Glucosuria - o le a le uiga o le i ai o le suka i le urine?

A faʻaalia e le suʻesuʻega suʻesuʻega le i ai o le kulukose i le urine, e masani ona faateʻia le maʻi. Ma o le mea muamua e oʻo mai i le mafaufau o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le glucosuria e le o taimi uma o se taunuuga o se faaletonu o le pancreas, ma o le suka i le urine atonu e ono tulai mai mo isi mafuaaga.

Ina ia aua le popole, e aunoa ma se mafuaaga, e tatau ona e malamalama i le uiga o le meaʻai pe afai o le suka o loʻo i ai i le urine, ma le faʻaitiitia o lona tulaga e aunoa ma le faaleagaina o lou lava soifua maloloina.

Le fua o le kulukose i tagata matutua ma tamaiti

E le tatau ona tatou talanoa e uiga i se manatu faapena e pei o le suka i le auiliiliga o le urine i se tagata e leai ni faafitauli tau le soifua maloloina. O lenei vailaʻau e mafai ona maua i le toto, ae le o le urine. Peitai, afai, e ui i lea, na iloa, o lona aofaiga e le tatau ona sili atu nai lo le masani.

O le mea lea, o le masani o le suka i le urine i fafine e mafai ona maua mai i le 0.6 i le 0.08 mmol i le 1 lita o le urine. E mafua mai i taunuʻuga a le fomaʻi pe a fai se faʻamaʻi i le tagata maʻi. Afai e sili atu le tele o faʻamaufaʻailoga o le kulukose i nei fuainumera, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga ma matautia mo le soifua maloloina.

Ae o le fesili o le masani o le suka i le urine i alii, e leai se eseesega mai faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga. E faapena foi mo tamaiti laiti. O lona uiga o le masani o le kulukose i le urine e tutusa mo tagata uma.

O le masani o le suka i le faanatinati o tina maitaga ma tamaiti laiti e tutusa, o lea pe a e vaai i le fomu e faailoa mai ai taunuuga o suesuega o le urine, aemaise lava i le koluma "glucose", o le a mafai ona malamalama le tagata maʻi pe tatau ona popole i le i ai o le kulukose i le urine.

Mafuaaga ma faʻamaʻi mafai

O mafuaaga o le suka i totonu o le uumi e mafai ona matua eseese, ae masani ona foliga mai e foliga mai:

  1. Toto fatu.
  2. O le maʻi suka.
  3. Pancreatitis
  4. Maʻi leaga faiʻai.
  5. Meningitis
  6. TBI.
  7. Hemorrhagic stroke.
  8. Encephalitis.
  9. Fafano i nisi o vailaau poʻo vailaʻau (faʻataʻitaʻiga, morphine poʻo le chloroform).
  10. Saʻo o fatugaʻo.
  11. O foliga masani o le kielonephritis, ma isi.

E le gata i lea, e tele isi mea e mafai ona mafua ai le sili atu o le kulukose i le tino. E masani ona avea i latou ma:

  • ogaoga faigata
  • luga o galuega
  • tele faamalositino
  • taumafa suamalie ma falai
  • ava malosi.

Suga i le urine o se tamaititi e masani lava ona aliali mai pe a uma ona ia faʻaaogaina se tele o laʻau suamalie, ma i tagata matutua ona o le faʻaaogaina o:

  • vailaau o loʻo i ai le saccharin,
  • acetylsalicylic acid
  • phenacetin-fualaau faasaina,
  • vailaau, lea e aofia ai le antipyrine,
  • caffeine-containing medicines (o le tele o le inu o le kofe uliuli e mafai foi ona mafua i lenei mea)
  • sauniuniga e faʻatatau i vaomago, ma isi.

O se suʻega urine mo le suka e mafai ona sese pe lelei le lelei. I lenei tulaga, ua toe faʻaalia le toe faʻaleleia o le mimilo mo lana suʻesuʻega suʻesuʻe. E tusa lava pe a maeʻa ona maua le suka i le urine, e tatau i se anomaly ona matua popole tele i le fomaʻi ma le tagata maʻi, ma tuleia i latou e faia nisi metotia faʻavasega.

Glucosuria i le maʻisuka

Talu ai o se tasi o mafuaʻaga sili ona taatele o le mimiti pipii o le maʻisuka, e tatau ona suʻesuʻeina lenei fomaʻi i auiliiliga. A leai, o le tulaga atonu e ono lamatia mo le maʻi.

O mafuaaga o le suka i le urine ma le maʻisuka o:

  1. Laititi o le insulin i le tino.
  2. Faʻafitauli i le paleni o le hormonal faʻaosofia e le maʻi.
  3. Le lava le taumafa mo le maʻisuka ituaiga 2.
  4. Le faʻaaogaina o le ava malosi.

Urine i le maʻisuka ua avea ma mea totino ma maua mai ai se mea manaia mulimuli. Afai e te vaʻaia nei faʻalavelave i totonu ia te oe lava, ia faʻafesoʻotaʻi vave se endocrinologist ma maua se suʻega faafomaʻi. O le maʻi suka e faʻaleagaina ai le paleni o le kulukose i totonu o le tino: i totonu o le urine, o lona maualuga e oʻo atu i le 3% pe sili atu, ma i le toto, i le isi itu, e faʻaititia ai le taua. O le mea lea, e faalagolago le tagata i tapenaga o le inisalini, talu ai e leʻo gaosia lenei vailaau i le tele o aofaiga e le maʻi maʻi.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le suʻesuʻega, e tatau ona suʻesuʻe se suʻesuʻega o le urine. Ina ia maua ni faʻamoemoega mautinoa, e tatau ona e iloa le auala e suʻe ai se suʻega o le urine mo le suka.

Faailoga o le maualuga o le suka ma le urine collection mo le auiliiliga

Ina ia aua le misia le taimi tonu lava e amata ona tupu ai le maʻi, e tatau ona e gauai faapitoa i le auai o:

  1. Tele galala, lea e toetoe a le mafai ona faamalieina.
  2. O le taotoga masani.
  3. Se faʻaitiitia o le mamafa o le tino.
  4. O taimi masani (o nisi taimi pepelo) o loʻo faʻamalosia e faʻamalo le vevela.
  5. Tuʻuina, susunuina ma le faʻavauvau i le tino atoa (faʻapitoa i le vāega vavalalata).
  6. O le le lava ma lagona masani o le matua vaivai.
  7. Ole magoga tele o le feʻau o le epidermal, lea e masani ona oʻo atu ai i le lafoaʻiina ma isi faʻamaʻi pipisi e tele siama faʻamaʻi. O le iʻuga o lenei mea, e amata ai le amataina o le mu, lea e mafai ona oʻo atu ai i foliga o manuʻa tiga, maʻi o le tino ma le mai luga o le paʻu.

Afai e te maitauina se tasi o mea e sili ona mataʻutia o loʻo i luga, aua le tolopo le asiasiga i le fomaʻi. O le a ia filifilia se inumaga mimilo mo le suka e faʻamaonia ai pe faafitia ai le mea ua tupu.

E faʻapefea ona aoina le isumu?

Ina ia mafai e suʻesuʻega faʻapitoa ona tuʻuina atu taunuʻuga faatuatuaina, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona e aoina lelei se suʻega o le urine e iloa ai pe o iai le suka. Muamua lava, e tatau ona manatua e naʻo se uumi o le taeao e fetaui mo se suʻesuʻega se tasi.

Ina ia faʻamautuina le tulaga o le glucosuria, o le suʻega o le urine i aso taʻitasi e fai ai le suka. Afai e te le manaʻo e fai lenei faiga i aso uma, ona e taumafai lea e faʻatumu uma mea e manaʻomia mo le aoina o le urine. Muamua lava, e tatau ona e tausisi i se taumafa e aofia ai le le atoatoa mai le meaai:

  • fualaau suamalie
  • beets
  • sweets, sukalati, mea faʻafiafia,
  • buckwheat.

O le mea moni, o nei meaʻai e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, ae mafai ona latou aʻafia ai taunuuga o suʻesuʻega. O le aʻafiaga, popolega popole poʻo le tele o gaioiga faaletino e mafai foi ona saofagā i iuga o se suʻega faʻamaʻi mo le suka. O le mafuaaga lena, ao leʻi asiasi atu i le fale suesue, e tatau ona puipuia e le tagata lava ia le tele e mafai ai mai aafiaga leaga uma mai fafo.

Mo le aoina o mimi mo le suka saʻo, ia tausisi i mea nei e fai:

  1. Aʻo leʻi faia muamua faʻataʻitaʻiga (pe a oʻo mai i le aoina o urine i aso taʻitasi), e tatau ona faia uma togafitiga o le tumama. Ae ui i lea, e tatau ona aloese le faʻaogaina o vavalalata vavalalata ina ia le pa'ū vaega i totonu o le fagu, a le o lea o le a le saʻo mea e maua mai i le suʻesuʻega.
  2. Saunia se fagu o le ae aoina ai se faʻataʻitaʻiga o le urine. Mo urine i aso uma mo le suka, atonu e te manaʻomia se fagu e 2.5 - 3 lita. Mo se tasi faʻataʻitaʻiga o le mea o le a e manaʻomia se tamai atigipusa ma se tapuni faʻapipiʻi lelei, lea e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai.
  3. O le muamua urination ua faaseʻe, o le urine urupa e amata i le lona lua, ma isi mea mo le 24 itula.
  4. A maea ona aoina atoa le elemene, e tatau ona lulu lelei le fagu, ona sasaa lea o se vai laitiiti i totonu o se atigipusa (200-300 g).

O tulafono mo le aoina o urine mo le suka e le aofia ai se suʻesuʻega i fafine i taimi o tamaʻitaʻi. O lea suʻesuʻega e na o le mulimuli lava, pe afai o le soifua maloloina o le maʻi e lamatia tele.

Muamua taunuuga e ono le mafai ona faʻatuatuaina, poʻo le faʻaalia o mea sese le tumau mai le masani. Afai e masalosalo, o le toe faia o suʻesuʻega suʻega o loʻo faʻaalia. E taua tele le faʻatinoga o suʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka, pe afai e masalomia le atiaʻe. Afai e tolu taunuuga, tasi pe a mavae le isi, ia faailoa mai o le kulukose o loʻo i ai i le urine, ua saʻo le siakiina ma ua manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faafomaʻi.

I le faaopoopo atu i suʻesuʻega o suʻesuʻega o le urine, o loʻo iai foi suʻega vave i foliga o fasi pepa e pei o se suʻega o le maʻitaga. E mafai foi ona e suʻeina oe lava mo le glucosuria e faʻaaoga fofo faʻapitoa. O nei metotia e aoga tele, pe afai, ioe, e saʻo lelei le faaaogaina.

O se fesili taua pe faapefea ona faailoa le suka i auiliiliga. Mo lenei, o le faailoga Glu o loʻo faʻaaoga, poʻo le igoa atoa o le vailaau o le "glucose". Afai o faʻaʻailoga o loʻo faʻaalia i totonu o le fomu e mataʻutia, e sili atu le vave mafaufau i le faʻaitiitia o le suka i le urine, talu ai ona o lenei tulaga o le faatuai e mafai ona i ai ni taunuuga leaga.

Faʻafefea ona togafitia

Afai o le suka suka mo tane, tamaitai poʻo tamaiti laiti ua sili atu, e tatau loa ona ave faʻataunuʻu vave. Ae peitai, mo lenei mea, muamua e te manaʻomia le fuafuaina o le mafuaʻaga tonu o lona foliga mai i le urine. E ui lava e leʻi faʻamautuina se suʻesuʻega saʻo, ae o loʻo i ai le mafuaaga e masalomia ai ua atiaʻe e le tagata maʻi le maʻisuka, e tatau ai:

  1. Teʻena meaai e aofia ai le tele o meaʻai.
  2. Taofi le inu ava malosi.
  3. Aua e te 'ai fualaʻau.
  4. Faʻesea falai, ulaula, meaʻai falaoamata.

Afai o le tagata gasegase e mamafa tele lona mamafa, lea e masani ai mo le maʻisuka, e tatau ona faia ni fuafuaga e faʻaitiitia ai. O le tele o mea e mafua ai se avega mamafa mo le loto, ona o le maʻi atonu e iai ni faafitauli matuia ma lenei okeni.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o le hyperglycemia, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tele o le meaʻai e te 'ai i le aso. E le gata i lea, ina ia mafai ona faʻaleleia toxini i totonu o le tino, e tatau ona e 'aina meaʻai, poʻo inu vai faapitoa e faamama. E mafai ona faʻatau i le fale talavai, pe saunia oe lava.

Vailaau faʻapitoa

Ina ia faʻaumatia se faʻalavelave matautia, e tatau ona e iloa uma auala e aveese ai le suka mai le urine. Talu ai ona o vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina faapitoa e le fomaʻi, o le tagata maʻi lava ia e mafai ona taumafai e faʻasaʻo le tulaga ma le fesoasoani o auala le saʻo o togafitiga. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona aoga o:

  1. O se teuteuga o laulaʻau o aʻa, laulaau lanu ma le dioica net leaves. Ave mea aoga i tutusa tutusa, faʻafefiloi. 5 kalama o meaʻai mo le 250 ml o le vai, tuʻu i le afi ma faʻapipiʻi mo le 7-9 minute. Inu le susu i le aso, vaevaeina i le 3 vaega. A maeʻa lena, ave se malologa valu-aso, ona toe fai lea o le togafitiga. E ao ona aoina le aoina seia oʻo ina maeʻa ona faʻamalosi le suka.
  2. Vaʻa. O lenei meafaigaluega e fesoasoani atoatoa e feagai ma glucosuria i le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, ia 'ai le 1 sipuni meaai o fatu o le flax mago, fufulu i le vai mafanafana.

E mafai ona e faia se fua mai ia i latou. Ina ia faia lenei mea, sasaa le 1 sipunni o mea e gaosia ai le 1.5 kapu o le vai inu, tuu i lalo o le tapuni. A maeʻa lenei mea, faʻafefe, ma le oloa ua saunia mo le faʻaaogaina. Inu le afa afa o le faʻafefeteina o le palakeke 2-3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

  1. O le kinamona o le eleele o se meafaigaluega faʻapitoa lea e mafai ona faʻaaoga e faʻafefe ai le tele o faʻamaʻi eseese. O le maʻi suka o se tasi oi latou. I le taimi lava e tasi, e leai se mea faʻapitoa e tatau ona saunia mai lenei mea manogi: e naʻo le tatau ona faʻaopopo i ipu uma ma meainu e faʻamaʻi e le tagata maʻi.

1 le sipuni e lava mo le kinamona e gaoioi. Afai e te manaʻo e maua ni faʻamanuiaga sili atu, e lelei tele le faʻafefiloi o lenamamoni ma lefir ma faʻaaoga lenei vailaʻau i le aso atoa. E le o toe mamao, ae o le maualuga o le suka i le urine e tatau ona faaitiitia tele.

Afai e le fesoasoani ia ituaiga o le lafoaia, ma e le iloa e le tagata maʻi le mea e fai, afai e maua pea le suka i le urine, e tatau ona fafagu se alaga. O lenei tulaga e sili ona matautia, pe fesoʻotaʻi ma fatugaʻo poʻo le pancreas.

Aua e te mafaufau pe a sau i se tamaititi maʻi. O le faia o le filifiliga tutoatasi e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia i se tagata maʻi, ma tuʻuina o ia i se falemaʻi mo se taimi umi.

Ituaiga ma ituaiga o le maʻi

Glycosuria e feusuai pe leai foi. Maualuga le tulai mai ona o le faatosinaga o faiga faʻapitoa i le tino. O le gasegase e tuʻuina atu i le kenera.

Afai e masani ona gaoioi fatugaʻo, e tupu le kullucosuria pe a sili atu le maualuga o le "faitofaʻi pito i tua" - o le gaʻo faatagaina o le suka i totonu o le toto, mulimuli ane e amata ona ulu i le urine. O lenei manatu e vaʻaia, talu ai o le tulaga faatagaina o le tagata lava ia. I se tagata matua, o le averesi le maualuga e oʻo atu i le 9 mmol / L, i totonu o se tamaititi e laʻititi laʻitiiti - e oo atu i le 12 mmol / L.

O ituaiga nei faʻamaʻi e iloga:

  1. Maʻisuka glycosuria - mafua mai i le maʻisuka, e aliali mai i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai.
  2. Renal - faʻapupula ona o le le toe faʻaaogaina o le suka i totonu o le tino.
  3. Meaʻai - Faʻaalia i le maeʻa o se taumafataga manaia ua tumu i gaʻo. Faia i totonu o le itula ma pasi pe a ma le 3-5 itula.
  4. Pancreatic - e le tumau ma e alu ese ma le atinaʻe o le mumū.
  5. Vailaʻau - Oʻuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina (e tele taimi e faʻaoga ai le corticosteroids ma le folasia o fofo).
  6. Glycosuria maʻi - faʻaalia i le taimi o le maʻitaga, pe a uma ona tuʻuina atu, o le tulaga e faʻamaonia.
  7. Mafaufauga - i nisi tulaga, faʻaalia e uiga i le talaaga o faʻalavelave o mafaufauga.
  8. Manua - o se taunuuga o le oona.
  9. Endocrine - faʻapupulaina ma le faʻaogaina o le eletise vaivai ma le faʻaaogaina umi o vailaʻau talafeagai.

Mafuaaga o glucosuria urinary

O mafuaaga o le glucosuria e aofia ai:

  • faaitiitia (solia) o fatugaʻo,
  • faʻalavelave i le faʻasalaga faʻasalaga o le metabolism gaʻo,
  • afaina o le endocrine,
  • faʻaitiitia (solia) o le ate,
  • o se taumafataga e aofia ai le tele o carbohydrates,
  • le atoatoa i le tino o le inisalini,
  • ogaoga mu
  • malulu lamatia.

Glycosuria e masani ona tuufaatasia ma le hyperglycemia.

O filifiliga mo le atiina ae o le tulaga e pei ona taua i lalo:

  • o le faateleina o le suka i le mimiia i tulaga masani i totonu o le toto,
  • hyperglycemia faʻatasi ai ma le fua o le suka o le urinary e le sili atu i le tapuni fafa,
  • o le faateleina o le toto i le toesea o le toto.

E masani lava i tamaiti, e tausia le gutu o le glucosuria. Afai o le suka e maua i totonu o le toto, ae le o le uila, o lona uiga o le soliga o le faamamaina o le tino. O le glycosuria laitiiti e masani ona matauina i tagata matutua. O le mea moni, o lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le galuega o pancreatic. E faigofie ona faʻaitiitia e ala i taumafa.

Faailoga o togafitiga

O le faʻamaʻi e masani lava ona soymptomatic. E na o le suʻesuʻeina o le urine i le suʻesuʻeina.

I tulaga sili atu ona ogaoga, o mea nei e mafai ona tupu:

  • siʻitia i le numera o le urine i aso taitasi,
  • vaivaiga maso
  • faʻavasegaga vaaia (faʻailogaina o mea faitino),
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • osofaʻiga masani o le fiaaai,
  • tiga i pito pito i lalo
  • suiga i le fatu fatu
  • fia inu pea.

Tulaga Faʻatoaga

I le 10% o fafine maʻitaga, ua maua le glucosuria. O suʻesuʻega o le Urine e faia i le amataga, ae o le suka e masani lava ona maua i le 2nd ma le 3rd trimesters. O lenei tulaga e le o taimi uma e manatu ai e le lelei. Glycosuria o fafine maʻitaga o se taunuuga o gaioiga faʻale-tino pe faʻaleagaina.

I lenei vaitau, o se fafine e tele ni suiga masani:

  • o loʻo i ai se faʻaititia o le tele o tubules i le faʻamautuina o le suka,
  • le suiga o le hormonal suiga ma, o se taunuuga, o le aofaʻi o hormones e faʻateleina ai le suka,
  • faʻalautele le toto o le toto - e le o taimi uma e maua ai le taimi i le glucose reabsorption.

O le glycosuria faaletino i le taimi o le maitaga e mafai ona tupu mai le mataupu i le mataupu. E faʻaalia i sina siʻitia o le suka i le urine ma lona toesea atoa i le toto. O lenei tulaga e le afaina mo le tina ma le tamaititi. O tulaga faʻaleagaina e taua o le maʻisuka ma le glucosuria extrarenal, faʻapea foi faʻamaʻi fatugao.

Vitio i le maʻisuka faʻamaʻi:

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le suʻesuʻeina o togafitiga faʻapitoa e faia i le suʻesuʻeina o le urine ma se metotia falesuesue. Eseesega i le va o le taeao ma suʻesuʻega i aso taʻitasi. Mo le filifiliga muamua, o le vaega o le taeao e aoina.

Ina ia fuafuaina le glucosuria i aso taitasi, 200 ml o le urine, lea na aoina i le ao, ua auina atu i le fale suesue.

O suʻega e tuʻuina atu i potu tutoatasi tutotonu, falemaʻi faafomaʻi, falemaʻi. I faʻamaoniga o le 1.7 mmol / L, ua faʻamoemoeina le glycosuria physiological.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le "tapuni pito i tua" ua fuafuaina. A maeʻa le maʻi, e ave le toto mo le suka. A maeʻa lena, tuʻu atu le 250 ml o le vai ma pe a maeʻa le itula, ona aoina lea o le urine ma maua ai le glucose concentration.

Togafitiga, taunuuga talafeagai

O togafitiga uma e faʻaitiitia i le faʻamavaeina o mafuaʻaga o togafitiga. I le 85% o le glycosuria o le maʻisuka ua togafitia, sili atu le saʻo, maʻi o le maʻisuka. O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamatalaina fualaau faʻamaina, o le fua ole manaʻomia ole filifilia. Faʻaliliuga i le inisalini e mafai.

Fautuaga lautele mo togafitiga: inu malosi, tagofia o vitamini ma minerale, taumafataga maloloina. O fafine maʻitaga ua filifilia ni vaega faʻavae paleni faapitoa.

E ese lava, e leai ni aʻafiaga e aʻafia ma glycosuria. E na o faafitauli o se faʻamaʻi faapitoa e mafaufauina.

I le taimi o le maʻitaga, i mataupu o glycosuria faʻaleagaina, o le a faʻamaonia taunuuga. O nei mea e aofia ai le fanau mai vave, faʻafitauli i taimi o le gaioiga, faʻaletonu, ma le maliu o le tamaititi.

Glycosuria o se tulaga e mafua mai i le faateleina o le suka i le urine. O mafuaʻaga mo lenei faʻamaʻi e mafai ona tele, sili ona taatele ma le maʻisuka. Afai e maua le glucosuria, e talafeagai le faʻatalanoaga a se fomaʻi e fuafua ai nisi gaioiga.

Faamatalaga lautele

A maeʻa ona faʻafefiloi oloa e aofia ai le suka i totonu o le meaʻai, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le inumaga ma ulu atu i le toto. Faafetai i le inisalini, o le kulukose e tufatufa i le tele o fausaga cellular. O lona vaega i le ituaiga o glycogen e maua i le ate, ma o le vaega lona lua e alu i fatugaʻo.

Glucose e faʻamamaina e ala i le glomeruli o fatugaʻo. Afai e ola maloloina se tagata, e ulu atu i totonu o le toto i totonu o tubules o le okeni, e ulu atu i le urine muamua. Ma, i lalo o le aafiaga o se polotini faapitoa, o le kulukose e toe foi mai i le toto. O le mea lea, o le mea e masani ai, e le mafai ona i ai se suka i totonu o le uila.

I le faateleina o le suka, e faigata tele mo fatugaʻo e gaosi ma faamama. O le iʻuga, o se vaega o le enzyme e tumau pea i le faʻamalosi. O lenei mea mataʻutia ua taua o le glucosuria. Faatasi ai ma le matua, o le a faʻaitiitia faʻalauiloa masani ma maua ai le maualuga o le kulukose o le toto. Ona o le faaitiitia o le laasaga o le filtration o fatugaʻo o le faateleina o le suka i le urine e faateleina.

E tele ituaiga o glucosuria:

  • taumafa
  • taʻavale
  • febrile
  • lagona
  • endocrine
  • extrarenal.

E i ai foi glucosuria muamua ma le lua. E amataina le Peraimeri i le leai o le toto toto ma lona faʻaogaina i le urine. Aʻoga Maualuga e avea o se taunuuga o faʻamaʻi pipili (faʻasolosolo, gaogao, ma isi).

O le a le nephrology ma o le a le suʻesuʻega o le vailaʻau o vailaau? Faitau nisi o faamatalaga aoga.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o papalama Macmirror mo tagata matutua ma tamaiti o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

Faʻafitauli o le tino ma faʻaleaga

E tusa ai ma le aano o foliga o le suka i le urine, e mafai ona finau faapea o ona mafuaaga e tutusa ma le faateleina o lenei enzyme i totonu o le toto. E masani lava o le maʻisuka.

Isi mafuaaga e mafua ai glucosuria:

  • hyperthyroidism
  • afaina o le tino,
  • fatu faʻamaʻi (pyelonephritis, glomerulonephritis),
  • gasegase tino
  • Fomaʻi o Girke - o se faʻamaʻi pipisi o le ate,
  • ogaoga faʻamaʻi
  • tumo formations
  • epilepsy
  • gasegase o le cerebral,
  • maniteitis
  • afaina o le faiʻai.

O mea e mafua ai le ola maloloina e mafai ona aofia ai:

  • sili atu le malosi faaletino
  • CNS tiga, popolega,
  • suamalie suamalie
  • ave ni fualaau faapitoa
  • inisua e tetee atu i le talaaga o mea oona.

Faailoga mo le suʻesuʻega

O faʻamatalaga nei e mafai ona taʻu mai ai le maualuga o le maualuga o le kulukose ma le manaomia mo se auiliiliga:

  • matagogo
  • malosi malosi i taimi uma
  • vevela paʻu i totonu o le itutino, lea e mafua ai le vevela tiga, vevela, faaseʻe,
  • tiga o le ulu
  • vaivaiga
  • ogaoga maualuga
  • faʻateleina le sosolo
  • le lava le fiaai po o le fiaai pea,
  • faʻaoga faifaipea,
  • paleni mamafa.

Tulafono mo le tuʻuina atu o le urine mo le auiliiliga

Ina ia fuafuaina le aofaʻi o le suka, e tatau ona e pasia le auiliiliga o le urine i le taeao ma se voluma o le itiiti ifo i le 150 ml. Aʻo le i ai le pa, e tatau ona e fufuluina le tino ina ia le mafai ai e le ese mai fafo ona faaleagaina mea e le oʻo i le urine. E manaʻomia lou aoina o le urine urine i totonu o se atigipusa faapitoa na faʻatauina i se fale talavai.

Kuni le fagu pipiʻi faʻatasi ma se tapuni, ave i le fale suesue mo le 2 itula. Ina ia fuafuaina le laasaga o le glucosuria, e tatau ona e faia se aso o le urine.

Sugar level

I aso nei, o le kulukose i le urine e mafai ona fuafuaina e faʻaaoga ai fasi siaki faʻapitoa. O le saʻo o le iuga e 99%. I luga o le pito o le laupepa palasitika e faailogaina i lanu eseese, lea o loʻo faʻaaogaina i le toto. E tatau ona tuʻu i lalo le taʻavale i totonu o le uila i lalo o le suʻesuʻega, pe a uma le 10-20 sekone e aveese. Faatali mo le 1 minute, mulimuli ane e mafai ona e vavaeina le iuga. Faatusatusa le lanu i le fasipepa ma le laulau e faapipii i le suʻega. O le masani o le suka i le urine o lona toesea po o le aofaiga e le sili atu nai lo le 0.06 - 0.083 mmol / l. O le maualuga maualuga o le 0.2 mmol / L.

Glucose i le faanatinati o se tamaitiiti

Suga i totonu o se tamaititi o se faʻailo. Atonu o se faʻamaoniga o le tino o le endocrin system. Glucosuria foi e atiina ae i le talaaga o maʻi tuga po o le faaletonu o le tino ma le pancreas.

O nisi taimi o le taunuuga o le auiliiliga atonu e sese. E tupu lenei mea pe a faʻaaogaina se tele o mea suamalie, ave vailaau faʻamaʻi, ascorbic acid. Aʻo le i filifilia le iuga, e tatau ona vavae ese mea sese uma pe faia toe iloiloga.

E tatau i se tamaititi ona suʻe se suʻega faʻamatalaga e le aunoa:

  • faʻatasi ai ma se faʻasologa o meaʻai i le maʻisuka,
  • ma faʻamaʻi o le tino urinary system,
  • mo le puipuiga.

O le a se mea e faaalia e se x-ray o fatuga ma pe faʻapefea ona sauniuni mo le suʻesuʻega? Matou te maua se tali!

Aoao e uiga i uiga o maʻa fatufaʻatasi i fafine ma ituaiga faʻavae i lenei tusiga.

Alu i le http://vseopochkah.com/lechenie/preparaty/nitroksolin.html ma faitau faatonuga mo le faʻaaogaina o kulimi nitroxoline mo le togafitiga o le cystitis ma isi faʻamaʻi urogenital.

Tomai Faʻalogo Filifiliga

O le sini autū o togafitiga o togafitiga o le aveesea o mafuaaga o le glucosuria. Talu ai ona o le tele o le kulukose i le urine o se faailoga o le maʻisuka, e tatau ona taulai i le faʻamautuina o le toto suka.

E le manaʻomia e le tagata gasegase le faʻatapulaʻaina o le ava. I le maʻisuka, o le galala o se puipuiga puipuia e mafua mai i le gau ona o lona faʻamalosi i le urine ma le kulukose. Afai e te le inuina le tele o le vai e aveese ai le vevela, e mafai ona e faʻamalolo ai le tino.

O meaʻai e taua tele i le faʻamautuina o le suka. Mai le taumafataga e tatau ona vavaeese laʻau suamalie, ava malosi, meaai faʻafelaʻau, ipu ma le maualuga o meaʻai o gaʻo. Ole taimi ole taumafa e tatau ona 5-6 taimi i le aso. Auaunaga e tatau ona laʻititi. E sili le lelei ona 'ai i le taimi e tasi. I le taimi o togafitiga, e manaʻomia lou aveeseina o le tino, aua e te auai i le tele o taaloga.

E taua tele le mataʻituina o lou mamafa. O faʻaopoopoga pauna e faʻaititia ai le lamatiaga o maualuga maualuga o suka. Talu ai o le maualuga o le kulukose i le urine e mafai ona faaosofia e faamaʻi eseese ma tulaga, i tulaga taʻitasi o le a faatonuina ai e le fomaʻi se togafitiga patino, i le amanaʻiaina o le mafuaʻaga o le suiga.

Uiga ma fua o togafitiga masani

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le kulūkose, faʻaaoga auala faʻaoga. E mafai ona na o se fua le tumau, o le mea lea mautinoa e manaʻomia se faʻatalatalanoaga faʻapitoa, ia saili ma faʻaitiitia le mafuaaga o le glucosuria.

Suʻega faʻataʻitaʻi:

  • Faʻafefiloi i le tutusa o laulaau lanu lanu, laʻau, laʻau faʻamau. Sasaa vai inu i totonu o se sipuni puʻe. Ia faʻamalosi, inuina faalua taimi i le aso. Faaaoga le fualaau faasaina 1 aso i le vaiaso.
  • Fufulu se sipuni o laulaau launiu i le 1/2 lita o le vai mo le 5 minute. Inu le afa afa i aso uma ao le i ai taumafa.
  • Faʻaopopo le 2 teaspoon tipolo tipi i lau 'aiga. E mafai ona faʻafefiloi ma lefir. Aua le faʻaleagaina le oloa.
  • Faafefiloi ai le vai i le vai (1: 5). Faʻaauau le vevela mo le 30 minute. Inu se ipu malamalama i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Soak the fenugreek fatu i le po, e tatau ona lava le vai. Inu i le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 masina.
  • Grind buckwheat i falaoamata. Faʻafefiloi 100 g o le oloa ma se ipu o le yogurt poʻo le yogurt masani. Tuu le oloa i le po. Faaaoga le sutra i luga o se manava gaogao.

Aoao atili e uiga i le uiga o le glucose i le urine ma le mea e lamatia mo lenei mea na tutupu pe a uma le matamata i le ata vitio lenei:

Saunia mo le suʻega

Ina ia aoina le urine mo se auiliiliga i aso taitasi, e tatau ona e saunia faalemafaufau ma faaletino. O faʻamaoniga atonu e faʻaleagaina ona o le atuatuvale ma le mamafa, i lagona uma ma faaletino. O nei mea uma e tatau ona aloese mai le mamao e mafai ai.

I le aoina mai o le faʻasolosolo i aso taitasi, e tatau ona e gauai atu i lau meaʻai: e tatau ona e vaʻaia fualaau aina suamalie (oranges, fruit fruits), falala buckwheat, ma beets mai le taumafataga, ona o mea ua lisiina e suia ai le lanu o le urine. Ma, ioe, pe a aoina mai le urine mo le kulukose, e le mafai ona e 'ai fualaʻau.

Urine sua

I lalo o tulaga masani o le soifua maloloina, o le kulūkose i totonu o le urine e maualalo, o ona faailoga e mai le 0.06 i le 0.083 mmol i le lita. O ia ituaiga suka i totonu o le urine e le o iloa i le taimi o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega (suʻesuʻega o meaola o le urine, suʻesuʻega lautele o le urine).

O le maʻi suka

O se tasi o mafuaʻaga o le suka i le urine o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le suka o loʻo maua i le mamanu o le maʻi pe a faʻaitiitia le taua o le kulukose toto. O le tele lava o taimi, o lenei ata o loʻo matauina i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. I lenei gaioiga, e mafai ona gaʻo le suka i totonu o le toto e ala i le taʻavale e na o le taimi lava e tupu mai ai le hexokinase.

O faailoga o le maʻisuka o le: faʻaitiitia poʻo le faateleina o le mamafa o le tino, o le faateleina o le fiaʻai, faateleina o le urination (polyuria), lagona o le fiainu, ma le faʻaitiitia o le tetee i faʻamaʻi pipisi, faʻamalolo vave o manuʻa, faʻapipiʻi i totonu o le tino, faʻaitiitia le faʻaaliga, ma nisi.

Mafuaʻaga o Sugar i le Urine

O le a le uiga o lenei mea? E mafai ona maua mai le suāsusu i le vailaau ona o le tele o faʻamaʻi. O mafuaʻaga autū o lenei faʻalavelave o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se masini faamamaina o fatugao, poʻo se tuai i le toe faʻamautuina o le kulukose i totonu o tubules.

O mafuaaga mo le faateleina o le kulukose (suka) i totonu o le mimilo atonu o tulaga nei:

  • o le faʻamaʻi muamua lea o le pasene sili ona maualuga o le siama o le maʻisuka (o ituaiga muamua ma le lua),
  • hyperthyroidism
  • O le maʻi a Itenko-Cushing,
  • pheochromocytoma,
  • acromegaly
  • gasegase tubulopathy (de Toney-Debreu-Fanconi syndrome),
  • toe le manuia
  • maʻitaga

Mafuaaga faʻale-tino o le faʻapupulaina o le kulukose i totonu o le toto:

  1. Glucosuria o mea taumafa - e atiina ae ona o le maualalo o le maualuga o le kulukose o le toto i luga atu o le tau aofaʻi mo le fatugaʻo pe a uma ona 'ai meaʻai e mauʻoa i gaʻo.
  2. Glucosuria o le lagona - o le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻaititia tele ona o le atuatuvale.
  3. I le maitaga, glucosuria physiological i fafine maʻitaga

Faʻavae i luga o se lisi tele o mafuaʻaga e ono faʻaosofia ai lenei maʻi, e mafai ona tatou faʻamaonia o le foliga mai o le suka i le urine o se faailoga lea o suiga o le tino e aafia ai le tino o le tagata ma se mea e aʻafia ai e tatau ona mafua ai le fesoasoani ole maʻi ile fesoasoani faafomaʻi.

E mafai ona fesuisuiaʻi tulaga taua o le kulukose, i le tane ma le fafine. E faʻalagolago i le matua ma le olaga, meaʻai ma isi mea. Afai o le suka e tasi e tasi, aua le fefe, e sili atu le toe toe maua o suʻega.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka i le urine, o mea nei e tupu:

  • matuai galala
  • naunau pea e moe
  • ita ma le sasaina i totonu o le vaega,
  • lagona le lava
  • toesea le fuafuaina
  • faʻaoga faifaipea,
  • vevela paʻu.

Afai ei ai le itiiti ifo ma le tasi o nei faailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e faia se suʻega ma faia se faʻamaoniga.

Tuua Lau Faamatalaga