Vitamini Taua mo Tisuka

Vitamini mo le maʻisuka e taua tele, ae e tatau ona e malamalama lelei io latou manaoga i aso taitasi. Vitamini o vailaʻau faʻasaina ia o meaola faʻasaʻo maualuga e mafai ona faʻatonutonu ai le metabolism. E taua le manatuaina o vitamini mo le maʻisuka e manaʻomia i ni vaega laiti. E le gaosia e le tino, ae e sau mai meaai.

Vitamini mo le maʻisuka, lea e sili ona talafeagai mo le tino, ua vaevaeina i ni vasega:

  • suavai suavai - B vitamini ma vitamini C
  • gaʻo gaʻo - vitamini A, E, vitamini o vaega K ma le D
  • vitamini-tutusa - choline, citrine, inositol, ma isi.

Afai e le lava le vitamini e maua mai meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau talafeagai: monovitamins poʻo se vailaʻau faʻamaʻi.

O le tele o taimi, o vitamini mo le maʻisuka faʻatasi i le tausaga o loʻo faʻatatauina i vitamini o le B6, B12 ma le niacin poʻo le nicotinic acid.

Vitamini ei ai se igoa patino, ma o loʻo faʻaalia e se laupepa latina Latina ma numera. O le tusi o loʻo faʻaalia ai se vaega atoa o vitamini, ma o le ata o loʻo faʻasino ai se sui faapitoa o lenei vaega o vitamini.

Ina ia maua le taumafa i aso taitasi o vitamini mo le maʻisuka, e taua le faamasani oe lava i le laulau o vitamini, faʻapea foi le suʻesuʻeina o le faamoemoega ma le faʻamatalaga o vitamini o vaega taʻitasi ma o latou anotusi i ni oloa eseese.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e taua tele vitamini. O le faʻaaogaina o le a fesoasoani e faatumauina le tino, faʻaleleia le faʻatinoga o faiga ma okeni. Ae e le tatau ona e manatu e mafai ma talafeagai le faʻaaogaina o vitamini mo le maʻisuka i taimi uma ma sili atu, sili atu. E i ai tulaga masani o aso taitasi mo le taumafaina o ituaiga taitasi o vitamini, e sili ona lelei mo le tino, e aunoa ma le afaina ai o aʻafiaga. I le maʻisuka, o le masani o vitamini e ese mai le masani mo tagata soifua maloloina. O le mea lea, e tatau ona ave i latou e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o vitamini eseese mo le maʻisuka. O faʻataʻitaʻiga ua tuʻuina atu i se tagata matua. Mo tamaiti, o le taumafa faʻafefe mo maʻisuka vitamini o le a laʻititi ese. E taua tele lenei mea e mafaufau i ai ina ia aloese mai faafitauli faʻalesoifua maloloina. O le mea moni, e oʻo lava i vitamini e le afaina i le tepa muamua, pe a tele naua i totonu o le tino, e mafai ona afaina ai le gaioiga o totoga a le tagata lava ia po o faiga.

O le laulau ua faʻaalia ai le masani o le faʻaaogaina o vitamini i fua. Ua faaalia foi o le tau o le faʻaaogaina mo le masani ma faʻateleina le gaioiga faaletino. E tusa ai ma nei faʻamatalaga, e mafai ona e suʻesuʻeina le tuufaatasiga o falemalama ua fuafuaina ma filifili mea sili ona lelei.

O le aso e faʻaaoga ai vitamini o le maʻisuka

(mo se tagata matua)

Filifiliga ma le igoa o fualaʻau

Vasega

Taimi o Aso Taʻitasi (mg)

Aisea e taua ai vitamini faaopoopo mo le maʻisuka?

O le paleniina o le meaai mo le maʻisuka i le tulaga saʻo e le faigofie tele, aua e taua le mafaufau i ni mea taua. I le faaopoopo atu i le mea moni o meaai e le tatau ona mafua ai le faateleina o le suka i le toto, e tatau ona i ai se tulaga faapitoa o kalori ma aofia ai le aofaiga masani o elemene taua ma vitamini. Ae e taua le manatuaina o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona faʻaititia le tele o mea taumafa ona o le tau faasaga i le mamafa o le mamafa, ma le manaʻomia o le malosi o vitamini, e aʻafia ai le mafatiaga.

Key Minerals ma Vitamini mo le maʻi suka

O le le lava o minerale ma vitamini, o mea autu e auai i faiga faʻava-o-tino i totonu o le tino, e mafua ai ona solia le homeostasis i tagata. O lenei mea e sili atu ona aʻafia i le le lava o vitamini o le vaega B, C, E, A.

O le Ascorbinka e iai lona aʻafiaga i faʻamalosi mamafa ma taofi le faagasologa o le lipid peroxyidation. O le manaʻomia mo le vailaʻau C faʻapupulaia tele i le maʻisuka. O le vailaʻau e faʻamalosia ai toto toto, faʻalavelave ai le fuataga o le faʻasologa o cataract, faʻagesegese le faiga o faʻamaʻiina i mata o le mata. O le ascorbic acid e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, faateleina le tetee o le tino i le inupia ma le matelaina o le okesene. I le maʻisuka, o le taumafa i aso taitasi o vitamini C e tusa ma le 90-100 mg. E sili atu i le 1 g le faʻasaina i aso uma.

E taua le iloa o le atinaʻeina o le maʻisuka ua faʻateleina ai le le atoatoa o minerale ma vitamini, o lea e matua taua ai le ave faʻatasi ma i latou, aemaise lava i latou o loʻo i ai meatotino faʻaleaga. E mafua lenei mea i le mea moni e lua vaega autu e taua tele i le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, aemaise lava i le i ai o faʻafitauli faʻapitoa: o le tele o radical saoloto e fausia ma lipid peroxyidation.

Retinol, ona o lona gaioiosi, e taofia ai le faagasologa o le faaleagaina o le cell ma taofia ai le atinaʻeina o faafitauli.

E i ai sona aʻafiaga aoga i faʻamaʻi o le maʻisuka o le tino. Le lava o mea e afaina ai le gaosiga o le inisalini o gaʻo.

Vitamin PP e faʻaalia i le gafatia e faʻaitiitia ai le tui insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

E manaʻomia se vaega i le faʻapipiʻi o palatini, mea faʻapipiʻi. Auai i le faagasologa o le vavaega o le cell (aemaise, hematopoietic). O le leai o le cyanocobalamin e faʻaalia ai ia lava i le faʻateleina o faʻamaoniga o le polyneuropathy o le maʻisuka, o se faʻamalosia mulimuli ane o le maʻi suka.

Faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i totonu o siama ma faʻafoeina ai lona metabolism intracellular. Talu ai ona o ia matafaioi, o le a mafai e le vailaau ona taofi le atinaʻega o se faʻalavelave matuia e pei o le retinopathy.

Tocopherol, ona o ana meatotino antioxidant, e taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le maʻisuka. O le vailaʻau e faʻaleleia ai galuega fibrinolytic. O nei vailaʻau mo tagata gasegase e mafai foi ona faʻaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

Biotin e afaina ai le tino i le i ai o faailoga o le neuropathy, ma e faʻapupulaina ai foi le lagona o le gaʻo i insulin

E faapefea ona atiaʻe le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻateleina o le faateleina o le toto toto. O lenei maʻi e tupu ona o le le lava o le faʻamatalaga o le hormone o le pancreas. O le mea e mataʻina ai, o le inisalini e taʻalo i se tulaga sili ona taua i le gaosiga o le gaosiga o le carbohydrate, talu ai e faʻaleleia ai le mafai ona maua o sela mo le glucose e ulufale ai i totonu. Ae ui i lea, ona o le tumau o le hypovitaminosis, le lava o le vai ma meaʻai e le talafeagai, o le gafatiaina o gaʻo o le ate e faaitiitia e se vaega o le tolu, e aofia ai le mafai ona faaaoga le kulukose. I le taimi lava lea e tasi, o 'au e maua ai le "tetee" i le inisalini, ma le le amanaiaina o faailo o le faiʻai e uiga i le "inlet" o mealilo i totonu ia i latou.

Faʻasaga i tua o faʻalavelave i le fegalegaleaiga o lipine mata ma le homone, ituaiga 2 maʻisuka (e le o le insulin-faalagolago) e atiina ae. E le gata i lea, faatasi ai ma le faaletonu o le tino, o le faagasologa o le autūxidation o le glucose e faatelevaveina, lea e mafua ai le fausia o se fuainumera tele o tuusaoloto e leai se totogi. O mea faʻatau faʻatauvaʻa "fasioti" siama o le pancreatic, talu ai o latou laasaga o faʻasalalauga e sili atu i le tali atu o le puipuiga. O lenei faagasologa e mulimulitaʻia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent).

O se mea manaia o le tino o se tagata soifua maloloina e tumau pea le paleni faifaipea i le va o auala o le lipid peroxyidation ma le gaioiga o le faʻasolosolo o le tino.

Meaʻai Taua mo le Maʻisuka

  1. Vitamin A (retinol). O se faʻamalosia malosi lea e faʻagesegeseina ai le faʻaleagaina o le tino o le tino, faʻamaonia le tali atu, faʻaleleia le vaʻai. Afai o le maʻisuka e leai se vailaʻau A i totonu o le tino, o le mucous membranes o le mata e muamua ona pagatia.

O le faasologa i aso uma i le retinol 0.7 - 0.9 miligrams.

  1. Vitamin E (tocopherol). O le "sili" malosi "o le tuusaʻoina o aʻafiaga saoloto e faʻapupulaina ai le puipuiga o le tino. E le gata i lea, o le vitamini E e aofia i le manava o le tino, faʻaleleia le gafatiaina o gaʻo, faʻamamaina lipid metabolism, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis vascular, faʻateleina ai le toto i le retina, ma faʻateleina le tulaga o le tino.

Mo le maʻisuka, mo le faasaʻoina o le inisalini, ia fautuaina e ave le 25 - 30 milligrams o le tocopherol i le aso.

  1. Vitamin C (L-ascorbate). O le autu autu o le antioxidant, immunomodulator ma le oncoprotector. E maua e le meaʻai le suavai saoloto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le malulu, faʻamalosia puipui o toto toto, faʻalauteleina le tetee o le tino i le hypoxia, faʻavaveina le gaosia o hormones. I le faʻaopoopoga, o le ascorbic acid e faʻagesegeseina ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka: faʻaleagaina, manua gau, ma le toilalo.

E taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaumatia pe tusa ma le 1000 miligrams o L-ascorbate i le aso.

  1. Vitamin N (lipoic acid). O le galuega autu o le vailaau o le faʻavaveina lea o le toe faʻafouina o fiva fila, lea e faʻaleagaina e le faʻamalosia o le inisalini. E le gata i lea, o le faʻalapotopotoga e faʻaolaina ai le faʻaaogaina masani o le kulukose, puipuia le tino o le tino mai le faaleagaina, ma faʻaleleia le puipuiga o le tino.

Ina ia puipuia le neuropathy, ave 700 - 900 milligrams o le lipoic acid i le aso.

  1. Vitamin B1 (thiamine). O se pulepulega o le metabolism intracellular metabolism, lea e puipuia ai le atinaʻeina o pathologies faʻasalaga (nephropathy, neuropathy, le faʻaleagaina vascular, retinopathy).

E taua tele mo le maʻisuka e taumafa i le 0.002 milligrams o siama i aso taitasi.

  1. Vitamin B6 (pyridoxine). E pulea le metabolism, faʻavaveina le gaosiga o le hemoglobin, faʻaleleia le tulaga o le mafaufau-lagona.

Mo le puipuia o maʻi le mautonu, 1.5 milligrams o pyridoxine ua faatonuina i le aso.

  1. Vitamin B7 (Biotin). E iai sona aafiaga ile inisalini i le tino o le tagata (faʻaitiitia le manaʻomia o se hormone). I le taimi lava e tasi, o le vailaʻau faʻateleina le faʻafouina o le epithelial o le tino, faʻaleleia ai le gaosia o auupega puipuiga, ma e aʻafia ai i le liuaina o le gaʻo i le malosi (faʻaletonu mamafa).

O le manava o le biotin e 0.2 miligrams i le aso.

  1. Vitamin B11 (L-Carnitine). E sili atu ona lelei le gaosiga o le gaʻo-gaʻo, ma faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini (ona o le vevela o le lipoproteins maualalo), e faʻaolaina ai le gaosia o le hormone "fiafia" (serotonin), ma faʻagesegese ai le atinaʻeina o tusitusiga (o le masani masani o le maʻisuka).

O tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻamaonia pe sili atu ma le 1000 miligrams o le L-carnitine i le aso (e amata i le 300 miligrams, faasolosolo malie le faʻatupulaia o le maʻi).

  1. Vitamin B12 (cobalamin). O se "tagata auai" e le tatau ai i le metabolism (carbohydrate, protein, lipid, nucleotide), o se stimulator o le muso ma le popole. E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia o feʻau a le tino (e aofia ai le mucous membrane o le ufiufi mata), e faʻamalosia ai le fatuina o le hemoglobin, ma taofia ai le atinaʻe o le neuropathy (faʻaleagaina namu inflammatory).

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o le aso o le cobalamin o le 0.003 milligrams.

Mea e Manaomia Maea o le Maʻisuka

Ina ia mafai ai ona faʻamalosi le metabolism o le carbohydrate, faʻaopoopoga i vitamini, e taua le faʻaaogaina o micronutrients ma macronutrients.

Le lisi o mea e faʻaaoga ai minerale:

  1. Chrome. O meaʻai taua mo le maʻisuka ituaiga 2 ona e taofia ai le manaʻoga mo meaʻai sugary ma faʻalauteleina ai le permeability o puipui cell mo glucose.

O le manaʻoga faʻapitoa mo se elemene e 0.04 milligrams i le aso.

  1. Zinc O le mea sili ona taua mo inisiua e faʻalagolago i le insulin, lea e aofia ai i le fausia, faʻaputuina ma le tuʻuina atu o le hormone i totonu o sela o le pancreas. E le gata i lea, o le zinc e faʻapupulaina ai le faʻatapulaʻaina o gaioiga ma le gaioiga o le tino puipuia, faʻaleleia ai le faʻaleleia o le vaitamini A.

Ina ia faʻamautuina a latou maualuga o le suka, latou te taumafaina pe tusa ma le 15 miligrams o le zinc i le aso.

  1. Seleniuma. O se antioxidant e puipuia ai le tino mai faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamalolo fua. Faatasi ai ma lenei mea, o le seleni e faaleleia ai le toto o le toto, faateleina le tetee atu i faamaʻi o le manava, e faaosofia ai le fausiaina o fomaʻi ma tino tuai.

O le alauni mo aso uma mo le maʻisuka e 0.07 milligrams.

  1. Manganese E faʻaleleia ai mea tau hypoglycemics o le inisalini, faʻaititia le malosi o le atinaʻeina o le ate o le ate, faʻavaveina le sosoʻo o neurotransmitters (serotonin), e aʻafia i le fausiaina o hormones thyroid.

Mo le faʻamalosia o le inisalini, ave 2 - 2.5 milligrams o le meaola i le aso.

  1. Magnesium Faʻaitiitia le tetee o le tino i le inisalini (faʻaopoopoina i vitamini B), faʻasaʻoina le toto, faʻamaʻaʻaina le tino, faʻaitiitia le tiga o le toto, faʻamalosi le loto, taofia le atinaʻe o le retinopathy (faʻaleagaina o le tino).

O le manaʻoga faʻapitoa o le meaʻai e 400 miligrams i le aso.

E le gata i lea, o le taumafa o le maʻisuka (aemaise lava le ituaiga 2) e aofia ai le coenezyme Q10 (o le 100 milligrams i le aso).

O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le fausaga o le tino o le tino, faʻaleleia ai le fua o le "vevela" gaʻo, ma faʻateleina ai le vaevaeina o "lelei" sela. Faatasi ai ma le leai o se mea i totonu o le tino, ua faateleina ai le faaletonu o meaola ma meaola.

Falemaʻi Vitamin

Tuuina atu o le maʻisuka o le maʻisuka e faatapulaʻa i oloa e maualalo le faasinomaga o le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga o le vailaʻau e faʻafetaui ai le tele o manaʻoga o le tino mo meaʻai.

O mea sili e sili ona lelei e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin:

  1. "Vitamini mo le Maʻisuka" (NutriCare International, ISA). O se tuufaatasiga tele o le tuufaatasiga mo le aveesea o le hypovitaminosis faasaga i le talaaga o le faaletonu o le glucose. O le tuufaatasiga o le vailaʻau e aofia ai le 14 vitamini (E, A, C, B1, B2, B, B9, B12, D3), 8 minerale (chromium, manganese, zinc, copper, magnesium, calcium , vanadium, seleni), 3 meaʻai suamalie (algae brown, calendula, selu maualuga).

O le fualaau faasaina e ave i le aso mo le tasi le tasi pe a uma le 'aiga o le taeao.

  1. "Meaʻai Mafuaʻaga mo Maʻisuka" (Enzymatic Therapy, USA). O se vailaʻau mamana malosi lea e puipuia ai sela mai i mea e faaleagaina (ona o le faamautuina o tuusao saoloto). E le gata i lea, o le fualaau faasaina e vave ona toe faaleleia ai le paʻu, e sili atu ai le gaosiga o le gaʻo-gaʻo-gaʻo, e faaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le faaopoopoga e aofia ai vitamini (B6, H, B9, B12, C, E), minerale (manganese, zinc, magnesium, seleni, kopa), mea e gaosia mai laau (meloni, gimnema, fenugreek, blueberries), bioflavonoids (citrus fruits).

O le fualaau faasaina e faʻaalu 1 le taimi i le aso mo le 2 fasi vaega pe a uma se taumafataga (i le taeao).

  1. "Vitamini mo Tisuka" (Woerwag Pharma, Siamani). O se faʻaopoopoga meaʻai e faʻatatau i le faasaʻoina o le inisalini ma puipuia ai faʻalavelave faʻapitoa ma neuropathic o le faʻamaʻi. O fualaau faasaina e aofia ai elemene e lua (chromium ma le zinc), 11 vitamini (A, C, E, PP, B1, B2, B5, B6, H, B9, B12).

O le faʻalavelave e faʻaalu i le aso i le 1 papa.

Manatua, o le filifiliga o se vaitamini faʻapitoa e sili ona totoe i le endocrinologist. Tuuina atu le tulaga o le tagata maʻi, o le a filifili e le fomaʻi se fualaau patino ma fetuutuunai le taimi o le faʻaaogaina o le faʻalavelave.

  1. Glucosil (Artlife, Rusia). Faʻapitoa paleni mo le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo-gaʻo (faʻatasi ai ma le maʻisuka), faʻamaonia o uluaʻi faʻaaliga o le teteʻe o le kulukose. O fualaau aoga - vitamini (A, C, D3, N, E, B6, B2, B5, PP12, B6, B9, H, B12), elemene o elemene (zinc, chromium, manganese), vavaega o laau (blueberries, burdock, ginkgo biloba , birch, fugani, elecampane, mint, fusi, ginger, wormwood, artichoke, garlic, germ wheat), flavonoids (rutin, quercetin), enzymes (bromelain, papain).

O le fualaau faasaina e faʻamaʻaina ai le 2 papafa i le aso.

  1. "Mafaufau loloto ile inulin" (Siberian health, Rusia). O meaola faʻapitoa e faʻavae i luga o fatu o le eleele, e faʻamoemoe e puipuia le atinaʻeina o le maʻisuka. O le vaega autū o le inulin polysaccharide, lea, pe a ulu atu i le vaega o meaʻai, ua liua i le fructose. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e le manaʻomia ai le i ai o le kulukose, lea e fesoasoani e aloese ai mai le "fia ai le malosi" o meaola ma faʻaleleia atili le gaʻo-lipid metabolism.

Aʻo leʻi faʻaogaina, 2 kalama o le faʻafefiloi paʻu o loʻo faʻamavaeina i le 200 mililiters o le vai mama, faʻamalosia ma inu tele i le 30 i le 50 minute ao leʻi oʻo ile taeao.

Vitamini mo le maʻisuka - o vailaʻau e faʻamautuina maualuga le kulūkose o le toto, faʻaleleia atili le puipuiga o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O nei faʻalapotopotoga e faʻateleina le tulaga o le maʻi o le maʻi, faʻalavelaveina le atinaʻe o le atherosclerosis vascular, faʻaitiitia le manaʻoga mo meaʻai sugary, ma faʻaleleia le gaʻo gaʻo-gaʻo.

O meaai autu mo le maʻisuka o vitamini (A, C, E, N, B1, B6, H, B11, B12), minerale (chromium, zinc, seleni, manganese, magnesium), coenzyme Q10. Ona o le maualalo o meaʻai paleni e le mafai ona faamalieina ai le manaʻoga o le tino mo i latou, o faʻalavelave mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e sili ai le gaosiga o le gaʻo. E le gata i lea, o le lagolagoina o le metabolism, o oloa gaosia ai antioxidant e faaaogaina: turmeric, Jerusalem artichoke, togafiti, namamoni, caraway fatu, spirulina.

Tuua Lau Faamatalaga