Faatusatusaga o Drotaverin ma No-Shp

Drotaverinum
Drotaverine
Vaega o vailaʻau
IUPAC(1- (3,4-diethoxybenzylidene) -6,7-diethoxy-1,2,3,4-tetrahydroisoquinoline (e pei o le chlorloride)
Fua faʻatatauF24H31NO4
Molar tele397,507 g / mol
Faʻasologa985-12-6
PubChem1712095
Drugbank06751
Faʻavasegaga
ATXA03AD02
Pharmacokinetics
E le maua100 %
Plasma Protein Binding80 i le 95%
MetabolismO le ate
O le afa-ola.mai le 7 i le 12 itula
FaʻatonuIniseti ma fatuga
Faiga Faʻafofo
papa, ampoules
Isi igoa
Bioshpa, Vero-Drotaverin, Droverin, Drotaverin, Drotaverin forte, Drotaverin hydrochloride, No-shpa ®, No-shpa ® faamalosi, NOSH-BRA ®, Spazmol ®, Spazmonet, Spazoverin, Spakovin

Drotaverine (1- (3,4-diethoxybenzylidene) -6,7-diethoxy-1,2,3,4-tetrahydroisoquinoline (e pei o le chlorhydrate)) - o se vailaau faʻasaina ma le antispasmodic, myotropic, vasodilator, faʻamalosia le malosi.

Faʻasologa o foliga

O le Drotaverin na faʻapipiʻiina i le 1961 e tagata faigaluega a Hinoin kamupanī faʻatekinisi Hungarian. Seʻi oʻo mai i lenei taimi, o lenei kamupani o loʻo i ai se aga masani i le gaosia o fualaau faʻasaina. Papaverine na gaosia e Quinoin sa faʻaaogaina ma le manuia i le falemaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi o suʻesuʻega faasaienisi e faʻaleleia meatotino a papaverine ma faʻamalieina lona gaosiga o mea tau alamanuia, na maua ai se mea fou. O lenei vailaau, ua taua o le drotaverine, e tele taimi e sili atu i le papaverine i lona aoga. I le 1962, na pateniina le vailaʻau i lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga No-Shpa. E taua tele i lenei igoa o le faatinoga o vailaau faʻalauiloa e faʻaalia. I le Latina, e pei o le No-Spa, o lona uiga E leai se spasm, leai se spasm. O le fualaau faasaina ua faia ai se faasologa o tofotofoga tau falemai, ma o lona saogalemu na mataituina lelei mo le tele o tausaga. Ona o lona aoga, o le leai o se faʻaletonu ma le maualalo o le tau, o le vailaʻau vave na maua ai le lauiloa. I le Soviet Union, na amata ona faʻaaogaina No-Shpu i le vaitau 1970. Mulimuli ane, na avea Hinoin ma se vaega o le kamupani faʻapitoa faʻakomepiuta Sanofi Syntelabo, o ana oloa e matua tausisia tulafono faʻavaomalo. I le taimi nei, e leai se faʻaaogaina o No-Shpu i le silia i le 50 atunuu o le lalolagi, e aofia ai i Rusia ma le tele o atunuu i tua atu o Soviet.

Faʻasologa o mea faʻapipiʻi |Tagata e leai-shp

E mafai ona faatauina le vailaau i le ituaiga o laumei ma se vaifofo lea e faʻaaogaina e faia ai iniseti (i totonu o le inumaga ma le intramuscularly). O le mea autu o le drotaverine hydrochloride. O se fofo ua faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o tiga tuga, lea e mafai ona maua i totonu o masini mūmū o soʻo se vaega o le tino.

O le fualaau faasaina No-shpa ua faamoemoe mo le faʻaaogaina e avea ma autu ma ausilali. I le tulaga muamua, e fautuaina e faʻatonuina mo le tiga i le biliary tract ma le polokalama urinary.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Pe a filifili togafitiga, e tatau ona tusi se mea tutusa i le va o filifiliga talafeagai mo le tele o mea totino: ituaiga o mea galue, seti o mea e maua mai, fuataga, ituaiga o faʻasalaga, masini o gaioiga, faʻamaoniga ma le faʻailogaina, tau, aʻafiaga, fegalegaleaiga ma isi togafitiga, .

Pe a filifilia i le va o nei meafaigaluega, latou te gauai atu i mea lava e tasi, uiga o fualaau. O fualaau oona uma e aofia ai se tasi o mea galue malosi (drotaverine hydrochloride), latou te galue i se mataupu faavae e tasi. Ole fua o lenei vaega e le suia foi - 40 ml i soo se ituaiga o faʻasalaga. O le mea lea, o le faʻatulagaina o le mea e tumau pea.

O vailaau uma e lua ua faatonuina e tusa ai ma ituaiga o faamaʻi. O le vaega taua i la latou faʻaliliuga e faʻaosofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga e tasi. O le mea lea, o faʻasalaga i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e le eseese. O le ola ola o fualaau faasaina e fetaui lelei, lea e mafua mai i le i ai i le tuufaatasiga o vaega tutusa o ausilali.

O vailaʻau faʻasaina e aofia ai le drotaverine hydrochloride e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai fafine maʻitaga. O vailaʻau uma e lua e le o saofaga i le tupuga o na aʻafiaga o le a mafua ai le musu e ave se taavale. Mo le tele o laina, o nei vailaʻau e fesuiaʻi.

O le a le eseesega

Eseesega o vailaau o nei meaola e itiiti. E maitauina o loʻo gaosia i latou i fua eseese. O le mea lea, e tele naua filifiliga Filifilia nai lo No-shp. E mafai ona faʻatauina lenei meafaigaluega i le paʻu o 10 pusa i se aofaiga o le 1 i le 5 pi. i le 1 poloka. E i ai se fesuiaiga o fualaau faasaina i foliga o se fagu e taofia ai pusa 100.

Leai-spa o loʻo maua i totonu o laupepa o 6, 10 ma le 20 pi. i totonu o le pulu. I totonu o se fagu, e mafai ona e faʻatau se oloa e aofia ai le 64 ma le 100 pi. O loʻo i ai se numera tele o filifiliga, lea e faʻalauteleina ai le filifiliga e tusa ai ma le faʻasologa o togafitiga a le fomaʻi, e le tatau ona e faʻatau mai se tele o vailaau faʻasaʻo pe afai e te manaʻomia se aofaiga mo se taimi faʻatapulaʻa o togafitiga.

O le tuufaatasiga o le drotaverin e aofia ai le vailaʻau crospovidone. O se vaega fesoasoani lea. E leai se aʻafiaga o le antispasmodic. E faʻaaogaina e avea o se mea e afaina ai. O le isi eseesega o le ituaiga o pusa paʻu o loʻo i ai papa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatauina le Drotaverin i mea faʻapipiʻi e faia i le PVZ / alumini. O le soifuaga ola o laulau i lenei tulaga e 3 tausaga. Mo le faʻatusatusaga, e leai-shpa o loʻo maua i gagana eseese: PVC / alumini ma alumini / alumini. O le mulimuli oi latou e mafai ona teuina mo le 5 tausaga e aunoa ma le faʻaleagaina o meatotino.

Lenei e taugofie

I se tau o Drotaverin e taʻalo le analogue. E mafai ona faʻatau sau vailaʻau mo 30-140 rupu. faʻalagolago i le numera o laupepa. Ae o le-spa e sili atu ona taugata, e aʻafia i le kulupu o fualaau faʻatau o le tau o tau ogatotonu. E ui i lea, o le tau o lenei oloa e taliaina: 70-500 rubles. O vailaʻau e lua e mafai ona faʻatau e tagata gasegase eseese o agafesootai. Ae peitai, o Drotaverin o le a sili atu ona lelei le faatau.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le fanauina o se tamaititi, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina. O lenei mea e mafua mai i le tuufaatasiga, o le mea o loʻo i ai i le mea lava lea e tasi. E taua le faʻaeteete, aua o soʻo se aafiaga i luga o vaa e ono mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi, lea o se tulaga matautia i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe a iai se tulaga e faʻaitiitia ai le mamafa.

O le vaitaimi o le lactation e faatatau i le lisi o faʻasalaga. E le gata i lea, leai-spa, e pei o Drotaverin, e le mafai ona faʻaaogaina i se tulaga o le physiological.

Le manatu o fomaʻi

Vasiliev E. G., 48 tausaga, St. Petersburg

E masani ona ou faatonuina se fualaau faasaina Hungarian (No-shpu). O loʻo aofia ai drotaverine. I laʻu aga masani, e leai ni tagata gasegase oeo mai ma faitioga e uiga i lenei fofo. E leai ni aʻafiaga, leai ni faʻafitauli. Tuuina atu loʻu aafiaga, ua ou i ai i lenei fualaau faasaina. Ma ua ou malamalama o le tuufaatasiga o Drotaverin e toetoe lava tutusa, ae ou te fiafia i le faamaoniga a No-shpa.

Andreev E. D., 36 tausaga, Kerch

Ou te talitonu o sauniuniga tutusa i le tuufaatasiga e mafai ona suia saogalemu. O aʻu o se tasi o na fomaʻi o loʻo faʻatonuina le mea e tatau ai, ae le o le tele o fualaau oona. O le Drotaverin e sili atu foi ona taugofie, o lona aoga sili lenei. E le gata i lea, o loʻo maua lenei meafaigaluega i Rusia, o lea ou te lagolagoina ai le gaosiga o fale.

O a spasmolytics fesoasoani mai: faʻamatalaga mo le faʻaoga

E faavae i luga o le igoa, e tatau ona i ai faʻasalasami e faʻamalolo ai spasms o laʻau musele malie o okeni. Ae ui i lea, latou te le aafia ai le gaioiga o le tino, e le solia ai le innervation o gaʻo. O Drotaverin ma No-shpa e faʻaaoga i:

  1. Gynnecology. E le manaʻomia mo le faʻamafanafanaga o le tiga pe a uma le vaega o le vailaau oona, faʻamaʻi o le uterine, o le taufaʻamataʻu o le faʻaipoipo poʻo le fanau mai vave,
  2. Cardiology ma fomaʻi. O le vailaʻau o gaʻo autu ma veins ua aveesea, faʻaitiitia le toto toto,
  3. Gastroenterology ma Urology. Faʻamatalaga inflammatory o siama, viral origin, meaʻai e afaina ai meaʻai, faʻamaʻaloga o le talo.

O nisi tagata atamamai e fautuaina le faʻaaogaina o le vaega galue e pei o le toe faʻaleleia togafitiga pe a maeʻa manua, taotoga faʻapitoa.

Analiseics e le aveesea ai mafuaʻaga o le gaioiga o le okeni, ae faʻaalu sina taimi mo le taimi nei, toe faʻafoʻisia le faʻatinoga. O le mea lea, o le maualuga o le faʻafitauli o faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaleniina o le faʻatonuga. Fomaʻi faʻamalosi i lenei mea. Ole laʻititi laʻititi ole taimi ole taimi o le Drotaverinum poʻo le No-shp e leai se aafiaga leaga.

O se antispasmodic o loʻo i ai se faʻalavelave:

  • Faʻasologa o lou lima po o le fatugao
  • Tagata maʻi i lalo o le 6 tausaga
  • Faʻafitauli o le cardiovascular system i le vaega laʻititi poʻo i taimi e tuai.

E le fautuaina le fualaau mo le susu. Ae i tulaga ogaoga, i le noatia ma le fai fuafua i le fua o aso taitasi, e le afaina ai le tina ma le tamaitiiti.

E masani lava i luga o le Initaneti o loʻo i ai se faʻatusatusaga o fualaau. I le uma, o loʻo i ai se aafiaga talitutusa, ma No-shpa o se taugata taugata o Drotaverin.

Faamatalaga o fualaau faasaina

O le gaioiga o le vailaau faʻamalositino e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o le pipisi. O le foliga lamolemole o maso e afaina i le solia o le masima sodium-potassium, o se suiga o le paleni o le vai. Fesoasoani e laveaʻi le toto o le toto e le gata o totoga, ae o vaʻa toto foi. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai migraines, faʻasaʻo ai faʻamaoniga o faalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. I lenei tulaga, e le afaina ai le faʻalavelave o le tino. O le mea lea, e mafai ona faia e tagata gasegase ma le solia o le innervation o totoga.

O le fualaau faasaina e maua ai se aafiaga i le 12 minute talu ona ulu atu i le manava. E faʻasolosolo ina ua mavae le 12 itula i fatugaʻo ma le urine. I le taimi lea, o le vailaau e puipuia mai le tiga o soʻo se natura ma le natura.

Faatusatusaga o Tau

O le Drotaverin o se faʻalavelave faʻaletonu. E i ai sona igoa faʻavaomalo, igoa le faʻamaonia, e pei o No-shpa. O le mea lea, o le tau e tele taimi e maualalo ai. O le aoga o faʻataʻitaʻiga tutusa, o le aafiaga e tutusa. O le tau patino o le analgesic e faʻalagolago i le faʻafesoʻotaʻiga o fesoʻotaiga, faailoga tau fefaatauaiga ma isi mea taua. E tatau foi ona maitauina o Drotaverin o se gaioiga faʻapitonuʻu, ma o No-shpa ua faaulufale mai. O lenei vaega e aʻafia ai le fausia o tau.

O le a le mea sili atu le saogalemu e fai i le maitaga ma le lactation

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o se filifiliga maʻoti o fualaau faasaina. Naʻo se fomaʻi, e faʻavae i luga o suʻesuʻega ma faʻamaoniga, filifili se taulasea mo togafitiga. E taua tele e le mafua ai le le atoatoa o le placental, o le faaletonu o le mafaufau ma le faaletino o le pepe, o le mea gaʻo e le faʻapipiʻi i susu susu. Afai o le tulaga e lamatia i le soifua maloloina o le tina, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa se vaega, ona fai mai lea e fomaʻi No-shpa poʻo Drotaverin. E taua le inuina o le mea faʻapipiʻi e tusa ai ma faatonuga, e le sili atu i le umi poʻo le taimi e ave ai vailaʻau.

O le taʻiala o le gaioiga o fualaau faʻasaina

Ole vailaau ole vispasmodic o vailaau faasaina e faʻamamaina ai le masima o musele lamolemole o totoga i totonu (gastrointestinal tract, bronchi, vaʻa toto, aluma ma le biliary tract). O loʻo i ai ni vaega o le tino e le o le toto ma le myotropic o antispasmodics:

  • neurotropic - taofi ai le manaʻoga o le namu, o le mafuaʻaga lea o le mimiti o musele malie. O le faʻaleagaina e tupu i le maualuga o le faʻaogaina o le tino ma le fesoasoani o se faʻasoʻotoga tuʻufaʻatasia faatasi ai ma mea faʻapitoa.
  • myotropic - galue tuusao i musele malie.

O Drotaverin ma No-shpa o vailaau faʻasaina faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamalosi ma vailaʻau faʻasalalau.

O le gaioiga malosi o fualaau oona o le Drotaverine (drotaverine). E faaitiitia ai le faʻaaogaina o katoni calcium malosi (Ca2 +) i ni siama musika malie e ala i le taofiofia o le phosphodieserase ma le intracellular cAMP accumulation. Vave vave ma gauai atoatoa i le mea oona. A faʻafoeina, o le bioavailability of drotaverine e latalata i le 100%, ma o lona afa-absorption taimi e 12 minute. E faʻamalieina e fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina o papamaa

Mo togafitiga togafitiga, o nei fualaau oona e faʻaaogaina mo spasms o musele malie e fesootaʻi ma faʻamaʻi:

  • biliary tract (cholecystolithiasis, cholangiolithiasis, cholecystitis, pericholecystitis, cholangitis, papillitis),
  • urinary tract (nephrolithiasis, urethrolithiasis, pyelitis, cystitis, tenesmus o le vevela).

I le avea ai ma togafitiga fesoasoani:

  • e maua ai le siama o sela musele mumu o le gastrointestinal tract (faʻatasi ai ma le maʻi o le manava o le manava ma le duodenum, gastritis, cardio poo le pyloric spasm, enteritis, colitis, spastic colitis with constipation and syndrome bowel syndrome)
  • ma le maualuga maualuga
  • ma le pancreatitis,
  • ma le tiga o le ulu ua mafua ona o le atuatuvale,
  • ma faʻamaʻi fomaʻi (dysmenorrhea).

Tina ma le lactation

O le faʻafofoga tautala ile fualaau oona e le aʻafia ai le maʻitaga, tuputupu ae o le tama, fanau pepe poʻo le taimi o le vaʻalele. Ae fautuaina e te fautuaina nei vailaau i fafine maʻitaga ma le lapataiga. I le taimi o le lactation ma le lactation, o fualaau faʻamaʻi ma le drotaverine e le o faʻamatalaina, talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le faʻaaogaina.

Faʻaiʻuga

I le aveina o le antispasmodics e faʻavae i luga o le drotaverine, o faʻafitauli faʻapitoa o le faʻalavelave e seasea faʻaalia pe a fai e seasea ona matauina tali a le maʻi, o mea nei:

  • angioedema,
  • urticaria
  • vave
  • sasaa
  • hypremia o le paʻu,
  • fiva
  • tagi
  • fiva
  • vaivaiga.

Mai le itu CCC e mafai ona matauina:

  • fatu palpitations,
  • faʻailoga faʻapitoa.

O maʻi faaletonu o le CNS ua faʻaalia e pei o:

  • tiga o le ulu
  • vavao
  • tigā

O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le gastrointestinal:

Contraindications

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o nei vailaʻau o:

  • hypersensitivity i le drotaverine po o soʻo se vaega o nei vailaʻau,
  • ogaoga o le hepatic, toe foʻi, po o le fatu (fatu vaivai o le fatu cardiac).

O vailaʻau uma e faʻasaʻo ai le toto maualuga, o lea e faʻaaogaina ai ma le faʻaeteete i le tulaga o le vaʻaia o le toto.

Leai-shpu ma le drotaverin e le mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e mafatia i maʻi faʻapitoa,

  • galactose o le le faapalepale,
  • Lapp lactase le lava,
  • glucose-galactose malabsorption syndrome.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faʻasalaga, o nei fualaau faʻatau e faʻaaogaina faatasi ma Levodopa, ona o le aʻafiaga o le vailaʻau o lenei vailaau ua faʻaitiitia, malosi ma le faʻalauteleina.

O nei vailaau e faateleina:

  • gaioiga o le antispasmodic o isi vailaʻau oona,
  • manatu faʻapitoa e mafua mai i faʻatoʻilalo tigyclic antidepressants.

O le Drotaverine e faʻaitiitia ai le gaoioiga spasmogenic o le morphine.

O le faʻamalosia o le aʻafiaga o le drotaverine e tupu pe a faʻatasi ma le phenobarbital.

Ava malosi

Aʻo tago atu nei vailaʻau i le ava malosi, o aʻafiaga nei e mafai ona tupu:

  • vavao
  • tigā
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • faʻaauau faifaipea
  • afu po o le vomia
  • loto vaivai,
  • maualalo o le fatu,
  • leai se tino.

Aso faʻauma

Analogues o nei vailaau mo le vaega galue (drotaverine) o:

  • Dolce (vai fofo i ampoules o le 2 ml, 20 mg / ml), Plethiko Pharmaceuticals Ltd, Initia,
  • Dolce-40 (papa, 40 mg), Plethiko Pharmaceuticals Ltd., Initia,
  • Drospa Forte (pusa, 80 mg), Nabros Pharm Pvt. Ltd., Initia
  • Nispasm forte (papa, 80 mg) Mibe GmbH Artsnaymittel, Siamani,
  • Leai-x-sha (vaifofo i ampoules o le 2 ml, 20 mg / ml, fualaau e 40 mg po o mea faasao o 40 mg) ma le No-x-sha faamalosi (papa, 80 mg), Lekhim, ChAO, Kharkov , Iukureini,
  • Nohshaverin "Oz" (vaifofo i ampoules o le 2 ml, 20 mg / ml), laau faataitai "GNTsLS", LLC / Soifua Maloloina, FC, LLC, Ukraine,
  • Ple-Spa (p / o papa, 40 mg poʻo vai fofo i ampoules o le 2 ml, 20 mg / ml), Plethiko Pharmaceuticals Ltd, Initia,
  • Spazoverin (papa, 40 mg), Shreya Life Science Pvt. Ltd., Initia.

Tau fualaau faʻatau

Igoa o fualaau faasainaFaiga faʻapolopoloDotaverine DosageFaʻapipiʻiTau, siaki.Faʻatau
Leai-Spa®Pills40 mg / iunite659Chinoin Pharmaceutical and Chemical Works Co. (Hungary)
20178
24163
60191
64200
100221
Injection, ampoules (2 ml)20 mg / ml5103
25429
DrotaverinePills40 mg / iunite2023Atoll LLC (Lusia)
5040
2018Faʻailoga o le IJSC (Rusia)
2029Tatkhimpharmpreparaty OJSC (Rusia)
2876Faʻafou PFK CJSC (Rusia)
5033Irbit Chemical Pharmaceutical Plant OJSC (Rusia)
4040Lekpharm SOOO (Republic of Belarus)
2017Faatulaga AO (Rusia)
5036
10077
Injection, ampoules (2 ml)20 mg / ml1044VIFITEH ZAO (Lusia)
1056DECO kamupani (Rusia)
1077Dalchimpharm (Rusia)
1059Armavir Biological Factory FKP (Rusia)
1059Borisov Plant o sauniuniga mo togafitiga OJSC (BJG OJSC) (Republic of Belarus)

Nikolaeva R.V., fomai faapitoa: "Ou te le fautuaina le faatauina o le tau-No-shpu mo togafitiga umi, talu ai o Drotaverin tutusa lona aoga. Afai e ave le fualaau faasaina ile 1-2 fualaau mai lea mataupu i le mataupu, ona leai lea o se eseesega i nei vailaau. "

Osadchy V. A., pediatrician: "I le taimi o le maʻitaga, e mafai ona faatonuina nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le tiga pe afai ei ai se tulaga lamatia o le le faia o se tino e faʻaitiitia ai le uterine tone. Ae o sea faʻafeiloaʻiga e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ma na o na tulaga pe a manaʻomia e faʻaitiitia ai le lamatia o le fanau mai vave. "

Natalia, 35 tausaga le matua, Kaluga: "E masani lava ona leai sou-spa i le vailaau vailaau, aua o lenei fualaau faasaina o le vaifofo aupito sili lea mo tiga ma le gaogao i le taimi o le taotoga. Ou te taliaina No-shpa na o papatusi. "

Victor, 43 tausaga, Ryazan: "O le Antispasmodics i laulau e le fesoasoani i le pipisi i le pulelele. Naʻo tojections e faʻamalieina ai le tiga. Leai-spa e sili atu ona vave galue nai lo Drotaverin. "

  • Pancreatin poo Mezim: o le mea e sili atu
  • E mafai ona ou suʻeina le analgin ma le diphenhydramine i le taimi lava e tasi?
  • E mafai ona ou ave De Nol ma Alemagel i le taimi lava e tasi?
  • O le a le filifiliga: Ulkavis poʻo le De-Nol?

O lenei 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina le Akismet e tau ai le feʻau. Saili pe faʻapefea ona faʻasoa lau faʻamatalaga faʻamatalaga.

O le taʻiala o le gaioiga o fualaau faʻasaina

Spasm - o se faʻasagaga matuia o maso. O faʻalavelave e tutupu i auala eseese, e faalagolago i luga o vaega o musika na aofia ai. O le tele o taimi i lenei taimi o loʻo i ai le tiga, lea e mafai ona matuia tele.

Faʻaitiitia nei lagona e mafai ona na o antispasmodics, lea e fesoasoani i le malologa musika.

O le aafiaga e tupu i totonu o le 12 minute, talu ai o le vailaau oona o loʻo faʻaaogaina lelei mai le mea o loʻo i ai meaʻai, ona faʻaogaina ai lea o siama maso.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona ave le fualaau faasaina ma le lapataiga i tagata uma o loʻo i ai ni faʻalavelave i le gaioiga o le tino, aemaise lava, tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le maualuga o le toto ma ituaiga o gasegase (galactose inlerance, Lapp lactase deficiency, glucose-galactose malabsorption syndrome).

Tuua Lau Faamatalaga