Onglisa - pills mo le maʻisuka

O lenei faʻamaʻi i aso nei e aʻafia ai le 9% o le aofaʻi o le lalolagi. O falemaʻi falemaʻi ma polokalama faʻalesoifua maloloina o mālō taʻutaʻua o le lalolagi o loʻo teu tupe piliona o tālā, ma o le maʻisuka o loʻo faʻataʻamilomilo solo i luga o le paneta, maua ai le laʻititi, ma faʻaosooso atili.

O le faʻamaʻi na tupu i luga o se fuataga e le o faʻamoemoeina: mai le 2020, e vaʻaia le afa piliona tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma e leʻi aʻoaʻoina e fomaʻi pe faapefea ona lelei le pulea o le maʻi.

Afai o le maʻisuka ituaiga 1, e aʻafia ai le itiiti ifo i le 10% o maʻisuka uma, e faigofie mea uma: faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le tuiina o le inisalini (e leai se isi mea e mafai ona tuʻuina i ai) ma o le a lelei mea uma (i aso nei, mo nei tagata gasegase, ), ona o le maʻisuka ituaiga 2, o tekinolosi maualuga e le aoga.

I le faʻatusatusaga, mo le maʻisuka ituaiga 2, na taʻua ai le suka o le fili autu, ma faʻatumuina le maketi ma faʻamaʻi vai. O le togafitiga o le maʻisuka faatasi ai ma le fesoasoani a pyramid togafitiga ua faʻalauteleina, pe a faʻaaogaina se isi vailaau i le tasi vailaʻau, ona faʻaopopoina lea o se vailaau lona tolu i lenei faʻalavelave seʻia oo i le taimi o le inisalini.

Mo le 20 tausaga ua tuanaʻi, o fomaʻi ua malosi le tauivi ma le suka, ae o le aʻafiaga e itiiti ifo i le zero, talu ai o aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻafitauli mai fualaau faʻatele e masani ona sili atu nai lo le aoga, aemaise lava pe afai e te le mulimuli i le metotia, aua le amanaʻiaina po o ai le vailaau e talafeagai mo ma o ai foi.

O se tasi o nei aʻafiaga autu o le fatu ma toto toto. Ua faʻamaonia o togafitiga ogaoga o le maʻisuka e maua ai le faʻafeagai ma e taʻitaʻia ai le tino maliu. Sugar ua na o se faailoga o le maʻisuka ituaiga 2; o le maʻi e faʻavae i luga o le maʻi pipisi.

O fualaau faasaina o le tupulaga fou o Onglisa, na atiaeina e le au Peretania Peretania ma Italia, e le na o le antidiabetic, ae faapea foi le gafatia o le gasegase. O vailaau faafomai o le faasolosolo maliega, lea e aofia ai Onglisa, o mea aupito lata mai nei i le tulaga o le diabetic. Latou te galulue ina ia faʻaitiitia le manava ma le mamafa o le mamafa - o se tasi o mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, e le faʻaosofia ai le manava o le hypoglycemia, e fesoasoani ai e faʻaitiitia le toto, ma puipui ai siama faʻamalosi. O le tau maualuga ma le leai o se poto masani i le poto masani ona o le puupuu o le taimi o le faaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona mafua mai i le le lelei o Onglisa, ae o se mea foi lea o le taimi.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O pepa taʻitasi Onglisa, o le ata lea o loʻo tuʻuina atu i lenei vaega, e aofia ai le 2.5 poʻo le 5 mg o le saxagliptin hydrochloride i le atigi. O le mamanu na faaopoopoina i meaʻai: cellulose, lactose monohydrate, o le croscarmellose sodium, le magnesium stearate ma le Opadray (paʻepaʻe, samasama ma le lanumoana mo le 2.5 mg pepa ma le paepae, lanu piniki ma le lanumoana mo se vailaʻau e 5 mg).

O le vailaau e mafai ona iloa e ala i foliga (pusa biconvex ma le lanu samasama ma makaina 2.5 / 4214 ma le piniki ma le togitogiga 5/4215). O le tusiga ua faailogaina i itu taʻitasi ma le vaitusi lanumoana.

E mafai ona e faʻatau se vailaʻau faʻasoifua. Mo fualaau o Ongliz, o le tau e le mai i le vaega o le paketi: mo le 30 pcs. 5 mg i Moscow e tatau ona e totogia le 1700 ru. Na fuafuaina e le kamupanī le ola o le vai i totonu o le 3 tausaga. Tulaga o le teuina o fualaau faasaina o tulaga faatonuina ia.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa

O le mea autu o le Onglisa o le saxagliptin. I totonu o le aso talu ona oʻo atu i totonu o le vaega o meaʻai, e faʻalavelaveina ai le gaoioiga a le DPP-4 peptide. I luga o le fesoʻotaʻiga ma le kulukose, o le faʻamalosagaina o le enzyme (2-3 taimi) faʻaleleia le pulefaʻatonu o le glucagon-pei o le peptide-1 (GLP-1) ma le polypeptide insulinotropic faalagolago i le glucose (HIP).

I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le glucagon i b-cell decreases, o le gaoioiga o b-sela e nafa ma le gaosiga o le inisalini. O se taunuuga, o faailoga o le anapogi ma le postprandial glycemia ua matua faʻaititia.

O le saogalemu ma le aoga o le fualaau faasaina na suesueina i suesuega e 6, lea e 4148 tagata volenitia na maua i le ituaiga 2 faamaʻi na auai. O tagata uma na auai na latou faʻaalia le malosi o le hemoglobin glycated, o le matelaina o le suka ma le glycemia pe a uma le uta o le carbohydrate. O vailaau faaopoopo, e pei o thiazolidinediones, metformin, glibenclamide, na faatonuina i tagata taʻitoʻatasi na le ausia le 100% pule o le glycemic.

O tagata na maua fua faʻataʻitaʻi faʻasolosolo e faʻaalia ai tali tutusa. O le mamafa o tagata uma e auai i nei suesuega na tumau pea le mautu.

Pe a faʻamatalaina Saxagliptin

O gasegase ma le ituaiga 2 faamaʻi Ongliz na faatonuina:

  1. E pei o le monotherapy, faʻatasi ma le faʻaleleia o le olaga,
  2. I le tuufaatasiga, faatasi ai ma le faaopoopoina o le filifiliga muamua ma le metformin, pe afai e le maua e le monotherapy le atoatoaga o le pulea o le glycemia,
  3. Faatasi ai ma faʻamatalaga o le sulfanylurea series ma le thiazolidinediones, pe afai o le tuufaatasiga muamua e leʻi lava le aoga.

O lē na faʻaseseina e Onglisa

Talu ai ona o le saxagliptin o se mea mamana malosi lea e faʻaleleia ai le gaioiga o suauu ma faʻalavelave ai le gaioiga o suauu, e mafai ona faʻaaogaina i ni tapulaʻa, aemaise lava, e le o faʻamaonia le vailaʻau:

  • Tina ma lapatating tina
  • A o laʻitiiti,
  • Maʻisuka faʻafitauli 1,
  • Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga toto 2,
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Afai e le taliaina e le tagata maʻi le galactose,
  • Faʻatasi ai ma le gasegase i mea aoga o le fua.


Aʻo filifilia se togafitiga, o le fomaʻi e taulai atu e le gata i le lisi o faʻamaʻi, ae faʻapea foi i luga o le fesoʻotaʻiga ma le saxagliptin o fualaau oona lea e maua mai le maʻisuka mai faʻamaʻi pipisi. O le mea lea, o fualaau uma e maua ai le maʻisuka i le tutusa, e tatau ona logoina le fomai i se taimi talafeagai.

Fautuaga mo le faaaogaina

E fuafua e le fomaʻi le fua o vailaau taʻitasi, ma mafaufau i taunuuga o le suʻega, tausaga, tulaga o le faʻamaʻi, tali a le tagata lava ia. Mo Onglisa, o faatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e ave faʻamalosi pepa, e aunoa ma le nonoa i le taimi e 'ai ai. O le fua amata amata o le vailaʻau e 5 mg / aso.

I le amataga o le faagasologa o togafitiga, o le faatulagaga masani e foliga faapenei:

  1. Saksagliptin - 5 mg / aso.,
  2. Metformin - 500 mg / aso.

A maeʻa le 10-15 aso, iloilo le togafitiga o togafitiga ua filifilia ma, afai e tatau ai, fetuunai le fua o le metformin, tausia le tulaga o Onglisa e le suia.

Afai o le taimi e ave ai vailaau o loʻo misi, e ave i le masani masani i le avanoa muamua. E le mafai ona faʻaluaina le masani, aua e manaʻomia e le tino le taimi e faʻasaga ai.

Afai ei ai se talaʻaga o le maʻi pipili, e leai se mea e manaʻomia mo le faʻasaʻoina o fualaau. Faʻasolosolo ma le matuia, o le masani e faʻaititia i le 2 taimi - 2.5 mg / aso. (tasi-taimi).

I le taimi o le vevela, o le laulau e onā i le faaiuga o le faʻatinoga. O le aʻafiaga o Onglisa i tagata mamaʻi o loʻo i luga o le dialysis ua leʻo suʻesuʻeina. A o lei faatonuina se vailaau ma aʻo faagasolo le vasega, e tatau ona iloiloina i le taimi le faatinoga o fatugaʻo.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o le vailaʻau e faʻamaonia ile fua ole 5 mg / aso. Mo le maʻisuka o le matua, e le manaʻomia le faʻasalaga o fua, ae tatau ona mafaufauina le tulaga fatu fatu.

O le fualaau o meaʻai e faʻaititia e le afa ma togafitiga faʻamaʻi ma inhibitors:

  • Atazanavir
  • Ketoconazole,
  • Igraconazole
  • Nelfinavir
  • Clarithromycin
  • Ritonavir
  • Saquinavir,
  • Indinavir
  • Telithromycin.

E leai se faʻamatalaga aloaia i luga o le faufautua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo fafine maʻitaga ma tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le mea lea ua filifilia ai ana faʻasologa mo lenei vaega o le maʻisuka.

Aafiaga e le talafeagai ma le faʻalavelave

O vailaʻau o le vaega faʻavae o le augatupulaga aupito lata mai o se tasi lea o mea sili ona saogalemu. Faʻatasi ma fautuaga uma a le fomaʻi, o Ongliz e faʻafeiloaʻi masani e le tele o le maʻisuka.

I nisi tulaga, o mea nei e taua:

  • Dyspeptic disorders
  • Ootia
  • Pancreatitis
  • Iniseti o le manava
  • Malosiaga o le urogenital o se natura faatosina.

Afai o nisi o nei faʻaʻailoga poʻo isi faʻalavelave le masani ai, e tatau ona faʻagata le tumau o le faʻaaogaina o vailaʻau ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

Mo faamoemoega faasaienisi, o le vailaʻau na tuuina atu i volenitia i atopaʻu e silia ma le masani e 80 taimi. Faailoga o le onisini e le o faʻamautuina. O le saxagliptin sili atu e mafai ona aveʻesea e faʻaaogaina ai le toto.

Fautuaga faaopoopo

Saxagliptin e le o faʻamatalaina i totonu o le tolu faʻataʻitaʻiga lea e tuʻuina atu ai inisopa injections ma metformin ma thiazolidinediones, talu ai e leʻi suʻesuʻeina aafiaga o lenei fegalegaleaiga. O le togafitiga o fatuga e faia i laʻasaga uma o togafitiga faʻatasi ma Onglisa, ae faʻatasi ai ma se foliga malu, e le suia le vailaʻau, i isi tulaga ua vaeluaina.

Saxagliptin e tusa ai ma aafiaga o le hypoglycemic e matua saogalemu lava, ae faʻatasi ai ma vailaʻau o le sulfonylurea e mafai ona faʻaosoina ai tulaga faʻapitoa. O le mea lea, faʻatasi ai ma togafitiga faʻapitoa, o le faʻasalaga o le fua o le mulimuli i le itu o le faʻaitiitiga e faʻamalosia.

I le tulaga o le faapalepale i fualaau faasaina o le faasologa o le le fiafia - DPP-4 inhibitors, e le o faatonuina foi Onglisa, talu ai ona o nisi tulaga o aafiaga mai le masani o le paʻu o le paʻu i le anaphylactic shock ma le angioedema, e manaomia ai le vave aveeseina o fualaau faasaina, ua faamaumauina.

Talu ai o vailaʻau e aofia ai le lactose, e le o faʻamaonia mo le maʻisuka ma le le lava o le tagata, le laose, le glucose-galactose malabsorption.

I le taimi o le siakiina o le maʻisuka ina ua maeʻa togafitiga ma Onglisa, na i ai mataupu o le atinaʻeina o le tino pancreatiti. Aʻo faʻasalalau se ala o le saxagliptin, e tatau ona logoina le tagata maʻi e uiga i se uiga iloga: tiga faifaipea ma le ogaoga i le faʻasolosolo.

Afai ei ai se faʻafitauli i totonu o le manava, e tatau ona e taofia le ave o vailaau ma lipoti le malaise i lau fomaʻi. O taunuʻuga e le tumau ma e mafai ona toe faʻaleleia, e pasi lava i latou lava pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau.

I faʻasolosolo i luga o le faʻaogaina i se tulaga faʻasolosolo ma le matuia, o se faʻasologa o fualaau e tasi. I tulaga ogaoga, e faʻaogaina ai Onglizu ma le faʻaeteete, i le taimi ole taimi, pe a le mafai e le tagata gasegase e aunoa ma le totogia, aua nei faʻaaogaina. O le siakiina o le tulaga o fatugaʻo i ia tulaga e faia ao le i amataina le vasega o togafitiga ma ono ono masina e faʻaaoga ai pea Ogliza.

O le poto masani i le togafitia o le maʻisuka i le matua (mai le 75 tausaga) e le lava, o le mea lea, o lenei vaega o tagata gasegase e manaʻomia le gauai atili.

O taunuuga o le faatosinaga a Onglisa i luga o le mafai ona pulea femalagaaiga poʻo faʻalavelave faʻapitoa e le i lolomiina, o le mea lea, e tatau i le maʻisuka ona ave le fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete, aemaise lava pe a tupu mai le vavave i aʻafiaga. Ole gaioiga faapitoa i ia tulaga e manaʻomia mo tagata gasegase e faʻaaogaina ai Onglisa i togafitiga faʻapitoa, talu ai o nisi vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaosofia le hypoglycemia.

O le poto masani i le faʻaaogaina o vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi e taʻu mai ai o le fualaau faasaina e faʻamaopoopoina le fatu. I Amerika, e tusa lava pe i luga o le tapulaa pito i luga o le suka, o le fomaʻi e faatonuina ai le maʻisuka ma le arrhythmia Onglizu e faʻaleleia ai faʻamatalaga faʻapitoa ma toe faʻafouina le fatu.

Tafaoga faʻamalosi faʻatasi ma Onglis ma analogues

E tusa ai ma faʻamatalaga o suʻesuʻega faʻasaienisi, o taunuuga o le fegalegaleaiga a Onglisa ma isi vaega aʻo faagasolo togafitiga faʻapitoa e le taua tele.

O le aʻafiaga i le aoga o togafitiga mo le faʻaaogaina o le ava malosi, sikaleti, meaʻai eseese, o togafitiga ile homeopathic e leʻi faavaeina.

I totonu o le pepa, mai le faasologa o faʻasalaga, faʻatasi ai ma Onglisa, Galvus ma Januvia ua faʻasaʻolotoina, i totonu o se pine sisiua - Baetu ma Viktoza.

Tomai faʻapitoa ma tagata e faʻaaogaina

I faʻasalalauga faʻapitoa e uiga i le fualaau oona Ongliza, o iloiloga e ofoofogia, masalo na o le pau le toe taui o le tau lea e fetaui ma lona uiga Europa.

O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi, pei o le matua, e le mafai ona faʻafitia ma e le mafai ona faʻaalia, aua o le soifua maloloina, e pei ona e iloa, e le mafai ona faʻatau, ma o le maʻisuka 2 e le faʻafuaseʻi ona taʻua o se tiketi e tasi.

Ae o le pancreas i le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻamaʻi 2 e le o vaʻaia, o loʻo i ai se faʻaagaga mo le toe faʻafoʻisia o ana galuega, ma faʻauʻuina o se le toaga (mai le vaʻaia o le inisalini) o le okeni ua vave.

Aʻo leʻi faʻatagaina Ongliza i le maketi, na faʻaaluina e le tagata faʻapitoa le faitau piliona o tālā e faʻamaonia ai le leai o ni aʻafiaga leaga, ae ia faʻamaonia ai lona aoga. Afai o le vailaʻau o le a naʻo le fesoasoani i le faatuai o faʻafitauli mo le 10-20 tausaga, e tusa lava mo le taimi o lenei taimi (e aunoa ma le fatu, oso, gangrene, tauaso, le atoatoa), ola e sili atu le taulaʻi i ai.

Faʻamatalaga e uiga i avanoa o Onglisa ma le aʻafiaga o fualaau o le maʻisuka i le soifua maloloina o le endocrinologist Shmul Levit, ulu. Institute of Diabetology, matamata i le vitio:

Faailoga mo le faʻaaogaina

I le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻafitauli o siaki i le kulukose o loʻo faʻaititia. I lenei laasaga, o loʻo i ai le tuai i le vaega muamua o le faʻasologa o hormone.

I le lumanaʻi, o le vaega lona lua ua leiloloa ona o le leai o se faʻalavelave. Onglisa o le a tolopoina le faʻaaliga i le enzyme DPP 4, o faʻalavelave e sili atu i le toto, o le tele o inisalini e gaosia. Glycemia i luga o se gaogao gaogao ma le manava ua faasaʻoina, ua toe faʻafoisia le gaioiga o le pancreas. O le mea lea, o Onglisa e faaumiumi le galuega oa latou lava hormones, faateleina ai a latou mea.

O le vailaʻau faʻamaʻi Onglisa ma le maʻisuka ituaiga 2 (faʻaopoopoga i meaʻai talafeagai ma taʻaloga) e faʻaalia:

  • uluai togafitiga ma nisi fualaau faasaina, faatasi ai ma le metformin,
  • faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma le metformin, inisalini, mea e maua mai i le sulfonylurea,
  • monotherapy.

O le faʻaaogaina o Onglises e faʻaleleia ai le pulea o le glycemic.

Faiga faʻapolopolo

Atunuu na afua mai - Amerika, ae mafai ona faapipii pepa mama i le UK ma Italia.

O loʻo faia i foliga o lapotopoto lapotopoto, faʻasolo i itu uma e lua, o le pito i fafo o loʻo ufiufi. E tofu le laulau ma numera lanumoana. O le lanu o Onglisa e faalagolago i le faʻaogaina o le mea galue: 2.5 mg taʻitasi o se pale samasama samasama ("2.5" o loʻo tusia i le tasi itu, "4214" ua tusia i le isi), ma le 5 mg taʻitasi e piniki (numera "5" ma "4215 ").

O pepa o loʻo i totonu o paʻu o loʻo fai i le alumini pepa: i totonu o se tasi afifi 3 paʻu o fasipepa e 10. E tofu le maʻila ma se meaola e vaevaeina i le 10 vaega (e ala ile numera o papa). Faʻapipiʻiina le pepa pepa e puipuia mai le faʻamalosi faʻatasi ma tagata faʻamalosi manino o loʻo faʻaalia ai se samasama samasama.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

E mafai ona faʻatau sau fualaau mo le maʻisuka Onglizu i falemaʻi. Talosaga e maua, ae le o vailaau mo togafitiga e mulimuli i lenei tulafono. I le 2015, na aofia ai le fualaau faasaina i le lisi o mea taua, o lea afai o le maʻisuka ua faamauina, e mafai ona ia maua e aunoa ma se totogi.

O le tau, o le tau o le afifiina mo le 30 pauna e tusa ma le 1800 rubles. Tausia le vailaau i le vevela o le itiiti ifo i le 30 tikeri mai tamaiti. E le sili atu nai lo le 3 tausaga le teuina.

O le mea aoga o le saxagliptin hydrochloride (2.5 poʻo le 5 mg). O le sui lea o le inhibitor o aso nei o le DPP-4.

O tagata e mauaina le:

  • MCC
  • lactose monohydrate,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • magnesium stearate,
  • hydrochloric acid
  • mea inu.

O le pito i fafo o le laulau e aofia ai le vali OpadryII.

Faatonuga mo le faaaogaina

A amata togafitiga ma Onglisa, e tatau i le tagata maʻi ona sui i se mea paleni taumafa ma se olaga ola malosi.O le vailaau e galue malie, o le mea lea, i le leai o se paleni paleni taumafa ma gaoioiga faaletino, e le maua ai se taui talafeagai mo le kulukose. O le maualuga o le maualuga o le mea galue malosi e ausia pe a maeʻa le 150 minute, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e 24 itula.

Oliliz e tatau ona faʻaumatia i totonu i se taimi tutoatasi mai meaʻai. O se vailaau e tasi e tusa ai ma faatonuga e 5 mg.

Afai e fautuaina le togafitiga mo le maʻisuka, e faʻaaogaina le Ongliza ma le metformin, sulfonylureas poʻo thiazolidinediones.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

I le uluai togafitiga ma le metformin, o le tasi fua i le amataga o le 500 mg i le aso. Faatasi ai ma le le atoatoa o le tali, o le a faateleina le fualaau.

Afai na misia e le tagata maʻi le isi fualaau o le fualaau faasaina, e tatau ona toe vave amata le taliaina. I lenei tulaga, e leai se manaʻoga e faʻapupula le metotia.

E fautuaina e tagata tomai faapitoa i togafitiga tuufaatasi ma indinavir, ketoconazole ma isi CYP 3A4 / 5 inhibitors galue 2.5 mg i le aso.

O le atumaga e faʻaititia i le 2.5 mg pe a togafitia i vailaau faʻamaʻi ma antiviral.

Talosaga faʻaoga

I le laasaga muamua o suiga i le gaioiga o fatugaʻo, e leai se manaʻoga e sui le metotia. I le sili atu ona ogaoga o le faaletonu, o le toto, o le fua fautuaina o le Ongliza o le vailaau e 2.5 mg i le aso. O le vailaʻau e fautuaina ina ia faʻafoeina pe a maeʻa le faʻamamāina o le toto. Muamua ma taimi o togafitiga, e tatau ona iloilo le tulaga o fatugaʻo.

O le aʻafiaga o Onglises i luga o le tino ma le faʻaaogaina o togafitiga o le faamamaina o le toto e leʻi suʻesuʻeina.

Faatasi ai ma suiga i le ate, e tusa lava po o le a le mamafa, e le tatau ona fetuutuunai se fualaau e tasi.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o Onglisa i le maʻisuka e sili atu i le 65 e talitutusa ma lena i tagata talavou. I le matua, e tatau ona e faia masani masani masani. E taua tele le manatua o lenei taimi o le atinaʻe, o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻaitiitia, o le vaega galue i se aofaiga o loʻo faʻateleina e latou.

E leai ni faʻamatalaga i luga o le ono lamatiaga ma aafiaga lelei o Onglisa i lalo ifo o le 18 tausaga.

O le pulega faʻatasi o Onglisa ma le inisalini i taimi o togafitiga e leʻi suʻesuʻeina. E leai ni faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o fualaau faasaina i luga o le avetaʻavalega ma gaoioiga ma faiga faʻainisinia. E ono tupu le maʻi pe a uma ona ave le vailaʻau.

O le aʻafiaga o le tino galue i luga o le tino o se maʻitaga maʻitaga ma le lactating e leʻi suʻesuʻeina. E leai se faʻamatalaga pe mafai e le vailaʻau galue ona ulu atu i le placenta i le fetus ma le susu o susu, o lea e le o faʻamaonia ai vailaʻau i lenei taimi. Afai e le mafai ona aloese mai le faaaogaina o Onglisa, i le taimi e ave ai vailaʻau, e taofia le susu. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia e ono tulai mai i le tamaititi ma le aafiaga lelei mo le tina ua amanaia.

Sulfonylurea o aʻafiaga maualalo maualuga le kulūkose maualuga. Ina ia aloese mai ia togafitiga i togafitiga tuufaatasi ma Onglisa, e tatau ona faaitiitia le fua o le sulfonylurea poo le inisalini.

Faʻatasi ai ma se talaʻaga o le ogaoga o lagona o le maualuga o le mafaufau o le maʻisuka (e aofia ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi ma Quincke's edema), Ongliza e le faʻaaogaina i le taimi o faʻaaogaina isi inhibitors DPP-4. E taua le faailoaina o mafuaʻaga e mafua ai le gasegase ma fautuaina isi togafitiga (faʻatusatusaga o fualaau faasaina Onglisa).

E iai faʻamaoniga o le tino pancreatitis ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i ia ituaiga o gaioiga pe a faatonuina Onglisa. Afai ei ai se faʻaaliga o faailoga muamua o pancreatitis, e faʻamalo le vailaʻau.

O le tuufaatasiga o maʻalaʻau e aofia ai le lactose, o le mea lea, o le maʻisuka e maua i le galactose o le le faapalepale, e le mafai e le lactase ona ave Onglisa.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O togafitiga faʻapitoa e metformin ma le manaʻomia mo suiga o le olaga. Afai o togafitiga faapena e le aumaia ai le faʻamoemoega, o le a faʻaofiina fualaau faʻasaina faaopoopo.

O suʻesuʻega na faʻatautaia ai e faʻaalia ai e iai se lamatiaga itiiti o se faʻapotopotoga o saxagliptin ma isi vailaau.

O le faʻaaogaina faʻatasi ma tagata faʻamalosi o le CYP 3A4 / 5 isoenzymes e fesoasoani e faʻaititia ai le anotusi o oloa gaosia i le gaxagliptin.

O le aveina o le sulfonylurea o meaʻai e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ina ia aloese mai se tulaga lamatia, e tatau ona faaitiitia le fualaau o le Onglisa.

E leai ni suʻesuʻega na faia i luga o aafiaga o le ulaula tapaa, meaʻai, poo le inu ava i le saxagliptin.

Lapataiga

Onglisa o se vailaʻau faʻamaonia saogalemu, o aʻafiaga e leʻi fuafuaina e masani ona le tupu. E i ai le tele o aʻafiaga leaga ma le saxagliptin e pei o togafitiga o le placebo.

O le faʻaaogaina o Onglises e matua faasaina pe a:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • faʻatasi ai ma le insulin
  • lactase le atoatoa,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • maʻitaga
  • susu
  • i lalo o le 18 tausaga
  • tasi le le faapalepale i se tasi o vaega o le fualaau faasaina.

E matuā faʻaeteete lava mo tagata gasegase e faʻaaoga:

  • mafatiaga mai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le tino poʻo le pancreatitis i le taimi ua tuanaʻi,
  • tagata matutua
  • ma faʻaoga tutusa ma sulfonylureas.

I taimi o togafitiga ma Onglisa, e ono iai ni aʻafiaga i itu:

  • urinary tract infection
  • afaina o le gasegase pito i luga
  • afaina o le mucosa o le sinusus,
  • afaina o le manava ma le tootoo laiti,
  • gagging
  • gasegase tino
  • migraines.

Faatasi ai ma togafitiga faʻafefiloi ma metformin, o le nasopharyngitis e faʻaalia i nisi tulaga.

O le gasegase na maitauina i le 1.5% o mataupu, e le lamatia ai le ola, ma e le manaomia le falemai.

Aʻo faʻatasi faʻatasi ma faʻasalalauga, faʻamaonia e ala i iloiloga o Onglise, o le tupuga o le vai vaivai vaivai poʻo le tusitusi, na le iloa ai le faʻamutaina o togafitiga.

O le aafia o le hypoglycemia i le togafitiga ma Ongliza na ogatasi ma taunuuga ma le placebo.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina, o faailoga o mea oona e le o faamatalaina. I le tulaga o le maualuga, o faailoga e tatau ona faʻamalolo. O le gaioiga malosi ma lona metabolic product e faʻamaʻiina e le siama.

Analogs Onglises ma le mea tutusa e tasi e le o iai. E na o le pau lenei o vailaau faʻasaʻo ma saxagliptin. O se aafiaga talitutusa i le tino o loo faatinoina e Nesin, Transient, Galvus. E faʻatagaina le faʻaaogaina o analogues Ongliz e aunoa ma le faatagaga a le fomaʻi.

O maʻi o le maʻisuka a Onglis e fesoasoani e faatumauina le kulukose o le toto i lalo o le puleaina. O lapisi e faigofie tele e ave. E mafai ona ou matauina le avanoa na ou le matauina ai soʻo se itu. E uiga i le gaioiga, e mafai ona ou taʻu le igoa tele.

Ou te fiafia i le fualaau faasaina o Onglisa, o loo i ai se faatonuga manino mo le faaaogaina, e faigofie ona faaaoga. O nisi o taimi e foliga mai o le ulu tiga. Ou te fautuaina le vailaʻau.

O le vailaau o Onglisa o se sui o se vaega fou o fua o le suka. E i ai le eseesega o le masini o aafiaga, ae i tulaga o le lelei e tutusa ma vailaau masani, ma i le saogalemu e sili atu le taua nai lo i latou. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga lelei i maʻi faʻatasi, faʻasaina le alualu i luma o le maʻisuka ma faʻafitauli.

O le a le aoga le aoga o le hypoglycemia, o le aʻafiaga o le mamafa o le tagata maʻi ma le mafai ona faʻaaogaina ma isi vailaʻau faʻasaina. I le lumanaʻi, ua faamoemoe le au saienisi e fatuina fualaau oona lea o le a toe faʻafoʻiina ai galuega mo le taimi umi.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga