Fautuaga fautuaina mo le maʻisuka: o se faasologa vaiaso

O le maʻi suka, e aunoa ma se masalosalo, o se tasi lea o maʻi sili ona ogaoga o le tino o le endocrine, e manaʻomia ai le mataʻituina e le fomaʻi ma le maʻi. O tagata uma e feagai ma lenei faʻamautinoaga o le a malilie o le vaega o faʻasoa o fomaʻi ma tapulaʻa e aafia ai meaʻai a le tagata i aso taitasi. O le mea moni, o le togafitiga autu lea, o le isi itu o le faʻamaʻi ma le tulaga masani o le maʻi.

Afai o oe ua maua i le maʻisuka ituaiga 2, o se meaai o se mea e tatau ona aʻoaʻoina e le loto, ae sili atu le lolomiina ma teu i luma o ou mata, ae o le mea autu o le matua matauina. Ma o le a le sese oi latou oe talitonu o le a le tupu mai i le sefululua kullati poʻo ni nai ipu tioata. O nei faʻalavelave faʻaleagaina uma taumafaiga muamua ma e mafai ona faʻauʻu i se tulaga ogaoga e manaʻomia ai le toe faʻaolaina, faʻapea ai ma le le atoatoa o meaʻai.

I le taimi muamua, e fautuaina le tausia o se tusi talaʻai (i luga o pepa poʻo le initaneti), faʻamaumau mea uma e faʻaaogaina i le ao ma isi mea taua o meaʻai.

O mataupu autu o meaai

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka o ē na faia ma le iloa poʻo le le iloa foi se meaʻai i luma ole suʻesuʻega, ona o le tele o meaʻai i le taumafataga, ua leiloloa lagona o siama i le inisalini. Ona o lenei mea, o le kulukose i totonu o le toto e tupu ma tumau i le maualuga. O le uiga o mea taumafa mo le maʻisuka o le toe foi atu lea i siama na leiloloa le inisalini, o lona uiga. gafatia e faʻafefe ai le suka.

  • Faatapulaa le aofaʻi o le kalori ao tumau lona taua mo le tino.
  • Ole malosi ole taumafa e tatau ona tutusa ma le malosi ole taumafa.
  • Fafaga i le taimi tutusa. O lenei mea e saofaga i le sologa lelei o le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai ma le masani masani o faiga faʻavaomalo.
  • Faʻatagaina 5-6 taumafa i le aso, faatasi ai ma meaai mama - o lenei mea e faapitoa lava mo tagata e faʻalagolago i le insulin.
  • O le mea lava e tasi (pe tusa ma le taumafa) i taumafa faʻatau meaai. O le tele o carbohydrate e tatau ona iai i le afa muamua o le aso.
  • Faʻaaoga lautele o le faʻatagaina o aseta o oloa i ipu, e aunoa ma le taulai i mea patino.
  • Faʻaopopoina o fualaau aina fou, fiber-tamaoaiga mai le lisi o mea faʻatagaina i ipu taʻitasi e foafoa ai saturation ma faʻaitiitia le fua o le faʻafefe o suga faigofie.
  • Suʻeina o suka i masini suamalie faatagaina ma saogalemu i fuainumera masani.
  • Fautuaga mo meaʻai e aofia ai gaʻo fualaʻau (yogurt, nati), talu mai le malepelepe o gaʻo faʻagesegese le faʻaitiitia o le suka.
  • Taumafa na o le sipeti i taimi o taumafataga autu, ae le o taimi o taumafataga, a leai o le ai ai se oso malosi i le kulukose toto.
  • Faatapulaʻa faʻatapulaʻaina seia oʻo i le atoaga o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo.
  • Faʻatapulaʻa faʻamalosi gaʻo.
  • Faatapulaaina le tele o gaʻo manu i le taumafataga.
  • Faʻaaogaina poʻo le faʻaitiitia o le masima.
  • Faʻasalaga faʻafefe, ioe. afaina fualaau.
  • Seʻi vagana ai le 'ai vave pe'ā uma le faʻamalositino poʻo taʻaloga.
  • Faʻaaogaina poʻo le faʻasaina malosi o le ava (e oʻo atu i le 1 e galue i le taimi o le aso). Aua le inu i se manava leai.
  • Faaaogaina o kuka meaai.
  • O le aofaiga atoa o le suavai saoloto i aso uma e 1.5 lita.

O nisi o vaega o le taumafa lelei o le maʻisuka

  • E le tatau ona e tuulafoaia le taeao.
  • E le mafai ona e matelaina ma fai ni malologa umi i meaʻai.
  • Le taumafataga mulimuli i le sili atu nai lo le 2 itula ao le i momoe.
  • E le tatau ona vevela vevela ma malulu tele.
  • I le taimi o le taumafataga, o fualaau faisua e muamua ona 'aina, ona avea lea o se mea e maua ai le protein (aano o manu, kusi cheese).
  • Afai ei ai le tele o meaʻai i totonu o se taumafataga, e tatau ona i ai le polotini poʻo gaʻo saʻo e faʻaitiitia ai le saoasaoa o le faʻapalaina o le mea muamua.
  • E fautuaina le inuina o vai faʻatagaina poʻo le vai aʻo leʻi 'ai, ma aua le inu meaʻai.
  • Pe a saunia ni tipi, e le faʻaaoga se falaoa, ae e mafai ona e faʻaopopo le oatmeal ma fualaau faisua.
  • E le mafai ona e faʻatupulaia le GI o oloa, faaopoopo i ai le fuluina, faaopoopo le falaoamata, fafaga i falaoa ma palu, tofo i le suauu ma e oo lava i le kuka (beets, pumpkins).
  • I le le lelei o le faapalepale o fualaau faisua, latou te faia ni falaoa mai ia i latou, o meaʻai ma meaʻai.
  • Taumafa lemu ma i ni vaega laiti, faʻatau ma le faaeteete meaai.
  • Taofi le 'ai e tatau ona 80% faʻatoʻa (e tusa ai ma lagona patino).

O le a le glycemic index (GI) ma pe aisea e manaomia ai le maʻisuka?

O se faailoga lea o le gafatia o oloa pe a uma ona ulu atu i le tino e mafua ai le faateleina o le toto suka. O le GI e matua taua i le ogaoga o le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka.

O oloa taʻitasi e iai lana lava GI. O le mea lea, o le maualuga atu, o le saoasaoa o le faasili o le suka o le toto e tulai mai pe a uma ona faaaoga ma vice versa.

O le GI GI e tufatufaina uma oloa maualuluga (sili atu ma le 70 iunite), medium (41-70) ma le maualalo GI (e oo i le 40). O laulau e faʻaaogaina ai oloa i totonu o nei vaega poʻo laina eletise i luga o le laina mo le fuafuaina o le GI e mafai ona maua i luga o faʻailoga autu ma faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo.

O meaʻai uma e maua ai le GI maualuga e le aofia ai i le taumafataga ma se mea e le masani ai na o mea e aoga i le tino o le tagata ma le maʻisuka (meli). I lenei tulaga, o le aofaʻiga o le GI o le taumafataga e faʻaititia ona o le tapulaʻa o isi oloa gaʻo.

O le masani masani e tatau ona aofia ai meaai ma maualalo (tele) ma laʻititi (laʻititi maualalo) GI.

Tulafono Lautele

O le maʻi suka O se faʻamaʻi e tupu pe a le lava le gaosiga inisalini pancreas. O le mafuaaga autu mo le taumafaina ma le taumafaina o le tele o gaʻo ma gaʻo. O le mea lea e mafua ai le pancreas, lea e maua ai se "faʻamalosi o le carbohydrate", "galue i le tapulaa". A maualuga le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai, ona faʻateleina lea o le faʻasaina o le insulin O le faʻamaʻi e faʻavae i luga o le faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo; o le gasegase o le glucose e gaosia e le tissues ma lona faʻateleina o mea na fausia mai gaʻo ma glycogen.

O le taatele o le ituaiga 2 maʻisuka, faʻateleina le tele o taimi i tagata matutua e sili atu ma le 40 tausaga ma matutua. O le numera o tagata gasegase e matua faateleina pe a mavae le 65 tausaga. O le mea lea, o le aʻafiaga o le maʻi e 8% i le 60 tausaga ma oʻo ile 23% i le 80. I tagata matutua, faʻaitiitia galuega faʻaletino, o le faʻaitiitia o le maso maso e faʻaaogaina le kulukose, ma le gasegase o le tino e faʻateleina ai le faʻamalosia o le inisalini. I le matua, o le kulutose o le glucose ua fuafuaina e le lagona o le gaʻo i le inisalinifaʻapea foʻi ma le faʻamalositino o lenei hormone. O le faʻamalosia o insulin e sili atu ona faʻailoaina i luga o le mamafa, ma faʻaitiitia le pule faʻanofo e pule i tagata matitiva, lea e mafai ai ona ese le auala e togafitiga ai. O se vaega o le faʻamaʻi i lenei vaitau o se auala faʻapitoa, seia oʻo mai faʻafitauli.

O lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu ona taatele i fafine ma o le a ono tupu mai lona tupu i le matua. O le aotelega o le faʻamaʻi o fafine i le 56-64 e 60-70% le maualuga nai lo alii. Ma o lenei mafuaʻaga ona o le faʻaleagaina o le hormonal - o le amataga o le moaopao ma le le lava o le estrogen o loʻo faʻagaoioia ai se faʻavevesi o gaioiga ma faʻafitauli o le gataifale, lea eo mai faatasi ma le mamafa, maualalo o le glucose toleni, ma le tupu mai o le dyslipidemia.

O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona faʻatusalia e le polokalame: mamafa tele - faʻateleina le faʻamalosia o le inisalini - maualuga le maualuga o le suka - faʻatupulaia le gaosiga o le inisalini - faʻateleina le malosi o le insulin. E fesuiaʻi se liʻo mataʻutia, ma o se tagata e le iloa lenei mea, faʻaaogaina gaʻo meaʻai, faʻaititia ai lana gaioiga faaletino ma gaʻo i tausaga uma. O suauu Beta e galue mo le ofuina, ma o le tino e taofi le tali atu i le faailo e auina mai e le inisalini.

O faʻamaʻi o le maʻisuka e sili ona masani: o le gutu malolo, o le fia inu, urination, levavave vave, vaivai, le mafaamatalaina le mamafa o le mamafa. O le uiga sili ona taua o le faʻamaʻi o le hyperglycemia - toto maualuga maualuga. O le isi uiga taua o se lagona o le matelaina i le maʻisuka (polyphagy) ma o lenei mea mafua mai i le glucose o le mateina o sela. E oʻo lava i le lelei o le 'aiga o le taeao, o le maʻi i le itula e i ai se lagona fiaai.

O le faateleina o le fiaʻai ua faamatalaina i le mea moni e faapea o le kulukose, lea e avea o se "suauu" mo masini, e le oo i ai. E gafa ma le tuʻuina atu o le kulukose i sela inisalini, o tagata gasegase e le lava po o le fusipepa e le aʻafia i ai. O se taunuuga, o le kulukose e le ulu atu i sela, ae ulu atu i le toto ma faʻaputu. O le leai o se meaai e maua ai le sosolo e maua ai se faailo i le faiʻai, faʻaosofia le hypothalamus, ma amata ai ona lagona e le tagata le fiaai. Faatasi ai ma le tele o osofaiga o le polyphagy, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le suka suka, lea e mafua mai i le tele o le tele o fesuiaiga o le kulukose i le aso (0, 6 - 3, 4 g / l). E matautia le atiaʻe ketoacidosis ma maʻi faʻamaʻi.

At maʻisuka insipidusu, e fesootaʻi ma le le mautonu i le fatugalemu o le tino, o mea tutusa e iloa ai (faateleina o le fiainu, o le faateleina o le tele o le urine e alu i le 6 lita, paʻu vevela, gau le mamafa), ae o le mea autu e toesea - o le faateleina o le suka toto.

O tagata tusitala mai fafo e naunau e talitonu o le taumafa o tagata gasegase e maua ai togafitiga faafesuiai e le tatau ona faʻatapulaʻaina ai vailaau faʻamalosi faigofie. Ae ui i lea, o vailaau faʻaleleia e tumau ai le auala muamua i togafitiga o lenei faʻamaʻi. O meaʻai talafeagai i le maʻisuka o se mea taua i le uluaʻi laasaga o le maʻi, o le autu o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o fualaau oona ma le vailaʻau faʻasaina ma talafeagai mo le maʻisuka e mafua ai le maʻisuka.

O a meaai e tatau ona matauina e tagata gasegase? Ua tofia i latou Numera numera 9 poʻo ona ituaiga. O lenei taumafataga o meaai e faʻamaonia ai le gaosiga o le gaʻo (e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le toto toto ma faʻamautuina i se tulaga e latalata i mea masani, ma puipuia ai le gasegase gasegase i luga o lenei laulau e faʻavae i luga o le faʻasaina ma le faʻaaogaina o vailaau masoā faigofie ma le aofia ai o masini gaʻo mafiafia e oo atu i le 300 g i le aso.

O le aofaʻi o le porotini o loʻo i totonu o le faʻavae masani. O le aofaʻi o carbohydrates e faʻafetaui e le fomaʻi e faʻatatau i le maualuga o le maualuga o le suka, o le mamafa o le maʻi ma faʻamaʻi tutusa.

Maʻi Suka 1 Meaʻai

O lenei ituaiga o maʻisuka e sili atu ona taatele i le talavou ma i tamaiti, o lona uiga o se faʻafuaseʻi ona amataina i ni faʻafitauli faʻafitauli o le tino (acidosis, kososis, faʻamaʻi) Na faʻamautuina o le tupuga o lenei ituaiga o maʻisuka e le fesoʻotaʻi ma se meaʻai paleni, ae mafua mai i le faʻaumatia o suauu o le pancreas, lea e mafua ai le le atoatoa o le insulin, le faʻaaogaina o le kulukose, ma le faʻaitiitia o le palatini ma le gaʻo. O tagata gasegase e manaʻomia le togafitiga o le insulin i le soifuaga atoa, pe a le lava le fua, e tupu le ketoacidosis ma le maʻisuka. E tutusa lava le tāua, o le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le le atoatoa ma le maualuga o le soifua maloloina ona o faʻalavelave micro - ma macroangiopathic.

Mea taumafa mo le maʻisuka ituaiga 1 e le ese mai se taumafataga masani maloloina ma o le aofai o mea inu gaʻo faigofie e faʻalauteleina i totonu. O le tagata gasegase e saoloto e filifili se lisi, aemaise lava ile togafitiga malosi o le inisalini. E toetoe lava o tagata atamamai uma e talitonu e mafai ona e 'ai mea uma sei vagana ai suka ma vine, ae e tatau ona e iloa le tele ma le taimi e te' ai ai. O le mea moni, o le meaʻai o le kuka e faʻapipiʻi lelei le aofaʻi o meaʻai. E tele tulafono taua: e le sili atu nai lo le fitu (7) iunite falaoa e mafai ona faʻaumatia i le taimi, ma meainu suamalie (lauti ma le suka, lemonade, suamalie suamalie) e vavae ese.

O faigata e taoto i le fua saʻo o iunite falaoa ma fuafua le manaʻomia mo le inisalini. O fualaau oona uma e fuaina i ni falaoa o falaoa ma o latou aofaiga e ave i meaai i le taimi e tasi o loʻo aoteleina. E tasi le XE e tutusa ma le 12 g o carbohydrates ma o loʻo iai i le 25 g falaoa - o le mea lea o le igoa. O se laulau faapitoa ua tuufaatasia i luga o iunite falaoa o loʻo i ai i oloa eseese ma mai lea mea e mafai ona e faʻatusatusa lelei le aofaʻi o meaʻai gaʻo.

Pe a sauniuni le lisi, e mafai ona e suia ia oloa e aunoa ma le sili atu o le aofaʻi o gaʻo faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi. Mo le gaioiga 1 XE, e ono manaʻomia 2-2.5 IU o le insulin mo le taeao, 1.5-2 IU mo le 'aiga o le aoauli, ma 1-1.5 IU mo le' aiga o le afiafi. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e taua le aua le sili atu i le 25 XE i le aso. Afai e te manaʻo e 'ai atili, o le a manaʻomia ona e ulufale ile inisalini faaopoopo. A faʻaaogaina insulin puupuu, e tatau ona vaelua le aofaʻi o le XE i le 3 ma le 3 meaai faaopoopo.

E tasi le XE o loʻo i ai i totonu o le lua sipuni o soʻo se pusa. E tolu laulau vavalaʻau o pasta e tutusa ma le tele o punetini o le araisa poo le falalati keke ma fasi falaoa e lua ma e aofia uma i le 2 XE. O le tele o mea taumafa e kuka, o le saoasaoa lea o lo o gaoioi ma o le suka e vave ona tupu. Peas, lentils ma pia e mafai ona le amanaiaina, talu ai o le 1 XE o loʻo i ai i le 7 sipuni tele o nei leki. O fualaau faisua e manumalo i lenei itu: tasi XE e 400 g kukama, 350 g o le letusi, 240 g o le falesalo, 210 g tamato, 330 g o musika fou, 200 g pepa lanumeamata, 250 g o meaʻai, 260 g o le sauerkraut, 100 g o kāloti ma le 100 g beets.

Ae e te leʻi 'aina laʻau suamalie, e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona e faʻaaogaina se inumaga o le inisalini. Faataga le sima i na gasegase e pulea le suka i le tele o taimi i le aso, e mafai ona faitau le aofaʻiga o le XE ma, e tusa ai ma lea mea, suia le fua o le insulin. E tatau ona taofiofi le maualuga o le suka i le taimi muamua ma le maeʻa ai o meaʻai suamalie ma iloilo le lava o le inisalini.

Numera Mate 9B O loʻo taʻuina atu mo tagata mamaʻi i se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi e maua ai le tele o tui o le inisalini, ma o loʻo faʻaalia i le faateleina o mea o gaʻo (400-450 g) - e sili atu le falaoa, paluga, pateta, fualaau aina ma fualaau aina. O le aofaʻi o le porotini ma le gaʻo e faʻateleina le siisii. O le taumafa e foliga tutusa ma le laulau, 20-30 g gaʻo ma mea suamalie ua faatagaina.

Afai e maua e le tagata maʻi le inisalini i le taeao ma le aoauli, ona tatau ai lea i le 70% o gaʻo i totonu o nei taumafataga. A maeʻa le tuiina o le inisalini, e tatau ona e 'ai faalua - pe a maeʻa le 15 minute ma le maeʻa o le 3 itula, pe a maitauina lona maualuga. O le mea lea, o le maʻisuka e faalagolago i le inisalini, e taua tele le taumafaina ole vaega ole taumafataga o le taeao ma le aoauli i le 2.5-3 itula pe a uma le taumafataga ma e tatau ona aofia ai meaai gaʻo (falaoamata, fualaau aina, pateta, fualaau suamalie, falaoa, keke kuki ) Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i le afiafi ao leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e tatau ona e tuʻu sina meaʻai i le po e puipuia ai faʻasologa o le hypoglycemic. O le lisi vaiaso mo le maʻisuka o le a tuʻuina atu i lalo.

O suʻesuʻega sili ona lua ua faʻamaonia mautinoa le aoga o le puleaina o le gaosiga o gaʻo i le tulaga o le puipuia o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻa-microvascular ma macrovascular. Afai o le maualuga o le suka e sili atu i le masani mo se taimi umi, ona tupu ai lea o ni faʻafitauli eseese: atherosclerosisgaʻo gaʻo o le ate, ae o le mea sili ona matagata - maʻisuka nephropathy (faʻaleagaina fatuga).

Proteinuria O le faailoga muamua lea o lenei togafiti, ae e na o le tulaga IV e aliali mai, ma o vaega muamua e tolu o le a le afaina. O ona foliga vaaia e iloa ai o le 50% o le glomeruli e paʻu i luga ma o loʻo i ai se faiga e le mafai ona faʻafefeteina. Talu mai le amataina o le proteinuria, le alualu i luma le alualu i luma, lea e mafua ai le atinaʻeina o le faaletonu o le galala lemu (e masani lava 5-7 tausaga talu ona aliali mai le proteinuria). Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aofaiga o le masima e gata (12 g i le aso), ma le nephropathy fatu, o lona aofaiga e sili atu ona faʻaitiitia (3 g i le aso). Togafitiga ma mea taumafa e faʻafetaui foi pe a taʻavale.

O le a le GI ma pe aisea e tatau ai ona e iloa

O maʻi uma o le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e tatau ona iloa le manatu o le faasinomaga igoa ma le pipii i filifiliga o meaai e faavae i luga o nei faailoga. O le faʻamatalaga faʻapitoa o se numera tutusa lea e faʻaalia ai le tafe o le kulukose i totonu o le toto, pe a uma ona faʻaaogaina.

O oloa mo le maʻisuka e tatau ona i ai se GI e oʻo atu i le 50 PIECES, faʻatasi ai ma lenei faailo meaai e mafai ona faʻaaogaina i aso uma e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma se faailoilo e oʻo atu i le 70 PIECES, na o nisi taimi e fautuaina ai lo latou faʻaaogaina, ae o mea uma e maualuga e matua faasaina.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona faʻamafanafana lelei ia oloa ina ia le faateleina a latou GI. Tomai e teu ai kuka:

  1. I totonu o le microwave
  2. I luga o le meaʻai
  3. Aveesea (sili ile vai),
  4. Kuka
  5. Mo se ulugalii
  6. I se fai kuka taofi, o le "stew" ma le "tao".

O le faʻaogaina o le faasinomaga o le faasinomaga o loʻo aʻafia foi i le faiga o le kukaina lava ia. O le mea lea, faʻamaʻaina fualaau faisua ma fualaau aina e faʻateleina ai lona faailoga, e tusa lava pe o nei oloa e pauu atu i le lisi faatagaina. E faʻasaina foʻi le faia o sua mai fualaau aina, talu ai o loʻo maualuga tele a latou GI, ma fesuisuiaʻi i totonu o le tulafono e le talafeagai. Ae o le kulimi tomati e mafai ona faʻaumatia i le 200 ml i le aso.

E iai fualaau faisua e iai GI eseʻese i foliga faʻanoanoa ma le kuka. O se faataitaiga manino o lenei mea o kāloti. O kalo iti e iai le GI o le 35 IU, ae o loʻo kuka i le 85 IU.

Pe a faʻapipiʻi se taumafataga, e tatau lava ona taʻitaʻia oe e le laulau o faʻamatalaga faʻapitoa.

Tulimatagau o Meaʻai ma Meaʻai

O filifiliga meaai mo le maʻisuka e fesuisuiai, ma e toatele e mafai ona saunia mai ia i latou, mai i mea lauiloa o le maʻisuka i gaosi suamalie. O le filifilia lelei o meaai e na o le afa o le taua i luga o le auala i se mea lelei fuafua lelei.

E tatau ona e iloa se tulafono e tatau ona e ai ma le maʻisuka i ni vaega laiti, e lelei i taimi masani, aloese mai le fafagaina ma le fiaai. O le tele o taumafataga e mai le 5 i le 6 taimi i le aso.

O le taumafataga mulimuli pe a ma le lua itula o le alu i le moega. Fualaau faisua, fualaau faisua, pata, meaola manu o lo o aofia ai i taumafa i aso uma, ma o nei mea uma e tatau ona amanaia pe a sauniuni le lisi mo le vaiaso.

O fua e maua i lalo o le fuainumera maualalo maualalo, o lona uiga, e oʻo atu i le 50 PIECES o loʻo tuʻuina atu i lalo, o lea e mafai ai ona 'aina e aunoa ma se fefefe o le a aʻafia ai le toto suka. O fua nei atonu e fautuaina e lau fomaʻi maʻi:

  • Gooseberry
  • Sweet Cherry
  • Peach
  • Apple
  • Pear
  • Lanu uliuli ma le mumu
  • Fugalaau fualaau (soo se ituaiga)
  • Apricot
  • Cherry plum
  • Raspberries
  • Fualaau
  • Persimone
  • Blueberries
  • Plum
  • Nectarine
  • Fugalaau vao.

O le fua fautuaina ole aso ole fua ole 200,501 kalama. I le taimi lava e tasi, o fua e tatau ona 'aina mo le taeao muamua po o le lua o le taeao, talu ai o loʻo aofia ai le kulukose masani ma ina ia lelei le faʻaleleia, o le gaioiga faaletino o se tagata o le a manaʻomia, lea faatoa tupu i le afa muamua o le aso.

O fualaau faisua o se punavai sili lea o vitamini ma minerale. Mai ia i latou e mafai ona e kukaina e le gata o salati, ae e aofia ai foi itu taua mo aano o manufasi ma iʻa, tuufaatasia o fualaau faisua. Fualaau faisua ei ai le GI e oʻo atu i le 50 PIECES:

  1. Bow
  2. Tomato
  3. Kāreti (naʻo le naʻo),
  4. Paʻu paʻepaʻe
  5. Broccoli
  6. Asparagus
  7. Peni
  8. Lentils
  9. Ata
  10. Green ma mumu pepa,
  11. Peʻe suamalie
  12. Paʻu mamago ma paʻu - samasama ma le lanumeamata,
  13. Radisa
  14. Lulu
  15. Eggplant
  16. Musika.

I le taimi o le taumafataga, soupeti fuālaʻau, lea ua saunia i luga o le vai poʻo luga o le fagafa lua (pe a faʻafefe le vai ma aano o manu pe a uma ona faʻafefete ma maua se mea fou), o le a sili atu ona lelei. Mash sou e le tatau ona i ai.

I lalo o le faasaina, o se meaʻai e sili ona fiafia i ai pei o pateta. O lona faʻamaufaʻailoga GI ua oʻo atu i se faailoga o sili atu i le 70 iunite.

Ae peitaʻi, afai e filifili le maʻisuka e togafitia o ia i se palu pateta, ona tatau lea ona e tipi i ni fasi vaega muamua ma nini i le vai, sili ile po. Ma o le a sili atu le malosi o le malolo ma o le a faaitiitia le faasinomaga o le faasinomaga.

Cereals o se punavai tumau o le malosi mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai fautuaga mo lana tapenapenaga - aua le faʻasalalauina faʻatoʻaga i le pata ma aua nei faʻavela i le susu. O le mea lautele, a maeʻa ona 'ai se vaega o cereal mo le itiiti ifo i le 2.5 itula, e le tatau ona e' ai susu ma susu susu, o nei mea uma e mafai ona faʻaosoina ai le maualuga o le toto suka.

Laʻau faʻatagaina i se faailoga o le GI e oʻo atu i le 50 PIECES:

  • Brown rice (e lanu enaena, paepae e faasaina),
  • Perlovka
  • Barley porridge
  • Buckwheat
  • Rice bran.

E tatau ona ese le faamamafa atu o fusi faila e maualuga tele, ae afai e te tipi le paʻu i le paʻu po o le faatauina o le oatmeal, o lenei ipu e le o se lamatiaga i le maʻisuka.

O gaosiga susu susu ma gaʻo susu o le meaai lelei lea mo le maʻisuka.

Mai le kusi kulimi ma le kulimi maualalo, e mafai ona e kuka e le gata i le soifua mālōlōina, ae o meaʻai suamalie foi. O nei susu ma susu susu e faʻatagaina:

  1. Palu atoa
  2. Soya susu
  3. Pulu i le 10% gaʻo,
  4. Kefir
  5. Ryazhenka,
  6. Laʻu sisi laʻititi gaʻo
  7. Tofu cheese
  8. Leai le yogurt.

O meaʻai ma mea faʻalavelave e aofia ai le maualuga o le palatini, lea ei ai sona aoga aoga i le tulaga o le maʻisuka. O mea nei e faʻatagaina, e na o aano o manufasi e tatau ona vaʻaia ae le gaʻo:

  • Poula
  • Turkey
  • Meaʻai o le Rabbit
  • Uu ate
  • Laʻau o Moaf
  • Lafumanu.

E tatau foi ona maitauina e le sili atu ma le tasi le fuamoa e mafai ona faʻatagaina i le aso; o lona GI e 50 PIECES.

Taʻiala vaiaso

Lalo o se meaʻai sili mo le vaiaso, lea e mafai ona e mulimuli ai ma e le fefe mo le siitia o lou suka toto.

A e kuka ma tufatufaina meaʻai, e tatau ona e tausisi i tulafono o loʻo i luga.

E le gata i lea, o le fua faatatau o le suavai i aso taitasi e tatau ona le itiiti ifo ma le lua lita. E mafai ona suamalie uma teasene i se mea suamalie. O sea ituaiga mea taumafa e faatauina i soo se falemaʻi.

  1. Breakfast - o se fuamati o fualaau aina suamalie (apu, moli, pi) e faʻafefiloi ma yogurt e leʻi faʻasalaina,
  2. Lua 'aiga o le taeao - kusi cheese, 2 pcs. kuki fugalaau
  3. Taʻaloga - moa fualaʻau, falaoʻo faʻasusu faʻatasi ma le ate ate, gaʻo kulula,
  4. Snack - saladi fuamoa ma fuamoa ua kuka, kofe lanumeamata ma susu,
  5. Taumafa - meaʻai fuamoa ma moa, lauti uliuli,
  6. O le taumafataga lona lua o se ipu malamalama.

  • Breakfast - curd soufflée, lauti tiamata,
  • Taumafa - fualaau aina, tiisi, lauti,
  • Taʻaloga - falala buckwheat, tomato ma le isalaʻelu, meaʻai aano,
  • Snack - jelly (saunia e tusa ai ma le fua mo le maʻisuka), 2 pcs. kuki fugalaau
  • Taumafa - palele tileti fagu ma aano o aano o manu,
  • O le taumafataga lona lua o se ipu tioata ryazhenka, e tasi le apu lanumeamata.

  1. Breakfast - kati falaoa ma fualaau mamago, lauti,
  2. Taʻaloga - galala vavalaʻau, kofe kosi ma le kulimi,
  3. Taumafa - suamalie fualaau suamalie, kapisi faʻamaʻavale ma salati fuamoa,
  4. Snack - lauti ma pancakes mo le maʻisuka,
  5. Taumafa - meaʻai i aano o tamato,
  6. O le taumafataga lona lua o se ipu maligi o le yogurt e le o fafagaina.

  • Breakfast - fuamoa fualaau suamalie na faʻaaogaina i le yogurt e leʻi faʻasalaina,
  • Lua 'aiga o le taeao - palesi tilesa fasi fasi fualaau mama,
  • Taʻaloga - sisiisa lanu enaena, karite karite ma paʻu o le ate,
  • Afiafi o le aoauli - salati fuamoa ma fuamoa ua gaosia, lauti,
  • Taumafa - faʻasusu le arelaʻelu faʻafefete i moa moa, kofe kosi ma le kulimi,
  • O le taumafataga lona lua o se ipu kefe, o se apu.

  1. Breakfast - uʻamea uila, lauti uli,
  2. Taʻaloga - kisimasi, tasi le paʻu,
  3. Taʻotoga - moa fualaʻau, moa moa, keke falalati, lauti,
  4. Snack-tea ma le charlotte mo le maʻisuka,
  5. Dinina - falaoamata karite ma se patty,
  6. O le taumafataga lona lua o se ipu susu o yogurt.

  • Breakfast - fuamoa mafolafola, tīfe tofu, tea ma masi i luga o le fructose,
  • Taʻotoga - o le moa, o le keke,
  • Taʻaloga - ofe ma karite, puʻamu puʻu ma palu,
  • Afiafi o le afiafi - fuamoa fua,
  • 'Aiga o le afiafi - buckwheat porridge, keke pipi,
  • O le taumafataga lona lua o se ipu malamalama.

  1. Breakfast - lauti ma pancakes mo le maʻisuka,
  2. Taʻotoga - laʻau palu faʻamalolo, salati fualaʻau,
  3. Taumafa - suamalie fualaʻau, alalaʻau enaena ma le ate moa.
  4. Snack - oatmeal with fruit dried, tea.
  5. Taumafa - meaʻai fuālaʻau, iʻa faʻasusu.
  6. O le taumafataga lona lua o se ipu ryazhenka, o le apu.

O le faʻamalieina o se taumafataga, o le maʻisuka o le a le gata ina pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae o le a faʻamamafa atoa ai le tino ma vitamini ma minerale.

Fautuaga talafeagai

O meaai lelei o se tasi o vaega autū o le soifua o le maʻisuka, lea o le a puipuia ai le fesuiaiga o le maʻisuka i le tikeri lona lua i se ituaiga o le insulin. Ae o le laulauʻai e tatau ona o faatasi ma nai tulafono mai le ola o le maʻisuka.

100% ava malosi ma le ulaula tapaa e tatau ona le aofia ai. I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o le ava malosi e maualuga ai le maualuga o le suka toto, e faapena foi i le ulaula e mafua ai le vevesi o veins.

O le mea lea, e manaʻomia le auai i togafitiga faafomaʻi i aso uma, pe a ma le 45 minute i le aso. Afai e le lava le taimi mo faʻatinoga, ona e savali lea i le ea fou mo le leai o se togafitiga. E mafai ona e filifilia se tasi o nei taʻaloga:

E le gata i lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le moe maloloina, o lona umi i se tagata matua e tusa ma le iva itula. O le maʻisuka e masani ona mafatia mai le le mautonu, ma o lenei mea e afaina ai lo latou ola maloloina. Afai ei ai se faʻafitauli, e mafai ona e savali i le ea fou ae e te lei alu i le moega, faʻafeʻai mafanafana, ma moli manogi i totonu o potu moe. Aʻo leʻio alu i le moega, faʻaaogaina soʻo se gaioiga faʻaletino malosi. O nei mea uma o le a fesoasoani i se vave litaea e momoe ai.

O le faʻaleleia o meaʻai talafeagai, o le faʻamalositino faaletino, moe maloloina ma le leai o ni masaniga leaga, o le maʻisuka maʻi e mafai ona faigofie ona pulea le toto suka ma faʻamautinoa ai le tino o galuega a le tino.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo tuʻuina atu fautuaga i le filifilia o meaai mo le maʻisuka ituaiga 2.

Tusia o fualaau oona: meaʻai, meaai

O a meaai e le mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2? E faʻapefea ona fai se lisi mo aso uma ma le maʻisuka, masalosalo i ai po o le tele? Endocrinologist Olga Demicheva talanoa e uiga i meaʻai i le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o se vaega taua o togafitiga, i totonu o le tusi "Ua Taimi e Taulimaina Faasaʻo".

E le pei o le maʻisuka ituaiga 1 (T1DM), e masani lava e leai se amataga malamalama e sau faatasi ma le galala, faʻaaogaina urination, paʻu o le mamafa, poʻo vaivaiga ogaoga i le maʻisuka ituaiga 2 (T2DM). O le masani lava, o le maʻi ua toetoe lava o le alia i le tele o tausaga, o le sili atu ma le afa o tagata e maua i le maʻisuka i le lalolagi latou te le iloa lo latou maʻi. Ma latou te le iloa e tusa lava pe oʻo mai uluaʻi faʻafitauli, pe seʻi oʻo lava ina latou iloa faʻafuasei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O suʻesuʻega maeʻaeʻa o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka faatoa maua, e mafai ai ona latou iloa i masina lata mai nei (tausaga) ua latou matauina le vave faʻaleagaina, o se faʻaitiitia o le malosi o le musika, o se mea e faʻaosofia ai i le po, e faaopoopo atu i ai, atonu o le a faʻalavelaveina tamaitai e ala ile sasaina, . Ae o nei mea uma e masani ona le mafaufauina e tagata gasegase e avea o se mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

O le taiala mo le siakiina o le T2DM i le suesuega o le kulukose o le toto e le ese mai ia T1DM, ae o le matua e sili atu i le 40, o le i ai o le visesia, o le maʻisuka faailoga ma masani (ma o nisi taimi e maualuga maualuga) maualuga o insulin e mafai ona iloa lelei T2DM mai le T1DM.

O le mea autu e le o le fiaai! Meaʻai mo le ituaiga 2 Tisuka

O le taumafa a le tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻamautinoa le faʻamautuina o le mamafa o le tino, e le mafua ai le hyper- ma le hypoglycemia, ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atherosclerosis ma le maualuga o le maualuga.

O meaai e tatau ona faifai pea, vaevaega, i ni vaega laiti (e masani ona 3 meaai autu ma 2-3 taumafataga i luga ole taimi) faatasi ai ma se kalo i aso taitasi pe a ma le 1500 kcal. O le taumafataga mulimuli o le 40-60 minute ao le i moe le po.

Meaʻai Meaʻai - vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi ma se faʻamaumauga maualalo maualalo (GI), o lona uiga ia faʻagesegese le toto kullukose, e tatau ona oʻo i le 50-60% o le taua o meaʻai.

O le tele o oloa gaosi oloa ei ai le maualuga o le GI, sugary drinks, muffins, small cereals, e tatau ona faʻaumatia pe faʻaitiitia. O GI maualalo ei ai fatugalaʻau, fualaau faisua, ma fualaau 'aina e mauʻoa i fiber.

Ole aofai o le gaʻo e le tatau ona sili atu i le 30% o le aofaʻi o le kalori, gaʻo manogi - 10%. O gaʻo susu e faigofie ona vaʻaia mai gaʻo susu: o gaʻo e leʻi faʻamamafa e tutusa lelei le vevela i le vevela o le vevela, ma o gaʻo tumu e maua ai le mausali, e mafai ona tipi i se naifi ma salalau i falaoa.

O taumafataga uma e tatau ona aofia ai lava le aofaiga o polotini e faʻamautu ai le glycemia ma maua ai le faʻavasega. E fautuaina ina ia 'ai iʻa pe a ma le 2 taimi i le vaiaso. Fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona i ai i le taumafataga ia le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso. O fua suamalie (vine, fig, bananas, aso, melon) e tatau ona tapulaa.

Aua le faʻafefe meaai. Taumafai ia mautinoa o le aofaiga o le sodium chloride e le sili atu i le 5 g i le aso (1 sipuni).

Alue avea o se punavai o "calories gaogao", o se mea e faaosofia ai le manaʻo, o se mea e faʻaaogaina, e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga pe faʻaitiitia. Afai e le mafai ona tuʻu le ava, e tatau ona tuʻuina atu i le uaina mūmū mūmū. Taumafai e faatapulaa le ava i le tasi le aso i le aso mo tamaitai pe lua mo alii (1% = 360 ml o le pia = 150 ml o le uaina = 45 ml o le ava malosi).

Faaaoga antioxidants (vitamin E, C, carotene) e le fautuaina, talu ai e leai se faʻamaoniga faʻapitoa mo lo latou faʻaaogaina, ae o loʻo i ai se tulaga e ono iai ni aʻafiaga umi.

E fautuaina le tausia o se tusi talaʻai, o fea latou te faamaumauina ai po o le a le aofaʻi, o afea ma pe aisea na 'ai ma inu ai.

E taua taofi le ulaulae faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa o le fatu ma le kanesa.

E tatau ona maitauina e 2-3 vaiaso talu ona uma le ulaula, o le galuega a le masini olupefaʻi ua toe faʻafoisia, lea o loʻo taofia i totonu o tagata ulaula. O se taunuuga, o le faateleina o le fia taumafa ona o le "faamalosia" o mea taumafa e mafai. O lenei mea moni e manaʻomia ai le pulea e le tagata o ia lava e puipuia ai le fafagaina.

O le mea lea o le "meaʻai meaʻai" e foliga mai i le maʻisuka ituaiga 2.

Filifili se vaiaso mo le maʻisuka ituaiga 2

E fautuaina e faʻaaogaina meaʻai mai le gaʻo: suka (e aofia ai le fructose), mea faʻafiafia (keke, suti, falala suamalie, kuki paʻu, ice cream, kuki), meli, faʻasao, suamalie, ma isi mea uma. toto suka ma saofagā i le atinaʻe o le oona. E le gata i lea, ina ia faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis o le alualu i luma vave i le T2DM, ua fautuaina e vavae ese meaola o manu: gaʻo gaʻo, pailani, pata, kulimi oona, sisi gaʻo, sisi, ma isi.

E tatau ona faaitiitia le gaosia o fuamoa ma gaʻo iʻa: e ui lava latou te le faateleina le tulaga lamatia o le atherosclerosis, latou te saofagā i le alualu i luma o le oona. Faʻatasi ma le T2DM, o le oona o se faafitauli matuia lea e faʻalavelave ai le ala o le maʻi. Afai e manaʻomia nisi faʻamatalaga o mea taumafa, mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le tino po o le faateleina o le aʻafia o le gout, e tatau i le fomaʻi ona faʻamatalaina nei manatu.

Ou te 'aina le taeao
(vave
mulimuli ane
fagua
denia)
II taeaoTaʻalogaToa teaTaumafaLate
taumafataga
(mo le 30-60
min muamua
po
moe)
MonOatmeal i luga ole vai e aunoa ma le pata ma le suka poo falaoa o le falaoa
kusi falaoa. Teu po o le lauti e aunoa ma le suka. *
Tomato suamalie ma masi.Sapalai fugalaau fou (kukama, tamato) ma limo
sua sua. Vailaʻau suamalie. Falaoa Faʻi ma le araisa. Miner
Al vai.
Apple, kuki e le faʻamaonia, lauti e leai se suka. *Vinaigrette. Leu moa ma le poppy
timu mai le saito kuluma. Tea e aunoa ma le suka.
Buckwheat
Neva suamalie e aunoa ma le suauʻu (3-4 sto-
sipuni) po o falaoa o le falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir.
TueCapus
pipi atoa, falaoa o le falaoa. Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
Vailaʻau e maualalo le inu o le yogurt ma masi.Sapalai fugalaʻau fou (kukama, tamato, pomuga -
pepa) i le sua o le tipolo. Tomato Soup Falaoa Toa pepe ma fualaau faisua. Mine
vai moni.
Peach, kuki e le faʻamaonia.Pickles. Veal ma le buckwheat
leai se paʻu. Tea e aunoa ma le suka.
Oatmeal ma
Kan susu poo le 1% kefir.
WedLaʻau moa suamalie. Potato
faamalolo i le ogaumu (2 pi.). Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
O le apu.Saladi Eleni. Lenten borsch. Paina falaoa Meaʻai laiti
pepa (faatasi ma le pipi ma le araisa). Mine
vai moni.
Meaʻai faʻataʻavaleʻai ma meainu suamalie. *Turiki susu i le failaʻau. Tea e aunoa ma le suka.Muesli ma
Kan o le 1% kefir poo le susu.
TCheesecakes ma le siama i le xylitol. Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *Fualaau suamalie ma kuki e le i ai le kuka.Soa salamu fou i le sua o le tipolo. Soapuni lauti kuka. Paina falaoa Bakla-
jean ma aano o manu. Mine
vai moni.
100 g cherriesUaina
Gret, cuteni cutlets (vaʻa). Tea e aunoa ma le suka.
2 fasi falaoa falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir poʻo le susu.
FriMillet susu i totonu o le vai e aunoa ma le pata ma le suka poo falaoa o le falaoa ma le apa
kusi falaoa (pusi cheese). Teu (lauti) e aunoa ma le suka. *
Fualaau faʻatau i masi.Sauerkraut salati. Vailaʻau Vermiche
tuʻu i luga o se fasi moa. Falaoa Toa pepe ma le araisa. Mine
vai moni.
Pear, kuki e leʻi faʻamaonia.Laʻau salati fou. Laʻau gaʻo maualalo
pateta. Tea e aunoa ma le suka.
Buckwheat
Neva suamalie e aunoa ma le suauʻu (3-4 sto-
filo fagota). Saito-
1% kefir poo le ayran.
SatTasi fuamoa. Palu falaoa ma le pusi talo. Teu i le susu e aunoa ma le suka poʻo le lauti.Monkey
le susu susu e aunoa ma le suka. Kuki le faʻamaonia.
Salati Tomate ma aniani, 1 teaspoon olive
suauu, masima. Solyanka sou o luga o se susu susu. Falaoa Veʻa ma fualaʻau. Mine
vai moni.
Paloni (1 fasi).Veles cutlets ma lentils. Fugalaau matala. Faʻataʻitaʻiina Marma Tea
lelei luga xylitol.
Faʻaauau le falaoa. Se ipu malamalama o le 1% kefir.
LaBarley porridge. Laʻu sisi laʻititi-gaʻo. Teu i le susu e aunoa ma le suka poʻo le lauti.Peʻa lanumeamata ma le 1 le fasi falaoa.Bakla-
jean ma le kāloka (maualalo-gaʻo). Meatle noodle soup. Falaoa E faʻamaʻa le moa ma le faʻafefe
Neva porridge ma fualaʻau. Mine
vai moni.
Apple po o pipi tapuni, tao tao
sui auai i totonu o le umu (suka leai se totogi).
Gaʻo maualalo-gaʻo ma le araisa. Tomato, kukama, greens.Oatamal e leai ni suauu ma susu susu.

Gaoioiga faaletino i le T2DM

Laititi le gaioiga faaletino (leai o faamalositino) o le fili faaletino o tagata tagata malamalama. O faamalositino masani e taua tele mo le togafitia o meaʻai, faʻaitiitia o le gasegase, faʻamaonia le totoina o le toto, ma le puipuia o maʻi fatu fatu.

Faatasi ai ma le T2DM, o le tau faasaga i le le atoatoa o le tino e faapitoa lona taua. O le mea moni e faʻapea, faʻatasi ai ma le hypodynamia, o maso e taofia le faʻaaogaina o le kulukose, ma o loʻo teuina i foliga o gaʻo. O le tele o le gaʻo e faʻapupulaina, o le maualalo ifo o le lagona o sela i le inisalini. Ua faʻamaonia e 25% o tagata e taʻitaʻia se olaga faʻapitoa, e mafai ona e maua le faʻamalosia o le inisalini.

O le gaioiga faifai pea o le maso ia lava e taʻitaʻia ai suiga faʻava-o-tino e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini. Ina ia ausia se togafiti o togafitiga, ua lava le faataitai i aso uma e 30 minute le loloto o le savali pe 3-4 taimi i le vaiaso e faia ai le 20-30 minute, e sili atu ile 1-1.5 itula pe a uma ona 'ai, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le tui ile insulin ma sili atu le pulea lelei.

E mafai ona e faia se "suʻega tutoʻatasi" e faʻaaoga ai se glucometer o le fale, ma matau le faʻaitiitia o le glycemia pe a uma le 15 minute o le gaioiga faaletino.

O le a le XE ma pe faapefea ona faʻatatauina?

XE poʻo le falaoa Unit o se isi fuataga mo le faʻatulagaina o gaʻo. O le igoa e sau mai se fasi falaoa "piliki," lea e maua mai i luga o se fasi falaoa i se fasi falaoa, ona sosoo ai lea ma le afa: o se fasi pepa 25-kalama e aofia ai le 1 XE.

O le tele o meaai e aofia ai gaʻo meaʻai, aʻo latou eseese uma lava i le tuufaatasiga, meatotino ma kalori. O le mafuaaga lena e faigata ai ona fuafua le aofaiga o aso masani o le taumafaina o mea taumafa, lea e taua mo tagata e faalagolago i le insulin-o le aofai o meaʻai gaʻo e tatau ona fetaui ma le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.

O lenei faiga faʻavae e faavaomalo ma mafai ai ona e filifilia le fuainumera o le insulin. XE e faʻatagaina oe e fuafua le vaega o le carbohydrate e aunoa ma le mamafa, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o se foliga ma voluma masani e faigofie mo le iloa (fasi pepa, fasi pepa, tioata, sipuni, ma isi). I le fuafuaina pe fia le XE o le a 'aina i le fuasese tasi ma le fuaina o le suka toto, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona togafitia le maʻisuka e mafai ona faʻamalosi se tui talafeagai ole inisalini ma se gaioiga puupuu ae leʻi' ai.

  • 1 XE e aofia ai le 15 kalama o meaʻai gaʻo,
  • I le maeʻa ai o le 1 XE, o le toto maualuga o le suka e faateleina i le 2.8 mmol / l,
  • e faʻafefe 1 XE manaʻomia 2 iunite. inisalini
  • alauni i aso taitasi: 18-25 XE, faatasi ai ma le tufatufa o 'aiga e 6 (faʻafefete i le 1-2 XE, meaai autu ile 3-5 XE),
  • 1 XE o le: 25 gr. falaoa paʻepaʻe, 30 gr. falaoa lanu enaena, afa afa o oatmeal po o buckwheat, 1 apu tele, 2 pcs. pulu, ma isi.

Faʻatagaina ma Faʻatau Meaʻai Meaʻai

Aʻo taumafa ma le maʻisuka-o meaʻai faʻatagaina o se kulupu e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻasaina.

Low GI:Fua Faatatau GI:
  • garlic, aniani,
  • Tomato
  • letusisi laulaʻau
  • aniani lanu meamata, tao,
  • broccoli
  • Fugalaau o Brussels, kalapulaʻau, kapisi paepae,
  • lanu meamata
  • zucchini
  • kukama
  • asparagus
  • lanumeamata lanumeamata
  • launiu mata
  • fualaau suamalie
  • musika
  • eggplant
  • fulino
  • alalaisa
  • fagu paʻu
  • fructose
  • mūmū matutu,
  • Fuga o le apricot
  • 'ie soya,
  • uliuli 70% sukalati,
  • vine
  • paʻu
  • penina penina
  • lanu samasama vavae,
  • siaki
  • lentils
  • soya susu
  • apu
  • peaches
  • uliuli pi
  • berry marmalade (sugar free),
  • berry jam (sugar free),
  • susu 2%
  • susu atoa
  • strawberries
  • faga mata
  • falala suamalie,
  • sukalati suka
  • mago apricots
  • sukatiti mata
  • nonoa fua o yogurt,
  • mūmū mūmū matutu
  • mati
  • Oranges
  • iʻa
  • pi pi
  • apu o le apu masani,
  • moli faalenatura fou,
  • falaoamata sana (mamalyga),
  • popo lanumeamata fou,
  • vine.
  • paʻu tao,
  • lanu lanu
  • pusi tila,
  • lentils
  • fala fala
  • suamalie faalenatura,
  • Lactose
  • falaoa aina
  • vine suamalie masani,
  • fualaau suamalie masani
  • groats bulgur,
  • oatmeal
  • falaoa buckwheat, keke pani,
  • pasta spaghetti
  • sisi cheeseellini,
  • lanu enaena
  • falaoa tao
  • Kiwi
  • lala
  • suamalie suamalie,
  • kuki oatmeal
  • fualaau suamalie
  • mango
  • papaya
  • suamalie suamalie
O oloa e iai le laina ole laina GI - e tatau ona matua faatapulaa, ma i le maʻisuka malosi, e tatau ona le aofia ai mea nei:
  • suamalie suamalie ua kuka,
  • paʻu paʻepaʻe ma ipu mai ai,
  • hamburger buns,
  • keke
  • beets
  • pulu uliuli ma ipu mai ai,
  • vine
  • pasta
  • kuki kiliki
  • falaoa uliuli
  • moli moli
  • fualaau faisua
  • semolina
  • e suamalie le meloni
  • kati pateta,
  • faʻi
  • oatmeal, oat granola,
  • pineapple, -
  • falaoamata saito
  • fualaau aina suamalie
  • fulipipi
  • susu sukalati
  • faʻaupuga
  • sulu uamea ma salu,
  • suka
  • sukalati,
  • sugar marmalade,
  • suka
  • sana sana
  • mea suamalie suamalie.

Mea faasaina

O le suka ua faʻamamaina e faasino tonu lava i oloa e maua ai le GI, ae faʻatasi ai ma se tau laina laina. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina, ae o le masini o le suka e vave tupu, o lona uiga o le toto toto e vave ona tupu. O le mea lea, e lelei, e tatau ona faatapulaaina pe leai foi.

Meaʻai maualuga GI (Faasaina)Isi oloa faʻasaina:
  • falaoamata saito
  • fomaʻi, croutons,
  • paʻu
  • sima
  • uʻu tao tao
  • fusi falai
  • fagu
  • granola ma ni fatu ma vine,
  • pipi
  • Pāti kosi
  • pateta pateta
  • meaai pi
  • pateta
  • falaoa paʻepaʻe, falaoa faila,
  • popukoni sana
  • kāloti i ipu,
  • fuga saito
  • vave laisi araisa,
  • halva
  • apricoti kuka,
  • faʻi
  • rice groats
  • parsnip ma oloa mai ai,
  • feololo,
  • soʻo se falaoa falaoamata paʻepaʻe,
  • falaoamata sana ma ipu mai ia mea,
  • pateta falaoamata
  • sweets, keke, pusa,
  • susu susu
  • suamalie suamalie, pata,
  • siamu i le suka
  • sana, maple, suauu saito,
  • pia, uaina, pia pia,
  • kvass.
  • faʻatasi ai ma gaʻo e leai ni hydrogenated (meaai faʻatasi ai ma le ola umi, meaai faʻafelaʻau, meaʻai vave),
  • meaʻai mūmū ma gaʻo (puaa, ponaivi, kusi, mamoe),
  • saua ma sausage,
  • iʻa ma le salima,
  • ulaula meaʻai
  • kulimi, susu yogurt,
  • sisi suamalie
  • meaola manu
  • sau sau (mayonnaises, ma isi),
  • mea manogi manogi.

Ulufale i totonu o le meaai

White riceBrown rice
Potatoes, aemaise lava i foliga o pateta masini ma fugaJasm, pateta suamalie
Pasi pasiPasi mai le falaoamata kulimi ma le faʻafefe.
Paʻu paepaePeʻaled bread
Fuga vaoParanesi
Aʻai, meaʻaiFua ma fua
Manuʻa mumuMeaʻai taumafa paʻu (lapiti, tolotolo), iʻa maualalo
Meaʻai manu, gaʻo susuVailaʻau o fualaau aina suamalie (faʻasolosolo, palasi, olive)
Laʻau aano oonaMalamalama mama i luga o le meaai lona lua o meaʻai a manu
Tisaga susuAvaka, fualaʻau maualalo maualalo
Miliki sukalatiPogisa tipi
Ice creamFualaau Faʻasusu Vaʻa (Non Fruit Ice Cream)
LaʻauNonfat susu

Laulau 9 mo le maʻisuka

O le taumafataga Numera 9, ua faapitoa ona atiae mo le maʻisuka, e masani ona faaaoga i togafitiga faafomaʻi o ia ituaiga maʻi ma e tatau ona mulimuli i le fale. Na atiina ae e le saienitisi Soviet M. Pevzner. O meaai o le maʻisuka e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi e oʻo atu i:

  • 80 gr. fualaau faisua
  • 300 gr fualaau suamalie
  • 1 ipu vai suamalie faalenatura
  • 500 ml o oloa gaosiga susu, 200 g o le sisi o lafumanu,
  • 100 gr. musika
  • 300 gr iʻa po o aano o manufasi
  • 100-200 gr. rye, saito ma se paluga o le falaoa falaoa, falaoa o le fala poo le 200 kalama o pateta, cereals (ua maeʻa),
  • 40-60 gr. gaʻo.

Mea autu:

  • Soup: kapisi soupisi, fualaau faisua, borsch, anufasi, aano o manufasi ma fualaʻau, anufe mama po o le sua o le iʻa, masusu masi ma fualaau faisua ma pata.
  • Meat, moa: vela, lapiti, tolotolo, kuka, gaosi, moa vao.
  • Iʻa: meaʻai e maualalo le gaʻo ma iʻa (pike perch, pike, cod, saffron cod) i totonu o le kuka, uʻu, uʻu, tao i totonu o lona lava suavai vine.
  • Meaʻai: vine, fualaau faisua o fuālaʻau fou, caviar o fualaau faisua, togafiti faʻasusu mai le masima, faʻasusu meaʻai ma iʻa, salati o le sami i le pata, sisi e leʻi faʻasusu.
  • Sweets: meaʻai e faia mai fua fou, vine, fualaau suamalie e aunoa ma le suka, berry mousse, marmalade ma le jam e aunoa ma le suka.
  • Mea inu: kofe, ti, vai vaivai, vai e leai ni gaʻo, fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie, suasisi rosehip (sugar free).
  • Toa ipu: polotini omeleti, fuamoa ua vevela, i ipu.

Muamua aso

BreakfastPaina omelet ma le asparagus, lauti.Faʻasalalaʻau faʻanoanoa ma le suauu manogi ma le suka sipuni. 2 taeaoSalati o le uʻamea ma le apu ma le paina.Laʻau salati fou. TaʻalogaBeetroot, falalaʻau faʻasusu i fatu rimoni.

Vailaau fualaau aina vela, aano o aano o manu ma fusi lauti. Tasi le apu.

SnackSandwich faia mai le falaoa o le falaoa ma le avoka.Kefir ua fefiloi ma vine fou. TaumafaLago ai le salmon ma le aniani lanumeamata.Laʻau fagotaina i le kuka tipolo.

Lua aso

BreakfastBuckwheat i le susu, se ipu kofe.Hercules porridge. Tea i le susu. 2 taeaoFualaau saito.Lisi kulupu ma apricots fou. TaʻalogaPelu i luga o le paluga lona lua. Fuamata o le sami.Meaʻai vevela borscht. Turkey meat goulash ma lentils. SnackTasi le mama ma se ipu malamalama o le kefir.Lisi fualaʻau fualaau. TaumafaLago fualaau faisua ma le pipi vine.Fualaau aina suamalie ua kukaina e aunoa ma le suka. Laʻau moa suamalie.

Tolu aso

BreakfastOatmeal ma le apu mama ma suamalie i le stevia, o se ipu keke e leai ni suka.Tasi falaoisi gaʻo susu i tamato. Tea 2 taeaoLaʻau fou apricot ma vine.Fualaau aina suamalie ma 2 fasi keke falaoa. TaʻalogaFualaau aina suamalie e gaosia ai veal stew.Vailaau matala suamalie suamalie ma susu. Vailaʻau vavae veal. SnackLisi kulupu ma le faʻaopoopoga o susu.Fua e kuka i le susu. TaumafaSalati o le pikiaka fou, kāloti ma pi.Kolisi faʻamalo ma pulou.

Fa aso

BreakfastBurger e faia mai le falaoa atoa o le falaoa, susu susu ma tamato.Laʻau moa suamalie. Se ipu malamalama o le susu. 2 taeaoFualaau matala suamalie ma le malie.Fualaau aina ma vine, sasaina i se masini elefesa. TaʻalogaVailaʻau o le fualaʻau ma le seleni ma lanu lanumeamata. Laʻau moa felafolafoaʻi ma le meaʻai.Vailaʻau kuka tipeti gaʻo. Barley porridge i lalo o se pulou iʻa. SnackPears ua tumu i ammonia mata.Zucchini caviar. TaumafaSalati i le pepa ma le yogurt masani.Fafagaina le susu o le susu ma le isalaʻelu ma le seleni seleni.

Lima lona lima

BreakfastSteam mamae mai pulu fou ma le kinamona ma le stevia. Kofe kofe ma soʻo falaoa.Germinated grains i le yogurt masani ma le falaoa. Teu 2 taeaoSalati ma fuamoa ua kuka ma le caviar squash masani.Berry Jelly. TaʻalogaSoup sapuni le failalaʻau ma le broccoli. Laʻau o povi ma arugula ma tamato.Palu moa ma fualaau faisua. Meatballs ma zucchini masini. SnackLafasi laititi-gaʻo falaoʻai ma le saula.Se ipu malamalama lanumeamata. Tasi le apu. TaumafaO asparagus fuʻa ma iʻa faila i le lanu meamata masani.Salati i tamato, otaota ma le siʻi kuka.

Sweeteners

O lenei fesili e tumau pea le feeseeseaʻi, talu ai e le o iai se manaʻoga ogaoga mo le maʻi suka, ma faʻaaogaina naʻo le faʻamoemoega o le faʻamalieina o mea latou te fiafia i ai ma le masani o le suamalie o ipu ma meainu. E leai se mea e faʻaaogaina ma le natura o le suka e suitulaga i le selau pasene le saogalemu o le faʻamaoniga. O le mea e manaʻomia mo i latou o le le lava lea o le tuputupu aʻe i le suka o le toto poʻo se faʻalauiloa laʻititi o le faailoilo.

I le taimi nei, ma le pulea lelei o le suka toto, 50% fructose, stevia ma le meli e mafai ona faʻaaogaina e avea ma mea suamalie.

O Stevia o se faʻaopoopoga mai laulaʻau o se laufanua faʻapitoa, stevia, sui o le suka e le o iai ni calories. O le laau o loʻo faʻapipiʻi ai glycosides suamalie, e pei o le stevioside - o se mea e maua ai laʻau ma e maua ai se tofo suamalie, 20 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka masani. E mafai ona faʻaopoopo i le saunia o mea taumafa pe faʻaaoga i le kuka. E talitonuina o le stevia e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ma fesoasoani ai e atiaʻe lona lava inisalini e aunoa ma le aʻafia o le toto toto.

Na faʻamaonia aloaia e avea o se suamalie mai tagata tomai faapitoa WHO i le 2004. O le masani i aso uma e oʻo i le 2.4 mg / kg (e le silia le 1 le sipuni i le aso). Afai e faʻaaogaina le faʻaopoopoga, o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻamaʻi aʻafia e mafai ona atiaʻe. Faʻaavanoa i le paʻu o le tino, faʻapipiʻi suavai ma sina siʻosiʻomaga.

Fructose 50%. Mo le gaosiga o le metabolism, e le manaomia le inisalini, o le mea lea, i lenei tulaga, e saogalemu. E lua taimi e itiiti ifo ai le kalori ma o le 1.5 taimi sili atu le suamalie pe a faʻatusatusa i le suka masani. E laʻititi le GI (19) ma e le mafua ai le tuputupu aʻe vave o le suka o le toto.

Taumafa o le taumafa e sili atu i le 30-40 gr. i le aso. Pe a faʻaumatia le silia ma le 50 gr. Fua o le suka i le aso e faʻaitiitia ai le lagona o le ate i le inisalini. Maua i foliga o le paʻu, papa.

Palu fafie pipi. E aofia ai le kulukose, fructose ma se vaega itiiti o le sucrose (1-6%). O le insulin e manaʻomia mo le metabolism o le sucrose, e ui i lea, o mea o loʻo i lenei suka i le meli e le taua, o lona uiga, o le mamafa i le tino e laʻititi.

Rich in vitamins and substances biologically active, na mafua ai le puipuiga. Faʻatasi ai ma nei mea uma, o se oloa gaʻo maualuga-kalori ma le GI maualuga (tusa ma le 85). Faʻatasi ma tikeri maualalo o le maʻisuka, 1-2 vaʻa o le meli faʻatasi ma lauti i le aso e talia, pe a uma le 'aiga, faʻalasolo lemu, ae le faʻaopopo i se meainu vevela.

Faʻaopoopoga e pei ole aspartame, xylitol, suclamate ma saccharin e le o fautuaina i le taimi nei e endocrinologists ona o aʻafiaga o le itu ma isi mea lamatia.

E tatau ona malamalama o le fua o le absorption o gaʻo, ma le suka i totonu o oloa e mafai ona ese mai le fua faatatau fuafuaina. O le mea lea, e taua le taofiofia o le kulukose o le toto aʻo leʻi 'ai ma le 2 itula talu ona' ai, tausia se pepa faʻamau ma maua ai oloa e mafua ai ona osooso tagata taitoatasi i le suka. Ina ia fuafuaina le GI o meaai saunia, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa faʻapitoa, talu ai o le kuka ma le tele o mea faʻaopopo e mafai ona faʻatupulaʻia ai le maualuga muamua o le GI o mea amata.

Taumafa faafomaʻi

Ua iloa e fomaʻi le manaʻomia o se taumafataga mo le maʻisuka mo se taimi umi - o se falemaʻi faafomaʻi i aso o le inisalini naʻo le pau lea o le faʻaaogaina lelei e foia ai le faafitauli. O le taumafataga o le maʻisuka ituaiga 1 e sili ona taua, pe a iai le maualuga maualuga o le faʻasaga i le taimi o le tauvaga ma e oʻo lava i le oti. Mo le maʻisuka e iai le ituaiga faʻamaʻi lona lua, o le falemaʻi meaai masani e masani lava ona faʻamaonia e faasaʻo ai le mamafa ma se tulaga e sili atu ona mautinoa le mausali o le maʻi.

Mea faʻasaina faasaina mo le maʻisuka

O meaʻai faʻaonaponei, faʻaauupegaina ma metotia faʻalauiloa o suʻesuʻega ma suʻesuʻega i aʻafiaga o vailaʻau ma meaʻai i le tino, i tausaga talu ai, ua matuā vavalalata ai le lisi o meaai e matua faasaina mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. I le taimi nei, o ipu e faʻavae i luga o suauu gaʻo faamamaina, suamalie ma gaʻo, faʻapea foʻi ma oloa e maua ai gaʻo faʻatau ma le tele o cholesterol, e matua faʻaseseina.

E i ai se faʻalatalata i luga o falaoa paʻepaʻe, araisa ma semolina, faʻapea foi pasta - e mafai ona faʻamapulaʻaina. I le faaopoopo atu, e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka, o le ava malosi ua solia atoa.

Ituaiga o maʻi o le Maʻisuka

  1. Vasega masani. O lenei ituaiga o mea tau soifua maloloina na toe atiaʻe i tua i le 30-40s o le seneturi lona luasefulu ma o se paleni paleni, e ese lava le ituaiga o meaai. O se sui iloga o lea mea i meaʻai a Rusia o le Laulau 9 ma le tele, mulimuli ane fesuiaiga. O lenei ituaiga meaʻai faafomaʻi e talafeagai mo le toetoe lava o tagata uma e maua i le maʻisuka i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Faʻaonapo nei. O mataupu faavae o le tagata lava ia ma le mafaufau o tagata taʻitoʻatasi tagata na faʻavaeina ai le tele o menus ma meaʻai faʻaonapo nei, ma le faʻasaina faasaina o ituaiga o meaʻai ma mafaufau i mea fou o loʻo maua i le pito i tua, lea na mafai ai ona faʻauluina i totonu o meaai i aso taʻitasi. O faʻavae autu nei o le vaega lea o le faʻaaogaina o "meaola" puipuia "o loʻo i ai le tele o laʻau o meaʻai. Ae ui i lea, e tatau ona malamalama o lenei ituaiga o meaʻai faafomaʻi e filifilia faʻapitoa e le tagata lava ia ma e le mafai ona manatu o se faʻaaogaina lautele mo le totogiina o le metabolism carbohydrate.
  3. O meaai laiti gaosi. Faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga II ma le mamafa o le tino. O le mataupu autu o le vavaeeseina lea o le tele o mea taumafa e maualuga i le gaʻo, ae le o le afaina ai o le soifua maloloina. Ae peitaʻi, e faʻasaina mo tamaiti, ma e le mafai foi ona faʻaaogaina mo tagata ei ai ni fatu fatuga (tuai o nephropathies) ma maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le hypoglycemia ogaoga.
  4. Meaʻai vevela. E pei o suʻesuʻega suʻesuʻe na faʻaalia i le senituri 20, ituaiga vailaʻau vevela faʻatasi ai ma se faamamafa i se faʻaitiitiga taua o le taumafa o meaʻai e maua i le gaʻo, e le na o le saofaga i le paʻu o le gaʻo, ae maualalo ai foi le toto. O le tele o vaomatua uma, e mau i fiber ma fiber, i nisi tulaga e sili atu ona aoga nai lo meaai fautuaina, aemaise lava o meaʻai a le vaomatua o lona uiga o se faʻaitiitiga taua o le aofai o le kalori o meaai i aso uma. O lenei mea, i le itu, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻi faʻasolosolo i tulaga o le muaʻi maʻi, e mafai ona galue o se faʻataʻitaʻiga tutoʻatasi ma faʻamalosi lelei e faasaga i le amataga o le maʻisuka.

Faʻasologa o aso

I lalo ifo, tatou te mafaufau i le faasologa masani o taumafa mo le maʻisuka o le 1 ma le 2 ituaiga o faamai, lea e sili ona fetaui mo tagata gasegase e maualalo i le maʻisuka. I le tulaga o le taufaasese ogaoga, tuinanau ma le hyper- ma le hypoglycemia, e tatau ona atiina ae se faiga o meaʻai e tatau ona faia e se tagata fai meaʻai e amanaʻia le soifua maloloina o tagata, faafitauli o le soifua maloloina ma isi mea.

  1. Puipuia - 85-90 kalama (ono pasene o manu).
  2. Fats - 75-80 kalama (o le lona tolu lona faavae).
  3. Carbohydrates - 250-300 grams.
  4. Suavai suavai - e tusa ma le tasi ma le afa lita.
  5. O le masima e 11 kalama.

O le malosiaga eletise e vaevaeina, lima i le ono taimi i le aso, o le maualuga ole aso ole malosi o le aoga e le silia le 2400 kcal.

Faʻasaina Mea / Lisi:

  1. Fua o le falaoamata - gaʻo rye ma falala na faʻatagaina, faʻapea foʻi ma falaoamata o le falaoamata.
  2. Soupes - sili ona lelei mo meaʻai faafomaʻi o le borscht, soupeti soup, soupeti fuamoa, faʻapea foʻi ma le supa ma le gaʻo susu. O nisi taimi okroshka.
  3. Aano o manu. Meaʻai maualalo-gaʻo o palu, vela, puaa. Toa moa, lapiti, tamaʻi mamoe, laulau faiva ma le ate. Mai i iʻa - soʻo se ituaiga e le faʻafefeteina i totonu o foliga faʻapipiʻi, fuʻu pe taoina e aunoa ma se suālaʻau fuālaʻau.
  4. Mea gaosi susu. Faʻamaʻi gaʻo maualalo, meaʻai susu e aunoa ma le suka. Faʻapulaʻa - 10 pasene o kulimi kulimi, laititi pe gaʻo poʻo le malosi. O le aʻai e 'ai e aunoa ma ni yolks, i ni tulaga ogaoga, i foliga o omelets.
  5. Faʻailoga. Oatmeal, karite, pi, fala, fuamoa, millet.
  6. Fualaau faisua. Fautuaina kāloti, beets, kapisi, paukini, zucini, eggplant, kukama ma tamato. Potato - tapulaa.
  7. Meaʻai ma sau sau. Sapalai fuamoa fualaʻau, tamato ma meaʻai suamalie, o le horseradish, le sinapi ma le pepa. Limited - squash poʻo isi caviar fuamoa, vailaʻau vine, faʻailo iʻa, iʻa taumafa suamalie ma le itiiti o le suāuʻu fuālaʻau, lafumanu e maualalo le gaʻo.
  8. Fats - faatapulaa i fualaau faisua, pata ma ghee.
  9. Misc. O mea inu suamalie (lauti, kofe, pulupa rose, fuamoa fuamoa), tilo, moa, fualaau suamalie ma suamalie e leai ni fua, compotes. E matua faatapulaʻa - meli ma suti i luga o mea suamalie.

Aso Gafua

  • O le a matou 'aina le taeao ma le lua selau kalama o le siʻisiʻisi gaʻo susu, lea e mafai ona e faʻaopopo ai ni nai vine.
  • O le taimi lona lua tatou te 'ai i le taeao ma le tasi ipu tioata o le tasi pasene lefir.
  • E i ai a matou 'aiga o le aoauli ma le 150 kalama o le paluga paluga, o le ipu o le kuka. Faʻanoanoa - fufulu fualaʻau ile 100-150 kalama.
  • Fai se salati o le aoauli i se salati fou o le kapeti ma kukama, faʻavasegaina i le sipuniti o le suauu olive. O le aofaiga atoa o le 100-150 kalama.
  • O le a matou faia le 'aiga o le afiafi ma fualaau faisua (80 kalama) ma le tasi auala e tao ai iʻa e oʻo atu i le lua selau kalama.
  • Matou te 'aina le taeao ma se ipu falala - e le sili atu ma le 120 kalama.
  • Mo le taimi lona lua tatou te 'aiga i le taeao ma le tele o apu e lua.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu o le borsch fualaau aina, 100 kalama o pipi sisi. E mafai ona e inu mea taumafa i le compote e aunoa ma le faaopoopo o le suka.
  • Fai se ipu o le aoauli o le susu mai le sipuni o le rose.
  • E i ai a matou taumafataga i le afiafi ma se pesini salalau fualaʻau fou i le aofaiga 160-180 kene, faapea foi ma le tasi o iʻa e maualalo le gaʻo (150-200 kalama).
  • Matou te 'aina le taeao ma le paluga sisi cheese - 200 kalama.
  • Aʻo leʻi oʻo i le aoauli, e mafai ona e inuina se ipu susu mai le ulu o le rose.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu ipu kuka, lua paties iʻa laiti ma le selau kalama o salati fualaʻau.
  • Fai se meaai i le aoauli ma le fuamoa e tasi.
  • O le taumafataga o le taumafataga o se ipu o le kāpeti gaosi ma ni fasi meaʻai e lua e taoina i totonu o le ogaumu poo le uila.
  • Matou te 'aina le taeao ma se omele mai fuamoa e lua.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'ai se ipu o le yogurt o sina mea e maua ai le gaʻo po o le le faʻasalaina foi.
  • E i ai le matou 'aiga o le aoauli ma le kuka kuka ma lua iunite o pepa faʻafefiloi e faʻalagolago i luga o le aano o manu ma faʻatagaina gaʻo.
  • E iai a tatou taumafataga i le aoauli ma le lua selau kalama o le gasegase mai le gaʻo susu ma le kaloti.
  • E i ai a matou taumafataga i le vao ma moa moa vao (o le lua selau kalama) ma se ipu o fualaʻau fualaʻau.
  • O le a tatou faia le taeao ma se ipu falala ma le tasi apu.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, ia 'ai ni alalaʻau e lua.
  • E i ai a matou taumafataga o le aoauli faatasi ai ma aano o goulash (e le sili atu ma le selau gutu), o se ipu falala ma se ipu o karite.
  • Faia se taumafataga o le aoauli ma se ipu o fualaau faisua fou.
  • E i ai a matou taumafataga o le afiafi ma se vaega lelei o fualaʻau suamalie ma le mamoe, ma le mamafa o le mamafa e oo atu i le 250 kalama.
  • O le a tatou 'aina le taeao ma se ipu falaoamata e faʻavae i luga o le paʻu, e tasi le pi e mafai ona' ai ma le gaʻo.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi, e mafai ona faʻatagaina e 'ai se fuamoa mūmū.
  • Matou te 'ai i luga o se ipu lapopoa o le gaosi fualaʻau ma le faʻaopoopoga o aano oona - na o le 250 grams.
  • Fai se meaai i le aoauli ma ni fua faʻatagaina.
  • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi faatasi ma le selau kalama o le mamoe momomo ma se ipu o salalaʻau fualaʻau i le aofaiga o le 150 kalama.

Aso Sa.

  • Breakfast with a bowl of low-fat cheese cheese with a small amount of berries - e oʻo atu i le selau kalama le aofaʻi.
  • Mo le aoauli, lua selau kalama o moa ua gaosia.
  • Matou te 'ai i le aoauli ma se pesini o le sua o fualaau suamalie, selau kalama o goulash ma se pesini o salati fualaʻau.
  • Fai se falaoamata o le aoauli o le salati berry - e oʻo i le 150 kalama i le aofaʻi atoa.
  • O le a matou faia le taumafataga o le afiafi ma le selau kalama o pi tao ma lua selau kalama o le gaogao.

E mafai ona 'ai ma le maʻisuka: nuts, beets, rice, persimmons, pomegranates and pumpkins?

Risi e le mafai ona 'aina. Nati (walnuts, peanuts, almonds, cedar) - e mafai, ae i le tapulaa faatapulaa (e oo atu i le 50 kalama i le aso), na tosoina muamua mai le atigi ma isi elemene. E mafai ona e faʻaaogaina beets mo le maʻisuka i foliga faʻapipiʻiina, faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se vaega o le vinaigrette - e le silia le 100 kalama i le aso.

Persimmon o se oloa faʻatasi ma se fuainumera maualuga maualuga, ae o loʻo i ai le tele o meaʻai ma e le aʻafia ai le maualuga o le suka, talu ai o loʻo i ai le fructose. E mafai ona e faʻaaogaina, ae i totonu ole fua faʻatatau, e le sili atu ma le tasi fualaau aina i aso taitasi.

O le kulimi o loʻo i totonu o le "lanu meamata" mo le maʻisuka ma e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma ni faʻasalalauga faapitoa (naʻo le tasi le mea o totoe o le aofaʻi o le kalori i le lisi). E mafai ona faʻamaʻaina le pamekaini i se maʻisuka ituaiga 2, e le silia le 50 kalama / aso.

E mafai ona ou faʻaaoga le meli mo le maʻisuka?

Seʻi oʻo i le 90 o le seneturi lona 20, o tagata o meaʻai e taʻua o le meli e matua faʻasaina ituaiga o oloa mo soo se ituaiga o suka. O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai i le ituaiga II o le maʻisuka, o sina aofaiga itiiti o le meli (5-7 gramu i le aso) e le mafua ai le faateleina o le suka toto ona o le i ai o se fua tele o le fructose i le meli. O le mea lea, e mafai ona faʻaumatia, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa.

O i ai se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2?

O meaai laiti-carb e na o le maʻisuka e maua ai le maʻisuka lona lua, o loʻo i ai faafitauli i le mamafa. O lona taʻiala o se faʻaitiitiga o le gaosiga o gaʻo ma se faʻaitiitia o le aofaʻiga o le tau o le taumafataga o le aso. I le avea ai o se isi mea, e masani ona ofoina atu e tagata e masani ai mea taumafa i meaʻai i meaʻai - i nisi tulaga latou te sili atu le aoga nai lo meaʻai masani o meaʻai, e masani ona fautuaina e fomaʻi.

O se meaai malosi e manaʻomia mo le maʻisuka?

Saienisi o ona po nei ua matua faalauteleina ai tuaoi o oloa faatagaina mo le maʻisuka, lea na mafai ai e tagata gasegase ona eseese a latou meaai i aso taitasi. O le maoaʻe o le taumafataga e aofia ai le fuafuaina o le aofaʻi o meaʻai inu, ma le aofaʻi o le kalori ma le tele o taumafataga, ae o vaega taʻitasi o le taumafataga e tatau ona sui tutusa i totonu oa latou kulupu.

Na fanau mai se tamaititi ma le maʻisuka. E faapefea ona fafagaina o ia?

E le manino pe o le a le ituaiga o maʻisuka e aofia ai. Afai o lau tama o loʻo i ai se ituaiga o gasegase o le neonatal, e mafai ona togafitia ma, i le avea ai o se tulafono, e mafai ona e taofia le tamaititi. Afai o tatou talanoa e uiga i le maʻisuka tumau, o lona uiga o le olaga atoa o le pepe e manaʻomia ai le tofiaina o le inisalini ma, e tusa ai ma le togafitiga o le olaga atoa. O ituaiga uma o faʻamaʻi e seasea lava ma o se genomal anomaly, o nisi taimi e taʻitaʻia ai le maʻisuka ituaiga 1 i le lumanaʻi.

Masalo o lou uiga ole maʻisuka ituaiga 2 na maua ao ou laitiiti? I soʻo se tulaga, e manaʻomia e lau tama se meaʻai faaletino e matua paleni i itu uma, faʻamalieina manaʻoga o le tino o loʻo tuputupu ae. O meaʻai a se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka e le ese mai le taumafa o se pepe soifua maloloina o le tausaga lava e tutusa ma mea e faʻaogaina ai le tino - naʻo meaʻai leaga e maua mai i gaʻo suasini mama, suamalie ma suka, ma oloa e maua ai gaʻo faʻatau ma le tele o cholesterol. E i ai se faʻalatalata i luga o falaoa paʻepaʻe, araisa ma semolina, faʻapea foi pasta - e mafai ona faʻamapulaʻaina.

E masani lava, e le o se mea e sili ona ogaoga o le faʻamaʻi i le tulaga o le taupulepulega. I soʻo se tulaga, mo le atinaʻeina o se meaʻai a le tagata lava ia mo se tamaititi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tausi fualaau oona o le a mafaufau i le ituaiga o maʻisuka i lau tama, uiga o lona tino, ma isi mea.

Vaega o se taumafataga mo le maʻisuka

I le taimi muamua, o le faiga o le faʻasaina o meaʻai e na o le pau lea o le auala e faʻaitiitia ai le maualuga o le hyperglycemia poʻo le maualuga o le kulukose. O lenei ua sili atu le tele o le taumafa o tagata gasegase. Ua fautuaina le maʻisuka e pipii atu i le tele o tulafono taua mo le lelei o le kulukose o le toto.

E le tatau i tagata maʻi ona tumau pea le fiaaai pe sili atu foi. O nei tulaga e lamatia ai lo latou ola maloloina. E tatau ona 'ai ina ia faʻaaogaina le tele o meaʻai gaʻo ma faʻasoa i le aso atoa.

Meaʻai masani tau meaʻai:

  • fasi meaʻai (a itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso),
  • fuaina o meaʻai gaʻo,
  • meaola faasaina o manu,
  • folasia o meaʻai laau i le taumafataga,
  • mea e sili ona lelei mo mea taumafa, i totonu o le ogaumu, i foliga ua afifi,
  • teenaina o meaai e faateleina ai le uta o le carbohydrate, po o le faatapulaaina,
  • paleni paleni
  • sugar substitutes,
  • faʻaogaina o fila,
  • usitaia o le pulega o le ava,
  • faʻaitiitiga o masima,
  • le 'ava malosi.

Ina ia mafai ona faʻaalu malie le gaʻo o gaʻo ma e le mafua ai ona osooso i le faateleina o le suka toto, e taua le pipii atu i fautuaga nei:

  1. Taumafa i le maʻa tele po o le fatuina o fatu, mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo vela nai lo le masusu poʻo le kuka.
  2. O lapisi e le tatau ona vevela, aua o le vevela e aʻafia ai le kulūkose.
  3. O le fiva i mea taumafa e faʻalavelaveina ai le faʻafefeina o meavaʻa faigofie ma fesoasoani e aveese le cholesterol.
  4. O vailaau faʻamalosi faigofie e sili ona lelei pe a uma se taumafataga autu.

O le lisi e mafai ona aofia ai meaai ia e aofia ai vailaʻau faʻataʻitaʻi faigofie ma fiva, e pei o fualaau aina ma vine. O le suamalie o le glucose e faʻagesegese pe a faʻaumatia ma pulu (protein kulimi) poʻo gaʻo. Ae ui i lea, aua nei galo o le "faagesegese" o le gaʻo e gaʻo i totonu o le toto, faateleina le suka.

Eseesega o meaʻai mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Talu ai ona o mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le toto muamua ma le lua o faʻamaʻi e ese, e tele auala i le taumafa o tagata gasegase. Mo maʻi o le insulin, o meaʻai e sili atu ona eseese. Talu ai e tele lava ina latou faʻaleagaina i lenei taimi masani i se talavou, o meaai maualuga-calorie e aofia i le taumafataga. Pe a faʻatumuina le taumafataga, e tatau ona faʻamalamalamaina le 'aina o falaoa.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le galuega autu o meaai paleni o le paʻu mamafa. I lenei tulaga, o le lisi o loʻo faʻatulagaina e le kalori ihi o oloa. O tagata maʻi e maua ai se taumafataga sili ona malosi. E le tatau ona latou gaosi, meaai gaʻo ma meaʻai e faʻatele ai le cholesterol.

Lisi falaoa

O le manatu o le "keke bread unit" (XE) na folasia atu i le tala mo le tuufaatasiga o le gaʻo. Mo le 1 xE, e 25 g o le falaoa poʻo le 12 g o suka (carbohydrate). E manaʻomia le sisi o le falaoa mo le maʻisuka e faitau ai le inisalini puupuu e faia.

I le 1 XE manaʻomia 2-4 vaega. inisalini E manaʻomia e le tagata le faʻaopoopoga o le inisalini e le XE, e fuafua e faʻaaoga se suʻega o le tagata lava ia, lea e tatau ona tausia e le tagata maʻi.

I le tasi taumafataga, e le tatau ona 'ai le maʻisuka nai lo le 7 XE.O le avega autu o le carbohydrate o le afa muamua lea o le aso. Ina ia aua le fuaina i taimi uma le mamafa o oloa o falaoa, na matou faia ni laulau o oloa e amanaia lo latou tau aogā.

O le a le numera o le faʻaogaina o oloa

O le glycemic index (GI) o se faailo lea e taʻu mai ai le tele o le suka e mafai ona faateleina pe a faʻaaoga se oloa faapitoa e faʻatusatusa i le kulukose.

Maualuga GI (70 ma sili atu):

  • meli
  • glucose
  • suka
  • palu pateta,
  • suamalie suamalie
  • sweets - oga o sana, popup rice.

Fua Faatatau GI (56-69):

O GI maualalo e iai:

  • oloa susu,
  • susu
  • fualaau suamalie
  • pi, pi, lentils ma isi laumei.

I le maʻisuka, e na o meaai e maualalo ma maualalo GI e faatagaina.

Lisi o oloa faatagaina ma faasaina

O mataupu faavae o le maʻisuka ma ituaiga eseese o faamaʻi eseese. Ae peitai, o loʻo i ai ipu e le fautuaina e le 'endocrinologists' 'ai.

O le lisi o oloa faasaina e aofia ai:

  • pateta - falai, falai, meataalo,
  • fua suamalie - vine, pears, faʻi,
  • gaʻo gaʻo
  • ulaula meaʻai
  • meaai tuu i le suauu,
  • pasi,
  • fuamalie suamalie, pulu,
  • yogurts e suamalie
  • margarine
  • falaoa paʻepaʻe ma falaoamata falaoamata paʻepaʻe,
  • sua mai le faleoloa,
  • suauu
  • ava malosi
  • sweets, sukalati,
  • siamu
  • susu susu
  • meaʻai vave.

O tagata maʻi e tatau ona faʻapelepele i meaʻai ma mea inu:

  • vai
  • rosehip compote,
  • fualaau faisua
  • suamalie fou ua suamalie mai vine suamalie ma suamalie ma fua,
  • fuālaʻau suamalie le suamalieina,
  • vine mago fou
  • oloa gaosi susu e leai ni gaʻo e aunoa ma le suka,
  • meaʻai taumafa - moa, toso, vela, lapiti,
  • kapisi
  • pi
  • musika
  • tamato
  • eggplant
  • greens
  • asparagus
  • broccoli
  • susu
  • meaʻai uma e taoina,
  • sea ​​sea
  • iʻa.

Faʻasologa o Tulafono

Pe a faʻapipiʻi le lisi, e taua le mafaufau e le gata o le carbohydrate load ma calories o oloa, ae o le gaioiga o le maʻisuka. O faamalositino e maualalo ai le toto suka. I le maʻisuka o le ituaiga muamua, e fautuaina e ai 1 XE mo itula uma o le gaioiga faaletino. O lenei mea e mafai ai ona e le suia le fualaau o le bolus insulin.

Faʻatasi ai ma le tele o meaʻai, e fesoasoani se meaʻai i mea taumafa e saunia ai se meaʻai e amanaʻia ai le tau o le malosi (kalori content) o oloa ma le faʻaaogaina o le malosi i aso taitasi ao faʻagasolo. Pe a fuafua e amanaʻia le itupa, tausaga ma le tikeri o le gaʻo o le maʻi. E faatagaina e faatulaga aso anapogi (faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2). Ae ui i lea, o le matelaina e solia i ia tagata.

I le taimi o sauniuniga o le lisi autu, o le tulaga lautele o le maʻisuka ua amanaia. O le maʻitaga ma le lapatating, talavou, faʻavaivaia tagata e manaʻomia le faʻaaogaina o le protein. Afai e maua e le tagata maʻi le gaʻo fatugaʻo poʻo le ate, ketoacidosis, faʻaititia le aoga o le protein.

Aua nei galo e uiga i isi meaʻai e aofia i le metabolism: vitamini, zinc, copper, manganese. Ona o le tulaga o tagata gasegase i pathoces o le cardiovascular system, latou te faaitiitia le masima masima i ipu.

Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

  • taumafataga o le taeao: falala falala, falatini-falala falaoa ma pata, lauti,
  • meaʻai: faʻasalaina i fuamoa,
  • 'aiga o le aoauli: moa moa, fuamoa fuamoa ma laʻau, puni lanumeamata ma se paʻu paʻu paepae, compote, falaoa o le suka o le maʻisuka,
  • aoauli aoauli: falaoa ma yogurt,
  • taumafataga o le afiafi: vava zrazy ma iʻa, falaoa suamalie, salati fuamoa,
  • meaʻai: susu inu susu.

  • taumafataga o le taeao: oatmeal, cereal bread with butter, tea,
  • meaʻai: salati o le pasili, aniani ma musika,
  • taumafataga o le aoauli: moa susu, moa tao ma fualaau faisua, salati fuamoa, falaoa o falaoa, vaiinu,
  • aoauli i le aoauli: susu falai falaoa ma masi,
  • taumafataga o le afiafi: iʻa falaoa ma fualaʻau, falaoa o le falaoa, vai,
  • meaʻai: yogurt.

  • taumafataga o le taeao: falaoa "Artek", falatini-bran-fala ma pata, kofe,
  • meaʻai: seleni, apu ma le salati salati,
  • taumafataga o le aoauli: borsch, falale keke ma se pamu vaʻa, salati sauerkraut, falatini-bran falaoa, compote,
  • aoauli o le aoauli: kusi cheese ma fua,
  • taumafataga: meaʻai ma sauerkraut ma aano o manufasi, falatini-bran, falaoa,
  • meaʻai: apu tao.

  • taumafataga o le taeao: fuamoa, falaoa suamalie ma pata, ti,
  • meaʻai: kusi falaoa ma yogurt,
  • taumafataga o le aoauli: lanu meamata lanumeamata, fafaʻeluʻelu fafaga ma aano o manufasi, salamata tomati ma le kulimi kulimi e maualalo, gaʻo falaoa, compote,
  • aoauli o le aoauli: kusi pudding with tea,
  • 'aiga o le afiafi: aano manu ma fualaʻau, falaoa suamalie, meainu,
  • meaʻai: kefir falaoa.

  • taumafataga o le taeao: falaoamata karite, falaoa o falaoa i le pata, lauti (chicory, kofe),
  • afaina: salati fualaau aina ma yogurt,
  • taumafataga o le aoauli: aʻao iʻa, fagu fasi iʻa ma le laʻau o le fualaau faisua, ata faʻamalo ma le salati salati, falaoa o le falaoa, vai inu suamalie,
  • aoauli aoauli: falaoa ma susu,
  • taumafataga o le afiafi: pupuʻu vavalaʻau ma le sisi susu, falaoamata, falaoa o le falaoa, lemonade,
  • meaʻai: fua.

  • taumafataga o le taeao: omelet with veal, protein-bran falaoa i le sisi, lauti,
  • meaʻai: kulimi sipisi i vine,
  • 'aiga o le aoauli: o le mushroom soup, falaoʻo ma le kuka (tao tao), pipi tila ma aniani ma gafa, falalatini e gaosia ai le protein, compote,
  • aoauli aoauli: kuki oatmeal i ryazhenka,
  • taumafataga o le afiafi: zucchini ua tumu i aano o manu, falalati, falatini-bran, falaoa,
  • meaʻai: susu susu.

  • taumafataga o le taeao: lanu enaena ma fasi falaoa ma kapisi (tilati), tao falaoa ma pata, ti,
  • meaʻai: falaoa ma le yogurt,
  • 'aiga o le aoauli: aano o aano o manu, omeletini ma moa, salati lanu mumu lanu, falaoa falaoa, vaiinu,
  • aoauli aoauli: kefir i masi,
  • taumafataga: keke falaoa, tao tao, falaoa suamalie, meainu,
  • meaʻai: keke ma susu.

Meaʻai saunia mo le maʻisuka

Ina ia 'ai lelei ma le maʻisuka, e manaʻomia ona faʻaalu le tele o taimi ma taumafaiga. O le tele o le maʻisuka e le lava le taimi e faʻapipiʻi ai se meaʻai ma sauni ai meaai, o lea la ou te fia taʻuina atu ia te oe e uiga i le kamupani Cryodiet, lea e fesoasoani e faigofie ai le olaga mo tagata e maua i le maʻisuka.

Cryodiet o se 'auʻaunaga mo le faʻapipiʻiina o meaai sauniuni ma le lelei, e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata foi e mananao e aveesea le mamafa. O le lisi na fatuina e tagata tomai faapitoa - tagata fai meaʻai ma fomaʻi.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o tekinolosi faʻapitoa "teteʻi le maalili", faatoa tatau ona e toe kukaina meaai i totonu o le microwave poʻo le faʻagese o le kuka ma 'ai ma le manaia. I le taimi lava e tasi, o le malulu e faʻasaoina uma ai meaʻai.

O mea taua o le "Cryodiet":

  • gaosiga i totonu o se eria mama o le itu o Novgorod,
  • tuai ona tuʻuina atu i le tagata,
  • ituaiga o meaai
  • faateia le maalili (faasaoina meaʻai e aunoa ma le puipuia),
  • sili atu tau talafeagai pe a faatusatusa i tauva.

O le auaunaga mo le faʻatagaina o taumafa saunia mo le maʻisuka o loʻo maua i Moscow ma St. Petersburg, o lea afai e te manaʻo e 'ai meaai lelei ma e le faʻaaluina le tele o taimi i lenei mea, faʻatulaga se lisi i vaiaso taʻitasi i luga o le upega tafaʻilagi aloaia https://cryodiet.ru. Aʻo faʻatonu, ulufale i le faʻasologa o faʻasalalauga "sdiabetom"
ma maua ai le 5% le tau.

Tuua Lau Faamatalaga