Metabolic Syndrome: Faʻamatalaga ma Togafitiga

O le gasegase o le metabolic o se seti o nisi o mafuaʻaga i le tulaga o tulaga faʻaleagaina ma faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka, stroke ma le maʻi fatu.

O le maʻi gasegase e aofia ai le maualuga o le toto maualuga, faʻamalosia o le inisalini, o le faateleina o le masini visceral fat, hyperinsulinemia, lea e mafua ai faʻafitauli o le lipid, carbohydrate ma le purine metabolism.

O le mafuaaga autu o lenei maʻi o se olaga le lelei ma sugars ma gaʻo e maua ai le tele o mea taumafa ma le maualalo o le gaioiga faaletino.

E mafai ona e taofia le atinaʻeina o le faʻafitauli o le gataifale e ala i le suia o lou olaga.

Mafuaaga o le Metabolic Syndrome

I le taimi nei, e leʻo faʻamautuina pe o foliga mai o lenei maʻi e mafua mai i le faʻamaoni poʻo e na o lalo lava o le aʻafiaga o mea i fafo e maua ai.

O nisi tagata suesue e talitonu o le maʻi gasegase e atiina ae pe ai ai i se tagata se tasi pe sili atu foi genes e fegalegaleai ma le tasi ma le isi e faʻaaogaina vaega uma o lenei maʻi, ae o isi e tumau pea i aʻafiaga ese o mea taua.

O le faafitauli o le aʻafiaga o le faʻamaoni i luga o le mea na tutupu ma mulimuli ane faʻapupulaina o faʻamaʻi na mafua mai i le faʻamaʻi pipisi e le o malamalama lelei i ai.

Faʻamatalaga mai fafo e fesoasoani i le faʻaalia o le maʻi pipisi e aofia ai:

  • Taumafa le lelei ma le soona taumafa. O le faaputuputuina o le tele o gaʻo i totonu o le tino e mafua ona o le gaosia, e aofia ai oloa o loʻo i ai le gaʻo mama, o le sili atu lea e oʻo atu ai i suiga faʻavae i le phospholipids o suauʻu ma faʻalavelave i le faʻamatalaga o kenera e nafa ma le inisalini i totonu o le masini,
  • Faaitiitia le gaioiga faaletino. O le hypodynamia e mafua ai le faʻaitiitia o le lipolysis ma le faʻaaogaina o triglycerides i siama ma maso maso, o le faʻaitiitia o le felauaiga i le muscle o le suauu o le glucose, lea e mafua ai le atinaʻeina o le insulin resistance,
  • Toto maualuga. O le tele lava o taimi, o lenei vaega e avea o se mea muamua i le atinaʻeina o le maʻi pipisi. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai ona solia le toto toto toto, o se faaitiitia o le tui o le inisalini,
  • Faalavelave faʻafuaseʻi o le momoe o le apnea. O le taua tele i le atinaʻeina o lenei tulaga o le oona ma isi faʻalavelave e taʻitaʻia ai le faʻanoanoa ile manava.

Faailoga o le maʻi gasegase

O faʻapogai autu o le maʻi faʻasolosolo e aofia ai:

  • O le gasegase o le resdominality o se ituaiga o oona lea o loʻo i ai le faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi i totonu o le manava. O le lapisi o le abdominal (i tagata Europa) e fai mai pe a oʻo i le 80 cm le puʻu o se fafine, i totonu o se tagata e sili atu i le 94 cm
  • Toto maualuga. O le maualuga o le maualuga o le totoga ua taʻua o le taimi e sili atu i le 130 mm le maualuga o le toto toto. Hg. Art., Ma le diastolic - sili atu i le 85 mm. Hg, faʻapea foʻi pe a fai e se tagata se vailaʻau faʻasaina,
  • Faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo. O le i ai o lenei tulaga ua faʻaalia pe afai o le suka toto e sili atu i le 5.6 mmol / l, poʻo le taimi e faʻaaogaina ai e le tagata maʻi fualaau o le suka,
  • Le gasegase o le lipid metabolism. Ina ia iloa pe ua tupu lenei mea, o le maualuga o le cholesterol maualuga lipoproteins ma triacylglycerides ua fuafuaina. Afai o le maualuga o triacylglycerides e sili atu i le 1.7 mmol / L, ma le lipoproteins e sili atu i le 1.03 mmol / L (i alii) ma lalo ifo o le 1.2 mmol / L (i fafine), poʻo le dyslipidemia ua maea ona togafitia, ona faʻalavelaveina ai lea o le metabolism le tino.

Faʻamatalaga o le maʻi pipisi

O suʻesuʻega nei e faʻataʻitaʻiina e iloa ai faʻamaoniga o le maʻi pipisi:

  • Suesueina o toto toto ma fatu,
  • Le siaki i aso uma o le toto maualuga,
  • Igoa elemene
  • Fuafuaga o lipids ma kullukose i totonu o le toto,
  • Suesuega o galuega tau fatuga ma le ate.

Faamatalaga lautele

Metabolic syndrome (Syndrome X) o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e aofia ai le tele o maʻi faʻamaʻi i le taimi e tasi: maʻi o le maʻisuka, maualuga o le toto, gaʻo, maʻi fatu fatu. O le faaupuga "Syndrome X" na muamua faia i le faaiuga o le 20 seneturi e le saienitisi Amerika o Gerald Riven. O le taatele o le faamai e mai le 20 i le 40%. O le faʻamaʻi e masani ona afaina ai tagata e taʻi 35 tausaga i le 65 tausaga, e masani lava o tane gasegase. I fafine, o le lamatiaga o le maʻi pe a maeʻa ona faia le moaopaʻi e 5 taimi. I le 25 tausaga ua tuanaʻi, o le numera o tamaiti o loʻo iai lenei maʻi ua faateleina i le 7% ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia.

Faʻaiʻuga

Metabolic syndrome e taʻitaʻia ai le maualuga o le toto, atherosclerosis o laʻau faʻamaʻi ma toto toto o le mafaufau ma, o le iʻuga, o le fatu ma le stroke. O le tulaga o le inisalini e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 ma ona faʻafitauli - retinopathy ma le nephropathy o le maʻisuka. I tane, o le faʻalavelave faʻamaoni e fesoasoani i le faʻavaivaia o le gafatia ma faʻalavelave ai galuega erectile. I fafine, o le maʻi X o le mafuaʻaga lea o le ovary polycystic, endometriosis, ma le faʻaitiitia o le libido. I tausaga o le a fanau mai, e mafai ona maua se matamuli ma le atinaʻeina o le fanau mai.

Metabolic Syndrome Treatment

Togafitiga o le faʻamaʻi X e aofia ai togafitiga faʻapitoa e faʻatatau i le faʻamautuina o le mamafa, toto maualuga o le toto, siosiomaga suesue ma tulaga o le hormonal.

  • Malosiaga o le mana. E manaʻomia e tagata maʻi ona faʻaaogaina gaʻo gaʻo faigofie (paluga, suamalie, meainu suamalie), meaʻai vave, meaai kuka, faʻatapulaʻa le aofaʻi o le masima ma le pasta. O meaai i aso uma e tatau ona aofia ai fualaau faisua fou, fua o le vaitau, cereals, ituaiga e tele o iʻa ma aano. O meaai e tatau ona faʻaaogā 5-6 taimi i le aso i ni vaega laiti, faʻamaʻamilo lelei ma le inu vai. Mai mea inu, e sili atu ona lelei le filifilia o laulaau lanu meamata poʻo le lanu paʻepaʻe, meainu ma fualaau e aunoa ma le faaopoopo o le suka.
  • Gaoioiga faaletino. I le leai o ni faʻamalologa mai le maskloskeletal system, faʻafeiloaʻi, aau, agai i Nordic, Pilates ma falemaʻi e fautuaina. O gaoioiga faaletino e tatau ona masani, a itiiti ifo ma le 2-3 taimi i le vaiaso. O tafaoga o le taeao, o aso uma i le paka po o le vavao vao e aoga.
  • Fomaʻi togafitiga. O vailaʻau ua faatonuina e togafitia ai meaʻai, faʻaitiitia le toto, ma faʻasalalau le gaosiga o gaʻo ma gaʻo. I le tulaga o le faapalepale o le kulukose, e faʻaaogaina metformin. Faʻasaʻoina o le dyslipidemia ma le le lelei o taumafa e faia e statins. Mo le maualuga o le toto, faʻatoʻaina le ACE, faʻatoʻaga o le calcium channel, diuretics, beta-blockers e faʻaaogaina. Ina ia faʻamaonia le mamafa, o fualaau o loʻo faʻamatalaina e faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo i totonu o le manava.

Forecast and Prevention

Faʻamatalaga faʻamaonia ma togafitiga ole maʻi ole gasegase ole taimi, e lelei le faʻasolosolo. O le vave iloa o togafitiga ma le leai o se togafitiga faʻapitoa e mafua ai le ogaoga o aʻafiaga mai fatuga ma fatuga cardiovascular. O le puipuia o le maʻi e aofia ai le paleni o meaai, teenaina o masani leaga, faamalositino masani. E taua le pulea e le gata o le mamafa, ae faapena foi ma itu faatapulaa o le ata (vavao solo). I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le endocrine (hypothyroidism, maʻi o le maʻisuka), o le suʻesuʻeina mulimuli ane e le endocrinologist ma le suʻesuʻega o tulaga o hormonal ua fautuaina.

Togafitiga: tiute a le fomaʻi ma le tagata maʻi

O sini o le togafitia o maʻi gasegase o le:

  • leiloa le mamafa i se tulaga masani, poʻo le sili atu e taofi le alualu i luma o le meaʻai,
  • faʻasaʻoina o le toto maualuga, faʻasologa o le cholesterol, triglycerides i le toto, o lona uiga, faasaʻoina o aʻafiaga o le fatu cardiovascular.

O le taimi nei e le mafai ona togafitia moni maʻi maʻi. Ae e mafai ona e pulea lelei ina ia mafai ai ona e ola i se olaga soifua maloloina umi e aunoa ma le maʻisuka, fatu fatu, stroke, ma isi. Afai ei ai se faafitauli i se tagata, ona tatau ai lea ona faia togafitiga mo le olaga. O se vaega tāua o togafitiga o le aʻoga onosai ma le faʻamalosi e sui i se olaga ola maloloina.

O le togafitiga autu mo le maʻi o le metabolic o le taumafa lea. Ua faʻaalia e le faʻatinoga e leai se aogā e taumafai ai e faʻatasi i nisi o taumafa "fiaaai". O le a le pine ona e vave leiloa pe mulimuli ane, ma o le mamafa o le mamafa o le a vave ona toe foi mai. Matou te fautua atu ia e faʻaaoga se meaʻai maualalo-carbohydrate e pulea ai lou maʻi faʻasolosolo.

Auala faaopoopo mo le togafitiga o le gasegase metabolic:

  • faʻatupulaia le gaioiga faaletino - o lenei mea faʻaleleia lagona o le tino i le inisalini,
  • tuu le ulaula ma le tele o le ava malosi,
  • fua masani o le toto maualuga ma togafitiga o le maualuga o le toto maualuga, pe afai e tupu,
  • faailoga o le mataʻituina o le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, triglycerides ma le kulukose toto.

Matou te fautuaina foʻi oe e fesili e uiga i se vailaʻau e taʻua o metformin (siofor, glucophage). Ua faʻaaogaina talu mai le amataga o le 1990 e faʻalauteleina ai le lagona o sela i le inisalini. Ole fualaau faasaina e aoga i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le maʻisuka. Ma e oʻo mai i le taimi nei, na te leʻi faʻaalia aʻafiaga o itu e sili atu ona ogaoga nai lo episodic cases o le galala.

O le tele o tagata ua maua i le maʻi pipisi e matua fesoasoani tele e ala i le faʻasaina o gaʻo i a latou meaʻai. Afai e sui se tagata i se meaʻai maualalo-carbohydrate, e mafai ona tatou faʻamoemoe o loo ia te ia:

  • o le maualuga o triglycerides ma le cholesterol i totonu o le toto e masani ai,
  • maualalo le toto
  • o le a leiloa lona mamafa.

Laʻau Maualalo Carbohydrate Diet Recipes Maua iinei


Ae afai e le lelei tele le taumafataga o le maualalo o le carbohydrate ma le tele o le tino faaletino, ona faʻatasi ai lea ma lou fomaʻi e mafai ona e faʻaopopo le metformin (siofor, glucophage) ia i latou. I mataupu aupito sili ona ogaoga, pe afai o le tagata gasegase e iai le numera o le tino ile 40 kg / m2, e faʻaaoga foi togafitiga o le gaʻo. E taʻua o le taotoga maʻa.

E faʻafefea ona faʻamaopoopoina cholesterol ma triglycerides i le toto

I le gasegase gasegase, e masani lava ona maua e le tagata maʻi le taua o le toto mo cholesterol ma triglycerides. E itiiti le "lelei" cholesterol i le toto, ma le "leaga", i se isi itu, ua siitia. O le maualuga o triglycerides ua faʻalauteleina foi. O lona uiga o nei vaʻa e aʻafia e le atherosclerosis, o le fatu fatu poʻo le taʻavale ua naʻo le tulimanu. O suʻega o le toto mo cholesterol ma triglycerides e faʻapotopotoina o "lipid spectrum." O fomaʻi e fia tautala ma tusitusi, latou te fai mai, o loʻo ou taitaia oe e suʻe suʻega mo le fusi o le lipid. Po o le leaga, o le fusi o le lipid e le lelei. O lenei o le ae iloa le mea.

Mo le faʻaleleia o le cholesterol ma suʻesuʻega o le toto o le triglyceride, e masani lava ona fautuaina e fomaʻi se taumafa maualalo-calorie ma / poo fuainumera. I le taimi lava lea e tasi, latou te faʻalelei foliga, taumafai e foliga matagofie ma talitonu. Ae ui i lea, o se taumafa fiaai e le aoga tele, ma o fualaau e fesoasoani, ae mafua ai aʻafiaga taua. Ioe, o fuainumera e faʻaleleia le toto o le cholesterol. Ae pe o le faʻaitiitia o le ola faaletino e le o se mea moni ... e eseese manatu ... Ae peitai, o le faafitauli o le cholesterol ma le triglycerides e mafai ona foia e aunoa ma ni fualaau leaga ma le taugata. E le gata i lea, atonu e faigofie atu nai lo le mea e te manatu i ai.

O meaai maualalo maualalo-kalori e masani ona le faʻasaina le cholesterol toto ma triglycerides. E le gata i lea, i nisi o gasegase, o suega e oʻo lava ina oʻo ai le leaga. E mafua lenei mea ona o le taumafa maualalo o le "matelaina" o meaai e sili atu ona mamafa i le gaʻo. I lalo o le malosi o le inisalini, o meaʻai gaʻo oe 'ai e liua i triglycerides. Ae na o nei mea sili ona taua ou te manaʻo e maualalo le toto. E le mafai e lou tino ona faʻafefiloi gaʻo, o le mafuaʻaga lea ua atiaʻe ai le maʻi syndabolic. Afai e te le faia fua, o le a faasolosolo malie atu i le maʻisuka ituaiga 2 pe faʻafuaseʻi ona muta i se faʻalavelave cardiovascular.

Latou te le savavali faataamilo i le vao mo se taimi umi. O le faafitauli o le triglycerides ma le cholesterol ua atoatoa ona fofoina e ala i le maualalo o taumafa taumafa. O le maualuga o triglycerides i le toto e faʻamaonia i le mavae ai o le 3-4 aso o le tausisia! Fai suʻega - ma vaai mo oe lava ia. Cholesterol faʻaleleia mulimuli, pe a uma le 4-6 vaiaso. Fai suʻesuʻega toto mo cholesterol ma triglycerides aʻo leʻi amataina se "olaga fou", ona toe fai lea. Ia mautinoa o se mea e maua ai se taumafataga maualalo-carbohydrate e fesoasoani tele! I le taimi lava e tasi, e faʻamaonia ai le mamafa o le toto. O le moni lea o le puipuia o le fatu ma le stroke, ma e aunoa ma le lagona tiga o le fiaaai. Faʻaopoopoga mo le mamafa ma mo le loto e fetaui lelei lelei le taumafataga. Latou te totogiina tupe, ae o tau e totogi, aua o le a sili atu lou fiafia.

Iʻuga

Tali sao: 0 mai le 8

  1. Leai se ulutala 0%
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le faʻailoga o le maʻi gasegase:

  • Faʻalavelave faʻafuaseʻi
  • Faʻasologa o le faʻamalolo (oona o le ate)
  • Uma le manava pe a savali
  • Malaga o le gasegase
  • Maualuga (maualuga toto maualuga)

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, naʻo le maualuga o le toto maualuga o se faailoga lea o le maʻi pipisi. Afai ei ai i le tagata le gasegase gaogao, ona ono maua lea o lona maʻi gasegase poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le ate o le ate e le o aloaiaina o se faailoga o le MS.

Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, naʻo le maualuga o le toto maualuga o se faailoga lea o le maʻi pipisi. Afai ei ai i le tagata le gasegase gaogao, ona ono maua lea o lona maʻi gasegase poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le ate o le ate e le o aloaiaina o se faailoga o le MS.

E faʻapefea ona maua le maʻi pipisi i le cholesterol?

  • "Lelei" Maualuga Cholesterol (HDL) i Alii
  • Aofaʻi cholesterol i luga aʻe o le 6.5 mmol / L
  • "Cholesterol toto" leaga "4-5 mmol / l

O le faitalia aloaia mo le siakiina o le gasegase metabolic ua faaitiitia ai le "lelei" cholesterol.

O le faitalia aloaia mo le siakiina o le gasegase metabolic ua faaitiitia ai le "lelei" cholesterol.

O a ni suʻega toto e tatau ona faia e iloilo ai le lamatiaga o se osofaiga o le fatu?

  • Fibrinogen
  • Homocysteine
  • Lipid group (general, "bad" ma le "lelei" cholesterol, triglycerides)
  • C-reactive protein
  • Lipoprotein (a)
  • O hornemoni (aemaise tamaitai sili atu i le 35)
  • O iloiloga uma

O le a le mea e faʻamaonia le maualuga o triglycerides i le toto?

  • Mea taumafa faasaina
  • Faia o taʻaloga
  • Meaʻai maualalo ole gaʻo
  • O mea uma o loʻo i luga, vagana ai le taumafa "maualalo"

O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate. O aʻoaʻoga faʻale-tino e le fesoasoani i le faʻafaigofieina o le maualuga o le faʻamalosi i le toto, sei vagana ai tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo toleni mo 4-6 itula ile aso.

O le fofo autu o se taumafataga maualalo-carbohydrate. O aʻoaʻoga faʻale-tino e le fesoasoani i le faʻafaigofieina o le maualuga o le faʻamalosi i le toto, sei vagana ai tagata taʻaloga faʻapolofesa o loʻo toleni mo 4-6 itula ile aso.

O a aʻafiaga o le cholesterol statin drugs?

  • Faateleina le lamatiaga o le oti mai faalavelave, faalavelave tau taavale
  • Coenzyme Q10 le atoatoa, ona o le vaivai, vaivaiga, vaivai le tumau
  • Paʻu o le lotovaivai, mafaufau le mafaufau, faʻafefe o lagona
  • Malosiaga malosi i alii
  • Paʻu o le paʻu (faʻamaʻi o le tino)
  • Naua, vili, manava, manava, isi mea e le mautonu
  • O mea uma o loʻo i luga

O le a le aoga moni o le aveina o fuainumera?

  • Ua faʻaitiitia le mumū natia, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu
  • O le toto cholesterol toto ua tuʻuina i lalo o tagata e maualuga tele ona o faʻafitauli o le kenera ma e le mafai ona faʻatulagaina e ala i meaʻai.
  • O tulaga tau tupe o kamupani vailaau ma fomaʻi ua faaleleia
  • O mea uma o loʻo i luga

O a ni mea saogalemu i isi fuainumera?

  • Maualuga taumafa o le iʻa
  • Meaʻai maualalo ole gaʻo
  • Taumamafa ma le faʻasaina o gaʻo meaʻai ma calorie
  • Taumafa o yolks egg and butter e faʻatele ai le "lelei" cholesterol (ioe!)
  • Faʻasologa o meaʻai nifo e faʻaitiitia ai le mumū lautele
  • O mea uma o loʻo i luga, sei vagana ai se taumafa "matelaina" ma le faʻasaina o gaʻo ma calorie

O a vailaʻau e fesoasoani i le faʻamalosia o le inisalini - o le mafuaʻaga autu o le maʻi faʻasolosolo?

  • Metformin (Siofor, Glucofage)
  • Sibutramine (Reduxin)
  • Pillsermine Diet Pills

E mafai ona e naʻo le metformin e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O isi fualaau o loʻo fesoasoani e aveesea le mamafa, ae mafua ai aʻafiaga ogaoga, faaleagaina le ola maloloina. E tele taimi e afaina ai i latou nai lo le lelei.

E mafai ona e naʻo le metformin e pei ona faatonuina e lau fomaʻi. O isi fualaau o loʻo fesoasoani e aveesea le mamafa, ae mafua ai aʻafiaga ogaoga, faaleagaina le ola maloloina. E tele taimi e afaina ai i latou nai lo le lelei.

Taumafa mo maʻi pipisi

O meaʻai masani mo le faʻamaʻi pipisi, lea e masani ona fautuaina e fomaʻi, e aofia ai le faatapulaaina o le kalori. O le toatele o tagata maʻi e le mananao e pipii i ai, e tusa lava poo a mea latou te feagai. O tagata gasegase e mafai ona onosaia "matelaina o le fiaai" i totonu o le falemai, i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi.

I le olaga i aso faisoo, e tatau ona manatu e le lelei le taumafataga o le maualalo o le kalori ma le maʻi gasegase. Nai lo lena, matou te fautua atu e te suʻeina se mea-gaʻo-faʻatapulaʻaina meaai e tusa ai ma le metotia a R. Atkins ma le diabetistist Richard Bernstein. Faatasi ai ma lenei taumafa, ae le o mea gaʻo, o le faamamafaina o meaʻai e maua i le polotini, gaʻo maloloina ma fiber.

O se meaʻai maualalo-carbohydrate e faʻamafanafana ma lelei. O le mea lea, o gasegase e pipii i ai nai lo le 'fia' ai. E tele se fesoasoani i le pulea o le gasegase metabolic, e ui lava e le faatapulaaina le faʻaogaina o le kalori.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e maua ai faʻamatalaga auiliili i le auala e togafitia ai le maʻisuka ma le maʻi faʻasolosolo ma se taumafataga maualalo. O le mea moni, o le sini autū o le fatuina o lenei 'upega tafaʻilagi o le faʻaleleia lea o se meaʻai maualalo maualalo mo le maʻisuka nai lo le "fia' ai" masani, pe sili atu foi, "paleni" taumafa.

Na ou mauaina se suʻega toto o le suka mo le 43g 5.5 i le masina i luga o se manava gaogao mai loʻu tamatamai lima 6.1 i le vaiaso 5.7 o le a le uiga o lenei mea ma le mea e fai

> o le a le uiga ma le mea e fai

Talofa E te manatu o le meaai a Ducan e aoga i le togafitia o le maʻi gasegase?

Ou te le talitonu pea e mafai ona e faʻaleleia le tasi aso i le vaiaso, ma o le a leai se mea mo lena. E ui lava o sea manatu e faʻamaonia e se isi tusitala faʻamaonia, sei vagana ai le Suʻega. Ae ou te fefe e siaki aʻu lava ia. Ou te 'aina se meaʻai maualalo-carb 7 aso i le vaiaso.

Ae faʻapefea le taugata? E aoga foʻi lenei faʻaopoopoga mo le maʻi faʻasolosolo?

Ioe, o le agarine e faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le inisalini, ma faʻaitiitia ai le toto. E lelei le ave.

Talofa E mafai ona suʻeina le uaina poʻo isi meaʻai faʻatoʻaga ile metformin? E fetaui lelei le metformin saʻo pe afai e te lua inu faalua i le aso - i le taeao pe a uma le 'aiga o le taeao ma le afiafi pe a uma le' aiga o le afiafi?

E mafai ona suʻe le meaʻai poʻo soʻo se isi lava meaʻai

Afai e iai sau maʻi faʻafitauli, ona suʻesuʻe lea o lenei tusiga ma fai le mea e fai mai ai. E aofia ai, ave supplements.

Ua Faʻatoʻa Tofia Faʻatonuina Metformin

E fautuaina e ave le metformin ae le i mua ma le maeʻa o meaai, ae faʻatasi ai ma meaai. E mafai ona vaelua le aso ole lua i le 2 pe 3 inumaga, fuafua i le a le metotia.

Ou te manaʻomia ni fautuaga. Sugar na toe faʻaleleia i se mea masani ma se mea e maualalo ai le gaʻo, ae o le mamafa ... Na ou faitau, faitau ma ou te le malamalama i mea uma - pe tatau ona amata ona ou toe tago i le glucophage? Hemi 158 cm, mamafa 85 kilokalama, 55 tausaga.

E tatau ona amata ona ou toe tago i le glucophage?

atonu o le a le afaina

Aoao ia faailoga o le thyroid hormone deficiencies, suʻe suʻega toto mo nei homone, aemaise T3 free. Afai e faʻamaonia le hypothyroidism, togafitia.

Ae paga lea, o le aoga aoga e uiga i lenei faafitauli - e naʻo le Igilisi lava.

Talofa, na ou maua i le maʻisuka ituaiga 2 i le tolu masina ua mavae, e ui lava o ou masalosalo e uiga i le autu o le siama, ou te pipii atu i se meaai maualalo, o le sugar sugar is 4.6-4.8, i le maeʻa ai o le 5.5- i le 6. E tatau ona ou ave metformin? O le maualuga o le 168 cm, o le mamafa e 62, e 67 kilokalama.

Le afiafi lelei
O le tane (40 tausaga, 192 cm / 90 kilokalama, pulou 95 cm) na maua iuga o suega:
Tigulaceride toto 2.7 mmol / L
HDL cholesterol 0.78
LDL cholesterol 2.18
O le hemoglobin glycated 5.6% (HbA1c 37.71 mmol / mol)
Glucose anapogi anapogi 5.6 mmol
O le mamao e masani lava maualuga, 130/85 mm Hg

E mafai ona avea lenei mea ma faailoga o le i ai o se metabolic symptom?

O le fomai, na te leʻi maitauina se tulaga lamatia, fautuaina e 'ai le gaʻo ma meaʻai gaʻo ....

P.S. O le aiga atoa na amata ona pipii atu i se taumafataga maualalo.

Talofa E le o maua nei loʻu maʻisuka, ae o se maʻi gasegase na maua e ala i se sailiga umi mo se fomaʻi e iloa e uiga ia te ia. Ou te taliaina Glucofage umi 2000, suka i le taeao 5.4-5.8. Sa i ai se potoga puupuu ma le manuia le poto masani i le maualalo o meaʻai e tusa ma le 3 masina talu ai. Ona toeitiiti lua masina e le mafai ona faatulaga. O lenei ua i ai le malosi ma le taimi. Lua aso o se amataga. O loʻo i ai le vavao ma vaivaiga, ae ou te iloa le auala e taulimaina ai. Ma o le manava o le vai o se mea e faateia ma e le lelei tele. E le o 100% ou mautinoa o lenei fesoʻotaʻiga. Ou te manaʻo e faʻamalamalama: e mafai ona maua mai le manava o le aʻafiaga o le fesuiaiga o meaʻai laiti (carb diets) (E masani lava ona latou tusia e uiga i le mea e le o le malnutrition) E mafai ona afaina ai le pancreatitis ma le cholecystitis (e masani lava e leai se mea e faalavelave ia te aʻu, e faia e le ultrasound ma le auiliiliga)? Afai o se taunuuga o se suiga i meaai paleni, ona faʻafefea lea ona e faasaʻoina le tulaga e ala i le 'ai i se taumafataga maualalo, ae e aunoa ma le faʻasauāina o le meaʻai? Faafetai

Hello Sergey! Faafetai mo lau gauai! E 57 oʻu tausaga, maualuga 168cm, mamafa 103kg. Ou te ave le L-thyroxine (autoimmune thyroiditis), veins varicose, maʻi o le gaʻo, aveese le vevela ma le mea sili ona leaga - o le thrombocytopenia taua, atonu foi o le maualuga (ae e seasea ou fuaina le mamafa ma ou le alu i le fomai. 100) Seti - mea e te manaʻomia!
I le taimi nei: glucose-6.17-6.0, hemoglobin glyc-6.15, c-peptide-2.63, cholesterol-5.81, LPVSC-1.38,
LDL-3.82, coefficient of aerogenicity-3.21, homocysteine-9.54, triglycerides-1.02, protein-1-resite-1, platelets-635 (faʻamaʻi toto).
I le lua vaiaso talu ai, na ou oso faafuaseʻi i lau saite ma na ou fefe ina ua ou faitau, ou te le o maamagia au faailo ... E ui lava i le 6 masina talu ai sa mamafa le 113 kg ma filifili ai e tausi loʻu ola maloloina. o le a sou lagona e uiga i se tasi aso fiaai i le vaiaso? Ou te fia faaauau) Na amata ona ou faia taeao, taumafa sina falaoa, ou te le 'ai pe a ma le 6 i le afiafi. O le taunuuga o le "-10 kg." Ae o le mea na faateia ai au o le auiliiliga e lei suia.
I le lua vaiaso talu ai, na amata ai ona ou tausisia se meaai maualalo o le gaʻo, ou te inu Magne B6 4 papa i le aso (o le mamafa na matuai pa'ū ifo-110-115 / 70. Ina ua ou inu i ipu e 6, o le 90/60) Na ou fuaina faailoga, ae ou te le i tofotofoina laʻu masini. O faʻataʻitaʻiga o oso, e tatau ona e faia se siaki.
Faatasi ai ma se meaai, e faigata tele mea uma - Ou te le fiafia i meaʻai! O loʻu manava e tiga ai mai le vai, fualaau aina e afaina ai foi, ou te 'ai iʻa, ae e te le' aina lenei iʻa i le 3 taimi i le aso! Ou te 'ai i fuamoa, pene asparagus mo nei vaiaso e 2 ou te' ai ai nai lo loʻu olaga atoa ... Ou te fia taumafa i taimi uma ma ou te manao i se mea mafanafana, malie ma le manaia ... Sa amata ona ou 'ai leisi siisi i le kulimi kirimigi 2 taimi i le vaiaso (ou te faia mai le kefir). suka, e peiseai e le o le ola ... Na ave le 2kg, sa faigaluega mo le Tausaga Fou. O le amataga lenei. Faatasi ai ma lenei ituaiga o meaʻai, e le mafai ona ou tu mo se taimi umi ona o tiga i loʻu manava ...
Sa ou fia fesili atu ia te oe, atonu na e tuuina mai lenei tali, ae ou te le i faitauina au faamatalaga uma. O oe na muamua togafitiga, mamafa, ma maualuga le suka. Na mafai ona e toe faʻaaogaina mea uma. Aisea na e le liliu ai i se tulaga masani o le olaga, e pei o tagata maloloina? A uma mea uma, e mafai ona e taitaia se olaga ola maloloina, mataʻituina lou mamafa, 'ai e masani ...

O le a ou i ai se fesili, pe o ou manatu e fiafia i ai aʻu. O aʻu o le 31 tausaga, maualuga-164 cm, mamafa-87 kilokalama, i le masina talu ai na maua ai aʻu i le maʻi gasegase, o le endocrinologist na masani ona fuafuaina se meaai maualalo maualalo ma metformin 2 taimi 850 mg. O le mea lea, e le o se mea e popole ai loʻu tina, ae maliu loʻu tama i le taumafanafana o le 2017. oncology, o lea e mautinoa ai e tina lona maʻi O le manatu na osofaia e le Kremlin meaai (meaai umi e tusa ai ma ana tulafono, sili atu i le tausaga), talu ai e faavae i luga o puipuiga. Ma o le taimi lava na ia faalogo ai o le a ou ola pea i se mea taumafa maualalo mo le tele o loʻu olaga, na toetoe lava a le fiafia. O le a sou manatu o le a lona moni e moni? Atonu e taʻu mai ia te aʻu le mea e vaʻaia ai suʻesuʻega faasaienisi i lenei faafitauli.

O le tusiga e sili ona lelei .. Faʻafetai mo le faʻamatalaga fou. E fautuaina e lomia lolomiina ia tusiga i taimi uma. Afai o loʻo i ai se tusiga o le le lava o hormones thyroid i le hypothyroidism ma le togafitiga o le hypothyroidism, faʻamolemole lolomiina. O a suʻega e tatau ona faia i le hypothyroidism e faʻamaonia ai lenei siama /
O le a le eseesega i le va o le Maʻisuka MR ma le maʻi suka? Ua uma ona silia ma le 8 tausaga, pe tatau ona sui? E foliga mai ia te aʻu e tatau? Sugar 7.8 mmol / L

Faʻasoloina o le faʻamaʻi pipisi

Ina ia taofia le atinaʻeina o le maʻi gasegase, e tatau ona lafoai le taumafaina o le tele o gaʻo, suka. O le numera o le tino e tatau ona tausia i le 18.5-25.

O le taua tele foi o gaoioiga faaletino. A itiiti mai 10,000 laasaga e tatau ona faia i le aso.

O le mea lea, o le maʻi gasegase e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se seti o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e sili atu le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi cardiovascular ma le maʻisuka malosi. Ina ia mafai ona puipuia lenei mea, e tatau ai ona faia ni taimi talafeagai mo lona puipuiga ma togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga