le lanu samasama i le lanu samasama i le lanu, ma upu "2.5 / 1000" i le tasi itu ma le "4222" i le isi itu, i le lanumoana lanumoana.

500 mg + 5 mg papa:
Pepa faapipii foliga o le biconvex, ata e ufiufi mai le lanu enaena ma enaena, ma upu "5/500" i le tasi itu ma le "4221" i le isi itu, i le lanumoana lanumoana.

1000 mg + 5 mg tablets:
Pepa faapipii foliga o le boavex, ua ufiufi i se palanikeke piniki, ma upu "5/1000" i le tasi itu ma le "4223" i le isi itu, i le lanumoana lanumoana.

FUAFUAGA FAʻAVAE

Pharmacodynamics

Faʻatinoga o gaioiga
Combogliz Prolong® e tuufaatasia ai vailaʻau e lua hypoglycemic faatasi ai ma auala faʻaopoopo o gaioiga e faʻaleleia atili ai le glycemic control in patients with type 2 diabetes mitusitus (T2DM): saxagliptin, se inhibitor dipeptidyl peptidase 4 (DPP-4), ma le metformin, o se sui o le vasega biguanide.

Saxagliptin
I le tali atu i mea taumafa mai le tootoo laiti, ua faʻamalolo ai hormones i totonu o le toto, pei o le peptide-1 (GLP-1) ma le glucose-dependant polypeptide (HIP). O nei hormones e faʻaalia ai le faʻasaʻoina o le inisalini mai puuna peta paneta, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae le o faʻamalosia e le DPP-4 enzyme mo ni nai minute. GLP-1 e faʻaititia ai foi le puleaina o le glucagon i pusa alpha pakacreatic, e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le GLP-1 ua faʻaititia, ae o le tali ile inisalini i le GLP-1 e tumau pea. Saxagliptin, o le avea ma se faʻataʻitaʻiga tauvaga o le DPP-4, faʻaitiitia ai le le faʻamalosia o hormones, ma faʻapupulaina ai le maualuga o le toto ma mafua ai ona faʻaitiitia le anapogi o le kulukose pe a uma ona 'ai.

Metformin
Metformin o se vailaʻau oona e faʻalelei ai le kulūkose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻaititia lalo o le toto ma le postprandial glucose concentrations. Metformin e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose i le ate, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le iniseti ma faʻaleleia le lagona o le inisalini, faʻalauteleina le gaioiga ma le faʻaaogaina o le kulukose. E le pei o sauniuniga o le sulfonylurea, metformin e le mafua ai le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 po o tagata soifua maloloina (sei vagana ai tulaga faapitoa, vaai vaega "Puipuiga" ma "Faatonuga Faapitoa"), ma le hyperinsulinemia. I le taimi o le metformin togafitiga, e tumau pea le suia o le inisalini, e ui lava o le anapogi o le inisalini ma le tali atu i taumafa i le aso atonu o le a faʻaitiitia.

Soifua Maloloina ma le Saogalemu

Saxagliptin I le lua-tauaso, faʻasolosolo, faʻataʻitaʻiina togafitiga faafomaʻi, saxagliptin togafitiga na maua e le silia ma le 17,000 tagata gasegase i le T2DM.

Faiga faʻavae cardiovascular
O le suʻesuʻega a le SAVOR (Iloiloga o Suʻesuʻega Cardiovascular in Persons Who Suits Saxagliptin) na suʻesuʻeina taunuʻuga o le cardiovascular i 16492 ma gasegase T2DM (12959 na mamaʻi ma faamaʻi faʻamaʻi cardiovascular (CVD), 3533 tagata mamaʻi ma le tele o mea lamatia o le cardiovascular gasegase lapopoʻa) ma tulaga faatauaina o le 6.5% ≤ HbA1c 14 C-saxagliptin 24% o le fualaau na mafua mai i fatugaʻo e le suia le saxagliptin ma le 36% e avea ma metabolite autu o saxagliptin. O le tele o le leitio na maua i le urine na fetaui ma le 75% o le avega. O le lafoaʻiga lautele o le saxagliptin e pe tusa ma le 230 ml / min, o le fuainumera o le faamamaina o meaola e tusa ma le 120 ml / min. Mo le metabolite autu, o le tuʻufaʻatasiga i tua na faʻatusatusa i le taua o le faʻaaogaina o le filtration. E tusa ma le 22% o le aofaʻi o le leitio na maua i feces.

Metformin
O le faʻasalaga o le Renal e tusa ma le 3.5 taimi e sili atu nai lo le faʻamaonia o le creatinine (CC), o loʻo faʻamaonia ai o le faaselaina o masini o le auala autu o le excretion of metformin.A maeʻa ona faʻafefiloi, e tusa ma le 90% o le vailaʻau faʻamaʻaina ua faʻamalosi e gaʻo i le 24 itula muamua, ma le afa o le ola mai le plasma pe a ma le 6.2 itula. I le toto, o le afa-ola e tusa ma le 17.6 itula, o lona uiga, o le masini mumu toto e mafai ona avea ma se vaega o le tufatufaga.

Pharmacokinetics i tulaga faapitoa ile falemaʻi

Faʻasalaga o Renal
E le fautuaina le faʻaaogaina o le Combogliz Prolong® i tagata gasegase e le atoatoa (tagai vaega "Contraindications").

Saxagliptin
I tagata gasegase ma le vaivai o le tino, o le AUC o le saxagliptin ma lona metabolite galue o le 20% ma le 70% (taʻitasi) sili atu nai lo le AUC taua i tagata gasegase o loʻo i ai galuega masani. Talu ai ona o sea faʻalauteleina o le tau e leʻo taua i le falemaʻi taua, e le fautuaina e fetuunai le fualaau o le saxagliptin i tagata mamaʻi i le vaivai o le tino.

Metformin
I tagata gasegase e le atoatoa le malosi (e tusa ai ma taunuuga o fuataga o QC), o le afa-ola o le metformin mai le plasma ma le toto ma le faapaleʻaleʻa toe faʻaitiitia i le faʻatusatusa i le paʻu o QC.

Saxagliptin
I tagata gasegase e maualalo le faʻafitauli o le hepatic, agavaʻa ma ogaoga, e leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le saxagliptin na maua, o le mea lea, e le manaʻomia le faʻavasegaga o togafitiga.

Metformin
E leʻi i ai ni suʻesuʻega faʻapitoa o le metformin i tagata gasegase i le faʻafitauli o le tino.

Saxagliptin
Faʻasaʻoina o se fualaau o le saxagliptin e faʻalagolago i le itupa o tagata mamaʻi e le manaʻomia.

Metformin
I suʻesuʻega i falemaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le aafiaga o le hypoglycemic metformin i alii ma tamaitai e tutusa.

Saxagliptin
I tagata gasegase 65-80 tausaga le matutua, e leai ni eseʻesega faʻapitoa i le pharmacokinetics o le saxagliptin pe a faʻatusatusa atu i tagata gasegase o le matua (18-40 tausaga), o le mea lea, e le manaʻomia ai le fetuʻunaʻi ole fomaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i lenei vaega o tagata gasegase, o se faaitiitia o le galuega toeititi e sili atu ona foliga mai (tagai i vaega "Faʻamaumauga ma pulega" ma le "Faatonuga Faapitoa").

Metformin
Ole tele o faʻamaumauga ole suʻesuʻega ole pharmacokinetics o le metformin i volenitia soifua soifua soifua maloloina o loʻo taʻu mai ai ole faʻaitiitia o le plasma clearance of metformin, faʻaititia le afa-ola, ma faateleina le maualuga ole Cmax i tulaga taua o nei vaega ole soifua maloloina talavou. E tusa ai ma nei faʻamatalaga, o suiga i pharmacokinetics o le metformin ma le matua o le matua e mafua ona o se suiga i galuega fai fatuga. Combogliz Prolong® e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i maʻi e sili atu i le 80 tausaga, seivagana ua faʻamaonia le galuega masani a le QC.

Saxagliptin
Suesuega o pharmacokinetics o le saxagliptin i tamaiti e leʻi faia.

Metformin
Suesuega o le pharmacokinetics o le metformin suiga i le fanau laiti e lei faia.

Taʻaloga ma le Tupulaga

Saxagliptin E le fautuaina e fetuunai le fua o le saxagliptin e fuafua i le tuuga o le tagata maʻi.

Metformin
E leai ni suʻesuʻega o pharmacokinetics o le metformin e faʻalagolago i le tuuga o tagata gasegase.

Ituaiga 2 maʻisuka faʻatasi ma mea taumafa ma faamalositino e faʻaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

FUAFUAGA

  • Faʻateleina le lagona o tagata taʻitoʻatasi i soʻo se vaega o le vailaʻau,
  • O faʻataunuʻuina o le vaʻaia (anaphylaxis poʻo angioedema) i le DPP-4 inhibitors,
  • Tusa 1 le maʻisuka faʻamalosi (faʻaaoga le suʻesuʻe)
  • Faʻaaoga i le inisalini (e leʻo suʻesuʻeina)
  • Inisinia galactose inisinia, lactase deficiency ma glucose-galactose Malabsorption,
  • Tina, lactation,
  • Tausaga e oo atu i le 18 tausaga (saogalemu ma le aoga e leʻo suʻesuʻeina),
  • O le gasegase o le tino (creatinine serum ≥1.5 mg / dL mo tane, ≥1.4 mg / dL mo tamaitai pe faaitiitia le kiliata creatinine), e aofia ai mea na mafua mai i le le atoatoa o le cardiovascular (faateia), le afaina o le myocardia ma le septicemia,
  • O gasegase gasegase lea e iai le lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi: le manava (ma le vomiting, manava), fiva, faʻamaʻi pipisi, tulaga o le hypoxia (faateʻa, siama, gaʻo fatugao, maʻi o le bronchopulmonary),
  • O le gasegase o le gasegase moa pe masani, e aofia ai le ketoacidosis o le maʻisuka, faʻatasi pe leai foi
  • Faʻalauiloa faʻapitoa o maʻi ogaoga ma le tumau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o hypoxia o meaola (faʻailoga o le manava o le tino, fatu o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial),
  • O taotoga ogaoga ma manuaga (pe a faʻamautu le inisalini)
  • Gaioiga o le ate,
  • O le ava malosi ma le aano o le ethanol,
  • Lactic acidosis (e aofia ai talafaasolopito),
  • Se vaitaimi o le itiiti ifo i le 48 itula muamua ma i totonu o le 48 itula talu ona faia le leitiope po o faʻataʻitaʻiga x-ray ma le faʻaofiina o iodine-o loʻo i ai ni soʻotaga vaʻaia,
  • Mulimuli i se taumafataga e maualalo-calorie (Tagata matutua matutua
    Talu ai o saxagliptin ma metformin o loʻo faʻasalaina e fatugaʻo, ma i tagata matutua ua i ai se faʻaitiitia o le galuega tele, e foliga mai, e tatau ona faʻaaoga Combogliz Prolong® ma le faʻaeteete i tagata matutua.

Saxagliptin
E leai ni eseesega i le saogalemu poo le aoga o fualaau faasaina i tagata matutua matutua> 65 tausaga,> 75 tausaga, ma tagata matutua.
Metformin
O suʻesuʻega faʻapitoa o suʻesuʻega a le metformin e leʻi aofia ai se numera o tagata matutua matutua e fuafua ai le eseesega o tali i togafitiga pe a faatusatusa atu i tagata maʻi, e ui o le poto masani i le falemaʻi e leʻi faʻavaeina ni eseesega i tali a tagata matutua ma tagata matutua. E pei ona e iloa, o le metformin e tele lava ina aveeseina e fatugaʻo, ma o le mea lea o loʻo i ai se tulaga lamatia o le atiaʻe o faʻalavelave mataʻutia i tagata gasegase e le atoatoa. Faʻafesoʻotaʻi Avanoa ® e tatau ona faʻatapulaʻaina i tagata maʻi ei ai le gaioiga masani. O fua muamua ma tausiga o le metformin e tatau ona tuʻuina atu i tagata matutua, ma mafaufau i se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le galuega. Soʻo se faʻasologa o fualaau e tatau ona faia peʻa maeʻa iloiloga lelei o le galuega faʻapitoa.

O le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i gasegase i lalo o le 18 tausaga le matua e lei suesueina.

AUFAIGALUEGA AOAO

Faʻafitauli matuia i suʻesuʻega faʻapitoa e suʻesuʻeina pe'ā faʻaaogainasaxagliptin i le monotherapy ma pe a faaopoopo i isi fualaau

Saxagliptin
O le ata 1 o loʻo aoteleina ai mea leaga na tutupu i le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa (e tusa lava pe na suʻesuʻeina e le tagata sailiili le mafuaʻaga) i le 5% o maʻi maua le saxagliptin 5 mg, ma le maualuga atu nai lo le placebo group, e tusa ai ma se suʻesuʻega tuʻufaʻatasi o suʻesuʻega e 24-vaiaso. .

Laulau 1. Faʻailoga leaga

Saxagliptin5mgN = 882

PlaceboN = 799

Maualuga faʻamaʻi pipisi o le tino

Urinary tract infections

O suʻesuʻega e 5 o le placebo na aofia i lenei auʻiliʻiliga e lua suʻesuʻega monotherapy ma se tasi suʻesuʻega faʻasolosolo suʻesuʻe ma le faʻaopoopoga o le saxagliptin i le metformin, thiazolidinedione poʻo le glibenclamide. I maʻi na maua le saxagliptin i le fua o le 2.5 mg, o le ulu o le ulu (6.5%) na o le pau lea o le mea na tupu na matauina i se taimi masani>> 5%, ma na atiaeina i taimi uma nai lo le placebo.

E tusa ai ma le iloiloga tutusa, o mea leaga na tutupu na matauina i le> 2% o tagata gasegase e maua le saxagliptin i se fua faatatau o le 2.5 mg po o le saxagliptin i se fua faatatau o le 5 mg ma le atinaeina> 1% sili atu nai lo le placebo vaega aofia ai le sinusitis (2, 9% ma le 2.6% pe a faatusatusa i le 1.6%, faasologa), tiga o le tino (2.4% ma le 1.7% pe a faatusatusa i le 0.5%), gastroenteritis (1.9% ma le 2.3 % faʻatusatusa i le 0.9%) ma le vomiting (2.2% ma le 2.3% faʻatusatusa i le 1.3%).

O le aʻafiaga o gau na maua i le 1.0 ma le 0.6 i le 100 tagata maʻi-tausaga, i le taimi e ave ai le saxagliptin (suʻesuʻeina o fualaau o le 2.5 mg, 5 mg ma le 10 mg) ma le placebo. O le tele o faʻalavelave i tagata mamaʻi na maua le saxagliptin e leʻi faʻatuputeleina le taimi. O se mafutaga mafanafana e le i faavaeina, ma o suʻesuʻega tuusaʻo e leʻi faaalia ai se aafiaga le talafeagai o le saxagliptin i luga o le ponaivi.

I le faagasologa o le polokalame o le falemaʻi, o le atinaʻeina o le thrombocytopenia e fetaui ma le suʻesuʻega o le mamanu thrombocytopene. O le fesoʻotaʻiga i le va o le atinaʻeina o lenei mea matautia ma le faʻafoega o le saxagliptin e le o iloa.

Faʻalavelave faʻafuaseʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafoega faʻatasi o le saxagliptin ma le metformin i le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le i mauaina muamua togafitiga i suʻesuʻega faʻapitoaSaxagliptin
O le ata 2 o loʻo aoteleina ai mea leaga na tutupu (e tusa lava po o le a le mafuaʻaga e mafua ai le tagata suʻesuʻe) i le 5% o tagata gasegase o loʻo auai i se suʻesuʻega e 24-vaiaso faʻaopoopo ma le pulea lelei o le faʻaaogaina o le saxagliptin ma le metformin i tagata mamaʻi e lei mauaina muamua togafitiga.

Laulau 2. Faʻailoga leaga

Aotelega(%)o maʻi

Saxagliptin5mg+metformin*N = 320

Metformin* N = 328

* O le fua muamua o le metformin 500 mg / aso na siitia i se maualuga maualuga o le 2000 mg / aso.

I tagata gasegase saxagliptin e faʻaopopo i le metformin togafitiga poʻo le muamua faʻasologa o togafitiga, o le manava o le mea naʻo le gastrointestinal incidents na tupu i le ≥ 5% o tagata gasegase i soo se vaega. O le aafia o le manava o le manaʻoga o le 9.9%, 5.8% ma le 11.2% i le vaega saxagliptin 2.5 mg, saxagliptin 5 mg ma le placebo, i le suesuega o le faaopoopoga o le saxagliptin i metformin, o le aafiaga o le manava manaia e 6.9% 7.3% i le tuufaatasiga o le togafitiga ma le saxagliptin 5 mg ma le metformin ma le metformin monotherapy vaega i le suesuega o uluai tuufaatasiga togafitiga ma le metformin.

Hypoglycemia

Saxagliptin
O faʻamatalaga e uiga i le hypoglycemia o se faʻalavelave leaga na aoina i luga o lipoti o le hypoglycemia; e leai se fua faʻatasi o le faʻatonuga o le kulukose. O le aafia o le hypoglycemia ma le faaaogaina o le saxagliptin 2.5 mg, saxagliptin 5 mg ma le placebo (o mea uma e pei o le monotherapy) e 4%, 5.6% ma le 4.1%, faasoasoa, ma le 7.8%, 5.8% ma le 5 %, faasologa, faatasi ai ma le faaopoopoina o le metformin. O le afaina o le hypoglycemia e 3.4% i tagata na le togafitia muamua sa ave le saxagliptin i se fua faatatau o le 5 mg faatasi ai ma le metformin, ma le 4% i tagata mamaʻi i metotin monotherapy.

Gaioiga o le eletise

Saxagliptin
I se iloiloga o suʻesuʻega e lima, o mea leaga na tutupu e aofia ai le hypersensitivity (e pei o le urticaria ma le visa o le edema) na maitauina i le 1.5%, 1.5% ma le 0.4% o tagata gasegase e maua le saxagliptin i le fua o le 2.5 mg, saxagliptin i se fualaau 5 mg ma le placebo, i le faasologa. E tusa ai ma le au suʻesuʻe, e leai se tasi o nei mea faʻalavelave i tagata gasegase e maua le saxagliptin e manaʻomia le falemaʻi ma e leʻi lamatia ai soifuaga o tagata gasegase. I lenei suʻesuʻega faʻamaumauga, o le tasi tagata maʻi na maua le saxagliptin na vavaeeseina mai le suʻesuʻega ona o le atinaʻeina o le urticaria lautele ma le foliga ilema.

Faailoilo o galuega a le physiological

Saxagliptin
I maʻi na maua le saxagliptin e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi foi ma le metformin, e leai ni suiga taua i le gaioiga o galuega.

Monotherapy

Metformin
I suʻesuʻega na faʻatonuina ile placebo, o mea sili ona taatele na tutupu na tupu i le 5% o tagata gasegase o loʻo maua le metformin ua faʻaleleia ma toe faʻaleleia le tele o taimi nai lo le nofoaga o le placebo o le manava ma le viliina.

Faʻaiʻuga leaga a Saxagliptin i le suʻesuʻega a le SAVOR

I le suʻesuʻega o le SAVUR, e 8240 tagata na maua le saxagliptin i le fua o le 2.5 mg poʻo le 5 mg i aso taʻitasi, ma e 8173 tagata na maua le placebo.O le umi o le taimi o le togafitiga o le saxagliptin, e tusa lava pe o faaletonu i togafitiga, e 1.8 tausaga. I le 3698 maʻi (45%), o le umi o le togafitiga saxagliptin e 2-3 tausaga. O le aotelega o aafiaga o mea leaga na tutupu i lenei suesuega i le vaega o tagata gasegase na ave le saxagliptin (72.5%) na faatusatusa i le afaina o mea leaga na tutupu i le vaega placebo (72.2%).

O le tele o le faʻagasologa o le togafitiga ona o mea leaga na tutupu na faʻatusatusa i tagata gasegase e ave le saxagliptin (4.9%) ma le placebo (5%). O le suʻesuʻega a le SAVOR na iloiloina ai le aafiaga o le saxagliptin i luga o le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular. O le faʻaopopoina o le togafitiga o le saxagliptin e leʻi faʻaalia e faateleina ai le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular (e pei o le tino o le cardiovascular, nonpatal myocardial infarction, stroke ischemic stroke) i maʻi ma T2DM faʻatusatusa i le placebo (RR 1.00, 95% CI 0, 89, 1.12, P O le numera atoatoa o lymphocytes

Saxagliptin
I le faʻaaogaina o le saxagliptin, sa maitauina le maualalo o le faʻaitiitia o le averesi o le maʻoti i le numera maʻoti o le pipisi. I le iloiloga o faʻamaumauga tuʻufaʻatasi o le lima-24 vaiaso, suʻesuʻega o le placebo, o se faʻaitiitiga maualalo o le 100 ma le 120 sene / μl o le numera maʻoti o lymphocytes mai le numera muamua o le 2200 sela / μl sa maitauina i le saxagliptin i se fua faatatau ole 5 mg ma le 10 mg, faʻatusatusa i placebo . Sa iai foi se aafiaga talitutusa i le ave o le saxagliptin i se fua o le 5 mg i le uluai tuufaatasiga ma le metformin pe a faatusatusa i le metformin monotherapy. E leai se eseesega i le 2.5 mg saxagliptin ma le placebo. O le fuainumera o tagata gasegase o le numera o lymphocytes o le ≤ 750 suma / μl o le 0.5%, 1.5%, 1.4%, ma le 0.4% i vaega o togafitiga saxagliptin i se fua faatatau o le 2.5 mg, i se fua faatatau ole 5 mg , i se fua o le 10 mg ma le placebo, i le faasologa. I le tele o tagata gasegase i le faʻaaogaina o le saxagliptin, e leai se toe faʻaleleia na matauina, e ui lava i nisi o gasegase na faʻaititia le numera o lymphocytes i le toe amataina o togafitiga ma saxagliptin, lea na mafua ai le soloia o le saxagliptin. O le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes e le o faʻatasi ma faʻamatalaga a le falemaʻi.

I le suʻesuʻega o le SAVUR, o se faʻaitiitia o le numera o lymphocytes i le saxagliptin vaega na matauina i le 0.5% o tagata mamaʻi, i le vaega placebo - i le 0.4% o tagata gasegase.

O mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes i le taimi o le saxagliptin togafitiga faʻatusatusa i le placebo e le o iloa. I le tulaga o se maʻi e le masani ai pe faaumiumi, e tatau ona fua le fuainumera o lymphocytes. O le aʻafiaga o le saxagliptin i luga o le numera o lymphocytes i tagata mamaʻi e iai mea e le masani ai i le numera o lymphocytes (e fai ma faʻataʻitaʻiga, fomaʻi o le immunodeficiency) e le o iloa.

Saxagliptin
Saxagliptin e leʻi i ai sona taua tele pe faʻasolosolo i luga o countlet count i ono tagata tauaso, puleaina mataupu faʻapitoa o le saogalemu ma le aoga.

Vitio B12 Faʻatatau

I suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻega o le metformin e 29 vaiaso, e tusa ma le 7% o tagata gasegase na faʻaalia se faʻaitiitia o le tino muamua nai lo masani masani o le vitamini B12 i faʻamanuiaga pito i lalo e aunoa ma faʻamatalaga faʻapitoa. Ae ui i lea, o se faʻaitiitia e seasea ona o gatasi ma le atinaʻeina o le anemia ma faʻavave ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻagataina o le metformin poʻo le faʻaopopoina o le vitamini B12.

FAʻAVAE

Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i popo e oʻo atu i le 80 taimi sili atu le maualuga nai lo le fautuaina, o faʻamaoniga o le inupia e le o faamatalaina.

I le tulaga o le maualuga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faʻapitoa. Saxagliptin ma lona metabolite autu e mafua mai i le fua o le tino (fua o le excretion: 23% o le fua i le 4 itula).

Metformin
E i ai tulaga o le televave o le metformin, e aofia ai le aveina o le sili atu ma le 50 g. O le Hypoglycemia na atiae i le tusa ma le 10% o mataupu, ae e lei faavaeina lona sootaga i le metformin. I le 32% o mataupu o le maualuga o le metformin, o tagata gasegase na i ai le faamalosite lactic. Metformin ua faʻamalosi i le taimi o le tui, aʻo oʻo atu le kilia i le 170 ml / min.

INTERACTION MA ISI MEDICINES MA ISI KINDS OF INTERACTION

O le metabolism saxagliptin e sili ona faasusuluina e le cytochrome P450 3A4 / 5 isoenzyme system (CYP3A4 / 5). O suʻesuʻega in vitro ua faaalia ai o le saxagliptin ma lona metabolite autu e le taofia ai le CYP1A2, 2A6, 2B6, 2C8, 2C9, 2C19, 2D6, 2E1 ma le 3A4 isoenzymes ma aua le faatosinaina CYP1A2, 2B6, 2C9, ma 3A4 isoenzymes. O le mea lea, o le aʻafiaga o le saxagliptin i luga o le faʻasalaga faʻasalalau o fualaau oona i le metabolism o loʻo aofia ai nei isoenzymes e leʻo faʻamoemoeina pe a faʻaoga faatasi. Saxagliptin e le o se faʻalavelave faʻapitoa poʻo se faʻaosoosoina o le P-gp.

Metformin
O nisi o fualaau faasaina e faateleina ai le hyperglycemia (thiazide ma isi togafitiga, glucocorticosteroids, phenothiazine, sauniuniga o hormones thyroid, estrogens, contraceptives oral, phenytoin, acidic nicotinic, sympathomimetics, sosolo o le calcium channel blockers ma isoniazid). Pe a faatonuina pe faalēaogāina ia vailaʻau i se tagata maʻi e ave Combogliz Prolong®, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le fusifusia o le metformin i le toto plasma proteins e laiti, e ono le mafai ona fegalegaleai ma fualaau faasaina e tele lava ina fusifusia i masini plasma, e pei o salicylates, sulfonamides, chloramphenicol ma le probenecid (e ese mai i le sulfonylurea, mea e matua noatia faatasi ai ma togafitiga o lela).

Inductors of isoenzymes CYP3A4 / 5

Saxagliptin
Rifampicin e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le saxagliptin e aunoa ma le suia o le AUC o lona metabolite galue, 5-hydroxy-saxagliptin. Rifampicin e le afaina ai le taofia o le DPP-4 i le plasma toto i le taimi o le 24 itula itula ole togafitiga.

CYP3A4 / 5 Inhibitors Inhibitors

Saxagliptin
Diltiazem faʻaleleia le aʻafiaga o le saxagliptin pe a faʻaogaina. O le faateleina o le mamafa o le saxagliptin i le plasma o le toto e faamoemoeina e ala i le faaaogaina o le amprenavir, mea e le mautonu, erythromycin, fluconazole, fosamprenavir, fualaau suamalie ma verapamil, peitai, e le fautuaina le fua o le saxagliptin.

O le ketoconazole e faʻapupulaina ai le maualuga o le saxagliptin i le plasma. O le faateleina o le faateleina o le faateleina o le concentration o le saxagliptin i le plasma toto e faamoemoeina pe a faaaoga isi inhibitors malolosi o le CYP3A4 / 5 isoenzymes (mo se faataitaiga, atazanavir, clarithromycin, indinavir, itraconazole, nefazodone, nelfinavir, ritonavir, saquinavir ma le teleithromycin). Pe a tuʻufaʻatasia ma se inhibitor malosi o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, e tatau ona faʻaititia le fua o le saxagliptin i le 2.5 mg.

Metformin
O fualaau faasaina (e pei o le amlorideide, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim poʻo vancomycin), lea e faʻaaogaina e fatugaʻo e ala i le fufulu mama, e mafai ona fesoʻotaʻi faʻatasi ma metformin, faʻatautaia mo faiga masani o femalagaiga a le renal tubules. I suʻesuʻega o fegalegaleaiga faʻasaina o metformin ma simetidine faʻatasi ma le faʻafoeina o fualaau faasaina, metformin ma simetidine na maitauina pe a faʻafoe tautala i ni tagata volenitia maloloina, ma le 60% le maualuga o le maualuga o le metformin i le plasma ma le toto atoa ma le 40% o le AUC o le metformin i le plasma ma le atoa toto. I le taimi o le suʻesuʻega ma se tasi o fualaau faasaina, e leai se suiga i le afa-ola. Metformin e le afaina ai vailaʻau o le simetidine. E fautuaina le vaʻaia ma le totoa o tagata gasegase ma, pe a talafeagai ai, ia fetuunai le fualaau i tagata gasegase o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina lea e faʻaaogaina i totonu o le faʻaaogaina o le pepe.

Metformin
I se suʻesuʻega o fegalegaleaiga ma se tasi fualaau o fualaau faasaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o metformin ma glibenclamide e le afaina ai vailaʻau mo togafitiga poʻo vailaʻau mo togafitiga.

Metformin
I se suʻesuʻega o feusuaʻiga fualaau o le metformin ma le furosemide ma se tasi o fualaau o fualaau faʻasaina, faʻatautaia i luga o volenitia soifua maloloina, na faʻaalia ai a latou fefaʻatauaiga o le pharmacokinetic. Furosemide Faʻateleina le Cmax o le metformin i le plasma ma le toto e 22% ma le AUC i le toto e 15% e aunoa ma se suiga tele i le toe tuʻuina atu o le metformin. A faʻatasi ma le metformin, CMAx ma le AUC o le furosemide ua faʻaititia i le 31% ma le 12%, faasolosolo, ma le afa-ola e faʻaititia e le 32% e aunoa ma se suiga iloga i le faʻagaogaina o le furosemide. E leai ni faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a le metformin ma le furosemide faatasi ai ma le faʻaaogaina taimi uumi.

Metformin
I suʻesuʻega o fualaau faasaina o le metformin ma le nifedipine ma se tasi o fualaau faasaina, faia i le auai o tagata volenitia maloloina, o le nifedipine e faateleina le Cmax o le plasma metformin e 20% ma le AUC e 9%, ma faateleina ai le manava i gaʻo. Tmax ma le afa-ola faʻamaʻaloga e leʻi suia. O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le mimiti o le metformin. Metformin e toetoe lava a leai se aoga i pharmacokinetics o le nifedipine.

Saxagliptin ma Metformin
O le faʻaaogaina o vailaau e tasi o le saxagliptin (100 mg) ma le metformin (1000 mg) e le afaina tele ai le pharmacokinetics o saxagliptin poo metformin i volenitia maloloina. E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo vailaʻau faʻasaina e uiga i faʻamatalaga faʻamalositino ma le faʻaaogaina o Combogliz Prolong®, e ui lava o nei suʻesuʻega na faia ma ona vaega taʻitasi: saxagliptin ma metformin.

Le aʻafiaga o isi vailaʻau i saxagliptin

Glibenclamide: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin (10 mg) ma le glibenclamide (5 mg), o se vaega o le CYP2C9 isoenzyme, na faateleina le Cmax o le saxagliptin e 8%, ae o le AUC o saxagliptin e leʻi suia.
Pioglitazone: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin i le aso (10 mg) ma le pioglitazone (45 mg), o se vaega o le isoenzyme CYP2C8 (malosi) ma le CYP3A4 (vaivai), e le aafia ai le pharmacokinetics o saxagliptin.
Digoxin: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin e tasi i le aso (10 mg) ma le digoxin (0.25 mg), o se vaega o le P-glycoprotein, e le aafia ai le pharmacokinetics o le saxagliptin.
Simvastatin: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin e tasi i le aso (10 mg) ma le simvastatin (40 mg), o se vaega o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, na siitia ai le Stax of saxagliptin e 21%, ae o le AUC o le saxagliptin e leʻi suia.
Diltiazem: O le faʻaaogaina faʻatasi o le saxagliptin (10 mg) ma le diltiazem (360 mg faʻalautele le fua o le dosage i le paleni), o le inhibitor o le CYP3A4 / 5 isoenzymes, faʻaopoopo le Stax o le saxagliptin e 63%, ma le AUC e 2.1 taimi. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o Stax ma le AUC o le metabolite galue e 44% ma le 36%, i le faasologa.
Ketoconazole: O le faʻaaogaina o se tasi o le saxagliptin (100 mg) ma le ketoconazole (200 mg i le 12 itula i le paleni) e faʻatele ai Stax ma le AUC o le saxagliptin 2.4 ma le 3.7 taimi, i le faasologa. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o Stax ma le AUC o le gaioiolosi malosi e 96% ma le 90%, i le faasologa.
Rifampicin: O le faʻaaogaina o se tasi o le saxagliptin (5 mg) ma le rifampicin (600 mg i le aso i le paleni) e faʻaitiitia ai le Stax ma le AUC o le saxagliptin e 53% ma le 76%, i le faasologa, faatasi ai ma le maualuga o Stax (39%), ae leai se suiga tele i AUC gaioiga malosi.
Omeprazole: Ole faaaogaina ole saxagliptin i le dose ole 10 mg i le aso ma le omeprazole i le dose ole 40 mg, o le souszyme CYP2C19 (malosi) ma le isoenzyme CYP3A4 (vaivai), le inhibitor o le isoenzyme CYP2C19 ma le MRP-3 inducing, e le aafia ai le pharmacokinetics o le saxagliptin.

Aluminium hydroxide + magnesium hydroxide + simethicone:
O le faʻaaogaina o le tasi o doses o le saxagliptin (10 mg) ma le taofiga e aofia ai le aluminium hydroxide (2400 mg), magnesium hydroxide (2400 mg) ma le simethicone (240 mg) e faʻaititia ai le Stax o le saxagliptin e 26%, peitai, e le suia le AUC saxagliptin.

Famotidine: O le aveina o se tasi o doses o le saxagliptin (10 mg) 3 itula i le maea ai o se fua o le famotidine (40 mg), o le inhibitor of hOCT-1, hOCT-2, ma le HOCT-3, e siitia ai le Cmax o le saxagliptin e 14%, ae peitai, e le suia le AUC saxagliptin.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o mea - faʻafouina faʻamalositino faʻamalo, ata e ufiufi ata (i totonu o se pepa palama 4 paʻu o le 7 fuamoa ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Combolize Prolong, faʻaopopo mo pusa o 1000 + 2.5 mg - 8 paʻu o fua e 7):

  • Totoga 1000 mg + 2.5 mg: foliga o le capsule, biconvex, pusa vela mai le pale i le lanu samasama, ma le inisi lanumoana i le isi itu ua tusia "2.5 / 1000", i le isi itu - "4222",
  • fualaau 500 mg + 5 mg: paleni-foliga, biconvex, ofu talaloa mai le lanu moana enaena, enaena, ma le lanumoana i le isi itu ua tusia "5/500", i le isi itu - "4221",
  • Aotelega 1000 mg + 5 mg: o le paʻu-foliga, biconvex, laei vali piniki, inisi lanumoana i le isi itu ua tusia "5/1000", i le isi itu - "4223".

Mea gaosi i le 1 laulau:

  • metformin hydrochloride - 1000 mg + saxagliptin - 2.5 mg,
  • metformin hydrochloride - 500 mg + saxagliptin - 5 mg,
  • metformin hydrochloride - 1000 mg + saxagliptin - 5 mg.

Faʻavaeina i luga o le tasi papafa ma se suiga faʻaleleia, ata faʻalanisi (1000 mg + 2.5 mg / 500 mg + 5 mg / 1000 mg + 5 mg):

  • papatini autu: metformin hydrochloride i le faʻafefiloi ma le 0.5% magnesium stearate - 1005 / 502.5 / 1005 mg, masima suauu - 50/50/50 mg, hypromelilose 2208 - 393/358/393 mg, hypromelilose 2910 - 0/10 / 0 mg, magnesium stearate - 2/1/2 mg, microcristalline cellulose - 0/102/0 mg,
  • Uluai palesolo (protective): Opadry II paʻepaʻe (% m / m) - 130.5 / 99 / 130.5 mg (alcohol-polyvinyl alcohol - 40%, carbon dioxide - 25%, macrogol 3350 - 20.2% , talc - 14.8%), 1M hydrochloric acid solution - e oo atu i le pH 2 ± 0.3,
  • o le vaega lona lua o le afifi o le atigi (active): saxagliptin - 2.5 / 5/5 mg, Opadry II paʻepaʻe - 20/20/20 mg, 1M vaifofo o le eletise hydrochloric - e oʻo i le pH 2 ± 0.3,
  • ink mo le tusiga: Okacode blue ink (% m / m) - 0.03 / 0.03 / 0.03 mg (indigo Carmine varnish alumini - 16%, shellac

45% i le ethanol - 55.4%, butanol - 15%, propylene glycol - 10.5%, isopropanol - 3%, 28% vaifofo o le ammonium hydroxide - 0.1%).

O le tolu (lanu) o le faaputuga o le atigi:

  • 1000 + 2.5 mg: Opadry II samasama (% m / m) - 48 mg (alcohol-polyvinyl alcohol - 40%, dioxide - 24.25%, macrogol 3350 - 20.2%, talc - 14.8% , vailaau lanu samasama uʻamea - 0.75%), 1M masini hydrochloric acid - e oo atu i le pH 2 ± 0.3,
  • 1000 + 5 mg: Opadry II tan (% m / m) - 33 mg (alcool polyvinyl alcohol - 40%, macrogol 3350 - 20.2%, titanium dioxide - 19.58%, talc - 14.8% , vali lanu samasama oxide - 5%, uila uila uʻamea uʻamea - 0.42%), 1M vaifofo o le eleʻele chlorhydrate - e oʻo i le pH 2 ± 0.3,
  • 500 + 5 mg: Opadry II mālūlū (% m / m) - 48 mg (alcool polyvinyl alcohol - 40%, dioxide - 24.25%, macrogol 3350 - 20.2%, talc - 14.8%, mūmū vali uʻamea uʻamea - 0.75%), 1M vaifofo o le kulimi hydrochloric i le pH o le 2 ± 0.3.

FUA FAATINOGA FAAPITOA

Lactic acidosis

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ogaoga faʻalavelave faʻafuaseʻi e mafai ona tupu ona o le faʻafefe o le metformin i le taimi o togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong®. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le siako acidosis ona o le faʻaaogaina o le metformin, o lona maualuga i le plasma toto e sili atu i le 5 μg / ml.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e masani ona tupu aʻe le acidosis lactic i le tele o le faaletonu, e aofia ai ma le gasegase o le gasegase ma le le lava o le faʻamalolo, aemaise lava pe a tago i le tele o fualaau. I tagata gasegase e le maua ai le fatu, aemaise lava i gasegase e maua ai le fulafula o le fatu ma le faaletonu o le fatu ma le lamatiaga o le popopopoa ma le hypoxemia, o loo i ai se tulaga maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis. O le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis e faʻateleina i le maualuga o le le atoatoa ma le tausaga o le maʻi.

Le siakiina e le aunoa o le galuega i tua o tagata gasegase e maua le metformin e tatau ona faia ma o le fua aupito maualalo o le metformin e tatau ona faatonuina. I tagata matutua, o le mataʻituina o le toe gaioiga o loʻo manaʻomia. Metformin e le tatau ona faʻamatalaina i tagata matutua e 80 tausaga ma matutua atu pe a fai e le aoga le galuega toefaʻailogaina (e tusa ai ma le faʻamaumauga a le QC), ona o nei maʻi e sili atu ona faigofie le atinaʻe o le lactic acidosis.E le gata i lea, o le metformin togafitiga e tatau ona faamutaina vave pe afai o tulaga eo faatasi ma le hypoxemia, faamalolo po o le lepsis e tupu. Talu ai ona o le le mafaia o le ate e mafai ona faʻatapulaʻaina ai le gafatia e faʻamalosi le lactate, o le metformin e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma faʻamaoniga o falemaʻi poʻo le falesuesue o faʻamaʻi ate.

O le amataga o le lactic acidosis e masani ona le amanaiaina ma e o gatasi ma faʻamaoniga e le mafaamatalaina, e pei o le malaise, myalgia, faaletonu o le manava, faʻalauteleina o le moe, tiga ma le le faʻavaivai. O le vavalalata, vaʻavaʻaveʻa, ma le faʻamalosia o le bradyarrhythmia e mafai ona tupu. O le tagata gasegase e tatau ona lipotia vave nei mea uma i le fomaʻi. Afai e iloa ia faailoga, e tatau ona faamutaina le togafitiga o metformin, siakiina o eletise, tino o le ketone, glucose toto, ma afai e faailoa mai, toto pH, lactate concentration ma metformin concentrations i totonu o le toto. O faʻamaʻi gasegase e faʻavae i le tuai o le metformin togafitiga e mafai ona mafua mai i le lactic acidosis poʻo se isi faʻamaʻi.

O le anapogi ole plasma lactate concentrates concentration i luga aʻe o le maualuga masani ae lalo ifo ile 5 mmol / L i tagata gasegase e maua le metformin e mafai ona faʻaalia ai se atinaʻe lata mai o le lactic acidosis, ma e ono aʻafia foi ona o isi mafuaʻaga, e pei o le maʻisuka lē maloloina, gaʻo, sili atu faaletino avega.

E tatau ona siakiina le auai o lactic acidosis i tagata uma e maua i le maʻisuka ma le acidosis metabolic e aunoa ma ni faailoga o le ketoacidosis (ketonuria ma le ketonemia).

Laosis acidosis e manaʻomia ai togafitiga ile falemaʻi. Afai e maua le acidosis lactic i se tagata maʻi e ave metformin, e tatau loa ona vave taofi le tagofia o le fualaau faasaina ma vave amata lagolagosua lautele. E fautuaina ina ia vave amataina le paʻu vave i le faʻamaʻoina o le acidosis ma le metformin faʻateleina.

E pei ona e iloa, o le ava malosi e aʻafia ai le aʻafiaga o le metformin i luga o le metabolism lactate, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le lactic acidosis. Faatapulaa le taumafaina o le ava ao ave Combogliz Prolong®.

Fofo ole gaʻo

O le faʻaaogaina o le Combogliz Prolong® ua faʻasoleina i tagata maʻi ma faʻamaoniga o falemaʻi ma suʻesuʻega o le ate e mafua mai i le lamatiaga o le lactic acidosis.

Iloiloina o galuega tau fatu

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong® ma a itiiti mai taʻitasi tausaga mulimuli ane, e tatau ona siaki le gaioiga galuega. I tagata gasegase ua masalomia le toe gaioiga o le aoga, e tatau ona sili atu le iloiloga o le galuega i le tele o taimi ma togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong® pe afai e aliali mai ni faʻailoga o le le atoatoa.

Taʻaloga faʻagasolo

E tatau ona e le tumau le aveina o le Combogliz Prolong® aʻo lei faia se taotoga (sei vagana ai ni mea laiti e le fesootai i le faatapulaaina o meaʻai ma suavai), ma aua neʻi toe faʻaaogaina seia oʻo ina mafai e le tagata gase ona tago i vailaʻau i totonu ma faʻatulagaina masani le faʻamaonia fatuga.

Suiga i le falemaʻi o tagata gasegase na maua muamua le maʻisuka ituaiga 2

I se tagata gasegase i le T2DM, o le sa pulea lelei muamua i le taimi o le togafitiga ma Combogliz Prolong® ma o loʻo i ai ni mea sese i suʻesuʻega a le laboratory poʻo le atiina ae o se faʻamaʻi (aemaise lava i le tulaga e le o manino le suʻesuʻega), e tatau ona vave iloiloina faailoga o ketoacidosis poʻo le lactic acidosis. O le iloiloga e tatau ona aofia ai le naunautaiga o le eletise i le toto toto, ketones, glucose toto ma, pe a faʻaalia, toto pH, concentrations o lactate, pyruvate ma metformin. Afai ua atiaʻe se ituaiga acidosis, o le sauniuniga Combogliz Prolong® e tatau ona faamutaina vave ma ia tatau ona faatonuina se isi vailaʻau oona.

Le faʻaaogaina o vailaʻau e mafai ona mafua ai le hypoglycemia

Saxagliptin
O faʻamatalaga o le sulfonylureas ma le inisalini e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia ma faʻaoga tutusa ma le saxagliptin, e mafai ona manaʻomia se faʻaitiitia o le sulfonylurea poʻo mea inisalini.
Metformin
O le hypoglycemia e le tupu i tagata gasegase na o le metformin e masani ai, ae e mafai ona tupu ma le le lava o le carbohydrate, pe a le gaioioina le gaioiga o le tino e ala i le faaaogaina o le gaʻo, pe faaaoga faatasi ma isi fualaau oona (e pei o sulfonylureas ma inisalini) po o le ava malosi. Faʻasalaga, faʻaleagaina poʻo le le lelei o le fafagaina o tagata mamaʻi ma gasegase e le atoatoa le malosi poʻo le pituitary poo le inupia oona e sili atu ona mataʻutia i aafiaga o le hypoglycemic. I tagata matutua ma tagata gasegase e faia ni peta-blockers, e ono faigata le maua o le hypoglycemia.

Concomitant togafitiga e aʻafia ai galuega faʻapitoa poʻo le tufatufaina o metformin

Ua fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi (e pei o fualaau faʻamalosi e faʻamalosia e le pule faʻanofo i le renal tubules), e mafai ona aʻafia ai galuega le tumau, e oʻo atu ai i suiga taua o le hemodynamic pe faʻavevesi le tufatufaina o metformin (vaʻai le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau").

Suesuega i luga o le leitio ma le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa o mea e faʻatusatusa i ai

Aʻo faʻataʻitaʻiina le suʻesuʻeina o le leitio ma le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine, e iloa ai le tele o meaʻai, e mafai ona faʻatasi ma le atinaʻe o le lactic acidosis i maʻi maua metformin. O tagata maʻi ua fuafuaina mo se suʻesuʻega e tatau ona faʻailoa le Combogliz Prolong® togafitiga i totonu o le 48 itula aʻo leʻi faia lenei faiga, aloese mai le tagofia o fualaau faʻasaina i totonu o le 48 itula i le maea ai o le faʻataʻitaʻiga, ma toe faʻafou le togafitiga pe a maeʻa le faʻamautuina o le gaioiga masani.

Tulaga oona

Faʻaleagaina o le cardiovascular (faʻafuaseʻi) o soʻo se afuaga, gau le fatu, faʻaleagaina o le myocardial ma isi tuʻutuʻuga faʻatasi ma le hypoxia ma le lactic acidosis e ono mafua ai le azotemia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o nei mea faʻapitoa, e tatau ona faʻaumatia vave togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong®.

Suiga i le toto glucose concentration

Femafaufau, tiga, maʻi, taotoga e mafai ona oo atu ai i se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea sa masani ona pulea e faaaoga le fualaau oona Combogliz Prolong®. I nei tulaga, e ono manaʻomia le faʻamalosolo le tumau o togafitiga ma le fesiitaiga o le maʻi i le togafitiga o le inisalini. A maeʻa le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaleleia le tulaga lautele o le maʻi, o togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong® e mafai ona toe faʻafouina.

Gaioiga o le eletise

O gaioiga ogaoga o le gasegase, e aofia ai le anaphylaxis ma le angioedema, na lipotia i le taimi o le faʻataugaina o le saxagliptin. Afai e tupu se faʻafitauli ogaoga o le tuusaʻoina, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina, iloilo isi mafuaaga talafeagai o le atinaʻeina o le mea na tupu, ma ia fautuaina le isi togafitiga o maʻisuka (vaai i le "Contraindications" ma vaega "Effects Effects").

Pancreatitis

I le faʻasalalau faʻatau o le saxagliptin, na maua ai lipoti le tumau o mataupu o le tino pancreatiti. O tagata maʻi e ave Combogliz Prolong® e tatau ona logoina e uiga i uiga vaaia o le maʻi pancreatitis: umi, tiga tiga i totonu o le manava. Afai e te masalomia le atinaʻeina o pancreatitis, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina Combogliz Prolong® (silasila i vaega "Ma le faʻaeteete" ma le "Faʻaiʻuga").
O le fua o le pancreatitis i le SAVOR suʻesuʻe, faʻamaonia e tusa ai ma le suʻesuʻega, e 0.3% i vaega saxagliptin ma placebo i le faitau aofai o tagata gasegase uma.

Tomaʻi matutua

E tusa ma le 16,492 na gasegase i le SAVUR study, e 8561 tagata gasegase (51.9%) na 65 tausaga pe sili atu, ma le 2330 tagata maʻi (14.1%) na 75 tausaga pe sili atu. O nei mea, e 4290 masini e 65 tausaga ma matutua atu ma 1169 maʻi na taʻoto 75 tausaga ma matutua atu saxagliptin. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o faʻamaoniga ma le saogalemu i tagata mamaʻi e 65 tausaga ma matutua atu, e 75 tausaga ma matutua atu e leʻi ese mai faʻasinomaga tutusa i tagata mamai o tausaga laiti.

Loto o le fatu

O le suʻesuʻega a le SAVOR na faʻaalia ai le faateleina o le falemaʻi mo le toilalo o le fatu i le vaega saxagliptin faʻatusatusa i le vaega placebo, e ui lava e leʻi faavaeina se mafutaga o mafuaʻaga. E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le Combogliz Prolong® i tagata gasegase ei ai tulaga lamatia mo le faaletonu o le fatu, e pei o se talafaasolosolo o le le lelei o le faaletonu o le fatu. E tatau ona logoina tagata maʻi i uiga lelei o le toilalo o le fatu ma le tatau ona lipotia vave nei faailoga (tagai Pharmacodynamics, Efficaic Effects and Saogalemu).

Faʻatonuga

O faʻamatalaga faʻasalalau e faʻamatala ai faʻatasi faʻamaʻi, e aofia ai tiga ogaoga, pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o DPP-4. I tagata gasegase, sa maitauina se toomaga o le tino pe a uma le faʻamalolo o le fualaau faasaina, ma i tagata taitoatasi, o le toe faʻafoʻi o faʻamaoniga na matauina pe a toe amata le faʻaaogaina o lea lava mea poʻo se isi inhibitor DPP-4. O le amataina o faʻamaʻi pe a amata le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina e mafai ona vave pe tupu i le taimi o togafitiga umi. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaʻi tiga, o le talafeagai o le faʻaauau pea o fualaau faasaina i mataupu taʻitasi e tatau ona iloiloina (silasila i le vaega "Faʻafitauli").

TULAGA FAATINO I LE TULAGA E FAʻAVAEINA AI VAEGA MA GALUEGA MA FUAFUAGA

O suʻesuʻega i le aʻafiaga o le saxagliptin i luga o le malosi e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala e leʻi faia. Ia manatua o le saxagliptin e mafai ona mafua ai ni ulu ulu.

Pharmacodynamics

Combogliz Prolong e faʻaopoopoina ai le lua hypoglycemic sogasoga ma se faʻafelagolagomaʻi faʻafelagolagomaʻi o gaioiga e faʻamoemoe e faʻaleleia atili ai le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 2 (ituaiga 2 o le maʻisuka): saxagliptin, o le inhibitor of DPP-4 (dipeptidyl peptidase 4), ma le metformin, o le vasega biguanides.

Saxagliptin

Mai i le togafiti laiti, i le tali atu i meaʻai, hormones, incretines, pei o le GLP-1 (kullucagon-like peptide-1) ma HIP (polypptide insulinotropic dependence polypeptide) e tuʻuina atu i le toto.

Hormones-incretins e faʻaolaina le faʻasaʻoina o le inisalini mai peta beta o le pancreas, lea e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae le o faʻamalosia mo ni nai minute e le enzyme DPP-4. O le gaioiga a le GLP-1 o loʻo faʻatatau foi i le faʻaitiitia o le faʻamalosi o le glucagon i suauu o le alpha o le pancreas, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate. O le faʻamaualuga o le GLP-1 i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia, ae o le tali ile inisalini i le GLP-1 e faʻasaoina. Saxagliptin, i le avea ai ma se faʻataʻitaʻiga tauvaga o le DPP-4, e faʻaitiitia ai le le faʻamalosia o hormones, ma faʻapupulaina ai le maualuga o le toto, ma oʻo ai i le faʻaitiitia o le glucose concento i luga o se manava gaogao ma le maeʻa ai.

Metformin o se vailaʻau oona e faʻamalosia ai le faapalepale o le kulukose i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 (e ala i le faʻaitiitia o le basal ma le postprandial glucose concentrations).

Ole aoga o le metformin o le faaitiitia o le gaosiga o le kulukose ile ate, faʻavaivaia ai le inu o le kulukose i totonu o le iniseti, ma faʻalauteleina le lagona o le insulin (faʻaaogaina o le gaosiga ma le faʻaaogaina o le glucose).

Metformin, e le pei o sauniuniga sulfonylurea, e le mafua ai le hyperinsulinemia ma le hypoglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 po o tagata soifua maloloina (o le tuusaunoaga o tulaga faapitoa). O le faʻamalositino o le inisalini i le metformin togafitiga e le suia, e ui lava e ono i ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le inisalini i luga o se manava gaogao ma tali atu i se taumafataga i le ao.

TUSI MUAMUA

1000 ata vali teuteuina

7 pusa i le paʻu alumini alumini, 4 poʻo le 8 paʻu ma faʻamatalaga

mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa pusa faʻataʻavalevale ma le puleaina o le amataga.

500 mg + 5 mg pepa faʻalanu-ata
7 pusa i le pulu tioata e faia i le alumini pepa, 4 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa pusa ma le puleaina o le amataga.

1000 mg + 5 mg pepa e ufiufi-ata
7 pusa i le pulu tioata e faia i le alumini pepa, 4 paʻu ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se atigipusa pusa ma le puleaina o le amataga.

I le vevela e le sili atu i le 30 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

MANUFACTURER, FILLER (FUAFUAINA O LE FUAFUAGA), FUAFUA (SECONDARY (CONSUMER) TUUINA ATU), FUAFUAINA O FUAFUAGA TULAGA

AstraZeneca Pharmaceuticals LP, ISA
4601 Highway 62 East, Mount Vernon, Indiana, 47620, ISA
AstraZeneca Pharmaceuticals LP, ISA
4601 Highway 62 East, Mount Vernon, Indiana, 47620, ISA

Igoa, tuatusi o le faalapotopotoga ua faatagaina e le o lo o umia po o le tagata e ona le tusi faamaonia o le faamauina o le vailaau mo togafitiga faafomai e talia ai tagi mai le tagata faatau:

Sui o AstraZeneca UK Limited, UK, Moscow ma AstraZeneca Pharmaceuticals LLC
125284 Moscow, st. Taufetuli, 3, itulau 1.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi

Combogliz Prolong o se tuufaatasiga tumau o le saxagliptin ma le metformin, e maua ai fomaʻi ma le maʻisuka ma avanoa fou e pulea ai a latou talaaga faʻapitoa.

Combogliz Faalautele: faatonuga mo le faʻaaogaina

E filifili e le fomaʻi le faasologa o le faʻatonuina ma le faʻatatauga o le tagata lava ia, ma mafaufau i faʻamaoniga o le glucometer, soifua maloloina lautele, tausaga o le maʻisuka, tali a le tagata lava ia i papa. I se tulaga lautele, o le faatonuga e tuuina atu ai ia fautuaga.

O se vailaʻau faaumiumi e faʻaaogaina 1 le aso / Aso. i le taimi lava e tasi.

Inu se papaa i le taeao po o le afiafi, e aunoa ma le fusi. Mo le faʻaleleia o faʻasologa o faʻamalologa, amio saʻo le atinaʻe o se vaega faapitoa.

O le metotia o le tagata lava ia, e avea o se amataga o le monotherapy e mafai ona avea ma le 1 papa (500 mg o le metformin + 2.5 mg o le saxagliptin), pe afai e le mafai ona ausia le pulea o le glycemic, ona faaopoopo lea o le dose i le 2 papa (1000 mg o le metformin + 5 mg o le saxagliptin).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona amanaia taunuuga oa latou fegalegaleaiga. Aemaise lava, faatasi ai ma le pulega tutusa o inhibitors o le CYP3A4 / 5 isoenzymes (Indinavir, Ketoconazole, Nefazodon, Itraconazole, Atazanavir), o le fua aupito maualalo o le saxagliptin ua faatonuina - 2.5 mg.

O fualaau e faʻavae i luga o le metformin ma se faʻateleina o aafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia i le ituaiga o maʻi lesesese e itiiti ifo nai lo analogues ma le faʻasaʻo vave. Ma o le tino e faʻafetaui i tulaga fou, e matuā leai lava se aoga mo le vaega o meaʻai, faʻatoʻa tatau ona faia faʻasolosolo tatau, i vaiaso uma lava.

Soo se suiga i le olaga e tatau ona amanaia pe a faasaʻo le masani o le vailaʻau, o lea e taua ai le logoina o le fomaʻi e uiga ia i latou i se taimi talafeagai.

Analogs Kombiglyce Alu

Mo Combogliz Prolong, o se mea tutusa ma le vaega tutusa o mea aoga e mafai ona avea ma Comboglis XR, lea e maua i Italia ma Peretania. O le tau o se tutusa e mai 1650 rubles. (28 pauna o le 1000 mg o le metformin ma le 2.5 mg o le saxagliptin).

O aafiaga tuufaatasi tuufaatasi o Avandamet, Yanumet, Glimecomb, GalvusMet ma Bagomet faaopoopo e iai foi se aafiaga tutusa.

Faʻamatalaina fualaau e faʻavae i luga o se vaega e tasi e pei o le Glyformin Prolong, Glucofage, Metadiene, Sofamet, Diaformin Od, Ongliza, Matospanin, Metomame, Siofora.

O ai e faʻaalia le vailaʻau

O le faʻasolosolo umi e faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le pulea o le glycemic e pei o se faʻaopoopoga i se meaʻai maualalo ma le gaosiga, pe afai o se suiga i le olaga e le maua ai le manaʻoga ma o le tuufaatasiga o le saxagliptin ma le metformin e talafeagai mo le maʻi.

Faailoga faʻamaonia ma le vaʻaia

E oo lava i se vailaau e maualuga maualuga le saogalemu, o le Combogliz Prolong, e le o faʻamaonia mo le le faapalepale ma le gasegase i mea o loʻo i ai le fua.

  1. Ole vailaʻau e le o faʻaalia ile maʻitaga ma tina lapatitis (e tuʻuina atu mo le taimi le tumau i insulin), ona o le le lava o se faʻamaoniga molimau mo lona aoga, e le o faʻasinoina i tamaiti.
  2. Ole vailaʻau e le talafeagai mo le maʻisuka ma le ituaiga 1 faʻamaʻi.
  3. I faʻamaʻi pipili, faʻapea foʻi ma tulaga e faʻaosofia ai i latou, e leʻo faʻamaonia foi le vailaʻau.
  4. Aua le faʻaaogaina fualaau e togafitia ai maʻi ma faʻalavelave e mafua ai le matelaina o le okesene i masini.
  5. Faʻatasi ma le ketoacidosis (o le maʻisuka) faʻatasi ai pe leai foi, e le faʻaaogaina le vailaʻau.
  6. E faʻamalo le pills i le gasologa o gaioiga, faatasi ai ma manuaga ogaoga, mumu tele. O se suʻega X-ray faatasi ai ma iodine i totonu o le maʻisuka e mafai ona faaleagaina ai fatugaʻo, o lea ua liua ai foi i le inisalini. I le aotelega, o le togafitiga o le inisalini e faʻaalia mo le 48 itula muamua ma le 48 itula i le maea ai o taualumaga, ae maise lava, e faʻalagolago i le tulaga o gaʻo ma le soifua manuia lautele o le maʻi.
  7. O faʻamaʻi pipisi, lactic acidosis ma le ava malosi o le faʻalagolago i luga o le lisi o faʻasolega. E le mafai ona e faʻamatalaina le fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase o le galactose inlerance.



E tatau ona taulai faapitoa i le maʻisuka o le matutua, aemaise lava i le le paleni o meaai, pancreatitis ma le le atoatoa o gaoioiga faaletino lea e mafai ona faaosofia ai le hypoglycemia.

Malosiaga o manaʻoga e le manaʻomia ma le faʻaaogaina

Saxagliptin ma tulaga eseese o le mea e mafai ona mafai ona mafua ai tulaga:

  • Sinusitis
  • Gastroenteritis
  • Fufulu o mata,
  • Pancreatitis
  • Urticaria.

O suʻesuʻega i fale suʻesuʻe ua faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le vitamini B12 ma le faʻaaogaina umi o le vailaʻau, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes. O mataupu o le faʻalavelave e nofofua, e masani ona tupu i le taimi umi o le saxagliptin. Ole fualaau faasaina e le mafua ai le inupia, faatasi ai ma le tele o fualaau faasaina, o le totogia o le tino e aoga. I le faʻatusatusaga, e faʻaalia togafitiga faʻapitoa.

O le sili atu o le metformin e sili atu ona taatele, o le sili ona matautia o le faʻalavelave o le siama lactic.. E mafai ona e iloa le tulaga i faailoga nei:

  1. Paʻu
  2. Umi le manava
  3. Paʻu o le tino
  4. Laititi o le toto maualuga
  5. Malosiaga i le maalili,
  6. Musipo mumu
  7. Loto o le fatu.


I se tulaga faigata, o le le iloa o le mafaufau, faʻanoanoa, tupuga ma le tupu. E manaʻomia e le tagata manua se falemaʻi vave, e aunoa ma se tausiga faafomaʻi talafeagai, e ono maliu o ia. O le metformin televave ua aveesea foi e le hemodialysis, e taua le mafaufau o le kiliata creatinine e oʻo atu i le 170 ml / minute.

O le tele o le maʻisuka e faʻatumuina uma fautuaga a le fomaʻi, o le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻalavelave matuia. I le tulaga o le faaumiumi o Combogliz, e le faigata ona mulimuli i le faasologa o fualaau.

Filifiliga mo le fegalegaleai ma isi vailaau

Pe a faʻapena se togafitiga faʻatasi ma Combogliz Prolong, e taua le lapatai atu i le endocrinologist e uiga i fualaau oona e manaomia e togafitia ai faʻamaʻi faʻatasi. O nisi oi latou e mafai ona faʻaleleia le gafatia o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga, o isi e vaʻaia ana galuega.

Mo se manatu lautele, e mafai ona e faʻatautaia le laulau.

Faʻaleleia lelei o le faʻaleleia

Rifampicin, Pioglitazone, Magnesium ma Aluminum Hydroxides / SimethiconeGCS, diuretics, acidic nicotinic

omoni o le thyroid, isoniazid, sympathomimetics, phenothiazine, estrogens, phenytoin, calcium channel blockers

Faʻasalaga tulaga faʻasolosolo

Amprenavir, Diltiazem, Erythromycin, Fluconazole, Aprepitant, Verapamil, sua o le vine, Ketoconazole, sulfonylurea o fualaau, Glibenclamide, Ketoconazole, CYP3A 4/5 isoenzymes, FamotidineFualaau faasaina, Furosemide, vailaau faʻasaina o le ethanol, Nifedipine

Amprenavir, Diltiazem, Erythromycin, Fluconazole, Aprepitant, Verapamil, sua o le vine, Ketoconazole, sulfonylurea o fualaau, Glibenclamide, Ketoconazole, CYP3A 4/5 isoenzymes, Famotidine
Fualaau faasaina, Furosemide, vailaau faʻasaina o le ethanol, Nifedipine

E manino lava o faʻataʻitaʻiga ma le faʻamaʻiina o le tagata lava ia ma le faʻamalositino ia Combogliz Prolong e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

Combogliz Faalautele: iloiloga o le maʻisuka

O fomaʻi o loʻo mataʻituina le aoga o togafitiga faʻatasi ma le vailaau o le Combogliz Prolong vaʻaia lona tulaga tulagaese, ma o le maʻisuka e leai se masalosalo i ona gafatia.

Faʻataunuʻuina le puleaina o le maʻisuka e manaomia ai le faʻafelagolagomaʻi: ole laʻititi o meaʻai paleni, mataʻituina o aso taʻitasi o faitauga ole glucometer, lava gaioiga faaletino ma le faʻamalositisi. E na o lenei faʻapitoa e mafai ona tatou faʻamoemoe i le 100% o le aafiaga o le Combogliz Prolong.

I le vitio, polofesa-endocrinologist A.S. Ametov talanoa e uiga i mataupu faavae faʻaonapo nei o le pulega o le maʻisuka ituaiga 2.

Pharmacokinetics

O meaʻai ma le aʻafiaga o mea taumafa i le tuufaatasiga o mea gaosi o le Comboglize Prolong na faʻaalia e tagata gasegase i le maualalo o mea taumafa, lea e maua ai le 324 kcal i meaʻai ma aofia ai: protein - 11.1%, gaʻo - 10.5%, carbohydrates - 78.4%. I lalo o nei tulaga tau taumafa, i mataupu tau soifua maloloina, e tusa ai ma taunuuga o suesuega, o le bioequivalence o pharmacokinetics o le tuufaatasiga o metformin + saxagliptin i laulau ma pepa taʻitasi o le faasaʻoina o le saxagliptin ma le metformin i ni mea faapena na faaalia.

Tulaga faʻapitoa tau falemaʻi

O le faʻaaogaina o le Combogliz Prolong ma le faʻaaogaina o le ate ma le gase o le galuega e le fautuaina.

I tagata gasegase 65-80 tausaga le matutua, e leai se eseʻesega taua i le falemaʻi o le saxagliptin na maua pe a faatusatusa i tagata gasegase o le matua (18-40 tausaga le matua), o le mea lea, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau i tagata matutua. Peitai, e tatau ona amanaia e faapea, i lenei vaega o tagata gasegase, o le faaitiitia o le galuega toeititi e sili atu ona foliga mai. I soʻo se matua, e le manaʻomia le faʻatonuina o le Combogliz Faʻagaloa seʻia maeʻa faʻamaonia le gaioiga masani.

O tagata e sili atu ma le 80 tausaga le matua ua solia i le aveina o fualaau faasaina, seʻi vagana ua faʻamaonia le faʻamautuina o le tino i le fuaina o le faʻamaonia o le creatinine.

Suesuega o le pharmacokinetics o mea gaioiolosi Faʻatinoga E le o faʻataunuʻuina i tamaiti.

Faʻafitauli matuia i le saxagliptin na tusia i le suʻesuʻega SAVOR

O le fuainumera o gasegase oe na atiae le hypoglycemia ogaoga i le taimi o togafitiga (hypoglycemia, lea e manaomia ai le fesoasoani a isi vaega) na maualuga i le vaega o le saxagliptin pe a faatusatusa i le vaega placebo.

O le tele o le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia i le lautele, faapea foi ma le hypoglycemia matautia i le vaega o le saxagliptin, na tele lava ina matauina i tagata gasegase na maua le sulfonylurea, ae le o tagata na maua le metformin poo le inisalini e avea ma togafitiga autu.

I le aotelega, o le maualuga o le lamatiaga o le hypoglycemia, faapea foi ma le hypoglycemia matautia, e taua tele i tagata gasegase o le hemoglobin glycated (HbAlc) o le itiiti ifo i le 7%.

Faʻasalalau faʻatauvaga

I le taimi o le siakiina o fefaʻatauaiga, o le atinaʻega o mea leaga na tutupu na tusia: o le pancreatitis, reactions o le hypersensitivity (e aofia ai le anaphylaxis, angioedema, vevela ma urticaria) ma faʻasolosolo. E le mafai ona mafai ona iloiloina le tele o taimi o le atinaʻeina o nei mea tutupu.

I le faʻaaogaina o le saxagliptin, o le faʻaititia o le avega o le toto i le numera maʻoti o lymphocytes ua matauina.I le tele o tulaga, o le faʻaaoga faifai pea o le saxagliptin, e leai se toe faʻaleleia na matauina, e ui lava i nisi o gasegase na faʻaititia le numera o lymphocytes i le toe amataina o le togafitiga ma le saxagliptin, lea na mafua ai le faʻaumatia o fualaau faasaina. O le faʻaitiitia o le numera o lymphocytes e le o faʻatasi ma faʻamatalaga ile falemaʻi. O mafuaʻaga o lenei soliga tulafono e le o iloa. I le tulaga o se faʻasolosolo umi pe le masani ai, e tatau ona e fuaina le numera o lymphocytes. O le aʻafiaga o le saxagliptin i luga o le numera o lymphocytes i tagata mamaʻi e iai mea e le masani ai i le latou numera (e aofia ai le siama o le immunodeficiency tagata) e le o iloa.

I suʻesuʻega suʻesuʻega o le metformin, e tusa ma le 7% o tagata gasegase na faʻaalia se faʻaitiitia o le vitamin B faʻasalaga12 (e masani ona masani) i tulaga faʻataulalo e le o faʻatasi ma faʻamaoniga a le falemaʻi. E le gata i lea, o se faʻaitiitia o le atinaʻeina o le anemia e faʻateleina, pe a uma le soloia o le metformin poʻo le faʻaopopoina o le vailaʻau B12 toe faaola vave.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le Comboglize Prolong mai le itu o le galuega tele:

  • (male ≥ 1.5 mg / dl, fafine ≥1.4 mg / dl pe faʻaititia le kiliata creatinine), e aofia ai mea e fesoʻotaʻi ma le septicemia, faʻaleagaina o le myocardia, faʻalavelave faʻafuaseʻi cardiovascular (faʻafuaseʻi) ,
  • faʻamaʻi pipisi, lea o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaaogaina o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga