Marshmallows mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai e le maʻisuka ona 'ai?

E aoga le 'aina o marshmallows mo le maʻisuka? O le tali i lenei fesili e popole ai le tele o gasegase ua feagai ma se faʻamaʻi matautia. O mea sili ona matagofie o le oloa e tosina mai ai se aofaiga toatele o tagata faatau, e aofia ai tamaitai ma tamaiti le tele oi latou. Endocrinologists lapatai mai e masani lava ona faʻasaina le avea o marshmallows masani mo le maʻisuka. O vaivaiga o le minute ma se manaʻoga e fiafia i se suamalie suamalie e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, o le faateleina o le kulukose o le toto ma le manaʻomia mo togafitiga togafitiga.

O meatotino o le manogi suamalie

O le natura o marshmallows, lea e toetoe lava a le mafai ona maua i nei faleoloa, o nisi ia o sulufaʻi saogalemu mo le faitau aofaʻi, e aofia ai tagata e maua i le maʻisuka. E aofia ai:

  • Protein, pectin, citric ma malic acid.
  • Pule, mono - ma le le malie.
  • Vitamini C, A, vaega B, minerale.
  • Aano ma amino acids, pulu.

O le faʻatauina o faʻaleagaga masani, marshmallows ma ia marshmallows mo le maʻisuka i le taimi nei e toetoe lava a le mafai. O le le lava lelei o le puleaina lelei o le gaosiga o gaosi meaai, o le sui o mea taugata ma mea e sili atu ona taugofie i le ituaiga o vailaau, vailaau oona, gaʻo, e mafua ai ona maualalo le lelei. O masima e le masani ai ma marmalade, o ituaiga uma o paluga ua aofia ai i le vaega o meaai maualuga-kalori. O nei mea suamalie, e ui lava i foliga matagofie, e matua faasaina mo tagata ei ai le maualuga o le kulukose. O mea e afaina ai o latou soifua maloloina e afaina ai le soifua manuia o tagata gasegase ma e mafai ona taitaiina atu ai i le oso malosi i le suka, hyperglycemia, ketoacidotic po o le hyperosmola coma, ma le oti.

Ma, i se isi itu, o marshmallows, marmalade, marshmallows e faia mai mea masani mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona 'aina e aunoa ma le fefe i le faʻaleagaina lelei o le soifua maloloina, le atinaʻeina o faʻafitauli. Faatasi ai ma a latou meatotino aoga mo le ola maloloina o le maʻisuka, e tatau ona matauina:

  • Faʻaleleia le faagasologa o le faʻapalaina ma le faʻamaʻapeina o le fiber cholesterol, e mafua ai le atherosclerosis, fatu fatu ma le vascular system.
  • Faatumu le tino o le maʻi ma vitamini, minerale.
  • Tuuina atu se malosi o le malosi ma foliga vaaia o le malosi e mafai ai ona e taitaia se olaga ola malosi.
  • Faaleleia atili o lagona, mauaina o lagona lelei ma le fiafia i se mea manaia suamalie.

O tagata mamaʻi na aofia ai i le lisi o inisalini faʻasaina, togafiti masani, marshmallows, marshmallows ua faʻatagaina e 'ai, fiafia i le manogi ma le tofo fiafia. I le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le aʻafia i le toto suka ma le afaina i le ola maloloina o le maʻisuka ua faʻaitiitia.

Marshmallows faia ma se fua faapitoa mo le maʻisuka e mafai ona 'ai i aso uma

E faʻapefea ona faia se suamalie suamalie i le fale

Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai ituaiga o meaʻai suamalie. E i ai se tau maualuga ma e le avanoa mo tagata uma e faʻaaogaina.

Pastila, marshmallows maʻisuka, marmalade, faia e tusa ai ma se fua faapitoa, o tagata mamai e maua i le toto maualuga e mafai ona 'aina i aso uma.

O meaai suamalie e aofia ai le suka faapitoa e suitulaga i foliga o xylitol, sorbitol, sucrodite, saccharin, aspartame, sweetener, isomaltose, fructose, stevia. O ia vaega e le aafia ai le suiga i le toto o le kulukose.

E mafai ona saunia le meaai mama i le fale. O lona tau o le a sili atu le maualalo pe a faʻatusatusa atu i le oloa na faʻatauina i matagaluega faapitoa o faleoloa, supamaketi, nofoaga faʻatau. O le tausisia o tulafono faigofie mo lana sauniuniga o le ki lea i le mauaina o se manogi suamalie, manogi lelei, lea e mafai ona 'aina e tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foʻi ma togafitiga o au uo, tagata o le aiga, o au uo. O le fua e aofia ai laasaga faigofie. E aofia ai:

  • Pipi 6 apu i totonu o le ogaumu ma fetogi i latou i se masini toto i se tulaga mamae.
  • Sook 3 puneteneta o gelatin mo le 2-3 itula i se vaega toʻaitiiti o le vai malulu.
  • Faaputuputu le aulaʻau kuka, suamalie i se aofaiga e tutusa ma le 200 kalama o suka, ma se pine o le citric acid ma kuka seia faʻamafanafana.
  • Faʻaopopo gelatin i applesauce ma, faʻafefiloi faʻafefiloi le faʻafefiloi, faʻamafanafana i le vevela vevela.
  • Faʻamau i luga o masini fuamoa mai fuamoa e fitu ma se pine o le masima i totonu o se pulu malosi, faʻafefiloi ma pateta pateta ma taʻalo i se mea faʻapipiʻi seʻia oʻo ina maua mai se masima.
  • Faʻalaʻu masima marshmallows ma se sipuni, faʻamalaʻau popo po o se taga i luga o fata na uʻuina i le pepa paʻu ma lafo i le pusaaisa.

O sea suamalie suamalie mo le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le fefe mo lo latou ola maloloina. Ina ia afaina, e mafai ona e faʻaaogaina le sua o vine, pomegranate, aronia, vine, cranberries, cherries. A maeʻa ni nai itula, ona sauni lea o se meaʻai manaia matagofie. O le faʻalauteleina o le ola e 3-8 aso.

O tagata e faʻaaoga lenei marshmallow ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona fai mai ma le mautinoa: "O le a matou maloloina!"

Marshmallow Glycemic Index

O le faʻaogaina o faʻamaumauga o oloa o se faʻamatalaga numera o le aʻafiaga o se meaʻai pe a uma ona faʻaaogaina i luga o le suka suka. E maitauina le faʻaitiitia o le GI, o le itiiti ifo o le falaoa o loʻo i totonu o le oloa.

O le laulau o le maʻisuka e aofia ai meaai e maualalo le GI, o meaai faʻatasi ma le GI masani e naʻo nisi taimi e auai i le taumafataga. Aua nei manatu e mafai e le tagata maʻi ona 'ai meaai "saogalemu" i soʻo se aofaiga. O le masani masani o meaai mai soo se ituaiga (cereals, fualaau faisua, fualaau aina, ma isi mea) e le sili atu i le 200 kalama.

O nisi meaʻai e leai se GI, mo se faataitaiga, pailani. Ae e faʻasaina mo le maʻisuka, aua o le a aofia ai se tele o le cholesterol ma o loʻo maua ai le maualuga o le kalori.

E tolu vaega o le GI:

  1. e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  2. 50 - 70 PIECES - auala,
  3. mai le 70 iunite ma luga - maualuga.

O mea taumafa i le maualuga o le GI e faʻasaina e tagata gasegase i soo se ituaiga o suka suka, ona e mafua ai le malosi tele o le toto suka.

"Oloa saogalemu" mo marshmallows

Marshmallows mo le maʻisuka ua saunia e aunoa ma le faaopoopoina o le suka; o le stevia poʻo le fructose e mafai ona faʻaaoga e sui ai. E tele recipes e faaaoga ai le lua pe sili atu fuamoa. Ae o fomaʻi e maua i le maʻisuka fautuaina e suitulaga i fuamoa ma naʻo le proteins. O nei mea uma e mafua ona o le maualuga o mea o le cholesterol i le yolks.

O marshmallows e leai ni suauu e tatau ona saunia ma agar - o se suiga masani mo gelatin. E maua mai i le sami. Faʻafetai i le agar, e mafai foʻi ona e faʻaititia le faʻamaufaʻailogaina o se ipu. O lenei faʻauluulu e tele mea aoga mo le tino o le maʻi.

E tatau foi ona e taliina le fesili - e mafai ona i ai ni manulele mo soʻo se ituaiga o maʻisuka? O le tali le manino o le ioe, na o oe e tatau ona mulimuli i fautuaga uma mo lana tapenapenaga ma e le sili atu i le 100 kalama o lenei oloa i le aso.

E mafai ona kuka mai masima marshmallows mai mea nei (e maualalo uma le GI):

  • fuamoa - e le sili atu ma le tasi, o isi o loʻo suia i faʻamaʻi,
  • apu
  • Kiwi
  • agar
  • suamalie - stevia, fructose.

Marshmallows e tatau ona 'ai mo le' aiga o le taeao po o le aoauli. O nei mea uma e mafua mai i mea o iai i totonu e faigata ona talepe i lalo gaʻo, ma sili atu ona gauai i le gaioiga faaletino o se tagata.

O fua uma o loʻo i lalo e naʻo mea e maua mai i le maualalo o le GI, e tatau ona i ai se faailoga o le 50 iunite ma e leai se sili atu i le 0.5 XE. O le fua muamua o le a saunia i luga o le faavae o applesauce.

O pi mo paluga pateta e mafai ona filifilia i soo se ituaiga, latou te le aʻafia ai le tofo i marshmallows. O se mea sese le manatu o loʻo i ai se maualuga o le kulukose i totonu o apu o vailaʻau suamalie. O le eseesega i le aano oona ma le suamalie e maua ona o le i ai o le eletise oona, ae le ona o le maualuga o le suka.

O le fua muamua marshmallow o se mea masani. E faia mai i apu, agar ma le polotini. Mo le sauniuniga o ia manulele, e lelei tele le ave o apu oona, lea e faateleina le pectin e manaʻomia mo le faʻamalosia.

Mo lua tautua o le a e manaʻomia:

  1. applesauce - 150 kalama,
  2. squirrels - 2 pcs.,
  3. uʻu fafasi - 1 sipuni,
  4. agar-agar - 15 grams,
  5. vai mama - 100 ml.

Muamua e tatau ona e kukaina aʻau. E tatau ona ave 300 kalama o apu, aveese le ogatotonu, tipi i ni vaega se fa ma tao i totonu o le oven i se vevela i le 180 C, 15 - 20 minute. Sasaa vai i totonu o le masini tao taofi ina ia mafai ai e le afa ona ufiufi apu, o lea o le a sili atu ona latou fiafia.

Ma, a uma ona tapenaina le fualaau suamalie, taloina, ma aumai le pulupulu i le tumau o pateta paluga ma se paluga, pe uu i totonu o se sieve, faaopoopo le meli. Faʻamuʻu le paʻepaʻe seʻia oʻo ina faʻaputuina le ufiufi ma amata ona faʻasalalau aʻau. I le taimi lava lea e tasi, e tuʻituʻi pea i lalo palatini ma fualaau aina i taimi uma.

O le mea e ese ai, e tatau ona faʻavaivaia le sui o le gelling. Ina ia faia lenei mea, e sasaa le vai i luga o le agar, o mea uma ua faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma tuʻuina le paluga i le ogaumu. Aumai i se vevela ma kuka mo le tolu minute.

Faʻamasani atu le agar i le applesauce, ma faʻaauau pea ona faʻafefiloi le paluga. Ma le isi, tuu le marshmallows i le lumanai i totonu o se taga falaoa ma tuʻu i luga o se laupepa na ufiufi muamua i le paʻu. Tuu le faʻamautu i le malulu.

E taua le iloa o le agar marshmallow ei ai sona tofo faapitoa. Afai o ia ituaiga o tofo e le o se mea e fiafia ai se tagata, ona tatau lea ona suia i le vave gelatin.

Marshmallow Cake

O le mataupu faavae o le sauniuniga o le lua kiwi marshmallow o le fua o se mea e ese mai le fua o le apu masani. Lalo o ni filifiliga se lua mo lana sauniuniga. I le uluai faatinoga, o le marshmallows e faigata ile pito i fafo ma matagofie le foamy ma vaivai i totonu.

Filifili le filifiliga lona lua e kuka ai, o le marshmallow e ala i le faifai pea o le a faʻaalia o se faleoloa. E mafai foi ona e tuua marshmallows e faamalosi i se nofoaga manaia, ae o le a le itiiti ifo ma le 10 itula e alu ai.

I soʻo se tulaga, o le keke o marshmallow kiwi o le a faʻafiafiaina e le gata i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi tagata soifua maloloina. E le na o le pau lea o fualaʻau aoga e leai se suka e mafai ona faatagaina i le maʻisuka ma e le afaina ai le maualuga o le suka suka.

Mo le 100 kalama o le oloa gaosia o le a e manaʻomia:

  • fuamoa moa - 2 pcs.,
  • susu - 150 ml
  • Kiwi - 2 pcs.,
  • linden honey - 1 sipuni,
  • vave gelatin - 15 kalama.

Faʻavave gelatin liligi le susu i le vevela o le potu, faaopoopo le meli ma faʻafefiloi seʻia oʻo ina lamolemole. Faʻamau i le paʻepaʻe seʻia oʻo ina faʻapipiʻi se fulufulafula ma faʻafefiloi le gelatin i totonu, aʻo faʻaosoosoina pea ina ia leai se lumps. Otioti le kiwi i ni mama manifinifi ma tuu i le pito i lalo o se foliga loloto o loʻo ufiufi muamua i le paʻu. Faʻaauau le faʻafefiloi o le popo.

O le mea muamua e kuka ai le kuka: faʻamago masima i totonu o le pusaaisa mo le 45 - 55 minute, ona tuʻu lea o le keke i le lumanai e faʻamautu i le potu vevela mo le itiiti ifo ma le lima itula.

O le filifiliga lona lua: o le keke e toto i le pusaaisa mo le 4 - 5 itula, ae leai. Afai e nofo le marshmallow i totonu o le pusaaisa mo le sili atu nai lo le taimi atofaina, ona faigata ai lea.

E toʻaitiiti tagata e iloa o le suia o suka i le meli e pei ona i ai i luga o le fua o loʻo i luga ua saogalemu atoatoa mo le maʻisuka. O le mea autu o le filifilia tonu lea o oloa gaosi. O le mea lea, o le sili ona maualalo o le taua, e oʻo i le 50 iunite, e aofia ai, ia ituaiga o meli nei:

Afai o le meli ua suamalie, ona faasaina lea ona 'ai mo tagata e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o loʻo maua ai se isi suālaʻau marshmallow e leai ni suka.

Faamatalaga o Marshmallows

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi manulele e aoga mo le tino o le tagata, aua o loʻo aofia ai vaega e manaʻomia mo le soifua maloloina - proteins, agar agar poʻo gelatin, fua o le puree. O le frozen lagona, lea o lenei meaʻai, e sili atu ona aoga nai lo le tele o suamalie, ae faʻatasi ai ma se faʻasao. O le natura o le marshmallow lea e le o iai ni vailaau, mea manogi poʻo ni mea e faʻaogaina.

O vailaau faʻamalosi o se faʻamafanafana masani e pei ona taua i lalo:

  • Mono-disaccharides
  • Fiber, Pectin
  • Puipuia ma Amino Acids
  • Organic acids
  • Vitamini B
  • Vitamini C, A
  • Vaʻaia eseese

O le mauaina o sea marshmallow mo le maʻisuka o se tulaga manuia tele, ma o ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o ituaiga o meaʻai ua i ai le eseesega eseese. O le tele o ituaiga o oloa o loʻo i ai nei vaega o vailaau e afaina ai le soifua maloloina ma le tele o suka, o nisi taimi e sui ai meaʻai. Carbohydrates i se meaai e oʻo atu i le 75 g / 100 g, calories - mai le 300 kcal. O le mea lea, o sea marshmallow ma le maʻisuka ituaiga 2 e mautinoa e le aoga.

O aoga ma faʻamaʻi o marshmallows i le maʻisuka

O le faʻavae o soʻo se ituaiga o marshmallow e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina, lea o le a mafua ai ona osooso malosi i le kulukose. O le tele o sugars, "lagolagoina" e kemisi matū, e mafai ona afaina ai se tagata maʻi, o le mea lea e faʻasaina ai ona 'ai ia ituaiga meaai mo soo se ituaiga o maʻisuka. Sweets ei ai foʻi nai faʻafitauli leaga:

  1. Faʻatupulaia le fai ma vaisu, naunau e masani ona faʻaaogaina.
  2. E taʻitaʻia atu i tupe mama.
  3. E mafua ai le atiaʻe o le maualuga o le toto maualuga, faafitauli o le fatu, toto toto (faatasi ai ma le faʻaaoga soo).

O lona uiga, o le fesili, e mafai ona 'ai le marshmallows mo le maʻisuka, ei ai se tali le lelei? E le faigofie mea uma. I le taimi nei i luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina se oloa faʻapitoa tau mea taumafa mo le maʻisuka, lea e leai se tuusaʻo le faʻasaina. E leai se suka, nai lo le sukrodite, aspartame ma isi mea suamalie e le afaina ai e le afaina ai le tuufaatasiga o le toto. Afai o le mea o totoe o le mea e masani ai, ona avea lea o se marshmallow mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a manuia ai se tagata:

  • Fiber ma pectin e aveesea toxins, faʻaleleia le galuega o le toto
  • O le fiva faʻamaʻi e fusifusia ai gaʻo ma cholesterol
  • Vitamini, minerale faʻamalosia le tino atoa
  • Amino acids e mafai ai ona e faʻavevesi, tuʻuina oe lava i le malosi

Marshmallow Fua mo le ituaiga 2 Maʻisuka

O le faia oe lava o se marshmallow mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua moni lava. E mafai ona e 'ai e aunoa ma le fefe, ae o loʻo i ai pea - i le faʻamautuina, aua o se meaai o le ai ai pea le tele o kalori ma gaʻo. O le fua o le:

  1. Saunia ni apu Antonovka poʻo se isi ituaiga e vave ona tunu (6 pcs.).
  2. Faʻaopoopoga meaʻai - suka sui (tutusa ma le 200 g suka), 7 masini protein, se pine o le citric acid, 3 sipuni tele o le gelatin.
  3. Soak gelatin i le vai malulu mo le 2 itula.
  4. Auina apu i totonu o le ogaumu, pi, tipi i paluga pateta ma se masini toto.
  5. Faʻafefiloi pateta pateta ma suamalie, citric acids, kuka seia faʻamafanafana.
  6. Lili paʻu, faʻafefiloi ma paluga ua kuka.
  7. Faʻafefiloi le meaʻai, faatasi ai ma le fesoasoani a se taga faila, tuʻu le sipuni i luga o se fata e ufiufi i le paʻu.
  8. Toe faʻaleleia mo le itula poʻo le lua, pe a manaʻomia, magogo i le vevela o le potu.

E mafai ona e teu se oloa faapena mo le 3-8 aso. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le a mautinoa lava e na o le leai o ni aʻafiaga e maua mai ai sea marshmallow!

Marshmallow mo le maʻisuka - faʻamanuia pe faʻaleagaina?

O suamalie suamalie, o le mea e leaga ai le toatele, e le aoga tele mo le tino o le tagata.

I le faaopoopo atu i le osofaʻi malosi o suka mai le taumafa o meavaʻavaʻa faigofie i totonu o le toto, o lo latou 'ai e leaga le afaina o le nifo, fatu ma toto toto.

E leai se aoga e fai atu, o laʻau suamalie o fualaau oona e fai ma vaisu. O lo latou tele o taumafa ua afaina i le mamafa o tupe maua.

Sei o tatou iloiloina a tatou oloa i auiliiliga.

Faatoʻaga Facts of Marshmallows

Faʻafiafiaga kalori326 kcal
Squirrels0.8 g
Fats0.1 g
Carbohydrates80.4 g
XE12
GE65

E manino lava, i itu uma lava, o le marshmallows e maua i le suka e le talafeagai mo le maʻisuka.O gaosiga i aso nei e gaosia ai meaʻai e fuafua i le isomaltose, fructose poʻo stevia. Ae aua neʻi faʻasalaina oe lava i folafolaga e uiga i uiga taumafa o le oloa. O ia marshmallows e aofia ai le itiiti ifo o kalori nai lo le suka "counterpartmal".

E i ai nisi o faʻamanuiaga mai le taumafataga:

  • filo soluble (pectins) faʻaleleia le faʻamaʻiina,
  • fiber dietary fesoasoani e aveese le cholesterol,
  • minerale ma vitamini faʻamalosia le taumafa,
  • o gaʻo vailaʻau e maua ai le malosi o le malosi.

Ma le mea mulimuli, o sima e na ona tatou maua ai le lagona lelei. E pei ona mafai ona e vaʻai, e tele mafuaaga e fiafia ai i le kuka. E naʻo le taua le tausisi i le fua. Ma o le mea moni, e sili atu le kuka o masima. Ma faʻapefea ona faia lenei mea, o le a matou faʻamatalaina atili.

Mafuaʻaga Marshmallow Recreation

Ina ia saunia se mea manaia, o le a e manaʻomia:

  • 6 apu
  • 250 g suia o le suka,
  • fuamoa 7 pcs
  • citric acid ¼ tsp po o le sua o le tipolo.

O apu suamalie ma suamalie o loʻo faʻaaogaina i le sauniuniga o le lole. Antonovka e sili ona talafeagai mo lenei faʻamoemoe. O le fua e tao i totonu ole ogaumu po o le fai faʻanua ole kuka, fufulu ma faʻafefeteina, faʻapipiʻi fua. O le fua o fualaau aina e faʻafefeteina i se maualuga e faʻaaoga ai pusa e lua. I le taimi lava e tasi, e tolu sachets o gelatin ua faʻafefiloi i totonu o le vai mafanafana (o se pusa laititi masani e 10 g). O le protein o le 7 fuamoa e vavaeese, faʻamafanafana ma sasaina. Mo le faia o le faʻafefete mafiafia ma le tele, o le citric acid poo le suamalie o le citrus o loʻo faaopoopo i le masini.

Pe a uma ona faaopoopo gelatin i masima, toe sasa, toe salalau i luga o se mea mafolafola faatasi ai ma le fesoasoani a se masini e taua o se pepa mama. Afai e le oi luga o le faatoaga, e mafai ona faataatia ese le lapisi i totonu o moli eletise. O le kuka atoatoa ua tatau ona taoto i lalo mo se taimi uumi, 5-6 itula, e iu lava ina malogo. Eseese meaʻai e mafai ona avea ma meaʻai (vanilla, cinnamon) poʻo le sua sua. O manulele mo togafitiga mo le maʻisuka o le a aoga, ae i ni vaega laiti.

Apple Marshmallow

Marshmallows e faia i le fale e teuina mo le 5 aso, o lea afai e te manaʻo e teu i luga o laʻau suamalie, saunia sauʻai masani a ou tuaa.

Marshmallow i faletalimalo i Rusia o se tasi o auala e puipuia ai le apu o le apu.

O le a taoto o ia i se nofoaga malulu mo ni nai masina, pe afai e le faʻaumatia e lou fale le paʻu muamua. Mo le kuka e te manaʻomia:

  • apu 2 kilokalama
  • fuamoa paʻepaʻe 2 pi,
  • pala suka 2 l.

O le pusa mo le maʻisuka ua saunia i luga o le faavae o le fructose, lea o le a manaomia ai le 200 kalama. O le masani masani e aofia ai le faʻaopoopoina o sina paluga pateta mai vine eseese i le paluga. Latou te faia o se mea e 'ai ma tuʻuina atu i le oloa gaosia se lanu matagofie.

O fua e fufulu, tao tao seia mama, solo i se sieve. O le afa o le fructose ua faaopoopo i le masini, sasaina. E faʻamaʻaina pulu, ma faʻafefiloi ma le mea o loʻo totoe. A uma ona sasaina, ona tuʻuina lea o vaega, toe faʻafefiloi ma se paluga, ona tufatufa atu lea i se pepa tao. I le setiina o le vevela i totonu o le oven i le 100 tikeri, ua matala le faitotoa ma ua faʻamago le paluga mo le 5 itula. O le masini e pogisa ma faʻamalosi ao alu ese. O le pito i luga o le ipu ua faʻafefeteina i le paʻu, faʻapipiʻiina ma tipi i totonu o tamai taʻavale. I le auala, e mafai ona saunia le mea e gaosia ai e le gata mai apu; cherry plum, plum, ma chokeberry e talafeagai mo lenei faamoemoe.

Meaʻai saunia mo le maʻisuka

O le faia o pastilles ma marshmallows ma ou lava lima o se mea manaia, ae e le o tagata uma e maua le taimi e faia ai. O le mea lea, o mea faʻafiafia e faʻamoemoe mo le maʻisuka o loʻo i ai se manaʻoga lelei. Seʻio tatou vaʻaia po oa fua o le a sili atu ona maloloina. A e faʻatau se oloa e faaigoa "mo le maʻisuka nutrition", e tatau ona e gauai atu i le pepa. E tatau ona faʻaalia meatotino o loʻo fuafuaina ai le faʻasologa o igoa, o lona uiga, o le tele:

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona gauai i le faʻaalia o le taua o XE. E le gata i lea, o le afifi e tatau ona i ai faʻamatalaga i luga o le fua faatatau fautuaina o le taumafa E sili atu le tuʻuina atu o se mea e sili ona lelei i se oloa ma se manogi masani o vanilla, paepae. Fuga fou marshmallows aua le paʻu, ae o le tautotogo, vave vave ona toe faʻaleleia mai le faʻaputu.

I le avea ai ma tulafono, o le afifiina o loʻo taʻu mai ai le mea tonu e suia ai le suka i lenei oloa. O mea suamalie sili ona taatele o stevia, fructose ma sorbitol. Faatusatusa a latou uiga lelei ma faailo GI.

O le tele o faʻatoʻaga o le maʻisuka ua faaigoaina "free free" e faia i le fusi. E pei ona e iloa, o lenei oloa e masani ma e le o se mea e sui ai le suka. O loʻo aʻafia e aunoa ma le auai o le inisalini, o le mea lea ua manatu ai o se oloa talafeagai mo le soifua maloloina o tagata maua i le maʻisuka. O le toesea o le fructose e tupu i le manulele lapoa. E le pei o sui e pei o le sukrodite poo le aspartame, e le afaina ai le kulukose, o le fructose e faʻaauau pea ona faʻaalia lenei faailoga, ae o lenei faagasologa e telegese.

Stevia o se elemene na faʻaaoga talu ai nei i le gaosiga. O le mutia meli lava ia o loʻo i ai sona fatuga mauoa. E aofia ai le seleni, magnesium, uʻamea ma le zinc, amino acids, vitamins.

Ae e le o le tulaga lea i le steoviside, o le suka e suia i luga o lona faavae.

O le suamalie ei ai le aoga aoga o le faʻaitiitia o le suka. O le tofo o le oloa maeʻa e le oi ai le suamalie suamalie e faʻamaonia ai meaʻai ma le fructose. Faamolemole ia matau o le stevia e le palu lelei i le susu, o la latou "duet" e mafai ona mafua ai le manava.

Sorbitol (sorbitol) o se isi sui lauiloa e masani ona faʻaaoga nai lo le suka. E itiiti le suamalie nai lo le fructose, o lona kalori o loʻo maualalo, ae sili atu ona manaʻomia e faaopoopo ai le tofo. O le vailaʻau o loʻo i ai se aafiaga tele, ma o le faʻaaoga faifaipea e mafai ona faaoso ai le manava. E faʻaaogaina foi le Sorbitol e avea ma fualaau faasaina. O le vailaʻau o le vailaau e gata i le 40 kalama, o se aofaiga e sili atu e le lelei, e leʻo se mea e uiga i le maʻisuka.

Calorie ma GI mea suamalie

Sorbitol (sorbitol)233 kcalGI 9
Fructose399 kcalGI 20
Stevia (steovisid)272 kcalGI 0

I le taimi nei, o le stevia ua lauiloa o se oloa sili ona saogalemu mo le maʻisuka. Ae peitai, e le tatau ona galo ia i tatou o le kalori o mea e tasi o le marshmallow ua saunia e faaaoga ai steoviside 310 kcal, e tusa ma le 326 kcal oloa ma le faaopoopoina o le suka. O lona uiga, 'ai le 100 g o marshmallows (pe tusa ma le 3 mea) o le ae maua ai le 15% o le faʻaogaina o le kalori i aso taitasi. O lenei mea moni e tatau ona amanaia.

Marshmallow mo le maʻisuka

O le faʻaaogaina o masima marshmallows mo le maʻisuka e matua le manaomia. Faatasi ai ma togafitiga, e oʻo lava i le faʻaaogaina o le suamalie se tasi o le a mafua ai le faateleina o le suka. O lenei mea o le a matua faigata ai le tulaga o le maʻi. O le lamatiaga o sea ituaiga oloa o loo i ai i lona tuufaatasiga. O loʻo aofia ai nisi mea leaga:

  • suka
  • vailaʻau o vailaau oona,
  • eseese mea faaopoopo.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o marshmallows, e tusa lava mo se tagata soifua maloloina, e matua matautia lava. Ma o le a se mea e mafai ona tatou fai atu e uiga i le maʻisuka. I le faaopoopo i mea o loʻo iai i mea matautia i le oloa, o loʻo i ai mafuaaga eseese e faʻaalia ai lona lamatiaga. E taua le mafaufau o le suamalie e fai ma vaisu. Afai ei ai se aofaiga tele, o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le maua vave o le tupe mama. Marshmallows ei ai se faasinomaga maualuga, lea e matautia mo le maʻisuka.

Marshmallows faʻagesegese le faʻafefe o gaʻo. O se taunuuga, o le lamatiaga o le oso faafuaseʻi i le glucose e faateleina. I le lumanaʻi, o ia suiga e taʻitaʻia ai faʻafitauli. O loʻo i ai se maualuga maualuga o le atiina ae o le coma. Talu ai ona o nei mea uma, e mafai ona matou manatu e faʻasaina le au mai meaʻai.

Taua! Mo i latou e fiafia i sea ituaiga suamalie, e tasi lava le ala e alu ai - ia faia masima malo i le fale. I le faaaogaina o le fua, e mafai ona e fatuina se meaai e teu ai oe lava ia.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o suti

Marshmallow, kuka i le fale gaosiga ("Red Pishchik"), e aofia ai pectin, faapea foi ma fualaau suamalie. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai mea manogi ma mea inu e tuʻuina atu i le oloa se faʻataʻitaʻiga. O nei vaega uma e saogalemu ma e le afaina ai le soifua maloloina o tagata. Ae aiseā ua faasaina ai le marshmallow mo le maʻisuka? O le mea moni o le suamalie e maualuga i calories ma e maualuga lona GI. O le mea lea, e tatau ona e faʻaaoga lelei.

O le mea moni, e ui i le tele o le kalori matū ma le i ai o vaega o vailaʻau, o marshmallows o ni meaʻai e mafai ona faʻaumatia i ia togafitiga. Ae, e tatau ona e faia lenei mea ma le faaeteete. O lenei uiga i le suamalie e mafua mai i le mea moni e aofia ai le pectin ma le tele o gaʻo fibrous. Latou te faʻagesegeseina le faʻafefe o gaʻo i totonu o le iniseti, lea e fesoasoani e puipuia le tupu mai o faʻalavelave glycemic.

O le togafitiga o loʻo i ai le faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma filo meaai, lea e aoga tele mo tagata mamaʻi. Ae, o le fiva laʻau e le na o le pau lea o le vailaʻau o loʻo faʻaalia mo le maʻisuka. I le faaopoopo atu i lenei mea, o suamalie ei ai le numera tele o macro-ma microelements, faapea foʻi ma vitamini:

  • paluga - faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o puipui puipui,
  • sodium - faʻavasega le paleni vai-electrolyte, ma faʻafaigofieina foi le gaioiga o fatugaʻo,
  • calcium - e maua ai le tafe o le inisalini ma le suka i totonu o le cell, ma faʻafaigofie ai foi le faʻaumatiaina o oloa gaosia,
  • fugalaʻau - e faʻamalosia ai le pancreas, e taʻua o ona vaega, e nafa ma le tuʻuina atu o le inisalini,
  • magnesium - fesoasoani i tui ma siama e faʻaaogaina inisalini,
  • uʻamea - faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka anemia,
  • Vitamin B2 - faʻaleleia le gaioiga o suauu beta, e nafa ma le gaosia o le inisalini,
  • Vitamin PP - e aafia ai le galuega o le ate, lea e aofia ai i le tuufaatasiga o le kulukose.

E le gata i lea, o agar agar o se vaega taua tele. E masani ona faʻaaoga i le gaosia o le lole. O le faʻaaogāina o se mea e mafai ai e le leo ona faʻamalosi le maualuga o le suka, faʻaitiitia le aofaʻi o lipids, faʻapea foʻi le cholesterol i totonu o le toto.

Ae mo itu le lelei o laʻau suamalie, ona aofia ai lea:

  • maualuga le kalori akoonu
  • o le i ai o mea inu,
  • le ono mafai ona tupu se tali atu,
  • lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

O le faʻaaogaina o masima masima i le tele o mea e afaina i le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga, faapea foi ma maʻi o le cardiovascular system. Ona o lenei tulaga lamatia, o fomaʻi e le fautuaina e le faʻafeiloaʻi le suamago. E mafai ona aofia ai i le taumafataga, ae na o ni mea laiti lava.

Diet Marshmallow: Ata Tifaga

Ioe, mo le maʻisuka, ua faasaina marshmallows. Ae, e le faʻaaogaina i le faiga o mea taumafa o lenei meaai. O lenei mea o le a apili i tagata e fiafia i laʻau suamalie. O nisi tagata atamamai, i se isi itu, fautuaina e faʻaaoga lenei meaʻai.

E iai le tele o faʻamanuiaga e maua mai i fualaau aina. Muamua lava, e taua le matauina e leai se suka, lea e matua le manaomia e faʻaaoga i lona mamanu ma se maʻi. I le gaosia o le meaʻai, e faʻaaogaina ai se mea suamalie faapitoa o le maʻisuka. O lea, o le oloa e aofia ai vaega nei:

E ui lava o mea aoga e iai na igoa, ae e saogalemu atoatoa mo tagata e maua i le maʻisuka. O se taunuuga o suʻesuʻega, na maua ai e le aʻafia ai le maualuga o le suka. I lenei itu, e mafai ona faʻaaoga le oloa mo togafitiga.

Ae o le suamalie, e le pei o isi meaʻai, o le fructose o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o masima masima, ae le o le kulukose. O le mea itiiti e faʻapupulaina le suka. E tupu lemu lenei mea, lea e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o faʻafitauli. O le mea lea, e mafai ona faʻataunuʻu masima marshmallows. O tapulaa e laiti.

E faʻapefea ona faia masetalo i le fale

Faatasi ai ma se fua i luga o le lima, e faigofie ona e faia se mea e te faia. O le faʻaaogaina o lenei filifiliga, o le faʻaogaina o le tagata lava ia e mafai ai ona faʻatatau saʻo le aofaʻi o gaʻo i totonu o le marshmallow dessert. E le gata i lea, o vailaʻau e faʻatagaina mo le maʻisuka o le a faʻaaogaina i le faagasologa.

O lea, pe faapefea ona saunia se marshmallow mo se maʻisuka ituaiga 2:

  1. Agar-agar (8g) tuʻu i totonu o le ipu ma sasaa vai mafanafana. Faʻamalaga seia oʻo ina faʻapupula. A maeʻa lena, faʻapipiʻi mea o loʻo i luga o le vevela vevela, lea o le a mautinoa ai le faʻamavae atoa o le vailaʻau. Faaopoopo 1 lepp. suamalie ma le kuka. Ma le isi, o le vaifofo e tuua e faamafanafana.
  2. Otioti apu (4pcs.) I le afa ma le peel. E taua le iloa pe a sauni le pateta pateta e leai se mea e tatau ona aveeseina ai le pele, talu ai o loʻo i ai le tele o filo laau, lea e taua mo le maʻisuka. A maeʻa lena, e taoina apu i le ogaumu mo le 20 minute. O le isi laasaga o le tino. Faʻamamaina lelei i totonu o se mea faʻafefeteina ma pasi i totonu o se sieve. E le tatau ona vaelua fasi pateta.
  3. I pateta pateta faaopoopo 1 lepp. i le pito i tua, o le fola o le fuamoa paʻepaʻe. Faʻamau uma mea uma i totonu o se mea faʻalanu. Ona faʻaopopo lea o le protein ma totoe ma faʻaauau pea ona paʻu seia oʻo i le lush. A o faagasolo lenei mea, ia faʻagesegese le siva o agar.
  4. Ufiufi le pepa tao ma le fasi pepa. Faʻaaoga se taga fai meaʻai e faʻapipiʻi ai le meaai o le lumanai. Tuu le faʻamago seʻia oʻo i se mea faʻalanu.

Taua! I le faaopoopo atu i masima marshmallows i le fale, e mafai ona e faia le faʻamalamala ma isi mea suamalie e faʻatagaina e 'ai ma le maʻisuka. O le faia o se mea taumafa fale e faigofie lava. O le tasi tulaga o le faʻaaoga lea o mea saogalemu.

Mo le gaosia o marshmallows, e le gata o apu e faʻaaoga, ae o currants, cherries, pears ma isi fua. Nai lo o le syrup agar, o le gelatin ma isi ituaiga o pectin thickener o loʻo faʻaaogaina. Leai se mea e sili atu le taua o le auala e te 'ai ai lau ulaula. E ui i le mea moni e faʻatagaina i le maʻisuka, e le tatau ona e 'ai e sili atu i le 2 fasi vaega i le aso.

Tuua Lau Faamatalaga